Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αγρότης εξαπατούσε γιατρούς και φαρμακοποιούς


Τον συνέλαβαν αστυνομικοί στη Μεσσηνία.

Ένας αγρότης από το χωριό Δεσύλλα που εξαπατούσε γιατρούς και φαρμακοποιούς στην Πελοπόννησο, εισπράττοντας χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ, έπεσε στα χέρια των Αρχών στη Μεσσηνία. Η δράση του είχε αναστατώσει τον Οργανισμό αναγκάζοντας τον πρόεδρό του να ζητήσει από τις διωκτικές Αρχές να τον συλλάβουν.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, ο αγρότης είχε εξαπατήσει περισσότερους από 150 γιατρούς και φαρμακοποιούς σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δράστης έβγαζε περίπου 30-40 ευρώ κάθε φορά. Ήδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του απαγγείλει κατηγορίες και μεθαύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Αναλυτικά η επιστολή, με ημερομηνία 9 Ιουλίου, στην οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ περιγράφει τη δράση του συγκεκριμένου απατεώνα, έχει ως εξής:

«Από τον Φεβρουάριο του 2013 καταγγέλλεται στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, είτε από ασφαλισμένους είτε από ιατρούς είτε από φαρμακοποιούς, η εξής αλληλουχία γεγονότων. Κλοπή από νοσοκομείο βιβλιαρίου νοσηλευόμενου ασφαλισμένου, επίσκεψη σε ιατρό με το κλεμμένο βιβλιάριο από άτομο μεγαλόσωμο ασπρομάλλη για εγγραφή συγκεκριμένων ακριβών φαρμάκων (EXELON, PRADAXA, INEGY, GEODON, ARICEPT κ.α.) με δικαιολογία έκτακτης ανάγκης παροχής φαρμάκων σε κατάκοιτους υπερήλικες γονείς, με αίτημα ακόλουθης κατ' οίκον επίσκεψης του ιατρού την επόμενη ημέρα (οι παρεχόμενες διευθύνσεις και τηλέφωνα προς τον ιατρό είναι ανύπαρκτα). Επίσκεψη σε φαρμακεία του ίδιου ατόμου για εκτέλεση των εν λόγω συνταγών, αφού έχει προηγηθεί επίσκεψη σε άλλο φαρμακείο και κλοπή ταινιών γνησιότητας των συγκεκριμένων φαρμάκων (το συγκεκριμένο άτομο, εκεί ισχυρίζεται ότι είναι ιατρός και θέλει να διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του φαρμάκου, αφαιρώντας στο τέλος με επιτήδειο τρόπο την ταινία γνησιότητας). Επιστροφή χρηματικών ποσών από τα φαρμακεία που εκτελούνται οι συνταγές με χρέωσή τους στον ΕΟΠΥΥ (το εν λόγω άτομο ισχυρίζεται ότι είχε αγοράσει τα φάρμακα από το φαρμακείο και επιστρέφει τις ταινίες με τις αντίστοιχες συνταγές, για να του δοθεί το υπόλοιπο ποσό από αυτό της συμμετοχής του στην αγορά φαρμάκων).

Επειδή παρ' όλες τις προσπάθειές μας να σταματήσουμε τη δράση του ατόμου αυτού, ακόμα και με τη συνδρομή της Αστυνομίας, μέχρι και σήμερα διαπιστώνουμε ότι παραμένει ασύλληπτος και εξακολουθεί να συνταγογραφεί φάρμακα επιβαρύνοντας τον ΕΟΠΥΥ, κάνουμε έκκληση σε ιατρούς και φαρμακοποιούς, όπως πριν συνταγογραφήσουν ή εκτελέσουν συνταγή αντίστοιχα, να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εξαπάτησής τους από άτομο με τέτοιου είδους δράση, τηρώντας και τις ισχύουσες διατάξεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ως έχουν υποχρέωση».



Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε η Βρετανίδα που επιχείρησε να περάσει κολυμπώντας τη Μάγχη


Συμμετείχε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Την τελευταία της πνοή άφησε χτες στη Boulogne η 34χρονη Βρετανίδα, Susan Taylor από το Leicestershire, η οποία επιχείρησε να περάσει κολυμπώντας τη Μάγχη για φιλανθρωπικό σκοπό.

Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης η νεαρή γυναίκα κατέρρευσε ξαφνικά στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής.
Πέθανε η Βρετανίδα που επιχείρησε να περάσει κολυμπώντας τη Μάγχη

Η Susan Taylor ήθελε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων για τις οργανώσεις Rainbows Hospice στο Loughborough και το Diabetes UK.

«Έχασα τον καλύτερο άνθρωπο του κόσμου» είπε ο πατέρας της Arthur Wright.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο αδερφός της –που είναι διασώστης- ήταν στο σκάφος που την ακολουθούσε στη διαδρομή και ότι έπεσε στη θάλασσα για να τη σώσει.

«Την τράβηξε πίσω στη βάρκα. Ζούμε μια τραγωδία» πρόσθεσε και ανέφερε ότι η κόρη του στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αεροσκάφος σε νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζεις παλάμη, αλλάζεις ζωή


Οι Γιαπωνέζοι παίρνουν τη ζωή στα... χέρια τους!

Η χειρομαντεία είναι μια αρχαία τέχνη πρόβλεψης του μέλλοντος μέσα από την «ανάγνωση» των γραμμών της παλάμης.

Η τέχνη αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιαπωνία, όπου οι χειρομάντες χρεώνουν μέχρι και 60 ευρώ τους πελάτες τους που θέλουν να… γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον!

Όσοι όμως δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι με τις… γραμμές της μοίρας που τους έδωσε η Φύση, φροντίζουν να πάρουν την κατάσταση στα… χέρια τους.

Άλλωστε το μέλλον τους βασίζεται σε αυτά!

Δεν είναι λίγοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Daily Beast, που επιλέγουν να αλλάξουν τις γραμμές στις παλάμες των χεριών τους μέσω της κοσμητικής ιατρικής.

Ανάλογες επεμβάσεις γίνονται και στην Κορέα, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού νυστεριού που καίει τη σάρκα, αφήνοντας «νέες» ουλές στο χέρι του ασθενούς.

Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και φέτος το Μάιο, προσθέτει το ίδιο δημοσίευμα, έχουν διενεργηθεί 37 πλαστικές επεμβάσεις σε παλάμες σε μια κλινική στην Ιαπωνία.

Η επέμβαση στην κλινική Shonan Beauty Clinic κοστίζει 765 ευρώ, όμως πλέον η διοίκηση του ιατρικού κέντρου δε διαφημίζει την –ομολογουμένως περίεργη επέμβαση- γιατί δε μπορούσε πια να ανταπεξέλθει στη ζήτηση!

Η διαδικασία διαρκεί 10 με 15 λεπτά και μπορούν να «αλλαχτούν» από 5 έως και 10 από τις «γραμμές ζωής».



Διαβάστε περισσότερα...

«Βοήθησε κι εσύ να αλλάξει η ζωή μας»


Στην «Αποστολή» ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ με τον υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο.

Δείπνο προς τιμήν του Ύπατου Προέδρου της ΑΧΕΠΑ Τζον Γροσομανίδη παρέθεσε ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνος Δήμτσας στο περιθώριο του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Τον Ύπατο Πρόεδρο και τους αντιπροσώπους της οργάνωσης στην Ευρώπη υποδέχθηκαν, στα γραφεία της «Αποστολής», ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών, Ιωάννης και ο κ.Δήμτσας υπογραμμίζοντας τη συμβολή των ομογενών στις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Η στήριξη που προσφέρετε, εδώ και ένα χρόνο, στο έργο της “Αποστολής” είναι απόδειξη της αγάπης σας στη μητέρα πατρίδα» είπε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι το μυαλό και η καρδιά σας είναι στην Ελλάδα. Είστε εκείνοι που στηρίζουν την παράδοση, την γλώσσα μας, την ορθοδοξία απανταχού της γης. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με την “Αποστολή” βρίσκονται στο πλευρό όσων υποφέρουν. Βρίσκονται δίπλα σε εκείνους που πεινούν, που νιώθουν εγκατάλειψη, απόγνωση, εξουθένωση, ταπείνωση».

Ο κ. Γροσομανίδης ευχαρίστησε την «Αποστολή» για τη συνεργασία, παρουσίασε την προσφορά της ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό δεν θα πάψουν ποτέ να στηρίζουν την πατρίδα. «Όλοι ενωμένοι, τόνισε, ως μια ψυχή και μια καρδιά θα ανεβάσουμε και πάλι την Ελλάδα ψηλά».

Ο κ. Γροσομανίδης παρέδωσε στον κ. Δήμτσα οικονομική ενίσχυση ύψους 20.000 δολαρίων για την στήριξη του επισιτιστικού προγράμματος της «Αποστολής».

Στο δείπνο παρέστη ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Δήμτσα με τον οποίο συζήτησαν κοινές δράσεις.









Διαβάστε περισσότερα...

Τον σκότωσε αγελάδα που έπεσε από τη... στέγη!


Περίεργος θάνατος για 45χρονο στη Βραζιλία.

Τη ζωή του έχασε ένας άνδρας από τη Βραζιλία λόγω των τραυμάτων που υπέστη όταν μία αγελάδα έπεσε από το ταβάνι του σπιτιού του και προσγειώθηκε πάνω του ενώ εκείνος κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό του!
Τον σκότωσε αγελάδα που έπεσε από τη... στέγη!

Ο Joao Maria de Souza και η σύζυγός του Leni είχαν αποκοιμηθεί όταν μια αγελάδα έπεσε στο δωμάτιό τους από την οροφή.

Πιστεύεται πως η αγελάδα το έσκασε από κάποια κοντινή φάρμα και βρέθηκε πάνω στη στέγη του σπιτιού του Joao που «ακουμπά» σε ένα απότομο λόφο. Καθώς η οροφή δεν άντεξε το βάρος, η αγελάδα βρέθηκε πάνω στον άτυχο άνδρα.

Η γυναίκα του αλλά και η αγελάδα βγήκαν αλώβητες από αυτό το απίστευτο περιστατικό. Όμως για τον Joao τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με σπασμένο πόδι στο νοσοκομείο όπου έπειτα από λίγες ώρες κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία.

«Είναι το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να σου συμβεί, να προσγειωθεί μία αγελάδα στο κρεβάτι σου», δήλωσε ο αδελφός του άτυχου άνδρα. «Αλλά πιστεύω πως δεν είναι η αγελάδα που σκότωσε τον Joao αλλά ο απαράδεκτος χρόνος που περίμενε για να τον εξετάσουν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.


Διαβάστε περισσότερα...

Βρούτσης: Σταθερός στα 586 ευρώ ο κατώτατος μισθός μέχρι το 2016


«Θεσμοθέτηση διαρθρωτικών αλλαγών σε αγορά εργασίας και κοινωνική ασφάλιση»
.
Σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές χαρακτήρισε το νέο μηχανισμό του κατώτερου μισθού και την ενοποίηση των μηχανισμών για την είσπραξη οφειλών προς τα Ταμεία, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στον νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού και το ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

«Με τις διατάξεις του νέου νόμου θεσμοθετούμε δυο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση, αντίστοιχα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

«Η πρώτη αλλαγή μας φέρνει πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς πρακτικές ως προς τον καθορισμό ενός μισθολογικού επιπέδου ασφαλείας για όλη τη χώρα, πάνω από το οποίο οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορούν να συμφωνούν όποιο υψηλότερο μισθό θέλουν» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι «μέχρι και το τέλος του 2016, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα 586 ευρώ».

«Η δεύτερη αλλαγή, με την αξιοποίηση σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων παρακολούθησης και ενιαίας διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, θεραπεύει ένα -έως σήμερα- κατακερματισμένο, διάτρητο και αναποτελεσματικό σύστημα είσπραξης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενίσχυση της χρηματοδοτικής βάσης και τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι ο νέος μηχανισμός κατώτατου μισθού εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς πρακτικές, ενώ δίνει τη δυνατότητα ώστε ο κατώτερος μισθός να ορίζεται με βάση τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και τις στοχεύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι με το νέο σύστημα, όχι μόνο δεν εμποδίζεται, αλλά αντίθετα ενισχύεται η διεξαγωγή συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και η σύναψη συλλογικών συμβάσεων σε υψηλότερα μισθολογικά επίπεδα, σε επιμέρους κλαδικά ή επιχειρησιακά επίπεδα.

Το σύστημα του καθορισμού του νομοθετημένου κατώτατου μισθού από το κράτος, ύστερα από διαβούλευση μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων, ισχύει σε 20 από τις 27 χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βουλγαρία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Τσεχία. Με συλλογικές συμβάσεις, ο κατώτατος μισθός καθορίζεται στο Βέλγιο, την Εσθονία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και την Ουγγαρία, καθώς και στην Ελλάδα μέχρι τη ψήφιση του Ν.4093/2012.

Με τον νέο μηχανισμό, καθορίζεται ένα νόμιμο κατώτατο όριο μισθών και ημερομισθίων, ένα μισθολογικό επίπεδο ασφαλείας το οποίο θα ισχύσει από το 2017 ενώ, έως τότε, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα 586 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη η δημιουργία Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα και παθογένειες στη διαδικασία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών. Το σύστημα ήταν κατακερματισμένο σε 90 ασφαλιστικούς φορείς, με διαφορετικούς και διάσπαρτους κανόνες δικαίου.

Η δημιουργία σταθερού νομικού πλαισίου για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και η ενοποίηση των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, θα συμβάλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, ενός προβλήματος που για χρόνια αποτελούσε πληγή του ελληνικού κράτους.

Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) θα ενταχθούν, αρχικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και, από τον Ιανουάριο του 2014, του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και του ΟΓΑ.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και το Μητρώο Οφειλετών, που θα περιλαμβάνει το ύψος των οφειλών ανά οφειλέτη, την αιτία της οφειλής (για παράδειγμα από ασφαλιστικές εισφορές, κοινωνικούς πόρους, αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις), τη χρονική περίοδο στην οποία αυτές ανάγονται.



Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος στις δωρεάν μετακινήσεις με εκπτώσεις σε πλοία - Ποιοι δικαιούνται πλέον εκπτώσεις


Υπουργική απόφαση θεσπίζει νέα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Υπουργική απόφαση, με την οποία καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις και εκπτώσεις με πλοία, σε ειδικές κατηγορίες προσώπων και οχημάτων και θεσπίζονται νέες, με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, υπέγραψε σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο πλαίσιο αυτό, καταργούνται από το παλαιό καθεστώς, μεταξύ άλλων, οι δωρεάν μετακινήσεις βουλευτών, τέως βουλευτών, μητροπολιτών, αρχηγών Σωμάτων Στρατού και Ασφαλείας, προέδρων και γενικών γραμματέων ναυτεργατικών ενώσεων, νομαρχών και επάρχων νησιωτικών περιοχών, συμβούλων νομαρχιών, γενικών γραμματέων, καθώς και γενικών διευθυντών και συμβούλων περιφερειών βουλευτών.

Για την κατηγορία των οχημάτων καταργείται η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης σε οχήματα εν ενεργεία βουλευτών, καθώς και τέως βουλευτών νησιωτικών περιοχών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επίσης με την υπουργική απόφαση, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, θεσπίζεται έκπτωση 100% σε άπορους και σε παιδιά ηλικίας έως 5 ετών, καθώς και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Υπηρεσίας Πολιτικών Υπαλλήλων για υπηρεσιακούς λόγους. Επίσης θεσπίζεται έκπτωση έως 50% σε αναπήρους πολέμου και σε άτομα με αναπηρία με τους συνοδούς τους, σε πολύτεκνους, σε φοιτητές και σπουδαστές.

Ειδικότερα, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (αξιωματικοί, υπαξ/κοί, οπλίτες) που, επίσης, δεν εντάσσονται στη νέα απόφαση ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει συνάψει συμφωνία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για τη διατήρηση της εμπορικής έκπτωσης, με επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών.



Διαβάστε περισσότερα...

Γαμήλιο γλέντι κατέληξε σε ξύλο λόγω του μπουφέ!


Όλα έγιναν για ένα κομμάτι κοτόπουλο...
Σίγουρα δεν περίμεναν να λήξει έτσι το γλέντι του γάμου τους η Karyssa Smethurst και ο Ben Smethurst από τη Βρετανία, όταν σχεδίαζαν την ωραιότερη μέρα της ζωής τους.

Το φαγητό έγινε αιτία να τιναχτεί το πάρτι στον αέρα και να παίξουν ξύλο οι συγγενείς!

Όπως γράφει η Daily Mail, η 29χρονη Krystel Coleman, αδελφή της νύφης, κατέληξε με σπασμένη μύτη και μαυρισμένα μάτια και μάλιστα από το χέρι του ίδιου της του θείου!

Ο 53χρονος Curt Hughes εξοργίστηκε όταν ο κουμπάρος στριμώχτηκε στην ουρά του μπουφέ για να πάρει φαγητό για το γιό του. Χτύπησε τον κουμπάρο αλλά και τον αδελφό και τον πατέρα του γαμπρού, τον 30χρονο Danny Smethurst και τον 52χρονο Kevin Coleman.

Δέκα περιπολικά έφτασαν στο ξενοδοχείο Caldecott Hall στο Norfolk για να χωρίσουν τους καλεσμένους που είχαν γίνει μαλλιά κουβάρια.

Πεσμένη κάτω βρέθηκε μέσα στη φασαρία και η μητέρα της νύφης Liza Coleman.

Η Karyssa, που διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, χρειάστηκε να μεταφέρει την αδελφή της στο νοσοκομείο.



Σύμφωνα με τον γαμπρό, όλα άρχισαν όταν ο αδελφός του προσπέρασε την ουρά στο μπουφέ για να πάρει ένα κομμάτι κοτόπουλο για τον 11χρονο γιο του.

«Ο Curt τον έβρισε και ο αδελφός μου του είπε πως δεν χρειάζεται να μιλούν με τέτοιο τρόπο. Όλα ήταν καλά, ο κόσμος χόρευε και περνούσε ωραία. Ο Curt άρχισε να φωνάζει πως δεν έπρεπε να έχει έρθει, πως ο γάμος ήταν σκ… και το φαγητό χάλια. Τότε ο αδελφός μου θύμωσε, που μιλούσε έτσι για μας, και του είπε ‘Άντε γ…’. Τότε ο Curt τον χτύπησε.

«Η μητέρα μου επιχείρησε να ζητήσει τα ρέστα από τον Curt αλλά η γυναίκα του- και αδελφή της- πήρε το μέρος του και άρχισαν τις φωνές», περιέγραψε η Krystel. «Πλησίασα τον Curt και του είπα ‘τι κάνεις; Άσε ήσυχη τη μαμά μου!’ και τότε με χτύπησε. Έμεινα αναίσθητη για περίπου είκοσι λεπτά. Εντωμεταξύ ο μπαμπάς μου επενέβη και άρχισε να δέρνεται με τον Curt. Μπλέχτηκαν ακόμα 5-6 άνθρωποι».

Ο φασαριόζος θείος επιχείρησε να φύγει με ταξί από το χώρο που γινόταν το γλέντι αλλά η νύφη ζήτησε από τον ταξιτζή να μην ξεκινήσει μέχρι να έρθει η αστυνομία. Ο Curt συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.




Διαβάστε περισσότερα...

Κατάταξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ με βάση το συγγραφικό έργο


Έρευνα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης δημοσίευσε πρόσφατα τη μελέτη του με τίτλο «Ελληνικές Επιστημονικές Δημοσιεύσεις 1996-2010 / Βιβλιομετρική ανάλυση ελληνικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά» μέσα από την οποία εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για την παραγωγή του συγγραφικού έργου των ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ερευνητικών Κέντρων καθώς και Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων Υγείας.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν σημαντική πηγή για την καταγραφή και αποτίμηση του ερευνητικού έργου ενώ παράλληλα οι υποψήφιοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να έχουν μια εικόνα για το επιστημονικό επίπεδο των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα οποία επιθυμούν είτε να σπουδάσουν είτε να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η μελέτη βασίζεται σε δεδομένα από τη διεθνή βιβλιογραφική βάση Scopus. Με την παρουσίαση δεικτών που προκύπτουν από τις δύο πλέον καθιερωμένες διεθνώς βάσεις δεδομένων (Web of Science: αμέσως προηγούμενη μελέτη του ΕΚΤ και Scopus: παρούσα έκδοση)

ΑΕΙ: Κατάταξη με βάση τον αριθμό δημοσιεύσεων

Όπως είναι φυσικό το μεγαλύτερο αριθμό των δημοσιεύσεων τον έχουν τα μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας δηλαδή το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που έχει την πρώτη θέση και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με βάση τον απόλυτο αριθμό δημοσιεύσεων. Αρκετά ψηλά βρίσκονται το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ
2006-2010
Αριθμός δημοσιεύσεων
Αριθμός αναφορών
  1. Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΕΚΠΑ
11.919
68.680
  1. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΑΠΘ
8.932
40.063
  1. Πανεπιστήμιο Πατρών
Π. ΠΑΤΡΩΝ
5.124
25.551
  1. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
ΕΜΠ
4.327
18.114
  1. Πανεπιστήμιο Κρήτης
ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ
4.045
27.167
  1. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Π. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
3.774
24.812
  1. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
2.486
11.077
  1. Δηµοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ
2.114
7.872
  1. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
1.218
5.409
  1. Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Π. ΑΙΓΑΙΟΥ
1.153
3.582
  1. Πολυτεχνείο Κρήτης
ΠΟΛ. ΚΡΗΤΗΣ
906
4.940
  1. Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών
ΟΠΑ
787
2.093
  1. Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Π. ΠΕΙΡΑΙΩΣ
691
1.687
  1. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ
691
3.541
  1. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών
Π. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
496
1.205
  1. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
333
883
  1. Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
ΕΑΠ
220
554
  1. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Π. Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
211
503
  1. Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
ΠΑΝΤΕΙΟ
140
252
  1. Ιόνιο Πανεπιστήμιο
ΙΟΝΙΟ
88
141
  1. Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας
Π. Σ. ΕΛΛΑΔΑΣ
50
161
Κατάταξη των ΑΕΙ με βάση τον δείκτη απήχησης

Ο αριθμός των δημοσιεύσεων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και από το μέγεθος ενός εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Τα μικρότερα πανεπιστήμια βρίσκονται χαμηλά στον πίνακα κατάταξης με βάση το πλήθος των δημοσιεύσεων ενώ αντίθετα μεγάλα πανεπιστήμια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις όπως διαπιστώνει κανείς από τον πίνακα που προηγείται. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης προχώρησε σε μια ανάλυση της απήχησης που έχουν οι δημοσιεύσεις του κάθε Πανεπιστημίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο δείκτης έχει υπολογιστεί με βάση τα στοιχεία (δημοσιεύσεις και αναφορές) της τελευταίας πενταετίας 2006-2010, μετά από «κανονικοποίηση» ανάλογα με την κατανομή των δημοσιεύσεων κάθε Πανεπιστημίου σε 329 εξειδικευμένες θεματικές περιοχές που διαθέτει η βάση Scopus. Όσα πανεπιστήμια έχουν τιμή ίση ή μεγαλύτερη του 1,0 βρίσκονται πάνω από τον Παγκόσμιο μέσο όρο. Με βάση τον εν λόγω δείκτη στην πρώτη θέση βρίσκεται το Πολυτεχνείο Κρήτης, ακολουθούμενο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης που βρίσκεται στη δεύτερη θέση , ενώ στην Τρίτη θέση συναντά κανείς το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Πάνω από την τιμή του Παγκόσμιο μέσου όρου βρίσκονται τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Δυτ.Μακεδονίας και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στο άλλο άκρο βρίσκονται το Ιόνιο, το Δημοκρίτειο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
2006-2010
Δείκτης απήχησης
  1. Πολυτεχνείο Κρήτης
1,26
  1. Πανεπιστήμιο Κρήτης
1,17
  1. Χαροκόπειο
1,17
  1. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
1,12
  1. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
1,07
  1. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
1,04
  1. Γεωπονικό
0,98
  1. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
0,97
  1. Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
0,97
  1. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
0,95
  1. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
0,94
  1. Πανεπιστήμιο Πατρών
0,93
  1. Πανεπιστήμιο Πειραιά
0,93
  1. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
0,91
  1. Πανεπιστήμιο Αιγαίου
0,89
  1. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
0,79
  1. Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
0,76
  1. Δημοκρίτειο
0,75
  1. Ιόνιο Πανεπιστήμιο
0,69
  1. Πάντειο
0,60

Κατάταξη των ΤΕΙ με βάση τον αριθμό των δημοσιεύσεων

Σε πολλές μελέτες διεθνών φορέων σπανίως αναφέρονται τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αντίθετα το Εθνικό Κέντρο τεκμηρίωσης παρουσιάζει στοιχεία αναλυτικά για όλα τα ΤΕΙ της χώρας. Το πλήθος των δημοσιεύσεων είναι μικρότερο συγκριτικά με αυτό των Πανεπιστημίων. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται τα ΤΕΙ Αθηνών, Κρήτης, Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Ο αριθμός των δημοσιεύσεων ξεπερνά σε απόλυτα νούμερα μερικά Πανεπιστήμια όπως είναι το Πάντειο, το Ιόνιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας.
TEI
2006-2010
Αριθμός δημοσιεύσεων
Αριθμός αναφορών
  1. ΤΕΙ Αθηνών
682
1.567
  1. ΤΕΙ Κρήτης
409
1.987
  1. ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
374
808
  1. ΤΕΙ Λάρισας
227
554
  1. ΤΕΙ Πειραιά
183
501
  1. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
180
573
  1. ΤΕΙ Καβάλας
146
352
  1. ΤΕΙ Λαµίας
126
336
  1. ΤΕΙ Χαλκίδας
126
291
  1. ΤΕΙ Πάτρας
113
505
  1. ΤΕΙ Ηπείρου
110
385
  1. ΤΕΙ Καλαµάτας
99
264
  1. ΤΕΙ Μεσολογγίου
89
142
  1. ΤΕΙ Σερρών
86
221
  1. Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης - ΑΣΠΑΙΤΕ
74
99
  1. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
32
117

Κατάταξη των ΤΕΙ με βάση τον δείκτη απήχησης

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης έχει προχωρήσει σε κατάταξη των ΤΕΙ με βάση τον δείκτη απήχησης που έχουν οι δημοσιεύσεις. Η Κρήτη έχει την τιμητική της και στα ΤΕΙ. Με βάση τον δείκτη απήχησης την πρώτη θέση καταλαμβάνει το ΤΕΙ Κρήτης με τιμή 1,09. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται η ΑΣΠΑΙΤΕ, το ΤΕΙ Πάτρας, Το ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας και το ΤΕΙ Πειραιά. Στον ακόλουθο πίνακα κατατάσσονται τα ΤΕΙ με βάση την τιμή του δείκτη απήχησής τους.
ΤΕΙ
2006-2010
Δείκτης απήχησης
  1. ΤΕΙ Κρήτης
1,09
  1. ΑΣΠΑΙΤΕ
1,06
  1. ΤΕΙ Πάτρας
1,03
  1. ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας
0,95
  1. ΤΕΙ Πειραιά
0,91
  1. ΤΕΙ Ηπείρου
0,82
  1. ΤΕΙ Καβάλας
0,81
  1. ΤΕΙ Λαμίας
0,67
  1. ΤΕΙ Καλαμάτας
0,64
  1. ΤΕΙ Λάρισας
0,61
  1. ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
0,58
  1. ΤΕΙ Σερρών
0,57
  1. ΤΕΙ Αθήνας
0,57
  1. ΤΕΙ Χαλκίδας
0,48
  1. ΤΕΙ Μεσολογγίου
0,41


Διαβάστε περισσότερα...