Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Πες μου πόσο κοντή είναι η φούστα σου, να σου πω ποια είσαι...


Καμπάνια ενάντια στα κοινωνικά στερεότυπα.

Πολύ συχνά στην καθημερινότητά μας, ακούμε γυναίκες να χαρακτηρίζονται από όχι και τόσο αντικειμενικά κριτήρια... Εάν το φόρεμά τους, για παράδειγμα, είναι αρκετά κλειστό και μακρύ, χαρακτηρίζονται συντηρητικές και υπέρ του δέοντος φρόνιμες, ενώ σε αντίθεση περίπτωση, που το φόρεμα είναι πολύ « λίγο», κοσμητικά επίθετα της αντιπέρα όχθης, με το ευγενέστερο αυτό της «bimbo», δεν αργούν να πέσουν στο τραπέζι...

Αυτού του είδους τα καθημερινά στερεότυπα σχετικά με τον ρουχισμό των γυναικών και την ταύτισή του με τον χαρακτήρα τους ή τις κοινωνικές συμπεριφορές τους, έρχεται να υπογραμμίσει και να καταγγείλει η καμπάνια της σουηδικής οργάνωσης Terre Des Femme, με τίτλο «Μην κρίνετε τις γυναίκες από τα ρούχα».



Θέλοντας να βάλει φρένο στον συσχετισμό ανάμεσα στο ρουχισμό και στην «αξία», η σουηδική οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών παρουσιάζει ενδιαφέρουσες εικόνες, από την κορυφή ως τα νύχια, σχετικά με τις αντιλήψεις που είθισται να επικρατούν.



Στόχος της προσπάθειας είναι οι γυναίκες να φορούν ό,τι τους ευχαριστεί και τις κάνει να νιώθουν άνετα, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα σχόλια του κόσμου.





Παρόμοια προσπάθεια, σε λίγο πιο σκληρή γλώσσα ήταν και εκείνη της Hannah Witton η οποία είχε ανεβάσει το παρακάτω βίντεο στο youtube.com




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα από τις ωραιότερες πισίνες στον κόσμο


Μια γεύση από… παράδεισο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Υπάρχουν πισίνες… και υπάρχουν και αυτές οι πισίνες.

Αυτές που έχουν απίστευτη θέα σε ωκεανούς, ζούγκλες, βουνά. Αυτές που μοιάζουν σα να «ενώνονται» με τον ορίζοντα, αυτές που προτρέπουν το βλέμμα σου να «χάνεται» στο βάθος και αυτές από τις οποίες… δε θα ήθελες να βγεις έξω ποτέ.

Δε χρειάζονται άλλα λόγια, μόνο μερικές βασικές πληροφορίες για το πού μπορείτε να τις βρείτε:

1. Jade Mountain, St Lucia -Καραϊβική



Και οι 24 σουίτες του ξενοδοχείου διαθέτουν τη δική τους πισίνα, όμως η πιο εντυπωσιακή που διαθέτει το ξενοδοχειακό συγκρότημα σε αυτό το νησί της Καραϊβικής είναι η κοινόχρηστη πισίνα του που βρίσκεται «σκαρφαλωμένη» στη κορυφή ενός λόφου και προσφέρει μοναδική, πανοραμική θέα.

2. The Sarann, Koh Samui - Ταϊλάνδη



Δε χρειάζεται να ξοδέψετε όλες σας τις οικονομίες για να πάρετε μια γεύση χλιδής. Η διαμονή στο ξενοδοχείο The Sarann που βρίσκεται στην παραλία Chaweng Noi στο νησί Koh Samui της Ταϊλάνδης θα σας στοιχίσει από 100 περίπου ευρώ τη βραδιά. Η θέα στον ωκεανό από την πισίνα είναι φανταστική.

3. Shangri-La Shard, Λονδίνο - Αγγλία



Δείτε το Λονδίνο από μια άλλη οπτική γωνία… από τον 52ο όροφο, κολυμπώντας στην πισίνα του Shangri-La Shard.

4. Marina Bay Sands Hotel, Σιγκαπούρη



Το πέντε αστέρων ξενοδοχείο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη φημίζεται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη πισίνα σε ταράτσα στον κόσμο, προσφέροντας μια εκπληκτική θέα της πόλης από ψηλά.

5. Alila Vills Uluwatu, Μπαλί - Ινδονησία



Θα μπορούσε κανείς να κάθεται στην ίδια θέση όλη τη μέρα χωρίς να χορταίνει με τίποτα τη θέα από την πισίνα στο θέρετρο Alila Villas Uluwatu στο Μπαλί της Ινδονησίας.

6. Grace Hotel, Σαντορίνη - Ελλάδα



Δε χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να απολαύσουμε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο από μια εντυπωσιακή πισίνα. Αρκεί μια επίσκεψη στο ξενοδοχείο Grace Santorini στο πανέμορφο ελληνικό νησί των Κυκλάδων.

7. Harbour House Villa, Guana Island – Καραϊβική



Μια εντυπωσιακή πισίνα με θέα στη θάλασσα της Καραϊβικής στο νησί Guana. Δε χρειάζονται περισσότερα λόγια.

8. Grand Hotel Central, Βαρκελώνη - Ισπανία



Η πισίνα που διαθέτει το ξενοδοχείο Grand Central στην «καρδιά» της Βαρκελώνης προσφέρει μια ξεχωριστή, πανοραμική θέα με φόντο… τα μοναδικά «αποτυπώματα» που άφησε στην πόλη ο Γκαουντί.

9. Ubud Hanging Gardens, Ubud – Ινδονησία



Κάθε μία από τις 38 σουίτες με αχυρένια στέγη διαθέτη τη δική της σουίτα, ωστόσο το σήμα κατατεθέν στο αυτό το θέρετρο της ινδονησίας είναι η… διώροφη πισίνα που μοιάζει σα να «κρέμεται» επάνω από τη ζούγκλα.

10. One&Only Reethi Rah, Μαλδίβες



Οι Μαλδίβες θεωρούνται και ως συνώνυμο του «επίγειου παράδεισου». Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς αυτή τη μαγεία;


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιουμοριστικό βίντεο με ελέφαντα να κάνει μπάνιο


Το μικρό ελεφαντάκι φαίνεται να απολαμβάνει στο μάξιμουμ το νερό κάνοντας διάφορα παιχνίδια μέσα στην μπανιέρα του.

Πολλοί είναι οι τουρίστες στην Ταϊλάνδη που επισκέπτονται ζωολογικούς κήπους και προσπαθούν με κάποιο τρόπο να συμμετέχουν στη φροντίδα των ζώων.





Δείτε το βίντεο από τη "Daily Mail":




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παίζουν πιάνο... ανάποδα


Για τους λάτρεις του πιάνου το να παίζουν καθισμένοι στο σκαμνάκι τους είναι εύκολη υπόθεση. Το δύσκολο, όμως, είναι να παίξεις πιάνο καθισμένος ανάποδα!

Το στοίχημα αυτό έβαλαν δύο αδέρφια… Ο Jason Lyle Black και η μικρή αδερφή του μπορούν να χαρακτηριστούν άψογοι πιανίστες, αφού μπορούν να συνθέσουν ένα κομμάτι στο πιάνο πατώντας, ταυτόχρονα, τα πλήκτρα κι έχοντας την πλάτη γυρισμένη σε αυτά!

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το χωριό όπου ζουν σκιάχτρα


Η ιστορία του Nagoro - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η Tsukimi Ayano στέκεται σε μια τάξη, που είναι γεμάτη με σκιάχτρα, σε σχολείο που έχει βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια, στο χωριουδάκι Nagoro στην Ιαπωνία.

Χάρη στην Ayano, το μικρό και απομονωμένο αυτό χωριό, βιώνει μια απρόβλεπτη έκρηξη του πληθυσμού του, αλλά οι νέοι κάτοικοι δεν είναι αυτό που φαντάζεστε. Το Nagoro έχει πλέον «κατοικηθεί» από ανθρωπόμορφα σκιάχτρα, όλα δημιουργήματα της Ayano τα τελευταία 13 χρόνια, από τότε που μετακόμισε πίσω στο χωριό όπου μεγάλωσε, για να φροντίσει την ηλικιωμένη μητέρα της.

Αρχικά, η γυναίκα ξεκίνησε τη δημιουργία των σκιάχτρων για να τρομάζει τα ζώα και να μένουν μακριά από τις καλλιέργειες της, αλλά οι κούκλες έχουν πάρει μια δική τους «ζωή». Το περίεργο είναι ότι υπερτερούν αριθμητικά από τους πραγματικούς ανθρώπους στον οικισμό: οι κούκλες, στέκονται έξω από τα σπίτια, στα χωράφια, τα δέντρα, τους δρόμους, υπάρχουν σε μια στάση λεωφορείου - περιμένουν για ένα λεωφορείο που δεν έρχεται ποτέ...

Το Nagoro, όπως και πολλά χωριά στην ύπαιθρο της Ιαπωνίας, έχει πληγεί σκληρά από την εσωτερική μετανάστευση καθώς δεκάδες κάτοικοι συρρέουν στις πόλεις προς αναζήτηση εργασίας, αφήνοντας πίσω τους ως επί το πλείστον συνταξιούχους.

Φανταστείτε ότι η 65χρονη Ayano, είναι από τους νεότερους κατοίκους του Nagoro.
«Σε αυτό το χωριό, υπάρχουν μόνο 35 άνθρωποι», λέει στο Reuters. «Αλλά υπάρχουν 150 σκιάχτρα…».






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοντά στη... νεκρανάσταση των μαμούθ


Επιστήμονες έβαλαν το DNA μαμούθ σε ελέφαντα και... λειτουργεί.

Θα ξαναπερπατήσουν κάποια στιγμή τα μαμούθ στη Γη, μετά από την εξαφάνιση του τελευταίου πριν από περίπου 3.300 χρόνια; Ένα ακόμη βήμα γι’ αυτό που κάποτε θεωρείτο επιστημονική φαντασία, έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι για πρώτη φορά κατάφεραν να εισάγουν γονίδια ενός μαμούθ στο DNA ενός σημερινού ελέφαντα και, όπως διαπίστωσαν, το αρχαίο γενετικό υλικό φαίνεται να λειτουργεί κανονικά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον διακεκριμένο καθηγητή γενετικής Τζορτζ Τσερτς , ο οποίος έχει συχνά προκαλέσει θόρυβο με τις τολμηρές πρωτοβουλίες του, πήραν δείγμα DNA από μαμούθ που είχε βρεθεί διατηρημένο στην «κατάψυξη» του Αρκτικού κύκλου και απομόνωσαν 14 γονίδια που είναι διακριτά από εκείνα του σημερινού συγγενούς τους, του ελέφαντα.

Στη συνέχεια, δημιούργησαν στο εργαστήριο αντίγραφα από αυτά τα γονίδια του μαμούθ και μετά τα εισήγαγαν στο γενετικό υλικό ενός ελέφαντα, αντικαθιστώντας αντίστοιχα γονίδια. Τα νέα γονίδια του μαμούθ λειτουργούν φυσιολογικά μέσα στον ελέφαντα, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ντέιλι Μέιλ» και «Τέλεγκραφ».

Είναι η πρώτη φορά που γονίδια ενός μαμούθ «ζωντανεύουν» και γίνονται ξανά λειτουργικά σε ένα ζώο, χάρη στη νέα γενετική τεχνική της «κοπτοραπτικής» (με το όνομα Crispr) που επιτρέπει στους γενετιστές την προσθαφαίρεση γονιδίων σε έναν οργανισμό κατά βούληση και με ακρίβεια. Μια παρόμοια τεχνική έχει επικριθεί ότι, αν εφαρμοστεί σε ανθρώπους, μπορεί να ανοίξει τον (γενετικό) «ασκό του Αιόλου».

Όπως είπε ο Τζορτζ Τσερτς, επιλέχθηκαν γονίδια που έκαναν τα τριχωτά μαμούθ να ξεχωρίζουν, καθώς τους χάριζαν ανθεκτικότητα στο κρύο. Όπως είπε, «έχουμε πλέον λειτουργικά κύτταρα ελέφαντα με DNA μαμούθ στο εσωτερικό τους. Δεν έχουμε κάνει ακόμη σχετική επιστημονική δημοσίευση, επειδή δεν έχουμε ολοκληρώσει το έργο μας, αλλά είναι κάτι που θα κάνουμε στο μέλλον».

Τα μαμούθ έχουν στενή συγγένεια με τον ασιατικό ελέφαντα και εξαφανίστηκαν κατά την τελευταία εποχή των πάγων, υπό την πίεση και των ανθρώπων. Όμως στο απομονωμένο νησί Βράγκελ του Αρκτικού Ωκεανού ζούσαν οι τελευταίοι εκπρόσωποι του είδους τους έως πριν από 3.300 χρόνια. Ένα από αυτά τα ζώα ανακαλύφθηκε και ένα δείγμα από το DNA του χρησιμοποιήθηκε από τους γενετιστές του Χάρβαρντ. Υπολογίζεται ότι ένας τεράστιος αριθμός μαμούθ είναι ακόμη θαμμένα κάτω από τους αρκτικούς πάγους.

Εκτιμάται ότι διεθνώς υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, σε ΗΠΑ, Ρωσία και Ν. Κορέα, που κάνουν αγώνα δρόμου για να ανακατασκευάσουν το γονιδίωμα του μαμούθ και τελικά να το επαναφέρουν στη ζωή μέσω κλωνοποίησης. Άλλοι όμως επιστήμονες θεωρούν κάτι τέτοιο ανήθικο, ανέφικτο ή περιττό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το διάσημο... αρνί που περιφέρεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης


Έχει γίνει η μασκότ της πόλης.

Βλέπεις τα πάντα στη Νέα Υόρκη, ακόμα και ένα… αρνάκι. Το συγκεκριμένο ορφανό ζώο, έχει γίνει διάσημο με μια σειρά από εφημερίδες, μπλογκς και portals να αφιερώνουν σελίδες σε ένα τέτοιο ταπεινό πλάσμα.

Το εν λόγω άκακο ζωάκι, έχει εμφανιστεί σε όλο σχεδόν τα in μέρη της πόλης, σε μια σειρά από fancy εστιατόρια, όπως τα Five Leaves, Caffe Vita και Black Tree. Και κάθε φορά που εμφανίζεται, κάνει δεκάδες κεφάλια να γυρίζουν.

Το αρνάκι έγινε διάσημο, όταν ένας χρήστης των social media, ανέβασε μια φωτογραφία του στο διαδίκτυο. Ο Smokey, το όνομά του, έκτοτε απολαμβάνει μια ζωή όπως την απολαμβάνει μια τοπική διασημότητα. Άραγε, να γνωρίζει ότι επισκέπτεται εστιατόρια, τα οποία έχουν στο μενού τους… αρνάκι;












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακή η έκλειψη ηλίου στη Νορβηγία


Δείτε την εντυπωσιακή έκλειψη ηλίου όπως την κατέγραψαν από την Νορβηγία.

Να σημειώσουμε ότι η έκλειψη ήταν ορατή ως ολική μόνο στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ανάμεσα στη Νορβηγία και στην Ισλανδία, στις νήσους Φαρόε και Σβάλμπαρντ.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο εντυπωσιακά πανοραμικά τοπία του κόσμου


Εικόνες που σου προκαλούν… παραζάλη!

Μια ομάδα εννέα φωτογράφων που αγαπούν την περιπέτεια έχει βάλει ως σκοπό ζωής να… φωτογραφίζουν μοναδικά τοπία σε ολόκληρο τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική: πανοραμική σε βαθμό που σου προκαλεί πονοκέφαλο!

Η αποστολή της ομάδας AirPano ξεκίνησε το 2006, όπως αναφέρει η Daily Mail και από τότε οι φωτογράφοι έχουν «φάει» τους ουρανούς για να δημιουργήσουν μια συλλογή με τις 100 καλύτερες τοποθεσίες στον πλανήτη, όπως φαίνονται από ψηλά… πολύ ψηλά.

Αν δεν αντέχετε την ιδέα του μεγάλου υψόμετρου… μπορεί οι παρακάτω φωτογραφίες να σας προκαλέσουν ζαλάδα!

1. Ντουμπάι, ΗΑΕ



2. Καταρράκτες Έιντζελ, Βενεζουέλα



3. Βαρκελώνη, Ισπανία



4. Καταρράκτες Βικτωρίας, Ζάμπια



5. Καταρράκτες Ιγκουασού, Αργεντινή



6. Αψίδα του Θριάμβου, Παρίσι



7. Ηφαίστειο Plosky Tolbachik, Ρωσία



8. Μανχάταν, Νέα Υόρκη



9. Κοραλλιογενής ύφαλος, Αυστραλία



10. Ha Long, Βιετνάμ



11. Κάστρο Neuschwanstein, Γερμανία



12. Singapore Flyer, Σιγκαπούρη




Διαβάστε περισσότερα...