Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Έκαναν σεξ πάνω στο μηχανάκι


Η αστυνομία τους εντόπισε χάρη στο Facebook.

Ο άντρας φοράει μόνο ένα μπλουζάκι και τις κάλτσες του και ένα… ζευγάρι γυναικεία πόδια, είναι τυλιγμένα γύρω από τη μέση του. Το περίεργο, αν όχι επικίνδυνο, είναι ότι το εν λόγω ζευγάρι επιδίδεται σε ανάρμοστα πράγματα ενώ βρίσκεται πάνω σε ένα μηχανάκι, σε πολυσύχναστο δρόμο της Ινδίας.

Κάποιος άγνωστος ανέβασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο facebook και, δυστυχώς για εκείνους, χάρη στην τεχνολογία εντοπίστηκαν από την αστυνομία-βρήκαν τα στοιχεία τους από τον αριθμό κυκλοφορίας του δίτροχου.

Μετά τα δεκάδες like που έλαβε η εικόνα, η αστυνομία εντόπισε τους ασυγκράτητους ερωτευμένους που εξέφρασαν τον έρωτά τους στη γέφυρα Mandovi bridge, και τους οδήγησαν στο τμήμα της Γκόα. Το ζευγάρι, αφού παραδέχτηκε ότι πράγματι ήταν εκείνο πάνω στη μηχανή της αμαρτίας, αποχώρησε με πρόστιμο ύψους 1.000 Ρουπιών.



Διαβάστε περισσότερα...

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας από απλήρωτους εργαζομένους


Αύριο ή τη Δευτέρα θα αποδοθεί ποσό μίσθωσης προς τη ΝΕΛ.

Τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν κατακλίσει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΝΕΛ και της VENTOURIS LINES ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών από τις εταιρείες τους.

Ανάλογη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και την Τρίτη.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πληρωμάτων και σε ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι «όχι μόνο θα πρέπει να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές των ναυτικών αλλά και να δοθεί νομοθετική λύση για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων όλων των ναυτεργατών οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση εξ αιτίας της αφερεγγυότητας της πλειονότητας των ναυτιλιακών εταιρειών στον χώρο της ακτοπλοΐας».

Σημειώνεται, ότι μετά από συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θεόδωρος Δρίτσας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα εκταμιεύθηκε ποσό 1.061.666,81 ευρώ για την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, υπέρ της εταιρείας «ΝΕΛ ΑΕ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την παρακράτηση υπέρ του Δημοσίου, η ΝΕΛ προβλέπεται να εισπράξει το ποσό των 743.166,77 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Ναυτιλίας, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία προς την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και τη ΔΟΥ πλοίων. Η απόδοση των χρημάτων προς την εταιρεία αναμένεται να γίνει αύριο το μεσημέρι ή τη Δευτέρα το πρωί.
Διαβάστε περισσότερα...

Συλλεκτικά γραμματόσημα με σιδηρόδρομους από τα ΕΛ.ΤΑ


Θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας», αφιερωμένη στη διαχρονική παρουσία του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, στη συμβολή του στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην ιστορική του προσφορά κατά τα 150 χρόνια της λειτουργίας του, εκδίδουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Αποτελείται από τέσσερα γραμματόσημα στα οποία απεικονίζονται τέσσερις από τις πιο ιστορικές και χαρακτηριστικές ατμάμαξες που λειτούργησαν ως κινητήριες μονάδες των τρένων για περίπου 100 χρόνια, μέχρι τη δεκαετία του 1970.

Η παρουσίαση της σειράς θα γίνει την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της, Δευτέρα 30 Μαρτίου και ώρα 12.00 στο θέατρο-αμαξοστοιχία «Το Τρένο του Ρουφ», παρουσία των Διοικήσεων των ΕΛΤΑ και του ΟΣΕ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε την κοιλιά ενός φιδιού και αυτό που αντίκρισε τον σόκαρε


Τι είχε καταναλώσει για γεύμα το γιγαντιαίο ερπετό; - Δείτε το βίντεο.

Στο παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει η Mirror, ένας άντρας ανοίγει με μαχαίρι την κοιλιά ενός γιγαντιαίου φιδιού και αποκαλύπτεται ένα ακόμα μεγάλο ερπετό.

Το φίδι εντοπίστηκε από μια ομάδα αντρών –δεν αναφέρεται το μέρος-, και υποκινούμενοι από την περιέργεια για το τι θα μπορούσε να περιέχει το στομάχι του, έκοψαν κατά μήκος την κοιλιά του ζώου. Ακολούθως, αποκαλύφθηκε ότι το φίδι βρισκόταν στη διαδικασία χώνεψης ενός άλλου φιδιού.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ξενοδοχεία θα ελέγχουν πόση ώρα περνάτε στη ντουζιέρα


Νέα ασύρματη συσκευή θα ρυθμίζει τη χρήση του νερού.
Τέλος στις απολαυστικές (αλλά καθόλου περιβαλλοντικά φιλικές) στιγμές που περνούσαν στις… ντουζιέρες των ξενοδοχείων οι επισκέπτες τους θέλει να βάλει η Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, η υπηρεσία χρηματοδοτεί μια έρευνα για τη δημιουργία μιας ασύρματης συσκευής, η οποία θα ελέγχει τη χρήση του νερού στις ντουζιέρες των ξενοδοχείων.

«Τα ξενοδοχεία καταναλώνουν μια πολύ σημαντική ποσότητα νερού στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν ελέγχουν τη χρήση νερού που κάνουν οι επισκέπτες τους, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται εκατομμύρια γαλόνια πόσιμου νερού κάθε χρόνο» αναφέρει η υπηρεσία.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή, η οποία θα ελέγχει την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες των ξενοδοχείων, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να μειώσουν το χρόνο που περνούν αυτοί κάτω από το ντους… με ανοιχτή τη βρύση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς ο πιλότος της Germanwings θα μπορούσε να κλειδώσει την πόρτα του κόκπιτ


Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα ασφαλείας - Δείτε το βίντεο.

Με αφορμή τα όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings, κλείδωσε την πόρτα του πιλοτηρίου μην επιτρέποντας την πρόσβαση στον πιλότο, η Independent ανέσυρε ένα βίντεο που δημιούργησε η ίδια η Airbus.

Το ταινιάκι ανέβηκε στο διαδίκτυο τον Απρίλιο του περασμένου έτους και δείχνει πώς λειτουργεί το νέο, σύστημα κλειδώματος ασφαλείας της πόρτας του πιλοτηρίου.

Το βίντεο δείχνει πώς οι πιλότοι ελέγχουν την πρόσβαση στο θάλαμο διακυβέρνησης, μέσω ενός διακόπτη εναλλαγής στο εσωτερικό. Άδεια για να εισέλθει κάποιος στο πιλοτήριο χορηγείται μόνο από τους πιλότους, και αφού ένα μέλος του πληρώματος χρησιμοποιήσει το εσωτερικό τηλέφωνο για να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ο διακοπτης που ανοίγει την πόρτα, στον οποίο έχουν πρόσβαση οι πιλότοι


Ένα σενάριο, στις 1:30, δείχνει την τυπική διαδικασία που ακολουθείται, ενώ στο δεύτερο σενάριο, στις 2:45 δείχνει πώς η πρόσβαση μπλοκάρεται σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η διαδικασία.

Στο τρίτο σενάριο, ξεκινά στις 4:05, δείχνει τι συμβαίνει όταν οι πιλότοι είναι ανίκανοι μέσα στο πιλοτήριο. Ένα μέλος του πληρώματος εισάγει έναν κωδικό πρόσβασης έκτακτης ανάγκης στο πληκτρολόγιο έξω από το θάλαμο διακυβέρνησης και στη συνέχεια, η πόρτα ανοίγει μετά από 30 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο πιλότος μπορεί να παρακάμψει αυτόν τον κώδικα έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας το διακόπτη εναλλαγής μέσα από το πιλοτήριο, που σημαίνει ότι η πόρτα δεν μπορεί να ανοίξει για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα μεταξύ πέντε και 20 λεπτών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Η αξιοποίηση των Τεχνολογιών αποτελεί μονόδρομο για την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας»


Συνάντηση με Σταθάκη είχε το ΣΕΠΕ.

Με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, συναντήθηκε το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του Συνδέσμου, καθώς και οι άμεσες ενέργειες που προτείνονται για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση τις κρίσης που βιώνει η χώρα. Όπως τονίστηκε στον υπουργό, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και των ικανοτήτων που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας στον κλάδο, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην άμεση ενίσχυση της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ υπογράμμισαν το γεγονός πως η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί μονόδρομο για την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Από την πλευρά του ΣΕΠΕ, τονίστηκε η σπουδαιότητα για την επιτάχυνση της υλοποίησης επενδύσεων σε σημαντικά έργα και δράσεις υποδομής από το ΕΣΠΑ, καθώς και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των συνεχιζόμενων έργων στο Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-2020.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ παρουσίασαν στον υπουργό την Εθνική Συμμαχία για την Ψηφιακή Οικονομία, στην οποία συμμετέχουν ο ΣΕΠΕ, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ, ταυτόχρονα, παρέδωσαν σειρά προτάσεων για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την περίοδο 2014-2020.

Ο πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, σημείωσε: «Είναι βεβαιωμένο, ότι η κοινωνία και η οικονομία περνάνε δύσκολες ώρες. Για να ξεπεράσουμε την κρίση και προκειμένου να μπούμε σε μία νέα περίοδο ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και δημιουργίας απασχόλησης, πρέπει να αναδείξουμε τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών σε στρατηγική επιλογή για τη χώρα. Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να κάνει ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα το οποίο θα τη βοηθήσει να λύσει τα προβλήματα που έχει στην ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, τη διαφάνεια, τη διαφθορά, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και, γενικότερα, σε αυτό που χαρακτηρίζουμε ψηφιακή ετοιμότητα. Για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται αποφασιστικότητα, ταχύτητα και συντονισμός στο ανώτατο επίπεδο. Δηλώσαμε στον υπουργό ότι η συνεργασία και η διαθεσιμότητα μας είναι δεδομένες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξέφυγε από τους αστυνομικούς αλλά λογάριαζε χωρίς τον... ταχυδρόμο


Επιβάτες ενός διερχόμενου αυτοκινήτου κατέγραψαν τη στιγμή που ένας άντρας πηδά από το παράθυρο του υπνοδωματίου του, από τον πρώτο όροφο, τη στιγμή που η αστυνομία κάνει έφοδο στο σπίτι του.

Στο βίντεο, φαίνεται πως η αστυνομία χτυπά την πόρτα στο σπίτι του ανδρός, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πριν πραγματοποιήσουν την αναγκαστική έφοδο, αφού ο άντρας δεν άνοιγε.

Αλλά, ο ύποπτος άντρας, από ότι φάνηκε, είχε σχέδιο διαφυγής, καθώς μετά την είσοδο της αστυνομίας στην κατοικία αυτός βγήκε από το παράθυρο του υπνοδωματίου, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, και πήδηξε στο έδαφος. Όμως, έγινε αντιληπτός από τον αστυνομικό που στεκόταν στην είσοδο του σπιτιού, ο οποίος μάταια προσπάθησε να τον σταματήσει.

Ο ύποπτος μετά την πτώση, σηκώθηκε αμέσως κι άρχισε να τρέχει, με τους αστυνομικούς να τρέχουν από πίσω του. Όμως ο άντρας δεν στάθηκε τυχερός, αφού έπεσε πάνω σε έναν ταχυδρόμο, ο οποίος τον ακινητοποίησε.

Το βίντεο ανέβηκε στο LiveLeak.com και το περιστατικό φαίνεται πως συνέβη σε μια κατοικημένη περιοχή στο Μπέρμιγχαμ και έχει δεχτεί πάνω από 52.900 προβολές.

Η αστυνομία του West Midlands δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της επιδρομής.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι σκαρφίστηκε για να μην πληρώσει στο εστιατόριο;


Πήγε για… μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Ο λόγος για έναν Άγγλο, ο οποίος προκειμένου να μην πληρώσει το λογαριασμό σε εστιατόριο του Σάδερλαντ. Ο 28χρονος Κρίστοφερ Μπέικερ είχε τη φαεινή ιδέα να βγάλει το κατοικίδιο ποντίκι του και να το αφήσει στο πάτωμα.

«Ένας αρουραίος, δεν ξανατρώω εδώ, θέλω τα χρήματά μου πίσω», φώναξε, με αποτέλεσμα οι σερβιτόροι να του ζητήσουν συγγνώμη και να του επιστρέψουν πίσω τα χρήματά του, καθώς είχε πληρώσει το λογαριασμό.

Ο ιδιοκτήτης κάλεσε ένα συνεργείο καθαρισμού και απεντόμωσης, το οποίο αποφάνθηκε ότι το ποντίκι ήταν κατοικίδιο και μάλιστα είχε πρόσφατα κουρευτεί. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ιδιοκτήτης είδε στη συνέχεια το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα και είδε τον Μπέικερ να βγάζει το τρωκτικό από την τσέπη του.

Ο 28χρονος δήλωσε ένοχος για απάτη στο δικαστήριο του Σάδερλαντ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε έναν κυβερνήτη που είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο


Σοκ σε όλον τον κόσμο έχουν προκαλέσει τα τελευταία στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις και το γεγονός ότι ο 28χρονος συγκυβερνήτης του Airbus κλείδωσε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που πιλότος κλειδώνεται έξω από το πιλοτήριο. Ήταν τον περασμένο Ιανουάριο όταν ανάλογο περιστατικό συνέβη σε αεροσκάφος με προορισμό το Λας Βέγκας. Μάλιστα ένας από τους επιβάτες τράβηξε βίντεο...

Δείτε το βίντεο του Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακάλυψαν ρωμαϊκό τάφο του 1ου μ.Χ.


Μετά τον εντοπισμό τοιχώματος της ρωμαϊκής περιόδου, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε κανείς, αρχαιολόγοι που επιβλέπουν κατασκευαστικά έργα σε κεντρική λεωφόρο της Λιουμπλιάνας ήρθαν ενώπιον μιας άλλης ανακάλυψης από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Ανακάλυψαν έναν καλά διατηρημένο τάφο του 1ου αιώνα μ.Χ..

Αυτό που είναι ξεχωριστό είναι ότι ο ρωμαϊκός τάφος περιέχει ένα πέτρινο κιβώτιο, δήλωσε ο επικεφαλής των ανασκαφών, Μάρτιν Χόρβατ στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Στο κιβώτιο, που είναι καλυμμένο με πέτρινη πλάκα, διατηρούνται ανέπαφα όλα τα αντικείμενα που τοποθετήθηκαν στον τάφο για να βοηθήσουν τον θανόντα να ταξιδέψει στη μετά θάνατο ζωή, ανέφερε.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν διάφορα αντικείμενα από γυαλί και ένα γυάλινο αγγείο που περιέχει τις στάχτες του νεκρού.

Ο 2.000 ετών τάφος είναι ένα από τους παλαιότερους τάφους της ρωμαϊκής αποικίας Αιμόνα στην περιοχή της σημερινής Λιουμπλιάνας που ήρθε στο φως μέχρι σήμερα, σημείωσε ο κ. Χόρβατ, προσθέτοντας ότι έχουν βρεθεί άλλοι δύο τάφοι.

Ομάδα 50-60 ατόμων, μεταξύ των οποίων και επτά αρχαιολόγοι, εργάζονται στη λεωφόρο Σλοβένσκα, η οποία είναι κλειστή, λόγω έργων στο δίκτυο αγωγών αποχέτευσης.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία αποτελούν αναπόφευκτο μέρος έργων στο κέντρο της Λιουμπλιάνας καθυστέρησαν την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία.

Η συγκεκριμένη οδός ήταν ένας από τους κύριους δρόμους που οδηγούσαν στους οικισμούς στην περιοχή της σημερινής Λιουμπλιάνας από την προϊστορική περίοδο.

Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο ήταν μία από τις τρεις κεντρικές λεωφόρους. Ένα νεκροταφείο βρισκόταν κατά μήκος του δρόμου, ακριβώς έξω από τα τείχη της πόλης.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάκερ «έσπαγε» σελίδες κοριτσιών στο facebook


Δυο ανήλικες τα θύματα του 19χρονου δράστη.

Υπόθεση παραβίασης απορρήτου μέσω του Διαδικτύου έφερε στο «φως» έρευνα του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 19χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Προηγήθηκε καταγγελία δύο ανήλικων κοριτσιών, μίας 16χρονης και μίας 17χρονης, σύμφωνα με τις οποίες, άγνωστος απέκτησε κατ' επανάληψη πρόσβαση σε προσωπικό τους λογαριασμό που διατηρούν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας προηγουμένως παραβιάσει σχετικούς κωδικούς και δικλείδες ασφαλείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, σε συνομιλία που είχε μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με ένα από τα θύματα, ο 19χρονος αξίωσε εκβιαστικά χρηματικό ποσό για να σταματήσει να παραβιάζει οποιονδήποτε διαδικτυακό λογαριασμό της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έρευνα έδειξε ότι ο νεαρός αλλοδαπός προέβαινε στις πράξεις του χρησιμοποιώντας σύνδεση διαδικτύου γείτονά του, προκειμένου να καλύπτει τα ψηφιακά του ίχνη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, ένας σκληρός δίσκος κι ένα μέσο αποθήκευσης (usb), ενώ, κατά την Αστυνομία, βρέθηκαν ίχνη πρόσβασης στους προσωπικούς λογαριασμούς των ανήλικων κοριτσιών.

Η δικογραφία απεστάλη στον εισαγγελέα, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εξέταση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κουράκης: Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε ζητήσει 300 θέσεις εκπαιδευτικών


«Δεν απαντήθηκε ποτέ το αίτημα για τις θέσεις».

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας πω ότι από την ενημέρωση που είχαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες το μόνο αίτημα που είχε υποβληθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία αφορούσε τριακόσιες μόνο θέσεις εκπαιδευτικών και στο οποίο δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από την αρμόδια Επιτροπή που εγκρίνει τα θέματα αυτά, όπως προβλέπεται από την πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006. Από τη σχετική υπηρεσιακή ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο προέκυψε ότι το αίτημα αυτό υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2014 και δεν απαντήθηκε ποτέ».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης όσον αφορά τις θέσεις που ζητήθηκαν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι οι προσλήψεις των αναπληρωτών μέχρι και τις 23 Μαρτίου ανέρχονται σε έντεκα χιλιάδες εννιακόσιες δεκατέσσερις προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωράριο με πιστώσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι «με βάση τα γνωστά δημοσιονομικά δεδομένα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες για τους μαθητές και να προγραμματίσουμε τις παρεμβάσεις μας για το νέο σχολικό έτος, ώστε του χρόνου να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου


Διαβάζεται πριν κάθε παράσταση της 27ης Μαρτίου.

Με στάσεις εργασίας των απλήρωτων επί δίμηνο ηθοποιών που ματαιώνουν από αύριο κάθε θεατρική πράξη στο ΚΘΒΕ, «γιορτάζει» η δεύτερη κρατική σκηνή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Δ.Ι.Θ. επιλέγει κάθε φορά από μια χώρα-μέλος του μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει μήνυμα, το οποίο διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε. σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου έχουν γράψει μεταξύ άλλων οι: Ζαν Κοκτώ, Άρθουρ Μίλλερ, Λώρενς Ολίβιε, Ζαν Λουί Μπαρώ, Πήτερ Μπρουκ, Πάμπλο Νερούδα, Ευγένιος Ιονέσκο, Λουκίνο Βισκόντι, Μάρτιν Έσλιν, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Αριάν Μνουσκίν, Ρομπέρ Λεπάζ, Αουγκούστο Μποάλ, Τζούντι Ντεντς, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάριο Φο, Brett Bailey.

Φέτος το μήνυμα έγραψε ο πολωνός σκηνοθέτης Krzysztof Warlikowski.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου διαβάζεται σε κάθε θέατρο πριν από την παράσταση της 27ης Μαρτίου.

Ειδικά στο ΚΘΒΕ το μήνυμα της Παγκόσμιας Μέρας θεάτρου θα διαβαστεί μια μέρα νωρίτερα – απόψε πριν την πρεμιέρα του Τσεχωφικού «Γλάρου» στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Διαβάστε το φετινό μήνυμα του Krzysztof Warlikowski...

«Οι αληθινοί δάσκαλοι του θεάτρου συχνά απαντώνται εκτός σκηνής. Και γενικώς δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για το θέατρο ως μηχανισμό αντιγραφής συμβάσεων ή αναπαραγωγής κοινοτυπιών. Επικεντρώνονται περισσότερο στην πηγή της παρόρμησης, τα πραγματικά ζωογόνα ρεύματα που τείνουν να υπερβούν τις θεατρικές αίθουσες και τα πλήθη που είναι διατεθειμένα να αντιγράψουν έναν οποιοδήποτε κόσμο. Αντιγράφουμε αντί να δημιουργούμε κόσμους που να εστιάζουν ή και να εξαρτώνται από τον διάλογο με το κοινό και τα υποδόρια συναισθήματά του. Ενώ στην πραγματικότητα τίποτα δεν μπορεί να αποκαλύψει καλύτερα από το θέατρο τα κρυμμένα πάθη.

Αρκετά συχνά στρέφομαι στη λογοτεχνία για να με καθοδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση. Κάθε μέρα που περνά σκέφτομαι τους συγγραφείς που σχεδόν εκατό χρόνια πριν περιέγραψαν προφητικά την πτώση των Ευρωπαίων Θεών, το λυκόφως που βύθισε τον πολιτισμό μας σε ένα σκοτάδι που ακόμα περιμένει το φως. Σκέφτομαι τον Φράνζ Κάφκα, τον Τόμας Μαν και τον Μαρσέλ Προυστ. Σήμερα θα προσέθετα και τον Τζον Μάξγουελ Κούτσι σ’ αυτόν τον κύκλο προφητών.

Το κοινό τους όραμα για το αναπόφευκτο τέλος του κόσμου –όχι του πλανήτη αλλά του μοντέλου των ανθρώπινων σχέσεων– και της ανατροπής της κοινωνικής συνοχής, είναι σοκαριστικά επίκαιρο για τον σύγχρονο άνθρωπο στο εδώ και στο τώρα. Για μας που ζούμε μετά το τέλος του κόσμου. Που ζούμε με τα εγκλήματα και τις συγκρούσεις που ξεσπούν καθημερινά παντού με τέτοια ταχύτητα που ούτε τα πανταχού παρόντα Μ.Μ.Ε. δεν μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν. Αυτές οι εκλάμψεις γρήγορα γίνονται ενοχλητικές και εξαφανίζονται ανεπιστρεπτί από τους ειδησεογραφικούς τίτλους. Αισθανόμαστε ευάλωτοι, τρομαγμένοι και εγκλωβισμένοι. Δεν είμαστε πλέον ικανοί να κτίσουμε πύργους και τα τείχη που επιμόνως ορθώνουμε δεν μας προστατεύουν πλέον από τίποτα –αντιθέτως, απαιτούν προστασία και φροντίδα που απομυζούν μεγάλος μέρος της ενέργειάς μας. Δεν έχουμε πλέον το σθένος να προσπαθούμε να διακρίνουμε αυτό που βρίσκεται πίσω από τις πύλες και πίσω από τα τείχη. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης του θεάτρου κι εκεί ακριβώς πρέπει να αναζητά τη δύναμή του. Να διεισδύει στο εσωτερικό, εκεί όπου απαγορεύεται.

"Ο μύθος επιδιώκει να εξηγήσει το ανεξήγητο. Καθώς αναδύεται από ένα φόντο αλήθειας, οφείλει να επιστρέψει στο ανεξήγητο", με αυτό τον τρόπο περιέγραψε ο Κάφκα τη μετουσίωση του μύθου του Προμηθέα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι ίδιες λέξεις θα όφειλαν να περιγράφουν το θέατρο. Και αυτό το είδος θεάτρου που θεμελιωμένο στην αλήθεια βρίσκει την ολοκλήρωσή του στο ανεξήγητο, εύχομαι σε όλους τους εργάτες του θεάτρου, της σκηνής και της πλατείας και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά».

Γεννημένος στην Πολωνία το 1962 ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι είναι σήμερα ένας από τους πιο προβεβλημένους σκηνοθέτες της γενιάς του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος


Τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξοφληθούν σε τρεις δόσεις.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υποβληθούν εφέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξοφληθούν σε τρεις δόσεις, η πρώτη ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τέλος Νοεμβρίου.

Τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και διευκρινίσεις σχετικά με τους υπόχρεους και τις διαδικασίες υποβολής περιγράφει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου. Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι δεν έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης οι 18άρηδες οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι:

- Ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του, υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (πχ βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα. Εξαιρετικά, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

- Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

- Οι κάτοικοι εξωτερικού υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα, μόνον όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας. Αντιθέτως, ένας κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει π.χ. δευτερεύουσα κατοικία/επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή προβαίνει σε αγορά ακινήτου/αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εφόσον δεν αποκτά πραγματικό εισόδημα στη χώρα μας, δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

- Για τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα (φοιτητές, κ.ά.) δεν προβλέπεται εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης, ακόμα και εάν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου, εφόσον αποκτούν εισόδημα.

- Οι σύζυγοι, κατά τη διάρκεια του γάμου τους, υποβάλλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους, όπου ο φόρος, τα τέλη και οι εισφορές που αναλογούν, υπολογίζονται χωριστά στο εισόδημα καθενός συζύγου.

Επιπλέον, οι τυχόν ζημίες του εισοδήματος του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τα εισοδήματα του άλλου συζύγου. Σε κάθε περίπτωση, υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος και για τα εισοδήματα της συζύγου του.
Επισημαίνεται ότι οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον α) έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωσή τους κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης ή β) ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Επίσης, χωριστή φορολογική δήλωση υποβάλλεται και σε περίπτωση θανάτου του ενός συζύγου για το φορολογικό έτος μέσα στο οποίο επήλθε ο θάνατος.
- Για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο γονέας που ασκεί τη γονική μέριμνα ή ο σύζυγος που θεωρείται, κατ' αρχήν, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρω-παραπομπή για α’ κατοικία και κληροδοτήσεις σε ΜΚΟ


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για δύο εθνικές νομοθεσίες.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΚ) παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα για δύο εθνικές νομοθεσίες, οι οποίες συνιστούν διαφορετική φορολογική μεταχείριση και παράβαση της ελεύθερης κυκλοφορίας των κεφαλαίων, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Η πρώτη παραπομπή της Ελλάδας στο ΔΕΚ αφορά τη νομοθεσία σχετικά με την απαλλαγή από τον φόρο κληρονομιάς για πρώτη κατοικία, που ισχύει μόνο για τους υπηκόους της Ε.Ε. που διαμένουν στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η ελληνική νομοθεσία ευνοεί αποκλειστικά εκείνους τους φορολογούμενους (κληρονόμους) που ζουν, ήδη, στην Ελλάδα και οι οποίοι είναι συνήθως Έλληνες υπήκοοι. Αντίθετα, σύμφωνα με την Επιτροπή, η ελληνική νομοθεσία θέτει σε δυσμενέστερη θέση τους κληρονόμους ή κληροδόχους οι οποίοι κληρονομούν ακίνητο στην Ελλάδα, αλλά δεν ζουν στη χώρα και συνήθως είναι αλλοδαποί ή Έλληνες υπήκοοι που μένουν στο εξωτερικό.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κομισιόν αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο ΔΕΚ σχετικά με τον φόρο κληρονομιάς που επιβάλλει σε κληροδοσίες προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. ή κράτος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Η ελληνική νομοθεσία αντιμετωπίζει ευνοϊκότερα τις κληροδοσίες υπέρ ορισμένων μη κερδοσκοπικών νομικών προσώπων εγκατεστημένων στην Ελλάδα, σε σχέση με εκείνες προς παρόμοια νομικά πρόσωπα που είναι εγκατεστημένα σε άλλα κράτη της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ, τονίζει η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, για ορισμένους ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς προβλέπεται αυτομάτως προνομιακός φορολογικός συντελεστής 0,5%, ενώ παρόμοιοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί εγκατεστημένοι σε άλλα κράτη της ΕΕ ή του ΕΟΧ μπορούν να υπαχθούν στον προνομιακό φορολογικό συντελεστή στην Ελλάδα, μόνον εάν στο εν λόγω άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ ισχύει, επίσης, προτιμησιακή φορολογική μεταχείριση για τα κληροδοτήματα σε ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Εάν δεν πληρείται αυτός ο όρος της αμοιβαιότητας, ο εφαρμοστέος φορολογικός συντελεστής κυμαίνεται από 20% έως 40%, ανάλογα με τη φορολογητέα αξία της περιουσίας.

Ως εκ τούτου, κατά την Επιτροπή, η Ελλάδα φορολογεί βαρύτερα τις κληροδοσίες, όταν ο δικαιούχος είναι συγκρίσιμο μη κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο εγκατεστημένο σε άλλο κράτος της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ, το οποίο δεν παρέχει αμοιβαία προνομιακή φορολογική μεταχείριση στους ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Κατά συνέπεια, αυτή η νομοθεσία έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας της περιουσίας που κληροδοτείται στα εν λόγω αλλοδαπά μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, αυτή η μείωση της αξίας της κληρονομιάς συνεπάγεται περιορισμό στην ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων, που διασφαλίζεται από το άρθρο 63 της Συνθήκης της Ε.Ε. και το άρθρο 40 της συμφωνίας ΕΟΧ.

Η Επιτροπή απέστειλε δύο αιτήματα με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο του 2013, ζητώντας την τροποποίηση και των δύο αυτών νομοθεσιών. Επειδή οι εθνικές νομοθεσίες δεν τροποποιήθηκαν, οι δύο υποθέσεις παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροπορικές τραγωδίες που προκλήθηκαν σκοπίμως


Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Α320 της Germanwings που εκτελούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας φέρεται ότι το έριξε σκοπίμως στις γαλλικές Άλπεις, σκοτώνοντας τους 150 επιβάτες και το πλήρωμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική τραγωδία αποδίδεται όχι σε λάθος, αλλά σε σκόπιμη ενέργεια του κυβερνήτη ή του συγκυβερνήτη.

29 Νοεμβρίου 2013

Ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους Embraer 190 της εταρείας LAM της Μοζαμβίκης ρίχνει το αεροπλάνο στη βορειοανατολική Ναμίμπια. Το Embraer 190, στο οποίο επέβαιναν 33 άνθρωποι, είχε απογειωθεί από το Μαπούτο με προορισμό τη Λουάντα, την πρωτεύουσα της Αγκόλας. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, ο κυβερνήτης είχε κλειστεί μόνος στο πιλοτήριο, εμποδίζοντας τον συγκυβερνήτη να μπει μέσα, ενώ αγνόησε και όλα τα συστήματα συναγερμού.

31 Οκτωβρίου 1999

Ένα Boeing 767 της εταιρείας EgyptAir συντρίβεται στον Ατλαντικό, στα ανοιχτά της Μασαχουσέτης, λίγο μετά την απογείωσή του από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Κάιρο. Σκοτώθηκαν και οι 217 άνθρωποι που επέβαιναν σ' αυτό. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο συγκυβερνήτης αυτοκτόνησε. Από την ανάλυση των μαύρων κουτιών επιβεβαιώθηκε ότι ο συγκυβερνήτης ήταν μόνος στο πιλοτήριο και, αφού προηγουμένως προσευχήθηκε, αποσυνέδεσε τον αυτόματο πιλότο και βούτηξε στη θάλασσα. Οι αιγυπτιακές αρχές δεν πείστηκαν ποτέ από την εξήγηση αυτή, όμως τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο συγκυβερνήτης αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και είχε κλειστεί στον εαυτό του.

19 Δεκεμβρίου 1997

Μισή ώρα μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη, ένα Boeing 737 της σιγκαπουριανής εταιρείας SilkAir βούτηξε σε ένα ποτάμι και συνετρίβη κοντά στο Παλεμπάνγκ, στη Σουμάτρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 104 άνθρωποι. Αμερικανοί ερευνητές συμπέραναν ότι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους το έριξε για να αυτοκτονήσει, αν και δεν είχαν δεδομένα από τα μαύρα κουτιά, τα οποία είχαν αποσυνδεθεί λίγο πριν από τη συντριβή. Τα Μέσα ενημέρωσης έγραφαν τότε ότι ο κυβερνήτης ήταν πνιγμένος στα χρέη, ότι τον είχαν υποβιβάσει και ότι σε βάρος του εκκρεμούσε πειθαρχική δίωξη.

21 Αυγούστου 1994

Ο κυβερνήτης ενός ATR-42 της Royal Air Maroc, που εκτελούσε την πτήση από το Αγκαντίρ στην Καζαμπλάνκα, το ρίχνει σκόπιμα στο έδαφος, στην οροσειρά του Άτλαντα, σκοτώνοντας τους 44 επιβάτες του. Η έρευνα στηρίχθηκε κυρίως στα τελευταία λόγια του συγκυβερνήτη ο οποίος ακουγόταν να εκφράζει την κατάπληξή του επειδή ο κυβερνήτης έκανε μη εγκεκριμένους χειρισμούς. Ο κυβερνήτης του είχε απαντήσει: "Να πεθάνω, να πεθάνω...". Οι ερευνητές συμπέραναν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

9 Φεβρουαρίου 1982

Ένα DC-8 της Japan Airlines συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, κοντά στο Τόκιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 24 άνθρωποι. Η έρευνα έδειξε ότι ο κυβερνήτης είχε υποστεί μια κρίση αυτοκαταστροφικής μανίας.

Εξάλλου, η αυτοκτονία του κυβερνήτη είναι μια από τις θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την εξαφάνιση, τον Μάρτιο του 2014, της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines. Τα συστήματα επικοινωνιών του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, απενεργοποιήθηκαν σκοπίμως λίγα λεπτά προτού αλλάξει πορεία και κατευθυνθεί προς τον Ινδικό Ωκεανό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα σκουπίδια στους δρόμους της Τρίπολης


Την παρέμβαση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, προκάλεσε η αφόρητη πλέον κατάσταση και ο άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που έχει δημιουργηθεί από τα βουνά των σκουπιδιών τα οποία έχουν σχηματιστεί στους δρόμους της Τρίπολης εδώ και 2,5 μήνες.

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή στην εισαγγελία πρωτοδικών Τρίπολης για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας. Στην παραγγελία της επισημαίνει ότι μετά τα μέσα Δεκεμβρίου του 2014 τα απορρίμματα παραμένουν στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης και των οικισμών του εν λόγω Δήμου, «δημιουργώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις με άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Η κυρία Κουτζαμάνη στην συνέχεια διατάσσει την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθεί η τέλεση ή όχι αξιοποίνων πράξεων, ενώ ζητεί άμεση ενημέρωση επί του επίμαχου θέματος.

Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολις την σημερινή αναφορά του πρώην δήμαρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, στην οποία περιγράφεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Τρίπολης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στρατούλης: Το 44,8% των συνταξιούχων παίρνει κάτω από 665 ευρώ


Μειωμένος κατά 2.865 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας, της χώρας ο οποίος ανέρχεται σε 2.654.784 σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας.

Τον Μάρτιο του 2015 πληρώθηκαν συνολικά 4.541.966 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.902.477 ήταν κύριες και 1.639.489 επικουρικές, ενώ το συνολικό ποσό που κατέβαλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.346.571.801,10 ευρώ.

«Τα στοιχεία της 22ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος ΗΛΙΟΣ είναι αποκαλυπτικά σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν το ύψος των συντάξεων για τη μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων και έρχονται να διαψεύσουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ και δηλώσεις εκπροσώπων των δανειστών της χώρας» δήλωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και πρόσθεσε:

«Το 44,8% των συνταξιούχων (1.189.396 από 2.654.784) παίρνουν συντάξεις κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ, όπως ορίζεται από τα στοιχεία του 2013 της ΕΛΣΤΑΤ.

Επιπλέον, από το σύνολο των 2.637.090 συνταξιούχων όλων των κατηγοριών (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), περίπου 1.511.000 (περίπου το 60%) λαμβάνει αποδοχές μέχρι 800 ευρώ και αφαιρουμένων των κρατήσεων και της περίθαλψης το τελικό ποσό πέφτει σε αρκετές περιπτώσεις και κάτω από τα 700 ευρώ. Μάλιστα, ειδικά η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει αποδοχές από 250 έως 540 ευρώ.

Επίσης το 85,6% των συνταξιούχων είναι άνω των 61 ετών ειδικά στη γήρατος το ποσοστό είναι 89,4% (1.806.989 συνταξιούχοι από τους 2.021.315.

Τα στοιχεία αυτά αποδομούν πλήρως τα επιχειρήματα εκπροσώπων των δανειστών της χώρας, καθώς βέβαια και της απελθούσας συγκυβέρνησης και τρόικας, που έκαναν λόγο για υψηλή μέση σύνταξη για τους Έλληνες ασφαλισμένους, καθώς και για υποτιθέμενα μεγάλα ποσοστά των κατηγοριών συνταξιούχων ή ΑμεΑ, που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τα 62 χρόνια. Μια ρητορική στην οποία στηρίχτηκε η μέχρι την 25η Γενάρη κατεδάφιση συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων αλλά και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης συνολικά.

Η κυβέρνησή μας βάζει φρένο στις μειώσεις των συντάξεων, προστατεύει τα προνοιακά επιδόματα και προχωρά στην πλήρη αποκατάσταση του δημόσιου αναδιανεμητικού και καθολικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ενίσχυση της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού Συστήματος με τη δημιουργία Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης».

Το 25% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 32% κυμαίνεται μεταξύ 71 και 80 ετών, το 38% μεταξύ 51 έως 70 ετών ενώ μόλις το 1% είναι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών. Συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56-65 ετών λαμβάνουν τα υψηλότερα ποσά σύνταξης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Μάρτιο, προστέθηκαν 13.791 νέες συντάξεις από τις οποίες από τις οποίες οι 8.664 ήταν κύριες και οι 5.127 επικουρικές ενώ το συνολικό ποσό το οποίο καταβλήθηκε για των πληρωμή των νέων συντάξεων ήταν 6.721.554,22 ευρώ. Το συνολικό ποσό των καταβαλλόμενων αναδρομικών στους νέους συνταξιούχους ανήλθε σε 47.856.591,63.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κύριων συντάξεων εντοπίζεται στο ΙΚΑ σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 49%, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους νέους συνταξιούχους είναι ηλικίας 56-61 ετών και 62-67 ετών.

Τον Μάρτιο διακόπηκαν 8.710 συντάξεις λόγω θανάτου του συνταξιούχου συνολικού ποσού 3.895.623,81 ευρώ και 30 λόγω γάμου συνολικού ποσού 5.385,89 ευρώ.

Τον ίδιο μήνα, ο αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στην Ελλάδα ανήλθε σε 171.276 συνολικά και το ποσό που καταβάλλεται σε 57.553.517 ευρώ. Από το σύνολο των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων το 29% αφορά σε δικαιούχους οι οποίοι παράλληλα λαμβάνουν και συντάξεις.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου προνοιακών επιδομάτων διαπιστώθηκαν 1.233 περιπτώσεις θανόντων ενώ το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων ανήλθε σε 180.814.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΔ: Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα


Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες καταβολής του δώρου Πάσχα και των επιδομάτων:

1.Την Παρασκευή 03.04.2015 θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα για το έτος 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

2. Την Παρασκευή 03.04.2015 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων (κανονικά καταβάλλονται από τις 03.04.2015 μέχρι και τις 19.04.2015).

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο ΟΑΕΔ υπογραμμίζει ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δραματική διάσωση παιδιού μέσα από τις φλόγες


Η ηρωική προσπάθεια δύο αστυνομικών στις ΗΠΑ που σώζουν ένα αγοράκι μέσα από ένα φλεγόμενο κτίριο καταγράφηκε σε κάμερα που ήταν ενσωματωμένη στο στήθος ενός εκ των διασωστών. Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο φλεγόμενο σπίτι μια γυναίκα τους ενημέρωσε πως μέσα βρίσκεται ένα παιδί. Χωρίς δεύτερη σκέψη οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι και κατάφεραν να σώζουν το παιδί το οποίο ζητούσε την μητέρα του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα


Επί τάπητος, μεταξύ άλλων, το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης - Επίσκεψη και στην Αμυγδαλέζα.

Συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους θα έχει ο περιφερειακός εκπρόσωπος για την Ευρώπη του ύπατου αρμοστή του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Γιαν Γιάραμπ, που θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας από τις 30 Μαρτίου.

Μεταξύ των επίκαιρων θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, της κράτησης των μεταναστών, των αστυνομικών επιχειρήσεων στα σύνορα, της μεταναστευτικής πολιτικής, των παιδιών μεταναστών και του δικαιώματός τους στην ιθαγένεια, της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην κοινωνία, των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, των δικαιωμάτων των Ρομά, των παιδιών, και της αποϊδρυματοποίησης, ιδιαίτερα των ατόμων με ψυχικές αναπηρίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάραμπ θα έχει συναντήσεις κατά σειρά, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, την αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κουρουμπλή, την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και τον γενικό γραμματέα, Κωστή Παπαϊωάννου, όπως και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Θα συναντηθεί επίσης με τη Συνήγορο του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, με τις αντιπροέδρους της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Αγγελική Αργυροπούλου-Χρυσοχοΐδου και Έλλη Βαρχαλαμά, με τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβεις Δημήτρη Χρονόπουλο και Ελευθερία Γαλαθιανάκη, όπως και με τους επικεφαλής του Διεθνούς Γραφείου Μετανάστευσης, Ντανιέλ Εσδράς και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Γιώργο Τσαμπρόπουλο.

Τέλος, ο κ. Γιάραμπ θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα και σχολεία όπου φοιτούν παιδιά Ρομά στην Αθήνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι το μαύρο κουτί;


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό του.

Είναι σχεδιασμένο να «επιβιώνει» από κάθε αεροπορική συντριβή. Το λεγόμενο «μαύρο κουτί» έχει πάντα τον πρώτο λόγο ως προς την αναζήτηση των αιτιών που οδήγησαν σε μια τραγωδία.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή που έχει κατασκευαστεί για να καταγράφει και τις συνομιλίες των πιλότων και συγκεκριμένα δεδομένα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής πτήσης. Η μονάδα, αποτελείται από δυο τμήματα, το CVR (Cockpit Voice Recorder) και το FDR (Flight Data Recorder).

Το CVR είναι ένας καταγραφέας ήχου που ηχογραφεί, μεταξύ άλλων, τις συνομιλίες των κυβερνητών με τον πύργο ελέγχου αλλά και όσα ακούγονται στο πιλοτήριο. Τα σύγχρονα CVR διατηρούν αποθηκευμένες καταγραφές τουλάχιστον δύο ωρών.



Από την άλλη, το FDR είναι μια ηλεκτρονική συσκευή σχεδιασμένη έτσι ώστε να καταγράφει και να αποθηκεύει πλήθος παραμέτρων σχετικών με την κατάσταση του αεροσκάφους και την πτήση. Πληροφορίες όπως το υψόμετρο, η θέση των πτερυγίων, μηχανικά δεδομένα και άλλες παράμετροι λαμβάνονται από διάφορα μηχανήματα που καταγράφουν τέτοια στοιχεία στο αεροσκάφος και αποθηκεύονται στο FDR.

Το μαύρο κουτί, είναι πορτοκαλί
Το μαύρο κουτί, ονομάζεται έτσι γιατί αυτό ήταν το αρχικό χρώμα κατασκευής του. Πλέον διαθέτει φωτεινό πορτοκαλί χρώμα, προκειμένου να εντοπίζεται ευκολότερα σε περίπτωση ενός δυστυχήματος. Είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικά και πυρίμαχα υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι ή τιτάνιο ώστε να αντέχει σε δυνάμεις που μπορούν να φτάσουν τα 3.400g.



Έχει δυνατότητα να εκπέμπει ένα σήμα προκειμένου να εντοπιστεί από τα συνεργεία για 30 ημέρες ακόμη και αν βρίσκεται σε βάθος 6.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται τοποθετημένο συνήθως στην πίσω πλευρά του αεροσκάφους ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι να καταστραφεί από μια σύγκρουση.

Στα τεστ καταλληλότητας, το μαύρο κουτί θα πρέπει να αντέξει πρόσκρουση σε τσιμεντένιο τοίχο με ταχύτητα 750 χλμ/ώρα, στατικό βάρος 2,25 τόνων για τουλάχιστον πέντε λεπτά, θερμότητα 1.100 βαθμών Κελσίου για μία ώρα και υδροστατική πίεση σε βάθος 6.000 μέτρων. Σε περίπτωση που πέσει σε θάλασσα, εκπέμπει σήμα εντοπισμού σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων.





Ο εφευρέτης
Το μαύρο κουτί εφευρέθηκε από έναν νεαρό Αυστραλό επιστήμονα, ονόματι Δρ. David Warren (1925- 2010). Καθώς ο Warren εργαζόταν στο Εργαστήριο αεροναυτικής έρευνας στη Μελβούρνη στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ασχολήθηκε με τη διερεύνηση των συνθηκών γύρω από το μυστηριώδες δυστύχημα του πρώτου εμπορικού αεροσκάφους του κόσμου, το Comet.

O David Warren



Συνειδητοποίησε, ότι θα ήταν χρήσιμο για τους ερευνητές αν είχαν μια συσκευή καταγραφής του τι είχε συμβεί στο αεροπλάνο λίγο πριν τη συντριβή. Η πρώτη μονάδα επίδειξης παρήχθη το 1957, αλλά δεν ήταν παρά το 1960, μετά από ένα ανεξήγητο αεροπορικό δυστύχημα στο Queensland, που η Αυστραλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε το μαύρο κουτί υποχρεωτικό για όλα τα εμπορικά αεροσκάφη.

Δείτε το εσωτερικό ενός μαύρου κουτιού στο παρακάτω βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχολικό λεωφορείο καρφώθηκε σε σπίτι


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εννέα μικροί μαθητές καρφώθηκε κυριολεκτικά σε σπίτι σε προάστιο της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ.

Το όχημα εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω στο σπίτι, την περασμένη Τρίτη, προκαλώντας πανικό. Μάλιστα, το λεωφορείο παρέμεινε επί πέντε ώρες στο σημείο μετά τη σύγκρουση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα.

Όλοι οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος.

«Είναι σοκαριστικό, πολύ σοκαριστικό», δήλωσε ένας γείτονας. «Ευτυχώς τα παιδιά είναι καλά», σημείωσε.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απολύθηκε οριστικά ο Τζέρεμι Κλάρκσον από το Top Gear


Σε «διαθεσιμότητα» φαίνεται να είναι ο εκκεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear, Τζέρεμι Κλάρκσον, καθώς το βρετανικό δίκτυο BBC ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του παρουσιαστή.

Απολύθηκε οριστικά ο Τζέρεμι Κλάρκσον από το Top Gear

Όπως αναφέρουν βρετανικές εφημερίδες, αφορμή φαίνεται να στάθηκε ένα επεισόδιο που είχε ο Τζέρεμι Κλάρκσον με έναν παραγωγό της εκπομπής, τον οποίο χτύπησε επειδή άργησε να του φέρει το φαγητό.

Παρά το γεγονός ότι πάνω από 1.000.000 θαυμαστές της εκπομπής Top Gear, υπέγραψαν για να παραμείνει στη θέση του ο παρουσιαστής, το BBC δεν είναι πρόθυμο να υποχωρήσει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκαριστικές εικόνες διάσωσης ενός σκιέρ


Μία παρέα Αυστραλών απολάμβανε το σκι στις χιονισμένες βουνοπλαγιές στις Ελβετικές Άλπεις, όμως όλα ανατράπηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όταν ένας νεαρός σκιέρ καταπλακώθηκε από χιόνι δύο μέτρων. Δείτε τις προσπάθειες των φίλων του να τον απεγκλωβίσουν.

Δείτε το βίντεο από το Mega




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο δικαστήριο οι πέντε κατηγορούμενοι οπαδοί της Τσέλσι


Μέχρι και 10 χρόνια στέρηση εισόδου σε αθλητικούς χώρους προβλέπεται να επιβληθεί ως ποινή στους πέντε οπαδούς της Τσέλσι, που κατηγορούνται για ρατσιστική επίθεση πριν το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν.



Οι Τζόσουα Πάρσονς, Ρίτσαρντ Μπάρκλι, Τζόρνταν Μάντεϊ, Ντιν Κάλις και Γουίλιαμ Σίμπσον παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στο δικαστήριο και όπως έγινε γνωστό, κινδυνεύουν μέχρι και με 10 χρόνια απουσίας από τα γήπεδα.

Κατά την πρώτη παρουσία τους μπροστά στους δικαστές, αφού επιβεβαίωσαν τα ονόματά τους, τις διευθύνσεις των κατοικιών τους και τις ημερομηνίες γέννησής τους, όλοι δήλωσαν αθώοι μέσω των δικηγόρων που τους εκπροσωπούν, όταν άκουσαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.

Πλέον αναμένεται να γίνουν δύο -τουλάχιστον- ακροάσεις με παρουσίες αρκετών μαρτύρων προκειμένου να βγει η τελική ετυμηγορία και να τους επιβληθεί η ποινή που θα αποφασιστεί.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γονίδιο τύπου "Αντζελίνα Τζολί" αυξάνει τον κίνδυνο για λευχαιμία


Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο, το ETV6, που αυξάνει τον κληρονομικό κίνδυνο για εκδήλωση οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας, με τον ίδιο τρόπο που το γονίδιο BRCA -γνωστό και ως «γονίδιο της Αντζελίνα Τζολί»- αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών (γι' αυτό η γνωστή ηθοποιός τα αφαίρεσε πλέον όλα), σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Οι ερευνητές του Κέντρου Καρκίνου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Κρις Πόρτερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής «Nature Genetics», εντόπισαν μια άγνωστη έως τώρα κληρονομική γονιδιακή μετάλλαξη στο ETV6, η οποία αυξάνει σημαντικά τη γενετική προδιάθεση για εκδήλωση της νόσου.

Η έγκαιρη διάγνωση της μετάλλαξης στο εν λόγω γονίδιο θα βοηθήσει τους γιατρούς να προβλέψουν τον κίνδυνο εμφάνισης οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας και άρα να την αντιμετωπίσουν καλύτερα. Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά ηλικίας δύο έως πέντε ετών.

Η ανακάλυψη του γονιδίου έγινε μετά την εξονυχιστική μελέτη μιας οικογένειας που εμφάνιζε αφύσικα υψηλά ποσοστά εκδήλωσης της νόσου, πράγμα που υποδήλωνε έναν κοινό γενετικό παρονομαστή, ο οποίος «πυροδοτούσε» από γενιά σε γενιά την εμφάνιση του συγκεκριμένου αιματολογικού καρκίνου.

Το «ένοχο» γονίδιο ETV6 εμπλέκεται στην ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος. Η μετάλλαξή του μπορεί να υπάρχει τόσο ήδη από τη γέννηση του ατόμου (λόγω κληρονομικότητας), όσο και να συμβεί αργότερα σε κάποια στιγμή της ζωής του. Στην περίπτωση της εκ γενετής μετάλλαξης, ο κίνδυνος λευχαιμίας είναι μεγαλύτερος.

Παραμένει ακόμη άγνωστο πόσο διαδεδομένη είναι η εν λόγω μετάλλαξη στον γενικό πληθυσμό, αλλά εκτιμάται ότι δεν είναι συχνή. Αντίθετα, είναι πιο κοινή μεταξύ των ασθενών με λευχαιμία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπτώσεις και διαγραφές για τις οφειλές στα Ταμεία


Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν περίπου 850.000 οφειλέτες, που θα μπουν μέχρι το τέλος Απρίλη στη νέα ρύθμιση. Το σύνολο της κύριας οφειλής προς τα Ταμεία είναι περίπου 16 δισεκατομμύρια και μαζί με πρόσθετα τέλη φτάνει τα 22 δισεκατομμύρια, ωστόσο σε πρώτη φάση στόχος είναι να εισπραχθεί 1,46 δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος του έτους.



Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση-στην οποία προβλέπονται έως και 100 δόσεις- καταγράφονται σε εγκύκλιο, που εκδόθηκε την Τρίτη. Η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στο ΙΚΑ (και από τις 8 Απριλίου θα γίνεται και ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις 2 Απριλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.



Με τη νέα ρύθμιση οι οφειλέτες μπορούν να καταβάλουν το σύνολο του ποσού με έκπτωση 100% επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών. Εναλλακτικά μπορούν να τακτοποιήσουν την οφειλή τους έως και σε 100 δόσεις, με το ποσοστό της έκπτωσης να κυμαίνεται από 50% έως 80%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρεμάστηκε κατά λάθος από τη κουκούλα του


Το κορδόνι μπλέχτηκε στα κάγκελα.

Ένα 17χρονο αγόρι κρεμάστηκε κατά λάθος από τη κουκούλα του, σε ένα «σπάνιο και αλλόκοτο» συμβάν, όπως αναφέρουν τα διεθνή μίντια.

Ο Adam Cullen πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όταν το κορδόνι περίσφιξης στην κουκούλα του, πιάστηκε σε ένα κάγκελο της πίσω πόρτας του κήπου του. Η οικογένεια του νεαρού, βρήκε το άψυχο σώμα του 17χρονου έξω από το σπίτι τους στο Μπίστον του Νότιγχαμ στη Βρετανία και όπως σημειώνεται, ο θάνατός του άφησε ένα «τεράστιο κενό» στις ζωές των οικείων του.

Η ντετέκτιβ Elizabeth Rogers, που ερεύνησε τα αίτια θανάτου για λογαριασμό της αστυνομίας του Νότιγχαμ, σημείωσε ότι ήταν ένα «φρικτό ατύχημα». «Η μόδα στις τάξεις των εφήβων, ‘προστάζει’ τα κορδόνια να είναι δεμένα στο λαιμό. Ο Adam και οι φίλοι του φορούσαν με αυτό τον τρόπο τα φούτερ», συμπλήρωσε.

Λουλούδια και σημειώματα στο κολέγιο όπου φοιτούσε ο άτυχος 17χρονος



 

Πηγή: www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έφυγε» ο Γεράσιμος Λαβράνος



Σε ηλικία 80 ετών πέθανε ο Γεράσιμος Λαβράνος, ο συνθέτης του γνωστού «Χάλι γκάλι» που τραγούδησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η σοφερίνα» και έγινε τεράστια επιτυχία. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 15:00 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

«Έφυγε» ο Γεράσιμος Λαβράνος- ΒΙΝΤΕΟ

Γεννημένος στην Κέρκυρα το 1935, ο Γεράσιμος Λαβράνος από μικρό παιδί ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση με σπουδαίους δασκάλους. Ερμηνευτές, όπως ο Σώτος Παναγόπουλος, ο Τζίμης Μακούλης, η Τζένη Βάνου, η Γιοβάνα, η Μπελίντα, το Τρίο Καντσόνε, η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρινέλλα, με την οποία έδωσε και συναυλίες στη Βραζιλία το 1968, ο Γιάννης Βογιατζής, η Πόπη Αστεριάδη, η Καίτη Χωματά και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι τραγουδιστές, έκαναν γνωστές τις συνθέσεις του.Στον κινηματογράφο επένδυσε με τη μουσική του περίπου 25 ταινίες, επτά της «Φίνος Φιλμ», με τελευταία την «Αγώνας Χωρίς Τέλος» το 1979

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη απάτη 360.000 ευρώ σε βάρος ΙΚΑ και ΟΑΕΕ


Παραποίηση πιστοποιητικών αναπηρίας και ψευδείς δηλώσεις εργατικών ατυχημάτων
.
Εγκληματική οργάνωση, που πραγματοποιούσε συστηματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στις 23 Μαρτίου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οκτώ άτομα, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι Έλληνες, ηλικίας από 26 έως 67 ετών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 53χρονο ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και 45χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΕ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και κατάχρηση σε βάρος του Δημοσίου.

Συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, είναι εννέα ιδιώτες γιατροί, οκτώ γιατροί του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και 12 ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παράβαση καθήκοντος και απάτη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πολύμηνης και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, που ξεκίνησε μετά από καταγγελία του ΟΑΕΕ, προέκυψε ότι το 53χρονο ηγετικό μέλος της οργάνωσης, είχε συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση, στην οποία ενέταξε τους επτά συλληφθέντες.

Πώς λειτουργούσε η ομάδα

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διακριτούς και απαραίτητους ρόλους στη διάπραξη των κακουργημάτων, με τελικό σκοπό τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους, το οποίο προερχόταν από την ταυτόχρονη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, ως αρμόδιο για την καταβολή των αποζημιώσεων που προβλέπονται για τα εργατικά ατυχήματα, τα προνοιακά επιδόματα, τις αναπηρικές συντάξεις, διάφορες κοινωνικές παροχές (φοροαπαλλαγές, μειωμένα τιμολόγια ΔΕΚΟ κλπ), καθώς και την «αμοιβή» που εισέπραξαν από τους «πελάτες» για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Πιο αναλυτικά, κατήρτιζαν φακέλους, που αφορούσαν έκδοση αναπηρικών συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων και λοιπών κοινωνικών παροχών, καθώς και φακέλους ανύπαρκτων εργατικών ατυχημάτων, για άτομα - πελάτες, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, κατόπιν παραγγελίας στο ηγετικό στέλεχος, είτε στα άλλα μέλη της ομάδας.

Ο 45χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΕ, λόγω της θέσης του, είχε ειδικό ρόλο στη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς ήταν υπεύθυνος για την πληροφόρηση αναφορικά με την ασφαλιστική κάλυψη κάθε «πελάτη», προκειμένου αυτή να είναι συμφέρουσα.

Επιπλέον, ο αρχηγός της οργάνωσης και δύο μέλη της, μεσολαβούσαν και επικοινωνούσαν με τους εμπλεκόμενους σε αυτήν γιατρούς, ενώ άλλα δύο μέλη που δραστηριοποιούνταν στα εργατικά ατυχήματα, ήταν επιφορτισμένα με την υποστήριξη και διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων, είτε μεταφέροντας και καταθέτοντας διάφορα έγγραφα, εξετάσεις, δικαιολογητικά στο όνομα των «πελατών», είτε παραλαμβάνοντας και παραδίδοντας χρηματικά ποσά.

Ζημία ύψους 360.000 ευρώ

Σημειώνεται ότι για κάθε παράνομη χορήγηση προνοιακού επιδόματος, αναπηρικής σύνταξης ή «δημιουργίας εργατικού ατυχήματος», τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απεκόμιζαν χρηματικό ποσό από 2.000 έως 5.000 ευρώ. Όπως εξακριβώθηκε, η μέχρι τώρα ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται τουλάχιστον σε 360.000 ευρώ, ενώ η επαπειλούμενη ζημία δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθόσον η απαλλαγή του κάθε φυσικού προσώπου με αναπηρική σύνταξη ή προνοιακό επίδομα, είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση (απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή τιμολογίων ΔΕΚΟ κτλ).

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν ταυτοποιηθεί 133 φυσικά πρόσωπα, τα οποία έλαβαν προνοιακά επιδόματα και αποζημίωση, χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, προβάλλοντας ψευδή εργατικά ατυχήματα.

Το modus operandi

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), στις περιπτώσεις εικονικών εργατικών ατυχημάτων, θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

Αρχικά, οι «πελάτες» ερχόταν σε επαφή είτε με τον 53χρονο αρχηγό, είτε με κάποιο άλλο μέλος της οργάνωσης. Στη συνέχεια, ο 53χρονος σε συνεργασία με τον 45χρονο υπάλληλο του Ο.Α.Ε.Ε., διαπίστωναν αν ο ασφαλισμένος έχει οφειλές προς το ασφαλιστικό ταμείο. Αυτό γινόταν γιατί σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών, αυτές θα συμψηφίζονταν με το ποσό της αποζημίωσης τους για το εργατικό ατύχημα κι έτσι η «ενασχόληση» της εγκληματικής οργάνωσης με το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα ήταν ασύμφορη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έβρισκαν «υποψηφίους» με μεγάλη ασφαλιστική κάλυψη, ύστερα από την πληροφόρηση του συλληφθέντα υπαλλήλου του ΟΑΕΕ, ώστε να είναι συμφέρουσα η αποζημίωση, με τελικό στόχο να αποκομίσουν και οι ίδιοι μεγαλύτερο μερίδιο, ως αμοιβή.

Στη συνέχεια οι ιατροί, έναντι αμοιβής που δεν έχει εξακριβωθεί, χορηγούσαν ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες πιστοποιούσαν τις «σωματικές βλάβες» που προήλθαν από το «εργατικό ατύχημα», ενώ προκειμένου να αποδειχθεί η τέλεση του ατυχήματος, χρησιμοποιούνταν φυσικά πρόσωπα, τα οποία δήλωναν ψευδώς στον ΟΑΕΕ, ότι ήταν μάρτυρες στα δήθεν εργατικά ατυχήματα.

Πρόκειται για οκτώ ημεδαπούς, ηλικίας από 30 έως 73 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και απάτη.

Σημειώνεται ότι σε σαράντα μία 41 περιπτώσεις ύποπτων εργατικών ατυχημάτων, οι κατηγορούμενοι ιατροί έχουν γνωματεύσει θετικά για τα 34.

Αναφορικά με τις περιπτώσεις χορήγησης προνοιακών επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων και κοινωνικών παροχών, προέκυψε ότι άτομα που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη λήψη τους, έρχονταν σε επαφή με τον αρχηγό ή/και τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία στη συνέχεια επικοινωνούσαν με τους εμπλεκόμενος ιατρούς που εξέδιδαν, έναντι αμοιβής, ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, στο όνομα των υποψηφίων.

Έπειτα και προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες θα πιστοποιούσαν το υποτιθέμενο πρόβλημα υγείας του «υποψηφίου», εφάρμοζαν μια πρωτοποριακή μέθοδο. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν, ως συνεργάτες, τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας από 52 μέχρι 60 ετών, οι οποίοι πάσχουν από πραγματικά προβλήματα υγείας και μετέβαιναν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Στα κέντρα αυτά, δήλωναν ψευδώς και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, τα στοιχεία ταυτότητας του υποψήφιου για έκδοση προνοιακού επιδόματος και ακολούθως προέβαιναν στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις. Αποτέλεσμα ήταν να προσκομίζονται στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές εξετάσεις, οι οποίες ήταν φαινομενικά ορθές και κατάλληλες.

Με τις μεθοδολογίες αυτές, η εγκληματική οργάνωση κατήρτισε και κατέθεσε σε ασφαλιστικούς οργανισμούς ιατρικούς φακέλους για αναπηρικές συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, κοινωνικές παροχές και ανύπαρκτα εργατικά ατυχήματα, για συνολικά (133) φυσικά πρόσωπα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στις οικίες, στα οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • περισσότερες από 100 ακτινογραφίες διαφόρων παθήσεων,
  • 46 ατομικά βιβλιάρια ασθενείας,
  • περίπου 600 συσκευασίες διαφόρων φαρμάκων
  • το χρηματικό ποσό των 8.200 δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και 8.550 ευρώ,
  • πλήθος ιατρικών γνωματεύσεων και ιατρικών φακέλων,
  • 17 διαβατήρια Λιθουανίας,
  • 29 σφραγίδες διαφόρων εταιρειών και δημοσίων υπαλλήλων και
  • μία βαλλίστρα. 
Από την εγκληματική τους δραστηριότητα, οι συλληφθέντες αποκόμισαν για κάθε έναν «πελάτη», το χρηματικό ποσό των 2.000 έως 3.800 ευρώ, ανάλογα με το αν επρόκειτο για προνοιακό επίδομα ή αναπηρική σύνταξη, ενώ για τα εργατικά ατυχήματα λάμβαναν ως αμοιβή το 50% της συνολικής αποζημίωσης του ασφαλισμένου «τραυματία», η οποία κυμαίνονταν από 1.200 έως 5.000 ευρώ περίπου.


Με βάση τα ανωτέρω, η προκληθείσα ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι από τις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, 280.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη φτάνει τα 358.000 ευρώ.
Για τα εργατικά ατυχήματα, η ζημία που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά τις 80.000 ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να υπολογίζονται οι αποζημιώσεις που έχουν ήδη κατατεθεί και εκκρεμούν προς έγκριση.

Μάλιστα, η ακριβής ζημία που προκλήθηκε είναι αδύνατον να προσδιοριστεί, διότι το είδος των επιδομάτων, το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης, η χρονική τους διάρκεια, η βαρύτητα της παθήσεως, ποικίλλουν κατά περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση η ζημία για το δημόσιο, σε περίπτωση που η εγκληματική οργάνωση συνέχιζε απρόσκοπτα τη δράση της, θα ήταν κατά πολύ πολλαπλάσια της υπολογιζόμενης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και οι αρμόδιοι φορείς ώστε να προβούν στις δικές τους ενέργειες.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...