Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αν η μπίρα είχε διατροφική ετικέτα...



H θρεπτική της αξία διαφέρει ανάλογα με τις πρώτες ύλες και τον τόπο παραγωγής.

Η αλήθεια είναι πως οι φυσικές πρώτες ύλες καθώς και η διαδικασία παραγωγής της μπίρας «κληρονομούν» στο αγαπημένο μας ποτό τη διατροφική του αξία.

Το «μυστικό» της επιτυχημένης συνταγής κρύβεται στην ανάμειξη βύνης κριθαριού (που μπορεί επίσης να προέρχεται από σιτάρι, σίκαλη, ή κάποιο άλλο δημητριακό), μαγιάς, λυκίσκου και νερού. Από το συνδυασμό των τεσσάρων αυτών φυσικών συστατικών παράγονται περισσότεροι από 40.000 τύποι μπίρας.Κάθε μπίρα, ανάλογα με το είδος/κατηγορία στην οποία ανήκει, έχει το δικό της τρόπο παρασκευής, ενώ η θρεπτική της αξία διαφέρει ανάλογα με τις πρώτες ύλες και τον τόπο παραγωγής της. Έτσι, σε γενικές γραμμές, τα φυσικά της συστατικά όπως το κριθάρι και ο λυκίσκος καθώς και η διαδικασία της ζύμωσης «εμπλουτίζουν» τη μπίρα με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, καθώς και με πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά! Πώς όμως φτιάχνεται η «θρεπτική» μπίρα;



Από το χωράφι.. στο ποτήρι σας

Η παραγωγική διαδικασία της μπίρας ξεκινάει από το στάδιο της βυνοποίησης, κατά την οποία το κριθάρι μετατρέπεται σε βύνη, αφού μουλιάσει σε νερό, βλαστήσει και ενεργοποιηθούν τα ένζυμα που συμβάλλουν στην παραγωγή της. Στη συνέχεια, αμέσως μετά την ξήρανσή της, στάδιο το οποίο της δίνει τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα, η βύνη αλέθεται, αναμιγνύεται με νερό και οδηγείται σε ειδικά δοχεία, όπου το άμυλό της διασπάται σε σάκχαρα.

Το μείγμα που προκύπτει (ζυθογλεύκος) φιλτράρεται, βράζει στους 100° C και κατά το βράσιμο προστίθεται ο λυκίσκος, προκειμένου να δώσει στη μπίρα το χαρακτηριστικό άρωμα, αλλά και τα αντιοξειδωτικά του στοιχεία. Έτσι ολοκληρώνεται το δεύτερο στάδιο της ζυθοποίησης.Το ζυθογλεύκος ψύχεται, αερίζεται και μετά από την προσθήκη της μαγιάς καταλήγει στις δεξαμενές ζύμωσης όπου η μπίρα αποκτά το ανθρακικό της καθώς τα φυσικά της σάκχαρα μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα (ανθρακικό) και αλκοόλη.

Στο στάδιο της ωρίμανσης (- σίτευσης) η μπίρα ψύχεται στους 0 C για να σταθεροποιηθεί και ύστερα περνάει από ειδικά φίλτρα (διήθηση και ανθράκευση) για να απομακρυνθεί η μαγιά και άλλες ουσίες. Όταν αποκτήσει το διαυγές της χρώμα, είναι έτοιμη για εμφιάλωση, παστερίωση και αποθήκευση, μέχρι εσείς να την πιείτε.. στην υγειά σας!


Πηγή: http://www.nutrimed.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα κοινοί μύθοι για το λίπος



Οι πιο δημοφιλείς ανακρίβειες που έχουν ειπωθεί.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το βάρος και ψάχνουν απεγνωσμένα τη μαγική μυστική φόρμουλα για να κάψουν το επιπλέον λίπος, γεννιούνται ένα σωρό μύθοι και ανακρίβειες πάνω στο θέμα αυτό.

Παρακάτω αναφέρονται τα πιο δημοφιλή «μαργαριτάρια» που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και φυσικά υπάρχει η εξήγηση γιατί δεν ισχύουν.

Μύθος 1: Είναι εφικτό να εξαφανίσουμε το τοπικό λίπος.

Όταν χάνεται λίπος με τη δίαιτα τότε αυτό χάνεται από όλο το σώμα. Αν με ειδικές ασκήσεις εστιάσουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος αυτό που θα καταφέρουμε είναι να τονώσουμε τους μυς σε εκείνο το σημείο κάνοντας έτσι την εν λόγω περιοχή να φαίνεται πιο σφιχτή και σφριγηλή. Το λίπος όμως παραμένει. Είναι σημαντικό επομένως να γυμνάζουμε αρμονικά όλο το σώμα αν θέλουμε να χάσουμε λίπος.

Μύθος 2: Η έντονη αερόβια άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να καεί το λίπος.

Γενικότερα το να ασκούμαστε εντατικά μας βοηθάει να έχουμε μια καλή φυσική κατάσταση και να διατηρούμε το μεταβολισμό(καύσεις) σε καλά επίπεδα. Έτσι η έντονη αερόβια άσκηση δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψουμε το λίπος.

Μύθος 3: Η προπόνηση με βάρη μας φουσκώνει και εγκλωβίζεται το λίπος

Οι ασκήσεις με βάρη τονώνουν τους μυς και γενικότερα το σώμα. Όταν αυτές γίνονται στα πλαίσια της λογικής και συνδυάζονται και με αερόβια άσκηση δε μας φουσκώνουν! Μάλιστα όταν αυξάνεται η μυϊκή μάζα το σώμα μας κάνει περισσότερες καύσεις και κατά συνέπεια ελαττώνεται το λίπος μόνο όμως αν παράλληλα ακολουθήσουμε και μια ισορροπημένη διατροφή παράλληλα.

Μύθος 4: Υπάρχει ένα χάπι που καίει το λίπος άσχετα με το αν τρώμε ή γυμναζόμαστε

Δυστυχώς δεν το ανακαλύψανε ακόμη. Αν και κυκλοφορούν κατά καιρούς διάφορα σκευάσματα για το αδυνάτισμα το χάπι που να οδηγεί σε αυτό, δηλαδή να καίει το λίπος, από μόνο του δεν έχει βρεθεί. Τα περισσότερα από αυτά τα σκευάσματα έχουν παρενέργειες και αναφέρουν συνήθως ότι θα πρέπει να καταναλώνονται παράλληλα με μια ισορροπημένη διατροφή! Μάλιστα πολλά από αυτά είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία.

Μύθος 5: Μετά από 20 λεπτά άσκησης αρχίζει να καίγεται το λίπος

Το σώμα χρησιμοποιεί ως καύσιμα το γλυκογόνο και το λίπος. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, δηλαδή αν κρατάει για πολλή ώρα, το σώμα θα χρησιμοποιήσει περισσότερο λίπος για να κάψει αλλά ο χρόνος των είκοσι λεπτών δεν είναι το σημείο που ξεκινάμε να καίμε το λίπος αυτό θα εξαρτηθεί και από το είδος αλλά και από την ένταση της άσκησης που κάνουμε.

Μύθος 6: Όταν τρώμε αργά το βράδυ αποθηκεύουμε περισσότερο λίπος

Μια θερμίδα είναι πάντα μια θερμίδα είτε καταναλώνεται το πρωί είτε το βράδυ. Το σώμα δέχεται τις θερμίδες ανεξαρτήτως ώρας. Ο μύθος ότι το βραδινό παχαίνει προέρχεται κυρίως από κάποια άτομα που τρώνε αργά το βράδυ φαγητό από έξω ή τσιμπάνε διάφορα παχυντικά σνακ το βράδυ επιπλέον με τα γεύματα που τρώνε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άρα καταναλώνουν παραπάνω θερμίδες και αυτό είναι που τους παχαίνει! Ένα ελαφρύ βραδινό είτε τρώγεται νωρίς είτε αργά δε θα μας παχύνει.

Μύθος 7: Η κυτταρίτιδα είναι πιο δύσκολο να ελαττωθεί από το συνολικό λίπος.

Η κυτταρίτιδα είναι συνδυασμός εγκλωβισμένου λίπους και νερού στα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Αλλά το λίπος στις περιοχές με κυτταρίτιδα δεν διαφέρει από το υπόλοιπο λίπος στο σώμα. Με τη σωστή διατροφή και την άσκηση μπορεί να μειωθεί η κυτταρίτιδα αν και σε κάποιες περιπτώσεις

Μύθος 8: Αν δεν τρώμε λίπος το λίπος στο σώμα δεν αυξάνεται

Το λίπος, οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες όταν λαμβάνονται σε περίσσεια μετατρέπονται σε λίπος στο σώμα. Επομένως οι αποθήκες του λίπους μπορούν να γεμίσουν ακόμα και αν δεν καταναλώνουμε λιπαρά!

Μύθος 9: Τα γονίδια ευθύνονται περισσότερο για το κάψιμο του λίπους απ'ότι η διατροφή και η άσκηση.

Οι γενετικοί παράγοντες και γενικότερα η κληρονομικότητα σχετίζονται με το βάρος του ανθρώπου ωστόσο κάνοντας μια σωστή διατροφή και εντατική άσκηση άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο μπορούμε να ελέγξουμε το βάρος μας. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις παχύσαρκων ατόμων που ευθύνεται αποκλειστικά η κληρονομικότητα για τα κιλά τους.

Μύθος 10: Το λίπος δεν ξαναμπαίνει στα σημεία που γίνεται λιποαναρρόφηση.

Αν και με τη λιποαναρρόφηση μειώνονται τα λιποκύτταρα, το σώμα είναι σε θέση να δημιουργήσει νέα λιποκύτταρα και στην ίδια περιοχή.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου



Πολλές επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν τα οφέλη του.

Πρόκειται για φυτό που είναι γνωστό από την αρχαιότητα και μας έρχεται από την Ασία. Το σκόρδο περιέχει μια ουσία γνωστή ως αλισίνη, στην οποία οφείλει και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και την προστασία του ίδιου του φυτού από εισβολείς (έντομα, μικροοργανισμοί).

Το σκόρδο περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης Β6 και C, μαγγανίου, σεληνίου. Πλήθος επιστημονικών ερευνών αναδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου. Φαίνεται ότι μια σκελίδα σκόρδου (γύρω στα 4γρ) καθημερινά προσφέρει τα ευεργετικά αποτελέσματα του εν λόγω φυτού.

Οφέλη Σκόρδου, συνοπτικά:

- Υπολιπιδαιμικό Υποχοληστερολαιμικό

Χωρίς να έχει διευκρινιστεί πλήρως ο μηχανισμός, φαίνεται ότι το σκόρδο δρα μειώνοντας τη δραστικότητα ενός ενζύμου που παίρνει μέρος στην ενδογενή βιοσύνθεση της χοληστερόλης. Σε ασθενείς που ακολουθούν υπολιπιδαιμική θεραπεία μπορεί το σκόρδο να συνδυαστεί με τη θεραπευτική τους αγωγή.

- Μειώνει τα τριγλυκερίδια

Φαίνεται κάποια συστατικά του σκόρδου (θειούχες ενώσεις, όπως θειο-αλλοκυστεΐνη), εφόσον αυτό έχει ξεφλουδιστεί ή κοπεί ή πολτοποιηθεί συμβάλλουν στην αναστολή του ενζύμου που συνθέτει λιπαρά οξέα

- Προλαμβάνει γρίπη-κρύωμα

Ενισχύει την ανοσοποιητική λειτουργία, έχει συσχετισθεί με πρόληψη κρυολογήματος

- Ηπατοπροστατευτικό - Νευροπροστατευτικό - Αντιοξειδωτικό

Πρόκειται για εύρος ευεργετικών δράσεων που οφείλονται στην αλλισίνη, αλλά και σε άλλες ενώσεις (πχ σάπωνες)που σχηματίζονται από εκχύλισμα σκόρδου

- Αντικαρκινικό

Μελέτη («Iowa Women’s study») έχει δείξει ότι μέτρια κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει κατά 35% την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του παχέως εντέρου. Το σκόρδο ειδικά όταν ‘ταλαιπωρείται’ (κόψιμο, ξεφλούδισμα) περιέχει ουσίες με ιδιαίτερα αντικαρκινική δράση (θειο-αλλοκυστεΐνη, αλλικίνη, αλλυλικό δισουλφίδιο).

Συμβουλή:

Ακόμα και λίγα λεπτά μαγειρέματος μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα της αλισίνης και άλλων ευεργετικών ουσιών του σκόρδου. Όταν μαγειρεύεται ολόκληρο το σκόρδο η μείωση είναι μεγαλύτερη, ενώ αν το σκόρδο έχει ξεφλουδιστεί, κοπεί ή πολτοποιηθεί πριν το μαγείρεμα η μείωση είναι μικρότερη. Αυτό γιατί το ξεφλούδισμα, το κόψιμο, η πολτοποίηση του σκόρδου απελευθερώνει την αλινάση (ένζυμο), που βοηθά στο σχηματισμό ευεργετικών και αντικαρκινικών θειούχων ενώσεων. Γι’ αυτό, καλό είναι να ξεφλουδίζετε το σκόρδο, να το ψιλοκόβετε και να το αφήνετε έτσι για 5-10 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Σκόρδα Τρίπολης

Τα σκόρδα καλλιεργούνται και παράγονται και στην Τρίπολη. Τα σκόρδα Τρίπολης βρίσκονται στο «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Φύτευση: Οκτώβριος-Νοέμβριος.

Συγκομιδή: Ιούνιος.

Αγοράζοντας σκόρδο

Προτιμήστε το ξηρό, παχουλό, σταθερό χωρίς κηλίδες. Το φρέσκο σκόρδο είναι λευκό ως υπόλευκο.

Αποφύγετε σκόρδο με μπαλώματα ή με μαλακό κεφάλι.

Αποθήκευση σκόρδου

Μην το βάλετε στο ψυγείο. Αποθηκεύετε το σκόρδο σε σκοτεινό, δροσερό σημείο (πχ ντουλάπι) ή σε πήλινο δοχείο.

Μαγειρική Προετοιμασία σκόρδου

Για το ξεφλούδισμα: με την επίπεδη μεριά ενός μαχαιριού πιέστε κάθε σκελίδα σκόρδου προς τα κάτω γρήγορα και απαλά (σημείωση: το φρέσκο σκόρδο είναι κολλώδες και δύσκολο στο ξεφλούδισμα).

Απορρίψτε το χαρτώδες δέρμα, κόψτε το άκρο της ρίζας και ψιλοκόψτε.

Λήψη Σκόρδου

Ο καλύτερος τρόπος είναι να καταναλώνεται ωμό το σκόρδο. Υπάρχουν και φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως και χάπια σκόρδου.

Προσοχή:

Ασθενείς που ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή θα πρέπει να ενημερώνουν το γιατρό τους για την κατανάλωση σκόρδου, καθώς το σκόρδο παρουσιάζει αντιπηκτικές ιδιότητες.

Επίσης, μην το παρακάνετε με την κατανάλωσή του, πάνω από 5 σκελίδες σκόρδο την ημέρα, περά από τη δυσοσμία που μπορεί να ενοχλεί τον... περίγυρο, προκαλεί έντονο φούσκωμα και καούρα.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο smartphone για τυφλούς



Με χρήση των ρυθμίσεων προσβασιμότητας του Android.

Μια από τις ενσωματωμένες δυνατότητες του Android είναι και η προσβασιμότητα που προσφέρει σε άτομα με αναπηρίες. Οι δυνατότητες αυτές είναι ενσωματωμένες στον πυρήνα του λειτουργικού και είναι διαθέσιμες σε όλους μέσα από τις ρυθμίσεις.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά ένα νέο smartphone, σχεδιασμένο αποκλειστικά για τυφλούς που κάνει ίσως την καλύτερη δυνατή χρήση αυτών των δυνατοτήτων προσβασιμότητας ICS και Jelly Bean, με κάποιες βελτιώσεις. Το Georgie χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android και μια πλατφόρμα εφαρμογών η οποία σύμφωνα με την Sight and Sound Technology είναι «σχεδιασμένες από τυφλούς για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης».

Οι εφαρμογές αυτές ουσιαστικά χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας του Android προκειμένου το Georgie να βοηθά τους τυφλούς να αλληλεπιδρούν με το smartphone τους με οποιονδήποτε τρόπο. Το smartphone μπορεί επίσης να ανακοινώνει φωνητικά ειδοποιήσεις και γεγονότα, όπως μηνύματα και κλήσεις ακριβώς όπως το Talkback. Ταυτόχρονα δέχεται φωνητικές εντολές από τον χρήστη στις οποίες απαντάει αναλόγως, κάτι σαν το Siri, αλλά με πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά.

Το Georgie διαθέτει δυνατότητα OCR ώστε να μπορεί να διαβάζει πινακίδες και menu στον χρήστη ενώ μέσω της δυνατότητας text-to-speech μπορεί να ανακοινώνει πληθώρα πληροφοριών στους χρήστες, όπως την ώρα και ημερομηνία, την πρόγνωση καιρού, την πορεία που ακολουθεί περπατώντας και βέβαια οτιδήποτε κάνει πάνω στην οθόνη. Το κινητό μπορεί ακόμα και να ορίσει διαδρομή για τον χρήστη αποφεύγοντας περιοχές με χαμηλή βλάστηση και εμπόδια, με δεδομένα που παίρνει από το Google Maps.

Μπορεί σε γενικές γραμμές τα smartphones να είναι αρκετά πολύπλοκα για τυφλούς, το Georgie όμως είναι η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια προσέγγισης ανθρώπων που έχουν χάσει την όρασή τους.

Η συσκευή πωλείται στην Βρετανία στην τιμή των 299 λιρών, περίπου 380 ευρώ με συσκευή Samsung Y, Samsung Xcover, Motorola Defy+ ή Samsung Galaxy Ace, ενώ για όσους έχουν ήδη Android συσκευή και θέλουν μόνο την σουίτα εφαρμογών, αυτή πωλείται προς 149 λιρών, περίπου 190 ευρώ, με ξεχωριστές εφαρμογές να είναι διαθέσιμες από 32 ευρώ.

Θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε στο μέλλον και στην Ελλάδα, βέβαια με την πλήρη υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα εκκαθαριστικά έρχονται



Νέα παρτίδα με 369.432 εκκαθαριστικά σημειώματα απέστειλε σε αντίστοιχο αριθμό φορολογούμενων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Από αυτά τα 216.532 είναι χρεωστικά, τα 25.417 είναι πιστωτικά και τα 127.483 είναι μηδενικά.

Έως τώρα έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους 3.086.571 εκκαθαριστικά σημειώματα από τα οποία προκύπτει μέσος φόρος, που πρέπει να καταβληθεί, 1.635 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των εκκαθαριστικών σημειωμάτων τα 2.087.947 είναι χρεωστικά, τα 741.433 είναι μηδενικά και τα 257.191 είναι πιστωτικά.


Διαβάστε περισσότερα...

Τιμητικές διακρίσεις σε μαθητές


Πέντε Έλληνες μαθητές βγήκαν πρώτοι στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2012, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Tallinn της Εσθονίας από 15-24 Ιουλίου, όπου και διαγωνίστηκαν στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2012, με μαθητές από 81 χώρες.

Ο Εμμανουήλ Βουρλιώτης βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο και με Τιμητικές Διακρίσεις οι Φώτιος Βόγιας και Μιχαήλ Χαλκιόπουλος.

Τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής και την Ελληνική Συμμετοχή στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και την επιστημονική υπευθυνότητα του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και την εκπαιδευτική υπευθυνότητα του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την οικονομική υποστήριξη της φετινής Αποστολής ανέλαβε ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου και συμπληρωματικά η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία από το «Σπάρτακο»



Διοργανώνεται την 1η Αυγούστου στο Νότιο Πεδίο.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η τράπεζα αίματος «Σπάρτακος» την Τετάρτη, 1η Αυγούστου.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην έμπρακτη αυτή κίνηση προσφοράς προς το συνάνθρωπο μπορούν να προσέλθουν στο Νότιο Πεδίο από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι.

Η αιμοληψία θα γίνει σε συνεργασία με το νοσοκομείο Γρεβενών.

Η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων, είναι απαραίτητη σ΄ αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς, ειδικότερα αυτούς τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες.


Διαβάστε περισσότερα...

Κραυγή αγωνίας για αγγελούδι



Από μια λεπτή κλωστή κρέμεται η ζωή της πεντάχρονης Αγγελικής και η πολιτεία εξακολουθεί να αδιαφορεί. Η σπάνια ασθένεια -προπιονική οξυαιμία- από την οποία πάσχει το μικρό κορίτσι από την Πάτρα απαιτεί ειδική τροφή σε σκόνη καθώς δεν μπορεί να τραφεί με τίποτα άλλο και ειδική φαρμακευτική αγωγή 1700 ευρώ μηνιαίως.

Την ώρα που οι γονείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το ποσό καθώς είναι άνεργοι, ο ΟΓΑ δεν έχει εγκρίνει από τον περασμένο Φεβρουάριο τη χορήγηση της αγωγής της.

"Εάν πέσει σε κώμα άλλη μια φορά το παιδί κινδυνεύει η ζωή του" λέει στον Ελεύθερο Τύπο η μητέρα της, Ελενα.

Η ίδια επισημαίνει πως δνε είναι η πρώτη φορά που καθυστερούν να της δώσουν τα χρήματα των ειδικών σκευασμάτων με τα οποία τρέφεται η Αγγελική από το ασφαλιστικό ταμείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος για άτομα με αναπηρίες



Κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο 43 εργαζόμενοι με αναπηρίες στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αναψυχής Κερατσινίου Δραπετσώνας (ΔΗΚΕΠΑ), πολλοί από τους οποίους πάσχουν από βαριές αναπηρίες και μεταξύ αυτών κάποιοι καρκινοπαθείς.

Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσληφθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση με επιδοτούμενο πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας (3+1 έτη), εργάζονται χωρίς επίσημη απόσπαση σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έντεκα μήνες.

Με έγγραφο που κοινοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο (αρ. πρωτ. εγγράφου 436/16-07-2012), το Τμήμα ειδικών Κοινωνικά Ομάδων του ΟΑΕΔ προειδοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας ότι αν δεν εξοφληθούν εντός 15 ημερών οι μισθοί των εργαζομένων και αν δεν καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, το πρόγραμμα θα διακοπεί αυτοδικαίως και οι εργαζόμενοι ΑΜΕΑ θα πάψουν να προσέρχονται στην εργασία τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ για το σύνολο των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ έχουν να καταβληθούν από τον Ιούλιο του 2011. Εκτός όμως από τους εργαζομένους ΑΜΕΑ, επιπλέον 40 εργαζόμενοι (διοικητικοί υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου και συμβασιούχοι καθηγητές των πολιτιστικών και αθλητικών τμημάτων του Δήμου) είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

Ταυτόχρονα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17-06-2012, έγιναν καταγγελίες για διαδρομές μαύρου χρήματος στην Κοινωφελή Επιχείρηση. Σημαντικό στοιχείο, είναι η πληρωμή δεκάδων ανθρώπων την 16η Σεπτεμβρίου 2011 με διάφορα ποσά, οι οποίοι δεν είχαν κανενός είδους σύμβαση εργασίας με τον Δήμο ή την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Ταυτόχρονα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, γνωστός γιατρός του Κερατσινίου και παράλληλα γιατρός στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, εισέπραττε προκαταβολικά είκοσι μισθούς, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους! Η καταγγελία αυτή έγινε από τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας στο δημοτικό συμβούλιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο για ΑμεΑ



Το Kenguru είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σχεδιασμένο για οδηγούς με κινητικά προβλήματα και μέσα στους επόμενους 6-12 μήνες θα βρίσκεται στην αγορά με την τιμή του να υπολογίζεται κοντά στα €20.000!

Η ουγγρική εταιρία που σχεδίασε το Kenguru πριν από 6 χρόνια, βρήκε υποστηρικτή-χρηματοδότη, μία δικηγόρο από το Texas (επίσης ανάπηρη), η οποία προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η παραγωγή του, προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ και αργότερα στην Ευρώπη.





Σε ότι αφορά τη λειτουργικότητα του Kenguru, ο οδηγός εισέρχεται μαζί με το καροτσάκι του με τη βοήθεια μιας μικρής μηχανικής μπάρας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η οποία μετακινείται με τηλεχειριστήριο. Όταν εισέλθει, απλά μεταφέρεται μαζί με το καροτσάκι στη θέση του οδηγού και ξεκινά το αυτοκίνητο. Το μοντέλο που βρίσκεται τώρα σε στάδιο παραγωγής ελέγχεται με "handlebars" όπως οι μηχανές, αλλά η Kenguru ετοιμάζει μοντέλο με "joystick".





Το μέγεθος του είναι συγκριτικά παρόμοιο με ένα SMART fortwo και ζυγίζει περίπου 550kg μαζί με τις μπαταρίες. Χάρη σε αυτές, έχει αυτονομία για 70-110km με μέγιστη ταχύτητα 45km/h, νούμερα που δεν εντυπωσιάζουν αλλά σίγουρα είναι ικανοποιητικά για τη μετακίνηση ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα εντός πόλης.

Επίσης μπορείτε να δείτε και την λειτουργία του στα δυο ακόλουθα βίντεο:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη τυφλός - μαϊμού



Ο 60χρονος τυφλός - μαϊμού συνελήφθη με την κατηγορία ότι από το 2008 εισέπραττε παράνομα το επίδομα τυφλού και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απάτη και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και τον παρέπεμψε ν' απολογηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο «τυφλός» κατηγορείται ότι τα τελευταία 4,5 χρόνια εισέπραξε παράνομα από το Δημόσιο συνολικά πάνω από 26.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατά την παρακολούθησή του διαπίστωσαν ότι ο «τυφλός» κατάφερνε να παρκάρει το αυτοκίνητό του με χειρουργική ακρίβεια. Οπως ενημέρωσαν τον εισαγγελέα «σε μία από τις περιπτώσεις που είδαν στάθμευσε το αυτοκίνητο του σ' ένα χώρο μήκους 4,5 μέτρων τη στιγμή που το αυτοκίνητο που οδηγούσε έχει μήκος 4,1 μέτρα»!

Δικογραφία όμως για ψευδή βεβαίωση σχηματίζεται και εις βάρος γιατρού του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» ο οποίος φέρεται ότι γνωμοδότησε, ώστε να δοθεί το επίδομα τυφλού στο συγκεκριμένο άτομο. Με εντολή του εισαγγελέα Λάμπρου Τσόγκα διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του, προκειμένου η δικογραφία να συσχετιστεί μ' αυτή του 60χρονου.




Το σχόλιό μας: Αναμενόμενο όλο αυτό. Πρέπει κάποια στιγμή να φύγουν τα καρκινώματα και αυτοί που τα υπο-στηρίζουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερα έσοδα από μείωση της φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία



Σε απόλυτη αντίθεση με όλα τα άλλα κράτη η φορολογία του κλάδου.

Σε μείωση των δημοσίων εσόδων οδηγεί η υπερφορολόγηση του κλάδου των κινητών επικοινωνιών, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Icap για την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της μελέτης, η φορολογία του κλάδου στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε απόλυτα μεγέθη, η χώρα μας καταλαμβάνει την 1η θέση στον κόσμο ως προς το συνολικό φόρο που επιβάλλεται στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, με 37-48% αθροιστικές επιβαρύνσεις (ΦΠΑ 23% και ειδικό τέλος 12-20%), ενώ, σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συνολικό ποσοστό φόρου δεν ξεπερνάει το 25%.

Αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών, όπως αναφέρεται στη μελέτη, είναι η σταθερή μείωση, την τελευταία τριετία, των δημοσίων εσόδων από την κινητή τηλεφωνία.

Αναλυτικότερα, τα δημόσια έσοδα μειώθηκαν, το 2011, κατά 12,6%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 232 εκατ. ευρώ, το 2010, κατά 3,2% (62 εκατ. ευρώ) και, το 2009, κατά 1,1% (52 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της μελέτης, το 2012, τα δημόσια έσοδα αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω κατά 13,4%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των κινητών επικοινωνιών συνεισέφερε, μόνο για το 2011, 1.612 εκατ. ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (972 εκατ. ευρώ οι εταιρείες κινητής και 640 εκατ. ευρώ η υπόλοιπη αλυσίδα, π.χ. προμηθευτές των παρόχων και έμποροι συσκευών).

Ειδικά, για το 2011, στα παραπάνω ποσά θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος χορήγησης των αδειών χρήσης του φάσματος, ύψους 380 εκατ. ευρώ.

Μείωση των φόρων για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο περιορισμός της φορολογίας του κλάδου μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και κατ' επέκταση στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ειδικότερα, εξαίρεση από το ειδικό τέλος των συνδέσεων, που προσφέρουν και όγκο δεδομένων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο τουλάχιστον 50Mb, θα οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων από 141 εκατ. ευρώ, το 2011, σε 224 εκατ. ευρώ, το 2013.

Στη μελέτη επισημαίνεται ότι μείωση του ΦΠΑ από 23% στο 20% θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δημόσιων εσόδων κατά 4 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη και τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην ευρύτερη οικονομία.
Επίσης, όπως τονίζεται, μείωση του ειδικού τέλους κατά 10% θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δημόσιων εσόδων κατά 0,8 εκατ. ευρώ, ενώ, λαμβάνοντας υπόψη και τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην υπόλοιπη οικονομία, το βέλτιστο επίπεδο του ειδικού τέλους για τα δημόσια έσοδα ανέρχεται στο 50%, χαμηλότερα από ό,τι σήμερα με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 29 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στη μελέτη υπογραμμίζεται ότι κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ πάνω στο ειδικό τέλος θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δημόσιων εσόδων κατά 0,4 εκατ. ευρώ, ενώ, συνυπολογίζοντας τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην υπόλοιπη οικονομία, η αύξηση ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Το E-mail που συγκίνησε όλη την Ελλάδα...



...από ένα περήφανο ΑμεΑ

Ω! Των Παξών Τοπικοί Άρχοντες...

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ....
Δεν θέλει πολλά ΕΥΡΩ....και ψεύτικες υποσχέσεις!


Ας δούμε το e-mail του όμως:

Αποφάσισα να στείλω αυτό το κείμενο- παράπονο γιατί, ως συνήθως εδώ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα εδώ στο νησί που κατοικώ και από πού κατάγομαι, δεν βρίσκω καμία μα καμία ανταπόκριση.

Δεν γνωρίζω αν εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι…
Αλλά ας πάρω τα πράγματα από την αρχή.
Είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες, κινούμαι με αναπηρικό αμαξίδιο και είμαι 30 ετών. Κατάγομαι και κατοικώ στο όμορφο νησί Παξούς.
Για τους περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, Έλληνες και ξένους τουρίστες, η μεγαλύτερη χαρά και η απόλαυση τους είναι η θάλασσα και το κολύμπι.
Όχι όμως για μένα...

Γιατί εδώ, αυτό τον παράδεισο που τόσο διαφημίζεται από τα ΜΜΕ blog, sites, εκπομπές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, περιοδικά με τις όμορφες παραλίες του νησιού, αλλά και από όσους ήρθαν και θα ξανάρθουν, χωρίς όμως να έχει φροντίσει ο Δήμος και οι αρμόδιοί του να κατασκευάσουν μια απλή ράμπα, είτε ξύλινη ή από τσιμέντοδιάδρομος, για να διευκολύνει το καροτσάκι να πάει μέχρι τα πρώτα βότσαλα της θάλασσας. Με αποτέλεσμα να έχω να κάνω μπάνιο στη θάλασσα τουλάχιστον 6 καλοκαίρια.
Δεν απαίτησα ράμπα σε όλες τις παραλίες αλλά έστω σε μία, για να χαρούμε και εμείς τη θάλασσα και τον ήλιο.
Επίσης να προσθέσω ότι είμαστε 2 όλα και όλα άτομα με καροτσάκι, συν οι ξένοι τουρίστες -επισκέπτες σε καροτσάκια , τους παίρνουν στα χέρια. Είναι πολύ άσχημο θέαμα και μεγάλη ντροπή αυτό καθώς χάνεται η αξιοπρέπεια και η περηφάνια ενός ΑΜΕΑ.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ......


  



Διαβάστε περισσότερα...

Απαγορευτικό για 12 παραλίες της Αττικής



Προσοχή που κάνετε τις βουτιές σας…

Δώδεκα παραλίες της Αττικής στις οποίες πρέπει να αποφεύγεται η κολύμβηση ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σε χθεσινή της εγκύκλιο, η υφυπουργός Δημόσιας Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, αναφέρει ότι οι ακατάλληλες παραλίες είναι οι εξής:

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Έθνος» όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια και ναυπηγεία, διαλυτήρια πλοίων. Ολόκληρη η περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα. Ολόκληρη η περιοχή Σκαραμαγκά, μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου.

Η παραλία Μεγάρων, από προβλήτα απέναντι από το ελικοδρόμιο μέχρι την πλαζ Μεγάρων, καθώς και ο μικρός όρμος της προβλήτας έναντι του ελικοδρομίου. Τα λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μέτρα εκατέρωθεν του κέντρου «Μιραμάρε».

Η περιοχή από το βόρειο άκρο του Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας). Σε ζώνη 50 μέτρων από κάθε πλευρά του στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων. Σε ζώνη 200 μέτρων από κάθε πλευρά των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες ή προτείνονται σχετικές σημάνσεις από τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η περιοχή των ναυπηγείων, του λιμανιού και του όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ, με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θορικού (Ακτή Θεάτρου).

Στη Ραφήνα, σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μόλου του λιμανιού. Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στις περιοχές Νέας Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ και των κατασκηνώσεων Αεροπορίας.

Ακατάλληλη για κολύμβηση είναι και η περιοχή του Ασωπού ποταμού.


Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές για ιδανικές διακοπές με το αυτοκίνητο



Οδηγίες για ασφαλή οδικά ταξίδια.

Το αυτοκίνητο ανέκαθεν ήταν ο αγαπημένος τρόπος μεταφοράς στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τώρα, με την οικονομία να βρίσκεται διαρκώς στο πλάνο, το αυτοκίνητο θα είναι ο βασικός τρόπος μεταφοράς μας, από και προς το σημείο των καλοκαιρινών μας διακοπών!

Το θέμα που κυριαρχεί μεταξύ φίλων, ζευγαριών, γνωστών κ.ο.κ. είναι αν και (σε περίπτωση καταφατικής απάντησης) που θα πάνε διακοπές. Μπορεί όντως οι «οικονομικές» κάνουλες να έχουν κλείσει τις στρόφιγγες τους, όμως οι περισσότεροι κάπου θα απολαύσουμε τα μπάνια μας, ακόμα και στο εξοχικό, το δικό μας ή των φίλων μας. Σαφώς και δεν πρέπει να αγνοούμε ότι, υπάρχει και αντίστοιχα μια μερίδα κόσμου που θα απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές σε ένα τόπο μαγικό και της αρεσκείας του. Οι γνώμες όμως, σε όποια και από τις δυο προαναφερθείσες κατηγορίες και αν ανήκετε, είναι πως το βασικό μέσο μετακίνησης θα είναι το αυτοκίνητο. Γι’ αυτό λοιπόν, περιποιηθείτε το αυτοκίνητό σας για να σας χαρίσει απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

Τι πρέπει να ελέγξετε πριν από ένα μεγάλο ταξίδι

Το ιδανικό πριν από το ταξίδι των διακοπών σας, είναι να έχετε πραγματοποιήσει την προβλεπόμενη περιοδική συντήρηση του οχήματος σας.
Ακόμα και αν την έχετε κάνει, θα πρέπει να τσεκάρετε μερικά επιμέρους σημεία μόνοι σας, για τα οποία δεν θα δαπανήσετε πολύ ώρα.

Έλεγχος λαδιών και νερού ψυγείου
Καλό είναι να ελέγξετε την στάθμη των λαδιών του κινητήρα, αλλά και του νερού του ψυγείου. Γενικότερα, καλό θα ήταν να τσεκάρετε τα υγρά του υδραυλικού τιμονιού, αλλά και το υγρό των φρένων.

Πίεση ελαστικών
Θα πρέπει να ελέγξετε τις πιέσεις των ελαστικών για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έχετε υπόψη σας ότι μια λάθος πίεση των ελαστικών μπορεί να αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, μην παραλείψετε να ελέγξετε την πίεση της ρεζέρβας, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο κλατάρισμα.

Καθαρισμός τζαμιών
Οι κακές καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με ένα βρώμικο παρμπρίζ ή λερωμένα παράθυρα, μπορεί να καταστούν παράγοντας άκρως κουραστικός και επικίνδυνος. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε να καθαρίσετε όλα τα τζάμια με κάποιο καθαριστικό τζαμιών.

Έλεγχος Δέσμης Φώτων
Τα φώτα του αυτοκινήτου πρέπει να λειτουργούν άψογα, είτε αυτά αφορούν στην ορατότητά μας είτε στην προειδοποίηση των άλλων οδηγών (φλας και φρένα στοπ). Δε χρησιμοποιούμε τους προβολείς ομίχλης, αν δεν έχει ομίχλη, ούτε τους προβολείς αν υπάρχει προπορευόμενο ή αντίθετα ερχόμενο όχημα. Αν δε διαθέτετε φώτα Xenon, που είναι αυτορυθμιζόμενα, στο φορτωμένο όχημά σας πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το σχετικό διακόπτη στο ταμπλό του αυτοκινήτου (στα σύγχρονα αυτοκίνητα) ή χειροκίνητα με το ρυθμιστή πάνω στους προβολείς (στα παλαιότερα μοντέλα). Οφείλετε να έχετε ένα σετ λάμπες και ασφάλειες, στην περίπτωση που κάποια καεί!

Ρύθμιση καθρεφτών
Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε σωστά και να τους καθαρίσετε πριν το ταξίδι έτσι, ώστε να αποδίδουν σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων τους.

Τι πρέπει να θυμάστε

Φαρμακείο
Εκτός του ότι είναι απαραίτητα από το νόμο, φαρμακείο, τρίγωνο, πυροσβεστήρας και ανακλαστικό γιλέκο είναι αδιανόητο να λείπουν από κάθε όχημα. Στο φαρμακείο, τηρώντας απαρέγκλιτα τις ημερομηνίες λήξης, τοποθετούμε: αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντισταμινικά, οινόπνευμα, οξυζενέ, βάμμα ιωδίου, βαμβάκι, γάζες, τραυμαπλάστ, ξηρό πάγο, γάντια μιας χρήσης και αλουμινοκουβέρτα επιβίωσης. Αν πάσχουμε από κάτι συγκεκριμένο, πρέπει να φέρουμε μαζί μας και εξειδικευμένα φάρμακα (π.χ. χάπια για πίεση, καρδιά ή ινσουλίνη για διαβήτη). Ποτέ δεν οδηγούμε αν είμαστε υπό την επήρεια φαρμάκων που προκαλούν υπνηλία και μείωση των αντανακλαστικών. Πρέπει να ελεγχθεί η ημερομηνία λήξης του πυροσβεστήρα, να είναι άμεσα προσβάσιμος κι όχι κάτω από ένα σωρό βαλίτσες. Καλό θα ήταν σε κάθε όχημα να υπάρχει φακός, γάντια εργασίας, ιμάντας ρυμούλκησης και ένα πολυεργαλείο.

Κλιματισμός
Ο κλιματισμός του αυτοκινήτου είναι ο βασικότερος παράγοντας για τη δημιουργία σωστής ατμόσφαιρας στην καμπίνα του. Όταν το έχουμε αφήσει σταθμευμένο για αρκετή ώρα στον ήλιο, τότε η θερμοκρασία στο εσωτερικό του μπορεί να έχει ξεπεράσει τους 60 βαθμούς Κελσίου, νούμερο άκρως απαγορευτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι, καλό είναι πριν εισέλθουμε, να ανοίξουμε την πόρτα του οδηγού και του συνοδηγού, ώστε να εξέλθουν οι μεγάλες μάζες καυτού αέρα και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσουμε το σύστημα κλιματισμού στην ανώτερη ταχύτητα του ανεμιστήρα και στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Από τη στιγμή που θα αντιληφθούμε ότι η ατμόσφαιρα είναι ανεκτή, μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και αυξάνουμε τη θερμοκρασία του κλιματισμού, ώστε να έχουμε ιδανική ψύξη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε το κλιματιστικό να λειτουργεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των επιβατών. Καλό είναι επίσης να έχουμε αντικαταστήσει και το φίλτρο γύρης της καμπίνας, ώστε να μας παρέχει ταυτόχρονα και μία υγιεινή ατμόσφαιρα.

Τι να προσέχετε
Ανέκαθεν η σπαζοκεφαλιά του οδηγού είναι πότε να ξεκινήσει το ταξίδι για το προορισμό που έχει επιλέξει. Οι απόψεις διίστανται για το πότε είναι η κατάλληλη ώρα αναχώρησης, μιας και κάθε ώρα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Αντικειμενικά όμως μια από τις πιο κατάλληλες ώρες για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι θεωρείται νωρίς το πρωί, αμέσως μετά το ξημέρωμα. Ο ήλιος ακόμα δεν έχει ανέβει ψηλά και δεν κάνει ζέστη, τα μάτια σας κουράζονται λιγότερο στο φως της ημέρας και οι αισθήσεις σας είναι πιο οξυμμένες. Από την άλλη πλευρά, κακή ώρα για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας είναι το σούρουπο, καθώς τότε η ορατότητά σας είναι περιορισμένη.

ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Πλεονεκτήματα:
1. Καλή ορατότητα
2. Συχνές στάσεις
3. Οι συνεπιβάτες απολαμβάνουν τη διαδρομή
4. Δεν νυστάζετε.
Μειονεκτήματα:
1. Εντονότερη ζέστη
2. Πιθανή κίνηση

ΤΑΞΙΔΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
Πλεονεκτήματα:
1. Δροσιά
2. Λιγότερη κίνηση στο δρόμο
3. Τα παιδιά κοιμούνται.
Μειονεκτήματα:
1. Το σκοτάδι κουράζει τα μάτια
2. Νυστάζετε ευκολότερα
3. Δεν μπορείτε να κάνετε συχνές στάσεις στους επαρχιακούς ερημικούς δρόμους
4. Απαιτεί μεγαλύτερη εγρήγορση.

Τα κλειδιά και τα μάτια σας
Ένα συνηθισμένο φαινόμενο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι ότι αρκετοί είναι εκείνοι που χάνουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους, ιδιαίτερα στην αμμουδιά της παραλίας. Γι’ αυτό, από τη στιγμή που θα φθάσετε σε αυτή και θα κλειδώσετε το όχημά σας, καλή είναι η σκέψη να ανοίξετε μία τσάντα και να τα αφήσετε εκεί μέσα, μέχρι να έρθει η στιγμή να αποχωρήσετε από την παραλία. Επίσης, όλα τα καινούρια αυτοκίνητα διαθέτουν αυτόματο κλείδωμα τηλεχειρισμού, με αποτέλεσμα ο μηχανισμός του κλειδιού να επηρεάζεται, αν βρίσκεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εκτεθειμένος στις ακτίνες του ηλίου.

Ξεκουραστείτε όσο χρειάζεστε
Περισσότερα από 4 στα 10 ατυχήματα στη διάρκεια των διακοπών οφείλονται στην κούραση του οδηγού. Μοιράστε την απόσταση του ταξιδιού με διαλείμματα για ξεκούραση κάθε 2-3 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων αποφύγετε τα βαριά γεύματα και το αλκοόλ. Προτιμάτε κρύο νερό, φυσικούς χυμούς, φρούτα και καφέ. Επίσης, αν αισθανθείτε αδιαθεσία ή πονοκέφαλο, αφήστε να οδηγήσει κάποιος άλλος επιβάτης με άδεια οδήγησης. Τέτοια περιστατικά μειώνουν σημαντικά την αντίδραση του οδηγού, που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος.


Πηγή: http://www.autotriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα πληρώσετε τον φόρο σε δέκα δόσεις



Κανονικά η πληρωμή της πρώτης δόσης ανεξάρτητα από τη ρύθμιση.

Κανονικά θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και στη συνέχεια θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση που αναμένεται, για την πληρωμή του φόρου σε έως και 10 δόσεις.

Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη, γενικό γραμματέα του ΚΕΠΥΟ και όσα ανέφερε στον Αθήνα 9.84 οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου την πρώτη δόση και στη συνέχεια θα ρυθμιστούν οι οφειλές για τις άλλες δύο δόσεις.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ρύθμιση της οφειλής δηλαδή αν οι πολίτες θα πρέπει να συνωστισθούν σε ουρές στις εφορίες για να ζητήσουν δόσεις. Για την ώρα το θέμα παραμένει ασαφές και δεν έχει ξεκαθαριστεί.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ τοποθέτησε τον συνολικό φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες σε 6 δισ. ευρώ ενώ πρόσθεσε ότι είναι τεχνικά εφικτό να κατατεθούν όλες οι φορολογικές δηλώσεις μέχρι το τέλος του μήνα.


Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε σε μαραθώνιο σεξ με τις έξι συζύγους του!



Οι πέντε τον απείλησαν με μαχαίρι για να τις ικανοποιήσει.

Τη ζωή του έχασε ο Νιγηριανός Ουρόκο Ονόγια έπειτα από μαραθώνιο σεξ με τις συζύγους του.

Η κατάσταση δεν ήταν εύκολη για τον Ονόγια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι πέντε σύζυγοί του τού επιτέθηκαν και απαίτησαν να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους ανάγκες απειλώντας τον με μαχαίρι και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν, για τον ίδιο σκοπό, με την 6η σύζυγό του.

Αποφασισμένος να τις ευχαριστήσει όλες, άρχισε να κάνει σεξ με την κάθε μία στη σειρά. Κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πέντε συζύγων αλλά στην 5η οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν.

Σύμφωνα με την έκτη σύζυγο, ξαφνικά ο Ονόγια «σταμάτησε να αναπνέει, και όλες οι σύζυγοι έφυγαν από το δωμάτιο γελώντας. Όταν όμως διαπίστωσαν πως δεν μπορούσα να τον συνεφέρω έφυγαν τρέχοντας προς το δάσος».

Δύο από τις συζύγους συνελήφθησαν και ως αιτία θανάτου του Ονόγια αναφέρθηκε ο «βιασμός μέχρι θανάτου». Πιστεύεται πως επιχείρησε να αντισταθεί στις απαιτήσεις των συζύγων του όταν του επιτέθηκαν.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως οι πέντε σύζυγοι είχαν σχεδιάσει την επίθεσή τους. Συναντήθηκαν και κατάστρωσαν το σχέδιο εισβολής στο υπνοδωμάτιο όπου θα βρισκόταν με την 6η σύζυγό του, προκειμένου να διεκδικήσουν τα συζυγικά τους δικαιώματα.


Διαβάστε περισσότερα...

Bazaar διοργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Γαλαξίδι



Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του οργανισμού.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί όσους στηρίζουν τη δράση του, να παρευρεθούν στο bazzar που διοργανώνει από την Παρασκευή 27 Ιουλίου έως και την Κυριακή 29 Ιουλίου, στο Γαλαξίδι.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη θέση «Κιόσκι» τις παραπάνω μέρες, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.30 το βράδυ.

Οι υπεύθυνοι του «Χαμόγελου» θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τη δράση του οργανισμού στα 17 χρόνια παρουσίας του.

Παράλληλα, όσοι επιθυμούν μπορούν να ενισχύσουν το έργο του, κάνοντας ταυτόχρονα και τις καλοκαιρινές αγορές τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Στη μάχη της ανακούφισης των πολιτών από την ανέχεια, οι ελληνικοί δήμοι



Προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και εκπαίδευση.

Την ώρα που η φτώχεια και η ανεργία στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις με απρόβλεπτες κοινωνικές προεκτάσεις οι δήμοι της Αττικής, αλλά και όλης της χώρας, με ιδιαίτερα σημαντικές και οργανωμένες δράσεις, στέκονται δίπλα στους δημότες τους, προσφέροντας δωρεάν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και εκπαίδευση.

Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Κοινωνικά Φροντιστήρια, Δημοτικά Ανταλλακτήρια Ειδών Ένδυσης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης για τη στήριξη των ανθρώπων που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της βαθειάς οικονομικής κρίσης, που πλήττει την Ελλάδα.

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών, αυτές οι δράσεις έχουν ως σκοπό τη διατήρηση στον καλύτερο δυνατό βαθμό της κοινωνικής συνοχής μεταξύ των κατοίκων των πόλεων τους.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών στον δήμο της Νέας Σμύρνης μέσα στον Αύγουστο στην οδό Αρτάκης 34 θα ξεκινήσει η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου θα διανέμονται δωρεάν είδη διατροφής, καθαριότητας, υγιεινής, βρεφοανάπτυξης.

Οι δικαιούχοι θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, στους οικονομικά αδύναμους και στους ανέργους. Στην πρώτη κατηγορία θα ανήκουν πολίτες με εισόδημα έως 6.000 ευρώ (μοναχικά άτομα, άγαμοι), διμελείς οικογένειες με εισόδημα 7.500 ευρώ και προσαύξηση 1.500 ευρώ για κάθε προστατευόμενο άτομο.

Στη δεύτερη κατηγορία το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να μην ξεπερνά τα 12.000 ευρώ για διμελείς οικογένειες. Στο ποσό προστίθενται 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος.

Ο δικαιούχος θα καταθέτει δικαιολογητικά στον δήμο και θα παραλαμβάνει μια μαγνητική κάρτα η οποία θα «φορτώνεται», ανάλογα με την κατηγορία που θα ανήκει ο κάτοχός της, με ένα μηνιαίο ποσό και με κάθε αγορά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα αφαιρείται το αντίστοιχο ποσό.

Όλα τα είδη θα είναι δωρεάν και η επιλογή θα είναι ελεύθερη ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου ή οικογένειας. Τα προσφερόμενα είδη θα προμηθεύεται ο δήμος από όσους πολίτες, συλλόγους, φορείς και επιχειρήσεις επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά στο πρόγραμμα.

«Για λόγους γραφειοκρατικούς δεν έχουμε καταφέρει να ξεκινήσουμε ακόμα το πρόγραμμα, ωστόσο πιστεύουμε ότι μέσα στον Αύγουστο θα είμαστε έτοιμοι.

Ήδη, οι αιτήσεις είναι αρκετές και όπως φαίνεται θα ξεκινήσουμε με περισσότερους από 200 δικαιούχους. Το λυπηρό είναι ότι στην πλειονότητά τους είναι άνεργοι και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών μακροχρόνια.

Η προσπάθεια γίνεται κατά κύριο λόγο με χρήματα του δήμου και δευτερευόντως από χορηγίες και εντάσσεται στον στόχο μας να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, που πραγματικά έχουν ανάγκη», σημείωσε στο ΑΜΠΕ ο προιστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νέας Σμύρνης, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Δημοτικό ανταλλακτήριο ρούχων και ειδών ένδυσης λειτουργεί στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Πρόκειται για δημοτική πρωτοβουλία σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν, να ταξινομήσουν και να διαθέσουν καινούργια και μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδυσης σε πολύ καλή κατάσταση καθώς και πολλά άλλα απαραίτητα είδη.

Στόχος της προσπάθειας είναι να εξυπηρετηθούν πρωτίστως κάτοικοι του δήμου οι οποίοι, λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτά τα είδη.

Το ανταλλακτήριο βρίσκεται στην οδό Τριπόλεως 19, στην Αργυρούπολη, και μπορούν να απευθύνοται σε αυτό όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να ανταλλάξουν ρούχα ή παπούτσια, τα οποία πλέον δεν χρειάζονται, με κάτι άλλο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν, στο δημοτικό ανταλλακτήριο, διαθέσιμα εκτός από ρούχα και παπούτσια, τσάντες και άλλα αξεσουάρ, λευκά είδη σεντόνια και παπλώματα.

«Το δημοτικό ανταλλακτήριο είναι δράση παράλληλη με πολλές άλλες του δήμου μας. Υλοποιείται τους τελευταίους περίπου έξι μήνες και η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.

Από το δημοτικό ανταλλακτήριο έχουν επωφεληθεί έως στιγμής 180 οικογένειες. Λόγω καλοκαιριού, η λειτουργία του διακόπηκε και θα ξεκινήσουμε και πάλι από τον Σεπτέμβριο παράλληλα με το Κοινωνικό Φαρμακείο που λειτουργεί στην πόλη μας, το Κοινωνικό Ιατρείο που λειτουργεί με ένα δίκτυο εθελοντών ιατρών και έως τώρα έχει προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερους από 1.000 ανασφάλιστους δημότες μας, και τέλος την τράπεζα τροφίμων που προμηθεύει φαγητό σε άπορες οικογένειες.

Όλα τα διαθέσιμα προϊόντα του ανταλλακτηρίου συγκεντρώθηκαν κυρίως από ιδιώτες πολίτες, ενώ πολλά παραχωρήθηκαν από καταστηματάρχες της πόλης» λέει στο ΑΜΠΕ ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλίας Μαραγκός.

Στην περιοχή της Ηλιούπολης, από τις 30 Ιανουαρίου, λειτουργεί Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη στήριξη του κλάδου των φαρμακοποιών, έπειτα από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του τομεάρχη Φαρμακοποιών Ηλιούπολης Ν. Ιωσηφίδη, του προέδρου των Φαρμακοποιών του Κόσμου Σπ. Σερεμίδη και του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντου. Δικαιούχοι για φάρμακα είναι άποροι, άνεργοι και ανασφάλιστοι κάτοικοι Ηλιούπολης, κάτοχοι της κάρτας του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εκδίδεται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.

Τα απαιτόυμενα δικαιολογητικά είναι: α) αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9, β) βεβαίωση από τον ΕΟΠΠΥ ότι ο δικαιούχος δεν είναι ασφαλισμένος και γ) υπεύθυνη δήλωση του Ν1599. Απαραίτητη για τη χορήγηση φαρμάκων στους δικαιούχους είναι η ιατρική συνταγή.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηλιούπολης, Χρίστος Γιαννάκης, σημειώνει στο ΑΜΠΕ: «Το πρόγραμμα με το Κοινωνικό Φαρμακείο μας πηγαίνει πολύ καλά, ο κόσμος μας πιέζει και ζητάει συνεχώς τη βοήθεια μας. Ήδη, από τον Ιανουάριο περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν πάρει φάρμακα.

Εμείς έχουμε πληθώρα φαρμάκων και επάρκεια σε σχέση με τη ζήτηση, ενώ φάρμακα που δεν τα βρίσκει κανείς στα φαρμακεία, ή που μπορεί να κοστίζουν έως και 2.500 ευρώ, εμείς τα παρέχουμε δωρεάν. Παρά τα προβλήματα των φαρμακοποιών, τα οποία κατανοούμε, το πρόγραμμα εξελίσσεται ανέλπιστα καλά».

Στον δήμο Ιλίου θα ξεκινήσουν από τη νέα σχολική χρονιά Κοινωνικά Φροντιστήρια με λειτουργία φροντιστηριακών τμημάτων με εθελοντές καθηγητές από την περιοχή.

Ειδικότερα, σε συνάντηση του δημάρχου της πόλης, Νίκου Ζενέτου, με τους διευθυντές των Λυκείων του δήμου συμφωνήθηκε οι σχολικές μονάδες να παραμένουν ανοιχτές και μετά το τέλος του διδακτικού ωραρίου, ώστε να χρησιμοποιούνται για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια.

Σε δήλωση του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Ζενέτος τονίζει: «Πρόκειται για προσπάθεια που στοχεύει στο να απαλύνουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και να σταθούμε κοντά στα παιδιά μας θωρακίζοντάς τα όσο μπορούμε από τις δυσμενείς συνέπειες.

Συζητήσαμε με τους καθηγητές της πόλης τις δυνατότητες, που υπάρχουν στις σχολικές μας μονάδες, για τη λειτουργία Κοινωνικών Φροντιστηρίων και καταλήξαμε πως είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί.

Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τη λειτουργία τους, καθώς πρέπει να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών για παιδιά που προέρχονται από οικογένειες, οι οποίες παρουσιάζουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες, που αφορούν την εκπαίδευση, επειδή πιστεύουμε πως η οικονομική αυτή αδυναμία δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στη μόρφωση.

Αντίστοιχες δράσεις υπάρχουν και σε άλλους δήμους, όπως Κοινωνικό Φαρμακείο στο Ηράκλειο Αττικής και Κοινωνικά Παντοπωλεία στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Καλαμάτα, τους Αγίους Αναργύρους, τον Άλιμο, το Μαρκόπουλο και όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.


Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφορώντας στην Τρίπολη με ποδήλατο



Ο δήμος δημιούργησε ποδηλατικούς σταθμούς επί πληρωμή.

Όσοι ζουν ή επισκέπτονται την Τρίπολη και έχουν βαρεθεί να μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους, μπορούν να επιλέξουν το ποδήλατο, αφού ο δήμος δημιούργησε τρεις ποδηλατικούς σταθμούς στο κέντρο της πόλης.

Οι ποδηλατικοί σταθμοί βρίσκονται στην Πλατεία Άρεως στην Οδό Β. Οικονομίδου 37, και στην Οδό Ελ. Βενιζέλου 5 και λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:45 – 14.00 και 17:00 – 20:30, και τα Σάββατα από 9:00 – 15:00.

Το κόστος ενοικίασης είναι: Κάθε ώρα 1 ευρώ, για ½ ημέρα 5 ευρώ, μία ολόκληρη ημέρα 8 ευρώ, το Σαββατοκύριακο 15 ευρώ και για μία εβδομάδα 40 ευρώ. Για τους επισκέπτες της πόλης θα υπάρχει αναλυτικός χάρτης με όλα τα σημαντικά σημεία και αξιοθέατα της πόλης.

Η ευθύνη διαχείρισης και ενοικίασης ανατέθηκε από τον δήμο, σε τρεις τοπικούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ποδηλάτου, όπου σε κάθε σταθμό θα βρίσκονται 15 ποδήλατα. Οι τιμές ενοικίασης και ο τρόπος διάθεσης των ποδηλάτων διαμορφώνονται αποκλειστικά από τον Δήμο Τρίπολης.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναλυτικός οδηγός με 183 κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα



Για όσους την «ψάχνουν» εναλλακτικά, δείτε το χάρτη και όλες τις πληροφορίες.

Θέλετε εναλλακτικές διακοπές; Τα κάμπινγκ πάντα αποτελούν την καλύτερη πρόταση. Όχι μόνο γιατί είναι πολύ πιο οικονομικά από τις διακοπές σε ένα ξενοδοχείο αλλά διότι σας δίνεται η δυνατότητα να μένετε στη φύση.

Οπότε, σκεφτείτε μόνο πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε και θα πάτε και όπου θέλετε. Ιδού λοιπόν, ένας οδηγός με τα περισσότερα κάμπινγκ στην Ελλάδα.

Στον χάρτη που παρατίθεται, να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και άλλα κάμπινγκ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το newsbeast.gr επικοινώνησε με όλα τα κάμπινγκ αλλά δεν κατέστη δυνατή η επιβεβαίωση στοιχείων και γι’ αυτό δεν περιλαμβάνονται στη λίστα.

Δείτε λοιπόν που θα πάτε και πόσα χρήματα θα χρειαστείτε.

ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

BLUE DREAM: Περιοχή: Σάνη Τηλ: 23740-31435
Κόστος: 8 ευρώ το άτομο, 8 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ το ρεύμα. Στην τελική τιμή γίνεται 10% έκπτωση.

ALIKES CAMPING: Περιοχή: Αμμουλιάνη, Χαλκιδική Τηλ: 23770-51379 Κόστος: 7 ευρώ σκηνή, 7 ευρώ το άτομο, 1 ευρώ το ρεύμα.

ANAMOUR: Περιοχή: Συκιά Τηλ: 23750-51112
Κόστος: 6 ευρώ άτομο, 6 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο, 4 ευρώ την ημέρα το ρεύμα (δεν είναι υποχρεωτικό).

ΑΙΓΕΑΣ: Περιοχή: Νέα Καλλικράτεια Τηλ: 2399023871
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ σκηνή, 3,20 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,80 ευρώ ρεύμα.

Αρμενιστής: Περιοχή: Ακτή Αρμενιστής Τηλ: 2375091511
Κόστος: 7,20 ευρώ το άτομο, 7,30 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΙΣΑ: Περιοχή: Συκιά Τηλ: 2375051235 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 6,50 ευρώ η σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ ρεύμα

ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ: Περιοχή: Καλαμίτσι Τηλ: 23750-41411
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 6,50 ευρώ η σκηνή, 3,70 ευρώ το αυτοκίνητο

ΚΑΛΑΝΔΡΑ: Περιοχή: Καλάνδρα Τηλέφωνο: 23740-41345
Κόστος: 6 ευρώ άτομο, 7 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,5 ευρώ το ρεύμα

ΚΑΣΤΕΛΛΟ: Περιοχή: Νέος Μαρμαράς Τηλέφωνο: 23750-71095 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 10 ευρώ αυτοκίνητο και σκηνή, 4 ευρώ ρεύμα

ΛΑΚΑΡΑ: Περιοχή: Άγιος Νικόλαος Τηλέφωνο: 23750-91444
Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ μικρή σκηνή και 7 ευρώ η μεγάλη, 4 ευρώ το αυτοκίνητο και 4 ευρώ το ρεύμα

ΛΙΝΑΡΑΚΙ: Περιοχή: Συκιά Τηλέφωνο: 23750-41718 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο, 3 ευρώ το ρεύμα

MITARI: Περιοχή: Νικήτη Τηλέφωνο: 2375071775 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 9 ευρώ σκηνή και αυτοκίνητο, 3 ευρώ το ρεύμα

ΜΑΡΜΑΡΑΣ: Περιοχή: Νέος Μαρμαράς Τηλ: 23750-71901 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 6,5 ευρώ η σκηνή

ΜΕΛΙΣΣΗΣ: Περιοχή: Συκιά Τηλ: 2375041631 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΥΛΟΣ: Περιοχή: Ξυλένιος Πύργος Τηλ: 2375091444 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΡΕΑ: Περιοχή: Βουρβουρού Τηλ: 2375091100 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 8 ευρώ η σκηνή


ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΥΘΕΙΟ: Περιοχή: Γύθειο Τηλέφωνο: 2733022522 Κόστος: 6 ευρώ άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο, 4 ευρώ το ρεύμα

ΜΑΝΗ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Μαυροβούνι Τηλέφωνο: 27330-23450 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΕΛΤΕΜΙ: Περιοχή: Μαυροβούνι Τηλέφωνο: 2733022833 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5,5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΟ ΜΥΣΤΡΑΣ: Περιοχή: Παλαιολόγειο Τηλ: 2731022724 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΣΙΜΟΣ: Περιοχή: Πελοπόννησος Τηλ: 27340-22672 Κόστος: 8 ευρώ το άτομο, 10 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

MANI BEACH: Περιοχή: Μαυροβούνι, Γύθειο Τηλ: 27330-23450 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΠΟΡΤΟ ΑΓΕΡΑΝΟΣ: Περιοχή: Βαθύ, Γύθειο Τηλ: 27330-93342 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 9 ευρώ η σκηνή

ΜΥΣΤΡΑΣ CAMPING: Περιοχή: Σκλαβική, Μυστράς, Λακωνία Τηλ: 27310-22724 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΚΡΗΝΙΔΩΝ: Περιοχή : Κρηνίδες Τηλέφωνο: 2510-516162 Κόστος: 3 ευρώ το άτομο ημερησίως και 4 ευρώ η σκηνή

ΜΠΑΤΗΣ: Περιοχή: Μπάτης Τηλ: 2510243051 Κόστος: 22 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα, περιλαμβάνεται σκηνή και αυτοκίνητο στην τιμή.

ΠΕΥΚΑΡΙ: Περιοχή Πευκάρι στη Θάσο Τηλ: 2593051190 Κόστος: 4 ευρώ το άτομο, 5, 40 ευρώ η σκηνή

PRINOU CAMPING: Περιοχή: Σκάλα Πρίνος, Θάσος Τηλ: 25930-71170 Κόστος: 4,30 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 2,60 το αυτοκίνητο

PARADISO CAMPING: Περιοχή: Νέα Ηρακλίτσα, Καβάλα Τηλ: 25940-21595 Κόστος: 6,40 ευρώ το άτομο, 6,40 ευρώ η σκηνή

LASPOLOUTRA CAMPING: Περιοχή: Παραλία Νέα Καρβάλη, Καβάλα Τηλ: 2510–316240 Κόστος: 4 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το άτομο



Στο χάρτη υπάρχει ο αριθμός των κάμπινγκ που επικοινώνησε το newsbeast.gr και επιβεβαίωσε την ύπαρξή τους αλλά και τις τιμές της σεζόν.


ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΜΟΛΥΒΟΣ CAMPING: Περιοχή: Μόλυβος, Λέσβος Τηλ: 22530-71169 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 2 ευρώ η σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο.



ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΚΡΗΤΗ

ΜΗΘΥΜΝΑ: Περιοχή: Δραπανιάς Κισσάμου Τηλέφωνο: 2822031444 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΧΑΝΙΑ: Περιοχή: Άγιοι Απόστολοι Τηλ: 28210-31138 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

NOPIGIA CAMPING: Περιοχή: Νοπήγια, Κίσσαμος Χανίων Τηλ: 28220-31111 Κόστος: 7 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο.

ΓΡΑΜΜΕΝΟ: Περιοχή: Παραλία Γραμμένο, Κουντούρα, Παλαιόχωρα Χανίων Τηλ: 28230-42125 Κόστος: ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Ασπρόβαλτα Τηλ: 2397022249 Κόστος: 4,5 ευρώ άτομο, 3,50 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ αυτοκίνητο, 3,50 ευρώ ρεύμα

CASTLE VIEW: Περιοχή: Μυστράς Τηλέφωνο: 27310-83303
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

RETZIKAS CAMPING: Περιοχή: Ποταμός, Επανομή, Θεσσαλονίκη Τηλ: 23920-41090 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο, 2 ευρώ το ρεύμα


ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

APOLLON VILLAGE: Περιοχή: Γιαννιτσοχώρι Τηλ: 26250 61200
Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ το ρεύμα

ΑΛΦΕΙΟΣ: Περιοχή: Αρχαία Ολυμπία Τηλ: 2624022951
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,80 ευρώ ρεύμα

ΘΟΛΟ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Θολό Τηλέφωνο: 2625061345
Κόστος: 5,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΙΟΝΙΟΝ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Γλύφα Τηλέφωνο: 26230 96396
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 7 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΕΛΙΣΣΑ: Περιοχή: Κάστρο Κυλλήνης Τηλ: 26230-95213 Κόστος: 18 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα. (περιλαμβάνεται σκηνή αυτοκίνητο)

ΝΤΙΑΝΑ: Περιοχή: Αρχαία Ολυμπία Τηλ: 2624022314 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

FOURNIA BEACH: Περιοχή: Κάστρο Κυλλήνης Τηλ: 26230-95095 Κόστος: 5,40 ευρώ το άτομο, 3,90 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: Περιοχή: Παλούκι Τηλ: 2622022721 Κόστος: 20 ευρώ για δύο άτομα ημερησίως


ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΣΤΡΟΣ: Περιοχή: Άστρος Τηλ: 2755051500
Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 5,50 ευρώ σκηνή, 2,30 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,10 ευρώ το ρεύμα

ΖΑΡΙΤΣΙ: Περιοχή: Τύρος Τηλέφωνο: 2757041429
Κόστος: 6,20 ευρώ άτομο, 5,8 ευρώ η σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,90 ευρώ ρεύμα

ΘΥΡΕΑ: Περιοχή: Μελιγού (Πόρτες) Τηλέφωνο: 2755-051002
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΡΕΝΤΙΝΑ: Περιοχή: Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, Αρκαδία Τηλ: 27550-91090 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Περιοχή: Αστυπάλαια: Τηλ: 2243061900 Κόστος: 7 ευρώ άτομο, 2 ευρώ η σκηνή

ΛΕΡΟΣ: Περιοχή: Ξηρόκαμπος Τηλέφωνο: 2247023372 Κόστος: 8 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, αυτοκίνητο δωρεάν

Μπορεί φυσικά να σας φανεί παράξενο, όμως, τα Δωδεκάνησα ενδείκνυνται περισσότερο για ελεύθερο κάμπινγκ και γι' αυτό πηγαίνουν εκεί αρκετοί παραθεριστές. Αρκεί όμως να μην δώσετε δικαιώματα (γυμνισμό, σκουπίδια στην παραλία κ.ά).


ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ARGOLIC STRAND: Περιοχή: Δρέπανο
Τηλ: 27520 92376 Κόστος: 6 ευρώ άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο, 3 ευρώ το ρεύμα

ΒΕΡΔΕΛΗΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: Γαλιάσι, Παλαιά Επίδαυρος Τηλ: 2753041425 Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ: Περιοχή: Νέα Επίδαυρος Τηλέφωνο: 27530-31181
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο και 3 ευρώ η σκηνή ημερησίως

ΣΚΑΛΑ: Περιοχή: Κάντια Αργολίδας Τηλ: 27520-94366 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

LIDO: Περιοχή: Τολό Αργολίδας Τηλ: 27520-59396 Κόστος: 7,50 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΚΑΣΤΡΑΚΙ: Περιοχή: Ασσίνη Τηλέφωνο: 2752059386 Κόστος: 8 ευρώ το άτομο, 7,50 ευρώ σκηνή, 4,50 ευρώ το αυτοκίνητο

ΛΕΥΚΑ: Περιοχή: Δρέπανο Τηλέφωνο: 2752092334 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΛΙΝΤΟ ΙΙ: Περιοχή: Τολό Τηλέφωνο: 27520-59396 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΠΕΚΑΣ: Περιοχή: Παλιά Επίδαυρος Τηλ: 2753041524 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: Περιοχή: Νέα Επίδαυρος Τηλ: 2753031296 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 2,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΝΙΚΟΛΑΣ: Περιοχή: Παλιά Επίδαυρος Τηλ: 2753041297 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 5,5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΞΕΝΗ: Περιοχή: Ασσίνη Τηλ: 2752059338 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΤΡΙΤΩΝ: Περιοχή: Πλάκα Δρεπάνου, Αργολίδα Τηλ: 27520-92228 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 7 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το ρεύμα, 2 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙ: Περιοχή: Καστράκι Τηλ: 2432-023744
Κόστος: 18 ΕΥΡΩ για δύο άτομα ημερησίως

INTERNATIONAL: Περιοχή: Καλαμπάκα Τηλέφωνο: 24320-22239
Κόστος: 5,5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο

PHILOXENIA: Περιοχή: 3χλμ Τρικάλων - Καλαμπάκας, Τρίκαλα Τηλ: 24320-24466 Κόστος: 17 ευρώ τα δύο άτομα ημερησίως. (Περιλαμβάνεται σκηνή και αυτοκίνητο).


ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ATHENS: Περιοχή: Περιστέρι Διεύθυνση: 7ο χλμ. Αθηνών-Κορίνθου Τηλ: 2105814114 Κόστος: 8,50 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή για δύο άτομα, 4 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ το ρεύμα

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Περιοχή: Μαραθώνας Τηλ: 2294055577 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ: Περιοχή: Αδάμες Τηλ: 210-8075579 Κόστος: 26 ευρώ την ημέρα για δύο άτομα

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ: Περιοχή: Νέα Μάκρη Τηλ: 2294092719 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 7 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΠΟΣΕΙΔΩΝ: Περιοχή: Αλεποχώρι, Τηλ: 22960 51492 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο μαζί με τη σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Περιοχή: Αγία Άννα: Τηλ: 22270 97250
Κόστος: 10 ευρώ το άτομο μαζί με πρωινό+ 5,50 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,60 ευρώ το ρεύμα

ΡΟΒΙΕΣ¨Περιοχή: Ροβιές, Εύβοια Τηλ: 22270-71120 Κόστος: 6,50 ευρώ το άτομο, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο, 8,50 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ παροχή ρεύματος

ΠΕΥΚΙ CAMPING: Περιοχή: Πευκί, Αρτεμίσιο, Εύβοια Τηλ: 22260-40469 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΥΛΟΣ: Περιοχή: Μύλος, Ερέτρια Τηλ: 22290-60420 Κόστος: 6,20 ευρώ το άτομο, 4,40 ευρώ η σκηνή, 3,20 ευρώ το αυτοκίνητο

DALUZ: Περιοχή: Παραλία Αλυκές, Δροσιά, Χαλκίδας Τηλ: 22210-62142 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5,50 ευρώ η σκηνή

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: Περιοχή: Πολιτικά Εύβοιας Τηλ: 22280-32889 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή


ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΛΥΚΕΣ: Περιοχή: Αλυκές Τηλ: 2695083233
Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 5,50 ευρώ σκηνή,3,50 ευρώ αυτοκίνητο, 3,50 ευρώ το ρεύμα

ΖΑΝΤΕ: Περιοχή: Τραγάκι Τηλέφωνο: 2695061710
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, δωρεάν το αυτοκίνητο

ΛΑΓΑΝΑΣ: Περιοχή Άγιος Σώστης Τηλέφωνο: 26950-51585 Κόστος: 15 ευρώ για δύο άτομα εάν μείνουν από τέσσερις ημέρες και πάνω. (Στην τιμή περιλαμβάνεται σκηνή και αυτοκίνητο)

PARADISE: Περιοχή: Μέσο Γερακάρι Τηλ: 2695061888 Κόστος: 16 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα


ΚΥΘΗΡΑ

KAPSALI CAMPING: Περιοχή: Καψάλι, Κύθηρα Τηλ: 27360-31580 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 6 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗ

ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ: Περιοχή: Αγία Γαλήνη στο Ρέθυμνο Τηλ: 2832091386 Κόστος: 6,50 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο,2 ευρώ το ρεύμα

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ: Περιοχή: Πλακιάς Τηλ: 28320-31507
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο

ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ: Περιοχή: Μυσίρια Τηλέφωνο: 28310-28694
Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 5,4 η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΕΛΛΑΣ: Περιοχή: Κάτω Γατζέα Τηλέφωνο: 24230-22267
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 σκηνή, 3 αυτοκίνητο

ΟΛΙΖΩΝ: Περιοχή: Μηλίνα Τηλ: 2423065236 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο

ΠΑΠΑ ΝΕΡΟ: Περιοχή: Παραλία Παπά Νερό, Άγιος Ιωάννης, Πήλιο Τηλ: 24260-31319 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΣΥΚΙΑ: Περιοχή: Κάτω Γατζέα, Πήλιο Τηλ: 24230-22279 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο. Γίνεται ένα 10% έκπτωση στις τιμές που αναγράφονται

CAMPING ROCKS: Περιοχή: Πατητήρι, Αλόννησος Τηλ: 24240-65410 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο

CAMPING IKAROS: Περιοχή: Στενή Βάλα, Αλόννησος Τηλ: 24240-65568 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, δωρεάν θέση αυτοκινήτου.

HELLAS CAMPING: Περιοχή: Κάτω Γατζέα, Πήλιο, Βόλος Τηλ: 24230-22267 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο.

KOUKOUNARIES: Περιοχή: Κουκουναριές, Σκιάθος Τηλ: 24270-49250 Κόστος: 11 ευρώ το άτομο ημερησίως.


ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ: Βρίσκεται στην Πάρο Τηλ: 2284091496
Κόστος: 8 ευρώ, 2 ευρώ σκηνή, δωρεάν πάρκινγκ και ρεύμα

FAR OUT: Περιοχή: Μυλοπότας, Ίος Τηλ: 22860-92301 Κόστος: 11 ευρώ το άτομο, αυτοκίνητο δωρεάν. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να το βάλετε μέσα στο κάμπινγκ, η θέση κοστίζει 10 ευρώ ημερησίως.

ΑΙΓΙΑΛΙ: Βρίσκεται στην Αμοργό Τηλ: 2285073500
Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, δωρεάν αυτοκίνητο και ρεύμα

ΑΝΔΡΟΣ: Περιοχή: Γαύριο στην Άνδρο Τηλ: 2282071444
Κόστος: 6, 50 ευρώ το άτομο,3,50 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

PLAKA CAMPING: Περιοχή: Αγία Άννα, Πλάκα, Νάξος Τηλ: 22850-42700 Κόστος: 9 ευρώ το άτομο, 2 ευρώ η σκηνή

ΚΕΑ CAMPING: Περιοχή: Παραλία Ποίσσες, Τζιά Τηλ: 22880-31302 Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 5,5 ευρώ σκηνή, 3,50 αυτοκίνητο

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: Περιοχή: Άγιος Θεολόγης Τηλ: 2284061410
Κόστος: 8 ευρώ το άτομο (Στην τιμή η σκηνή ), 2 ευρώ το αυτοκίνητο

ΚΟΡΑΛΛΙ: Περιοχή: Λιβαδάκια, Σέριφος Τηλ: 22810-51500 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή

ΛΙΒΑΔΙ: Περιοχή: Φολέγανδρος Τηλέφωνο: 22860-41204 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή

ΜΑΚΗΣ: Βρίσκεται στη Σίφνο και στην περιοχή Καμάρες. Τηλ: 22840-32366 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή

ΜΑΡΑΓΚΑΣ: Περιοχή: Αγία Άννα, Νάξος Τηλ: 22850-42599 Κόστος: 9 ευρώ το άτομο, 2 ευρώ η σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΗΛΟΣ – ΑΧΙΒΑΔΟΛΙΜΝΗ: Περιοχή: Αχιβαδολίμνη στη Μήλο Τηλ: 2287031410 Κόστος: 5 ευρώ η σκηνή, 6,5 ευρώ το άτομο

ΜΥΚΟΝΟΣ: Περιοχή: Παράγκα στη Μύκονο Τηλ: 2289024578 Κόστος: 10 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, δωρεάν παρκινγκ αυτοκινήτου

ΝΑΟΥΣΑ: Περιοχή: Νάουσα στην Πάρο Τηλ: 2284051595 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο μαζί με την σκηνή

PARADISE BEACH: Περιοχή Καλαμοπόδι, Μύκονος Τηλ: 2289022129 Κόστος: 10 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή

ΠΕΡΙΣΣΑ: Περιοχή Περίσσα στη Σαντορίνη Τηλ: 2286081343 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή

SURFING BEACH: Περιοχή: Σάντα Μαρία στην Πάρο, Τηλ: 22840-52491 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 3,60 αυτοκίνητο

ΤΗΝΟΣ: Περιοχή: Τήνος Τηλ: 22830-22344 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Περιοχή: Φηρά Τηλ: 22860-22944 Κόστος: 12,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΣΤΑΡΣ: Περιοχή: Μυλοπότας στην Ίο, Τηλ: 2286091302, Κόστος: 9 ευρώ το άτομο

KASTANIS: Περιοχή: Κατάπολα, Αμοργός Τηλ: 22850-71277 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο. Υπάρχει και χώρος για δωρεάν παρκάρισμα.


ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΚΡΗΤΗ

ΣΙΣΙ: Περιοχή: Σίσι Τηλ: 28410-71247 Κόστος: 6,90 ευρώ το άτομο, 5,2 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΡΙ: Περιοχή: Κουτσουνάρι, Ιεράπετρα Τηλ: 28420-61213 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο.


ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΦΑΝΑΡΙΟΥ: Περιοχή: Φανάρι Τηλ: 2535-031217 Κόστος: 21,75 ευρώ για δύο άτομα ημερησίως

ΚΡΥΟΝΕΡΙ CAMPING: Περιοχή: 4 χλμ. Προσκυνητών-Κρυονερίου, Κρυονερί Ροδόπης Τηλ: 25350-31217 Κόστος: 5,90 ευρώ το άτομο, 5,25 ευρώ η σκηνή, 4,70 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,95 ευρώ παροχή ρεύματος.


ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΑΓΙΑΝΝΗΣ: Περιοχή: Κίρρα Τηλ: 2265032555
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ σκηνή, 3,50 ευρώ το ρεύμα

ΑΠΟΛΛΩΝ: Περιοχή: Δελφοί Τηλ: 22650-82762
Κόστος: 8,50 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ αυτοκίνητο, 4 ευρώ η σκηνή

ΔΕΛΦΟΙ: Περιοχή: Χρισσό Τηλέφωνο: 22650-82745
Κόστος για δύο άτομα 21 ευρώ (περιλαμβάνεται σκηνή και αυτοκίνητο)

ΧΡΥΣΑ: Περιοχή: Χρισσό, Δελφοί Φωκίδας Τηλ: 22650-82050 Κόστος: 6,50 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο.


ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Επίσκοπος Τηλέφωνο:2645071388
Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΔΕΣΙΜΙ: Περιοχή: Βλυχό Τηλέφωνο: 26450-95374
Κόστος: 25 ευρώ για δύο άτομα (περιλαμβάνεται σκηνή, αυτοκίνητο και ρεύμα)

ΚΑΡΙΩΤΕΣ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Λευκάδα Τηλέφωνο: 26450-71103 Κόστος: 18 ευρώ για δύο άτομα (σκηνή αυτοκίνητο)

ΠΟΡΟΣ: Περιοχή Πόρος Τηλ: 26450-95452 Κόστος: 25 ευρώ για δύο άτομα ημερησίως

SANTA MAVRA: Περιοχή: Δεσίμη Τηλ: 26450-95007 Κόστος: 20 ευρώ ημερησίως για δύο άτομα


ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΓΙΑΝΝΗΣ: Περιοχή: Μεθώνη Τηλ: 2353041216
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ αυτοκίνητο και σκηνή

ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ: Περιοχή: Σκοτίνα Τηλ: 2352091478
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ αυτοκίνητο,

ΑΡΙΩΝ: Περιοχή: Παραλία Παντελεήμονα Τηλ: 2352041500
Κόστος: 7 ευρώ άτομο, 7 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Περιοχή: Σκοτίνα Τηλ: 2352091300
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5,50 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο, 4 ευρώ ρεύμα

GOLDEN BEACH: Περιοχή: Παραλία Παντελεήμονα Τηλ: 2352042129
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ: Περιοχή: Παραλία Παντελεήμονα Τηλέφωνο: 23520 41991 Κόστος: 20 ευρώ συνολικά για δύο άτομα

ΗΡΑΚΛΕΙΑ: Περιοχή: Παραλία Παντελεήμονα Τηλέφωνο: 23520-41403 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ σκηνή, 3 αυτοκίνητο

CASTLE: Περιοχή: Αγ. Παντελεήμονας Τηλέφωνο: 23520-41252 Κόστος: Τα 2 άτομα πληρώνουν ημερησίως 20,70 ευρώ

ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Περιοχή: Πλαταμώνας Τηλέφωνο: 23520-41676
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 7 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΝΕΦΕΛΗ: Περιοχή: Παραλία Παντελεήμονα Τηλ: 23520-41643 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο.

ΝΗΡΕΑΣ: Περιοχή: Βαρικό Τηλ: 2352061290 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΑΛΑΜΙ: Περιοχή: Πλαταριά Τηλέφωνο: 2665-071211
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΝΑΥΤΙΛΟΣ: Περιοχή: Πλατάρια Τηλ: 2665071416 Κόστος: 8 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΣΟΦΑΣ: Περιοχή: Παραλία Σοφάς, Πέρδικα Θεσπρωτίας Τηλ: 26650-91478 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΕΛΕΝΑ: Περιοχή: Πλατάρια, Ηγουμενίτσα Τηλ: 26650-71031 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ η σκηνή, 5 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

BLUE BAY: Περιοχή: Άγιος Κωνσταντίνος Τηλ: 2235031131
Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4,50 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

INTERSTATION: Περιοχή: Στυλίδα Τηλέφωνο: 2238023828
Κόστος: 6,7 ευρώ το άτομο, 4,10 αυτοκίνητο, 5,30 σκηνή, 4 ευρώ το ρεύμα. Στη συνολική τιμή γίνεται έκπτωση 10%

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ: Περιοχή: Καμμένα Βούρλα Τηλέφωνο: 2235022053 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 6,5 ευρώ η σκηνή, 4 ευρώ το αυτοκίνητο

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Περιοχή: Καμμένα Βούρλα, Φθιώτιδας Τηλ: 22350-41691 Κόστος: 5,90 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗ

ΚΑΡΑΒΑΝ: Περιοχή: Λιμένας Χερσονήσου Τηλέφωνο: 28970-22025 Κόστος: 7,5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΜΑΤΑΛΑ: Περιοχή: Μάταλα Τηλ: 2892045720 Κόστος: 4,5 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή

CRETA: Περιοχή: Γούβες, Ηράκλειο Τηλ: 28970-41400 Κόστος: 18,30 ημερησίως για δύο άτομα. Στην τιμή περιλαμβάνεται σκηνή και αυτοκίνητο.


ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ: Περιοχή: Σάμη Τηλέφωνο: 26740-22480 Κόστος: 8,5 ευρώ άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΜΜΟΣ: Περιοχή: Φοινικούντα Τηλ: 27230-71262
Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ αυτοκίνητο, 3 ευρώ το ρεύμα

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ: Περιοχή: Ανεμόμυλος, Φοινικούντα Μεσσηνίας Τηλ: 27230-71360 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

FARE CAMPING: Περιοχή: Καλαμάτα, Μεσσηνία Τηλ: 27210-29520 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, δωρεάν το αυτοκίνητο.

ΚΑΛΟΓΡΙΑ: Περιοχή: Στούπα Τηλέφωνο: 27210-77319 Κόστος: 5 άτομο, 4 ευρώ σκηνή, 2,5 ευρώ αυτοκίνητο

ΛΟΥΤΣΑ: Περιοχή: Λούτσα Φοινικούντας Τηλέφωνο: 2723071169 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 5,5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΝΑΥΑΡΙΝΟ ΙΙ: Περιοχή: Γιάλοβα Τηλ: 2723022973 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο, 5 ευρώ η σκηνή

ΦΟΙΝΙΚΕΣ: Φοινικούντα Μεσσηνίας Τηλ: 27230-28524 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ το αυτοκίνητο, 5 ευρώ η σκηνή

ΕΡΩΔΙΟΣ: Περιοχή: Γιάλοβα, Πύλος Μεσσηνίας Τηλ: 27230-28240 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ το αυτοκίνητο, 5 ευρώ η σκηνή

ΠΡΩΤΗ: Περιοχή: Μαραθόπολη Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας Τηλ: 27630-61211 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο, 5 ευρώ η σκηνή


ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΚΤΗ ΚΑΡΔΑ: Περιοχή: Δασιά Τηλ: 2661093595
Κόστος: 7,2 ευρώ το άτομο, 4,50 αυτοκίνητο, 5,30 ευρώ σκηνή, 4,6 ευρώ ρεύμα

ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Περιοχή: Λίμνη Τηλέφωνο: 26610 91417
Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 4,5 ευρώ σκηνή, 4 ευρώ αυτοκίνητο, 4 ευρώ ρεύμα

ΡΟΔΑ: Περιοχή: Ρόδα Τηλ: 2663063120 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 3,5 ευρώ σκηνή, 3,5 ευρώ το αυτοκίνητο, 3,80 ευρώ το ρεύμα. 20% έκπτωση στην τελική τιμή.


ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

ΒΑΡΑΔΕΣ: Θερμά Λουτρά Στη Σαμοθράκη ΤΗΛ: 25510-98291
Κόστος: 4 ΑΤΟΜΟ, 3 ΣΚΗΝΗ, 2,5 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ: Περιοχή: Θερμά Λουτρά, Σαμοθράκη Τηλ: 25510-98244 Κόστος: 4 ευρώ το άτομο, 3 ευρώ η σκηνή, 2,5 ευρώ το αυτοκίνητο.


ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΛΚΥΩΝΗ: Περιοχή: Σχίνος Τηλ: 2744057294
Κόστος: 4,95 ευρώ το άτομο, 5,90 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ αυτοκίνητο

BLUE DOLPHIN: Περιοχή: Λεχαιό Τηλ: 2741025766
Κόστος: 15 ευρώ για δύο άτομα ημερησίως

ΙΣΘΜΙΑ: Περιοχή: Ισθμια Τηλέφωνο: 27410-37447 Κόστος: 5,5 ευρώ το άτομο, 4,80 σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο. Σε αυτή την τιμή γίνεται έκπτωση 20%

ΜΠΙΑΡΙΤΣ: Περιοχή: Αλμυρή Τηλ: 2741033441 κόστος: 4,5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο


ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΛΥΖΙΑ: Περιοχή: Μύτικας Τηλ: 2646081454
Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή


ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΙΓΕΑΣ: Περιοχή: Αγιόκαμπος Τηλ: 2494051580
Κόστος: 4,50 ευρώ το άτομο, 3,80 ευρώ σκηνή, 2,75 ευρώ αυτοκίνητο, 3,15 ευρώ το ρεύμα

STOMIO: Περιοχή: Στόμιο Λάρισας Τηλ: 24950-91431 Κόστος: 17 ευρώ ο χώρος (υπολογίζεται για 4 άτομα, μαζί με ρεύμα κλπ).


ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΑΚΡΑΤΑ ΑΚΤΗ: Περιοχή: Ακράτα Τηλ: 2696031067
Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 3,90 ευρώ η σκηνή, 3,50 ευρώ το αυτοκίνητο

ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΣ: Περιοχή: Κάτω Αλισσός Τηλέφωνο: 26930-71249 Κόστος: 6 ευρώ το άτομο, 4,80 σκηνή, 3,70 αυτοκίνητο. 20% έκπτωση

ΡΙΟΝ: Περιοχή: Ρίο Τηλ: 2610991585 Κόστος: 20 ευρώ για δύο άτομα ημερησίως


ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ: Περιοχή: Ρίζα Τηλ: 2682056382
Κόστος: 5,50 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ σκηνή, 3 ευρώ αυτοκίνητο

ΠΑΡΓΑ CAMPING: Περιοχή: Πάργα, Πρεβέζης Τηλ: 26840-31161 Κόστος: 5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 2 ευρώ το αυτοκίνητο

ΑΣΤΕΡΙΑΣ: Περιοχή: Καστροσυκιά, Πρέβεζα Τηλ: 26820-54098 Κόστος: 6,20 ευρώ το άτομο, 4,30 ευρώ η σκηνή, 3,60 ευρώ το αυτοκίνητο

CORALI EPIRUS: Περιοχή: Ριζά, Πρέβεζα Τηλ: 26820-56386 Κόστος: 5,5 ευρώ το άτομο, 4 ευρώ η σκηνή, 2,5 ευρώ το αυτοκίνητο

ΒΑΛΤΟΣ: Περιοχή: Πάργα Τηλ: 2684031287
Κόστος: 6,50 ευρώ το άτομο, 6 ευρώ η σκηνή, 4,50 ευρώ το αυτοκίνητο, 4 ευρώ το ρεύμα

ΛΥΧΝΟΣ: Περιοχή: Πάργα Τηλέφωνο: 26840-31171 Κόστος: 7 ευρώ το άτομο, 6,5 ευρώ η σκηνή, 3,3 ευρώ το αυτοκίνητο

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Περιοχή: Μονολίθι Τηλ: 2682041513 Κόστος: 6,5 ευρώ το άτομο, 5 ευρώ η σκηνή, 3 ευρώ το αυτοκίνητο





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο κιθαρίστας χωρίς χέρια



Ένα σημαντικό μάθημα ζωής, δίνει σε όλους μας ο 18χρονος, George Dennehy, ο οποίος, παίζει κιθάρα με τα πόδια του.





Διαβάστε περισσότερα...

Οδύσσεια για μια θέση σε ΜΕΘ


Σε όλη την Αθήνα ψάχνουν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας γιατί η υγεία του άνθρωπου τους κρέμεται από μία κλωστή.

Μια οικογένεια από το Ηράκλειο της Κρήτης «ξενιτεύτηκε» από το νησί καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στις ΜΕΘ και αυτή τη στιγμή ο 52χρονος ασθενής νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Το χρονικό

Ο 52χρονος Β.Μ υπέστη βαρύ εγκεφαλικό, ενώ οδηγούσε με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε έναν τοίχο.

Εντοπίστηκε από διερχόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι ενημέρωσαν την τροχαία και το ΕΚΑΒ.

Κι εδώ ξεκινά ο «Γολγοθάς» της οικογένειας του.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον μετέφεραν σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου της Κρήτης, όπου οι γιατροί αδυνατούσαν να τον νοσηλεύσουν στις ΜΕΘ καθώς αυτές ήταν πλήρεις.

Στην συνέχεια οι γιατροί συνέστησαν στους συγγενείς του 52χρονου ασθενή είτε να παραμείνει σε ένα κρεβάτι και να περιμένει εάν αδειάσει κάποια θέση σε μονάδα εντατικής θεραπείας, γεγονός που έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή του ασθενή, είτε να τον μεταφέρουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Η οικογένειά του χωρίς δεύτερη σκέψη, προκειμένου να σώσει τον συγγενή της, αποφάσισε να τον μεταφέρει σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται από την Κυριακή το απόγευμα .

Τα νοσήλια είναι ιδιαίτερα υψηλά και την ίδια ώρα η οικογένεια καταγγέλλει την απαίτηση της για δωρεάν περίθαλψη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίνουν 580.000 ευρώ στο Άσυλο



Σύσκεψη σχετικά με τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Άσυλο Ανιάτων, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με τον Real FM, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η οικονομική ενίσχυση του Ασύλου, με το ποσό των 280.000 ευρώ, ενώ αρχές Αυγούστου, θα υπάρξει επιπλέον ενίσχυση με άλλα 300.000 ευρώ.

Ωστόσο, τα ποσά με τα οποία θα ενισχύσει το Άσυλο το υπουργείο Υγείας, επαρκούν μόνο για δυο μήνες και αποτελούν ένα μικρό μέρος από τα τρία εκατομμύρια ευρώ που χρωστά συνολικά ο ΕΟΠΥΥ, στο Άσυλο.


Διαβάστε περισσότερα...

Προνοιακά επιδόματα - Τι γίνεται με την καταβολή του διμήνου Μαΐου και Ιουνίου




Την αγανάκτηση, αλλά και την οργή, των δικαιούχων έχει προκαλέσει το γενικότερο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από πέρυσι και εντάθηκε περισσότερο φέτος, με τις συνήθως παράλογες καθυστερήσεις που γίνονται στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων. Πότε το σχέδιο Καλλικράτη, πότε η απογραφή των δικαιούχων, πότε κάτι άλλο... ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν αυτούς που δεν θα έπρεπε και έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Τι κι αν θα ήταν πρώτιστο μέλημα κάποιων σε αυτό που λέμε ελληνικό κράτος, κατάντησε το αυτονόητο να γίνεται τελευταίο και οι πολίτες με αναπηρία να γίνονται τελευταίος τροχός αυτής της άμαξας. Αντί να μεριμνούν όλοι ώστε να υποστηρίζονται σε κάθε φάση της ζωής τους, όπως γίνεται σε δεκάδες πολιτισμένα και εκσυγχρονισμένα κράτη, στην χώρα μας που λέγεται Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν και πολλές φορές είναι παραμελημένοι. Αφήνοντας στην άκρη πολλά από τα δικαιώματα και τις παροχές που δικαιούνται και είτε δεν τις απολαμβάνουν είτε ταλαιπωρούνται για να τις έχουν, θα σταθώ στο σημαντικότερο. Την οικονομική τους ενίσχυση είτε με μορφή επιδομάτων είτε και με μορφή συντάξεων σε όσους τις δικαιούνται. Ειδικά με τα επιδόματα οι άνθρωποι καθημερινά γίνονται επαίτες... είτε ακόμα και μιας απλής πληροφορίας είτε και των ίδιων των χρημάτων των οποίων δικαιούνται και δεν θα έπρεπε να παρακαλάνε κανέναν για να τα πάρουν στην ώρα τους, όπως άλλοι τον μισθό τους ή οτιδήποτε άλλο.

Είπαν όλοι πως τελείωσαν τα βάσανά τους, μετά την λήξη της απογραφής και της ταυτοποίησης των όσων απογράφηκαν. Είπαν όλοι πως τελείωσαν τα προβλήματα αφού καταβλήθηκε το προηγούμενο δίμηνο (Μαρτίου και Απριλίου κατά τα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου). Είπαν πως τώρα με την νέα κυβέρνηση τέλος οι καθυστερήσεις... αλλά μάλλον αυτό το βάσανο δείχνει να μην έχει τέλος. Τι κι αν δημοσιευόταν πως ξεκινά σε κάποιες περιοχές η καταβολή; Τι κι αν όλοι διαβεβαιώνουν πως τα χρήματα θα δοθούν; Το αποτέλεσμα είναι πως τα χρήματα δεν φτάσανε ακόμα και ο κόσμος έφτασε στα όριά του, με την ταυτόχρονη από παντού πληροφόρηση για διάφορα σενάρια είτε παύσης τους είτε και κατάργησής τους. Ας δούμε όμως τι λένε μερικά άρθρα σχετικά με το πρόβλημα: 


----------------

Επιστολή του Δήμαρχου Παλλήνης προς τον Υπουργό Εσωτερικών Σχετικά με την Καθυστέρηση Καταβολής των Προνοιακών Επιδομάτων



Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ειδικότερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχουν καταβληθεί μέχρι και σήμερα τα προνοιακά επιδόματα του Γ΄ διμήνου 2012 προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος απέστειλε επιστολή στις 23 Ιουλίου στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη με την οποία ζητά την καταβολή των χρημάτων των προνοιακών επιδομάτων.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Ταχ. Διεύθυνση: Ιθάκης 12

Ταχ. Κώδικας: 153 44, Γέρακας

Τηλέφωνα: 210 6604658

Fax: 210 6612965

Γέρακας, 23/7/2012

Aρ. Πρωτ.: 22541

Προς: Tον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη (Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)

Κοινοποίηση: 1. Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κ. Ασκούνη (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Αθήνα)

2. Πρόεδρο Π.Ε.Δ.Α. κ. Ν. Σαράντη (Κότσικα 4, Αθήνα)

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 25355/26-06-2012 κατεπείγον έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητήθηκε από τους Δήμους της χώρας να αποσταλούν έως την 29/6/2012 τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων.

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1945/4-7-2012 έγγραφο, ο Δήμος Παλλήνης απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) τη δαπάνη για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Γ΄ διμήνου 2012, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.954.087,06 ευρώ.

Έως και σήμερα 23/7/2012, το Υπουργείο Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) δεν έχει πιστώσει το λογαριασμό του Δήμου με τα κονδύλια που απαιτούνται για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στους 4.500 περίπου δικαιούχους.

Στα ερωτήματα που έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) η απάντηση είναι ότι «δε γνωρίζουν πότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί».

Με δεδομένo ότι οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων είναι άνθρωποι για τους οποίους το προνοιακό επίδομα καλύπτει θέματα επιβίωσης, αλλά και την αδυναμία του Δήμου μας να καταβάλει από ιδίους πόρους το ποσό αυτό, θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση αυτή είναι τουλάχιστον ανεύθυνη και θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων των προνοιακών επιδομάτων, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες ανήμποροι συμπολίτες μας-δικαιούχοι.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ»





----------------


Οργή για τα προνοιακά επιδόματα


Την οργή και την αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους μεταφέρει με ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «για μια ακόμη φορά καθυστερεί άδικα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και του διατροφικού επιδόματος», γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα τα άτομα με αναπηρία να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία και να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως τα επιδόματα αποτελούν τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία, που λόγω της οικονομικής κρίσης απειλούνται πιο πολύ από ποτέ από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε «να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του όλου συστήματος προκειμένου από εδώ και στο εξής να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλη καθυστέρηση.» Τονίζεται ακόμα πως οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους έχουν εξαντληθεί.



Πηγή: http://www.enikos.gr


----------------

Στυλιανίδης για κοινωνικά επιδόματα




Την τακτική επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό του κράτους, περιμένει το Υπουργείο Εσωτερικών, για να δοθούν τα προνοιακά επιδόματα Μαϊου και Ιουνίου που έχουν καθυστερήσει. Δείτε τι είπε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ .

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr


----------------


Εγώ θα κλείσω λέγοντας μια ευχή. Να δοθούν άμεσα τα χρήματα σε όλους τους δικαιούχους και να μην ξαναυπάρξει ποτέ ξανά άλλη καθυστέρηση. 

Νότης
Διαβάστε περισσότερα...