Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Οργή από το Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών κατά Μητσοτάκη


Ξεκινούν αγώνα διαμαρτυρίας για τη συμπερίληψή τους στη διαθεσιμότητα.

Αγώνα διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τους συμπεριλάβει στο νόμο περί διαθεσιμότητας ξεκινά ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών που έχει διοριστεί στο Δημόσιο.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο φορέας καταφέρεται εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «για να βγουν οι αριθμοί ξεχνά αυτά που έχει νομοθετήσει η Πολιτεία».

Τονίζει, δε, ότι με το να μην εξαιρούνται οι Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές από τη διαθεσιμότητα δίνεται το μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι ο διορισμός τους στο Δημόσιο είναι χαριστικός.

Κι αφού ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί όλους τους αθλητές, τις ομοσπονδίες και τους απλούς πολίτες σε συγκέντρωση έξω απ’ το Υπουργείο την Τετάρτη στις 09:00.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου

«Ο κ. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αδυνατεί να αντιληφθεί για άλλη μια φορά, το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί στην κοινωνία και τη Δημόσια Διοίκηση με τις πράξεις του, και για να καταφέρει να πετύχει “να βγουν οι αριθμοί”, ξεχνά και αυτά που έχει νομοθετήσει η ίδια η Πολιτεία.

Ο κ. Υπουργός λησμονά, ότι ο διορισμός των Διακριθέντων Αθλητών στην Δημόσια Διοίκηση πραγματοποιείται βάσει Ειδικών Διατάξεων του Ν.2725/1999 που ισχύουν έως και σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με εξαιρετικές διακρίσεις σε Ολυμπιακά, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, διορίζονται σε κενές Οργανικές θέσεις Δημοσίου Δικαίου, εφόσον έχουν τα απαραίτητα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα για τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να διοριστούν.

Ουσιαστικά ο νόμος, αποκωδικοποιεί το "Ευχαριστώ" της Πολιτείας για ΤΗ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ που προσέφεραν οι Έλληνες Πρωταθλητές, υψώνοντας την Ελληνική Σημαία, δίνοντας τους αυτό που μπορούσε, την εξασφάλιση εργασίας στον Δημόσιο Τομέα, την εξασφάλιση του μέλλοντος τους. Η Κυβέρνηση με το να μην εξαιρεί τους Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές από τη διαθεσιμότητα και χωρίς να τους μοριοδοτεί καθόλου με μόρια πρόσληψης, κάτι που κάνει για άλλες ομάδες υπαλλήλων, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ, αλλά με “άλλες διαδικασίες”, δίνει στην κοινή γνώμη το μήνυμα, ότι ο διορισμός τους στο Δημόσιο είναι χαριστικός.

Ο Νόμος 4172/2013 στοχοποιεί απροκάλυπτα τους Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές Διορισθέντες στο Δημόσιο, διότι είναι υπάλληλοι χωρίς μόρια πρόσληψης και χωρίς αρκετά έτη προϋπηρεσίας, κάτι το οποίο τους κατατάσσει στις πρώτες θέσεις (και εδώ πρώτοι!) στις λίστες της διαθεσιμότητας.

Ο Ν 2725/1999, μας εξαιρεί από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, διότι η δική μας διαδικασία ΑΣΕΠ είναι η σκληρή προσπάθεια και η επιτυχία μας στα Ολυμπιακά, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και η συμμετοχή μας στον πολυετή Εθνικό Σχεδιασμό περί Αθλητισμού.

Με δεδομένη και αδιαμφισβήτητη τη νομιμότητα και διαφάνεια στον τρόπο διορισμού μας

1. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις αποφάσεις και τους νόμους που δεν περιλαμβάνουν την ρητή εξαίρεση μας από τη Διαθεσιμότητα.

2. Αποτελούν αδιάσειστο στοιχείο για την προσφυγή μας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Όλοι εμείς, οι Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές, ενωμένοι διεκδικούμε το εργασιακό μας δικαίωμα, καθώς είμαστε ενεργοί Υπάλληλοι Δημοσίου Δικαίου και εργαζόμαστε από τη 1η μέρα με ζήλο από την πρώτη ημέρα διορισμού μας. (Ούτε αυτό γνώριζε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης!!!!)
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αντώνης Σαμαράς πρέπει να σταματήσει την επίθεση που γίνεται εναντίον των Ένδοξων Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών.

Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος μας έχει συγχαρεί πολλάκις για αυτά που έχουμε προσφέρει στη Πατρίδα μας, να αντιδράσει σε αυτό το άκρως παράλογο, παράνομο και απολύτως άδικο που γίνεται ενάντια στους Έλληνες Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές, οι οποίοι είναι αυτοί που υψώνουν την Ελληνική Σημαία και δοξάζουν τη Πατρίδα μας παίζοντας τον Εθνικό μας Ύμνο σε όλη την Οικουμένη. Η μοναδική επιβράβευση μας εκ’ μέρους της Πολιτείας, ο ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ διορισμός στο Δημόσιο, μετατρέπεται από την Κυβέρνηση, στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ των Εξαιρετικά Διακριθέντων Ελλήνων Αθλητών αλλά και όλου του Ελληνικού Αθλητισμού.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες, τους αθλητές, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, τους Αθλητικούς παράγοντες, να μας υποστηρίξουν στην διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Διακυβέρνησης στις 30-10-2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00 π.μ. και στη συνέχεια η διαμαρτυρία θα κορυφωθεί στην Βουλή.

Οι Εξαιρετικά Διακριθέντες Αθλητές μέλη της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Δ.Α.»



Διαβάστε περισσότερα...

«Οι υπάλληλοι που οι φορείς τους θα συγχωνευτούν ή καταργηθούν, θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις»


Διευκρινίσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το δημόσιο τομέα.

Η πλειονότητα των υπαλλήλων του δημοσίου, που οι φορείς τους θα συγχωνευθούν ή καταργηθούν, θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις στον δημόσιο τομέα, ώστε να ανταποκρίνονται τα προσόντα και οι δεξιότητές τους στις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου.

Αυτό επισημαίνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας περί κατάργησης- συγχώνευσης 800 οργανισμών, από τους οποίους θα προέλθουν 30.000 διαθέσιμοι υπάλληλοι.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτηρίζει το δημοσίευμα παραπλανητικό και τονίζει πως δημιουργεί σύγχυση σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ενώ διευκρινίζει για μία ακόμη φορά ότι «οι σχετικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας από το 2012 αφορούν την κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, το 2013. Κανένα άλλο πρόγραμμα κινητικότητας δεν περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια».



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά προβλέπει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό


Ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων είχαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με το οποίο ολοκληρώνεται ένας κύκλος «νοικοκυρέματος» στην οργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος, με σκοπό τη δραστική βελτίωση της εισπρακτικής ικανότη­τας του συστήματος, αλλά και την προστασία των εργαζομένων από περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας ως προς την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός Εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, είμαστε αποφασισμένοι να θωρακίσουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από παραβατικές συμπεριφορές.

Επειδή δεν μπορεί ένα ολόκληρο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να μένει αιχμάλωτο όσων επιχειρήσεων και εργοδοτών με το πρόσχημα της κρίσης δεν αποδίδουν τις εισφορές των εργαζομένων.

Επειδή δεν νοείται τα ασφαλιστικά ταμεία να δίνουν συντάξεις με «το ζύγι και το μάτι», να μην ελέγχουν τις εισφορές που έχουν καταβληθεί ή να μην αναζητούν τα «χαμένα» τους έσοδα.

Και επειδή, σήμερα πλέον όλοι κατανοούμε ότι η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής –με όποια μορφή έχει, αδήλωτη εργασία, ανασφάλιστη εργασία, μη υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), υποβολή ΑΠΔ χωρίς καταβολή εισφορών, διασταύρωση προνοιακών επιδομάτων - αποτελεί μια μάχη εθνικής σημασίας.

Φέρνουμε προς ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που ολοκληρώνει έναν κύκλο «νοικοκυρέματος» στην οργάνωση του ασφαλιστικού, εξοπλίζει τα ταμεία με θεσμικά εργαλεία που βελτιώνουν δραστικά την εισπρακτική ικανότη­τα του συστήματος και διασφαλίζει ότι, εάν τηρηθούν αυτά, δεν πρόκειται να θιγεί απολύτως καμία σύνταξη.

Καλούμε σήμερα όλους, τις διοικήσεις και τα στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων, τους εργαζόμενους και, κυρίως, τους ίδιους τους εργοδότες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί.

Γιατί μόνο η τήρηση της νομιμότητας και η μηδενική ανοχή στις εστίες ανομίας, εξασφαλίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε στο μέλλον καμία επώδυνη απόφαση για τις συντάξεις.

Και να είστε σίγουροι ότι με τις πρωτοποριακές διαρθρωτικές αλλαγές που πραγματοποιούμε – τον «Ήλιο», την «Εργάνη» και τον «Άτλαντα» - αλλά, κυρίως, με τη συμμόρφωση όλων στη νομιμότητα, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

Το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή, εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014 και περιέχει μια σειρά συνεκτικών διατάξεων που αποσκοπούν πρωτίστως στην άμβλυνση ανισοτήτων και αδικιών του ασφαλιστικού συστήματος, στην ουσιαστική ενδυνάμωση της εισπρακτι­κής ικανότητας των Ταμείων , αλλά και στη δυνατότητα ρύθμι­σης των οφειλών των δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, προχωρεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Αναλυτικά στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται:

  • Η ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με τους ασφαλισμέ­νους των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών, μέσω της δυ­νατότητας συνταξιοδότησης αυτών με 40 χρόνια ασφάλισης και σε ηλικία 62 ετών. 
  • Η επιπλέον αύξηση του ποσού της προσωρινής σύνταξης στο 95% του ποσού της σύνταξης, που προκύπτει από τα ασφαλιστικά δεδο­μένα του ασφαλισμένου. Πρόκειται για ένα μέτρο που αμβλύ­νει την ταλαιπωρία αναμονής των συνταξιούχων, μέχρι να επιλυ­θεί οριστικά το ζήτημα της άμεσης απονομής συντάξεων μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».
  • Η από την 1η Δεκεμβρίου 2013 ενιαία δήλωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας, επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας μέσω των Αναλυτι­κών Περιοδικών Δηλώσεων.
  • Η επέκταση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία (10.550 ευρώ) για τον εργοδότη που δεν συμπεριέλαβε εργαζόμενο στη μη­νιαίως υποβαλλόμενη Α.Π.Δ., ακόμη και εάν έχει δηλώσει αυτόν τον εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύσ­τημα «Εργάνη». 
  • Η ενίσχυση του ελέγχου και των διασταυρώσεων μεταξύ δηλωθει­σών - μέσω της Α.Π.Δ. - και πραγ­ματικά καταβληθεισών εισφορών, καθώς και η άμεση επί­δοση βεβαίωσης οφειλής όταν και εφόσον διαπιστωθούν αποκλί­σεις.
  • Η επέκταση της εφαρμογής του εργοσήμου και σε άλλες κατηγο­ρίες περιστασιακά εργαζομένων.
  • Η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών των δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, χωρίς να χάνουν την επιδό­τηση επιτοκίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Μήλον της έριδος η μικρή Μαρία


Μήλον της έριδος γίνεται όπως φαίνεται η μικρή Μαρία, αφού όλοι φαίνεται να την θέλουν για κόρη τους. Ας δούμε τι λένε τα άρθρα για τις εξελίξεις.


--------------------


Οι Ρομά θέλουν να υιοθετήσουν την Μαρία

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης των δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, κατέθεσαν σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Όπως από την Παρασκευή είχε αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάθεση της προσφυγής σήμερα ήταν αναμενόμενη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι βάσει των σχετικών εξετάσεων DNA βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι οι δυο Ρομά από την Βουλγαρία οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι οικειοθελώς έδωσαν το παιδί. Κατόπιν τούτων, κατά τους συνηγόρους των Ρομά από τα Φάρσαλα δεν τίθεται θέμα «αρπαγής» του παιδιού οπότε η κατηγορία που τους είχε αποδοθεί και για «αρπαγή ανήλικου» παράλληλα με εκείνη της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση», δεν έχει ισχύ.

Για το αίτημα της υπεράσπισης των Ρομά αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την έκδοση σχετικού βουλεύματος το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, όπως έκαναν γνωστό οι συνήγοροι τους ζεύγους των Ρομά από τα Φάρσαλα, στις προθέσεις τους είναι, εφόσον οι εξελίξεις σε νομικό επίπεδο είναι ευνοϊκές ως προς το αίτημα αποφυλάκισής τους να διεκδικήσουν την επιστροφή της Μαρίας στην οικογένειά τους και να προβούν σε διαδικασίες νόμιμης υιοθεσίας.



--------------------

Ρούσεβα: Έκανα λάθος. Θέλω πίσω το παιδί μου

Στην τηλεοπτική εκπομπή του γνωστού Βούλγαρου δημοσιογράφου Μάρτιν Καρμπόφσκι εμφανίστηκε η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρία, Σάσα Ρούσεβα, η οποία δηλώνει ότι δεν πούλησε την Μαρία.

"Γέννησα την Μαρία στη Λαμία. Έκανα λάθος που άφησα αυτό το παιδί. Δεν πήρα όμως λεφτά" ισχυρίζεται η Σάσα Ρούσεβα.



Δείτε τα βίντεο από την εκπομπή "Μίλα":



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεές στην ΕΛΑΣ από το εξωτερικό


Δωρεές αυτοκινήτων στην ΕΛΑΣ έγιναν από δυο χώρες του εξωτερικού. Διαβάστε τα δυο σχετικά άρθρα:

------------------


Το Λουξεμβούργο δώρισε στην ΕΛΑΣ αυτοκίνητα

Επιπλέον οκτώ αυτοκίνητα παρέλαβε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ως δωρεά της Αστυνομίας του Λουξεμβούργου.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου στη χώρα μας κ. Christian Biever.



Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, στην ομιλία του, ανέφερε:

«Οφείλω να σας πω ότι η ελληνική κοινωνία, η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ούτως ή άλλως ευγνώμονες προς την Κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, η οποία όλο το διάστημα της οικονομικής κρίσης υπήρξε πραγματικά φίλη της Ελλάδος και δια του απερχόμενου Πρωθυπουργού κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρωγός της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν κύριε Πρέσβη την προσφορά των οκτώ αυτοκινήτων ως ένα ακόμα δείγμα της δικής σας αλληλεγγύης απέναντι στην ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Αστυνομία, η οποία υπηρετεί το μεγάλο αγαθό της προστασίας, της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών τη δυσχερέστατη αυτή ώρα.

Αυτό το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για εμάς, επίσης, κύριε Πρέσβη και στο οποίο χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κυβέρνησης του Μεγάλου Δουκάτου τους μήνες και τα χρόνια που έρχονται και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου, είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της παράνομης πράξης για τη διάβαση των ευρωπαϊκών συνόρων χωρίς τα συνοδευτικά διαβιβαστικά έγγραφα, το δικαίωμα κράτησης των ατόμων αυτών τα οποία παραβιάζουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια της χώρας μας, καθώς επίσης και η ανάπτυξη μίας μεγάλης προσπάθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των επιστροφών των παράνομων μεταναστών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.».



Ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου κ. Christian Biever, στην ομιλία του ανέφερε:

«Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, μπορείτε πραγματικά να υπολογίζετε σε εμάς, σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, μπορείτε να υπολογίσετε στη βοήθειά μας και την υποστήριξή μας.

Η δωρεά αυτών των οκτώ αυτοκινήτων στην Ελληνική Αστυνομία, είναι ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο ανταποκριθήκαμε σε αίτημα των Ελληνικών Αρχών για την παροχή αυτού του είδους υποστήριξης και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την άψογη συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και την Ελληνική Πρεσβεία. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι αντιμετωπίζετε σοβαρότατο πρόβλημα με την οικονομική κρίση, ότι έχουν γίνει περικοπές και ελπίζουμε πραγματικά ότι με αυτή την προσφορά μας θα συμβάλουμε αποτελεσματικά στο πρόβλημα και ότι η συμβολή μας αυτή θα αποδειχθεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή».


------------------


Δωρεά περιπολικών από τη Γαλλία

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, δέκα περιπολικά, ως δωρεά της Γαλλικής Αστυνομίας.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Jean Loup Kuhn - Delforge.



Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων «Ελπίζω ότι η Γαλλική Κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνουμε και την οποία με ιδιαίτερη ζέση διεξάγει ο Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Αντώνης Σαμαράς για την αντιμετώπιση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο έχει η Ευρώπη, αλλά και η χώρα μας. Ήδη όπως όλοι γνωρίζετε τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει ένας ευρύς διάλογος, ο οποίος διεξήχθη και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή ακριβώς με αυτό το αντικείμενο: την εύρεση κοινών αξόνων ευρωπαϊκής πορείας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο κύριος Πρέσβης έχει μία σαφή αντίληψη του προβλήματος από την ελληνική προοπτική και γωνία ενόρασης. Και κατά συνέπεια ο υποστηρικτικός του λόγος προς τη Γαλλική Κυβέρνηση έχει για εμάς πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

Κυρίες και κύριοι, η Ευρώπη πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένους άξονες που για εμάς είναι καθοριστικής σημασίας, όπως παραδείγματος χάριν της διατήρησης ως ποινικού αδικήματος της διέλευσης στα σύνορα της Ευρώπης και της Ελλάδος ειδικά, της δυνατότητας να μπορούμε να θέτουμε υπό κράτηση το άτομο το οποίο έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επίσης την ευρωπαϊκή βοήθεια στην προσπάθεια επιστροφής των ανθρώπων αυτών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Αυτά είναι τα ευρύτερα θέματα, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Στο ειδικό θέμα της δημόσιας ασφάλειας η Γαλλική Κυβέρνηση χαρίζει - αν θέλετε - σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία μία σειρά εξαιρετικής κατάστασης, όπως μου είπε ο κ. Αρχηγός, οχημάτων, τα οποία ήδη βρίσκονται στο προαύλιο του Υπουργείου μας και τα οποία από αύριο θα τεθούν στη διάθεση των μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μάχη εναντίον του εγκλήματος και για την προστασία του Έλληνα Πολίτη, της ζωής, της περιουσίας, της αξιοπρέπειας του.

Κύριε Πρέσβη, τα οχήματα αυτά είναι σε τόσο εξαιρετική κατάσταση που θα μου επιτρέψετε να σας παρακαλέσω θερμά να αυξηθεί στο εγγύς μέλλον ο αριθμός τους. Καταλαβαίνουμε ότι και το γαλλικό κράτος έχει θέματα, αλλά για εμάς είναι εξαιρετικά κρίσιμο και ειλικρινά όταν μου τα έδειξαν, αντιλήφθηκα ότι το γεγονός ότι είναι μεταχειρισμένα δεν φαίνεται καν. Οι Έλληνες αστυνομικοί τα «ερωτεύθηκαν», για αυτό ειλικρινά σας λέω, σας παρακαλώ θερμά θα ήμασταν ευγνώμονες αν είχαμε 100 ακόμα από αυτά τα οχήματα!

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν σας είμαι βαθύτατα ευγνώμων για τα δέκα οχήματα τα οποία μας δόθηκαν. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, να ευχαριστήσω τη Γαλλική Κυβέρνηση και να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου στον ομόλογό μου, τον υπουργό τον κ. Βαλς, μαζί με τις θερμές ευχαριστίες τις δικές μου και της κυβερνήσεως και του πρωθυπουργού, κυρίου Αντώνη Σαμαρά».



Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Jean Loup Kuhn - Delforge ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Αποτελεί όμως, θα ήθελα να σας βεβαιώσω κ. Υπουργέ και τη διαβεβαίωση από την πλευρά της Κυβέρνησής μου ότι η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για τη διασφάλιση του χώρου Schengen και της ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο, στην Ευρώπη. Έχουμε ενταχθεί πρόσφατα στην πρωτοβουλία της Μάλτας μαζί με τον Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά και εσάς τον ίδιο, κάτι το οποίο σηματοδοτεί τις κοινές θέσεις που έχουμε σε πολλά θέματα και κυρίως σε θέματα μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου καθεστώτος ασύλου που είναι σημαντικό τόσο για σας, όσο και για μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας και είμαστε σίγουροι για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών μας απέναντι στις απειλές της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης και των διεθνικών κυκλωμάτων εγκληματικότητας».


Διαβάστε περισσότερα...

Απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργείο Υγείας


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την υπ΄αριθμ. 126/2013 απόφασή της, απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει αρχείο με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ατόμων που δέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας από μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, καθώς υπάρχει νομοθετικό κενό.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας ζήτησε από την Αρχή την άδεια για τη σύσταση και τη λειτουργία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων υγείας ατόμων που δέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας, όπως είναι ονοματεπώνυμο, φύλο, ηλικία, τόπος μόνιμης κατοικίας, ΑΜΚΑ, αριθμό επισκέψεων και θεραπευτικών πράξεων, διάγνωση, οικογενειακό περιβάλλον, κ.λπ.

Η Αρχή κάλεσε το υπουργείο Υγείας να παρέχει εξηγήσεις για το επίμαχο αίτημά του, χωρίς όμως αυτό να ανταποκριθεί, ενώ ακολούθησαν στην Αρχή καταγγελίες από μονάδες ψυχικής υγείας ότι το υπουργείο Υγείας τους υποχρέωνε να διαβιβάσουν αναλυτικά προσωπικά δεδομένα ατόμων που δέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η Αρχή έκρινε ότι για την επεξεργασία των συγκεκριμένων προσωπικών δεδομένων υγείας δεν αρκεί η έκδοση υπουργικών αποφάσεων, αλλά απαιτείται η έκδοση σχετικού νόμου στον οποίο να καθορίζεται με σαφήνεια ο σκοπός της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, ο χρόνος τήρησης των δεδομένων αυτών, ο αρμόδιος φορέας, κ.λπ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση από τη μητέρα της Μυρτούς


Έκκληση για στήριξη από την πολιτεία κάνει η μητέρα της Μυρτούς, που χτυπήθηκε άγρια από Πακιστανό στην Πάρο.

Ζητάει να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή του παιδιού της στο νοσοκομείο, στις Ηνωμένες Πολιτείες για ακόμη δύο μήνες ενώ αύριο αρχίζει στη Σύρο η δίκη του δράστη της επίθεσης.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επεκτείνεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


Ο θεσμός της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας επεκτείνεται τη φετινή σχολική χρονιά σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μετά την εφαρμογή του τριετούς πιλοτικού προγράμματος «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης», ο θεσμός θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις σχολικές μονάδες Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

Α. Σε πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση/επιμόρφωση των Σχολικών Συμβούλων και όλων των Διευθυντών Διευθύνσεων, για να ακολουθήσει σταδιακή ενημέρωση/επιμόρφωση όλων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων της χώρας.

Β. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 13 περιφέρειες της χώρας και την ευθύνη της επιμόρφωσης θα έχουν η Επιστημονική Ομάδα του Έργου της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ) με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π) και τις υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Γ. Επιπλέον, η γενίκευση του θεσμού θα υποστηριχθεί από τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου της ΑΕΕ, στο οποίο έχει αναρτηθεί το εκπαιδευτικό υλικό, μεθοδολογία και εργαλεία εφαρμογής, καλές πρακτικές και αποτελέσματα από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος στα σχολεία.

Δ. Κατά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος, που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης, συμμετείχαν 500 σχολικές μονάδες και 5000 εκπαιδευτικοί, ενώ υποστηρίχθηκε αποτελεσματικά από τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ και ΔΕ και τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ σε περιφερειακό και σε κεντρικό επίπεδο.

Ε. Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου της ΑΕΕ είναι πολύ καλά. Τα σχολεία εφάρμοσαν διαδικασίες αυτοαξιολόγησης και υλοποίησαν ποικίλα και ποιοτικά σχέδια δράσης για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο. Αναπτύχθηκε η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών, βελτιώθηκε το κλίμα και οι σχέσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, υποστηρίχθηκε η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς το σχολείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Διακόπτονται οι συμβάσεις 59 γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ


Με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντού, διακόπτεται από 01.11.2013 και για τέσσερις μήνες η πιστοποίηση 59 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ και κατά συνέπεια η σύμβασή τους με τον Οργανισμό για το ίδιο χρονικό διάστημα.Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπεζας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι φάκελοί τους αποστέλλονται στη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο.

Υπενθυμίζεται, ότι η απόφαση του κ. Κοντού αφορά σε μέρος των συνολικά ογδόντα 87 ιατρών που είχαν κληθεί προ μηνός να υποβάλλουν εντός τακτής προθεσμίας τις απόψεις τους για τις αιτιάσεις του Οργανισμού και οι οποίες κρίθηκαν ανεπαρκείς.

"Οι παραβάσεις των συγκεκριμένων ιατρών αφορούν σε περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, προκλητής ζήτησης κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και υπερβολικής ή κατευθυνόμενης διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων", σημειώνει το υπουργείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Επαναλειτουργεί η λέσχη του ΑΠΘ


Επαναλειτουργεί αύριο με «αναβαθμισμένες υπηρεσίες» η πανεπιστημιακή φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η πρυτανεία.

Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι η καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας της κατά το φετινό ακαδημαϊκό έτος οφείλεται «σε διαδικαστικούς λόγους, οι οποίοι χρειάστηκαν χρόνο για να ξεπεραστούν», ωστόσο «παρά τα προβλήματα και τη δύσκολη οικονομική περίοδο» η διοίκηση της φοιτητικής λέσχης «έθεσε ως όρο και κατάφερε να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΑΠΘ», όπως, για πρώτη φορά την παροχή πρωινού γεύματος, τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία διαφορετικά πιάτα και τη λειτουργία και τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να σιτίζονται στη λέσχη καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στο γραφείο σίτισης της λέσχης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.



Διαβάστε περισσότερα...

SOS για τους χαλασμένους αξονικούς στον Ευαγγελισμό


"Στοίχημα ζωής και θανάτου με τους ασθενείς στην εφημερία του Ευαγγελισμού λόγω μη έγκαιρης επισκευής των αξονικών τομογράφων". Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ, έλαβε γνώση του από 25-10-2013 εγγράφου του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» στο οποίο αναφέρεται "ότι οι γιατροί και νοσηλευτές στη γενική εφημερία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καλούνται να αντιμετωπίσουν βαριά περιστατικά από όλη την Αττική και την Ελληνική Περιφέρεια χωρίς να λειτουργεί κανένας αξονικός τομογράφος". Ο

Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» με την επιστολή του αυτή απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας, στο ΣΕΥΥΠ και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους για την επικίνδυνη αυτή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά. Ειδικότερα μας αναφέρουν ότι το ΠΓΝΑ «Αττικό» το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του Πειραιά έχει εδώ και μήνες έλλειψη σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει πολυτραυματίες και να τους διακομίζει στον Ευαγγελισμό. Το ΓΝΑ «Σισμανόγλειο» που συνεφημερεύει διαθέτει ακόμα λιγότερες Ιατρικές Ειδικότητες, οπότε και εκείνο αναγκαστικά διακομίζει τους αρρώστους στον Ευαγγελισμό" τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

"Η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών ιδιαιτέρως κατά τις γενικές εφημερίες κατά τις οποίες, όπως μας περιγράφει ο Σύλλογος, ο εφημερεύων ακτινολόγος του Ευαγγελισμού διακομίζει εκ νέου τα περιστατικά που έχει δεχθεί από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδας προς το «Γ.Γεννηματάς», από όπου μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας πρέπει ξανά να επιστρέψουν στον Ευαγγελισμό για την τελική αντιμετώπιση! Μέχρι 5 διακομιδές δηλαδή πρέπει να εκτελέσει το ΕΚΑΒ για έναν περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας!

Ενόψει των ανωτέρω, σας καλούμε όπως άμεσα επιλύσετε το σοβαρότατο αυτό ζήτημα και όπως προβείτε σε κατεπείγουσα εξέταση των ευθυνών για την μη έγκαιρη επισκευή των αξονικών τομογράφων του Ευαγγελισμού και των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού στα υπόλοιπα νοσοκομεία, καθότι από τις παραλείψεις αυτές κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές", καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμα σε έξι εισπρακτικές εταιρείες


Στην επιβολή προστίμων για καταχρηστικές πρακτικές, έχει προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε βάρος έξι εισπρακτικών εταιρειών, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το έγγραφο, επιβλήθηκε, επίσης, πρόστιμο σε έναν δανειστή και μια εταιρεία, η οποία δεν ήταν εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εταιρειών Ενημέρωσης του άρθρου 7 του ν. 3758/2009.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από αναφορά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, σχετική με τις παραβάσεις από τις τράπεζες και τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις.

Πρόκειται για αναφορά της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σύμφωνα με την οποία οι εισπρακτικές εταιρείες αφού καταγράφουν τις συνομιλίες με τους οφειλέτες στη συνέχεια συντάσσουν «πρακτικά» τα οποία εμφανίζουν ως απόδειξη νέας συμφωνίας για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμης οφειλής. Παρατίθεται μάλιστα στην αναφορά και παράδειγμα «πρακτικού συμφωνίας», που επικαλούνται εισπρακτικές εταιρείες μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με οφειλέτες.

Μάλιστα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης έχει προειδοποιήσει τα μέλη της να είναι πολύ προσεκτικά στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τους υπαλλήλους των Εισπρακτικών Εταιρειών, όταν τηλεφωνικά τους ζητούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, διότι δημιουργούνται πρακτικά που απομαγνητοφωνούνται, αποτυπώνονται σε πρακτικά συμφωνίας και τελικά διεκδικούνται από τις τράπεζες.

Όπως, ωστόσο, ο κ. Σκορδάς τονίζει, με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, «οι εταιρείες ενημέρωσης καταγράφουν υποχρεωτικά το περιεχόμενο κάθε τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον οφειλέτη. Το περιεχόμενο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του οφειλέτη, δικαστικώς ή εξωδίκως και διατηρείται από τις εταιρείες υποχρεωτικώς για ένα έτος. Κατά την έναρξη της επικοινωνίας ενημερώνεται ο οφειλέτης για την καταγραφή της συνομιλίας, τη διάρκεια τήρησής της και για το ότι η καταγραφή γίνεται για τη διασφάλιση των δικών του δικαιωμάτων».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρει ότι οι εταιρείες ενημέρωσης οφείλουν να χορηγούν τα στοιχεία αυτά, εφόσον ζητηθούν, στον οφειλέτη ή και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και αποκαλύπτει ότι στο πλαίσιο αυτό έχει κατατεθεί σημαντικός αριθμός καταγγελιών και διαμαρτυριών που ερευνώνται για τη βασιμότητά τους.

Ανάμεσα στα όσα επισημαίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης είναι ότι με βάση τον νόμο, «ο δανειστής (τράπεζα κλπ) δεν επιτρέπεται να αναθέτει εντολή για ενημέρωση οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές που, μεταξύ άλλων, έχουν υποβληθεί σε ρύθμιση ή διακανονισμό που τηρείται ή έχει παρέλθει ο χρόνος της παραγραφής, ή απορρέουν από καταχρηστικούς γενικούς όρους συναλλαγών που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

Όπως θυμίζει, εξάλλου, το υπουργείο, συνιστά αθέμιτη και παραπλανητική πρακτική των Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών:

-Η κατά την επικοινωνία με τον οφειλέτη, εμφάνιση των υπαλλήλων τους υπό ιδιότητες που δεν διαθέτουν όπως υπαλλήλων των δανειστών, δικηγόρων ή δικαστικών επιμελητών.

-Η άσκηση σωματικής βίας, ψυχολογικής πίεσης περί διακινδύνευσης του επαγγέλματος, των περιουσιακών στοιχείων ή της ζωής του οφειλέτη ή των οικείων του.

-Η επίδειξη προσβλητικής συμπεριφοράς ή η χρήση προσβλητικών εκφράσεων εναντίον του οφειλέτη ή των οικείων του.

Επισημαίνεται ακόμη ότι πριν από κάθε ενέργεια ενημέρωσης, απαιτείται η, από τον δανειστή προς τον οφειλέτη, επιβεβαίωση των οφειλών του με κάθε διαθέσιμο τρόπο και η ταυτοποίηση του οφειλέτη, καθώς και η ενημέρωσή του για τη διαβίβαση των δεδομένων του στην εταιρεία. Η επικοινωνία της Εταιρείας Ενημέρωσης με τον οφειλέτη πρέπει να γίνεται, εντός ευλόγου χρόνου και η συχνότητα οχλήσεων όχι πέραν της μιας ανά δεύτερη ημέρα, ενώ προσδιορίζεται συγκεκριμένο ωράριο για την επικοινωνία με τον οφειλέτη (9.00 με 20.00) που περιορίζεται στις εργάσιμες μόνο μέρες. Η τηλεφωνική επικοινωνία στον χώρο εργασίας του οφειλέτη γίνεται, μόνο εφόσον ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός έχει δηλωθεί ως μοναδικός αριθμός επικοινωνίας από τον τελευταίο.

Ο κ. Σκορδάς ενημερώνει ότι στο αρμόδιο Τμήμα του υπουργείου έχει μέχρι σήμερα κατατεθεί σημαντικός αριθμός καταγγελιών και διαμαρτυριών καταναλωτών και προειδοποιεί ότι σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο που προβλέπεται διπλασιάζεται ενώ μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης να διατάξει προσωρινή διαγραφή της εταιρείας από το Μητρώο και σε περίπτωση νέας υποτροπής ακόμα και οριστική διαγραφή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστή η Παιδιατρική Κλινική στον Άγιο Νικόλαο


Για πέμπτη φορά μέσα στο 2013, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου έκλεισε σήμερα για τρεις ημέρες (29/10-30/10-31/10) και δεν θα νοσηλεύει παιδιά, αλλά θα λειτουργεί μόνο στο πρωινό ωράριο ως εξωτερικό παιδιατρικό ιατρείο, μέχρι την πρώτη του Νοέμβρη που θα ξεκινήσει ξανά να νοσηλεύει παιδιά. Αυτό γίνεται λόγω αδυναμίας να καλυφθούν όλες οι εφημερίες από τους παιδιάτρους του ΓΝΑΝ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "πρόκειται για ακόμη μία αρνητική εξέλιξη για τη λειτουργία του ΓΝΑΝ και για τον πληθυσμό και τους γονείς της περιοχής μας που μένει για τρεις ημέρες ακάλυπτος από παιδιατρική κλινική.

Αυτή τη φορά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και στη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης, αφού από την πλευρά μας ως σύλλογος εργαζομένων είχαμε εντοπίσει και τονίσει το πρόβλημα εδώ και ένα μήνα και είχαμε ζητήσει εγγράφως τη λύση του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν είναι ο Μπεν ο 22χρονος


Αρνητικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα του τεστ DNA για τον μικρό Μπεν. Βάση των επιστημονικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν, ο 22χρονος νεαρός που εντοπίστηκε στη Λεμεσό δεν είναι ο Μπεν Νίνταμ, ο οποίος χάθηκε στην Κω το 1991 σε ηλικία 21 μηνών, ενώ διέμενε με τον παππού και τη γιαγιά του.



Στο Ινστιτούτο Γενετικής έγινε σύγκριση του προφίλ του DNA των γονιών του Μπεν, που έστειλε η Ιντερπόλ, με το γενετικό υλικό του νεαρού.

Ο νεαρός είχε παρουσιαστεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και κατέθεσε ότι είναι το πρόσωπο που φαίνεται σε βίντεο και σε φωτογραφίες στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το οποίο και αποτέλεσε την αφορμή για την έρευνα.

Ο 22χρονος στην κατάθεσή του, είπε ότι οι γονείς του είναι από τη Ρουμανία και ότι διαμένει στην Κύπρο από τον περασμένο Φεβρουάριο, με θείους του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθολική αποχή στη δημόσια διαβούλευση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων


Εγείρεται ζήτημα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Καθολική αποχή σημειώθηκε στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και άλλες διατάξεις», καθώς στο κείμενο που αναρτήθηκε προς σχολιασμό στην ιστοσελίδα του opengov δεν έχει εισαχθεί το παραμικρό σχόλιο.

Σημειώνεται πως το σχέδιο νόμου «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και άλλες διατάξεις» δόθηκε σε διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών στις 24 Οκτωβρίου και η περίοδος διαβούλευσης εκπνέει σήμερα στις 1το μεσημέρι!

Η αποχή από τη δημόσια διαβούλευση εγείρει ζήτημα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ενώ προκύπτουν και διαδικαστικά θέματα, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ανέμεναν παρατηρήσεις επί των 11 άρθρων του νομοθετήματος τις οποίες θα ενσωμάτωναν σε αυτό πριν την εισαγωγή του στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής στις 4 Νοεμβρίου.

Αν και πολλοί φορείς έχουν δημοσίως σχολιάσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ) , ο οποίος καταργεί το ΕΕΤΑ (πρώην ΕΕΤΗΔΕ) και τον ΦΑΠ, ωστόσο δεν προχώρησαν στον κατά άρθρο σχολιασμό του στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Ενδεικτικά η ΠΟΜΙΔΑ έχει ζητήσει να υπάρξουν οι εξής παρεμβάσεις:

-Τα μακροχρόνια ξενοίκιαστα ακίνητα πρέπει να εξομοιωθούν με τα ημιτελή και να φορολογούνται με το 40% της φορολογικής επιβάρυνσης της οικείας ζώνης.

-Οι φορολογικοί συντελεστές για τα οικόπεδα πρέπει να μειωθούν στο μισό από όσο προβλέπει το προσχέδιο, δεδομένου ότι επιβαρύνονται πέραν πάσης πραγματικότητας.

Σε πολλά από αυτά ο συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου (ΣΑΟ) πρέπει να μειωθεί στο επίπεδο του ισχύοντος Συντελεστή Δόμησης (ΣΔ) διότι στο λογισμικό του Ε9 έχει οριστεί αυθαίρετα και με απόλυτη αδιαφάνεια σε τιμή πολύ μεγαλύτερή του, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η φορολογική επιβάρυνση.

- Για τα κάθε είδους διατηρητέα και ιστορικά κτίρια να καθοριστεί μειωτικός συντελεστής 0,40.

-Να αντικατασταθούν οι βεβαιώσεις των Δ.Ο.Υ. που ζητούνται για σύνταξη συμβολαίων ή άσκηση κάθε είδους αγωγών, με αυτόματα εκδιδόμενες βεβαιώσεις από την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ., ιδιαίτερα για δίκες ασφαλιστικών μέτρων και αποβολής δύστροπων μισθωτών. Είναι δυνατόν για τέτοιες δίκες με μηνιαίο μίσθωμα π.χ. 200 ευρώ, να πρέπει ο ιδιοκτήτης - θύμα να εκλιπαρεί στις ουρές των εναπομεινασών Δ.Ο.Υ. για δύο βεβαιώσεις, εισοδήματος και Ενιαίου Φόρου?

-Να διατηρεί το δικαίωμα μείωσης του φόρου σύμφωνα με τα καθοριζόμενα κριτήρια και όποιος φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, προερχόμενες όμως από ανεξόφλητο ΦΑΠ, ΕΕΤΑ, και ΕΕΤΗΔΕ 2011-2013, από φόρους δηλαδή που βεβαιώθηκαν μέσα στο εφετεινό φορολογικό «τσουνάμι».

-Να καθοριστεί ποσοστό έκπτωσης 10% σε όσους κατορθώσουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο, και όχι η προβλεπόμενη συμβολική έκπτωση 1,5%.

-Να αναγνωριστεί επί τέλους το μονομερές δικαίωμα των φορολογουμένων, να εκχωρήσουν στο Δημόσιο ακίνητο πλήρους κυριότητάς τους κατά 100%, για την εξόφληση οφειλομένων φόρων ΕΝΦΑ, ΦΑΠ, ΕΕΤΑ και ΕΕΤΗΔΕ των ιδίων και των μελών της οικογενείας τους, ποσού άνω των 50.000 για το οποίο προβλέπεται εκτός από πλειστηριασμό περιουσίας, και φυλάκιση τριών ετών, αν αποδεδειγμένα στερούνται μετρητών Τυχόν υπερβάλλον ποσό να συμψηφίζεται με οφειλές φόρων των έως και δύο επομένων ετών.



Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός ο πρώην σοφέρ κατηγορούμενου για σεξουαλικά αδικήματα


Ο Ντέιβιντ Σμιθ βρέθηκε νεκρός μια ημέρα πριν από τη δίκη του.

Μια ημέρα πριν από τη δίκη του βρέθηκε νεκρός ο Ντέιβιντ Σμιθ, ένας πρώην σοφέρ του BBC που ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος στο σκάνδαλο που αφορά τον τηλεπαρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ.

Ο Σάβιλ είχε διαπράξει εκατοντάδες σεξουαλικά εγκλήματα και ο οποίος πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών χωρίς να έχει ασκηθεί ποτέ δίωξη σε βάρος του.

Ο πρώην σοφέρ επρόκειτο να παρουσιαστεί χθες ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου. Η απουσία του ήταν αυτή που οδήγησε την αστυνομία ως την κατοικία του, στο Λιούισαμ, όπου βρέθηκε νεκρός. Για τα αίτια του θανάτου του διενεργείται νεκροτομή.



Σύμφωνα με την αστυνομία, εναντίον του 66χρονου Ντέιβιντ Σμιθ είχαν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, ανάμεσα στην οποίες η κατηγορία της «ασέλγειας σε βάρος ενός αγοριού ηλικίας κάτω των 14 ετών» και του «σοδομισμού σε βάρος αγοριού ηλικίας κάτω των 16 ετών», το 1984.

Ο Ντέιβιντ Σμιθ, η δίκη του οποίου επρόκειτο ν' αρχίσει σήμερα, ήταν ένας από τους οδηγούς του Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος σύμφωνα με επίσημη έκθεση της αστυνομίας, διέπραξε εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς επί 50 χρόνια.

Τα εγκλήματα αυτά ήλθαν στο φως στη διάρκεια δημοσιογραφικής έρευνας, αλλά μετά το θάνατο του Σάβιλ.

Το σκάνδαλο οδήγησε σε κύμα συλλήψεων ανθρώπων της σόου-μπιζ, της ίδιας γενιάς, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για ανάλογες πράξεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Ε.Ε. ανησυχεί για τους… άγαμους άρρενες


Ανησυχία φαίνεται να προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της καταβολής συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του δημοσίου. Αυτή τη φορά όμως το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν εστιάζεται στο αν πρέπει να καταβάλλεται η σύνταξη αυτή αλλά στο γιατί δεν καταβάλλεται και στους ενήλικους άγαμους άρρενες!

Οι αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτονται σε σειρά έγγραφων απαντήσεων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα μετά από ερωτήσεις βουλευτών για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, «από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τεθεί θέμα και έχει ζητηθεί ενημέρωση για ποιους λόγους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τις άγαμες θυγατέρες, ενήλικοι άγαμοι άρρενες». Ο κ. Σταϊκούρας σπεύδει δε να επισημάνει στους βουλευτές ότι «εάν δεν στοιχειοθετηθεί επαρκής τεκμηρίωση, η Χώρα κινδυνεύει με παραπομπή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, λόγω παραβίασης των διατάξεων της Οδηγίας 2006/54/ΕΚ, περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Σε ότι αφορά στο ύψος των συντάξεων για τις άγαμες θυγατέρες θανόντων του δημοσίου, ο κ. Σταϊκούρας αφού χαρακτηρίζει επιβεβλημένη τη θέσπιση ανωτάτου ορίου που έγινε με το Ν. 4093/2012, για δημοσιονομικούς και κοινωνικοασφαλιστικούς νόμους, τονίζει: «λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν τα σύγχρονα κοινωνικο-ασφαλιστικά δεδομένα αφετέρου δε το ότι μετά από αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων λόγω της εξαιρετικά δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας, τα καταβαλλόμενα ποσά αυτών, ακόμα και σε εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους έχουν μειωθεί δραστικά (λ.χ. η καταβαλλόμενη σύνταξη Διευθυντή υπουργείου με 35 έτη υπηρεσίας ανέρχεται επί του παρόντος στα 1.130 ευρώ), οι προεκτεθείσες διατάξεις του Ν. 4093/2012, είναι οι ευνοϊκότερες δυνατές».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισημαίνει όμως και τρία ακόμη στοιχεία που δίνουν και το στίγμα της άποψης του υπουργείου για το θέμα. Πρώτον, αναφέρει ότι «η χορήγηση της σύνταξης συνδέεται με την παροχή εργασίας για ικανό διάστημα και κατατείνει στην αναπλήρωση του απωλεσθέντος εισοδήματος που επέρχεται μετά το πέρας του εργασιακού βίου του υπαλλήλου-λειτουργού ή του στρατιωτικού, στοιχείο που δεν συντρέχει στην περίπτωση των άγαμων θυγατέρων, οι οποίες δεν προσέφεραν καμία υπηρεσία στο Δημόσιο και απολαμβάνουν συνταξιοδοτικής προστασίας εκ μόνης της ιδιότητάς τους ως άγαμα τέκνα υπαλλήλων». Αναφέρει επίσης ο κ. Σταϊκούρας ότι «ουδέποτε καταβάλλονταν αυξημένες εισφορές προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα μεταβίβασης της κύριας σύνταξης υπαλλήλου-λειτουργού του Δημοσίου ή στρατιωτικού στις άγαμες θυγατέρες αυτού, τουναντίον οι σχετικές συντάξεις προέρχονται από αποδοχές που εν όλω ή εν μέρει δεν υποβλήθηκαν σε κράτηση για κύρια σύνταξη υπέρ Δημοσίου, δεδομένου ότι η προαναφερθείσα κράτηση εισήχθη στο ασφαλιστικό σύστημα του Δημοσίου για πρώτη φορά μετά την 1.1.1993 με τις διατάξεις του Ν. 2084/1992». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταϊκούρας κρίνει σκόπιμο να επισημάνει ότι «κατ΄ ακολουθία των ανωτέρω, οι συντάξεις αυτές δεν έχουν ανταποδοτικά χαρακτηριστικά και κατά συνέπεια δεν μπορούν να συγκριθούν με τις συντάξεις που καταβάλλονται στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους».

Ανάμεσα στους βουλευτές που είχαν καταθέσει ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών για τον περιορισμό της σύνταξης των άγαμων θυγατέρων συνταξιούχων του δημοσίου ήταν και οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, Βύρων Πολύδωρας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Κώστας Τζαβάρας και Μάξιμος Σενετάκης.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση υπαλλήλων πανεπιστημίων προς το Υπουργείο Παιδείας


Καταγγέλλουν το μοντέλο που εφαρμόστηκε για τον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων.

Με ανακοινώσεις τους ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Πρυτανεία Κρήτης εξαπολύουν μύδρους εναντίον του μοντέλου που χρησιμοποίησε το υπουργείο Παιδείας ώστε να καθορίσει τα κενά και τα πλεονάσματα.

Στις ανακοινώσεις που παρατίθενται ο μεν σύλλογος διοικητικών διατείνεται ότι το υπουργείο με περίτεχνο τρόπο κατάφερε να μετατρέψει τα κενά σε πλεονάσματα, ενώ η Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης υποστηρίζει ότι η πλήρης έκθεση που απέστειλε η διοίκηση στο υπουργείο δεν ελήφθη υπόψη αν και ήταν η μοναδική που δεν ήταν ελλιπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω μοντέλο που εφάρμοσε το υπουργείο έχουν εντοπιστεί και δυο λάθη στον υπολογισμό πλεονασμάτων και κενών σε ΤΕΙ Πειραιά και στην ΑΣΠΑΙΤΕ όπως έχει δημοσιεύσει το newsbeast.

Ανακοίνωση συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων ΕΚΠΑ

Με περίτεχνο τρόπο οι ειδικοί του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το έλλειμμα 600 διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το μετέτρεψαν σε περίσσευμα 498 υπαλλήλων (ούτε καν 500) με τη χρήση διεθνών δεικτών με πρωτοποριακό τρόπο.

Για τους φοιτητές καθορίζουν δείκτη 1,5 διοικητικούς ανά 100 φοιτητές και 4,5 διοικητικούς ανά 100 φοιτητές για Πολυτεχνεία, Γεωπονικά, Αν.Σ.Κ.Τ. και ΑΣΠΕΤΕ ως εργαστηριακά και πάντα με μαγικό τρόπο εξαφανίζουν 187 εργαστήρια από 25 τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Π..χ. Όλα τα εργαστήρια της Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής, από τη Σχολή Θετικών Επιστημών εργαστήρια όπως Μετεωρολογίας-Πυρηνικής Φυσικής-Αστρονομίας-Βιοχημείας-Φαρμακευτικής Χημείας-Οργανικής και Ανόργανης Χημείας-Γενετικής Βιολογίας-Ζωολογίας-Βοτανικής-Σεισμολογίας-Ορυκτολογίας-Παλαιοντολογίας-Ηλεκτρονικών Υπολογιστών-Οπτικών Επικοινωνιών-Ραδιοηλεκτρονικής, κ.λπ. Από τα παιδαγωγικά: Λογοθεραπείας-Βιοφυσικό Περιβάλλον-Εργοφυσιολογίας-Εργομετρίας-Κλασσικού Αθλητισμού-Αρχαιολογίας, κ.λπ. κ.λπ. και έτσι μειώνουν το προσωπικό στο 1/3.

Επίσης για τα τμήματα υπολογίζουν 15 διοικητικούς ανά τμήμα και για τα εργαστηριακά τμήματα 30. Και εδώ εξαφανίζονται τα 25 εργαστηριακά τμήματα του ΕΚΠΑ. Ακόμα αναφέρουν οι διοικητικοί στην ανακοίνωσή τους «τέλος έρχεται και η αποθέωση με το δείκτη διοικητικοί ανά 100 μέλη διδακτικού προσωπικού. Διεθνώς οι διοικητικοί ανά 100 μέλη διδακτικού προσωπικού, είναι από 70 έως 110, και στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι 68 διοικητικοί για 100 μέλη διδακτικού προσωπικού.

Η ομάδα του υπουργείου Παιδείας, μετά από διεθνή έρευνα και βαθυστόχαστη μελέτη όρισε δείκτη 1 διοικητικός ανά 100 μέλη διδακτικού προσωπικού, δηλαδή κατά την επιτροπή, για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν χρειάζονται οι 1.300 υπάλληλοι, αλλά ούτε οι 800 ή οι 500 υπάλληλοι για την λειτουργία του ΕΚΠΑ, έχοντας, 2.000 μέλη ΔΕΠ, αλλά είναι αρκετοί οι 20 υπάλληλοι».

Ανακοίνωση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης

Σε αντίθεση με όλα τα ΑΕΙ των οποίων η έκθεση χαρακτηρίζεται ως «ελλιπής», το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναφέρεται ως το μόνο ίδρυμα που εκπόνησε «σχεδόν πλήρη» έκθεση αξιολόγησης και σχέδιο στελέχωσης για τις δομές και υπηρεσίες του. Παρά ταύτα στην εισήγηση δεν προκύπτει η παραμικρή αιτιολόγηση που να αντικρούει τις υποβληθείσες εκθέσεις από το ίδρυμά μας, όπως όριζε ο ν. 4172/2013 (άρθρο 90). Συνεπάγεται επομένως ότι η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. αγνόησε παντελώς την «Αξιολόγηση των Δομών και Υπηρεσιών» και το «Νέο Οργανόγραμμα» μας, παραβιάζοντας σαφώς τον προαναφερόμενο νόμο εις βάρος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σε σχετικούς πίνακες αναφέρονται οι δείκτες και οι συντελεστές, δια των οποίων το Υ.ΠΑΙ.Θ. εισηγείται, ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαθέτει «πλεονάζον προσωπικό» και ως εκ τούτου προχώρησε τη διαδικασία διαθεσιμότητας 49 υπαλλήλων του. Πέρα από το γεγονός ότι οι προσεγγίσεις της εισήγησης αντιβαίνουν τις παγκοσμίως αποδεκτές αρχές διοικητικής οργάνωσης των ΑΕΙ, είναι προφανές ότι η επιλογή των δεικτών και συντελεστών έγινε με αυθαίρετο και μονομερή τρόπο, ώστε να ικανοποιηθεί η προειλημμένη απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ. για διαθεσιμότητα συγκεκριμένου αριθμού διοικητικού προσωπικού (είναι ενδεικτική η πρωτοφανής και αυθαίρετη αναλογία 100 μέλη ΔΕΠ/1 Διοικητικό Υπάλληλο...).

Αναφέρεται ότι τα ΑΕΙ «οφείλουν να αξιοποιήσουν την παρεχόμενη τεχνογνωσία από το ΥΔΙΜΗΔ και το ΥΠΑΙΘ αλλά και την πρόσκληση 56 για την εκπόνηση Οδικού Χάρτη-Σχεδίου δράσης για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών δράσεων». Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει από το Μάρτιο 2013 καταθέσει στο ΥΔΙΜΗΔ Οδικό Χάρτη για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του. Στο κείμενο του Οδικού Χάρτη βασίστηκε η έκθεση αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών (62 σελίδες), το προτεινόμενο νέο οργανόγραμμα (39 σελίδες) και το σχέδιο στελέχωσης (71 σελίδες) που ο υπουργός θεωρεί πλήρη, άρα ολοκληρωμένα, και ταυτόχρονα φαίνεται να καλεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης να εκπονήσει τον οδικό χάρτη που έχει ήδη εκπονήσει. Η εισήγηση παρά την αναγνώριση της πληρότητας της υποβληθείσας έκθεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης ούτε λαμβάνει υπόψη τα συμπεράσματά της, αλλά ούτε αντιπροτείνει εναλλακτικό οργανόγραμμα και σχέδιο στελέχωσης. Η δημοσιοποίηση της εισήγησης του υπουργού επιβεβαίωσε την πεποίθηση όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ότι η κυβέρνηση είχε εξαρχής ως μοναδικό στόχο τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων και όχι την αντικειμενική αξιολόγηση των διοικητικών υπηρεσιών και την αναδιοργάνωσή τους.

Τέλος, επιβεβαίωσε ως επιβεβλημένη και ορθή την επιλογή της συγκλήτου για αποστολή της μελέτης για την αξιολόγηση και το σχέδιο στελέχωσης των δομών και υπηρεσιών του Ιδρύματος. Και τούτο καθότι η «ομολογία» της εισήγησης για την πληρότητα της μελέτης την οποία –κατά νόμο- υποβάλαμε, αλλά και η αγνόησή της από την εισήγηση του Υ.ΠΑΙ.Θ., ενισχύει τα νομικά επιχειρήματά της προσφυγής που έχει καταθέσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης -μαζί με τα υπόλοιπα 7 ΑΕΙ που εθίγησαν με τη διαθεσιμότητα του προσωπικού τους- στο Συμβούλιο της Επικρατείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Χρειαζόμαστε τους Έλληνες γιατρούς


Η Τουρκία είναι έτοιμη να καλωσορίσει Έλληνες γιατρούς οι οποίοι ζητούν δουλειά στο εξωτερικό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Mehmet Muezzinoglu.

«Περίπου 7.000 γιατροί στην Ελλάδα ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό. Και εμείς τους χρειαζόμαστε. Οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοιχτές στους 7.000 γιατρούς της Ελλάδας. Τους προσκαλώ να υπηρετήσουν αυτή τη χώρα και το έθνος με τις γνώσεις τους», δήλωσε ο Muezzinoglu.

«Η Τουρκία συνήθιζε να έχει την Ελλάδα ως παράδειγμα. Αλλά από το 2002, η Τουρκία έχει αρχίσει να πετυχαίνει πολλά περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος. Ένα διάταγμα της 2ας Οκτωβρίου 2011 επιτρέπει την απασχόληση ξένων γιατρών και νοσηλευτών στην Τουρκία, καθώς εγκρίθηκαν νέοι κανονισμοί αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες το 2012.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Είμαι καλά τώρα»


Ο Νέιτ Τζαβάι έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα για την υγεία του μέσα από το νοσοκομείο.

Όλο και καλύτερα είναι ο Νέιτ Τζαβάι μετά την περιπέτεια υγείας του στον απόηχο του ματς της Γαλατάσαραϊ με τον Ολυμπιακό. Ο Αυστραλός σέντερ, που είχε νιώσει πόνο στο στήθος και μούδιασμα στο αριστερό χέρι, είχε εισαχθεί στην εντατική, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο και από χθες έχει μεταφερθεί σε κανονικό δωμάτιο. Το πρόβλημα υγείας αποδίδεται σε ένα χτύπημα στο κεφάλι και τον αυχένα.



Ο θηριώδης ψηλός έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας μέσω του Twitter ευχαριστώντας τους πάντες-ανάμεσά τους και τον Ολυμπιακό-για τη συμπαράσταση στις δύσκολες ώρες που πέρασε, ενώ ανήρτησε και μία φωτογραφία του με πλατύ χαμόγελο.

«Γεια σας φίλοι, οικογένεια και φίλαθλοι… Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τα καλά σας λόγια. Είμαι μια χαρά τώρα. Βγήκα από την εντατική και είμαι σε κανονικό δωμάτιο του νοσοκομείου. Θέλω να πω ειδικά ευχαριστώ στη Γαλατάσαραϊ, τον Ολυμπιακό, την Ευρωλίγκα και την ομοσπονδία μπάσκετ της Αυστραλίας, αλλά και τους φίλους μου στην Μπαρτσελόνα, την Παρτιζάν, την Ούνιξ και τη Γαλατάσαραϊ. Όλα καλά, είναι απλώς ένας τραυματισμός στο κεφάλι», ανέφερε ο Τζαβάι στο μήνυμά του.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Στα χέρια Έλληνα εισαγγελέα η καλύτερη τύχη της Μαρίας»


Μόνο οι ελληνικές Αρχές αρμόδιες να αποφασίσουν πού θα πάει το μικρό #κορίτσι.

«Η καλύτερη τύχη της Μαρίας θα κριθεί από την απόφαση του εισαγγελέα και των αρμόδιων ελληνικών δικαστηρίων», λένε στο newsbeast.gr άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση του κοριτσιού που βρέθηκε τυχαία σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλγαρικές Αρχές δεν έχουν κανένα λόγο επειδή το κορίτσι έχει δηλωθεί και γεννηθεί στην Ελλάδα.

Η μικρή Μαρία πάντως για την ώρα βρίσκεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου την προσέχουν οι ειδικοί μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

Κύκλοι εκ των έσω πάντως αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ζητά την Μαρία, η μητέρα της από τη Βουλγαρία, το παιδί θα πρέπει να μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον. «Την τύχη του βέβαια θα την αποφασίσει ο Έλληνας εισαγγελέας», καταλήγουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε η ελεγχόμενη στάθμευση στην πρωτεύουσα


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τους συστηματικούς ελέγχους της Υπηρεσίας.

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος του τομέα στο δήμο Αθηναίων, ισχύει ότι ακριβώς ίσχυε και πριν καταργηθεί η δημοτική αστυνομία.

Ο κ. Δημήτρης Δούνης επισημαίνει ότι υπηρεσία του δήμου θα πραγματοποιεί τους ελέγχους και σημειώνει ακόμη ότι για την ώρα έχουν τεθεί 110 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που τώρα ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό. Τα άτομα αυτά πραγματοποιούν ελέγχους σε κεντρικούς και όχι μόνο δρόμους και γι’ αυτό τονίζεται ότι πρέπει οι οδηγοί να προμηθεύονται κάρτες παρκαρίσματος για να μην… δουν κλήσεις αργότερα…










Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερες από 300 άγαμες Βουλγάρες γέννησαν στη Λαμία


«Μία ξανθιά Βουλγάρα και ένας κοντός» τις συνόδευαν στο νοσοκομείο της πόλης
Από την πρώτη ματιά που έριξαν στο βιβλίο νεογνών του νοσοκομείου Λαμίας οι αδιάφθοροι του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων κατάλαβαν ότι η υπόθεση με τις γεννήσεις και τις υιοθεσίες στη Λαμία από Βουλγάρες μητέρες έχει μεγάλη «ουρά».

Σύμφωνα με το LamiaReport, δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το βιβλίο σφραγίστηκε άμεσα και δόθηκε εντολή να μην το ακουμπήσει κανείς, ενώ στο εξής οι γεννήσεις θα καταγράφονται σε νέο βιβλίο της κλινικής.

Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2007 μέχρι και το 2013 στο νοσοκομείο έχουν γεννήσει περισσότερες από 300 Βουλγάρες μητέρες.

Όλες σχεδόν άγαμες και οι πόνοι της γέννας τις έπιαναν όλως τυχαία ταξιδεύοντας για Αθήνα, στην εθνική οδό έξω από τη Λαμία.

Συμπτωματικά τις περισσότερες από αυτές τις συνόδευε μια ξανθιά Βουλγάρα και ένας κοντός άνδρας. Άλλοτε μαζί και άλλοτε ξεχωριστά.

Οι περισσότερες ήταν «δασκαλεμένες» και έφευγαν κρυφά χωρίς να πληρώσουν. Ελέγχονται οι φάκελοι στο γραφείο κίνησης του νοσοκομείου.

Αυτό που προκάλεσε τρομερή εντύπωση και τράβηξε αμέσως και το ενδιαφέρον των «αδιάφθορων» που ερευνούν την υπόθεση, είναι κάποιες ημερομηνίες στο βιβλίο, όπου καταγράφονται μέσα σε λίγες ώρες, 4-5 τοκετοί από Βουλγάρες άγαμες μητέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τις 300 γεννήσεις οι 150, οι μισές δηλαδή έγιναν μόλις μέσα σε δύο χρόνια (2009-2010).

«Η ξανθιά Βουλγάρα και ο κοντός τις έφερναν να γεννήσουν. Τα βλέπαμε και τα ζούσαμε όλα αυτά και φυσικά μας έκαναν τρομερή εντύπωση και τα συζητούσαμε μεταξύ μας...Μάλιστα για την ξανθιά Βουλγάρα και τον κοντό που τις συνόδευαν μια συνάδελφος ενημέρωσε και την αστυνομία», είπε στο LamiaReport νοσηλεύτρια που εκείνη την περίοδο εργαζόταν στην Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου Λαμίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Κρούσματα πολιομυελίτιδας στη Συρία


Επιβεβαίωσε τη διάγνωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επιβεβαίωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τα κρούσματα πολιομυελίτιδας σε νήπια και παιδιά κυρίως στη βορειοανατολική Συρία.

«Από τις 22 περιπτώσεις που εξετάστηκαν, οι δέκα επιβεβαιώνεται πως είναι κρούσματα πολιομυελίτιδας τύπου Ι», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Oliver Rosenbauer σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα ακόμα αναμένονται για τις υπόλοιπες δώδεκα «ύποπτες» περιπτώσεις από την περιοχή Deir al-Zor.

«Είναι μια μεταδιδόμενη ασθένεια και με τις μετακινήσεις πληθυσμών μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές. Υπάρχει αυξημένος3 κίνδυνος μετάδοσής της στην περιοχή», πρόσθεσε.

Πριν το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, το 95% των παιδιών εμβολιαζόταν για την ασθένεια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, σήμερα περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η πολιομυελίτιδα έχει εκλείψει στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά παραμένει ενδημική στη Νιγηρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, σημειώνει το BBC.

Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία αλλά σειρά εμβολιασμών μπορεί να προσφέρει σημαντικό βαθμό πρόληψης. Τα μικρά παιδιά είναι πολύ ευάλωτα στην παραλυτική πολιομυελίτιδα, την πιο σοβαρή μορφή της ασθένειας.



Διαβάστε περισσότερα...

Μπλόκο την Κυριακή στα καταστήματα της Πάτρας


Τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο των ανοικτών μαγαζιών.

Σε μετωπική σύγκρουση με τους ιδιοκτήτες των πολυεθνικών αλυσίδων και των σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην Πάτρα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου, οπότε και τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων επτά εβδομάδες το χρόνο, εμποροϋπάλληλοι, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες.

Η κοινή δράση αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους φορείς στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε από νωρίς το πρωί της Κυριακής, να περιφρουρηθούν με τη δημιουργία ανθρώπινων αλυσίδων, όλα τα πολυκαταστήματα αλλά και τα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην Πάτρα.

Εμποροϋπάλληλοι και έμποροι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του μέτρου στην Πάτρα.


Πηγή: http://www.patrastimes.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψε με μπαλτά το χέρι του γιου της φίλης του


Το έβρασε για να μην μπορέσουν να το επανακολλήσουν οι γιατροί.

Ένα 10χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κίνας με ακρωτηριασμένο το ένα του χέρι, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να επανακολλήσουν το κομμένο μέλος.

Κι αυτό γιατί ο φίλος της μητέρας του παιδιού φρόντισε να... το ρίξει σε βραστό νερό, προκειμένου να «αχρηστευτεί».

Ο Cheng Sun τσακώθηκε με τη μητέρα του μικρού Xiao Jun για κάποιο οικονομικό θέμα και αποφάσισε να την εκδικηθεί αρπάζοντας ένα μπαλτά και κόβοντας το δεξί χέρι του παιδιού, αφού πρώτα το είχε ξυλοφορτώσει με μια ράβδο.

Στη συνέχεια πήρε το κομμένο μέλος και το έριξε μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό!

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Shenyang στην κινεζική επαρχία Liaoning.



Το μικρό αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με περιπολικό, αφού πήρε πρώτα μόνο του την αστυνομία τηλέφωνο λέγοντάς τους τι είχε συμβεί.

Οι γιατροί δεν κατάφεραν να επανακολλήσουν το χέρι του παιδιού, γιατί είχε παραμορφωθεί μέσα στο βραστό νερό.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, η μητέρα του παιδιού γνωρίστηκε με τον δράστη πριν από ένα χρόνο και επρόκειτο να αγοράσουν ένα διαμέρισμα μαζί. Η μητέρα του παιδιού, που φέρεται να είναι ξανά έγκυος, είχε πάει επίσκεψη σε συγγενείς της για να δει αν μπορούσαν να τους βοηθήσουν οικονομικά, δανείζοντάς τους κάποια χρήματα. Όταν όμως τον κάλεσε για να του πει ότι θα έπρεπε να καθυστερήσουν λίγο την αγορά του σπιτιού, ο Cheng θύμωσε πολύ και... ξέσπασε επάνω στο παιδί.



«Πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει ένας καλός μπαμπάς για μένα. Τον συμπαθούσα. Τώρα όλα άλλαξαν. Όλα καταστράφηκαν. Δεν ξέρω γιατί το έκανε. Έμοιαζε σαν να είναι κάποιος άλλος» φέρεται να είπε το παιδί στους αστυνομικούς σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Xiao Jun νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση μετά από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά αύριο η διανομή συγγραμμάτων για τους φοιτητές


Νέα υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής βιβλίων.

Στις 30 Οκτωβρίου ξεκινά η διανομή των συγγραμμάτων για τους φοιτητές. Το παραπάνω προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Παιδείας. Η διανομή των διδακτικών βιβλίων θα ολοκληρωθεί μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου του 2014.

Οι φοιτητές θα πρέπει μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου να δηλώσουν τα συγγράμματα που επιθυμούν μέσω του συστήματος «Εύδοξος». Σε περίπτωση που η γραμματεία ενός τμήματος έχει ορίσει προγενέστερη ημερομηνία λήξης δηλώσεων συγγραμμάτων, θα ισχύσει η προγενέστερη.

Το υπουργείο καλεί τους εκδότες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διανομής των διδακτικών βιβλίων, μεριμνώντας για την άμεση αποστολή αποθεμάτων στα σημεία διανομής και τον ορισμό της ορθής διαθεσιμότητας μέσω της εφαρμογής εκδοτών του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος».

Επισημαίνεται ότι η μη διανομή συγγραμμάτων εκτός από προβλήματα τα οποία θα προκαλέσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενδέχεται να οδηγήσει και στην επιβολή κυρώσεων προς τους εκδότες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με μερική ή ολική διαγραφή τίτλων ανά περίπτωση, αφού συνιστά παραβίαση των όρων σύμβασης με την υπηρεσία «Εύδοξος

Τώρα και ανταλλαγή συγγραμμάτων

Υπηρεσία ανταλλαγής συγγραμμάτων έχει ξεκινήσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Εύδοξος». Πρόκειται για μια νέα δράση, εφάμιλλη με αντίστοιχες πολλών πανεπιστημίων ανά τον κόσμο, με την οποία μπορεί ένας φοιτητής να παραχωρήσει ή να παραλάβει συγγράμματα από φοιτητές του τμήματός του. Για την ανταλλαγή των συγγραμμάτων προσφέρονται κίνητρα καθώς με κάθε ολοκλήρωση της διαδικασίας (είτε παραδίδει, είτε παραλαμβάνει) ο φοιτητής συγκεντρώνει πιστωτικές μονάδες.

Οι πιστωτικές μονάδες αθροίζονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ελεύθερη απόκτηση άλλων συγγραμμάτων μέσα από τη λίστα του «Εύδοξος» για το τμήμα του. Τα συγγράμματα που παραλαμβάνει μέσω των πιστωτικών μονάδων δεν είναι απαραίτητο να αντιστοιχούν σε μαθήματα που έχεις δηλώσει.

Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητής συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, μειώνει την κατανάλωση χαρτιού και εξοικονομεί χρήματα. Επίσης στα πλεονεκτήματα είναι και η ενίσχυση του εθελοντισμού και η γνωριμία νέων ατόμων που ίσως γίνουν και φίλοι.

Η διαδικασία για την ανταλλαγή είναι αρκετά απλή και περιλαμβάνει πέντε βήματα:

1. Διάθεση συγγράμματος: Μέσα από το λογαριασμό του επιλέγει ο φοιτητής την καρτέλα «Ανταλλαγή βιβλίων (Εύδοξος+)» όπου μπορεί να δηλώσει πως διαθέτει κάποιο σύγγραμμα για ανταλλαγή.

2. Παραλαβή συγγράμματος: Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων συγγραμμάτων μπορεί να επιλέξει να παραλάβει ένα σύγγραμμα από κάποιο συμφοιτητή του που το διαθέτει.

3. Εξαργύρωση μονάδων: Εφόσον έχει συγκεντρώσει τις απαραίτητες πιστωτικές μονάδες για το σύγγραμμα που τον ενδιαφέρει, μπορεί να το αποκτήσει δωρεάν, επιλέγοντάς το μέσα από την εφαρμογή.

4. Είσοδος στο «Εύδοξος+»: Υπόλοιπο μονάδων. Ο φοιτητής μπορεί να δει πόσες μονάδες θα έπαιρνε από μια νέα ανταλλαγή. Επίσης μπορεί να μάθει πόσες μονάδες «κοστίζει» ένα σύγγραμμα, ποια βιβλία έχει παραλάβει, ποια διαθέτει και ποια έχει παραδώσει.

5. Οργάνωση συνάντησης: Όταν επιλεχθεί ένα σύγγραμμά από κάποιο συμφοιτητή, έχει 5 ημέρες να συναντηθεί μαζί του για την ανταλλαγή.

Η ανταλλαγή γίνεται με την βοήθεια ενός 8ψήφιου κωδικού που του δίνει το σύστημα. Οι δυο φοιτητές επιλέγουν μαζί τον τόπο και τον χρόνο της συνάντησης. Μετά τη συνάντηση, ο συμφοιτητής που έλαβε το βιβλίο καταχωρεί τον 8ψήφιο κωδικό στο λογαριασμό του. Η ανταλλαγή έχει ολοκληρωθεί!

Αναλυτικές πληροφορίες για την όλη διαδικασία προσφέρονται στο δικτυακό τόπο http://eudoxus.gr/EudoxusPlus.html.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση για την ανακύκλωση στο δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης


Διοργανώνεται την Παρασκευή με τη συνεργασία διεθνών περιβαλλοντικών οργανισμών.

Εκδήλωση με θέμα την ανακύκλωση διοργανώνεται στο δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, και ώρα 18:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθεί το θέμα της ανακύκλωσης, οι προοπτικές της και η ευαισθητοποίηση των δημοτών. Η διοργάνωση ανήκει στο Ν.Π.Δ.Δ. Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης σε συνεργασία με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς οργανισμούς Legambiente (Ιταλίας) και Χάρτα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης «Μανόλης Αναγνωστάκης» για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Η αίθουσα βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου, στην Πεύκη.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν δημοτικές Αρχές της μείζονος περιοχής, καθώς και ο σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων. Κατά την εκδήλωση, οι εκπρόσωποι της Legambiente, της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής οργάνωσης της Ιταλίας, θα αναφερθούν στην ιταλική εμπειρία πάνω στην ανακύκλωση, καθώς και στους τρόπους που χρησιμοποιούνται για την επιτυχέστερη ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μυστικό νεότητας ενός 91χρονου


Πίνει τα ούρα του καθημερινά εδώ και τρία χρόνια.

Σε μια εποχή που η αναζήτηση της αιώνιας νεότητας δεν σταματά ποτέ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε διστάζουν να καταπιούν χάπια, και φόρμουλες που «υπόσχονται θαυμαστά αποτελέσματα», ή ξοδεύουν μια περιουσία σε ακριβές κρέμες ή περιποιήσεις ομορφιάς.

Πόσοι όμως θα έφταναν μέχρι το σημείο να.... πιουν τα δικά τους ούρα, προκειμένου να δείχνουν 10 χρόνια νεότεροι;

Ο 91χρονος Mark Ambrose που ζει στην Ισπανία με την 87χρονη σύντροφό του Joyce είναι ένας από αυτούς.

Ο ίδιος επιμένει ότι το «σπιτικό ελιξήριό του» είναι το «κλειδί» για μια νεανική εμφάνιση και ένα δραστήριο και ενεργό τρόπο ζωής.

Ο ηλικιωμένος άντρας μίλησε στη MailOnline και υποστήριξε ότι πίνει τα ούρα του κάθε μέρα ανελλιπώς!

Και δε μένει μόνο εκεί, αλλά καθαρίζει και τις πληγές του με αυτά, καθώς πιστεύει ότι βοηθούν στη διαδικασία επούλωσης.



«Τόσο η Joyce όσο κι εγώ έχουμε προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έχω πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη κι εκείνη υποφέρει από παθήσεις της ωχράς κηλίδας, που ταλαιπωρούν πολλούς ηλικιωμένους ανθρώπους. Ωστόσο, η ζωή μας είναι ιδιαίτερα δραστήρια και οι φίλοι μας μας λένε ότι μοιάζουμε μικρότεροι από την πραγματική μας ηλικία».

«Εγώ είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η θεραπεία με τα ούρα, που ξεκίνησα πριν από τρία χρόνια, ευθύνεται κυρίως για την πιο νεανική μου εμφάνιση» πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανακάλυψε τη «φόρμουλα νεότητας» αυτή αναζητώντας θεραπεία για τους πόνους στην πλάτη στο διαδίκτυο.



«Έχω ήδη υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία, με τους γιατρούς να παραδέχονται ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω για μένα, πέρα από το να μου συνταγογραφούν παυσίπονα. Δεν είχα τίποτα να χάσω κι έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω τη θεραπεία αυτή, για να αποκτήσω καλύτερη ποιότητα ζωής για τα χρόνια που μου απομένουν» είπε ακόμη.

Έτσι άρχισε να το ψάχνει πιο βαθιά, όμως δε μπόρεσε να βρει πληροφορίες για το κάθε πότε ή πόσο έπρεπε να πίνει.

Κι ενώ η πρακτική αυτή μπορεί να ακούγεται... αποκρουστική, ο κ. Ambrose δεν είναι ο μόνος που την έχει δοκιμάσει, ενώ χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω.



Σύμφωνα με ιστορικά ντοκουμέντα οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τα ούρα για να αντιμετωπίσουν τις μολύνσεις στις πληγές, ενώ τα οφέλη της «θεραπείας» αυτή αναφέρονται ακόμη και στην ινδική και κινεζική λογοτεχνία.

Τα ούρα αποτελούνται από νερό και 5% θρεπτικά συστατικά όπως, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

«Την πρώτη φορά ήπια μια μικρή ποσότητα σε ένα μικρό ποτήρι. Δοκίμασα το υγρό και σκέφτηκα ότι είχε περίεργη γεύση, σίγουρα δεν έμοιαζε με κάτι άλλο. Δεν ήταν ευχάριστη, όμως δεν ήταν και κακή» είπε για την πρώτη φορά που δοκίμασε τη μέθοδο.

Αποφάσισε να συνεχίσει και τις επόμενες μέρες δε σταμάτησε τις... δοκιμές, μέχρι που βρήκε το θάρρος να πει ένα ολόκληρο ποτήρι.

Προκειμένου να μην του αφήνει περίεργη γεύση μετά στο στόμα, ο κ. Ambrose φροντίζει να τρώει μερικές ρώγες από σταφύλι ή να ξεπλένει αμέσως το στόμα του με νερό.

Και δε σταματάει εκεί.

Χρησιμοποιεί τα ούρα του για να κάνει μασάζ στο δέρμα του, με «φρέσκα ούρα» μέχρι δύο ημερών, γιατί πιστεύει ότι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν κάνουν καλό στην επιδερμίδα του!

Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα όμως. Πρέπει να κάνετε έντονο μασάζ στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν και μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μέχρι και μερικοί μήνες, προτού δείτε τη διαφορά!

«Εγώ πάντως δείχνω και νιώθω 10 χρόνια νεότερος. Έχω δίπλωμα οδήγησης στην Ισπανία που ισχύει μέχρι το 2014. Μαγειρεύω, πηγαίνω για μπριτζ και κάνω μαθήματα πιάνου» είπε κλείνοντας, λέγοντας ακόμη ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να πείσει τη σύντροφό του να ακολουθήσει τη «μέθοδο νεότητάς» του!



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...