Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η αϋπνία σβήνει την ανάμνηση


Η απώλεια του ύπνου, οδηγεί σε… απώλεια μνήμης, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Μόλις δυο ώρες απώλεια ύπνου, είναι αρκετές για να δυσκολευτεί ο εγκέφαλος να αποθηκεύσει αναμνήσεις, την επόμενη μέρα.

''Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για τον εγκέφαλο ώστε να λειτουργήσει την επόμενη μέρα, να έχει ξεκουραστεί. Όλοι έχουμε την αίσθηση ότι πίνοντας έναν καφέ την ώρα που νυστάζουμε, μας βοηθά να ξυπνήσουμε. Λάθος! Είναι προτιμότερο να πάμε για ύπνο, έστω και για λίγο και να συνεχίσουμε αργότερα τη δουλειά μας'', υποστηρίζει ο ερευνητής Ted Abel.

Ο καθηγητής Abel, ο οποίος προσπαθεί να κοιμάται 7 έως 8 ώρες τη νύχτα, πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε πληροφορία που χάνεται λόγω της έλλειψης ύπνου έχει φύγει για πάντα, πράγμα που σημαίνει ότι ο ύπνος την επόμενη νύχτα δεν θα τη φέρει πίσω.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η φυματίωση τους έπιασε στον ύπνο


Πλήρη αιφνιδιασμό έχει προκαλέσει η φυματίωση στο σύστημα Υγείας με μεγάλα νοσοκομεία, όπως το «Σωτηρία» να δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα τεστ δερματολογικής αντίδρασης (μαντού) από το Ινστιτούτο «Παστέρ». Το νοσοκομείο καταβάλλει το ποσό που απαιτείται για τα τεστ, αλλά το Ινστιτούτο δεν μπορεί να εκδώσει απόδειξη, καθώς δεν διαθέτει...φορολογική ενημερότητα!

Άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν διαθέτουν τα αναγκαία φάρμακα, ενώ το σύστημα δεν είναι σε θέση να εντοπίσει και να θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς, κυρίως μετανάστες. Το μηνιαίο κόστος για τη φροντίδα των ασθενών είναι 50 ευρώ (εάν ξεκινήσει έγκαιρα) και εκτινάσσεται στα 3.000 ευρώ, εάν η θεραπεία καθυστερήσει και αναπτυχθεί ανθεκτικός βάκιλος.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Ο υπεύθυνος του Αντιφυματικού Ιατρείου του νοσοκομείου «Σωτηρία», Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου τόνισε ότι φυματίωση επανέρχεται από οικονομικούς μετανάστες από τις πρώην ανατολικές χώρες, όπου τα συστήματα Υγείας έχουν καταρρεύσει.



Διαβάστε περισσότερα...

Λίγες ώρες πριν το γάμο της έμαθε ότι είχε καρκίνο



Το έμβρυο που πίστευε ότι κυοφορούσε ήταν τελικά όγκος.

Λένε ότι οι γυναίκες ονειρεύονται την ημέρα του γάμου τους από μικρά κοριτσάκια. Η Lucy Duffy από το Leeds όμως σίγουρα είχε ονειρευτεί διαφορετικά το δικό της γάμο.

Η νεαρή γυναίκα έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο την ημέρα του γάμου της και ότι το παιδί που νόμιζε ότι κυοφορούσε ήταν στην πραγματικότητα… όγκος.

Λίγες ώρες προτού ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο της η Lucy έμαθε ότι η «φουσκωμένη» της κοιλιά δεν ήταν ο καρπός του έρωτά τους αλλά καρκίνος.

Το ζευγάρι αποφάσισε να κρατήσει κρυφά τα δυσάρεστα νέα από φίλους και συγγενείς εκείνη τη μέρα.



Ορκίστηκαν να μείνουν μαζί αγαπημένοι σε αρρώστιες και δύσκολες στιγμές και από την επόμενη μέρα η Lucy άρχισε τις χημειοθεραπείες, ελπίζοντας ότι θα γίνει καλά και θα μπορέσει να αποκτήσει ένα παιδί σύντομα.

«Σχεδιάζαμε το γάμο των ονείρων μας δύο χρόνια. Ποτέ δεν περίμενα ότι όλα θα πήγαιναν τόσο στραβά και σίγουρα όχι ότι θα άκουγα την λέξη “καρκίνος” λίγο πριν το γάμο μου. Το κρατήσαμε μυστικό γιατί θέλαμε η μέρα του γάμου μας να είναι μέρα χαράς. Θέλαμε οι καλεσμένοι μας να περάσουν καλά» είπε η ίδια.



Οι δυο τους προσπαθούσαν να κάνουν παιδί και ήθελαν να μείνει έγκυος η Lucy πριν το γάμο για να ανακοινώσουν τα ευχάριστα νέα εκείνη την ημέρα. Λίγες εβδομάδες πριν το γάμο η Lucy έμαθε ότι ήταν έγκυος.

«Δεν πίστευα πόσο τυχεροί ήμασταν. Πετούσα στα σύννεφα» πρόσθεσε.

Η εγκυμοσύνη φαινόταν να προχωρά καλά, αλλά λίγες εβδομάδες πριν το γάμο η Lucy άρχισε να μη νιώθει καλά. Ήταν σαν άρρωστη και ένιωθε πολύ κουρασμένη. Μια μέρα παρατήρησε λίγο αίμα και μίλησε με το γιατρό της, αλλά της είπε ότι τα συμπτώματα αυτά ήταν φυσιολογικά.



«Χαλάρωσα και άρχισα να σκέφτομαι ονόματα. Φανταζόμουν τη μέρα του γάμου μας και τα πρόσωπα των φίλων και των συγγενών μας όταν θα τους λέγαμε τα ευχάριστα νέα. Στις έξι εβδομάδες όμως είχα πολύ αιμορραγία και πήγα στο νοσοκομείο. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο γιατρός ήθελε μια δεύτερη γνώμη για τον υπέρηχο. Μετά μας είπαν ότι “δεν υπήρχε μωρό”. Πίστεψα ότι είχα αποβάλει, αλλά μετά μου είπαν ότι η σκιά στη μήτρα μου ήταν μύλη κύηση. Δεν είχα ξανακούσει αυτόν τον όρο. Μου είπαν ότι κατά τη σύλληψη κάτι πήγε στραβά και αντί για ένα δύο σπερματοζωάρια μπήκαν στο ωάριο με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένας όγκος στη μήτρα μου αντί για ένα μωρό» είπε ακόμη.



Η Lucy διάβασε στο διαδίκτυο για την περίπτωσή της και είδε ότι σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ο όγκος αυτός εξελίσσεται σε καρκίνο. Την επόμενη εβδομάδα μπήκε στο χειρουργείο για αφαίρεση του όγκου και περίμενε τα αποτελέσματα της βιοψίας όσο έκανε τις τελευταίες προετοιμασίες για το γάμο.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, την ημέρα του γάμου της, έμαθε τα αποτελέσματα, ότι είχε πλήρη μύλη κύηση. «Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν καρκίνος. Ήταν σοκαριστικό. Όχι μόνο είχαμε χάσει ένα παιδί, αλλά έμαθα ότι είχα καρκίνο λίγο πριν παντρευτώ».



Ένα χρόνο μετά η Lucy περιμένει να ολοκληρώσει τις θεραπείες της για να προσπαθήσει να αποκτήσει το παιδί που τόσο ήθελε.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανήλικος έδεσε 8χρονο σε δέντρο και του έβαλε φωτιά



Ήθελε να τον κάνει να σωπάσει... γιατί δύο εβδομάδες πριν τον είχε βιάσει.

Ο Robbie Middleton δε γιόρτασε τα 8α γενέθλιά του όπως αρμόζει σε κάθε παιδί της ηλικίας του. Ο 13χρονος γείτονάς του Don Collins τον έδεσε σε ένα δέντρο, τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά.

Ο Robbie έπαθε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 99% του σώματός του και κανείς δεν περίμενε ότι θα κατάφερνε να επιβιώσει.

Ο Robbie όμως τα κατάφερε.



Άντεξε 200 χειρουργικές επεμβάσεις και ατελείωτες θεραπείες για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων.

Έχασε τη μάχη λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 21 του χρόνια από καρκίνο, που οι γιατροί εκτιμούν ότι προήλθε από τα αρχικά του τραύματα.

Μετά από 13 χρόνια ο θάνατος του Robbie ίσως φωτίσει την περίεργη αυτή υπόθεση.



Σε ένα 17λεπτο βίντεο που τράβηξε λίγο καιρό πριν πεθάνει, ο Robbie κατονόμασε τον άνθρωπο που του έβαλε φωτιά το 1998 στην Splendora του Τέξας.

Ομολόγησε ακόμη ότι ο ίδιος άνθρωπος τον είχε βιάσει λίγο καιρό νωρίτερα. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον 13χρονο (τότε) γείτονά του και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Robbie ο Don του έβαλε φωτιά για να «εξασφαλίσει» τη σιωπή του για το βιασμό.

Οι ισχυρισμοί του Robbie θα οδηγήσουν τον 27χρονο πλέον Don, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για σεξουαλικό αδίκημα, στο δικαστήριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.



«Ο Don με άρπαξε από τον ώμο και έριξε βενζίνη στο πρόσωπό μου. Μετά από αυτό δε θυμάμαι τίποτε άλλο» λέει ο Robbie στο βίντεο.

«Ήταν τρομακτικό αυτό που αντίκρισαν τα μάτια μου. Τα μαλλιά του είχαν καεί και κρεμόταν δέρμα από τους αστραγάλους του. Λίγη ώρα μετά πήγα στο σημείο που του είχε βάλει φωτιά. Στο δέντρο είχαν μείνει ίχνη από το δέρμα του Robbie» είπε η μητέρα του.




Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η «απογραφή» για την επιστροφή του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης



Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές των πολυκατοικιών.

Την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία «απογράφονται» οι ένοικοι ή ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών και τα χιλιοστά επιβάρυνσης του κάθε διαμερίσματος επί των κοινοχρήστων προκειμένου να δρομολογηθεί η επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσης ενεργοποίησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Με την εφαρμογή που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm οι εγγεγραμμένοι χρήστες του TAXISNET, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας που θα ανοίξει τον δρόμο για τη χορήγηση επιδόματος στους ενοίκους - ιδιοκτήτες, εφόσον προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί.

Κατά την είσοδο στην εφαρμογή ο διαχειριστής πρέπει να επιλέξει το «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης» και αυτόματα μεταφέρεται στην επόμενη σελίδα όπου πληκτρολογώντας τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ, εμφανίζονται η διεύθυνση όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, η πόλη και ο ταχυδρομικός κωδικός.

Ο χρήστης ακολούθως συμπληρώνει τον αριθμό των διαμερισμάτων και στην επόμενη σελίδα αντιστοιχεί σε κάθε διαμέρισμα το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή - ιδιοκτήτη, ο όροφος και τα χιλιοστά επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων. Με τη συμπλήρωση αυτών των πεδίων, δημιουργείται το προφίλ της κάθε πολυκατοικίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η εφαρμογή για την υποβολή αίτησης επιστροφής φόρου για αγορές πετρελαίου θέρμανσης. Σημειώνεται πως η επιστροφή φόρου θα είναι της τάξεως των 28 λεπτών ανά λίτρο.

Στην πλατφόρμα αυτή τα στοιχεία που θα ζητούνται θα αφορούν στο τιμολόγιο αγοράς του πετρελαίου και θα διασταυρώνονται μέσω του συστήματος Ήφαιστος. ενώ για κάθε χρήστη διαμερισμάτων ή και μονοκατοικιών θα ζητείται ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα πιστώνεται η επιστροφή φόρου, εντός 14 ημερών από την υποβολή του αιτήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο οργανισμός της δε δεχόταν τις εγκυμοσύνες



Κι όμως εκείνη ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα παιδί
.
Η 35χρονη Gaynor Offland από το Shropshire της Μεγάλης Βρετανίας πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια και θανατηφόρα ασθένεια εξαιτίας της οποίας δε μπορεί να φέρει στον κόσμο παιδιά, καθώς ο οργανισμός της δημιουργεί θρόμβους όταν... μένει έγκυος!

Όταν το ανακάλυψαν αυτό οι γιατροί τη συμβούλεψαν ότι θα έπρεπε να σταματήσει να προσπαθεί να μείνει έγκυος, καθώς έθετε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της και του εμβρύου που πιθανώς να κυοφορούσε.

Η ίδια όμως αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και να μην εγκαταλείψει το όνειρό της να αποκτήσει μια οικογένεια!



Τώρα, χάρη σε μια ειδική θεραπεία κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα!

Στο παρελθόν η Gaynor και ο 55χρονος σύντροφός της έχασαν τρία μωρά, δύο από τα οποία ήταν δίδυμα στην 24η εβδομάδα της κύησης.

Όταν έχασε για δεύτερη φορά τα έμβρυα που κυοφορούσε οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν τεστ για να διαπιστώσουν ποια ήταν η αιτία και ανακάλυψαν ότι η Gaynor έπασχε από το Σύνδρομο Θρομβωτικής Θρομβοπενικής Πορφύρας, εξαιτίας του οποίου δημιουργούνται θρόμβοι στον οργανισμό της.



Από τη συγκεκριμένη ασθένεια πάσχουν ένας στους 30 εκατ. ανθρώπους και μπορεί να οδηγήσει σε οργανική ανεπάρκεια και θάνατο. Οι θρόμβοι μπορούν ακόμη να αποβούν μοιραίοι για το έμβρυο καθώς αν φτάσουν στον πλακούντα διακόπτουν την παροχή οξυγόνου σε αυτό.

«Έπαθα σοκ όταν έμαθα ότι οι εγκυμοσύνες προκαλούσαν αυτό στον οργανισμό μου. Κανείς στην οικογένειά μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Οι γιατροί μου είπαν να μη μείνω ξανά έγκυος, αλλά η ζωή μου θα ήταν λειψή χωρίς ένα παιδί. Ο Alan έχει ήδη τρία παιδιά από την προηγούμενή του σχέση, αλλά από την αρχή της σχέσης μας του ξεκαθάρισα ότι εγώ θέλω να γίνω μητέρα» είπε η ίδια.



Όταν τον Ιανουάριο ανακάλυψε ξανά ότι ήταν έγκυος, ο γιατρός της τη συμβούλεψε να παίρνει ασπιρίνη και να κάνει κάθε μέρα ενέσεις στο στομάχι της για να αποτρέψει τη δημιουργία θρόμβων.

Στη 12η εβδομάδα της κύησης, οι γιατροί ξεκίνησαν πλασμαφαίρεση, δηλαδή αφαιρούσαν το πλάσμα από το αίμα της και το αντικαθιστούσαν με πλάσμα δότη, που περιείχε το ένζυμο που έλειπε από τον οργανισμό της.



«Έπρεπε να πηγαίνω στο νοσοκομείο και να συνδέομαι με ειδικό μηχάνημα δύο φορές την εβδομάδα. Τελικά έφτασα τις 24 εβδομάδες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνήθως έχανα τα μωρά μου. Δεν πέρασε μέρα που να μη φοβηθώ ότι θα το χάσω» πρόσθεσε.

Την 37η εβδομάδα οι γιατροί έβγαλαν το έμβρυο, διπλασιάζοντας την ποσότητα του πλάσματος από δότη μία εβδομάδα πριν τη γέννα.

Στις 2 Οκτωβρίου γεννήθηκε ο Oliver.


Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Ναυπλίου



Συμμετέχουν 60 περίπου μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου γυμνασίου Ναυπλίου, φιλοξενείται το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου, όπου έγιναν τα πρώτα μαθήματα και οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους καθηγητές, παρουσία του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου ο οποίος τους καλωσόρισε, για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Στο κοινωνικό φροντιστήριο συμμετέχουν 60 περίπου μαθητές γυμνασίου και λυκείου και θα διδάσκονται όλα τα μαθήματα. Όλη η προσπάθεια στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά 16 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, που παρέχουν αφιλοκερδώς εκπαιδευτική στήριξη σε παιδιά, οι γονείς των οποίων αδυνατούν να τους παρέχουν φροντιστηριακή υποστήριξη.


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα στη Λάρισα



Από την ΕΛΜΕ και Εργατικό Κέντρο.

Στην εποχή της κρίσης, που τα φροντιστήρια των παιδιών αποτελούν ένα απαγορευτικό πλέον- σε πολλές περιπτώσεις- έξοδο για τους γονείς, η ανάληψη πρωτοβουλιών για δωρεάν παροχή υποστηρικτών μαθημάτων σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, αποτελεί μία πηγή ανακούφισης αλλά και έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στη Λάρισα, κατανοώντας το πρόβλημα που υφίσταται με την υποστηρικτή διδασκαλία των μαθητών, τόσο η ΕΛΜΕ του νομού όσο και το Εργατικό Κέντρο, σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, αναλαμβάνουν παράλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παροχής δωρεάν μαθημάτων, τα οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας τα μαθήματα θα αφορούν μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου και θα περιλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των μαθημάτων (αρχαία, μαθηματικά, φυσική, χημεία, ελληνική γλώσσα κ.ά.).

Στο εγχείρημα θα συμμετέχουν εθελοντικά εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, στους οποίους έχει απευθύνει πρόσκληση-έκκληση η ΕΛΜΕ, επισημαίνοντας- μεταξύ άλλων- ότι: «Στη σημερινή εποχή, πρέπει η αλληλεγγύη των καθηγητών της δημόσιας εκπαίδευσης, που θέλουν να λέγονται λειτουργοί να δείξουν αυτές τις δύσκολες στιγμές το ανθρώπινο πρόσωπό τους…».

Τα φροντιστηριακά μαθήματα προβλέπεται ότι θα πραγματοποιούνται σε αίθουσες του 4ου Γυμνασίου Λάρισας, με ολιγομελή τμήματα για κάθε τάξη και μάθημα. Τα λειτουργικά έξοδα, θα αναλάβει η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας με τη σχολική επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων.

Έχει δε αποφασιστεί, κάθε τμήμα να μην υπερβαίνει τα δέκα άτομα, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές τόσο από τη Λάρισα, όσο και από κοινότητες της ευρύτερης περιοχής.

Από μαθηματικοί και φιλόλογοι, μέχρι βιολόγοι, καθηγητές αγγλικών, γαλλικών και καλλιτεχνικών, είχαν δηλώσει συμμετοχή, ενώ τη διάθεσή τους να προσφέρουν βοήθεια έχουν, επίσης, εκφράσει πολιτικοί μηχανικοί, οικονομολόγοι μέχρι και νοσηλευτές για τα ειδικά μαθήματα.

Το Εργατικό Κέντρο

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αναλαμβάνει, φέτος, ανάλογη πρωτοβουλία, με την παροχή δωρεάν μαθημάτων για τη στήριξη των μαθητών άνεργων οικογενειών θέλοντας με τον τρόπο αυτό να σταθεί στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση. Ενώ, παράλληλα, προγραμματίζει και μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες σε δυο γκρουπ.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, τονίζει- μεταξύ άλλων- ότι παλεύοντας για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της ανεργίας, του εισοδήματος, της παιδείας, της υγείας και όλων των άλλων αναγκών των εργατικών οικογενειών, παίρνει την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, να παρέχει διδακτική στήριξη σε έναν αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου παιδιά ανέργων, μονογονεικών οικογενειών και ορφανά, που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, η στήριξη μπορεί να καλύψει ένα μικρό αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου, στα μαθήματα (Μαθηματικά, Φιλολογικά, Φυσική, Οικονομικά, Πληροφορική, Γαλλικά) και (ειδικότητας Παθολογίας για μαθητές ΕΠΑΛ).


Διαβάστε περισσότερα...

Η καρδιά του μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή



Ο έξι μηνών Jack πάσχει από μια πάρα πολύ σπάνια ασθένεια.

Ο έξι μηνών Jack Renton από το Elsdon της Μεγάλης Βρετανίας είναι ένας από τους 63 ανθρώπους στον κόσμο που πάσχουν από μια πολύ σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας η καρδιά του αντί να αντλεί το αίμα… το «ραντίζει» στο εσωτερικό του σώματός του!

Η καρδιά του μικρού Jack μπορεί να σταματήσει να χτυπά οποιαδήποτε στιγμή.

Διαγνώσθηκε με το σύνδρομο «8p23 deletion» που προκαλεί καρδιακές παθήσεις, δυσκολίες στη μάθηση και διαταραχές στη συμπεριφορά όπως η υπερκινητικότητα και παρορμητικότητα.



Η κατάσταση αυτή οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη στο χρωμόσωμα 8.

Ο Jack πρόκειται σύντομα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να τοποθετηθεί ελαστικός επίδεσμος γύρω από τη βαλβίδα της καρδιάς του, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργεί φυσιολογικά.



Οι γονείς του Joanne και Davey, αγρότες στο επάγγελμα, ανακάλυψαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την εγκυμοσύνη όταν στην 20η εβδομάδα της κύησης το τεστ που έκαναν για να δουν αν το έμβρυο πάσχει από το σύνδρομο Down είχε πολύ υψηλές ενδείξεις.



«Μετά το τεστ έκανα αμνιοκέντηση και τότε βρήκαν την έλλειψη στο χρωμόσωμα 8. Οι γιατροί μας βοήθησαν να καταλάβουμε τι σήμαινε αυτό. Με απλά λόγια η καρδιά του Jack δε λειτουργεί σωστά. Αλλά εγώ δε μπορούσα να τερματίσω την εγκυμοσύνη, ήθελα πολύ αυτό το παιδί. Ένιωθα μέσα μου ότι είναι μαχητής» είπε η μητέρα του.



Διαβάστε περισσότερα...

«Δικαστές» οι Anonymous



Δημοσίευσαν στοιχεία του «διώκτη» της 15χρονης Amanda Todd που αυτοκτόνησε.

Πριν από λίγες ημέρες η 15χρονη Amanda Todd από τον Καναδά έβαλε τέλος στην ζωή της έπειτα από απειλές και εκφοβισμό που δεχόταν καθημερινά τον τελευταίο χρόνο τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην προσωπική της ζωή. Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε δημοσιεύσει και ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο μέσω καρτών αναφερόταν στην κόλαση που ζούσε, όμως όπως φαίνεται κανείς δεν έδωσε σημασία.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης της αυτοκτονίας της, οι γνωστοί «χακτιβιστές» Anonymous δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και αποφάσισαν να δράσουν. Μετά από έρευνες λίγων ημερών αποκάλυψαν πως κύριος υπεύθυνος είναι ένας 30χρονος «διώκτης» από το Βανκούβερ, ο οποίος κυνηγούσε online και εκφόβιζε την ανήλικη για αρκετό καιρό. Αμέσως δημοσιοποίησαν τα στοιχεία του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την έρευνα τους, ο 30χρονος, πρώην υπάλληλος του Facebook γνώρισε την Amanda σε κάποιο site και της ζήτησε γυμνόστηθη φωτογραφία της. Αφού του έστειλε, αυτός άρχισε να την παρενοχλεί και να την καταδιώκει στο διαδίκτυο, ζητώντας της παράλληλα περισσότερες φωτογραφίες, ακόμα και βίντεο. Μάλιστα χρησιμοποιούσε την φωτογραφία που του είχε στείλει προκειμένου να την εκβιάζει, δημοσιεύοντας την σε διάφορες ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα, με αποδέκτες φίλους, συμμαθητές, ακόμα και συγγενείς της Amanda.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παρενόχληση από το φιλικό της περιβάλλον και τον χλευασμό των φίλων και συμμαθητών της, γεγονότα που την ανάγκασαν να αλλάξει σχολείο. Ούτε όμως αυτό πτόησε τον 30χρονο ο οποίος συνέχισε να την παρενοχλεί. Δημιούργησε μια νέα σελίδα στο Facebook στην οποία προσκάλεσε τους συμμαθητές της και δημοσίευσε την γυμνόστηθη εικόνα της Amanda ως εικόνα προφίλ. Όλα αυτά κατέστρεψαν ψυχολογικά την Amanda και την οδήγησαν στην αυτοκτονία την περασμένη Τετάρτη.

«Δημοσιοποιήσαμε αυτή την ανακοίνωση αποκλειστικά για να δημοσιεύσουμε την ταυτότητας του τιμωρού της Amanda Todd. Παρακάτω θα βρείτε την διεύθυνση του. Εκεί θα βρείτε διάφορες πληροφορίες για αυτό το άτομο» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση των χακτιβιστών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον δράστη «βδέλυγμα για την κοινωνία μας» και δηλώνουν πως «θα τιμωρηθεί».

Για μια ακόμα φορά οι Anonymous φαίνεται πως παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, κοινοποιώντας τόσο στις αρχές όσο και στον υπόλοιπο κόσμο στοιχεία που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην είχαν καν αποκαλυφθεί. Ήδη οι Αρχές του Καναδά ερευνούν την υπόθεση και αναμένεται σύντομα να καλέσουν τον 30χρονο για ανάκριση.

Το βασικό ερώτημα βέβαια είναι γιατί κανένας άλλος δεν έδρασε προτού η 15χρονη δώσει τέλος στην ζωή της. Αντίθετα με αρκετές περιπτώσεις εκφοβισμού και παρενόχλησης, όπου οι χρήστες κλείνονται στον εαυτό τους και δεν μιλούν σε κανέναν, η Amanda προσπαθούσε για εβδομάδες να κάνει γνωστό το πρόβλημα της ενώ στο βίντεο που είχε δημοσιεύσει παραδεχόταν πως είχε επιχειρήσει ξανά να αυτοκτονήσει.

Δείτε το βίντεο...




Διαβάστε περισσότερα...

Τριήμερες δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο Ηράκλειο Κρήτης



Από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου.

Η Ιατρική ομάδα Εθελοντών της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (Π.Ε.Κ.Σ) στα πλαίσια του ιατροκοινωνικού προγράμματός της, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καππαδοκών – Μικρασιατών Κρήτης, θα επισκεφθεί και θα πραγματοποιήσει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από 19 έως 21 Οκτωβρίου στα χωριά του νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα οι εξετάσεις θα γίνουν:

• Τεφέλι Παρασκευή 19/10/2012 από 9:00-14:00 (αγροτικό Ιατρείο)

• Αρκαλοχώρι Σάββατο 20/10/2012 από 9:00-14:00 (Κέντρο Υγείας)

• Ασήμι Κυριακή 21/10/2012 από 9:00-14:00 (αγροτικό Ιατρείο)

Οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Κλινική εκτίμηση από παθολόγο (πνεύμονες, καρδιά, μέτρηση αρτηριακής πίεσης), από χειρουργό και αγγειοχειρουργό (εκτίμηση κοιλίας, ψηλάφηση-ακρόαση αρτηριών και με χρήση μηχανημάτων doppler αγγείων), εξέταση από ωτορινολαρυγγολόγο, εξέταση από οφθαλμίατρο, εξέταση από οδοντίατρο.

Εργαστηριακός έλεγχος με μέτρηση χοληστερίνης, προσδιορισμό τριγλυκεριδίων, προσδιορισμός σακχάρου αίματος, γενική ούρων, καταγραφή φαρμάκων και έλεγχος των χορηγουμένων φαρμάκων.


Διαβάστε περισσότερα...

Η 13χρονη καρκινοπαθής που δίνει μαθήματα ζωής



Το πιο εμπνευσμένο Cover Girl.

Η 13χρονη Talia Joy Castellano, που πάσχει από νευροβλάστωμα, την πιο κοινή μορφή παιδικού καρκίνου και λευχαιμία, δεν το βάζει κάτω και δείχνει σε όλους πώς μάχεται για τη ζωή της.

Η Talia έγινε πρόσφατα το τιμώμενο πρόσωπο στο γυναικείο περιοδικό Cover Girl, μιας και η ίδια έχει ένα μεγάλο πάθος: το μακιγιάζ.

Η αγάπη της για το μακιγιάζ ξεκίνησε πριν σχεδόν έξι χρόνια, στην ηλικία μόλις των 7 ετών, όταν και διαγνώστηκε με καρκίνο. Η έφηβη αποφάσισε να ανεβάσει στο YouTube βίντεο με μαθήματα μακιγιάζ και κανείς δεν περίμενε ότι σχεδόν 14 εκατ. χρήστες θα τα δουν!

Μπορεί η ίδια, όταν μιλάει για την ασθένειά της, να λέει ότι έχει πολύ λίγες πιθανότητες να ζήσει, επιμένει όμως να ανεβάζει συνεχώς νέα βίντεο, δίνοντας συμβουλές στις γυναίκες για το πώς μπορούν να βαφτούν.

Εκτός από το μακιγιάζ η 13χρονη έχει και μια άλλη μεγάλη αγάπη: την παρουσιάστρια Elen DeGeneres, στην εκπομπή της οποίας φιλοξενήθηκε και έμαθε για την πρωτοβουλία του περιοδικού να την κάνει εξώφυλλο!

Ξεσπώντας σε κλάματα μόλις είδε την αγαπημένη της παρουσιάστρια είπε: «Τρέμω, σε αγαπώ τόσο πολύ!». Όταν η γνωστή παρουσιάστρια τη ρώτησε πώς καταφέρνει να παραμένει τόσο θετική, παρά την ασθένειά της, η ίδια έφερε παράδειγμα τη Dory, την ηρωίδα της ταινίας «Finding Nemo». «Τι να κάνω; Να πάθω κατάθλιψη; Ένα μικρό ψάρι μου είπε "συνέχισε να κολυμπάς!".

Οι γιατροί δίνουν στην Talia από 4 μήνες έως ένα χρόνο ζωής. Η ίδια φαίνεται ότι, πλέον, δεν θέλει να ακολουθήσει κάποια θεραπεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail. «Θα αποφασίσω αν θέλω να κάνω μεταμόσχευση μυελού των οστών ή απλά θα θα ζήσω το χρόνο που μου απομένει. Δεν είναι δίκαιο πλέον. Είμαι μόνο 13. Δεν είναι δίκαιο τα παιδιά να έχουν καρκίνο» λέει.















Διαβάστε περισσότερα...

Νίκησε την ανορεξία



Η θέληση για να γίνει μητέρα τής έδωσε δύναμη.

H Λάουρα Γουίλσον ζύγιζε 34 κιλά την ημέρα του γάμου της, ενώ έτρωγε καθημερινά μόνο μερικά μπιζέλια και ένα κομματάκι σοκολάτας.

Δύο μήνες μετά τον γάμο της εισήχθη στο νοσοκομείο.

Όταν πήρε εξιτήριο οι γιατροί της είπαν πως το πιθανότερο είναι να μην μπορέσει ποτέ να κάνει παιδί λόγω της ζημιάς που προξένησε στον οργανισμό της.

Τα κατάφερε και μπορείτε να δείτε πως είναι σήμερα. Η θέληση και η επιθυμία της να γίνει μητέρα τη βοήθησαν να ξεπεράσει την ανορεξία και να επανέλθει από αυτή, ως περήφανη μητέρα ενός αγοριού.








Πηγή: http://www.radar.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κούρεψαν» χρέος άνεργου δανειολήπτη στην Κρήτη



Από 39.000 ευρώ θα πληρώσει 9.600 ευρώ.

Το μεγάλο χρέος ύψους 39.000 ευρώ ενός άνεργου 49χρονου «κούρεψε» κατά 73% το Ειρηνοδικείο Χανίων, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Ο 49χρονος είναι διαζευγμένος, δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, εκτός από ένα μηχανάκι και βρέθηκε να χρωστάει σε τρεις τράπεζες από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Εξαιτίας της αδυναμίας του να πληρώσει τις οφειλές του κατέφυγε στο Νόμο 3869/2010 και δικαιώθηκε με κούρεμα του χρέους του κατά 73%, όπου καλείται να πληρώνει δόσεις 200 ευρώ το μήνα συνολικού ύψους 9.600 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Φθηνότερες προτάσεις θέρμανσης



Πόσο θα σας στοιχίσει ο χειμώνας.

Εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης αναζητούν οι καταναλωτές δεδομένου ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει φτάσει στα ύψη.

Καυσόξυλα, σόμπες, φυσικό αέριο και κλιματιστικά επιστρατεύουν οι πολίτες για να βγάλουν το χειμώνα, ο οποίος ευτυχώς για πολλούς δεν έχει φτάσει, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, τα οποία σημειωτέον δεν διαθέτουν.

Πόσο όμως στοιχίζουν οι εναλλακτικοί τρόποι ζεστασιάς; Μάθετε πόσο θα σας κοστίσει ο χειμώνας…

Φυσικό αέριο



Το φυσικό αέριο είναι αρκετά φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης και γι’ αυτό πολλοί το προτιμούν.

Το κόστος εγκατάστασης εξοπλισμού φυσικού αερίου για μια μέση πολυκατοικία υπολογίζεται από 3.000 έως 4.000 ευρώ αλλά εάν ψάξετε για προσφορές θα βρείτε και φθηνότερες λύσεις.

Τώρα, όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων, μια κατοικία 100 τ.μ. στην Αττική για να καλύψει τις ανάγκες της σε θέρμανση θα χρειαστεί περίπου 1.000 με 1.200 ευρώ για να περάσει το χειμώνα.

Στα ύψη η ζήτηση καυσόξυλων



Τα καυσόξυλα κάθε χρόνο έχουν την τιμητική τους. Η ζήτησή τους από πέρυσι έχει αυξηθεί κατακόρυφα και γι’ αυτό από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα έχει ακριβύνει και η αγορά αυτών.

Όλα τα ξύλα, όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, κοστίζουν περίπου 200 ευρώ ο τόνος πλην της ελιάς και της αμυγδαλιάς των οποίων η τιμή κυμαίνεται περίπου στα 250 ευρώ. Καλύτερο ξύλο θεωρείται το πουρνάρι (είναι και φθηνό) αλλά η τιμή της ελιάς είναι πιο υψηλή επειδή βγαίνει στην Κρήτη και χρειάζεται για να έρθει στην Αθήνα και φορτηγό και καράβι. Με λίγα λόγια, είναι πιο ακριβή λόγω ναύλων.
Πολλές φορές οι έμποροι κάνουν προσφορές στην αγορά δύο τόνων για να δελεάσουν τους πελάτες τους.

Πάντως, για να μάθετε πόσο θα σας στοιχίσει ο χειμώνας με καυσόξυλα, όπως λένε οι έμποροι της αγοράς, με την αγορά δύο τόνων θα περάσετε ζεστά. Δηλαδή, με περίπου 400 με 500 ευρώ θα βγάλετε το χειμώνα αλλά χωρίς να ανάβετε το τζάκι πλουσιοπάροχα και για λόγους εντυπωσιασμού.

Βέβαια, για να φτάσετε στο σημείο να πάρετε καυσόξυλα, χρειάζεστε και τζάκι. Μια μέση τιμή για τα ενεργειακά είναι περίπου 2.000 με 3.000 ευρώ (ξεκινούν από 1.000 ευρώ και οι πιο απαιτητικοί δίνουν έως και 10.000 ευρώ) αλλά μπορείτε να τοποθετήσετε και πιο φθηνό τζάκι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το χώρο του σπιτιού σας. Φυσικά και τα απλά κυμαίνονται στις ίδιες τιμές αλλά, λόγω της κρίσης, μπορείτε να βρείτε και προσφορές.

Σόμπες- Ξυλόσομπες - Σόμπες pellet



Οι σόμπες είναι αρκετά φθηνές. Στην αγορά, η τιμή της ηλεκτρικής σόμπας αλογόνου ανέρχεται από 30 ευρώ μέχρι 40 ευρώ (οι πιο φθηνές) αλλά δεν σημαίνει ότι μόλις την ανάβετε, θα ζεσταθεί το σπίτι σας. Εξάλλου, θα σας κοστίσει και ρεύμα αλλά όταν δεν έχεις χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης και μια τέτοιου τύπου σόμπα, καλή είναι… Υπάρχουν και σόμπες που στοιχίζουν 100 ευρώ και 150 ευρώ αλλά πάντοτε οι περισσότεροι για να εξοικονομήσουν χρήματα, προτιμούν τις φθηνότερες.

Υπάρχουν όμως και οι κλασικές σόμπες θέρμανσης. Το κόστος αυτών υπολογίζεται περίπου στα 300 ευρώ (μπορείτε να βρείτε και πιο φθηνές και πιο ακριβές) αλλά πλέον δεν χρησιμοποιούνται πολύ. Υπάρχουν μόνο σε σπίτια στα χωριά και όχι στην Αττική, αφού έχουν αντικατασταθεί από άλλους τρόπους θέρμανσης.

Εκτός από αυτές, υπάρχουν και οι σόμπες pellet. Οι σόμπες αυτές μπορούν να λειτουργούν ζεσταίνοντας τον αέρα, ενώ κάποιες άλλες λειτουργούν ζεσταίνοντας νερό.

Αυτό σημαίνει, πως η σόμπα μπορεί να συνδεθεί με το σύστημα του καλοριφέρ. Ζεσταίνει το νερό των σωμάτων, ενώ έχουμε και ζεστό νερό.

Το κόστος της σόμπας pellet όταν πρόκειται για το σύστημα του αέρα αγγίζει τα 2.000 ευρώ, ενώ η περίπτωση που ο καταναλωτής επιλέξει τη σύνδεση με τα καλοριφέρ θα κοστίσει περίπου 3.000 ευρώ (η σύνδεση δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ), ενώ η οικονομία που θα κάνουν τα νοικοκυριά είναι μεγάλη, σύμφωνα με τον έμπορο κ.Τσιμίτρη.

Κλιματιστικά



Τα περισσότερα νοικοκυριά διαθέτουν κλιματιστικά. Έτσι, πολλοί καταναλωτές προτιμούν να μην ξοδευτούν για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης και βγάζουν το χειμώνα τους, ανάβοντάς τα. Άλλωστε, ξέρουν ότι τη δουλειά τους θα την κάνουν και το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης



«Φωτιά» έχει πάρει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Και μπορεί να έχει αρχίσει η πώλησή του τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως, οι καταναλωτές δεν αγοράζουν.

Στην Αττική η τιμή έχει κυμανθεί από 1,34 έως και 1,36 ευρώ το λίτρο και στην επαρχία φθάνει το 1,40 ευρώ το λίτρο.

«Όποιος έχει χρήματα παίρνει, όποιος δεν έχει, δεν αγοράζει. Υπάρχουν αρκετοί που ζητούν και βερεσέ αλλά δεν είναι δυνατόν να δίνουμε», λένε άνθρωποι της αγοράς.

Για να ζεσταθούν οι πολίτες απαιτούνται περίπου 3.000 λίτρα για τη Βόρεια Ελλάδα, 2.000 ευρώ για την Αττική και περίπου 1.500 λίτρα για τη νότια Ελλάδα. Δηλαδή, εάν έχετε μία μονοκατοικία περίπου 100 τ.μ. θα χρειαστείτε περίπου 2.700 ευρώ για να περάσετε ζεστά το χειμώνα σας.



Διαβάστε περισσότερα...