Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Μάθημα ανθρωπιάς στα ντραφτ!




Για κάποιους δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα διαφημιστικό τρικ. Για άλλους όμως, η κίνηση των Texas Rangers να επιλέξουν στα ντραφτ του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ τον Τζόναθαν Τέιλορ, ο οποίος είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω, αποτελεί ένα μάθημα ανθρωπιάς. Δείγμα πολιτισμού που θα έπρεπε να μας προβληματίσει, να μας παραδειγματίσει, ενδεχομένως να μας κάνει να κοκκινίσουμε από ντροπή αναλογιζόμενοι το πώς φέρεται η ελληνική κοινωνία στα ΑμεΑ.

Μάλλον δεν έχει υπάρξει ιστορικό προηγούμενο η επιλογή στον 33ο γύρο των ντραφτ του MLB να έχει προκαλέσει τόση συζήτηση, όμως ο 20χρονος Τέιλορ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση. 

 


Μέχρι πριν από τρεις μήνες ήταν ένας ανατέλλων αστέρας του αθλήματος παίζοντας στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Στον ενδέκατο αγώνα της σεζόν όμως, μια φαινομενικά αθώα σύγκρουση με συμπαίκτη του αποδείχθηκε μοιραία για την καριέρα του, ευτυχώς όχι και για την ίδια του τη ζωή.







Δύο κατάγματα στη σπονδυλική στήλη κάτω από τον αυχένα τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Τέιλορ έχει μόνο μερική χρήση των χεριών του, αλλά δεν μπορεί να κινήσει τα υπόλοιπα μέλη του σώματός του, ούτε των δακτύλων του. Το παρήγορο είναι πως ο νωτιαίος μυελός και οι νευρώνες δεν έχουν πειραχθεί, γεγονός που αφήνει ελπίδες πως ίσως τα κινητικά προβλήματα αποκατασταθούν πλήρως. 
Η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Τέιλορ με καθημερινές φυσιοθεραπείες ενισχύεται από την απόφαση των Rangers να του δώσουν μια θέση στην ομάδα και το επαγγελματικό πρωτάθλημα με μια συμβολική κίνηση για όλα τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που στο πρόσωπο του νεαρού βλέπουν το δικό τους αγώνα για ισότητα.

Η ιστορία λαμβάνει ακόμη πιο σπουδαία διάσταση από την απόφαση της ομάδας του Τέξας να επιλέξει στο δεύτερο γύρο των ντραφτ τον Ζακ Κόουν, τον άνθρωπο δηλαδή, που άθελά του τραυμάτισε τον Τέιλορ.

Η ανακοίνωση της επιλογής αναφέρει: «Πιστεύουμε πως ήταν το σωστό πράγμα να κάνουμε. Ο Τέιλορ θα έμπαινε στα ντραφτ έτσι κι αλλιώς, αφού ο σκάουτέρ μας στην Τζόρτζια τον παρακολουθεί από την εποχή που έπαιζε στο γυμνάσιο. Οι ικανότητες, αλλά κυρίως το πάθος του, είναι στοιχεία απαραίτητα σε κάθε σύλλογο»!

Νικόλας Ακτύπης





Πηγή: http://www.sport-fm.gr


Διαβάστε περισσότερα...

Λεφτά υπάρχουν! Αν βάλει ο Θεός το χέρι του...




Ξεσφράγισαν το δωμάτιο του Χριστόδουλου (και βρήκαν μια περιουσία...)

Ξεσφράγησαν πρόσφατα το ιδιαίτερο δωμάτιο του πρώην αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Παρόντες, για του λόγου το αληθές, ήταν ο διευθυντής της αστυνομίας, ένας εκπρόσωπος της εφορίας, συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος
Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και.....
δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.
Είναι απίστευτο, τί βρέθηκε εκεί μέσα....

-600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
-Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
-Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
-Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
-30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
-Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
-Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
-Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
-Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
-Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
-Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church' s, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
-Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
-50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
-12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
-100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
-200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
-25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
-40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
-Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
-Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
-Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
-Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
-Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
-Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
-Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
-Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο.
-Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
-Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
-Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
-Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
-Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
-Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
-Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
-Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
-Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου ...

Θεέ μου σχώρα με!!!
η λίστα των αντικειμένων αναρτήθηκε στο http://ellania.pblogs.gr

Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ (Σεπτέμβριος 2008)

Τελικά όλα αυτά τι απέγιναν ;;;




Το σχόλιό μας: Το διάβασα κάπου και δεν γινόταν να μην το αναδημοσιεύσω
Διαβάστε περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για προστασία από τον καύσωνα



Εγκύκλιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, προς δήμους και περιφέρειες, απέστειλε ο γενικός γραμματέας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος.


Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες και συστήνεται στους «καλλικρατικούς» δήμους να μεριμνήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.


 Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνέργεια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λπ.), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, εμετοί και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμετούς, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.


 Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό κ.λπ.


 Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής: αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως, αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών, προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ.λπ.), αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.


 Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως: πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών, αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών, ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών, συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους).


 Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη, να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά, όπως νερό κ.λπ.


 Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:


 -Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.


 -Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.


 -Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων).


 Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.


 Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.


 Επίσης, οι «καλλικρατικοί» δήμοι πρέπει να συμμετάσχουν και αυτοί στη συνολική προσπάθεια, μεριμνώντας εγκαίρως για την οργάνωση και τη διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και γενικότερα να συνεργαστούν με τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.


 Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, έκτακτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων υπηρεσιών, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στον περιορισμό της μετακίνησης μεγάλου αριθμού ατόμων κατά τις θερμότερες ώρες.




Πηγή: www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ασπιρίνη καταπολεμά και την οστεοπόρωση



Νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης υπόσχονται τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας Αμερικανών επιστημόνων για τη δράση της ασπιρίνης στην πρόληψη και εξέλιξη της νόσου.


 Ερευνητές από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι η ασπιρίνη σε χαμηλές δόσεις περιορίζει τη δραστηριότητα των κυττάρων που αποδομεί τα οστά, ενώ ενισχύει την κυτταρική δραστηριότητα που τα οικοδομεί.


 Όπως διαπίστωσαν στα εργαστηριακά πειράματα, η ασπιρίνη βοηθά τα κύτταρα που σχηματίζουν τα οστά να γίνονται περισσότερο ενεργά, με αποτέλεσμα τα οστά -κυρίως των γυναικών που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση- να παραμένουν πυκνά και γερά.




Πηγή: www.zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλες αλλαγές στη δημόσια περίθαλψη

Περικοπές στις δαπάνες που καλύπτει η ασφάλισή μας
Στην χειρουργική κλίνη του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι δαπάνες και οι παροχές για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το νυστέρι του μεσοπρόθεσμου σχεδίου μπαίνει βαθιά στα δικαιώματα του ασφαλισμένου.


Στον τομέα της υγείας το σχέδιο που εγκρίθηκε χτες από το υπουργικό συμβούλιο προβλέπει εξοικονομήσεις περίπου 1 δισ. ευρώ, ενώ οι πρόσθετες παρεμβάσεις που προβλέπονται για τους τομείς της υγείας και της δαπάνης φαρμάκου αναμένεται να προκαλέσουν εξοικονομήσεις πάνω από 1,6 δισ. ευρώ μεταξύ άλλων μέσα από:


• θα αυξηθούν τα έσοδα των νοσοκομείων με ειδική συμφωνία για παροχή υπηρεσιών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες
• τη χρέωση των αλλοδαπών και
• τον περιορισμό των υπηρεσιών για ανασφάλιστους
• θα εφαρμοστεί νέος χάρτης υγείας
• θα λειτουργήσει κεντρικό σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία και θα γίνεται τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων
• θα λειτουργήσει ο Εθνικός Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Υγείας
• θα επιβληθεί ειδικό τέλος σε επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τον αντικαπνιστικό νόμο (40 εκατ. ευρώ φέτος)


Για τον εξορθολογισμό της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, προβλέπονται η επέκταση της λίστας φαρμάκων που δεν απαιτούν συνταγογράφηση, η νέα τιμολογιακή πολιτική για το φάρμακο, η εισαγωγή ασφαλιστικής λίστας στα φάρμακα και η επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τον έλεγχο των χειρόγραφων συνταγών.




Πηγή: www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...