Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ερωτευμένοι με πλαστικές κούκλες


Γνωρίστε τους τεκνοσέξουαλ.

Τους λένε τεκνοσέξουαλ ή iDollators. Είναι άντρες που έλκονται ερωτικά από πλαστικές κούκλες και δημιουργούν κάτι σαν κανονικές σχέσεις μαζί τους αφού βγαίνουν ακόμα και ραντεβού!

Για να καλύψουν τις ανάγκες αυτών των αντρών κάποιες εταιρίες επεκτάθηκαν στην κατασκευή ρεαλιστικών μανεκέν με τις τιμές του να κυμαίνονται από 6.000 μέχρι 10.000 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα...

Και το Σαββατοκύριακο θα λειτουργήσει το Εθνικό Τυπογραφείο


Λόγω εκτάκτων αναγκών.

Με απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης εγκρίθηκε η λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου και η έκδοση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015, λόγω εκτάκτων αναγκών.

Τα παραπάνω ορίζονται στο ΦΕΚ 1818 τεύχος Β με θέμα «Έγκριση λειτουργίας Εθνικού Τυπογραφείου και έκδοσης Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «εσωτερικό ρολόι» των φυτών


Δελεάζουν τα νυκτόβια έντομα για να γονιμοποιούνται.
Τα φυτά έχουν «εσωτερικά ρολόγια» για να ρυθμίζουν την απελευθέρωση των αρωμάτων τους, υποστηρίζει μια νέα έρευνα. Επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν, ότι το φυτό πετούνια απελευθερώνει ένα άρωμα μετά τη δύση του ηλίου, για να προσελκύει τα νυκτόβια έντομα.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον βρήκαν ένα γονίδιο (LHY), που καταστέλλει την παραγωγή του αρώματος του λουλουδιού τις πρωινές ώρες.

Οι πετούνιες που δημιουργήθηκαν με χαμηλότερη δραστηριότητα LHY απελευθερώνουν το άρωμά τους τέσσερις με οκτώ ώρες νωρίτερα.

Είναι η πρώτη φορά που το γονίδιο αυτό στα φυτά –το αντίστοιχο με το κιρκαδικό ρολόι στους ανθρώπους- συνδέεται με την παραγωγή αρώματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, τα αποτελέσματα της έρευνας –τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό National Academy of Sciences- θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγής τροφίμων από μηχανικές καλλιέργειες, έτσι ώστε να εκπέμπουν οσμές συγκεκριμένες ώρες ανάλογα με τα έντομα της περιοχής, για τη γονιμοποίησή τους.

Ο καθηγητής βιολογίας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο, Takato Imaizumi, σχολίασε σχετικά: «Τα φυτά εκπέμπουν αυτές τις οσμές, όταν θέλουν να προσελκύσουν τους επικονιαστές τους».

Το γονίδιο LHY (Late Elongated Hypocotyl) ελέγχει πότε η πετούνια απελευθερώνει το άρωμά της.

Τα φυτά, οι άνθρωποι, ακόμη και μικροσκοπικά ζωύφια, όλα έχουν κιρκαδικά ρολόγια –γονίδια, που διατηρούν συγχρονισμένα τα κύτταρά τους επί 24ωρου βάσεως, ρυθμίζοντας τις κυτταρικές διαδικασίες και δραστηριότητες ανάλογα με τις ώρες της ημέρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνουν επ’ αόριστον τους δρόμους στη Χαλκιδική οι μεταλλωρύχοι


«Από τη Δευτέρα δεν θα περνάει τίποτα», διαμηνύουν στον Σκουρλέτη.

Να κλείσουν επ'αόριστον από τη Δευτέρα τους δρόμους στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου στη Χαλκιδική, αποφάσισαν στη διάρκεια της πολύωρης συνέλευσής τους οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ανακαλούνται οι τεχνικές μελέτες που αφορούν τα έργα της εταιρείας στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.

Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Χατζής, προσθέτοντας ότι «τη Δευτέρα το πρωί θα πάμε να υπογράψουμε τις διαθεσιμότητές μας και στη συνέχεια θα κλείσουμε τους δρόμους στα δύο σημεία που σας ανέφερα. Δεν θα περνάει τίποτα, μόνο ασθενοφόρα και περιπολικά και οχήματα της πυροσβεστικής».

Υπενθυμίζεται ότι στα εργοτάξια εργάζονται 2.000 άτομα, ενώ η απόφαση για το κλείσιμο το δρόμων είναι ομόφωνη.

Χθες η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές της δραστηριότητες στην Χαλκιδική, αρχής γενομένης από την εβδομάδα της 24ης Αυγούστου 2015.

Παράλληλα στην ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι η «Ελληνικός Χρυσός» λαμβάνει νομικά μέτρα εναντίον της απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ, συμπεριμβανομένης της κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα σχετικά με διοικητικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Επίσης τονίζεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα συνεχίσει να εκτελεί βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας και στα τρία έργα της, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην ανατολική Κίνα


Στους 121 οι νεκροί από τις εκρήξεις στην πόλη Τιαντζίν.

Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών της ανατολικής Κίνας τη νύχτα του Σαββάτου, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Η έκρηξη, που προκάλεσε πυρκαγιά στο εργοστάσιο, σημειώθηκε γύρω στις 20.50 τοπική ώρα, στην περιφέρεια Χουαντάι της επαρχίας Σαντόνγκ.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται λίγες ημέρες μετά τις δύο τεράστιες εκρήξεις σε αποθήκη όπου φυλάσσονται επικίνδυνες χημικές ύλες στο λιμάνι της πόλης Τιαντζίν από τις οποίες, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των αρχών, έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι. Άλλοι 54 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί πυροσβέστες, παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

Οι κινεζικές αρχές έχουν δεσμευτεί ότι θα διεξάγουν εξονυχιστική έρευνα για την υπόθεση αυτή και θα δώσουν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματά τους το συντομότερο δυνατόν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρίστρια έριχνε… ούρα στο νερό συναδέλφων της


Εργαζόταν στο νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Πολλές περιπτώσεις καθαριστριών στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου που παρουσίαζαν ανεξήγητους πόνους και ζαλάδες και είχαν εμετούς εξιχνιάστηκαν με την αποκάλυψη ότι μια συνάδελφός τους τοποθετούσε συστηματικά ούρα στο νερό τους.

Υστέρα από μερικές συσκέψεις για λύση του «μυστηρίου» αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στον χώρο εργασίας των καθαριστριών κάμερα παρακολούθησης.

Μετά από ένα διήμερο καταγραφής η διεύθυνση του νοσοκομείου διαπίστωσε ότι 55χρονη καθαρίστρια από χωριό της επαρχίας τοποθετούσε στις φιάλες νερού των συναδέλφων της ένα άγνωστο υγρό.

Κλήθηκαν άνδρες της Αστυνομίας Αμμοχώστου οι οποίοι αφού την εντόπισαν βρήκαν στην τσέπη της ένα μπουκάλι με άγνωστο υγρό.

Ανακρινόμενη, η 55χρονη καθαρίστρια παραδέχθηκε ότι από τις 20 περασμένου Ιουλίου τοποθετούσε στα μπουκάλια των συναδέλφων της ούρα τα οποία περισυνέλεγε από τα αποχωρητήρια του νοσοκομείου!

Στην ανάλυση που έγινε στο υγρό που τοποθετούσε στις φιάλες διαπιστώθηκε ότι το υγρό που είχε στο μπουκαλάκι η καθαρίστρια περιείχε τον ιό του σταφυλόκοκκου καθώς και αρκετά άλλα μικρόβια.

Η καθαρίστρια τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση για τα περαιτέρω.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" ο Δημήτρης Παρίδης


Πέθανε σήμερα το απόγευμα σε ηλικία 70 ετών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο παλιός διεθνής επιθετικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Παρίδης.



Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στον τόπο της κατοικίας του, στον Άγιο Ανδρέα Καβάλας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανία: 7 νεκροί από συντριβή μικρού αεροσκάφους


Ένα αεροπλάνο που συμμετείχε σε αεροπορική επίδειξη συνετρίβη σε έναν δρόμο κοντά στο Σόρχαμ-μπάι-Σι, σε μικρή απόσταση από το Μπράιτον της νότιας Αγγλίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία άμεσης βοήθειας.

"Η συντριβή στο Σόρχαμ στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρωπους" ανέφερε μέσω του Twitter η υπηρεσία ασθενοφόρων της νοτιοανατολικής Αγγλίας (SECamb). Αξιωματούχοι είπαν ότι το μικρό αεροσκάφος χτύπησε πολλά αυτοκίνητα καθώς έπεσε σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστη η αιτία της πτώσης του αεροπλάνου, ενός παλιού βρετανικού μαχητικού τύπου Hawker Hunter.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BBC υπάρχουν 15 τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Αυτό δεν είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώνεται σε αεροπορική επίδειξη στο Σόρχαμ. Το 2007 ένα Hurricane του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συνετρίβη κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης της Μάχης της Βρετανίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκαν το πρώτο «τρένο του θανάτου»


Στη Θεσσαλονίκη θα εκτεθούν η ατμομηχανή και 4 βαγόνια με τα οποία ξεκίνησε η μεταφορά εβραίων στα Κρεματόρια των Ναζιστών.



Την ιστορική ατμομηχανή με τα στοιχεία Λβ964 και τέσσερα από τα βαγόνια, που αποτελούσαν το πρώτο τρένο που αναχώρησε «φορτωμένο» εβραίους από τη Θεσσαλονίκη για τα κρεματόρια του Άουσβιτς, εντόπισαν στη Δράμα και στην Ορεστιάδα, μέλη της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Η μηχανή που χρονολογείται από το 1884, ήρθε ήδη και συντηρείται στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου την Κυριακή θα γίνει μια μεγάλη εκδήλωση για την 72η επέτειο μνήμης των 50.000 Εβραίων που αφανίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα.

«Είναι μια μηχανή γεμάτη πικρές αναμνήσεις, σκληρές εικόνες που πονούν, πρέπει όμως να συντηρηθεί και να μείνει στην πόλη, ως ένα κομμάτι της ιστορίας της», είπε συγκινημένος, ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ, Βασίλης Γεροθανάσης, ο οποίος συνόδεψε σε όλο το ταξίδι την ατμήλατη μηχανή από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη.

Η ατμήλατη μηχανή Λβ964 μπήκε σε κυκλοφορία στη γραμμή Δράμας – Αλεξανδρούπολης στο τέλος του 1884 και ήταν από αυτές που έφερε ο Χαρίλαος Τρικούπης στο πλαίσιο της επέκτασης του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλα τα "κόλπα" του πληκτρολογίου


Οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου σας επιτρέπουν να μη χρησιμοποιείτε το ποντίκι και σας βοηθούν στην εξοικονόμηση χρόνου.

Δείτε όλα τα "κόλπα" του πληκτρολογίου


  • F1: Εμφάνιση της Βοήθειας
  • Ctrl+C (ή Ctrl+Insert): Αντιγραφή του επιλεγμένου στοιχείου
  • Ctrl+X: Αποκοπή του επιλεγμένου στοιχείου
  • Ctrl+V (ή Shift+Insert): Επικόλληση του επιλεγμένου στοιχείου
  • Ctrl+Z: Αναίρεση μιας ενέργειας
  • Ctrl+Y: Επανάληψη μιας ενέργειας
  • Delete (ή Ctrl+D): Διαγραφή του επιλεγμένου στοιχείου και μετακίνησή του στον Κάδο Ανακύκλωσης
  • Shift+Delete: Διαγραφή του επιλεγμένου στοιχείου χωρίς μετακίνησή του στον Κάδο Ανακύκλωσης
  • F2: Μετονομασία του επιλεγμένου στοιχείου
  • Ctrl+δεξιό βέλος: Μετακίνηση του δρομέα στην αρχή της επόμενης λέξης
  • Ctrl+αριστερό βέλος: Μετακίνηση του δρομέα στην αρχή της προηγούμενης λέξης
  • Ctrl+κάτω βέλος: Μετακίνηση του δρομέα στην αρχή της επόμενης παραγράφου
  • Ctrl+επάνω βέλος: Μετακίνηση του δρομέα στην αρχή της προηγούμενης παραγράφου
  • Ctrl+Shift με ένα πλήκτρο βέλους: Επιλογή ενός τμήματος κειμένου
  • Shift με οποιοδήποτε πλήκτρο βέλους: Επιλογή περισσότερων από ένα στοιχείων σε ένα παράθυρο ή στην επιφάνεια εργασίας ή επιλογή κειμένου μέσα σε ένα έγγραφο
  • Ctrl με οποιοδήποτε πλήκτρο βέλους+πλήκτρο διαστήματος: Επιλογή πολλών μεμονωμένων στοιχείων σε ένα παράθυρο ή την επιφάνεια εργασίας
  • Ctrl+A: Επιλογή όλων των στοιχείων σε ένα έγγραφο ή ένα παράθυρο
  • F3: Αναζήτηση αρχείου ή φακέλου
  • Alt+Enter: Εμφάνιση των ιδιοτήτων του επιλεγμένου στοιχείου
  • Alt+F4: Κλείσιμο του τρέχοντος στοιχείου ή έξοδος από το ενεργό πρόγραμμα
  • Alt+πλήκτρο διαστήματος: Άνοιγμα του μενού συντόμευσης για το ενεργό παράθυρο
  • Ctrl+F4: Κλείσιμο του ενεργού εγγράφου (σε προγράμματα που επιτρέπουν να έχετε πολλά έγγραφα ανοικτά ταυτόχρονα)
  • Alt+Tab: Εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών στοιχείων
  • Ctrl+Alt+Tab: Χρήση των πλήκτρων βέλους για εναλλαγή μεταξύ των ανοικτών στοιχείων
  • Ctrl+Τροχός κύλισης ποντικιού: Αλλαγή του μεγέθους εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας
  • Πλήκτρο με το λογότυπο των Windows+Tab: Κυκλική μετακίνηση μεταξύ των προγραμμάτων στη γραμμή εργασιών με χρήση της Τρισδιάστατης εναλλαγής παραθύρων Aero
  • Ctrl+πλήκτρο με το λογότυπο των Windows +Tab: Χρήση των πλήκτρων βέλους για κυκλική μετακίνηση μεταξύ των προγραμμάτων στη γραμμή εργασιών με χρήση της Τρισδιάστατης εναλλαγής παραθύρων Aero
  • Alt+Esc: Κυκλική μετακίνηση μεταξύ στοιχείων, με τη σειρά που έχουν ανοιχτεί
  • F6: Κυκλική μετακίνηση μεταξύ των στοιχείων της οθόνης σε ένα παράθυρο ή την επιφάνεια εργασίας
  • F4: Εμφάνιση της λίστας της γραμμής διευθύνσεων στην Εξερεύνηση των Windows
  • Shift+F10: Εμφάνιση το μενού συντόμευσης για το επιλεγμένο στοιχείο
  • Ctrl+Esc: Άνοιγμα του μενού "Έναρξη"
  • Alt+υπογραμμισμένο γράμμα: Εμφάνιση του αντίστοιχου μενού
  • Alt+υπογραμμισμένο γράμμα: Εκτέλεση της εντολής του μενού (ή άλλης υπογραμμισμένης εντολής)
  • F10: Ενεργοποίηση της γραμμής μενού στο τρέχον πρόγραμμα
  • Δεξιό βέλος: Άνοιγμα του επόμενου μενού προς τα δεξιά ή άνοιγμα ενός υπομενού
  • Αριστερό βέλος: Άνοιγμα του επόμενου μενού προς τα αριστερά ή κλείσιμο ενός υπομενού
  • F5 (ή Ctrl+R): Ανανέωση του τρέχοντος παραθύρου
  • Alt+Επάνω βέλος: Προβολή του φακέλου που βρίσκεται ένα επίπεδο επάνω στην Εξερεύνηση των Windows
  • Esc:Ακύρωση της τρέχουσας εργασίας
  • Ctrl+Shift+Esc: Άνοιγμα της Διαχείρισης Εργασιών
  • Shift κατά την εισαγωγή ενός CD: Αποτροπή της αυτόματης αναπαραγωγής του CD
  • Αριστερό Alt+Shift: Αλλαγή της γλώσσας εισόδου εάν είναι ενεργοποιημένες πολλές γλώσσες εισόδου
  • Ctrl+Shift: Αλλαγή της διάταξης του πληκτρολογίου εάν είναι ενεργοποιημένες πολλές διατάξεις πληκτρολογίου
  • Αριστερό ή δεξιό Ctrl+Shift: Αλλαγή της κατεύθυνσης ανάγνωσης του κειμένου για γλώσσες που ξεκινούν από τα δεξιά προς τα αριστερά



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχτισαν το τέλειο σπίτι και μετά... χώρισαν


Ήταν νεόνυμφοι και έψαχναν την ιδανική “φωλιά” για να στεγάσουν τον έρωτά τους, μέχρι που είδαν μία πινακίδα «Πωλείται» να κρέμεται έξω από ένα ειδυλλιακό σπίτι στην εξοχή του Γουέλς. Η Kate Glanville αφηγείται όλη την ιστορία του γάμου της στο καινούργιο της βιβλίο «A Perfect Home».





«Επί χρόνια είχαμε ονειρευτεί να ζούμε σε ένα μέρος με γρασίδι, δέντρα, αρνάκια να τρέχουν. Θέλαμε κυρίως ένα μέρος όπου θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε την επιχείρηση κεραμικών που έχουμε και όπου θα μπορούσα να γράφω και να εκπληρώσω το όνειρό μου να γίνω γνωστή συγγραφέας» λέει η Kate Glanville.

Το ονειρεμένο σπιτάκι βρισκόταν στην τοποθεσία Carmarthenshire, στην Βρετανία. Δύο μεγάλα υπνοδωμάτια, μεγάλοι χώροι, αποθήκες και κήπος. Ξύλινη διακόσμηση στο εσωτερικό κοσμούσε υπέροχα το χώρο. «Ερωτευτήκαμε το χώρο αμέσως».



«Ήταν το 1996, ήμασταν και οι δύο 27 ετών, νεόνυμφοι και είχαμε λίγα χρήματα. Το αγοράσαμε κάτω από την αρχική τιμή και χαρήκαμε. Μετά από έξι χρόνια που μέναμε σε διαμέρισμα, μπορούσαμε επιτέλους να έχουμε το δικό μας σπίτι και να κάνουμε όσα θέλαμε» συνεχίζει η Kate.

«Τα περασμένα χρόνια θαυμάζαμε όμορφα σπίτια σε περιοδικά και τους ιδιοκτήτες να ποζάρουν περήφανοι. Θελήσαμε να κάνουμε το ίδιο και πήραμε το στοίχημα».



«Έχουν περάσει από τότε 20 χρόνια και γράφοντας αυτά εδώ, κάθομαι στο σπίτι των ονείρων μας. Χαίρομαι τον ήλιο που περνάει από το παράθυρο της κουζίνας, τη μυρωδιά των ψημένων μπισκότων. Έξω, τα τρία παιδιά μας παίζουν στον κήπο» σημειώνει η Kate, γράφοντας την ιστορία της.

«Αλλά στο e-mail μου ήρθε ένα μήνυμα, αφού ο Duncan κι εγώ ολοκληρώνουμε το διαζύγιό μας. Χτίζοντας το όνειρό μας και το τέλειο σπίτι, αφήσαμε το γάμο μας να καταρρεύσει».



«Κοιτάζοντας πίσω προσπαθώ να σκεφτώ τι κάναμε λάθος. Όταν μετακομίσαμε εδώ με ένα βανάκι και μια σαμπάνια για να γιορτάσουμε την πρώτη μας νύχτα στο νέο μας σπίτι όλα έμοιαζαν διαφορετικά. Περάσαμε τόσα πολλά για να αποκτήσουμε και να διακοσμήσουμε το σπίτι μαζί, συλλέξαμε έπιπλα επί χρόνια από παλιατζίδικα και στοκατζίδικα. Συλλέξαμε κεραμικά, πίνακες, είδη κουζίνας. Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να βάψουμε το ξύλα της οροφής με τα αγαπημένα χρώματα, όπως τα ονειρεμένα σπίτια που βλέπαμε στα περιοδικά» σκέφτεται.



Όταν πρέπει να πει τι είναι αυτό που έφταιξε στη σχέση με τον σύζυγό της λέει «Τα προβλήματά μας άρχισαν όταν ένα πρωί ανακαλύψαμε ότι όλο το σπίτι είχε ποντίκια. Είχαν καταστρέψει τα ξύλα, τα ηλεκτρικά καθώς και όλα τα τρόφιμα που είχαμε αγοράσει. Ανακαλύψαμε έτσι προβλήματα που δεν είχαμε φανταστεί ότι υπήρχαν. Κανένα από τα σώματα θέρμανσης δεν λειτουργούσε, δεν υπήρχε ζεστό νερό και το WC χυνόταν στον κήπο. Με την πρώτη βροχή, το νερό έσταξε στο σπίτι σαν να έβρεχε και μέσα, βάζαμε παλιές εφημερίδες κάτω από τα χαλιά για να τα σώσουμε. Ο κακός καιρός συνεχιζόταν και οι τοίχοι έσταζαν από νερό και υγρασία, πράγμα που συνεχιζόταν ακόμη και όταν ήρθε ο καλός καιρός. Όταν ανάβαμε το τζάκι, το σπίτι γέμιζε καπνό και είχαμε την αίσθηση ότι έπρεπε να ξαναχτίσουμε το σπίτι για να ανάψουμε φωτιά».



«Ήρθε ο χειμώνας και μας φαινόταν ότι ήταν ο χειρότερος από κάθε άλλη χρονιά. Κοιμόμασταν με τα ρούχα και φορούσαμε όλη την ημέρα βαριά μπουφάν. Δεν είχαμε ηλεκτρικό, άρα δεν είχαμε κουζίνα και ζούσαμε καθημερινά τρώγοντας σάντουιτς και βραστά φασόλια που βράζαμε σε γκαζάκι».

«Ο Duncan δούλεψε πολύ σκληρά για να φτιάξει τα πατώματα και τα παράθυρα. Η μόνη του πηγή γνώσης ήταν ένα τεύχος του Reader’s Digest Book. Εγώ προσπαθούσα να κάνω μερικά κεραμικά ώστε να βγάζουμε τα έξοδα από τα απίστευτα χρέη που δημιουργούνταν. Μπορέσαμε και αγοράσαμε μια συσκευή Rayburn, η οποία μας κρατούσε κάπως ζεστούς, είχαμε ζεστό νερό και μπορούσαμε να μαγειρεύουμε».



«Ζούσαμε με ένα συνεχές άγχος και η σχέση μας άρχισε να υποφέρει. Ακόμη και για τα χρώματα που επιλέγαμε να βάλουμε στο σπίτι είχαμε διαφορετική άποψη. Εγώ ήθελα να τελειώσουμε γρήγορα για να έρχονται επισκέψεις, αλλά τον Duncan δεν τον ένοιαζε πόσο χρόνο θα πάρει, ήθελε να το κάνει σωστά. Το να αποκτήσουμε παιδί σε ένα τέτοιο χάος ήταν έξω από κάθε συζήτηση. Πέρασαν πέντε χρόνια για να κάνουμε τα βασικά».



Κι έρχεται η στιγμή που θυμάται τον ερχομό των παιδιών τους, «Χαρήκαμε όταν γεννήθηκε και ο πρώτος γιός μας το 2000 και η αδελφή του που ήρθε ένα χρόνο αργότερα. Χαιρόμουν να τα βλέπω να παίζουν ολόγυρα και ήταν μια ευτυχισμένη εποχή. Ο Duncan άρχισε πάλι να κάνει τα κεραμικά του. Έχτισε νέο κτίριο μέσα στην αυλή για να δουλεύουμε».



Τα οικονομικά προβλήματα, όμως τους χτύπησαν την πόρτα, «Το 2002 τα οικονομικά μας επιδεινώθηκαν τόσο πολύ που ο Duncan αναγκάστηκε να κάνει μαθήματα στο Κολέγιο Κάρντιφ, 60 χιλιόμετρα μακριά. Είχαμε πια μια μόνιμη πηγή εσόδων αλλά συχνά ο Duncan περνούσε νύχτες μακριά από το σπίτι για να μην αναγκάζεται να οδηγεί συνέχεια. Εγώ έπρεπε να φροντίζω τα παιδιά μόνη μου. Η ζωή μας άλλαξε αφού εγώ έπρεπε να κάνω τη δουλειά, τα παιδιά, το σπίτι ενώ ο Duncan προσπαθούσε να δουλέψει πλήρες ωράριο και ξόδευε το σαββατοκύριακο να κάνει τα κεραμικά και να διορθώνει το σπίτι».



«Οι διακοπές ήταν δύσκολες αφού το σπίτι μας έπαιρνε όλο το χρόνο και τα χρήματα. Σκεφτήκαμε να μετακομίσουμε πιο κοντά στο Κάρντιφ, αλλά είπαμε ότι έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα στο σπίτι μας. Αποφασίσαμε να μεγαλώσουμε το σπίτι και να αποκτήσουμε άλλο ένα παιδί, το οποίο γεννήθηκε το 2004».

«Η επέκταση μας στοίχισε πολύ σε χρήμα και κόπο. Τελικά, όμως, ήμασταν πολύ χαρούμενοι που το σπίτι μας έμοιαζε τελικά με τα σπίτια που βλέπαμε στα περιοδικά και τα οποία διαβάζαμε μαζί».

«Αλλά κάθε κίνηση των παιδιών στο σπίτι, κάθε γρουτζουνιά του σκύλου μας κόστιζε χρήματα και υπήρξαν γκρίνιες. Όλα τα θέματα του σπιτιού ήρθαν και εναντιώθηκαν απέναντί μας» λέει η Kate.



Κι έτσι ήρθε η οριστική ρήξη του ζευγαριού, «Μετά από 17 χρόνια που ξοδέψαμε στο σπίτι και 150.000 λίρες, ο γάμος μας τελικά κατέρρευσε το 2013. Αυτή η εμπειρία μου έδωσε την ιδέα να γράψω το διήγημα “A Perfect Home” -Το Τέλειο Σπίτι. Είναι η ιστορία μιας γυναίκας που ο άνδρας της αγάπησε περισσότερο τις επιδιορθώσεις σε ένα σπίτι απ' ότι την ίδια, με καταστροφικές συνέπειες. Ο Duncan που περιγράφω στο βιβλίο μου είναι ο άνθρωπος που έχει εμμονή με το λευκό που πρέπει να έχουν οι τοίχοι και με τα σωστά χρώματα μόνωσης στα παράθυρα».

«Είναι η ιστορία δύο συζύγων που είχαν εμμονή με το να δημιουργήσουν το τέλειο σπίτι και ξεχάσαμε ότι οι άνθρωποι έχουν αξία».



«Ο Duncan κι εγώ ζούμε χωριστά εδώ και δύο χρόνια. Έχω έναν νέο σύντροφο και είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη. Αλλά το διαζύγιό μας πήρε χρόνο και το σπίτι ήταν η βασική αιτία διενέξεων. Ήθελα να κρατήσω το σπίτι γιατί τα παιδιά το αγαπούν πάρα πολύ. Ο Duncan πρέπει να αγοράσει ένα σπίτι για να μείνει και επειδή δεν έχω χρήματα για να βοηθήσω, βάλαμε το σπίτι μας σε πώληση».

Και καταλήγει «Τώρα αναζητώ κι εγώ ένα σπίτι με ανάμεικτα αισθήματα. Τώρα ξέρω ότι δεν είναι απαραίτητο για να είσαι ευτυχισμένος να έχεις ξύλινη οροφή και τριαντάφυλλα να κρέμονται στα παράθυρα. Πιστεύω ότι πήρα ένα σκληρό μάθημα, ένα ευτυχισμένο σπίτι δεν είναι απαραίτητο να είναι τέλειο».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ήλιος της Ελλάδας από το διάστημα


Κάθε εικόνα από το διάστημα έχει τη δική της ομορφιά. Αυτή τη φορά, ο φωτογραφικός φακός "συνέλαβε" την δύση του ήλιου πάνω από την Ελλάδα.

Την υπέροχη φωτογραφία της Ελλάδας ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter η Ιταλίδα αστροναύτης της ESA, Σαμ Κριστοφορέτι.

"Η Ελλάδα δέχεται το φιλί του λεπτού φωτός του ήλιου που δύει", έγραψε η Κριστοφορέτι ανεβάζοντας τη φωτογραφία στο twitter.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Kατολίσθηση στο νταμάρι της Παγανής


Ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο κατέγραψε με τον φακό του φωτογράφος από τη Λέσβο. Στο βίντεο βλέπετε την φυσική κατολίσθηση στο νταμάρι της Παγανής, ένα μοναδικό φαινόμενο, που σπάνια μπορείς να πετύχεις και πόσο μάλλον να το καταγράψεις, αφού είναι και πολύ ριψοκίνδυνο.

Το βίντεο κατέγραψε πριν από λίγες ημέρες ο φωτογράφος Πέτρος Τσακμάκης και δημοσίευσε το plomarinews.gr.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας σούπερ ήρωας με τουρμπάνι


Ακούει Έλβις και μάχεται τους Ταλιμπάν.

Όταν μια παρέα παιδιών Σιχ (αίρεση από την Ινδία), ρωτήθηκαν ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους υπερήρωες, η απάντηση δεν ήταν έκπληξη: Iron Man, Batman, Superman και μια σειρά από παρόμοιους ήρωες.

Αλλά όταν ρωτήθηκαν ξανά αν ήξεραν έναν αντίστοιχο Σιχ ήρωα, η απάντηση ήταν κοινή: «Όχι». «Και τότε τους ρωτήσαμε αν θα ήθελαν να δουν κάποιον τέτοιο ήρωα. Το πρόσωπό τους φωτίστηκε και έλαμψε», λέει ο Supreet Singh Manchanda, στέλεχος επιχείρησης και κομικογράφος, που έχει έδρα του το Σαν Φρανσίσκο.



Κάπως έτσι, γεννήθηκε και ο ήρωας του, ο Super Sikh: αγαπάει τον Έλβις Πρίσλεϊ και μάχεται τους ταλιμπάν. Ο Manchanda, συνεργάστηκε με την σεναριογράφο Eileen Alden προκειμένου να δημιουργήσουν τη σειρά Deep Singh. Ο 20χρονος ήρωας με το τουρμπάνι, καθώς κάνει ένα ταξίδι στη Graceland, η κατοικία του Έλβις, πολεμά τους εχθρούς του που θέλουν να τον εξοντώσουν. Ο δημιουργός του περιγράφει τον ήρωας του ως «όταν ο Batman, συνάντησε τον Jason Bourne».



Οι δημιουργοί του κόμικ, Eileen Alden και Supreet Singh Manchanda




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο κρέας θα καταναλώσει ένας κρεατοφάγος στη ζωή του;


Εξοντώνει χιλιάδες ζώα για να τραφεί.

Οι λάτρεις του κρέατος, μπορεί να αισθανθούν μια μικρή ζάλη, αφού ακούσουν τους παρακάτω αριθμούς από τον οργανισμό Vegetarian Calculator.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ένας κρεατοφάγος, θα καταναλώσει πάνω από 7.000 ζώα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αυτή είναι μια πάρα πολύ, αρκετά μεγάλη μπριζόλα…

Σύμφωνα με το elite daily, ο μέσος άνθρωπος θα καταναλώσει 11 αγελάδες, 27 χοίρους, 2.400 κοτόπουλα, 80 γαλοπούλες, 30 πρόβατα και 4.500 ψάρια από τη στιγμή που αυτός ή αυτή, θα κλείσει τα 80.

Ο αριθμός αυτός, ξεπερνάει ίσως τα ζώα που διαθέτει μια φάρμα… Το εκπληκτικό είναι πάντως ότι στη λίστα, δεν περιλαμβάνονται όλα τα άλλα μικρά ζώα που καταλήγουν στο πιάτο σας-πάπιες, χήνες, κουνέλια, καλαμάρια κ.α.

Αυτοί οι αριθμοί, μπορεί να κάνουν πολλά στομάχια να γυρίσουν και επιπλέον όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η κτηνοτροφία συμβάλλει περισσότερο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, από ότι η μόλυνση από τα αυτοκίνητα.

Το θέμα ενδείκνυται για ανθρώπους με χιουμορ... χορτοφάγους ή κρεατοφάγους...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεχάσατε να βάλετε αποσμητικό; Δείτε το τρικ που θα σας σώσει


Είστε καθ' οδόν προς τη δουλειά σας ή βρίσκεστε ήδη σε κάποιο ραντεβού και συνειδητοποιείτε ότι ξεχάσατε να βάλετε αποσμητικό πριν φύγετε από το σπίτι.

Εν μέσω καλοκαιριού και με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο, αναμφίβολα η σκέψη αυτή σας κάνει να νιώθετε εξαιρετικά αμήχανα. Μην αγχώνεστε όμως, υπάρχει μια απλή και εύκολη λύση που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση!

Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό υγρό για τα χέρια. Τρίψτε μερικές σταγόνες σε κάθε μασχάλη και αφήστε το υγρό να εξατμιστεί, δεν θα χρειαστούν πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.

Δεδομένου ότι η κακοσμία του σώματος οφείλεται σε βακτήρια που ζουν και αναπαράγονται στην επιδερμίδα μας, το απολυμαντικό υγρό θα σας απαλλάξει από τις δυσάρεστες οσμές, αφού εξοντώνει τους μικροοργανισμούς αυτούς. Το οινόπνευμα που περιέχει το απολυμαντικό υγρό βοηθά επίσης να εξατμιστεί πιο γρήγορα ο ιδρώτας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ειδεχθείς εγκληματίες που έλαβαν χάρη


Όταν ο κακοποιός απολαμβάνει μια περίεργη ασυλία…

Κανείς δεν κάνει ένα έγκλημα με σκοπό να πιαστεί, αν και υπάρχουν φορές που η σύλληψη δεν εγγυάται απαραίτητα την καταδίκη, παρά το εξόφθαλμο του πράγματος.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και το «χαρτί» της χάρης, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, επιτρέποντας σε κάθε είδους δράστες και κακοποιούς να ξεφεύγουν από τα οφειλόμενα.

Δεν είναι πάντα σαφές γιατί απονέμεται σε κάποιον χάρη, ειδικά αν είναι διαβόητος εγκληματίας και τη γλιτώσει στο τσακ.

Έτσι κατάφεραν να ξεφύγουν από τον νόμο μια σειρά από υπαίτιοι αποτρόπαιων πράξεων, χρησιμοποιώντας την εύνοια της εξουσίας και παρά τη λαϊκή κατακραυγή…

Γουίλιαμ Κάλεϊ: Ο σφαγέας του Μάι Λάι



Η χειρότερη στιγμή της αμερικανικής εμπλοκής στο Βιετνάμ ήταν η διαβόητη σφαγή στο Μάι Λάι, από την οποία και ξεπήδησε το «Τέρας του Μάι Λάι» ή κατά κόσμο υπολοχαγός Γουίλιαμ Κάλεϊ. Ο σκοτεινός υπολοχαγός και η διμοιρία του όργωναν τις ζούγκλες του Βιετνάμ ψάχνοντας για βιετκόνγκ μαχητές όταν σκόνταψαν πάνω στο απομονωμένο χωριουδάκι Μάι Λάι. Αντί λοιπόν να συνεχίσουν την πορεία τους ως όφειλαν αφήνοντας την ειρηνική κοινότητα στην ησυχία της, ο Κάλεϊ διέταξε επίθεση στο χωριό που κατέληξε στη σφαγή 500 αμάχων, εξοντώνοντας τους πάντες, από μωρά ενός έτους μέχρι και 80χρονους ηλικιωμένους.

Ο κατάλογος με τις φρικαλεότητες των 100 αμερικανών στρατιωτών μακρύς και αποτρόπαιος: από βιασμό ανήλικων κοριτσιών και σφαγιασμό μωρών με τις ξιφολόγχες, δεν ήταν και πολλά αυτά που δεν έκανε η φονική διμοιρία στο μαρτυρικό χωριό. Το 1971, μετά τη δημοσίευση της ιστορίας που η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθούσε πάση θυσία να κρατήσει κρυφή, ο Κάλεϊ καταδικάστηκε για τον φόνο 22 πολιτών του Μάι Λάι σε ισόβια κάθειρξη. Πόσο εξέτισε; Τρία χρόνια σε κατ’ οίκον περιορισμό, όταν ο Ρίτσαρντ Νίξον έσπευσε να του απονείμει σιωπηρά προεδρική χάρη! Και βέβαια ακόμα πιο ειρωνικό ήταν το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Νίξον θα λάμβανε προεδρική χάρη για τα βρόμικα κρίματά του αργότερα την ίδια χρονιά…

Κιμ Χιουν Χι: Η κατάσκοπος που ανατίναξε μια πτήση



Γεννημένη στην Πιονγιάνγκ, η κόρη βορειοκορεάτη διπλωμάτη συμμετείχε από νεαρή ηλικία στην προπαγάνδα του καθεστώτος. Στα 18 της και επειδή ήταν εύστροφη και μιλούσε ιαπωνικά, οι επιτελείς του καθεστώτος την απήγαγαν μια μέρα και την έστειλαν να φοιτήσει σε σχολή κατασκόπων. Έπειτα από έξι χρόνια μαθητείας στα όπλα, τις πολεμικές τέχνες και τις ξένες γλώσσες, η Κιμ ανέλαβε την πρώτη αποστολή της: να τινάξει στον αέρα νοτιοκορεατική εμπορική πτήση με 115 επιβάτες.

Ήταν το 1987 όταν η Κιμ και ο συνεργός της επιβιβάστηκαν στην πτήση 858 από τη Βαγδάτη στη Σεούλ κουβαλώντας τη βόμβα, την οποία τοποθέτησαν στο αεροσκάφος σε στάση στο Αμπού Ντάμπι, η οποία σκότωσε όλους τους επιβάτες. Οι Αρχές έπιασαν το δολοφονικό ζευγάρι αλλά ο συνεργός κατάφερε να αυτοκτονήσει πριν δικαστεί, με τους γιατρούς να σώζουν στο τσακ τη ζωή της Κιμ, η οποία προσπάθησε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Η κατάσκοπος ομολόγησε τελικά το έγκλημά της κατά την ανάκρισή της στη Σεούλ και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Το 1989 ωστόσο ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Ρο Τάε Βου της απένειμε χάρη, θεωρώντας ότι εκτελούσε απλώς εντολές του σκοτεινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Η γυναίκα εξέφρασε ειλικρινή μεταμέλεια για το τρομοκρατικό χτύπημα, κάτι που την απελευθέρωσε από τα κελιά της Νότιας Κορέας. Αργότερα παντρεύτηκε τον νοτιοκορεάτη ανακριτή της και συνεχίζει να ζει σε μυστική τοποθεσία…

Ραμίλ Σαφάροφ: Το έγκλημα του μίσους



Ο αζέρος στρατιωτικός καταδικάστηκε το 2004 επειδή κατακρεούργησε συνάδελφό του με ένα τσεκούρι την ώρα που κοιμόταν. Ο Σαφάροφ εγκλιμάτισε όντας στρατοπεδευμένος στην Ουγγαρία, σκοτώνοντας έναν Αρμένη και ρίχνοντας έτσι νέο λάδι στη φωτιά του μίσους μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας. Ο Σαφάροφ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη Βουδαπέστη το 2006 και λίγα χρόνια αργότερα (2012) η κυβέρνηση της Ουγγαρίας τον εξέδωσε στο Μπακού, υπό τον απαράβατο ωστόσο όρο να συνεχίσει να εκτίει κανονικά την ποινή για το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Αντ’ αυτού βέβαια, ο Σαφάροφ έγινε δεκτός με τιμές ήρωα στην πατρίδα του, ο πρόεδρος Ιλάμ Αλίγιεφ του απένειμε χάρη με το που άγγιξαν οι ρόδες του αεροπλάνου που τον μετέφεραν αζέρικο έδαφος και σύντομα επανήλθε ακόμα και στην ενεργό στρατιωτική δράση! Έπεται ότι πήρε και προαγωγή σε ταγματάρχη…

Γκρέβιλ Τζάνερ: Ο λόρδος που φέρεται να είναι παιδόφιλος



Το έγκλημα για το οποίο κατηγορήθηκε ο βρετανός πολιτικός αριστοκρατικής καταγωγής ήταν ειδεχθές: 22 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, μεταξύ των οποίων και ένα θύμα κάτω των 9 ετών, σε μια περίοδο δράσης τριών δεκαετιών. Τα παιδιά που φέρεται να κακοποίησε ο ευγενής Βρετανός ήταν όλα τρόφιμοι σε ορφανοτροφείο, τα οποία βγήκαν μαζικά μπροστά το 1991 και τον κατηγόρησαν για το αποτρόπαιο κακούργημα, αν και η αστυνομία θεώρησε πως δεν υπήρχαν αρκετές ενδείξεις που να στηρίζουν μια τέτοια αδιανόητη υπόθεση, γι’ αυτό και η ιστορία απορρίφθηκε!

Αρκετά χρόνια αργότερα, φτάνοντας πια στη σημερινή εποχή, ο Τζάνερ υπεραμύνεται της αθωότητάς του στον νέο κύκλο κατηγοριών παιδικής κακοποίησης από ένα νέο μετερίζι: οι δικηγόροι του τον θέλουν ανήμπορο να δικαστεί επειδή πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η υπερασπιστική γραμμή έχει πια αλλάξει: παρά το γεγονός, παραδέχεται η νομική του εκπροσώπηση, ότι υπάρχουν πια ισχυρές ενδείξεις για την εμπλοκή του στο φριχτό σκάνδαλο, ο Τζάνερ δεν είναι πια σε θέση να λογοδοτήσει για τα κρίματά του. Εδώ βέβαια δεν μιλάμε για χάρη με την κυριολεκτική σημασία, αλλά για μια περίεργη ασυλία που απολαμβάνει ο 86χρονος σήμερα πολιτικός που δεν έχει περάσει μέρα στη φυλακή για τα ανατριχιαστικά εγκλήματά του…

Γκούσταβ Κρουπ: Ο βιομήχανος των Ναζί



Ο Γκούσταβ Κρουπ φον Μπόλεν ουντ Χάλμπαχ ήταν πρώσος διπλωμάτης που ανέλαβε στις αρχές του 20ού αιώνα τη βιομηχανική αυτοκρατορία της συζύγου του, αλλά και το βαρύ επίθετό της φυσικά. Ο ίδιος προμήθευσε τη Γερμανία με άρματα μάχης, κανόνια και υποβρύχια κατά τον Α’ Παγκόσμιο και παρά την ήττα του πελάτη του, ο Κρουπ συνέχισε να αποκομίζει εκατομμύρια πουλώντας πια βλήματα πυροβολικού σε βρετανό προμηθευτή.

Όχι πολύ αργότερα από το τέλος του Μεγάλου Πολέμου, ο Κρουπ βρήκε και πάλι πρόσφορο έδαφος για τα όπλα του χρηματοδοτώντας μυστικά μια σκιώδη ιδεολογία, η οποία ανήλθε τελικά στην εξουσία της Γερμανίας στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Ως μέγας χορηγός λοιπόν των Ναζί, έγινε πρόεδρος της γερμανικής ένωσης βιομηχάνων και άρχισε να αποκαθηλώνει μεθοδικά τους εβραίους εργοστασιάρχες. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου μάλιστα εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη ναζιστική ιδεολογία στελεχώνοντας τώρα τις φάμπρικές του με ομήρους των ναζιστικών κολαστηρίων. Όσο για τις συνθήκες εργασίας, ήταν εξίσου εξοντωτικές με την καταναγκαστική δουλειά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Γκούσταβ Κρουπ συνελήφθη μετά τον πόλεμο για τα εγκλήματά του, αν και το 1948, στιγμές πριν από την πολύκροτη δίκη του, θεωρήθηκε πολύ γέρος για να υποβληθεί σε νομικές περιπέτειες, κι έτσι γλίτωσε τελικά τον πέλεκυ της δικαιοσύνης…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...