Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σε χτυπά και παχαίνεις!


Σε χτυπά και παχαίνεις!

Βρέθηκε ο ιός της παχυσαρκίας


Πέραν των γνωστών παραγόντων που οδηγούν στη παχυσαρκία όπως η καθιστική ζωή και οι λιπαρές τροφές υπάρχει και ένας ύπουλος παράγοντας. 

Η μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο βρήκε πως ο αδενοϊός AD36 συνδέεται με την παχυσαρκία καθώς προσβάλλει τα λιποκύτταρα και τα πολλαπλασιάζει με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους.

Ειδικότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου μελέτησαν 124 παιδιά ηλικίας 8 έως 18 ετών, όπου τα μισά ήταν παχύσαρκα, και τα 15 από αυτά είχαν αναπτύξει αντισώματα για τον ιό AD36 πράγμα το οποίο σημαίνει  ότι είχαν προσβληθεί από αυτόν κάποτε. 

Ο AD36 οφείλεται για το κοινό κρυολόγημα ενώ είναι υπεύθυνος και για αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, μόλις 4 παιδιά με φυσιολογικό βάρος είχαν τον ιό, ενώ οι παχύσαρκοι συμμετέχοντες που είχαν αντισώματα για τον ιό ζύγιζαν περισσότερο από τους υπόλοιπους.

"Αυτό μας δείχνει ότι η ρύθμιση του σωματικού βάρους και η ανάπτυξη της παχυσαρκίας είναι πολύπλοκα θέματα", ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Τζέφρι Σκίμερ, προσθέτοντας ότι το ζήτημα δεν είναι ότι κάποια παιδιά τρώνε περισσότερο από τα άλλα όπως λανθασμένα νομίζουμε.

Μάλιστα η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας δεν είναι απλή αφού δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο που μπορεί να εμποδίσει τον AD36.

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και είναι ακόμη πολύ νωρίς να συνδέσουμε με σιγουριά την παχυσαρκία με τον αδενοϊό. 

Μπορεί απλά τα παχύσαρκα παιδιά να είναι περισσότερο ευάλωτα στον ιό.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 50 διαφορετικά στελέχη του αδενοϊού που είναι γνωστό ότι προσβάλει τον άνθρωπο, αλλά μόνο  ο αδενοϊός 36, έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία.


Διαβάστε περισσότερα...

Εκδικηθείτε το λόξιγκα με ζάχαρη!


Εκδικηθείτε το λόξιγκα με ζάχαρη!

Ένα κουταλάκι αρκεί


Την επόμενη φορά που θα σας πιάσει ο... ενοχλητικός λόξιγκας μπορείτε να πάρετε μια «γλυκιά εκδίκηση» με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. 

Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ζάχαρη αντιμετωπίζει το λόξιγκα γιατί επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις... προκαλώντας το λόξιγκα.


Διαβάστε περισσότερα...