Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τεκμήρια μπλοκάρουν τις επενδύσεις


Καθολική εφαρμογή του πόθεν έσχες του 2014.

«Φορο-μπλόκο» σε επενδύσεις σε ακίνητα, σύσταση επιχειρήσεων, συμμετοχή σε κάθε είδους εταιρεία αλλά και αγορές μετοχών - αμοιβαίων κεφαλαίων βάζει η ενεργοποίηση του πόθεν έσχες από 1ης Ιανουαρίου 2014.

Τα χρήματα που θα δαπανά ο φορολογούμενος για αγορές ακινήτων, επιχειρήσεων ή μετοχών θα θεωρούνται πλέον τεκμήρια εισοδήματος και θα πρέπει να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

Εφόσον τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι χαμηλότερα από τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και τεκμηρίων διαβίωσης, ο φορολογούμενος θα φορολογείται με το τεκμαρτό και όχι το δηλωθέν εισόδημά του και θα επιβαρύνεται με έξτρα φόρο.

Η εφαρμογή πόθεν έσχες από την 1η Ιανουαρίου θα αφορά την αγορά ακινήτων, την ανέγερση κατοικιών, τη σύσταση επιχειρήσεων, την αγορά εταιρειών, την επένδυση σε μετοχές-αμοιβαία, στη συμμετοχή σε αυξήσεις κεφαλαίου και την αγορά εντόκων γραμματίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναγνώστης προειδοποιεί για "νέα Ρόδο"


Με αφορμή την προ ημερών τραγωδία στη γέφυρα της Κρεμαστής στη Ρόδο, ο αναγνώστης μας Μιλτιάδης Βράτσος, πολιτικός μηχανικός & πραγματογνώμονας των Πρωτοδικείων Αθηνών-Πειραιώς, προειδοποιεί για πιθανή νέα τραγωδία αυτή την φορά στην Πελοπόννησο.

Γράφει χαρακτηριστικά:

"Στην Λακωνία, στην Εθνική Οδό Σπάρτης-Νεάπολης-Μονεμβασιάς, μεταξύ Σκάλας και Βλαχιώτη, υπάρχει αυτό το κατασκεύασμα που αποτελεί "γέφυρα" του ποταμού Ευρώτα και από την οποία διέρχονται καθημερινα χιλιαδες οχήματα από απλά επιβατικά μεχρι λεωφορεία και σιλοφόρα μεταφοράς σκυροδέματος βάρους δεκάδων τόνων!

Βεβαίως πουθενά δεν εμφανίζεται η "κλαση" της γέφυρας για τους γνωρίζοντες, αφού ειναι βέβαιο ότι κανείς μηχανικός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, καθ´ όσον η γέφυρα αυτή, ειναι μια λαιμητόμος. Επιτέλους, τόσες δεκάδες χρόνια, αν όχι κάποιος απο τους πολιτικάντηδες που πηγαινοέρχονται καθημερινά, κάποιος εισαγγελέας δεν πρέπει να ενδιαφερθεί και να διατάξει τον τεχνικό έλεγχο της γέφυρας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις; Μήπως πρέπει να θρηνήσουμε κάποια εκατόμβη για να ενδιαφερθεί καποιος αρμόδιος; Επιτέλους γιατί τέτοια υποκρισία και εως πότε;"






Διαβάστε περισσότερα...

Με ένα μεγάλο πάρτι θα υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη το 2014


Αναλαμβάνοντας τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας».

Με ένα μεγάλο πάρτι, στις 31 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι, θα υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη το 2014, έτος κατά το οποίο θα στεφθεί «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας».

Θα παρελάσουν μία σειρά από γνωστά γκρουπ της νεανικής μουσικής σκηνής της , ενώ δημοφιλείς dj's θα «ντύσουν» με τις μουσικές επιλογές τους την εορταστική βραδιά.

Tην 1η Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής θα δοθεί η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με ένα εορταστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους νέους της πόλης. Η συναυλία θα δοθεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ και με αφηγητή τον ηθοποιό Γιάννη Βούρο.

Η Θεσσαλονίκη ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας θα φιλοξενήσει περισσότερες από 130 εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, διαγωνισμοί, παρουσιάσεις, εκθέσεις) που θέτουν στο επίκεντρο τους νέους, τις δημιουργικές τους προτάσεις, τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Γεύματα αγάπης ανήμερα την Πρωτοχρονιά


Το τραπέζι θα στρωθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ.

Για ακόμη μια χρονιά, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων πρόκειται να στρώσει τα καθιερωμένα εορταστικά του τραπέζια ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Τα γεύματα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα δοθούν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69) στις 13.00 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς 2014.

Όπως κάθε χρόνο, με εορταστικό μενού και τα συνήθη παραδοσιακά εδέσματα, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης θα γιορτάσουν, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας για τη νέα χρονιά.

«Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και αυτές τις ημέρες βρίσκεται κοντά στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αθήνα, ο δήμος και οι κάτοικοί της διατηρούν με αίσθημα αλληλεγγύης τον ανθρώπινο χαρακτήρα και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της ελληνικής πρωτεύουσας», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώτη κλαδική σύμβαση χωρίς μειώσεις


Υπογράφεται αύριο η πρώτη κλαδική σύμβαση χωρίς μειώσεις στον τομέα του τουρισμού.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, υπογράφεται η πρώτη σύμβαση μεταξύ των εκπροσώπων των 6.500 ξενοδόχων και των 125.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία προβλέπει «πάγωμα» μισθών για το 2014 και για πρώτη φορά προβλέπεται αύξηση 1% για το 2015.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι Anonymous μαθαίνουν ιστορία στους Σκοπιανούς


Σάλο έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η δημοσίευση ενός βίντεο το οποίο μοιάζει να είναι παραγωγής των γνωστών χάκερς, Anonymous, και στο οποίο η οργάνωση επιτίθεται στα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας «Μακεδονία».

Στο βίντεο οι Anonymous επικρίνουν την κυβέρνηση των Σκοπίων για την στάση που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας ενώ παράλληλα παραδίδουν μαθήματα ιστορίας στους γείτονες μας.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία με νεκρό 15χρονο στις Άλπεις


Ένας ιταλός έφηβος ηλικίας 15 ετών έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε σήμερα το μεσημέρι από χιονοστιβάδα στις Άλπεις, στα ιταλο-γαλλικά σύνορα, ανακοίνωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νεαρός, που καταγόταν από το Τορίνο, έκανε σκι σε ύψος 2.500 μέτρων στο σταθμό της Κλαβιέρ, ευρισκόμενος σε μια περιοχή με απότομη κλίση στο γαλλικό έδαφος, ανάμεσα στις πίστες της Μονζενέρβ και εκείνες της Βαλ Ζιμόντ.

Το πτώμα του εφήβου βρέθηκε έπειτα από έρευνες μίας και πλέον ωρών.

Μαζί του έκαναν σκι πολλοί άλλοι έφηβοι καθώς και ένας ενήλικας ηλικίας περίπου τριάντα ετών, ο οποίος ήταν εκείνος που κάλεσε σε βοήθεια. Η αστυνομία της Μπαρντονέτσια, πάνω από το Τορίνο, τον ανέκρινε το απόγευμα.

Το σύνολο του αλπινικού τόξου επηρεάζεται αυτές τις ημέρες από χιονοστιβάδες της κατηγορίας 4 σε μία κλίμακα πέντε βαθμίδων.

Χθες, δύο σκιέρ, ηλικίας περίπου τριάντα ετών, με καταγωγή από τη Λιγουρία (βορειοδυτική Ιταλία), έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα στη Βαλ ντ' Αόστε.

Την Πέμπτη, ένας νεαρός Γάλλος από το Ανεσί θάφτηκε κάτω από το χιόνι κοντά στην πόλη Λες Αρνό, κοντά στη Μπαρντονέτσια.

Η εισαγγελία του Τορίνο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνες για τους θανάτους στις δύο αυτές χιονοστιβάδες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έφυγε» η δημοσιογράφος Άννα Σαμπατακάκη


Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 57 ετών η δημοσιογράφος, Άννα Σαμπατακάκη.

Η Άννα Σαμπατακάκη γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής. Επιπλέον, σπούδασε θέατρο στα εργαστήρια υποκριτικής του Κώστα Καζάκου και του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από κλαδικά περιοδικά το 1989 ενώ στη συνέχεια το 1992 εργάστηκε στην εφημ. «ΑΥΡΙΑΝΗ» απασχολούμενη στο ελεύθερο, το οικολογικό και το γυναικείο ρεπορτάζ. Το 1993 πηγαίνει στο «Δημοκρατικό Λόγο» και το 1997 στη «ΒΡΑΔΥΝΗ» όπου καλύπτει το ρεπορτάζ του θεάτρου. Εργάστηκε, επίσης, στις εφημερίδες « DAILY TIMES» και «VETO» καθώς και τον Τ/Σ «MEGA».

Η Άννα Σαμπατακάκη υπήρξε ένας ανήσυχος άνθρωπος με ευαισθησίες και καλλιέργεια. Είχε μεγάλη αγάπη για τις Τέχνες και ιδιαιτέρα το Θέατρο ενώ παράλληλα υπήρξε αγωνίστρια, αξιοπρεπής και αισιόδοξη ακόμη και στις δύσκολες στιγμές του σύντομου βίου της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του συλλυπείται τους οικείους της και αποχαιρετά την καλή συνάδελφο.

Η κηδεία της Άννας Σαμπατακάκη θα γίνει στην Αρεόπολη Λακωνίας την Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013 στις 2μ.μ. Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να παραβρεθούν στην κηδεία θα φιλοξενηθούν από την οικογένειά της.



Διαβάστε περισσότερα...

Στιγμές από τη ζωή του 28χρόνου ειδικού φρουρού


Φανατικός δύτης, αψεγάδιαστος αστυνομικός, ένας άνθρωπος «της παρέας», που έφυγε άδικα. Συνάδελφοι και φίλοι του 28χρονου ειδικού φρουρού και εκπαιδευτή δύτη Θοδωρή Πρεβεζάνου αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την απώλειά του.

Το κακό παραμόνευε την περασμένη Κυριακή στο Χαλάνδρι. Ο Θοδωρής παρέσυρε με τη μηχανή του μια ηλικιωμένη γυναίκα σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση. Μόλις αντίκρισε το άψυχο κορμί της, αποτραβήχτηκε, έβγαλε το περίστροφό του και έδωσε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας πίσω του δεκάδες αναπάντητα «γιατί».

«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο Θοδωρής έφυγε με τόσο τραγικό τρόπο», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» ένας από τους πιο στενούς φίλους του, ο εκπαιδευτής δύτης Βασίλης Τράκος. Οι δυο τους ήταν σχεδόν πάντα μαζί στις καταδύσεις και οι αναμνήσεις πλημμυρίζουν τη σκέψη του Βασίλη. «Ο Θοδωρής πέρασε το πρώτο επαγγελματικό σχολείο, το "ντάιβ μάστερ".

Τον τελευταίο καιρό εργαζόταν μαζί μας ως βοηθός εκπαιδευτής, όποτε οι υποχρεώσεις του στην Αστυνομία το επέτρεπαν. Μαζί είχαμε την ευθύνη για την ασφάλεια των δυτών, στα εκπαιδευτικά γκρουπ.

Καταδυόμασταν συνήθως στο Σούνιο, το Θωρικό, την ευρύτερη Λαυρεωτική και πολύ συχνά στη Μακρόνησο, σε επιλεγμένες περιοχές με πεντακάθαρο βυθό. Πέρα όμως, από την επαγγελματική σχέση μας, συχνά πηγαίναμε οι δυο μας για κατάδυση και υποβρύχια φωτογράφιση. Προσωπικά τον έχω φωτογραφίσει πολλές φορές στον βυθό. Ο Θοδωρής είχε πάθος με την κατάδυση. Σε βάθος αρκετών μέτρων έβρισκε γαλήνη και γινόταν παιδί. Του άρεσε να παίζει με τα μεγάλα ψάρια!», θυμάται ο Βασίλης Τράκος.

«Τη μέρα που συνέβη αυτή η τραγωδία ήμουν στη Σκύρο. Μόλις άκουσα την είδηση, ο νους πήγε στον Θοδωρή, αλλά καθώς τα πρώτα στοιχεία ήταν συγκεχυμένα, μιλούσαν για 33χρονο αστυνομικό, το απέκλεισα να είναι αυτός. Όταν αργότερα επικοινώνησα με κοινούς φίλους, επιβεβαιώθηκε ο αρχικός εφιάλτης. Συγκλονιστήκαμε όλοι μας...».

Όπως λέει, τόσο ο Βασίλης, όσο και άλλοι φίλοι του, ο Θοδωρής ήταν ευγενικός, «έξω καρδιά. Παθιασμένος με τη θάλασσα, όπως και με τη μηχανή του, γυμναζόταν συστηματικά. Στον στρατό ήταν αλεξιπτωτιστής. Σκληραγωγημένος και πειθαρχημένος. Το ίδιο και στις καταδύσεις, ήταν πολύ προσεκτικός και σχολαστικός με τους κανόνες ασφαλούς κατάδυσης.

Ήταν υπεύθυνος αλλά και πολύ φιλικός με τους εκπαιδευόμενους, με τους οποίους συχνά αστειευόταν. ''Εϊ μπόι'' και ''έλα... μαν'' ήταν οι προσφιλείς του προσφωνήσεις, που έκαναν τους συνομιλητές του να νιώθουν αμέσως άνετα μαζί του. Είχε δικούς του «κώδικες» για να δημιουργεί ζεστό κλίμα συνεργασίας».

«Βουτούσαμε συνήθως με ολιγομελή γκρουπ. Από τη μια πλευρά ήταν ο Θοδωρής και από την άλλη εγώ» λέει ο Β. Τράκος. «Σ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης στον βυθό, περίπου 40 με 50 λεπτά, είχαμε το νου μας στην ασφάλεια των ανθρώπων που εκπαιδεύαμε.

Ο Θοδωρής είχε υπευθυνότητα, ήταν συγκεντρωμένος, γνώριζε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει και τηρούσε κατά γράμμα τους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας των καταδύσεων. Δεν υπήρχε περίπτωση να κινδυνέψει εκπαιδευόμενος. Αλλά και στη δουλειά του, ως αστυνομικού, η έννοια του ήταν να μην κινδυνέψει άνθρωπος.

Ο Θοδωρής ήταν φτιαγμένος για να σώζει ζωές και δεν άντεξε, βλέποντας έντρομος, πως, άθελά του, στέρησε μια ζωή! Κανένας δεν συμφωνεί με το τέλος που έδωσε. Ήταν μέγα λάθος... Και μακάρι να ήταν κάποιος δίπλα του εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα, που σήκωνε το όπλο, να τον σταματήσει», λέει ο Βασίλης Τράκος.

Τα καλύτερα λόγια για τον αδικοχαμένο συνάδελφό τους έχουν να πουν και οι αστυνομικοί που πρόλαβαν να τον γνωρίσουν, είτε στην Ομάδα ΔΙΑΣ που υπηρέτησε για μεγάλο διάστημα, είτε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου ως ειδικός φρουρός υπηρετούσε πρόσφατα. Όπως λένε, στον αντίποδα αστυνομικών όπως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο Θοδωρής Πρεβεζάνος έδειξε ότι οι αστυνομικοί κρύβουν ευαισθησία και ευθιξία...

«Δυστυχώς ο συνάδελφος μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα της διαμελισμένης γυναίκας, πνιγμένος από το αίσθημα ευθύνης ξεπέρασε τα όρια της λογικής και προέβη στο απονενοημένο διάβημα. Αξίες σαν και αυτές του συναδέλφου μας, υψηλού αισθήματος δικαίου και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, είναι χρήσιμες σε αυτήν την εποχή του ατομικού συμφέροντος, της αδιαφορίας, του ωχαδερφισμού, αλλά απαραίτητες να υπάρχουν "ζωντανές" ανάμεσά μας», δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Γιάννης Φαναριώτης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Στην οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ η είδηση του θανάτου του Θοδωρή προκάλεσε μεγάλη θλίψη. Το γεγονός ότι ο αδελφός του υπηρετεί ως υψηλόβαθμος αξιωματικός σε Α.Τ. της βόρειας Αττικής, έκανε τους επικεφαλής του Σώματος να χειριστούν την υπόθεση με μεγάλη προσοχή και λεπτότητα. Μάλιστα, πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι η «ανάμειξη» της Αστυνομίας ήταν απαραίτητη προκειμένου να ταφεί με θρησκευτική τελετή ο 28χρονος...

«Η πράξη του Θοδωρή αποτελεί και χαστούκι σε όλους αυτούς τους ανευθυνο-υπεύθυνους που ενώ έχουν προκαλέσει με τις πράξεις τους τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων αδυνατούν να αντιληφθούν την τραγικότητα της πράξης του Θοδωρή, ο οποίος με την ποιότητα του χαρακτήρα του μας αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, αλλά η πράξη του θανάτου του μας έχει παγώσει όλους και αδυνατούμε να την αποδεχτούμε και να τη δικαιολογήσουμε», καταλήγει ο Γιάννης Φαναριώτης.

«Η μεγάλη του αγάπη και για τη μηχανή στάθηκε μοιραία για τον Θοδωρή», λέει ο Β. Τράκος, εξιστορώντας ένα περιστατικό που μαρτυρά πόσο άδικη στάθηκε η μοίρα για τον 28χρονο ειδικό φρουρό. «Πριν από μερικά χρόνια, προσπαθώντας να αποφύγει και τότε μια ηλικιωμένη γυναίκα, στη Λ. Μαραθώνος, έκανε έναν ελιγμό, μ' αποτέλεσμα να ανατραπεί η μηχανή και ο ίδιος να τραυματιστεί με πολλαπλά κατάγματα. Χρειάστηκε πολύμηνη θεραπεία αποκατάστασης και φυσικοθεραπεία για να συνέλθει. Είχε περάσει μια μαρτυρική περίοδο, το 'βαλε πείσμα να ξεπεράσει το πρόβλημα και ανυπομονούσε να ξανανεβεί στη μηχανή του, αλλά κυρίως, να επιστρέψει στις καταδύσεις, στα μαγευτικά τοπία του βυθού».



Δείτε τις φωτογραφίες












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μυστήριο με το θάνατο 17χρονης


Μεγάλες διαστάσεις αναμένεται να πάρει ο θάνατος μίας 17χρονης κοπέλας. Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο δύο άτομα να της έδωσαν με το ζόρι ναρκωτικά και να την κακοποίησαν.

Το κορίτσι, σύμφωνα με το STAR, από ένα διαμέρισμα στην Ηλιούπολη μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου την άφησε ένας νεαρός. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η 17χρονη πέθανε από παθολογικά αίτια μέσα στο σπίτι του και στη συνέχεια έφυγε από το νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε πάρει ναρκωτικά και είχε κακοποιηθεί ενώ οι οικείοι του λένε ότι δεν έπαιρνε ναρκωτικά. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 33χρονο και έναν 37χρονο που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέχθηκε απειλές στο facebook


Μια Ιταλίδα δέχθηκε απειλές στο Facebook από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων επειδή υπερασπίσθηκε τη διεξαγωγή πειραμάτων σε ζώα.

Μια Ιταλίδα η οποία δήλωσε σε καταχώρισή της στο Ίντερνετ ότι χρωστά τη ζωή της σε φάρμακα που αναπτύχθηκαν χάρη σε τεστ που έγιναν σε ποντίκια εργαστηρίου, εμφανίσθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να απαντήσει σε ύβρεις που δέχθηκε από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Η Κατερίνα Σίμονσεν, 25 ετών, δέχθηκε προσβολές και ύβρεις, τις οποίες πολιτικοί έσπευσαν να καταδικάσουν, αφού ανέβασε στο Facebook ένα κείμενο υπέρ των δοκιμών των φαρμάκων σε ζώα.
"Χωρίς αυτές, θα είχα πεθάνει όταν ήμουν εννέα ετών", έγραψε η Σίμονσεν, η ιστορία της οποίας κυριαρχεί στις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια της Ιταλίας.

Ένας ακτιβιστής κατά της ζωοτομίας απάντησε στο Facebook: "Ας πέθαινες αύριο. Δεν θα θυσίαζα ούτε το χρυσόψαρό μου για σένα". Ένας άλλος σχολίασε: "Αν είχες πεθάνει όταν ήσουν παιδί, δεν θα έδινε κανένας δεκάρα".

Σοκαρισμένη από τον τόνο των μηνυμάτων, η Σίμονσεν, η οποία πάσχει από μια σπάνια συγγενή αναπνευστική νόσο που απαιτεί να είναι συνδεδεμένη με φιάλες οξυγόνου, έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο έχει μεταδοθεί σήμερα επανειλημμένα από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

"Θέλω να πάρω πτυχίο ώστε να μπορώ να βοηθήσω να σώζονται ζώα", λέει η Σίμονσεν, η οποία μιλάει ενώ φορά μάσκα οξυγόνου. Έχει μερικά σκυλιά και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια για να γίνει κτηνίατρος.

"Έλαβα μηνύματα που λένε ότι οι ζωές 10 αρουραίων είναι πιο σημαντικές από τη δική μου. Δεν ξέρω σε ποιο πλανήτη ζουν αυτοί οι άνθρωποι και ποιος τους μεγάλωσε", λέει ξεσπώντας σε δάκρυα. "Είμαι ζωντανή χάρη στους γιατρους, στα φάρμακα και στα ζώα που έπρεπε να θυσιαστούν".

Η μητέρα της είπε σε ιταλική εφημερίδα πως έλαβε μηνύματα υποστήριξης στο Facebook και το Twitter απ' όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία και ένα από τον Ματέο Ρέντσι, το δημοφιλή ηγέτη της κεντροαριστεράς που αναμένεται ευρέως ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο νοσοκομείο για τα κοινόχρηστα


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Χαλκίδα με πρωταγωνιστές τον διαχειριστή πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Τραλλέων, και ένοικο του κτιρίου.

Το πετρέλαιο είχε τελειώσει και προχθές πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση με θέμα την πληρωμή των κοινοχρήστων, καθώς από το αποθεματικό της πολυκατοικίας έλειπαν 950 ευρώ.

Όλοι οι ένοικοι έδωσαν το παρών εκτός από την οικογένεια του τρίτου ορόφου, η οποία δεν έχει πληρώσει από τον Ιανουάριο του 2013.

Σήμερα λοιπόν ο διαχειριστής τους επισκέφθηκε και ζήτησε να του αποδοθούν τα οφειλόμενα κοινόχρηστα (250 ευρώ). Ο 40χρονος σύζυγος και πατέρας αρνήθηκε να πληρώσει και στην συνέχεια αντέδρασε βίαια στις πιέσεις του διαχειριστή, βρίζοντας τον και χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Από τις φωνές αναστατώθηκε ολόκληρη η πολυκατοικία και οι ένοικοι μπήκαν στη μέση για να γλιτώσουν τον 60χρονο διαχειριστή, ο οποίος αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας με ελαφρά τραύματα.

Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα επίπεδα του 2006 οι μισθοί


Στα επίπεδα του 2006 «έπεσαν» εφέτος οι μισθοί των Ελλήνων πολιτών, καθώς υποχωρούν για 13 συνεχή τρίμηνα, ή περισσότερα από τρία έτη.

Οι εργαζόμενοι έχουν απολέσει, μέσα σε μια τριετία, το ¼ των αποδοχών τους και η Ελλάδα συγκαταλέγεται, πλέον, στις χώρες με τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, για τις αποδοχές των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα (Δείκτης Μισθών στο σύνολο της οικονομίας, από το α΄ τρίμηνο 2006 έως και το γ΄ τρίμηνο 2013).

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί αύξηση αποδοχών στη χώρα μας, ήταν το β΄ τρίμηνο 2010, όταν ο δείκτης μισθών αυξήθηκε κατά 1,4% (στοιχεία με εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών). Χωρίς εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών, η αύξηση του δείκτη ήταν 0,2%.

Ειδικότερα, το γ΄ τρίμηνο εφέτος, η ετήσια μεταβολή του δείκτη μισθών ανήλθε στο -6% (με διόρθωση εργάσιμων ημερών και χωρίς εποχική διόρθωση) και ήταν η 2η μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο δείκτης μισθών χωρίς εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών, παρουσίασε μείωση 5,9%, το γ΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2012. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011, είχε εμφανιστεί μείωση της τάξης του 10,3%.

Ο δείκτης μισθών με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς προσαρμογή του αριθμού εργάσιμων ημερών, κατέγραψε μείωση 4,4% το γ΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2012. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011, είχε και πάλι παρατηρηθεί μεγάλη μείωση, που ανήλθε σε 9,3%.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η μείωση κατά 6% το γ΄ τρίμηνο εφέτος, ήταν η 2η μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των 28 κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτω από το -7,7% που κατεγράφη στην Κύπρο, με τον μέσο όρο ετήσιας μεταβολής του δείκτη μισθών στην Ε.Ε. να διαμορφώνεται στο +1,2%. Αρνητικό πρόσημο παρουσίασαν μόνον έξι χώρες: Κύπρος (7,7%), Ελλάδα (6%), Τσεχία (2,9%), Ιρλανδία (1,4%), Σλοβενία (0,4%) και Πορτογαλία (0,2%). Ενώ, η χώρα μας κατέχει τα «σκήπτρα» στις μειώσεις μισθών, κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2013 (10,2% το α΄ τρίμηνο και 7,5% το β΄ τρίμηνο). Στον αντίποδα, αυξήσεις μισθών που υπερβαίνουν το 5% σημειώθηκαν το γ΄ τρίμηνο εφέτος, στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοποριακό δίκτυο για την προώθηση των Ζαγοροχωρίων


Δημιουργήθηκε από 18 επιχειρήσεις της περιοχής.

Σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση προχώρησαν 18 επιχειρήσεις από την περιοχή των Ζαγοροχωρίων για την από κοινού προώθηση της περιοχής τους,αλλά και των επιχειρήσεων τους με ένα συνεκτικό τρόπο.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις (14 ξενοδοχεία, 2 εστιατόρια και 2 εταιρείες δραστηριοτήτων) συνέστησαν το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου που θα επικοινωνηθεί με το αγγλικό του όνομα «Zagori Excellence Network» - ΖΕΝ λόγω του σημαντικού βαθμού εξωστρέφειας που θα έχει.

Το «Zagori Excellence Network» (ZEN) είναι ένα δίκτυο επιχειρήσεων οι οποίες θα λειτουργούν ως affiliation, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου (δήμοι Ζαγορίου και Ιωαννίνων) και έχουν ως κοινό στόχο την ενίσχυση της περιοχής και την προώθηση της ως δυναμικό τουριστικό προορισμό, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία διέπεται από την κοινή στρατηγική αλληλεπίδρασης με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, τη θετική συμβολή στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας και την εξασφάλιση αμοιβαίων οφελών για τα μέλη του καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Η αποστολή του ZEN είναι διττή: από τη μία πλευρά να αποτελέσει μια κοινή προσπάθεια προώθησης και ανάδειξης του Ζαγορίου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, όχι μόνο την χειμερινή περίοδο αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Από την άλλη πλευρά, να αποκτήσει μια αυτοτελή δυναμική και να δύναται να προωθήσει τις επιχειρήσεις-μέλη του, μέσα από την αναγνώριση του ίδιου ως τη σύμπραξη των κορυφαίων επιχειρήσεων της περιοχής.

Όπως σημειώνει ο κ. Βασίλης Κατσούπας, πρόεδρος του δικτύου, «το όραμα του ΖΕΝ είναι η δημιουργία ενός πλέγματος επιχειρήσεων, τοπικών και περιφερειακών φορέων, στη βάση της συνεργασίας και της ανάπτυξης συνεργειών με στόχο την ανάδειξη του Ζαγορίου ως τον κορυφαίο προορισμό διακοπών μέσα από την πραγματική βελτίωση της παροχής υπηρεσιών και της προσφοράς μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες του Ζαγορίου».

Το αμέσως προσεχές διάστημα το «Zagori Excellence Network» θα ανακοινώσει σειρά καινοτόμων δράσεων για την προώθηση της περιοχής σε Ελλάδα και εξωτερικό με έμφαση, στην ισραηλινή, γαλλική και γερμανική αγορά.

Tη διαχείριση, προβολή και προώθηση του νεοσύστατου αυτού affiliation έχει αναλάβει η «The Synergies Project» των κ.κ. Κωνσταντίνου Καπόπουλου, Δημήτρη Ντόκορου και Δημήτρη Μαζιώτη με εξειδίκευση στον τομέα Destination Development & Management.

Όπως σημειώνει ο κ Μαζιώτης « Η δημιουργία του ZEN - "Zagori Excellence Network" δείχνει το δρόμο και σε άλλους προορισμούς και περιοχές ανά την Ελλάδα, για την σημασία της λήψης πρωτοβουλιών από τις ίδιες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό και τη δυνατότητά τους να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους προς τον επισκέπτη. Ταυτόχρονα καταδεικνύει τη δυναμική τους στην ανάδειξη και προβολή μιας περιοχής μέσω της υιοθέτησης ενός ευέλικτου σχεδίου δράσης μακριά από την αναπόφευκτη γραφειοκρατία κρατικών και περιφερειακών δομών».



Διαβάστε περισσότερα...

Επαγγέλματα «θυσία» στο βωμό της επιστήμης


Οι καλύτερες και πιο περίεργες δουλειές που έχετε ακούσει.

Υπάρχουν οι τυχεροί και οι άτυχοι. Όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, είναι αυτοί που κάνουν ως επάγγελμα αυτό που ήθελαν για πάντα στη ζωή τους, ενώ όσοι ανήκουν στη δεύτερη… συνήθως γκρινιάζουν για… «την τύχη τους».

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όμως αν αυτό που κάνετε είναι… το «χειρότερο ή πιο περίεργο επάγγελμα του κόσμου»;

Ίσως να βρείτε μερικά από αυτά στη λίστα που ακολουθεί. (Ενδιάμεσα υπάρχουν και μερικά αξιοζήλευτα επαγγέλματα… έτσι για ποικιλία).

Συλλέκτης… κοπριάς μαϊμούδων



Όλοι βρίσκουν συμπαθητικές τις μαϊμούδες και τα πιθηκάκια. Όμως λίγοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν πολύ… κοντά σε αυτές. Ένας από αυτούς είναι ο υποψήφιος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο Drexel, περιβαλλοντολόγος, Jake Owens, ο οποίος μελετά την οικολογία και συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου είδους μαϊμούδων (drill monkeys).
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ταξιδεύει συχνά σε μέρη όπως το νησί Bioko στις δυτικές ακτές της Αφρικής, όπου αναγκάζεται να περιπλανιέται μέσα σε μέρη με έντονη βλάστηση, όπου ζουν πολλά είδη φιδιών για να συλλέξει… κοπριά από τις μαϊμούδες!

Το 2010 ο επιστήμονας ερεύνησε μια παράνομη αγορά κρέατος στην Ισημερινή Γουινέα, όπου οι έμποροι πουλούσαν κρέας από απειλούμενα πρωτεύοντα θηλαστικά. Ο ίδιος πήρε εκατοντάδες δείγματα από τρίχωμα και ιστούς για να κάνει αναλύσεις. Με τα στοιχεία αυτά σκοπεύει να εντοπίσει τις περιοχές, όπου γίνεται η λαθροθηρία. «Η πλειοψηφία των ανθρώπων στην αγορά με μισεί γι’ αυτό που κάνω και γι’ αυτό που αντιπροσωπεύω. Με έχουν κυνηγήσει με μαχαίρια και σκούπες, με έχουν φτύσει στα πόδια και γενικά δεν κρύβουν την αντιπάθειά τους στο πρόσωπό μου» είπε ο ίδιος, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Popular Science.

Δοκιμαστής και παρασκευαστής γεύσεων παγωτού


Ο Chris Rivard είναι ο «γκουρού της γεύσης» στη διάσημη εταιρεία παγωτών Ben & Jerry’s. Έχει ειδικευτεί στην Επιστήμη των Τροφίμων και Διατροφή και ασχολείται με την παρασκευή… λαχταριστών γεύσεων παγωτού. Βέβαια καμιά φορά ίσως να μην είναι και τόσο… λαχταριστές, αφού έχει δοκιμάσει «συνταγές» όπως: παγωτό με γεύση ψητού σκόρδου!

Μια φορά το χρόνο ταξιδεύει μαζί με τους συνεργάτες του σε διαφορετικό μέρος του κόσμου για να εμπνευστούν νέες γεύσεις και προϊόντα.

Ερευνητής της «κουλτούρας» των Juggalo


Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες θαυμαστές του συγκροτήματος Insane Clown Posse (ICP) συγκεντρώνονται σε ένα ανοιχτό χώρο στο Cave-in-Rock του Ιλινόις για την «ετήσια συγκέντρωση των Juggalos».

Στο διάστημα των πέντε ημερών, οι «Juggalos», όπως αυτοαποκαλούνται οι θαυμαστές του γκρουπ, παρακολουθούν συναυλίες ρα, καταναλώνουν διάφορες «ουσίες» και κοινωνικοποιούνται σε εκδηλώσεις με τίτλους όπως: «DJ Clay’s Horny Nuts and Big Butts Party».

Και η Rahima Schwenkbeck είναι εκεί για να τα καταγράψει όλα. Η διδακτορική φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο George Washington, μελετά την κουλτούρα των Juggalo, προκειμένου να καταλάβει πώς οι ICP είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία, παρότι θεωρούνται ως «η πιο μισητή μπάντα του κόσμου».

Το μόνο που έχει ορκιστεί ότι δε θα κάνει «για το καλό της επιστήμης της» είναι… να βουτήξει στην πισίνα που είναι γνωστή ως «η λίμνη της ηπατίτιδας».

Συλλέκτης και αναλυτής νεκρών τάρανδων


Λίγοι ερευνητές στον κόσμο έχουν πιο… «γερό στομάχι» από τον John Vucetich. Ο αναπληρωτής καθηγητής οικολογίας στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν μελετά τη δυναμική των πληθυσμών γκρι λύκων και ταράνδων στο νησί Royal, στη Lake Superior της Μινεσότα, που αποτελεί Εθνικό Πάρκο. Στο πλαίσιο της δουλειάς του αναγκάζεται να εντοπίσει νεκρά κουφάρια ταράνδων. Όταν τα εντοπίσουν τα διαμελίζουν με τσεκούρια και μαχαίρια για να μπορέσουν να τα κουβαλήσουν. Όταν πάρουν τα κομμάτια που θέλουν, τα οποία μπορεί να ζυγίζουν μέχρι και 18 κιλά, πρέπει να τα κουβαλήσουν, περπατώντας πολλές φορές μέσα σε απάτητες χιονισμένες εκτάσεις, όπου το στρώμα του χιονιού είναι πολλά εκατοστά. Με τα στοιχεία που συλλέγουν προσπαθούν να καταλάβουν πώς ο υποσιτισμός των ζώων αυτών, επηρεάζει την ικανότητά τους να αποφεύγουν τους θηρευτές τους.

Μηχανικός σε Corvette


Ο Alex MacDonald πληρώνεται για να οδηγεί Corvettes και δοκιμάζει αυτοκίνητα σε ιδιαίτερες επιφάνειες, όπως πάγος, χαλίκι και άμμος για να αξιολογήσει τις επιδόσεις των συστημάτων πέδησης κ.ά. «Είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου. Θα πλήρωνα για να την κάνω» λέει ο ίδιος.

Μηχανικός στο μετρό


Πάνω από 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται με το μετρό της Νέας Υόρκης κάθε μέρα, στις υπόγειες σιδηροδρομικές γραμμές που εκτείνονται συνολικά σε μήκος 1.062 χιλιομέτρων.

Για να λειτουργήσουν όμως οι συρμοί υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι, που αναγκάζονται να δουλεύουν στα σκοτεινά, υγρά και γεμάτα τρωκτικά και άλλα ζωύφια υπόγεια τούνελ, όπου η θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι ανυπόφορη και το χειμώνα επικρατεί παγωνιά. «Δε μπορεί κανείς να φανταστεί ακριβώς πώς είναι ένα τέτοιο… εργασιακό περιβάλλον» λέει ο Joe Leader. «Ορισμένοι έμειναν στην κυριολεξία ακίνητοι και αμίλητοι από το φόβο».

Εκτροφέας κοριών


Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «κοριός» η πλειοψηφία των ανθρώπων κάνει –το λιγότερο- γκριμάτσες αηδίας και αποτροπιασμού.

Όχι όμως και ο Scott Harrison, ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους. Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Οχάιο εκτρέφει τα μικροσκοπικά αυτά ζωύφια στο εργαστήριό του, προκειμένου να… υπάρχει «υλικό» για να γίνονται πειράματα… για την εξάλειψή τους!

Στο εργαστήριό του υπάρχουν πάνω από 30 διαφορετικοί πληθυσμοί (αποτελούμενοι από δεκάδες χιλιάδες μέλη) με διαφορετικό βαθμό αντίστασης στα εντομοκτόνα.

Κάθε μέρα, ο Harrison, ταΐζει τα «μικρά του» με αίμα από κουνέλια!

Αστρονόμος στο Νότιο Πόλο το χειμώνα



Το 2005 η Cynthia Chiang, τότε απόφοιτος τμήματος φυσικής Caltech, είχε την επιλογή να διαλέξει ανάμεσα σε εργασιακή εμπειρία με τηλεσκόπιο είτε στη Χαβάη, είτε στην… Ανταρκτική.

«Δε χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ» είπε η ίδια: «Εισιτήριο για τη Χαβάη μπορείς να πάρεις οποιαδήποτε στιγμή».
Πήγε λοιπόν στο ερευνητικό κέντρο Amundsen-Scott South Pole Station, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και όπου περνούσε τις ημέρες της μελετώντας… την κοσμική ακτινοβολία!

Μάλιστα, το 2012 αποφάσισε να επιστρέψει εκεί... τη χειμερινή περίοδο!

Δοκιμαστής προϊόντων σε… ακραίες συνθήκες



Ο Mark Gammage είναι υπεύθυνος στην εταιρεία Amway’s Reliability Lab, όπου επιβλέπει τέσσερις ανθρώπους να… αναπτύσσουν πολύπλοκους εξοπλισμούς και λογισμικά… και στη συνέχεια να εφευρίσκουν τρόπους για να τα καταστρέφουν! Απώτερος σκοπός να δημιουργήσουν τα «τέλεια» προϊόντα!

Ερευνητής βακτηρίων του πεπτικού συστήματος



Η δουλειά του Glenn Gibson δεν είναι και τόσο… ευωδιαστή! Ο καθηγητής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου United Kingdom στο Reading εξετάζει τα βακτήρια που υπάρχουν στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, προκειμένου να αναπτύξει θεραπείες για διαταραχές όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Για να διεξάγει τα πειράματά του ρίχνει ένα υγρό που έχει φτιαχτεί από… περιττώματα εθελοντών σε προσομοιωτές ανθρώπινου πεπτικού συστήματος.

«Η μυρωδιά έχει εμποτίσει το εργαστήριο, για να μην πω ολόκληρο το κτίριο» λέει ο ίδιος, ο οποίος για να προστατευτεί εκτός από γάντια φορά συνεχώς μια μάσκα στο πρόσωπό του!



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολυμπιονίκης νεκρός σε τροχαίο


Στην άσφαλτο άφησε την τελευταία του πνοή ο Μπεσίκ Κουντούχοφ, ο οποίος με τη σημαία της Ρωσίας κατέκτησε ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ελευθέρα πάλη.




Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της πάλης καθώς έχασε ένα σημαντικό μέλος της.

Ο γεννημένος το 1986 Μπεσίκ Κουντούχοφ πέθανε όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Κρασνοντάρ και Βλαντικαφκάζ.

Για αρκετά χρόνια ήταν κυρίαρχος στα 55 και 60 κιλά, έχοντας ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής 4 φορές (2007, 2009, 2010, 2011), ενώ ήταν τρίτος το 2006.

Σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο το 2008 στο Πεκίνο στα 55 κιλά και το ασημένιο τέσσερα χρόνια αργότερα στο Λονδίνο, αλλά στην κατηγορία των 60 κιλών..



Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ


Φίλοι και θαυμαστές του πιλότου έχουν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για την υγεία του Μίχαελ Σουμάχερ, η κατάστασή του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες, ενώ απειλείται η ζωή του.



Στο νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ έχουν μεταβεί φίλοι και θαυμαστές του επτά φορές παγκοσμίου πρωταθλητή της Formula 1, σύμφωνα με την εφημερίδα Dauphiné Libéré.

Ο Μίχαελ Σουμάχερ, είχε ατύχημα κάνοντας σκι στο Méribel στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Ο γερμανός πιλότος μεταφέρθηκε αμέσως μετά το ατύχημα με ελικόπτερο στη Γκρενόμπλ.



Διαβάστε περισσότερα...

To «άσχημο» ψάρι που δεν το ήθελε κανείς


Μήνυμα αγάπης, χρονιάρες μέρες...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνονται και πληθύνονται οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις


Στα 62,88 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Εντολή σε εφορίες να προχωρούν σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο παρέσχε η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για τις Δημοσιές Οικονομικές Υπηρεσίες ΦΑΕ Πειραιά, Α΄ Αθηνών, Ηλιούπολης και Κηφισιάς οι οποίες θα προχωρούν εφεξής στην έκδοση ηλεκτρονικών κατασχετηρίων, ήτοι θα αποστέλλουν στα πιστωτικά ιδρύματα εντολές για την λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης. Αν και τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα αποστέλλονται πιλοτικά από τις εν λόγω εφορίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 στη διαδικασία θα ενταχθούν και άλλες ΔΟΥ.

Βάσει της διαδικασίας αυτής, οι τράπεζες υποχρεούνται εντός δέκα ημερών από τότε που θα λάβουν το αίτημα των φορολογικών Αρχών να ελέγξουν τους λογαριασμούς του οφειλέτη και να προχωρήσουν σε κατάσχεση, με βάση τα ποσά των χρεών του. Η κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 500 ευρώ, ποσό που αυξάνεται σε 1.500 ευρώ εάν πρόκειται για λογαριασμό μισθοδοσίας.

Μέχρι πρότινος για να ολοκληρωθεί μια κατάσχεση καταθέσεως απαιτούνταν ακόμα και τρεις μήνες. Το δικαστικό τμήμα των ΔΟΥ έβγαζε την εντολή, δικαστικοί επιμελητές έπρεπε να επιδώσουν την εντολή κατασχέσεως σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα ξεχωριστά και αφού γινόταν ο έλεγχος των καταθέσεων προχωρούσε η κατάσχεση.

Πλέον έχουν δημιουργηθεί δύο ηλεκτρονικοί κόμβοι για τη διεκπεραίωση των εντολών ηλεκτρονικής κατασχέσεως. Ένας στην Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, μέσω του οποίου οι ελεγκτικές υπηρεσίες υποβάλλουν τα ηλεκτρονικά αιτήματα κατασχέσεως και ένας στην Τειρεσίας ΑΕ η οποία διαβιβάζει τα αιτήματα σε όλες τις τράπεζες. Έτσι, η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε δέκα ημέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει να λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής εισπράξεως από τις Εφορίες ιεραρχικά, ήτοι να ξεκινούν από τα πιο μεγάλα χρέη και σταδιακά να πηγαίνουν προς τα πιο μικρά.

Σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ανέρχεται στα 62,88 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 22,98 δισ. ευρώ οφείλονται από φυσικά πρόσωπα και 39,89 δισ. ευρώ από 487.686 επιχειρήσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνονται οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών


Χωρίς εφορίες στις 2 και 3 Ιανουαρίου.

Κλειστές για το κοινό θα είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου, οι Εφορίες της χώρας και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι οι προθεσμίες εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες.

Επίσης, οι Εφορίες Α΄ και Β΄ Ηρακλείου θα λειτουργούν κανονικά έως τις 19 Ιανουαρίου, καθώς από τις 20 του ίδιου μηνός θα πάψουν να υφίστανται και θα λειτουργεί πλέον η Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ρώσος που έβαλε φραγή στο facebook


Το ιντερνετικό «γαλατικό χωριό» που αντιστέκεται στον αμερικανικό κολοσσό
.
Όσοι διάβαζαν ή διαβάζουν Αστερίξ, γνωρίζουν καλύτερα τι σημαίνει να ζει κανείς στο γαλατικό χωριό. Για την περίπτωση του Πάβελ Ντούροφ άλλωστε, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Κι αυτό γιατί ο ίδιος, φτιάχνοντας το ρωσικό Vkontakte, αντιστέκεται σθεναρά στην εισβολή του Faceboo, του Google και του Yahoo. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κοινωνικό δίκτυο Vkontakte, το ψαχτήρι Yandex και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο mail.ru είναι χιλιόμετρα μακριά σε δημοφιλία σε σχέση με τους παγκόσμιους κολοσσούς που προαναφέραμε.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος της Κυριακής» παρά το γεγονός ότι το Facebook χει 1,16 δισ. ενεργούς χρήστες, όντας το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο σε 127 από τις 137 χώρς για τις οποίες υπάρχουν σχετικά στοιχεία, στη Ρωσία, αλλά και στην Κίνα οι κανόνες του παιχνιδιού είναι διαφορετικοί.

Στην Κίνα η κυβερνητική λογοκρισία έχει ορθώσει το ανάστημά της, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε χιλιάδες δημοφιλείς ιστοσελίδες. Η υπηρεσία μηνημάτων QQ και το κοινωνικό δίκτυο Qzone της Tencent, το ψαχτήρι της Baidu και το κινέζικο Ebay, γνωστό ως Alibaba έχουν επικρατήσει κατά κράτος στη χαώδη κινεζική αγορά.

Σε ό, τι αφορά στη Ρωσία πάντως, ο ντόπιος "Μαρκ Ζούκεμπεργκ", Πάβελ Ντούροφ, τα έχει καταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.



Φυσικά τα σχέδιά του δεν σταματούν εκεί. Ο ίδιος έχει δηλώσει, θα ήθελε το VK να σταθεροποιηθεί στη Ρωσία και αμέσως μετά να ανοιχτεί και τον υπόλοιπο κόσμο, ειδικά σε αυτόν έξω από το ρωσική σφαίρα επιρροής. Ήδη το Φεβρουάριο 92% των Ρώσων χρηστών του διαδικτύου και 44% του συνολικού ρωσικού πληθυσμού, χρησιμοποιούσαν το VK. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία το VK έχει 51,6 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως στη Ρωσία, ενώ προστιθέται περίπου 130.000 κάθε μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Ντουρόφ κατέχει το 12% της μητρικής εταιρείας του VK (η υπόλοιπη περιουσία του υπολογίζεται στα 200.000.000 δολάρια). Μεγαλύτερος μέτοχος - με ποσοστό 48% - είναι το fund United Capital Partners, ο οποίο αγόρασε το μετοχικό πακέτο από τους Ρωσο - ισραηλινούς επιχειρηματίες Λεβιέφ και Μιριλασβίλι. Ο τελευταίος τηςν περασμένη άνοιξη έλαβε για το 40% του VK που είχε στην κατοχή του, 1,12 δισ. δολάρια. Το υπόλοιπο 40% των μετοχών ανήκει στον μεγάλο διαδικτυακό όμιλο mail.ru ο οποίος έχει επικεφαλής και μεγαλομέτοχο τον πλουσιότερο Ρώσο, Αλίσερ Ουσμάνοφ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 10 μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου


Πρόκληση για κάθε ταξιδιώτη να τις διασχίσει.

Εντυπωσιακές εικόνες, μαγευτικά τοπία και κρεμαστές γέφυρες που κόβουν την ανάσα.

Αν αγαπάτε την οδήγηση και θέλετε να διασχίσετε μοναδικής ομορφιάς τοπία, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τις δέκα μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου, με βάση το μήκος τους.

Vasco da Gama Bridge – 17.184,928 μέτρα



Η Vasco da Gama Bridge της Λισαβόνας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, και εκτείνεται σε μια συνολική απόσταση 17.184,928 μέτρων. Η κατασκευή της κράτησε τρία χρόνια και η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία το 1998 για να γιορτάσει την 500η επέτειο της ανακάλυψης από το Vasco da Gama της θαλάσσιας διαδρομής από την Ευρώπη στην Ινδία. Σχεδιασμένη για να αντέχει σε ανέμους 19 μποφόρ και σεισμούς τέσσερις φορές ισχυρότερους από τον ισχυρότερο που έχει ποτέ χτυπήσει τη Λισαβόνα, η γέφυρα αναμένεται να λειτουργεί τουλάχιστον για 120 χρόνια.

Incheon Bridge – 18.384 μέτρα



Αποδεικνύεται ότι η εταιρεία Samsung κάνει κι άλλα πράγματα εκτό από το να κατασκευάζει smartphones. Η διάσημη κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών χρημοτοδότησε επίσης την κόστους 1.400.000.000 δολαρίων γέφυρα Incheon λίγο έξω από τη Σεούλ. Αν είστε ταξιδιώτες και θέλετε να φτάσετε στην πρωτεύουσα, θα περάσετε από αυτή την εντυπωσιακή καλωδιωτή γέφυρα στο δρόμο σας από το αεροδρόμιο Incheon στην πόλη της Σεούλ.

6th October Bridge – 20.513,04 μέτρα



Ενώ η γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου στο Κάιρο πήρε το όνομα της από μια και μόνο μέρα που συμβολίζει το ξέσπασμα του πολέμου του Οκτωβρίου του 1973, χρειάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Τα περισσότερα από τα 20.513 μέτρα υπερυψωμένου αυτοκινητοδρόμου περνούν πάνω από την ξηρά, αλλά η γέφυρα διασχίζει τον ποταμό Νείλο δύο φορές, και με μισό εκατομμύριο ανθρώπους να τη χρησιμοποιούν κάθε μέρα, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί κάνεις μέχρι και 45 λεπτά για να τη διασχίσει.

Chesapeake Bay Bridge-Tunnel – 24.140,16 μέτρα



Οι αυτοκινητιστές που έκαναν το ταξίδι από το Norfolk στο Delaware Valley πριν από την κατασκευή της Chesapeake Bay Bridge- Tunnel θα έπρεπε να οδηγούν πολύ περισσότερο για να φτάσουν στον προορισμό τους. Μπορούν να ευχαριστούν αυτή τη γέφυρα που συνδυάζει και σήραγγα για την εξοικονόμηση περίπου μιάμισης ώρας οδήγηση.

Atchafalaya Basin Bridge – 29.291,280 μέτρα



Οδηγώντας μέσα στη Λουιζιάνα, μερικές φορές οι ταξιδιώτες νιώθουν σαν να μην είναι πάνω σε μια γέφυρα, ειδικά στο σημείο μεταξύ Baton Rouge και Lafayette. Αυτό το σημείο του αυτοκινητοδρόμου περνά πάνω από την λεκάνη Atchafalaya, το μεγαλύτερο βάλτο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Donghai Bridge - 32.491,68 μέτρα



Η 32.491,68 μέτρων Donghai Bridge είναι μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο που διασχίζουν τη θάλασσα. Εκτείνεται από τη Σαγκάη μέχρι το Yangshan περνώντας πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Δυστυχώς, οι τουρίστες στην Κίνα δεν επιτρέπεται να οδηγούν, οπότε θα απολαύσετε αυτή την καλωδιακή γέφυρα από την άνεση ενός ταξί.

Runyang Bridge – 35.658,552 μέτρα



Αν και οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να θαυμάσουν τον ποταμό Yangtze από ένα κρουαζιερόπλοιο, μπορείτε επίσης να τον δείτε περνώντας από αυτή τη γέφυρα ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει το Πεκίνο και τη Σαγκάη. Όταν η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 2005, ήταν η τρίτη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Κίνα, μια χώρα με τεχνογνωσία στις μεγάλες γέφυρες.

Hangzhou Bay Bridge – 35.672,8776 μέτρα



Η πόλη Hangzhou είναι διάσημη για τις γραφικές της γέφυρες στην περιοχή West Lake, αλλά φιλοξενεί επίσης μια πολύ μεγαλύτερη γέφυρα, την Hangzhou Bay Bridge. Χρειάστηκαν πάνω από 600 εμπειρογνώμονες και περίπου 10 χρόνια για να προγραμματίσουν και να σχεδιάσουν την καλωδιωτή γέφυρα, και πολλά από τα τμήματα της έπρεπε να κατασκευαστούν στην ξηρά και να μεταφερθούν στη θάλασσα.

Manchac Swamp Bridge – 36.710,112 μέτρα



Στη Λουιζιάνα, περίπου το ένα τρίτο των αυτοκινητοδρόμων που διέρχονται την περιοχή περνούν από τη Manchac Swamp Bridge. Δεδομένου ότι κάθε ένας από τους τσιμεντένιους πασσάλους έπρεπε μεταφερθεί περίπου 76 μέτρα μέσα μέσα στον βάλτο, κάθε μίλι της γέφυρας κόστισε κατά μέσο όρο 7.000.000 δολάρια για να ολοκληρωθεί.

Lake Pontchartrain Causeway – 38.441,9856 μέτρα



Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η Pontchartrain Causeway είναι η μεγαλύτερη γέφυρα που περνά πάνω από το νερό, τα νερά της λίμνης της Νέας Ορλεάνης Pontchartrain για να είμαστε ακριβείς. Η γέφυρα είναι τόσο μεγάλη που για μια τεράστια απόσταση, δεν μπορούμε να δούμε ξηρά σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...