Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του 5χρονου, που τραυματίστηκε θανάσιμα από τα ροτβάιλερ


Βίντεο με τον 5χρονο που σκότωσαν τα ροτβάιλερ


Ο πατέρας του 5χρονου Στάθη, που έχασε τη ζωή του μετά τα θανατηφόρα τραύματα που του επέφεραν δύο ροτβάιλερ, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του και βίντεο.

Η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" πήγε στην Κοζάνη και μίλησε με την οικογένεια του μικρού Στάθη.

Ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ διώκεται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο προβλήθηκαν από την εκπομπή χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο του 5χρονου, γι’ αυτό και το αναπαράγουμε.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



----------------

Έμαθαν από τις ειδήσεις για το θάνατο του 5χρονου εγγονού τους


Ο παππούς και η γιαγιά του 5χρονου Στάθη που τραυματίστηκε θανάσιμα από τα ροτβάιλερ στην Κοζάνη μίλησαν στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" και τόνισαν ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε για το θάνατο του εγγονού τους.

Οι γονείς του 5χρονου Στάθη είναι διαζευγμένοι και ο παππούς του 5χρονου σημείωσε πως το τραγικό γεγονός το έμαθε από τις ειδήσεις.

"Σκέφτηκα τι πόνο και τι φόβο θα τράβηξε το μωρό τη στιγμή που όρμησαν τα σκυλιά πάνω του" περιγράφει ο παππούς Στάθης και κλαίει.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



----------------

"Ο 5χρονος πήγαινε συχνά στο σπίτι με τα ροτβάιλερ"


Ο 72χρονος ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 5χρονο Στάθη στη Κοζάνη ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα".

Ο ιδιοκτήτης είχε από το 1999 δύο ροτβάιλερ και στη συνέχεια τα υπόλοιπα σκυλιά ήρθαν από δύο γέννες, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή. Ο 72χρονος ήθελε να κρατήσει μόνο δύο ροτβάιλερ και τα υπόλοιπα να τα δώσει.

Το παιδί πήγαινε συχνά στο κτήμα αυτό, ισχυρίστηκε ο 72χρονος καθώς και ο σύντροφός της μητέρας του 5χρονου Στάθη.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



----------------

Σε βαρύ κλίμα το μνημόσυνο του άτυχου 5χρονου στην Κοζάνη – Τι λένε οι συγγενείς του πατέρα στο KOZANILIFE.GR


– Βαρύ κλίμα και πένθος στο μνημόσυνο του άτυχου 5χρονου στην Κοζάνη
– «Ήταν ένα γλυκύτατο αγοράκι, δεν το βλέπαμε πολύ συχνά» λένε οι συγγενείς του πατέρα
– Να αποδοθούν οι ευθύνες από τη δικαιοσύνη

Σε βαρύ κλίμα και πένθος τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου μνημόσυνο στα κοιμητήρια του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης για τον άδικο χαμό του 5χρονου, που έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση που δέχθηκε την ημέρα του Πάσχα από σκυλιά, σε φιλικό σπίτι όπου βρισκόταν με τη μητέρα του.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από την πλευρά του πατέρα του άτυχου παιδιού ενώ η μητέρα δεν ήταν παρούσα.

Εντός της ημέρας θα τελεστεί ξεχωριστά μνημόσυνο και από την πλευρά της οικογένειας της μητέρας του 5χρονου.

Όπως δήλωσε στο KOZANILIFE.GR ο θείος του άτυχου παιδιού (σύζυγος της αδερφής του πατέρα), η πλευρά του πατέρα ενημερώθηκε 2 μέρες μετά για το τραγικό συμβάν.

«Ήταν ένα γλυκύτατο αγοράκι, δεν το βλέπαμε πολύ συχνά. Πριν χωρίσουνε, το βλέπαμε πιο συχνά. Να αποδοθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη, ότι και να πούμε αυτή τη στιγμή, το παιδάκι χάθηκε, είναι περιττό» δήλωσε χαρακτηριστικά στο KOZANILIFE.GR ο θείος του παιδιού.

Στις φήμες που θέλουν την πλευρά του πατέρα να κινείται νομικά απέναντι στη μητέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ο θείος του παιδιού μας είπε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

----------------

Kozanimedia: Χωρίς ομοφωνία η συνεδρίαση για την τύχη των ροτβάιλερ του 72χρονου στην πενταμελή επιτροπή-Η τελική απόφαση στην τριμελή


Στάθη Παυλίδη, ανήμερα του Πάσχα, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου Κοζάνης.

Πλέον, την οριστική απόφαση θα λάβει η τριμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από κτηνιάτρους της περιοχής.

Αν κριθούν ως επικίνδυνα,τότε είτε θα έχουμε υιοθεσία τους από ανάδοχη οικογένεια που το επιθυμεί, αλλιώς θα δοθούν στα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής. Εάν και πάλι δε βρεθεί λύση, τότε θα οδηγηθούν σε ευθανασία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Φιλοζωικό Σωματείο της Πτολεμαϊδας, μέσω του εκπροσώπου του, υποστήριξε πως κανένα από τα οχτώ ροτβάιλερ δεν είναι επικίνδυο. Το»Αγγίζωο» πρότεινε να κληθεί ειδικός εκπαιδευτής σκύλων, ώστε να τα δει και να εκφράσει και εκείνος τη θέση του.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr http://www.kozanilife.gr και http://kozanimedia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έσβησε" ο 32χρονος που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στα Χανιά


Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από τα τροχαία δυστυχήματα, που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο οδικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Ο 32χρονος που είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα στις 29 Απριλίου στην Παλαιόχωρα και νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, τελικά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματα του.

Ο 32χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, είχε τραυματιστεί σοβαρά, όταν κινούμενος με τη μηχανή του συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο στην περιοχή της Παλαιόχωρας.

Εξαιτίας της σύγκρουσης, ο νεαρός δικυκλιστής, υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και από την πρώτη στιγμή έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, τελικά ο άτυχος 32χρονος έχασε τη μάχη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα που ρισκάρει τη ζωή της για να σώσει ανήλικες νύφες


Η 29χρονη που σταμάτησε εκατοντάδες γάμους παιδιών μέσα σε 4 χρόνια.

Μια νεαρή ακτιβίστρια από την Ινδία, η οποία δρα κατά των εξαναγκασμών των ανηλίκων σε γάμο ρίσκαρε ακόμη και τη ζωή της, δεχόμενη απειλές, στην προσπάθειά της να σώσει μια 17χρονη που ζει με τον αλκοολικό άνδρα της από την ηλικία των 12 ετών.

Η 29χρονη Kriti Bharti ακύρωσε 29 γάμους παιδιών και σταμάτησε πάνω από 900 συμφωνίες που θα οδηγούσαν στο γάμο και αφορούσαν ανήλικα αγόρια και κορίτσια μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στην πιο πρόσφατη πράξη ηρωϊσμού της εμπλέκεται ένα 17χρονο κορίτσι που το έσκασε από το σπίτι του για να μην είναι αναγκασμένη να ζει με τον 21χρονο σύζυγό της, τον οποίο υποχρεώθηκε να παντρευτεί πριν από πέντε χρόνια.

Η κοπέλα έφυγε από το σπίτι της μέσα στη νύχτα, όταν η Kriti την οδήγησε σε ένα ασφαλές σπίτι στο Jodhpur στη βόρεια Ινδία. «Η δουλειά μου σημαίνει πολλά για μένα», είπε η ίδια η οποία έχει ιδρύσει τη Saarthi Trust, μια φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των θυμάτων των παιδικών γάμων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.



Η ίδια προσθέτει ότι αφιέρωσε τη ζωή της για να βοηθήσει αυτά τα ανυπεράσπιστα παιδιά τα οποία είναι αναγκασμένα να ζουν σε αυτές τις βάρβαρες συνθήκες λόγω της «παράδοσης». Όπως και με τα άλλα θύματα στα οποία δίνει στέγη η Kriti έτσι και με την 17χρονη που έφυγε από το σπίτι της θα την φιλοξενήσει σε ένα καταφύγιο πριν πλησιάσει την οικογένεια και ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ακύρωση του γάμου. «Θα μιλήσω με την οικογένειά της και την οικογένεια του συζύγου της για να προσπαθήσω να τους κάνω να καταλάβουν. Μερικοί γονείς τελικά κατανοούν και βοηθούν τις κόρες τους να ξεφύγουν από τα νύχια του γάμου, αλλά άλλοι δεν το κάνουν. Θα ήταν σπουδαίο αν αυτή η οικογένεια επέτρεπε την ακύρωση και υποστήριζε το κορίτσι, αλλά αν δεν το κάνουν, θα χρησιμοποιήσουμε το νόμο» αναφέρει η ίδια.



Όμως το νεαρό κορίτσι προέρχεται από μια περιοχή της Ινδίας που τα εγκλήματα τιμής είναι διαδεδομένα. Παρ’ όλα αυτά η Kriti δηλώνει ότι θα κάνει ο,τι περνά από το χέρι της για να προστατεύσει τα δικαιώματα της 17χρονης και μια καλύτερη ζωή. Για παράδειγμα η νεαρή κοπέλα πάντα ήθελε να τελειώσει το σχολείο, πράγμα που δεν κατάφερε. Οι γονείς της την ανάγκασαν να παντρευτεί με τον 21 ετών σήμερα σύζυγό της, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια είναι αλκοολικός και βίαιος.



Αυτή την εβδομάδα η Kriti βραβεύτηκε για την πιο γρήγορη ακύρωση γάμων παιδιών και μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ της Ινδίας. «Για όσο μπορώ θα σώζω τα θύματα των παιδικών γάμων» είπε η ίδια και πρόσθεσε: «Είναι μια παράδοση που πρέπει να σταματήσει και θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι κοινότητες και να διδαχθούν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος. Έχουμε καθήκον να το αλλάξουμε αυτό.»






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκαριστική φωτογραφία του Λαμάρ Όντομ μέσα από το νοσοκομείο


«Η μουσική του Κάνιε Γουέστ με έσωσε», λέει ο ίδιος - Δείτε φωτογραφίες.

Ο Κάνιε Γουέστ βοήθησε τον Λαμάρ Όντομ στην ανάρρωσή του μετά την κατάρρευσή του σε οίκο ανοχής στη Νεβάδα, τραγουδώντας και ραπάροντας δίπλα στο κρεβάτι του!

Αυτό καταγράφηκε σε ένα σύντομο βίντεο που προβλήθηκε στο χθεσινό επεισόδιο του reality show «Keeping Up With The Kardashians» και έδειχνε τον Κάνιε να τραγουδά δίπλα στον Όντομ.

Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε πως ο Λαμάρ της είχε εξομολογηθεί πως η μουσική του Κάνιε τον βοήθησε πάρα πολύ. «Τότε συνειδητοποίησα πως μπορούσα και πάλι να αρχίσω να σκέφτομαι, τα πράγματα έρχονταν πίσω σε μένα και μπορούσα να αρχίσω να τα αρθρώνω», της είχε πει.

«Έτσι λέει πάντα, ο Κάνιε με έσωσε», συμπλήρωσε και η αδελφή της- και πρώην γυναίκα του Όντομ, Κλόε Καρντάσιαν.

«Υπήρχε ένα διάστημα που ο Λαμάρ δεν μπορούσε να μιλήσει αλλά άκουγε και καταλάβαινε ό,τι του λέγαμε. Ο Κάνιε πραγματικά πίστευε πως μπορούμε να τον κάνουμε καλά με τη μουσική, πως μπορούμε να τον κάνουμε να μιλήσει. Πήγαινε στο νοσοκομείο και του τραγουδούσε και ράπαρε και πιστεύω πως ο Λαμάρ άρχισε να ανασυγκροτείται και να μιλά όταν άρχισε να ακούει πολλή μουσική», πρόσθεσε η Κιμ.

Οι τηλεθεατές είδαν και μια φωτογραφία του Λαμάρ που ήταν ξαπλωμένος με τα μάτια κλειστά στο κρεβάτι του νοσοκομείου, σε φωτογραφία που του έδειξε η Κλόε όταν είχε πια γλιτώσει. Ο Όντομ φαίνεται γυμνός με σωληνάκια στη μύτη και το στόμα του, επίδεσμο στο κεφάλι του και καλώδια στο στέρνο του. Η φωτογραφία προβλήθηκε στο χθεσινό επεισόδιο αφού πλέον ο πρώην αστέρας του NBA έχει γίνει καλά.

Όσο για το τι περνούσε από το μυαλό του τις ημέρες εκείνες, ο Όντομ αποκάλυψε πως ονειρευόταν πολύ όταν δεν είχε τις αισθήσεις του κι έβλεπε ανθρώπους που δεν ζουν πια.

«Έβλεπα πραγματικά όνειρα, πολύ βαθιά, ανθρώπων που έχουν πεθάνει», εξήγησε ο ίδιος.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η νύφη που ακύρωσε το γάμο και κάλεσε αγνώστους στη δεξίωση


Έκανε το τραπέζι σε ανθρώπους σε οικονομική αδυναμία - Δείτε φωτογραφίες.

Λαμπερή μέσα στο λευκό νυφικό της φόρεμα, η Yiru Sun έμοιαζε η τέλεια νύφη καθώς φρόντιζε τους εξήντα καλεσμένους της.

Ωστόσο η πραγματικότητα ήταν κάπως διαφορετική από την εικόνα: η Yiru δεν παντρεύτηκε και από τους 60 καλεσμένους της δεν γνώριζε κανέναν.

Η νεαρή γυναίκα, απόφοιτος του Princeton και αντιπρόεδρος ασφαλιστικής εταιρείας της Νέας Υόρκης, είχε ακυρώσει τον γάμο της δύο μήνες πριν, αρνούμενη να υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο.

Αντί όμως να ακυρώσει τη δεξίωση που είχε κανονίσει- και για την οποία είχε ήδη πληρώσει 8.000 δολάρια στο πολυτελές Harold Pratt House στο Upper East Side, η Yiru αποφάσισε να προσκαλέσει σε αυτή παιδιά και οι οικογένειες σε οικονομική αδυναμία.

Κι έτσι η ημέρα του γάμου της έγινε γεύμα πριν την Ημέρα της Μητέρας με τη Yiru να απευθύνεται στο Salvation Army και το Inwood House για να βρει προσκεκλημένους για την ημέρα εκείνη.

«Εκείνη τη στιγμή άρχισα να σκέφτομαι πως είναι σχέδιο του Θεού», δήλωσε η Yiru στη New York Post. «Δεν μπορώ να είμαι η πριγκίπισσα της ημέρας του γάμου μου αλλά μπορώ να προσφέρω μια παραμυθένια μέρα σε αυτά τα παιδιά».

Για τα παιδιά είχε οργανωθεί face painting ενώ προσφέρθηκαν και μπαλόνια και γλυκά.

Όσα έγιναν βοήθησαν και τη Yuri, μητέρα μιας 6χρονης κόρης, να ξεχάσει πώς είχε ξεκινήσει για εκείνη η ημέρα αυτή και πώς είχε εξελιχθεί.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παίζουμε φιδάκι στο αεροδρόμιο



Επιδαπέδιο παιχνίδι πριν από το ταξίδι.

Το πρόγραμμα «Fly me to the Moon», που μεταμορφώνει καλλιτεχνικά το χώρο του αεροδρομίου, συνεχίζει να εκπλήσσει με τον... επόμενο στίχο του τραγουδιού: «Let me play» με επιδαπέδιο φιδάκι στο αεροδρόμιο πριν από το ταξίδι.

Από την Τετάρτη 11 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαΐου, μικροί και μεγάλοι, επισκέπτες και επιβάτες στο αεροδρόμιο, θα μπορούν να ξεκλέψουν λίγο χρόνο από τις ταξιδιωτικές υποχρεώσεις τους και να… σκαρφαλώσουν στις σκάλες ή να γλιστρήσουν στα φιδάκια, ρίχνοντας το ζάρι και μετακινώντας το πιόνι τους, πάνω στο ειδικά κατασκευασμένο επιδαπέδιο φιδάκι που θα τους προσκαλεί σε ατελείωτο παιχνίδι και χαμόγελα!

To «Fly me to the Moon – Let me Play» αποτελεί συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.

Από 11-13 Μαΐου στο Εμπορικό Κέντρο αεροδρομίου, Αναχωρήσεις – χώρος ελεύθερης πρόσβασης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έφυγε» και άλλος παίκτης


Μέσα σε λίγες ώρες, είχαμε άλλη μια θλιβερή είδηση στο ποδόσφαιρο, μετά από αυτή του θανάτου του 26άχρονου μέσου της Ντινάμο Βουκουρεστίου, Πατρίκ Εκένγκ από ανακοπή καρδιάς.Συγκεκριμένα, στη Βραζιλία, ο 26άχρονος ποδοσφαιριστής της Φριμπουργκένσε, που έπαιζε σε ματς στην πόλη Ρεκρέιο για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αισθάνθηκε αδιαθεσία στο πρώτο ημίχρονο και τελικά έχασε την ζωή.

«Έφυγε» και άλλος παίκτης...

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, αντικαταστάθηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Σάο Σεμπαστιάο, αλλά δεν άντεξε. Η πρώτη διάγνωση των γιατρών ήταν για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκρλονιστικό: Προπονητής στη Ρόδο κάνει αλλαγή νεαρό αθλητή με πατερίτσες


Απίστευτο και όμως αληθινό, από εκείνα που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει. Προπονητής ακαδημιών στη Ρόδο έβαλε στο ματς τον τραυματία αρχηγό που έπαιξε με πατερίτσες!

Είναι από τις στιγμές που μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι γιατί αυτό που αγαπάμε – το καλύτερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή – γιατί μας αποδεικνύει ότι καλά κάνουμε και ασχολούμαστε μαζί του.

Σε διεθνές τουρνουά ακαδημιών στη Ρόδο, ο προπονητής των ακαδημιών των Ιπποτών, Πέτρος Ζουρούδης, έκανε κάτι μοναδικό που αποθεώνει το «fair play».

Στο παιχνίδι Ιππότες – ΑΕΡΑ, ο τεχνικός των πρώτων έκανε αλλαγή και πέρασε στο ματς τον 14χρονο αρχηγό, Μίλτο Σωτηρίου, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα.

Ο νεαρός αθλητής μπήκε στο γήπεδο στο τελευταίο λεπτό του ματς με πατερίτσες και όπως ήταν λογικό έζησε την αποθέωση από όσους βρίσκονταν στο γήπεδο της Παστίδας.

Το βίντεο είναι από το xxsports.gr




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπαιξε μπάλα με παιδί με προσθετικά μέλη ο Ντεμπελέ


Σε μια ξεχωριστή κίνηση προέβη ο Μούσα Ντεμπελέ που έδωσε την ευκαιρία σε ένα παιδάκι με προσθετικά κάτω άκρα να μπει στο γήπεδο της Τότεναμ και να παίξει μπάλα. Δείτε το ξεχωριστό βίντεο.




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Κτηματολογίου από το ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας


Αφορμή υπηρεσίες που διαφημίζονται για αγρότες με κόστος 10 ευρώ.

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Κτηματολογίου δίνει, με σημερινή ανακοίνωσή του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), με αφορμή διαφημίσεις για την παροχή σχετικών υπηρεσιών στους αγρότες και μάλιστα έναντι αντιτίμου που ξεκινά από μόλις 10 ευρώ.

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ, το οποίο εκπροσωπεί τους μηχανικούς τής Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνει πως θεωρεί υποχρέωσή του να διευκρινίσει ότι οι πολίτες μπορούν να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν μόνοι τους τα έντυπα δηλώσεων του Κτηματολογίου.

Όπως τονίζει, σε περίπτωση σύνθετων δηλώσεων ακινήτων και εφόσον οι πολίτες επιθυμούν την παροχή σχετικών συμβουλών θα πρέπει να αναζητήσουν τις υπηρεσίες των αρμόδιων επαγγελματιών και όχι του οποιουδήποτε διαφημίζει ότι τις παρέχει. «Ειδικοί στην παροχή συμβουλών για τη συμπλήρωση τής δήλωσης Κτηματολογίου για τεχνικά θέματα είναι οι αρμόδιοι μηχανικοί» σημειώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά Δημοτικών σχολείων


Θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γυμναστικής.

Το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά της Γ΄ και της Δ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων ξεκίνησε σήμερα υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με τη συνεργασία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα το οποίο θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γυμναστικής, ξεκίνησε ήδη σε δέκα κολυμβητήρια της Αττικής, ενώ από τη σχολική χρονιά 2016-2017 θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι οικονομικοί πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος καλύπτονται από τον ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και από τον κωδικό των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό στο Μετρό Συντάγματος


Είκοσι οκτώ σκιτσογράφοι από την Ελλάδα με περισσότερα από 120 έργα μέχρι τις 12 Μαΐου.

Δύο καλοντυμένοι άνθρωποι συνομιλούν σε γελοιογραφία του Πάνου Ζαχαρή: «Οι πρόσφυγες πνίγονται στις βάρκες και στα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων» λέει ο άνδρας. «Και γιατί δεν ταξιδεύουν με αεροπλάνο;» ρωτά η γυναίκα, θυμίζοντας το «και γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι» της Μαρίας Αντουανέτας.

Η Μαρία Τζαμπούρα, στο δικό της σκίτσο, κάνει ένα σχόλιο για τον ρατσισμό: «Οι άνθρωποι δεν είναι το πρόβλημα. Το μίσος είναι».

Η έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό «Μετέωρο Βήμα» ξεκίνησε από τη Ρόδο, πήγε στην Κω, τη Λέρο, το Αγαθονήσι, και από χτες, Κυριακή 8 Μαϊου, έκανε στάση στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, στην Αθήνα.

Είκοσι οκτώ σκιτσογράφοι από την Ελλάδα, με περισσότερα από 120 έργα «μεταφράζουν σε κριτική εικόνα τον πόνο, την οργή, την πίκρα, την υποκρισία, την ενοχή και υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό» όπως αναφέρεται στο φυλλάδιο της έκθεσης, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή.

Η διάσωση των τραπεζών, σε αντιδιαστολή με το πνίξιμο των ανθρώπων, τα παραθεριστικά κέντρα με τους θανάτους προσφύγων στο Αιγαίο, ο μικρός Πρίγκιπας απογοητευμένος που φεύγει από την Ευρώπη, αλλά και οι Μαρξ-Ένγκελς από την κυβερνητική πολιτική, είναι κάποια από τα θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Η προσέλευση του κόσμου «αναπάντεχα μεγάλη» σύμφωνα με τον γελοιογράφο Παναγιώτη Μήλα, που συνάντησε εκεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ώρα 11:00 και στην έκθεση σταματούν Έλληνες, ξένοι, φωτογραφίζουν τα σκίτσα που τους κάνουν εντύπωση. Πράγματι, ο κόσμος είναι πολύς. Βοηθάει που τα σκίτσα έχουν, εκτός από τα ελληνικά, λεζάντες και στα αγγλικά. Μία 65χρονη Ρωσίδα, η Γκαλίνα, με σπαστά αγγλικά, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πόσο τη συγκίνησε η έκθεση, ιδιαίτερα σήμερα, που στην πατρίδα της γιορτάζεται το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η «Ημέρα της Νίκης» κατά της χιτλερικής Γερμανίας. «Είναι συμβολικό, αλλά και τραγικό» αναφέρει.

«Η ελληνική καλλιτεχνική κοινότητα έχει ζήσει το θέμα στην πρωτογενή μορφή του, εκεί που συμβαίνει» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γελοιογράφος Βασίλης Παπαγεωργίου, τονίζοντας τη βιωματική, συστηματική προσέγγιση και ποιότητα της έκθεσης. Για παράδειγμα, αυτόν τον καιρό στην Τουρκία γίνεται ένας παγκόσμιος διαγωνισμός γελοιογραφίας με θέμα το προσφυγικό, με τη συμμετοχή σκιτσογράφων από 130 χώρες, όπως αναφέρει. «Κάποιος που είναι μακριά από αυτό που συμβαίνει, χρησιμοποιεί τα στερεότυπα κάθε χώρας, τα αρχαία για την Ελλάδα, τη ναζιστική στολή για τη Γερμανία κ.λπ. Η έκθεσή μας φεύγει από τα στερεότυπα και μπαίνει στο πιο πραγματικό, στο βίωμα. Αλλιώς θα μιλήσω εγώ για το αγγλικό δημοψήφισμα, αλλιώς ένας Άγγλος» σημειώνει ο κ. Παπαγεωργίου, προσθέτοντας πως και στις δύο εκθέσεις συναντάμε εξαιρετικά έργα, αλλά διαφορετικής οπτικής.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 12 Μαϊου, είναι ανοιχτή τις 9:00 έως τις 21:00, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 20:00. Στη συνέχεια η έκθεση θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες.

Το «Μετέωρο Βήμα» συνδιοργανώνεται από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΣΗΕΑ, με την υποστήριξη της «ΣΤΑΣΥ» και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε τον αδελφό του για ένα… μπέργκερ


Η οργή όπλισε το χέρι 25χρονου στη Φλόριντα.

Για το φόνο του αδελφού του κατηγορείται ένας άνδρας από τη Φλόριντα και μήλον της έριδος φαίνεται πως ήταν ένα cheeseburger.

Σκότωσε τον αδελφό του για ένα... μπέργκερ

Ο 25χρονος Benjamin Middendorf κατηγορείται για τον πυροβολισμό και το φόνο του μεγαλύτερου αδελφού του Nicholas στο σπίτι τους στην πόλη St Cloud κοντά στο Ορλάντο.

Το 28χρονο θύμα δέχθηκε έναν πυροβολισμό στο στήθος στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με την αστυνομία, και ο πέθανε μέσα στο σπίτι του.

Ο τσακωμός άρχισε όταν ο 28χρονος επέστρεψε στο σπίτι του με τη μητέρα του κι ακόμα έναν άνδρα, ύστερα από τη βραδινή τους έξοδο.

Ήθελαν και τα δύο αδέλφια να φάνε το cheeseburger και η λεκτική αντιπαράθεση γρήγορα εξελίχθηκε σε καβγά.

«Κατά λάθος μόλις πυροβόλησα τον αδελφό μου», ακούγεται να λέει ο δράστης στην κλήση του προς την αστυνομία. «Τσακωνόμαστε και άρπαξα το όπλο και τον πυροβόλησα, θεέ μου, λυπάμαι τόσο πολύ».

Στο βάθος ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει «ελπίζω να πας στη φυλακή».

«Ίσως ήταν οργή, θυμός. Αλλά όλη η αντιπαράθεση ξεκινήσει δυστυχώς από ένα μπέργκερ», επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, «είναι κάτι που θα μπορούσε να είχε αποτραπεί, αν είχε συγκρατήσει αυτά τα συναισθήματα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Η Εταιρική Ευθύνη στο Διεθνές Νομικό Περιβάλλον»


Ημερίδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς πραγματοποιεί η γ.γ του υπ. Δικαιοσύνης.

Ημερίδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς πραγματοποιεί την Τρίτη 10/5 η γ. γ του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Η Εταιρική Ευθύνη στο Διεθνές Νομικό Περιβάλλον-Σκέψεις και Προβληματισμοί», είναι ο τίτλος της ημερίδας και βασικός ομιλητής θα είναι ο κ. Drago Kos Πρόεδρος της ομάδας εργασίας του ΟΟΣΑ για τη Δωροδοκία. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10/05/2016 και ώρες 18:00-21:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (ισόγειο, οδός Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα).

Στην ημερίδα εισηγήσεις θα απευθύνουν επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος , Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και η κα Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη). Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα Μαρία Γαβουνέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, της Νομικής Σχολής Αθηνών. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Γεώργιος Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, η κα Θεοδώρα Τζάκρη, Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, ο κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και ο κ. Κωνσταντίνος Μπακούρης, Πρόεδρος της ‘’Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος’’.

Ο κ. Drago Kos είναι πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας κατά της Δωροδικίας στον ΟΟΣΑ από το 2014. Προηγουμένως ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO) στο Συμβούλιο της Ευρώπης (2003-2011) και πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Πρόληψη της Διαφθοράς (2004-2010) στη γενέτειρά του Σλοβενία. Ηταν επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για τα θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων για την είσοδο της Σλοβενίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ειδικούς σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς διεθνώς.

Η Ομάδα Εργασίας κατά της Δωροδοκίας, στην οποία μετέχουν 41 χώρες μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, είναι το όργανο ελέγχου συμμόρφωσης με την διεθνή Σύμβαση του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημοσίων λειτουργών κατά τις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές (http://www.oecd.org/daf/anti-bribery/oecdantibriberyconvention.htm). Επιβλέπει ουσιαστικά την συμπεριφορά των εταιρειών που δραστηριοποιούνται εκτός της χώρας τους, προσπαθώντας να επιβάλλει ισότητα ευκαιριών στη διεθνή επιχειρηματική δράση ιδίως με την απόλυτη απαγόρευση πράξεων διαφθοράς στις διεθνείς συναλλαγές. Η διαδικασία ελέγχου της Ομάδας Εργασίας κατά της Δωροδοκίας θεωρείται μια από τις αυστηρότερες και αποτελεσματικότερες στον κόσμο και βρίσκεται ήδη στον τέταρτο παγκόσμιο γύρο, ελέγχοντας τόσο την διεθνή επιχειρηματική δράση των εταιρειών κάθε κράτους όσο και την αποτελεσματικότητα με την οποία οι ποινικές αρχές κάθε χώρας τιμωρούν περιπτώσεις αλλοδαπής διαφθοράς. Η Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος του ΟΟΣΑ και αρχικό μέρος της Σύμβασης, ολοκλήρωσε μόλις τον τρίτο γύρο αξιολόγησης (http://www.oecd.org/daf/anti-bribery/greece-oecdanti-briberyconvention.htm) και θα ελεγχθεί και πάλι το 2022.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες από το σπάνιο πέρασμα του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο


Το φαινόμενο θα ξανασυμβεί στις 11 Νοεμβρίου 2019.

Ένα ενδιαφέρον αστρονομικό φαινόμενο έγινε ορατό από την Ελλάδα την Δευτέρα 9 Μαΐου: η διάβαση του μικρότερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, του Ερμή, μπροστά από τον ηλιακό δίσκο, καθώς η τροχιά του τον έφερε ακριβώς ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο. Ο Ερμής έγινε ορατή σαν μια σκούρα κουκκίδα -το 1/150ό της διαμέτρου του Ήλιου- που διέσχισε αργά επί 7,5 περίπου ώρες τον ολόφωτο δίσκο του άστρου μας.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί το 2006, αλλά η διάβαση τότε δεν ήταν ορατή από την Ελλάδα. Θα ξανασυμβεί στις 11 Νοεμβρίου 2019, οπότε θα είναι ξανά ορατή από τη χώρα μας, ενώ η μεθεπόμενη διάβαση θα λάβει χώρα το 2032. Κατά μέσο όρο, μέσα σε έναν αιώνα συμβαίνουν 13 ή 14 διαβάσεις του Ερμή. Η πρώτη έγινε αντιληπτή από τον γάλλο αστρονόμο Πιέρ Κασεντί το 1631, δύο δεκαετίες μετά την εφεύρεση του τηλεσκοπίου.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνοτουρκική συνεργασία για την εκπαίδευση


Φορείς της Θεσσαλίας συμμετέχουν στο έργο «e-Services Education».

Ελληνοτουρκική συνεργασία στις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση και μάλιστα με Τρικαλινή συμμετοχή. Ο λόγος για το έργο «e-Services Education» που υλοποιείται από φορείς της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας. Από τον Δήμο Τρικκαίων μετέχει το ΑΚΕΘ και το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, Τούρκοι εκπρόσωποι των φορέων που το υλοποιούν, με επικεφαλής κυβερνήτη περιοχής, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Εξήγησαν, την ουσία του προγράμματος, που συνίσταται στη δημιουργία του εκπαιδευτικού εργαλείου με τη μορφή ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αυτή αναμένεται να συμβάλλει, όπως γίνεται γνωστό από το Δήμο Τρικκαίων, στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της ευρύτερης εφαρμογής εργαλείων ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών Επικοινωνίας).

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων σε δηλώσεις του Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τη σημαντικότητα των συνεργασιών, καθώς και την αναγκαία συμβολή όλων στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των «εργαλείων» για τους μαθητές. Το σχέδιο «e-Services Education», έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Συντονιστής του είναι η Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur, στην Τουρκία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα στην Αθηνών-Λαμίας


Αναλυτικά τι θα ισχύσει.

Λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης πρανών, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από τη χ/θ 28,600 έως τη χ/θ 30,500, εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής δήμου Διονύσου.

Η διακοπή θα ισχύσει για το χρονικό διάστημα από 15 Μαΐου 2016 έως 16 Ιουνίου 2016, ως εξής:

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)
Κατά τις ώρες 07:00 έως 18:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και 07:00 έως 16:00 τα Σάββατα, ενώ τις Κυριακές δε θα πραγματοποιούνται εργασίες στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις στην ΕΑΒ αποφασίστηκαν σε κυβερνητική σύσκεψη


Τα χρονίζοντα προβλήματα το αντικείμενο της συνάντησης υπό τον Καμμένο.

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των συναρμοδίων υπουργείων, υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, πραγματοποιήθηκε σήμερα με αντικείμενο τα χρονίζοντα προβλήματα που δυσχέραιναν τη λειτουργία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η άμεση πρόσληψη 76 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2009 στην ΕΑΒ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε την πρόσληψη άλλων 106 εργαζομένων συγκεκριμένων τεχνικών ειδικοτήτων. Παράλληλα, εγκρίθηκε η πρόταση της ΕΑΒ για την πρόσληψη 300 ατόμων έως το 2018, 100 ανά έτος.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στην ΕΑΒ να προχωρήσει στην υλοποίηση υφισταμένων συμβάσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ξένες εταιρείες, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι το 2005 εργάζονταν στην ΕΑΒ 1.900 άτομα και το 2016 έχουν μειωθεί στα 1.400. Περαιτέρω, δε, από αυτούς που έφυγαν το 56% ήταν εργαζόμενοι πιστοποιημένοι τεχνικοί.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε να σταματήσει το υπουργείο Οικονομικών να δεσμεύει κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς την ΕΑΒ -για την αγορά ανταλλακτικών κ.λπ.- λόγω παλαιού προστίμου της εταιρείας, μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει στα δικαστήρια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, η διοίκηση και το προεδρείο των εργαζομένων της ΕΑΒ και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην κυκλοφορία o δρόμος Σπηλιά-Καρίτσα και η παράκαμψη Σπηλιάς


Το έργο ολοκληρώθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Δόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας o δρόμος Σπηλιά-Καρίτσα και η παράκαμψη Σπηλιάς, προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλής χρησιμότητας, όπως το χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός. Σύμφωνα με τον ίδιο, ολοκληρώνει σε μεγάλο ποσοστό το οδικό κύκλωμα του Κισσάβου και τη σύνδεσή του με παράλια. Το έργο ολοκληρώθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με αυτό το έργο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω Συκουρίου, να φτάσουν στη Σπηλιά, στα 800 μέτρα υψόμετρο και από εκεί με σύγχρονες οδικές αρτηρίες στο καταφύγιο του ΕΟΣ Λάρισας στη θέση «Κάναλος», στα 1.604 μέτρα υψόμετρο. Ο επισκέπτης, κατεβαίνοντας, στη διασταύρωση Σπηλιάς στρίβει δεξιά στο νέο ασφαλτοστρωμένο δρόμο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κατηφορίζει για την Καρίτσα και το τέλος του Θερμαϊκού Κόλπου που σμίγει με το Αιγαίο.

Μέσω του συγκεκριμένου δρόμου ο επισκέπτης συναντά τοπία απαράμιλλου κάλλους με έλατα, πεύκα, οξιές και καστανιές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ορθοπεταλιές για καλό σκοπό στα Χανιά


Κίνηση για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών θα δώσουν αύριο μαθητές από το 1ο γυμνάσιο Χανίων, που θα κάνουν ποδήλατο στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση με τίτλο «Ρόδα, Τσάντα και Τρεχάλα!» γίνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και τον σύλλογο «Ορίζοντα».

Οι μαθητές του σχολείου θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων και θα μοιράσουν μπαλόνια στα χρώματα του «Ορίζοντα» με σύνθημα «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ενημερωτικό κιόσκι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Εκτός από τους μαθητές στη δράση θα συμμετέχουν εκπαιδευμένοι εθελοντές του «Ορίζοντα» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Χανίων, οι οποίοι θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τη διαδικασία της δειγματοληψίας, τη λήψη μοσχεύματος και τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Στόχος της δράσης αυτής, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια εκπαίδευσης, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προώθησης του εθελοντισμού στους μαθητές, είναι η σωστή ενημέρωση, προσέλκυση και καταγραφή υποψήφιων εθελοντών δοτών, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός εγγεγραμμένων δοτών και να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης για κάποιον ασθενή που πρέπει να μεταμοσχευθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακύκλωση ρούχων από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης


«Είναι μεγάλη η ποσότητα που υπάρχει μέσα στα σκουπίδια».

Τα παλιά, άχρηστα ρούχα που βρίσκονται στοιβαγμένα σε συρτάρια και ντουλάπες και τα οποία καταλήγουν στους κάδους των απορριμμάτων έχει βάλει στο «μάτι» η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια όχι απλώς να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης στην πόλη, αλλά παράλληλα να βοηθηθούν άτομα που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Η επαναχρησιμοποίηση των ρούχων είναι μέσα στους άμεσους στόχους που έχει θέσει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει διαγωνισμός με εταιρίες που ενδιαφέρονται για την ανακύκλωση ρούχων και υφασμάτων. Η συγκέντρωσή τους θα γίνεται μέσω ειδικών κάδων που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, κάποια από αυτά τα ρούχα θα καλύπτουν βασικές ανάγκες ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Είναι μεγάλη η ποσότητα των ρούχων που υπάρχει μέσα στα σκουπίδια. Ο διαγωνισμός θα προχωρήσει άμεσα, με εταιρείες που ενδιαφέρονται. Θα τοποθετηθούν ειδικά κουτιά στην πόλη, από τα οποία δεν θα μπορεί κάποιος να πάρει από μέσα τα ρούχα», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Το ποσοστό ανακύκλωσης αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Παππά, «αγγίζει» το 12%, ενώ στόχος της διοίκησης είναι να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2016 και για το λόγο αυτό έχουν «επιστρατευτεί» νέοι κώδωνες γυαλιού στις γειτονιές.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από το ποσοστό της ανακύκλωσης. Είμαστε όμως ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι το ποσοστό υπολείμματος στους μπλε κάδους είναι μικρό, το λιγότερο σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Αυτό σημαίνει ότι οι Θεσσαλονικείς κάνουν καλή και ποιοτική ανακύκλωση», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Σε μία προσπάθεια να μπουν ακόμη περισσότεροι στο «παιχνίδι» της ανακύκλωσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει από την Πέμπτη, 12 έως και το Σάββατο 14 Μαΐου, το 2ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, εκεί όπου τους επισκέπτες θα τους υποδέχεται ο Ανακύκλωσης, η μασκότ που προωθεί τη σωστή ανακύκλωση.

Το Φεστιβάλ είναι σε συνεργασία με τη HELEXPO, το ΦΟΔΣΑ και την ΕΥΑΘ και περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, λούνα παρκ ανακύκλωσης, παρουσίαση καλών πρακτικών και έκθεση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουριστική αστυνομία στα αεροδρόμια της χώρας


Σε ποιες πόλεις λειτουργεί ήδη.

Ξεκίνησε η λειτουργία των Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στους τουρίστες και γενικότερα τους επισκέπτες της χώρας μας.

Σκοπός της λειτουργίας των Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας, τα οποία έχουν στελεχωθεί με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς και γνώστες ξένων γλωσσών σε υψηλό επίπεδο, είναι η διευκόλυνση των τουριστών κατά την άφιξη και παραμονή τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα η ενημέρωση και η πληροφόρησή τους και η διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με την εφαρμογή της τουριστικής και γενικότερα της εθνικής νομοθεσίας.

Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν τα γραφεία σε εννέα αεροδρόμια της χώρας, (της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Μυκόνου, της Κω, της Σαντορίνης και της Ζακύνθου), ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Οι χώροι λειτουργίας των γραφείων βρίσκονται σε εμφανή σημεία, στην αίθουσα αφίξεων των αεροδρομίων με τη σήμανση «Tourist Police», προκειμένου να γίνονται αντιληπτά από τους επισκέπτες και να εξυπηρετείται άμεσα και έγκαιρα κάθε ενδιαφερόμενος.

Το προσωπικό των γραφείων θα συνεργάζεται στενά με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς που υπάγονται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η Ελληνική Αστυνομία ενισχύει τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης, τα οποία εφαρμόζονται στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση, με σκοπό να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο ασφάλειας, κάτι που θεωρείται βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση τουριστών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διορισμός 2.189 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σε πέντε υπουργεία


Την απόφαση υπέγραψαν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Βερναρδάκης.

Ανοίγει ο δρόμος για τον διορισμό 2.189 επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 8/1997 σε ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις πέντε υπουργείων.

Από αυτούς οι 725 είναι εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ, οι 379 ΤΕ και οι 1.085 ΔΕ. Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, η τοποθέτηση των επιτυχόντων θα γίνει ως εξής:

Στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διορίζονται 350 (105 ΠΕ, 68 ΤΕ, 177 ΔΕ), στο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 425 (300 ΠΕ, 54 ΤΕ, 71 ΔΕ), στο Υγείας 1.056 (77 ΠΕ, 201 ΤΕ, 778 ΔΕ), στο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 254 (181 ΠΕ, 54 ΤΕ, 19 ΔΕ) και στο Πολιτισμού και Αθλητισμού 104 (62 ΠΕ, 2 ΤΕ, 40 ΔΕ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελική έρευνα για τις κλειστές κλίνες στις ΜΕΘ


ΙΣΑ: Η παράλειψη της πολιτείας έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας.

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην οποία καταγγέλλεται ολιγωρία στη στελέχωση των ΜΕΘ.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Στ. Μπαξεβάνης με στόχο την διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ «η παράλειψη της πολιτείας έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Δεκάδες ασθενείς εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους και τη ζωή τους καθημερινά παραμένοντας στην λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ». Ο ΙΣΑ, εκτιμά πως η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ «κινδυνεύει να ματαιωθεί» και κάνει λόγο για βαρύτατες ευθύνες της πολιτείας καθώς όπως λέει, «δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε τελικά το χέρι του ο 32χρονος αστυνομικός στο Ηράκλειο


Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να συγκολλήσουν το άνω άκρο του 32χρονου αστυνομικού ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό χθες σε τροχαίο στο Ηράκλειο, τελικά δεν κατάφεραν να σώσουν το χέρι του.

Ο άτυχος αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε χθες από το Βενιζέλειο με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, στο ΚΑΤ της Αθήνας, υπεβλήθη σε πολύωρη επέμβαση προκειμένου οι γιατροί να καταφέρουν να συγκολλήσουν το άνω δεξί άκρο το οποίο ακρωτηριάστηκε μετά το τροχαίο, δυστυχώς, όμως το σώμα το απέρριψε.

Το ατύχημα συνέβη χθες στη γέφυρα της λεωφόρου Κνωσσού, όταν ο 32χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του έπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τον ακρωτηριασμό του χεριού του.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα πόστα τους επέστρεψαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ


Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα για την παρουσία υποψήφιων αγοραστών.

Επέστρεψαν στις εργασίες τους πριν τις 13:00 οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι νωρίς το πρωί προχώρησαν σε κινητοποίηση, με αφορμή την έλευση αντιπροσωπείας υποψήφιων αγοραστών του λιμένα, της φιλιππινέζικης International Container Terminal Services, Inc (ICTS).

Αντιλαμβανόμενοι τα μέλη της αντιπροσωπείας της ICTS να περιηγούνται στους χώρους του λιμανιού, οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ κινητοποιήθηκαν άμεσα πολιορκώντας τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

«Την Πέμπτη 12 Μάϊου 2016, θα έχουμε σύσκεψη, προκειμένου να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού, Φανή Γουργούρη, και πρόσθεσε: «Η σημερινή μας κινητοποίηση ήταν προκειμένου να δείξουμε στους υποψήφιους αγοραστές ότι είμαστε εδώ και αντιτιθέμεθα σφοδρά στην πώληση του 51% +16% της ΟΛΘ ΑΕ».

Υπογραμμίζεται ότι ο διαγωνισμός πώλησης της εταιρείας προχωρά κανονικά και ο «γύρος» επισκέψεων των υποψήφιων επενδυτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης άνοιξε σήμερα. Αύριο, 10 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης θα γίνει παρουσίαση της εταιρείας και των προοπτικών της, βάσει και των όσων προβλέπονται στο master plan του λιμένα. Η ICTS αποτελεί παγκόσμια δύναμη στη διαχείριση container terminalς με παρουσία σε 28 λιμάνια ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο Μάιος αποτελεί τον μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου τουλάχιστον πέντε από τους οκτώ υποψηφίους που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα επισκεφθούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αποφασίσουν εάν τελικά θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 51% της ΟΛΘ ΑΕ και του υπόλοιπου 16% στην επόμενη πενταετία και υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσουν τις επενδύσεις πρώτης προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, εντός του Ιουλίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...