Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Φοιτήτριες εκδίδονται για ένα χαρτζιλίκι


Όταν δεν έχουν εξεταστικές περιόδους φαίνεται πως βγάζουν χαρτζιλίκι πουλώντας το κορμί τους μέσα από αγγελίες που αναρτούν σε συγκεκριμένο ιστότοπο. Σύμφωνα με την Espresso, φοιτήτριες του ΑΠΘ κλείνουν ροζ ραντεβού με «ταρίφα» έως και 100 ευρώ μέσα από αγγελίες.

Κανείς δεν ξέρει αν οι κοπέλες έχουν πέσει στα δίχτυα κυκλώματος μαστροπών, εάν κατέφυγαν σε αυτή τη λύση προκειμένου να βγάζουν χρήματα για τα έξοδα τους ή εάν κάποιες απλώς εμφανίζονται ως φοιτήτριες ενώ δεν είναι.

«Είμαι η Βίκυ, φοιτήτρια 22 ετών στη Φιλοσοφική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Προσφέρω ερωτικές υπηρεσίες στο χώρο σας αντί αμοιβής 100 ευρώ. Απόλυτη εχεμύθεια μοναδικές στιγμές με πάθος» είναι μία από τις αγγελίες που εμφανίζεται στον ιστότοπο συνοδών.

Στο συγκεκριμένο site μπορεί κάποιος να βρει συνοδούς για ερωτικές συνευρέσεις κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , έχοντας να διαλέξει ανάμεσα σε δεκάδες αγγελίες όπως η παραπάνω.

Οι φοιτήτριες που αναζητούν πελάτες πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια και το φαινόμενο έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις. Στις αγγελίες κάθε κοπέλας για ροζ ραντεβού αντί 80 έως 100 ευρώ εμφανίζεται το νούμερο του κινητού της. Οι περισσότερες ζητούν επικοινωνία μόνο μέσω γραπτών μηνυμάτων .

Οι κοπέλες που εκδίδονται σε ξενοδοχεία , σπίτια ακόμα και σε επαγγελματικούς χώρους κάνουν λίγες επισκέψεις την εβδομάδα επιλέγοντας τις με γνώμονα την εξασφάλιση της ανωνυμίας τους.

ΟΙ αγγελίες εξαφανίζονται όταν οι φοιτήτριες συγκεντρώσουν το ποσό που χρειάζονται, επιστρέφουν όμως όταν χρειαστούν πάλι οικονομική ενίσχυση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωστό μοντέλο κατά του dislike του Facebook


«Εάν κάνεις Dislike στις φωτογραφίες ενός χρήστη στο Facebook, αυτό θα πυροδοτήσει ένα νέο κύμα μπούλινγκ» λέει το γνωστό μοντέλο Κάρα Ντελεβίν στην εφημερίδα Sunday Times.

Γνωστό μοντέλο κατά του dislike του Facebook

«Αυτές οι εταιρίες βγάζουν τόσα πολλά χρήματα, απλά θέλουν αυτό το καινούριο εργαλείο. Εάν είναι κάτι που πρόκειται να βλάψει κάποιον, πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να το απορρίψουμε» λέει η νεαρή καλλονή και προσθέτει «όλα εντάξει με το like, αλλά εάν έχεις μια κακή σκέψη για κάποιον κράτα την για τον εαυτό σου».

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Κάρα δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως πηγή πληροφόρησης και ως ένα μέσο για τους νέους, που εφιστά την προσοχή τους σε ορισμένα παγκόσμια ζητήματα. «Η νεολαία του σήμερα, ιδιαίτερα τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα» λέει η πρωταγωνίστρια του «Paper Town» «έχει τόση δύναμη να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην κοινωνία μας». Είναι σημαντικό να έχουν κάποιον να τους «δείχνει το δρόμο» λέει η ακτιβίστρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.«Είτε είμαι εγώ, είτε κάποιος άλλος».

Η κουβέντα για την επιλογή «Dislike» ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο 31χρονος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεγκ, εισήγαγε το εργαλείο για τις περιπτώσεις που οι χρήστες θέλουν να εκφραστούν με κάποιον άλλο τρόπο, πέρα από το να κάνουν «Like», αλλά έως τώρα δεν είχαν άλλη επιλογή. Ως συμβιβαστική λύση το Facebook εισήγαγε μια σειρά από έξι εικονίδια «emojis» (εκτός από το like): love, haha, yay, wow, sad, angry.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η καριέρα της απογειώθηκε όταν από skinny έγινε πληθωρικό μοντέλο


Η Σαβίνα Κάρλσον είναι ένα κορίτσι από την Σουηδία, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, όταν ήταν μόλις 4 χρονών.Στην εφηβεία της, η Σαβίνα είχε συμμετάσχει στις πασαρέλες μεγάλων οίκων μόδας, όπως ο Jean Paul Gautier, κλέβοντας όλες τις εντυπώσεις.

Στα 17 της, ωστόσο, κάτι άλλαξε μέσα της και η πανέμορφη κοπέλα από την Σουηδία άρχισε να αναθεωρεί για το σώμα της και τα κιλά της.

Οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις, οι εξαντλητικές δίαιτες, η καθημερινή γυμναστική, οι πολλαπλές στερήσεις έκαναν τη Σαβίνα να αναθεωρήσει γενικά για τον χώρο της μόδας και του μόντελινγκ.

Έτσι, η κοπέλα αποφάσισε να πάρει αρκετά κιλά και από "skinny" μοντέλο μετατράπηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε μια πληθωρική γυναίκα.

Παρά την σωματική της αλλαγή, η Κάρλσον εξακολουθεί να σαρώνει στις πασαρέλες και μάλιστα αποτελεί ένα από τα κορυφαία μοντέλα γνωστών εταιρειών ρούχων.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες ιστοσελίδες κινδυνεύουν από μια νέα κυβερνοεπίθεση


Ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα ένα νέο τρόπο ο οποίος απενεργοποιεί την προστασία κρυπτογράφησης των ιστοσελίδων, κάτι, που όπως προειδοποιούν, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χάκερ με σκοπό να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το ένα τρίτο όλων των σέρβερ που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο HTTPS είναι ευάλωτοι σε μια τέτοιου είδους επίθεση.

Με την ονομασία Drown, οι επιθέσεις αυτές στοχοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης, τους αριθμούς πιστωτικών καρτών, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και ευαίσθητα δεδομένα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έχει ήδη αναπτυχθεί ένα διορθωτικό που βοηθά στην αποτροπή τέτοιου είδους επιθέσεων, και συγκεκριμένα έχουν δημιουργήσει ένα εργαλείο το οποίο εντοπίζει τις ιστοσελίδες που μπορεί να είναι ευάλωτες στις Drown επιθέσεις. Ωστόσο, όπως τονίζουν, η διαδικασία προστασίας των συστημάτων αναμένεται να είναι χρονοβόρα για τους διαχειριστές των ιστοσελίδων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση που δημοσιεύτηκε, οι ειδικοί δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τον κώδικα που χρησιμοποίησαν προκειμένου να αποδείξουν τη θεωρία τους, αφού «υπάρχει ακόμα μεγάλος αριθμός σέρβερ που είναι ευάλωτοι σε μια τέτοιου είδους επίθεση».

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι κυβερνο-εγκληματίες έχουν καταφέρει να βρουν τον τρόπο να μιμηθούν τη συγκεκριμένη τεχνική επίθεσης. Ωστόσο, ένας από τους ειδικούς δήλωσε με σιγουριά ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως αυτός ο κίνδυνος ελοχεύει στο Διαδίκτυο.

«Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ανακάλυψαν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν ένα πολύ παλιό σφάλμα, για το οποίο γνωρίζουμε από το 1998», δήλωσε ο καθηγητής Άλαν Γούντγουορντ του βρετανικού πανεπιστημίου του Σάρρεϊ.

«Και όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», προσέθεσε ο ίδιος. «Ο κίνδυνος αυτός προέκυψε επειδή χρησιμοποιούσαμε σκόπιμα "χαλαρή" κρυπτογράφηση -την οποία χάκερ είχαν καταφέρει να σπάσουν παλαιότερα- και τώρα επιστρέφει για να μας στοιχειώσει», κατέληξε ο Γούντγουορντ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Σκότωσα το παιδί για να εκδικηθώ τον Πούτιν" λέει η νταντά που τρομοκράτησε τη Μόσχα


Η νταντά που σκόρπισε τον τρόμο στη Μόσχα, είπε πως αποκεφάλισε το 4χρονο κοριτσάκι για να εκδικηθεί τον Πούτιν για τους βομβαρδισμούς στη Συρία.

«Πήρα εκδίκηση για εκείνους των οποίων το αίμα χύθηκε. Τα αεροπλάνα του Πούτιν πραγματοποίησαν τους βομβαρδισμούς. Γιατί να σκοτώνονται οι μουσουλμάνοι; Κι εκείνοι θέλουν να ζήσουν», φέρεται να δήλωσε η γυναίκα σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Reuters.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε πως οι δηλώσεις της γυναίκας πρέπει να ληφθούν σαν ανθρώπου που είναι ψυχικά διαταραγμένος.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο αστυνομικές πηγές ανέφερε πως ανάμεσα στις επαφές της υπάρχουν δύο άνδρες που συνδέονται με «διεθνή εξτρεμιστική ομάδα».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Ακοής: Ελέγξτε την ακοή σας με ένα γρήγορο τεστ


Όσο μεγαλώνουμε, η ακουστική μας ικανότητα φθίνει κι έτσι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε ορισμένους ήχους, συγκεκριμένα αυτούς που ανήκουν σε πολύ υψηλές συχνότητες.

Η διαδικασία γήρανσης του ακουστικού μας συστήματος ονομάζεται πρεσβυακοϊα και μπορεί να ξεκινήσει από τα 18 μόλις χρόνια της ζωής. Η πρεσβυακοϊα είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης των κυττάρων των αφτιών μας και είναι αναπόφευκτη.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ακοής, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου, σας προκαλούμε να κάνετε το παρακάτω τεστ ώστε να διαπιστώσετε πόσων ετών είναι τα αφτιά σας!

8.000 hertz: Όλοι μπορούμε να ακούσουμε ήχους σε αυτή τη συχνότητα.

12.000 hertz: Όσοι είναι άνω των 50 ετών δυσκολεύονται να ακούσουν ήχους σε αυτή τη συχνότητα.

15.000 hertz: Όσοι είναι άνω των 40 ετών δυσκολεύονται να ακούσουν ήχους σε αυτή τη συχνότητα.

17.400 hertz: Οι περισσότεροι άνθρωποι άνω των 18 ετών δεν μπορούν να ακούσουν ήχους σε αυτή τη συχνότητα.

Πέντε σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με τα αφτιά σας

Αν παρατηρήσετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την ακοή σας και είναι καλό να απευθυνθείτε σε ωτορινολαρυγγολόγο.

Δυσκολεύεστε όταν μιλάτε στο τηλέφωνο

Η απώλεια ακοής μπορεί να καταστήσει δύσκολη την τηλεφωνική επικοινωνία, ιδιαίτερα στο κινητό και σε μια θορυβώδη περιοχή. Έρευνα έχει δείξει ότι τα άτομα με απώλεια ακοής υποφέρουν από αμηχανία, απομόνωση και κατάθλιψη.

Ζητάτε επανάληψη

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προειδοποιητικά σημάδια για την απώλεια ακοής είναι να ζητάτε συχνά από τους γύρω σας να επαναλάβουν τι είπαν. Μπορεί να ακούγονται στα αφτιά σας σαν να μουρμουρίζουν ή σας είναι δύσκολο να ακούσετε τις φωνές των γυναικών ή των παιδιών.

Δεν μπορείτε να ακούσετε σε θορυβώδη μέρη

Δυσκολεύεστε να ακούσετε σε χώρους με πολύ θόρυβο, όπως σε αεροπλάνα ή αυτοκίνητα, σε μια φιλική συγκέντρωση ή σε ένα εστιατόριο, όπου πολλοί άνθρωποι μιλούν ταυτόχρονα. Η αδυναμία συμμετοχής σε μια συζήτηση λόγω της απώλειας ακοής επηρεάζει αρνητικά τον ψυχισμό του ατόμου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ακόμη ότι η απώλεια ακοής συνδέεται με τη γνωστική εξασθένηση.

Δεν αντιλαμβάνεστε την ένταση

Αν αυξάνετε την ένταση του ήχου σε σημείο που οι άλλοι παραπονιούνται για το πόσο δυνατά είναι, αυτό είναι ένα ακόμη προειδοποιητικό σημάδι για την υγεία των αφτιών σας.

Κουδούνισμα στα αφτιά

Οι εμβοές ή το κουδούνισμα στα αφτιά σας, ιδιαίτερα μετά από έκθεση σε πολύ δυνατούς ήχους, μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι της απώλειας της ακοής. Εάν ο ήχος δεν φεύγει από τα αφτιά σας, ίσως θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ ακοής. Μελέτη του 2013 στη Βραζιλία με συμμετοχή 500 ηλικιωμένων με απώλεια ακοής υπέδειξε ότι το 43% απ’ αυτούς παρουσίασαν επίσης εμβοές. Εάν το παιδί σας παραπονιέται για κουδούνισμα στα αφτιά ή για πόνο και δυσκολία ακοής, θα πρέπει επίσης να κάνει ένα τεστ ακοής.

Τι φταίει αν δεν ακούτε καλά

Οι κυριότερες παθήσεις που «απειλούν» την ακουστική σας οξύτητα είναι οι εξής:

Βρουξισμός (τρίξιμο δοντιών)

Το τρίξιμο των δοντιών και το σφίξιμο της άνω και κάτω σιαγόνας κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε φθορά της γνάθου, καθώς ασκείται υπερβολική πίεση στους μύες στην περιοχή αυτή και εκδηλώνεται φλεγμονή στο σημείο. Ο βρουξισμός μπορεί να μην γίνει αντιληπτός έως ότου αρχίσει να εκδηλώνεται πόνος ή δυσκαμψία στη γνάθο, κυρίως τις πρωινές ώρες. Ο βρουξισμός συχνά συνοδεύεται και από πονοκεφάλους, πόνο στο αφτί, κουδούνισμα ή βουητό στα αφτιά (εμβοές) ή και εξασθένηση της ακοής στο ένα ή και τα δύο αφτιά. Τα προβλήματα ακοής λόγω βρουξισμού οφείλονται πιθανώς στους σπασμούς των μυών του έσω ωτός.

Ιογενείς λοιμώξεις

Το κοινό κρυολόγημα μπορεί να οδηγήσει σε αγώγιµη απώλεια της ακοής, δηλαδή εξασθένηση της ακοής λόγω συσσώρευσης υγρού και επακόλουθης απόφραξης της ευσταχιανής σάλπιγγας, η οποία ξεκινά από τη μύτη και φτάνει ως το μέσο ους. Αυτό το είδος παροδικής απώλειας της ακοής είναι συνηθέστερο στα παιδιά, επειδή στα πρώτα χρόνια της ζωής η ευσταχιανή σάλπιγγα είναι πιο στενή, άρα φράζει πιο εύκολα. Ιοί όπως ο ιός που προκαλεί παρωτίτιδα, ο έρπης ζωστήρας και ο ιός που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο έσω ους, ορισμένες φορές με αποτέλεσμα τη μόνιμη απώλεια της ακοής.

Κύστη στο αφτί

Η απόφραξη του ακουστικού πόρου λόγω καλοήθους κύστης μπορεί να συνοδεύεται από εξασθένηση της ακοής επειδή μπλοκάρει τους ήχους από το περιβάλλον .

Πρόβλημα στα νεφρά

Η παράδοξη σχέση μεταξύ της λειτουργίας των αφτιών και λειτουργίας των νεφρών δεν έχει κατανοηθεί πλήρως από τους επιστήμονες, ωστόσο έχει προταθεί η θεωρία ότι η απώλεια ακοής συνδέεται με τη νεφροπάθεια επειδή το τμήμα του έσω ωτός το οποίο παράγει το υγρό που επιτρέπει την ομαλή λειτουργία των κυττάρων του αφτιού παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με τον ιστό των νεφρών. Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς με χρόνια νεφροπάθεια είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν προβλήματα ακοής σε σύγκριση με υγιή άτομα της ίδιας ηλικίας.

Πώς επηρεάζουν την ακοή τα ακουστικά

Πολλοί από εμάς κυκλοφορούν με τα ακουστικά του mp3 ή του κινητού μονίμως στα αφτιά.

Η μουσική μάς συνοδεύει σε μοναχικές διαδρομές, την ώρα που δουλεύουμε ή την ώρα που γυμναζόμαστε. Κινδυνεύουμε άραγε να καταστρέψουμε τα αφτιά μας λόγω αυτής της συνήθειας;

Σύμφωνα με το MedlinePlus, ιστότοπο που περιέχει πληροφορίες από την Εθνική Βιβλιοθήκη Φαρμάκων των ΗΠΑ, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ καθώς και από άλλες κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς υγείας των ΗΠΑ, στο εσωτερικό του αφτιού υπάρχουν νευρικές απολήξεις που μετατρέπουν τον ήχο σε ηλεκτρικά σήματα. Τα σήματα αυτά μεταφέρονται στη συνέχεια στον εγκέφαλο, ο οποίος αναγνωρίζει τον ήχο.

Οι νευρικές απολήξεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στους δυνατούς ήχους. Όπως και κάθε άλλο μέρος του σώματος, έτσι και το αφτί καταστρέφεται όταν το ταλαιπωρούμε. Η μακρόχρονη έκθεση στη δυνατή μουσική μπορεί λοιπόν σταδιακά να εξασθενίσει την ακοή μας.

Ο κίνδυνος απώλειας της ακοής λόγω χρήσης ακουστικών εξαρτάται από τους παρακάτω παράγοντες:

- πόσο δυνατά ακούμε μουσική

- πόσο συχνά και για πόση ώρα ακούμε δυνατά μουσική

- εάν έχουμε οικογενειακό ιστορικό απώλειας ακοής

Τα επίπεδα ήχου μετρώνται σε decibel (dB). Η φυσιολογική ανθρώπινη ομιλία κυμαίνεται από 40-60 dB, ενώ η ένταση του ήχου όταν χρησιμοποιούμε ακουστικά είναι περίπου 110 dB.

Ένα βασικό πρόβλημα με τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως το mp3 και το κινητό, είναι ότι η μπαταρία τους διαρκεί για πολλή ώρα και η χωρητικότητά τους επιτρέπει να φορτώνουμε πολλά τραγούδια και να ακούμε μουσική για ώρες. Επίσης, έχουμε την τάση να δυναμώνουμε πολύ την ένταση της συσκευής προκειμένου να μπλοκάρουμε θορύβους από το περιβάλλον μας.

Εάν ένα άτομο που βρίσκεται δίπλα μας μπορεί να ακούσει τον ήχο που προέρχεται από τη δική μας συσκευή, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χαμηλώσουμε την ένταση. Η χρήση ακουστικών σε πολύ υψηλή ένταση για 15 μόλις λεπτά την ημέρα μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε εξασθένηση της ακοής.








Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πιστόριους αρνείται να ασκήσει έφεση


Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του, αρνείται να καταθέσει έφεση εναντίον της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου.

Ο Πιστόριους αρνείται να ασκήσει έφεση

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του Πιστόριους αναφέρουν ότι ο ίδιος θεώρησε ανώφελο να προσβάλει την όποια καταδικαστική ποινή του επιβληθεί και πλέον περιμένει την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα πάντως με διεθνή δημοσιεύματα ο παραολυμπιονίκης αντιμετωπίζει ποινή τουλάχιστον 15 χρόνων, για το φόνο της κοπέλας του, Ρέεβα Στέενκαμπ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα ισχύσει με αποδείξεις και αφορολόγητο


Λίγο πριν την πρεμιέρα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ακόμα παραμένει το ομιχλώδες τοπίο σχετικά με τις αποδείξεις για το “χτίσιμο” του αφορολόγητου με μισθωτούς και συνταξιούχους να έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν όλες τις αποδείξεις από τις αγορές τους εδώ και δύο μήνες ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται πολλές «περικοπές».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη φορολογική δήλωση θα συμπεριλαμβάνονται οι αποδείξεις από όλο το φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων, τις μεταφορές, τις ΔΕΚΟ, ενώ για πρώτη φορά θα λαμβάνονται υπόψη και οι δόσεις στεγαστικών δανείων καθώς και τα ενοίκια.

Μεταξύ των αποδείξεων που θα μετρούν στην Εφορία είναι όλες οι αποδείξεις από παροχή υπηρεσιών:

Από δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, συμβολαιογράφους, συνεργεία αυτοκινήτων κ.τ.λ.

Όλες οι αγορές καταναλωτικών αγαθών: Από σουπερμάρκετ, ψιλικατζίδικα, λαϊκές αγορές, περίπτερα.

Όλα τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, ταξί, πλοία, αεροπλάνα, τρένα.

Λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Δόσεις δανείων και δόσεις ενοικίων.

Ιατρικές δαπάνες που δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.

Φαρμακευτική δαπάνη.

Ασφάλιστρα αυτοκινήτων, αγορά καυσίμων κ.τ.λ.

Κοινόχρηστα.

Ακόμη δεν έχει κλείσει το ύψος του ποσοστού στο εισόδημα που πρέπει να συγκεντρωθεί αλλά στις σκέψεις είναι ότι όποιος έχει εισόδημα έως 9.500 ευρώ να συγκεντρώνει το 15% σε αποδείξεις. Από 9.501 ευρώ και ως 20.000 ευρώ να συγκεντρώνει το 30% και από 20.001 ευρώ και πάνω εισόδημα να συγκεντρώνει το 40%.

Με τη συγκέντρωση των αποδείξεων μπορεί κανείς να εξασφαλίσει το αφορολόγητο ως 2.100 ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ως την ψήφιση του νέου νόμου πρέπει να συγκεντρώνονται αποδείξεις είτε με πλαστικό χρήμα είτε με μετρητά.

Μετά την ψήφιση οι αποδείξεις θα μετρούν μόνο αν έχουν αποκτηθεί με πλαστικό χρήμα ή e-banking.

Θα υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, αν κάποιος αγοράζει εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς δεν θα απαιτείται αυτές να γίνονται με κάρτα. Επίσης, θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες με μετρητά όσοι έχουν γεννηθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 1951.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μαυραγορίτες» στην Ειδομένη - Φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος προσφύγων


Χαοτική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη. Κάποιοι τους βοηθούν, άλλοι όμως τους εκμεταλλεύονται. Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των προσφύγων είναι πολλά. Για παράδειγμα, κάποιοι χθες δήλωναν εθελοντες και μοίραζαν και σήμερα συνεχίζουν ζητώντας όμως 2 ευρώ τη μερίδα. Άλλοι, φτάνουν με αυτοκίνητα στους καταυλισμούς και έχουν κονσέρβες στα πορτ μπαγκάζ τις οποίες πουλούν σε ό,τι τιμή θέλουν χωρίς αποδείξεις.

Το ψωμί στην Ειδομένη πωλείται προς 1 ευρώ, ενώ οι κάτοικοι λένε πως το αγόραζαν 80 λεπτά.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ψέμα με το οποίο επιτήδειοι απαγάγουν παιδιά


Πολλές είναι οι φορές που τα παιδιά πέφτουν θύματα επιτηδείων.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τους τρόπους μέσω των οποίων οι επιτήδειοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τα παιδία και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Καθώς και τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά για να είναι πιο ασφαλή.

Το 2014, δηλώθηκαν 466.949 εξαφανίσεις παιδιών,σύμφωνα με το FBI.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπουδαίο ρεκόρ από τον Παγδατή


Την 34η συνεχόμενη νίκη του στο Davis Cup πέτυχε ο Μάρκος Παγδατής και ξεπέρασε το σπουδαίο ρεκόρ του Bjorn Borg, από το 1980. Με τη νίκη του Μάρκου, η Κύπρος επικράτησε και της Ανδόρρας και χρειάζεται μια νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση της 3ης κατηγορίας της Ευρωπαϊκής ζώνης του Davis Cup.

Σπουδαίο ρεκόρ από τον Παγδατή

Ο Μάρκος Παγδατής συνέτριψε τον Jean-Baptiste Poux-Gautier με 6-2, 6-0 σε 56 λεπτά και έφτασε τις 34 διαδοχικές νίκες σε μονούς αγώνες για το Davis Cup, με τα χρώματα της Κύπρου. Αυτό σημαίνει πως ξεπέρασε ένα ιστορικό ρεκόρ, του σπουδαίου Bjorn Borg, που ολοκλήρωσε την καριέρα του με 33 διαδοχικές νίκες στο θεσμό.

Ο Μάρκος έχασε τον τελευταίο του αγώνα στο Davis Cup όταν ήταν 18 ετών, τον Ιούνιο του 2003, από τον Γεωργιανό Irakli Labadze (6-3, 3-6, 4-6).

Αυτή η νίκη ήταν η δεύτερη για την Κύπρο σήμερα, αφού νωρίτερα ο 19χρονος Πέτρος Χρυσοχός κέρδισε με double bagel τον Eric Cervos Noguer, σε 37 μόλις λεπτά! Στα διπλά που ολοκλήρωσαν το tie, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και ο Σωτήρης Χατζηστυλλής επικράτησαν των Poux-Gautier και Laurent Recouderc, με 2-1 σετ.

Με τη δεύτερη νίκη της στον 3ο όμιλο της 3ης κατηγορίας της Ευρωπαϊκής ζώνης, η Κύπρος έκανε ακόμα ένα βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Χρειάζεται ακόμα μια νίκη, απέναντι στο Μαυροβούνιο την Παρασκευή, για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου και να συμμετέχει στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη 2η κατηγορία.

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΝΔΟΡΡΑ 3-0
Tere Tennis Centre (hard, outdoor), Ταλίν, Εσθονία
Πέτρος Χρυσοχός v. Eric Cervos Noguer 6-0, 6-0
Μάρκος Παγδατής v. Jean-Baptiste Poux-Gautier 6-2, 6-0
Χριστοφόρου/Χατζηστυλλής v. Poux-Gautier/Recouderc 4-6, 7-6 (1), 6-1

3ος ΟΜΙΛΟΣ:
1) Κύπρος 2-0 (5-1)
2) Μαυροβούνιο 2-0 (4-2)
3) Ισλανδία 0-2 (2-4)
4) Ανδόρρα 0-2 (1-5)


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για τον πόλεμο στη Συρία και την προσφυγική κρίση


Το διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι «Μοτοσικλετιστές για την Ειρήνη».

Ο πόλεμος και η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, το προσφυγικό σε Ελλάδα, Τουρκία και Ευρώπη, καθώς και ο ρόλος της Ρωσίας, συζητήθηκαν στην διεθνή ημερίδα «Μέση Ανατολή, Ελλάδα, Ευρώπη...Μετακινούμενοι πληθυσμοί» που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ), οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι «Μοτοσικλετιστές για την Ειρήνη» στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης.

Η Ελλάδα αποτελεί την πιο ασφαλή δίοδο για τους πρόσφυγες, σε αντιδιαστολή με την Βουλγαρία, όπου σημειώθηκαν κρούσματα αστυνομικής βίας και ληστειών εναντίον των προσφύγων, ανέφερε ο Άγγελος Συρίγος, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου - για αυτό και οι πρόσφυγες προτιμούν αυτή την οδό.

Ο κ. Συρίγος εξήγησε πως οι μεγάλες ροές προέκυψαν, όταν από τη μια η Ελλάδα άρχισε να δέχεται στις αρχές του 2015, όλους τους εισερχόμενους πληθυσμούς ως «πρόσφυγες» και από την άλλη η Γερμανία δήλωσε τον Αύγουστο του 2015 πως περιμένει να υποδεχθεί 800.000 πρόσφυγες. Ο κ. Συρίγος τάχθηκε, μεταξύ άλλων, υπέρ της διασποράς των προσφύγων σε μικρές δομές σε όλη την ελληνική επικράτεια, αντί μεγάλων κλειστών εγκαταστάσεων.

Η ΕΕ προσπαθεί πρώτη φορά να διαχειριστεί μια προσφυγική κρίση χωρίς τη συνεργασία των ΗΠΑ, όπως είχε γίνει στο Ιράκ και το Κόσοβο παλιότερα, και φαίνεται να μην τα καταφέρνει, επισήμανε ο Σωτήρης Ρούσσος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η αδυναμία της ΕΕ φάνηκε τόσο στην κρίση στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία, όπου η Ένωση ενεργεί μόνη της, χωρίς ανάμειξη των ΗΠΑ στους χειρισμούς της. Ο κ. Ρούσσος εκτίμησε πως η Ελλάδα μπορεί άνετα να φιλοξενήσει 30.000 και πλέον πρόσφυγες, όπως και οι άλλες χώρες της Ευρώπης, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ιορδανία των 8 εκατομμυρίων, όπου διαμένουν 800.000 πρόσφυγες.

Η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε την αναιτιολόγητη κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, για να παγιώσει τις θέσεις της στην περιοχή, όπως στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας, υποστήριξε ο δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΙΔΙΣ. Ακολούθως, η Ρωσία κέρδισε την αποδοχή των άλλων εμπλεκομένων για επέμβαση στη Συρία, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να έρθει σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ. Τις επιδιώξεις της Ρωσίας περιέγραψε ο κ. Φίλης, αναφερόμενος στην πολιτική της για «μη εμπλοκή στα εσωτερικά των κρατών», εξ ου και τάσσεται στο πλευρό του προέδρου Άσαντ, «του νόμιμου εκπροσώπου της χώρας», όπως τον αποκαλεί. Ο κύριος λόγος της ρωσικής ρητορικής, με την οποία συμπορεύεται και η Κίνα, είναι γιατί φοβάται να μην υπάρξουν ξένες παρεμβάσεις με αφορμή ζητήματα μειονοτήτων που εμφανίζονται στο εσωτερικό της, εξήγησε ο κ. Φίλης.

«Η Τουρκία δέχεται αιτήσεις ασύλου μόνο από ευρωπαϊκές χώρες. Δεν δέχεται από κανένα άλλο κράτος, όπως η Συρία - και αυτό πρέπει να αλλάξει», δήλωσε η Σενάι Οζντέν, ιδρύτρια και ερευνήτρια του Κέντρου Χάμις της Συριακής Κουλτούρας στην Κωνσταντινούπολη. Η κ. Οζντέν εξήγησε πως οι Σύροι που φιλοξενούνται στην Τουρκία δεν έχουν δικαίωμα στο άσυλο και επεσήμανε πως τα γεωγραφικά όρια της τουρκικής πολιτικής ασύλου πρέπει να ανοίξουν. Εφόσον οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν φαίνεται να οδηγούν πουθενά και οι κάτοικοί της Συρίας φεύγουν και γίνονται πρόσφυγες, δημιουργείται μία κατάσταση «Παλαιστινιοποίησης» της Συρίας, σημείωσε η ομιλήτρια.

Το 10% των Σύρων στην Τουρκία ζουν σε καταυλισμούς, ενώ η πλειοψηφία είναι διασπαρμένη στην υπόλοιπη Τουρκία, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας, είπε η Φούλια Μεμίσογλου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Τσουκούροβα. Τα 2/3 του συνόλου των παιδιών από τη Συρία στη Τουρκία δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, με εξαίρεση το 90% των παιδιών που ζουν στους καταυλισμούς και πηγαίνουν σχολείο. Πρόσθεσε πως η παιδική εργασία των Σύρων στην Τουρκία έχει σημειώσει ραγδαία άνοδο.

Σε περίπου ένα εκατομμύριο υπολογίζονται οι τραυματίες στη Συρία, ενώ το 6 με 7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας έχει σκοτωθεί, είτε έχει τραυματιστεί, ανέφερε ο 'Αιτορ Ζαμπαλγκογκεαζκόα (Aitor Zabalgogeaskoa), διεθνής εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Τουρκία. «Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι, πως το προσδόκιμο όριο ζωής έχει πέσει από τα 76 χρόνια (όπου ήταν πριν τον πόλεμο) στα 56, το μισό από τα 22 εκατομμύρια της Συρίας, (μια Ελλάδα δηλαδή), έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις εστίες του ή έχει ξενιτευτεί, ενώ 100.000 άνθρωποι βρίσκονται στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας», επισήμανε ο κ. Ζαμπαλγκογκεαζκόα. Ο ομιλητής περιέγραψε τον πόλεμο της Συρίας, ως ίσως τον χειρότερο μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα συνέχεια και σχεδόν παντού στη χώρα, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την όποια μεταφορά βοήθειας, φαρμάκων, τροφής κλπ.

«Είναι αδύνατο να ζήσει κανείς στη Συρία, για αυτό βιώνουμε αυτήν την κατάσταση. 700 γιατροί και νοσοκόμες έχουν σκοτωθεί και 300 νοσοκομεία και ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί από την αρχή του πολέμου. Όλες οι πλευρές φταίνε, καθότι όλοι βομβαρδίζουν όλους, ακόμα και αμάχους», εξήγησε ο κ. Ζαμπαλγκογκεαζκόα.

Ο Απόστολος Βεϊζής, διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ανέφερε πως η παρουσία των ΓχΣ στην Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παρέμβαση της οργάνωσης παγκοσμίως και την μεγαλύτερη στην Ευρώπη από την ίδρυσή της το 1971. Επανέλαβε την πάγια θέση των ΓχΣ, πως «δε βιώνουμε προσφυγική κρίση, αλλά κρίση υποδοχής», καταγγέλλοντας την ΕΕ πως δεν μεριμνεί ούτε για τα ελάχιστα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που σε τρίτες χώρες όπως το Σουδάν, προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους εκεί και το διαφημίζει.

Από την άλλη, οργανώσεις που δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο, όπως η περιβαλλοντική Greenpeace, διασώζουν με σκάφη τους ανθρώπους στο Αιγαίο, σχολίασε ο κ. Βεϊζής.

Τέλος, ο Νίκος Τσαμής, ένας εκ των ιδρυτών των «Μοτοσικλετιστών για την Ειρήνη», τόνισε πως «έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον πόλεμο και τη βία ως φυσική συνθήκη στις ζωές των ανθρώπων, ενώ ασφάλεια παρέχει η ειρήνη και όχι το κυνήγι της ισχύος».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το σύμβολο του Instagram που εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε


Τι είδαν μερικοί χρήστες.

Ένα άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμής σύμβολο εμφανίστηκε σε κάποιους χρήστες του Instagram σε συσκευές iOS που έκαναν πριν από λίγες μέρες αναβάθμιση της εφαρμογής. Σύμφωνα με το Insider εμφανίστηκε ένα ιδιαίτερα αινιγματικό νέο χαρακτηριστικό: ένα πλήκτρο με το σύμβολο συν (+).

Σύμφωνα με τα tweets διάφορων χρηστών πατώντας το κουμπί «συν» άνοιξε το αρχείο με τις φωτογραφίες για να επιλέξουν όποια ήθελαν αλλά δεν κατάφερναν να την ανεβάσουν, καθώς η εφαρμογή δεν το επέτρεπε.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό στη συνέχεια απομακρύνθηκε με μια νέα ενημέρωση της εφαρμογής αλλά όπως φαίνεται το Instagram ετοιμάζεται να αναπτύξει ένα νέο χαρακτηριστικό, ίσως την δυνατότητα απάντησης σε φωτογραφία με φωτογραφία ή βίντεο όπως συμβαίνει και στο Facebook.

Βάσει δημοσιευμάτων αυτό είτε έγινε εσκεμμένα για να αρχίσει να υποψιάζεται το κοινό που χρησιμοποιεί την εφαρμογή και να συζητηθεί.

Άλλες εκδοχές για το νέο σύμβολο είναι ότι ίσως θα υπάρχει η δυνατότητα της αναδημοσίευσης μιας φωτογραφίας στο προφίλ του χρήστη απευθείας μέσω Instagram και όχι με τη χρήση κάποιας άλλης εφαρμογής όπως συμβαίνει σήμερα.

Όπως και να έχει αυτό κίνησε το ενδιαφέρον των χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου που πλέον μετρά εκατομμύρια μέλη μεταξύ των οποίων είναι και οι διάσημοι που έχουν γίνει φανατικοί. Αυτό που απομένει είναι μια επίσημη απάντηση ή ένα σχόλιο από το Instagram, καθώς μόνο εικασίες μπορούν να ειπωθούν και όχι κάτι σίγουρο.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 15χρονος που βγάζει χιλιάδες ευρώ κάνοντας το χόμπι του


Ξεκίνησε στα 12 και βγάζει μια περιουσία.

Ο 15χρονος Mohammed Ali που ζει στο Δυτικό Γιορκσάιρ είναι ήδη επιχειρηματίας και βγάζει χρήματα κάνοντας το χόμπι που έχει εδώ και χρόνια με την ενασχόλησή του με τους υπολογιστές και τα βιντεοπαιχνίδια.

Δημιούργησε ένα βιντεοπαιχνίδι που είχε ένα κόστος συνδρομής 5.99 λίρες το μήνα και τώρα δημιουργεί ιστοσελίδες, καθώς προετοιμάζει και μια εφαρμογή η οποία θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.

Ο νεαρός επιχειρηματίας έχει βγάλει ήδη χιλιάδες ευρώ και έχει αποταμιεύσει και πολλά για το μέλλον του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ενδιαφέρον του για τους υπολογιστές ξεκίνησε στην ηλικία των έξι όταν οι γονείς του, του αγόρασαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο Ali έπαιζε τακτικά βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά όταν έπαιξε με τόσα πολλά κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει το δικό του.

Όντας αυτοδίδακτος έμαθε να φτιάχνει κώδικες για παιχνίδια παρακολουθώντας βίντεο στο youtube και διαβάζοντας βιβλία σχετικά με το θέμα και τελικά ο Ali δημιούργησε το δικό του παιχνίδι το 2012 το οποίο ονομάζεται «Project 2006.»

Χρειάστηκε 6-7 μήνες για να το φτιάξει και οι μηνιαίοι χρήστες του έπρεπε να πληρώσουν 5.99 λίρες για να παίζουν. Ο 12χρονος τότε έμεινε έκπληκτος όταν σιγά σιγά είχε 3.000 εγγεγραμμένους παίκτες από όλο τον κόσμο. «Στην αρχή οι γονείς μου, μου έλεγαν ότι δεν έχω κοινωνική ζωή επειδή ήμουν κλεισμένος αλλά όταν άρχισα να βγάζω χρήματα από αυτό μου είπαν «Προχώρα» αποκαλύπτει ο 15χρονος ο οποίος στη συνέχεια όπως λέει επέκτεινε τις επιχειρήσεις του και άρχισε να φτιάχνει ιστοσελίδες έχοντας και από εκεί έσοδα.

Αν και αντιμετώπισε τη στήριξη από τους φίλους του, όπως αποκαλύπτει βρέθηκαν και πολλοί ανταγωνιστές στο σχολείο του. Ο έφηβος είχε πάντα ωστόσο τη στήριξη των γονιών του οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν στο πρακτικό κομμάτι, καθώς ο πατέρας του είναι οδηγός ταξί και η μητέρα του νοικοκυρά και δεν είχαν κάποια γνώση στο αντικείμενο.

«Η έμπνευσή μου είναι ο Bill Gates. Θέλω να τελειώσω την παγκόσμια φτώχεια. Ακόμη και αν δεν είναι απαραίτητο να πάω στο Πανεπιστήμιο, θέλω να το κάνω για να γίνω ειδικός» λέει ο έφηβος και αναφέρει ότι στόχος του είναι να εκπαιδευτεί περισσότερο και να αποκτήσει κι άλλες γνώσεις.

Προς το παρόν κάνει αποταμίευση και «χτίζει» την επιχείρησή του…












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οριστική διακοπή του Κυπέλλου με απόφαση Κοντονή


Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από τα χθεσινά γεγονότα της Tούμπας.

Στην ανακοίνωση Κοντονή εξαπολύονται ευθείες βολές κατά της του διαιτητή Παππά ο οποίος επιχείρησε επανειλημμένα να παραβιάσει τον κανονισμό της ΕΠΟ, δείχνοντας αντιστρόφως ανάλογη συμπεριφορά με αυτή που είχε επιδείξει στο ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά και κατά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ για τους προκλητικούς ορισμούς διαιτητών.

Επιπλέον ο υφυπουργός Αθλητισμού αφήνει αιχμές κατά του Ιβάν Σαββίδη και των υπολοίπων παραγόντων που εκφράζουν την αντίθεση τους με τη σημερινή τάξη πραγμάτων στο ποδόσφαιρο κατηγορώντας τους για δημιουργία περιβάλλοντος διάλυσής του.

Aναλυτικά η σχετική ανακοίνωση Κοντονή:

1. Η καταδίκη της βίας και των αγριοτήτων στους αγωνιστικούς χώρους γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς αιρέσεις, αστερίσκους και προϋποθέσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση λειτουργεί υπονομευτικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παταχθούν τα αντικοινωνικά φαινόμενα και στην ουσία τα υποθάλπει και τα νομιμοποιεί.

2. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.

3. Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους.

4.Είναι ανάγκη στη σημερινή κατάσταση όλοι οι παράγοντες των ομάδων να αντιληφθούν ότι εμπρηστικές δηλώσεις, μετάθεση ευθυνών πάντα σε άλλους για όσα συμβαίνουν και δικαιολόγηση των εκτρόπων, δημιουργούν περιβάλλον καταστροφής, διάλυσης και ανυποληψίας του ποδοσφαίρου.

5.Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι η Ε.Π.Ο. δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε. Η ανισονομία, η αναξιοπιστία και η εσωστρέφεια έχουν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους και συνιστούν τη βασική αιτία της σημερινής εξέλιξης.

6.Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

7.Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Όσοι δε, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει, να γνωρίζουν ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω αποφάσεις.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «έξυπνη» χρήση της μπαταρίας σε χαμηλή ισχύ στο iPhone


Για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία σας ούτε πριν το 20%.

Οι περισσότεροι χρήστες του iPhone θα έχουν εντοπίσει ότι όταν η μπαταρία του κινητού τους φτάσει τα 20%, τότε τους δίνεται η επιλογή να το θέσουν σε λειτουργία χαμηλής ισχύος.

Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται μπαταρία στο κινητό σας μέχρι να το φορτίσετε και να «επανακτήσει» τις δυνάμεις του.

Η λειτουργία χαμηλής ισχύος προστέθηκε με την αναβάθμιση στο iOS 9 και μειώνει την ενέργεια που απαιτείται για να λειτουργήσει το κινητό και έτσι του δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει για περισσότερη ώρα ανοιχτό με την κίτρινη ένδειξη στη θέση της μπάρας της μπαταρίας. Η λειτουργία χαμηλής ισχύος για να εξοικονομήσει ενέργεια μειώνει ή απενεργοποιεί αυτές τις δυνατότητες: Μετάκληση email, Hey Siri, ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο, αυτόματες λήψεις, συνδέσεις Wi-Fi και ορισμένα οπτικά εφέ.

Όταν ο χρήστης βάλει και πάλι το κινητό του να φορτίσει τότε μόλις φτάσει στο 80% η λειτουργία χαμηλής ισχύος απενεργοποιείται μόνη της.

Ωστόσο αυτό που κάποιοι χρήστες δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν παρατηρήσει είναι ότι το κινητό μπορεί να τεθεί σε λειτουργία χαμηλής ισχύος όχι μόνο μόλις φτάσει στο 20% αλλά ανά πάσα στιγμή ακόμη και εάν είναι σχεδόν πλήρως φορτισμένο.

Πώς μπορείτε να το κάνετε: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία> Λειτουργία χαμηλής ισχύος και την ενεργοποιείτε. Ανά πάσα στιγμή βέβαια μπορείτε να την απενεργοποιήσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν γνωρίζετε για παράδειγμα ότι θα είστε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός σπιτιού ή εργασίας και δεν θέλετε να τελειώσει γρήγορα η μπαταρία σας. Αν τυχόν δεν σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε κλήσεις ή μηνύματα αυτό το ρόλο μπορεί να πάρει και η λειτουργία σε πτήση κατά την οποία το τηλέφωνο καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε με μπαταρία 40% φορτισμένη για παράδειγμα και θέλετε να μειώσετε την κατανάλωσή του δοκιμάστε το!



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό κατάληψη… δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης


Ξεσηκώθηκαν οι γονείς που έβλεπαν τα παιδιά τους να κάνουν γυμναστική στο δρόμο επειδή δεν υπάρχει αυλή.

Μέχρι τώρα είχαμε δει καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε λύκεια και γυμνάσια! Τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε κατάληψη και σε… δημοτικό σχολείο.

Ο λόγος είναι σημαντικός και φαίνεται πως οι γονείς των μαθητών του 35ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, στην περιοχή του Μασταμπά, είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Δεν είναι και λίγο άλλωστε να βλέπεις τα παιδιά σου να αναγκάζονται να κάνουν γυμναστική κυριολεκτικά στο δρόμο επειδή το σχολείο, επί της ουσίας, δεν διαθέτει προαύλιο χώρο!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι μαθητές κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή, ενώ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το candianews.gr, αλλά και για διεκδίκηση οριστικής λύσης, ο σύλλογος γονέων αποφάσισε την αποχή των μαθητών που κάνουν μάθημα στα παραρτήματα την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Μαρτίου, ενώ παράλληλα οι γονείς θα κάνουν κατάληψη στις αίθουσες των παραρτημάτων.

Ο σύλλογος γονέων ζητά οριστική λύση στο πρόβλημα ώστε τα παιδιά να μην κινδυνεύουν, ενώ το έχει θέσει τόσο στο δήμο Ηρακλείου όσο και στη διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι εδώ και αρκετά χρόνια, τέσσερα τμήματα του 35ου Δημοτικού Σχολείου και συγκεκριμένα τα Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2, στεγάζονται σε αίθουσες-παραρτήματα κοντά στο κεντρικό κτίριο του σχολείου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων, να προαυλίζονται αλλά και να κάνουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ,για την σωματική τους ακεραιότητα και ασφάλεια.

Δεν υπάρχει η παραμικρή σήμανση ούτε και καν οριοθέτηση κάποιου χώρου για τον προαυλισμό των μαθητών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν συνεχώς από διερχόμενα αυτοκίνητα και όχι μόνο.

Παρά τις συνεχείς παραστάσεις μας και ενοχλήσεις προς την Δημοτική Αρχή, δεν έχει δοθεί καμία λύση, τέτοια που να εξασφαλίζει τα αυτονόητα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς .

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, αποφάσισε την αποχή των μαθητών των τμημάτων Ε1,Ε2,ΣΤ1 και ΣΤ2,από τα μαθήματά τους, την προσεχή Πέμπτη 03/03/2016 και Παρασκευή 04/02/2016, κι παράλληλα την κατάληψη των παραρτημάτων από το σύλλογο γονέων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, για την άμεση λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος, που αντιμετωπίζει το σχολείο μας.

Είναι η πρώτη από μια σειρά κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου να βρεθεί μια ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο μέγα αυτό πρόβλημα και να πάψει επιτέλους το φαινόμενο τα παιδιά του 35ο Δημοτικό Σχολείο να νιώθουν «μετανάστες» μέσα στο ίδιο τους το σχολείο, από την στιγμή που ουδείς από τη Δημοτική αρχή και τους αρμόδιους φορείς δείχνουν να έχουν αντιληφθεί το μέγεθος τους προβλήματος.

Με την «κατάληψη» των παραρτημάτων θέλουμε αφενός μεν να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμοδίους και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα δεκάδες παιδιά.

Από το διοικητικό συμβούλιο,

Ο πρόεδρος: Χρονάκης Μανώλης

Η γραμματέας: Χουδετσανάκη Μαρίνα»

Ανάλογη επιστολή εστάλη και στο δήμο Ηρακλείου:

Σε επιστολή που είχε στείλει, ο σύλλογος γονέων, πριν από λίγες ημέρες στην αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη, ανέφερε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα και προειδοποιούσε με κινητοποιήσεις.

Στην επιστολή εκείνη σημείωνε:

«Αξιότιμη κα. Καναβάκη ,

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές των παραρτημάτων, παραμένουν εδώ και δύο μήνες εγκλωβισμένοι στις αίθουσες τους καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και το διάλειμμά τους

Μετά από έγγραφα που σας έχει στείλει η διεύθυνση , και αφορούν το θέμα εύρεσης κατάλληλου χώρου για τον αυλισμό των μαθητών του 35ου Δημοτικού Σχολείου και συγκεκριμένα των τμημάτων που στεγάζονται στα Παραρτήματα της οδού Δριμηντινού Ε΄1,Ε΄2, και τέρμα Δαμασκηνού ΣΤ΄1 ,ΣΤ΄2 μέχρι και σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ,που να δίνει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε απόφαση για εύρεση της κατάλληλης λύσης αντιμετωπίζοντας το τεράστιο αυτό πρόβλημα λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας έχει αποφασίσει ότι εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα του σχολείου μας θα προβεί σε αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους τις αμέσως επόμενες ήμερες. H αποχή είναι μια από τις ενέργειες που θα γίνουν για να εκφραστεί η οργή και η δυσαρέσκεια μας, ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα προκειμένουν να αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες που του αναλογούν. Και αυτό γιατί οι γονείς των παιδιών των παραρτημάτων είναι εξαγριωμένοι και ο Σύλλογος δεν μπορεί πλέον να κάνει κάτι διαφορετικό, αφού έχει εξαντληθεί πλέον η υπομονή μαθητών, γονιών αλλά και της εκπαιδευτική κοινότητας του σχολείου μας.

Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους ενέργειες σας παρακαλούμε να προβείτε ΑΜΕΣΑ στη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων για να λυθεί αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας».








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία Ελλάδας-TAP για το νέο αγωγό φυσικού αερίου στην Ευρώπη


Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή ενός έργου που θα βελτιώσει την ασφάλεια.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκρίνει τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της εταιρείας Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) για την κατασκευή νέου αγωγού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η συμφωνία είναι συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων και ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή ενός έργου που θα βελτιώσει την ασφάλεια και θα διαφοροποιήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της ΕΕ.

Η αρμόδια επίτροπος για την πολιτική ανταγωνισμού Μαγκρέιτε Βέστεϊγερ, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή απόφαση ανοίγει τον δρόμο για ένα έργο υποδομών πολλών δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα. Ο Διαδριατικός αγωγός θα εξασφαλίσει στην ΕΕ επιπλέον φυσικό αέριο και θα αυξήσει την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τα επενδυτικά κίνητρα που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση περιορίζονται σε ό,τι είναι αναγκαίο για την πραγματοποίηση αυτού του έργου και σε συμμόρφωση με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση Μάρος Σέφτσοβιτς, δήλωσε: «Η σημερινή έγκριση της συμφωνίας TAP αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου. Η υπουργική διάσκεψη για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού τη Δευτέρα και στην οποία συμμετείχα, επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα όλων των συμμετεχουσών χωρών και κοινοπραξιών για την έγκαιρη ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής».

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Διαδριατικός αγωγός είναι το ευρωπαϊκό σκέλος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, που στοχεύει στη σύνδεση της αγοράς της ΕΕ με νέες πηγές φυσικού αερίου. Με αρχική ικανότητα μεταφοράς 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ II στο Αζερμπαϊτζάν στην αγορά της ΕΕ από το 2020. Ο αγωγός θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μέσω Αλβανίας θα καταλήγει στην Ιταλία, διασχίζοντας υπογείως την Αδριατική. Η εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία του Διαδριατικού αγωγού είναι η Trans Adriatic Pipeline AG (TAP), μια κοινοπραξία ενεργειακών εταιρειών. Η TAP θα επενδύσει στο έργο 5,6 δισ. ευρώ για μια πενταετία, εκ των οποίων 2,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τη συμφωνία που υπεγράφη από τις ελληνικές αρχές και την TAP, η Επιτροπή επισημαίνει ότι παρέχεται στην TAP ειδικό φορολογικό καθεστώς για 25 χρόνια από την έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο ενδεχομένως να παρέχει στην εταιρεία οικονομικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της και να συνεπάγεται κρατική ενίσχυση κατά την έννοια των κανόνων της ΕΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν επιβάλλεται φόρος πολυτελείας στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής


Διευκρινίσεις από Αλεξιάδη.

Δεν επιβάλλεται φόρος πολυτελείας στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων.

Αναφερόμενος στο άρθρο 63 του νομοσχεδίου, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, είχαν εξαιρεθεί κατά την επιβολή του φόρου πολυτελείας το 2010, όμως μετά την κατάργηση του φόρου το 2014 δεν καταργήθηκε και η εξαίρεσή τους, κάτι το οποίο γίνεται τώρα με το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο συνιστά νομοτεχνική βελτίωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκες του κόσμου γελούν παρά τις δυσκολίες και νικούν


Το βίντεο της ActionAid για την Παγκόσμια Ημέρας τη Γυναίκας.

«Σε όλο τον κόσμο, γυναίκες γελούν παρά τις δυσκολίες. Είναι οι μητέρες μας, οι γιαγιάδες μας, οι σύζυγοί μας, οι αδερφές μας, οι φίλες μας. Στις χώρες δράσης μας είναι γυναίκες που αγωνίζονται να εξασφαλίσουν τρία γεύματα την ημέρα για την οικογένειά τους. Είναι γυναίκες που στερήθηκαν τη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο, αλλά κατάφεραν να στείλουν τις κόρες τους. Είναι οι γυναίκες που μας εμπνέουν αυτή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».



Η ActionAid δημιούργησε ένα βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τονίζοντας πως σε πολλές περιοχές του κόσμου, οι γυναίκες έχουν πολύ πιο δύσκολη ζωή μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες. Κινδυνεύουν να παντρευτούν πριν γίνουν καν 15 ετών. Κινδυνεύουν να υποστούν κλειτοριδεκτομή. Κινδυνεύουν να μείνουν αγράμματες. Κινδυνεύουν να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πρέπει να παλέψουν σε έναν κόσμο που είναι τόσο άδικος που πρέπει να δίνουν τη ζωή τους για τα δικαιώματά τους και που έπρεπε ο ΟΗΕ να θεσπίσει ημέρα για εκείνες στις 8 Μαρτίου.

Όμως, οι αγώνες τους και οι προσπάθειες όλων μας να γίνει αυτός ο κόσμος πιο δίκαιος φέρνουν αποτελέσματα. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το 1990 παγκοσμίως πέθαιναν 385 γυναίκες κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την εγκυμοσύνη σε κάθε 100.000 γεννήσεις. Το 2015, ο αριθμός των θανάτων είχε πέσει στις 216. Στις δε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, η βελτίωση είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, καθώς ο αριθμός των θανάτων έπεσε από 903 γυναίκες το 1990 σε 436 ανά 100.000 γεννήσεις, το 2015. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε εντυπωσιακή πτώση κατά περισσότερο από 50%.



Στον τομέα της εκπαίδευσης υπάρχει, επίσης, πρόοδος. Σύμφωνα με την UNESCO, παγκοσμίως το 1999 σχεδόν το 77% των γυναικών άνω των 15 ετών γνώριζαν γραφή και ανάγνωση ενώ το 2015, το ποσοστό είχε ανέβει στο 83%. Τα αντίστοιχα ποσοστά στις αναπτυσσόμενες χώρες ήταν σχεδόν το 70% το 1999 και στο 78% το 2015. Αυτό μεταφράζεται σχεδόν 36 εκατομμύρια λιγότερες γυναίκες αναλφάβητες.

Παρόλο που πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά και στους πρόωρους γάμους, υπάρχει πρόοδος. Σύμφωνα με τη UNICEF, παγκοσμίως, 1 στις 4 γυναίκες που ζει σήμερα παντρεύτηκε όταν ήταν μικρότερη από 15 ετών. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ήταν 1 στις 3 γυναίκες.



Η ActionAid στηρίζει τις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η ενδυνάμωσή τους και η μείωση της ανισότητας είναι για εμάς προτεραιότητα. Έτσι, δουλεύουμε για την πρόσβαση όλων των κοριτσιών στην εκπαίδευση και δημιουργούμε εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά για γυναίκες που δεν πήγαν σχολείο, τις στηρίζουμε να φτιάξουν γυναικείους συνεταιρισμούς για να αποκτήσουν δικό τους εισόδημα, παλεύουμε για να καταπολεμηθεί η βία κατά των γυναικών, οι πρόωροι γάμοι και η κλειτοριδεκτομή και δυναμώνουμε τη φωνή τους στην οικογένειά τους, την κοινότητά τους και στους θεσμούς», τονίζει η οργάνωση και συμπληρώνει:

«Η στήριξη των γυναικών δεν είναι μόνο δίκαιη, κάνει και τον κόσμο καλύτερο. Διότι, τα παιδιά μητέρων που έχουν πάει σχολείο έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μετά τα 5 τους χρόνια. Επιπλέον, για κάθε σχολική χρονιά που ολοκληρώνει ένα κορίτσι, το πιθανό εισόδημά της αυξάνεται κατά 10 με 20% για το δημοτικό και 15 με 25% για το γυμνάσιο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάκληση γιαουρτιού από τον ΕΦΕΤ


Εντοπίστηκε μούχλα.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την εταιρεία «LIDL HELLAS & ΣIA O.E.» για την ανάκληση γιαουρτιού λόγω παρουσίας ευρωτίασης (μούχλας).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν «ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΓΕΛΑΔΟΣ 0,1%", σε συσκευασία των 400g και ημερομηνία λήξης 14.03.2016.

Το εν λόγω τρόϕιμο παράγεται στην Ρουμανία από την εταιρεία "S.C. Fabrica de Lapte Brasov» και διακινείται στην Ελλάδα από την "LIDL HELLAS & ΣIA O.E».

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση του ανωτέρω προϊόντος.

Ο ΕΦΕΤ πρσγματοποιεί σχετικούς ελέγχους στην αγορά και καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος, να μην το καταναλώσουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η 6χρονη με προγηρία που γράφει ποίημα αφιερωμένο στη μητέρα της


Λίγα λόγια, πολλή αγάπη, πολλή συγκίνηση.

Η μικρή Lucy Parke έχει κλέψει πολλές καρδιές με τον αγώνα της ενάντια σε μια ασθένεια που πλήττει εκατό ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, την προγηρία. Ενόψει της ημέρας της μητέρας, η 6χρονη έγραψε ένα ποίημα αφιερωμένο στη δική της μαμά- που θα κάνει πολλές καρδιές να ραγίσουν.

Η 6χρονη με προγηρία που γράφει ποίημα αφιερωμένο στη μητέρα της

My mum is called Stephanie and she is:

Soft and cuddly like my teddy bear

When I need looked after she is patient with me

She helps everyone in my family

When I’m sick she cares for me

She puts new games on my iPad

When I cry she always gives me a hug

She looks very beautiful. She is special.»

(Τη μαμά μου τη λένε Στέφανι και είναι:

Απαλή και μαλακή σαν το αρκουδάκι μου

Όταν χρειάζομαι φροντίδα είναι μαζί μου υπομονετική

Βοηθά όλους στην οικογένειά μου

Όταν είμαι άρρωστη με φροντίζει

Βάζει καινούρια παιχνίδια στο iPad μου

Όταν κλαίω πάντα με παίρνει αγκαλιά

Είναι πολύ όμορφη. Είναι ξεχωριστή)

Λίγο μετά τη γέννησή της η Lucy διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Hutchinson Gilford, δηλαδή την προγηρία, που σημαίνει πως το σώμα της γερνά οκτώ φορές ταχύτερα από του υπόλοιπους.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής γνωστή θεραπεία για την προγηρία και λίγοι άνθρωποι ζουν μετά τα 13 έτη. Οι περισσότερες υπάρχουσες θεραπείες επικεντρώνονται στον περιορισμό των επιπλοκών, από τις οποίες πεθαίνει το 90% των ασθενών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ογδοντάχρονος σκότωσε την εν διαστάσει 77χρονη σύζυγό του


Οι οικονομικές διαφορές φέρεται να αποτελούν την αιτία του εγκλήματος.

Οι οικονομικές διαφορές όπλισαν το χέρι άνδρα, 80 χρονών, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τη εν διαστάσει σύζυγό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης πήγε στην αγροικία του στην κοινότητα Περβόλια της Λάρνακας, όπου διέμενε η εν διαστάσει 77χρονη σύζυγος του.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο φερόμενος ως δράστης χρησιμοποίησε το περίστροφο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ τη σύζυγό του. Η οικιακή βοηθός ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέβησαν στη σκηνή μαζί με ασθενοφόρο.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και κρατείται στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τσικνοπέμπτη χωρίς δωρεάν κρέας σήμερα στη Βαρβάκειο


Την οικονομική κρίση επικαλέστηκαν οι κρεοπώλες.

Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί, πλέον, η «παράδοση» των τελευταίων ετών, με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου Αγοράς να μοιράζουν την Τσικνοπέμπτη δωρεάν ψημένο κρέας σε χιλιάδες περαστικούς και τον δήμο Αθηναίων να προσφέρει άφθονο κρασί.

Η εικόνα με τις ψησταριές και τις τεράστιες ουρές από κόσμο που περιμένει υπομονετικά για ένα κομμάτι κρέας απουσίαζε σήμερα το μεσημέρι, με αποτέλεσμα πολλοί να αποχωρούν απογοητευμένοι, ενώ δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες, κυρίως από άστεγους, άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης, επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους, καθώς όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να μοιραστεί κρέας σε 3.000 άτομα που έρχονται κάθε χρόνο θα πρέπει να διατεθούν τέσσερις τόνοι, κάτι το οποίο, πλέον, αδυνατούν να πράξουν οι κρεοπώλες.

Η ελαφρώς αυξημένη κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά, σε σχέση με άλλες ημέρες, το ψήσιμο μπροστά σε λίγους πάγκους και η μουσική και τα τραγούδια με τον Λάκη Χαλκιά σε μια γωνιά, ήταν τα μόνα που μαρτυρούσαν ότι σήμερα είναι Τσικνοπέμπτη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πατρικά σπίτια παγκόσμιων ηγετών και προσωπικοτήτων


Εδώ όπου μεγάλωσε η Μέρκελ, ο Πούτιν και ο Ομπάμα.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στα κοινοβούλια των χωρών τους και διαθέτουν μερικές από τις ωραιότερες κατοικίες.

Αλλά πριν η Άνγκελα Μέρκελ, για παράδειγμα, αποκτήσει δύναμη, φήμη και πολιτικό εκτόπισμα ζούσε μια μικροαστική κατοικία στο Αμβούργο.

Το Business Insider παρουσιάζει τα πατρικά σπίτια μερικών εκ των πιο ισχυρών ανθρώπων στην ιστορία:

Το πατρικό σπίτι του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Αγία Πετρούπολη

Εδώ μεγάλωσε ο Μπαράκ Ομπάμ, σε ένα μπάνγκαλοου στη Χαβάη

Ο Ντέιβιντ Κάμερον μεγάλωσε σε έπαυλη στο χωριό Πίσμορ

Το πατρικό σπίτι της Άνγκελα Μέρκελ στο Αμβούργο

Η Μάργκαρετ Θάτσερ, μεγάλωσε σε ένα διαμέρισμα, πάνω από το μανάβικο του πατέρα της στο Grantham στην Αγγλία

Το πατρικό του Μπιλ Γκέιτς στο Σιάτλ, πάνω από τη λίμνη Ουάσιγκτον

Το πατρικό του Στιβ Τζομπς, στο Λος Αλτος της Καλιφόρνια


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...