Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ο πιο δραστήριος πρωταγωνιστής στην ερωτική βιομηχανία


Στην Ιαπωνία αντιστοιχούν 70 άντρες ηθοποιοί για 10.000 γυναίκες.

Ένας ιάπωνας πρωταγωνιστής στην ερωτική βιομηχανία κέρδισε λίγη δημοσιότητα όταν παραπονέθηκε στο Twitter ότι υπάρχουν περισσότερες τίγρεις της Βεγγάλης, παρά άντρες ηθοποιοί στη χώρα του που εργάζονται στο πορνό.

Ο Shimiken, με τα κόκκινα μαλλιά-καρφάκια, δεν μπορεί να κρατήσει το… ρυθμό: «Υπάρχουν μόνο 70 άντρες πρωταγωνιστές, έναντι 10.000 γυναικών», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . «Με πάνω από 4.000 ταινίες να βγαίνουν κάθε μήνα, ο αριθμός των αντρών απλά δεν είναι αρκετός. Η βιομηχανία μοιάζει με μια τρύπα στον τοίχο που πρέπει να γίνει μεγαλύτερη», σχολίασε.



Η Ιαπωνία παράγει τις διπλάσιες σε αριθμό ταινίες ενηλίκων από ότι οι ΗΠΑ... Ο σκληρά εργαζόμενος Shimiken, το πραγματικό του όνομα είναι Ken Shimizu, προσπαθεί για το καλύτερο σε μια βιομηχανία με κέρδη πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ο νεαρός, έχει να ξεκουραστεί, να κάνει διακοπές, εφτά χρόνια και όπως είπε στο περιοδικό Details, έχει παίξει σε πάνω από 7.000 ταινίες. Θέλετε και άλλες πιπεράτες λεπτομέρειες; Ο χαριτωμένος αυτός άντρας, φημίζεται για την αντοχή του: εργάζεται τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα, μπορεί και σε έξι ταινίες ταυτόχρονα, εφτά ημέρες την εβδομάδα.

Τα τελευταία 18 χρόνια, οπότε και ασχολείται ενεργά με το πορνό, έχει κάνει σχεδόν τα πάντα και με τους πάντες: Από πρώην ποπ σταρ, μέχρι 72χρονες δίδυμες…




Διαβάστε περισσότερα...

Η έγκυος που ξεσήκωσε όλο το Διαδίκτυο


Η 30χρονη Sarah Stage, μοντέλο στο επάγγελμα έχει ένα απίστευτο καλογυμνασμένο κορμί ακόμα και στις 34 εβδομάδες εγκυμοσύνης!

Το μοντέλο από τη Κόστα Ρίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της φωτογραφιζόταν και αναρτούσε η ίδια τις φωτογραφίες της στο λογαριασμό της στο Instagram όπου έχει πάνω από ένα εκατομμύριο followers. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι όλο το internet μιλά για τις ημίγυμνες φωτογραφίες που ανεβάζει στο Διαδίκτυο.

Η Sarah βέβαια έχει δεχθεί και κριτική καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανέφεραν ότι την ενδιαφέρει περισσότερο να διατηρείται σε φόρμα ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρά η υγεία του μωρού της. Η ίδια απαντά στους επικριτές της λέγοντας πως διατηρεί αυτό το κορμί και τους κοιλιακούς (!) τρώγοντας ψητό κοτόπουλο, σπανάκι και κινόα.


Το μοντέλο πριν μείνει έγκυος...


Η φωτογραφία που προκάλεσε την θύελλα των αντιδράσεων αλλά και τον θαυμασμό (κυρίως του αντρικού πληθυσμού!)


Μια φωτογραφία της Sarah οχτώ μηνών έγκυος!


Στον 8ο μήνα κύησης είχε πάρει μόλις 5 κιλά!


Κι όμως, εδώ είναι στην 29η εβδομάδα της κύησης!


Το σίγουρο είναι πώς είναι εξοικειωμένη με το γυμναστήριο! Εδώ βγάζει μια φωτογραφία για να μας δείξει την πρωτότυπη θήκη του κινητού της. "Λατρεύω τη νέα μου θήκη αλλά κάνει το στομάχι μου να γουργουρίζει", σχολιάζει η ίδια.

Το μενού της Sarah!


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διέκοψαν την κυκλοφορία για να σώσουν έναν σκύλο


Μία ομάδα από μοτοσικλετιστές διέκοψαν την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο για να βοηθήσουν έναν μικρόσωμο σκύλο, που έτρεχε σαστισμένος ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Το βίντεο από το περιστατικό αυτό, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, δείχνει μια ομάδα με περισσότερους από οκτώ μοτοσικλετιστές, οι οποίοι σταμάτησαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, κατέβηκαν από τις μηχανές τους και ξεκίνησαν να κυνηγούν ένα σκυλί που είχε φύγει από ένα κοντινό αυτοκίνητο.

Η ομάδα των αντρών προσπάθησε να κρατήσει το μικρό σκυλί μέσα σε ένα αυτοσχέδιο κύκλο, φτιαγμένο από τις μηχανές τους, αλλά ο σκύλος για ένα περίπου λεπτό δεν φαινόταν πως ήθελε να παραδοθεί. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο σκύλος περνά στο αντίθετο ρεύμα, αναγκάζοντας την παρέα των ανδρών να διακόψει την κυκλοφορία και στο άλλο τμήμα της εθνικής οδού για προληπτικούς λόγους.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό είναι λιγοστές, αλλά ο μοτοσικλετιστής ο οποίος φαίνεται να έχει καταγράψει το περιστατικό ακούγεται να μιλά Πορτογαλικά και από τα περίχωρα φαίνεται πως το περιστατικό συνέβη σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο São Bernardo, στη Βραζιλία.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Από την εξαφάνιση στο θάνατο


Σοκαρισμένη παρακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα την τραγική κατάληξη που είχε η ιστορία της εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο 20χρονος βρέθηκε νεκρός λίγο πριν από τις 8 το πρωί του Σαββάτου σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη σχολή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

Τη σορό εντόπισε ένα ζευγάρι που βρέθηκε στο σημείο με το αυτοκίνητό του, το οποίο κόλλησε μέσα στις λάσπες. Στην προσπάθειά τους να βρουν μέσα στα βάτα ένα ξύλο για να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο, «έπεσαν» πάνω στο πτώμα και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. Το πτώμα, το οποίο ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, βρέθηκε σε ένα χωράφι με χαμηλή βλάστηση, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα.





ΒΙΝΤΕΟ από το σημείο που βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη



Οι αστυνομικοί με τη σειρά τους ειδοποίησαν τον θείο του Βαγγέλη, Γιώργο Βιβιεδάκη, ο οποίος έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του. «Έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές» δήλωσε συγκλονισμένος, ενώ όπως είπε, η οικογένεια πίστευε πως το παιδί μπορεί να είναι στη ζωή, καθώς «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Το άψυχο κορμί του αγοριού, φέρει μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, το τζην και τα μαύρα μποτάκια, δηλαδή τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε. Δίπλα του, βρέθηκε ένα μαχαίρι…

Η περιοχή αμέσως αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, καθώς και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.



Αυτοκτονία ή δολοφονία

Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ με τις αρχές να εξετάζουν τόσο το σενάριο της αυτοκτονίας όσο και αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ευρήματα που συνέλεξαν από το σημείο, ενώ το μαχαίρι έχει ήδη σταλεί σε ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σε αυτό DNA ή αποτυπώματα που δεν ανήκουν στον Βαγγέλη. Η εξέταση θα δείξει αν το παιδί έκοψε τις φλέβες του ή αν συνέβη κάτι άλλο.

Φως στην αιτία του θανάτου του αναμένεται να ρίξει και η ιατροδικαστική έκθεση. Ο καθηγητής κ. Βουγιουκλάκης επί πέντε ώρες μαζί με αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και παρουσία εισαγγελέα διενήργησε αυτοψία στον χώρο, προκειμένου να ερευνηθούν και να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του 20χρονου. Το πτώμα έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για νεκροψία-νεκροτομή ωστόσο δεν είναι σαφές πότε θα ολοκληρωθεί το πόρισμα.

Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά αύριο, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, δήλωσε ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Βαγγέλης φέρει στο δεξί του χέρι μία τομή η οποία προέρχεται από μαχαίρι και πιθανότατα από το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι είναι αριστερόχειρας ενισχύει το σενάριο της αυτοκτονίας, ωστόσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και ακόμη είναι πολύ νωρίς. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στο σώμα του εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης από σκυλιά.

Μεταφέρθηκε η σορός στο σημείο;

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο κάποιοι να σκότωσαν τον 20χρονο σπουδαστή και να μετέφεραν το πτώμα στο σημείο όπου βρέθηκε. Αυτό ανέφερε και ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος που ασχολείται με την υπόθεση, σημειώνοντας ότι από την ιατροδικαστική εξέταση «μπορεί να φανεί αν έχει μεταφερθεί η σορός» .



Βεβαίως, το τελευταίο διάστημα έβρεχε καταρρακτωδώς, κάτι που μπορεί να έχει προκαλέσει αλλοίωση χρήσιμων στοιχείων, τα οποία ενδεχομένως να βοηθούσαν στις έρευνες.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το πτώμα βρέθηκε σε μια περιοχή όπου είχε γίνει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του σπουδαστή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από το συγκεκριμένο μέρος, δε, περνούν καθημερινά άνθρωποι, ενώ υπάρχουν σπίτια πολύ μικρή απόσταση.

Τι λένε οι κάτοικοι για τον εντοπισμό του Βαγγέλη – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την είδηση για τον εντοπισμό της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής, όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία πραγματοποιούσε καθημερινά έρευνες.



Το χρονικό

Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, όταν έφυγε από το δωμάτιο που έμενε στο οικοτροφείο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Πήρε μόνο τα κλειδιά του, φεύγοντας χωρίς μπουφάν, πορτοφόλι και κινητό. Η μητέρα του μάταια τον αναζητούσε στο τηλέφωνο. Μετά από λίγο δήλωσε την εξαφάνισή του, με την προανάκριση να αναλαμβάνει αρχικά το τοπικό Α.Τ. Κατσικά και όχι η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων που ανέβαλε στη συνέχεια.

Οι έρευνες εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπήρξαν μαρτυρίες ότι είχαν δει κάποιον που έμοιαζε με τον Βαγγέλη στο Αγρίνιο, ακόμα και στην Αθήνα.

Καθημερινά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας μαρτυρίες σχετικά με τις εφιαλτικές στιγμές που φέρεται να ζούσε ο Βαγγέλης στη σχολή. Το άγριο bullying που φαίνεται να δεχόταν ο φοιτητής αποτυπώθηκε στο πόρισμα διοικητικής εξέτασης που πραγματοποίησαν τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας . «Γεγονότα που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα, όπου γίνεται λόγος για ξυλοδαρμούς, απειλές και πράξεις εκφοβισμού.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, τον είχαν κλείσει μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να "τραγουδήσει" όπως τα τζουκ-μποξ, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον έδεναν σε καρέκλες.



Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, αποφάσισε την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο κ. Μάντζαρης πάντως από την πλευρά του δήλωσε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του, καθώς όπως είπε με βάση τις δυνατότητες που είχε έκανε ότι μπορούσε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της σχολής, μια καθηγήτρια είχε ενημερώσει πέρυσι την οικογένεια του Βαγγέλη για όσα συνέβαιναν σε βάρος του, όμως ο 20χρονος είπε στη μητέρα του πως δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό. Τότε ήταν που αποφασίστηκε να αλλάξει ο Βαγγέλης δωμάτιο. Παρόλα αυτά, τα περιστατικά εκφοβισμού φαίνεται ότι συνεχίστηκαν και φέτος, ιδιαίτερα λίγο πριν από την εξαφάνισή του…

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι ο διευθυντής είχε στείλει τα Χριστούγεννα επιστολή σε υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης μέσω της οποίας προειδοποιούσε για τα ακραία περιστατικά βίας .

«Φέτος διαμένουν 95 φοιτητές. Τα προβλήματα από τη διαμονή τόσο μεγάλου αριθμού οικότροφων, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, σας είναι ήδη γνωστά. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν πιστεύουμε ότι λειτουργεί Οικοτροφείο με ανήλικους μαθητές και μάλιστα μικτό (αγόρια και κορίτσια), χωρίς να έχει προσωπικό, ούτε καν στα χαρτιά - στο πρόσφατο οργανόγραμμα του ΕΛΓΟ δεν προβλέπεται καμία θέση. Είναι κοινή απόφαση όλου του προσωπικού της Σχολής, ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν και νομικά θέματα (π.χ. σε περίπτωση ατυχήματος, σεξουαλικής παρενόχλησης, σωματικής βίας, με υγειονομικές υπηρεσίες κλπ)», ανέφερε.



Νικολούλη: Κάποιοι ήξεραν και δεν μίλαγαν - ΒΙΝΤΕΟ

Τη δραματική τροπή που πήρε η υπόθεση με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, σχολίασε η Αγγελική Νικολούλη, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Η Αγγελική Νικολούλη, εμφανώς συγκινημένη, τόνισε ότι περιμένει να αποτελέσματα από τις έρευνες της αστυνομίας και του ιατροδικαστή, ενώ τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν άνθρωποι που ήξεραν και δεν μίλαγαν. Τέλος η κ. Νικολούλη, έστειλε μήνυμα προς όλους αυτούς που έχουν στοιχεία να μιλήσουν.



Παρέμβαση της Δίωξης για υβριστικό κείμενο κατά του Βαγγέλη

Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσαν οι καταγγελίες για υβριστικά σχόλια κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη που ανέβηκαν σε blog, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Αναμένονται μάλιστα επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αυτόφωρο αδίκημα και δεν αποκλείεται να γίνουν και συλλήψεις των διαχειριστών του ιστολογίου.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ναζί βομβάρδισαν γερμανικές πόλεις για εξάσκηση!


Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν πώς ο Χίτλερ χτύπησε δικές του πόλεις με πυραύλους V-2.

Στο φως ήρθε ένα αρχείο με απόρρητα έγγραφα της ναζιστικής Γερμανίας που αποκαλύπτουν πώς οι Ναζί βομβάρδισαν με πυραύλους V-2 ακόμη και γερμανικές πόλεις για λόγους… εξάσκησης!

Τα απόρρητα έγγραφα των SS, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι κωδικοποιημένα, προσφέρουν αποδείξεις για τον τρόπο που ο Χίτλερ χρησιμοποίησε ακόμη και γερμανικές πόλεις και περιοχές για να ελέγξει την κλίμακα της καταστροφής που προκαλούσαν οι βαλλιστικοί πύραυλοι.

Έτσι, προκειμένου να δοκιμάσει τους πυραύλους, ο Χίτλερ δεν δίστασε να εξοντώσει εκατοντάδες Γερμανούς το 1944 και το 1945, ρίχνοντας μετά την ευθύνη στις Συμμαχικές Δυνάμεις.

Οι πύραυλοι V-2 εκτοξεύτηκαν κατά του Λονδίνου αλλά και εναντίον άλλων ευρωπαϊκών στόχων, σκοτώνοντας πάνω από 7.000 ανθρώπους.

Το απόρρητο αρχείο είχε στην κατοχή του ένας γερμανός συλλέκτης.











Διαβάστε περισσότερα...

Μεταφέρει με το στήθος της από κινητό μέχρι κλειδιά


«Ήρθε η ώρα αυτό το στήθος να βρει έναν άντρα».

Η Kristy Love είναι μία γυναίκα με τεράστιο στήθος και όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα αυτό το στήθος να βρει έναν άντρα».

Πρόσφατα, φωτογραφήθηκε για τη Mirror και μίλησε για τα τεράστια χαρίσματα της.

Η 36χρονη λέει ότι αρχικά ντρεπόταν για το τεράστιο στήθος της, το οποίο της δυσκόλευε τη ζωή. Για παράδειγμα δυσκολευόταν πάρα πολύ στο μαγείρεμα. Τώρα, νιώθει πιο καλά με τον εαυτό της και έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί το στήθος της για να διευκολύνει τη ζωή της.

«Κουβαλάω τα πάντα στο στήθος μου, από το άρωμά μου, μέχρι το κινητό, τα κλειδιά αυτοκινήτου ακόμα και το δίπλωμα οδήγησής μου».

Η 36χρονη από την Ατλάντα εργάζεται ως μασέζ κερδίζοντας περισσότερα από 1.000 δολάρια την ημέρα.

Δείτε τις φωτογραφίες...












Διαβάστε περισσότερα...

Σε ποια ηλικία τελειώνει η καριέρα μιας γυναίκας


Έκθεση για τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο.

Η έρευνα αυτή, από ειδικό κέντρο για τα δικαιώματα εργαζομένων μεγάλης ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι η καριέρα μιας γυναίκας φρενάρει όταν εκείνη φτάνει στην ηλικία των 45 ετών. Σύμφωνα με την Δρ. Ros Altmann, η εξέλιξη του ταλέντου μιας γυναίκας σταματάει «γύρω στα 45», όπως εξηγεί.

«Οι μεγαλύτερες γυναίκες, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα εμπόδια στον εργασιακό χώρο», εξηγεί «για παράδειγμα, η εξέλιξη στο ταλέντο για τις γυναίκες σταματά γύρω στην ηλικία των 45. Μετά από αυτό, οι συμπεριφορές στο χώρο εργασίας συνήθως αλλάζουν (για τους άνδρες λέγεται ότι συμβαίνει περίπου στα 55 τους χρόνια)».

Η έκθεση για τις διακρίσεις λόγω ηλικίας, η οποία κυκλοφόρησε την Τετάρτη, αναφέρει ότι η επιστροφή των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων πίσω στο χώρο εργασίας, θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ της Βρετανίας μέχρι 25 δις. Λίρες. Η Δρ. Altmann καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι άνω των 50 ετών, αντιπροσωπεύουν «μια σημαντική αναξιοποίητη πηγή ανάπτυξης, μια κρυφή δεξαμενή ταλέντων που είναι διαθέσιμη, αλλά μέχρι στιγμής δεν χρησιμοποιείται».

Διάσημες γυναίκες που είναι περίπου στην συγκεκριμένη ηλικία, είναι οι Τζένιφερ Άνιστον και Κάιλι Μινόγκ, και οι δυο είναι στην ηλικία των 46, ενώ η Χάλι Μπέρι κλείνει αισίως τα 48.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο γεροπλάτανος γκρέμισε το γεφύρι στα Τζουμέρκα


Ένας πλάτανος που είχε αναπτυχθεί δίπλα στο ένα βάθρο του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάρρευσή του, την 1η Φεβρουαρίου, μετά από τις δυνατές βροχές.

Ο γεροπλάτανος γκρέμισε το γεφύρι στα Τζουμέρκα

Όπως προκύπτει από την πρόδρομη έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το δέντρο είχε αναπτύξει τις ρίζες του κάτω από έναν ογκόλιθο, στον οποίο είχε εδραστεί το ανατολικό βάθρο της γέφυρας, και όταν κατέρρευσε υπό την ισχυρή πίεση του νερού του Αράχθου λειτούργησε ως μοχλός, πολλαπλασιάζοντας την υδατική δύναμη που ασκούνταν στο βάθρο του μνημείου.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων, που αποτελείται από τον πρύτανη του ΕΜΠ, καθηγητή Ι. Γκόλια, και τους καθηγητές Μ. Κορρέ (Αρχιτεκτόνων), Ε. Βιντζηλαίου (Πολιτικών Μηχανικών), Δ. Καλιαμπάκο (Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλ-λουργών) και Μ. Καββαδά (Πολιτικών Μηχανικών), πραγματοποίησε αυτοψία στη θέση της γέφυρας στις 5 Φεβρουαρίου, τέσσερις μέρες μετά την κατάρρευσή της, και στην 25 σελίδων πρόδρομη έκθεσή της παρουσιάζει μια προκαταρκτική προσπάθεια κατανόησης του μηχανισμού κατάρρευσης, ενώ προτείνει τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην αναστήλωση του μνημείου.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των επιστημόνων, οι κλυδωνισμοί που προκλήθηκαν από την ωστική δράση του ποταμού επί του ανατολικού βάθρου, το οποίο είχε επί χρόνια υποσκαφεί στο θεμέλιό του, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει αρχικά το μεσαίο τμήμα του μεγάλου τόξου (βάρους περίπου 300 τόνων) και στη συνέχεια το ίδιο το ανατολικό βάθρο, μαζί με το μέρος του τόξου, συνολικού βάρους 1.200 τόνων.

Όπως διαπιστώθηκε, το συγκεκριμένο βάθρο είχε εδραστεί σε ασβεστολιθικό ογκόλιθο. Οι εμπειρογνώμονες πιθανολογούν πως οι τεχνίτες της εποχής υπερεκτίμησαν το μέγεθος αυτού του ογκόλιθου, θεωρώντας ότι αποτελεί τμήμα ενός σταθερού υποβάθρου και όχι μεμονωμένο βράχο, όπως πράγματι είναι.

Σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο ανάντη του βάθρου είχε αναπτυχθεί ένας πλάτανος με σημερινή διάμετρο κορμού περίπου 60 cm. Το έδαφος μεταξύ του δέντρου και του βάθρου είχε διαβρωθεί λόγω της στροβιλώδους ροής που δημιουργείται στην εσοχή μεταξύ τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δουλειά με δώρο μια μοτοσικλέτα


Σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο της πιο απολαυστικής και ταυτόχρονα καλοπληρωμένης δουλειάς του κόσμου θέτει η θέση εργασίας που προσφέρει σε έναν και μοναδικό τυχερό η Harley Davidson.

Η θρυλική εταιρία αναζητεί έναν παθιασμένο easy rider, ο οποίος για δύο μήνες θα διασχίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη πάνω σε δύο τροχούς.

(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση):






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εικονικό ταξίδι στο Έβερεστ μέσω του Street View


Τρισδιάστατη απεικόνιση της περιοχής Κούμπου - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Η Google «κατέκτησε» το Έβερεστ, καθώς συγκέντρωσε υλικό για την τρισδιάστατη απεικόνιση της βουνοκορφής, μέσω του Street View.

Σε συνεργασία με τον Άπα Σέρπα, τον άνθρωπο που έχει φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ 21 φορές στη ζωή του, η υπηρεσία Google Earth Outreach και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Story Cycle κατέγραψαν με τις κάμερές τους το περιβάλλον και τα κτίσματα στην περιοχή Κούμπου στο Έβερεστ.

Το υλικό είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του Google Maps.

Περιπατητικά μονοπάτια, παραδοσιακοί ξενώνες, μοναστήρια και άλλες εγκαταστάσεις όπως κλινικές και σχολεία περιλαμβάνονται στο υλικό της Google.

Παράλληλα, οι εικόνες μαρτυρούν την καθημερινότητα της φυλής των Σέρπα, των ανθρώπων που κατοικούν εδώ και πολλούς αιώνες στο όρος Έβερεστ.

«Ελπίδα μου είναι όταν οι άνθρωποι δουν τις εικόνες διαδικτυακά να κατανοήσουν βαθύτερα την περιοχή και εμάς τους Σέρπα που κατοικούμε εδώ», σχολίασε ο 'Απα Σέρπα. «Η περιοχή έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να προσφέρει εκτός από το διάσημο βουνό», συμπλήρωσε.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πτώση των τιμών στην αγορά ακινήτων


Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έκλεισε πέντε δύσκολα χρόνια με συνεχή πτώση των τιμών, έχοντας πλέον χάσει τα ακίνητα το ήμισυ -κατά μέσο όρο - της αξίας τους, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας πανελλαδικής έρευνας της RE/MAX για την αγορά ακινήτων έτους 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν περαιτέρω πτώση το 2014 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σε πανελλαδικό επίπεδο οι τιμές των μεταχειρισμένων μειώθηκαν κατά 9,5% , ενώ των νεόδμητων κατά 7%. Στην Αττική αντίστοιχα είχαμε για τα μεταχειρισμένα πτώση 11% και τα νεόδμητα 7,5% ακολούθως στη Θεσσαλονίκη για τα μεταχειρισμένα πτώση 10% και τα νεόδμητα 12,5% και τέλος για την υπόλοιπη χώρα για τα μεταχειρισμένα πτώση 4% και τα νεόδμητα 1,5%.

Τα επίπεδα τιμών όπως έχει αναφερθεί και σε αντίστοιχες έρευνες προηγούμενων ετών, διαμορφώνονται από πολλούς παράγοντες. Οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες σε μεγάλο βαθμό και επηρεάζονται από τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες καθώς και από τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, τη ζήτηση αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ακινήτων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2014 το κύριο ενδιαφέρον των αγοραστών στράφηκε στις μεταχειρισμένες κατοικίες μικρού σχετικά εμβαδού (ακολούθησε την τάση των προηγουμένων ετών) λόγω των πιο προσιτών τιμών τους και των μειωμένων εξόδων (θέρμανσης, φόρων κλπ).

Ακολουθεί σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την έρευνας, πάνω από 8 στα 10 των πωληθέντων ακινήτων ήταν κατοικίες (διαμερίσματα & μονοκατοικίες/μεζονέτες), ενώ τα οικόπεδα καθώς και τα επαγγελματικά ακίνητα είχαν μικρά μερίδια (ποσοστό 5% & 12% αντίστοιχα).

Στην Αττική άνω του 80% των πωληθέντων ακινήτων ήταν κατοικίες. Τα οικόπεδα/αγροτεμάχια έφθασαν μόλις στο 3%, ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή των επαγγελματικών ακινήτων στο 14% επί του συνόλου των πωληθέντων ακινήτων.

Στη Θεσσαλονίκη οι αγοραπωλησίες επικεντρώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά (κατά 92%) στις κατοικίες, ενώ η συμμετοχή των επαγγελματικών ακινήτων μόλις έφθασε μόλις στο 4%, ενώ απουσίαζαν εντελώς τα οικόπεδα/αγροτεμάχια.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα (εκτός Αττικής & Θεσσαλονίκης) οι κατοικίες ήταν κι εδώ η δημοφιλέστερη κατηγορία με ποσοστό 81%. Τα επαγγελματικά ακίνητα ήταν το 13%, ενώ τα οικόπεδα-αγροτεμάχια περιορίσθηκαν στο 6%.

Συνεχίζοντας την τάση των προηγουμένων ετών προτιμήθηκαν παλαιές κατοικίες (άνω της 5ετίας) σε ποσοστό 89%, έναντι των νεόδμητων & νέων (μέχρι 5ετίας) που μόλις συγκέντρωσαν το 11% (αδιαφορία για τα νεόδμητα, που τα προτίμησαν μόλις το 3% των αγοραστών). Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για κατοικίες 6 έως 15 ετών (36% του συνόλου), ενώ πρώτη στις προτιμήσεις των αγοραστών αναδείχθηκε η κατηγορία των παλαιών άνω των 25 ετών (39%).

Στην Αττική, περίπου 1 στα 2 (47%) ακίνητα που πωλήθηκαν ήταν παλαιά (άνω 25ετίας). Τα νεόδμητα μαζί με τα νέα (έως 5ετίας) μόλις έφτασαν το 6%, ενώ τα 6 έως 15 ετών συγκέντρωσαν το σχεδόν το 1/3 των προτιμήσεων (31%) και τέλος η ενδιάμεση κατηγορία 16 έως 25 ετών μόλις ξεπέρασε το 15%.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πλήρη κυριαρχία των άνω 25ετίας κατοικιών (σχεδόν 6 στις 10), ενώ τα νεόδμητα μαζί με τα έως 10ετίας συγκέντρωσαν το 36%.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι απουσιάζει εντελώς η κατηγορία 11-20 ετών.

Στις περιοχές της Υπόλοιπης Ελλάδας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) παρατηρούμε διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Έτσι βλέπουμε ότι οι κατοικίες έως 15 ετών προτιμήθηκαν σχεδόν από 6 στους 10 αγοραστές (57%) (50+% περισσότεροι σε σχέση με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη). Οι παλαιές κατοικίες (άνω των 25 ετών) έφθασαν το 36%. Ιδιαίτερη προτίμηση έδειξε το 1/3 των αγοραστών στις κατοικίες 6-10 ετών, ενώ ανύπαρκτο ήταν πρακτικά το ενδιαφέρον για τα νεόδμητα (μόλις το 2%).

Οι μεσαίες κατοικίες (δηλ. εμβαδού 71-110τμ.) προτιμήθηκαν από το 43% των αγοραστών, ενώ αρκετό ενδιαφέρον είχαν οι κατηγορίες 1-50τμ και 51-70τμ (16% και 15% αντίστοιχα), όπως και τα μεγάλα σπίτια άνω των 130τμ (15%).

Στην Αττική προτιμήθηκαν από τους μισούς περίπου αγοραστές (49%) επίσης οι μεσαίες κατοικίες (δηλ. εμβαδού 71-110τμ.) με δημοφιλέστερη την κατηγορία των 91-110τμ. με 30%. Αξιόλογη είναι η παρουσία των μεγάλων κατοικιών (άνω των 150τμ) σε ποσοστό 20%, που είναι υπερδιπλάσιο του πανελλαδικού μέσου όρου.

Στη Θεσσαλονίκη η δημοφιλέστερη κατηγορία ήταν από 51-70τμ που την προτίμησαν 1 στους 3 αγοραστές, με δεύτερη επιλογή τα διαμερίσματα έως 91- 110τμ (20%). Ψηλά στις προτιμήσεις ήταν και οι κατηγορίες 71-90τμ και 111-130τμ (από 16% κάθε μια).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) παρατηρούμε έντονη προτίμηση από σχεδόν 1 στους 3 αγοραστές στα μικρά διαμερίσματα (ως 50τμ.), ενώ πάνω από το 40% επέλεξε την κατηγορία 71-110τμ . Μικρό (6%) ήταν το ενδιαφέρον για τις μεγάλες κατοικίες (άνω των 150τμ).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάφεραν να μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα μέσω... αέρος


Χρησιμοποιήθηκε μια συσκευή ελέγχου μεγάλης κατευθυντικότητας.

Ιάπωνες ερευνητές κατόρθωσαν να μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια ασύρματα, μέσω του αέρα, καθιστώντας περιττά τα καλώδια.

Παρά το γεγονός ότι η απόσταση ήταν μικρή (55 μέτρα) και η ισχύς του ρεύματος επίσης μικρή (1,8 κιλοβάτ), πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, που ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον, μεταξύ άλλων την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας για την παραγωγή ηλεκτρισμού στο διάστημα και την ασύρματη μετάδοσή της στη Γη.

Οι επιστήμονες της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρησιμοποίησαν μικροκύματα για να κάνουν, από ένα πομπό σε ένα δέκτη, μετάδοση ρεύματος αρκετού για να ζεστάνει μια κατσαρόλα.

«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος κατάφερε να στείλει σχεδόν δύο κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μικροκυμάτων σε ένα μικρό στόχο, χρησιμοποιώντας μια συσκευή ελέγχου μεγάλης κατευθυντικότητας», δήλωσε εκπρόσωπος της JAXA, η οποία εδώ και χρόνια εργάζεται για τη δημιουργία διαστημικών σταθμών παραγωγής ρεύματος.

Η διαστημική παραγωγή ηλεκτρισμού έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραγωγή στη Γη, κυρίως ότι είναι πάντα διαθέσιμη, ανεξαρτήτως καιρού ή ώρας. Αν και οι δορυφόροι, καθώς και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια, την οποία μετατρέπουν σε ηλεκτρική για τις ανάγκες τους, η ασύρματη μετάδοση αυτού του ρεύματος στη Γη, ώστε να το χρησιμοποιούν ευρέως οι άνθρωποι, παραμένει επιστημονική φαντασία.

Όμως οι ιάπωνες επιστήμονες επιμένουν πως είναι θέμα χρόνου κάτι τέτοιο να γίνει εφικτό. Η JAXA οραματίζεται ένα δίκτυο δορυφόρων με ηλιακούς συλλέκτες και αντένες, σε ύψος περίπου 36.000 χλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη μας, που θα συλλέγουν το φως του Ήλιου, θα το μετατρέπουν σε ρεύμα και τελικά θα το «διακτινίζουν» στο έδαφος.

Όμως, όπως είπε ο εκπρόσωπος της JAXA, μπορεί να περάσουν δεκαετίες, έως ότου υπάρξει πρακτική εφαρμογή της φιλόδοξης τεχνολογίας. Εκτίμησε ότι αυτό, στην καλύτερη περίπτωση, θα συμβεί στη δεκαετία του 2040.

Αν και η όλη ιδέα είχε ξεπηδήσει στους επιστημονικούς κύκλους των ΗΠΑ στη δεκαετία του ’60, ήταν η Ιαπωνία αυτή που πήρε ζεστά το ζήτημα, επειδή η νησιωτική χώρα εξαρτάται σε ανησυχητικό βαθμό από τις εισαγωγές πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών, με συνέπεια να προσπαθεί εναγωνίως να αποκτήσει ενεργειακή αυτάρκεια - έστω και εξ ουρανού. Το σοβαρό πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα το 2011 έκανε την ανάγκη ακόμη πιο επείγουσα, καθώς έδειξε ότι η πυρηνική ενέργεια, στην οποία είχε ″ποντάρει″ η χώρα, δεν έχει αμελητέους κινδύνους.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν ίντερνετ σε φτωχές οικογένειες της Τουρκίας


Η πρόσβαση, ωστόσο, θα έχει χρονικούς περιορισμούς.

Να… «κλείσει» το χάσμα της ψηφιακής υστέρησης προσφέροντας στις φτωχότερες οικογένειες της Τουρκίας –αρχής γενομένης από εκείνες τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν– δωρεάν, αν και περιορισμένη, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αποφάσισε η κυβέρνηση της Τουρκίας

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης της Τουρκίας πληροφορίες για το οποίο μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι δικαιούχοι αυτής της υπηρεσίας θα μπορούν να «περιηγηθούν στο διαδίκτυο» χωρίς να πληρώνουν και να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους σε ιστοτόπους που κρίνονται «χρήσιμοι», ωστόσο η δωρεάν χρήση του Διαδικτύου θα τους προσφέρεται για περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Το Ανατολή δεν διευκρίνισε με ποιο τρόπο ή από ποιους θα καθορίζονται αυτοί οι «χρήσιμοι» ιστότοποι.

Εδώ και ένα χρόνοι οι τουρκικές αρχές έχουν δεχθεί σωρεία επικρίσεων καθώς είχαν απαγορεύσει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα την πρόσβαση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, τους οποίους κατηγορούσαν ότι διέσπειραν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με ένα σκάνδαλο διαφθοράς όπου εμπλέκονταν κυβερνητικά στελέχη, ή επειδή απαγόρευσαν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρήθηκαν «προσβλητικοί» για το Ισλάμ.

Τον περασμένο χρόνο μία έρευνα που διεξήγαγε η κυβέρνηση είχε καταδείξει ότι το 43% των τουρκικών νοικοκυριών δεν είχαν τη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, κυρίως επειδή αυτό κρινόταν «πολύ ακριβό» ή επειδή «δεν τα συνέφερε».


Διαβάστε περισσότερα...

Άνθρωποι που επιβίωσαν από επίθεση με όπλο


Οι πληγές στο σώμα και οι ιστορίες τους - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πριν μερικά χρόνια, η φωτογράφος Kathy Shorr άκουσε να μιλάνε για κάποιον Antonius Wiriadjaja, ο οποίος είχε πυροβοληθεί σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Ορμώμενη από την συγκεκριμένη ιστορία, άρχισε να προετοιμάζει ένα πρότζεκτ με ανθρώπους που έχουν επιβιώσει από τέτοιες περιπτώσεις βίας. Ο Wiriadjaja, ο οποίος διατηρεί μπλογκ στο οποίο γράφει για την εμπειρία του, ήταν από τους πρώτους που μπήκε μπροστά από τον φακό της Shorr για τη σειρά της που εύστοχα ονόμασε «Shot».

«Συχνά δείχνουμε συμπόνια για τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα τραγωδιών αλλά δεν κάνουμε καν δεύτερες σκέψεις και για εκείνους που επιβίωσαν», λέει η καλλιτέχνης. «Θεώρησα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να κάνω μια ιστορία για εκείνους». Η Kathy Shorr, κατέγραψε, από τα τέλη του 2013, τουλάχιστον 51 άτομα από τις ΗΠΑ.

Η Maryls, πυροβολήθηκε στην καρδιά από τον άντρα της, το 1999



Η Sahar ήταν το άτυχο θύμα μιας καταδίωξης μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών. Πυροβολήθηκε από αστυνομικό, στη Νέα Υόρκη



Ο Antonius Wiriadjaja δείχνει το σημάδι από το τραύμα που άφησε η επίθεση



Η Moni είναι ένα από τα 58 θύματα της επίθεσης με όπλο, κατά την πρεμιέρα της ταινίας Batman στο Κολοράντο, το 2012



Ο Ravyn πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τη φίλη του, το 2002



Ο αστυνομικός Jon (αριστερά), πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από ένοπλο. Δεξιά, η Shirley πυροβολήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, ενώ βρισκόταν στο δρόμο για το νηπιαγωγείο της κόρης της



Ο Matthew πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Empire State Building στη Νέα Υόρκη, το 1997



Η Karina πυροβολήθηκε όταν ήταν 16 ετών. Ήταν το αθώο θύμα ανταλλαγής πυρών μεταξύ δυο συμμοριών, έξω από το σχολείο της στο Κολοράντο



Η Raven πυροβολήθηκε έξω από το διαμέρισμά της στο Μανχάταν το 2011




Διαβάστε περισσότερα...