Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πόσοι Έλληνες θέλουν να μεταναστεύσουν;


Τον δρόμο της ξενιτιάς σκέφτεται να πάρει τους επόμενους 12 μήνες το 4,1% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, η μείωση της απασχόλησης και η εκτίναξη της ανεργίας των νέων σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνέβαλαν στην αύξηση της κινητικότητας εντός της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών «με σοβαρές προθέσεις να μεταναστεύσουν εντός των επόμενων 12 μηνών» υπερδιπλασιάστηκε από το 0,5% το 2010 στο 1,2% το 2012. Το υψηλότερο ποσοστό Ευρωπαίων που σκοπεύουν σοβαρά να μεταναστεύσουν τον επόμενο χρόνο καταγράφεται από τους Έλληνες (4,1%). Ακολουθούν οι Λιθουανοί (3,9%), οι Λετονοί (3,8%), οι Βούλγαροι (3,4%) και οι Ρουμάνοι (2,8%).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2012 ένας στους τέσσερις Έλληνες (24%) επιθυμεί να μεταναστεύσει μόνιμα και το 63% εξ' αυτών εντός της ΕΕ. Στην ΕΕ, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 20% και 44%. Το μεγαλύτερο ποσοστό Ευρωπαίων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν μόνιμα καταγράφεται από τους Βρετανούς (29%), ενώ επιθυμούν να μεταναστεύσουν μόνιμα περίπου ένας στους τέσσερεις Βέλγους, Βούλγαρους, Έλληνες, Κύπριους, Ούγγρους, Ιταλούς, Λετονούς, Λιθουανούς και Πορτογάλους.

Επιπλέον, η έκθεση επισημαίνει ότι η κινητικότητα εντός της ΕΕ, αυξήθηκε κατά την περίοδο της κρίσης (2008-2012), κυρίως από πολίτες των χωρών οι οποίες επλήγησαν σοβαρά. Για παράδειγμα, η κινητικότητα των Ελλήνων πολιτών εντός της ΕΕ αυξήθηκε κατά 170%, των Ισπανών κατά 107%, των Ιρλανδών κατά 64% και των Ούγγρων κατά 58%. Αντίθετα η κινητικότητα εντός της ΕΕ μειώθηκε για τους Πολωνούς, τους Ολλανδούς, τους Ρουμάνους και τους Πορτογάλους.

Όσον αφορά, ειδικότερα, τη μετανάστευση Ευρωπαίων πολιτών προς τη Γερμανία, σημειώνεται ότι από το 2008 ως το 2012, οι Έλληνες μετανάστες τετραπλασιάστηκαν, οι Ισπανοί τριπλασιάστηκαν και οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι διπλασιάστηκαν.

Επίσης, σημειώνεται ότι από το 2010 ο αριθμός μεταναστών από τον ευρωπαϊκό Νότο προς τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19%, με εντυπωσιακότερη άνοδο το 2012 κατά 8%. Σε απόλυτους αριθμούς, οι μεγαλύτερες αυξήσεις μεταναστών προς τη Γερμανία καταγράφηκαν από τους Ιταλούς και τους Έλληνες.

Ειδικότερα, το διάστημα 2010-2013, οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 25%. Καταγράφονται δηλαδή 25.000 περισσότεροι απασχολούμενοι Έλληνες στη Γερμανία (συνολικά απασχολούνται 123,7 χιλιάδες).

Εξάλλου, σημαντική αύξηση κατά 45% σημείωσε η μετανάστευση Ευρωπαίων πολιτών προς τον Καναδά, το διάστημα 2008-2012. Η μεγαλύτερη αύξηση μεταναστών προς των Καναδά καταγράφηκε από τους Ισπανούς (301%), τους Ιρλανδούς (158%), τους Έλληνες (155%) τους Ιταλούς (96%) και τους Πορτογάλους (69%).

Σε ό,τι αφορά την ανεργία στην ΕΕ, η έκθεση επισημαίνει ότι έφτασε το ιστορικό επίπεδο των 26,6 εκατ. ανέργων τον Απρίλιο του 2013, δηλαδή στο 11% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της ΕΕ και στο 12,2% της ευρωζώνης. Η μακροχρόνια ανεργία επιδεινώθηκε στα περισσότερα κράτη- μέλη στο τέλος του 2012, καταγράφοντας 11,6 εκατομμύρια μακροχρόνια άνεργους Ευρωπαίους πολίτες (4,9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού).

Επισημαίνεται, ότι στην Ελλάδα καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιων ανέργων, με 16,8% το 2012, καθώς και το υψηλότερο ποσοστό άνεργων νέων, με 60%, τον Φεβρουάριο του 2013.

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, στην Ελλάδα παρατηρείται η μεγαλύτερη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας (-5,5%) το 2012, σε σχέση με το 2011. Το ίδιο διάστημα το μοναδιαίο κόστος εργασίας στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 0,4%. Παράλληλα, οι Έλληνες εμφανίζονται να είναι οι πολίτες της ΕΕ που εργάζονται περισσότερο σε εβδομαδιαία βάση (42,6 ώρες, έναντι 40,6 ώρες που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θρήνος για τις 16χρονες και τη μητέρα


Ο επίλογος της ασύλληπτης τραγωδίας στον Αγ. Στέφανο θα γραφτεί αύριο με τις κηδείες των τριών 16χρονων κοριτσιών και της μητέρας, ενώ η κηδεία του τέταρτου κοριτσιού θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η οικονομική κρίση ωθεί στις εξαρτησιογόνες ουσίες


Αύριο η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Παγκόσμιο πρόβλημα έχει καταστεί η χρήση ναρκωτικών την τελευταία δεκαετία, ενώ η οικονομική κρίση επιτείνει το πρόβλημα καθώς η επιδείνωση του κοινωνικού περιβάλλοντος, το άγχος και η κατάθλιψη οδηγούν στην κατάχρηση αρχικά νόμιμων και στη συνέχεια παράνομων ουσιών και τελικά στην εξάρτηση.

«Είμαστε ακόμη στην αρχή. Η αύξηση των χρηστών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο προσεχές μέλλον. Παρατηρούμε μια στροφή σε φτηνά ναρκωτικά λόγω ένδειας.

Οι χρήστες δοκιμάζουν νέες φτηνές ουσίες και επιστρέφουν στην ενδοφλέβια χρήση, που είναι μεν πιο αποτελεσματική στην επίδραση της ουσίας, αλλά και πιο καταστροφική για τον χρήση.

Στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ κάθε βδομάδα δεχόμαστε 10-15 νέες αιτήσεις για ένταξη στα θεραπευτικά προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες αυξάνονται και ότι εμφανίζονται κάποιοι κρυμμένοι χρήστες» επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αφορμή την αυριανή, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, νευρολόγος - ψυχίατρος Κωνσταντίνος Γαζγαλίδης.

Να σημειωθεί ότι στις 12 μονάδες του ΟΚΑΝΑ που λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κάνουν θεραπεία 2.600 εξαρτημένοι και η αναμονή για ένταξη σε θεραπευτικό πρόγραμμα, από 3,5 χρόνια που ήταν πριν από το 2010 στις μέρες μας έχει μειωθεί στις 40 ημέρες.

«Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, η θεραπεία είναι καλύτερη από τη μείωση της βλάβης και η μείωση της βλάβης είναι καλύτερη από το τίποτα» υπογραμμίζει ο κ. Γαζγαλίδης.

Ένας στους έξι μαθητές έχει δοκιμάσει ναρκωτικά

Στην Ελλάδα, ένας στους έξι μαθητές, ηλικίας 15 - 19 ετών, μία ή περισσότερες φορές στη ζωή του έχει κάνει χρήση κάποιας παράνομης ουσίας, όπως κάνναβη, ηρωίνη, LSD, κοκαΐνη, κρακ, αμφεταμίνες, έκσταση, μαγικά μανιτάρια και GHB. Ωστόσο, τα προγράμματα πρόληψης συμβάλλουν σημαντικά στην αποφυγή του κινδύνου, καθώς μειώνουν την πιθανότητα χρήσης ουσιών, όπως κάνναβη, τσιγάρο και αλκοόλ, από 23% έως 35%.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης της Εξάρτησης και Προαγωγής της Υγείας «Πυξίδα», ψυχολόγος Μάρω Βασσάρα, επικαλούμενη στοιχεία ερευνών.

Διαχρονικά, από το 1984 μέχρι το 2011 στη χώρα μας παρατηρείται αυξητική τάση στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στους μαθητές 15 - 19 ετών. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των μαθητών που έκαναν χρήση οποιαδήποτε παράνομης ουσίας μία ή περισσότερες φορές στη ζωή τους από περίπου 6% που ήταν το 1984 αυξήθηκε στο 16,6% το 2011, σύμφωνα με στοιχεία πανελλήνιας έρευνας για τη χρήση ουσιών στους μαθητές, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έρευνας ESPAD στην οποία μετείχαν 36 χώρες.

Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα ποσοστά των 16χρονων Ελλήνων που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών είναι μικρότερα σε όλες τις κατηγορίες, εκτός από τις εισπνεόμενες ουσίες που είναι μεγαλύτερη.
Συγκεκριμένα, η επικράτηση χρήσης οποιασδήποτε παράνομης ουσίας στους 16χρονους Έλληνες είναι 11% έναντι 18% στις άλλες χώρες που μετείχαν στην έρευνα ESPAD, η χρήση κάνναβης είναι 8% έναντι 17%, η χρήση παράνομων ουσιών εκτός κάνναβης είναι 5% έναντι 6% και η χρήση εισπνεόμενων ουσιών είναι 14% έναντι 9%.

Η επικράτηση χρήσης κάνναβης στους 15χρονους μαθητές στην Ελλάδα συγκριτικά με τον μέσο όρο των χωρών που μετέχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα HBSC του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι χαμηλότερη (7% έναν 17%).
Τα προγράμματα πρόληψης μειώνουν τις πιθανότητες χρήσης έως και 35%

«Μία μείωση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές 15 - 19 ετών παρατηρήθηκε στη χώρα μας στο διάστημα 1998 - 2003, λόγω της λειτουργίας προγραμμάτων πρόληψης. Τα προγράμματα πρόληψης έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στα προγράμματα πρόληψης, όπως είναι το Ξέρω τι ζητάω, έχουν 26% λιγότερες πιθανότητες να καπνίζουν καθημερινά τσιγάρο, 35% λιγότερες πιθανότητες να μεθούν τακτικά και 23% λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν κάνναβη» επισημαίνει η κ. Βασσάρα.

Με αφορμή την αυριανή, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει σήμερα και αύριο (17.30-24.00) στην Πλατεία Ευόσμου σειρά εκδηλώσεων για την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση για τη μείωση της ζήτησης και της προσφοράς εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα.

Εξάλλου, σήμερα στις 19.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης - Συκεών πραγματοποιείται επιστημονική ημερίδα, με θέμα «Ναρκωτικά. Πρόληψη και Θεραπεία», που διοργανώνεται από τον ΟΚΑΝΑ, την «Πυξίδα» και το δήμο Νεάπολης - Συκεών.



Διαβάστε περισσότερα...

98.863 κιλά ακατάλληλα λεμόνια και μπανάνες


Στην απαγόρευση εισαγωγής φορτίου με μπανάνες και λεμόνια, ακατάλληλων προς κατανάλωση, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων στο Ε΄ τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η εισαγωγή 1080 χαρτοκιβωτίων με μπανάνες προέλευσης Ισημερινού, συνολικού βάρους 21.103 κιλών.

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας, ήταν σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης και εμφάνισε συμπτώματα σήψης.

Επίσης απαγορεύθηκε η εισαγωγή 4320 χαρτοκιβωτίων με λεμόνια προέλευσης Αργεντινής, συνολικού βάρους 77.760 κιλών.

Το συγκεκριμένο προϊόν είχε προσβληθεί από μετασυλλεκτικές σήψεις και μυκητιάσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ολυμπιακός κοντά στον άνθρωπο


Δείτε ένα βίντεο από την κοινωνική δράση του Ολυμπιακού.
Μία ομάδα δεν είναι μεγάλη μόνο όταν κατακτά τίτλους, αλλά όταν προσφέρει και στο κοινωνικό σύνολο. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει έντονη κοινωνική δράση τα τελευταία χρόνια και αυτό αναγνωρίζεται.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης για τα δυο χρόνια της συνεργασίας τους με την ΚΑΕ Ολυμπιακός στα πλαίσια του προγράμματος ONE TEAM της Ευρωλίγκας.





Διαβάστε περισσότερα...

Στοιχεία-σοκ για τα Ελληνόπουλα


Πάνω από το 20% των νέων ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών δεν εκπαιδεύεται, ούτε εργάζεται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης.

Αυτό υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην ετήσια έκθεση Education at a Glance 2013, η οποία καταρτίστηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναλύει τα εκπαιδευτικά συστήματα των 34 κρατών μελών του ΟΟΣΑ, περιλαμβανομένων 21 κρατών μελών της ΕΕ. Η έκθεση προσδιορίζει διάφορες προκλήσεις για τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, από κοινού, από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της, και επιβεβαιώνει τη σημασία των πολιτικών που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών συστημάτων και την αύξηση των ευκαιριών των νέων να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Αναλυτικά στην έκθεση επισημαίνονται τα εξής:

Οι εκπαιδευτικές δαπάνες ανά σπουδαστή παρουσιάζουν πτωτική τάση στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, αν και εξακολουθούν να είναι ελαφρώς υψηλότερες από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Το 2010 οι δαπάνες ανά σπουδαστή σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης στα 21 κράτη μέλη της ΕΕ που συμμετέχουν στον ΟΟΣΑ ανήλθαν σε 7.200 ευρώ, έναντι 6.900 ευρώ στον ΟΟΣΑ, συνολικά. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία. Επιπλέον, από τα αριθμητικά στοιχεία της ίδιας της ΕΕ σχετικά με τις δημόσιες δαπάνες για την παιδεία ως ποσοστό του ΑΕΠ, προκύπτει ότι πέντε χώρες της ΕΕ (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβακία και Ρουμανία) συνδυάζουν, συγχρόνως, χαμηλό επίπεδο επενδύσεων σε απόλυτες τιμές και πτωτική τάση στις δαπάνες για την παιδεία από το 2008/09.

Εξάλλου, κατά μέσο όρο, το 15% των νέων ηλικίας 15 έως 29 ετών ούτε εργάζονταν ούτε παρακολουθούσαν μαθήματα εκπαίδευσης ή κατάρτισης το 2011, ποσοστό ελαφρώς καλύτερο από τον συνολικό μέσο όρο του ΟΟΣΑ (16%). Ωστόσο, στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία, πάνω από το 20% των νέων βρίσκονταν σε αυτή την κατάσταση. Τα τελευταία αριθμητικά στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε το 2012 για τις τρεις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Ακόμη, στην έκθεση τονίζεται ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν μεγάλο μερίδιο σπουδαστών σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ανώτερου επιπέδου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, η εικόνα ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών. Το 2011 το ποσοστό αυτό υπερέβη το 70% στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία και τη Σλοβακική Δημοκρατία, αλλά στην Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το εν λόγω ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 40%. Το ίδιο συνέβη και στις χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ, με εξαίρεση την Αυστραλία.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι κατά μέσο όρο, οι εκπαιδευτικοί στις χώρες της ΕΕ κερδίζουν μεταξύ του 77 και του 89% των μισθών των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης ίδιου μορφωτικού επιπέδου. Οι μισθοί τους μειώθηκαν σε πραγματικούς όρους κατά περίπου 4% μεταξύ 2009 και 2011.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των φύλων στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις χώρες της ΕΕ βελτιώνεται, αλλά όχι εξίσου σε όλους τους τομείς. Όπως αποκαλύπτει η έκθεση, στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια οι γυναίκες απόφοιτοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μεταπτυχιακών σπουδών είναι περισσότερες από τους άντρες και το ποσοστό τους αυξάνει (60% του συνόλου των πτυχιούχων στις 21 χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν στον ΟΟΣΑ, έναντι 55% το 2000).

Ωστόσο, στους κρίσιμους τομείς των μαθηματικών, των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας, το μερίδιό τους αυξήθηκε ελάχιστα, από 40 σε 42% (εκτός από την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία και τη Σλοβακία, όπου το ποσοστό αυτό αυξήθηκε περισσότερο από 10 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ στη μηχανική το μερίδιο ανήλθε σε 28% (από 23%). Οι ευκαιρίες απασχόλησης παρέμειναν πολύ καλύτερες για τους άνδρες και τις γυναίκες που έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε σύγκριση με κάθε άλλο εκπαιδευτικό επίπεδο. Η διαφορά στα ποσοστά απασχόλησης μεταξύ ανδρών και γυναικών αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 25-64 ετών ανερχόταν, κατά μέσο όρο, σε 7 ποσοστιαίες μονάδες για τις 21 χώρες της ΕΕ (9 ποσοστιαίες μονάδες για τις χώρες του ΟΟΣΑ, συνολικά).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βουνά από σκουπίδια στην Ν.Ποτίδαια


«Αυτό το χάλι αντίκρισαν όσοι επισκέφθηκαν την Παραλία Ν.Ποτίδαιας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος» αναφέρει ο αναγνώστης του enikos.gr που μας έστειλε τις φωτογραφίες.








Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνόπουλο με αυτισμό διακρίνεται στη ζωγραφική


Σε ηλικία 22 μηνών, στον Βίνι διαγνώστηκε νόσος παρόμοια με των Μπιλ Γκέιτς, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Τζούλιαν Ασάνζ και πολλών άλλων ατόμων με υψηλές νοητικές ικανότητες. Πρόκειται για τη διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης (PDD-NOS), ένα είδος αυτισμού που χαρακτηρίζεται από υψηλή λειτουργικότητα.

Ήταν η μητέρα του Βίνι, η Σούμα Σινγκ, εκείνη που του έδωσε τα χρώματα και τον καμβά για πρώτη φορά, που παρατήρησε ότι το παιδί της αναστατωνόταν κάθε φορά που λερωνόταν. Αποφάσισε να προσπαθήσει για το αντίθετο αποτέλεσμα, φέρνοντας τον Βίνι αντιμέτωπο με τον «φόβο» του.

«Σκέφτηκα να κάνω ένα πείραμα, να του δώσω χρώματα. Τι ωραίος και δημιουργικός τρόπος να λερωθεί κανείς με χρώματα! Είναι πολύχρωμα και έχουν ευχάριστη αίσθηση» δηλώνει η Σούμα στον «Νέο Κόσμο».

Μόλις η Σούμα κοινοποίησε το έργο του γιου της μέσω Facebook και άλλων μέσων κοινωνική δικτύωσης, ο κόσμος έδειξε ενδιαφέρον, έκπληκτος με τις ικανότητες του παιδιού- καλλιτέχνη. Ο ιδιοκτήτης της Πινακοθήκης C, στο Fortitude Valley του Μπρισμπέιν, Τρόι Ουίλιαμς δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Ο τρόπος με τον οποίο ο μικρός καλλιτέχνης χρησιμοποιούσε τα χρώματα και η σύνθεση των έργων του συνάρπασε τον Ουίλιαμς και η πρώτη ατομική έκθεση του τρίχρονου Βίνι Μακρή ήταν πλέον γεγονός, τον περασμένο Απρίλιο. Για τα εγκαίνια της έκθεσης του Βίνι πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια: πάνω από 250 άτομα βρέθηκαν στη γκαλερί. Είκοσι πέντε από τα έργα του πωλήθηκαν, για περίπου $12.000 δολάρια Αυστραλίας. Το 10% του συνόλου των κερδών ήταν δωρεά των γονέων του Βίνι, της Σούμα και του Λεόν, στο Ίδρυμα για παιδιά με αυτισμό (AEIOU).

Στο διαμέρισμα της οικογένειας Μακρή στο Μπρισμπέιν, το μικρό μπαλκόνι έχει πλέον μετατραπεί σε στούντιο. Όταν ο νεαρός καλλιτέχνης εμπνέεται, πηγαίνει στο στούντιό του και αρχίζει να ζωγραφίζει. Και όπως συμβαίνει με όλους τους αληθινούς καλλιτέχνες, δεν μπορείτε να τον αναγκάσετε να το κάνει. Μερικές φορές, είναι στο στούντιο κάθε μέρα, ενώ άλλες φορές, απλά δεν νιώθει την ανάγκη να ζωγραφίζει για διάστημα εβδομάδων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα στατιστικά στοιχεία των Πανελλαδικών


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στις εξετάσεις προσήλθαν 80.958 υποψήφιοι, ενώ το 2012 είχαν προσέλθει 84.837 υποψήφιοι. Παρατηρείται, δηλαδή, μείωση σε σχέση με το 2012 της τάξης του 4,6%.

Οι υποψήφιοι που πέτυχαν βαθμολογίες μεταξύ 18-20 ανέρχονται σε 4.651, δηλαδή το 5,7% των υποψηφίων.

Ενδεικτικά αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από 10 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας έγραψε το 12,99% των υποψηφίων, στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης το 51,89% των υποψηφίων, στο μάθημα της Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης το 26,42% των υποψηφίων και στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης το 25,81% των υποψηφίων.


Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρβαση στις τιμές όζοντος


Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές όζοντος κατέγραψε και σήμερα το Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν οι εξής υπερβάσεις: Στο σταθμό Λυκόβρυση, στις 14:00, με τιμή 208 μg/m³

Για το λόγο αυτό, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συστήνεται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος αναμένεται από το απόγευμα.

Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται τριπλό χαράτσι


Βαρύς φορολογικός λογαριασμός περιμένει τους επόμενους μήνες εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν τρία χαράτσια ταυτόχρονα!

Τον Ιούλιο θα παραλάβουν τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των Φόρων Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και του 2012, ενώ τον ίδιο μήνα, θα ξεκινήσει και η αποστολή των πρώτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος με το «χαράτσι» του έτους 2013 σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:

1. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινά από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουλίου. Από τους συγκεκριμένους φόρους το οικονομικό επιτελείο αναμένει έσοδα συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ (300 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2011 και άλλα 300 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2012).

Η αποπληρωμή των φόρων αυτών θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις, για άλλους ιδιοκτήτες από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014 και για άλλους από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2014. Ο ΦΑΠ τόσο για το 2011 όσο και για το 2012 θα επιβληθεί σε όσους κατείχαν την 1η Ιανουαρίου καθενός από τα 2 αυτά έτη, κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα, αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.

2. Μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος που θα σταλούν τον Ιούλιο και θα πρέπει να πληρωθούν εντός του Αυγούστου, θα έλθει στους ίδιους ιδιοκτήτες και η πρώτη δόση της λυπητερής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων για το 2013, το οποίο, πάντως, θα είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο Τέλος του 2012.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μηχανογραφικό Κύπρου η δεύτερη ευκαιρία των μαθητών


Από 1 έως 19 Ιουλίου η αποστολή μηχανογραφικών.

Πριν μερικά χρόνια τα τμήματα των κρατικών Πανεπιστήμιων της Κύπρου ήταν ενταγμένα στο μηχανογραφικό δελτίο.

Το πιο πάνω έχει αλλάξει και πλέον όποιος επιθυμεί να εισαχθεί σε ένα από τα τμήματα των δυο κρατικών πανεπιστημίων θα πρέπει να συμπληρώσει χειρόγραφα ένα νέο μηχανογραφικό δελτίο. Ακολούθως παρουσιάζουμε πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού της Κύπρου.

Μηχανογραφικό – ημερομηνίες- αποστολή

Το μηχανογραφικό μπορεί να το κατεβάσει ο μαθητής εδώ.

Η αποστολή του μηχανογραφικού πρέπει να γίνει το διάστημα από 1η έως και 19η Ιουλίου με το ταχυδρομείο στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Πανεπιστημιούπολη, 1678, Τ.Θ. 20537 Λευκωσία, Κύπρος, αναγράφοντας στο φάκελο την ένδειξη «Αίτηση Ελλαδιτών Υποψηφίων για εισδοχή 2013».

Δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται

Μαζί με το μηχανογραφικό ο υποψήφιος καταθέτει και τα ακόλουθα επικυρωμένα δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν έχουν Ελληνική υπηκοότητα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Προπτυχιακών Σπουδών για να ενημερωθούν σχετικά με τις οδηγίες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης της Κύπρου, για έκδοση άδειας θεώρησης εισόδου στη χώρα).
2. Αντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
3. Βεβαίωση επιτυχίας σε ειδικό μάθημα, βάσει κατάστασης επιτυχόντων από το Λύκειο αποφοίτησης ή/και δίπλωμα Αγγλικών, όπου αυτό απαιτείται.

Συμπλήρωση Μηχανογραφικού

Τα 56 τμήματα κατανέμονται σε 5 επιστημονικά πεδία που αντιστοιχούν περίπου με τα επιστημονικά πεδία του Ελληνικού μηχανογραφικού. Πχ στο 1ο επιστημονικό πεδίο συναντά κανείς τμήματα όπως η φιλολογία, η νομική κλπ, ενώ στο 3ο τμήματα του τομέα υγείας όπως η νοσηλευτική, η ιατρική κλπ.
Προσοχή: Σε αντίθεση με το μηχανογραφικό των Ελληνικών Πανεπιστημίων οπού ο υποψήφιος έχει δικαίωμα να δηλώσει ακόμα και όλες τις σχολές από δυο επιστημονικά πεδία, στο μηχανογραφικό της Κύπρου δηλώνει 10 τμήματα. Η αρίθμηση των προτιμήσεων είναι συνεχόμενη από το 1 έως το 10 ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο.



Κατεύθυνση υποψηφίου
Σχολές επιστημονικών πεδίων που
έχει δικαίωμα να δηλώσει
Θεωρητική
Όλες τις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου
καθώς και τα τμήματα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου,
Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του 5ου πεδίου.
Για να έχουν το δικαίωμα οι υποψήφιοι της θεωρητικής να
δηλώσουν και τα υπόλοιπα τμήματα του 5ου πεδίου
θα πρέπει να έχουν εξεταστεί στα μαθηματικά γενικής
παιδείας και να έχουν εξασφαλίσει βαθμό ίσο ή
μεγαλύτερο του 10.
Θετική
2ο, 3ο, 4ο, 5ο
Τεχνολογική
2ο, 4ο, 5ο


Ειδικά μαθήματα

Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στο μηχανογραφικό της Κύπρου υπάρχουν τμήματα που μπορούν να δηλωθούν αν ο υποψήφιος έχει εξεταστεί σε ειδικό μάθημα. Ακολουθεί πίνακας με τα μαθήματα και τα τμήματα που το απαιτούν.


Ειδικό Μάθημα
Τμήματα που το απαιτούν
Αγγλικά














ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ)
Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Γαλλικά
ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
2 εκ των Αγγλικών, Γερμανικών, Γαλλικών
ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


Προσοχή: Σε περίπτωση που υποψήφιος επιθυμεί να εισαχθεί σε τμήμα που απαιτεί εξέταση στην Αγγλική γλώσσα άλλα δεν έχει δώσει ειδικό μάθημα μπορεί να στείλει μαζί με το μηχανογραφικό το πτυχίο Αγγλικών που κατέχει και θα κρίνει το τμήμα αν θα τον δεχθεί ή όχι.

Άλλες προϋποθέσεις:

Ο/Η υποψήφιος/α της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης για να μπορεί να δηλώσει τα Προγράμματα Χημείας στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο θα πρέπει να εξεταστεί και στο μάθημα κατεύθυνσης της ΄ΧΗΜΕΙΑΣ-ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ΄(εξεταζόμενο σε εθνικό επίπεδο)

Οι σχολές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου απαιτούν ελάχιστο βαθμό πρόσβαση το 10/20.

Βάσεις εισαγωγής

Οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα των δυο κρατικών Πανεπιστημίων δεν υπολογίζονται με άριστα τα 20.000 μόρια άλλα με άριστα το 20. Η βάση εισαγωγής καθορίζεται από το γενικό βαθμό πρόσβασης του κάθε υποψηφίου, δηλαδή από το μέσο όρο των 6 ή 7 μαθημάτων που έδωσε Πανελλήνιες. Για παράδειγμα η βάση εισαγωγής για το τμήμα Ψυχολογίας στην Α κατανομή ήταν 17.90.

Α και Β κατανομή

Επειδή οι βάσεις εισαγωγής γνωστοποιούνται αρχές Αυγούστου τα Πανεπιστήμια της Κύπρου δίνουν ένα περιθώριο στους Έλληνες φοιτητές να απαντήσουν αν θα φοιτήσουν ή όχι σε αυτά. Το περιθώριο αυτό συμπίπτει με την ανακοίνωση των βάσεων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Όσοι έχουν εισαχθεί σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και τελικά δε δεχθούν να φοιτήσουν σε αυτά οι κενές θέσεις μοιράζονται με νέα ανακοίνωση σε άτομα που δεν είχαν εισαχθεί με την Α κατανομή. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι βάσεις εισαγωγής στη Β κατανομή μειώνονται, για παράδειγμα στη ψυχολογία η βάση ήταν 16,93 με τη β κατανομή. Αναλυτικές πληροφορίες για τις βάσεις εισαγωγής και τα επαγγελματικά δικαιώματα μπορεί να βρει κανείς στον οδηγό «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα στα Πανεπιστήμια Κύπρου, εκδόσεις Πατάκη».

Παροχές

Η Κυπριακή κυβέρνηση ενισχύει οικονομικά τους Έλληνες φοιτητές με μια σειρά από επιδόματα και υποτροφίες.
Αναλυτικότερα τα ετήσια επιδόματα περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Επιδότηση Στέγασης, μέχρι και 150 ευρώ μηνιαίως
2. Επιδότηση Σίτισης, αξίας 1.092 ευρώ
3. Επιδότηση Αγοράς Πανεπιστημιακών Βιβλίων μέχρι 300 ευρώ
4. Επιδότηση Αγοράς Ηλεκτρονικού Υπολογιστή μέχρι 500 ευρώ
Επίσης όσον αφορά τις υποτροφίες αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο, η Κυπριακή Kυβέρνηση παραχωρεί σε Ελλαδίτες φοιτητές, έξι υποτροφίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και πέντε υποτροφίες για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ύψους €3.670 περίπου η κάθε µία, µε βάση τη βαθµολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για ανανέωση της υποτροφίας για το επόµενο εξάµηνο, είναι η διατήρηση συνολικού μέσου σταθµικού Μέσου Όρου τουλάχιστον 6.50 (Λίαν Καλώς).

Διαμονή-στέγαση

Τα ενοίκια στην Κύπρο είναι αρκετά ακριβά και ανέρχονται στα 400-500 ευρώ για διαμέρισμα ενός δωματίου. Ωστόσο το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει 22 δωμάτια στις εστίες για τους Έλληνες φοιτητές με ενοίκιο της τάξης των 102-136 ευρώ, ενώ το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο ενοικιάζει δωμάτια με ενοίκιο 130-220 ευρώ. Η επιλογή γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Περισσότερες πληροφορίες για τα τμήματα, κόστος ζωής και παροχές των πανεπιστημίων μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον οδηγό σπουδών «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα στα Πανεπιστήμια Κύπρου, εκδόσεις Πατάκη».

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Κύπρου, Πανεπιστημιούπολη, Λευκωσία, τηλέφωνο: 00357 22 89 4021, φαξ: 00 357 22 89 5377 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο fm@ucy.ac.cy

Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Σαριπόλου 16, 3036 Λεμεσός, τηλέφωνο: 00357 25 002710 ή 25 002711, φαξ. 00 357 25 002760 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο studies@cut.ac.cy


Διαβάστε περισσότερα...

Η Αντζελίνα Τζολί στο βήμα του ΟΗΕ


Μήνυμα κατά των βιασμών από τη διάσημη σταρ.

Ως διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ η Αντζελίνα Τζολί μπορεί να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας και την προσοχή του κόσμου πολύ εύκολα. Μετά τη δημοσιοποίηση της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε για διπλή μαστεκτομή, η Τζολί έφερε στην επιφάνεια άλλο ένα ζήτημα από το βήμα του ΟΗΕ με την ιδιότητά της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Οργανισμού.

Η 38χρονη ηθοποιός κάλεσε τα έθνη να δώσουν μάχη κατά των βιασμών που χρησιμοποιούνται ως «όπλο» σε πολέμους.

«Εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια γυναίκες, παιδιά και άνδρες έχουν βιαστεί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων», είπε.

«Εάν το Συμβούλιο θέσει το βιασμό και τη σεξουαλική βία σε καιρό πολέμου ως προτεραιότητα, θα γίνει όντως προτεραιότητα και θα γίνει πρόοδος. Εάν δεν γίνει αυτό, αυτός ο τρόμος θα συνεχιστεί», είπε.















Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το τρίχρονο κορίτσι στη Μυτιλήνη


Ανασύρθηκε νεκρό από το βυθό της θάλασσας.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το τρίχρονο κοριτσάκι στη Μυτιλήνη, το οποίο ανασύρθηκε από τον βυθό της θάλασσας.

Όλα συνέβησαν όταν από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες το άτυχο κοριτσάκι Ρομά παρασύρθηκε στο βυθό, στη θαλάσσια περιοχή κάτω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Επί τόπου έφτασαν αμέσως άνδρες του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι εντόπισαν γρήγορα το σώμα του άτυχου κοριτσιού και το ανέσυραν.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr διακομίστηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Παρά τις προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ και των γιατρών δυστυχώς το άτυχο κοριτσάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.


Διαβάστε περισσότερα...

Προσπάθησε να κόψει τα χέρια της φίλης του με μπαλτά


Ο δράστης καταδικάστηκε σε 32 μήνες φυλάκιση
.
Ο 38χρονος Simon Bell από το Penrith της Cumbria καταδικάστηκε σε 32 μήνες φυλάκιση, επειδή προσπάθησε να κόψει τα χέρια της πρώην συντρόφου του με ένα… μπαλτά!

Ο δράστης έριξε τη γυναίκα στο κρεβάτι, την έδεσε στο κομοδίνο και προσπάθησε να την ακρωτηριάσει απειλώντας τη με το φονικό όπλο, όμως εκείνη κατάφερε να διαφύγει. Την τραυμάτισε στο άλλο της χέρι με τον μπαλτά, σε τέτοιο βαθμό που οι γιατροί χρειάστηκε να τής κάνουν 15 ράμματα και συνέχισε να την απειλεί, λέγοντάς της ότι θα της κόψει και το πόδι.

Ο πλημμελειοδίκης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, τον καταδίκασε σε 32 μήνες φυλάκιση για τον τραυματισμό της γυναίκας, τονίζοντάς του ότι έχει «προφανές πρόβλημα διαχείρισης του θυμού του».

Το θύμα υποστήριξε ότι κατάφερε να τον πείσει να την αφήσει ελεύθερη, λέγοντάς του ότι έχει ραντεβού στο γιατρό. Στη συνέχεια πήγε μόνη της στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Διαβάστε περισσότερα...

Τον Ιούλιο στη Βουλή ο νέος κώδικας φορολογικών διαδικασιών


Θα περιλαμβάνει διατάξεις για αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων και των τελών δημοσίων εσόδων.

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο νέος κώδικας φορολογικών διαδικασιών, ο οποίος θα περιλαμβάνει διατάξεις για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων και των τελών δημοσίων εσόδων.

Μεταξύ άλλων, στον νέο κώδικα θα καθορίζονται τα πρόστιμα για κατηγορίες φορολογικών παραβάσεων, ενώ θα περιλαμβάνονται διατάξεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στο δημόσιο να προχωρά στον προληπτικό προσδιορισμό του φόρου στην περίπτωση που συντρέχουν λόγοι διασφάλισης της είσπραξης του φόρου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του κώδικα το δημόσιο θα μπορεί να προχωρά στον κανονικό προσδιορισμό φόρου, σε κατ' εκτίμηση προσδιορισμό φόρου, σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου και σε προληπτικό προσδιορισμό.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ποτήρι που καταπολεμά την αντικοινωνική συμπεριφορά


Η πρωτότυπη εφεύρεση που «απαγορεύει» τη χρήση του κινητού σε μπαρ.

Δεν είναι λίγοι που όταν βγαίνουν με φίλους τους σε κάποιο μπαρ, συνηθίζουν να τους αγνοούν ώστε να ασχοληθούν με το κινητό τους τηλέφωνο. Η αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής.

Το μπαρ Salve Jorge, ωστόσο, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, έχει σαν στόχο να βάλει τέλος σε αυτό το φαινόμενο, παρουσιάζοντας ένα ποτήρι που μπορεί να σταθεί όρθιο μόνο όταν τοποθετηθεί επάνω σε ένα κινητό τηλέφωνο!

Το «Offline Glass», όπως ονομάζεται, έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους θαμώνες του μπαρ να επικεντρωθούν στους φίλους τους και όχι στην ηλεκτρονική τους συσκευή.

«Συνήθως οι πελάτες θα βάλουν κάτω τα ποτήρια τους για να πιάσουν το τηλέφωνό τους, όμως μία τέτοια κίνηση με το "Offline Glass" θα οδηγήσει σε λούσιμο της συσκευής με μπύρα».

Φυσικά η κίνηση έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, αφού είναι πολύ απλό για κάποιον να στερεώσει το ποτήρι του επάνω σε κάποιο άλλο αντικείμενο.

Άλλωστε, ποιος θα ήθελε να χαλάσει το κινητό του αφήνοντάς το κάτω από ένα δροσερό ποτήρι;



Διαβάστε περισσότερα...

Με ποιες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο θα επιβάλλεται ο ΦΑΠ


Αναλυτικά οι χρεώσεις για 457 περιοχές της χώρας.
Στον καθορισμό τιμών ανά τετραγωνικό μέτρο στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στα φυσικά πρόσωπα, για το έτη 2011, 2012 και 2013.

Οι εν λόγω τιμές κυμαίνονται από 3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τη κοινότητα Βύσσας στον Έβρο έως και 3.040 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για την περιοχή της Βούλας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον νόμο 3842/2010 ο υπουργός Οικονομικών δύναται να καθορίζει με απόφασή του την αξία των οικοπέδων σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα με βάση την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του δήμου ή της κοινότητας.

ΔΕΙΤΕ: Αναλυτικά οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο.


Διαβάστε περισσότερα...

Πιθανό και δεύτερο κρούσμα ψευδοπανώλης στην Κύπρο


Η κατάσταση είναι ανησυχητική, λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πτηνοτρόφων.

Διαστάσεις φαίνεται να προσλαμβάνει το θέμα του ιού της ψευδοπανώλης, καθώς οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα νέου κρούσματος και σε δεύτερη πτηνοτροφική μονάδα στην κοινότητα Μάμμαρι στη Λευκωσία.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κυριακίδης, πρόκειται για μονάδα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από εκεί που εμφανίστηκε το αρχικό κρούσμα. Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι γίνονται νέες έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει τελικά πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πτηνοτρόφων, Παύλος Παραδεισιώτης, χαρακτήρισε ανησυχητική την κατάσταση, τονίζοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν. Ανέφερε ότι οι ζημιές από τα κρούσματα ψευδοπανώλης ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ πολύ μεγαλύτερες είναι οι ζημιές λόγω των περιορισμών και των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Επτά στους δέκα Αμερικανούς δυστυχούν στη δουλειά


Η αφοσίωση, η συμμετοχή και ο ρόλος των μάνατζερ.

Μόνο το 30% των Αμερικανών νιώθει να εμπνέεται από τη δουλειά του ενώ η πλειονότητα των εργαζομένων- επτά στους δέκα- δεν φτάνουν το σύνολο των δυνατοτήτων τους στην εργασία τους, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ.

Η έκθεση «The 2013 State of the American Workplace Report» εκτιμά πως η απώλεια ενδιαφέροντος και η δυσαρέσκεια στο χώρο εργασίας δεν επηρεάζει μόνο τις επιδόσεις της εκάστοτε επιχείρησης αλλά κοστίζει στο αμερικανικό κράτος από 450 έως 550 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η έρευνα έγινε μέσω ερωτηματολογίου που εστάλη στους 100 εκατομμύρια εργαζόμενους Αμερικανούς που έχουν πλήρη απασχόληση.

Εκείνοι που δήλωσαν πως αφοσιώνονται στη δουλειά τους είπαν πως την αντιμετωπίζουν με πάθος και νιώθουν «δεμένοι» με την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Εκείνοι που δήλωσαν πως δεν εμπλέκονται ενεργά στη δουλειά τους, παρότι αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια στη δουλειά τους, δήλωσαν πως δεν έχουν ενέργεια ή πάθος σ’ αυτό που κάνουν.
Στην κατηγορία αυτή εμπίπτει το 52% των ερωτηθέντων.

Υπάρχει κι ένα 18% που νιώθει αποστροφή για τη δουλειά του, επισημαίνει το δίκτυο CBS. Όχι απλώς δυσφορεί στο χώρο εργασίας αλλά εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του υπονομεύοντας και τη δουλειά που κάνουν οι συνάδελφοι της πρώτης κατηγορίας.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης πως οι εταιρείες που προσλαμβάνουν εργαζομένους έχουν τέσσερις φορές πιο ευχαριστημένους υπαλλήλους σε σχέση με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διαδικασία απολύσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση οι δημοφιλείς και συχνά δαπανηρές τακτικές για την ενίσχυση της αίσθησης της ομάδας, όπως τραπέζια πινγκ πονγκ στους χώρους εργασίας ή η παροχή γεύματος, δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Η έρευνα επισημαίνει πως η διάθεση που επικρατεί σε ένα χώρο εργασίας ξεκινά από «ψηλά»: αν οι μάνατζερ που επικεντρώνονται στους υφιστάμενούς τους έχουν μια δυνατή συμπεριφορά, εκτιμά η μελέτη, ο αριθμός των Αμερικανών εργαζομένων που έχουν δυνατές επιδόσεις μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί.

«Αυτό είναι κάτι που πιθανώς δεν θα διδαχτεί ποτέ σε σχολές Οικονομικών και Διοίκησης. Η μόνη και μεγαλύτερη απόφαση που λαμβάνεις στη δουλειά σου- πιο σημαντική από όλες τις υπόλοιπες- είναι ποιον θα τοποθετήσεις στη θέση του μάνατζερ», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΣ της Gallup, Jim Clifton.

Η εργασία από το σπίτι μπορεί επίσης να ενισχύσει τις επιδόσεις μιας εταιρείας. Η έκθεση επισημαίνει πως, κατά μέσο όρο, εκείνοι που δούλευαν από το σπίτι εργάζονταν συνολικά 46 ώρες την εβδομάδα ενώ οι εργαζόμενοι από το χώρο εργασίας 42.



Διαβάστε περισσότερα...

«Δημοσιοποίησα το πρόβλημα υγείας μου για να ενημερωθεί ο κόσμος»


Άντα Λιβιτσάνου: Θεώρησα υποχρέωσή μου να βοηθήσω στην πρόληψη.

Η Άντα Λιβιτσάνου έδωσε πρόσφατα την πρώτη της συνέντευξη μετά την περιπέτεια της υγείας της και την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε τι την έκανε να πάρει αυτή την απόφαση. «Θεώρησα υποχρέωσή μου να βοηθήσω στην πρόληψη οποιουδήποτε μπορεί να σταθεί τυχερός, επειδή παρακινήθηκε από τη δημοσιοποίηση της ιστορίας μου. Εγώ προσωπικά, στάθηκα πολύ τυχερή και θα ήθελα να σταθούν και άλλοι που πιθανώς δεν έχουν κάνει εξετάσεις και δεν το έχουν ανακαλύψει, καθώς η συγκεκριμένη μορφή κακοήθειας είναι πολύ συνηθισμένη σε όλες τις ηλικίες και σε άντρες και σε γυναίκες».

Όσο για το αν φοβήθηκε μην τραβηχτεί το θέμα είπε στο περιοδικό «Τηλεθεατής»:

«Γι' αυτό το δημοσιοποίησα μόνη μου. Δεν με ενδιέφερε αν θα γινόταν θέμα γενικά, με ενδιέφερε να ενημερωθεί ο κόσμος».



Διαβάστε περισσότερα...

Η ανεργία «χτυπάει» την ευρωπαϊκή ασφάλεια


Σόιμπλε: Η σπίθα μπορεί να ανάψει γρήγορα.

Κίνδυνο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια θα μπορούσε να αποτελέσει η ανεργία, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της Γερμανικής Ακαδημίας για την πολιτική ασφάλειας.

«Η σπίθα μπορεί να ανάψει γρήγορα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Στοκχόλμη και πρόσθεσε ότι είναι άγνωστο για πόσο ακόμη θα είναι ήσυχη η ισπανική νεολαία. Εκτίμησε δε ότι η μεγάλη ανεργία των νέων στην Ισπανία δεν αποτελεί απλώς πρόβλημα για τους Ισπανούς, αλλά και για την νομιμοποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής.

«Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, είναι σημαντικό να σταθεροποιηθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και η οικονομία», τόνισε ο κ. Σόιμπλε και ανέδειξε τη σημασία εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όχι μόνο στην οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, αλλά και στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λάμβανε τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του


Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πρωτοδικείο Καβάλας σε έναν επιτήδειο από τη Θάσο ο οποίος συνέχιζε μέχρι και το 2011 να εισπράττει τη σύνταξη του πατέρα του που απεβίωσε το 2001.

Πρόκειται για υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την απογραφή των συνταξιούχων, με το ΙΚΑ να ζητά σήμερα την επιστροφή 76.000 ευρώ.

Το Τριμελές Πρωτοδικείο Καβάλας εξέτασε το ποινικό μέρος της υπόθεσης που αφορούσε τα έτη 2008 έως 2011, καθώς προγενέστερα τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ενώ κατά την ακροαματική διαδικασία εκπρόσωπος του ΙΚΑ, που αποτελεί και τον ασφαλιστικό φορέα του θανόντα, ανέφερε πως από το 2001 καταβαλλόταν κανονικά η σύνταξη σε λογαριασμό του δικαιούχου.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών, στον γιο που συνέχιζε να εισπράττει τα χρήματα, ενώ πλέον ο ασφαλιστικός οργανισμός ζητά την επιστροφή των καταβληθέντων χρημάτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ουλίτιδα: Tι πρέπει να κάνετε για να την αποφύγετε


Το χαμόγελο καθορίζει την επικοινωνία μας. Μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα και όταν χαμογελάει ο συνομιλητής μας και όταν χαμογελάμε οι ίδιοι. Προϋπόθεση για το χαμόγελο είναι τα χείλη, τα δόντια και τα ούλα. Εάν ένα από αυτά έχει πρόβλημα είτε αισθητικό είτε θεραπευτικό δεν μπορεί κανείς να χαμογελά με άνεση.

Η ουλίτιδα λοιπόν από μόνη της είναι αποτρεπτική για να χαμογελάει κάποιος.

Η αιτία της ουλίτιδας είναι οι τροφές οι οποίες εναπομένουν στο στόμα και δεν καθαρίζονται σωστά με την στοματική υγιεινή με αποτέλεσμα να δημιουργούν την πέτρα και η πέτρα την φλεγμονή των ούλων.

Επιπλέον η κακή στοματική υγιεινή δεν επιτρέπει να απομακρυνθούν οι χρωστικές από τα δόντια με αποτέλεσμα την κακή χρωματική εμφάνιση των δοντιών.

Τα συμπτώματα τα οποία οδηγούν στον γιατρό είναι :

• Έντονο κόκκινο χρώμα

• Διόγκωση

• Μπορούν να αιμορραγούν είτε αυτομάτως είτε κατά την διάρκεια του βουρτσίσματος των δοντιών.

Συνήθως αυτής της μορφής τα συμπτώματα συνοδεύονται και από κακοσμία.

Στις εγκυμονούσες είναι πολύ πιο έντονες οι ουλίτιδες « ουλίτιδα της εγκυμοσύνης».

Η θεραπεία από τον γιατρό

Είναι ο λεπτομερής καθαρισμός από τον γιατρό, ο οποίος σκοπό έχει να αφαιρέσει πλήρως την πέτρα η οποία έχει δημιουργηθεί. Έτσι ώστε με το τακτικό και σωστό βούρτσισμα να υποχωρήσει η φλεγμονή και να μην ξανά δημιουργηθεί ουλίτιδα. Επιπλέον καθαρίζει τις χρωστικές οι οποίες υπάρχουν στα δόντια και έτσι βοηθάει στην καλύτερη εμφάνιση του χρώματος των δοντιών. Δείχνει τις σωστές οδηγίες στοματικής υγιεινής και ελέγχει τον ασθενή στην τήρηση των οδηγιών κάθε έξι μήνες.

Τι πρέπει να κάνει ο ασθενής

1. Βουρτσίζετε τα δόντια σας καθημερινά πρωί – βράδυ αλλά και ενδιάμεσα στα γεύματα, ακόμα και μετά τον καφέ.

2. Χρησιμοποιείτε καθημερινά το οδοντικό νήμα. Συχνά το βούρτσισμα δεν αρκεί για να απομακρύνει τις τροφές από τα δόντια σας.

3. Κάνετε τουλάχιστον κάθε 6 μήνες ένα προληπτικό check up.

4. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε σόδα ή αλάτι για το βούρτσισμα των δοντιών.

5. Χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμες με φθόριο.

6. Αλλάζετε συχνά οδοντόβουρτσα ( περίπου κάθε 2 μήνες ).

7. Προτιμήστε τις μέτριας σκληρότητας οδοντόβουρτσες.



Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα ώρες πτήση χωρίς… χαρτί τουαλέτας


Το πλήρωμα του αεροσκάφους ανακάλυψε ότι είχαν τελειώσει τα χαρτιά υγείας.

Οι επιβάτες της πτήσης Boeing 777 από το Σαν Φρανσίσκο στο Λονδίνο με την United Airlines έπρεπε να περάσουν δέκα ώρες χωρίς… χαρτί τουαλέτας μέσα στο αεροσκάφος!

Τα μέλη του πληρώματος ανακάλυψαν λίγο πριν την απογείωση ότι είχαν τελειώσει τα χαρτιά υγείας και πως αν περίμεναν να έρθουν προμήθειες θα καθυστερούσε αρκετά η πτήση.

Έτσι αποφάσισαν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της The Sun, να γεμίσουν τις θήκες στις τουαλέτες του αεροσκάφους με… χαρτοπετσέτες!



Τη φωτογραφία τράβηξε ένας «ενοχλημένος» επιβάτης, προσθέτει το δημοσίευμα, η οποία δείχνει τις χαρτοπετσέτες μέσα σε μια σακούλα επάνω στην οποία είχαν γράψει με μαρκαδόρο «χαρτί υγείας»… σε περίπτωση που τις περνούσε κανείς για… χαρτοπετσέτες!

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας συγνώμη για το περιστατικό.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι έμποροι ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό


Το φορολογικό, το ζήτημα της ρευστότητας και το θέμα του ωραρίου θέτει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό και ζητά συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον Πρωθυπουργό, παρουσία των αρμόδιων υπουργών.

Ειδικότερα:

-Για τη φορολογία η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι οι μικρομεσαίοι έμποροι είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στο βαθμό όμως που η επιβαλλόμενη φορολογία κινείται σε κοινωνικά ανεκτά επίπεδα και δεν οδηγεί στην υπερφορολόγηση. «Για την επίλυση του φορολογικού ζητήματος απαιτείται η Κυβέρνηση να αντιληφθεί την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό» τονίζει.

-Για το πρόβλημα της ρευστότητας ζητά να τεθεί επί τάπητος η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να πάψουν οι έμποροι να είναι «εντός» κατασχέσεων και «εκτός» ρυθμίσεων δανείων.

-Και για το θέμα των 52 Κυριακών του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνει ότι δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση, αλλά σίγουρα θα ρίξει τον αδύναμο τζίρο των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και προτείνει τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων καθημερινές και Κυριακές σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, σε λιμενικές ζώνες και μαρίνες καθώς και στο εμπορικό τρίγωνο της Πρωτεύουσας.

«Μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, η διοίκηση της ΕΣΕΕ ελπίζει και στον ανασχηματισμό των θεσμικών σχέσεων των κυβερνητικών με τους κοινωνικούς εταίρους» καταλήγει η Συνομοσπονδία.


Διαβάστε περισσότερα...

Ποινή φυλάκισης στο σπίτι του


Με μία σπάνια για τα δικαστικά χρονικά απόφαση, τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Πάτρας επέλεξαν αντί να στείλουν στη φυλακή έναν 77χρονο, ο οποίος κατηγορείται για χρέη στο Δημόσιο, να διατάξουν τον κατ' οίκον περιορισμό του, ως εναλλακτική έκτιση ποινής.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια απόφαση, η οποία εκδόθηκε στην Πάτρα, με γνώμονα την επιεική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που προφανώς δεν θα μπορούσε να αντιμετωπισθούν μέσα στη φυλακή.

Ο 77χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο που είχαν εγγραφεί στο μητρώο του λόγω της ιδιότητας που είχε στο παρελθόν, όταν κατείχε τη θέση διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας με οικονομικές εκκρεμότητες.

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου με μία πρωτοποριακή απόφαση, αφού στάθμισαν όλα τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και τις δυνατότητες εναλλακτικής έκτισης ποινής που παρέχει ο ίδιος ο νόμος, αποφάσισαν να μη στερήσουν την προσωπική ελευθερία στον κατηγορούμενο.

Έτσι, με σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελικής λειτουργού, έκαναν δεκτή τη σχετική αίτηση του 77χρονου, ο οποίος ζητούσε να εκτίσει την ποινή στο σπίτι του, με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος παραβιάσει τον όρο για κατ' οίκον περιορισμό και κυκλοφορήσει ελεύθερα, τότε διακινδυνεύει την ευκαιρία που του έδωσαν οι δικαστές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...