Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Οι πιο… παράξενες καρέκλες


Καρέκλες σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη ή χρώματα, κατασκευασμένες με περίεργα υλικά, ανακυκλωμένα ή μη, αποτελούν συχνά το σημείο αναφοράς της έμπνευσης κάθε σχεδιαστή.





Είτε χρησιμοποιήθηκαν φελλοί, πιρούνια ή κουτάλια, ακόμη και ξύλινα παιδικά παιχνίδια, ένα είναι σίγουρο: Όπου κι αν καθίσεις… θα κάνεις τη διαφορά!














Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ιαπωνία μέσα από τον φωτογραφικό φακό


Καθημερινά στιγμιότυπα στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Πολύβουες πολυπληθείς πόλεις αλλά και γαλήνια ομορφιά, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να συνοψίσει τη ζωή και το τοπίο στην Ιαπωνία.

Τα διαφορετικά πρόσωπα της χώρας αποτυπώνει στο φακό του ο φωτογράφος Takashi Yasui από την Οσάκα. Από το 2012 που ξεκίνησε να μοιράζεται τις φωτογραφίες του στο Instagram έχει κερδίσει χιλιάδες followers που περιμένουν το επόμενο «κλικ» του.

Οι περισσότερες από χίλιες εκπληκτικές φωτογραφίες καταγράφουν τις ημερήσιες εκδρομές του στους πολλούς προορισμούς εντός της χώρας του αλλά και στιγμιότυπα της ζωής στην πόλη.

Ο ίδιος λέει πως η έμπνευση για να αρχίσει να φωτογραφίζει τις περιπέτειές του και τη φύση γεννήθηκε όταν γνώρισε άλλους ταλαντούχους φωτογράφους από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Γαλλία το 2011.


































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γη με τους χίλιους καθρέφτες!


Όταν η δεξιοτεχνία του φωτογράφου συναντά την ανυπέρβλητη ομορφιά της φύσης - Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Ο Μαλαισιανός φωτογράφος Alex Goh Seong ταξίδεψε στην Yuanyang της Κίνας για να αιχμαλωτίσει στο φακό του τις υπέροχες αντανακλάσεις των ορυζώνων που θυμίζουν πολύχρωμη παλέτα με καθρέφτες.

Για να επιτύχει τις λήψεις αυτές, ο φωτογράφος ήταν έτοιμος ακριβώς μισή ώρα πριν τη δύση του ήλιου για να φωτογραφίσει τις αντανακλάσεις του λυκόφωτος στο εντυπωσιακό τοπίο.

Με μια πιο προσεκτική ματιά, στις φωτογραφίες του Seong φαίνονται και οι μικροσκοπικές φιγούρες των ανθρώπων στους ορυζώνες.

Σε άλλες λήψεις του στην ίδια περιοχή ο φωτογράφος αναδεικνύει τη γαλήνη που αποπνέει το τοπίο στο πρώτο φως της ανατολής.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο βράχος που μοιάζει με… πλοίο


Ένας παράξενος βράχος βρίσκεται στα ανοιχτά της Κορσικής και προκαλεί το ενδιαφέρον των τουριστών. Ο λόγος; Το σχήμα του θυμίζει πλοίο που πλέει στη θάλασσα.



Ο σχηματισμός υπάρχει εδώ εκατοντάδες χρόνια και ένας φάρος στο Ψηλότερο σημείο του βράχου συμπληρώνει ιδανικά την εικόνα, καθώς φωτίζεται όπως το φως του πλοίου ανάβει το βράδυ στο ψηλότερο σημείο του καταστρώματος. Ο βράχος έλαβε το σχήμα αυτό μέσα στο πέρασμα των χρόνων, καθώς οι άνεμοι αλλά και το νερό διάβρωσαν διάφορα σημεία του, δίνοντάς του το σχήμα πλοίου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία του κόσμου σε 90 δευτερόλεπτα


Δείτε την ιστορία του κόσμου μας σε ένα συγκλονιστικό βίντεο 90 δευτερολέπτων…




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το αυτοκίνητο του μέλλοντος - Το οδηγείς... με ένα νεύμα


Ονομάζεται Rinspeed XchangeE και θα παρουσιαστεί στις 6 Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος που δεν χρειάζεται να το οδηγήσετε εσείς, αφού μπορεί να κινηθεί μόνο του.

Πρόκειται για ένα αυτόνομο, πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο και κατασκευάστηκε από Ελβετούς βασισμένο πάνω στο Tesla S.

Το τιμόνι κινείται με το νεύμα του οδηγού και η θέση του συνοδηγού είναι ένα λειτουργικό γραφείο. Έχει οθόνες παντού και φυσικά όταν κουραστείτε να μιλάτε ή να γράφετε μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να οδηγήσετε.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πετάξτε» πάνω από το Hong Kong με τις εικόνες της Google


Περιηγηθείτε ανάμεσα στους ουρανοξύστες από... αέρος.

Το Google Street View φαίνεται πως επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στην εικονική πραγματικότητα, με τις προσπάθειες του διαδικτυακού κολοσσού προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση να μην έχουν... ταβάνι. Αυτή τη φορά προσέθεσε στο Google Maps νέες αεροφωτογραφίες από το Hong Kong για να πετάξετε από πάνω του.

Περιηγηθείτε ανάμεσα στους ουρανοξύστες πάνω από τα εκπληκτικά παραθαλάσσια τοπία, όπως σας προτρέπει o Dominic Allon από τη Google του Hong Kong.

Παρόλο που όλο το σχέδιο μοιάζει με μια ακόμα συλλογή 3D εικόνων στους χάρτες, πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο, σύμφωνα με το VentureBeat, καθώς η Google αναβαθμίζει και το Street View σε πολλά μέρη του κόσμου όπως τις Φιλιππίνες.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια ημέρα επιζώντων αυτοκτονίας


Για κάθε μία αυτοκτονία μένουν πίσω τουλάχιστον 8-10 άτομα που πενθούν.

Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Αυτοκτονίας η σημερινή και στο πλαίσιό της ο μη κυβερνητικός οργανισμός ΚΛΙΜΑΚΑ καλεί όσους μαστίζονται και υποφέρουν από την τραγωδία της αυτοκτονίας οικείων τους προσώπων, να στραφούν στο Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και να ζητήσουν βοήθεια.

«Τους ζητάμε να τολμήσουν. Να μιλήσουν εκεί που πρέπει. Θα αλαφρώσουν την ψυχή τους και την ψυχή των αγαπημένων τους που έφυγαν. Αλλά και για όσους μπόρεσαν να ματαιώσουν το τελευταίο βήμα, στο κενό, δεν είναι αργά. Όπου δεν υπάρχει ελπίδα, υπάρχει βοήθεια. Δεν είναι σλόγκαν. Είναι αλήθεια» αναφέρουν χαρακτηριστικά άτομα της Ομάδας Επιζώντων Αυτοκτονίας της Κλίμακας, που τώρα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον οργανισμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτοκτονίας είναι αφιερωμένη στους πενθούντες αυτοκτοκτονίας. Πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει συγγενικό, φιλικό ή οικείο πρόσωπο από αυτοκτονία, με σημαντικές συνέπειες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πολλές φορές δύσκολο, καθώς λίγοι είναι αυτοί που θα μπορέσουν να αποδεχτούν το γεγονός της αυτοκτονίας. Το στίγμα και οι ψίθυροι του κοινωνικού περίγυρου δυσκόλεψαν τις ζωές πολλών επιζώντων. Όπως σημειώνει η ΚΛΙΜΑΚΑ, «κάποιοι από αυτούς μπορούν ανοιχτά να πουν ότι ο άνθρωπός τους αυτοκτόνησε. Οι περισσότεροι, όμως, χρειάστηκε να ισχυριστούν ξαφνικές ασθένειες και ατυχήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία «περίεργη» γειτονιά, έναν «άκαμπτο» ιερέα. Κάποιοι ταλαιπωρούνται χρόνια μη μπορώντας να μπουν στο σπίτι του αυτόχειρα, στη «σκηνή του εγκλήματος», αποστερημένοι προσωπικών αντικειμένων και αναμνήσεων».

Το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας λειτουργεί σήμερα από την ΚΛΙΜΑΚΑ, έναν κοινωνικό φορέα που συνέδραμε ουσιαστικά από το 2000 στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης αποκλεισμένων πληθυσμιακών ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε πρώτο επίπεδο, οι δράσεις και τα προγράμματα του φορέα στοχεύουν στην πολύπλευρη ενδυνάμωση των κοινωνικά αποκλεισμένων προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης ενός ενεργού ρόλου απέναντι στη ζωή, προς την υπεύθυνη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, τη σταδιακή αυτονόμηση και την ισότιμη ένταξη στον κοινωνικό ιστό.

Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες και μελέτες, για κάθε μία αυτοκτονία μένουν πίσω τουλάχιστον 8-10 άτομα που πενθούν.

Στην Ελλάδα, μόνο για το 2013 καταγράφηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, 533 αυτοκτονίες. Αυτές, σύμφωνα με τους συντηρητικότερους υπολογισμούς, αφήνουν πίσω τουλάχιστον 2500-3000 επιζώντες ετησίως.

Η Διεθνής Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, στην οποία η ΚΛΙΜΑΚΑ συμμετέχει ως εθνικός αντιπρόσωπος, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα του ζητήματος, έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα εργασίας για τους επιζώντες με στόχο την έρευνα, ευαισθητοποίηση και προώθηση δράσεων υποστήριξής τους.

Υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης και η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία (τηλεφωνικός αριθμός 1018) λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι κλήσεις, από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έχουν αστική χρέωση. Είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Anonymous: Οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να χτυπήσουν την Κυριακή


Η ομάδα hacker "Anonymous" δημοσίευσε σήμερα την πληροφορία ότι οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν τρομοκρατικά χτυπήματα αύριο στις ΗΠΑ, την Ινδονησία, την Ιταλία και το Λίβανο και το Παρίσι.

Σε ανακοίνωση τους, επικαλούνται στοιχεία που έχουν συλλέξει λίγες μέρες μετά τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και λένε οτι η πρώτη περιοχή που επίκειται επίθεση είναι η Ατλάντα.

Δείτε το βίντεο του Μega:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζωγραφιές έτοιμες να βγουν από...το χαρτί


Οι καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν τα σχέδια που ακολουθούν δεν έχουν μόνο εξαιρετικό ταλέντο και τεχνική αλλά και μοναδική φαντασία.

Τα σχέδια τους δείχνουν έτοιμα να ξεπηδήσουν από το χαρτί.




















Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...