Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: Όλες οι εξελίξεις - Μπλόκα παντού - Αλλαγές που έρχονται - "Κάθοδο" αγροτών στην Αθήνα - Σε διάλογο καλεί η Κυβέρνηση


Η πρόσκληση του κινήματος της γραβάτας στα μέλη τους να συμπαρασταθούν στους αγρότες


Sms στα κινητά των δικηγόρων εστάλη από τους "εμπνευστές" του κινήματος της γραβάτας για την αναμενόμενη κάθοδο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας την ερχόμενη Παρασκευή. Το μήνυμα γράφει: "Η συναυλία της γραβάτας!! Συμμετέχουμε ξανά μαζικά στις κινητοποιήσεις, βρισκόμαστε με τους αγρότες στο δρόμο, αντιστεκόμαστε με τραγούδια και στίχους που ενώνουν όλους τους Έλληνες!!". Το ραντεβού δίνεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

-----------

Αμετακίνητοι οι αγρότες απέναντι στο σχέδιο άμυνας της κυβέρνησης

Πώς σκοπεύουν να εμποδίσουν την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Διατηρούν τη σκληρή στάση τους οι αγρότες οι οποίοι ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα σε δύο μέρες, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, για να στρατοπεδεύσουν στο Σύνταγμα ενάντια στο Ασφαλιστικό.

Απέναντί τους το σχέδιο της Αστυνομίας και η κυβέρνηση, που ετοιμάζει την άμυνά της για να εμποδίσει την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα. Χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «ο διάλογος με τους αγρότες δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση» και τόνισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για τα οχήματα που εισέρχονται στην πόλη, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η αστυνομία δεν θα επιτρέψει να μπουν τρακτέρ στο Σύνταγμα. Σήμερα αναμένονται και όσα θα πει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο για το θέμα των αγροτών.

Το σχέδιο της αστυνομίας

Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουν οι αγρότες για να κατέβουν στην Αθήνα θα είναι αυτή που θα καθορίσει τη μέθοδο που θα επιλέξει η Αστυνομία για να τους εμποδίσει.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η αστυνομία θα περιμένει τους αγρότες στα διόδια Αφιδνών, στην Ελευσίνα, στον Άλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής και στο λιμάνι του Πειραιά.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ενισχυμένο μπλόκο θα υπάρχει στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες θα πρέπει να σταθμεύσουν είτε στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, είτε στη Λεωφόρο Αθηνών. Από εκεί οι αγρότες θα πρέπει να βρουν διαφορετικό μέσο, για να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας ειδάλλως θα φτάσουν μέχρι εκεί πεζή.

Χθες υπήρξε κατ' ιδίαν συνάντηση ενός εκ των συντονιστών στα μπλόκα της Θεσσαλίας, Βαγγέλης Μπούτας με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο κ. Μπούτας του ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στην πόλη για 100 τρακτέρ, ως συμβολική παρουσία των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας. Έπειτα από συζητήσεις ο αριθμός αυτός έπεσε στα 50 και η κυβέρνηση αναμένεται να απαντήσει σήμερα στο αίτημα του κ. Μπούτα.

Δεν θέλουν σύγκρουση με τους αγρότες οι αστυνομικοί

Καμία σύγκρουση δεν θέλει η αστυνομία με τους αγρότες όπως διεμήνυσε χθες μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες. Είναι άγνωστο αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής» είπε ο κ. Μπαλάσκας.

-----------

Κλείνει επ΄ αόριστον η Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο Κεφαλόβρυσο


Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό της ΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων προχωρούν από σήμερα αγρότες του μπλόκου Κεφαλοβρύσου, Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με χθεσινή τους ανακοίνωση «πραγματοποιήθηκε συνέλευση του μπλόκου, όπου και αποφασίστηκε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση του αγώνα με επ’ αόριστο αποκλεισμό του Κόμβου, αρχίζοντας απο την Τετάρτη στις 14:00 το μεσημέρι».

Παράλληλα, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης συζήτησαν για την αναγκαιότητα και το δίκαιο του αγώνα των αγροτών και όλης της κοινωνίας απέναντι στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ δηλώσαν ότι θα στηρίξουν τις κινητοποιήσεις με όποιον τρόπο χρειαστεί μέχρι την τελική νίκη. Εν όψει του Παναγροτικού συλλαλητηρίου της Παρασκευής στην Αθήνα τονίστηκε από όλους ότι θα πρέπει να «υπάρχει μαζική συμμετοχή από τον Νομό».

Επιπλέον, με απ΄αόριστον αποκλεισμό απειλούν και οι αγρότες του Αιγίου, που καθημερινά αποκλείουν τη ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου στα βενζινάδικα Αιγίου από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Οι αποκλεισμοί θα συνεχιστούν και μετά το συλλαλητήριο της Παρασκευής που θα επανακαθορίσουν τη στάση τους, με ενδεχόμενο ακόμα και τον επ'αόριστον αποκλεισμό.

-----------

Συμβολικά θα πρέπει να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, λένε οι αγρότες


«Ειρηνικά θέλουμε να κατεβούμε. Δεν πάμε για σύγκρουση. Πάμε ειρηνικά. Συμβολικά, όμως, θα πρέπει να μπουν και κάποια τρακτέρ μέσα στην Αθήνα», δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Νίκαιας, Κώστας Τζέλλας.

Ο κ.Τζέλλας, μιλώντας στο mega, είπε πως θα κατεβούν στην Αθήνα και ως διαδηλωτές και με τρακτέρ. «Ειρηνικά θέλουμε να κατεβούμε. Τα τρακτέρ δεν δημιουργούν πρόβλημα. Τα εργαλεία της δουλειάς μας είναι», τόνισε ο κ. Τζέλλας.

Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο είπε ότι για να γίνει συζήτηση «θα πρέπει να πάρουν πίσω το φορολογικό, το ασφαλιστικό" και να δοθούν "δείγματα όσον αφορά το κόστος της παραγωγής».

Στην Αθήνα, ωστόσο, έχουν αποφασίσει να μην κατέβουν την Παρασκευή οι αγρότες των Τεμπών. Εξηγώντας την επιλογή τους αυτή ο κ. Φάνης Τραγάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, είπε:

«Είναι μια επιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε χωρισμένοι ή διασπασμένοι. Θεωρήσαμε ότι τα τρακτέρ είναι αυτή τη στιγμή στο δρόμο στο μπλόκο των Τεμπών και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που είναι στα υπόλοιπα μπλόκα και πιστεύουμε ότι ο αγώνας από εκεί πρέπει να γίνει, σκληραίνοντας τα μέτρα με επ΄ αόριστον κλείσιμο... Την Παρασκευή που γίνεται το συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι περισσότερες υπηρεσίες είναι κλειστές, στη Βουλή θα επικρατεί ησυχία, οπότε ποιον να εμποδίσουμε εκεί στο Σύνταγμα;».

Ζήτησε και εκείνος να αποσυρθεί και το ασφαλιστικό και το φορολογικό ενώ για τη συζήτηση με την κυβέρνηση ανέφερε: "Στο διάλογο σίγουρα κάποια στιγμή θα΄ρθούμε αλλά πρέπει πρώτα να αποσύρουν αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα".

Τα Τέμπη έχουν κλείσει από χθες στις 12 το μεσημέρι και θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, ενώ το βράδυ θα υπάρξει γενική συνέλευση για να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν κλειστά. "Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα ανοίξουν μέχρι την Παρασκευή", είπε ο κ. Τραγάκης.



-----------

«Παγίδα» στο Ασφαλιστικό για 720.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Θα ισχύσει μόνο η αρχική πρόταση του υπουργείου με τις υπέρογκες επιβαρύνσεις.

Δεν αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ η νέα βελτιωμένη πρόταση που παρουσίασε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Έτσι χωρίς «ελαφρύνσεις», έστω και για μια τριετία, θα πληρώνουν από το 2017 τις εισφορές τους οι περίπου 720.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ καθώς η βελτιωμένη πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου δεν αφορά τελικά τους ελεύθερους επαγγελματίες εμποροβιοτέχνες και αυτοκινητιστές που ασφαλίζονται στον Οργανισμό.

Για τους 720.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ θα ισχύσει μόνο η αρχική πρόταση του υπουργείου με τις υπέρογκες επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, που μίλησε στην «Καθημερινή» η πρόταση για τριετή μεταβατική περίοδο και κλιμακωτές εκπτώσεις από 50% έως 5% στις εισφορές αντιστρόφως ανάλογα με το εισόδημα, θα αφορά μόνο τους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ, δηλαδή γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς και όχι τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, για τους ασφαλισμένους του οποίου θα ισχύσει η περίοδος χάριτος για τους νεοεισερχόμενους (0-5 χρόνια) στο επάγγελμα.

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ θα έχουν δυνατότητα, για την πρώτη πενταετία άσκησης επαγγέλματος να υπολογίζουν τις εισφορές τους στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή στα 468 ευρώ, αντί για τα 586 ευρώ. Παράλληλα, για τα δύο πρώτα χρόνια της άσκησης επαγγέλματος η εισφορά για κύρια ασφάλιση θα υπολογίζεται στο 14% αντί για 20% του φορολογητέου εισοδήματος, ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια άσκησης επαγγέλματος η εισφορά θα ανέρχεται στο 17%, αντί για 20%.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο η συγκέντρωση εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ δεν είναι ανάλογη με αυτή που παρουσιάζουν τα εισοδήματα των επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών του ΕΤΑΑ, με αποτέλεσμα να μην απαιτούνται αντίστοιχα μέτρα στήριξης των μεσαίων εισοδημάτων.

-----------

Διάλογο από μηδενική βάση θέλουν οι αγρότες


Τη θέση για διάλογο από μηδενική βάση εξέφρασαν για άλλη μία φορά οι αγρότες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων.

Οι αγρότες, σχολιάζοντας άμεσα τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργικό συμβούλιο, δήλωσαν ανοιχτοί στον διάλογο. «Να μας καλέσει, να συζητήσουμε όλα τα θέματα, τα οποία έχουμε θέσει στο τραπέζι», είπαν οι αγρότες.

«50 έως 100 τρακτέρ θα κατεβούν στην Αθήνα», δήλωσαν οι αγρότες.



-----------

Επίσημη πρόσκληση για διάλογο περιμένουν οι αγρότες των Τεμπών


«Εδώ και μία ώρα τα αιτήματα των μπλόκων Τεμπών και Μικροθηβών, τα οποία τελικά συνυπέγραψαν 25 μπλόκα, βρίσκονται στα χέρια το Πρωθυπουργού και οι αγρότες επιθυμούν τον διάλογο με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει» δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης στο ΑΜΠΕ, μετά την πρόσκληση για διάλογο που απηύθηνε ο Πρωθυπουργός προς τους αγρότες, κατά τη διάρκεια της σημερινής εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι αγρότες των Τεμπών επισημαίνουν ότι αναμένουν επίσημη πρόσκληση για διάλογο από τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να γίνει πριν την ερχόμενη Δευτέρα όσοι οι συνάδελφοι τους αγρότες θα βρίσκονται στο Σύνταγμα.

«Μπορεί να μη συμφωνούμε με τον τρόπο που διαμαρτύρονται, αλλά είμαστε συνάδελφοι, έχουμε τα ίδια προβλήματα και είμαστε μαζί με τους αγρότες που θα διαμαρτυρηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι σε κάποια από τα ζητήματα ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να απαντήσει και δημοσίως, γιατί τα αιτήματα που του υποβλήθηκαν είναι συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα.

Οι αγρότες των Τεμπών επιμένουν στο επ' αόριστον κλείσιμο της Κοιλάδας μέχρι νεωτέρας.

-----------

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων


Με αφορμή τη μετάβαση των αγροτών την Παρασκευή στην Αθήνα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με ανακοίνωση της καταγγέλλει την κυβέρνηση για σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα των αγροτών.

«Μας κατηγορεί ότι πάμε στην Αθήνα, όχι για να προβάλλουμε τα αιτήματά μας, αλλά για να δημιουργήσουμε επεισόδια. Ταυτόχρονα, υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτάδες λένε και ξαναλένε ότι οι αγρότες των μπλόκων υποκινούμαστε από «δεξιούς επαγγελματίες συνδικαλιστές ή άλλους ακροδεξιούς και φασίστες. Κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς. Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων:

«Συνάδελφοι Αγρότες,

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι βιοπαλαιστές της πόλης, Νέοι και Γυναίκες,

Εδώ και πολλά μερόνυχτα, βρισκόμαστε στα μπλόκα του αγώνα διεκδικώντας αγωνιστικά τα αιτήματα επιβίωσής μας. Στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή 7 Φλεβάρη, εκπρόσωποι 68 μπλόκων απ' όλη τη χώρα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πανελλαδική - παναγροτική κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, το Σάββατο 13 Φλεβάρη και για όσο κρίνουμε σκόπιμο ότι θα χρειαστεί.

Η κινητοποίησή μας αυτή στην πρωτεύουσα της χώρας, είναι ένα βήμα παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα μας, απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία, διατηρώντας και ενισχύοντας ταυτόχρονα τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Επιδιώκουμε, η λαϊκή συμπαράσταση που κάθε μέρα εκφράζεται στον αγώνα μας να εξελιχθεί σε κοινό αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών της πρωτεύουσας, που δέχονται την ίδια επίθεση από την κυβέρνηση, έχουν κοινά προβλήματα και αιτήματα, όπως τονίστηκε και στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων.

Αυτή θα είναι η ισχυρή λαϊκή αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, η οποία, όσο είμαστε στο δρόμο, δηλώνει ότι δεν θα ικανοποιήσει ούτε ένα από τα αιτήματά μας. Γι' αυτό με την ανακοίνωσή μας για το συλλαλητήριο, έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα μας.

Μας κατηγορεί ότι πάμε στην Αθήνα, όχι για να προβάλλουμε τα αιτήματά μας, αλλά για να δημιουργήσουμε επεισόδια. Ταυτόχρονα, υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτάδες λένε και ξαναλένε ότι οι αγρότες των μπλόκων υποκινούμαστε από «δεξιούς επαγγελματίες συνδικαλιστές ή άλλους ακροδεξιούς και φασίστες. Κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς! Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα.

Είναι τα ίδια επιχειρήματα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για όλους όσοι κινητοποιούνται ενάντια στην σκληρή, την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Απαντάμε με τους στίχους του ποιητή της Ρωμιοσύνης "σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει".

Στα μπλόκα βρίσκονται αγρότες που μπορεί να ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα αλλά επιλέγουν και αποφασίζουν να παλέψουν, μέσα απ' τις Ομοσπονδίες τους, τους αγροτικούς συλλόγους, τις συντονιστικές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα για την επιβίωσή τους.

Εφαρμόζουν την τακτική του "διαίρει και βασίλευε", εξωθώντας στον "κοινωνικό αυτοματισμό" λέγοντας ότι είμαστε «εγωιστές» και «τα θέλουμε όλα» ενώ επιδιώκουν να μας πάρουν ακομη και τα ψίχουλα που ζούμε.

Παραμένουμε πολλά μερόνυχτα στα μπλόκα, όχι γιατί δεν έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε, αλλά επειδή ξέρουμε πως αν δεν αγωνιστούμε θα χαθούμε.

Πάμε στην Αθήνα να απαιτήσουμε, την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που ομόφωνα αποφασίσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια διεκδικώντας από την κυβέρνηση:

1. Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή - Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης - Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί - Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο - Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος - Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Αυτά τα αιτήματα είναι ζωτικής σημασίας για μας και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη διεκδίκησή τους.

Στην Αθήνα πάμε για να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε. Οχι για να κάνουμε επίδειξη δύναμης, ή να προκαλέσουμε επεισόδια, όπως λένε οι κατήγοροί μας στην κυβέρνηση και τα αναπαράγουν διάφορα ΜΜΕ. Είμαστε βιοπαλαιστές που αγωνιζόμαστε για το ψωμί των παιδιών μας και των γονιών μας και όχι "μπαχαλάκηδες" και "τρομοκράτες". Τόσα χρόνια στους αγώνες, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και πως να τους οργανώνουμε και πως να τους περιφρουρούμε.

Δεν πάμε "για εκδρομή και για εκτόνωση", ούτε υπακούοντας σε "κομματικές εντολές", όπως μας κατηγορούν κάποιοι, όπως πχ από το μπλόκο των Τεμπών. Οι δυνάμεις που έχουν το "πάνω χέρι" σ' αυτό το μπλόκο, υπέρμαχοι της «ενότητας και του όλοι μαζί» αποφάσισαν τελικά να μην συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες και σ' αυτά τα μπλόκα έχουν εκφραστεί, πολλές φορές, υπέρ του συντονισμού και του συγχρονισμού της αγωνιστικής δράσης όλων των μπλόκων. Με τη στάση τους, δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και συμμετέχουν στην κυβερνητική επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα μας. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες!

Το σίγουρο είναι ότι τα αιτήματα που προβάλλουν όπως το «κατά κύριο επάγγελμα και μη» αγρότες, είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών. Το πλαίσιο αιτημάτων που παρουσίασαν από κοινού δυνάμεις του μπλόκου των Τεμπών και των Μικροθηβών, στηρίζει τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών, οι οποίοι επωφελούνται από την απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ να ξωπεταχθούν από την παραγωγή άλλοι 500.000 μικρομεσαίοι αγρότες.

Καλούμε όλους του αγρότες να κατέβουν, την Παρασκευή, στην Αθήνα, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία και εμπόδιο που θα σταθεί στο δρόμο τους.

Καλούμε το λαό του λεκανοπεδίου να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριό μας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα μας και στα αιτήματά μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας όλοι μαζί για να αποσυρθεί το ασφαλιστικό τερατούργημα

Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζουν με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας.

Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν' αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν».

-----------

Ανοιχτοί στο διάλογο με την κυβέρνηση οι αγρότες των Τεμπών

«Ελπίζουμε ότι θα πάρει επάνω του το αγροτικό ζήτημα και θα δώσει λύση».

«Περισσότερα και πιο ουσιώδη» περίμεναν από την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, που βρίσκονται για περισσότερες από 20 ημέρες στον δρόμο.

«Περιμέναμε περισσότερα. Μας έχει μπερδέψει και ενώ θέλουμε να πάμε σε διάλογο, βλέπουμε ότι εμμένει στη σκληρή γραμμή του» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Καλογιάννης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο των Τεμπών. Πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, ως νέος άνθρωπος, θα πάρει επάνω του το αγροτικό ζήτημα και θα δώσει λύση, έστω και στο παρά πέντε, για τον απεγκλωβισμό του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου».

Ο κ. Καλογιάννης είπε ακόμη ότι και μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα, οι αγρότες προτίθενται να ανοίξουν διάλογο, αλλά θα προηγηθεί το παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, σε ένδειξη σεβασμού -όπως λένε- στον αγώνα των συναδέλφων τους.

Για «προεκλογική ομιλία» έκανε λόγο ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης. «Περιμέναμε κάτι πιο ουσιώδες και όχι μια προεκλογική ομιλία. Ο πρωθυπουργός έκανε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και τα έβαλε με όλους, ακόμα και με τα κανάλια» δήλωσε ο κ. Καμπούρης και κοινοποίησε πως κατόπιν αυτού, οι αγρότες των Μαλγάρων θα κατέβουν στην Αθήνα και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, «έως ότου αποσυρθούν τα ασφαλιστικό και φορολογικό».

«Ασαφή» χαρακτήρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ομιλία του πρωθυπουργού ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, σημειώνοντας ωστόσο: «Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας εδώ και έναν μήνα. Αν προσκληθούμε να συζητήσουμε επ΄αυτών, θα πάμε σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, ακόμα και αν δεν αποσύρει τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί ο κ. Καλογιάννης είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο της Βουλής, με το οποίο ζητούνταν επίσημα οι προτάσεις των αγροτών και ότι ο ίδιος τις έστειλε αμέσως.

Σχετικά με το συλλαλητήριο στην Αθήνα, η θέση των εκπροσώπων στα μπλόκα της χώρας, έτσι όπως τη διατύπωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι: «Όσοι θέλουν να πάνε, ας το κάνουν. Δεν θα εμποδίσουμε κανέναν και δεν θα κρίνουμε κανέναν». Σημειώνεται ότι από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έως σήμερα έχουν ήδη «κλειστεί» οκτώ λεωφορεία για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα.

-----------

Νέα συγκέντρωση από τους επιστημονικούς φορείς την Παρασκευή

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για το Ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς, με νέα συγκέντρωση-μουσική διαμαρτυρία, που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, στις 14:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι νέες προτάσεις του υπουργού Εργασίας για το Ασφαλιστικό «εξακολουθούν να έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα και αφορούν την επόμενη τριετία. Δεν βασίζονται σε αναλογιστική μελέτη που να δείχνει τη βιωσιμότητα του συστήματος και την ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας».

Ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι οι επιστημονικοί φορείς «δεν μπορούν να συμφωνήσουν με προτάσεις που χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και αποτελούν φορολογία και όχι εισφορά στο ασφαλιστικό σύστημα» και επιμένει στην απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.

-----------

Τις αναλογιστικές μελέτες για το ασφαλιστικό ζητούν οι δικηγόροι

«Το ασφαλιστικό είναι δημευτικού χαρακτήρα εισφοροδοτική επιβάρυνση».

Τις αναλογιστικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το ασφαλιστικό ζητούν από τον υπουργό Εργασίας οι δικηγόροι οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για το προωθούμενο νομοσχέδιο.

Με έγγραφη αίτησή του προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής, ζητεί να «μας χορηγηθούν αμελλητί πλήρη αντίγραφα των εκπονηθεισών –κατά τη δημόσια δήλωσή του υπουργού, - αναλογιστικών μελετών για το ασφαλιστικό σύστημα, ως έχουμε νόμιμο δικαίωμα».

Αναπτύσσοντας σειρά νομικών επιχειρημάτων οι δικηγόροι υπογραμμίζουν ότι «στοιχειοθετείται υποχρέωση οφειλομένης ενέργειας της Διοίκησης προς χορήγηση των αιτουμένων στοιχείων».

Μάλιστα, στην αίτηση τους επικαλούνται δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού από τις οποίες προκύπτει , όπως αναφέρουν, «ότι υφίστανται ειδικές αναλογιστικές μελέτες για το νέο σύστημα καθώς και ότι η γενική αναλογιστική μελέτη έχει ολοκληρωθεί από πλευράς Υπουργείου, εκκρεμεί όμως η έγκρισή της».

«Το ασφαλιστικό είναι δημευτικού χαρακτήρα εισφοροδοτική επιβάρυνση»

Οι δικηγόροι είναι κατηγορηματικοί πως «το προταθέν κυβερνητικό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος επιβάλει δημευτικού χαρακτήρα εισφοροδοτική επιβάρυνση, καθώς –σε συνδυασμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις- αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος από το προϊόν της εργασίας του δικηγόρου και του αποστερεί τα αναγκαία μέσα διαβίωσης». Επιπλέον αναφέρουν στο έγγραφο τους ότι «οι προτεινόμενες ρυθμίσεις συνιστούν δυσανάλογο περιορισμό του δικαιώματός του δικηγόρου επί του προϊόντος της εργασίας του και αντίκεινται στις θεμελιώδεις αρχές της επιβάρυνσης αναλόγως προς την εισφοροδοτική ικανότητα, της ανταποδοτικότητας, της προστασίας της περιουσίας, της αναλογικής ισότητας και της αναλογικότητας (Συντ. 2 παρ. 1, 4 παρ. 5, 5 παρ. 1, 17, 22 παρ. 1& 5, 25 παρ. 1)και άρθρο 1 1ου ΠΠ ΕΣΔΑ)».

Τέλος, δεν παραλείπουν, απευθυνόμενοι στον υπουργό, να επισημάνουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε ότι μεταξύ των σκοπών του Δικηγορικού Συλλόγου περιλαμβάνεται η υπεράσπιση των αρχών και κανόνων του κράτους δικαίου, η διασφάλιση της αξιοπρεπούς άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος καθώς και η παρέμβαση, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, για κάθε ζήτημα εθνικού, κοινωνικού, οικονομικού ενδιαφέροντος που ενδιαφέρει το δικηγορικό σώμα, καθώς και για κάθε ζήτημα εθνικού, κοινωνικού, ή οικονομικού ενδιαφέροντος (άρθρο 90 ΚωδΔικ, πρβλ. ΣτΕΟλομ. 3632/2015, 4576/1977, 2257/2014)».

-----------

Το μήνυμα του Κατρούγκαλου στους αγρότες


Με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Γιώργο Βερνίκο, συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μία μέρα μετά την αποστολή του προσχεδίου νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην ΟΚΕ, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη επ' αυτού.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η βασική υποχρέωση μιας εκλεγμένης κυβέρνησης είναι να βρίσκεται σε έναν συνεχή διάλογο με την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Επιχειρούμε αυτόν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα. Πρόσφατα, ο Πρωθυπουργός κάλεσε ξανά, για παράδειγμα, τους αγρότες να συζητήσουν μαζί μας, για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα δικαιότερες τις σκέψεις και τις προτάσεις που εμπεριέχονται στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Θεωρούμε ότι εξυπηρετούν την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη οι προτάσεις αυτές. Θέλουμε, όμως, να ακούσουμε και τις αντιπροτάσεις των αγροτών για κάθε πιθανή βελτίωση που μπορούν να έχουν. Η ΟΚΕ είναι ένας θεσμός, που από το Σύνταγμα αποτελεί το θεσμοποιημένο βήμα του κοινωνικού διαλόγου ανάμεσα στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και της Πολιτείας. Όπως κάναμε, λοιπόν, και με τις γενικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, έτσι και σήμερα θεωρήσαμε υποχρέωσή μας και σε αυτό το επίπεδο του διαλόγου να ενεργοποιήσουμε την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίσουμε και εδώ μια δυνατότητα για ευρύτατη κοινωνική, αλλά και επιστημονική συζήτηση. Όπως διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΟΚΕ Γιώργο Βερνίκο, είμαστε διατεθειμένοι αυτήν τη δέσμευσή μας για συνεχή διάλογο να την εξαντλήσουμε σε όλα τα επίπεδα με ιδιαίτερο σεβασμό στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και στη συνταγματική αποστολή της».

Όσον αφορά στους αγρότες, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Όπως κάναμε και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουμε και δικές μας ιδέες για βελτιώσεις, και περιμένουμε να ακούσουμε και τις δικές τους. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνει διάλογος, και για να γίνει διάλογος πρέπει να έρθουν στην πρόσκληση αυτήν που τους έχουμε απευθύνει και να συμμετέχουν».

Ο κ. Βερνίκος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το ασφαλιστικό τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης. «Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ΟΚΕ είναι συνταγματικός θεσμός και είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε διάλογο ανάμεσα στα μέλη μας, σε όσους θέλουν να συμμετέχουν, και θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν τη συνταγματική υποχρέωση. Θέλω να διευκρινίσω ότι είναι άλλο ο κοινωνικός διάλογος που γίνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φορείς και άλλο η συζήτηση που γίνεται στην ΟΚΕ ανάμεσα στα μέλη μας» σημείωσε ο κ. Βερνίκος, υπογραμμίζοντας, παράλληλα: «Είναι εν γνώσει μας ότι, αυτήν τη στιγμή, υπάρχει ένας έντονος κοινωνικός αναβρασμός, ότι η κοινωνία είναι αναστατωμένη και με το ασφαλιστικό, και είναι επιβαρυμένο όλο το πολιτικό κλίμα, αλλά αυτό δεν πρέπει να εμποδίσει εμάς να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε και να ανταποκριθούμε στη συνταγματική επιταγή. Σε δύσκολους καιρούς, θεωρώ ότι, όσο πιο καλά κάνεις τη δουλειά σου, τόσο μεγαλύτερη υπηρεσία προσφέρεις στον τόπο σου».

-----------

Ναι σε συζήτηση με τους αγρότες από την αρχή λέει ο Κατρούγκαλος


«Να τα κουβεντιάσουμε από την αρχή όλα τα ζητήματα με τους αγρότες» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Εμείς ως κυβέρνηση θέσαμε υπόψη όλης της κοινωνίας μια πρόταση. Δεν είναι καν σχέδιο νόμου. Έτσι δεν πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση;» πρόσθεσε.

«Οι αγρότες μας ζητούν να πάρουμε το σύνολο του ασφαλιστικού, που δεν αφορά όμως μόνο τους αγρότες» επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «η συζήτηση δεν γίνεται από τα τηλεοπτικά παράθυρα» ενώ σημείωσε ότι «υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων στο Ασφαλιστικό».


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίτημα για επιστροφή του θρυλικού διαμαντιού Κοχ-ι-Νουρ στο Πακιστάν


O Κάμερον έχει ήδη δηλώσει πως το διαμάντι «δεν θα κουνήσει» από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προσφυγή με την οποία ζητείται από τη βρετανική μοναρχία να επιστρέψει το Κοχ-ι-Νουρ, το θρυλικό διαμάντι που απέκτησε από την ινδική υποήπειρο στη διάρκεια της αποικιοκρατίας, πρόκειται να εξετάσει αύριο, Πέμπτη, η πακιστανική δικαιοσύνη.

Αίτημα για επιστροφή του θρυλικού διαμαντιού Κοχ-ι-Νουρ στο Πακιστάν

Η πέτρα αυτή των 105,6 καρατίων, την οποία διεκδικούν πολλές χώρες, κοσμεί ένα στέμμα το οποίο είχε φορέσει για τελευταία φορά το 1953 η εκλιπούσα βασιλομήτωρ Ελισάβετ για τη στέψη της σημερινής βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Στη βρετανική δυναστεία το Κοχ-ι-Νουρ (το όνομα του σημαίνει Βουνό του Φωτός) κόσμησε μόνο γυναίκες, διότι έχει τη φήμη ότι φέρνει δυστυχία στους άνδρες λόγω της ιστορίας του, που είναι βαμμένη στο αίμα - το διαμάντι άλλαζε χέρια με μάχες και λεηλασίες, αλλά και ίντριγκες και βασανιστήρια.

Προερχόμενο από τα ορυχεία Γκολκόντα στη νότια Ινδία, το διαμάντι βρέθηκε στην ιδιοκτησία μογγόλων πριγκίπων, περσών πολεμιστών, αφγανών μοναρχών και μαχαραγιάδων του Παντζάμπ. Το 1849 στη Λαχόρη δόθηκε από τον νεαρό σιχ πρίγκιπα Ντουλίπ Σινγκ σε αντιπροσώπους της βασίλισσας Βικτωρίας, αυτοκράτειρας των Ινδιών, βάσει των όρων μιας συμφωνίας με την οποία επικυρώθηκε η κατάκτηση του Παντζάμπ.

Ο πολύτιμος λίθος εκτίθεται σήμερα στον Πύργο του Λονδίνου, με τα κοσμήματα του στέμματος.

Δικαστήριο της Λαχώρης, της πρωτεύουσας του πακιστανικού Παντζάμπ, πρόκειται να εξετάσει αύριο, Πέμπτη, την προσφυγή που κατατέθηκε από τον 76χρονο αγγλο-πακιστανό δικηγόρο και ζωγράφο Ικμπάλ Τζέφρι.

Ο Τζέφρι καλεί την βασίλισσα Ελισάβετ Β' να επιστρέψει το Κοχ-ι-Νουρ στο Πακιστάν, επιχειρηματολογώντας ότι το διαμάντι «ανήκε δικαιωματικά στην επαρχία του Παντζάμπ και οι Βρετανοί το αφαίρεσαν δια της βίας από τον τότε τοπικό διοικητή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η οικειοποίησή του ήταν μια ατομική παράνομη πράξη, η οποία δεν δικαιολογείται από κανέναν νόμο και από καμιά ηθική. Μια αδικία είναι μια αδικία. Δεν γίνεται νόμιμη ούτε δίκαιη με το πέρασμα του χρόνου», υπογραμμίζει στην προσφυγή του.

Η Ινδία, αντίπαλος του Πακιστάν, έχει επίσης ζητήσει επανειλημμένα το διαμάντι αυτό, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τμήμα της ιστορίας της και του πολιτισμού της. Προσωπικότητες της Ινδίας μετέβησαν έτσι στα τέλη του 2015 στο Λονδίνο για να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει ήδη δηλώσει στο παρελθόν πως το διαμάντι «δεν θα κουνήσει» από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήδη το 1976, ο πακιστανός πρωθυπουργός Ζουλφικάρ Άλι Μπούτο είχε ζητήσει μάταια από τον βρετανό ομόλογό του Τζέιμς Κάλαχαν την επιστροφή του Κοχ-ι-Νουρ στο Πακιστάν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρατικοποιείται το Μέγαρο Μουσικής


Τροπολογία κατέθεσε ο Τσακαλώτος.

Τροπολογία για την οικονομική βιωσιμότητα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το Ελληνικό Δημόσιο καθίσταται ιδιοκτήτης του συνολικού κτιριακού συγκροτήματος των 170.000 τ.μ., όπως επίσης και των οφειλών του Μεγάρου Μουσικής, με εξαίρεση όσες υποχρεώσεις του Μεγάρου έχουν συμψηφιστεί ή εισπραχθεί από το Δημόσιο, φόρους ή πάσης φύσεως εισφορές υπέρ του Δημοσίου ή υπέρ τρίτων.

Σε αντάλλαγμα, το εντεκαμελές Δ.Σ. θα ορίζεται, όπως προβλέπει η τροπολογία, κατά πλειοψηφία από το Δημόσιο, 6 μέλη από τον υπουργό Πολιτισμού, δύο μέλη από τον υπουργό Οικονομικών και τρία μέλη θα υποδεικνύονται από τον Σύλλογο «Φίλων της Μουσικής», στον οποίο παραχωρούνται δωρεάν προς χρήση για έως πέντε εκδηλώσεις οι μεγάλες αίθουσες και έως πέντε οι μικρές αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστή την Παρασκευή η Ακρόπολη


Στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου κήρυξε η ΠΟΕ – ΥΠΠΟ.

Στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 για τον χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, προκηρύσσει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΟΕ - ΥΠΠΟ ως ένδειξη συμπαράστασης «στο δίκαιο αγώνα των εκτάκτων συναδέλφων».

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία ενημερώνει «ότι συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι έκτακτοι συνάδελφοι που εργάζονται με το καθεστώς των προσωρινών δικαστικών αποφάσεων (ασφαλιστικά μέτρα) εδώ και πολλά χρόνια για να παραμείνουν στην εργασία τους».

Παράλληλα, καλεί «την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση τους και να σταματήσει το κυνηγητό εργαζομένων, μέσω δικαστηρίων, που προσφέρουν απαραίτητη για το έργο του υπουργείου εργασία, στον τομέα της φύλαξης Αρχαιοτήτων με τα τεράστια κενά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται 18.500 προσλήψεις ανέργων στους Δήμους ως το τέλος Μαρτίου


Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μέχρι το τέλος Μαρτίου, το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη 18.500 ανέργων σε 49 Δήμους της χώρας.

Η διάρκεια των συμβάσεων για τους ανέργους που θα επιλεγούν επεκτείνεται κατά τρεις μήνες -σε σύγκριση με τα προηγούμενα προγράμματα- (δηλαδή οκτώ μήνες συνολικά), καθώς περιλαμβάνει και την κατάρτιση και πιστοποίηση των υποψηφίων για τις θέσεις στις οποίες θα εργαστούν.

Η αμοιβή θα ανέρχεται στα 495 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και στα 419 ευρώ το μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Επιπλέον θα καταβάλλονται και τα ανάλογα επιδόματα για τη νυχτερινή εργασία καθώς και για όσους ασχολούνται σε ειδικότητες βαρέων και ανθυγιεινών.

Τα κριτήρια επιλογής

Μεταξύ των κριτηρίων επιλογής των Δήμων που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, είναι το κατά πόσο έχουν υψηλό ποσοστό ανέργων, υψηλό ποσοστό μακροχρόνια ανέργων και προβλέψεις για επιδείνωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με κριτήριο την ηλικία (προβάδισμα θα έχουν όσοι είναι άνω των 45 ετών), το διάστημα ανεργίας, αλλά και τη μοριοδότηση που θα εξασφαλίζουν ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Τα νέα κοινωφελή προγράμματα δε θα χρησιμοποιούνται για υποκατάσταση του μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο από ανέργους, αλλά θα συνδυάζουν κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση προσόντων, ώστε ο άνεργος να μπορεί να εργάζεται και μετά τη λήξη του προγράμματος.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τιτανικός σαλπάρει ξανά


106 χρόνια μετά τη βύθιση του Τιτανικού θα σαλπάρει το αντίγραφο του Τιτανικός ΙΙ.

Συγκεκριμένα, ο Τιτανικός ΙΙ αναμένεται να σηκώσει τις άγκυρες μέσα στο 2018 . Το υπερπολυτελές πλοίο είναι φτυστό αντίγραφο του Τιτανικού.

Σε αντίθεση, ωστόσο με το αυθεντικό, το νέο πλοίο θα διαθέτει πληθώρα από σωσίβιες λέμβους και σύγχρονα συστήματα εκκένωσης.



Το Τιτανικός ΙΙ έχει μήκος 270 μέτρα, 53 μέτρα ύψος και ζυγίζει 40.000 τόνους.

Θα περιλαμβάνει,επίσης, 9 πατώματα και 840 καμπίνες, ενώ στις εγκαταστάσεις τους θα φιλοξενεί 2.400 επιβάτες και 900 μέλη πληρώματος. Από το χλιδάτο πλοίο δεν θα απουσιάζουν σαφώς η πισίνα, τα γυμναστήρια και το χαμάμ.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:














Πηγή: http://www.allesgr.de
Διαβάστε περισσότερα...

"Γενοκτονία στους ελληνικούς δρόμους" λέει ο Ιαβέρης


Μέσα σε ένα χρόνο είχαμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα. Κάθε ημέρα έχουμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς, 60 τραυματίες, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές.

Είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε μια κατοικημένη περιοχή, ένα μικρό αεροσκάφος με 20 επιβάτες.



Τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ την ώρα. Και τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, το 60%-70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15 - 29.

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία παρουσίασε στην Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας ο Αναστάσιος Μαρκούζος, γνωστός ως Ιαβέρης. Και η κοινή παραδοχή όλων των μελών της ήταν ότι στους ελληνικούς δρόμους γίνεται καθημερινά μια γενοκτονία.

Αιτία; Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα, όπως εξήγησε ο Ιαβέρης.

Και αυτά μας κατατάσσουν στην 7η χειρότερη θέση στην ΕΕ.

«Τον καρκίνο του δρόμου στη χώρα μας τον αντιμετωπίζουμε με παυσίπονο αντί χειρουργείου», είπε και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι, ενώ σε όλες τις χώρες έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα από 20% - 99,5%, όπως η Σουηδία, στην Ελλάδα είχαμε αύξηση ως και 60%.

«Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα» είπε χαρακτηριστικά ο Ιαβέρης και εξήγησε: «Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι, δηλαδή τα θύματα ήταν τετραπλάσια, ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι».

Ο Ιαβέρης, έθεσε και μια άλλη σημαντική παράμετρο, την οικονομική καθώς όπως είπε, «το 40% του κόστους στην υγεία, είναι από τροχαία».

«Τα τροχαία ατυχήματα κοστίζουν 600.000 ευρώ κάθε χρόνο. Στα 60 χρόνια σημαίνει 12 δισ. ευρώ πεταμένα ματωμένα, στην άσφαλτο. Και μετά λέμε πώς να εξοικονομήσουμε λεφτά και βάζουμε ισοδύναμα, όταν όλα αυτά τα χρήματα πετιούνται άδικα στο δρόμο», επεσήμανε ο Ιαβέρης.

Ο γνωστός αυτοκινητιστής ήταν αποκαλυπτικός, σε ότι αφορά την εγκληματική άγνοια που επιδεικνύουν οι γονείς, απέναντι στα παιδιά τους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ένας γονιός που οδηγεί με πάνω από 10 χλμ την ώρα το αυτοκίνητο και αφήνει το παιδί του να κάθεται στη μέση των πίσω καθισμάτων και δεν το δένει κανονικά στο παιδικό κάθισμα είναι σαν το προορίζει για αναπηρικό καροτσάκι που θα το σπρώχνει σε όλη του τη ζωή, αν συμβεί ένα βίαιο φρενάρισμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απόπειρα φόνου, είναι απόπειρα αυτοκτονίας».

Ο Ιαβέρης, υπογράμμισε ακόμα, ότι, μόνο αν αναληφθεί πρωτοβουλία σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, μπορεί το εθνικό αυτό πρόβλημα να πάρει σοβαρές διαστάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι θέσεις των περιφερειών για το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση


Στη Βουλή κατατέθηκαν οι προτάσεις της ΕΝΠΕ.

Τις παρατηρήσεις- προτάσεις της κατέθεσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια-Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)».

Τις προτάσεις αυτές διατύπωσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Μεταξύ άλλων, η κ. Καλογήρου ζήτησε: Τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα -αντίστοιχων υψηλών προσόντων με αυτών του δημοσίου τομέα- να εγγράφονται στο Μητρώο. Να μην αποκλείονται οι δικηγόροι από τη στελέχωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων και των οργάνων Διοίκησης ΝΠΔΔ. Να είναι καθολική η εφαρμογή των διατάξεων του Μητρώου. Να υπάρχει αύξηση στη μοριοδότηση για τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, κ.ά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φίλης: Κατορθώσαμε να αλλάξουμε τους όρους του μνημονίου σχετικά με την έκθεση ΟΟΣΑ


«Υπάρχουν πλασματικά κενά σε ορισμένα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

«Κατορθώσαμε να αλλάξουμε τους όρους που είχαν τεθεί στο μνημόνιο και να συμφωνήσουμε με τον ΟΟΣΑ ότι η συζήτηση δεν πρέπει να είναι μία συζήτηση διεκπεραιωτική, μία συζήτηση που δεν λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα του σχολείου και που, όπως λέγεται στο μνημόνιο θα ήταν η αξιολόγηση της αξιολόγησης της έκθεσης του 2011», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Φίλης υπεραμύνθηκε της θέσης του ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ αφορούσε το σχολείο πριν την κρίση και ότι τα στοιχεία τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν είναι τώρα διαφορετικά. «Πρέπει να ανασύρουμε και από την έκθεση αλλά και από την εκπαιδευτική εμπειρία στοιχεία», είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι η συζήτηση με τον ΟΟΣΑ, πρέπει να γίνει «σε μία βάση κατά το δυνατόν ισοτιμίας και όχι σε μία βάση όπου επιβάλλει ο ένας απόψεις στον άλλον» και ότι θα αφορά σε ζητήματα όπως ο ενιαίος χώρος ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας, το ολοήμερο σχολείο, αλλά και τα οικονομικά της εκπαίδευσης. Μάλιστα μίλησε για ένα όργανο, «αντικειμενικά θεσπιζόμενο», στον χώρο της εκπαίδευσης, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την «ουσιαστική αξιολόγηση, συνολικά, του εκπαιδευτικού συστήματος», βασιζόμενο στους οικονομικούς δείκτες της εκπαίδευσης.

Εξάλλου, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «πλασματικά κενά» σε ορισμένα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε σε διευθυντές εκπαίδευσης, σχολικούς συμβούλους και διευθυντές που, χάριν μιας «κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης», έκρυβαν τα πραγματικά στοιχεία. «Δεν θέλω να κατηγορήσω συλλήβδην, αλίμονο, αλλά υπάρχει μία αντίληψη κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης. Δεν είναι αλληλεγγύη, είναι κατά τη γνώμη μου η επιβίωση ενός πελατειακού κράτους και στο χώρο της εκπαίδευσης. Και έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, όλοι μαζί, και οι δυσφημούμενοι εκπαιδευτικοί από αυτές τις πρακτικές και συνολικά, ο ελληνικός λαός που πληρώνει για το δημόσιο σχολείο να δώσουμε μάχη και να αποκαταστήσουμε με τρόπο ουσιαστικό και όχι με τρόπο εντυπωσιοθηρικό, να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του σχολείου. Να αποκαταστήσουμε και να αξιολογήσουμε με θετικό τρόπο το δημόσιο σχολείο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακόμη, ο κ. Φίλης επανέλαβε το στόχο του υπουργείου για 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, βάζοντας, όμως, χρονικό ορίζοντα τριετίας αυτή τη φορά: «Έχουμε επεξεργαστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μία μελέτη που προβλέπει το μίνιμουμ στην τριετία 20.000 διορισμούς, όσο μπορούμε πιο πολύ εμπροσθοβαρείς. Και αυτό το συζητούμε ως κυβέρνηση και με τους θεσμούς, προκειμένου να μπορέσουμε από την επόμενη χρονιά, μετά 5 και 6 χρόνια αδιοριστίας, να έχουμε σημαντική προώθηση του στόχου των διορισμών», επεσήμανε ο κ. Φίλης.

Τόνισε, ωστόσο, ότι όσοι διορισμοί και να γίνουν, «η εκπαίδευση θα μοιάζει ότι είναι ένα πιθάρι χωρίς πάτο», αν δεν αντιμετωπιστούν παθογένειες στη λειτουργία των σχολείων και υπογράμμισε την ανάγκη να καταλήξουν οι εμπλεκόμενοι φορείς στις συζητήσεις που γίνονται και θα γίνουν στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, σε κοινά πορίσματα, που θα «αντέξουν στον χρόνο», καθώς το θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, κατά τον ίδιο, «δεν εξαντλείται ούτε σε ένα χρόνο, ούτε σε μια τετραετία». Τέλος, χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική αρχή» τη σημερινή έναρξη των συζητήσεων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

O Αντωνάκης και η Ελενίτσα γίνονται έγχρωμοι


Η κλασική ασπρόμαυρη ελληνική ταινία "Η γυνή να φοβείται τον άντρα" με πρωταγωνιστές τη Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου μετατράπηκε από την Καραγιάννης - Καρατζόπουλος σε έγχρωμη!

Η "Καραγιάννης Καρατζόπουλος" γιορτάζει τα πενήντα χρόνια επιτυχιών της στον ελληνικό κινηματογράφο και την ελληνική τηλεόραση.

Έχοντας, λοιπόν, στη διάθεσή της έναν τεράστιο κατάλογο ελληνικών ταινιών που ξεπερνάει τις 325 και καλύπτει πάνω από εξήντα χρόνια ελληνικού Κινηματογράφου, αποφάσισε να καινοτομήσει και να μετατρέψει την ασπόμαυρη ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα σε έγχρωμη.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για δολοφονία κάνει λόγο ο δικηγόρος του Γιακουμάκη


«Η έρευνα στοχεύει στην ανεύρεση των ανθρώπων που αφαίρεσαν τη ζωή του Βαγγέλη, οι οποίοι διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση», ανέφερε ο Δημήτρης Μπούκας, δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει αποσυρθεί το σενάριο της αυτοκτονίας από το τραπέζι των συζητήσεων, ο δικηγόρος της οικογένειας απάντησε χαρακτηριστικά: «Ανακριτικά, βεβαίως, πιθανόν θα ερευνηθεί και αυτό, αλλά ο χαρακτηρισμός που αρμόζει στην υπόθεση του Βαγγέλη είναι “δολοφονία”».

«Ο Βαγγέλης υπέστη επικίνδυνες σωματικές βλάβες», προσέθεσε ο κ. Μπούκας.

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΙ εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξελίξεις στην υπόθεση της 28χρονης Ντένιας - Τι θα γίνει με το ταξίδι στη Βοστώνη


Την απάντηση της Lufthansa αναμένει πλέον η οικογένεια της Ντένιας Παράσχη προκειμένου να μάθει εάν θα ταξιδέψει στη Βοστώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, σήμερα πραγματοποιήθηκε ιατρικό συμβούλιο στο Ωνάσειο και η 28χρονη από τη Ζάκυνθο, υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρει ότι επιθυμεί να εξέλθει του νοσοκομείου και να μεταβεί στην Αμερική. Από την πλευρά του, ο θεράπων ιατρός παρότι του ζητήθηκε επιμόνως να συνυπογράψει μια σχετική δήλωση για να δώσει τη συναίνεσή του, επέμεινε στην αρχική του άποψη και αρνήθηκε. Τελικά, υπέγραψε ένα χαρτί στο οποίο περιγράφει την κατάσταση της υγείας της Ντένιας και επισημαίνει τους κινδύνους που διατρέχει η ζωή της σε περίπτωση ενός τόσο μακρινού ταξιδιού.



Από εδώ και στο εξής, η ειδική ομάδα της Lufthansa θα εξετάσει τον φάκελο της 28χρονης και εάν ο γιατρός που θα συνοδεύει την κοπέλα δώσει το "πράσινο φως" και κρίνει ότι μπορεί να ταξιδέψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τότε θα πραγματοποιηθεί η διακομιδή.

Σημειώνεται ότι για τη διακομιδή της είχε διατεθεί και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ωστόσο φαίνεται να προκρίνεται η λύση της αεροπορικής εταιρείας.

Από το Ωνάσειο, πάντως, διαμηνύουν ότι έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα ο,τιδήποτε μπορούσαν για την ασφάλεια της 28χρονης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξέδιδε την γυναίκα του σε όργια - Την ανάγκαζε να κάνει χρήση κοκαΐνης


Με ανοιχτό το στόμα παρακολουθούσαν οι έμπειροι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος την καταγγελία μιας 34χρονης που τους ανέφερε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την αρρωστημένη δράση του πρώην συζύγου της.

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση η γυναίκα αποκάλυψε ότι ο 46χρονος από το Δεκέμβριο του 2013 την ανάγκαζε να εκδίδεται μέσω ερωτικών ραντεβού. Ο πρώην σύζυγος της μάλιστα όταν η 34χρονη προσπαθούσε να αρνηθεί δεν δίσταζε να την χτυπήσει και να την απειλήσει ώστε να καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις της.

Η αρρωστημένη δράση του 46χρονου όμως δεν σταματούσε εκεί καθώς ανάγκαζε την εν διαστάσει σύζυγο του να κάνει και χρήση κοκαΐνης.

Αμέσως μετά την καταγγελία της 34χρονης οι αστυνομικοί κατάφεραν και εντόπισαν τον 46χρονο όπου και τον συνέλαβαν ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματεμπορία.

Από την ΕΛΑΣ αναζητούνται τρία ακόμη άτομα τα όποια βοηθούσαν τον συλληφθέντα ώστε να βρεθούν πελάτες για την σύζυγο του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ: Θύμα bullying η μαθήτρια που απειλούσε να αυτοκτονήσει


Αίσιο τέλος είχε η απόπειρα αυτοκτονίας μια μαθήτριας της Β’ Λυκείου στο Βαλτινό Τρικάλων που ανέβηκε στον υδατόπυργο στο Βαλτινό Τρικάλων και απειλούσε ότι θα πέσει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalaola.gr. H μαθήτρια, αλβανικής καταγωγής, μεταπείστηκε και ευτυχώς κατέβηκε από τον υδατόπυργο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, trikalanews.gr, η 15χρονη Αλβανικής καταγωγής φέρεται να έφυγε τρέχοντας από το σχολείο για να δείξει ότι έπεσε θύμα bullying από συμμαθήτριές της στο προαύλιο του σχολείου. Η 15χρονη φέρεται να συμμετείχε σε επεισόδιο με συμμαθήτριές της με αποτέλεσμα από το επεισόδιο να έχει μεταφερθεί μια συμμαθήτριά της στο Νοσοκομείο Τρικάλων για την παροχή πρώτων βοηθειών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος με την παραδοχή ποδοσφαιριστή για σχέση του με ανήλικη


Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής της Σάντερλαντ, Άνταμ Τζόνσον παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι είχε σχέση με ανήλικη.



Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής της Σάντερλαντ, Άνταμ Τζόνσον παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι είχε σχέση με ανήλικη.



Ο γνωστός ποδοσφαιριστής ομολόγησε την ενοχή του για σχέση με 15χρονη ωστόσο αρνήθηκε άλλες δύο κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για μια ακόμη ερωτική σχέση με άλλη ανήλικη.



Στο πλευρό του Τζόνσον στο δικαστήριο ήταν η σύντροφος του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία εργαζομένων ΙΚΑ: Εργοδότης γρονθοκόπησε ελεγκτή


Η ομοσπονδία εργαζομένων του ΙΚΑ καταγγέλλει την επίθεση εργοδότη σε βάρος υπαλλήλων κλιμακίου του ΙΚΑ που διενεργούσε έλεγχο για ανασφάλιστη εργασία σε επιχείρηση στην Πύλη Αξιού Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει η ομοσπονδία «σε έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του ΙΚΑ Πύλης Αξιού Θεσσαλονίκης, εργοδότης επιτέθηκε με μένος και ιδιαίτερη αγριότητα, μένοντας όχι μόνο σε λεκτικές αναφορές, αλλά προχωρώντας σε βιαιοπραγίες γρονθοκοπώντας τον εντεταλμένο υπάλληλο. Οι δυο υπάλληλοι παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έως τα μεσάνυχτα και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, αφού είχε προηγηθεί και μήνυση κατά αυτών από το δράστη».

Η ΠΟΣ – ΙΚΑ σημειώνει ότι «το γεγονός αυτό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο, αλλά ακολουθεί αυτό των προηγουμένων ημερών, υπαλλήλου της ΕΥΠΕΑ που μετά από έλεγχο απειλήθηκε η ίδια και η οικογένειά της, με αποκορύφωμα τις υλικές φθορές στο αυτοκίνητό της. Τα συμβάντα αυτά δημιουργούν αποτρεπτική διάθεση και φόβο σε όσους έχουν απομείνει στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ασκούν εξωτερικούς ελέγχους».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνες στη Βαυαρία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα


Το βάρος πέφτει στην πιθανότητα ανθρώπινου λάθους ή τεχνικού προβλήματος.

Οι γερμανικές αρχές προσπαθούν ακόμη να προσδιορίσουν αν η μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, που στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπου στης Βαυαρία, οφειλόταν σε «ανθρώπινο λάθος», όπως αναφέρουν πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ή σε τεχνικό πρόβλημα.

Ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι παρουσιάστηκε κάποια τεχνική βλάβη ή κάποιο λάθος στον χειρισμό των σηματοδοτών, που να προκάλεσε το δυστύχημα.

«Η ανάλυση δείχνει ότι δεν υπήρξε τεχνικό πρόβλημα και ότι ο χειρισμός των σηματοδοτών από τον ελεγκτή τους ήταν σωστός», διαβεβαίωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Προειδοποίησε όμως ότι οι αρχές δεν μπορούν να γνωρίζουν τι θα προκύψει αφού ολοκληρωθεί η έρευνα στα τρία «μαύρα κουτιά» των τρένων και ζήτησε απ' όλους να κάνουν υπομονή μέχρι να εξαχθούν τα τελικά συμπεράσματα.

Από τα τρία μαύρα κουτιά, στα συντρίμμια των τρένων έχουν βρεθεί μόνο τα δύο μέχρι στιγμής.

«Χωρίς τις πληροφορίες από αυτό (το τρίτο μαύρο κουτί) είναι αδύνατον να έχουμε μια πλήρη ανάλυση», επέμεινε ο Ντόμπριντ.

Οι ερευνητές προς το παρόν δεν αποκλείουν κανένα σενάριο και παίρνουν καταθέσεις από τους μάρτυρες και τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμου. «Δεν υπάρξει μια έκθεση, όμως δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμη, οι έρευνες συνεχίζονται», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών, Βέρα Μουσμάγιερ.

Η μονή σιδηροδρομική γραμμή στην οποία κινούνταν τα δύο τρένα της εταιρείας Meridian ήταν εφοδιασμένη με ένα σύστημα αυτόματης πέδησης, το PZB 90, με το οποίο φρενάρουν οι αμαξοστοιχίες για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις. Σύμφωνα όμως με τον δημοσιογραφικό όμιλο RND της Βαυαρίας, το αυτόματο σύστημα αλλαγής της διακλάδωσης είχε «απενεργοποιηθεί» χειροκίνητα. Ο σκοπός ήταν να επιτραπεί σε ένα «τρένο με καθυστέρηση» να κινηθεί σε ένα τμήμα της γραμμής. Όμως, προτού να φτάσει το τρένο αυτό στο σημείο όπου η σιδηροδρομική γραμμή διακλαδώνεται και πάλι, ο θάλαμος χειρισμού των αλλαγών επέτρεψε να ξεκινήσει ένα δεύτερο τρένο, που εκινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, που βασίζει το ρεπορτάζ της σε «μια καλά πληροφορημένη πηγή», γράφει επίσης ότι φαίνεται πως
«ο υπεύθυνος για τη διαχείριση της σιδηροδρομικής κίνησης απενεργοποίησε δύο φορές το σύστημα ασφαλείας» και «όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, ήταν πολύ αργά».

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Ρόζενχαϊμ με το Χολτσκίρχεν, σε μια δασωμένη πλαγιά που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονάχου. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, 17 τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 63 ελαφρά. Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι.

Ο Ντόμπριντ αναμένεται να μεταβεί εντός της ημέρας στο σημείο του δυστυχήματος, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ συνοδευόμενος από τον πρόεδρο των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn), Ρούντιγκερ Γκρούμπε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...