Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες προς επιχειρήσεις



Στόχος να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους εν μέσω κρίσης.

Ειδικούς συμβούλους και εμπειρογνώμονες, που θα τις βοηθήσουν δωρεάν να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος, ώστε να αντεπεξέλθουν ευκολότερα στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης, θα μπορούν να αποκτήσουν στο εγγύς μέλλον 10 μεταποιητικές επιχειρήσεις της παραμεθόριου περιοχής, από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CROSS-INNO-CUT.

Επιπρόσθετα, άλλες 20 θα λάβουν, επίσης δωρεάν, ένα πλάνο εργασίας για να περικόψουν τις δαπάνες τους, βασισμένο σε καινοτόμα «εργαλεία», που έχει αναπτύξει η ερευνητική ομάδα URENIO του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το έργο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας 2007-2013, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων επιχειρήσεων από τις δύο χώρες.

«Ήδη, από την Ελλάδα εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα περισσότερες από 30 μεταποιητικές επιχειρήσεις, συν άλλες 15 από τη Βουλγαρία», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο υπεύθυνος του προγράμματος, Χρήστος Γεωργίου, διευθυντής Τμήματος Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Μάλιστα, ενόψει εκδήλωσης για το έργο, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη αύριο Τετάρτη (ξεκινά στις 17.00, στο ξενοδοχείο Porto Palace), άλλες 60 επιχειρήσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες του προγράμματος. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από τις δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στον ΣΒΒΕ, στο τηλέφωνο 2310 539 817 (εσωτ. 202).

Βοήθεια σε τρία στάδια


Η υλοποίηση της εφαρμογής των καινοτόμων αυτών εργαλείων θα γίνει χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση σε τρία στάδια: στο πρώτο, θα εντοπιστούν δραστηριότητες που επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας σε 100 επιχειρήσεις της διασυνοριακής περιοχής, μέσω επισκέψεων που θα πραγματοποιήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες. Οι 100 επιχειρήσεις θα είναι αυτές που θα δηλώσουν πρώτες συμμετοχή στην υλοποίηση των δράσεων του εν λόγω έργου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Στο δεύτερο στάδιο, που υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο-Ιούνιο, θα επιλεχθούν 30 από τις 100 προηγούμενες επιχειρήσεις, στις οποίες θα αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο εργασίας για τη μείωση του κόστους λειτουργίας, το οποίο και θα τους παραδοθεί. Στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης θα επιλεχθούν δέκα από τις 30 επιχειρήσεις, στις οποίες θα εφαρμοστεί το προτεινόμενο πλάνο εργασίας με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων.

Οι προτεινόμενες λύσεις για τη μείωση του λειτουργικού κόστους θα αφορούν τα εξής πεδία: άνθρωποι και διαδικασίες, εφοδιαστική αλυσίδα, «πράσινες» κτηριακές εγκαταστάσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας και άλλων πηγών και μείωση κόστους μάρκετινγκ, πχ, μέσω της χρήσης των κοινωνικών δικτύων (social media).

Το έργο «Cross Border Implementation of Innovative Cost Cutting Technologies (CROSS- INNO-CUT)» συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους (Υπουργείο Οικονοµίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γενική Γραµµατεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης).


Διαβάστε περισσότερα...

Νέο βιοκλιματικό σχολείο στην Κατερίνη



Θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2013.

Ένα νέο βιοκλιματικό σχολείο θα αποκτήσει η πόλη της Κατερίνης, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης του περιβάλλοντος χώρου, στην περιοχή των Ευαγγελικών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,7 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση του θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2013 και το κτίριο θα στεγάσει τις ανάγκες του 5ου δημοτικού σχολείου.

«Διαρκής προσπάθεια είναι η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών υποδομών στον χώρο της εκπαίδευσης, γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως με την κατασκευή τριών νέων, «πράσινων» σχολείων υψηλών προδιαγραφών» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Κατερίνης, Αλέξανδρος Γιουμίδης.


Διαβάστε περισσότερα...

«Από κόσκινο» οι αναπηρικές συντάξεις



Νέα αυστηρή διαδικασία, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στο φαινόμενο χορήγησης συντάξεων σε αναπήρους - «μαϊμού», έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή με στόχο σταδιακά το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων να πέσει από το 14% στο 9%. Για πρώτη φορά το πλαίσιο είναι ενιαίο για όλους τους ασφαλισμένους και η αξιολόγηση -ανεξαρτήτως ταμείου- γίνεται από τα νεοσύστατα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, παρά τη μείωση τα τελευταία χρόνια των αναπηρικών συντάξεων, το ποσοστό τους επί του συνόλου των συντάξεων παραμένει υψηλό (14%) σε σχέση με το μέσο όρο της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ενωσης (8%). Μάλιστα τα ποσοστά σε ορισμένες περιοχές αγγίζουν ακόμη και το 50%! Η έρευνα - επανεξέταση για τις μη οριστικές αναπηρικές συντάξεις έχει επικεντρωθεί σε όσες περιοχές της Ελλάδας καταγράφονται δυσανάλογα υψηλά ποσοστά αναπήρων (έως 25% στα Χανιά, 24,7% στο Ρέθυμνο και στη Λευκάδα). Οι καταγγελίες προς το υπουργείο Εργασίας για αναπήρους - «μαϊμού» βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, όπως η περίπτωση ενός τυφλού ο οποίος έπαιρνε σύνταξη 1.000 ευρώ το μήνα και εντοπίστηκε από τον ΟΓΑ να παίζει... τάβλι στο καφενείο!

Η αξιολόγηση


Με το νέο καθεστώς, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή, η συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας περιλαμβάνει την αξιολόγηση μέσω επιτροπής δύο επιμέρους μερών:

- Της ιατρικής αναπηρίας που αφορά την πάθηση από την οποία πάσχει ο εργαζόμενος και

- Της ασφαλιστικής αναπηρίας που αφορά το κατά πόσον μπορεί ο ασφαλισμένος να ασκήσει το επάγγελμά του και να αποκομίζει εξ αυτού τα απαραίτητα για βιοπορισμό.

Η αξιολόγηση της ιατρικής αναπηρίας γίνεται πλέον από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, που είναι ενιαία για όλους τους ασφαλισμένους και με το νέο Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας. Για τον έλεγχο και την εξαγωγή κρίσης από την Υγειονομική Επιτροπή απαιτείται -ύστερα από τη σχετική παραπομπή- αναλυτική ιατρική έκθεση του παραπέμποντος ιατρού με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής του. Η ιατρική αυτή έκθεση θα είναι απολύτως στοιχειοθετημένη και θα παραπέμπει σε εργαστηριακά δεδομένα μέσω εξετάσεων και γνωματεύσεων, η διενέργεια των οποίων οφείλει να είναι πρόσφατη και όχι παλαιότερη του τετραμήνου. Επιπρόσθετα, για την εγκυρότητα των στοιχείων πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά στο τέλος της ιατρικής έκθεσης τα ακριβή στοιχεία του παραπέμποντος ιατρού.

Οι επιτροπές του ΚΕΠΑ πλέον αξιολογούν και την ασφαλιστική αναπηρία, για την οποία όμως το ποσοστό μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που θα λάβει ο ασφαλισμένος για ιατρικούς λόγους. Αλλωστε, το κατά πόσον δύναται να εργαστεί ή όχι ο ασφαλισμένος είναι και το γεγονός που σφραγίζει τον ασφαλιστικό κίνδυνο και ξεκλειδώνει τη δυνατότητα χορήγησης αναπηρικής σύνταξης, σε αντίθεση με το πόσο επιβαρυμένη είναι η κατάσταση της υγείας ενός εργαζομένου που ναι μεν λαμβάνεται υπόψη, αλλά δεν αποτελεί τον ουσιαστικό παράγοντα. Χρειάζεται βέβαια σε αυτήν την περίπτωση να επιβεβαιώνεται η συνεχής ύπαρξη του ασφαλιστικού κινδύνου, αφού το ποσοστό αναπηρίας δίδεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο συνταξιούχος αναπηρίας πρέπει να επανεξεταστεί από επιτροπή μετά το πέρας της διετίας.

Οι συντάξεις για όλες τις ομάδες αναπήρων που αναφέρθηκαν υπολογίζονται με 35 έτη ασφάλισης και ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται σε κάθε ταμείο (συντάξιμες αποδοχές κ.λπ.). Η σύνταξη δηλαδή υπολογίζεται ως να έχουν διανύσει στο φορέα 35 έτη ασφάλισης.

Ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ που έγινε ανάπηρος σε ποσοστό 50% και άνω μπορεί να πάρει σύνταξη υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Να έχει συμπληρώσει 1.500 ημέρες ασφάλισης από τις οποίες 600 ημέρες την τελευταία 5ετία που προηγείται του έτους κατά το οποίο έγινε ανάπηρος.

2. Να έχει συμπληρώσει 4.500 ημέρες ασφάλισης.

3. Να έχει συμπληρώσει ανάλογα με την ηλικία του τον αριθμό ημερών ασφάλισης όπως καταγράφονται στον πίνακα που δημοσιεύεται σήμερα.

Από τις προβλεπόμενες -ανάλογα με την ηλικία- ημέρες θα πρέπει ο ασφαλισμένος να έχει 300 τουλάχιστον ημέρες ασφάλισης μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια που προηγούνται εκείνου κατά τον οποίο έγινε ανάπηρος. Οι αναφερόμενες ημέρες ασφάλισης πρέπει να έχουν συμπληρωθεί πριν από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας σε κάθε περίπτωση. Επιπρόσθετα, ο μισθωτός δικαιούται σύνταξη αναπηρίας έστω και αν η πάθηση είναι προγενέστερη της υπαγωγής του στην ασφάλιση, εφόσον όμως καθίσταται ανίκανος για την εργασία του λόγω ουσιώδους επιδείνωσης και πληροί τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν.


Διαβάστε περισσότερα...

Καθυστερεί το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων



Την απαράδεκτη κατάσταση να καθυστερεί σημαντικά το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων να συστήνει τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές προκειμένου να εξετάζονται οι ενδιαφερόμενοι και να μπορούν να λαμβάνουν το επίδομά τους έφερε με ερώτησή της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτησή της προς τον Υπουργό Εργασίας η βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι η καθυστερήσεις, ειδικά στη Δωδεκάνησο, υπερβαίνουν τους εφτά μήνες και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ειδικότερα στην ερώτησή της η κ. Ιατρίδη, αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τον Νόμο 3863/2010 «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις» που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α) για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.

Αν και στόχος του Υπουργείου Εργασίας ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών και ο εξορθολογισμός της διαδικασίας, εντούτοις, παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις. Ειδικότερα, στη Δωδεκάνησο οι καθυστερήσεις αυτές ξεπερνούν ακόμα και τους εφτά μήνες. Έτσι, άνθρωποι με αναπηρία, πολλοί από αυτούς με ποσοστό άνω του 67%, οι οποίοι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους και έχουν καταβάλλει το αντίστοιχο αντίτιμο δεν έχουν κληθεί ακόμα και σήμερα από το ΚΕ.Π.Α. προκειμένου να εξεταστούν από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή και, αναπόφευκτα, δεν λαμβάνουν εδώ και πολλούς μήνες το επίδομα που δικαιούνται.

Επειδή είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση αυτή, με δεδομένο και την τραγική οικονομική κατάσταση. Επειδή, ακόμα και αν οριστούν τώρα οι υγειονομικές επιτροπές οι τελικές γνωματεύσεις και άρα η καταβολή των επιδομάτων θα καθυστερήσει. Επειδή οι άνθρωποι με αναπηρία ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο τη στιγμή που πρέπει να έχουν τη στήριξη της πολιτείας

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Σε ποιους παράγοντες οφείλονται οι σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη λειτουργία του ΚΕ.Π.Α.;

2. Πότε θα συσταθούν οι υγειονομικές επιτροπές προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα οι συνεπείς ενδιαφερόμενοι και ειδικά όσοι κατοικούν σε ακριτικές νησιωτικές περιοχές όπως η Δωδεκάνησος;


Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη».


Πηγή: http://www.rodiaki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές για όμορφα και υγιή δόντια



Ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη που κάνει ο κόσμος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι για να έχουν όμορφα και υγιή δόντια πρέπει απλά να τα πλένουν και να χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα.

Δεν είναι όμως τόσο απλό, καθώς υπάρχουν κάποια βήματα που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν επανειλημμένα τα ίδια λάθη, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

Για να δούμε λοιπόν τις 6 συμβουλές για υγιή δόντια…


Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι επειδή χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα αυτό αρκεί. Όμως σημασία έχει και το πώς χρησιμοποιεί κανείς το νήμα. Πρέπει να το σύρετε απαλά ανάμεσα στα δόντια, ακολουθώντας μια zig zag κίνηση. Αλλιώς μπορεί να τραυματίσετε τα ούλα σας.


Δεν πρέπει να βουρτσίζετε πολύ έντονα τα δόντια σας, γιατί μπορεί να τα κάνει πολύ ευαίσθητα και να τραυματίσει τα ούλα. Ο οδοντίατρος σας θα μπορεί να σας πει αν τα βουρτσίζετε πολύ έντονα και να σας προτείνει μια πιο μαλακή οδοντόβουρτσα.


Μελέτες έχουν δείξει ότι δεν είναι καλό να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το γεύμα. Καλύτερο είναι να περιμένετε ένα μισάωρο αφού φάτε.


Δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας ξεκινώντας πάντα από το ίδιο σημείο. Ξεκινώντας από το ίδιο σημείο, συνήθως, δεν δείχνετε την ίδια φροντίδα για τα δόντια που βουρτσίζετε προς το τέλος.


Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αποφεύγουν τον οδοντίατρο. Άλλοι επειδή δεν βρίσκουν τον χρόνο ή από βαρεμάρα, άλλοι λόγω φοβίας. Μια επίσκεψη όμως στον οδοντίατρο τον χρόνο μπορεί να αποτρέψει πολλά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.


Προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση γλυκών και φαγητών που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αν δεν μπορείτε να τους αντισταθείτε, κάντε πλύση με νερό για 15 με 20 δευτερόλεπτα αμέσως μετά την κατανάλωση τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι πλούσιοι τείνουν να λένε περισσότερα ψέματα



Με στόχο... να πλουτίσουν περισσότερο.
Οι άνθρωποι που προέρχονται από ανώτερες τάξεις έχουν μεγαλύτερη τάση να παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να κλέβουν καραμέλες ή να λένε ψέματα με σκοπό να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επισημονική επιθεώρηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) και διενεργήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων του Τορόντο και του Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια. Οι ερευνητές υπέβαλαν σε επτά διαφορετικές δοκιμασίες περίπου εκατό άτομα κάθε φορά. Το ένα από τα πειράματά τους έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες πολυτελών, μεγάλων αυτοκινήτων έχουν την τάση να κάνουν περισσότερες παρατυπίες στο δρόμο και ταυτόχρονα δεν δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς.

Ένα άλλο τεστ περιλάμβανε ένα παιχνίδι με ζάρια στο οποίο ο κερδισμένος θα κέρδιζε στο τέλος κάτι. Σε αυτό φάνηκε πως όσοι προέρχονται από ανώτερη κοινωνική τάξη έχουν την τάση να λένε ψέματα για το σκορ τους. Οι ίδιοι, όταν κλήθηκαν να κάνουν μια ψεύτικη συνέντευξη για την πρόσληψη κάποιου, δίσταζαν λιγότερο να λένε ψέματα στον υποψήφιο εργαζόμενο παραλείποντας τη «λεπτομέρεια» ότι η θέση που του πρότειναν επρόκειτο να καταργηθεί πολύ σύντομα.

Επιπλέον, όταν τους έδωσαν ένα πακέτο καραμέλες λέγοντάς τους ότι προορίζονται για τα παιδιά που βρίσκονταν σε ένα διπλανό δωμάτιο αλλά μπορούσαν και οι ίδιο να πάρουν μερικές, οι εύποροι έτρωγαν περισσότερες από τους υπόλοιπους.

«Η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος είναι ένα σημαντικότερο κίνητρο για την ελίτ και η πλεονεξία που αυξάνεται μαζί με την περιουσία και την κοινωνική τάξη μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε άσχημη συμπεριφορά», εξηγούν οι συγγραφείς της μελέτης.

Σημειώνουν επίσης ότι τα άτομα που προέρχονται από ανώτερες τάξεις είναι πιο ανεξάρτητα και κατά συνέπεια δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τα σχόλια που θα γίνουν σε βάρος τους. Έχουν επίσης μια πιο θετική άποψη για την απληστία, γεγονός που τους καθιστά «λιγότερο προσεκτικούς όσον αφορά τις συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις τους στους άλλους», καταλήγουν οι ερευνητές.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο αιφνίδιος θάνατος «χτυπά» συνήθως πρωί ή νύχτα



Ο κιρκαδικός ρυθμός σχετίζεται με την αυξομείωση των παλμών της καρδιάς
.
Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος εξαρτάται από το «βιολογικό ρολόι», ενώ πιθανότερο είναι να συμβεί το πρωί ή τη νύχτα σε σχέση με τις ενδιάμεσες ώρες της ημέρας.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ελβετία, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Nature, έκαναν πειράματα σε ποντίκια και βρήκαν μια μοριακή σχέση ανάμεσα στον κιρκαδικό ρυθμό ενός οργανισμού και στην αυξομείωση των παλμών της καρδιάς.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε η πρωτεΐνη Klf15, η οποία ρυθμίζει τη λειτουργία του «βιολογικού ρολογιού» και, με τη σειρά της, ελέγχει το επίπεδο της πρωτεΐνης KchIP2, η οποία κανονίζει πόσο κάλιο φθάνει στα κύτταρα των μυών της καρδιάς.

Τα επίπεδα της πρωτεΐνης KchIP2 μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια του κιρκαδικού κύκλου και μαζί τους μεταβάλλεται και η και η ποσότητα του καλίου που διέρχεται από τα καρδιακά μυοκύτταρα, άρα γίνεται ασταθές και το ηλεκτρικό ρεύμα που ενεργοποιεί την αντλία της καρδιάς.

Έτσι, ενδέχεται να προκληθεί μοιραία καρδιακή αρρυθμία, η οποία συντελεί σε μη κανονική άντληση αίματος. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ένα μοριακό μηχανισμό του «βιολογικού ρολογιού», ο οποίος συνδέεται με τον κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.



Διαβάστε περισσότερα...

Σπυράκια και κατάθλιψη της στέρησαν τη ζωή



Πασίγνωστα χάπια ευθύνονται για την άσχημη ψυχολογία της.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια 18χρονη μαθήτρια από την Αγγλία, αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί το πρόβλημα με την ακμή της.

Η Melissa Martin Hughes, ήταν μία άριστη μαθήτρια, η οποία έπαιρνε γνωστά χάπια, τα οποία χορηγούν δερματολόγοι για προβλήματα ακμής, προκειμένου να απαλλαχθεί από τα σπυράκια.



Τα εν λόγω χάπια έχουν ενοχοποιηθεί για πολλές περιπτώσεις κατάθλιψης αλλά και αυτοκτονιών.

Η Melissa, άρχισε να προκαλεί κακό στον εαυτό της μετά την ηλικία των 14 ετών, όπου άρχισε να εμφανίζει έντονη ακμή στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα της. Τότε της χορηγήθηκαν τα χάπια αυτά ενώ έπαιρνε παράλληλα και αντισυλληπτικά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά της. Τελικά η κατάστασή της βελτιώθηκε και όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι που άρχισε να υποφέρει από στρες λίγο πριν τις μαθητικές εξετάσεις.

Τον Αύγουστο του 2009, επιχείρησε να αυτοκτονήσει μία ημέρα πριν βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Στην συνέχεια η κοπέλα τέθηκε υπό την επίβλεψη ειδικών που όμως δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Τελικά το νεκρό σώμα της Melissa βρέθηκε στο Pittville Park στο Cheltenham, τον Απρίλιο του 2010, επτά μήνες μετά το τελευταίο ραντεβού της με τους ειδικούς που υποτίθεται πως την παρακολουθούσαν.




Ο πατέρας της κοπέλας με δάκρυα στα μάτια εξομολογείται πως εκείνος και η μητέρα της παρακαλούσαν τους ψυχολόγους για ένα ραντεβού αλλά κανένας δεν ανταποκρίθηκε με αποτέλεσμα το κορίτσι να βυθιστεί στην κατάθλιψη και να αυτοκτονήσει.

Μάλιστα όπως προσθέτει, ένα μήνα πριν η κορούλα τους πεθάνει, είχε πάει στον γυναικολόγο καθώς ένιωθε υπερκόπωση. Ο γιατρός της όμως δεν της ενημέρωσε πως τα χάπια που της έχουν πει να παίρνει μπορεί να ευθύνονται για την άσχημη ψυχολογική της κατάσταση.

Τώρα οι γονείς ψάχνουν απαντήσεις οι οποίες όμως δεν θα φέρουν το παιδί τους πίσω.


Διαβάστε περισσότερα...

Στιγμές φρίκης από έναν αρουραίο έζησε νοσηλευόμενος



Δέχτηκε πλήθος δαγκωμάτων ενώ νοσηλεύονταν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Εφιαλτικές στιγμές από τα δόντια ενός αρουραίου έζησε ένας άτυχος άνδρας που νοσηλεύονταν σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο St Ebba’s στην περιοχή Surrey της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Ο Jason Ketley που πάσχει από διπολικό σύνδρομο, έχει μαθησιακές δυσκολίες και η πνευματική του κατάσταση είναι αντίστοιχη με αυτή ενός παιδιού 2 ετών, βρίσκονταν ναρκωμένος στο κρεβάτι του, όταν δέχτηκε πάνω από 12 δαγκωματιές από αρουραίο στους ώμους και το λαιμό του.

Οι υπεύθυνοι δεν κατάλαβαν τίποτα μέχρι τη στιγμή που ο άτυχος άνδρας συνήλθε κάπως από τη νάρκωση και βγήκε στο διάδρομο με τον αρουραίο να κρέμεται ακόμη από τον σβέρκο του! Αμέσως οι νοσοκόμες το απομάκρυναν και το σκότωσαν και προσπάθησαν να περιποιηθούν τον 42χρονο που έφερε 12 βαθιά τραύματα.


«Μόλις είδα τις πληγές κατάλαβα ότι πρόκειται για αρουραίο», δήλωσε η σοκαρισμένη μητέρα του, η οποία εκλήθη αμέσως μόλις διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί. «Υπήρχαν βαθιά σημάδια από δόντια σε όλη την περιοχή των ώμων του. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα υπήρχαν αρουραίοι που περιφέρονταν ελεύθεροι σε ένα νοσοκομείο. Είναι αηδιαστικό!», συμπληρώνει.

Την επόμενη ημέρα, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε παρακείμενο νοσοκομείο προκειμένου να του γίνει ο κατάλληλος εμβολιασμός για να προστατευθεί από ενδεχόμενη μόλυνση.



Όπως είναι φυσικό, η μητέρα του ψάχνει για άλλο νοσοκομείο προκειμένου να τον μεταφέρει, έχει υποβάλει επίσημη διαμαρτυρία ενώ παράλληλα εξετάζει και το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά του νοσοκομείου.

Ο Jo Young, διευθυντής του νοσοκομειακού προσωπικού, δήλωσε «αληθινά σοκαρισμένος» από το περιστατικό και πως έχει λάβει σοβαρά υπόψη του, τις διαμαρτυρίες της οικογένειας.


Διαβάστε περισσότερα...

Ραβασάκια σε 1.000.000 οφειλέτες



Έως αύριο το περιθώριο για την εξόφληση των χρεών.

Ηλεκτρονικά ραβασάκια σε 1.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου έστειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Με τα e-mails που έλαβαν οι φορολογούμενοι καλούνται εντός προθεσμίας, μόλις δυο ημερών και συγκεκριμένα μέχρι αύριο, να προσέλθουν στην εφορία για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα-ειδοποιητήρια... υπενθυμίζεται η οφειλή που έχει ο κάθε φορολογούμενος και με την κίνηση αυτή το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να οδηγήσει όσο τον δυνατόν περισσότερους οφειλέτες στο ταμείο του Δημοσίου για να εξοφλήσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Όπως αναφέρει το Έθνος, στις εφορίες βρίσκεται ήδη η εγκύκλιος με τις οδηγίες της νέας ρύθμισης και η υπουργική απόφαση με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους έως 24 δόσεις και επιθυμούν να τις ρυθμίσουν σε περισσότερες δόσεις.

Η υποβολή της σχετικής αίτησης και των δικαιολογητικών κανονικά λήγει αύριο αλλά στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται να παρατείνουν την προθεσμία ώστε και οι υπόχρεοι να διευκολυνθούν, αλλά και το Δημόσιο να ενισχύσει τις εισπράξεις του.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, το Δημόσιο θα πρέπει φέτος να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εκ των οποίων 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά και να βάλει στα ταμεία το 20% των νέων οφειλών που θα βεβαιωθούν εντός του 2012.


Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή γαλακτομικών προϊόντων στις 6 Μαρτίου



Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι κτηνοτρόφοι.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα δωρεάν διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, η οποία θα γινόταν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Οι κτηνοτρόφοι προγραμματίζουν να μοιράσουν γάλα, τυρί και γιαούρτι με τον ερχομό τους στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου.

«Σκοπός της αναβολής αυτής είναι η καλύτερη οργάνωση και η μεγαλύτερη συγκέντρωση κτηνοτροφικών προϊόντων για δωρεάν διανομή στους πολίτες, που πλήττονται από την οικονομική κρίση» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καμπούρης.


Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλες οι στερήσεις για τα παιδιά των πόλεων



Έκθεση της UNICEF κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Τα παιδιά στερούνται απαραίτητα αγαθά -όπως οι υπηρεσίες υγείας και η εκπαίδευση- εξαιτίας της μετακίνησης όλο και περισσότερων ανθρώπων προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, αναφέρει σε ετήσια έκθεσή, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η UNICEF.

Ο μισός από τον παγκόσμιο πληθυσμό των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων ζει σήμερα σε πόλεις. Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι ο αστικός πληθυσμός θα ξεπεράσει τα 2/3 των τουλάχιστον 9 δισεκατομμυρίων κατοίκων, που όπως εκτιμά η οργάνωση, θα κατοικούν στον πλανήτη μέχρι το 2050.

Μέσα σε λίγα χρόνια, εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά που θα ζουν σε φτωχογειτονιές θα συνιστούν «την πιο υποβαθμισμένη και ευάλωτη ομάδα στον κόσμο, στερούμενη των πιο βασικών αγαθών και του δικαιώματος ευημερίας», ανέφερε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF, Αντονι Λέικ.

Αφήνοντας αυτά τα παιδιά σε παραγκουπόλεις και φτωχογειτονιές όχι μόνο μειώνει την δυνατότητά τους να φτάσουν στο ανώτερο επίπεδο των δυνατοτήτων τους, αλλά στερεί την κοινωνία από τα οικονομικά προνόμια της ύπαρξης ενός αστικού πληθυσμού υγιούς και μορφωμένου, υποστηρίζει ο Λέικ.

Σύμφωνα με την έκθεση με τον τίτλο «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο το 2012: Τα Παιδιά σε έναν Αστικό Κόσμο», τα παιδιά που γεννιούνται σε πόλεις ευθύνονται για την αύξηση κατά 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ενώ στις πόλεις υπάρχουν σχολεία, υπηρεσίες υγείας και χώροι για παιχνίδι, δεν παρέχεται η ίδια ποιότητα υπηρεσιών σε όλα τα παιδιά.

Οι οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας συχνά λαμβάνουν κατώτερης ποιότητας υπηρεσίες, όπως κακής ποιότητας νερό, και συχνά πληρώνουν περισσότερα χρήματα για αυτές. Η κατάσταση συχνά καλύπτεται από τις στατιστικές που αναφέρονται σε όλους τους κατοίκους των αστικών κέντρων και ισχυρίζονται ότι τα απαραίτητα αγαθά είναι προσβάσιμα σε όλους.

Η έκθεση κάνει έκκληση για έγκυρα στατιστικά στοιχεία, σωστή έρευνα και αξιολόγηση, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών για την επιβίωσή τους, την εκπαίδευση και την προστασία τους στα αστικά κέντρα. Τα εμπόδια στην πρόσβαση των παιδιών σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες θα πρέπει να εντοπίζονται και να απομακρύνονται. Οι γεννήσεις θα πρέπει να καταγράφονται και τα νομικά δικαιώματα των παιδιών καθώς και τα δικαιώματα των παιδιών στη στέγαση θα πρέπει να διασφαλίζονται, αναφέρει η έκθεση.

Τα δικαιώματα των παιδιών δεν μπορούν να διασφαλιστούν αν οι κυβερνήσεις, οι δωρητές και οι διεθνείς οργανισμοί δεν κοιτάξουν πίσω από τους ευρείς μέσους όρους των στατιστικών για την ανάπτυξη και δεν ασχοληθούν με την αστική φτώχεια και ανισότητα που χαρακτηρίζει τις ζωές τόσων παιδιών, τονίζει η έκθεση.

Η έκθεση επικαλείται πολλές βασικές στερήσεις σε φτωχογειτονιές, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πόσιμο νερό και των επαρκών συνθηκών υγιεινής, της ασφαλούς στέγασης και της επάρκειας χώρων.

Η έντονη διαφορά ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς σε αστικές περιοχές είναι από κοινωνικής πλευράς καθοριστική για την υγεία και προκαλείται όχι μόνο από την έλλειψη ιατρικής φροντίδας αλλά και από το πολιτικο-κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο γεννιούνται και μεγαλώνουν τα παιδιά, καταλήγει η έκθεση.



Διαβάστε περισσότερα...

Αποφύγετε τους κινδύνους στις παιδικές χαρές



Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι γονείς όταν πηγαίνουν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές. Κι αυτό γιατί υπάρχουν κίνδυνοι που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των παιδιών τους.

Έτσι, πρέπει να κοιτάζουν πολύ καλά το έδαφος, καθώς οι περισσότεροι τραυματισμοί οφείλονται σε πέσιμο. Πρέπει να ελέγχουν εάν ο εξοπλισμός της παιδικής χαράς διατηρείται σε καλή κατάσταση. Κι αυτό γιατί μπορεί τα παιδιά τους να χτυπήσουν σοβαρά από μια σπασμένη κούνια ή τσουλήθρα.

Βέβαια, πρέπει πάντα να βρίσκονται δίπλα τους όταν εκείνα διασκεδάζουν για να προλάβουν τα μικροατυχήματα.

Πρέπει όμως να προσέχουν και το ντύσιμό τους και γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγουν τα ρούχα με κορδόνια και τις μακριές ζώνες καθώς και τα παπούτσια που γλιστράνε.


Διαβάστε περισσότερα...

Καταλαμβάνουν παράνομα θέσεις ΑμεΑ!

Ποια είναι η εικόνα του κυκλοφοριακού στην πόλη των Τρικάλων σύμφωνα με την προϊσταμένη της δημοτικής αστυνομίας.


Μοτό: Αρκετοί είναι και όσοι θέλουν να μπει μια τάξη στο κυκλοφοριακό και να εφαρμόζονται οι νόμοι στο ακέραιο.

Στην πόλη μας, όπως και σε όλη τη χώρα, το μεγαλύτερο ποσοστό όλων των διαδρομών γίνεται με αυτοκίνητο δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις. Έτσι τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η κατάχρηση του δημόσιου χώρου, η απαξίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, φαινόμενα αποκλεισμού ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΑμεΑ, τρίτη ηλικία , παιδιά, μητέρες με μικρά παιδιά κ.λ.π), αισθητική υποβάθμιση, αύξηση των ατυχημάτων με θύματα κυρίως πεζούς , ποδηλάτες και οδηγούς δικύκλων.

Έκρηξη
Στα Τρίκαλα, το κυκλοφοριακό έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις: η πολεοδομική δομή του κέντρου, που αντιμετωπίζει και τα σοβαρότερα προβλήματα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον κυκλοφοριακό φόρτο που αναπτύσσεται στις εργάσιμες ώρες της μέρας. Το πρόβλημα επιτείνεται από την παντελή έλλειψη στρατηγικής μετακινήσεων στην πόλη και ανάλογου σχεδιασμού, τη διχοτόμηση του πολεοδομικού της ιστού από τη σιδηροδρομική γραμμή , τη χρόνια υστέρηση σε οδικά έργα υποδομής για την παράκαμψη της διερχόμενης κυκλοφορίας, το συγκεντρωτικό μοντέλο των διοικητικών υπηρεσιών και την έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής. Η κατάσταση είναι αφόρητη τις περισσότερες φορές αν και οι προσπάθειες που γίνονται από τη δημοτική αστυνομία είναι φιλότιμες.
Κατηγορίες
Υπάρχουν, τονίζει η κ. Κοντονάσιου, προϊσταμένη της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Τρικκαίων, δύο κατηγορίες πολιτών. Η μία κατηγορία περιλαμβάνει όσους δεν τους ενδιαφέρει η νομοθεσία, παρκάρουν όπου να ‘ναι, χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις από τέτοιες πρωτοβουλίες και πρακτικές. Και υπάρχει και η άλλη κατηγορία, η οποία αποτελείται από συμπολίτες οι οποίοι τους ενδιαφέρει η εφαρμογή της νομοθεσίας και συχνά καλούν τη δημοτική αστυνομία για την επιβολή της.

Παραβάσεις
Ωστόσο η ίδια δεν παραλείπει να τονίσει πως οι περισσότερες παραβάσεις, αφορούν θέσεις ΑμεΑ, οι οποίες καταλαμβάνονται παράνομα από πολλούς οδηγούς. Πάντως πολλοί είναι και οι πολίτες που επικαλούνται την τραγική οικονομική κρίση και δεν επιθυμούν να εξοφλήσουν τα πρόστιμα, αλλά εξίσου αρκετοί είναι και όσοι θέλουν να μπει μια τάξη στο κυκλοφοριακό και να εφαρμόζονται οι νόμοι στο ακέραιο.
Προσπαθούμε να είμαστε, διευκρινίζει η κ. Κοντονάσιου όσο γίνεται πιο επιεικείς με τους πολίτες γιατί και εμείς αναλογιζόμαστε την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης. Πρέπει ωστόσο και οι πολίτες να δείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που είναι το κυκλοφοριακό.


Διαβάστε περισσότερα...

Μειώθηκε σε χρόνο ρεκόρ η τιμή της πατάτας



Η πρωτοβουλία των εθελοντών της Πιερίας οδήγησε σε «ξαφνικές» προσφορές.

Έπρεπε οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βοηθήσουν τους παραγωγούς να πουλήσουν 24 τόνους πατάτας απευθείας, χωρίς μεσάζοντες, μέσω του διαδικτύου, στα 25 λεπτά το κιλό…

Έπρεπε να προκληθεί τόσος ντόρος για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να κινητοποιηθούν κάποιοι στην αγορά και να ρίξουν και αυτοί τις τιμές.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ρεπορτάζ, μεγάλο σούπερ μάρκετ πωλούσε το Σάββατο τις πατάτες Νευροκοπίου στην τιμή των… 39 λεπτών ανά κιλό.


Διαβάστε περισσότερα...

Νηστεία και αποτοξίνωση



Τα οφέλη των σαρακοστιανών.

Η νηστεία μπορεί να γίνει μία ευκαιρία για αποτοξίνωση, για μία διατροφή πιο υγιεινή και για να δοκιμάσουμε γεύσεις που έχουμε σχεδόν ξεχάσει στην καθημερινότητά μας- και ίσως και να τις διατηρήσουμε στο τραπέζι μας και μετά το πέρας της Σαρακοστής.

Τα οφέλη της νηστείας

Η παραδοσιακή δίαιτα της Σαρακοστής, χάρη στα άφθονα λαχανικά και φρούτα, είναι πλούσια σε βιταμίνες (A, C, E), φυλλικό οξύ, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Αντίθετα, είναι «φτωχή» σε κορεσμένα ζωικά λίπη! Τα όσπρια, με τη σειρά τους, αποτελούν το «κρέας» της νηστείας. Μας παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, αλλά και φυτικές πρωτεΐνες, με μηδαμινό λίπος. Αν συνδυαστούν σωστά, με δημητριακά (ρύζι, καλαμπόκι, ψωμί), μας δίνουν πρωτεΐνες, ισάξιες του κρέατος. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη λαγάνα. Ανήκει στην ομάδα του ψωμιού, που βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφικής πυραμίδας και, εκτός από σύνθετους υδατάνθρακες (βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μας), περιέχει φυτικές ίνες και βιταμίνες Β και Ε. Με όλα αυτά, είναι λογικό που οι ειδικοί συμφωνούν ότι η νηστεία της Σαρακοστής είναι μια φυσική ασπίδα προστασίας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και όχι μόνο...
● Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.
● Βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης.
● Προστατεύει από την οστεοπόρωση και διάφορους τύπους καρκίνου.
● Διαθέτει αντιγηραντικές ιδιότητες.
● Ευνοεί την καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

1. Χαλβάς

Παρασκευάζεται από το ταχίνι, που με τη σειρά του φτιάχνεται από πολτοποιημένο σουσάμι. Το ίδιο το ταχίνι (όχι ως χαλβάς) καταναλώνεται αρκετά στη διάρκεια της νηστείας, συχνά σε μορφή σούπας. Είναι μια υψηλής διατροφικής αξίας τροφή, που δίνει όμως αρκετές θερμίδες. Σκόπιμο είναι να αποφύγουμε το χαλβά με προσμείξεις άλλων συστατικών, όπως η σοκολάτα ή οι ξηροί καρποί, διότι, αν και συνεχίζει να έχει υψηλή διατροφική αξία, αυξάνονται ακόμα περισσότερο οι θερμίδες!
Τα «συν»: Αποτελεί πηγή «καλών» μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, χωρίς καθόλου χοληστερίνη. Είναι πλούσιος σε φυτικές πρωτεΐνες και βιταμίνες (Β και Ε) που βελτιώνουν την καρδιαγγειακή και την εγκεφαλική λειτουργία.
Θερμιδική αξία: Μία λεπτή φέτα χαλβά (60 γρ.) έχει περίπου 300 θερμίδες.

2. Ταραμάς

O ταραμάς (δηλαδή τα αυγά ψαριού) τρώγεται κατά κανόνα στην ταραμοσαλάτα, ένα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα, κυρίως την Καθαρή Δευτέρα. Είναι πλούσιος σε νάτριο, αλάτι δηλαδή, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεται η μεγάλη του κατανάλωση από όσους έχουν πρόβλημα υπέρτασης. O άσπρος ταραμάς είναι ανώτερης ποιότητας, επειδή το ροζ χρώμα είναι προϊόν πρόσθετων τεχνητών χρωστικών ουσιών.
Τα «συν»: Η ταραμοσαλάτα δεν είναι μόνο ιδιαίτερα εύγευστη, αλλά και τροφή εξαιρετικά πλούσια σε φώσφορο και κάλιο.
Θερμιδική αξία: 100 γρ. ταραμά μάς παρέχουν 407 θερμίδες.

3. Μαυρομάτικα φασόλια

Τα μαυρομάτικα φασόλια ανήκουν στην ομάδα των οσπρίων, από τις πιο ξεχασμένες και ταυτόχρονα όμως από τις πιο θρεπτικές διατροφικές ομάδες. Εντυπωσιακό είναι και μόνο το γεγονός ότι 1 μερίδα μαυρομάτικων φασολιών μάς δίνει όση ποσότητα πρωτεΐνης θα παίρναμε από μισή μπριζόλα.
Τα «συν»: Τα μαυρομάτικα φασόλια συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικές ιδιότητες: Από τη μία πλευρά δεν μας φορτώνουν με θερμίδες και από την άλλη είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μία κούπα μαυρομάτικα φασόλια καλύπτει το 45% των καθημερινών μας αναγκών σε φυτικές ίνες, το 58% σε φυλλικό οξύ και το 31% σε πρωτεΐνες. Αν, μάλιστα, τα φασόλια συνδυαστούν με κάποιο δημητριακό, όπως ψωμί ή ρύζι, τότε η ποιότητα των πρωτεϊνών που προκύπτει είναι ισάξια του κρέατος και του ψαριού. Επιπλέον, η θειαμίνη, δηλαδή η βιταμίνη Β1, που μας παρέχουν άφθονη, συμμετέχει σε βασικές αντιδράσεις του μεταβολισμού για την παραγωγή ενέργειας και είναι εξίσου σημαντική για τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, τη διατήρηση της μνήμης και των γνωστικών ικανοτήτων. Τα όσπρια βοηθούν επίσης στη μείωση της κακής χοληστερίνης, στη ρύθμιση του σακχάρου, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και, επιπλέον, ανακουφίζουν τις γυναίκες από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Θερμιδική αξία: Μία κούπα βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια (170 γρ.) μάς παρέχει 227 θερμίδες.

4. Καλαμάρια

Το καλαμάρια ανήκουν στα θαλασσινά, τα οποία είναι γενικά πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών και ψαριού έχει συσχετιστεί με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer, καθώς και διάφορων μορφών καρκίνου (π.χ. του μαστού και του προστάτη).
Τα «συν»: Ιδιαίτερα τα ψητά ή τα μαγειρευτά καλαμάρια αποτελούν ιδανική επιλογή για τις ημέρες της νηστείας, αφού μας παρέχουν πρωτεΐνες και ελάχιστα λιπαρά, από τα οποία τα περισσότερα είναι τα πολύ χρήσιμα ω-3 λιπαρά οξέα. Τα καλαμάρια αποτελούν, επίσης, πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, για το σχηματισμό των ερυθροκυττάρων και κατ’ επέκταση την αποφυγή αναιμιών. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου (100 γρ. καλαμαριού καλύπτουν το 64% των καθημερινών μας αναγκών σε σελήνιο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού μας).
Θερμιδική αξία: 100 γρ. ψητού καλαμαριού μάς παρέχουν 90 θερμίδες.

5. Σουπιές

Την περίοδο της νηστείας, τα θαλασσινά αναπληρώνουν την απαραίτητη ποσότητα σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Μία μικρή μερίδα βρασμένης σουπιάς (περίπου 80 γρ.) μπορεί να καλύψει το 55% των αναγκών μας σε πρωτεΐνες και δίνει άφθονα ω-3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου, των ματιών και του δέρματός μας. Oι σουπιές είναι επίσης πλούσιες σε νάτριο (αλάτι), γι’ αυτό, όταν τις μαγειρεύουμε, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιούμε όσο λιγότερο αλάτι γίνεται.
Τα «συν»: Oι σουπιές είναι πλούσιες σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών, που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα! Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, με ευεργετικές δράσεις στο νευρικό και το αγγειακό σύστημα και στο μεταβολισμό των λιπών και των σακχάρων. Μας δίνουν βιταμίνες Α, C και φυλλικό οξύ. Μας προσφέρουν, επίσης, σημαντικές ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου. Μία μικρή μερίδα σουπιάς καλύπτει το 50% των αναγκών μας σε σίδηρο, απαραίτητο στοιχείο ιδίως όταν δεν καταναλώνουμε κρέας, όπως στη νηστεία.
Θερμιδική αξία: 100 γρ. βρασμένες σουπιές μάς παρέχουν 144 θερμίδες.

6. Γαρίδες

Oι γαρίδες αποτελούν μια θαυμάσια εναλλακτική πρόταση αντί για κρέας. Μία μέτρια ποσότητα 100 γρ. μπορεί να καλύψει το 47% των καθημερινών μας αναγκών σε πρωτεΐνες και να μας δώσει ένα μόνο γραμμάριο λίπους και μάλιστα πολυακόρεστου, δηλαδή τα πολύτιμα ω-3 και ω-6 λιπαρά για τον οργανισμό.
Τα «συν»: Oι γαρίδες είναι πολύ καλή πηγή σεληνίου, ενός πολύ ισχυρού αντιοξειδωτικού. Είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, απαραίτητες για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού, του νευρικού συστήματος και την υγεία του δέρματος και των ματιών. Μας προσφέρουν, επίσης, σημαντικές ποσότητες ιωδίου και σιδήρου. Αξιόλογη είναι και η περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο, βιταμίνη D και ψευδάργυρο, που μεταξύ άλλων ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Θερμιδική αξία: 100 γρ. βρασμένες γαρίδες μάς παρέχουν 148 θερμίδες.

7. Χταπόδι

Είναι το θαλασσινό με τη λιγότερη χοληστερίνη.
Τα «συν»: Είναι πλούσια πηγή ζωικής πρωτεΐνης, ω-3 λιπαρών οξέων, βιταμινών του συμπλέγματος Β, αλλά και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, με κυριότερα το χαλκό, τον ψευδάργυρο και το σίδηρο.
Θερμιδική αξία: 100 γρ. βρασμένο χταπόδι μάς παρέχουν 208 θερμίδες.

8. Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική πρόταση για λαδερό νηστίσιμο γεύμα.
Τα «συν»: Το ρύζι μάς παρέχει άφθονους σύνθετους υδατάνθρακες, το βασικό «καύσιμο» του οργανισμού μας, αλλά και την κύρια τροφή του εγκεφάλου μας. Είναι, επίσης, πολύ πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα αμπελόφυλλα, με τη σειρά τους, μας παρέχουν σημαντικές ποσότητες μαγνησίου και φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή υγεία του εντέρου, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και, ταυτόχρονα, μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης στο αίμα.
Θερμιδική αξία: Μία μερίδα ντολμαδάκια μάς δίνει περίπου 660 θερμίδες.

9. Ελιές

Είναι χρήσιμες για τη διατροφή μας όσο και το ελαιόλαδο, επειδή είναι κι αυτές πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που δρουν ευεργετικά στην καρδιά και στα αγγεία, καθώς αυξάνουν την «καλή» χοληστερίνη.
Τα «συν»: Είναι ευεργετικές για την καρδιά λόγω των φαινολών (φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες) που περιέχουν. Oι φαινόλες έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες. Oι ελιές είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνες Α και Ε, που βοηθούν στην αναζωογόνηση των κυττάρων μας, στην επιβράδυνση της γήρανσης, στην ισορροπία του μεταβολισμού, καθώς και στη σωστή ανάπτυξη των οστών και του εγκεφάλου κατά την παιδική ηλικία.
Θερμιδική αξία: 6 ελιές μάς παρέχουν 48 θερμίδες (όσο, δηλαδή, 1 κουταλάκι λάδι).

10. Τουρσί

Δεν λείπει από το τραπέζι της Σαρακοστής.
Τα «συν»: Μας δίνει σίδηρο και κάλιο. Επειδή είναι προϊόν ζύμωσης, μας εξοπλίζει με «καλά» μικρόβια, που ευνοούν την υγεία του εντέρου και του στομάχου μας.
Θερμιδική αξία: Τα 100 γρ. τουρσί μάς παρέχουν 120 θερμίδες.


Πηγή: http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βοηθήστε κάποιον που αιμορραγεί



Οι πρώτες σωτήριες κινήσεις που.

Η αντιμετώπιση της αιμορραγίας είναι ιεραρχικά, το πρώτο μέλημα σε περίπτωση ενός τραυματισμού. Η συνέχεια του δέρματος, πρέπει να αποκατασταθεί, αλλά αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Δύο είναι τα είδη αγγείων που μπορεί να υποστούν βλάβη σε περίπτωση τραύματος, οι φλέβες και οι αρτηρίες. Στη πρώτη περίπτωση, η αιμορραγία ονομάζεται φλεβική, όπου το αίμα παρουσιάζει ένα σκούρο ερυθρό χρώμα και «ξαπλώνει» στη περιοχή του τραύματος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, η αιμορραγία ονομάζεται αρτηριακή, με το αίμα να παρουσιάζει ένα ανοικτό, ζωηρά ερυθρό χρώμα και να αναβλύζει ή να εκτινάσσεται από την περιοχή του τραύματος.

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει σε περίπτωση αιμορραγίας, είναι η άσκηση πίεσης στο σημείο ροής του αίματος με το χέρι κάποιου.

Αν πρόκειται για αιμορραγία κάποιου μέλους (πόδι, χέρι), τότε αυτό ανυψώνεται και συγκρατείται σε λοξή θέση. Στη συνέχεια καθαρές στεγνές γάζες τοποθετούνται στην περιοχή του τραύματος με τις οποίες ασκείται πίεση πάνω σ’ αυτό. Εάν η γάζα «γεμίσει» με αίμα, μία νέα στεγνή γάζα εφαρμόζεται επάνω από τη μουσκεμένη και συνεχίζεται η άσκηση πιέσεως. Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται κάθε φορά που γεμίζει με αίμα η επιπλέον γάζα.
Εφόσον η αιμορραγία είναι φλεβική, συνήθως σταματά με τον τρόπο αυτό.

Εάν όμως πρόκειται για αρτηριακή αιμορραγία, πιθανόν τα μέτρα αυτά να μην αποδώσουν. Τότε ασκείται πίεση σε ειδικά σημεία από τα οποία διέρχεται η κεντρική αρτηρία, που ευθύνεται για την αιμάτωση του μέλους. Αν πρόκειται για αιμορραγία άνω άκρου, πιέζεται η αύλακα της βραχιονίου αρτηρίας μεταξύ του δικεφάλου και του τρικεφάλου μυός του βραχίονα. Έτσι, συμπιέζεται η βραχιόνιος αρτηρία επί του βραχιονίου οστού.

Αν πρόκειται για αιμορραγία κάτω άκρου, πιέζεται η μηροβουβωνική πτυχή. Έτσι, συμπιέζεται η μηριαία αρτηρία επί των οστών της πυέλου. Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής: Στο ύψος του ομφαλού και στα πλάγια του προσθίου κοιλιακού τοιχώματος, ψηλαφάται μια οστέινη προεξοχή, η πρόσθια άνω λαγόνια άκανθα. Εκεί εφαρμόζονται τα δάκτυλα του χεριού του ατόμου που προσφέρει βοήθεια.

Με τεντωμένη την παλάμη, το χέρι στρέφεται προς την ηβική σύμφυση και η κόψη της παλάμης πλέον βρίσκεται στη μηροβουβωνική πτυχή, όπου ασκείται πίεση. Μάλιστα, μπορεί να ρίξει κανείς το βάρος του σώματος του πάνω στην παλάμη του, ώστε η άσκηση πίεσης να είναι αποδοτικότερη.

Μια άλλη δυνατότητα που υπάρχει για την αντιμετώπιση αρτηριακών αιμορραγιών των άκρων, είναι το ισχαιμικό δέσιμο του αιμορραγούντος μέλους με χρήση ενός αιμοστατικού κοχλία. Η συγκεκριμένη μέθοδος πρέπει γενικά να αποφεύγεται και να καταφεύγει κανείς σ’ αυτήν μόνο όταν οι άλλες προσπάθειες δεν έχουν αποδώσει ή υπάρχει μερικός ή ολικός ακρωτηριασμός του μέλους.

Όταν τελικά επιλέγεται η εφαρμογή της, ένα τμήμα επιδέσμου ή ένα κομμάτι υφάσματος που έχει σκιστεί σε λωρίδες, δένεται κεντρικά του τραύματος. Στο δέσιμο, παρεμβάλλεται ένα κομμάτι ξύλου ή κάποιου άλλου, ανθεκτικού σχετικά αντικειμένου, τα άκρα του οποίου περιστρέφονται και συσφίγγουν τον επίδεσμο, έτσι ώστε να σχηματίζεται ένας κοχλίας.

Κάθε 15 λεπτά, χαλαρώνουμε τον επίδεσμο για ένα διάστημα ενός ή δύο λεπτών, ούτως ώστε να επιτρέπεται ροή αίματος προς τους ιστούς του μέλους και να αποφεύγεται η ίσχαιμη νέκρωση τους.

(από το βιβλίο του γεν. χειρουργού κ. Κων/νου Στρατή «Ιατρική Μέριμνα»)


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα μειωθούν παγκοσμίως τα κρούσματα καρκίνου



Μπορούν να περιοριστούν κατά 25% οι πρόωροι θάνατοι.

Όλος ο κόσμος μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας του καρκίνου, επισημαίνει ο ΠΟΥ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα έχει θέμα «Μαζί, είναι δυνατόν», διότι μόνον αν κάθε άνθρωπος, πολίτης, οργανισμός ή κυβέρνηση αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί τότε θα ελαττωθούν οι πρόωροι θάνατοι από καρκίνο και άλλες μη μεταδοτικές ασθένειες κατά 25% μέχρι το 2025.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι 84 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από καρκίνο κατά τη δεκαετία 2005- 2015. Κάθε χρόνο, ο καρκίνος σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από ό,τι το AIDS, η ελονοσία και η φυματίωση μαζί.

Κάθε χρόνο περίπου 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο (13% περίπου του συνόλου των θανάτων το 2008) και οι θάνατοι αναμένεται να φθάσουν τα 11 εκατομμύρια ετησίως έως το 2030.

Οι νέες διαγνώσεις καρκίνου παγκοσμίως ανέρχονται σε περίπου 11 εκατομμύρια ετησίως (το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος) και η νόσος αποτελεί ένα από τα κύρια αίτια θανάτου (το δεύτερο, μετά τις καρδιαγγειακές νόσους, στις αναπτυγμένες χώρες). Αν οι σημερινές τάσεις αύξησης του καρκίνου συνεχιστούν, ο εκτιμώμενος αριθμός νέων διαγνώσεων ανά έτος αναμένεται να αυξηθεί στα 16 εκατομμύρια έως το 2020. Οι πάσχοντες από καρκίνο ανέρχονται σε περίπου 24,6 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στα 30 εκατομμύρια έως το 2020.

Στην Ευρώπη, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 3,2 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου, κυρίως του πνεύμονα, του στομάχου, του ήπατος, του μαστού και του ορθού, και πάνω από 1 εκατομμύριο ασθενείς χάνουν τη ζωή τους. Παρά την πρόοδο που σημειώνεται στην έρευνα και τη θεραπεία της ασθένειας αυτής, ο καρκίνος παραμένει σοβαρή μάστιγα για την υγεία, δημιουργώντας τεράστια επιβάρυνση στους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τις κοινωνίες.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η θνησιμότητα από καρκίνο παραμένει γενικά χαμηλότερη απ' ό,τι στις υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες. Μεταξύ των 34 χωρών μελών του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα κατατασσόταν το 2004 στη 19η θέση ως προς τη θνησιμότητα στους άνδρες και στην 23η στις γυναίκες. Όμως, η ευνοϊκή θέση της χώρας είναι σε κάποιο βαθμό πλασματική λόγω ελλείψεων στη διάγνωση, σφαλμάτων στην ταξινόμηση και κυρίως λόγω της έλλειψης εθνικού αρχείου νεοπλασιών.

Ωστόσο, στη χώρα μας, σε αντίθεση με τις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες, παρατηρείται μεταξύ των ετών 1980- 2004 σταθερή αυξητική τάση στους θανάτους από καρκίνο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στους άνδρες, πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο είναι ο καρκίνος του πνεύμονα και ακολουθούν του προστάτη και του παχέος εντέρου. Στις γυναίκες, πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο είναι ο καρκίνος του πνεύμονα και ακολουθούν του μαστού και του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 30% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί. Περίπου το 30% των θανάτων από καρκίνο οφείλονται σε: υψηλό δείκτη μάζας σώματος, χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, έλλειψη σωματικής άσκησης, κάπνισμα και χρήση αλκοόλ.

Από αρκετές μελέτες προκύπτει ότι το κοινωνικο- οικονομικό επίπεδο του ατόμου σχετίζεται με την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου. Οι καρκίνοι του πνεύμονα, του στομάχου και του οισοφάγου εμφανίζονται συχνότερα στα κατώτερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα. Ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται συχνότερα στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, ενώ του τραχήλου της μήτρας στα κατώτερα, για την ακρίβεια, ο καρκίνος του τραχήλου, ο οποίος προκαλείται από τον ιό HPV, είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο μεταξύ των γυναικών στις χώρες χαμηλού εισοδήματος.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιλέκο διαγιγνώσκει το έμφραγμα



Έχει 80 αισθητήρες.

Ένα επαναστατικό γιλέκο που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ειδοποιεί το προσωπικό του νοσοκομείου ώρες πριν από την εκδήλωση εμφράγματος του ασθενούς που το φοράει θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο βρετανικό νοσοκομείο «Bradford Royal Infirmary».Το γιλέκο έχει 80 αισθητήρες που προσαρμόζονται στο στήθος και την πλάτη του ασθενούς.

Εάν οι δοκιμές του αποδειχθούν επιτυχείς, τότε θα είναι δυνατό να διαγνώσει τους ασθενείς που πρόκειται να υποστούν έμφραγμα ακόμη και 12 ώρες νωρίτερα.

Ο δρ. James Dunbar, γιατρός του Νοσοκομείου «Bradford Royal Infirmary», δήλωσε ότι το γιλέκο θα μπορούσε να διευκολύνει την ταχύτερη χορήγηση αγωγής σε περίπτωση εμφράγματος, αλλά παράλληλα θα μπορούσε να ανιχνεύσει και τα συμπτώματα μιας υποκείμενης καρδιαγγειακής νόσου.

Οι δοκιμές θα γίνουν αρχικά σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, ενώ μέσα στο 2013 αναμένεται να δοκιμαστεί σε περισσότερους ασθενείς του νοσοκομείου.


Διαβάστε περισσότερα...

Γεγονός το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο στην Τρίπολη



Από την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Τα εγκαίνια στο «Καλάθι του Φτωχού Αδελφού», το πρώτο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας πραγματοποίησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος παρουσία πλήθους Τριπολιτών.

Το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως Μαντινείας στεγάζεται σε ένα από τα καταστήματα που βρίσκονται κάτω από τον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, επί της οδού Κύπρου 6 κι έχει σκοπό την στήριξη οικονομικά αδυνάτων με τρόφιμα, ρουχισμό και κάθε άλλου είδους προσφορά από την τοπική Εκκλησία.

Ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος μιλώντας μετά το πέρας του αγιασμού των εγκαινίων, αναφέρθηκε σε παρόμοιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι χριστιανοί ανά τους αιώνες, επισημαίνοντας το έλεος του Θεού και την βοήθεια που παρείχε σε αυτούς η εκκλησία.

Υπογράμμισε ότι μόνο η εκκλησία είναι αυτή που διαχρονικά βρίσκεται κοντά στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, όχι από τα περισσεύματά της, αλλά από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που της άφησε κατά καιρούς η πολιτεία.

Ευχαρίστησε «το φιλάνθρωπο και ελεήμων λαό της Τριπόλεως» κι ευχήθηκε αυτό το πρόγραμμα να βρει μιμητές και συνεχιστές, ενώ ανέφερε ότι «περιμένουμε από όλους σε αυτήν την αρχή του νέου φιλανθρωπικού μας έργου να μας στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις σας, να μας συνδράμετε με το περίσσευμα της αγάπης σας, έτσι ώστε να είμαστε από κοινού η αιτία της στηρίξεως και προστασία των αναξιοπαθούντων αδελφών μας που πληθαίνουν υπερβολικά γύρω μας».

Να σημειώσουμε ότι στα πλαίσια του φιλανθρωπικού έργου της μητροπόλεως Μαντινείας, τους τελευταίους μήνες γίνεται συστηματικά διανομή τροφίμων από τον ναό της Αγίας Βαρβάρας και λειτουργεί ιματιοθήκη από τον ναό της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη.


Διαβάστε περισσότερα...

Αποκλείουν τους μεσάζοντες… οι Κατερινιώτες



Παρήγγειλαν -μέσω διαδικτύου- άλλους 75 τόνους πατάτες.

Οι Κατερινιώτες συνεχίζουν «ακάθεκτοι» το έργο τους, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες για την αγορά πατάτας.

Ήδη, μετά τη διάθεση 24 τόνων πατάτας, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην Κατερίνη, 1.110 οικογένειες από την Κατερίνη παρήγγειλαν -σε χρόνο ρεκόρ- άλλους 75 τόνους πατάτες (τρία φορτηγά). Η παράδοση θα γίνει το Σάββατο, 3 Μαρτίου.

«Χρειάστηκαν μόλις 20 ώρες για να παραδώσουν οι 1.110 οικογένειες τις παραγγελίες τους -μέσω διαδικτύου- και από την Τρίτη, άλλοι δύο παραγωγοί από το Νευροκόπι Δράμας, θα αρχίσουν να συσκευάζουν τα 3.500 τσουβάλια πατάτες, που πρόκειται να πουληθούν το επόμενο Σάββατο, 3 Μαρτίου, στην Κατερίνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.

Στο μεταξύ, μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας», σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αποφάσισαν, μέχρι την 15η Μαρτίου, την πρώτη διάθεση πατάτας και στην πόλη της Βέροιας με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή.

«Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος και Λάρισα βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά για να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, οι τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι Δράμας, για να ευχαριστήσουν τους Πιεριείς που στηρίζουν τα προϊόντα τους, θα διαθέσουν δωρεάν 2 τόνους πατάτες στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Η γκρίνια φέρνει πρόβλημα και στο… κρεβάτι



Τι λένε οι ειδικοί.

Καθοριστικό ρόλο στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού παίζουν τα προβλήματα της σχέσης και της επικοινωνίας τους. Για παράδειγμα εάν συνέχεια διαφωνούν τότε ο ένας απορρίπτει τον άλλο.

Κι αυτό δεν είναι το μόνο αφού χάνουν την εμπιστοσύνη τους και την εκτίμησή τους ο ένας στον άλλο, με αποτέλεσμα να θυμώνουν πολύ συχνά. Και το πιο βέβαιο είναι ότι τα προβλήματά τους μεταφέρονται και στο κρεβάτι…

Γι’ αυτό, όπως λένε οι ειδικοί, είναι καλύτερο να διακόψετε τη σχέση σας παρά να συνεχίσετε κάτι που δεν τραβά…


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να κερδίζεις πάντα αυτό που θες



Τι μπορούμε να μάθουμε από τον τρόπο που λειτουργούν τα παιδιά.

Τα παιδιά έχουν ένα μοναδικό ταλέντο να κερδίζουν πάντα αυτό που θέλουν κι όχι μόνο χάρη στα κλάματα και τις φωνές τους. Χρησιμοποιούν ασυνείδητα κάποιες αρετές που θα έπρεπε κι εμείς οι ενήλικες να εκμεταλλευόμαστε. Παραδείγματα τέτοιων χαρακτηριστικών είναι και αυτά που ακολουθούνε:

Επιμονή: ένα παιδί μπορεί να κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό που θέλει, δε σταματάει με την πρώτη δυσκολία όπως κάνουν συχνά οι ενήλικες.

Τεμπελιά: όλα τα παιδιά είναι ανέμελα, χωρίς αυτό να τα εμποδίζει να είναι διεκδικητικά. Αφήνουν το χρόνο να περάσει χωρίς τύψεις κι αυτό τους βοηθάει να «φορτίσουν» τις μπαταρίες τους.

Θάρρος: τα παιδιά ζητάνε. Ζητάνε οδηγίες, ζητάνε βοήθεια, ζητάνε αυτό που θέλουν. Πολλές φορές, αυτό που θέλουμε είναι πολύ εύκολο, αρκεί να το ζητήσουμε. Η ντροπή ή ο εγωισμός, μας αποτρέπουν από το να ζητήσουμε απλά αυτό που θέλουμε, ακόμα κι αν αυτό θα μας γλίτωνε από το περιττό άγχος.

Αισιοδοξία: τα παιδιά δεν απελπίζονται, δεν απογοητεύονται και ποτέ δεν πιστεύουν ότι αυτό που θέλουν είναι ανέφικτο. Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει, οπότε κάθε φορά που θα θελήσουμε κάτι, βασικό βήμα είναι να πιστέψουμε και σε αυτό και σε εμάς.


Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: ''Βροχή'' οι κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα - Κόπηκαν πάνω από 100.000



Συνολικά η κόπηκαν 102.064 κλήσεις, εκ των οποίων οι 4.731 αφορούσαν μόνο τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στις ράμπες για τα άτομα με αναπηρία...

Περισσότερες από 100.000 κλήσεις για παράνομη στάση και στάθμευση "έκοψε" μέσα στο 2011 η δημοτική αστυνομία της Θεσσαλονίκης, με την πλειοψηφία να αφορά διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κι έναν σημαντικό αριθμό τα παράνομα παρκαρίσματα σε ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα, διαβάσεις και πεζοδρόμια.

"Για να παταχθεί ικανοποιητικά η νοοτροπία των οδηγών που πιστεύουν ότι μπορούν να παρκάρουν όπου θέλουν, χρειαζόμαστε περισσότερους δημοτικούς αστυνομικούς. Γιατί δυστυχώς, δεν έχει μπει ακόμη στο μυαλό του Έλληνα οδηγού πως δεν μπορεί να παρκάρει όπου επιθυμεί, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους συμπολίτες του" δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.

Στόχος της δημοτικής αστυνομίας είναι να βάλει τάξη στα παράνομα παρκαρίσματα και να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό, οι κλήσεις μέσα στο 2011 έπεσαν "βροχή". Συνολικά η κόπηκαν 102.064 κλήσεις, εκ των οποίων οι 4.731 αφορούσαν μόνο τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στις ράμπες για τα άτομα με αναπηρία.

"Για τις ράμπες των ΑμεΑ υπάρχει υψηλό πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ, όμως δυστυχώς με βάση τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε πινακίδες. Είναι δείκτης κάκιστης κοινωνικής συμπεριφοράς να αδιαφορούμε γι αυτούς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας" πρόσθεσε η κ.Γούλα.


Πηγή: http://www.newskosmos.com
Διαβάστε περισσότερα...

Κατανομή επιτυχόντων από προστατευόμενους του ν. 2643/98


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012
Αρ.Πρωτ.:
ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/ 111 /οικ.4329
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης


Θέμα: Κατανομή επιτυχόντων από προστατευόμενους του ν. 2643/98 έτους 2012


Έχοντας υπόψη :


1. Τις διατάξεις του άρθρου 11 παρ. 5 εδάφιο δεύτερο του Ν. 3833/10 «Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομική κρίσης» (ΦΕΚ 40/Α΄/15-3-2010), όπως αναριθμήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 3 της παρ.4 περ. γ του ν.3899/2010 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας» (ΦΕΚ 212/Α/17-12-2010) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 37 του ν.3986/2011 (ΦΕΚ 152/Α/1-7-2011)
2. Το Π. Δ. 65/2011 «Διάσπαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στα Υπουργεία α) Εσωτερικών και β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης….» (ΦΕΚ 147/Α’/27-6-2011)
3. Την αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ1/71/οικ.4573/1-3-2011 (ΦΕΚ 323/Β/1-3-2011) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κριτηρίων κατανομής προσωπικού.
4. Την ανάγκη ορθολογικής κατανομής και αξιοποίησης του μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού που διορίζεται ή προσλαμβάνεται στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3812/2009.
5. Την με αριθμό 23564/2011 απόφαση ανάθεσης αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη (Β’2741),
6. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση κατανομής δεν προκαλείται
επιπλέον δαπάνη.


Αποφασίζουμε
1. Την κατανομή, από τους τελικούς πίνακες τοποθετήσεων, των μισών επιτυχόντων της προστατευόμενης κατηγορίας της περ.β της παρ. 1του άρθρου 1 του Ν.2643/1998, όπως ισχύει, για διακόσιες είκοσι πέντε (225) θέσεις: άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον και άνω (ΑΜΕΑ:173 θέσεις) και όσοι έχουν τέκνο ή αδερφό ή σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών προβλημάτων (ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ: 52 θέσεις), για τις θέσεις του Δημοσίου Τομέα έτους 2008, στις Περιφερειακές Δ/νσεις ΟΑΕΔ Αττικής και Νήσων, Κρήτης, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Μακεδονίας και στην Τ.Υ. Κομοτηνής, στο ΚΠΑ 2 Μυτιλήνης, στο ΚΠΑ 2 Ρόδου, στο ΚΠΑ 2 Λαμίας, στο ΚΠΑ 2 Κοζάνης και στο ΚΠΑ 2
Τρίπολης για το έτος 2012 ως εξής:
1. Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΔ Αττικής και Νήσων (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 14863/19-6-2008 προκήρυξης)
- Ενενήντα ένα (91) άτομα ΑΜΕΑ:21 ΠΕ, 15 ΤΕ, 28 ΔΕ, 28 ΥΕ
- Eίκοσι τέσσερα (24) άτομα ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ:4 ΠΕ, 4 ΤΕ, 8 ΔΕ, 8 ΥΕ
2.Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΔ Κρήτης (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 3673/24-6-2008 προκήρυξης)
- Επτά (7) άτομα ΑΜΕΑ:1 ΠΕ, 1 ΤΕ, 2 ΔΕ, 3 ΥΕ
- Δύο (2) άτομα ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ: 1 ΔΕ, 1 ΥΕ
3.Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΔ Ηπείρου (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 4136/19-6-2008 προκήρυξης)
- Έξι (6) άτομα ΑΜΕΑ:1 ΠΕ, 1 ΤΕ, 3 ΔΕ, 1 ΥΕ
- Τρία (3) άτομα ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ:1 ΠΕ, 1 ΤΕ, 1 ΔΕ
4.Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΔ Πελοποννήσου (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 9542/23-6-2008 προκήρυξης)
- Πέντε (5) άτομα ΑΜΕΑ:1 ΠΕ, 1 ΤΕ, 2 ΔΕ, 1 ΥΕ
- Τρία (3) άτομα ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ: 1 ΠΕ, 1 ΔΕ , 1 ΥΕ
5.Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα) (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 5982/19-6-2008 προκήρυξης)
- Έξι (6) άτομα ΑΜΕΑ:2 ΠΕ, 1 ΔΕ, 3 ΥΕ
- Ένα (1) άτομο ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ:1 ΠΕ
6.Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΔ Θεσσαλίας (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 6369/19-6-2008 προκήρυξης)
- Οκτώ (8) άτομα ΑΜΕΑ:2 ΠΕ, 1 ΤΕ, 1 ΔΕ, 4 ΥΕ
- Τέσσερα (4) άτομα ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ:1 ΠΕ, 2 ΔΕ, 1 ΥΕ
7. Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΔ Μακεδονίας (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 5963/20-6-2008 προκήρυξης)
- Δέκα εννέα (19) άτομα ΑΜΕΑ:6 ΠΕ, 3 ΤΕ, 5 ΔΕ, 6 ΥΕ
- Έξι (6) άτομα ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ:2 ΠΕ, 2 ΔΕ, 2 ΥΕ
8. Τ.Υ. Κομοτηνής (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 2023/24-6-2008 προκήρυξης)
- Πέντε (5) άτομα ΑΜΕΑ:1 ΤΕ, 4 ΥΕ
- Δύο (2) άτομα ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ:1 ΠΕ, 1 ΤΕ
9. ΚΠΑ 2 Μυτιλήνης (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 4515/ 19-6-2008 προκήρυξης)
- Τέσσερα (4) άτομα ΑΜΕΑ:1 ΤΕ, 2 ΔΕ, 1 ΥΕ
- Ένα (1) άτομο ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ: 1 ΥΕ
10. ΚΠΑ 2 Ρόδου (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 13/24-6-2008 προκήρυξης)
- Έξι (6) άτομα ΑΜΕΑ: 1 ΠΕ, 1 ΤΕ, 3 ΔΕ, 1 ΥΕ
11. ΚΠΑ 2 Λαμίας (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 7272/19-6-2008 προκήρυξης)
- Πέντε (5) άτομα ΑΜΕΑ:1 ΠΕ, 2 ΔΕ, 2 ΥΕ
- Τρία (3) άτομα ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ:1 ΤΕ, 1 ΔΕ, 1 ΥΕ
12. ΚΠΑ 2 Κοζάνης (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 12561/19-6-2008 προκήρυξης)
- Τέσσερα (4) άτομα ΑΜΕΑ:2 ΠΕ, 1 ΔΕ, 1 ΥΕ
- Δύο (2) άτομα ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ:1 ΠΕ, 1 ΔΕ
13. ΚΠΑ 2 Τρίπολης (διάφορες ειδικότητες από τους πίνακες τοποθετήσεων της υπ’ αρ. πρωτ. 5313/24-06-2008 προκήρυξης)
- Πέντε (5) άτομα ΑΜΕΑ:1 ΠΕ, 4 ΥΕ
- Ένα (1) άτομο ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ:1 ΤΕ


Η κατανομή θα γίνει σύμφωνα με τη σειρά μοριοδότησης των επιτυχόντων στους οικείους πίνακες τοποθετήσεων.
2. Την κατανομή, από όλες τις κατηγορίες προστατευομένων του Ν. 2643/98 που εκκρεμούν από παλαιότερες προκηρύξεις καθώς και από όσους τοποθετήθηκαν ως επιτυχόντες από τις Α΄ και Β΄ Δευτεροβάθμιες Επιτροπές του Ν. 2643/98, ως εξής:
- Ένα (1) άτομο ΔΕ Δενδροκομίας – Ανθοκομίας που τοποθετήθηκε με την υπ’ αριθμ. 3/15-09-11 Απόφαση – Πρακτικό της Α΄ Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του ν. 2643/1998.
- Ένα (1) άτομο ΥΕ Τυφλών Τηλεφωνητών που τοποθετήθηκε με την υπ’ αριθμ. 2/4-11-11 Απόφαση – Πρακτικό της Α΄ Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του ν. 2643/1998.
- Ένα (1) άτομο ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων που τοποθετήθηκε με την υπ’ αριθμ. 4/5-12-11 Απόφαση – Πρακτικό της Α΄ Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του ν. 2643/1998.
- Ένα (1) άτομο ΔΕ Τεχνιτών – Κηπουρών που τοποθετήθηκε με την υπ’ αριθμ. 13/03-11-11 Απόφαση – Πρακτικό της Β΄ Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του ν. 2643/1998.
- Ένα (1) άτομο ΔΕ Υπαλλήλων Φαρμακείου που τοποθετήθηκε με την υπ’ αριθμ. 14/03-11-11 Απόφαση – Πρακτικό της Β΄ Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του ν. 2643/1998.
- Ένα (1) άτομο ΔΕ Επιμελητών Εισπράξεων - Βεβαιωτών που τοποθετήθηκε με την υπ’ αριθμ. 3/4-11-11 Απόφαση – Πρακτικό της Α΄ Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του ν. 2643/1998.
- Ένα (1) άτομο ΤΕ Νοσηλευτριών που τοποθετήθηκε με την υπ’ αριθμ. 06/03- 11-11 Απόφαση – Πρακτικό της Β΄ Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του ν. 2643/1998.
- Ένα (1) άτομο ΠΕ Φαρμακοποιών που τοποθετήθηκε με την υπ’ αριθμ. 145/24-06-09 Απόφαση – Πρακτικό της Α΄ Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του ν. 2643/1998.
- Ένα (1) άτομο ΔΕ Διοικητικού- Λογιστικού που επαναπροσλαμβάνεται με την υπ΄αριθμ. 460/06-10-2011 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Δ. σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στην Υ.Π.Α.Δ.- Τομέα Υ.Δ.Κ.Υ. Νομού Ηλείας μετά από ανάκληση της ανάκλησης διορισμού του.


Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ




Ολόκληρη η απόφαση υπάρχει και εδώ.
Ολόκληρο το ΦΕΚ υπάρχει εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...