Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Οι διασημότητες που προσβλήθηκαν από AIDS


Από τον Ροκ Χάτσον, στον Μάτζικ Τζόνσον και τον Λιμπεράτσε.

Πριν κάποια λίγες ημέρες, ο κόσμος της σόου μπιζ υπέστη ένα μάλλον ισχυρό σοκ, σαν ηλεκτροπληξία, όταν ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είναι θετικός στον ιό HIV. Φανταστείτε την ισχύ του ωστικού κύματος, όταν μια τέτοια «βόμβα» έσκασε πριν από περίπου 30 χρόνια, όταν ο «ασπρόμαυρος» γόης του σινεμά, Ροκ Χάτσον δήλωνε ανοιχτά όχι μόνο την ομοφυλοφιλία του αλλά και το ότι ήταν ασθενής του AIDS.

Ο Χάτσον, ήταν ίσως ο πρώτος διάσημος που μίλησε ανοιχτά για την ασθένεια, το 1985, σε μια εποχή που η κοινή γνώμη γνώριζε ελάχιστα - ότι, για παράδειγμα, ήταν μια νόσος που προσβάλει μόνο τους ομοφυλόφιλους, χρήστες ουσιών και ασθενείς έπειτα από μετάγγιση μολυσμένου αίματος.

Αρκετές δεκαετίες μετά, η κοινή γνώμη έχει στη διάθεσή της όση ενημέρωση επιθυμεί για τον ιό HIV, έχει γίνει σημαντική πρόοδος αναφορικά με τη θνησιμότητα και ο ρατσισμός έχει περιοριστεί - φυσικά υπάρχουν πάντα οι κανόνες και οι εξαιρέσεις. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί, δείτε μερικές γνωστές προσωπικότητες που νόσησαν και νοσούν τον ιό του AIDS, από τους οποίους άλλοι συνεχίζουν μια κανονική ζωή και άλλοι απεβίωσαν από επιπλοκές.

Μάτζικ Τζόνσον



Στις 7 Νοεμβρίου του 1991, το τότε αστέρι του NBA Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον, ανακοίνωνε στον άναυδο κόσμο πως προσβλήθηκε από τον ιό HIV. Με σταθερή φωνή, χωρίς να δείχνει ότι φοβάται ο αγαπημένος παίκτης των μπασκετόφιλων, είπε σε μια κατάμεστη αίθουσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Ίνγκλγουντ της Καλιφόρνια, το σπίτι των Λος Άντζελες Λέικερς, για την ασθένεια ότι «βρίσκομαι εδώ, λέγοντας ότι μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε, ακόμα και σε μένα στον Μάτζικ Τζόνσον».

Ο 56χρονος σήμερα Τζόνσον, συνεχίζει κανονικά τη ζωή του, όπως είχε υποσχεθεί στη συνέντευξη «Προσβλήθηκα αλλά δεν είμαι άρρωστος. Θα συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου, σαν ένας κανονικός άνθρωπος», καθώς και το φιλανθρωπικό του έργο.



Φρέντι Μέρκιουρι



To 1990 εν μέσω έντονων φημών για την υγεία του frontman των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι -το πραγματικό του όνομα ήταν Φαρόκ Μπουλσάρα-, το συγκρότημα μπαίνει για άλλη μια φορά στο στούντιο για τον τελευταίο του δίσκο, «Innuendo». Σε αυτό περιλαμβάνεται και το διαχρονικό πια «The Show must go on», ένα τραγούδι που φαίνεται να εξιστορεί την προσπάθεια του 45χρονου θρύλου πια, να συνεχίσει αυτό που ξέρει καλύτερα, να αγωνίζεται και να τραγουδά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται πως σύντομα πλησιάζει το τέλος. Η διαίσθησή του, δυστυχώς, επαληθεύεται και στις 24 Νοεμβρίου του 1991, λίγο μετά την κυκλοφορία του δίσκου, ο Μέρκιουρι πέρασε στην αιωνιότητα. Την προηγούμενη ημέρα, ο ίδιος είχε ανακοινώσει στους δημοσιογράφους που είχαν κυριολεκτικά κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο, ότι πάσχει από AIDS.

Δείτε τα γυρίσματα του τελευταίου βίντεο κλιπ που γύρισε, φανερά καταβεβλημένος, για το τραγούδι «This Are the Days of Our Lives».



Άρθουρ Ας



Γεννημένος στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια το 1943, ο Άς ήταν νικητής εντός και εκτός των κορτ. Έγινε ο πρώτος (και εξακολουθεί) ο μοναδικός Αφροαμερικανός τενίστας που έχει κερδίσει το US Open και το Wimbledon και ήταν ο πρώτος μαύρος Αμερικανός που βρέθηκε στο νούμερο 1 της κατάταξης. Ο σπουδαίος αυτός αθλητής, έμαθε ότι πάσχει από AIDS έπειτα από μετάγγιση αίματος.

Το 1979 υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς και τέσσερα χρόνια αργότερα, μπήκε ξανά κάτω από το χειρουργικό νυστέρι. Έπειτα από κάποια χρόνια, υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση, αυτή τη φορά στον εγκέφαλο, και κατά τη βιοψία οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό HIV μετά από μετάγγιση αίματος. Ο Aς απεβίωσε στις 6 Φεβρουαρίου 1993, σε ηλικία 49 ετών. Δείτε το βίντεο από την τελευταία δημόσια εμφάνισή του, απευθυνόμενος στο κοινό:



Eazy-E



Τα αγόρια της γειτονιάς θα είναι πάντοτε σκληρά, όπως ράπαρε ο ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας N.W.A. στο «Boyz-n-the-Hood», αλλά όταν ο Αμερικανός από την ηλιόλουστη Καλιφόρνια ανακοίνωνε στις 17 Μαρτίου του 1995 ότι πέθαινε από AIDS, απέδειξε ότι ουδείς δεν είναι σκληροτράχηλος μπροστά σε μια τέτοια ασθένεια. Στις ημέρες πριν το οριστικό τέλος, ο νεαρός ράπερ, συνθέτης και στιχουργός ήθελε να αφυπνίσει τους νέους της γενιάς του.

«Δεν είμαι θρήσκος, αλλά σωστό ή λάθος, αυτός είμαι», είχε πει σε μια δήλωσή του. «Απλά νιώθω ότι έχω χιλιάδες και χιλιάδες νέους θαυμαστές που πρέπει να μάθουν τι πραγματικά είναι το AIDS». Tο απόγευμα της 26 Μαρτίου 1995 τον βρήκε νεκρό η φιλενάδα του, σε ηλικία 31 χρονών.

Γκρεγκ Λουγκάνις



Ο ζωντανός θρύλος των καταδύσεων, ο Ολυμπιονίκης - με καταγωγή από Σαμόα και Σουηδία που υιοθετήθηκε από τον Έλληνα Πίτερ Λουγκάνις- «πάγωσε» το αίμα όσων παρακολουθούσαν την προσπάθειά του, στους Ολυμπιακούς της Σεούλ τα 1988. Τη στιγμή της βουτιάς του, χτύπησε το κεφάλι του στην άκρη του βατήρα και παρά τον τραυματισμό του, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Έξι μήνες πριν τη συμμετοχή του στους αγώνες της Σεούλ, του είχε ανακοινωθεί ότι ήταν οροθετικός, κάτι που δεν αποκάλυψε στο κοινό παρά όταν κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του «Breaking the Waves». Στο βιβλίο, ο 55χρονος σήμερα βετεράνος αθλητής, αποκάλυπτε ότι ήταν ομοφυλόφιλος και φορέας του ιού HIV.



Μάικλ Τζέτερ



Οι κινηματογραφόφιλοι θα αναγνωρίσουν στο πρόσωπό του τους χαρακτήρες που ενσάρκωσε, σε επιτυχημένες ταινίες όπως «Το πράσινο Μίλι» και το «Τζουράσικ Πάρκ 3», αλλά ο καλύτερός του ρόλος ήταν εκτός «πανιού»: αυτό του ακτιβιστή.

Έξι χρόνια πριν το θάνατό του, το 2003, και σε ηλικία 50 ετών, ο ηθοποιός από το Τενεσί των ΗΠΑ βρήκε το θάρρος και μίλησε δημόσια για το ότι ζούσε έχοντας διαγνωσθεί με τον ιό HIV. Ο Τζέτερ, που ποτέ δεν έκρυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος, άφησε την τελευταία του πνοή από επιληπτική κρίση.



Λιμπεράτσε



Ο φανταχτερός σόουμαν πολωνό-ιταλικής καταγωγής που αποθέωσε το Λας Βέγκας αλλά και το κιτς, δεν άνοιξε ποτέ το στόμα του δημόσια για να απαντήσει στις επίμονες φήμες που τον «περιτριγύριζαν» - έγινε γνωστός, περισσότερο στο αμερικανικό κοινό και δη στους θαμώνες του Λας Βέγκας, των μεγάλων καζίνο και των τεράστιων μιουζικ χολ, στις δεκαετίες 1950-1970.

Μέχρι και την ημέρα που πέθανε, στις 4 Φεβρουαρίου 1987 σε ηλικία 67 ετών, δεν αποκάλυψε το παραμικρό για τη σεξουαλικότητά του αλλά και για τη μάχη που έδινε με το AIDS. Ενώ ο προσωπικός του γιατρός απέδωσε το θάνατό του σε καρδιακή ανακοπή, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, ο ιατροδικαστής της Καλιφόρνια έριξε τη «βόμβα» καθώς η νεκροψία έδειξε ότι ο τραγουδιστής πέθανε από πνευμονία, έπειτα από επιπλοκές από την ασθένεια του AIDS.



Ισαάκ Ασίμωφ



Πολυγραφότατος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας αλλά και επιστημονικών συγγραμμάτων, υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς του 20ου αιώνα. Ο Ασίμωφ, γεννήθηκε το 1920 στη Ρωσία, έγραψε 465 περίπου δημοσιευμένα βιβλία, από τα οποία τα 25 είναι καθαρά επιστημονικής φαντασίας και τα υπόλοιπα μελέτες και επιστημονικά συγγράμματα. Πέθανε το 1992 εξαιτίας του ιού του AIDS, που προσβλήθηκε από μετάγγιση μολυσμένου αίματος κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς που υποβλήθηκε το 1982.



Τόμι Μόρισον



Ως πυγμάχος, είχε το «αθλητικό» ψευδώνυμο «Ο Δούκας», άντεχε αρκετά γρονθοκοπήματα στο ρινγκ, αλλά αυτό μάλλον δεν ίσχυσε όταν διαγνώσθηκε με τον ιό του HIV το 1996, καθώς η αναμέτρηση αυτή θα είχε έναν μόνο «νικητή». Η σύζυγος του αθλητή Trisha Morrison, είπε στην Daily News για τον θάνατο του συντρόφου της, την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ότι οφειλόταν σε καρδιακή ανακοπή, σηπτικό σοκ, πολυοργανική ανεπάρκεια και μόλυνση του αίματος όταν έπειτα από επέμβαση οι γιατροί ξέχασαν στο σώμα του μια γάζα.

Αρνήθηκε επιπλέον, κάθε δημοσίευμα που έκαναν λόγο για επιπλοκές από το AIDS. Ωστόσο, η μητέρα του αθλητή, είπε η ίδια στα μίντια ότι ο γιος της απεβίωσε καθώς βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του AIDS. Ο Μόρισον έγινε γνωστός στους λάτρεις των ταινιών δράσης όταν το 1990 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Rocky V», στο πλευρό του Σιλβέστερ Σταλόνε, και υποδύθηκε τον Tommy «The Machine» Gunn.



Ροκ Χάτσον



Ο παλιός γόης του σινεμά, μπορεί να παντρεύτηκε το 1955 την επίδοξη ηθοποιό Phyllis Gates, αλλά το ειδύλλιο και ο γάμος ήταν σχέδιο του ατζέντη του για να τηρηθούν τα προσχήματα. Ο λευκός γάμος κράτησε 3 χρόνια, σε ένα πουριτανικό κλίμα όπου ο Χάτσον δεν μπορούσε να δηλώσει ανοιχτά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Τον Ιούνιο του 1984 ο μεγάλος σταρ διαγνώστηκε με τη νόσο του AIDS.

Αφού το κράτησε και αυτό κρυφό, έναν χρόνο αργότερα θα σόκαρε το παγκόσμιο κοινό αποκαλύπτοντας δημόσια τόσο ότι ήταν ασθενής του AIDS όσο και ομοφυλόφιλος, γινόμενος πραγματικά μια από τις πρώτες διασημότητες που μίλησαν χωρίς περιστροφές για την προσωπική τους ζωή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα μόδα: Επιλέγουν όνομα για το παιδί τους μέσω Ιnstagram


Η δημοφιλής εφαρμογή για φωτογραφίες είναι μια πηγή έμπνευσης για όσους θέλουν να βρουν ένα όνομα για το μωράκι τους. Οι γονείς χαρίζουν πρωτότυπα ονόματα στα μωρά τους όντας εμπνευσμένοι από την ονομασία των φίλτρων του Instagram– φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο τη γενιά των μικρών «Λουδοβίκων» της μικρής «Βαλέντσιας» και άλλων συναφών και παράλληλα καινοτόμων ονομάτων.

Πληροφορίες από μια βάση διαδικτυακού περιεχομένου με έδρα τις ΗΠΑ επισημαίνουν ότι η παρένθετη εφαρμογή του Facebook, το Instagram, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του ονόματος των παιδιών. Από την άλλη, σύμφωνα με έρευνα του BabyCenter.com το πιο δημοφιλές όνομα για κορίτσια για το 2015 ήταν το «Σόφι» ενώ για αγόρια το «Τζάκσον».



Κατά καιρούς πολλοί γονείς είχαν εμπνευστεί ονόματα από διάσημα προσώπα, από χαρακτήρες ταινιών ή ακόμα και από ήρωες κορυφαίων βιντεοπαιχνιδιών. Κανένας όμως δε θα μπορούσε να φανταστεί πως κάποιοι θα επέλεγαν να δώσουν στο παιδί τους το όνομα ενός φίλτρου φωτογραφίας.

Η λίστα των ονομάτων περιλαμβάνει τα εξής: Lux, Juno, Reyes, Ludwig, Amaro, Valencia και Willow. Όλα τα προαναφερθέντα αποτελούν φίλτρα και διαχειριστικά εργαλεία της δημοφιλούς εφαρμογής για την τροποποίηση φωτογραφιών.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να μετατρέψετε μια πετσέτα σε χριστουγεννιάτικο δέντρο


Δεδομένου ότι οι γιορτές πλησιάζουν και κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τα σχέδια για το εορταστικό τραπέζι τους, το παρακάτω βίντεο θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων, που πέρα από ένα νόστιμο πιάτο αρέσκονται και στη θέα ενός καλοστολισμένου χώρου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίστηκε ή θα στολιστεί, τα λαμπάκια φώτισαν ή θα φωτίσουν, η λίστα με τα απαραίτητα ψώνια, ίσως έχει ήδη αρχίσει να προγραμματίζεται, αυτό που εκκρεμεί λοιπόν είναι η διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου και πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού σας. Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μια πολύ πρωτότυπη ιδέα, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί από τον καθένα μας.

Δείχνει λοιπόν πώς μπορούμε να μετατρέψουμε μια απλή πετσέτα σε χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τι μπορεί να σας συμβεί αν δεν είστε υπομονετικοί οδηγοί


Ένας οδηγός στη Λετονία άρχισε να κορνάρει στον οδηγό του μπροστινού οχήματος , όταν ο τελευταίος έχασε την υπομονή του και κατέβηκε από το όχημά του.

Αυτό που θα ανέμεναν όλοι, σε ανάλογη περίπτωση, είναι μια συνεπακόλουθη λεκτική διαμάχη μεταξύ των δυο ανδρών. Προς έκπληξη όλων μας, όμως, ο οδηγός του μπροστινού οχήματος, αφού αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του, άνοιξε το πορτπαγκάζ, έβγαλε ένα σφυρί και ξεκίνησε να χτυπά με μένος το παμπρίζ του άλλου οδηγού, που φαίνεται να τον ενόχλησε με τα επίμονα "κορναρίσματά" του.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η καθημερινότητα κάτω από το πέπλο νέφους στο Πεκίνο


Οι πολίτες κυκλοφορούν με μάσκες - Δείτε φωτογραφίες.

Καθημερινό αξεσουάρ για τους πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους του Πεκίνου έχουν γίνει πια οι χειρουργικές μάσκες καθώς η πόλη δυσκολεύεται να «πάρει ανάσα» μέσα στο πυκνό νέφος που την τυλίγει.

Την ώρα που στο Παρίσι οι ηγέτες του κόσμου συζητούσαν για το κλίμα, η κατάσταση στην κινεζική πρωτεύουσα ήταν το πιο επείγον μήνυμα για την ανάγκη δράσης.

Όλοι όσοι κυκλοφορούν στο Πεκίνο αναζητούν τρόπους να προστατευτούν από τη μολυσμένη ομίχλη που έχει «καταπιεί» την πόλη, όπως και οι αστυνομικοί της πλατείας Τιεν Αν Μεν.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «έμεινε στο ράφι»


Μια παλιά συνήθεια μάς έδωσε τη γνωστή έκφραση.

Η γνωστή σε όλους φράση «έμεινε στο ράφι» που λέγεται για γυναίκες που δεν κατάφερναν να παντρευτούν, προέρχεται από μια παλιά συνήθεια που σώζεται ακόμη σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Η συνήθεια αυτή ήταν τα παλιά οικογενειακά αντικείμενα να τοποθετούνται σε ράφια για στολισμό.

Έτσι για γυναίκες που έχουν γεράσει δίχως να παντρευτούν, έλεγαν ότι «έμεινε στο ράφι», δηλαδή μπορεί να τοποθετηθεί εκεί μαζί με τα παλιά οικογενειακά κειμήλια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πλέον παράλογα κατασκευαστικά σχέδια που προτάθηκαν ποτέ


Οικοδομήματα για γέλια και για κλάματα!

Είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος πάντα σκεφτόταν μεγαλεπήβολα, καθώς ως είδος είμαστε ακραία δημιουργικοί και καινοτόμοι.

Οι εποχές εξάλλου που στέλναμε μαϊμουδάκια στο Διάστημα δεν είναι δα και τόσο μακριά!

Αν και η αρχιτεκτονική ήταν πάντα αυτή που δικαίωνε τα λαμπρά οράματά μας, προσπαθώντας λες να αγγίξουμε τους θεούς και να χτίσουμε οικοδομήματα που με δυσκολία θα παρέμεναν στη θέση τους.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, πολλά κατασκευαστικά σχέδια είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, ψάχνοντας να αφήσουν νέα μνημεία ανθρώπινης επινοητικότητας και κατασκευαστικής δεινότητας, αν και έμειναν στα χαρτιά, καθώς λογίστηκαν μη υλοποιήσιμα και πρακτικά ανεφάρμοστα!

Εξωφρενικά, παράλογα και μεγαλομανή, τα αρχιτεκτονικά πλάνα της ανθρωπότητας είναι συχνά πολύ μπροστά από την εποχή τους ή και κάθε εποχή…

Ο παρισινός Φάρος του Κόσμου



Η Διεθνής Έκθεση του Παρισιού έψαχνε το 1937 να φτιάξει το ψηλότερο παρατηρητήριο της πόλης, τον «πολύ» Phare du Monde, έναν πύργο που θα έφτανε σε ύψος 700 μέτρων και θα είχε έναν φιδίσιο δρόμο να τυλίγει το σκαρί του! Εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφέ και ένας φάρος στην κορυφή συμπλήρωναν τον απαράμιλλο σχεδιασμό, που ήθελε μάλιστα το πάρκινγκ στο ψηλότερο σημείο του πύργου!

Το ξενοδοχείο θα ήταν στους τελευταίους ορόφους του «Φάρου» και θα μπορούσες να οδηγήσεις με το αυτοκίνητό σου, μέσω του σπιράλ αυτού δρόμου, ως την κορυφή, παρκάροντας άνετα στον χώρο στάθμευσης των 400 αυτοκινήτων. Η θεότρελη κατασκευή που αψηφούσε όλα τα πρότυπα ασφάλειας και λογικής δεν χτίστηκε τελικά ποτέ, καθώς αψηφούσε ακριβώς όλα τα πρότυπα ασφάλειας και λογικής!

Η πυραμιδική μητρόπολη του Τόκιο



Μια τεράστια και πλωτή πυραμίδα ήθελε να επιπλέει στο λιμάνι του Τόκιο στεγάζοντας περισσότερους από 1 εκατ. ανθρώπους! Θα ήταν μάλιστα τόσο ψηλή που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ουρανοξύστες 100 ορόφων στο εσωτερικό της, με το συνολικό της μέγεθος να είναι 14 φορές μεγαλύτερο από τη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα! Ο σχεδιασμός είχε βέβαια νόημα, καθώς το Τόκιο παραείναι συνωστισμένο και χώρος για άλλους δεν υπάρχει, πρόβλημα που ερχόταν να θεραπεύσει η τιτάνια πυραμίδα που ήθελε να κλέψει τον ζωτικό χώρο των ψαριών.

Αν τελικά χτιζόταν, θα ήταν το μεγαλύτερο οικοδόμημα του πλανήτη, αν και αυτό προσυπέγραψε το τέλος του, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα υλικά που να αντέχουν το κολοσσιαίο βάρος του, ριψοκινδυνεύοντας τις ζωές πάρα πολλών ανθρώπων. Μέχρι να δαμάσουμε την επιστήμη της νανομηχανικής ακόμα περισσότερο, ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να μείνει αναγκαστικά στα χαρτιά…

Το άγγιγμα του Λε Κορμπιζιέ



Η Πόλη του Φωτός είδε πολλά και θεότρελα σχέδια, αν και λίγα μπορούν να συγκριθούν με το ακραίο όραμα του σπουδαίου και πάντα καινοτόμου αρχιτέκτονα Λε Κορμπιζιέ, που ήθελε να γκρεμίσει το μισό Παρίσι εκεί στη δεκαετία του 1920 για να το ξαναχτίσει όπως θα έπρεπε. Η πόλη του έρωτα θα ήταν παρελθόν, αν προχωρούσε το εν λόγω σχέδιο!

Το είπε «Plan Voisin» και ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης θα ισοπεδωνόταν για να χτιστούν οι 18 πελώριοι γυάλινοι πύργοι του Λε Κορμπιζιέ, οι οποίοι θα συνδέονταν υπογείως με τρένο και θα περιβάλλονταν από κήπους. Αυτό θα ήταν το νέο επιχειρηματικό κέντρο της Πόλης του Φωτός, αν και η ίδια η Πόλη του Φωτός θα ήταν παρελθόν, έτσι όπως τουλάχιστον την ήξερε και την αγαπούσε η ανθρωπότητα…

Επιχείρηση: Άρμα



Κάποιες φορές δεν είναι το αποτέλεσμα ενός αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που χαρακτηρίζεται ακραίο, αλλά η ίδια η διαδικασία για την ανέγερσή του. Κι εδώ μπαίνει ακριβώς η Επιχείρηση: Άρμα, αλλιώς γνωστή ως Επιχείρηση «Ισοπεδώστε με πυρηνικά την Αλάσκα για να φτιάξετε ένα λιμάνι»! Στον απόηχο των αμερικανικών βομβαρδισμών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οι ΗΠΑ έμοιαζαν αποφασισμένες να αποδείξουν στην οικουμένη ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για καλούς, ειρηνικούς και παραγωγικούς σκοπούς.

Ήταν ο «πατέρας» της υδρογονοβόμβας Έντουαρντ Τέλερ που σκαρφίστηκε πολλές πολιτικές χρήσεις για την καταστρεπτική δύναμη της βόμβας του, μεταξύ αυτών η διεύρυνση της Διώρυγας του Παναμά με κάμποσες ατομικές αλλά και η δημιουργία λιμανιού στην Αλάσκα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ένα χωριουδάκι κάπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές θα είχε τώρα τη δική του παραλία και το γραφικό λιμανάκι, παρά το βαρύτατο κόστος (είμαστε πια στη δεκαετία του 1960 και όλοι γνώριζαν για τη φονική δράση της ραδιενέργειας). Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια την αμερικανική κυβέρνηση να πει ψέματα στους χωριανούς ότι δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν από την τεράστια έκρηξη που θα έτρωγε 50 χιλιόμετρα στεριάς!

Και ήταν ακριβώς οι κάτοικοι του μικρού γαλατικού χωριού της Αλάσκας που δεν σταματούσαν να διαμαρτύρονται που θα έστελναν το ζοφερό σχέδιο του Τέλερ στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας…

Ο Θόλος του Μανχάταν



Η δεκαετία του 1960 ήταν μια εποχή που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη στροφή στην επιστημονική φαντασία, η οποία περιλάμβανε πολλές θολωτές πόλεις στις ιστορίες της. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη που κάποιος σκέφτηκε να φέρει τη μαγεία του sci-fi στην απτή πραγματικότητα αυτή ακριβώς την περίοδο: ήταν ο οραματιστής αρχιτέκτονας Φούλερ που πρότεινε πράγματι έναν θόλο για τη Νέα Υόρκη!

Ο θόλος θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του Μανχάταν λειτουργώντας ως φίλτρο αέρα για τη μόλυνση που είχε ήδη χτυπήσει τη μητρόπολη. Κανένα μάλιστα από τα κτίρια μέσα στον θόλο δεν θα χρειαζόταν θέρμανση τον χειμώνα ή κλιματισμό το καλοκαίρι, καθώς ο θόλος θα κρατούσε τη θερμοκρασία σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα έξοδα για την κατασκευή του θόλου θα βρίσκονταν από την εξοικονόμηση όλων των πόρων για τη θέρμανση, την ψύξη και τον εκχιονισμό της πόλης και το μόνο πρόβλημα ήταν τώρα πώς στο καλό θα μπορούσε ο Φούλερ να κάνει τον θόλο του να παραμείνει στη θέση του!

Παρά τα φιλόδοξα σχέδια του αρχιτέκτονα, τόσο οι δημοτικές αρχές όσο και οποιοσδήποτε άλλος δεν πείστηκαν τελικά για τη στατικότητα του θόλου, κι έτσι οι θολωτές πόλεις παρέμειναν μια και καλή στην επικράτεια της επιστημονικής φαντασίας…

Το Τρενάκι της Ευθανασίας



Καθίστε αναπαυτικά στο τρενάκι του λούνα παρκ που υπόσχεται να σας σκοτώσει. Κυριολεκτικά! Ένας μηχανικός αποφάσισε λοιπόν το 2010 να σκαρώσει το απόλυτα μακάβριο σχέδιό του: ένα roller coaster που θα προκαλούσε ρίγη συγκίνησης στο κοινό, στέλνοντάς το κατόπιν στον άλλο κόσμο. Το Τρενάκι της Ευθανασίας, όπως ονομάστηκε εύγλωττα, είχε σκοπό «ανθρώπινα, με χάρη και ευφορία, να πάρει τη ζωή του ανθρώπου».

Σχεδιασμένο να υποβάλει τον αναβάτη σε μια σειρά από μοναδικές εμπειρίες, εναλλάσσοντας μεταξύ συγκίνησης και ευεξίας και τανάπαλιν, ο τελικός στόχος του ήταν η απώλεια της συνείδησης του υποκειμένου και η λιποθυμία του, κάτι που θα εξασφάλιζε η ταχύτητα του τρένου που θα άγγιζε τα 100 μέτρα/δευτερόλεπτο. Η έλλειψη οξυγόνου θα επέφερε τελικά τον θάνατο.

Το πνευματικό παιδί ενός λιθουανού μηχανικού θα ήταν ένα ευχάριστο, αν και μοιραίο, ταξίδι στον θάνατο με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, ως μια γιορτή ταυτοχρόνως των ορίων του ανθρώπινου σώματος και της αποδέσμευσης από μια ζωή ξένη και ανοίκεια (σύμφωνα πάντα με τη φιλοσοφία του δημιουργού!). Φαίνεται πως το απόλυτο roller coaster είναι αυτό που στέλνεις 24 ανθρώπους στην απόλυτη συγκίνηση και επιστρέφουν όλοι νεκροί. Το Τρενάκι της Ευθανασίας δεν θα μπορούσε φυσικά να φτιαχτεί, καθώς στις περισσότερες χώρες η ευθανασία είναι απαγορευμένη αλλά και όπου επιτρέπεται, δύσκολα θα αποδέχονταν οι αρχές έναν τέτοιο τρόπο για να τερματίσεις τη ζωή σου…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι ήταν η ζωή στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70


Βραδινές έξοδοι, οικογενειακά τραπέζια και καθημερινές στιγμές - Δείτε τις ρετρό φωτογραφίες.

Με μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια και πηγαίνοντας από το σχολείο στα πάρτι, από το οικογενειακό τραπέζι στα drive through και τα after μπαρ, η φωτογράφος Meryl Meisler αποτύπωσε στο φακό της τη δεκαετία του ’70 στη Νέα Υόρκη με όλη τη λαμπρή δόξα της.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, ένα μέρος των εμπειριών της συνθέτει το βιβλίο «Purgatory & Paradise SASSY '70s Suburbia & The City».

«Όταν ήμουν παιδί, ίσως στα 7 μου, και ζούσα στο Λονγκ Άιλαντ, ένα κορίτσι που ήταν φίλη μου μου είπε πως ποτέ δεν θα πήγαινα στον παράδεισο επειδή είμαι Εβραία. Θα έφτανα μόνο μέχρι το Καθαρτήριο.

Η θεία της ήταν μοναχή, εκείνη της το είχε πει κι εκείνη το είπε σε μένα. Σε αυτή την ηλικία, δεν ήξερα καν τη λέξη καθαρτήριο. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα πραγματικά να με κρίνουν», λέει η φωτογράφος στη Daily Mail.

Μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη για να γίνει εικονογράφος, η Meisler τράβηξε μια γραμμή αφήνοντας απ’ έξω την κριτική.

«Ερχόμουν από ένα πολύ διαφορετικό μέρος κι έτσι φαντάζομαι είχα διαφορετική προοπτική. Ποτέ δεν έβγαινα για να φωτογραφίσω, απλά φωτογράφιζα ό,τι έκανα- στα φαστ φουντ, στα πάρτι… Τα πάντα. Τώρα κοιτάζω πίσω και έχουν κάτι το ιδιαίτερο», προσθέτει.

Πάρτι, Ιούνιος 1978

«Αράζοντας» στο περιπολικό, 1977

Η Meryl Meisler (αριστερά) με τη φίλη της Leslie, 1976

Easter Parade, 1977

Ο χασάπης θείος Λου, 1978

Ουρά για την είσοδο στο κλαμπ CBGB, 1977

Οικογενειακό γεύμα, 1974

Αυτοπορτραίτο, 1971

Μάρτιος 1978

Ετήσιος χορός του Plainedge High School

The Mystery Club, 1975

Fire Island Pines, 1978

Κλαμπ CBGB, 1977
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα σέξι γυναίκες που γεννήθηκαν άνδρες


Δείτε τις φωτογραφίες.

Είναι μοντέλα και ηθοποιοί με σέξι σώματα και ελκυστικές καμπύλες. Κάνουν φωτογραφήσεις σε γνωστά περιοδικά και γίνονται εξώφυλλα. Κι όμως έχουν μια διαφορά που λίγοι μπορούν να καταλάβουν: Ήταν στο παρελθόν άνδρες!

Τα πολύ όμορφα μοντέλα φαίνονται και αισθάνονται σαν γυναίκες, αλλά γεννήθηκαν με αναπαραγωγικά όργανα ανδρών. Αν δεν το ξέραμε, σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι δεν έχουν γεννηθεί γυναίκες.

Δείτε 10 σέξι μοντέλα που ήταν άνδρες:

Andrej Pejic



Το σερβο-αυστραλιανό μοντέλο Andrej Pejic φημίζεται για την ικανότητά του να διαφημίζει τόσο αρσενικά, όσο και γυναικεία ρούχα. Μάλιστα έχει περπατήσει στην πασαρέλα για ρούχα των Jean-Paul Gaultier και του Marc Jacobs. Έχει ψηφιστεί στη λίστα με τα 100 πιο σέξι μοντέλα γνωστού περιοδικού.

Lea T.



Η Lea T. από τη Βραζιλία γεννήθηκε σας Leandro Cerezo το 1981, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει ένα από τα πιο διάσημα τρανσέξουαλ μοντέλα μόδας στη βιομηχανία των ρούχων. Η Lea έχει μάλιστα κληθεί να γίνει η μούσα του σχεδιαστή της Givenchy.

Claudia Charriez



Ποιος θα έλεγε ότι η Claudia Charriez γεννήθηκε άνδρας; Πρόκειται για ένα διεθνούς φήμης μοντέλο που ξεκίνησε από το αμερικανικό Next Top Model και η καριέρα της μέσα σε λίγα χρόνια εκτοξεύθηκε!

Isis King



Γεννήθηκε ως Darrell Walls το 1985, στην Αμερική και ως Isis αγωνίστηκε για να γίνει αποδεκτή ως τρανσέξουαλ μοντέλο, καθώς ήταν η πρώτη τρανσέξουαλ που συμμετείχε στο American Next Top Model.

Florencia De La V



Η Florencia De La V γεννήθηκε το 1976 ως Roberto Carlos Trinidad, αλλά πλέον είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ηθοποιούς στον κόσμο. Η De La V εμφανίστηκε σε σαπουνόπερες, ενώ έχει υπάρξει και εκδότης περιοδικού. Είναι παντρεμένη με έναν άνδρα και μητέρα δύο παιδιών που έχουν γεννηθεί μέσω παρένθετης μητέρας.

Sirapassorn Atthayakorn



Η Sirapassorn από την Ταϊλάνδη μπορεί να γεννήθηκε άνδρας, αλλά αναδείχθηκε Miss International Queen σε καλλιστεία του 2011.

Chamila Asanka



Το μοντέλο από τη Σρι Λάνκα, η Chamila είναι ένα ανερχόμενο μοντέλο στη βιομηχανία της μόδας που γεννήθηκε άνδρας. Συμμετείχε επίσης στα καλλιστεία Miss International Queen το 2011.

Caroline «Tula» Cossey



Η Caroline «Tula» Cossey είναι ένα μοντέλο από την Αγγλία και ένα από τα πιο γνωστά τρανσέξουαλ top models στο κόσμο. Η Cossey είχε έναν μικρό ρόλο σε ταινία του James Bond και έχει γράψει μια αυτοβιογραφία για τις εμπειρίες της ως τρανσέξουαλ.

Roberta Close



Το μοντέλο από τη Βραζιλία ήταν το πρώτο τρανσέξουαλ top model που φωτογραφήθηκε πριν την εγχείρηση για τη βραζιλιάνικη έκδοση του περιοδικού Playboy. Μετά τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου το 1989 φωτογραφήθηκε γυμνή για ένα ανδρικό περιοδικό, το Sexy και στη συνέχεια ψηφίστηκε ως η «πιο όμορφη γυναίκα στη Βραζιλία».

Malika



Η Malika από την Ινδία είναι ένα τρανσέξουαλ μοντέλο που έχει υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις και αμέτρητες άλλες ιατρικές διαδικασίες για να γίνει κανονική γυναίκα και αισθάνεται ότι έτσι ήταν γραφτό να γίνει από τη γέννησή της. Το 2011 έγινε η πρώτη Ινδή που συμμετείχε ως τρανσέξουαλ στον ετήσιο διαγωνισμό Miss International Queen στην Ταϊλάνδη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...