Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Λειτουργεί κανονικά η ΜΕΘ νεογνών στο «Παπαγεωργίου»


Επαναλειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νεογνών του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, 13 ημέρες μετά την αντιμετώπιση εξάπλωσης μίας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης, που δυστυχώς οδήγησε στο θάνατο νεογνού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ και καθηγητή νεογνολογίας Νίκος Νικολαΐδη, το άτυχο νεογέννητο είχε προσβληθεί από το ακινετοβακτήριο, «ένα ιδιαίτερα βαρύ και πολυανθεκτικό μικρόβιο».

«Όλα τα νεογνά είναι καλά και η επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών έγινε μέσα στο καθορισμένο χρόνο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικολαΐδης.

Μετά το θάνατο του νεογνού είχε κινητοποιηθεί η Νεογνολογική Κλινική και η Επιτροπή Λοιμώξεων του «Παπαγεωργίου» και για διάστημα δέκα ημερών, είχαν σταματήσει οι εισαγωγές νεογνών στη συγκεκριμένη Μονάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα φάρμακα καθυστερούν την επιδείνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας


Μέχρι και 45 χρόνια μπορεί να καθυστερήσουν τα νέα φάρμακα την επιδείνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, η οποία είναι μια αυτοάνοση νευροεκφυλιστική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, που έχει πλήξει 2.500.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και 10.000 στην Ελλάδα.

Μέχρι τώρα, η θεραπεία της νόσου βασιζόταν σε ενέσιμα φάρμακα, αλλά το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας το πρώτο μη ενέσιμο φάρμακο. Πρόκειται για τη φινγκολιμόδη, η οποία μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου και θα χορηγείται με τη μορφή κάψουλας μία φορά την ημέρα. Οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η φινγκολιμόδη, συγκριτικά με την ενδομυϊκώς χορηγούμενη ινετερφερόνη β-1α, μειώνει σε ποσοστό 52% τις υποτροπές σε έναν χρόνο.

«Το νέο φάρμακο, που θα χορηγείται από το στόμα, έχει πάρει έγκριση για να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία δεύτερης επιλογής, στην περίπτωση που αποτύχουν οι ενέσιμες θεραπείες ή για τις περιπτώσεις που πρέπει εξ αρχής να ακολουθηθεί μια πιο επιθετική θεραπεία» εξήγησε ο καθηγητής νευρολογίας στο ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Αναστάσιος Ωρολογάς.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της ενημερωτικής εκστρατείας για την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας με θέμα «Be my friend», ο κ. Ωρολογάς ανέφερε ότι πριν ανακαλυφθούν οι θεραπείες, οι μισοί από τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων από την εκδήλωση της νόσου, έπρεπε να χρησιμοποιούν κάποια υποστήριξη για να κινηθούν. Στην εποχή μας, με τη χρήση των φαρμάκων, η επιδείνωση μπορεί να καθυστερήσει έως και 45 χρόνια.

«Οι 6- 7 ενέσιμες θεραπείες είχαν ένα αποτέλεσμα, το οποίο μπορούσε να καλύψει με ασφάλεια τον ασθενή. Αργότερα ήρθαν οι πιο επιθετικές θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα ή ανοσοκατασταλτικά, που είναι διπλάσια αποτελεσματικές, αλλά έχουν παρενέργειες. Η από στόματος θεραπεία είναι πιο εύκολη στη χορήγηση, αλλά, όπως όλα τα φάρμακα, έχει κάποιες παρενέργειες» πρόσθεσε ο κ. Ωρολογάς.

Παράλληλα, εξήγησε ότι δεν χορηγούνται φάρμακα με την πρώτη υποτροπή της νόσου, αλλά ο ασθενής παρακολουθείται κάθε εξάμηνο, υποβαλλόμενος σε μαγνητική τομογραφία, και μόνο εφόσον διαπιστωθεί κάποια μεταβολή, ο θεράπων ιατρός θα κρίνει αν πρέπει να χορηγηθεί θεραπεία.

Να σημειωθεί ότι το νέο φάρμακο (φινγκολιμόδη), που ήδη έχει πάρει θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δοκιμάστηκε σε περισσότερους από 4.000 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι συνηθέστερες ανεπιθύμητες ενέργειες της από στόματος χορηγούμενης θεραπείας είναι ο πονοκέφαλος, τα αυξημένα ηπατικά ένζυμα, η γρίπη, η διάρροια, η οσφυαλγία και ο βήχας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο κρατά μια αγκαλιά; Το πολύ 3’’!


Ίσως δεν το είχατε συνειδητοποιήσει, αλλά μια συνηθισμένη αγκαλιά κρατά περίπου τρία δευτερόλεπτα, σύμφωνα με μια έρευνα Βρετανών ψυχολόγων, που βασίστηκε στη μελέτη των αγκαλιών, τις οποίες κάνουν οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τυπική αγκαλιά διαρκεί όσο περίπου και μια σειρά από πολλές άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσιολογικές νευρολογικές διαδικασίες (από το κούνημα του χεριού όταν λέμε «αντίο», μέχρι τις μουσικές «φράσεις» και τη διάρκεια της χαλαρής αναπνοής), πράγμα που ενισχύει την επιστημονική θεωρία ότι περνάμε τη ζωή μας, χωρίς φυσικά να το συνειδητοποιούμε, αντιλαμβανόμενοι το παρόν (το τώρα) σε διαδοχικά διαστήματα των τριών δευτερολέπτων.

Κάτι ανάλογο, σύμφωνα με μελέτες ζωολόγων, συμβαίνει και σε πολλά άλλα ζώα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πολλές ενέργειές τους, από το μάσημα μέχρι την αφόδευση, διαρκεί γύρω στα τρία δευτερόλεπτα.

Η αναπτυξιακή ψυχολόγος Έμες Νάγκι, του Πανεπιστημίου του Νταντί, που δημοσίευσε τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ηθολογίας «Journal of Ethology», και αναφέρει το «Science», ανέλυσε καρέ καρέ μια σειρά από τηλεοπτικά βίντεο, από τελικούς 21 ολυμπιακών αθλημάτων στους αγώνες του 2008, καταγράφοντας εκατοντάδες αγκαλιές ανάμεσα σε αθλητές, συναθλητές και ανταγωνιστές, προπονητές, συγγενείς και φίλους.

Ανεξάρτητα από το φύλο και τη χώρα προέλευσης του αθλητή, οι αγκαλιές διαρκούσαν κατά μέσο όρο τρία δευτερόλεπτα. Όπως μάλλον αναμενόταν, οι αθλητές αγκάλιαζαν λίγο περισσότερο τους προπονητές τους, σε σχέση με τους συναθλητές τους στην ίδια ομάδα, ενώ αγκάλιαζαν λιγότερο τους ανταγωνιστές τους από άλλη ομάδα.

Το εύρημα ενισχύει την πεποίθηση μερικών ψυχολόγων, ότι η περίοδος των τριών δευτερολέπτων αποτελεί τη βασική χρονική μονάδα που καθορίζει την αντίληψη των ανθρώπων για την (εκάστοτε) παρούσα στιγμή. Με άλλα λόγια, το αίσθημα του «τώρα» διαρκεί γύρω στα τρία δευτερόλεπτα. Η χρονική αυτή διάρκεια των τριών δευτερολέπτων έχει διαμορφώσει θεμελιακά την ανθρώπινη βιολογική και κοινωνική εξέλιξη, σύμφωνα με τον νευροηθολόγο Τζιόφρι Γκέστνερ, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν - Αν Άρμπορ.

Αν η χρονική αντίληψη του «τώρα» ήταν πολύ μικρότερη, για παράδειγμα, λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου, τότε θα αντιδρούσαμε υπερβολικά γρήγορα στα εξωτερικά ερεθίσματα, π.χ. στις απειλές του περιβάλλοντος, αντιλαμβανόμενοι ως απειλητικά - χωρίς λόγο - πράγματα που δεν θα έπρεπε, όπως το πέταγμα μιας μπάλας προς εμάς.

Από την άλλη, αν το «τώρα» κρατούσε περισσότερο, π.χ. ένα λεπτό, πολλά πράγματα μπορεί να συνέβαιναν στο φυσικό περιβάλλον σε αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα, στα οποία δεν θα προλαβαίναμε να αντιδράσουμε. Με άλλα λόγια, το χρονικό διάστημα των τριών δευτερολέπτων αποτελεί μια χρυσή τομή που διευκολύνει την επιβίωσή μας.

Ο ψυχοβιολόγος Κόλιν Τρεβάρτεν, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, συμφωνεί ότι το χρονικό διάστημα των τριών δευτερολέπτων έχει καθοριστική σημασία και αποτελεί το (χρονικό) θεμέλιο της συνειδητής εμπειρίας μας, σε συνδυασμό όμως με άλλους ρυθμούς, όπως τα άμεσα αντανακλαστικά, που δείχνουμε σε κλάσματα του δευτερολέπτου, και συμβάλλουν για να διαμορφώνει ένας άνθρωπος τη συνολική φυσική αίσθηση του χρόνου, η οποία δεν είναι άκαμπτη, αλλά «εύκαμπτη» και «νοητική».

Αυτό φαίνεται και από μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ζουν έντονη ζωή μπορεί να μην ζουν όντως περισσότερα χρόνια, όμως αισθάνονται σαν να ζουν, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει τον υποκειμενικό χαρακτήρα της αντίληψης του χρόνου.

Ο εγκέφαλός μας μετρά τον χρόνο, χρησιμοποιώντας ένα είδος εσωτερικού ρολογιού και όσα περισσότερα γεγονότα πρέπει να καταγράψει, ανάλογα με το πόσο δραστήριος είναι κανείς, τόσο περισσότερο ο άνθρωπος αυτός έχει το υποκειμενικό αίσθημα ότι ο χρόνος κυλάει πιο αργά, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι επιστήμονες Μίσα Άρενς και Μάνις Σαχάνι, του University College του Λονδίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», και αναφέρει το New Scientist, έκαναν πειράματα με 20 εθελοντές, στους οποίους, για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, έδειξαν δύο βίντεο: ένα με μια στατική εικόνα όπου δεν υπήρχε καμία δράση και ένα που περιλάμβανε μια τυχαία εναλλαγή διαφόρων ερεθισμάτων.

Όταν οι εθελοντές κλήθηκαν να αξιολογήσουν πόσο χρόνο διήρκεσε το βίντεο, όσοι είχαν δει αυτό με τη δράση ήταν πολύ πιο ακριβείς. Οι εθελοντές είδαν επίσης το βίντεο σε δύο διαφορετικές ταχύτητες και, όταν πάλι κλήθηκαν να πουν πόσο αυτό κράτησε, είπαν ότι η χρονική διάρκεια και των δύο βίντεο ήταν ίδια, ενώ στην πραγματικότητα το βίντεο που είχε παιχτεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, κράτησε λιγότερο.



Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνουν τα μάτια τους οι τράπεζες στα αιτήματα των τυφλών

Το αίτημά τους για διευθετήσεις αντιμετωπίζεται με αδιαφορία.
Παρά τις συχνές διαμαρτυρίες πολιτών/πελατών τους με απώλεια όρασης, οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες αρνούνται να εγκαταστήσουν σύγχρονες τεχνολογίες που καθιστούν δυνατή την χρήση ομιλίας στις συσκευές έκδοσης των κωδικών ασφαλείας, διασφαλίζοντας -με αυτό τον τρόπο- την αυτονομία και ασφάλεια των συναλλαγών στους τυφλούς.
Το αποκαρδιωτικό της υπόθεσης: Οποτε το σχετικό αίτημα διατυπώνεται από φορείς ή μεμονωμένα πρόσωπα απορρίπτεται χωρίς τεκμηρίωση. “Δεν εντάσσεται στις προτεραιότητές μας” ήταν η ψυχρή απάντηση που είχε λάβει, διατυπώνοντας το αίτημα, η κίνηση “Παρέμβαση Αναπήρων Πολιτών” την επετειακή 15η Οκτωβρίου – ημέρα αφιερωμένη στο Λευκό Μπαστούνι .
Αντίστοιχα αποθαρρυντική ήταν η απάντηση που δόθηκε στην τυφλή Φωτεινή Κασωτάκη, όταν -στις 3 Ιανουαρίου 2011- αξίωσε υπηρεσίες πρόσβασης επισκεπτόμενη τραπεζικό κατάστημα στην περιοχή της Καλλιθέας. Οπως τονίζει σε έγγραφη καταγγελία της προς την διεύθυνση της τράπεζας, "όταν ζήτησα να μου παρασχεθεί φωνητικό bankingwinbanking καθώς και cashcard, για το άνοιγμα προθεσμιακού λογαριασμού, μου αντέτειναν να φέρω δύο μάρτυρες προκειμένου να μου αναγνώσουν την σύμβαση. Κάτι το οποίο, παραβιάζει το απόρρητο των συναλλαγών και αντιβαίνει τις αρχές δικαίου που διέπουν την χώρα μας".
Σημειωτέον ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 έχει καταγραφεί η μοναδική “γνωστοποιηθείσα” περίπτωση ικανοποίησης σχετικού αιτήματος τυφλού πολίτη। “Οταν επικαλέστηκα την συγκεκριμένη περίπτωση που έτυχε να γνωρίζω, έλαβα άναυδη την απάντηση ότι η ικανοποίηση του αιτήματος έγινε κατ’ εξαίρεση” μας λέει πικρόχολα η Φ. Κασωτάκη. Και προσθέτει: "Ισως ο εξυπηρετηθείς είχε πολύ μεγαλύτερες από μένα καταθέσεις".





Πηγή: www.enet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαριχουάνα στο ποτήρι

Ένα νέο αναψυκτικό αναμένεται να κάνει πάταγο σε ένα μήνα στο Κολοράντο καθώς θα περιέχει μαριχουάνα. Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι πρόκειται για ποτό με τη μορφή παυσίπονου




Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Ξεχάστε την Coca Cola έρχεται η Canna Cola ένα νέο είδος αναψυκτικού με μαριχουάνα.
Το αναψυκτικό που αναμένεται στην αγορά μέσα στον επόμενο μήνα, περιέχει ένα συνδυασμό σόδας και  THC, ένα ψυχότροπο συστατικό που βρίσκεται στη μαριχουάνα.
Ο Κλέι Μπάτλερ ένα από τους ανθρώπους που συνέβαλλε σε αυτό το εγχείρημα  αποκαλεί το νέο αναψυκτικό "medible" δηλαδή ένα βρώσιμο φάρμακο.
"Πολλοί άνθρωποι απλά δε θέλουν να καπνίσουν" αναφέρει ο ίδιος προσθέτοντας ότι μέσω του αναψυκτικού μπορεί ο καθένας να λάβει φαρμακευτική αγωγή χωρίς χάπια κτλ.
"Η χρήση της μαριχουάνας μέσα στο αναψυκτικό επιτρέπει να αποφεύγουμε τα παυσίπονα εύκολα και πιο ευχάριστα", τονίζει.
Το αναψυκτικό θα κυκλοφορήσει σε πέντε γεύσεις: Canna Cola,  Orange Kush, DogWeed, Grape Ape, και Sour Diesel ενώ θα κοστίζει 10 με 12 δολάρια.
"Αρχικά αρχίσαμε με  κλασσικές γεύσεις ενώ αργότερα σκοπεύουμε να βγάλουμε και άλλες γεύσεις όπως με γεύση μπύρα" σημειώνει ο Μπάτλερ.
Μάλιστα προκειμένου να δημιουργηθεί η σύσταση του αναψυκτικού έγιναν διάφορα τεστ ενώ υπήρχε ειδική ομάδα καθώς η ανάμιξη των στοιχείων έπρεπε να γίνει άκρως προσεκτικά. Οι πρώτοι τυχεροί που θα δοκιμάσουν το αναψυκτικό είναι οι κάτοικοι του Κολοράντο.
Σημειώνεται ότι αν και η πλειοψηφία των Αμερικανών διάκεινται θετικά στη χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς σε χρόνιες παθήσεις ωστόσο είναι νόμιμη η χρήση της μόνο σε 15 πολιτείες.
Τώρα εάν θέλετε να μάθετε τι γεύση θα έχει αυτό το αναψυκτικό μη ρωτήσετε τον Μπάτλερ καθώς υποστηρίζει ότι δεν έχει καπνίσει ποτέ, δεν έχει δοκιμάσει μαριχουάνα και δεν πίνει αναψυκτικά.
Και μετά από αυτές τις δηλώσεις, θέλει να δοκιμάσουμε το νέο αναψυκτικό;




Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί κάποιοι δεν μπορούν να κόψουν με τίποτα το τσιγάρο;





Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν έναν μηχανισμό του ανθρώπινου εγκεφάλου που κάνει πιο εύκολο τον εθισμό στη νικοτίνη


Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται καπνιστές, απλά ότι τους είναι πολύ πιο δύσκολο να κόψουν το κάπνισμα σε σχέση με άλλους.
Κάποιοι άνθρωποι λοιπόν έχουν “ελαττωματικό” αυτόν το μηχανισμό στον εγκέφαλό τους και τους
κάνει να έχουν μια ανεξέλεγκτη επιθυμία για τσιγάρο.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο μηχανισμός καταστέλλει την ώθηση για κατανάλωση περισσότερης νικοτίνης, όταν το επίπεδό της στον οργανισμό περάσει ένα ορισμένο κρίσιμο επίπεδο. Όμως σε μερικά άτομα ο μηχανισμός δεν λειτουργεί σωστά, για γενετικούς λόγους, με συνέπεια να δημιουργείται ανεξέλεγκτος εθισμός από τη νικοτίνη.
Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα γονίδιο (CHRNA5), το οποίο ελέγχει μια πρωτεΐνη- υποδοχέα (alpha5), που ανταποκρίνεται στα μόρια της νικοτίνης στον εγκέφαλο. Όταν το γονίδιο λειτουργεί ομαλά, ο εγκέφαλος δέχεται το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει την κατανάλωση νικοτίνης, μόλις το επίπεδό της ξεπεράσει ένα όριο, δημιουργώντας ένα αίσθημα απέχθειας σε περίπτωση μεγάλων δόσεων λόγω του υπερβολικού καπνίσματος. Όταν όμως το συγκεκριμένο γονίδιο δυσλειτουργεί, τότε το «μήνυμα» δεν στέλνεται ποτέ και οι καπνιστές δεν έχουν αντικίνητρο (π.χ. άσχημη γεύση στο στόμα) για να σταματήσουν το τσιγάρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Δίαιτες αποτοξίνωσης


Δίαιτες- δίαιτες- δίαιτες…. Πολλά γράφονται και ακούγονται κατά καιρούς, για διάφορες κατηγορίες διατροφών, που υπόσχονται θαύματα…

Διατροφές που πασάρονται στα περιοδικά…με αποδέκτη εσάς.
Επιτρέπεται και δημοσιεύονται, ακούγονται από τα ΜΜΕ, ενώ το πιο πιθανό είναι να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας….

Ειδικά αν αυτές οι επικίνδυνες δίαιτες, γίνονται από άτομα που δεν πρέπει να τις ακολουθούν. Παράδειγμα μπορεί να αποτελέσουν και οι ευπαθείς ομάδες: όπως οι έφηβοι- τα παιδιά, οι εγκυμονούσες- οι θηλάζουσες, τα άτομα με ζαχαρώδη διαβήτη…κλπ…

Ποιος όμως από αυτούς που δίνουν τις δίαιτες αυτές, υπογράφει και για την ασφάλεια στην υγεία τους, μετά από την χρήση των διατροφών αυτών;

Αυτές οι δίαιτες λοιπόν, οι λεγόμενες δίαιτες αποτοξίνωσης, απευθύνονται σε άτομα που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα υγείας, (άσχετα εάν γίνονται από διάφορες κατηγορίες ανθρώπων).

Ας πάρουμε όμως την δίαιτα αποτοξίνωσης και ας την μελετήσουμε:

Η δίαιτα αυτή, υπόσχεται την απώλεια κιλών και παράλληλα υπόσχεται να αποτοξινώσει “λέει” τον οργανισμό.
Τι είναι όμως η τοξίνη; Για όσους ψάξουν τη λέξη αυτή στο λεξικό, η λέξη τοξίνη, είναι η δηλητηριώδης ουσία. Ποια δηλητηριώδη ουσία θέλουμε να αφαιρέσουμε εμείς από τον οργανισμό μας, όταν τηρούμε τη δίαιτα αποτοξίνωσης???

Πολύ μπερδεμένο δεν είναι;

Τι θα μπορούσαμε να αποτοξινώσουμε δηλαδή;

Υπάρχει περίπτωση ο οργανισμός μας να έχει τοξίνες από την κατανάλωση τροφών;

Το κρέας λένε κάποιοι! Να αποτοξινωθεί ο οργανισμός από αυτό;

Δηλαδή το κρέας είναι τοξικό;

Ο άνθρωπος γεννήθηκε σαν σαρκοφάγο ον, τα απαραίτητα αμινοξέα που υπάρχουν μέσα σε αυτό (στο κρέας), μας βοηθούν σε διάφορες διαδικασίες και δεν θα μπορούσαμε να τα πάρουμε, εάν δεν καταναλώσουμε το κρέας.

Γιατί εμείς λοιπόν να αλλάξουμε τα στοιχεία αυτά? Θα ήταν καλύτερα να μειώσουμε την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος σε μικρές ποσότητες, άπαχου και 1 με 2 φορές τη βδομάδα, από το να αφαιρέσουμε τελείως από τη διατροφή μας. Σε περιπτώσεις δε των ψαροχορτοφάγων, θα πρέπει και πάλι η διατροφή τους να είναι μελετημένη και αρκετά προσεγμένη, έτσι ώστε να καλύπτεται αν μη τι άλλο από τα απαραίτητα για τη ζωή αμινοξέα.

Μια τέτοια διατροφή, θα μπορούσε να συντάξει, μόνο ένας πτυχιούχος διαιτολόγος. Δεν είμαστε κατά των προγραμμάτων αυτών, απλά για την υγεία και ασφάλειά μας…θα πρέπει να δίδεται μεγάλη προσοχή!...

Είναι δυνατό, να «αποτοξινώσουμε» τον οργανισμό μας, με την διατροφή που επιβάλει: ΜΟΝΟ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟΥΣ;
Ή ΜΟΝΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΤΟΥΣ;

Η τόσες άλλες, που υπόσχονται διάφορα και θεαματικά αποτελέσματα με αποχές από μεγάλες ομάδες τροφίμων;
Σας έδωσε κανένας πτυχιούχος-διαιτολόγος τέτοια δίαιτα;

Αποτοξίνωση, γίνεται σε περιπτώσεις όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ή άλλες ΤΟΞΙΚΕΣ ουσίες…. Αποτοξίνωση “στην τροφή”…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!…..

Η λύση στα διατροφικά προβλήματα, μπορεί να είναι μόνο η υγιεινή-ισορροπημένη διατροφή.

Γράφει
Βασιλική Παπαδοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμιο φαινόμενο η γέννα από νεφροπαθή στην Κρήτη

28χρονη νεφροπαθής γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι


Βίντεο από το δελτίο της ΝΕΤ






Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μικρότερο μωρό του κόσμου

Γεννήθηκε μόλις 5,5 μήνες μετά την σύλληψή του στην Ιρλανδία.


Βίντεο από το δελτίο του Alpha...






Πηγή: http://www.newsit.gr



Διαβάστε περισσότερα...

Τεχνητό πάγκρεας δίνει ελπίδες σε γυναίκες με διαβήτη


Επιστήμονες στο Λονδίνο, έδειξαν πως ένα τεχνητό πάγκρεας, μπορεί να βοηθήσει τις εγκύους με διαβήτη Τύπου 1 και να συμβάλλει στη σημαντική μείωση της θνησιγένειας.

Οι Βρετανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα αποκαλούμενο ως «κλειστής βαλβίδας σύστημα χορήγησης ινσουλίνης» ή αλλιώς τεχνητό πάγκρεας, σε 10 εγκύους με διαβήτη Τύπου 1 και διαπίστωσαν ότι παρείχε τη σωστή δόση ινσουλίνης την κατάλληλη στιγμή, που διατηρούσε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο του αίματος και προστάτευε από επικίνδυνη αύξηση των επιπέδων του, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το ευρισκόμενο ακόμα σε πειραματικό στάδιο, «τεχνητό πάγκρεας», δημιουργήθηκε συνδυάζοντας, ένα μηχάνημα διαρκούς καταγραφής των επιπέδων της γλυκόζης που εισρέουν στην κυκλοφορία, με μία αντλία ινσουλίνης. Και τα δύο χρησιμοποιούνταν ξεχωριστά μέχρι τώρα από ασθενείς από διαβήτη Τύπου 1.

Προηγούμενες δοκιμές σε παιδιά βρήκαν ότι ο συνδυασμός των δύο μεθόδων, δεν έχει αποτελέσματα μόνο στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αλλά διορθώνει και την υπογλυκαιμία, όταν πέφτουν τα επίπεδα της γλυκόζης χαμηλότερα του φυσιολογικού.

Η κύηση για γυναίκες με προβλήματα διαβήτη Τύπου 1 μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, καθώς οι ορμονικές διαταραχές δυσκολεύουν τη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.



Διαβάστε περισσότερα...