Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Εξαπλώνεται η νέα γρίπη των πτηνών στη Κίνα


Καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα, με τουλάχιστον 22 νεκρούς.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας πέθανε σήμερα στην Κίνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα από το νέο στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών σε 22, ανακοίνωσε μια επαρχιακή υπηρεσία υγείας.

Πρόκειται για 86χρονο, που είχε διαγνωσθεί ότι έχει προσβληθεί από το στέλεχος Η7Ν9 στις 17 Απριλίου, όπως γνωστοποίησε μέσω της ιστοσελίδας της η υπηρεσία υγείας της επαρχίας Τσεζιάνγκ.

Άλλοι δύο άνθρωποι διαγνώσθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό στην περιοχή αυτή. Πρόκειται για έναν 84χρονο και έναν 62χρονο, και οι δύο από το Χανγκτσού, οι οποίοι επιβεβαιώθηκε ότι έχουν νοσήσει στις 15 Απριλίου.

Στην γειτονική επαρχία Ανχούι, άλλο ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν 91χρονο, ο οποίος ασθένησε στις 14 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής 109 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό από τον περασμένο μήνα, όταν άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτοι θάνατοι από τον Η7Ν9 στην Κίνα.

Σήμερα οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το στέλεχος Η7Ν9 εντοπίστηκε και σε άλλη μια επαρχία στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ένας 36χρονος διαγνώσθηκε ότι προσβλήθηκε από τον ιό στην πόλη Ζαοτσουάνγκ, στην επαρχία Σαντόνγκ.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών, το στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών έχει διαδοθεί σε πέντε επαρχίες και δύο μεγάλες μητροπόλεις της Κίνας: το Πεκίνο και την Σαγκάη. Μολονότι η διάδοση του ιού είναι αργή, νέα κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινά.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πολλοί από αυτούς που προσβλήθηκαν από τον ιό έρχονταν σε επαφή με πουλερικά.

Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να έχει μεταδοθεί και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Συνεχίζονται οι έρευνες για τις πιθανές εστίες της μόλυνσης», ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσθέτοντας ότι «έως ότου εντοπιστούν, αναμένεται ότι θα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα μόλυνσης ανθρώπων από τον ιό στην Κίνα».

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα Μάικλ Ο' Λίρι έδωσε την Παρασκευή στην δημοσιότητα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι οι μισοί από τους ασθενείς που εξετάστηκαν δεν είχαν, από όσο είναι γνωστό, έρθει σε επαφή με πουλερικά. Ωστόσο ο Ο' Λίρι σημείωσε ότι φαίνεται πως είναι σπάνια η μετάδοση του ιού μεταξύ των ανθρώπων.



Διαβάστε περισσότερα...

Η «Αποστολή» δίπλα σε πέντε νησιά της άγονης γραμμής


Τρόφιμα, φάρμακα στα ακριτικά νησιά και 200 παιδοκαρδιολογικοί έλεγχοι στην Άνδρο.

Στο πλευρό των κατοίκων της Αμοργού, της Σχοινούσας, της Ηρακλειάς, της Δονούσας και της Φολέγανδρου βρέθηκε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για να τους ενισχύσει με τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού « ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποίησε το 14ο Οδοιπορικό Υγείας, κατέγραψε τα προβλήματα των νησιών και παρέδωσε 20 κιβώτια φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και 80 δέματα τροφίμων, στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων, για τους κατοίκους που ζουν στο όριο της φτώχειας.

« Ο Αρχιεπίσκοπος και η Αποστολή δεν μας έχουν ξεχάσει. Ευχαριστούμε γιατί βρίσκονται δίπλα μας. Ο Θεός να ευλογεί το έργο σας» δήλωσε ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος.



Η απουσία παιδιάτρου για τα 400 παιδιά της Αμοργού, η αδυναμία λόγω της οικονομικής κρίσης για την αγορά φαρμάκου από νησιώτες, καθώς και οι ελλείψεις σε υγιειονομικό υλικό αποτελούν προβλήματα αιχμής για κατοίκους των Κυκλάδων και όπως είπε ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Νικήτας Ρούσσος « οι κάτοικοι καθημερινά αισθάνονται ανασφάλεια στο πιο σημαντικο κομματι της ζωής τους, την υγεία. Για μια απλή μικροβιολογική εξέταση, αξίας 5 ευρώ, κάποιος πρέπει να ταξιδέψει στη Νάξο ενώ υπάρχει μικροβιολογικό εργαστήριο και από την άλλη υπάρχει ασθενοφόρο χωρίς οδηγό».

Στην Ηρακλειά ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Ζούλης επεσήμανε: «υπάρχει η αίσθηση ότι δεν μας σκέφτεται το κράτος και οι διάφοροι φορείς. Είμαστε παραγκωνισμένοι και ξεχασμένοι. Η παρουσία της «Αποστολής» δείχνει ενδιαφέρον για τον τόπο μας σε μια περίοδο που περνάμε δύσκολα».



Στην Σχοινούσα κ. Ηλίας Μάνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Αποστολή και στον Αρχιεπισκοπο λέγοντας « Είναι για μας πολύ σημαντικό να μην μας ξεχνούν και να υπάρχει βοήθεια και στήριξη όταν την χρειαζόμαστε».

Ο κ. Δήμτσας υπογράμμισε ότι η «Αποστολή» και ο ΙΣΑ με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στηρίζουν τα νησιά της άγονης γραμμής των Κυκλάδων με ειλικρινείς προθέσεις προσφοράς και αγάπης. «Ενισχύουμε τα ιατρεία των περιοχών με φάρμακα και υγειονομικό υλικό ώστε κάθε κάτοικος να μπορεί να έχει πρόσβαση χωρίς προβλήματα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν μπορούμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας να υποφέρουν. Χρέος μας είναι να σταθούμε στο πλευρό τους. Οι ξεχασμένοι Έλληνες των μικρών νησιών μας και των ακριτικών περιοχών μας πρέπει να γίνουν πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική και εθνική συνείδηση όλων».



Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Στυλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Και στο 14ο Οδοιπορικό Υγείας, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στάθηκε με φάρμακα στους κατοίκους της Αμοργού, της Σχοινούσας και τς Ηρακλείας, της Φολέγανδρου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 200 παιδοκαρδιολογικοί έλεγχοι στην Άνδρο από κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κατόπιν έκκλησης του Δήμου Άνδρου, για τα παιδιά στην Άνδρο που πρόκειται να αθληθούν σε αγώνες. Ο αγώνας που κάνουμε, δεν είναι φιλανθρωπία, είναι Πολιτισμός. Είναι Ελληνισμός. Είναι η Ιατρική Διακονία της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας μας. Πρώτα το κράτος και μετά εμείς, όλοι μαζί, οφείλουμε να διατηρούμε την υγεία των ξεχασμένων Ελλήνων. Και θα το πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».



Διαβάστε περισσότερα...

Σχολή Γονέων δημιούργησε η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης


Αρχίζει τη δράση της με την εκδήλωση «Τα παιδιά θέλουν γονέα και όχι ψυχολόγο».

Η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του καταστατικού της, οργανώνει την πρώτη σχολή γονέων αστυνομικών με σκοπό την πρόληψη, την ενημέρωση και τη στήριξη των γονέων.

Η προσπάθεια αυτή θα υποστηρίζεται από ειδικούς όπως θεραπευτές ζεύγους και παιδοψυχολόγους.

Πιο συγκεκριμένα θα επιχειρηθεί ενημέρωση για το ρόλο των γονέων. Ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ ζευγαριών. Ενημέρωση σε θέματα πρόληψης και προστασίας των παιδιών από ψυχοτρόπες ουσίες.

Η σχολή γονέων αρχίζει την δράση της καλώντας σε συζήτηση όλους τους συναδέλφους της αλλά και πολίτες με τον παιδοψυχολόγο Νίκο Σιδέρη.

Η συζήτηση-εκδήλωση θα έχει θέμα «Τα παιδιά θέλουν γονέα και όχι ψυχολόγο» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου.


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινό παζάρι του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου


Το Σάββατο 27 Απριλίου στο Περιστέρι.

Το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου θα πραγματοποιήσει Πασχαλινό Bazaar, το Σάββατο 27 Απριλίου (ώρες 10.00-15.00) στις αρχές του πεζόδρομου της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Περιστέρι (πλησίον σταθμού μετρό Ανθούπολης).

Στο bazaar θα συμμετέχεικαι το Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».

Χειροποίητες κατασκευές (πασχαλινά δώρα, λαμπάδες, κοσμήματα, μικροαντικείμενα κ.ά.) των ωφελούμενων των παραπάνω δομών θα διατίθενται προς πώληση σε φιλικές τιμές για την οικονομική ενίσχυση των συμμετεχόντων Φορέων.

Οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν έμπρακτα στη δράση της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ και του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, δίνοντας παράλληλα χαρά στα αγαπημένα τους πρόσωπα δωρίζοντας χειροποίητα μικροαντικείμενα.

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, που ιδρύθηκε στη Χίο το Μάρτιο του 1996. Είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας καθώς και φορέας επαρκής για την ανάληψη ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το ΚΠΕ λειτουργεί τις παρακάτω δομές:

• Δομή με μορφή Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου
• Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου (υπ. αρ.Υ5Β/Γ.Π. οίκ.147422/13.10.2008 άδεια ίδρυσης) και
• Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική (υπ. αρ. Υ5β/Γ.Π. οικ.82393/18-6-2009 άδεια ίδρυσης).
Στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΠΕ παρέχεται Διάγνωση - Συμβουλευτική - Αποκατάσταση σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες καθώς και οικογένειες.

Οι ειδικότητες που στελεχώνουν την Διεπιστημονική Ομάδα του ΚΠΕ είναι: Παιδοψυχίατρος, Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Λογοπεδικός, Εργοθεραπευτής, Ειδικός παιδαγωγός, Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής, Γυμναστής Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Μουσικοθεραπευτής και Νοσηλευτής.


Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδρούν οι φοιτητές στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών του ΑΠΘ


Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Σε αναβρασμό βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς μερίδα φοιτητών αντιδρά έντονα στην επιβολή διδάκτρων σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου.

Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και το συντονιστικό Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ παραχωρούν κοινή συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Σύμφωνα με το seleo.gr, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να υπογραμμίσουν την αντίθεσή τους στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Για την προστασία της λειτουργίας των ΚΕΠΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.04.2013

Ο νέος νόμος 4110/2013 που αφορά στην κατάθεση φορολογικών δηλώσεων έτους 2013 προβλέπει ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση για τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% με σειρά διατάξεων. Κοινή συνισταμένη αυτών των διατάξεων αποτελεί η κατάθεση γνωμάτευσης υγειονομικής επιτροπής ΚΕΠΑ και ΑΣΥΕ.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ήδη με την κατάθεση προτάσεών της σε σχετικά νομοσχέδια αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει τη συμπλήρωση/τροποποίηση διατάξεων του ν. 4110/2013, προκειμένου να καθοριστεί με σαφήνεια ότι κατά την κατάθεση των νέων φορολογικών δηλώσεων οι φορολογούμενοι με αναπηρία ή φορολογούμενοι που βαρύνονται από άτομα με αναπηρία που θέλουν να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους λόγω αναπηρίας δύνανται να καταθέσουν γνωμάτευση κάθε αρμόδιας αρχής προ ιδρύσεως ΚΕΠΑ, εφόσον αυτή ισχύει εφόρου ζωής ή δεν έχει λήξει ο χρόνος ισχύος της.

Οι διατάξεις του ν. 4110/2013 είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνουν τις ήδη επιβαρυμένες λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, αφού χιλιάδες φορολογούμενοι ενώ διαθέτουν γνωματεύσεις αναπηρίας σε ισχύ θα αναγκαστούν να καταθέσουν αίτηση για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους από τα ΚΕΠΑ. Οι διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες των ΚΕΠΑ που λειτουργούν με ανεπαρκές διοικητικό και ιατρικό προσωπικό είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσουν υπό το βάρος δεκάδων χιλιάδων νέων αιτούντων, ενώ οι φορολογούμενοι με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν θα μπορέσουν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών φορολογιών ρυθμίσεων για λόγους αναπηρίας, αφού δεν δύνανται να εξεταστούν από το ΚΕΠΑ στον κατάλληλο χρόνο.

Ο αγώνας για την εξομάλυνση των δυσλειτουργιών των ΚΕΠΑ που εφαρμόζουν το σύστημα πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας απαιτείται να δοθεί από όλα τα μέλη της Κυβέρνησης, του πολιτικού κόσμου και όλες τις υπηρεσίες των Υπουργείων που σχεδιάζουν πολιτικές για την αναπηρία. Πρέπει να δοθεί η μάχη, ώστε το νέο Κέντρο Πιστοποίησης αναπηρίας να μην καταστεί τόπος βασανισμού της αναπηρικής οικογένειας.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 125 KB)
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Δήλωση Ι. Βαρδακαστάνη για το Νοσοκομείο Ζακύνθου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.04.2013

Με αφορμή τη συλλογή υπογραφών από το Σωματείο ΑμεΑ Ζακύνθου «Οι Ποπολάροι» για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ και της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ως Ζακυνθινός, ως ενεργός πολίτης, ως εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, νοιώθω περήφανος για την εξαιρετική πρωτοβουλία που ανέλαβε το σωματείο ΑμεΑ Ζακύνθου «Οι Ποπολάροι» σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των ασθενών, εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Το Σωματείο ΑμεΑ Ζακύνθου οι Ποπολάροι έχει αγωνιστεί από το ξεκίνημα του Νοσοκομείου, για την ανέγερση, την προσβασιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του. Σήμερα μπαίνει και πάλι μπροστά στη μάχη για να παραμείνει ανοιχτό και να λειτουργεί σωστά για κάθε κάτοικο και επισκέπτη του νησιού μας, σήμερα γίνεται ο καταλύτης της ζακυνθινής κοινωνίας σε αυτό τον ωραίο αγώνα.

Καλώ κάθε πολίτη, κάθε οικογένεια, κάθε φίλο του νησιού και κάθε επισκέπτη να δώσει την στήριξή του υπογράφοντας στη συλλογή υπογραφών των Ποπολάρων.

Όλες οι δυνάμεις του νησιού, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, εκκλησιαστικές οφείλουν να ενωθούν σε αυτή την προσπάθεια στήριξης της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Ζακύνθου, που αποτελεί κόσμημα για το νησί μας».

Ιωάννης Βαρδακαστάνης,

Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ, EDF, IDA.

Σημ. προς συντάκτες: ΕΣΑμεΑ: Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία www.esaea.gr, EDF: European Disability Forum http://www.edf-feph.org/ , IDA: International Disability Alliance http://www.internationaldisabilityalliance.org/en


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινό παζάρι της UNICEF στο μετρό Συντάγματος


Την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 12:30.

Πασχαλινό παζάρι διοργανώνει η UNICEF την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 12:30 στο μετρό στο Σύνταγμα, όπου θα παρουσιάσει την ανοιξιάτικη συλλογή της, καθώς και έκθεση φωτογραφίας για το έργο της για τα παιδιά στη Συρία και τα παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, που μαζί με τον πρόεδρο του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού ΜΗΤΕΡΑ Δημήτρη Βεζυράκη, τον επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Reuters στην Ελλάδα Γιάννη Μπεχράκη και τη δημοφιλή ηθοποιό Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους θα μοιράσουν δώρα σε παιδιά κέντρων προστασίας που θα επισκεφθούν την έκθεση.

Το bazaar θα είναι ανοικτό Παρασκευή και Σάββατο 26 και 27 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.


Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση τροφίμων στον Άγιο Κωνσταντίνο


Βοηθούν τις άπορες οικογένειες την Κυριακή, 28 Απριλίου.

Το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου του δήμου Αγρινίου στην προσπάθειά του να βοηθήσει τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες της περιοχής, αποφάσισε να διοργανώσει γιορτή προσφοράς και αγάπης για τις ημέρες του Πάσχα.

Για το λόγο αυτό την Κυριακή 28 Απριλίου στο δημοτικό κατάστημα του Αγίου Κωνσταντίνου από τις 10:00 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ. θα προβεί στην συγκέντρωση τροφίμων. Συνεργάτες και υποστηρικτές είναι:

1. Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς»

2. Ο Σύλλογος Πραμαντιωτών

3. Ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας

4. Το 1ο Σώμα Προσκόπων Αγρινίου

5. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας


Πηγή: http://www.cityvoice.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδική έρευνα του υπ. Παιδείας για τη σχολική βία


Ειδικό ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται από μαθητές ως και την Πέμπτη.

Τα φαινόμενα βίας στα σχολεία φαίνεται να έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να είναι τα θύματα επιθετικών συμπεριφορών τόσο εκ μέρους των συνομηλίκων τους όσο και από μεγαλύτερα παιδιά. Συγχρόνως, αυξάνονται και τα φαινόμενα με τα ίδια τα παιδιά να είναι οι θύτες ή να εμπλέκονται με κάποιον τρόπο σε περιστατικά σωματικής, λεκτικής κλπ βίας.

Τα φαινόμενα αυτά προβληματίζουν το υπουργείο Παιδείας που ίδρυσε και λειτουργεί το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού.

Στις 12 Απριλίου ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδ. Παπαθεοδώρου έστειλε στα σχολεία ειδικό ερωτηματολόγιο το οποίο συμπληρώνεται από τους μαθητές από τις 17 και μέχρι 25 Απριλίου.

Το ερωτηματολόγιο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου στη διεύθυνση: http://paratiritirio.minedu.gov.gr.

Η πρόσβαση των μαθητών στο ερωτηματολόγιο γίνεται μέσω κωδικού και οι διευθυντές έχουν την υποχρέωση να παρέχουν κάθε διευκόλυνση στους μαθητές για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

Η έρευνα απευθύνεται στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων και σκοπός της είναι να συγκροτηθεί το πρωτογενές υλικό καταγραφής και μελέτης, ώστε οι δράσεις για την πρόληψη να γίνουν το βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Άλλωστε, μέσω των απαντήσεων των παιδιών το υπουργείο Παιδείας θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει σε ποια σχολεία υπάρχει έξαρση της βίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Η χορεύτρια που ακρωτηριάστηκε στην έκρηξη της Βοστόνης


Αποφασισμένη να χορέψει ξανά και να τρέξει στον επόμενο μαραθώνιο.

Η 32χρονη Adrianne Haslet-Davis έχασε το αριστερό της κάτω άκρο στις φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Η νεαρή δασκάλα χορού, παρά το σοβαρό τραυματισμό της όμως δεν το βάζει κάτω. Είναι αποφασισμένη να χορέψει ξανά και να τρέξει στον επόμενο μαραθώνιο!

«Όταν χορεύω, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί για να κάνω ακριβώς αυτό. Είμαι ευτυχισμένη» δήλωσε στην Boston Herald. «Δε μπορώ να επιτρέψω σε κάποιον ή κάτι να μου το στερήσει αυτό. Να μου αλλάξει τη ζωή. Ναι, θα χορέψω ξανά και του χρόνου, παρότι δεν είμαι δρομέας, σκοπεύω να τρέξω στον μαραθώνιο» πρόσθεσε.

«Θυμάμαι τα πάντα. Θυμάμαι την πρώτη βόμβα να σκάει κι εγώ να κρατάω το χέρι του άντρα μου Adam. Σκεφτόμουν ότι ποτέ δεν είναι μόνο ένα το χτύπημα. Ήξερα ότι θα συνέβαινε κάτι και άρχισα να ουρλιάζω. Μετά έσκασε η δεύτερη βόμβα… θυμάται ότι έπεσα κάτω. Μετά είδα το σύζυγό μου να μου κάνει νόημα, δείχνοντας μου το πόδι μου» είπε ακόμη στο CNN.



«Έχασα το 80% των οστών και των μυών στο πόδι μου. Αιμορραγούσα πάρα πολύ. Φοβήθηκα» πρόσθεσε και συνέχισε: «Ήμουν αποφασισμένη να τα καταφέρω».

Ο σύζυγός της, που είχε μόλις επιστρέψει από το Αφγανιστάν, έβγαλε τη ζώνη του και την έδεσε πάνω από την πληγή της, για να μη χάσει περισσότερο αίμα. Παρότι είχε τραυματιστεί κι εκείνος, κατάφερε να τη μεταφέρει σε ένα εστιατόριο.



Παρά τον πανικό που επικρατούσε γύρω τους, η Adrianne βρήκε το κουράγιο να του πει τι σημαίνει για εκείνη. «Αν ήταν η τελευταία φορά που βλεπόμασταν, ήθελα να ξέρει πόσο πολύ τον αγαπούσα».



Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό. Όταν ξύπνησε η μητέρα της τής ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα. «Αγάπη μου, το αριστερό σου πόδι… πάει».



«Ο χορός είναι η ζωή μου. Ναι, έχασα το πόδι μου σε έκρηξη, όμως δε θα βυθιστώ στη θλίψη» είπε ακόμη η ίδια.



Διαβάστε περισσότερα...

Στην τελική ευθεία το σχέδιο «Αθηνά»


Τι προβλέπουν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα που κατατέθηκαν στο ΣΤΕ.

Tο υπουργείο Παιδείας έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σήμερα, τα σχέδια 36 Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν το σχέδιο «Αθηνά», που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες Τμημάτων και Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα 22 από αυτά τα σχέδια αναφέρονται σε Πανεπιστήμια και τα 14 σε Τεχνολογικά Ιδρύματα (ΤΕΙ).

Θα ακολουθήσει η νομοτεχνική επεξεργασία η οποία θα γίνει άμεσα, καθώς οι αλλαγές θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως και προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όσοι έχουν εισαχθεί σε τμήματα τα οποία με το σχέδιο «Αθηνά» καταργούνται, συγχωνεύονται ή μετονομάζονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2012-13).

Ο τίτλος σπουδών που θα λάβουν θα φέρει τον υφιστάμενο κατά το χρόνο εισαγωγής τίτλο και τύπο, το ίδιο θα ισχύσει και για τα μεταπτυχιακά αυτών των τμημάτων.

Με τα προεδρικά διατάγματα επίσης, καθορίζονται λεπτομέρειες που αφορούν τους φοιτητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις διαδικασίες ανάδειξης και συγκρότησης των οργάνων διοίκησης των νέων τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα τα Προεδρικά Διατάγματα ανά ίδρυμα προβλέπουν, σε βασικές γραμμές, τα εξής:

- ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταργείται το γενικό τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής. Συγχωνεύονται τα τμήματα Φυσικής Αγωγής, μεταφέρεται το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετονομάζονται και ανασυγκροτούνται διάφορες σχολές.

- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ: Το ίδρυμα μετονομάζεται σε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μετονομάζονται λίγα τμήματα.

- ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ: Μικρές αλλαγές και κυρίως συγχωνεύσεις τμημάτων.

- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Το ίδρυμα καταργείται και όλα τα περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ καταργείται και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Συγκροτούνται τρεις σχολές (Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επιστημών Τεχνολογίας και Πληροφορίας), ενώ η ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των ιδρυόμενων σχολών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30/11/2013.

- ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Ιδρύονται 9 σχολές, όσα και τα τμήματα δηλαδή τα οποία λειτουργούν στο ΕΜΠ.

- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Στο Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει θέματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρεται ποια τμήματα ιδρύονται, ποια μετονομάζονται και ποιες σχολές ανασυγκροτούνται.

- ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Προβλέπεται η ίδρυση τριών σχολών (Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών, Επιστημών Υγείας και Αγωγής, Ψηφιακής Τεχνολογίας).

- ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, καταργείται το Γενικό Τμήμα Δικαίου ενώ τα μέλη του διδακτικού προσωπικού θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα υπόλοιπα τμήματα του ιδρύματος, με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο. Το τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ίδιου ιδρύματος, συγχωνεύεται με το καταργούμενο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Καταργείται το τμήμα Τουριστικών Σπουδών το οποίο δεν λειτουργεί, ενώ στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ιδρύεται κατεύθυνση Τουριστικών Σπουδών.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλευρό των άπορων οικογενειών η Κρήτη


Στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων καλούνται όσοι δεν έχουν χρήματα.

Ο δήμος Βιάννου σε συνεργασία με τη δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση της περιοχής, καλεί όσα άπορα άτομα και άπορες οικογένειες επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να υποβάλλουν αίτηση μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται μέχρι τις 15 Μαΐου 2013.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 (ΦΕΚ 414/Β/22-2-2013) κριτήριο επιλεξιμότητας για τους άπορους διαμορφώνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων και είναι:

Άπορο άτομο με ατομικό εισόδημα 7.200 ευρώ

Άπορη Οικογένεια με 2 μέλη 10.700 ευρώ

Άπορη Οικογένεια με 3 μέλη 11.520 ευρώ

Άπορη Οικογένεια με 4μέλη 14.400 ευρώ

Άπορη Οικογένεια με 5 μέλη 17.280 ευρώ

Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ.
Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Δικαίωμα υποβολής έχει ο κάθε δικαιούχος με τα ανωτέρω εισοδηματικά κριτήρια και η υποβολή αίτησης μπορεί να γίνει σε έναν μόνο φορέα υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δικαιολογητικά:

1. Αίτηση συμμετοχής που δίνεται από το φορέα

2. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου επικυρωμένη

3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2012

θεωρημένη.

4. Έγγραφα από κρατικούς φορείς υγείας σε περίπτωση που μέλος της οικογένειας είναι με ειδικές ανάγκες ή προστατευόμενο πέραν των

προβλεπόμενων ηλικιών.

5. Πρόσφατη βεβαίωση σπουδών σε περίπτωση που η οικογένεια έχει μέλη- φοιτητές

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Δήμο Βιάννου, στο γραφείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.


Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείδωναν τα παιδιά τους στο υπόγειο χωρίς φαγητό και φως


Οι γονείς με τον μικρότερο γιο ζούσαν πολυτελή ζωή στους επάνω ορόφους.

Οι αρχές του Παρισιού εντόπισαν δύο αγόρια μιας οικογένειας να ζουν σε άθλιες συνθήκες στο σκοτεινό υπόγειο του σπιτιού τους, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια απολάμβανε μια σχετικά πολυτελή ζωή στους επάνω ορόφους.

Τα ανήλικα αγόρια ηλικίας 12 και 10 ετών, τα τελευταία τρία χρόνια αναγκάζονταν να κοιμούνται σε πεταμένα στρώματα στο υπόγειο, περιτριγυρισμένα από τις ακαθαρσίες τους, ενώ την ίδια στιγμή ο 39χρονος πατέρας τους, η 44χρονη μητριά τους και ο 7χρονος αδερφός τους έμεναν στους επάνω ορόφους του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρχές, τους επιτρεπόταν να πηγαίνουν σχολείο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τα βράδια τα κλείδωναν στο υπόγειο, χωρίς φως ή τουαλέτα. Ο πατέρας τους τα κακοποιούσε σωματικά, χτυπώντας τα με τη ζώνη του, ενώ πολλές φορές τα άφηναν χωρίς φαγητό.

Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, όταν ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, κατάφερε να ξεφύγει και απευθύνθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Seine-Saint-Denis, βορειοανατολικά του Παρισιού.

«Όταν έφτασε η αστυνομία στο σπίτι, βρήκαν τα στρώματα γεμάτα περιττώματα, όπως ακριβώς τα είχε περιγράψει το παιδί» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Deve Maboungou.

Σύμφωνα με μια πηγή, η κακομεταχείριση των παιδιών ξεκίνησε όταν έφυγε από το σπίτι τους η φυσική τους μητέρα, η οποία ήταν ναρκομανής, και ο πατέρας τους βρήκε μια άλλη γυναίκα. Εκείνη είχε δύο γιους, έναν 17 χρονών και τον μικρότερο 7 ετών.

Ο μεγαλύτερος γιος της ζούσε στο Παρίσι και μαθήτευε ως χορευτής στην Όπερα του Παρισιού, γράφει η Daily Telegraph. Ο δε μικρότερος γιος της πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο και ζούσε μια εντελώς διαφορετική ζωή από τα δύο αγόρια.

Όταν οι αρχές ανέκριναν τον πατέρα τους για τις συνθήκες ζωής των παιδιών του εκείνος φέρεται να απάντησε ότι ήταν πολύ δ»ύσκολα παιδιά και άτακτα».

Τόσο ο ίδιος όσο και η μητριά τους τελούν υπό κράτηση, με την κατηγορία της κακομεταχείρισης ανηλίκου.
Τα παιδιά ελέγχθηκαν από παιδίατρο και πρόκειται να δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα για νέους ναυτικούς


Κατάργηση και εργασία για πέντε μήνες σε ακτοπλοϊκές και ναυτιλιακές εταιρείες εξασφαλίζει πρόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας σε 1.000 νέους ναυτικούς (αξιωματικούς και κατώτερα πληρώματα).

Δικαιούχος του προγράμματος "Νέαρχος" είναι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εργασίας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα παρέχει κίνητρα σε άνεργους νέους ναυτικούς, όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία επί πλοίου, με απολαβές που φτάνουν τα 1.000 ευρώ μηνιαίως για τους αποφοίτους των ΑΕΝ, τους ηλεκτρολόγους και τους οικονομικούς αξιωματικούς και 800 ευρώ για τις υπόλοιπες ειδικότητες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αποφασίστηκε για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων


Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η τελευταία φάση που αφορά αλλαγές σε δομές των υπουργείων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης παραδέχθηκε ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο πλέον πιάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50% ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη τώρα ξεκινάει η δεύτερη φάση, που είναι και πιο κρίσιμη, καθώς οι μελέτες θα πρέπει να εφαρμοστούν και να σχεδιαστούν οι νέοι θεσμοί.

Πατράλληλα με τις εκθέσεις αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση, συζητήθηκε και ο συντονισμός σε σχέση με το θέμα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι το Ιούνιο καθώς και άλλων 12.500 μέχρι τον Δεκέμβριο.

Με τον υπουργό μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν γίνει 4.000 αποχωρήσεις, αρκετές από τις οποίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι για κάθε μία αποχώρηση θα γίνεται και μία πρόσληψη νέων εργαζομένων, μέσω του ΑΣΕΠ.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ







Διαβάστε περισσότερα...

ΦΠΑ με προκαταβολή 10 ευρώ


Με στόχο να βάλει φρένο στη μη απόδοση του ΦΠΑ το οικονομικό επιτελείο δίνει τη δυνατότητα υποβολής της περιοδικής δήλωσης με μόλις 10 ευρώ κα εξόφληση σε δύο δόσεις, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εμπρόθεσμη.

Η σχετική διάταξη θα συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή. Οι υπόχρεοι θα πληρώνουν το 50% του οφειλόμενου φόρου στην πρώτη δόση στο τέλος του μήνα και θα εξοφλούν το υπόλοιπο στο τέλος του επόμενου μήνα.

Στην περίπτωση που το σύνολο του οφειλόμενου φόρου δεν υπερβαίνει το ποσό των 100 ευρώ, το υπόλοιπο του μη καταβληθέντος με τη δήλωση φόρου καθίσταται ληξιπρόθεσμο στο σύνολό του, την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του μήνα κατά τον οποίο υποβάλλεται η δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι από εδώ και πέρα, οι οφειλές ΦΠΑ δεν θα υπάγονται σε καμία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

4.500 ευρώ για τον Γρηγόρη


4.500 ευρώ παρέδωσαν στον πατέρα του 17χρονου, στη Μυτιλήνη -ο οποίος έμεινε παράλυτος όταν χάλασε ο πλοηγός των γιατρών (ένα μηχάνημα «οδηγός» για τις επεμβάσεις) κατά τη διάρκεια χειρουργείου- Γρηγόρη Παπαγιάννη, οι συμμαθητές του, προκειμένου να συνδράμουν στα έξοδα της οικογένειας.

Τα χρήματα αυτά, οι συμμαθητές του Γρηγόρη, τα είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους.


Από τα παιδιά αυτά παίρνουν δύναμη και κουράγιο, τόσο οι γονείς του Γρηγόρη αλλά και ο ίδιος, καθώς σήμερα ξύπνησε μία καλή ημέρα γι αυτόν…

Ο Γρηγόρης άρχισε σιγά–σιγά να συνέρχεται ενώ ενεργοποιούνται οι μυϊκοί ιστοί και τα κύτταρά του στην αριστερή πλευρά του σώματός του, η οποία έχει παραλύσει.

Το παραπάνω ισχυρίζεται ο γιατρός που τον εγχείρησε, ο οποίος είναι αισιόδοξος βλέποντας την αντίδραση του οργανισμού του Γρηγόρη ενώ σημειώνει ότι μπορεί να επανέλθει και στο 100%.

Ο κ. Μπαϊραμπίδης επιδεικνύοντας εξαιρετική εντιμότητα σε ό,τι αφορά τη δική του «ευθύνη» στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον Γρηγόρη, επί τρεις ημέρες προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τον ασθενή του να επανέλθει.

Ήδη οι γιατροί ετοιμάζουν το Γρηγόρη για τη μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ


Η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για 15.000 προσλήψεις νέων μόνιμων υπαλλήλων μέχρι το 2014 με ταυτόχρονη αποχώρηση ισάριθμου αριθμού υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, τα πρώτα κενά που θα δημιουργηθούν από τις απομακρύνσεις των επίορκων υπαλλήλων θα καλυφθούν με την κινητικότητα. Σημείωσε ότι ήδη 2.000 υπάλληλοι έχουν μετακινηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες και σχεδιάζονται 25.000 μετακινήσεις ως το 2014.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου (πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση).






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περπάτησε ο 15χρονος


Ο 15χρονος Μανώλης από την Πάτρα που χειρουργήθηκε με επιτυχία στον εγκέφαλο, σε νοσοκομείο της Γερμανίας, έγινε παράδειγμα ελπίδας και δύναμης.

Ο μαθητής της τρίτης Γυμνασίου έχει επιστρέψει ήδη στο σπίτι του στην Πάτρα και χθες μάλιστα έκανε και τον πρώτο του σύντομο περίπατο, στην πλατεία της γειτονιάς του, μαζί με έναν φίλο του. Ο Μανώλης θα ακολουθήσει αγωγή φυσικοθεραπείας η οποία είναι απαραίτητη μετά από ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο.

Την ίδια ώρα η οικογένειά του ευχαριστεί με επιστολή της όλους όσοι τη στήριξαν οικονομικά και ηθικά σε αυτό τον αγώνα.

Ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας του 15χρονου Μανώλη:

«Με την παρούσα θέλουμε να εκφράσουμε από τα βάθη της καρδίας μας τις θερμές ευχαριστίες μας για την αμέριστη ηθική και οικονομική συμπαράσταση στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το παιδί μας

Ευχαριστούμε

Τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για τη διάθεση του κυβερνητικού αεροσκάφους το οποίο διέθετε τις ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης που απαιτούσε το πρόβλημα υγείας του παιδιού μας.

Το προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας του αεροσκάφους που ανέλαβε την αεροδιακομιδή.

Το προσωπικό του κρατικού αερολιμένα Άραξου.

Την πολιτεία, το υπουργείο Υγείας, διάφορους φορείς.

Το ΕΚΑΒ, τον γιατρό του ΕΚΑΒ που συνόδεψε το παιδί με ασφάλεια

Το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας

Τον γιατρό Βασίλη Παναγιωτόπουλο που υπήρξε φύλακας άγγελος του παιδιού μας, μας στήριξε όταν όλα έδειχναν ότι ήταν εναντίον μας, μας έδωσε κουράγιο ,μας άνοιξε το δρόμο προς τη σωτηρία του παιδιού μας.

Τον γιατρό κ.Μπερταλανφι του νοσοκομείου στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Τους νευροχειρούργους του νοσοκομείου Ρίου Πατρών.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ριου τον κοινωνικό λειτουργό του νοσοκομείου κ.Μεντή.

Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Ριου Πατρών.

Τον ιερέα του νοσοκομείου Πατερα Χαρίτωνα.

Τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο ο όποιος επισκέφτηκε, ευλόγησε και ενθάρρυνε το παιδί και εμάς τους ίδιους, και γενικότερα την εκκλησιαστική κοινότητα για την συμπαράσταση τους και το ενδιαφέρον τους.

Την Ελληνική Αστυνομία, όλες τις αστυνομικές Ενώσεις της χώρας και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας

Το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων.

Την γ’ Λυκείου του σχολειού Δεμένικων ιδιαίτερα γιατί με την πράξη της έδωσε ώθηση στην μεγάλη δραστηριοποίηση και αλληλεγγύη που δημιουργήθηκε προς το παιδί μας.

Το 11ο γυμνάσιο Πατρών στο σύνολο του και ιδιαίτερα τον διευθυντή κ.Φικούρα.

Τους ομογενείς της Γερμανίας για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Τον ΕΟΠΥΥ που επίσπευσε τις διαδικασίες και έδωσε ελπίδα για το μοναδικό διέξοδο προς τη σωτηρία του παιδιού που ήταν το χειρουργείο στη Γερμανία.

Την κ.Ρούλα Κουσκουρη και τον κ. Νίκο Σύφαντο.

Το σύνολο των ΜΜΕ που αντιμετώπισαν με διακριτικότητα και υπευθυνότητα την κάλυψη των γεγονότων.

Όλους τους ανθρώπους γνωστούς και αγνώστους που ήταν δίπλα μας από την πρώτη δύσκολη στιγμή, έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς και συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του τόσου δύσκολου και υψηλού ρίσκου χειρουργείο, και ζητάμε συγγνώμη αν παραλείψαμε να ευχαριστήσουμε κάποιους.

Ο δρόμος είναι μακρύς το στάδιο της αποθεραπείας βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά με τη βοήθεια του Θεού και την ηθική συμπαράσταση των συνανθρώπων μας όλα τα εμπόδια θα ξεπεραστούν.

Με εκτίμηση

Οικογένεια 15χρονου Μανώλη Βογιατζή»


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξέδιδαν ψευδή πιστοποιητικά


Ψευδή ενεργειακά πιστοποιητικά εξέδιδαν 11 επιθεωρητές στη Βόρεια Ελλάδα, που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, από κλιμάκιο Επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ).

Οι έλεγχοι έγιναν σε κτίρια στη Θεσσαλονίκη, τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Πολύκαστρο Κιλκίς και τη Μεθώνη Πιερίας για τα οποία έχουν εκδοθεί Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης και διαπιστώθηκε ότι οι ενεργειακοί επιθεωρητές ανέγραφαν ανακριβή ενεργειακά στοιχεία στα Πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σημαντικά αλλοιωμένη η ενεργειακή κατανάλωση των επιθεωρούμενων κτιρίων, είτε παραβίασαν ασυμβίβαστα.

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν κυρώσεις, που κυμαίνονται από πρόστιμο ύψους 500 ευρώ έως αφαίρεση της δυνατότητας διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων για ένα έτος, σε συνδυασμό με χρηματικό πρόστιμο έως 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ενεργειακά πιστοποιητικά εκδίδονται υποχρεωτικά σε κάθε αγοραπωλησία ή μίσθωση ακινήτου και ισχύουν για δέκα χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστροφές ΦΠΑ μέχρι 5.000 ευρώ


Εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφής ΦΠΑ δίνει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του προς τις εφορίες. Στόχος είναι τα ποσά που οφείλονται και φθάνουν έως 5.000 να επιστραφούν έως τις 13 Μαΐου στους δικαιούχους, ενώ για ποσά άνω των 5.000 ευρώ θα πρέπει να γίνεται προηγουμένως προληπτικός έλεγχος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΣΦΠ-Λίβερπουλ: Φιλικό προς τιμή του Τζέραρντ για φιλανθρωπικό σκοπό


Τη Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στις 3 Αυγούστου σε παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ:

"Το πρώτο σπουδαίο φιλικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ενόψει της νέας περιόδου οριστικοποιήθηκε σήμερα. Ένα παιχνίδι που συνδυάζει το τεράστιο αγωνιστικό ενδιαφέρον με την συνεχιζόμενη φιλανθρωπική δράση του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στο Ανφιλντ στις 3 Αυγούστου, την ιστορική Λίβερπουλ σε αγώνα προς τιμήν του αρχηγού των κόκκινων και της Εθνικής Αγγλίας Στήβεν Τζέραρντ. Ο Ολυμπιακός επελέγη από τη Λίβερπουλ και τον Τζέραρντ από ένα μεγάλο πλήθος υποψηφιοτήτων για τον αγώνα αυτόν.

Η Λίβερπουλ τιμάει τη λαμπρή και πετυχημένη καριέρα του Τζέραρντ αλλά και τη δέσμευση και την αφοσίωση του παίκτη στην ομάδα της πόλης του. Όλα τα έσοδα των Άγγλων από τις εκδηλώσεις εορτασμού της «χρονιάς Τζέραρντ» θα διατεθούν στο ομώνυμο φιλανθρωπικό ίδρυμα που υπάρχει από το Φεβρουάριο του 2011 με σκοπό να βοηθάει τα παιδιά και τους νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης θα διαθέσει τα έσοδα που αναλογούν στην ομάδα μας, σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά. Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε με αφορμή την συμφωνία για τον αγώνα:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να συμμετέχουμε στον φιλανθρωπικό αγώνα προς τιμήν του Στήβεν Τζέραρντ αντιμετωπίζοντας την ομάδα της Λίβερπουλ. Αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου, μπορεί να συνεργαστεί για την οικοδόμηση ενός λαμπρότερου μέλλοντος για τα παιδιά και τους νέους της κοινωνίας μας. Ο Ολυμπιακός, σύλλογος με μεγάλη κοινωνική δράση, πάντα επιδιώκει να βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που έχουν ανάγκη, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για τον τόπο μας, θα στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, διαθέτοντας το μερίδιο μας, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε προγράμματα κοινωνικής βελτίωσης. Προσβλέπουμε σε μία απολαυστική αναμέτρηση. Σε αγώνες σαν αυτόν, είμαστε όλοι νικητές».

Από την πλευρά τους ο Τζέραρντ και η Λίβερπουλ θυμούνται ότι το 2004 στο κατάμεστο Ανφιλντ με γκολ του Στήβεν στα τελευταία λεπτά , η Λίβερπουλ νίκησε τον Ολυμπιακό 3-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League. Στη συνέχεια η Λίβερπουλ ήταν η νικήτρια της διοργάνωσης κερδίζοντας στο συγκλονιστικό τελικό της Κωνσταντινούπολης τη Μίλαν. Ο Τζέραρντ, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Λίβερπουλ και έχει δει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά εκεί, επομένως το μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε μία σειρά από φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια του Μέρσισαιντ. Ο Τζέραρντ δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος με την τιμή που μου κάνει η Λίβερπουλ και ιδιαίτερα συγκινημένος που ο Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόσκληση συμμετοχής. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν μία αξέχαστη εμπειρία τόσο για μένα όσο και για την ομάδα. Είμαι επίσης ιδιαίτερα ευγνώμων που ο Ολυμπιακός έχει αγκαλιάσει πραγματικά το στόχο του αγώνα και επέλεξε να δωρίσει το μερίδιο του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ανυπομονώ για αυτό το φανταστικό αγώνα, για αυτή τη μοναδική αναμέτρηση».

Τη διοργάνωση του αγώνα ανέλαβε η Sportcel Marketing που θα διοργανώσει κι άλλα γεγονότα ώστε να συγκεντρωθούν όλη τη χρονιά χρήματα για λογαριασμό του ιδρύματος".



Διαβάστε περισσότερα...

Έτοιμοι οι πίνακες του ΑΣΕΠ για τις μετατάξεις


Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η διαδικασία μετάταξης των 1.891 υπαλλήλων, όπως ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ.

Οι πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα απεστάλησαν στον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να εκδώσει τη σχετική απόφαση μετάταξής τους.

Συγχρόνως, σήμερα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα που αφορούν στην κινητικότητα των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, λόγω κατάργησης των θέσεών τους.

Όπως αναφέρει το ΑΣΕΠ, τα οριστικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν τους εξής πίνακες:

- Οριστικός ενιαίος πίνακας κατάταξης (κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας).

- Αλφαβητικός οριστικός ενιαίος πίνακας βαθμολογίας και κατάταξης.

- Οριστικός πίνακας διάθεσης (αλφαβητικός).

- Οριστικός πίνακας διάθεσης (ανά φορέα υποδοχής).



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον αέρα 100.000 δάνεια του ΟΕΚ


Μετέωροι και με τον κίνδυνο να μπλεχτούν σε περιπέτειες με τις τράπεζες μένουν πάνω από 60.000 δανειολήπτες που πήραν δάνειο με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, καθώς δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις των "κόκκινων δανείων".

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι στον αέρα είναι κι άλλοι 46.563 δικαιούχοι οι οποίοι έχουν πάρει άτοκο δάνειο από τον Οργανισμό και έχουν σταματήσει να πληρώνουν για διάστημα που ξεκινά από τους 3 μήνες και ξεπερνά ακόμη και τα 2 χρόνια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΤ: Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου


Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (23 Απριλίου), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, τo επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΚΙΒΩΤΟΣ. gr» με τίτλο «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», σκηνοθεσίας Κατερίνας Ευαγγελάκου, παραγωγής 2011.



Το ντοκιμαντέρ αφορά στην πρότυπη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, που τιμήθηκε με το βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση 2010». Παρουσιάζονται οι υπηρεσίες της προς το κοινό, δράσεις όπως τα εκπαιδευτικά της προγράμματα-π. χ. θέματα τοπικής ιστορίας-τα προγράμματα για τους μετανάστες, τα δημιουργικά εργαστήρια, η λειτουργία κινητής βιβλιοθήκης και ο τρόπος χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας. Για τις πρωτοβουλίες της Βιβλιοθήκης και το ρόλο της μιλούν ο διευθυντής της Ιωάννης Τροχόπουλος, συγγραφείς και μέλη του προσωπικού της.



Αποσπάσματα συνεντεύξεων κατοίκων της Βέροιας-ενεργών μελών της Βιβλιοθήκης, αποτυπώνουν την επιρροή του εν λόγω πολιτιστικού φορέα στη ζωή της τοπικής κοινωνίας και τη λειτουργία του ως πόλου έλξης. Περιλαμβάνονται επίσης πλάνα από το Συμπόσιο Βιβλιοθηκών που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2010).




Διαβάστε περισσότερα...

Κρατήστε το μυαλό σας σε φόρμα


Οι ερευνητές πίστευαν, μέχρι σήμερα, ότι οι άνθρωποι χάνουν 30% των νευρώνων τους μεγαλώνοντας. Τώρα, οι νευροεπιστήμονες λένε ότι, αν είμαστε υγιείς, θα κρατήσουμε τους νευρώνες μας για όλη μας τη ζωή. Ας δούμε κάποιους από τους καλύτερους τρόπους για να κρατάμε τα εγκεφαλικά κύτταρα σε άριστη κατάσταση».

Αναζητείστε διαφορετικές ιδέες: Μέχρι τη μέση ηλικία, ο εγκέφαλός μας αναπτύσσει εκατομμύρια δίκτυα και νευρώνες, «μονοπάτια» που ενδυναμώνονται κάθε φορά που ανακαλούμε μια συγκεκριμένη ανάμνηση. Αυτές οι «διαδρομές» του εγκεφάλου μάς βοηθούν να λύσουμε προβλήματα, με τα οποία είμαστε εξοικειωμένοι, πιο εύκολα από ότι οι νεότεροι σε ηλικία. Αν, όμως, χρησιμοποιούμε πάντα την ίδια οδό για την επεξεργασία συγκεκριμένων πληροφοριών, ο εγκέφαλός μας γίνεται όλο και λιγότερο ικανός να δημιουργήσει νέα δίκτυα.

Προκαλέστε τον εαυτό σας: Μπορείτε να δώσετε κίνητρα στον εγκέφαλό σας μέσω ενός «αποπροσανατολιστικού διλήμματος», όπως το ονομάζει ο Jack Mezirow, ειδικός στην εκμάθηση ενηλίκων, δηλαδή ακολουθώντας ο,τιδήποτε ανακινεί τη σκέψη μας. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, να διαβάσετε ένα βιβλίο που αμφισβητεί τις μακροχρόνιες αντιλήψεις σας γύρω από ένα θέμα, εντρυφήστε σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις από τις δικές σας ή ξεκινήστε να μαθαίνετε ένα νέο μουσικό όργανο ή μια ξένη γλώσσα. Το κλειδί είναι να βγείτε εκτός των γνωστών σας ορίων στα οποία κινήστε και νιώθετε ασφαλείς.

Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας: Αν θέλετε να θυμηθείτε να αγοράσετε γάλα και ψωμί στην επιστροφή από τη δουλειά, φανταστείτε ότι έχετε ήδη κάνει τη διαδικασία που απαιτείται: διαλέξατε το γάλα από το ράφι και το πληρώσατε στο ταμείο. Μελέτες της νευροεπιστήμονα Denise Park, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έδειξαν ότι η οπτικοποίηση των δραστηριοτήτων που πρόκειται να κάνουμε στο μέλλον, στέλνει πληροφορίες σε περισσότερες διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου μας, εξασφαλίζοντάς μας με αυτόν τον τρόπο και περισσότερους τρόπους να θυμηθούμε ο,τι χρειάζεται να φέρουμε σε πέρας.

Δώστε προσοχή από την αρχή: Από μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου φαίνεται ότι μέχρι τη μέση ηλικία, ο εγκέφαλος τείνει να έχει μεγαλύτερη δυσκολία να αγνοήσει περισπασμούς και να συγκεντρωθεί στην απορρόφηση νέων πληροφοριών, όπως η πρώτη γνωριμία με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζαμε. Αυτή η αδυναμία του εγκεφάλου μας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το όνομα αυτού του ατόμου να μην αποθηκευθεί καλά στη μνήμη μας. Για να αποφύγετε λοιπόν την αμηχανία την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον, προσπαθήστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από την αρχή.

Ασκηθείτε ξανά και ξανά: Όπως και η καρδιά σας, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται καλή ροή αίματος για να παραμένει ζωτικός. Ο καλύτερος τρόπος για να την εξασφαλίσετε είναι η συστηματική άσκηση. Ο νευροβιολόγος Fred Cage, από το Ινστιτούτο Βιολογικών Μελετών Salk, έχει αποδείξει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί ακόμη και να ωθήσει στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Σύμφωνα με τον Cage, τα νέα κύτταρα μάς βοηθούν να απολαύσουμε νέες εμπειρίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν μαστογραφίες το Μάιο στο Ηράκλειο


Στις 8, 9 και 10/5 στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης.

Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο της Κρήτης θα βρεθεί το Μάιο η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Όσες γυναίκες επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία την Τετάρτη 8, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου από τις 9:00-13:00, προσκομίζοντας και προηγούμενες εξετάσεις.

Επειδή η Μονάδα δεν μπορεί να καλύψει πάνω από 17-18 μαστογραφίες ημερησίως, δηλαδή συνολικά 50-55 μαστογραφίες το τριήμερο, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για τη διενέργεια μαστογραφίας πρέπει η εξεταζόμενη να είναι ηλικίας από 4-70 ετών και να έχει ληφθεί το ιστορικό της. Δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία οι γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή και μαστεκτομή πριν την πάροδο 10 ετών και όσες έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Όσες γυναίκες θέλουν να εξετασθούν πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, οδός Ε. Μαρκογιαννάκη 49, την Τετάρτη 24/4, Πέμπτη 25/4 και την Παρασκευή 26/4/2013 από τις 6-7 το απόγευμα για να δηλώνουν συμμετοχή.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αερόβια άσκηση λειτουργεί θετικά για όσους καταναλώνουν αλκόολ


Σύμμαχος η άσκηση για τη διατήρηση του εγκεφάλου σε φόρμα.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που πίνουν λίγο έως πολύ παραπάνω ή έστω αν το κάνατε για μεγάλο διάστημα στο παρελθόν η άσκηση και ειδικά η αερόβια είναι σύμμαχός σας στο να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας σε φόρμα.

Το αλκοόλ προκαλεί στον εγκέφαλο και τις γνωστικές λειτουργίες φθορά αντίστοιχη με εκείνη που προκαλεί η γήρανση.

Μια προκαταρκτική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο υποστηρίζει ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να λειτουργήσει θετικά στον εγκέφαλο όσων καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί προστατευτικά για τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων.

Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να διατηρήσει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και του εγκεφάλου και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης νευρολογικών παθήσεων όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ.

Η άσκηση την ίδια ώρα μπορεί να λειτουργεί προστατευτικά στην λευκή ουσία του εγκεφάλου, η οποία περιλαμβάνει τον ιστό των νεύρων που είναι μονωμένοι από ένα στρώμα μυελίνης που βελτιώνει την ικανότητά τους να επικοινωνούν με άλλους νευρώνες σε μεγάλες αποστάσεις. Η ποιότητα αυτού του λευκού ύλης μειώνεται με την ηλικία αλλά και με τη βαριά κατανάλωση αλκοόλ, σε κάθε ηλικία.

Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές μελέτησαν κατά πόσο αερόβια άσκηση θα μπορούσε να αντιστρέψει ή να αποτρέψει μερικές από αυτές τις επιπτώσεις στους μακροχρόνιους πότες.

Όπως και οι ηλικιωμένοι που ασκούνταν έτσι και όσοι κατανάλωναν αλκοόλ αλλά ήταν τακτικοί στην άσκησή τους είχαν λιγότερες εγκεφαλικές αλλοιώσεις.

Κι ενώ δεν μπορούν να στηρίξουν ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει υπάρχουσες αλλοιώσεις ωστόσο είναι ένα χρήσιμο εργαλεία στην προσπάθεια διατήρησης του εγκεφάλου σε φόρμα. Στην έρευνα συμμετείχαν 60 εθελοντές ηλικίας 21 με 55 ετών.


Πηγή: https://www.healthpress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιο ευαίσθητα μάτια έχουν οι γυναίκες


Σύμφωνα με επιστήμονες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ασθένειες των ματιών.

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν ασθένειες των ματιών, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Ανάμεσα στις διαφορές που χαρακτηρίζουν τη γυναικεία και την αντρική υγεία, συγκαταλέγεται πλέον και η ευαισθησία του γυναικείου φύλου σε βλάβες που αφορούν την όραση.

Τα στατιστικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν: Από τα 4.1 εκατομμύρια αμερικανών ηλικίας άνω των 40 ετών που έχουν βλάβες στα μάτια ή απώλεια όρασης, τα 2.6 εκατομμύρια είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από τον Οργανισμό «Prevent Blindness America» που στοχεύει την προστασία της όρασης, περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες παρουσιάζουν ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καταρράκτη, γλαύκωμα και διαβητική ρετινοπάθεια, τις τέσσερις σημαντικότερες ασθένειες των ματιών στις ΗΠΑ.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ματιών των ΗΠΑ, όχι μόνο στο μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής των γυναικών, αλλά και σε ορμονικές αιτίες. Ο οργανισμός «Prevent Blindness America» όρισε τον Απρίλιο ως μήνα για την υγεία και προστασία των ματιών των γυναικών σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσει το γυναικείο φύλο σχετικά με τα απαραίτητα βήματα που θα μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε την όρασή μας στο μέλλον.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα μετά την ηλικία των 40, είναι μια πλήρη οφθαλμολογική εξέταση», εξηγεί ο Hugh R. Parry, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Prevent Blindness America» και συνεχίζει: «Μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας, η απώλεια όρασης μπορεί να μειωθεί».

Ο οργανισμός «Prevent Blindness America» συνιστά επίσης, την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, τη διακοπή του καπνίσματος, την προστασία των ματιών με την καθημερινή χρήση γυαλιών ηλίου και την ενημέρωση του γιατρού σχετικά με το οικογενειακό μας ιστορικό.


Πηγή: http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κάπνισμα συνδέεται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα


Διπλάσιες πιθανότητες έχουν οι γυναίκες που καπνίζουν.

Ακόμη και μερικά τσιγάρα την ημέρα διπλασιάζουν τις πιθανότητες μια γυναίκα να εμφανίσει ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι γυναίκες που καπνίζουν από ένα έως επτά τσιγάρα την ημέρα έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ασθένεια, συγκριτικά με εκείνες που δεν έχουν καπνίσει ποτέ.

Μάλιστα, οι πιθανότητες ήταν ίδιες ακόμη κι αν είχαν σταματήσει το κάπνισμα πριν από 15 χρόνια.

Στη μελέτη που διεξήχθη από το ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης, οι επιστήμονες μελέτησαν τα δεδομένα 34.101 γυναικών ηλικίας από 54 έως 89 χρονών.

Από αυτές 219 έπασχαν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο κίνδυνος εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδα αυξανόταν ανάλογα με το χρόνο που μια γυναίκα κάπνιζε.

Αν μια γυναίκα ήταν καπνίστρια για 25 χρόνια ο κίνδυνος αυτός ήταν κατά 1,6 φορές μεγαλύτερος συγκριτικά με όσες κάπνιζαν για ένα χρόνο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος για "ψαλίδι" στις υπογραφές στο δημόσιο


Άμεση προτεραιότητα θεωρεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν τα υπουργεία, οι ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για τη μείωση των υπογραφών στις τρεις όσον αφορά τις κανονιστικές πράξεις και τα διοικητικά έγγραφα, με σκοπό την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας των διοικητικών υποθέσεων, την επιτάχυνση του διοικητικού έργου και τη μείωση του διοικητικού κόστους.

Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η αντιμετώπιση της πληθώρας των υπογραφών στα διοικητικά όργανα είχαν θεσπιστεί από το 1990 με σχετικές ρυθμίσεις, αλλά η εφαρμογή τους με το χρόνο ατόνησε, με αποτέλεσμα την επανεμφάνιση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, με τον περιορισμό των υπογραφών και κατά συνέπεια και των οργάνων που συμπράττουν σε μία ενέργεια, επιτυγχάνεται η επίσπευση του διοικητικού έργου, η αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης, η ορθολογικοποίηση και απλούστευση των διαδικασιών λήψης των αποφάσεων, η διευκόλυνση των ιεραρχικά προϊστάμενων οργάνων στην άσκηση των επιτελικού χαρακτήρα αρμοδιοτήτων τους με τη μείωση των λειτουργικών τους αρμοδιοτήτων και η ενίσχυση της ατομικής ευθύνης των στελεχών.

Αναφορικά με τον «κανόνα των τριών υπογραφών», τονίζεται στην εγκύκλιο ότι κάθε διοικητική πράξη ή έγγραφο δεν επιτρέπεται να φέρει περισσότερες από τρεις υπογραφές, δηλαδή δύο προσυπογραφές και την τελική υπογραφή του αρμόδιου οργάνου που λαμβάνει την απόφαση.

Επισημαίνεται ότι για την επίτευξη του στόχου της μείωσης των υπογραφών στις διοικητικές πράξεις και έγγραφα, σύμφωνα με τις υφιστάμενες ρυθμίσεις, θα πρέπει κατά την έκδοση των εξουσιοδοτικών αποφάσεων (οι οποίες θα πρέπει να επανεκδοθούν, λαμβάνοντας υπόψη τον παραπάνω κανόνα) να μεταβιβαστούν αρμοδιότητες σε όσο τον δυνατόν πλησιέστερα προς τη βάση της διοικητικής πυραμίδας όργανα.

Σημειώνεται ότι κατ' εξαίρεση και μόνο στην περίπτωση που ειδικοί και συγκεκριμένοι λόγοι επιβάλλουν τυχόν απόκλιση από τον κανόνα των τριών υπογραφών ορισμένων πράξεων ή εγγράφων, θα πρέπει να περιληφθούν στις κοινές αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του αρμόδιου κάθε φορά υπουργού που εκδίδονται σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (ν. 1892/1990).

Οι ειδικοί λόγοι που επιτρέπουν την εξαίρεση ορισμένων διοικητικών πράξεων ή εγγράφων, μπορεί να είναι λ.χ. η εξαιρετική σοβαρότητα των ρυθμιζόμενων θεμάτων (π.χ. πράξεις που σχετίζονται με την προστασία ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος κλπ), ή η ύπαρξη ειδικής νομοθετικής ρύθμισης που ορίζει συγκεκριμένο ανώτατο όργανο αρμόδιο για την υπογραφή χωρίς να παρέχει τη δυνατότητα μεταβίβασης (π.χ. πράξεις σχετικές με την πειθαρχική διαδικασία), ή η ιδιαιτερότητα της διοικητικής διάρθρωσης του φορέα στο πλαίσιο του οποίου εκδίδεται η διοικητική πράξη (π.χ. η περαιτέρω διάρθρωση τμημάτων σε γραφεία).

Οι διοικητικές πράξεις και τα έγγραφα που θα εξαιρεθούν πρέπει να αναγράφονται συγκεκριμένα στις οικείες κοινές υπουργικές αποφάσεις και για κάθε μία από τις εξαιρούμενες πράξεις πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρονται οι ειδικοί λόγοι που επιβάλλουν την εξαίρεσή τους.

Τέλος, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίδονται οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν τα υπουργεία και τις οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό, το αργότερο έως 31/05/2013, ενώ υπογραμμίζεται ότι η προσπάθεια περιορισμού των υπογραφών, με τις απαραίτητες προσαρμογές, αφορά και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρήθηκε για το μνημόνιο και κινδυνεύει να απολυθεί


Αντιδράσεις από την ΕΛΜΕ Λάρισας, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, αλλά και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ προκαλεί η προοπτική απόλυσης εκπαιδευτικού, που είναι διευθυντής στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό, λόγω της συμμετοχής του σε αντιμνημονιακή διαμαρτυρία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Λάρισας ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δ. Παπαποστόλου, στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα συγκεκριμένα θέματα και ζήτησε να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Ο κ. Παπαποστόλου διευκρίνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ζητήσει από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταστάσεις εκπαιδευτικών που διώκονται ποινικά και πειθαρχικά από το 2007 και μετά και πρόσθεσε ότι για τη Λάρισα οι περιπτώσεις αυτές αφορούν σε μονοψήφιο αριθμό. Ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ ξεκαθάρισε τέλος ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν στηρίζει τους επίορκους, αλλά ζήτησε να ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις αφού τελεσιδικήσει, η όποια υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ και η ΕΛΜΕ εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης, στο οποίο επισημαίνονται μεταξύ άλλων: «Η ΕΛΜΕ Λάρισας εκφράζει την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή της, στο συνάδελφο Στέφανο Γκουλιώνη, δάσκαλο και διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό , ο οποίος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, με κίνδυνο την άμεση απόλυσή του.Συγκεκριμένα η υπόθεσή του αφορά σε συμμετοχή σε διαμαρτυρία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την ημέρα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου , όπου και συνελήφθη εντελώς αναίτια. Η σχετική απόφαση στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας (η υπόθεση δεν έχει εκδικασθεί οριστικά) , που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια.


Αποτελεί στην ουσία πολιτική δίωξη και απαγόρευση κάθε διαμαρτυρίας. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα φόβου, που δεσμεύει τον καθένα μας, καθώς αφορά στην καθημερινότητά μας και σε ζητήματα στα οποία θα μπορούσαμε ανθρωπίνως να εμπλακούμε όλοι. Επιπλέον η κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι εντελώς ασαφής και αυθαίρετη.
Η στήριξη, λοιπόν, στο συνάδελφο δεν αποτελεί συντεχνιακό αίτημα ούτε έχει προσωπικό χαρακτήρα. Δεν είναι καν θέμα συναδελφικής αλληλεγγύης. Θέτει ζήτημα αποκατάστασης του δικαίου και της προσωπικής αξιοπρέπειας».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει ο 31ος «Μαθητόκοσμος» στις Σέρρες


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 26 Απριλίου.

«Ανοίγει τα φτερά του», για 31η χρονιά, ο «Μαθητόκοσμος» για να αγκαλιάσει τις προσπάθειες εκατοντάδων μαθητών δημοτικών σχολείων του νομού Σερρών, που θα παρουσιάσουν τις ατομικές και ομαδικές ικανότητές τους μέσα από το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και τις νέες τεχνολογίες.

Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε από το 1982, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Στον 31ο «Μαθητόκοσμο», που ξεκινά στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού θεάτρου « Αστέρια» και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου, συμμετέχουν περισσότεροι από 500 μαθητές, 67 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του θα παρουσιαστούν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, σε παραδοσιακό και μοντέρνο χορό ,θεατρικά έργα, μουσικές χορωδίες, τεχνολογίες και ταινίες μικρού μήκους με θέματα καθημερινότητας και κοινωνικού περιεχομένου και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Παράλληλα, θα τιμηθούν οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής, που προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών για τη δημιουργία της αφίσας του «Μαθητόκοσμος 2013», με θέμα οτιδήποτε έρχεται στη μνήμη των παιδιών στο άκουσμα της λέξης «Μαθητόκοσμος».



Διαβάστε περισσότερα...

Στο Ε9 όλα τα αγροτεμάχια μέσα στο καλοκαίρι


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορολογούμενοι που έχουν αγροτεμάχια, θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών να υποβάλουν, μέχρι το τέλος Ιουνίου, εκ νέου το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν αναλυτικά στοιχεία για τις εκτάσεις γης που βρίσκονται εκτός σχεδίου.

Στην απόφαση αυτή, κατέληξε χθες η διακομματική επιτροπή για την φορολογία ακινήτων, η οποία συνεδρίασε μετά από διακοπή περίπου 2,5 μηνών για να επανεξετάσει σχεδόν από μηδενική βάση το σχέδιο για την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων του 2014.

Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων (Απ. Βεσυρόπουλος από την Ν.Δ., Α. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημ. Χατζησωκράτης από την ΔΗΜΑΡ) συμφώνησαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη ότι θα πρέπει φέτος να γίνει πλήρης ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εκτάσεων γης που κατέχουν οι φορολογούμενοι. Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι θα υπολογιστεί η φορολογητέα αξία των αγροτεμαχίων καθώς και τα έσοδα που θα εισπραχθούν από την επιβολή του φόρου.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η επιβολή του ενιαίου φόρου σε διευρυμένη φορολογική βάση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα εισπράττονται κάθε χρόνο έσοδα 3,2 δισ. ευρώ.

Με τη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατό ο ενιαίος φόρος να εφαρμοστεί από το επόμενο έτος με αφορολόγητο όριο.

Έτσι μέχρι τις 30 Ιουνίου, εκτός και αν παραταθεί η προθεσμία, όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκότοπους και λοιπές εκτάσεις γης θα υποχρεωθούν να δηλώσουν τα ακίνητα αυτά με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που ζητούνταν μέχρι σήμερα στο Ε9. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά αφού τα στοιχεία θα πρέπει να δηλωθούν ηλεκτρονικά μέχρι το τέλος Ιουνίου ενώ μέχρι τότε θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση ανάσα για επιστροφή ΦΠΑ


Ποσά που χρωστούν το Δημόσιο και όλοι οι οργανισμοί του προς επιχειρηματίες και επιτηδευματίες θα συμψηφίζονται με τον ΦΠΑ. Η απαίτηση του οφειλέτη θα αποδεικνύεται με δικαστική απόφαση ή δημόσιο έγγραφο. Το υπουργείο Οικονομικών συντάσσει τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Ιούνιο.

Μεγάλη «ταμειακή ανάσα» σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και με την οποία επεκτείνεται σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα η δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες από ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική νομοθετική διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου, για πρώτη φορά θα επεκτείνει από τον στενό δημόσιο τομέα σε όλους τους φορείς και οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης (ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, τοπική αυτοδίοικηση, ΝΠΙΔ κ.ά.) τον συμψηφισμό στον ΦΠΑ οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών και επιτηδευματιών που υποχρεώνονται να πληρώνουν ολόκληρο τον οφειλόμενο ΦΠΑ προς την Εφορία την ώρα που το Δημόσιο τους χρωστάει μεγάλα ποσά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...