Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Το πιο δύσκολο όνομα του κόσμου


Μιλάμε για παιδική... κακοποίηση!

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που βάζουν τα δυνατά τους να βρουν ένα ελκυστικό όνομα για τον απόγονο, κάτι που όλοι θα θυμούνται και θα τον ξεχωρίζει φυσικά από τον σωρό.

Καμιά προσπάθεια ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με το πιο δύσκολο και ευφάνταστο όνομα όλων των εποχών! Λέξη μην ακούσουμε για το γελοίο του πράγματος.

Χωρίς πολλά-πολλά λοιπόν, απολαύστε γονεϊκή δημιουργικότητα, αν και κάποιοι μιλούν για κακοποίηση κανονική.

Στα «μπόνους», το όνομα του αδερφού (ή της αδερφής, ποιος να ξέρει!)...




Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο ακριβά φρούτα στον κόσμο


Οκτώ εξωτικά φρούτα που… αδειάζουν πορτοφόλια.

Στις αρχές Μαΐου μια γιαπωνέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πουλούσε τις μπανάνες Gokusen έναντι 6 δολαρίων την κάθε μία, ενώ η «προσφορά» αυτή θα διαρκούσε μόλις για μία ημέρα.

Με άλλα λόγια… τρέξτε να προλάβετε!

Οι συγκεκριμένες μπανάνες προέκυψαν από την «ανάμιξη» των καλύτερων χαρακτηριστικών από περισσότερες από 100 ποικιλίες μπανάνας, καλλιεργήθηκαν σε υψόμετρο 500 μέτρων και συσκευάστηκαν σε ειδικά κουτιά με αύξοντα αριθμό.



Κι ενώ στους περισσότερους από εμάς αυτό μπορεί να ακούγεται –το λιγότερο- παράλογο, στην Ιαπωνία δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποια φρούτα… πήραν την ανιούσα!

Για την ακρίβεια, η χώρα έχει μακρά παράδοση στα φρούτα πολυτελείας!

Στο Τόκιο υπάρχει μια μπουτίκ φρούτων, στην οποία μπορεί να βρει κανείς από φράουλες που στοιχίζουν 3 δολάρια η κάθε μία, μέχρι τετράγωνα καρπούζια αξίας 212 δολαρίων.

Κι αν η μπανάνα των 6 δολαρίων σας φάνηκε υπερβολική… δείτε παρακάτω οκτώ φρούτα που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα firstwefeast.com, αδειάζουν πορτοφόλια:

1. Καρπούζι Densuke



Τιμή: 121 δολάρια
Πού: Ιαπωνία

Γιατί είναι τόσο ακριβό: Το μαύρο αυτό καρπούζι λέγεται ότι έχει μια πολύ ιδιαίτερη γλυκάδα. Καλλιεργείται αποκλειστικά στο νησί Hokkaido και κάθε χρόνο η παραγωγή δεν ξεπερνά τα 100 κομμάτια. Το πιο ακριβό που πουλήθηκε ποτέ ζύγιζε 7,7 κιλά και έπιασε 6.100 δολάρια σε μια δημοπρασία που είχε γίνει το 2008.

2. Μήλα Sekai-ichi



Τιμή: 21 δολάρια
Πού: Ιαπωνία

Γιατί είναι τόσο ακριβά: Ναι, καλά διαβάσατε: 21 δολάρια για κάθε μήλο! Γι’ αυτό άλλωστε και το όνομά τους σημαίνει «τα καλύτερα στον κόσμο». Τα Sekai-ichi πλένονται με μέλι και διαλέγονται ένα-ένα με το χέρι, για να διασφαλιστεί ότι δε θα έχουν κανένα ψεγάδι. Οι οπωρώνες όπου καλλιεργούνται γονιμοποιούνται με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα μικρό ραβδί.

3. Πεπόνια Yubari King



Τιμή: 225 δολάρια για δύο κομμάτια
Πού: Ιαπωνία

Γιατί είναι τόσο ακριβά: Η τιμή των 225 δολαρίων θεωρείται τεράστια ευκαιρία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα ζευγάρι πεπόνια Yubari King πωλήθηκαν μία φορά έναντι 23.500 δολαρίων, κάνοντάς τα τα πιο ακριβά φρούτα στον κόσμο. Καλλιεργούνται και αυτά στο νησί Hokkaido. Η σάρκα τους έχει ένα πορτοκαλί χρώμα και μια ιδιαίτερη γλυκάδα. Καλλιεργούνται σε θερμοκήπια, όπου τους φοράνε ειδικά «καπέλα» για να αποφεύγονται τα εγκαύματα από τον ήλιο!

4. Ανανάς



Τιμή: 1.600 δολάρια
Πού: Κορνουάλη, Αγγλία

Γιατί είναι τόσο ακριβός: Οι ανανάδες που καλλιεργούνται στους κήπους Lost Gardens of Heligan, ακολουθώντας αυστηρά βικτωριανές τεχνικές (άχυρα, κοπριά και ούρα αλόγου), επιτρέπουν στα εξωτικά αυτά φρούτα να αντέχουν το ψυχρό κλίμα της Αγγλίας. Λόγω του μεγάλου χρόνου και της σκληρής δουλειάς που απαιτείται για να μεγαλώσουν οι ανανάδες, το συγκεκριμένο φρούτο δεν πωλείται στην αγορά. Αντίθετα, δίνονται στους υπαλλήλους του κήπου ως αντάλλαγμα των κόπων τους, αναφέρει το δημοσίευμα.

5. Φράουλες Arnaud



Τιμή: 1.4 εκατομμύρια δολάρια
Πού: Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα

Γιατί είναι τόσο ακριβές: Ένα μπολάκι φράουλες αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων… σερβιρισμένες όμως με ένα ροζ διαμάντι 4,7 καρατίων. Αποκλειστικά για… έχοντες! Σερβίρονται στο εστιατόριο Arnaud’s στη γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης.

6. Σταφύλια Ruby Roman



Τιμή: 6.400 δολάρια
Πού: Ιαπωνία

Γιατί είναι τόσο ακριβά: Τα πιο ακριβά σταφύλια στον κόσμο πουλήθηκαν σε μια δημοπρασία που έγινε το 2011 στην Kanazawa της Ιαπωνίας. Κάθε ρώγα είχε το μέγεθος μιας μπάλας του πινγκ-πονγκ. Το τσαμπί αποτελούνταν από 25 ρώγες! Τα «καλά» σταφύλια πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε ζάχαρη περίπου στο 18% και να ζυγίζουν 20 γραμμάρια το καθένα.

7. Dekopon



Τιμή: 79 δολάρια για 6 κομμάτια
Πού: Ιαπωνία και Καλιφόρνια

Γιατί είναι τόσο ακριβά: Πρόκειται για ένα υβρίδιο μανταρινιού και πορτοκαλιού. Τα Dekopon θεωρούνται τα καλύτερα εσπεριδοειδή στον κόσμο. Μοιάζουν με πορτοκάλια, όμως είναι πιο μεγάλα και πιο γλυκά. Μέχρι να κυκλοφορήσουν στην αγορά της Καλιφόρνια με το όνομα «Sumo», τα Dekopon ήταν διαθέσιμα μόνο στην Ιαπωνία.

8. Northern Territory μάνγκο



Τιμή: 50.000 δολάρια
Πού: Σίδνεϊ, Αυστραλία

Γιατί είναι τόσο ακριβά: Το 2012 ένας δίσκος με 12 Northern Territory μάνγκο πουλήθηκε έναντι 50.000 δολαρίων σε μια δημοπρασία στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η χώρα παράγει πολλά μάνγκο (7,2 εκατομμύρια δίσκους το 2013/14) και η δημοπρασία αυτή έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς τα μυρμήγκια «κατασκευάζουν» μια σαύρα


Βίντεο που εκ πρώτης όψεως... μπερδεύει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που εκ πρώτης όψεως μπερδεύει, καθώς δείχνει ένα σμήνος μυρμηγκιών να «κατασκευάζει» μια σαύρα!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για το ανάποδο παίξιμο ενός βίντεο που έχει δημιουργηθεί με την τεχνική του time-lapse και δείχνει τη βρώση μιας μικρής σαύρας από ένα σμήνος μυρμηγκιών σε λιγότερο από ένα 24ωρο (περίπου 16 ώρες).

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θα τονώσουν τους μαθητές πριν και κατά την διάρκεια των εξετάσεων


Καθώς πλησιάζουν οι μέρες των εξετάσεων, μαθητές και γονείς εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία. Σε αυτήν την διαδρομή υπάρχουν πολλοί σύμμαχοι και άλλοι τόσοι ανταγωνιστές. Ένας μεγάλος σύμμαχός είναι η ισορροπημένη διατροφή, η οποία παρέχει στο σώμα τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την καλή λειτουργία του οργανισμού μέσω των κατάλληλων τροφών.

Πλήρες πρωινό: Ένα καλό πρωινό είναι σημαντικό για τον εφοδιασμό του οργανισμού με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το ξεκίνημα της ημέρας για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά σε όλη την διάρκειά της. Πληθώρα μελετών επιβεβαιώνει ότι η σωστή διατροφή το πρωί οδηγεί το παιδί στην «επιτυχία». Για μια ημέρα γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια πιείτε ένα ποτήρι φρεσκοστιμμένο χυμό από 1-3 φρούτα, συνεχίστε με γάλα ή γιαούρτι και δημητριακά μαζί με λίγα αμύγδαλα, καρύδια, 1 κουταλάκι σταφίδες ή ένα τοστ με ψωμί ολικής, κασέρι, άπαχο ζαμπόν ή 1 αυγό βραστό, και λαχανικά.

Η σημασία του κολατσιού. Το κολατσιό είναι πολύ χρήσιμο για να μετριάσουμε το αίσθημα της πείνας και να μας βοηθήσει να κρατήσουμε ένα μέτρο στην κατανάλωση του φαγητού. Πρέπει να παρέχει στο παιδί τα θρεπτικά συστατικά που θα διατηρήσουν την ενέργειά του, χωρίς πολλές θερμίδες . Καλό είναι να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φτωχό σε αλάτι και ζάχαρη. Ετοιμάστε για τα παιδιά νόστιμα σπιτικά σνακ ώστε να μην τρώνε κάτι τυχαία. Για παράδειγμα ένα μήλο ή μια μπανάνα ή αποξηραμένα φρούτα μαζί με ανάλατους ξηρούς καρπούς και ένα παστέλι με μέλι ή 1 μπισκότο βρώμης ή μια φέτα σπιτικό κέικ ή πίτα αποτελούν ένα πολύ θρεπτικό κολατσιό που θα τους χαρίσει ενέργεια και ζωντάνια.

Το ημερήσιο διαιτολόγιο τους να περιλαμβάνει τροφές με τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά:

1) Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που αναστέλλουν ή αντιστέκονται ή προφυλάσσουν το κύτταρο από οξειδώσεις. Η λειτουργία των αντιοξειδωτικών ουσιών είναι να εμποδίζουν την περαιτέρω δημιουργία ελευθέρων ριζών και να αναστέλλουν την καταστροφική για το κύτταρο δράση τους. Συμπερασματικά τα αντιοξειδωτικά προάγουν την καλή υγεία- ευεξία.

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι: τα φρούτα (κυρίως μύρτιλλα, εσπεριδοειδή, ρόδι) και λαχανικά, το ελαιόλαδο, τα ψάρια, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, το ταχίνι ολικής, το σουσάμι, κ. α.

Οι κυριότεροι εκπρόσωποι τους είναι η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε.

Η βιταμίνη Ε βοηθά στη σωστή θρέψη των κυττάρων, στην σωστή ανάπτυξη και μειώνει την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Επίσης η βιταμίνη Ε βοηθά στην καλή λειτουργία των ορμονών.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε είναι: το ελαιόλαδο και γενικά μαγειρικά έλαια (εκτός από το λάδι του κακαοκάρυδου), φυλλώδη λαχανικά, σπαράγγια, αλεύρι από βρώμη, σιτηρά, ξηροί καρποί, ηλιόσποροι, αβοκάντο, θαλασσινά, (αστακός, σολομός, τόνος).

Η βιταμίνη C αυξάνει την άμυνα του οργανισμού στα διάφορα μικρόβια, βοηθά στο να επουλώνονται γρήγορα οι πληγές και τα τραύματα, βοηθά το σώμα να ξεκουράζεται, να έχει πιο ξεκούραστο ύπνο μία και βοηθά την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων κυττάρων, να απορροφά το σίδηρο.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι: οι γλυκές πιπεριές, η παπάγια, οι φράουλες, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, το μπρόκολο, οι ντομάτες και ο ντοματοπολτός.

2) Σίδηρος: Ο σίδηρος είναι ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, της ουσίας που μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες προς κάθε κύτταρο του οργανισμού και η οποία βρίσκεται μέσα στα ερυθρά κύτταρα του αίματος. Η καλή αιμάτωση του εγκεφάλου ενισχύει την ικανότητα απομνημόνευσης, αντίθετα τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα επιφέρουν υπνηλία και κόπωση

Πλούσιες πηγές: Βοδινό, νεφρά, χαβιάρι, μπούτι κοτόπουλο, σκόνη κακάο, ψάρια, συκώτι, πορτοκάλια, οστρακοειδή, ηλιόσποροι, σιτάρι, μύδια, ξερά φρούτα, κρόκος αυγού, ξηροί καρποί.

3) Μαγνήσιο: Το μαγνήσιο συμμετέχει σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις του οργανισμού, μεταξύ των οποίων στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος (μειώνει τη διέγερση των νεύρων), τη λειτουργία των κυττάρων των μυών (και της καρδιάς) και τη διατήρηση του μυϊκού τόνου, καθώς και στον σχηματισμό των οστών και των δοντιών. Με αυτό τον τρόπο επιδρά στην ικανότητα απομνημόνευσης, στη μείωση της κούρασης και του στρες, Επιπλέον, συμβάλλει στη λειτουργία του μεταβολισμού και αυξάνει την ευαισθησία των ιστών στην ινσουλίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει την είσοδο του σακχάρου στα κύτταρα ( ελέγχουμε έτσι το αίσθημα πείνας, τσιμπολογήματος κατά τη διάρκεια της μελέτης ). Σημαντικό είναι όμως να τονίσουμε ότι δρα ανταγωνιστικά με το ασβέστιο.

Πλούσιες πηγές μαγνησίου: Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, η σκόνη από κακάο, τα όσπρια ( κυρίως φασόλια και μπιζέλια ), οι ξηροί καρποί, το σουσάμι ,τα δημητριακά ολικής άλεσης, το φυστικοβούτυρο.

4) Τα ω λιπαρά οξέα είναι σημαντικά συστατικά στις μεμβράνες των κυττάρων επίσης είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του νευρικού, του ανοσοποιητικού και του καρδιαγγειακού συστήματος. Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα έχουν αντιοξειδωτικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες γεγονός που τα καθιστά σημαντικούς παράγοντες στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Τα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες, ο γαύρος, το σκουμπρί, ο σολομός κ.α. είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά και ενδείκνυται να δίνουμε στα παιδιά 2 μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα.

5) Βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η δράση τους έγκειται στην ρύθμιση της μεταβολικής διαδικασίας και των ενεργειακών μετατροπών που συμβαίνουν στον οργανισμό. Βρίσκονται σε όλους τους ιστούς και είναι αναγκαίες στο μεταβολισμό των υδατανθράκων. Ενισχύουν τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, λειτουργώντας ως ουσίες αντιστρές και ενισχυτικές της μνήμης Λειτουργούν στο σχηματισμό των αμινοξέων και υπεισέρχονται σε ορισμένες διαδικασίες μεταβολισμού των λιπών και των υδατανθράκων

Πλούσιες πηγές: δημητριακά ολικής, ψωμί ολικής, κόκκινο κρέας, τυρί, ωμοί ξηροί καρποί.

Συνεχόμενη παροχή γλυκόζης και σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος πεινάει υπολειτουργεί, εκνευρίζεται, κουράζεται ,πιέζεται. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να του παρέχουμε οργανωμένα και σωστά δομημένα γεύματα δηλαδή πρωινό, κολατσιό, γεύμα, κολατσιό, δείπνο και ξανά κολατσιό αν ξενυχτάτε. Τα βασικά γεύματα πρέπει να περιέχουν πάντα σαλάτα ή φρούτα, πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης και δημητριακά ολικής. Τα ενδιάμεσα γεύματα πρέπει να περιέχουν φρούτο, ανάλατους ωμούς ξηρούς καρπούς και ένα μικρό σνακ. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα και ο εγκέφαλος έχουν την απαιτούμενη ενέργεια.

Σωστή λήψη υγρών: Το νερό είναι από τα σημαντικότερα συστατικά του ανθρώπινου σώματος. Κύρια λειτουργία του είναι να μεταφέρει τις θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα και στα όργανα του σώματος καθώς και να απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες από αυτό. Επίσης λειτουργεί σαν μέσο απορρόφησης κραδασμών, προστατεύοντας τα οστά, τους μύες, αλλά και ευαίσθητα όργανα όπως ο εγκέφαλος και η σπονδυλική στήλη, εμποδίζει τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας του σώματος. Ένας πολύ σημαντικός κανόνας είναι να πίνουμε νερό πριν απ' το φαγητό, αλλά ποτέ κατά τη διάρκεια του φαγητού και για τουλάχιστον μία ώρα μετά.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Βρυξέλλες απαγορεύουν το αγαπημένο άρωμα της Μέριλιν Μονρόε


Το Chanel 5 θεωρείται ότι περιέχει επικίνδυνα συστατικά, λέει η Κομισιόν.

Το αγαπημένο άρωμα της Μέριλιν Μονρόε κινδυνεύουν να απαγορεύσουν οι Βρυξέλλες.

Το άρωμα «σήμα-κατατεθέν» της που φορούσε γυμνή στο κρεβάτι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph» φαίνεται πως θα απαγορεύσει η Κομισιόν.

Το Chanel 5 που έχει καταγράψει τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, κάθε 30 δευτερόλεπτα πωλείται ένα μπουκάλι, θα πρέπει να αλλάξει φόρμουλα, αναφέρει το δημοσίευμα. Κι αυτό γιατί από τα συστατικά που εμπεριέχει - τα εκχυλίσματα βρύων- μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.

Έτσι, λένε στην Κομισιόν, για να συνεχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά, πρέπει να αλλάξει.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Βρυξέλλες έχουν στο «μάτι» και το Miss Dior, το οποίο περιέχει τα «ύποπτα» συστατικά.




Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα μύθοι και αλήθειες για τα δόντια σας!


1 . Είναι καλό να βουρτσίζεις τα δόντια σου μέχρι να ματώσουν ΜΥΘΟΣ

Όταν το βούρτσισμα δεν γίνεται σωστά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αποτριβών στα δόντια ή ακόμη και να υποχωρήσουν τα ούλα.

2. Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη δεν αντικαθιστά το βούρτσισμα ΑΛΗΘΕΙΑ

Μόνο το βούρτσισμα μπορεί να απομακρύνει τις αιτίες που καταστρέφουν τα δόντια και τα ούλα.

3. Τα κίτρινα (ίσια) δόντια είναι το ίδιο όμορφα με τα λευκά. ΜΥΘΟΣ

Το λευκό χαμόγελο αναδεικνύει το πρόσωπο και δείχνει τον άνθρωπο πιο νέο.

4.Το οδοντικό νήμα δεν είναι απαραίτητο για την στοματική υγεία ΜΥΘΟΣ

Στα σημεία που ενώνονται τα δόντια μεταξύ τους παραμένουν τα υπολείμματα των τροφών και μόνον με νήμα ή μεσοδόντιο βουρτσάκι καθαρίζουν.

5. Ένα αστραφτερό χαμόγελο αυξάνει την σεξουαλικότητα ΑΛΗΘΕΙΑ

Αποτελέσματα των περισσοτέρων ερευνών αποδεικνύουν ότι τα άτομα με ένα υγιές και αστραφτερό χαμόγελο είναι πιο επιθυμητά στο αντίθετο φύλο.

6. Τα προβλήματα στα δόντια και στην στοματική κοιλότητα δεν επηρεάζουν την γενικότερη υγεία του ανθρώπου ΜΥΘΟΣ

Το στόμα αποτελεί μέρος ενός γενικότερου συνόλου του σώματος και όπως όλα τα συστήματα του οργανισμού αλληλοεπηρεάζονται μεταξύ τους.

7. Είναι σωστό να χρησιμοποιούμε στοματικά διαλύματα καθημερινά ΜΥΘΟΣ

Τα στοματικά διαλύματα δίνονται μόνο μετά από οδηγία του οδοντιάτρου.

8. Η «κακή πάστα» των δοντιών έχει σαν αποτέλεσμα να κάνω συνεχώς επαναλαμβανόμενες θεραπείες ΜΥΘΟΣ

Τα οδοντιατρικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται σωστά από τους οδοντιάτρους και το μόνο που απαιτείται μετά την σωστή οδοντιατρική διάγνωση και παρέμβαση είναι το βούρτσισμα ,το νήμα και κάθε 6 μήνες καθαρισμός. Έτσι πραγματικά ξεπερνιέται οριστικά η «κακή πάστα» των δοντιών.

9. Η ορθοδοντική «σιδεράκια» αφορά μόνο τα παιδιά ΜΥΘΟΣ

Η ορθοδοντική σαν θεραπεία μετακινεί και ισιώνει τα δόντια. Αυτό δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες.

10. Οι σύγχρονοι ειδικευμένοι οδοντίατροι δεν πονάνε τον ασθενή ΑΛΗΘΕΙΑ

Η σύγχρονη οδοντιατρική δεν στοχεύει μόνο στην σωστή αποκατάσταση αλλά και ταυτόχρονα στην ανακούφιση του ασθενή από το αίσθημα του πόνου, όπως επίσης και στην ανώδυνη οδοντιατρική.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο φακός-αναπτήρας


Παράγει φως 20.000 πιο δυνατό από ένα κοινό λαμπτήρα.

Οι φακοί είναι χρήσιμα εργαλεία και πρέπει να υπάρχουν τόσο μέσα σε ένα σπίτι, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού, όσο και σε εξωτερικές δραστηριότητες, όπως π.χ. όταν κάποιος πηγαίνει για κάμπινγκ.

Πέρα όμως από τους κοινούς φακούς που κυκλοφορούν στο εμπόριο, υπάρχει ένας που λειτουργεί και ως… αναπτήρας!

Ο φακός Flashtorch παράγει τόσο δυνατό φως που μπορεί να… ψήσει μέχρι και ένα αυγό ή να ανάψει μια μικρή φωτιά, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Είναι αρκετά ανθεκτικός και έχει κατασκευαστεί από ανοδιωμένο αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στο στρατό, ενώ οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι μπορεί να «επιβιώσει» και στα πιο σκληρά περιβάλλοντα.

Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Wicked Lasers στη Σαγκάη και παράγει λευκό φως 4.100 lumens, που είναι αρκετό για να λιώσει ένα πλαστικό ποτήρι και να βάλει φωτιά σε ένα πιατάκι πολυστυρενίου.



Μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει μεγάλες εκτάσεις και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θέλει το φως να διαχέεται σε μεγάλη περιοχή ή να συγκεντρώνει τη δέσμη φωτός σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Η μπαταρία μπορεί να προσφέρει από 10 μέχρι 40 λεπτά συνεχούς φωτός, ανάλογα με τη ρύθμιση της ισχύος, ενώ η λάμπα αλογόνου έχει διάρκεια ζωής 2.000 ώρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα προστατευθείτε από τους hackers


Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία απαιτεί την καθημερινή μας ενασχόληση μέσω του διαδικτύου, η ασφάλεια μας παραμένει ελλιπής...

Ακολουθούν πέντε απλές συμβουλές για να αποφύγετε τις διαδικτυακές επιθέσεις από τους hackers.

1. Να είστε προσεκτικοί με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και όσον αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές και επισκέπτεστε μόνο ασφαλείς ιστότοπους που σας έχουν συστήσει προηγούμενοι χρήστες τους.

2. Παρακολουθείτε συχνά τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για να βεβαιωθείτε ότι δεν γίνονται αγορές χωρίς την άδεια σας και ειδικά ηλεκτρονικά...

3. Xρησιμοποιήστε anti-virus στον υπολογιστή σας και φροντίστε να το ανανεώνετε συχνά.

4. Δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης όχι μόνο για τον τραπεζικό σας λογαριασμό, αλλά και για τον υπολογιστή και το smartphone σας, χρησιμοποιώντας πολλούς αριθμούς και συνδυασμό κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων

5. Χρησιμοποιείστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς, ώστε αν αποκαλυφθεί ο ένας κωδικός σας να μην αποτελεί πρόσβαση και στα υπόλοιπα στοιχεία σας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μινωικός πολιτισμός, αιωνόβια δένδρα και πολλή, πολλή φύση»


Αφιέρωμα της αυστριακής εφημερίδας «Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν» στην Κρήτη.

«Στα βορειανατολικά της Κρήτης πέρα από την ξεκούραση μπορεί κανείς να ανακαλύψει ιστορία, γαστρονομία, πολλή, πολλή φύση, και αξίζει κάνοντας διακοπές στη βόρεια ακτή της Κρήτης να εγκαταλείψει την αμμώδη παραλία για να απολαύσει αυθεντικό πολιτισμό, από τη «Μονή της αντίστασης», το Αρκάδι, το νησί των λεπρών στον κόλπο της Ελούντα, μέχρι τη ζύμη που ετοιμάζεται από τον παππού Γιώργο για το φύλλο του μπακλαβά στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, εισπνέοντας Ελλάδα», γράφει εισαγωγικά στο αφιέρωμα της για την Κρήτη με τίτλο «Μινωικός πολιτισμός, αιωνόβια δένδρα και πολλή, πολλή φύση», η αυστριακή εφημερίδα «Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Κρήτη δεν απέχει περισσότερο από δυό ώρες πτήσης, προσκαλώντας ήδη πριν την έναρξη της σεζόν σε διαφορετικού είδους διακοπές στην Ελλάδα, στον πανάρχαιο μινωικό πολιτισμό, βραχώδη τοπία με ατέλειωτους ελαιώνες και άριστα διαμορφωμένα ξενοδοχεία που σχεδόν θυμίζουν αρχαίους ναούς, συνδυάζοντας την ξεκούραση με βιώματα και άθληση.

Στη συνέχεια περιγράφεται μια εκδρομή στον κόλπο της Ελούντας και στο νησί Σπιναλόγκα με το κάστρο που αρχικά υπήρξε φρούριο άμυνας και αργότερα σταθμός καραντίνας για ασθενείς από λέπρα και που στο εσωτερικό του διατηρούνται ακόμη ερείπια του χωριού, όπου μέχρι το 1957 υπήρχαν ασθενείς, ενώ γίνεται αναφορά σε ιστορίες που διηγούνται οι ξεναγοί στους τουρίστες.

Παρατίθεται επίσης η «εντυπωσιακή» ιστορία της Μονής Αρκαδίου, όπου σήμερα ζουν μόνον πέντε μοναχοί με τον 93χρονο ηγούμενο και όπου κανείς δεν ξέρει τι να πρωτοθαυμάσει, τις πανέμορφες εικόνες της εκκλησίας της Μονής ή τα θραύσματα του βλήματος του κανονιού που είναι μέχρι σήμερα ορατά στον κορμό ενός παμπάλαιου κυπαρισσιού.

Σημειώνεται επίσης πως γύρω από τη Μονή υπάρχουν ελαιόδεντρα που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι και 2.000 χρόνια, ενώ γίνεται αναφορά στα προιόντα της περιοχής και στην ενασχόληση των κατοίκων με την γεωργία και κτηνοτροφία.



Διαβάστε περισσότερα...

Εγκριση δημοπράτησης επισκευής νεοκλασικού κτιρίου Απλωταριάς


Εγκρίθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Β. Αιγαίου η δημοπράτηση του έργου «Επισκευή νεοκλασικού δημοτικού κτιρίου στην οδό Απλωταριάς και μετατροπή του σε πολιτιστική υποδομή», στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007-2013».

Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 690.000 ευρώ, περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση του νεοκλασικού κτιρίου στην Απλωταριά, με τη διατήρηση και ανάδειξη των αρχιτεκτονικών στοιχείων του κτιρίου, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως πολιτιστική υποδομή στο κέντρο της πόλης μας.



Συγκεκριμένα προβλέπεται η ενίσχυση της αντοχής του κτιρίου, η αποκατάσταση της υφιστάμενης τοιχοποιίας και η γενικευμένη ενίσχυση του κτηρίου με κατασκευή μανδύα οπλισμένου σκυροδέματος.

Το σύνολο των προτεινόμενων οικοδομικών εργασιών ενίσχυσης και αποκατάστασης του κτηρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την καθαίρεση του συνόλου των εσωτερικών και εξωτερικών επιχρισμάτων, των ξύλινων και μεταλλικών κατασκευών, καθαίρεση και ανακατασκευή του φέροντος οργανισμού και της επικάλυψης της κεραμοσκεπής του κτηρίου, τοποθέτηση εξοπλισμού πρόσβασης ΑΜΕΑ και αντικατάσταση των κουφωμάτων και των λειτουργικών και διακοσμητικών στοιχείων των καταστημάτων του ισογείου με νέα, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκριθούν οι όροι δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και ακολούθως θα γίνει η δημοσίευση της προκήρυξης του έργου.

Από το γραφείο τύπου



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσβαση άνευ ορίων στις τέχνες και τον πολιτισμό: Συζήτηση και εργαστήριο


Τρίτη 3 Ιουνίου 2014
Συζήτηση 17:00-21:00
Εργαστήριο 11:00-16:00 με ενδιάμεσο διάλειμμα


Με την ευκαιρία του Unlimited Festival το οποίο οργανώθηκε το 2012 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο και με πρωτοβουλία του British Council (UK), τέσσερις φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στην ανάθεση, δημιουργία και προβολή παραστάσεων παραστατικών τεχνών που να εμπλέκουν ανθρώπους με αναπηρία. Για τη Στέγη η συμμετοχή στο δίκτυο αυτό ήταν λογικό βήμα, δεδομένου ότι αναπτύσσει ανάλογες δραστηριότητες στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Unlimited Access η Στέγη, εκτός από μία σειρά τριών μεικτών εργαστηρίων σύγχρονου χορού, στα οποία συμμετέχουν άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία και ένα φεστιβάλ που θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2015, προτείνει και μία ημέρα αφιερωμένη στα θέματα πρόσβασης στους χώρους πολιτισμού για ανθρώπους με αναπηρία.

Η δράση απαρτίζεται από δύο μέρη:
• Δημόσια συζήτηση για θέματα πρόσβασης με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα εστιάσει τόσο στα προβλήματα φυσικής πρόσβασης όσο και στις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές που θα επιτρέψουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στον πολιτισμό ανθρώπων με αναπηρία. Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές.

Μικρη Σκηνή | 17:00-21:00 | Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση | Γλώσσα: Ελληνικά και αγγλικά. Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά, καθώς και στη νοηματική γλώσσα. | Η συζήτηση θα αναμεταδοθεί και ζωντανά απο το sgt.gr

• Εργαστήριο επιμόρφωσης για στελέχη πολιτιστικών οργανισμών, ανεξάρτητων καλλιτεχνικών ομάδων, επαγγελματίες του χώρου του marketing κ.α. για τη βελτίωση της επικοινωνίας με τις κοινότητες ανθρώπων με αναπηρία, σε συνεργασία με την ομάδα Flip! από τη Σκωτία
Το εργαστήριο είναι διαδραστικό και στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών αναστοχασμού πάνω στις πρακτικές και πολιτικές των πολιτιστικών οργανισμών. Αρχικά θα τεθούν τα εξής ερωτήματα:
• Ποιούς θεωρούμε ανθρώπους με αναπηρία – για ποιούς μιλάμε;
• Ποιοί είναι οι τρόποι θεώρησης της αναπηρίας και οι πρακτικές τους συνέπειες;

Στη συνέχεια το εργαστήριο θα εστιάσει στην ανάπτυξη κοινού σε συγκεκριμένους τομείς:
• Στρατηγικές marketing προς το κοινό των ανθρώπων με αναπηρία
• Τρόποι εμπλοκής καλλιτεχνών όλων των ειδών τέχνης
• Η επικοινωνία με τους φίλους και τις οικογένειες ανθρώπων με αναπηρία
• Η επικοινωνία με τους κριτικούς τέχνης
• Ο χώρος των ανθρώπων με αναπηρία ως μέρος της αγοράς
• Ευρύτερο κοινό και αναπηρία
Μία «εργαλειοθήκη» ιδεών και πρακτικών θα δοθεί στους συμμετέχοντες, την οποία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν στη δουλειά τους.

Η Σκωτία έχει ένα από τα πλέον προοδευτικά νομοθετικά πλαίσια στην Ευρώπη σε σχέση με την αναπηρία. Οι πολιτιστικοί οργανισμοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προσβασιμότητας, όχι μόνο σε κτιριακό επίπεδο αλλά και σε εκείνο του σχεδιασμού προγραμμάτων και επικοινωνίας.
Η Flip! συνεργάζεται με πολιτιστικούς οργανισμούς στη Σκωτία, βοηθώντας τους να κάνουν την ισότητα, την πρόσβαση και τη συμμετοχικότητα κεντρικά σημεία της πρακτικής τους. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους τοπικούς φορείς όπως οι National Theatre of Scotland, Edinburgh International Festival, BBC Scotland, Εngage Scotland, Τhe Scottish Book Trust και άλλους. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους www.flip.org.uk.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 έως τις 16:00 με ενδιάμεσο διάλειμμα. Γλώσσα: Αγγλικά. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 € στο οποίο περιλαμβάνεται sandwich και αναψυκτικά.


Πηγή: http://www.sgt.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι τιμωρία: Πυγμάχος βαρέων βαρών σαπίζει στο ξύλο τον άνδρα που κορόιδευε την κόρη του


Όλοι ξέρουν ότι πρέπει να επιλέγεις τους εχθρούς σου με προσοχή. Αυτό όμως δεν πρέπει να το γνωρίζει ο Charlie Zelenoff, ο οποίος τα έβαλε με τον λάθος άνθρωπο.

Ο Charlie κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «human cyborg» και είναι γνωστό troll. Επί χρόνια λοιπόν «βασάνιζε» μέσω διαδικτύου την Deontay Wilder, κόρη γνωστού πυγμάχου βαρέων βαρών.

Είχε το θράσος μάλιστα να κοροϊδεύει ακόμα και την αναπηρία της κοπέλας, η οποία πάσχει από δισχιδή ράχη.

Ο πατέρας της κοπέλας, όταν είδε την απίστευτη λεκτική κακοποίηση που δεχόταν η κόρη του αποφάσισε ότι το ποτήρι ξεχείλισε και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Προκάλεσε λοιπόν τον Zelenoff σε έναν αγώνα πυγμαχίας κι εκεί τον σάπισε στο ξύλο.

Την τιμωρία του την κατέγραψε και σε video και τον έκανε ρεζίλι σε όλο το διαδίκτυο.




Πηγή: http://www.star.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνθρωποι στον καιάδα


Η κρίση που χτυπά την Ευρώπη δεν έχει αφήσει κάποια κοινωνική ομάδα ανεπηρέαστη. Το αντίθετο. Στη Βρετανία συγκεκριμένα, δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι ευάλωτες και ευπαθείς κατηγορίες πολιτών όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Υπάρχουν αρκετές ιστορίες ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, όπως αυτή της Kelly Marie. Πέρα από τα σοβαρά προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζει, κινδυνεύει να χάσει και το δωμάτιό της όπου βρίσκεται και ο εξοπλισμός που χρειάζεται για να μπορεί να περπατά, διότι η μητέρα της αδυνατεί να πληρώσει το Βedroom Τax, το φόρο επί της ακίνητης περιουσίας, που επέβαλε η κυβέρνηση Κάμερον.

Ο κατάλογος των περικοπών που έχουν επιβληθεί στα άτομα με ειδικές ανάγκες στην Βρετανία είναι αποκαλυπτικός.

Το 2010, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Κάμερον πρότεινε την κατάργηση του επιδόματος αναπηρίας και τη μεταφορά των δικαιούχων στην λίστα του κοινού επιδόματος απασχόλησης και στήριξης που λαμβάνουν όλοι οι άνεργοι, όπου τα ΑμΕΑ θα πέρναγαν αξιολόγηση για το κατά πόσο είναι ικανά να δουλέψουν. Μια ψυχοφθόρα δηλαδή διαδικασία, που θα οδηγούσε πολλά από αυτά εκτός επιδοματικών παροχών. Πράγματι, το 2013 καταγγέλθηκε από οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών, ότι η συγκεκριμένη επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση είχε πάρει αρκετές λάθος αποφάσεις που αδικούσαν ανθρώπους με σοβαρές νοητικές και κινητικές δυσκολίες.

Στις αρχές του 2014 πραγματοποιήθηκε δημοσκόπηση σε 1.500 ανθρώπους με πολλαπλή σκλήρυνση και το 67% των ερωτηθέντων δήλωσαν ιδιαίτερα ανήσυχοι για το μέλλον τους εξαιτίας της έλλειψης επιδοματικής πολιτικής από την κυβέρνηση. Πέρα όμως από τις ανησυχίες των πολιτών, η ίδια η κυβέρνηση Κάμερον στις προσομοιώσεις που τρέχει για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος, αποκαλύπτει ότι 7.000-8.000 Βρετανοί με νοητικά και κινητικά προβλήματα, θα χάσουν μέρος ή και ολόκληρο το κρατικό επίδομα.

Η κοινωνική πολιτική του σταγονόμετρου που ακολουθεί η συγκυβέρνηση Συντηρητικών και Φιλελεύθερων έγινε αντικείμενο συζήτησης και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο έκρινε ως «καταφανώς ανεπαρκή» τα επιδόματα που δίνονται σε ειδικές κατηγορίες ατόμων. Παρ’ ολ’ αυτά η κριτική του δεν σταματά εκεί και επισημαίνεται ότι το επίδομα ανεργίας είναι ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, αν συνυπολογιστεί το υψηλό κόστος ζωής της χώρας.

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Από το 2010, όταν η χώρα μας πέρασε το κατώφλι της μνημονιακής εποχής, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.500 ανθρώπων το 2013, παρατηρείται «ραγδαία επιδείνωση της ζωής τους αναφορικά με τους πόρους διαβίωσης εξαιτίας της κρίσης». Το 51,6% των ερωτηθέντων που έχουν άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση στο οικογενειακό τους περιβάλλον, ανέφεραν ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, είναι οικονομικές. Υπολογίζεται επίσης ότι μόνο το 30% των επιδοτούμενων αναπήρων λαμβάνουν κάποιας μορφής σύνταξη των 400-500 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το 70% των ανθρώπων με αναπηρία δεν έχουν πρόσβαση στην αξιοπρεπή διαβίωση. Είναι σημαντικό επίσης να υπογραμμιστεί, ότι οι επιδοτήσεις στα ακριβά φάρμακα και τον κατάλληλο μηχανικό εξοπλισμό που τους είναι απαραίτητος, έχουν περικοπεί δραματικά. Στις δυναμικές διεκδικήσεις τους, το κράτος απάντησε με καταστολή, δηλώνοντας ακόμα μια φορά την σαφή επιλογή περιθωριοποίησής τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις από τις δυνατότερες μητέρες του κόσμου


Στην Ελλάδα της κρίσης η προσπάθεια μίας μητέρας να ανταποκριθεί και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του παιδιού της είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Αν η μητέρα είναι χειρίστρια αναπηρικού αμαξιδίου ή αν έχει ένα παιδί χειριστή αναπηρικού αμαξιδιου τότε χρειάζεται πραγματικά γερό στομάχι όχι μόνο για τα απλά της καθημερινότητας, αλλά κυρίως για να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα γεμάτη απο δεισιδαιμονίες και ταμπού, μίας κοινωνίας που επιθυμεί να αυτοχαρακτηρίζεται ως φιλελεύθερη αλλα είναι βαθιά συντηρητική και δογματική.

Στα πλαίσια του προγράμματος του Πειραικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων για την εξοικίωση του κοινου με την αναπηρία, τρεις υπέροχες μαμάδες μοιράζονται μαζί μας στιγμές για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα παρόλες τις μεγάλες διαφορές που τις χαρακτηρίζουν. Σε ένα συμπέρασμα που όσο αυτονόητο και αν το θεωρούμε τελικά είναι πάντα όμορφο να ακούγεται!


Η Βάσω Δενδροπούλου

Η Βάσω Δενδροπούλου είναι συγγραφέας και μητέρα δύο δίδυμων κοριτσιών, 29 ετών. Η Κατερίνα Χασάπογλου είναι μητέρα μιας κόρης 27 ετών, την οποία και απέκτησε ενώ βρισκόταν στο αναπηρικό αμαξίδιο. Και η Φλώρα Σπανού έχει έναν εικοσάχρονο γιο, τον Παναγιώτη, ο οποίος είναι χειριστής αμαξιδίου , μετά από ιατρικό λάθος κατά την παραμονή του σε θερμοκοιτίδα όταν ήταν νεογέννητο. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι παρόλες τις προσπάθειες της για να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος ιατρός, δεν αποδόθηκε ποτέ δικαιοσύνη.

Λένε πως τα μεγάλα καράβια έχουν μεγάλες φουρτούνες. Ισχύει και στην περίπτωση των παιδιών;

Β: Ισχύει! Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, μεγαλώνουν κα οι υποχρεώσεις μας απέναντι τους και επειδή κράτος δεν υπάρχει όλο το βάρος το παίρνει η οικογένεια. Διαχρονικά πιστεύω πως η γυναίκα σηκώνει το βάρος της οικογένειας.

Κ: Ναι! Και ακόμα μεγαλύτερα άγχη. Από τη στιγμή που θα γίνεις μάνα πρέπει να είσαι πάντα εκεί!

Φ:Φυσικά και ισχύει. Όσο μεγαλώνει το παιδί μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις που έχει από σένα. Όσο μεγαλώνει μεγαλώνουν και τα προβλήματα. Από την μετακίνηση σε ένα περιβάλλον χωρίς πρόσβαση, χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία μέχρι και στους έρωτες του.

Τι θυμάστε πιο έντονα από την παιδική τους ηλικία;

Β: Επειδή ήταν δίδυμες έπρεπε να βρω έναν τρόπο, ώστε να αναπτύξει η κάθε μία την προσωπικότητα της. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Αυτό ήταν μεγάλη αγωνία για εμένα.
Κ:Την στιγμή που την κράτησα για πρώτη φορά στην αγκαλιά μου! Όταν έπαθα το ατύχημα δεν περίμενα πως θα καταφέρω να αποκτήσω ένα παιδι!
Φ: Την πρώτη φορά που μίλησε και καταλάβαμε ότι τουλάχιστον θα είχε επαφή με το περιβάλλον. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό που ένιωσα. Ήταν η καλύτερη στιγμή μου.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία στην εφηβεία των παιδιών σας;

Β: Τα παιδιά βιάζονται να μεγαλώσουν. Η κοινωνία βιάζεται να τα μεγαλώσει και εσύ ως γονιός πρέπει να περιφρουρείς συνεχώς την εύθραυστη διατήρηση της ισορροπίας ώστε να μην γίνει τίποτα πρόωρα!
Κ:Μια σειρά δυσάρεστων περιστατικών είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα της. Αντικειμενικά τα πράγματα ήταν δύσκολα αλλά εκείνη κατάφερε να ανασυγκροτήσει γρήγορα τον στρατό της! Τότε έμαθε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο! Σκληρό μάθημα!
Φ:Δεν θα την έλεγα δυσκολία! Αυτό που ζω τώρα με τον Πάνο και είναι πολύ έντονο είναι οι έρωτες του.


Η Φλώρα Σπανού και ο Παναγιώτης

Ποια στιγμή θυμάστε να σας έχει πονέσει περισσότερο σαν μαμάδες;

Β: Όταν ανακάλυψα έντρομη πως όσα πτυχία και αν είχαν τα παιδιά μου, η Ελλάδα τα έδιωχνε. Ο αποχωρισμός των παιδιών μου! Όπως μου είπε η κόρη μου, το εξωτερικό δεν είναι η γη της επαγγελίας αλλά ο δρόμος της ξενιτιάς ακόμα και αν πάς ως επιστήμονας. Στερήθηκα τα παιδιά μου και αυτά εμένα. Αυτό δεν το συγχωρώ!

Κ:Όταν ήταν περίπου 2 ετών με τραβάτε από το πόδι, να σηκωθώ απο το αμαξίδιο να την πάω εγώ στις κούνιες και όχι η γιαγια. Πληγώθηκα γιατί ήταν μικρή για να καταλάβει. Αλλά πείσμωσα και υποσχέθηκα ότι δεν θα λείψω στο παιδί μου και η κινητική μου αναπηρία δεν θα ήταν η αιτία να είμαι απών πουθενά!

Φ: Ήταν ο Πάνος μικρός και έκανε σπασμούς. Φοβήθηκα παρα πολύ, δεν ήξερα πώς να τον βοηθήσω! Συνειδητοποίησα για ακόμα μια φορά πως δεν περνάνε όλα από τα χέρια μου. Αυτή η σκέψη με πόνεσε και με τρομοκράτησε ταυτόχρονα.

Πλησιάζουν Πανελλήνιες. Κεφάλαιο σπουδές. Συμφωνήσατε με το αντικείμενο που διάλεξαν τα παιδιά σας, προσπαθήσατε να επέμβετε με κάποιον τρόπο;

Β: Τα παιδιά μου ζήσανε την ηλικία που πίστευαν πως με τις σπουδές τους θα κατακτήσουν τον κόσμο. Εντούτοις προσπάθησα διακριτικά να συνδυάσω την προσωπική τους κλίση με την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Στο τέλος επέλεξαν την προσωπική τους κλίση!
Κ: Ήτανε καθαρά δική της απόφαση! Δεν ήθελα να την επηρεάσω, ούτε να βγάλω απωθημένα. Τελικά σπούδασε ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακό στο H.R.
Φ: Εμείς πηγαίνουμε στο ειδικό σχολείο! Η φυσική αυτή την περίοδο είναι το αγαπημένο του μάθημα. Νομίζω ότι είναι ερωτευμένος με την καθηγήτρια του!


Η Κατερίνα Χασάπογλου

Ποια στιγμή γεμίσατε περηφάνια;

Β: Για μία και μοναδική χρονιά τα πήγα ιδιωτικό, επειδή η τότε εργασία μου είχε δύσκολα ωράρια . Σε ηλικία 6 ετών ο οδηγός του σχολικού θεώρησε φυσιολογικό να τα αφήσει σε μια απόσταση 5-6 χιλιόμετρα από το σπίτι, επειδή είχε να πάει κάπου αλλού. Πέρασαν μόνες τους κεντρική λεωφόρο και κατάφερε η μια με την βοήθεια της άλλης να έρθουν σπίτι.
Κ: Πήγαινε νηπιαγωγείο, όταν ήρθε αντιμέτωπη με τα πρώτα ρατσιστικά σχόλια για την κατάσταση μου. Όταν την κορόιδεψαν και της είπαν ότι η μαμά σου είναι στο καρότσι εκείνη ετοιμόλογη, με θράσος και με φυσικότητα φώναξε πως απλά η μαμά μου δεν περπατάει. Νομίζω ότι εκείνη την μέρα πήρα και την πιο μεγάλη αγκαλιά της.
Φ: Όταν βγήκε πρώτος στους αγώνες κολύμβησης και στο Μπότσια. Είναι παραολυμπιακό άθλημα για αθλητές με εγκεφαλική παράλυση ή κινητική αναπηρία. Και τα είχε καταφέρει μόνος του!

Ποιο λάθος αναγνωρίζετε στον ρόλο σας ως μαμά;

Β:Την υπερβολή και την προβολή των δικών μου ματαιώσεων που περιμένω να ευοδωθούν στα παιδιά μου.
Κ: Την υπερπροστασία! Τώρα το έχω καταλάβει και προσπαθώ να της δίνω χώρο!
Φ: Ο Πάνος σίγουρα θα είχε καταφέρει πολλά πράγματα αν δεν ήμουν τόσο πολύ δίπλα του! Είναι προσκολλημένος πάνω μου από καθαρά δική μου ευθύνη!

Τελικά υπάρχει συνταγή για να είσαι καλή μάνα; Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας;

Β: Αγάπη! Και η βαθιά επιθυμία να θέλεις ένα παιδί! Αλλά η αγάπη σου είναι το καλύτερο στήριγμα για την ζωή του!
Κ: Αγάπη! Και πίστη στο ένστικτό σου! Δεν θέλει σπουδές, δεν υπάρχουν σχολές γονιών. Αγάπη!
Φ: Αγάπη! Μόνο αυτό! Και στην περίπτωση του Πάνου και των άλλων παιδιών σε παρόμοια κατάσταση είναι η επιβράβευση όταν καταφέρνουν κάτι που στα δικά μας μάτια μπορεί να φαίνεται απλό!

Την αγάπη την φώναξαν και οι τρείς ταυτόχρονα! Μαζί. Χωρίς δευτερες σκέψεις! Τίς έπιασε νευρικό γέλιο και είχαν αυτο το συνομωτικό ύφος που μόνο αν έχεις γίνει μάνα αποκωδικοποιείς και έμεις που δεν έχουμε παιδιά απλα παρατηρούμε με απορία...

Τελικά με μόνο τους βαρύ οπλισμό την αγάπη, οι μανάδες πρεπει όχι μόνο να ξορκίζουν τους προσωπικούς τους δαίμονες αλλα και να υπερπηδούν εμπόδια που το ίδιο το κράτος βάζει, άλλοτε στοχευμένα και αλλοτε απο απλη κοινωνική αδιαφορία. Και στο τελος μιας τέτοιας συνέντευξης είναι αδύνατον τελικά να μην αναγνωρίσεις και να μην αισθανθείς θαυμασμό για ένα πρόσωπο που μέχρι πρότινος είχες ίσως λιγάκι αδικήσει. Τη δική σου μητέρα!



Διαβάστε περισσότερα...

10 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το κατακάθι του καφέ


Είχες σκεφτεί ποτέ ότι το κατακάθι του καφέ μπορεί να σου χρησιμεύσει σε κάτι; Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους κόκκους καφέ.

Διάβασε παρακάτω 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τον καφέ και θα εκπλαγείς από το πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι ένα κατακάθι..

1. Φτιάξε παγάκια από καφέ

Μην πετάς τον καφέ που σου έχει απομείνει στην καφετιέρα. Ρίξ’τον σε μία παγοθήκη και φτιάξε παγάκια από καφέ. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ μπορείς να βάλεις αυτά τα παγάκια αντί για παγάκια από νερό. Με αυτό τον τρόπο δε θα αραιώσει ο καφές σου.

2. Απολέπισε το δέρμα σου

Για πιο απαλό δέρμα, ανάμειξε κόκκους καφέ με μία λοσιόν σώματος και θα φτιάξεις ένα τέλειο απολεπιστικό.

3. Ανανέωσε τον αέρα

Για να διώξεις οποιαδήποτε άσχημη μυρωδιά από την κουζίνα σου βάλε ένα μικρό μπολ με κόκκους καφέ όπου θέλεις και θα φύγουν αμέσως οι μυρωδιές.

4. Πλύνε τα χέρια σου

Απαλλάξου από τις επίμονες και άσχημες μυρωδιές που μπορεί να έχουν τα χέρια σου μετά το μαγείρεμα πλένοντάς τα με λίγο καφέ.

5. Εξάλειψε την κυτταρίτιδα

Διώξε την κυτταρίτιδα με ένα εύκολο τρικ: Ανάμειξε ζεστό κατακάθι καφέ με λάδι για μασάζ και τρίψε το δέρμα σου με αυτό. Η καφεΐνη θα βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας.

6. Διώξε τα ζωύφια

Αν θέλεις να διώξεις τα έντομα (κυρίως τα μυρμήγκια και τους γυμνοσάλιαγκες) από κάποιο σημείο του σπιτιού σου ψέκασε με κατακάθι καφέ στο σημείο που θέλεις. Τα έντομα θα απομακρυνθούν αμέσως.

7. Δώσε λάμψη στα μαλλιά σου

Πολλοί ειδικοί λένε πως ο καφές είναι το μυστικό για λαμπερά μαλλιά. Φτιάξε ένα ποτήρι καφέ, άστο να κρυώσει και ρίξτο σε βρεγμένα μαλλιά.

8. Κάνε μία φυσική βαφή

Τώρα που πλησιάζει το Πάσχα μπορείς να βάλεις κόκκους καφέ σε ζεστό νερό και να δημιουργήσεις ένα καφέ χρώμα με το οποίο μπορείς να βάψεις τα αυγά σου.

9. Προστάτεψε τον κήπο σου

Για να προφυλάξεις τον κήπο σου από τα κατοικίδιά σου ρίξε κόκκους καφέ και φλούδες πορτοκαλιού στην περιοχή.

10. Καθάρισε τα παπούτσια σου

Για να φύγουν οι μυρωδιές από τα βρώμικα παπούτσια σου ρίξε λίγους κόκκους καφέ μέσα στις σόλες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Μικρός βίωσα τον ρατσισμό"


«Στην παιδική μου ηλικία βίωσα έντονα τον ρατσισμό, επειδή έκανα περισσότερο παρέα με κορίτσια», αποκάλυψε ο Τρύφωνας Σαμαράς, μιλώντας στην «Espresso».

«Όταν είσαι μικρούλης και είσαι γλυκούλης σαν παιδάκι και παίζεις με κουκλίτσες, ο κόσμος δεν μπορεί να σε καταλάβει. Έπαιζα συνέχεια με κορίτσια, δεν έκανα παρέα με αγόρια και πολλές φορές με πλήγωναν. Μάλιστα είχε συμβεί κάποιοι να με κοροϊδέψουν την ώρα που προχωρούσα στον δρόμο», συμπλήρωσε.



Παρά το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε ριψοκίνδυνα παιχνίδια, ο Τρύφωνας μιλώντας για τον εαυτό του αποκαλύπτει ότι δεν είναι καθόλου extreme χαρακτήρας:

«Στο τελευταίο ταξίδι που πήγαμε με τον φίλο μου Νίκο Κοκλώνη στην Αμερική, κανονίσαμε να κάνουμε βόλτα με ελικόπτερο. Αν και είχα πληρώσει, όταν ήρθε η ώρα να μπω το μετάνιωσα. "Εγώ δεν μπαίνω" τους είπα και περίμενα να γυρίσουν. Πήγαμε όμως σε πολλές θεατρικές παραστάσεις».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το πιο τυχερό σκυλί στον κόσμο


Η Dosha είναι ένα μόλις 10 μηνών pit bull και μένει με το αφεντικό της στο Clearlake της Καλιφόρνια.

Ένα κατά τα άλλα συμπαθέστατο σκυλί που ωστόσο εκτός από τρυφερό και αγαπησιάρικο αποδείχτηκε και υπέρμετρα τυχερό. Κατάφερε μέσα σε μόλις μία μέρα να επιζήσει από αρκετά θανατηφόρα περιστατικά.



Μία μέρα του Απριλίου, δεν ξεκίνησε όμορφα για την Dosha. Αρχικά πήδηξε από το φράχτη του σπιτιού για να αποφύγει το μπάνιο και χτυπήθηκε από ένα φορτηγό. Εκείνη παρέμεινε ακίνητη στο οδόστρωμα και όταν η Αστυνομία έφτασε στο σημείο ένας αστυνομικός που νόμιζε ότι το σκυλί ήταν ετοιμοθάνατο και υπέφερε το… πυροβόλησε στο κεφάλι για να το γλιτώσει από την ταλαιπωρία. Η σφαίρα βρέθηκε κάτω από το δεξί της μάτι.

Το Κέντρο Προστασίας Ζώων έφτασε στο σημείο για να παραλάβει το «νεκρό» ζώο, βάζοντάς το μέσα σε μια πλαστική σακούλα και στη συνέχεια στον… καταψύκτη. Δύο ώρες αργότερα, ένας εργαζόμενος του Κέντρου άνοιξε τον καταψύκτη και βρήκε την Dosha κάθεται πάνω στην τσάντα.

Η σφαίρα πέρασε κατά μήκος του κρανίου του σκυλιού και ξυστά από τον εγκέφαλό της, σταματώντας κάτω από το σαγόνι της. Επίσης υπέφερε από υποθερμία, αλλά δεν είχε σπασμένα οστά από το αρχικό ατύχημα με το φορτηγό. Τα θραύσματα σφαιρών απομακρύνθηκαν αλλά της έμεινε κάποια απώλεια ακοής στο δεξί αυτί. Μικρή απώλεια εν τέλει σε σχέση με το γεγονός ότι τρεις φορές κατάφερε να νικήσει το θάνατο! Για το λόγο αυτό το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες της έδωσε τιμητικά τον τίτλο του πιο τυχερού σκυλιού στον κόσμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο νοσοκομείο της Ρόδου η Μάριαν Φέιθφουλ


Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται από το μεσημέρι η Βρετανίδα τραγουδίστρια Μάριαν Φέιθφουλ η οποία βρισκόταν για διακοπές στο νησί.



Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Βρετανίδα που είναι τακτική επισκέπτρια της Ρόδου, έσπασε το πόδι της και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Η επέμβαση έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία και η Μάριαν Φέιθφουλ παραμένει στο νοσοκομείο χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανός συγγραφέας: Τα μάρμαρα δεν ανήκουν σε εμάς


«Για πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος με τις διακοπές και την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Έκανα λάθος και για τα δύο». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το άρθρο του για την εμπειρία του από την Ελλάδα ο Βρετανός συγγραφέας Χάουαρντ Τζέικομπσον σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Independent.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διάσημος συγγραφέας, στο παρελθόν ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Η άποψη του ομώς αυτή άλλαξε όταν επισκέφθηκε για πρώτη χωρά την χώρα μας

«Όταν βρίσκεσαι στο εκπληκτικό Μουσείο της Ακρόπολης και παίρνεις το δείπνο σου σε ένα εστιατόριο με θέα τον ίδιο τον Παρθενώνα όλα αλλάζουν. Ξαφνικά συνειδητοποιώ το κενό. Την απουσία των μαρμάρων. Ξαφνικά καταλαβαίνεις πως τα μάρμαρα δεν ανήκουν σε εμάς. Μια τρελή παρόρμηση με καταλαμβάνει. Θέλω να φωνάξω στους Έλληνες πως θα τους φέρω εγώ προσωπικά πίσω τα μάρμαρα. Κοιτάζω το απαλό καστανό χρώμα των ματιών τους, όπως θα έκανε ο Λόρδος Μπάιρον πριν από χρόνια και με κυριεύει μια έκσταση συντροφικότητας. Όχι μόνο θα φέρω πίσω τα μάρμαρα αλλά θα γκρεμίσω ακόμα και τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου».

Δείτε το βίντεο του Alpha




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για σκούτερ μια... βαλίτσα


Του πήρε 10 ολόκληρα χρόνια αλλά κατάφερε να μετατρέψει τη βαλίτσα του σε σκούτερ!

Ο λόγος για έναν Κινέζο που τώρα πλέον κινείται στους δρόμους κάπως έτσι...






Διαβάστε περισσότερα...

Πολύχρωμα κύματα στα βράχια


Ο Γάλλος φωτογράφος Arnaud Lajeunie που ζει και εργάζεται στο Παρίσι συλλαμβάνει εντυπωσιακές εικόνες των κυμάτων του ωκεανού που βάφονται με ζωηρά χρώματα.

Χρησιμοποιώντας βαφές με βάση τη ζάχαρη, ο Arnaud παρεμβαίνει τεχνητά στη φύση χρωματίζοντας τα κύματα με ένα πλήθος φωτεινά χρώματα, από το έντονο πράσινο και το βαθύ λουλακί μέχρι το πορτοκαλί και το κόκκινο, δημιουργώντας οπτικά εντυπωσιακές σκηνές που ξεφεύγουν από το παραδοσιακό τοπίο του γαλάζιου των θαλασσών.

«Με την αφύσικη αυτή εμφάνιση των νερών θέλω να προκαλέσω το κοινό αίσθημα και να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο ώστε να σκεφτεί λίγο παραπάνω τη μόλυνση των ωκεανών και των θαλασσών στον κόσμο. Η ρύπανση απομακρύνει τον άνθρωπο από τη φύση και ο δεσμός μεταξύ μας σπάει», εξηγεί ο ίδιος για το έργο του.


























Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...