Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Συγκλονίζει η ιστορία της 4χρονης Άννυ


Φρίκη από την ομολογία του παιδοκτόνου


Αποτροπιασμό προκαλεί η ομολογία του 27χρονου παιδοκτόνου στους αστυνομικούς που περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ που αναζητούσαν οι αρχές από τις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο πατέρας της 4χρονης ισχυρίστηκε ότι ξύπνησε και είδε την κόρη του νεκρή. Σύμφωνα με τον ίδιο ισχυρισμό, φοβήθηκε ότι θα συλληφθεί κι έτσι αποφάσισε να εξαφανίσει το πτώμα. Από το σημείο αυτό η περιγραφή του άφησε άφωνους τους αστυνομικούς που τον άκουσαν να τους λέει ότι τεμάχισε το άψυχο κορμί της κόρης του, έβαλε τα μέλη σε κατσαρόλα, τα έβρασε και στη συνέχεια τα τυλιξε με αλουμινόχαρτο μαζί με άλλα τρόφιμα και τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές για να "φαίνεται ότι πρόκειται για αποφάγια".

Ο δράστης αναμένεται να ολοκληρώσει την κατάθεσή του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και στη συνέχεια να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Η μητέρα της 4χρονης Άννυ και οι προκλητικές πόζες στο facebook - ΦΩΤΟ

Σοκ σε όλο το πανελλήνιο έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Άννυ καθώς όπως ομολόγησε ο πατέρας της 4χρονης, τεμάχισε την κόρη του για να εξαφανίσει τη σορό της.

Την ίδια ώρα το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες που ανέβαζε στα social media η μητέρα της 4χρονης Άννυ.

Το προφίλ της στο Facebook ήταν γεμάτο με προκλητικές πόζες και selfie σε παραλίες, στο μπάνιο, στο κρεβάτι καθώς και μπροστά από πολυτελή αυτοκίνητα.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προφιλ στο facebook έχει απενεργοποιηθεί.














Το συγκινητικό αντίο από το Χαμόγελο του Παιδιού στην Άννυ

Το Χαμόγελο του Παιδιού αποχαιρέτησε με συγκινητικό τρόπο την 4χρονη Άννυ. Ανέβασε μια φωτογραφία της στη σελίδα του στο Facebook με το ακόλουθο μήνυμα: «Rip Anny. Όλοι νοιάστηκαν για σένα, όλοι αγωνιούσαν για σένα, αλλά σου πήραν άδικα τη ζωή».



Για την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση της 4χρονης Άννυ το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις 04 Μαΐου 2015 ενημερωθήκαμε από την Ελληνική Αστυνομία ότι η Άννυ Μπορίσοβα δολοφονήθηκε από το φερόμενο ως βιολογικό της πατέρα, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημά του. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εξ’ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση, καθώς οι πληροφορίες που δίνονταν από την μητέρα ήταν ασαφείς και συγκεχυμένες. Δεδομένης της σοβαρότητας και της έντονης ανησυχίας για την τύχη του παιδιού κρίθηκε αναγκαία η ενεργοποίηση του συστήματος Amber Alert.

Συγχρόνως πραγματοποιούνταν συντονισμένες έρευνες της αστυνομίας, οι οποίες κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας».

-----------------

Δείτε τι έλεγε ο παιδοκτόνος στις 25 Απριλίου


«Άμα βρεθεί το παιδί όλα θα είναι μια χαρά» είχε δηλώσει ο 27χρονος παιδοκτόνος στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μια ημέρα μετά τη δήλωση της εξαφάνισης της Άννυς. Ο φερόμενος ως δολοφόνος της 4χρονης είχε υποστηρίξει ακόμη πως καλό θα ήταν να δοθεί αμοιβή για τον εντοπισμό της κόρης του καθώς αυτό θα βοηθούσε τις έρευνες της αστυνομίας. Ο 27χρονος ηρωινομανής τότε είχε παρουσιαστεί ως φίλος της 25χρονης μητέρας του κοριτσιού. Δείτε το βίντεο του ALPHA.



-----------------

Τι είπε ο παιδοκτόνος στην Νικολούλη


Ο 27χρονος παιδοκτόνος που τεμάχισε και σκότωσε την 4χρονη κόρη του συνομίλησε με την Αγγελική Νικολούλη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» που προβλήθηκε την 1 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο ο δολοφόνος της μικρής Άννυς ήθελε να αποπροσανατολίσει την έρευνα των αρχών και δεν έδινε σαφείς απαντήσεις σχετικά με έναν φίλο του που τον επισκεπτόταν συχνά στο διαμέρισμα του που βρίσκεται στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος άντρας ήταν αυτός που μίλησε στην ΕΛ.ΑΣ. και ανέφερε πως ο 27χρονος είχε σκοτώσει την κόρη του. Δείτε το βίντεο του ALPHA.



-----------------

Τι λέει η μητέρα του παιδοκτόνου


«Δεν είμαι καθόλου καλά, μετά από αυτά που είδα στη τηλεόραση έπεσα κάτω», δήλωσε η μητέρα του παιδοκτόνου και πρόσθεσε: «Μίλησα με την αστυνομία και μου είπαν ότι ο γιος μου έχει μπλέξει άσχημα». Επίσης δήλωσε ότι ο γιος της αρνείται ότι σκότωσε την 4χρονη Άννυ.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA



-----------------

Συνελήφθη η μητέρα της 4χρονης Άννυ


Η μητέρα της 4χρονης Άννυ συνελήφθη πριν από λίγα λεπτά με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Δείτε τη στιγμή που άντρες της αστυνομίας συλλαμβάνουν τη μητέρα και την οδηγούν στη ΓΑΔΑ.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

7 πράγματα που δεν ξέρετε για τη νέα πριγκίπισσα της Αγγλίας


Όπως ήδη ξέρετε το νέο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι κοριτσάκι!

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα το όνομά της, υπάρχουν όμως κι άλλα πολλά πράγματα που δεν ξέρουμε για εκείνη. Εδώ είναι 7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη νέα πριγκίπισσα του Κέιμπριτζ.
Sorry, θείε Χάρη!



Το νέο κοριτσάκι της Κέιτ και του Γουίλιαμ είναι πλέον τέταρτη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον αδελφό της Τζορτζ. Πέμπτος στη σειρά διαδοχής είναι ο πρίγκιπας Χάρι, αδερφός του Γουίλιαμ.
Μια οικογενειακή παράδοση



Το Lindo Wing στο Νοσοκομείο St Mary του, όπου γεννήθηκε η πριγκίπισσα, ήταν επίσης το νοσοκομείο στο οποίο γεννήθηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι το 1982 και το 1984, αντίστοιχα, και, φυσικά, ο πρίγκιπας George τον Ιούλιο του 2013.
Είναι η πρώτη πριγκίπισσα μετά από πολλά χρόνια



Το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας και το πέμπτο δισέγγονο της Βασίλισσας Ελισάβετ, θα είναι το πρώτο που θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας για 25 χρόνια, ενώ τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής δεν έχει γεννηθεί κορίτσι τα τελευταία 65 χρόνια, από τότε που γεννήθηκε η πριγκίπισσα Αννα.
Κανείς δεν μπορεί να την παρακάμψει στο θρόνο



Χάρη σε μια πρόσφατη αλλαγή στο νόμο, το 2013, η κόρη του Γουίλιαμ και της Κέιτ δεν μπορεί να αντικατασταθεί στην αξίωσή της στο θρόνο από οποιονδήποτε νεώτερο αδελφό μπορεί να αποκτήσει στο μέλλον.

Η διαδοχή του νόμου περί θρόνου που ψηφίστηκε το 2013 σημαίνει ότι οι άνδρες κληρονόμοι δεν παρακάμπτουν πια τις μεγαλύτερες από αυτούς αδελφές τους στη γραμμή διαδοχής. Με παρέμβαση της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ το 2012, επίσης, το μωρό θα γίνει αυτόματα μια HRH (Her Royal Highness), δηλαδή Αυτού Υψηλότητα, γεγονός που της επιτρέπει να πάρει τον τίτλο της πριγκίπισσας. Μέχρι τώρα, ως το δεύτερο παιδί του δεύτερου διαδόχου του θρόνου της επιτρεπόταν να είναι μόνο Lady.
Η γέννηση γιορτάστηκε με πολλαπλούς τρόπους



Ο Πύργος του Λονδίνου βάφτηκε ροζ, η British Airways ανακοίνωσε τη γέννηση της κόρης του πρίγκιπα Ουίλιαμ σε πίνακα αφίξεων, το πλήρωμα του HMS Lancaster, της αποκαλούμενης «Φρεγάτας της Βασίλισσας», ανακοίνωσε το φύλο του μωρού με έναν σχηματισμό στο κατάστρωμα, ενώ ροζ φόρεσε και η Βασίλισσα Ελισάβετ για την δισεγγονή της!
Ποιος ήταν ο πρώτος της επισκέπτης;



Ο πρώτος επίσημος επισκέπτης του νεότερου μέλους της οικογένειας ήταν ο μεγάλος της αδελφός, Πρίγκιπας George! Ο μεγάλος της αδερφούλης την επισκέφτηκε οχτώ ώρες μετά την γέννησή της στο μαιευτήριο μαζί με τον μπαμπά του Γούιλιαμ!
Ποιο θα είναι το όνομα της πριγκίπισσας;



Αυτό που τώρα απασχολεί τους απανταχού οπαδούς της βασιλικής οικογένειας είναι το όνομα της μικρής πριγκίπισσας, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ήδη τα γραφεία στοιχημάτων έχουν δώσει ως επικρατέστερα τα ονόματα Άλις και Σάρλοτ, ενώ ακολουθούν τα Ολίβια, Ελισάβετ και Βικτώρια.

Όπως επισημαίνει το BBC, το ερώτημα που εγείρεται βέβαια είναι αν Γουίλιαμ και Κάθριν θα τιμήσουν τη μνήμη της Νταϊάνα και θα δώσουν το όνομά της στη μικρή.

----------------

Αυτό είναι το όνομα της νεογέννητης πριγκίπισσας


Ανακοινώθηκε το όνομα της μικρής πριγκίπισσας που ήρθε στον κόσμο το Σάββατο.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισαν να δώσουν στη μικρή το όνομα Σαρλότ, Ελισάβετ, Νταϊάνα.

Το όνομα Σάρλοτ ήταν ανάμεσα στα φαβορί των στοιχημάτων για την ονομασία του βασιλικού μωρού. Το ζευγάρι τίμησε και την αδικοχαμένη πριγκίπισσα, επιλέγοντας ως τρίτο όνομα το Νταϊάνα.


Πηγή: http://www.baby.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Πατούλη με εκπροσώπους εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»


«Σταθερή ροή χρηματοδότησης για την πληρωμή των εργαζομένων» ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και ειδικότερα με το πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές Λευκάδας, Ι. Αθανασίου, την πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Αττικής, Σ. Κολιζέρα, την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Κρήτης Α. Πανούση, την πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων στο «Βοήθεια Σπίτι» Ν. Βοιωτίας Λ. Παπαϊωάννου και το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Περιφερειών Δ. Ελλάδας και Πελοπονήσου Ν. Προύντζο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν το ζήτημα ότι η έλλειψη του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», που λειτουργεί εδώ και δέκα πέντε χρόνια, με σημαντική παρέμβαση στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και όχι μόνο στη χρηματοδότησή της.

Ως εκ τούτου θέτουν ως προτεραιότητα και πριν λήξει η παράταση του προγράμματος, στις 31/12/15, να υπάρξει εκ μέρους της κυβέρνησης ρύθμιση τέτοια, που να προβλέπει τη διασύνδεση και τον συντονισμό όλων των κοινωνικών δομών– και του «Βοήθεια στο Σπίτι» - και την υπαγωγή τους σε διευθύνσεις κοινωνικών υπηρεσιών στους κατά τόπους δήμους, έτσι ώστε να διασφαλιστούν μόνιμες δομές που θα λειτουργούν με τακτικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ στηρίζει και θα στηρίξει το «Βοήθεια στο Σπίτι» , που είναι η πιο πετυχημένη και έμπειρη κοινωνική δομή, με τα πιο έμπειρα στελέχη. Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την συνέχιση του προγράμματος, ενώ σε ότι αφορά στο προσωπικό, σημείωσε τη θέση του ότι οι κοινωνικές δομές, όπως και οι ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, πρέπει να είναι σταθερές και να λειτουργούν με εργασιακή μονιμότητα.

«Πρέπει να υπάρξει σταθερή χρηματοδότηση, σταθερή δουλειά και σταθερή ροή χρηματοδότησης για την πληρωμή των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Τέλος και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να υπάρξει κοινή συνάντησή τους με τους συναρμόδιους υπουργούς αλλά και φορείς προκειμένου να τεθούν τα παραπάνω ζητήματα και επιπλέον να υπάρξουν διευκρινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για το αν θα προχωρήσει η υλοποίηση των προβλέψεων του ν. 4277/2014, άρθρο 64, που αφορά στην εκχώρηση της άσκησης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ιδιώτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Πόλεμος" στη Γαλλία για τη... μακριά φούστα μουσουλμάνας μαθήτριας


Το να φοράει κανείς μακριά φούστα θα μπορούσε άραγε να αποτελεί εμφανή ένδειξη της θρησκευτικής του πίστης; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τη Γαλλία όπου μία μουσουλμάνα μαθήτρια λυκείου αποβλήθηκε από το σχολείο της διότι φόραγε μία μακριά φούστα, μία κίνηση που η διεύθυνση του σχολείου θεώρησε ότι είναι ένας τρόπος για να προβάλλει η μαθήτρια τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Η 15χρονη μαθήτρια πήγαινε καθημερινά στο Λύκειο του Σαρλεβίλ- Μεζιέρ (βορειοανατολική Γαλλία) φορώντας στο κεφάλι μια ισλαμική μαντίλα, την οποία έβγαζε προτού μπει στο σχολικό συγκρότημα όπως άλλωστε το επιβάλλει ο νόμος από το 2004.



Όταν ωστόσο άρχισε να φορά επιδεικτικά μία μακριά μαύρη φούστα αντί για τα παντελόνια που συνήθιζε ως τότε να φοράει, οι καθηγητές του σχολείου θεώρησαν πως πρόκειται για μια «διεκδικητική» ενέργεια.

Η ενέργεια αυτή διαπράχθηκε «σε συντονισμό» με άλλους μαθητές, υποστήριξε επιπλέον η διεύθυνση του σχολείου χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Επισήμανε εξάλλου ότι το νεαρό κορίτσι δεν αποβλήθηκε από το σχολείο, αλλά εστάλη στο σπίτι της δύο φορές ενώ της ζητήθηκε να «εμφανιστεί φορώντας ουδέτερου χαρακτήρα ρούχα».

«Αυτή η φούστα δεν είχε στην πραγματικότητα τίποτα το ιδιαίτερο, ήταν απλή, δεν είχε τίποτα το επιδεικτικό. Δεν επιδεικνύει σε καμία περίπτωση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις» απάντησε από την πλευρά της η μαθήτρια στην τοπική εφημερίδα L'Union-L'Ardennais που δημοσίευσε μία φωτογραφία όπου εκείνη απεικονιζόταν να χαμογελάει, να φοράει μία ισλαμική μαντίλα, μακριά φούστα και ένα ελαφρύ μπουφάν.

Η ετικέτα «JePorteMaJupeCommeJeVeux» (Θα φοράω την φούστα μου όπως θέλω) είναι άκρως δημοφιλής στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπου ένας χρήστης του διαδικτύου διερωτήθηκε εάν θα πρέπει να επιβληθεί «η απαγόρευση των κινουμένων σχεδίων της Disney καθώς φοράνε μακριές φούστες» ενώ ένας άλλος ειρωνεύτηκε τη Γαλλία «όπου η μακριά φούστα είναι κομψή στις δεξιώσεις στο προεδρικό μέγαρο όμως προκλητική στο Λύκειο».

Η ισχύουσα νομοθεσία, βασικός στόχος της οποίας είναι να προστατευτούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από κάθε θρησκευτική επιρροή, προβλέπει ότι «απαγορεύεται στους μαθητές να φέρουν σύμβολα ή να φοράνε ρούχα μέσω των οποίων διατρανώνουν την θρησκευτική τους πίστη».

Οι ισλαμικές μαντίλες, τα κιπά ή οι μεγάλοι σταυροί απαγορεύονται επίσης σε κολέγια και λύκεια. Η υιοθέτηση του εν λόγω νομοσχεδίου με στόχο την προστασία του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους ακολούθησε ένα διάστημα πολλών ετών που σηματοδότησαν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις και η ένταση. Ορισμένοι συνεχίζουν να διαβλέπουν ένα είδος διακρίσεων σε βάρος των νεαρών μουσουλμάνων που επιθυμούν να υιοθετήσουν στην πράξη τους κανόνες της θρησκείας τους.

Ο νόμος «δεν απαγορεύει τα αξεσουάρ ή τα ρούχα που θα μπορούσαν να φοράνε από κοινού οι μαθητές πέρα από θρησκευτικές παραπομπές» διευκρινίζει το παρατηρητήριο για τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, ένας κυβερνητικός οργανισμός.

Το να επιβληθεί η απαγόρευση ορισμένων ρούχων θα ισοδυναμούσε με την ίδρυση μία «ενδυματολογικής αστυνομίας» υπογραμμίζει ο εισηγητής του νόμου Νικολά Καντέν. Σύμφωνα με τον ίδιο τα περιστατικά αυτά δεν είναι «πολύ ενθαρρυντικά» και αποκαλύπτουν «λανθασμένη ερμηνεία του νόμου».

Το Παρατηρητήριο εναντίον της Ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF) εντούτοις ανέφερε ότι το 2014 καταγράφθηκαν 130 περιστατικά όπου μαθητές λυκείων ή σχολών αποβλήθηκαν εξαιτίας των ρούχων που φορούσαν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή ο 4χρονος «μαχητής»


Σπάνιο σύνδρομο του προκαλούσε όγκους σε όλο το σώμα.

Μόλις στα τέσσερα χρόνια του ο μικρός Aidan Jackowiak Smith από τη Βρετανία που έπασχε από μία από τις σπανιότερες διαταραχές στον κόσμο έφυγε από τη ζωή. Ο μικρός έπασχε από το Σύνδρομο Cloves με αποτέλεσμα το κορμί του να γεμίζει όγκους.

Το αγοράκι δεν μπορούσε να μιλήσει ή να περπατήσει και πρόσφατα είχε αρχίσει να πηγαίνει στο σχολείο. Πριν τρεις εβδομάδες, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του, εμφάνισε μία λοίμωξη που του προκάλεσε προβλήματα στους πνεύμονες.

Εισήχθη σε νοσοκομείο του Μπλάκπουλ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μάντσεστερ όπου η αναπνοή του υποστηριζόταν μηχανικά.

Χθες, ο μικρός άφησε την τελευταία του πνοή.

«Είμαστε σοκαρισμένοι που χάσαμε τον Aidan σε τόσο μικρή ηλικία. Ήταν μαχητής μέχρι το τέλος αλλά τελικά η μάχη ήταν πολύ δύσκολη γι’ αυτόν. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε πόση αγάπη και υποστήριξη είχαμε από την κοινότητά μας στο Northumberland κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του Aidan», δήλωσε ο πατέρας του.

Το Σύνδρομο Cloves εκτιμάται πως εντοπίζεται σε 130 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής γνωστή θεραπεία, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Mirror.

O γενναίος Aidan όταν ήταν μωρό υποβλήθηκε σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ιστού από το πρόσωπο και το λαιμό του, που τον εμπόδιζε να αναπνεύσει και να καταπιεί.

Οι γονείς του είχαν ταξιδέψει και στην Αμερική για να συναντήσουν τον γιατρό που είχε ανακαλύψει το σύνδρομο.

Αργότερα ο μικρός έλαβε πρωτοποριακή φαρμακευτική αγωγή, υπό δοκιμή, με την ελπίδα να αλλάξει τα δεδομένα και να μην χρειάζεται άλλη επέμβαση.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο πατέρας του Aidan κράτησε τη δουλειά του ενώ η μητέρα του συχνά έπαιρνε άδειες άνευ
αποδοχών για να τον πάει στο νοσοκομείο. Συχνά οι οδηγοί ταξί της περιοχής τους τους μετέφεραν δωρεάν, μια χειρονομία καλής θελήσεως.

Η οικογένεια προχώρησε και σε αναμόρφωση του σπιτιού στο Alnwick με τους ντόπιους εργάτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Τον Μάρτιο το Channel Five μετέδωσε το ντοκιμαντέρ «Το σπανιότερο αγόρι στον κόσμο», με πρωταγωνιστή τον Aidan.

Αλλά στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε και ο θαρραλέος μικρούλης υπέκυψε στις ανυπέρβλητες δυσκολίες της ασθένειάς του…














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Έβρο


Εργασίες για την αποκατάσταση φθορών στο οδόστρωμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα σε επαρχιακή οδό του νομού Έβρου, προκειμένου να ολοκληρωθούν εργασίες αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για όσο χρόνο διαρκέσουν θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κομάρων-Θεραπειού, και συγκεκριμένα στο τμήμα από τη διασταύρωση της με την εθνική οδό Μικρού Δερείου-Ορμενίου έως τον οικισμό Θεραπειού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από την επαρχιακή οδό που συνδέει τους οικισμούς Κυπρίνος και Θεραπειό, μέσω της γέφυρας του φράγματος Κεφαλής του ποταμού Άρδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επανεξετάζονται οι μεταβολές των σχολικών μονάδων


Στόχος η στήριξη και ισχυροποίηση του δημόσιου σχολείου.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στη διαδικασία επανεξέτασης όλων των ζητημάτων που αφορούν στις μεταβολές σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της στήριξης και ισχυροποίησης του δημόσιου σχολείου, σύμφωνα με γραπτή δήλωση στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη μετά από σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα μελετηθούν όλα τα αιτήματα στη λογική της διασφάλισης της απρόσκοπτης πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στη γραμμή των προγραμματικών δηλώσεων περί μη συγχωνεύσεων, καταργήσεων σχολείων απέσυρε εγκυκλίους που αφορούσαν τις σχολικές μεταβολές.

Θυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης είχε τονίσει στις προγραμματικές του δηλώσεις «πως τερματίζεται η πολιτική καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Επανεξετάζεται, όμως, η λειτουργία σχολικών μονάδων που καταργήθηκαν στη βάση παιδαγωγικών και κοινωνικών κριτηρίων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου


Μετ' εμποδίων η κίνηση των οδηγών το βράδυ.

Εκτός λειτουργίας τίθεται από σήμερα έως και την Παρασκευή, από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, τμήμα της Αθηνών-Κορίνθου λόγω εκτέλεσης έργων.

Για περίπου τρία χιλιόμετρα, από τον κόμβο της Κινέτας έως το Πανόραμα, οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό.

Η διακοπή κυκλοφορίας αφορά:

Στον κλάδο εισόδου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου από τον Α/Κ Κινέττας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τον Η/Κ Πανοράματος (χ/θ 53+500), μέσω της παλιάς εθνικής Αθηνών -Κορίνθου.

-Στο δεξιό παράπλευρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα του 160μ. πριν και μέχρι τη συμβολή της με την κάθετη οδό του ανισόπεδου κόμβου (χ/θ 56+600), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο εύκολα μπορούν να αρπάξουν το παιδί σας από την παιδική χαρά


Δείτε το βίντεο με το κοινωνικό πείραμα.

Το υλικό θα σοκάρει και θα τρομοκρατήσει τους γονείς παντού. Πρόκειται για ένα βίντεο μέσα από ένα κοινωνικό πείραμα που κυκλοφόρησε στο YouTube για να δείξει πόσο εύκολα μπορεί ένας ξένος να παρασύρει τα παιδιά σας.

Ο χρήστης του YouTube που είναι γνωστός ως JoeySalads πήγε σε μια παιδική χαρά και ζήτησε την άδεια των γονιών για να μιλήσει σε παιδιά που παίζουν εκεί.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι γονείς δίνουν την άδειά τους και πιστεύουν ότι τα παιδιά τους δε θα πάνε πουθενά...

Το αποτέλεσμα όμως απογοητεύει. Ο άγνωστος χρησιμοποιεί ένα κουτάβι για κερδίσει την προσοχή των παιδιών και σε ελάχιστα λεπτά τον ακολουθούν.

Η ερώτηση που τους κάνει είναι απλή. «Θέλεις να δούμε και τα άλλα κουτάβια;»

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατημένη η Αμφίπολη


Ήταν ένα από τα λίγα πράγματα τον τελευταίο χρόνο που σκόρπιζε χαμόγελα στους πολίτες. Η ανασκαφή της Αμφίπολης, αφέθηκε στο έλεος του καιρού με τον αναπληρωτή Υπουργό, Νίκο Ξυδάκη να κρούει τον κώδωνα.

Ο χειμώνας με τις πολλές βροχές είχε διπλή επίδραση στον αρχαίο περίβολο στον Λόφο Καστά. Έπεσαν χώματα και λίμνασαν νερά στα αυλάκια των παλαιότερων ανασκαφών.

Όταν το χώμα στεγνώσει, το υπόβαθρο θα γίνει ακόμα πιο σαθρό και υπάρχει κίνδυνος οι πτώσεις των χωμάτων από τα πρανή να πολλαπλασιαστούν. Η σωστή και μόνιμη αποστράγγιση είναι μέτρο που πρέπει να ληφθεί οπωσδήποτε.



Άλλωστε το είπε και ο αναπληρωτής υπουργός στη Βουλή, Νίκος Ξυδάκης: «Δείτε τον περίβολο με τα θαυμάσια θασίτικα μάρμαρα. Θέλει επειγόντως έργα αποστράγγισης». Μόνο που το «επειγόντως» εδώ αποτελεί κυριολεξία, τα έργα πρέπει να γίνουν δηλαδή πριν από το φθινόπωρο.
Αλλά και στο ίδιο το μνημείο υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα. Για την αντιμετώπισή τους έγινε ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή της ανασκαφέως και υπηρεσιακών παραγόντων στο υπουργείο Πολιτισμού, χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Προέχει να παραληφθεί η γεωστατική μελέτη που έχει συνταχθεί από μηχανικό, ο οποίος συνεργάστηκε στην ανασκαφή.

Ο ίδιος ο κ. Ξυδάκης είπε στη Βουλή πως η χρηματοδότηση συνεχίζεται. Χαρακτήρισε το μνημείο «μοναδικής αξίας» και το τοπίο που το περιβάλλει «μοναδικού φυσικού κάλλους». Μίλησε για μια τεράστια περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που έχει ανασκαφεί τις τελευταίες δεκαετίες και στην οποία υπάρχουν δύο σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι και ένα ωραιότατο μουσείο και τόνισε πως η Αμφίπολη «χρειάζεται ολιστική προσέγγιση».



Σήμερα που, όπως είπε, «η ανασκαφική δραστηριότητα έχει βάλει μια άνω τελεία, προέχουν η συντήρηση και η αναστήλωση». Για να γίνουν, ωστόσο, και τα δύο απαιτούνται χρήματα και κυρίως έλεγχος και βούληση. Αλλά ο αν. υπουργός ξέρει τους κινδύνους. Όπως τόνισε, «το μνημείο αν δεν αναστηλωθεί εγκαίρως, θα ταφεί κάτω από την άμμο». Το μόνο βέβαιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έβγαλε το σκύλο βόλτα με το μηχανάκι κι έγινε viral


Βόλτα με το μηχανάκι απόλαυσε ένας σκύλος στα Γιάννενα καθώς ο ιδιοκτήτης του τον έβαλε στο κάθισμα και τον γύρισε στους δρόμους της πόλης.

Δείτε τη φωτογραφία:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση μείωσε τους νεκρούς από τροχαία


Μεγάλη μείωση στον αριθμό των θυμάτων από το 2010.

Σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας δείχνουν οι στατιστικοί δείκτες, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.

Από τη Γενική Διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αυτές οι μειώσεις αποδίδονται, τόσο στις πρωτοβουλίες της Πολιτείας και την προώθηση δράσεων στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού, όσο και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Όμως, σημαντικό ρόλο στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας φαίνεται να καταλαμβάνουν, επίσης, η μείωση του αριθμού των μετακινήσεων και η αλλαγή της οδηγικής συμπεριφοράς που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης. Όπως, άλλωστε, επισημαίνεται σε σχετικό έγγραφο, η διεθνής βιβλιογραφία αποτυπώνει σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για το έτος 2014 ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 801, όταν το 2010 ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν στους 1.258. Η εξέλιξη του αριθμού των νεκρών από οδικά τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη απεικονίζεται στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και δείχνουν ότι:

Το 2010 οι νεκροί από οδικά τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα ήταν 1.258 και στην Ευρώπη των 27 ήταν 31.500, το 2011 στην Ελλάδα ήταν 1.141 και στην Ευρώπη 30.700, το 2012 στην Ελλάδα ήταν 988 και στην Ευρώπη 28.100, το 2013 στην Ελλάδα οι νεκροί ήταν 874 και στην Ευρώπη 25.900, το 2014 οι νεκροί από οδικά τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα ήταν 801. Σύμφωνα με το έγγραφο, η μεταβολή για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, στην Ελλάδα είναι στο -36% (2014-2010) και στην Ευρώπη στο -18% (2013-2010).

Ο δείκτης του αριθμού των νεκρών από οδικά ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκων, στην Ελλάδα και την Ευρώπη εξελίσσεται ως εξής: Το 2010 στην Ελλάδα υπήρξαν 112 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων και στην Ευρώπη ήταν 63 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων. Ο αντίστοιχος δείκτης είναι το 2011 στην Ελλάδα 103 νεκροί και στην Ευρώπη 61 νεκροί, το 2012 στην Ελλάδα ήταν 89 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων και στην Ευρώπη 56 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων, το 2013 στην Ελλάδα οι νεκροί ανά εκατομμύριο ανήλθαν σε 79 και στην Ευρώπη 51, το 2014 στην Ελλάδα ήταν 72 νεκροί ανά εκατομμύριο και 51 στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, στο πλαίσιο παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα 2011-2020, η χώρα μας έχει συνταχθεί με τον Ευρωπαϊκό Στόχο για μείωση του αριθμού των νεκρών από τροχαία ατυχήματα το 2020 κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Παρά την παρατηρούμενη μείωση στους δείκτες Οδικής Ασφάλειας, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, σημειώνεται στο έγγραφο, το οποίο ενημερώνει ότι το υπουργείο Οικονομίας έχει, ήδη, προχωρήσει στην επικαιροποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την αξιολόγηση των δράσεων που έχουν ήδη αναληφθεί και την υιοθέτηση νέων που θα καταστήσουν τον στόχο μείωσης κατά 50% του αριθμού των νεκρών από τροχαία, υλοποιήσιμο.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μπασιάκος, ζητώντας να ενημερωθεί εάν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία για τους νεκρούς από οδικά τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και ποια είναι τα σχετικά συμπεράσματα.

Στον βουλευτή της ΝΔ έχει απαντήσει εγγράφως και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος αναφέρεται στο Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για τα έτη 2011-2020 (μείωση κατά 50%) και επισημαίνει ότι με έτος βάσης το 2010 και ενώ έχει καθοριστεί ενδιάμεσος στόχος αναφορικά με την πρώτη πενταετία κατά 30% το έτος 2014 των ανθρώπινων απωλειών από τροχαία ατυχήματα, αυτός ο στόχος υπερκαλύφθηκε, αφού η μείωση σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν 36,5% σε σχέση με το 2010. Με αυτά τα δεδομένα το υπουργείο εκτιμά ότι ο στόχος του προγράμματος να μην ξεπεράσουν οι νεκροί τους 630 το 2020, είναι εφικτός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα ποδοσφαίρου στη Βραζιλία


Απίστευτα επεισόδια είχαμε στη ρεβάνς των τελικών του τοπικού πρωταθλήματος «Cearense», ανάμεσα στην Σεαρά και την Φορταλέζα (2-2), με εισβολή οπαδών στην «Αρένα Καστελάο»...

Σ’ έναν ακόμα αγώνα στην Βραζιλία έχουμε εικόνες βίας με πολύ ξύλο! Μετά τη λήξη του τελικού, οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν μάχη, σώμα με σώμα. Αγωνιστικά η Φορταλέζα, που είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα με 2-1 στην έδρα της σήκωσε την κούπα!

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάτω από το όριο της φτώχιας το 44,8% των συνταξιούχων


Στα 664,69 ευρώ κυμαίνεται, σήμερα, η μέση κύρια σύνταξη στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και στα 168,40 ευρώ η μέση επικουρική, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία απέστειλε στην πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης προέβη σε αυτή την κίνηση με αφορμή σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας και προκειμένου να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για το ύψος της μέσης σύνταξης στην Ελλάδα.

Στην επιστολή του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το 44,8% των συνταξιούχων, δηλαδή 1.189.396 από τους 2.654.784, λαμβάνουν κάθε μήνα συντάξεις κάτω από το σταθερό όριο της σχετικής φτώχειας, το οποίο ορίζεται στα 665 ευρώ, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Επιπλέον, από το σύνολο των 2.637.090 συνταξιούχων όλων των κατηγοριών (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας), οι 1.511.000 (περίπου το 60%) λαμβάνει, αφαιρουμένων των κρατήσεων, αποδοχές από συντάξεις έως 700 ευρώ το μήνα. Ειδικότερα, η πλειονότητα των συνταξιούχων αναπηρίας λαμβάνει αποδοχές από 250 έως 540 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την ηλικία, το 89,4% των συνταξιούχων γήρατος είναι άνω των 61 ετών.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι συντάξεις υπέστησαν την περίοδο 2010-2013 μειώσεις έως και 44,2% στις συντάξεις του ΙΚΑ και 48% στις συντάξεις του Δημοσίου, ενώ σημαντικές μειώσεις έως και 16,9% υπέστησαν οι συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ, λόγω της απώλειας των δώρων και των επιδομάτων αδείας.

«Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν περίτρανα», σημειώνει ο κ. Στρατούλης, «ότι τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των ”θεσμών”, αναφορικά με το ύψος των συντάξεων στην Ελλάδα, είναι ανυπόστατα και δεν έχουν καμία απολύτως βάση».

«Για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση δεν συζητά με τους ”θεσμούς” νέες μειώσεις σε κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές, καθώς οι συντάξεις έχουν υποστεί κατεδάφιση, λόγω των πεπραγμένων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων» καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα


Από τη στιγμή που η είδηση της τραγικής εξέλιξης στην υπόθεση της 4χρονης Άννυ βγήκε στη δημοσιότητα, η κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη να ξετυλίγεται το κουβάρι της αποτρόπαιης αυτής ιστορίας.

Η κυνική ομολογία του 27χρονου παιδοκτόνου προκαλεί αποτροπιασμό, ενώ φέρνει στη μνήμη παλαιότερες υποθέσεις ενδοοικογενειακών εγκλημάτων, και όχι μόνο, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο κάποια από αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Θετικά» βλέπει τη μοριοδότηση μεταπτυχιακών ενός έτους ο Κουράκης


Αφορά τη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

«Ενδιαφέρουσα», χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, τη σημερινή συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με την οποία έκλεισε την πρώτη ημέρα εργασιών της Επιτροπής, ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι ακούστηκαν αρκετές «ενδιαφέρουσες και δίκαιες» προτάσεις από τους ομιλητές, και ειδικότερα τόνισε ότι βλέπει «πολύ θετικά» το θέμα της μοριοδότησης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ενός έτους, στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Ο κ. Κουράκης, επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο αναφέρεται σε «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση», έχει μεταβατικό χαρακτήρα και παραδέχθηκε ότι τα ζητήματα στα οποία άπτεται θα έπρεπε κανονικά να συζητηθούν επί μακρόν. «Η μεγάλη αλλαγή θα προκύψει μέσα από τον διάλογο», διαβεβαίωσε. Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι είναι απαραίτητες οι μεταβατικές διατάξεις, ειδικά για το θέμα των εξετάσεων, καθώς μέριμνα του υπουργείου είναι «να μην αιφνιδιάσουμε τα παιδιά». Επίσης, αναφορικά με την προσθήκη ενός επιπλέον μαθήματος επιλογής στη διαδικασία εξετάσεων, ανέφερε ότι με αυτόν τον τροπο αίρεται μια αδυναμία του υπάρχοντος συστήματος, καθώς οι υποψήφιοι στερούνταν ευρύτερου πεδίου επιλογής.

Για το ζήτημα της επιλογής στελεχών στην εκπαίδευση, ο κ. Κουράκης τόνισε ότι η συνέντευξη, η οποία εχει «εξαιρετικά υποκειμενικό» χαρακτήρα, αφαιρείται, ώστε να εισαχθεί η ψήφος των διδασκόντων, μέτρο που χαρακτήρισε επίσης μεταβατικό. Απώτερος στόχος του υπουργείου είναι η αποτελεσματικότητα, με το να βρίσκονται περισσότεροι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και λιγότεροι σε διοικητικές θέσεις.

Τέλος, υπερασπίστηκε τις διατάξεις που αφορούν τους λεγόμενους «αιώνιους φοιτητές»: «Έτσι και ένας φοιτητής θέλει να σπουδάσει, πρέπει να σπουδάσει».

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη, θα καταθέσουν τις θέσεις τους για το νομοσχέδιο δεκατέσσερις φορείς και στη συνέχεια θα διεξαχθεί η συζήτηση επί των άρθρων, προκειμένου το νομοσχέδιο να κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Παρασκευή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λέκκας: Μπορεί να είχαμε 300.000 με 400.000 νεκρούς στο Νεπάλ


Εικόνες καταστροφής αλλά και τη θετική φιλοσοφία των κατοίκων του Νεπάλ μεταφέρει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος επέστρεψε από τη χώρα των «εκατοντάδων λουλουδιών», που δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις του σεισμού των 7,9 ρίχτερ.

Ο κ. Λέκκας γύρισε με βιντεοσκοπημένες εικόνες και φωτογραφίες από το Νεπάλ, που αποτυπώνουν την κατάσταση: «Μιλάμε για μια ανθρωπιστική κρίση μεγάλων διαστάσεων, βεβαίως δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ήταν αυτή της Αϊτής. Σε αυτές τις χώρες του τρίτου κόσμου, όπως λέγονται, ό,τι βοήθεια και να προσφερθεί, οι χώρες καταλήγουν στην κατάσταση που ήταν πριν. Δεν βελτιώνεται κάτι. Είναι τελείως διαφορετική η αντίδραση των κατοίκων του Νεπάλ από άλλες χώρες που έχουμε δει. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι οι κάτοικοι του Νεπάλ δέχθηκαν αυτή την καταστροφή με αξιοπρέπεια, δεν έγιναν επαίτες-όπως είδαμε σε άλλες χώρες-δεν ζητούν βοήθεια, οι γυναίκες δεν μοιρολογούν, όπως αλλού. Δεν λεηλατούν, δεν εγκληματούν. Ίσως αυτό πηγάζει από τη θρησκεία. Ο ινδουισμός έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στις καταστροφές».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών τονίζει πώς ο μεγάλος προβληματισμός είναι πως και αυτό, όπως λέει, το αναφέρει για πρώτη φορά, είναι ο εξής: «Με ένα σεισμό της τάξεως των 8 βαθμών περίπου σε αντίστοιχο γεωδυναμικό περιβάλλον και με αυτές τις γενικότερες συνθήκες, που εκδηλώθηκε το σεισμικό γεγονός, θα έπρεπε να είχαμε 300 με 400 χιλιάδες νεκρούς. Αυτό μας δείχνει η εμπειρία σε άλλα δομημένα ή φυσικά περιβάλλοντα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με 6.000 νεκρούς, είναι μεγάλος αριθμός, αλλά συγκριτικά με άλλους σεισμούς δεν είναι τόσο μεγάλος. Είδαμε κτίρια τα οποία ήταν σε τραγική κατάσταση από άποψη επάρκειας και τα οποία δεν έπαθαν τίποτα από τον σεισμό. Δεν έχουμε βγάλει συμπέρασμα ακόμα. Μέσα στην ατυχία τους οι κάτοικοι του Νεπάλ, το ίδιο το Νεπάλ στάθηκε τυχερό».

Πού κατέλυσε ωστόσο ο ίδιος στο Νεπάλ; Και ποιες ήταν διαφορές με την εμπειρία του από το σεισμό της Αϊτής;

«Την πρώτη ημέρα μείναμε σε ξενοδοχείο στο Νεπάλ. Κάποια ξενοδοχεία άντεξαν.Τα ελέγξαμε. Αλλά τις υπόλοιπες ημέρες, λόγω των μετασεισμών, κοιμηθήκαμε στο αυτοκίνητο. Για φαγητό ούτε λόγος. Ευτυχώς είχαμε πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Είχαμε μείνει και είκοσι μέρες στην Αϊτή. Η δυσκολία στο Νεπάλ δεν ήταν τόσο μεγάλη. Είχε εγκληματικότητα στην Αϊτή. Σε έβλεπαν ξένο. Μπορούσαν για ένα μπουκάλι νερό να…», λέει ο κ.Λέκκας.

Ερώτηση: Οι καταρρεύσεις οφείλονταν μόνο στο μεγάλο μέγεθος του σεισμού;

Ευθύμιος Λέκκας: «Οι καταρρεύσεις οφείλονταν και στο μέγεθος του σεισμού αλλά και στη μεγάλη τρωτότητα των κτιρίων. Η καλύτερη κατασκευή στο Νεπάλ, για να πάρουμε μια εικόνα είναι η χειρότερη κατασκευή στην Ελλάδα».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Πέθαναν" τον Γκορμπατσόφ στο twitter


Αναστάτωση προκάλεσε ένα μήνυμα στο twitter, σε έναν λογαριασμό που υποτίθεται πως ανήκει στον υπουργό Άμυνα της Ρωσίας καθώς ανακοίνωνε ότι ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, πέθανε σε ηλικία 84 ετών.





Ωστόσο όπως αποδείχτηκε επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα.

Ο επικεφάλης των Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel κάλεσε επίσης μέσα από το twitter όσους πίστεψαν πως έφυγε από τη ζωή ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, να το ξανασκεφτούν καθώς όπως παρατήρησε ο εν λόγω λογαριασμός στο twitter "ανοίχτηκε" την πρπηγούμενη εβδομάδα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πήρε ΦΕΚ η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ΕΠΑΛ


Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει με προσλήψεις ωρομισθίων μόνο σε 28 περίπου Διευθύνσεις.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη το οποίο αναμένονταν από μέρα σε μέρα. Μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. αρχίζει να λειτουργεί για το σχολικό έτος 2014−2015 με την κοινοποίηση της παρούσας υπουργικής απόφασης και λήγει με το πέρας των εξετάσεων και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 21/6/2015».

Το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ. υλοποιείται στα γνωστικά αντικείμενα Μαθηματικά και Ελληνική/Νεοελληνική Γλώσσα Α΄, Β΄, Γ΄ ΕΠΑΛ, καθώς και στα πανελλαδικά μαθήματα ειδικότητας στα οποία οι μαθητές καλούνται να προετοιμαστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος της Π.Δ.Σ. εβδομαδιαίως καθορίζεται ως εξής:

Για την πρώτη τάξη ΕΠΑΛ: Δύο (2) ώρες Μαθηματικά, δύο (2) ώρες Ελληνική Γλώσσα. Σύνολο τέσσερις (4) ώρες.

Για την δεύτερη τάξη ΕΠΑΛ: Δύο (2) ώρες Μαθηματικά, δύο (2) ώρες Ελληνική Γλώσσα. Σύνολο τέσσερις (4) ώρες.

Για την Τρίτη τάξη ΕΠΑΛ: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά, τέσσερις (4) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα. Σύνολο οκτώ (8) ώρες.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ειδικότητας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (έως τέσσερις (4) ώρες ανά μάθημα).

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει με προσλήψεις ωρομισθίων μόνο σε 28 περίπου Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οι πίνακες των εκπαιδευτικών έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων.

Πως μπορεί να λειτουργήσει η Πρόσθετη στις άλλες Διευθύνσεις

Στους Άξονες προτεραιότητας 2 «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου»

και 3 «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου» δύναται να λειτουργήσουν

τμήματα Π.Δ.Σ. στα ΕΠΑΛ με απόφαση του Δ/ντή της οικείας Δ.Δ.Ε. με μόνιμους/αναπληρωτές πλήρους ωραρίου εκπαιδευτικούς προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου, αφού έχουν καλυφθεί οι ανάγκες του κανονικού προγράμματος (Σ.Κ.Π.Δ.Σ. Μονίμων), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Υπεύθυνος Σ.Κ.Π.Δ.Σ. στην παρούσα περίπτωση είναι ο Δ/ντής της σχολικής μονάδας ή οποιοσδήποτε άλλος Μόνιμος Εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας, ύστερα από απόφαση του Δ/ντή της οικείας Δ.Δ.Ε. με μείωση του υποχρεωτικού του ωραρίου κατά τρεις ώρες ανά εβδομάδα.

Είναι δυνατό, εφόσον υπάρχει κώλυμα, να οριστεί ως Υ.Σ.Π.Δ.Σ. ο εκάστοτε διδάσκοντας. Περισσότερα στο ΦΕΚ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αστυνομία τον ξεκρέμασε από μπασκέτα


Η αστυνομία και η πυροσβεστική επιστρατεύτηκαν για να κατεβάσουν από μία μπασκέτα έναν άντρα, ο οποίος είχε πιαστεί από το παντελόνι του στο στεφάνι.

Η αστυνομία δέχθηκε μία κλήση για να επέμβει στο Άντερσον Πάρκ του Σιάτλ, μετά από αναφορές ότι κρέμεται εκεί ένας ημίγυμνος άντρας με ένα σφυρί από την μπασκέτα.

Στο βίντεο βλέπουμε τον άντρα να κινείται με δύναμη, με σκοπό να απελευθερωθεί, ενώ γύρω του βρίσκονται πολλοί αστυνομικοί.

Στη συνέχεια οι πυροσβέστες φέρνουν μία σκάλα και απελευθερώνουν τον άντρα, και οι αστυνομικοί τον περικυκλώνουν.

Το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ έγραψε λίγο αργότερα στο Twitter: «Μπορεί να του απαγγελθούν κατηγορίες καταστροφή δημόσιας περιουσίας ή τουλάχιστον για «παράβαση» στο καλάθι».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια


Απαιτούμε να σταματήσει η προκήρυξη πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση, ενώ στις προγραμματικές της θέσεις στη Βουλή ανακοίνωσε το σταμάτημα της πώλησης των μετοχών, φαίνεται από δηλώσεις και δημοσιεύματα να προτίθεται να προχωρήσει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «η πολιτική πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ οδηγεί στην απεμπόληση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων και παραδίδει σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους κρίσιμες δραστηριότητες της Ελληνικής Οικονομίας φαλκιδεύοντας την ανάπτυξη και δημιουργώντας καταστάσεις αποξένωσης των Λιμανιών από τις τοπικές κοινωνίες και τους επιλιμένιους δήμους».

Την Τρίτη, η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατων ΟΛΠ έχουν προγραμματίσει κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12 μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ με θέμα «Οι επιπτώσεις της πώλησης των Λιμανιών και οι επόμενες δράσεις των συνδικάτων».

Επίσης, την Πέμπτη 07.05.2015 πραγματοποιείται 24ωρη Παλλιμενική Απεργιακή Κινητοποίηση με συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς στο Υπουργείο Ναυτιλίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην ελίτ των πανεπιστημίων το ΑΠΘ


Συγκαταλέγεται στα 400 καλύτερα του κόσμου σε 11 θεματικά-επιστημονικά πεδία.

Στα 400 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου συγκαταλέγεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε 11 θεματικά-επιστημονικά πεδία, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη της QS για το 2015.

Η λίστα κατάταξης QS World University Rankings κατατάσσει τα 800 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και εκδίδεται από την εταιρεία Quacquarelli Symonds από το 2004.

Στο επιστημονικό πεδίο των Πολιτικών Μηχανικών το ΑΠΘ για τρίτη συνεχή χρονιά βρίσκεται στις θέσεις 51-100. Στις θέσεις 101-150 κατατάσσεται στα πεδία Γεωπονίας & Δασολογίας και των Περιβαλλοντικών Επιστημών, όπου κατέχει και την 1η θέση σε σχέση με τα άλλα ΑΕΙ της Ελλάδας.

Στις επιστήμες Γης & Θάλασσας το ΑΠΘ κατατάσσεται στις θέσεις 151-200 (1ο σε σχέση με τα άλλα ΑΕΙ της Ελλάδας), ενώ στις θέσεις 201-250 κατατάσσεται στα επιστημονικά πεδία της Αγγλικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας, των Μηχανολόγων Μηχανικών, Αεροναυπηγών και των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Ηλεκτρονικής. Στις Επιστήμες Πληροφορικής & Πληροφοριακών Συστημάτων και στην Ιατρική το ΑΠΘ καταλαμβάνει στην κατάταξη θέση μεταξύ 251-300 και τέλος τη θέση 301-350 στα επιστημονικά πεδία της Χημείας και της Φυσικής & Αστρονομίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με την κατάταξη ARWU (Shangai) για το 2014, το ΑΠΘ συγκαταλέγεται στις θέσεις 401-500 των καλύτερων Πανεπιστημίων παγκοσμίως, ενώ η κατάταξη WEBOMETRICS το κατατάσσει για το πρώτο εξάμηνο του 2015 στη θέση 246 στον κόσμο και στην 81η στην Ευρώπη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την αποκατάσταση διατηρητέου στο κέντρο της Αθήνας


Οι εργασίες είχαν παγώσει από το 2005 μετά την προσφυγή κατοίκων.

Πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εργασίες είχαν παγώσει από το 2005 μετά την προσφυγή κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν να παραμείνει το κτίριο διατηρητέο και να ακυρωθούν οι προγραμματισμένες ενέργειες του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταξύ των οποίων και η προσθήκη δύο ορόφων.

Το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 1447/2015 απόφαση του ξεμπλόκαρε τις εργασίες, ωστόσο, δεν επιτρέπει την προσθήκη δυο ορόφων που είχαν προγραμματιστεί από το Πανεπιστήμιο.
Το συγκεκριμένο κτίριο αναγέρθηκε μεταξύ των ετών 1915 και 1925 και λειτουργούσε ως ξενοδοχείο μέχρι το 1967, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης, το οποίο αποτελεί «δείγμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τις μνήμες των κατοίκων της Αθήνας».

Το 1978 το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε ότι το κτίριο χρειάζεται ειδική προστασία γιατί αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής των πρώτων δεκαετιών του αιώνα μας, ενώ επιβάλλεται με τον όγκο του και παρουσιάζει μεγάλο αρχιτεκτονικό και μορφολογικό ενδιαφέρον στις εξωτερικές του διακοσμήσεις (διακοσμητικά με κορινθιακές κολώνες, αέτωμα, μπαλκόνια, κ.λπ.).

Την ίδια ώρα, το εσωτερικό του επίμαχου κτιρίου είχε αποχαρακτηριστεί και παρέμεινε διατηρητέο στην εξωτερική του όψη.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε δρομολογήσει την αποκατάσταση και την επαναχρησιμοποίηση του εν λόγω κτιρίου. Είχαν εγκριθεί οι σχετικές μελέτες, ενώ προβλεπόταν η προσθήκη δυο νέων ορόφων και δώματος, όπως και η δημιουργία ανελκυστήρων.

Τότε ήρθε η προσφυγή των κατοίκων και η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ.

Στο μεσοδιάστημα το Πανεπιστήμιο Αθηνών απέστειλε έγγραφο στον αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, με το οποίο ζητούσε να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις της Πολιτείας που προέβλεπαν επιπλέον ειδικούς όρους δόμησης (προσθήκη δύο ορόφων, κ,λπ.). Και αυτό γιατί το Πανεπιστήμιο αποφάσισε να συνταχθεί μελέτη συντήρησης, κ.λπ. που δεν θα θίγει το ύφος του επίμαχου κτιρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ως βαθμολογητές στις Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ


Για τις καταργημένες ειδικότητες.

Και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δύνανται να οριστούν ως μέλη Βαθμολογικών Κέντρων αλλά και ως βαθμολογητές στις εξετάσεις των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ για μαθήματα που διδάσκονταν από καταργημένες ειδικότητες. Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης με αριθμό Φ.151/24463/Β6/4.3.2009 ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης βαθμολογητών στα εν λόγω μαθήματα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται μεταξύ των άλλων στο ΦΕΚ 721Β/2015:

Όπου στις διατάξεις του άρθρου 4 προβλέπονται για τη σύσταση των Επιτροπών των Β.Κ., ως μέλη, καθηγητές Δ.Ε. δύναται να ορίζονται για τις καταργημένες ειδικότητες των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ167/τ.Α΄/23−06−2013) και:

i) Διοικητικοί υπάλληλοι, πρώην εκπαιδευτικοί Δ.Ε. των αντίστοιχων ειδικοτήτων που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα οι οποίοι δίδαξαν το εξεταζόμενο μάθημα κατά τη διάρκεια ενός σχολικού έτους εντός της τελευταίας τριετίας.
ii) Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.
iii) Εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων του ως άνω άρθρου οι οποίοι δίδαξαν το εξεταζόμενο μάθημα κατά τη διάρκεια ενός σχολικού έτους εντός της τελευταίας τριετίας.

Όπου στις διατάξεις του άρθρου 4 προβλέπονται εκπαιδευτικοί Δ.Ε. − καθηγητές ως βαθμολογητές ή αναβαθμολογητές δύναται να ορίζονται για τις καταργημένες ειδικότητες των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ167/τ.Α΄/23−06−2013) και:

i) Διοικητικοί υπάλληλοι, πρώην εκπαιδευτικοί Δ.Ε. των αντίστοιχων ειδικοτήτων που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα οι οποίοι δίδαξαν το εξεταζόμενο μάθημα κατά τη διάρκεια ενός σχολικού έτους εντός της τελευταίας τριετίας.

ii) Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

iii) Εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων του ως άνω άρθρου οι οποίοι δίδαξαν το εξεταζόμενο μάθημα κατά τη διάρκεια ενός σχολικού έτους εντός της τελευταίας
τριετίας.

Όπου στις διατάξεις του άρθρου 5 ορίζονται εκπαιδευτικοί λειτουργοί Δ.Ε. α) ως εξεταστές − βαθμολογητές και β) ως εξεταστές − τρίτοι βαθμολογητές δύνανται να ορίζονται για τις καταργημένες ειδικότητες των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ167/τ.Α΄/23−06− 2013):

i) Διοικητικοί υπάλληλοι, πρώην εκπαιδευτικοί Δ.Ε. των αντίστοιχων ειδικοτήτων που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα οι οποίοι δίδαξαν το εξεταζόμενο μάθημα κατά τη διάρκεια ενός σχολικού έτους εντός της τελευταίας τριετίας.

ii) Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

iii) Εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων του ως άνω άρθρου οι οποίοι δίδαξαν το εξεταζόμενο μάθημα κατά τη διάρκεια ενός σχολικού έτους εντός της τελευταίας τριετίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...