Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ο καφές και η σχέση του με τον καρκίνο



Μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκινωμάτων.

Ο καφές δρα όντως ως ασπίδα κατά του καρκίνου; Μύθος ή αλήθεια;

Καλά τα νέα για όσες δεν μπορούν να κάνουν στιγμή χωρίς το καφεδάκι τους! Οι ερευνητές βρήκαν πως όσο περισσότερο καφέ πίνουμε τόσο περισσότερο προστατευόμαστε από τον καρκίνο.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «the journal Cancer Research» το να πίνεις καφέ μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκινωμάτων κι άλλων μορφών καρκίνου του δέρματος.

Το κλειδί είναι η καφεΐνη

Και με τα υπόλοιπα ροφήματα τι γίνεται; Μόνο ο καφές έχει ευεργετικά συστατικά;

Όπως εκτιμούν οι μελετητές, το κλειδί είναι η καφεΐνη και γι΄ αυτό κατατάσσουν στα ευεργετικά ροφήματα και το τσάι αλλά και τη σοκολάτα. Προειδοποιούν όμως πως η κατανάλωση πρέπει πάντα να γίνεται με μέτρο και δίχως παρελκόμενα, όπως για παράδειγμα μπισκοτάκια, ζάχαρη και λοιπά γλυκίσματα και συνοδευτικά που θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Μπορείς να πίνεις όσο καφέ θέλεις;

Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να πίνουμε καφέ με τα γαλόνια; Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: Παν μέτρον άριστον. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μας, τα ευεργετικά οφέλη του καφέ μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ αν οδηγηθούμε σε υπερκατανάλωση. Καφεδάκι λοιπόν αλλά με μέτρο για υγεία τούρμπο!


Πηγή: http://www.womenonly.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο σύστημα με τις αποδείξεις



Νέου τύπου αφορολόγητο με αποδείξεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για να περιορίσει τη φορολογική επιβάρυνση σε περίπτωση που καταργηθεί το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ για να "γεμίσει" το πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ καθώς το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποδώσει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει ότι θα εκπίπτουν κατά ποσοστό 100% από το εισόδημα των φορολογουμένων, δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη της φοροδιαφυγής.

Παράδειγμα: Φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ. Πληρώνει 1.700 ευρώ το χρόνο για αμοιβές σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Αν δεν λάβει αποδείξεις, τότε γλιτώνει τον ΦΠΑ 23%, δηλαδή 391 ευρώ.

Αν ζητήσει αποδείξεις, θα πληρώσει τα 391 ευρώ του ΦΠΑ. Ετσι η συνολική του δαπάνη θα ανέβει στα 2.091 ευρώ (1700+391=2091). Ο φόρος που αναλογεί στο εισόδημά του με βάση την ισχύουσα σήμερα κλίμακα ανέρχεται σε 3670 ευρώ.

Αν ο φορολογούμενος λάβει αποδείξεις συνολικής αξίας 2091 ευρώ, τότε από το εισόδημα των 25000 ευρώ θα αφαιρεθεί το 100% της αξίας των αποδείξεων, δηλαδή ολόκληρο το ποσό των 2091 ευρώ. Ετσι ο φορολογούμενος δεν θα φορολογηθεί για 25000 ευρώ και δεν θα πληρώσει φόρο 3670 ευρώ, αλλά θα φορολογηθεί για εισόδημα 22.909 ευρώ στο οποίο αναλογεί φόρος 3147,25 ευρώ. Θα γλιτώσει δηλαδή 522,75 ευρώ φόρο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Και στα ράφια και "Χωρίς μεσάζοντες"!



Πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβουλιών "Χωρίς μεσάζοντες" που διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές διοργανώθηκε στην Κατερίνη. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε η παρουσίαση των πρώτων προϊόντων με την επωνυμία και την ετικέτα "Χωρίς μεσάζοντες".

Η συνάντηση πραγαμτοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ» η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας με στόχο τη δημιουργία δικτύου εθελοντικών ομάδων που θα συνεργάζονται μεταξύ τους.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος περίπου 40 ομάδες από διάφορα μέρη της χώρας, από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο, παραγωγοί πατάτας από την περιοχή του Νευροκοπίου, φακής από τα Φάρσαλα και ιδιοκτήτης κυλινδρόμυλου από την Πιερία, ο οποίος συνεργάζεται με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για να διατεθεί αλεύρι σε χαμηλή τιμή στους καταναλωτές.

«Υπήρξε γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διανομή των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, ώστε οι συμμετέχοντες να καταγράψουν τα θετικά στοιχεία της οργάνωσης, αλλά και να προτείνουν νέες πρακτικές», δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, Κωνσταντίνος Τζομίδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε επίσης το μνημόνιο συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ εθελοντικών ομάδων και παραγωγών που προτάθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και θα υπογράψουν οι ομάδες που συμφωνούν με τους όρους του.

«Στο μνημόνιο συνεργασίας αναφέρεται ότι είναι εφικτό να βρεθούν ελληνικά προϊόντα διατροφής σε καλή ποιότητα και σε χαμηλή τιμή», σημείωσε ο κ. Τζομίδης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης η παρουσίαση των πρώτων προϊόντων με την επωνυμία και την ετικέτα «Χωρίς μεσάζοντες».

"Συμφωνήσαμε να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των ομάδων, ώστε να επιτυγχάνεται ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, τόσο για τα προϊόντα που διατίθενται όσο και για τους παραγωγούς που δεν τηρούν τις συμφωνίες, καθώς και να πραγματοποιείται συνάντηση σε ετήσια βάση", ανέφερε ο κ. Τζομίδης.

Λόγω της βροχόπτωσης αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάθεση οκτώ τόνων φακής στον ανοιχτό χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης και θα γίνει το επόμενο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν φάρμακα από Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ!



Απόφαση με διαφωνίες από τους φαρμακοποιούς.

Δωρεάν φάρμακα θα μπορούν και πάλι να παίρνουν από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε μια συνεδρίαση με πολλές εντάσεις και διαφωνίες, αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή των κινητοποιήσεων. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις και τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι να αποφασίσουν διαφορετικά, όπως αυτός της Αττικής.

Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου «Τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

Όμως κρίσιμα ζητήματα για τον κλάδο παραμένουν:

· H πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία
· Ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλιών χρεών

Για τα θέματα αυτά οι Φαρμακοποιοί εμμένουν , ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το Υπουργείο υγείας στις επόμενες ημέρες .

Για τα ζητήματα αυτά άλλωστε υπήρξε και η διαφωνία μεταξύ των φαρμακευτικών συλλόγων.
Άλλωστε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το μέλλον των κινητοποιήσεων ήταν οριακό.

Μετά από πολλές ώρες διαφωνιών και εντάσεων μεταξύ των πιο σκληροπυρηνικών Φαρμακοποιών, που υποστηρίζουν τη συνέχιση της χορήγησης φαρμάκων χωρίς πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και των μετριοπαθών, που βλέπουν ως θετικό βήμα την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος και την αποπληρωμή του Ιουνίου, οι εκλέκτορες του ΠΦΣ εμφανίστηκαν διχασμένοι.

Αποτέλεσμα ήταν 70 να ταχθούν υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων και 64 υπέρ της συνέχισης. Το, έστω και οριακό, αποτέλεσμα σημαίνει πως ο ΠΦΣ καλεί τους Συλλόγους να αρχίσουν από Δευτέρα τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση. Πρόκειται όπως για πρόταση και έτσι υπάρχουν φαρμακευτικοί σύλλογοι που δεν προτίθενται να ξεπαγώσουν την πίστωση και πρόκειται να θέσουν το θέμα σε Γενική Συνέλευση, μεταξύ αυτών ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.



Πηγή: http://www.iatropedia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία... μετά μουσικής


Υπό βροχή και μετά μουσικής καθηγητές και σπουδαστές Δημοτικών Ωδείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών των προσλήψεων καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού στα δημοτικά ωδεία και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, με τη μουσική υπόκρουση σαξοφώνου, ζήτησαν να εγκριθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων, ώστε να συνεχιστεί το σημαντικό έργο πολλών ετών σημειώνοντας ότι χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα υψηλά δίδακτρα ανάλογων ιδρυμάτων ιδιωτικών συμφερόντων.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, ζητάμε την έγκριση των συμβάσεων στους καθηγητές για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Δημοτικά Ωδεία" δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Κωνσταντίνος Στογιαννίδης, πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Χωρίς μεσάζοντες" η επιστροφή



Για τον σκληρό χειμώνα ετοιμάζεται το κίνημα κατά των μεσαζόντων. 40 εθελοντικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στην Κατερίνη, εκεί όπου ξεκίνησε το κίνημα της πατάτας, για να συντονίσουν τη δράση τους...

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha...



Διαβάστε περισσότερα...

Φάρμακα με πίστωση εκτός Αττικής



Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, τα φαρμακεία της χώρας, εκτός της Αττικής, θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο αυτό δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής και όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, συνεχίζουν επ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Πάντως για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών. Όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση για τα θέματα αυτά οι φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η φύση κατά της τριχόπτωσης



Στην αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να συμβάλει η ουσία µελατονίνη.

Με αφορµή την κυκλοφορία ενός νέου σκευάσµατος ανακαλύπτουμε τη θαυµατουργή θεραπευτική δύναµη της φύσης κατά της τριχόπτωσης.

∆εν είναι η πρώτη φορά που ακούµε τη λέξη «µελατονίνη». Έως σήµερα είχε «διαφηµιστεί» για τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και τη δυνατότητά της να περιορίζει τις βλαβερές για τον οργανισµό µας ελεύθερες ρίζες.

Φαίνεται όµως πως οι ερευνητές ανακάλυψαν και µια ακόµη πολύ σηµαντική της δράση, την αποτελεσµατικότητά της στην αντιµετώπιση ενός προβλήµατος που πλήττει άντρες και γυναίκες επιβαρύνοντας παράλληλα σηµαντικά και την ψυχολογική τους διάθεση: της τριχόπτωσης.

Σύµµαχος της τρίχας

Η επίδραση της µελατονίνης στα τριχοθυλάκια έχει µελετηθεί για 15 χρόνια σε δερµατολογικές πανεπιστηµιακές µελέτες σε ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη και στην Αµερική.

Η πρώτη όµως µελέτη που απέδειξε πως η ανάπτυξη των τριχοθυλακίων ενισχύεται µε την προσθήκη µελατονίνης έγινε το 2000 στην κλινική για δερµατικές παθήσεις του πανεπιστηµίου Friedrich-Schiller στην Ιένα της Γερµανίας από τον δρ. Tobias Fischer.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το 2005, µια άλλη µελέτη απέδειξε πως όταν η µελατονίνη χρησιµοποιείται εξωτερικά µπορεί να επιδράσει θετικά στην ανάπτυξη των τριχών.

Παράλληλα, τρέχουσες επιστηµονικές µελέτες δείχνουν πως η ουσία αυτή επιδρά θετικά και στο δέρµα, και στα τριχοθυλάκια, καθώς κινητοποιεί την τριχοφυΐα αντιµετωπίζοντας όχι µόνο την τριχόπτωση αλλά και τη λέπτυνση της τρίχας.

Άλλες μοναδικές ιδιότητες

-Θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσµατική αντιοξειδωτική ουσία, µε ακόµη µεγαλύτερη επίδραση ακόµη και από τις βιταµίνες C και Ε.

-Έχει την ιδιότητα να διαπερνά εύκολα τις κυτταρικές µεµβράνες προφυλάσσοντας έτσι τα κύτταρα από την οξείδωση.

-Περιορίζει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV προστατεύοντας το δέρµα σε µεγάλο βαθµό.

Όταν φταίνε οι ορμόνες

Όπως φάνηκε από έρευνα που πραγµατοποιήθηκε το 2005 από το πανεπιστήµιο Friedrich - Schiffer στην Γερµανία, οι γυναίκες µε τριχόπτωση ορµονικής αιτιολογίας που λάµβαναν µελατονίνη παρουσίασαν σηµαντικά µεγαλύτερο ρυθµό ανάπτυξης των τριχών στην ινιακή περιοχή (στο πίσω µέρος του κρανίου), σε σχέση µε τις γυναίκες που λάµβαναν εικονικό φάρµακο.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνοαμερικανός βιολόγος θα βραβευτεί με το «Λάσκερ»



Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί συχνά προάγγελο για Νόμπελ Ιατρικής.

Ο ομογενής Ελληνοαμερικανός βιολόγος Τομ Μανιάτης είναι ένας από τους συνολικά επτά επιστήμονες που, όπως ανακοινώθηκε, θα βραβευτούν φέτος με το παγκοσμίου φήμης ιατρικό βραβείο «Λάσκερ».

Το βραβείο απονέμει το αμερικανικό Ίδρυμα Άλμπερτ και Μέρι Λάσκερ, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά βραβεία στον κόσμο, συνοδεύεται με 250.000 δολάρια και η απονομή του θα γίνει στη Νέα Υόρκη στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το βραβείο, που έχει το μεγαλύτερο κύρος παγκοσμίως στον τομέα της βιοϊατρικής έρευνας, συχνά αποτελεί τον προθάλαμο για τη βράβευση με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, καθώς δεκάδες μέχρι τώρα κάτοχοι του «Λάσκερ» έχουν στη συνέχεια τιμηθεί και με το Νόμπελ, σύμφωνα με το «Science» και τους «Times» της Νέας Υόρκης.

Ο Μανιάτης μοιράζεται με το γενετιστή Ντόναλντ Μπράουν του Επιστημονικού Ινστιτούτου Κάρνεγκι ένα από τα τρία βραβεία «Λάσκερ» (αυτό που αφορά τα «ξεχωριστά επιτεύγματα στην ιατρική επιστήμη»), λόγω της έρευνάς του στα γονίδια, τις μεθόδους ανασυνδυασμού του DNA και την μοριακή κλωνοποίηση, καθώς και τη βοήθεια που όλα αυτά χρόνια έχει παράσχει σε άλλους ερευνητές. Μεταξύ άλλων, ο Μανιάτης έχει συγγράψει, μαζί με άλλους δύο επιστήμονες, από το 1982, ένα πρωτοποριακό εγχειρίδιο εργαστηριακών τεχνικών, το οποίο έκτοτε χρησιμοποιείται ευρέως στη βιοϊατρική έρευνα διεθνώς.

Το φετινό βραβείο Λάσκερ για την κλινική ιατρική έρευνα μοιράζονται οι Τόμας Σταρτσλ (πανεπιστήμιο Πίτσμπουργκ) και Ρόι Καλν (πανεπιστήμιο Κέμπριτζ), ενώ το βραβείο βασικής ιατρικής έρευνας απονέμεται στους Μάικλ Σιτζ (πανεπιστήμιο Κολούμπια), Τζέημς Σπόυντις (πανεπιστήμιο Στάνφορντ) και Ρόναλντ Βέιλ (πανεπιστήμιο Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο).

Ο Τομ Μανιάτης γεννήθηκε το 1943 από 'Ελληνες γονείς με καταγωγή από τη Μάνη. Υπήρξε καθηγητής μοριακής και κυτταρικής βιολογίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, από όπου αποχώρησε το 2009 ως επίτιμος πλέον καθηγητής, ενώ σήμερα είναι καθηγητής βιοχημείας και μοριακής βιοφυσικής του πανεπιστημίου Κολούμπια.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία μέχρι στιγμής, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης ιδρύσει διάφορες εταιρίες βιοτεχνολογίας μαζί με άλλους ερευνητές, ενώ είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.


Διαβάστε περισσότερα...

Αγρίνιο: Νέο Κέντρο Αποκατάστασης για παιδιά με αναπηρία



Υπεγράφη χθες το μεσημέρι από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα η πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής νέου διώροφου Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στο Αγρίνιο, με προϋπολογισμό 5.480.000 ευρώ.

Το έργο που θα συγχρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους έχει δικαιούχο τον Δήμο Αγρινίου και χρονική διάρκεια υλοποίησης τους 24 μήνες. Σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο του έργου «το Παράρτημα Αγρινίου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) σκοπεύει να χτίσει καινούργιο κτίριο για την μεταστέγαση και διεύρυνση των Υπηρεσιών του ως Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης και για την δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κτιρίου σε οικόπεδο 2.028 τετραγωνικών μέτρων που έχει ήδη παραχωρηθεί στον Δήμο Αγρινίου. Το κτίριο θα είναι διώροφο, με συνολικό εμβαδόν 1.217 τετραγωνικά μέτρα, με υπόγειο και υπαίθρια θεραπευτική πισίνα. Το ισόγειο του κτιρίου θα έχει επιφάνεια 640 μέτρα και ο όροφος 576 μέτρα, η δε διαμόρφωση του θα αναπτύσσεται σε δυο πτέρυγες κάθετες μεταξύ τους σε σχήμα «Γ». Το υπόγειο περιλαμβάνει μηχανολογικούς χώρους και 30 θέσεις στάθμευσης.

Στους δυο ορόφους, σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο του έργου, θα υπάρχουν όλοι οι χώροι θεραπείας, εργαστήρια, γραφεία κ.λπ. ενώ στο ισόγειο προβλέπονται οι χώροι του Κέντρου Διημέρευσης για να είναι δυνατή η άμεση χρήση του εξωτερικού χώρου από τα παιδιά στην καθημερινή διαμονή τους. Στον όροφο προβλέπονται οι χώροι του Κέντρου Αποκατάστασης.

Να σημειωθεί ότι η ΕΛΕΠΑΠ στη σημερινή της δομή παρέχει στο Αγρίνιο θεραπευτικά προγράμματα αποκλειστικά για εξωτερικούς ασθενείς σε πρωινό ωράριο και σε εβδομαδιαία βάση από 125 έως 140 παιδιά, με συνολικό προσωπικό 15 άτομα, απασχολώντας φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνική λειτουργό, παιδοψυχολόγο, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Στον προϋπολογισμό του έργου εντάσσεται και η προμήθεια του συνόλου του εξοπλισμού.

«Έχουμε ήδη επισημάνει ότι οι υποδομές της Υγείας και της Παιδείας, η στήριξη της κοινωνίας μας με την κατοχύρωση των στοιχειωδέστερων κοινωνικών αγαθών και Υπηρεσιών, αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «το νέο Κέντρο για τα παιδιά με αναπηρία στο Αγρίνιο θωρακίζει τις υποδομές μας σ' έναν ιδιαιτέρως ευαίσθητο τομέα στον οποίο έως τώρα καταγράφονταν κενά. Θα επαναλάβω ότι όλα τα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ απαιτούν γρήγορο βηματισμό ώστε να μην χαθούν πολύτιμες ευκαιρίες για την Δυτική Ελλάδα».


Διαβάστε περισσότερα...

Κινεζάκια- «πειραματόζωα» σε έρευνα για μεταλλαγμένο ρύζι



Ερευνούν την καταγγελία οι αρχές της χώρας.

Οι υπηρεσίες υγείας της Κίνας θα ερευνήσουν αναφορές περί δοκιμής γενετικά μεταλλαγμένου ρυζιού σε παιδιά στη χώρα, στο πλαίσιο σινο-αμερικανικού ερευνητικού σχεδίου, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ένας Κινέζος ερευνητής τέθηκε σε διαθεσιμότητά από τις αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Στην Κίνα παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες γενετικά μεταλλαγμένου βαμβακιού στον κόσμο, ενώ η χώρα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας γενετικά μεταλλαγμένης σόγιας. Το Πεκίνο έχει ήδη εγκρίνει τις οικιακές καλλιέργειες γενετικά μεταλλαγμένου ρυζιού, ωστόσο παραμένει επιφυλακτικό στην εισαγωγή της τεχνολογίας σε εμπορική βάση με φόντο τις ανησυχίες της κοινής γνώμης για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η έρευνα του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων άρχισε έπειτα από μία αναφορά, τον περασμένο μήνα, της Greenpeace, πως μία έρευνα με τη στήριξη του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας χρησιμοποίησε 24 Κινεζάκια μεταξύ 6 και 8 ετών για να δοκιμάσει το τροποποιημένο «χρυσό» ρύζι.

Το είδος αυτό του ρυζιού περιέχει βήτα-καροτένη κι έχει στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης βιταμίνης Α.



Διαβάστε περισσότερα...

Ύποπτη η μαστογραφία για νεαρές γυναίκες με γονιδιακή μετάλλαξη



Η προστιθέμενη ακτινοβολία μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής.

Η ακτινοβολία από τις μαστογραφίες μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκλησης καρκίνου του μαστού σε νεαρές γυναίκες που, λόγω γονιδιακών μεταλλάξεων, ανήκουν στην ομάδα «υψηλού κινδύνου», συμπεραίνει νεότερη μελέτη από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς αντικαρκινικούς οργανισμούς.

Η προστιθέμενη ακτινοβολία από τις μαστογραφίες αλλά και από άλλα είδη εξετάσεων που εκπέμπουν ακτινοβολία στο στήθος μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής γι’ αυτές τις γυναίκες. Αντίθετα, μια μαγνητική τομογραφία είναι ασφαλέστερη μέθοδος επιλογής για τις γυναίκες κάτω των 30 ετών που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο λόγω γονιδιακών μεταλλάξεων, συμπεραίνουν οι ερευνητές.

Η μελέτη δεν μπορεί να αποδείξει τη σχέση μεταξύ της ακτινοβολίας και του καρκίνου του μαστού, αλλά είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ γύρω από το θέμα αυτό. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό BMJ.

«Οι διαπιστώσεις αυτές θα προκαλέσουν ερωτήματα και προβληματισμό για το πώς πρέπει να προσεγγίζουμε διαγνωστικά τις γυναίκες με γονιδιακές μεταλλάξεις», επισημαίνει ο Δρ Len Lichtenfeld, αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Οι μαστογραφίες εφαρμόζονται συνήθως σε γυναίκες άνω των 40 ετών, εκτός αν είναι σε υψηλό κίνδυνο, εάν δηλαδή φέρουν μια μετάλλαξη των γονιδίων BRCA1 ή BRCA2. Έχοντας μια τέτοια μετάλλαξη αυξάνεται για τη γυναίκα ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού κατά πέντε φορές. Περίπου μία στις 400 γυναίκες παρουσιάζει τέτοιες γονιδιακές ανωμαλίες. Σε αντίθεση, όμως, με τις μαστογραφίες, μια μαγνητική τομογραφία, ή μια μαγνητική τομογραφία σάρωσης, δεν συνεπάγεται ακτινοβολία.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με γενετικές μεταλλάξεις θα μπορούσαν να είναι πιο ευαίσθητες στην ακτινοβολία. Ποια είναι η εξήγηση; Τα γονίδια, ως γνωστόν, εμπλέκονται στη διαδικασία «επιδιόρθωσης» προβλημάτων του DNA. Εάν, όμως, τα εν λόγω γονίδια καταστραφούν από την ακτινοβολία, ίσως τότε να μην μπορούν να «επιδιορθώσουν» σωστά το DNA, αυξάνοντας τον κίνδυνο του καρκίνου.

Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία, η Ολλανδία και η Ισπανία, οι γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες έως 30 ετών, με μεταλλάξεις του γονιδίου BRCA, να υποβάλλονται σε μαγνητική τομογραφία αντί για μαστογραφίες.

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι για κάθε 100 γυναίκες έως 30 ετών, με μετάλλαξη του γονιδίου, οι εννέα θα αναπτύξουν καρκίνο του μαστού μέχρι τα 40 τους χρόνια. Εκτιμούν, όμως, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν αυξημένος κατά πέντε εάν οι γυναίκες αυτές είχαν υποβληθεί σε μαστογραφία πριν την ηλικία των 30.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με μεταλλαγμένο γονίδιο και με ιστορικό ακτινοβολίας στο στήθος σε ηλικία 20 ετών, είχαν 43% αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σε σύγκριση με γυναίκες που δεν είχαν καμία ακτινοβολία στο στήθος τους σε αυτή την ηλικία. Και ακόμη…Κάθε έκθεση σε ακτινοβολία πριν από την ηλικία των 20 φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο κατά 62%. Αντίθετα, έκθεση σε ακτινοβολία μετά την ηλικία των 30 ετών δεν φαίνεται να επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.


Πηγή: http://www.cosmedic.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Iδιώτες για είσπραξη εισφορών



Iδιωτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία -που λειτουργούν κατά τα πρότυπα εισπρακτικών εταιρειών- θα αναλάβουν και την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες και επιχειρήσεις που καθυστερούν την εξόφλησή τους στο ΙΚΑ.

Τα Ταμεία θα στρέψουν την προσοχή τους στο αμιγώς ασφαλιστικό κομμάτι και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, θα εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα και δεν θα έχουν πλέον σχέση με το ταμειακό σκέλος των εισφορών και τα φαινόμενα διαφθοράς. Ταυτοχρόνως, προβλέπεται ακόμη και κλείσιμο των επιχειρήσεων εφόσον το χρέος τους προς το ΙΚΑ υπερβαίνει τους 8 μήνες.

Η νέα εικόνα στο πεδίο των ληξιπρόθεσμων εισφορών θα αποκλείει την πάγια τακτική των ευνοϊκών ρυθμίσεων όχι όμως και τη διαγραφή του χρέους εάν αποδειχθεί ότι παρά τα μέτρα, μετά 12 μήνες δεν μειώνεται η οφειλή προς τα Ταμεία.

Η εμπλοκή των ιδιωτών σε ένα κομμάτι αμιγώς -μέχρι σήμερα- του Δημοσίου θα καλύπτει το προκαταρκτικό στάδιο έως ότου διαμορφωθεί ενιαίος μηχανισμός είσπραξης όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.

Εως τότε και μέχρι να ολοκληρωθεί η σύσταση του νέου μηχανισμού, ένα τμήμα προσωπικού του ΙΚΑ θα εκπαιδευτεί έτσι ώστε να αναλάβει την είσπραξη εισφορών από άλλα Ταμεία (συμπεριλαμβανομένων και των ληξιπρόθεσμων εισφορών από ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ). Υποβοηθητικά σε αυτόν τον σχεδιασμό του νέου μηχανισμού θα ενταχθούν και οι ιδιωτικές εταιρείες, αποδεσμεύοντας, σύμφωνα με το αιτιολογικό αυτής της απόφασης, τα Ταμεία από το κόστος προσωπικού και δομών που συντηρούν μόνο για τον εισπρακτικό μηχανισμό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ποδήλατο η καλύτερη γυμναστική



Μπορείτε να κάψετε μέχρι και 360 θερμίδες.

Αν θέλετε να κάψετε θερμίδες αλλά βαριέστε να κλείνεστε σε γυμναστήρια μία πολύ καλή λύση είναι το ποδήλατο.

Όποτε βρείτε λίγο χρόνο έστω για 10 λεπτά μπορείτε να πάτε μια μικρή βόλτα με το ποδήλατό σας μόνη ή με παρέα ώστε να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα.

Αν ξεχαστείτε και κάνετε ποδήλατο για μισή ώρα ακόμα καλύτερα αφού μπορείτε να κάψετε μέχρι και 360 θερμίδες!

Το ποδήλατο εκτός από κάψιμο θερμίδων εκτινάσσει το μεταβολισμό στα ύψη και προσφέρει ψυχολογικά οφέλη αφού η βόλτα στη φύση από μόνη της είναι αναζωογονητική και αγχολυτική. Ξεκινήστε και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρισμός καλοριφέρ αυτοκινήτου



Για την εξαφάνιση δυσάρεστων οσμών.

Ο αέρας που βγαίνει από το καλοριφέρ του αυτοκινήτου, μπορεί μετά από ένα χρονικό διάστημα να μη μυρίζει ευχάριστα. Με ένα ειδικό σπρέι μπορούμε εύκολα και απλά να περιορίσουμε τις δυσάρεστες οσμές.
Τα περισσότερα βενζινάδικα που έχουν προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, έχουν και αυτό το σπρέι. Ας δούμε πώς το χρησιμοποιούμε.

• Το πρώτο πράγμα που κάνουμε, σε κάθε περίπτωση, είναι να διαβάσουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως, καθώς έτσι θα ενημερωθούμε και για οποιαδήποτε προστατευτικά μέτρα ενδεχομένως πρέπει να πάρουμε. Για παράδειγμα, στην προκειμένη περίπτωση, είναι καλύτερα να φοράμε μάσκα στο στόμα και στη μύτη, ακόμη και γάντια, καθώς το χημικό υγρό, όταν βγαίνει από το μπουκάλι, δεν είναι ό,τι καλύτερο για να έρθουμε σε απευθείας επαφή.

• Ανοίξτε το καλοριφέρ και βάλτε απλά να λειτουργεί το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στην καμπίνα των επιβατών.

• Ψεκάστε τους αεραγωγούς του συστήματος από απόσταση περίπου 5 εκατοστών, μέχρι να αδειάσει όλο το μπουκάλι. Αυτό που εμείς χρησιμοποιήσαμε, χρειάστηκε 2,5 λεπτά για να αδειάσει.

• Στη συνέχεια, αφήστε το σύστημα ανακύκλωσης να λειτουργεί για περίπου 10 λεπτά, βγείτε από το αυτοκίνητο και κλείστε τις πόρτες.

• Το αέριο που θα μπει στο σύστημα θα απορροφηθεί και σε πολύ μεγάλο ποσοστό θα εξαλείψει τις δυσάρεστες οσμές.


Πηγή: http://www.autotriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ραντεβού στο Σύνταγμα έχουν το απόγευμα οι Αγανακτισμένοι



Με σύνθημα «Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι».

Ραντεβού στο Σύνταγμα έχουν δώσει για σήμερα το απόγευμα στις 18.00 οι Αγανακτισμένοι.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook, καλούνται όλοι στην πλατεία Συντάγματος, ώστε να ενώσουν για άλλη μια φορά τη φωνή τους σε μία κοινή διαμαρτυρία κατά των μέτρων της κυβέρνησης και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που βιώνουν.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι η φράση «Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστροφή φόρου σε 1,5 εκατ.



Για όσους χρωστούν στην εφορία και έχει προκύψει επιστροφή φόρου από την φετινή εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε συμψηφισμό της οφειλής με το επιστρεφόμενο ποσού και αν από το αποτέλεσμα, υπάρχει θετικό ...υπόλοιπο, ο πολίτης θα εισπράττει τα χρήματα από την εφορία.

Ειδικά στην περίπτωση που ο φορολογούμενος υποβάλει τη δήλωση ηλεκτρονικά και το ποσό της επιστροφής είναι πάνω από 1.500 ευρώ, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι για να επιστρέψει η εφορία τα χρήματα θα πρέπει να της προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που θα συνόδευαν τη δήλωση, αν την υπέβαλε χειρόγραφα. Ακολουθεί έλεγχος κι εφόσον προκύψει ότι είναι σωστά όλα τα δικαιολογητικά, τότε θα του επιστρέφεται το ποσό.

Για ποσά επιστροφής κάτω των 1.500 ευρώ, δεν απαιτείται επανέλεγχος.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε ιδιώτες εξετάσεις του ΕΣΥ



Μια σημαντική διαρθρωτική αλλαγή στο ΕΣΥ μελετά το επιτελείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου: τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για την ανάθεση των εργαστηριακών εξετάσεων των κρατικών νοσοκομείων, με στόχο να μειωθεί το κόστος έως και κατά 70%.

Αυτό θα προέλθει πρώτον από τη μείωση του κόστους των αντιδραστηρίων και δεύτερον από την έγκαιρη παράδοση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του κόστους νοσηλείας του ΕΣΥ. Τα οφέλη, όπως εκτιμάται, δεν θα είναι μόνο οικονομικά, αλλά και ποιοτικά.

Το μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε Ολλανδία, Βρετανία και Γερμανία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιομηχανία... βιασμών



Καταγγελίες-φωτιά για βιομηχανία... βιασμών έρχονται στο φως, με πρωταγωνίστριες πανέμορφες Σουηδέζες που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το κόλπο, που αναφέρεται στο Καρφί, την τελευταία νύχτα της παραμονής τους σε κάποιο ελληνικό νησί, οι Σουηδέζες πέφτουν στα χέρια βιαστών και την επομένη δηλώνουν στην ασφαλιστική τους εταιρεία το μαρτύριο που έζησαν.

Σύμφωνα με το Καρφί, άνθρωποι που έχουν γνώση πολλών παρόμοιων υποθέσεων, υποστηρίζουν ότι οι Σουηδέζες υποβάλλουν σκοπίμως μηνύσεις κατά ανδρών "βιαστών", με σκοπό να εισπράξουν τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιο που υπογράφουν πριν ταξιδέψουν στη χώρα μας ως ασφάλεια βιασμού. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για 100.000 σουηδικές κορόνες, που αντιστοιχούν σε 10.000 ευρώ.

Οι σουηδικές αρχές λένε ότι δεν πρόκειται για ασφάλεια βιασμού, αλλά για αποζημίωση ψυχικής οδύνης που χορηγείται σε όσες γυναίκες ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα βιασμού.


Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται κύμα ελέγχων στα εισιτήρια



Ένα εισιτήριο δώρο θα κερδίζουν για κάθε δέκα ακυρωμένα οι επιβάτες.

Εντατικοποίηση των ελέγχων σε συρμούς, οχήματα και παροχή κινήτρων για όσους «χτυπούν» συστηματικά εισιτήριο προγραμματίζει το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εισιτηριοδιαφυγής κατά 50% στα μέσα μαζικής μεταφοράς έως το τέλος του έτους.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ενώ στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι εάν επιτευχθεί ο στόχος του περιορισμού της λαθρεπιβίβασης, ενδέχεται να αποφευχθεί η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 25%.

Τα μέτρα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αφορούν σε εντατικούς ελέγχους σε 16 επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης. Οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί, από ομάδες ελεγκτών που θα εργάζονται σε δύο οκτάωρες βάρδιες ημερησίως. Εκτός από τις ώρες αιχμής, οι έλεγχοι θα επεκταθούν και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σε ό,τι αφορά τη μεταβίβαση χρησιμοποιημένων εισιτηρίων, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο, θα δίνεται ένα δωρεάν εισιτήριο σε κάθε επιβάτη που θα επιστρέφει δέκα ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια.



Διαβάστε περισσότερα...

Χάσμα μορφωτικού επιπέδου μεταξύ Βορρά και Νότου



Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες διαπιστώνει σημαντικές ανισότητες ως προς τις ευκαιρίες εκπαίδευσης μεταξύ των κρατών μελών αλλά και στο εσωτερικό των «27».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η Επιτροπή επισημαίνει ότι υπάρχει χάσμα μορφωτικού επιπέδου μεταξύ Βορρά και Νότου, με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων χαμηλού μορφωτικού επιπέδου να εντοπίζονται σε περιοχές της Νότιας Ευρώπης και ιδίως στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Αντίθετα, οι περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων χαμηλού μορφωτικού επιπέδου βρίσκονται, ως επί το πλείστον, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

Οι γεωγραφικές ανισότητες στην εκπαίδευση εξακολουθούν να υπάρχουν παρά τις δεσμεύσεις των κρατών μελών για την προώθηση της ισότητας στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Η πρώτη αυτή έκθεση της Επιτροπής καλεί τις χώρες της ΕΕ να καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για τη μείωση των ανισοτήτων.

Η έκθεση δείχνει ότι οι περιφέρειες με το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων με σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (με πτυχίο ή μεταπτυχιακό δίπλωμα master's ή ισοδύναμο) βρίσκονται, ως επί το πλείστον, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Βόρεια Ισπανία και την Κύπρο. Οι περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται στην Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Τσεχία. Στην έκθεση τονίζονται επίσης σημαντικές περιφερειακές ανισότητες όσον αφορά τη συμμετοχή των ενηλίκων στη διά βίου μάθηση.


Διαβάστε περισσότερα...

Αποφύγετε την μοναξιά



Κάντε κάτι για τον εαυτό σας.

Μπορεί να έχουμε άριστη κοινωνική ζωή, να είμαστε συνεχώς έξω, να έχουμε μεγάλη παρέα, αλλά συναισθηματικά να είμαστε μόνοι, μπορεί να είμαστε μόνοι από επιλογή για να περνάμε την περίοδο της περισυλλογής μας, που σε κάποιες περιόδους της ζωής μας είναι απαραίτητη, αλλά όταν συνειδητοποιούμε ότι κάτι δεν πάει καλά και η ζωή μας δεν είναι έτσι όπως εμείς φανταζόμασταν ή όπως εμείς θα θέλαμε, όταν νοιώθουμε ένα κενό και άδειοι πολλές φορές, πρέπει να κάνουμε να κάνετε κάτι για τον εαυτό μας.

Η μοναξιά έχει άμεση συσχέτιση με την κατάθλιψη και την χαμηλή αυτοεκτίμηση, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι εμείς οι ίδιοι αποτελούμε την αιτία του προβλήματος και χρειάζεται να κάνουμε άμεσα πράγματα για τον εαυτό μας. Αρχικά πρέπει να μάθουμε να περνάμε καλά με τον ίδιο μας τον εαυτό , γιατί όλα είναι εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε.

Φροντίζουμε να ασχολούμαστε με δραστηριότητες με τις οποίες μας γεμίζουν, ένα καλό βιβλίο που θα μας βοηθήσει να σκεπτόμαστε πιο θετικά στην ζωή μας θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση για εμάς τους ίδιους.

Αν θέλουμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά αλλάζοντας αποκλειστικά και μόνο τον τρόπο της σκέψης μας και την γενικότερη στάση που αντιμετωπίζουμε στην ζωή. Στο χέρι μας είναι η αλλαγή αν δεν αντέχουμε άλλο την μοναξιά μας.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προτιμούν το ίντερνετ από το σεξ



Είναι πιο σημαντικό για τους γερμανούς ηλικίας 18-35 ετών.

Σχεδόν ένας τους πέντε νεαρούς Γερμανούς θα προτιμούσε να μην κάνει σεξ για ένα χρόνο παρά να μην έχει Ίντερνετ.

Αυτό αναφέρει δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΝΕΟΝ.

Το 18% των νέων ηλικίας 18-35 ετών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησε ότι το πάθος του για το Ίντερνετ είναι μεγαλύτερο από την επιθυμία του να αποκτήσει ερωτική σχέση.

«Το Ίντερνετ παίζει σημαντικό ρόλο για την πρώτη γενιά που μεγάλωσε με τον Ιστό, όμως υπάρχει ζωή και έξω από αυτόν», σημειώνει το περιοδικό υπογραμμίζοντας ότι σχεδόν έξι στους δέκα (ποσοστό 57%) θεωρούν σημαντικότερο για την ποιότητα της ζωής τους να έχουν μπαλκόνι στο σπίτι τους παρά γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την έρευνα επτά στους δέκα νέους παρακολουθούν τακτικά 10 ή λιγότερες ιστοσελίδες και μόνο 12% απάντησαν ότι παρακολουθούν περισσότερες από 25.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa σε δείγμα 1.016 ατόμων που έχουν σύνδεση στο Ίντερνετ.


Διαβάστε περισσότερα...

Πιο δύσκολα για υπερχρεωμένους



Ενα πλαίσιο προτάσεων για αλλαγές στο νόμο Κατσέλη, που αφορά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επεξεργάζονται οι τράπεζες.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δίνουν έμφαση σε δύο σημεία του νόμου στα οποία θα ζητήσουν τροποποιήσεις.

Η πρώτη αφορά στην αλλαγή της «απαγόρευσης» καταβολής δόσης από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση στο δικαστήριο και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, όπως ισχύει σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουν να ζητήσουν να υπάρχουν πληρωμές από πλευράς του δανειολήπτη, έστω και σε μικρότερο ποσό από την κανονική δόση.

Το δεύτερο αίτημα των πιστωτικών ιδρυμάτων σχετίζεται με τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων. Οι τραπεζίτες σκοπεύουν να ζητήσουν η αξία των ακινήτων να υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες.

Οι εκκρεμείς αιτήσεις προς τα Ειρηνοδικεία έχουν ξεπεράσει πλέον τις 150.000. Στο τέλος του 2011 είχαν κατατεθεί περί τις 7.550 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση χρεών, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και των τραπεζών και είχαν εκδικαστεί μόλις 400.


Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι μας κλέβουν με τις τιμές



Τις πρακτικές που ακολουθούν επιχειρήσεις με στόχο το φούσκωμα των τιμών, παρουσιάζουν σήμερα τα Νέα, όπως αυτές προκύπτουν από τις εκθέσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο έμμεσος ή άμεσος καθορισμός τιμής μεταπώλησης προϊόντων, οι οριζόντιες και κάθετες συμπράξεις, οι ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών, αλλά και η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από επιχειρήσεις οι οποίες επιβάλλουν περιοριστικούς όρους εκμεταλλευόμενες το μέγεθός τους, περιλαμβάνονται στα κόλπα με τα οποία τα καρτέλ κλέβουν τους καταναλωτές.

Ανταγωνιστικές εταιρείες συμφωνούν μεταξύ τους για τον καθορισμό των τιμών, τον περιορισμό της παραγωγής αλλά και τον καταμερισμό της αγοράς μεταξύ τους.

Από τις πιο γνωστές υποθέσεις καρτέλ, ήταν αυτό στην αγορά γάλακτος το 2006. Οι εταιρείες συμφωνούσαν σε ποιες τιμές θα αγόραζαν το γάλα από τους παραγωγούς και μοίραζαν τους προμηθευτές τους. Επιπλέον, ακολουθούσαν την ίδια πολιτική τιμών και προσφορών προς τους πελάτες τους. Επίσης, καθόριζαν σε ποια τιμή θα πωλούν οι διανομείς τους, ενώ τους απαγόρευαν να εξυπηρετούν πελάτες απο άλλη γεωγραφική περιοχή από αυτήν όπου δραστηριοποιούνται και συμφωνούσαν μεταξύ τους για τις τιμές πώλησης.

Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, όπου σύμφωνα με την εισήγηση, οι εταιρείες συμφώνησαν για ορισμένο χρονικό διάστημα στον συντονισμό των τιμών τους, καθώς και στον περιορισμό και τον έλεγχο της παραγωγής-διάθεσης των προϊόντων τους στην αγορά της παραγωγής και διάθεσης νωπών ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ







Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο θάνατός της έδωσε ζωή



Zωή σε οκτώ ανθρώπους έδωσε ο θάνατος μιας 59χρονης, που νοσηλευόνταν με εγκεφαλική αιμορραγία στο Ερρίκος Ντυνάν και η οποία ξεψύχησε χθες βράδυ.

Ένας αριθμός 30-40 γιατρών συμμετείχε στην ολονύχτια επιχείρηση αφαίρεσης και μεταφοράς, προς μεταμόσχευση, οργάνων της άτυχης γυναίκας, που είχε πάρει μια τόσο γενναία απόφαση.

Οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στην Ιταλία, το συκώτι στη Θεσσαλονίκη, δύο νεφρά σε Αθήνα και Πάτρα και δύο κερατοειδείς στην Αθήνα.


Διαβάστε περισσότερα...

Το παράπονο ενός ήρωα



Στον Καιάδα τα άτομα με αναπηρία. Ακούστε τι λέει ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης στο πρωινό του Σκάι.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μίκης στηρίζει τους άστεγους



Συναυλία Κατάθεσης Αλληλεγγύης για τους Άστεγους και Άπορους, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» (λόφος Φιλοπάππου - 8.30 μ.μ. το βράδυ) με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Ο Μανώλης Μητσιάς και γνωστοί ηθοποιοί θα τραγουδήσουν τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη, σε μια συνάντηση με ελεύθερη είσοδο και σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων – αυτό θα είναι το «εισιτήριο».

Πάρτε στα χέρια σας μια συσκευασία μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ένα κουτί γάλα – ό,τι έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας και ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί, διακριτικά, τη στήριξη που χρειάζεται η αξιοπρέπεια πολλών συνανθρώπων μας.


Διαβάστε περισσότερα...

80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας



Τωρα καλούνται να το προμηθευτούν, πληρώνοντας τη διπλάσια τιμή.

Στην "τσιμπίδα" της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν πιαστεί 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα συμπεριλάβει το τέλος (προσαυξημένο με το πρόστιμο) στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος των συγκεκριμένων φορολογούμενων.

Για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες που έχουν παραλάβει το εκκαθαριστικό και δεν έχουν καταβάλει το τέλος κυκλοφορίας, θα αποσταλεί ειδοποιητήριο για την καταβολή του.

Υπενθυμίζεται, ότι η εκπρόθεσμη καταβολή συνεπάγεται τον διπλασιασμό του τέλους κυκλοφορίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα απολύσουν τους επίορκους



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός με τους κυβερνητικούς του εταίρους έχουν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο απομάκρυνσης των ακατάλληλων και των επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου. Το σχέδιο προβλέπει, την λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να προχωρήσουν στην σύσταση των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς την εκπροσώπηση συνδικαλιστών, αφού όπως λέει το ρεπορτάζ, φαίνεται ότι οι τρεις αρχηγοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι απολύσεις επιόρκων εμποδίστηκαν, σε πολλές περιπτώσεις, από συνδικαλιστές.



Διαβάστε περισσότερα...

Θα χρειαστούν νέες μηχανές



Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis.

Με τη διασύνδεση στο σύστημα Taxis, αν κι εφόσον επιτευχθεί, το υπουργείο θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει κάθε ταμειακή ροή, επομένως θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν στο δημόσιο.

Για την υλοποίηση του σχεδίου θα χρειαστεί να προμηθευτούν οι έμποροι νέες ταμειακές μηχανές. Έξτρα κόστος εις βάρος των εμπόρων, δηλαδή.

Σύμφωνα με Τα Νέα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφούν δύο υπουργικές αποφάσεις. Με την πρώτη θα ορίζεται η υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων να συνδεθούν με το Taxisnet, με τη δεύτερη θα προσδιορίζονται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές των νέων ταμειακών μηχανών που θα απαιτηθούν ώστε να υποστηριχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ουρές για τα δωρεάν σχολικά είδη



Άνευ προηγουμένου ήταν η ανταπόκριση γονέων του Αγρινίου, στην πρωτοβουλία να διανείμει σχολικά είδη σε οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο συγκεκριμένα έξοδα.

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία της Ευαγγελίστριας, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και καταγράφτηκαν εικόνες που δυστυχώς αποτυπώνουν και την κατάσταση της Ελληνικής οικογένειας, που χτυπιέται ανελέητα από την οικονομική κρίση.

Η πρωτοβουλία αυτή της ενορίας, απευθύνονταν σε ευρύ κοινό και όχι σε αποδεδειγμένως αναξιοπαθούντες, γι’αυτό ίσως να υπήρχε και τόσο μεγάλη κοσμοσυρροή, με αποτέλεσμα να ξεμείνουν οι εθελοντές από τετράδια, στυλό κλπ σχολικά είδη.

Να θυμίσουμε πως η ίδια ενορία, προτίθεται να λειτουργήσει και Κοινωνικό Φροντιστήριο
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα απευθύνεται σε παιδιά και οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν τα έξοδα ενός φροντιστηρίου. Μέχρι τώρα, μετά την ανακοίνωση στις 15/8 της λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση εθελοντών εκπαιδευτικών που θα διδάσκουν δωρεάν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταπολεμούν τη μακροχρόνια αϋπνία τα υπνωτικά;



Τι δείχνει νέα βρετανική έρευνα.

Οι τέσσερις στους δέκα ενήλικες που παίρνουν υπναγωγά φάρμακα αναφέρουν ότι δεν καταφέρνουν να καταπολεμήσουν την αϋπνία τους, σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα. Περίπου το 42% όσων λαμβάνουν αγωγή για την καταπολέμηση της αϋπνίας έχουν κακή ποιότητα ύπνου για περισσότερο από έντεκα χρόνια.

Επιπλέον, το 22% των ερωτηθέντων έχουν αϋπνία τα τελευταία δύο έως πέντε χρόνια, ενώ ο ένας στους έξι υποφέρει για περισσότερα χρόνια – από έξι έως δέκα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα συμπεράσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι τα υπναγωγά φάρμακα δεν καταπολεμούν την μακροχρόνια αϋπνία, καθώς και ότι η συμπεριφορική ψυχοθεραπεία φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική.

Η έρευνα έγινε σε βρετανούς ενήλικες και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Sleepio. Πρόκειται για ένα online πρόγραμμα βελτίωσης του ύπνου που βασίζεται σε τεχνικές συμπεριφορικής θεραπείας.

Στη Μεγάλη Βρετανία εκτιμάται ότι το ένα τρίτο των ενηλίκων υποφέρει από αϋπνία. Σύμφωνα με τον Dr Andrew McCulloch επικεφαλής του βρετανικού Mental Health Foundation «χρειάζονται επειγόντως εναλλακτικές επιλογές όπως το πρόγραμμα Sleepio σε σχέση με τα υπναγωγά χάπια, προκειμένου να παρέχεται πληρέστερη θεραπεία στο κοινό (αναφορικά με την αϋπνία).»


Πηγή: http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...