Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η νέα εφαρμογή της Google για ανταλλαγή μηνυμάτων


Διαβάστε πώς θα λειτουργεί.

Μπορεί οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων να μην σπανίζουν, αλλά το να μοιράζεσαι μηνύματα με μικρές ομάδες εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα, σύμφωνα με την Google. Η εταιρεία ελπίζει ότι με τη νέα εφαρμογή της, ονόματι Spaces, θα το διορθώσει.

Η Google εγκαινίασε σήμερα την εφαρμογή για iOS και Android, η οποία απευθύνεται σε μικρές ομάδες ανθρώπων και διαθέτει μεταξύ άλλων αναζήτηση Google, YouTube και Chrome.

«Δεν είναι ούτε ακριβώς υπηρεσία μηνυμάτων, ούτε κοινωνικό δίκτυο, το Spaces είναι ένας χώρος για όταν θέλετε να μοιραστείτε και να μιλήσετε για κάτι, αλλά και να αναφερθείτε σε κάτι που μοιράζεστε», δήλωσε ο διευθυντής της εφαρμογής Luke Wroblewski, στο Mashable.

Ουσιαστικά οι χρήστες δημιουργούν χώρους, «δωμάτια μηνυμάτων», όπως τα χαρακτηρίζουν και μπορούν να καλέσουν άλλους να συμμετάσχουν με ένα σύνδεσμο που δύναται να ανοίξει είτε μέσω της εφαρμογής, είτε μέσω διαδικτύου. Οι συνομιλίες εντός αυτών των χώρων θα επικεντρώνονται γύρω από διάφορα περιεχόμενα βασισμένα κυρίως σε συνδέσμους στο διαδίκτυο, βίντεο από το YouTube και φωτογραφίες.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να πατούν πάνω σε ένα σύνδεσμο ή σε ένα άρθρο ή ένα βίντεο, και να σχολιάσουν μέσα σε ένα «νήμα» που θα δημιουργείται μαζί με το περιεχόμενο. Η εφαρμογή έχοντας ενσωματωμένο ταυτόχρονα το Chrome και το YouTube, είναι εύκολο να προσθέσει κάποιος νέο υλικό σε ένα χώρο. Επιπλέον η Google χρησιμοποιεί μία τεχνολογία αναζήτησης, ώστε να μπορεί να βρει κανείς κάποια συζήτηση από το παρελθόν που τον ενδιαφέρει.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η δεύτερη που λανσάρεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την Google, μαζί με το Gboard, το νέο πληκτρολόγιο για iPhone κι ενώ ο υπεύθυνος της εφαρμογής αναφέρει ότι μπορεί να φαίνονται φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, στην πραγματικότητα μοιράζονται αρκετά κοινά στοιχεία, όπως ένα παρόμοιο λογισμικό.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις σφαίρες σκότωσαν τον 20χρονο στην Πεντέλη


Στις τρεις σφαίρες που δέχθηκε στο κεφάλι, στην κοιλιά και στο θώρακα, από κυνηγετικό όπλο, οφείλεται, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 20χρονου, η σορός του οποίου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο, σε θαμνώδη περιοχή στην Πεντέλη.

Ο νεαρός αγνοούνταν από τις 10 Μαΐου και οι γονείς του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυκών Νερών.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ναύπλιο μειώνει 40% την τιμή χρήσης του αιγιαλού


Στόχος η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τη μείωση κατά 40% της τιμής εκμίσθωσης απλής χρήσης αιγιαλού, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου, με εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Γιώργου Καχριμάνη, στην τελευταία συνεδρίασή του.

Όπως επισημαίνεται, το δημοτικό συμβούλιο, συναισθανόμενο την οικονομική συγκυρία που επικρατεί στη χώρα και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις, κυρίως οι εποχιακές, θέλοντας να σταθεί αλληλέγγυα και υποστηρικτικά στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής, αποφάσισε να προβεί σε μείωση της τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο σε όσους μισθώνουν αιγιαλό για απλή χρήση.

Το μέτρο αφορά κυρίως καφετέριες και καταστήματα εστίασης και η τιμή διαμορφώθηκε, από 17,60 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο που ίσχυε, στα 10,00 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις Φίλη για την εκπαίδευση


«Κανείς αναπληρωτής που εργάζεται φέτος να μην μείνει άνεργος του χρόνου».

Να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την εκπαίδευση ζητά με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Οι τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, στα θέματα της εκπαίδευσης (ολοήμερα, νηπιαγωγεία, ειδική αγωγή κ.λπ.) χωρίς μάλιστα κανένα διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα έχουν ως αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, 7.000 – 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. που εργάζονται φέτος να οδηγηθούν την επόμενη χρονιά στην ανεργία και ένας σημαντικός αριθμός μόνιμων εκπαιδευτικών να τεθεί σε κατάσταση υπεραριθμίας και κινητικότητας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το υπουργείο Παιδείας «όχι μόνο δεν πραγματοποιεί ούτε έναν μόνιμο διορισμό από τους 20.000 που είχε υποσχεθεί, για τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν, αλλά με τις ρυθμίσεις που ψήφισε, μειώνει τον αριθμό των αναπληρωτών για την επόμενη χρονιά από 40 - 50%».

Η ΑΔΕΔΥ ζητά την κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και καλεί τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να αποσύρει άμεσα τις ρυθμίσεις για τα ολοήμερα, τα νηπιαγωγεία και την ειδική αγωγή. «Κανείς αναπληρωτής που εργάζεται φέτος να μην μείνει άνεργος του χρόνου» αναφέρει.


Πηγή:  http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάλκινος ο Χρήστου


Το 17ο μετάλλιο στην ιστορία της σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το 12ο χάλκινο πανηγυρίζει η ελληνική κολύμβηση, καθώς ο Απόστολος Χρήστου με χρόνο 54.19 τερμάτισε 3ος στον τελικό των 100μ. ύπτιο του πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Χάλκινος ο Χρήστου

Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και δεν πλησίασε τις επιδόσεις που πέτυχε κατά το χθεσινό προκριματικό και ημιτελικό (53.77 και 53.36), που θα του χάριζαν το χρυσό μετάλλιο, κατάφερε να πλασαριστεί στην τρίτη θέση πίσω από το Γάλλο Καμιλ Λακούρτ που τερμάτισε σε 53.79 και το Ρώσο Γκριγκόρι Ταράσεβιτς (53.89), ενώ θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου μαζί με τον Ιταλό Σιμόνε Σαμπιόνι, με τον πραγματοποίησαν τον ίδιο ακριβώς χρόνο.

Πολύ καλή η παρουσία και του Παναγιώτη Σαμιλίδη, ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση στα 100μ. πρόσθιο με χρόνο 1:00.66. Πρώτος στο συγκεκριμένο αγώνισμα ήταν ο Βρετανός Άνταμ Πίτι (58.36), με δεύτερο το συμπατριώτη του Ρος Μέρντοχ (59.73) και τρίτο το Λιθουανός Γκιέντρους Τιτένις (1:00.10)


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρά επεισόδια στη Γαλλία για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά


Χημικά και συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία.

Παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητά του έχει κατακρημνιστεί, επεισόδια αμαυρώνουν τις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα και ένα μέτωπο «αντίστασης» έχει γεννηθεί στους κόλπους του ίδιου του στρατοπέδου, των Σοσιαλιστών, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα απαρνηθεί το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιό του για τις εργασιακές σχέσεις, επιδεικνύοντας έντονη αγωνιστική διάθεση 11 μήνες πριν από το τέλος της θητείας του.

Το σκηνικό υπήρξε λίγο πολύ το ίδιο και σήμερα, από την έναρξη των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου, πριν από δύο μήνες: επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Στο Παρίσι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου απάντησαν με χρήση δακρυγόνων στις ρίψεις αντικειμένων από τους διαδηλωτές, ενώ τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας δεν φάνηκαν ικανά να εμποδίσουν την κλιμάκωση της έντασης.

«Δεν θα ενδώσω… διότι υπήρξαν πολλές κυβερνήσεις που ενέδωσαν» προειδοποίησε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους σε μια ομιλία του με «άρωμα» προεκλογικής περιόδου.

Αυτός ο νόμος «θα περάσει επειδή έχει συζητηθεί (…) έχει τροποποιηθεί» υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1, όπου επίσης διαβεβαίωσε ότι έχει τη στήριξη των συνδικαλιστικών ενώσεων που τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και μιας πλειοψηφίας των Σοσιαλιστών βουλευτών.

Ελλείψει ωστόσο της απαραίτητης πλειοψηφίας, η κυβέρνησή του προσέφυγε την περασμένη εβδομάδα σε ένα συνταγματικό «όπλο» για να διασφαλίσει την έγκριση του νομοσχεδίου σε πρώτη ανάγνωση χωρίς την ψήφο των βουλευτών.

Η απόφαση αυτή δεν έβαλε τέλος στις διαμαρτυρίες και σήμερα οι πολίτες κατέκλυσαν εκ νέου τους δρόμους εγκαινιάζοντας μια νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων.

Στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον του πολιτικού γραφείου ενός Σοσιαλιστή, ενώ στη Νάντη (δυτικά) οι δυνάμεις επιβολής της τάξης απώθησαν το πλήθος κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση.

Απεργίες έχουν εξαγγελθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς για ολόκληρη την εβδομάδα.

«Όταν δεν μας ακούνε, πρέπει να τους κάνεις να σε ακούνε» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτινέζ, ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT.

Ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να καταστήσει το εργασιακό δίκαιο πιο ευέλικτο με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας που ανέρχεται στο 10% του πληθυσμού. Για τους επικριτές του ωστόσο το νομοσχέδιο ευνοεί τις επιχειρήσεις και εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων.

Με τους διαδηλωτές να προέρχονται κυρίως από τους κόλπους της Αριστεράς, οι πολέμιοι της μεταρρύθμισης πλημμυρίζουν τους δρόμους εδώ και εβδομάδες.

Η συμμετοχή μπορεί να έχει μειωθεί στις συγκεντρώσεις, ωστόσο η ένταση αυξάνεται και συγκρούσεις ξεσπούν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Αρκετά πια!» με τους ταραξίες τόνισε ο πρόεδρος και μίλησε για «περισσότερες από 1000 συλλήψεις, 60 καταδίκες» και «350 αστυνομικούς τραυματίες» από την έναρξη των κινητοποιήσεων.

Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου έχει μειωθεί μόλις στο 15% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται να είναι έτοιμος να υπαναχωρήσει και σε μια άλλη μάχη: εκείνη της επανεκλογής του.

Αν και δεν αποκάλυψε επίσημα τις προθέσεις του για το 2017, τις τελευταίες εβδομάδες επιδίδεται σε έναν απολογισμό της θητείας του, ανακοινώνει μέτρα προς όφελος του εκλογικού σώματος (επαναξιολόγηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, πριμ για τους εκπαιδευτικούς) και επιχειρεί να επιβληθεί ως ο φυσικός υποψήφιος της Αριστεράς.

Η Γαλλία «πάει καλύτερα» υπογράμμισε σήμερα, ενώ κατηγόρησε τη Δεξιά ότι στοχεύει στην κατάργηση 350.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα, ότι προτείνει μια «άδικη» φορολογία στα καταναλωτικά προϊόντα και θέλει να ευνοήσει τα έσοδα του κεφαλαίου.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική από την Αριστερά» διαβεβαίωσε.

«Εάν εγώ δεν… εάν η Αριστερά δεν οδηγηθεί εκ νέου (στην εξουσία), θα είναι η Δεξιά που θα την καταλάβει ή η Άκρα Δεξιά» επισήμανε.

«Πρόκειται για μία προεκλογική ομιλία» εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός της συντηρητικής παράταξης Ζαν Πιερ Ραφαρέν. «Ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία» πρόσθεσε ο δεξιός γερουσιαστής Μπρούνο Ρετεγιό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

17 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας


Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας

Στις 19 Ιανουαρίου 2006 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε το συμβολισμό της ημέρας αυτής και με ψήφισμά του κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν δράσεις για την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω ομοερωτικού προσανατολισμού.

Γιατί επιλέχθηκε η σημερινή ημέρα και όχι κάποια άλλη;

Από το 1948 μέχρι το 1990, η ομοφυλοφιλία ήταν καταχωρημένη από την Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στα ψυχικά νοσήματα αλλά στις 17 Μαΐου του 1990, η γενική συνέλευσή του, με ψήφισμά της τόνισε ότι «η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο, διαταραχή, ή ανωμαλία».

Τι είναι η ομοφοβία;

Η ομοφοβία (ή ομοφυλοφοβία ή ομοερωτοφοβία) είναι η αποστροφή ή οι διακρίσεις με αφετηρία τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή γενικότερα σε βάρος των LGBTQI+ ατόμων.

Ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1969 από τον Αμερικανό κλινικό ψυχολόγο George Weinberg και έγινε γνωστή με το βιβλίο του Society and the Healthy Homosexual (1971). Ως ευρύτερη έννοια αφορά το σύνολο των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και όχι απαραίτητα αποκλειστικά τους ομοφυλόφιλους.

Η ομοφοβία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη μίσος, εχθρότητα ή αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων, της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς, που οδηγεί στην εκδήλωση μισαλλοδοξίας. Συχνά φτάνει ως το σημείο να εκδηλώνεται πολύ επικίνδυνα, όπως μέσω λεκτικής βίας και με ομοφοβικά εγκλήματα μίσους όπως επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ακόμη και φόνους. Τα άτομα που ενεργούν με τέτοιους τρόπους περιγράφονται ως ομοφοβικά.


Πηγή: http://www.neolaia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λεωφορειακή γραμμή express για το κτίριο Κεράνης


Προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων.

Τη σύνδεση του κτιρίου Κεράνης, όπου θα μεταφερθούν υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, με λεωφορειογραμμή express, γνωστοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις από τους εργαζόμενους για τη μετεγκατάσταση.

Παρατηρώντας πως οι εργαζόμενοι «αντιδρούν χωρίς να έχουν στοιχεία», ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 πως μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, το κτίριο θα συνδεθεί με λεωφορειογραμμή Express τόσο με το μετρό του Αιγάλεω, όσο και με τον Προαστιακό του Πειραιά.

Ως προς το ποιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτίριο της λεωφόρου Θηβών, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι «ο σχεδιασμός είναι για υπηρεσίες που δεν είναι δίπλα σε σταθμούς του μετρό».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκελετός "μυστήριο" σε παραλία της Ουαλίας


Δεν πίστευε στα μάτια του ένα ζευγάρι όταν αντίκρισε έναν περίεργο σκελετό σε ακτή της Ουαλίας.



Το ανδρόγυνο είχε βγει για βόλτα στην παραλία όταν ξαφνικά είδε τον ασυνήθιστο σκελετό τριών μέτρων.



«Έχουμε συνηθίσει να αντικρίζουμε τσούχτρες που έχουν ξεβραστεί στην παραλία αλλά πρώτη φορά βλέπουμε κάτι τέτοιο που μοιάζει με τέρας. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο μεγάλος είναι αυτός ο σκελετός» δήλωσε η 41χρονη γυναίκα.

«Στην αρχή θεώρησα πως είναι κορμός δέντρου, όμως όταν πλησίασα δεν πίστευα στα μάτια μου. Μπορεί να είναι φάλαινα αλλά δεν το πιστεύω» πρόσθεσε.






Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Τεράστια εξοικονόμηση από το κτίριο Κεράνης


Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός για τις αντιδράσεις που προκαλεί η μετεγκατάσταση.
Για τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο του Κεράνη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1. Η μεταφορά υπηρεσιών στο κτίριο Κεράνης έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, ωστόσο όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, η εξοικονόμηση χρημάτων για τα δημόσια ταμεία είναι τεράστια.

«Είναι επτά υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτίρια περιφερειακά της Αθήνας, υπηρετούν 1.027 άτομα και πληρώνουμε 232.000 ευρώ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι, «το κτίριο του Κεράνη έχει 2.300 θέσεις εργασίας και ενοίκιο 221.000 ευρώ». Με άλλα λόγια, θα είναι κι άλλες οι υπηρεσίες που θα μεταφερθούν εκεί, συνεπώς το Δημόσιο θα γλιτώσει κι άλλα ενοίκια.

Σχετικά με το ποιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτίριο της λεωφόρου Θηβών, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι «ο σχεδιασμός είναι για υπηρεσίες που δεν είναι δίπλα σε σταθμούς του μετρό».

Μάλιστα, διασκεδάζοντας τις αντιδράσεις κάποιων υπαλλήλων, για τις οποίες σημείωσε ότι «αντιδρούν χωρίς να έχουν στοιχεία», δήλωσε πως μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, το κτίριο θα συνδεθεί με λεωφορειογραμμή Express τόσο με το μετρό του Αιγάλεω, όσο και με τον Προαστιακό του Πειραιά.

«Υπάρχει σχεδιασμός για τέτοιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πότε θα νομοθετηθεί η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxisnet, απάντησε ότι «η διάταξη είναι έτοιμη και είναι στη φάση της διαπραγμάτευσης κι ελπίζω ότι, σύντομα θα έρθει στη Βουλή». «Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι είμαστε σε ειδική φάση νομοθέτηση», σημείωσε «δείχνοντας» τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που είναι σε εξέλιξη.

«Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε αυτήν τη φορολογική πολιτική, όμως έχουμε πιάσει τους στόχους. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες», κατέληξε.

-----------

Ποια υπουργεία προσπάθησαν να μεταφερθούν στο «Κεράνης»

Στα 2,6 εκατ. ευρώ το ετήσιο μίσθωμα που θα καταβάλλει το Δημόσιο έως το 2033.

Ανεκμετάλλευτο για 18 ολόκληρα χρόνια, παρά το κόστος της αγοράς και των μισθωμάτων, παρέμενε το κτίριο της πρώην εταιρείας «Κεράνης», αφού όσες απόπειρες είχαν γίνει από τις πολιτικές ηγεσίες διαφόρων υπουργείων από το 1998 για μεταφορά εργαζομένων στο συγκεκριμένο συγκρότημα των 46.600 τετραγωνικών μέτρων «ναυάγησαν» με διάφορες αιτιολογίες.

Το θέμα της αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτιρίου είχε φτάσει και στη Βουλή με ερωτήσεις βουλευτών και άνοιξε εκ νέου στον Πειραιά τη συζήτηση για τα ανεκμετάλλευτα κτίρια της ευρύτερης περιοχής.

Το εγχείρημα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να μεταφερθούν στο κτίριο του «Κεράνης» σε τρεις μήνες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί μεν να συναντά τις αντιδράσεις εκπροσώπων εργαζομένων, ωστόσο η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση κτιρίων που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, καθώς η όλη προσπάθεια έγκειται στον περιορισμό και την εξοικονόμηση δαπανών.

Πάντως ανεξάρτητα αν τελικά θα μπορέσουν εκεί να μεταφερθούν από το Σεπτέμβριο οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, το ελληνικό δημόσιο είναι υποχρεωμένο από το 2013 έως το 2033 να καταβάλει μίσθωμα κάθε χρόνο που φθάνει τα 2.652.000 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί το κόστος των παγίων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και της δαπάνης ασφάλισης αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τo κτίριο που αγοράσθηκε από το ελληνικό δημόσιο το 1988, έναντι του ποσού των 35 εκατ.ευρώ, ενώ άλλα 35 με 40 εκατ.ευρώ δαπανήθηκαν την ίδια περίοδο για την ανακατασκευή του, εντάχθηκε το 2013 σε χαρτοφυλάκιο 28 ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ.

Αξιοποιήθηκε με τη μέθοδο πώλησης και επανεκμίσθωσης από το ελληνικό δημόσιο (sale & lease back - δυνατότητα επανάκτησης μετά από είκοσι έτη) και πουλήθηκε το 2013 στην εταιρεία Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, που ελέγχεται κατά 66% από τον ολλανδο-ισραηλινό επενδυτικό όμιλο Invel real estate Netherlands.

Το κτίριο, από το 2005 έως σήμερα, παραμένει κλειστό και φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία σε 24ωρη βάση.

Την υπόθεση των 28 ακινήτων του δημοσίου, στα οποία ανήκει το συγκεκριμένο κτίριο, που πουλήθηκαν και επανεκμισθώθησαν στο ελληνικό δημόσιο γνωρίζει πολύ καλά το μέλος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά Γιάννης Καρδαράς, ο οποίος μαζί με άλλου δύο συναδέλφους του είχαν καταθέσει προσφυγή στον 'Αρειο Πάγο για να διερευνηθεί ποινικά και αστικά η υπόθεση.

Το Α' Χαρτοφυλάκιο των 14 ακινήτων αγόρασε η Εθνική Πανγαία, έναντι 115.5 εκατ. ευρώ και το Β' Χαρτοφυλάκιο αγόρασε η Eurobank Properties, θυγατρική της Eurobank, έναντι 145,81 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση δικαστικά είναι σε εξέλιξη, ενώ το συνολικό ποσό που προέκυψε από την αγοραπωλησία, φέρεται να έχει κατατεθεί για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας.

Το συγκεκριμένο κτίριο του «Κεράνης» ανακατασκευάστηκε αρχικά το 1998, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, ωστόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που αντιδρούσαν στην απόφαση αυτή επικαλέστηκαν έλλειψη συγκοινωνιακής δομής, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σχέδιο να αναβληθεί προσωρινά και να μπει στις καλένδες.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι είχαν επικαλεστεί τότε έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος ότι δεν έχει υποβληθεί κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη για το υπάρχον κτίριο, ότι δεν γειτνιάζει με σταθμό και από πλευρά λεωφορειακής εξυπηρέτησης συνδέεται μόνο από τις δρομολογιακές γραμμές που διατρέχουν τη λεωφόρο Θηβών.

Απόπειρα για μετακόμιση των δικαστηρίων Πειραιά στο συγκεκριμένο κτίριο είχε γίνει το 2013 και από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά λόγω αντιδράσεων φορέων της πόλης του Πειραιά και του δικηγορικού συλλόγου της πόλης και αυτό το σχέδιο ναυάγησε.

Μάλιστα ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου είχε αναθέσει στην εταιρεία Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ τη μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη και παραλαβή του έργου προϋπολογισμού 759.713 ευρώ, ενώ υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών ΠΕΚΑ και Δικαιοσύνης, με την οποία καθορίστηκαν οι πολεοδομικοί όροι για την αναδιαρρύθμιση των χώρων.

Έπειτα, ωστόσο, από προσφυγή των δικηγόρων ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν ενδείκνυται για μεγάλες συναθροίσεις, που αφορούν ακροατήρια, αλλά μόνο για γραφεία, το δικαστήριο έκανε το αίτημα δεκτό και αυτή η απόπειρα έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα πάντως με την τεχνική μελέτη της Θέμις Κατασκευαστική το κτίριο «Κεράνης» δεν έχει αποδειχθεί να έχει προβλήματα στατικής και αντισεισμικής μορφής, ενώ μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι έχουν γίνει όλες οι στατικές ενισχύσεις, προκειμένου να μην υπάρξει πιθανό πρόβλημα στο μέλλον.

Ο βασικός φέρων οργανισμός είναι με οπλισμένο σκυρόδεμα με πρόσθετες σημαντικές αντισεισμικές ενισχύσεις από τοιχώματα βαριάς κατασκευής, από δομικό χάλυβα, χαλύβδινα υποστυλώματα και συνδέσμους. Επίσης όλες οι παρεμβάσεις έχουν γίνει βάσει συγκεκριμένων μελετών και με γνώμονα της αύξηση της στατικής-σεισμικής αντοχής του.

Ανάλογη απόπειρα για μεταφορά των υπηρεσιών του, που βρίσκονται διασκορπισμένες σε 11 διαφορετικά κτίρια και το ετήσιο κόστος τους συνολικά για μισθώματα αγγίζει περίπου τα 4 εκατ.ευρώ (τα στοιχεία είχε επικαλεστεί ο πρώην υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος στη Βουλή), είχε γίνει και το 2013 και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ωστόσο ούτε αυτή κατέστη δυνατή.

Το κτίριο «Κεράνης» περιλαμβάνει δύο υπόγεια, 6 υπέργειους ορόφους, ενώ η επιφάνεια του κτιρίου αγγίζει τα 46.600 m2 και το οικόπεδο έχει εμβαδόν 15.500 m2.

Περιλαμβάνει 506 θέσεις στάθμευσης (248 υπαίθριες και 250 στεγασμένες). Στο ισόγειό του εκτός από τους χώρους υποδοχής και εργασίας υπάρχουν χώροι ιατρείου και κυλικείου. Στο δώμα υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά τόξα για την ενεργειακή υποστήριξη του κτιρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεγχόμενα τα Facebook trends


To manual που απευθύνεται στους εργαζομένους του Facebook που εργάζονται στο module των trending news δείχνει ότι οι αλγόριθμοι παίζουν μεν σημαντικό ρόλο, αλλά οι άνθρωποι κάνουν αυτό που θέλουν.

Το έγγραφο που δημοσιεύεται στο Guardian δείχνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να παρεμβάλουν θέματα ή να αντικαθιστούν ένα θέμα με άλλο. Τα θέματα προέρχονται από αυτά που προβάλλονται στα “review” και “demo” εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους οι editors.

To έγγραφο επίσης αποκαλύπτει ότι τα trends προέρχονται από μία μόνο πολύ μικρή γκάμα μέσων, 10 μόνο συνολικά: BBC News, CNN, Fox News, The Guardian, NBC News, The New York Times, USA Today, The Wall Street Journal, Washington Post, Yahoo News και Yahoo.

Το Facebook απάντησε ότι οι πηγές του είναι περισσότερες, αλλά κάνει διασταυρώσεις με τα παραπάνω μέσα για να δημιουργήσει ένα προϊόν «υψηλής ποιότητας».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κερδίζουν έδαφος τα σαρκοφάγα φυτά στην Ελλάδα


Αν θέλει κάποιος να πάρει ένα τέτοιο φυτό πρέπει να το ποτίζει με απιονισμένο νερό.
Τα εντυπωσιακά τους χρώματα και οι όμορφες μυρωδιές που αναδύουν είναι το φονικό τους όπλο. Ο λόγος για τα σαρκοφάγα φυτά τα οποία μάς συστήνει ο Αποστόλης Ζερκούλης, εκθέτης πολλών δεκαετιών, στην Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κερδίζουν έδαφος τα σαρκοφάγα φυτά στην Ελλάδα

«Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα σαρκοφάγα φυτά. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί συλλέκτες σαρκοφάγων φυτών οι οποίοι και τα πολλαπλασιάζουν. Εγώ στην Ελλάδα τα φέρνω εδώ και δώδεκα χρόνια, σε καταστήματα αλλά και στην έκθεση της Κηφισιάς» λέει.

Ένα φυτό χαρακτηρίζεται σαρκοφάγο αν ελκύει, παγιδεύει και σκοτώνει έντομα ή άλλες μορφές ζωής. Επίσης, για να είναι σαρκοφάγο, θα πρέπει να «καταναλώνει» και να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά από το θύμα του.

«Το λίπασμα τους το παίρνουν από το έντομα. Τα σαρκοφάγα φυτά εκκρίνουν διάφορα ένζυμα τα οποία έλκουν τα έντομα και τα οποία παγιδεύουν όταν μπαίνουν μέσα στους ασκούς τους. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πάει το έντομο εκεί, απλά με τις εκρήξεις ενζύμων που κάνουν, τα έλκουν. Στους ασκούς υπάρχει λίγο νερό της βροχής μαζί με κάποια ένζυμα που βγάζουν και ουσιαστικά πνίγουν τα έντομα. Τότε αρχίζει η αποσύνθεση τους και αυτή είναι επί της ουσίας η τροφή τους», αναφέρει ο έμπειρος εκθέτης.

Σε ό,τι αφορά το κλίμα της Ελλάδας και την φροντίδα τους, ο κ. Ζερκούλης εξηγεί: «Ευδοκιμούν στο ελληνικό κλίμα, όμως το πρόβλημα τους είναι με το νερό. Επειδή το φυσικό περιβάλλον των σαρκοφάγων φυτών είναι τα τροπικά κλίματα και στην ουσία ποτίζονται με το νερό της βροχής, έτσι και στη χώρα μας, αν θέλει κάποιος να πάρει ένα τέτοιο φυτό πρέπει να το ποτίζει με απιονισμένο νερό για να το κρατήσει. Το δικό μας νερό σε κάποιες περιοχές είναι καλό, σε κάποιες άλλες όμως περιέχει χλώριο».

«Τα σαρκοφάγα φυτά είτε μπουν σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε σε δροσερό μέρος και όχι στον ήλιο γιατί τα φυτά αυτά στο φυσικό τους ζουν κάτω από δένδρα», αναφέρει.

Στην Ελλάδα έρχονται περίπου 10-12 ποικιλίες σαρκοφάγων ενώ γενικά υπάρχουν πάνω από 60 ποικιλίες. Μάλιστα όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Ζερκούλης, σαρκοφάγα φυτά ζουν και σε ορισμένα ελληνικά βουνά, τα οποία βγαίνουν δίπλα στους καταρράκτες. «Το μικρό λευκό τους άνθος είναι εντυπωσιακό, καθώς όταν το κοιτάξεις προσεκτικά φαίνεται σαν να έχει στομάχι, με μια ουρά από πίσω που πιάνει μικρά έντομα.»

Τα σαρκοφάγα φυτά δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά φυτά, ωστόσο εξαρτάται και από το μέγεθός τους. Ο κ. Ζερκούλης αναφέρει ότι στην Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς που ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Μαΐού, το κοινό μπορεί να βρει σαρκοφάγα φυτά από 5 ευρώ έως και 60 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρίστας σκοτώθηκε χτυπώντας το κεφάλι του ενώ έκανε σεξ


Τραγικό τέλος σε ξενοδοχείο της Ταϊλάνδης.

Τη ζωή του έχασε ένας τουρίστας στην Ταϊλάνδη, ο οποίος χτύπησε στον τοίχο το κεφάλι του και τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ έκανε «άγριο» σεξ με τρανσέξουαλ συνοδό.

Το νεκρό σώμα του βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη Pattaya νωρίς το πρωί της Κυριακής και σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η Daily Mail, πρόκειται για ξένο υπήκοο ηλικίας μεταξύ 40 και 45 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας.



Στις φωτογραφίες φαίνεται και η 22χρονη συνοδός του να στέκεται δίπλα στη σορό μαζί με την αστυνομία. Η νεαρή είπε πως ο τουρίστας, που έδειχνε μεθυσμένος, είχε πληρώσει 75 ευρώ για μια «σύντομη συνάντηση».

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του άνδρα- η εθνικότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή- δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί και η αστυνομία εξετάζει και το σενάριο το θανάσιμο τραύμα του να προήλθε από πτώση του λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνθετικό κρασί από αιθανόλη δημιούργησε εταιρία στις ΗΠΑ


Ετοιμάζεται να φτιάξει και συνθετική σαμπάνια!

Μια νέα οινοποιία στην Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι δημιούργησε συνθετικό κρασί που δεν προέρχεται από σταφύλια, αλλά από αιθανόλη και άλλες αρωματικές ουσίες και το οποίο -υποτίθεται ότι- έχει γεύση κρασιού.

Η νεοσύστατη Ava Winery, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία δημιουργήθηκε από την Μάρντον Τσούα και τον Άλεκ Λι, σύμφωνα με το «New Scientist», υποστηρίζει ότι «μπορεί να μετατρέψει το νερό σε κρασί μέσα σε 15 λεπτά».

Παραδοσιακά το κρασί παράγεται από τη ζύμωση σταφυλιών και η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα. Θα μπορούσε άραγε ποτέ να υπάρξει συνθετικό κρασί και μάλιστα όχι από σταφύλια; Οι Τσούα και Λι ισχυρίζονται ότι μέσα σε έξι μήνες έχουν καταφέρει να συνθέσουν κρασί που απομιμείται τη γεύση του ιταλικού αφρώδους οίνου Moscato d' Αsti και ετοιμάζονται να κάνουν κάτι ανάλογο με την εξίσου γνωστή γαλλική σαμπάνια Dom Perignon.

Στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί να δημιουργηθούν με χημικό τρόπο και άλλες συνθετικές ουσίες, όπως βανίλια ή λεμονάδα όχι από λεμόνια, αλλά η περίπτωση του κρασιού είναι πιο πολύπλοκη, καθώς ένα μπουκάλι του περιέχει περίπου 1.000 διαφορετικές ουσίες.

Οι χημικοί της Ava Winery ανέλυσαν τη σύνθεση ορισμένων επώνυμων κρασιών, απομόνωσαν μερικά μόρια-κλειδιά που προσδίδουν χαρακτηριστικές γεύσεις και, αφού τα ανακάτεψαν σε διάφορες αναλογίες, άρχισαν τα τεστ γευσιγνωσίας.

Αν και άλλοι ειδικοί βλέπουν καχύποπτα το όλο εγχείρημα, ενώ μερικοί δεν δίστασαν να το χαρακτηρίσουν «ανοησία», οι Τσούα και Λι δηλώνουν αισιόδοξοι, με δεδομένο ότι το κρασί τους θα είναι σημαντικά φθηνότερο, έχοντας απαλλαχθεί από τα αμπέλια και τις χρονοβόρες διαδικασίες οινοποίησης. Φιλοδοξούν μάλιστα φέτος το καλοκαίρι να αρχίσουν να πουλάνε τις πρώτες συνθετικές σαμπάνιες «Ντομ Περινιόν» σε τιμή περίπου 50 δολαρίων τη μία.

Βέβαια, ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι οποιοδήποτε συνθετικό κρασί ή συνθετική σαμπάνια είναι απίθανο να επιτραπεί να λέγεται «κρασί» ή «σαμπάνια» στην ετικέτα του/της.

Για το πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν οι καταναλωτές, μια ιδέα μπορεί ίσως να πάρει κανείς από τα σχόλια της συντάκτριας του «New Scientist», όταν δοκίμασε το συνθετικό Moscato d' Αsti. Το βρήκε να έχει μια οξεία μυρωδιά σαν αλκοολούχο καθαριστικό ή σαν πλαστικό («όπως μυρίζει ένας πλαστικός καρχαρίας σε μια πισίνα»!), με χρώμα... κρασένιο και με γεύση κάπως καλύτερη από τη μυρωδιά, αν και, όπως είπε, τελικά «στην επίγευση υπήρχε πάντα μια αίσθηση πλαστικής σακούλας...». Με δυο λόγια, δεν ήταν καθόλου σίγουρη ότι ήθελε να πιει ένα ολόκληρο ποτήρι. Μακρύς ο δρόμος για το συνθετικό κρασί...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός έκανε σεξ με γυναίκα που ήθελε να αποφύγει… κλήση


Η οδηγός του έδειξε το στήθος της, είχαν σεξουαλικές επαφές και τη γλίτωσε.

Την κατηγορία της δωροδοκίας αντιμετωπίζει αστυνομικός από τη Δυτική Βιρτζίνια, ο οποίος είχε σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα που ήθελε να… αποφύγει κλήση για τροχαία παράβαση!

Αστυνομικός έκανε σεξ με γυναίκα που ήθελε να αποφύγει... κλήση

Ο 27χρονος Marcus David Slauer από το Fairmont συνελήφθη ύστερα από το περιστατικό της 22ας Απριλίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο άνδρας, που είναι αρραβωνιασμένος και ετοιμάζεται να παντρευτεί, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο για υπερβολική ταχύτητα.

Λόγω προηγούμενης καταδίκης της σε άλλη πολιτεία, η γυναίκα που το οδηγούσε κινδύνευε με ποινή φυλάκισης από ένα έως πέντε χρόνια για παραβίαση της αναστολής της ποινής της. Όταν ο Slauer της είπε πως δεν μπορεί παρά να της κόψει κλήση εκείνη προσφέρθηκε να τον δωροδοκήσει και να του δείξει το στήθος της- κάτι που έκανε.

Στη συνέχεια, όπως γράφει η Daily Mail, μετέβησαν μαζί στο αστυνομικό τμήμα του Farmington όπου προχώρησαν σε σεξουαλικές πράξεις.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 27χρονου στην Πολιτειακή Αστυνομία, η γυναίκα του έδειξε το στήθος της κι εκείνος της έδωσε πίσω τα χαρτιά της χωρίς να κόψει κλήση.

Ο Slauer παραιτήθηκε από τη δουλειά του και η εγγύησή του έχει οριστεί στα 5000 δολάρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοιραία η ανθρώπινη παρέμβαση για νεογέννητο βίσωνα στο Yellowstone


Η μητέρα του το απέρριψε και το μικρό θανατώθηκε.

Τραγική κατάληξη είχε για ένα νεογέννητο βίσωνα η φαεινή ιδέα δύο επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου Yellowstone να το βάλουν μέσα στο αυτοκίνητό τους επειδή θεώρησαν πως έκανε κρύο.

Πατέρας και γιος έπιασαν το μωρό βίσωνα, το έβαλαν στο αυτοκίνητό τους – και μάλιστα φωτογράφισαν το κατόρθωμά τους, μια φωτογραφία που προκάλεσε κύμα κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- και το μετέφεραν σε σημείο που στάθμευαν οι ranger του πάρκου.

Το μικρό εν τέλει θανατώθηκε επειδή η μητέρα του το απέρριψε μετά την παρέμβαση του ανθρώπου.

«Οι υπεύθυνοι του πάρκου προσπάθησαν επανειλημμένα να επανενώσουν το νεογέννητο με το κοπάδι του αλλά όλες οι απόπειρες απέτυχαν», τονίζει το πάρκο σε ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια ο άτυχος βίσωνας χρειάστηκε να θανατωθεί επειδή εγκαταλείφθηκε και άρχισε να προκαλεί επικίνδυνες καταστάσεις πλησιάζοντας διαρκώς ανθρώπους και αυτοκίνητα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου…

«Απαιτούσαν να μιλήσουν με κάποιον ranger», περιέγραψε μια γυναίκα που είδε τους τουρίστες να βάζουν τον μικρό βίσωνα στο αυτοκίνητό τους. «Ανησυχούσαν πως το μικρό ξεπάγιαζε και πέθαινε», τόνισε.

Διάφοροι παρευρισκόμενοι συμβούλευσαν τους επισκέπτες να μην πάρουν τον μικρό βίσωνα και να τον αφήσουν εκεί που τον είχαν βρει.

«Δεν άκουγαν τίποτα. Πραγματικά πίστευαν πως προσέφεραν χρήσιμες υπηρεσίες και βοηθούσαν το νεογέννητο προσπαθώντας να το σώσουν από το κρύο», περιέγραψε κι άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Οι Rangers ζήτησαν από τους τουρίστες- που ήταν από άλλη χώρα- να τους δείξουν πού είχαν βρει το νεογέννητο και το άφησαν ελεύθερο στο σημείο.

Αλλά μάταια.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου έδωσαν περαιτέρω εξηγήσεις ως προς την αναγκαιότητα της ευθανασίας του άτυχου μικρού.

«Για να το βγάλουμε από το πάρκο θα έπρεπε να περάσει μήνες σε καραντίνα για να εξεταστεί για μελιταίο πυρετό. Δεν υπάρχουν εγκεκριμένες μονάδες καραντίνας και δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε τη φροντίδα ενός ζώου τόσο μικρού που δεν μπορεί ούτε να τραφεί μόνο του. Ούτε είναι αποστολή της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων να σώζει ζώα, στόχος μας είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον του Yellowstone. Αν και εμπλέκονται άνθρωποι στο συγκεκριμένο περιστατικό, δεν είναι ασυνήθιστο βίσωνες, ειδικά οι νεαρές μητέρες, να χάνουν ή να εγκαταλείπουν τα μικρά τους».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως τα εγκαταλελειμμένα μικρά συνήθως πεθαίνουν από πείνα ή θηρευτές.

Το Yellowstone, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι το μόνο μέρος στις ΗΠΑ όπου οι βίσωνες ζουν αδιάλειπτα εδώ και αιώνες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κουίκ: Ο Σύλλογος Παιδιών με Σύνδρομο Down δεν πρέπει να κλείσει


Το ζήτημα είναι γνωστό στην κυβέρνηση και απασχολεί ήδη τα συναρμόδια υπουργεία.

«Λύση θα δοθεί. Αυτός ο σύλλογος δεν πρέπει να κλείσει και δεν θα κλείσει, θα το φροντίσουμε» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουϊκ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στον μόνο εν λειτουργία σήμερα στην Ελλάδα Σύλλογο Παιδιών με Σύνδρομο Down, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

«Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας και λόγω της κατάστασης στη χώρα μας, αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα, τη στιγμή που δεν παίρνουμε καμία κρατική επιδότηση και στηριζόμαστε μόνο σε δωρεές και στην κατασκευή και πώληση μπομπονιέρας» είπε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του Συλλόγου Σταύρος Τσιφλίκης.

Ο κ. Κουϊκ έκανε σαφές ότι με την ιδιότητα του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ δεν είναι δυνατόν να δώσει προσωπικά λύση, αλλά -όπως σημείωσε- το ζήτημα είναι γνωστό στην κυβέρνηση και απασχολεί ήδη τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε ότι ένας σύλλογος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει περίπου 400 οικογένειες, οι οποίες επωφελούνται από αυτόν. Μιλάμε για παιδιά με το σύνδρομο Down, που είναι ολυμπιονίκες, για παιδιά που είναι μέσα στην παραγωγική διαδικασία της χώρας» πρόσθεσε.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της Χαρίκλειας Χατζησεβαστού - καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα και είναι φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 150.000 υπογραφές για ομοφοβικό έγκλημα μίσους το 2014


Παραδόθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τη Διεθνή Αμνηστία.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία, την Αμφιφοβία και την Τρανσφοβία (17 Μαΐου), εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας συναντήθηκαν σήμερα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να του παραδώσουν αρμοδίως περισσότερες από 150.000 υπογραφές και δράσεις που κινητοποίησε -μέσω εκστρατείας της διεθνούς οργάνωσης σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο- η γνωστή υπόθεση ομοφοβικού και ρατσιστικού εγκλήματος μίσους εναντίον του Κώστα.

Τον γενικό γραμματέα Κωστή Παπαϊωάννου, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση, συνάντησαν ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Ηρακλής-Σπυρίδων Ακτύπης, ο διευθυντής Εκστρατειών για την Ευρώπη στη Διεθνή Γραμματεία της Διεθνούς Αμνηστίας Φώτης Φιλίππου και ο ίδιος ο Κώστας που τον Αύγουστο του 2014, μαζί με τον τότε σύντροφο του πρόσφυγα, χτυπήθηκαν άσχημα από μια ομάδα ανδρών σε μια βίαιη επίθεση στην πλατεία Βαρνάβα στην Αθήνα. Το πόδι του ήταν σπασμένο σε τρία σημεία καθώς τον χτύπησαν και τον κλώτσησαν επανειλημμένα. Μέχρι και σήμερα, κανένας ύποπτος δεν έχει ταυτοποιηθεί και προφανώς κανένας δεν έχει τιμωρηθεί.

«Ο τρόπος με τον οποίο μια Πολιτεία μεταχειρίζεται τις μειονότητες δείχνει πόσο πραγματικά δημοκρατική είναι. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να μας αντιμετωπίσει ισότιμα και απαιτούμε να μας προστατεύσει» δηλώνει ο Κώστας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης. «Ήταν πραγματικά σπουδαίο για μένα να νιώσω -μέσα στη φρίκη που βίωσα- ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς (σ.σ. μέλη-υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας) που παλεύουν με το σωστό τρόπο ώστε να μην περάσει άλλος συνάνθρωπός μας παρόμοιες καταστάσεις!», προσθέτει.

Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας συζήτησαν με τον κ. Παπαϊωάννου για το σχεδιασμό του υπουργείου ως προς την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και άλλων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της ΛΟΑΤΙ κοινότητας (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφυλοι/ες, τρανς, ίντερσεξ), των οποίων οι καταγγελίες αυξάνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

«Αναμένουμε από την Πολιτεία να εκπληρώνει απαρέγκλιτα το καθήκον της σε κάθε περιστατικό ομοφοβικής, τρανσφοβικής ή ρατσιστικής βίας: να διενεργεί ανεξάρτητη έρευνα, να αναζητά ενεργά τους δράστες και να τους φέρνει ενώπιον της δικαιοσύνης λαμβάνοντας υπόψιν το κίνητρο μίσους. Δυστυχώς, δεν έχει πράξει ακόμη αυτά τα αυτονόητα στην περίπτωση του Κώστα», αναφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Ακτύπης.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, παρά τις θετικές εξελίξεις στη νομοθεσία, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουν την κλιμακούμενη βία που υποκινείται από το μίσος και αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν το κίνητρο των επιθέσεων και να προστατεύσουν τα θύματα.

«Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο στέλνουν σήμερα ένα ηχηρό και ξεκάθαρο κάλεσμα στις ελληνικές αρχές: να διασφαλίσουν ότι όλα τα ΛΟΑΤΙ άτομα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι άνθρωποι κάθε χρώματος και άλλοι στόχοι εγκλημάτων μίσους στην Ελλάδα θα μπορούν να ζουν ελεύθεροι από οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης και βίας» επισημαίνει, επίσης στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Φιλίππου.

Επιπλέον, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. «Κάθε άτομο θα πρέπει να μπορεί να έχει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας του φύλου του ακολουθώντας μια γρήγορη, προσιτή και διαφανή διαδικασία, χωρίς ιατρικές ή άλλες προϋποθέσεις», συμπληρώνει ο κ. Ακτύπης.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, η αύξηση των καταγραφών για άτομα ΛΟΑΤΙ αποδίδεται κυρίως στην ενίσχυση της δυνατότητας των μελών του Δικτύου να καταγράφουν τέτοιες επιθέσεις, ενώ παλαιότερα ανάλογα περιστατικά δεν γίνονταν γνωστά. Από τα περιστατικά αυτά, είναι εμφανής η διάδοση της βίας στην ελληνική κοινωνία κατά ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή έκφρασης φύλου. Τα άτομα ΛΟΑΤΙ δύνανται να στοχοποιηθούν από τη στιγμή που φανερώνουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου ακόμα κι εντός της οικογένειας ή του περιβάλλοντός τους. Οι επιθέσεις που δέχονται είναι βίαιες και χαρακτηρίζονται από έντονη περιφρόνηση προς το θύμα. Το 2015 καταγράφηκαν περιστατικό πυροβολισμών, καθώς και περιστατικό «διορθωτικού» βιασμού. Για λόγους που σχετίζονται με το σεβασμό της ιδιωτικής τους ζωής, την απουσία νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης στις αρχές με την ευρεία έννοια, μεγάλο μέρος των θυμάτων δεν θέλει να προβεί σε καταγγελία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε ο επί 6 χρόνια χαμένος γιος τους αλλά ακόμη… δεν ξέρουν πού είναι


Η ιστορία του 26χρονου που έφυγε από το σπίτι του και εξαφανίστηκε.

Ένας άνδρας που εξαφανίστηκε πριν από 6 χρόνια, βρέθηκε ζωντανός στην Ισπανία, αλλά η αγωνία για τους γονείς του δε σταμάτησε, καθώς οι αστυνομικοί αρνούνται να αποκαλύψουν πού ακριβώς είναι λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ο Matthew Green ήταν 26 ετών όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο και είπε στους γονείς του ότι θα πήγαινε μια επίσκεψη σε ένα φίλο του στο Λονδίνο. Μετά από την αγωνία των 6 ετών, η 63χρονη Pauline και ο 64χρονος Jim είπαν ότι αισθάνονται σαν να είναι βασιλιάδες όταν η αστυνομία τούς ανακοίνωσε ότι βρέθηκε και ότι είναι ζωντανός.

«Έχουμε ησυχάσει φυσικά. Η αστυνομία ήρθε το βράδυ της 3ης Μαΐου. Η πρώτη μας σκέψη ήταν μέσα στον πανικό. Μας είπαν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε και ότι ο Matthew είχε βρεθεί. Πάντα πίστευα ότι ήταν ζωντανός», δήλωσε η μητέρα του που ζούσε στην αγωνία από το 2010. Τότε ήταν η τελευταία φορά που άκουσαν νέα του, καθώς έπειτα εξαφανίστηκε με το διαβατήριό του, ένα πιστοποιητικό γέννησης, άδεια οδήγησης, την τραπεζική κάρτα του, 1.700 λίρες σε μετρητά και μια κάρτα που του επιτρέπει να εργαστεί σε εργοτάξια.

Παρά την ανακούφιση των γονιών ότι ο γιος τους βρέθηκε, η αστυνομία εξήγησε ότι δεν μπορεί να τους αποκαλύψουν πού ακριβώς βρίσκεται και τι κάνει. Έτσι οι γονείς απευθύνθηκαν με μία επιστολή στη βρετανική πρεσβεία στη Μαδρίτη ζητώντας τη βοήθειά τους.

Τώρα σκέφτονται να προσλάβουν ιδιωτικό ερευνητή για να φτάσει στην άκρη του μυστηρίου καθώς από την αστυνομία η υπόθεση θεωρείται ότι έκλεισε από τη στιγμή που ο άντρας εντοπίστηκε σώος. Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Kent το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι ο 32χρονος σήμερα άνδρας βρέθηκε στην Ευρώπη. Η οικογένεια σχεδιάζει τώρα τα επόμενα βήματα για να συναντήσει και πάλι το γιο της.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ετήσια Έκθεση 2015


Ανακοίνωση 16.05.2016


Τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και τη συνεισφορά του αναπηρικού κινήματος παρουσιάζει η Ε.Σ.Α.μεΑ, καλώντας το κοινό να διαβάσει την Ετήσια Έκθεση για το 2015.

Το 2015 υπήρξε μια χρονιά έντονης εξωστρέφειας για τη Συνομοσπονδία: με πληθώρα δημόσιων παρεμβάσεών της αναζήτησε λύσεις για τη στήριξη των πολιτών με αναπηρία σε κάθε πλευρά της επαφής τους με το κράτος και την ευρύτερη δημόσια διοίκηση, για τον σεβασμό και την πραγμάτωση των δικαιωμάτων τους, την καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους. Η Συνομοσπονδία δήλωσε όπως πάντα την παρουσία της καταθέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικών προτάσεων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Επίσης το 2015 ολοκληρώθηκε σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Οι εκπαιδευτικές δράσεις στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη της σημασίας της εκπαίδευσης ενηλίκων στην ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία και των γονέων τους.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. μεσολάβησε και σε ατομικό επίπεδο στη σχέση πολίτη – κράτους: είναι γνωστό ότι τη στιγμή που οι πολίτες έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τις δημόσιες υπηρεσίες, το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται ενώ κρατικές λειτουργίες εξασθενούν λόγω της υποβάθμισης της διοικητικής λειτουργίας. Οι αριθμοί των αιτημάτων για διαμεσολάβηση της Συνομοσπονδίας στην επίλυση προβλημάτων επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών με αναπηρία στη Συνομοσπονδία και την αναγκαιότητα της παρέμβασής της.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. συμμετέχοντας και συνομιλώντας με αντίστοιχες ευρωπαϊκές (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) και διεθνείς (Διεθνής Συμμαχία για την Αναπηρία) αναπηρικές οργανώσεις-ομπρέλα, διασφαλίζει όχι μόνο την ενημέρωσή της επί των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων στα ζητήματα αναπηρίας, αλλά και την ενεργή συμμετοχή της στη διαμόρφωσή τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστές οι εφορίες την Πέμπτη 19 Μαίου


Απεργούν οι εφοριακοί.

Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, η ομοσπονδία των εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), εκφράζει την αντίθεσή της στη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, διεκδικώντας οι φορολογικές υπηρεσίες να βρίσκονται εντός του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών. Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ,κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών. Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας».

Η ανακοίνωση των εφοριακών:

Οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται καθημερινά με αυταπάρνηση σε δυσμενείς συνθήκες και προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την χώρα, παρά τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την προβληματική μηχανοργάνωση των υπηρεσιών μας, την πολυνομία κλπ. Η διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίας μας, σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις μετά το 3ο μνημόνιο με το οποίο ψηφίστηκε η διάλυση του ΣΔΟΕ και η δημιουργία «Αυτόνομου Φορέα Εσόδων».

Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών. Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ, κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών . Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας.

Επειδή οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι εργαζόμενες/νοι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επειδή είμαστε ριζικά αντίθετοι στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους, την ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, απορρίπτουμε συνολικά το σχέδιο νόμου και ζητάμε την άμεση απόσυρσή του. Ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας ώστε το Υπουργείο Οικονομικών, η ραχοκοκαλιά του κράτους να μείνει εντός του στενού πυρήνα του κράτους χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις , γεγονός που η σημερινή λειτουργία της ημιαυτόνομης ΓΓΔΕ εξασφαλίζει.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΔΟΥ στην συνεδρίασή του της 11.5.2016 αφού εκτίμησε τα δεδομένα, αποφάσισε την προκήρυξη ως αντίδραση στις απαντήσεις που δεν πήραμε μέχρι σήμερα 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 19.5.2016 από την πολιτική ηγεσία. ΑΙΤΗΜΑΤΑ 1. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό σχέδιο νόμου που προωθεί για ψήφιση . 2. Να ληφθούν υπόψη έστω και καθυστερημένα τα αιτήματα των εργαζομένων . 3. Ζητάμε την ενοποίηση των υπηρεσιών μας (ΓΓΔΕ - ΣΔΟΕ - ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ) σε μια ενιαία υπηρεσία εντός του Υπουργείου Οικονομικών. 4. Ζητάμε την μισθολογική εξομοίωση όλων των συναδέλφων μας. 5. Ζητάμε νομική θωράκιση όλων των υπαλλήλων.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19.5.2016

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11π.μ. ΣΤΗ ΝΙΚΗΣ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ζυθοποιοί προειδοποιούν για 20% αύξηση της τιμής της μπύρας


«Δραματικές επιπτώσεις από πιθανή αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης».

«Δραματικές αναμένονται να είναι οι επιπτώσεις για την αγορά, την κατανάλωση και την οικονομία», σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, «εφόσον ψηφιστεί και τεθεί σε εφαρμογή η φημολογούμενη «τυφλή» αύξηση κατά 100% στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ζύθου». Είναι επιτακτική, όπως καταγγέλλει η Ένωση, η άμεση συνάντηση και συζήτηση του θέματος με τον αρμόδιο υπουργό.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών αναφέρει ότι, «σε συνέχεια των ανεπιτυχών και αλλεπάλληλων προσπαθειών της για διαβούλευση και συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών, η Ένωση απηύθυνε σήμερα επείγουσα επιστολή, ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού».

Όπως τονίζουν τα μέλη της Ένωσης, «επικείμενη νομοθέτηση της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 100% στο ζύθο θα πλήξει καίρια έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με ισχυρή παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα και θα έχει αλλεπάλληλες δυσμενείς συνέπειες σε θέματα κατανάλωσης, απασχόλησης και επενδύσεων. Εξίσου αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις και για τα προϋπολογισθέντα κρατικά έσοδα από τη μείωση της κατανάλωσης. Ενδεικτική των επιπτώσεων που θα έχει η αύξηση του ΕΦΚ, είναι η τελική τιμή προϊόντων μπύρας, που δύναται να επιβαρυνθεί με ποσοστό 20%».

«Με πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα», η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών «ζητά άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, όχι «τυφλή» φορολόγηση και ουσιαστική διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, ώστε οι αποφάσεις που θα ληφθούν, να μην έχουν ολέθριες επιπτώσεις σε έναν κλάδο που συμβάλλει ενεργά στο εθνικό προϊόν».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών στηρίζει την ελληνική οικονομία με:
  • 200 εκατ. ευρώ > φορολογικές εισφορές σε ετήσια βάση
  • 2.500 > άμεσες θέσεις εργασίας
  • 70.000 > έμμεσες θέσεις εργασίας
  • 5.000 χιλιάδες άμεσους προμηθευτές
  • 100 εκατ. ευρώ > προγραμματισμένες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια
3200 αγρότες συμβολαιακής καλλιέργειας και συνιστά έναν από τους ελάχιστους κλάδους που διατηρούν εργοστάσια παραγωγής στη χώρα και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Βόμβα» ντόπινγκ ενόψει Ρίο


Θα αποκλειστούν 31 αθλητές μετά την εξέταση 454 δειγμάτων.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, 31 αθλητές θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για παραβάσεις ντόπινγκ μετά την εξέταση 454 δειγμάτων από τους αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Παράλληλα η ΔΟΕ ανέφερε πως βρίσκεται σε αναμονή για αποτελέσματα από τον επανέλεγχο 250 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012).

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΔΟΕ επανεξέτασε 454 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Πρόκειται για διαδικασία που γίνεται σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ (WADA)! 31 αθλητές, από 6 αθλήματα αναμένεται να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, συμφώνησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ενημερωθούν οι 12 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι αθλητές. Όλοι όσοι παραβιάζουν τους κανόνες του αντιντόπινγκ θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο».


Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γείτονας κατήγγειλε την κακοποίηση παιδιών από τους γονείς


Χιλιάδες κλήσεις στη γραμμή 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Γείτονας από περιοχή της Αθήνας κάλεσε την τηλεφωνική γραμμή 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για να καταγγείλει περιστατικό κακοποίησης ανήλικων παιδιών, ηλικίας 17 και τεσσάρων ετών, από τους γονείς τους.

Όπως περιέγραψε, οι γονείς, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ, κακοποιούσαν ψυχολογικά, εκμεταλλεύονταν οικονομικά και παραμελούσαν τα δύο παιδιά τους. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, την οικογένεια επισκέφθηκε κοινωνικός λειτουργός για να διερευνήσει το συγκεκριμένο περιστατικό. Ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε την Εισαγγελία, η οποία θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσει τα ανήλικα παιδιά.

Χιλιάδες κλήσεις δέχονται ετησίως οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι και οι εθελοντές της γραμμής 11525, που λειτουργεί από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για συμβουλευτική, ενημέρωση ή καταγγελίες που αφορούν παιδιά και έφηβους.

Συγκεκριμένα, το 2015 η γραμμή δέχτηκε 8.000 κλήσεις και το πρώτο τετράμηνο του 2016 περίπου 3.000 κλήσεις. Από αυτές, οι 1.200 κλήσεις ήταν για συμβουλευτική.



Συχνότερα, οι κλήσεις αφορούν τη σχέση παιδιών και γονιών, τις σχολικές δυσκολίες, την εφηβεία, την οριοθέτηση του παιδιού, την επιθετικότητα και τον θυμό, τη διαχείριση διαζυγίου και το άγχος.

Όσον αφορά τις καταγγελίες, αυτές είναι, κυρίως, για ψυχική και σωματική κακοποίηση ανηλίκων, ενώ ακολουθούν η παραμέληση ή η σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Τις καταγγελίες καταγράφει η κοινωνική λειτουργός της γραμμής, Ματίνα Αντωνίου. «Ο μεγαλύτερος αριθμός κλήσεων προέρχεται από γείτονες» επισημαίνει η κ. Αντωνίου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και περιγράφει τη σχετική διαδικασία: «Γίνεται η πλήρης περιγραφή του περιστατικού και στη συνέχεια ζητάμε το ονοματεπώνυμο του θύτη και την ακριβή διεύθυνσή του. Συντάσσουμε ένα έγγραφο και το στέλνουμε στην αρμόδια εισαγγελία. Ωστόσο, όταν την καταγγελία κάνουν συγγενείς πρώτου ή δευτέρου βαθμού, τότε δεν τις καταγράφουμε ως καταγγελίες γιατί μπορεί να υπάρχουν μεταξύ τους ενδοοικογενειακά προβλήματα και τους παραπέμπουμε απευθείας στην εισαγγελία».



Η γραμμή 11525 του «Μαζί για το Παιδί» λειτουργεί από το 2009. Έναν χρόνο μετά, το 2010, έλαβε 4.136 τηλεφωνικές κλήσεις. Έκτοτε, τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης. «Ο κόσμος, πλέον, είναι πιο ανοιχτός να ζητήσει βοήθεια και να συζητήσει όσα τον προβληματίζουν γιατί είναι πιο δύσκολες οι κοινωνικές συνθήκες», εξηγεί η ψυχολόγος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Παπακώστα. Όπως παρατηρεί, μπορεί τα προβλήματα των οικογενειών να έχουν αυξηθεί λόγω της κρίσης, ωστόσο, συνήθως, οι πολίτες δεν αναφέρουν στα τηλεφωνήματά τους τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Μπορεί να μιλήσουμε μαζί τους μία ώρα και να βγουν μέσα από τη συζήτηση οι οικονομικές δυσκολίες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους. Την ίδια ώρα, τα παιδιά είναι καλοί δέκτες μη λεκτικών μηνυμάτων και αναγνωρίζουν την ένταση που υπάρχει στο σπίτι», τονίζει.

Ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, πάντως, έχει επέλθει αύξηση των κλήσεων που σχετίζονται με την ενίσχυση σε είδος. Τους ενδιαφερόμενους για ενίσχυση σε τρόφιμα και άλλα αγαθά η Ένωση τους παραπέμπει σε κοινωνικά παντοπωλεία και δήμους. Επίσης, σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, πριν από την κρίση οι οικογένειες τηλεφωνούσαν για πιο απλά και καθημερινά ζητήματα, όπως με ποιους τρόπους θα πείσουν το παιδί τους να διαβάσει. «Σήμερα τα ζητήματα που καλούμαστε να συζητήσουμε είναι πιο πολυσύνθετα γιατί οι οικογένειες βάλλονται από παντού», συμπληρώνει.

Η γραμμή 11525 έχει ενισχυθεί από το 2014 με τη λειτουργία συμβουλευτικού κέντρου που παρέχει δωρεάν ατομικές, ομαδικές και οικογενειακές συνεδρίες, ομάδες γονέων και ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια.

Σημειώνεται, ότι η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής γίνεται με την υποστήριξη των «EEA Grants», του «SolidarityNow», του Δήμου Αθηναίων, της νορβηγικής πρεσβείας, του ΟΤΕ και του Ιδρύματος «Open Society Foundations». Η χρέωση στην τηλεφωνική γραμμή είναι μία αστική μονάδα από σταθερό ΟΤΕ για αστικά και υπεραστικά τηλέφωνα.

Πρόσφατα, η γραμμή συμπληρώθηκε και με την υπηρεσία «eλα», η οποία αφορά διαδικτυακές ομάδες στήριξης γονέων και διαδικτυακά ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, που προσφέρονται μέσω skype. Η υπηρεσία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», μία πρωτοβουλία του κοινωφελούς ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση» σε συνεργασία με το κοινωφελές ίδρυμα «ΤΙΜΑ» και τον κοινωφελή οργανισμό «Hellenic Hope».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...