Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

«Αν νομίζεις πως χάρη στον ανδρισμό σου, μπορείς να με φέρεις στη κορύφωση, να ξέρεις ότι προσποιούμαι»


Η επιστολή μιας πρώην ιερόδουλης προς τους πελάτες της.

Την «ωμή» πραγματικότητα, όπως τη βιώνει μια ιερόδουλη, περιγράφει μια γυναίκα που για χρόνια εργάστηκε σε διάφορους οίκους ανοχής της Δανίας.

Η Tanja Rahm εργαζόταν σαν ιερόδουλη μέχρι τα 23 της όποτε και εγκατέλειψε την πορνεία για να γίνει σεξολόγος και θεραπεύτρια.

Η ίδια συνέγραψε μια επιστολή-γροθιά στο στομάχι, απευθυνόμενοι στους άντρες-πελάτες. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στο «Prostitution Narratives: Stories of survival in the Sex Trade», το βιβλίο των Caroline Norma και Melinda Tankard Reist.

Διαβάστε την…

«Αγαπητέ, πελάτη του σεξ

Αν θεωρείς ότι εγώ ένιωσα έλξη προς εσένα, τότε κάνεις τρομερό λάθος. Δεν είχα ποτέ καμία επιθυμία να πάω στη δουλειά, ούτε μια φορά. Το μόνο πράγμα στο μυαλό μου, ήταν να βγάλω λεφτά και γρήγορα. Μην μπερδέψεις το γεγονός, ότι επειδή είναι εύκολα λεφτά, ήταν πάντα εύκολα για μένα. Γρήγορα ναι. Γιατί γρήγορα έμαθα ότι τα "κόλπα" που σου έκανα για να "ολοκληρώνεις" γρήγορα, τα έκανα μόνο και μόνο για να τελειώσουμε και να φύγεις από πάνω μου όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Κι όχι, δε με ερέθισες ποτέ κατά τη διάρκεια της πράξης. Ήμουν μια τέλεια ηθοποιός. Για χρόνια, είχα την ευκαιρία να εξασκούμαι στο να μη σκέφτομαι τίποτα. Οι σκέψεις μου, όσο ήμασταν μαζί, ήταν αλλού. Κάπου, όπου δεν μπορούσες να μου κλέβεις τον αυτοσεβασμό…

Αν πιστεύεις ότι μου κάνεις χάρη που με πληρώνεις για 30 λεπτά ή μια ώρα, τότε κάνεις λάθος. Θα προτιμούσα να γινόταν όλο αυτό, πολύ πιο γρήγορα. Όταν θέλεις να μου το παίξεις σωτήρας, ρωτώντας με τι γυρεύει ένα τόσο όμορφο κορίτσι σε ένα τέτοιο μέρος, χάνεις το φωτοστέφανο σου όταν μου ζητάς να ξαπλώσω και βάζεις όλη σου τη δύναμη πάνω στο σώμα μου.

Αν νομίζεις πως χάρη στον ανδρισμό σου, μπορείς να με φέρεις στη κορύφωση, να ξέρεις ότι προσποιούμαι. Θα μπορούσα να κερδίσω χρυσό μετάλλιο στην προσποίηση. Προσποιούμαι τόσο καλά, που ο ρεσεψιονίστ, πέφτει από την καρέκλα του από τα γέλια. Τι περίμενες; Είσαι ο νούμερο πέντε, ή ο έκτος ή όγδοος εκείνη την ημέρα.

Νομίζεις ότι ερεθίζομαι, σωματικά ή πνευματικά, με το να κάνω σεξ με άντρες που δεν επιλέγω εγώ η ίδια; Ούτε καν. Τα γεννητικά μου όργανα έχουν "καεί" από τα προφυλακτικά και τα λιπαντικά. Και κουράστηκα. Κουράστηκα τόσο, που συχνά πρέπει να είμαι προσεκτική όταν κλείνω τα μάτια για να μην αποκοιμηθώ, ενώ συνεχίζω και "συμμετέχω" στην ερωτική πράξη.

Αν νομίζεις ότι με πληρώνεις για να ακούω τις ψιλοκουβέντες σου, τότε ξανασκέψου το. Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για τις δικαιολογίες σου. Δεν με ενδιαφέρει αν με τη γυναίκα σου δεν κάνετε σεξ. Όταν πιστεύεις ότι σε συμπονώ και σε κατανοώ, τότε σίγουρα είναι ψέμα. Δε νιώθω παρά περιφρόνηση για σένα.

Όταν υμνείς εμένα και το σώμα μου, ή τις σεξουαλικές μου ικανότητες, απλά είναι σαν να κάνεις εμετό πάνω μου. Δε βλέπεις τον άνθρωπο πίσω από τη μάσκα… Στην πραγματικότητα, δε λες ποτέ εκείνες τις σκέψεις που θέλω να ακούσω. Αντίθετα, λες αυτά που εσύ έχεις ανάγκη να ακούσεις. Λες, προκειμένου να διατηρήσεις την αυταπάτη, και σταματάς να σκέφτεσαι πώς κατέληξα εδώ, όταν ήμουν μόλις 20 ετών. Βασικά, δεν σε ενδιαφέρει καθόλου. Γιατί έχεις μόνο ένα στόχο- να δείξεις τη δύναμή σου, πληρώνοντας με για να χρησιμοποιήσεις το σώμα μου για ευχαρίστηση.

Και όχι, δεν πηγαίνω σπίτι όταν εσύ τελειώνεις. Εγώ, συνεχίζω να εργάζομαι, λέγοντας στον επόμενο πελάτη ακριβώς την ίδια ιστορία που θέλει να ακούσει. Είστε τόσο απορροφημένοι από τη λαγνεία σας…

Όταν αγοράζεις το σεξ, αυτό λέει πολλά για σένα, για την ανθρωπιά σου, για τη σεξουαλικότητά σου. Για μένα, είναι αδυναμία. Η πορνεία υπάρχει γιατί είσαι μισογύνης και γιατί ενδιαφέρεσαι για τις σεξουαλικές σου ανάγκες. Σε λυπάμαι, ειλικρινά, επειδή νομίζεις ότι το σεξ είναι να εκσπερματώνεις μέσα στον κόλπο μιας ξένης.

Είχα πολλές εμπειρίες ως ιερόδουλη. Με ώθησε ώστε να γράψω αυτό το γράμμα σε σένα. Εσύ, φυσικά, περνιέσαι για ένας από τους καλούς πελάτες. Αλλά δεν υπάρχουν καλοί πελάτες…

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Tanja Rahm»






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ημερολόγιο ενός ηδονοβλεψία


Ματάκιας ιδιοκτήτης μοτέλ κατέγραφε για 29 χρόνια τις ερωτικές περιπτύξεις των πελατών του.

Η ιστορία που ακολουθεί ξεκινάει τη δεκαετία του '60. Ο Gerald Foos αγοράζει μαζί με την σύζυγό του Donna, το Manor House, ένα μικρό μοτέλ στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Μία ιδέα τού γεννήθηκε ξαφνικά στο μυαλό.

Γιατί να μην παρακολουθεί την ιδιωτική ζωή των πελατών τους μέσα από κρυφές κάμερες; Τοποθέτησε κρυφές κάμερες στα δωμάτια και παρακολουθούσαν μαζί με τη γυναίκα του όσα οι πελάτες τους έκαναν στο κρεβάτι ή στο ντους, ενώ σχολίαζαν και τους καυγάδες τους. Με λίγα λόγια ζούσαν τις ζωές των άλλων πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ο Foos συνήθιζε να βλέπει το υλικό είτε μαγνητοσκοπημένο είτε σε real time στη σοφίτα του μοτέλ πότε μαζί με τη γυναίκα του και πότε μόνος του. Κάποιες φορές μάλιστα παρακολουθούσαν τα βίντεο και παράλληλα έκαναν σεξ.

Η διαστροφή του δεν σταματούσε εδώ. Υπέβαλλε τους πελάτες του σε διάφορα… τεστ. Τους άφηνε βαλίτσες με χρήματα, τα οποία ήταν πλαστά χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν, μέσα στα δωμάτια για να δει ποιος θα τα γύριζε πίσω στη ρεσεψιόν ή ποιος θα τα έπαιρνε και θα έφευγε από το μοτέλ σαν κύριος.



Το παράδοξο είναι ότι ο ίδιος ο Foos, όχι μόνο δεν είχε ενδοιασμούς για αυτό που έκανε αλλά ήθελε να μάθει και κάποιος άλλος να μάθει τα κατορθώματά του και αργότερα να διηγηθεί την ιστορία του. Έτσι τη δεκαετία του '80 έστειλε μία επιστολή στον δημοσιογράφο Guy Talese με την οποία του αποκάλυπτε τα πάντα.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε και η γνωριμία των δύο αντρών...



Στην επιστολή ο αυτοαποκαλούμενος ως «ο ηδονοβλεψίας», ομολογούσε ότι διάλεγε τους πιο εμφανίσιμους πελάτες τους οποίος έβαζε στα δωμάτια Big Brother για να έχει καλό υλικό. Εκεί αποκάλυπτε ότι στο ξενοδοχείο υπήρχε μία σοφίτα στην οποία παρακολουθούσε τις κάμερες πότε μόνος του και πότε μαζί με την σύζυγό του και μάλιστα κάλεσε τον δημοσιογράφο να την επισκεφτεί.

Η απίστευτη ιστορία του Foos, έρχεται στο φως μέσα από το εκτενές άρθρο του Gay Talese για λογαριασμό του New Yorker. Ο ιδιοκτήτης του μοτέλ συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί η ιστορία του, λέγοντας: «Εύχομαι να μην θεωρηθώ ανώμαλος, αλλά πρωτοπόρος ερευνητής του σεξ». Η ιστορία θα κυκλοφορήσει και σε βιβλίο με τίτλο: «Το ημερολόγιο ενός ηδονοβλεψία».

Ο Foos περιγράφει τον εαυτό του ως έναν «σεξολόγο ερευνητή και κοινωνιολόγο επιστήμονα» που παρακολουθούσε τις ερωτικές περιπτύξεις των φιλοξενούμενων του με σκοπό, όπως λέει, να μελετήσει το ανθρώπινο είδος. Αρνείται κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό «εγκληματίας ηδονοβλεψίας» και δεν ανησυχεί αν το FBI του χτυπήσει την πόρτα. «Να με πιάσουν ποιοι; Εκείνοι που είναι ο ίδιος ο Big Brother;».


Οι μαρτυρίες ενός «ματάκια»



Στις σημειώσεις του ο Gerald Foos κατέγραφε τις μικρές ανθρώπινες ιστορίες που εκτυλίσσονταν στα δωμάτια. Όπως είναι φυσικό κάποιες από αυτές του τράβηξαν το ενδιαφέρον…

Από το ημερολόγιο του για ένα ζευγάρι που είχε έρθει από το Σικάγο: «Μετά από χάδια και φιλιά, εκείνος έχει στύση. Χωρίς άλλα προκαταρκτικά, εισέρχεται μέσα της. Ο άντρας έρχεται σε οργασμό μέσα σε πέντε λεπτά στην ίδια στάση. Εκείνη δεν δείχνει να έχει οργασμό. Η γυναίκα σηκώνεται και πάει στο μπάνιο. Εκείνος δεν ενδιαφέρεται για τη σύζυγο του. Δεν μοιάζουν να είναι ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι. Ελπίζω τα πράγματα μεταξύ τους να βελτιωθούν στο μέλλον».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Η γυναίκα βγάζει τα παπούτσια της και τα ψεκάζει με ένα άρωμα. Μετά από το μπάνιο της αφιερώνει μία ολόκληρη ώρα για τα μαλλιά της. Είναι 50 χρονών. Φαντάσου πόσο χρόνο έχει ξοδέψει στη ζωή της για τον καλλωπισμό της! Εκείνος κοιμάται, δεν θα κάνουν σεξ σήμερα. Το πρωί τον ξύπνησε κάνοντας του στοματικό έρωτα».

Το 1977 μάλιστα έγραψε στον δημοσιογράφο ότι έγινε μάρτυρας ενός φόνου. Ένας άντρας στραγγάλισε μία γυναίκα μέσα στο ξενοδοχείο και ότι ο ίδιος είχε καταγράψει τα πάντα στην κάμερα. Ωστόσο ο δημοσιογράφος Talese ψάχνοντας στα αρχεία της αστυνομίας δεν μπόρεσε να βρει συμβάν που να ταιριάζει με όσα του περιέγραψε ο ηδονοβλεψίας ιδιοκτήτης μοτέλ.

Καταγραφή των σεξουαλικών τάσεων της εποχής

Μέχρι το 1995 που πούλησε το μοτέλ, ο Foos κρατούσε αναλυτικές σημειώσεις από τα όσα διαδραματίζονταν στα δωμάτια του μοτέλ τις οποίες στη συνέχεια έστελνε στον δημοσιογράφο Guy Talese. Μάλιστα, ως «ερευνητής-επιστήμονας» έβγαζε και τα συμπεράσματά του ως προς τις σεξουαλικές τάσεις της εποχής.

Το 1973 κατέγραψε 184 οργασμούς ανδρών και 33 γυναικών αντιστοίχως. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά του, το 12% των ζευγαριών έκαναν σεξ παραπάνω από μία φορά το βράδυ, το 62% είχαν μέτρια σεξουαλική δραστηριότητα, το 22% είχαν χαμηλή σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ το 3% δεν έκαναν καθόλου σεξ. Στις αναφορές του, γράφει μεταξύ άλλων πως τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια συνήθιζαν να έρχονται σε επαφή με «ιεραποστολικό σεξ».
«Καμία ομοιότητα με την υπόθεση της Erin Andrews»



Ο Foos ζει σήμερα στο Denver με τη δεύτερη σύζυγο του, Anita, μετά τον θάνατο της Donna. Έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που ο Foos πούλησε το δεύτερο μοτέλ που είχε στην κατοχή του από το 1991 μέχρι το 1998. Έτσι, τα αδικήματα του που αφορούσαν τη ζωή στο μοτέλ, έχουν παραγραφεί…

Ο ίδιος θέλησε να αναφερθεί και στην υπόθεση της Erin Andrews, της αμερικανίδας ρεπόρτερ αθλητικών εκπομπών Erin Andrews που κέρδισε μια δικαστική απόφαση ύψους 55 εκατ. δολαρίων εναντίον του άνδρα που την βιντεοσκόπησε γυμνή και του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Νάσβιλ των ΗΠΑ.

Η παρουσιάστρια είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του ξενοδοχείου και του Michael Barrett, όταν ο τελευταίος ζήτησε να του δοθεί το δωμάτιο δίπλα σε αυτό της παρουσιάστριας και εν συνεχεία άνοιξε μια τρύπα στον τοίχο και τη βιντεοσκόπησε γυμνή. Το 2009 βίντεο με τις γυμνές φωτογραφίες της έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας ψυχολογικό τραύμα στην Andrews, το οποίο δεν έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα.

Ο Gerard Foos σε συνέντευξή του ξεκαθαρίζει ότι δεν βλέπει καμία ομοιότητα με την δική του περίπτωση: «Αυτός ο άνθρωπος έδωσε το βίντεο της Andrews στο διαδίκτυο. Εγώ δεν εξέθεσα ποτέ κανέναν δημοσίως. Τα βίντεο μου ήταν για προσωπική μου χρήση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφιακή αναπαράσταση δείχνει τον Τιτανικό να βυθίζεται


Δείτε λεπτό προς λεπτό το εντυπωσιακό animation.

Η ιστορία του Τιτανικού είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους και το μοιραίο τέλος του έχει μείνει στην ιστορία. Πλέον όποιος ενδιαφέρεται για τις τελευταίες ώρες του πλοίου και για το θρυλικό ναυάγιό του μπορεί να το παρακολουθήσει όλο σε πραγματικό χρόνο- είναι διάρκειας 2 ωρών και 40 λεπτών- σε ένα εξαιρετικά λεπτομερές animation.

Στο βίντεο αναπαρίσταται κάθε στιγμή από την ώρα που το πλοίο προσέκρουσε στο παγόβουνο μέχρι που χάθηκε στα νερά της Αρκτικής.

Στην οθόνη εμφανίζονται και «λεζάντες» με τον ακριβή χρόνο που συνέβη τι κάθε τι, όπως το πότε άρχισε να παίζει η ορχήστρα μέχρι πότε έπεσε η κάθε σωστική λέμβος.

Συνοδευόμενο από ατμοσφαιρικό ήχο, το βίντεο αρχίζει στις 11:39 μμ της 14η1 Απριλίου 1912, όταν το πλήρωμα πρόσεξε για πρώτη φορά το μοιραίο παγόβουνο.

Οι δημιουργοί του, σύμφωνα με τη Daily Mail, σχεδιάζουν να το μετατρέψουν και σε παιχνίδι με τίτλο «Titanic Honor & Glory», στο οποίο οι παίκτες θα κάνουν το ταξίδι τους με το καταραμένο πλοίο, όπως αυτό έγινε το 1912. Πάνω στο πλοίο οι παίκτες θα μπορούν να βιώνουν στιγμές του ταξιδιού αλλά και τη βύθισή του, αλληλεπιδρώντας και με ιστορικούς χαρακτήρες.

«Η δημιουργική ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους που μεγάλωσαν με τον απόηχο αυτής της καταστροφής, με σεβασμό σε αυτούς που χάθηκαν και ήθελε να τα δει όλα να αναβιώνουν», αναφέρουν οι δημιουργοί στην ιστοσελίδα τους.

«Θέλουμε όλα να γίνουν σωστά, θέλουμε να αφηγηθούμε τις ιστορίες των επιζώντων και των θυμάτων», πρόσθεσε.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ: Γυναίκα πηδά από τον τρίτο όροφο για να γλιτώσει από τις φλόγες


Μια 47χρονη στην Ισπανία σώθηκε από θαύμα όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα της. Η γυναίκα φορώντας μόνο τα εσώρουχα της, βγήκε από το παράθυρο και πήδηξε στο κενό.

Τελικά κατάφερε να σωθεί χάρη στη βοήθεια των γειτόνων της που κράτησαν μία κουβέρτα στην οπόια έπεσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο θώρακα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστρέφει, για να τρέξει μαραθώνιο με προσθετικό πόδι


Η Αντριάνα Χέισλετ-Ντέιβις είχε την ατυχία να βρίσκεται ανάμεσα στους δρομείς που βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Τέτοιες ημέρες, τρία χρόνια, οι βομβιστικές επιθέσεις στο σημείο τερματισμού στο μαραθώνιο της Βοστόνης είχαν σπείρει τον πανικό. Και η 35χρονη σήμερα Χέισλετ-Ντέιβις ήταν εκεί, χάνοντας το αριστερό της πόδι.

Σε μια στιγμή άλλαξαν τα πάντα στη ζωή της, επαγγελματίας χορεύτρια, είδε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα πάντα να χάνονται.

Όμως, δεν λύγισε, πάλεψε να σταθεί ξανά στα πόδια της και η απόφασή της να επιστρέψει και να πάρει μέρος στο φετινό 120ό μαραθώνιο της Βοστόνης, που γίνεται τη Δευτέρα (18/4) βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας στις ΗΠΑ.

«Πολλοί σκέφτονται τη γραμμή τερματισμού, εγώ σκέφτομαι τη γραμμή εκκίνησης» δήλωσε η Χέϊσλετ-Ντέιβις, που θα πάρει μέρος στον αγώνα μαζί με μια ομάδα 31 δρομέων, που επέζησαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2013.

Η Χέϊσλετ-Ντέιβις πλέον κινείται με προσθετική λεπίδα, το ένα πόδι είναι μικρότερο από το άλλο, με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά αυτό δεν την ενοχλεί.

«Για εμένα το ζητούμενο ήταν να βρω μια νέα πρόκληση, μια νέα ημέρα στη ζωή μου» συμπλήρωσε, στέλνοντας το δικό της μήνυμα




Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρανσέξουαλ εξομολογείται: Με βίασαν πάνω από 2.000 φορές σε αντρικές φυλακές


Τέσσερα εφιαλτικά χρόνια πίσω από τα σίδερα για κλοπή αυτοκινήτου.

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε στις αντρικές φυλακές Boggo Road Prison στην Αυστραλία, μία τρανσέξουαλ. Η ίδια, συστήνεται με το όνομα Mary, και εξομολογείται ότι τη βίασαν 2.000 φορές στο news.com.au.

Η ίδια πέρασε τέσσερα χρόνια στη φυλακή για κλοπή αυτοκινήτου και όπως εξομολογείται ο εγκλεισμός της εκεί ήταν «η απόλυτη κόλαση στη Γη». Οι συνθήκες ήταν άθλιες, ενώ η συμπεριφορά των αντρών κρατουμένων ήταν πολύ κακή. Πέρα από τον βιασμό, έζησε άλλη μία στιγμή την οποία δεν θέλει να θυμάται.

«Μια επίσης ντροπιαστική στιγμή ήταν όταν αναγκάστηκα να γδυθώ για πρώτη φορά στη φυλακή, για να μου κάνουν σωματικό έλεγχο. Πολλοί εκεί μέσα δεν ήξεραν ότι είμαι τρανσέξουαλ. Τότε το έμαθαν και άρχισαν τα προβλήματα» λέει η ίδια.

Η ίδια προσπάθησε να αποδράσει τρεις φορές για να ξεφύγει από τον εφιάλτη και την κακοποίηση. Τι κι αν όλα αυτά συνέβησαν την δεκαετία του 1990, δεν κατάφερε ποτέ να συμφιλιωθεί με όσα έζησε πίσω από τα σίδερα και να έχει μία φυσιολογική ζωή όταν πια ήταν ελεύθερη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξομολογήσεις μιας 29χρονης εθισμένης στο σεξ


Το πρόβλημα της τής κόστισε τη δουλειά της και την έβαλε σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο εθισμός της Sami Walton της κόστισε τη δουλειά της και πολλούς από τους φίλους της. Η 29χρονη δεν παλεύει με ουσίες ή τζόγο αλλά με το διαρκές… πάθος της, καθώς είναι εθισμένη στο σεξ.

Υπάρχουν ημέρες εξαντλητικές για τον 38χρονο σύντροφό της James Keates, με τον οποίο κάνει σεξ έως και δέκα φορές μέσα σε ένα 24ωρο ενώ το ρεκόρ τους είναι 40 φορές σε ένα Σαββατοκύριακο!

Η ίδια επιχειρεί να ξορκίσει το «μύθο» γύρω από το θέμα και να κάνει τον κόσμο να συνειδητοποιήσει πως ο εθισμός της είναι ένα πραγματικό πρόβλημα και όχι αστείο.

«Οι περισσότεροι άνδρες νομίζουν πως θα τους άρεσε πολύ να έχουν μια σύντροφο που χρειάζεται τόσο πολύ σεξ, αλλά η αλήθεια είναι πως κανένας από τους πρώην συντρόφους μου δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί», εξομολογήθηκε η 29χρονη Βρετανίδα.



«Είμαι τυχερή που έχω τον James. Όχι μόνο έχει την αντοχή που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μου αλλά είναι επίσης πολύ υποστηρικτικός και δεν με κρίνει όταν έχω μια κακή μέρα», λέει.

Πάντως και για τις ημέρες που ο 38χρονος δεν μπορεί άλλο, η Walton έχει ολόκληρη συλλογή sex toys.

«Τον πρώτο καιρό ένιωθα σαν να έχω κερδίσει το λαχείο. Αλλά τώρα που μεγαλώνω είναι κάποιες φορές εξαντλητικό και ξέρω πως επηρεάζει και τη Sami. Εγώ απλώς προσπαθώ όσο μπορώ να δείχνω κατανόηση», λέει από την πλευρά του ο Keates.



Για τη Walton όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την ηλικία των 20, όταν χώρισε από τον επί πολλά χρόνια σύντροφό της. Άρχισε να κάνει σεξ ανεξέλεγκτα και γύριζε σε διάφορα μέρη της Βρετανίας για ραντεβού με άνδρες και γυναίκες.

Κατέληξε να μην πηγαίνει στη δουλειά και να κοιμάται τόσο με «friends with benefits» όσο και με αγνώστους ενώ βρέθηκε και σε «επικίνδυνες καταστάσεις» καθώς επέστρεφε στο σπίτι της με ανθρώπους για τους οποίους δεν ήξερε το παραμικρό.

Για την 29χρονη η καθοριστική στιγμή ήρθε το 2010 όταν ξύπνησε μια μέρα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της και συνειδητοποίησε πως αντιμετώπιζε ένα αδιαμφισβήτητο πρόβλημα.



Λίγο μετά έχασε τη δουλειά της.

Όταν επισκέφθηκε γιατρό εκείνος της έδωσε….αγχολυτικά ενώ ο χρόνος αναμονής για να δει ειδικό σύμβουλο ήταν πολύ μεγάλος.

Έξι μήνες αργότερα η ζωή της πήρε και πάλι άλλη τροπή όταν γνώρισε τον James μέσω κοινών φίλων κι εκείνος έγινε πηγή ασφάλειας και ανακούφισης για εκείνη.

Ο Keates λέει πως ήταν προφανές πως η σύντροφός του ήταν εθισμένη στο σεξ, και μάλιστα από την πρώτη στιγμή, αλλά εκείνος της είπε να συζητούν για το θέμα αυτό- όπως και κάνουν τα τέσσερα χρόνια της σχέσης τους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σουφραζέτες, γυναίκες «στα όπλα» για το δικαίωμα ψήφου


Τα πρόσωπα που ενέπνευσαν την ταινία.

Έσπαγαν βιτρίνες, τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, μάθαιναν ζίου ζίτσου για να μπορούν να αμύνονται, συγκρούονταν σώμα με σώμα με τις δυνάμεις ασφαλείας. Πρόκειται για τις γυναίκες που έμειναν στην ιστορία ως σουφραζέτες, ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε, για πρώτη φορά, από τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail για τις πρώτες αυτές φεμινίστριες. Η λέξη έχει τις ρίζες της στη γαλλική λέξη «suffrage», που σημαίνει δικαίωμα ψήφου, το οποίο και διεκδίκησαν μαχητικά στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Τα έντονα αυτά πάθη του παρελθόντος επανήλθαν στο προσκήνιο με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Σουφραζέτα», με πρωταγωνίστριες τις Κάρεϊ Μάλιγκαν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Μέριλ Στριπ. Μάλιστα, στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο πριν από μερικούς μήνες, περισσότερες από 100 φεμινίστριες ξάπλωσαν στο κόκκινο χαλί, διαμαρτυρόμενες για τις περικοπές σε υπηρεσίες υποστήριξης γυναικών - θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.



Η ταινία αφηγείται την ιστορία των σουφραζετών στη Βρετανία που μάχονταν για το δικαίωμά τους στην ψήφο, συχνά με βίαιους τρόπους. Από τη μεγάλη οθόνη περνούν πρόσωπα ιστορικά αλλά και χαρακτήρες, η έμπνευση για τους οποίους αντλήθηκε από τις ιστορίες και τη δράση πραγματικών γυναικών της εποχής.
Χάνα Μίτσελ

Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι η σουφραζέτα Μοντ Γουατς, πρόσωπο μυθικό το οποίο υποδύεται η Κάρεϊ Μάλιγκαν. Οι δημιουργοί της ταινίας εμπνεύστηκαν την ιστορία της από τις γυναίκες της εργατικής τάξης στη Βρετανία που πολέμησαν για το δικαίωμα ψήφου τους. Μία γυναίκα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον χαρακτήρα ήταν η Χάνα Γουέμπστερ Μίτσελ.



Γεννημένη σε φτωχή οικογένεια το 1872, η Μίτσελ μεγάλωσε βιώνοντας την άνιση μεταχείριση: Ενώ η ίδια έπρεπε να μπαλώνει τις κάλτσες των αδερφών της, εκείνοι μπορούσαν να χαλαρώνουν. Ως ενήλικας, θεωρούσε αρχικά ότι ο αγώνας για τη γυναικεία ψήφο ήταν ένα ζήτημα που αφορούσε τη μεσαία τάξη, καθώς υπήρχαν προϋποθέσεις ύπαρξης περιουσίας για τους ψηφοφόρους. Συνεπώς, η επέκταση του δικαιώματος δεν θα αφορούσε γυναίκες όπως η ίδια.

Συνεπώς, η Μίτσελ, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και μοδίστρα, αφιέρωσε την ενέργειά της στο Ανεξάρτητο Εργατικό Κόμμα (Independent Labour Party). Γρήγορα ωστόσο διαπίστωσε πως η δράση του εστίαζε περισσότερο στο καθολικό δικαίωμα ψήφου για τους άνδρες. Το 1904, η Μίτσελ θα ενταχθεί στην Κοινωνική και Πολιτική Ένωση Γυναικών, ομάδα της οποίας ηγείτο η Έμελιν Πάνκχερστ και τα μέλη της οποίας έγιναν γνωστά ως σουφραζέτες.



Το 1906, μετά τη διακοπή μιας πολιτικής συνάντησης, η Μίτσελ κατηγορήθηκε για παρεμπόδιση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ημερών. Οι σουφραζέτες που προέρχονταν από την εργατική τάξη και είχαν οικογενειακές υποχρεώσεις συχνά αντιμετώπιζαν περισσότερες δυσκολίες εξαιτίας της κράτησής της. Σε αντίθεση με τις περισσότερες γυναίκες της μεσαίας και της ανώτερης τάξης, δεν είχαν στη διάθεσή τους υπηρέτες για να αναλάβουν το μαγείρεμα και το καθάρισμα κατά την απουσία τους. Η Μίτσελ δεν αποτελούσε εξαίρεση του κανόνα. Παρότι ο σύζυγός της ήταν σοσιαλιστής, δεν συμμεριζόταν τους στόχους της και αποφάσισε να πληρώσει το πρόστιμο προκειμένου να αποφυλακιστεί νωρίτερα. Όπως έγραφε η ίδια στην αυτοβιογραφία της, «οι περισσότερες από εμάς που ήμασταν παντρεμένες διαπιστώσαμε ότι ο αγώνας μας ενδιέφερε τους συζύγους μας λιγότερο από το δείπνο τους. Απλώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν για ποιο λόγο κάναμε τόση φασαρία για το θέμα…».

Η Μίτσελ εγκατέλειψε την Ένωση το 1907, εν μέρει λόγω απογοήτευσης από την Πάνκχερστ, όχι όμως και τον αγώνα για τη γυναικεία ψήφο.
Έμελιν Πάνκχερστ

Η Μέριλ Στριπ είναι η Έμελιν Πάνκχερστ. Παρότι ο ρόλος της είναι μικρός, υποδύεται τη σκληροπυρηνική γυναίκα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς από τους χαρακτήρες του έργου, όπως ακριβώς η Πάνκχερστ ενέπνευσε τις σουφραζέτες στην πραγματική ζωή.



Το 1903, η 45χρονη τότε χήρα αποφάσισε να ιδρύσει την Κοινωνική και Πολιτική Ένωση Γυναικών, ως μότο της οποίας καθιερώθηκε το «πράξεις, όχι λόγια». Στις ομιλίες της η Πάνκχερστ καλούσε σε μαχητική δράση. «Η μαχητικότητα έχει φέρει το ζήτημα της γυναικείας ψήφου εκεί που το θέλουμε, δηλαδή στην πρώτη γραμμή της πολιτικής πρακτικής», διακήρυττε το 1913.



Μεταξύ των ετών 1908 και 1914, η Πάνκχερστ φυλακίστηκε 13 φορές. Ξεκινούσε απεργίες πείνας, την άφηναν ελεύθερη και την ξαναέπιαναν μόλις η υγεία της βελτιωνόταν. Ο κύκλος αυτός έκλεισε με το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Πάνκχερστ κάλεσε τα μέλη της Ένωσης να συμβάλλουν στις πολεμικές προσπάθειες. Μετά τη λήξη του πολέμου, το 1918, είδε με ικανοποίηση να χορηγείται στις γυναίκες το περιορισμένο δικαίωμα ψήφου.
Μπάρμπαρα και Τζέρλαντ Γκουλντ

Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ εμφανίζεται στις «Σουφραζέτες» ως η φαρμακοποιός και κατασκευάστρια βομβών Ίντιθ Έλιν. Σε αντίθεση με τις άλλες πρωταγωνίστριες, ο σύζυγος της Ίντιθ θέλει οι γυναίκες να κερδίσουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Ένα πραγματικό ζευγάρι που στήριξε τον αγώνα αυτόν ήταν η Μπάρμπαρα Άιρτον Γκουλντ και ο σύζυγός της Τζέραλντ.



Η Μπάρμπαρα είχε σπουδάσει χημεία και ψυχολογία στο University College του Λονδίνου και έγινε μέλος της Ένωσης το 1906. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1910. Ο Τζέραλντ υποστήριξε τον αγώνα των σουφραζετών γράφοντας φυλλάδια για τα δικαιώματά τους. Το 1912, η Μπάρμπαρα συμμετείχε σε μια δράση της ομάδας που περιλάμβανε σπάσιμο βιτρινών καταστημάτων στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή. Το 1913, θα περάσει ένα διάστημα στη Γαλλία προκειμένου να αποφύγει και πάλι τη σύλληψη.

Ενοχλημένη από την ηγεσία της Ένωση, η Μπάρμπαρα θα αποχωρήσει από την ομάδα το 1914. Οι Γκουλντ θα συνεχίσουν όμως τον αγώνα τους και το 1914 θα βρεθούν μεταξύ των ιδρυτών της ομάδας United Suffragists, η οποία δεχόταν μέλη και των δύο φύλων. Η δράση της ομάδας θα τερματιστεί το 1918 όταν και θα χορηγηθεί στις γυναίκες το περιορισμένο δικαίωμα ψήφου.
Ίντιθ Γκάραντ



Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Interview η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ δήλωσε πως εμπνεύστηκε για τον χαρακτήρα της από τη σουφραζέτα Ίντιθ Γκάραντ, η οποία γεννήθηκε το 1872. Στην πραγματικότητα ήταν η ίδια η ηθοποιός που θέλησε ο χαρακτήρας της να έχει το όνομα Ίντιθ προς τιμή της Γκάραντ.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, οι σουφραζέτες βρίσκονταν συχνά αντιμέτωπες με παρενόχληση και επιθέσεις από την αστυνομία αλλά και από πολίτες. Χάρη όμως στη διδασκαλία πολεμικών τεχνών από την Γκάραντ, η οποία ξεκίνησε από το 1909, πολλές γυναίκες έμαθαν να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους με ζίου ζίτσου.



Σε συνδυασμό με το «σουφραζίτσου», όπως και άρχισε να αποκαλείται η παραπάνω εκπαίδευση, η Γκάραντ οργάνωσε μια προστατευτική δύναμη, που αποκλήθηκε «Ο Σωματοφύλακας», για την προστασία της Έμελιν Πάνκχερστ και άλλων ηγετικών προσώπων των σουφραζετών.
Όλιβ Χόκιν

Ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκε στο στόχαστρο της οργής των σουφραζετών ήταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ, ένας πραγματικός χαρακτήρας που επίσης κάνει την εμφάνισή του στην ταινία. Το 1913, οι σουφραζέτες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε μια άδεια κατοικία που χτιζόταν για τον ίδιο.



Οι δράστες της επίθεσης δεν βρέθηκαν ποτέ. Η Πάνκχερστ συνελήφθη μετά από δηλώσεις που έκανε για το θέμα: «Οι αρχές δεν πρέπει να ψάξουν για τις γυναίκες που έκαναν αυτό που έγινε χθες το βράδυ. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για την ενέργεια». Πάντως, η αστυνομία θεωρούσε ως βασική ύποπτη για την υπόθεση την Όλιβ Χόκιν. Παρότι ουδέποτε της ασκήθηκε δίωξη για τον βομβαρδισμό, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι της τον Μάρτιο του 1913. Μέσα σε αυτό εντοπίστηκε ένα «οπλοστάσιο σουφραζέτας», που περιλάμβανε οξύ, μια ψεύτικη πινακίδα, πέτρες, ένα σφυρί και συρματοκόφτες.

Αναφορές της αστυνομίας από την εποχή εκείνη δείχνουν επίσης ότι η Χόκιν βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση.
Έμιλι Ντέιβισον

Όπως και η Έμελιν Πάνκχερστ, η Έμιλι Ντέιβισον αποτελεί ένα πραγματικό πρόσωπο της ιστορίας που κάνει την εμφάνισή του στις «Σουφραζέτες». Επίσης όπως και η Πάνκχερστ, η δράση της Ντέιβισον είχε σημαντικό αντίκτυπο στο κίνημα για τη γυναικεία ψήφο.



Η γεννημένη το 1872 Ντέιβισον εντάχθηκε στην Κοινωνική και Πολιτική Ένωση Γυναικών το 1906 και σύντομα αφιέρωσε όλη της την ενέργεια στον αγώνα. Συμμετείχε σε εμπρησμούς, πετούσε πέτρες, ενώ κάποτε επιτέθηκε σε έναν άνδρα με μαστίγιο όταν τον πέρασε λανθασμένα για τον Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ. Συχνά έχει συνδεθεί με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του Λόιντ Τζορτζ, ωστόσο τα αρχεία δείχνουν πως η αστυνομία δεν τη θεωρούσε ύποπτη.

Η Ντέιβισον συνελήφθη εννιά φορές για τη δράση της. Ενώ βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα υποβλήθηκε 49 φορές σε αναγκαστική σίτιση, μια πρακτική που εφαρμοζόταν ευρέως σε σουφραζέτες που ξεκινούσαν απεργία πείνας στη φυλακή. Σε άρθρο της είχε χαρακτηρίσει τη διαδικασία αυτή ως «φριχτό βασανιστήριο».



Τον Ιούνιο του 1913 η Ντέιβισον τραυματίστηκε θανάσιμα όταν βρέθηκε μπροστά από το άλογο του βασιλιά της Αγγλίας. Οι πραγματικές της προθέσεις αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας: ορισμένοι πιστεύουν ότι θέλησε να βάλει στο άλογο του βασιλιά τα χρώματα των σουφραζετών (μωβ, λευκό και πράσινο). Το γεγονός ότι στην τσάντα της βρέθηκε ένα εισιτήριο επιστροφής με το τρένο και πως σχεδίαζε διακοπές στη Γαλλία, δείχνει πως στόχος της δεν ήταν να αυτοκτονήσει. Και πάλι, τα ακριβή γεγονότα παραμένουν θολά.

Ανεξαρτήτως των προθέσεών της, ο θάνατός της αποτέλεσε μια κομβική στιγμή για τις σουφραζέτες. Το κίνημά τους απέκτησε παγκόσμια προσοχή και 6.000 γυναίκες έδωσαν το «παρών» στην κηδεία, κάνοντας ουρά πίσω από το φέρετρό της.



Έπειτα από δεκαετίες αγώνων, η ισότητα της ψήφου μεταξύ αντρών και γυναικών στη Βρετανία επιτεύχθηκε το έτος 1928.

«Μην καταθέτετε τα όπλα. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει». Αν ζούσε σήμερα, αυτό είναι το μήνυμα που θα περνούσε η Έμελιν Πάνκχερστ προς τις γυναίκες, δήλωσε πρόσφατα η Μέριλ Στριπ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Saudia Airlines προσλαμβάνει αεροσυνοδούς


Τα απαιτούμενα προσόντα και τα έγγραφα που απαιτούνται για τις υποψήφιες.

Στην πρόσληψη αεροσυνοδών προχωράει η Saudia Airlines, στελεχώνοντας το εγχώριο και διεθνές δίκτυό της.

Απαιτούμενα προσόντα:

Ηλικία από 22 έως 30 έτη κατά τη στιγμή της πρόσληψης κι έως 35 έτη για τις υποψήφιες, οι οποίες διαθέτουν εμπειρία μεγαλύτερη των 6 μηνών στο επάγγελμα (η προϋπηρεσία θα αποδεικνύεται με τα σχετικά έγγραφα από τον προηγούμενο εργοδότη)
Απολυτήριο λυκείου
Καλή γνώση Αγγλικών
Ελάχιστο ύψος κατά την προέκταση των χεριών 212 εκατοστά, κανονικό ύψος και βάρος

Πλεονεκτήματα:

Ανταγωνιστικός αφορολόγητος μισθός
Διαμονή σε πλήρως επιπλωμένο και κλιματιζόμενο χώρο
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση
Δωρεάν και μειωμένα εισιτήρια
Οι υποψήφιες με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα πρέπει να στείλουν σκαναρισμένα τα σχετικά έγγραφα στα αγγλικά, στη διεύθυνση: medinarecruiting@gmail.com και hr@medinarecruiting.gr.

Απαραίτητα έγγραφα: βιογραφικό, πρόσφατη ολόσωμη φωτογραφία σε μέγεθος διαβατηρίου, αντίγραφο απολυτηρίου λυκείου, πιστοποιητικό γνώσης αγγλικής γλώσσας, διαβατήριο ή ταυτότητα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6984239377, 2104137027, 2106824633

Ημερομηνίες συνάντησης με τους υποψηφίους: 25/04, 26/04 και 27/04 στο Athens Ledra Hotel


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Βαζακόπουλου


O φίλος του μουσικού από την Σαντορίνη ισχυρίζεται ότι ομολόγησε κάτω από πίεση


20 μήνες μετά την εξαφάνιση του 21χρονου μουσικού στη Σαντορίνη, Τάκη Βαζακόπουλου, ο δικηγόρος του φίλου του που συνελήφθη για ανθρωποκτονία δήλωσε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ότι ομολόγησε κάτω από πίεση.

Ο Βούλγαρος φίλος του μουσικού είχε ομολογήσει ότι τον είχε σκοτώσει, αλλά ο δικηγόρος του κ. Γαβρίλης σημείωσε: "H θέση του είναι ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Υπήρξε πίεση, ακόμα και σωματική για να ομολογήσει".

Δείτε το βίντεο από το STAR:



---------------

O Κούγιας για το έγκλημα στη Σαντορίνη - Τι δήλωσε για τον βασικό ύποπτο


Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την οικογένεια του 21χρονου μουσικού από την Σαντορίνη, Τάκη Βαζακόπουλου, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 20 μήνες.

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι για να υπάρχει ένταλμα σύλληψης αναφερόμενος στον Βούλγαρο φίλο του 21χρονου, πρέπει να υπάρχουν σοβαρά στοιχεία.

"Οι εισαγγελείς και οι δικαστές δεν εκδίδουν εντάλματα σύλληψης για τα μάτια του κόσμου" τόνισε συγκεκριμένα στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα βγάζει αίμα από το στόμα σε τελετή εξορκισμού


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

«Τελετή εξορκισμού» απεικονίζει το βίντεο που ακολουθεί, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χωρίς να είναι σαφές το πού και το πότε καταγράφηκε.

Επειδή ωστόσο ένας από τους άνδρες που φαίνεται ακούγεται να μιλά ισπανικά, εικάζεται πως η τελετή βιντεοσκοπήθηκε στη Λατινική Αμερική.

Η τελετή εξορκισμού υποτίθεται πως απάλλαξε μια γυναίκα από έναν δαίμονα με αποτέλεσμα εκείνη να ουρλιάζει και να βγάζει αίμα από το στόμα.

Εκτός από το χώρο και το χρόνο που καταγράφηκε το βίντεο, άγνωστο είναι και το ιατρικό ιστορικό της γυναίκας.

Η «αναζωπύρωση» των εξορκισμών στη Νότια Αμερική συνδέεται με τον… πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με τη Daily Mail, ενώ όπως λέει ο Μεξικανός ιερέας Cesare Truqui στη Daily Telegraph «ο πάπας Φραγκίσκος μιλά για τον διάβολο όλη την ώρα κι αυτό σίγουρα έχει αυξήσει την εγρήγορση σχετικά με τους εξορκισμούς. Αλλά Όλοι οι Λατινοαμερικάνοι έχουν αυτή την ευαισθησία- για εκείνους η ύπαρξη του Διαβόλου είναι μέρος της πίστης τους».












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νοίκιασαν Ferrari για τον γάμο τους και... την κατέστρεψαν


Ένα ζευγάρι νοίκιασε μια Ferrari, αξίας 240.000 λιρών, για την ημέρα του γάμου τους.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν ήρθαν όπως τα είχαν σχεδιάσει οι δύο ερωτευμένοι, καθώς πριν προλάβουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, κατέστρεψαν το υπερπολυτελές αυτοκίνητο.

Το ατύχημα έλαβε χώρα στο Μπέρνλεϊ, στο Λάνκασιρ της Αγγλίας και στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε ό,τι απέμεινε από την Ferrari.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:





Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς ήταν το υπερπολυτελές αυτοκίνητο, πριν το ατύχημα:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδικές εξετάσεις - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι


Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν σε λιγότερο από ένα μήνα και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει ένα οδηγό με χρηστικές πληροφορίες προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Αναλυτικά:

Πότε μπορεί να βγει ένας υποψήφιος από την αίθουσα

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός/αναπληρωματικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται ο συνοδός να είναι καθηγητής του ίδιου Λυκείου που μετέχει με οποιαδήποτε ιδιότητα στη Λυκειακή Επιτροπή.

Αναβαθμολόγηση

Εφόσον η γραμματεία διαπιστώσει ότι η διαφορά των βαθμών των δύο βαθμολογητών είναι μεγαλύτερη των 12 μονάδων, τότε καλύπτονται με μαύρα αυτοκόλλητα οι βαθμοί του α΄ και β΄ βαθμ/τή και το γραπτό παραδίδεται στον γ΄ βαθμ/τή. Αφού ο γ΄ βαθμ/τής βαθμολογήσει με μαύρο στυλό και με την ίδια διαδικασία του β΄ βαθμ/τή, η γραμματεία αποσφραγίζει τους βαθμούς του α΄ και β΄ βαθμολογητή και παραδίδει το γραπτό στο ειδικό συνεργείο ελέγχου το οποίο προχωρά σε οπτικό έλεγχο της βαθμολογίας του α΄, β΄ και γ΄ βαθμολογητή, προκειμένου να διαπιστωθεί, ότι υπάρχει πλήρης αντιστοιχία της αναλυτικής βαθμολογίας και του συνολικού βαθμού που έβαλαν οι τρεις βαθμολογητές ανάμεσα στο στέλεχος και στο απόκομμα, χωρίς περαιτέρω έλεγχο των αθροισμάτων. Στην εξαιρετική περίπτωση που εντοπιστεί κάποια αναντιστοιχία μεταξύ στελέχους και αποκόμματος, καλείται ο α΄, β΄ή γ΄ βαθμ/τής για να την αποκαταστήσει.

Κατανομή υποψηφίων στις αίθουσες

Η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, γίνεται με αλφαβητική σειρά και με την ευθύνη της Λυκειακής Επιτροπής, η οποία συντάσσει ονομαστική κατάσταση εξεταζομένων σε κάθε αίθουσα. Η τοποθέτηση των υποψηφίων στις θέσεις και ο έλεγχος είναι ευθύνη των επιτηρητών. Παρέκκλιση επιβάλλεται στην περίπτωση αδελφών ή συγγενών υποψηφίων.

Τι δεν πρέπει να φέρουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Πότε μηδενίζεται ο υποψήφιος

Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παραγραφο 2 του άρθρου αυτού ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξετα− ζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέταση του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0). Η Λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

Αναβαθμολόγηση −Τελικός γραπτός βαθμός μαθήματος

Μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων κάθε μαθήματος σύμφωνα με τις διατάξεις του προηγούμενου άρθρου, η επιτροπή του Β.Κ. ελέγχει τις διαφορές βαθμολογίας μεταξύ των δύο βαθμολογητών κάθε γραπτού δοκιμίου. Αν η διαφορά βαθμολογίας είναι ίση ή μικρότερη των δώδεκα (12) μονάδων στην κλίμακα 0−100, τελικός γραπτός βαθμός υπολογιζόμενος στην κλίμακα (0−20) είναι το πηλίκο της διαίρεσης του αθροίσματος των βαθμών των δύο βαθμολογητών δια του δέκα (10).

Αν η διαφορά μεταξύ των βαθμολογιών του α ́ και β ́ βαθμολογητή είναι μεγαλύτερη από δώδεκα (12) μονάδες στην κλίμακα 0−100, τότε καλύπτονται από την Επιτροπή του Β.Κ. οι βαθμοί και των δύο βαθμολογητών και το γραπτό δίνεται για αναβαθμολόγηση σε τρίτο βαθμολογητή (αναβαθμολογητή). Ο τρίτος βαθμολογη− τής (αναβαθμολογητής), ο οποίος επιλέγεται μεταξύ των βαθμολογητών με μεγαλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία και είναι κατά προτίμηση Σχολικός Σύμβουλος ή Διευθυντής Λυκείου ή καθηγητής με βαθμό τουλάχιστον Δ ́ της οικείας ειδικότητας που έχει διδάξει το μάθημα, κατά προτίμηση για ένα τουλάχιστον έτος κατά την τελευταία διετία, διορθώνει το γραπτό δοκίμιο με μαύρο στυλό με την ίδια διαδικασία που αναφέρεται στο άρθρο 7 της παρούσης και αναγράφει αριθμητικώς και ολογράφως στο ειδικό πλαίσιο του γραπτού δοκιμίου το βαθμό αναβαθμολόγησης.

Τελικός γραπτός βαθμός του γραπτού δοκιμίου σε περίπτωση αναβαθμολόγησης του είναι το πηλίκο της διαίρεσης του αθροίσματος των δύο μεγαλύτερων βαθμών των βαθμολογητών δια του δέκα (10).

Υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικάθα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

Υποψήφιοι για σχολές ενστόλων

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

Υποψήφιοι με το 10%

Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2014 ή το 2015 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Υποψήφιοι με το 5%

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Αν κάποιος σπάσει το χέρι του λίγους μήνες πριν τις εξετάσεις μπορεί να εξεταστεί προφορικά;

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο μπορεί να εξεταστεί προφορικά. Αιτήσεις και δικαιολογητικά που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω προθεσμία (μετά την 29 Φεβρουαρίου) δεν γίνονται δεκτά, εκτός και αν πρόκειται για έκτακτους και επιγενόμενους λόγους (π.χ. σπάσιμο χεριού ή προσωρινή αναπηρία των άνω άκρων από γεγονός που μεσολάβησε μετά τη λήξη της προθεσμίας).

Δήλωσα συμμετοχή σε ειδικό μάθημα αλλά τελικά το μετάνιωσα. Αυτό έχει επιπτώσεις στον υπολογισμό των μορίων μου και στα Τμήματα που δεν απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα;

Αν δηλώσατε εξέταση σε ειδικό μάθημα και τελικά δεν το εξεταστείτε, απλώς θα αποκλειστείτε από τα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε αυτό.

Δήλωσα συμμετοχή σε 5ο μάθημα αλλά τελικά δεν προσήλθα για εξέταση. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Αν υποψήφιος δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε μάθημα και δεν προσέλθει στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0). Τα μόρια για κάθε πεδίο προκύπτουν από τα τέσσερα μόνο μαθήματα του κάθε πεδίου.

Για να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ένα τουλάχιστον μάθημα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχει επιλέξει και το οποίο ανήκει στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα του Επιστημονικού Πεδίου που δηλώνει.

Πέρα από τη δήλωση συμμετοχής σε ειδικό μάθημα υπάρχει και κάποια άλλη προϋπόθεση για να συμμετάσχω στις διαδικασίες εισαγωγής σε Τμήμα που απαιτεί εξέταση σε ειδικό μάθημα;

Για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο υποψήφιος στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στα παραπάνω τμήματα απαιτείται η επιτυχής εξέτασή του σε καθένα από τα αντίστοιχα ειδικά μαθήματα (βαθμολογική βάση του 10 με άριστα το 20).

Ποιες στρατιωτικές σχολές δεν θα δεχθούν υποψηφίους;

Όσον αφορά στις Στρατιωτικές Σχολές, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 δεν θα δεχθούν εισακτέους η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) καθώς και το τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2016.

Επιθυμώ να είμαι υποψήφιος για τα ΤΕΦΑΑ. Πότε θα καταθέσω τη σχετική αίτηση;

Για να είστε υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει να υποβληθεί σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας που θα πληροφορηθείτε απ΄ το σχολείο σας την περίοδο των εξετάσεων (Ιούνιος 2016) και να συμμετάσχετε στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Μπορώ να διεκδικήσω μια θέση στις σχολές της Πυροσβεστικής εξεταζόμενος με το παλιό σύστημα;

Τόσο η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (και για Πυροσβέστες και για ιδιώτες), όσο και η Σχολή Πυροσβεστών θα δεχτούν υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων του 2016 με το ΝΕΟ σύστημα.

Με το παλιό σύστημα μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μόνο οι Πυροσβέστες.

Επιθυμούμε να διεκδικήσουμε συμμετοχή με το 10% στις στρατιωτικές σχολές. Αρκεί μόνο η κατάθεση του μηχανογραφικού;

Όχι δεν αρκεί μόνο η κατάθεση του μηχανογραφικού. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων που επιθυμούν να συμπεριλάβουν στις προτιμήσεις τους Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολή Ανθυποπυραγών (ΜΟΝΟ για Πυροσβέστες) ή Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει εντωμεταξύ να έχουν παρακολουθήσει τις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων και να έχουν υποβάλει αιτήσεις, ώστε υποχρεωτικά να περάσουν τις προκαταρκτικές εξετάσεις αυτών των Σχολών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ληστής βρήκε τον μάστορά του στο πρόσωπο μιας γυναίκας


Τον μάστορα του στο πρόσωπο μιας γυναίκας βρήκε ένας ένοπλος ληστής στη Νορμανδία. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε την εισβολή του κακοποιού σε ένα κατάστημα τη στιγμή που η ιδιοκτήτρια κρατούσε στην αγκαλιά της ένα βρέφος λίγων μηνών.

Ο ένοπλος έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του, απαιτούσε να βάλουν τις εισπράξεις σε μια μαύρη τσάντα που είχε μαζί του.

Η γυναίκα χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία της αρχικά άφησε το βρέφος και στη συνέχεια επιτέθηκε στον ληστή. Ο δράστης μάλιστα δεν δίστασε να πυροβολήσει χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Τελικά ο ληστής είδε πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την γυναίκα και εγκατέλειψε το μαγαζί τρέχοντας.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα γίνεται η κάλυψη των φαρμάκων για τους ανασφάλιστους


Για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε ανασφάλιστους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο ο ΕΟΠΥΥ, μετά και την σχετική ψήφιση του νέου μέτρου.

Συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής: Αρμόδιοι για την συνταγογράφηση φαρμάκων στους δικαιούχους είναι αποκλειστικά και μόνον ιατροί των δημόσιων δομών ενώ χορηγούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα αποζημιώνονται στους δικαιούχους μόνο αυτά που περιλαμβάνονται στο θετικό κατάλογο συνταγογραφούμενων ιδιοσκευασμάτων, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.

Απαραίτητη είναι η έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής για δικαιούχο του Νόμου 4368/2016, ενώ η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται από τα ιδιωτικά φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους και τα οποία χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Προϋποθέσεις συνταγογράφησης-συμμετοχές: Με βάση το άρθρο 6 της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, για τους δικαιούχους που διαθέτουν ΑΜΚΑ και νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής καθώς και για τους δικαιούχους της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις συνταγογράφησης, ελέγχων και συμμετοχών που ισχύουν για τα φάρμακα που χορηγούνται στους ασφαλισμένους.

Επίσης αναφέρονται συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες εξαιρούνται από οποιαδήποτε συμμετοχή στις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή. Μέχρι την έκδοση σχετικών αποφάσεων απαλλαγής από τη συμμετοχή και μέχρι την 1η Ιουνίου 2016 για τους ανωτέρω ασφαλισμένους ισχύουν, αναφορικά με τις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή, οι όροι και οι προϋποθέσεις ελέγχων και συμμετοχών που ισχύουν κατά τη συνταγογράφηση των φαρμάκων αυτών σε ασφαλισμένους. Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή τους καθορίζεται αποκλειστικά με βάση την αναγραφόμενη διάγνωση.

Εγκρίσεις από Επιτροπές Φαρμάκων ΕΟΠΥΥ: η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων χορήγησης φαρμάκων ή προσπαθειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ισχύει και για τους δικαιούχους που διαθέτουν ΑΜΚΑ και νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής καθώς και για τους δικαιούχους της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση έγκρισης προσπάθειας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι η διεξαγωγή της προσπάθειας σε δημόσια δομή της παραγράφου 1 του άρθρου 33 του Ν. 4368/2016 (γεγονός που θα αναφέρεται στο έντυπο παραπομπής). Χορήγηση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων:

α) φάρμακα υψηλού κόστους που εμπίπτουν στο πλαίσιο της παραγράφου 2α του άρθρου 12 του ν. 3816/2010 και χορηγούνται σε εξωτερικούς ασθενείς οι δικαιούχοι τα προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνον από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων.

β) φάρμακα τα οποία έχουν δεσμευθεί με αποφάσεις προέδρου του ΕΟΠΥΥ και χορηγούνται για ασφαλισμένους αποκλειστικά από τα δικά του φαρμακεία (πχ φάρμακα εξωσωματικής) θα εξακολουθήσουν να χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και για τους δικαιούχους του νόμου 4368/2016. γ) τα λοιπά φάρμακα του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων ιδιοσκευασμάτων χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Η διαδικασία υποβολής λογαριασμών φαρμακείων καθορίζεται κατωτέρω. Υποβολή λογαριασμών φαρμακείων:

- Οι σχετικές συνταγές θα υποβάλλονται από τους συμβεβλημένους φαρμακοποιούς κάθε μήνα (στις ίδιες ημέρες και στα ίδια σημεία υποβολής των συνταγών των ασφαλισμένων) στον ίδιο φάκελο, αλλά σε ξεχωριστό πακέτο.

- Δεν απαιτείται η υποβολή διαφορετικής συγκεντρωτικής κατάστασης για αυτές τις συνταγές

- Απαιτείται η έκδοση ξεχωριστού τιμολογίου με το αιτούμενο ποσό. Οι συνταγές εμβολίων και φαρμάκων δεν διαχωρίζονται και τιμολογούνται μαζί στο ίδιο τιμολόγιο, ο Από τους δικαιούχους του Νόμου 4368/2016 γίνεται η παρακράτηση της νόμιμης συμμετοχής, αλλά και τους ενός (1) ευρώ ανά συνταγή με βάση τα όσα προβλέπονται και για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. ο Οι συνταγές θα ελέγχονται αυτοτελώς στην Κεντρική Μονάδα

Επεξεργασίας Συνταγών παράλληλα με τον κανονικό λογαριασμό ΕΟΠΥΥ και εκδίδεται ξεχωριστό ένταλμα.

- Το ποσό που αφορά στην κάλυψη των δικαιούχων συνυπολογίζεται στη συνολική φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ και στο claw back.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα από τα χειρότερα σάντουιτς που πουλήθηκε ποτέ σε αεροδρόμιο


Το απίστευτα «φτωχό» σνακ που κόστισε πάνω από 6 ευρώ.

Σε ένα φανταστικό διεθνή διαγωνισμό με άθλια, αλλά ταυτόχρονα πανάκριβα σνακ από αεροδρόμια, οι συμμετοχές θα ήταν άπειρες. Σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, η τελευταία υποψηφιότητα έρχεται από το της Ίμπιζα, στην Ισπανία.

Ένα από τα χειρότερα σάντουιτς που πουλήθηκε ποτέ σε αεροδρόμιο

Η Azilef Speers πόσταρε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, ένα «πολυτελές σάντουιτς με ζαμπόν» που προμηθεύτηκε από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, συνοδευόμενο από την απόδειξη που δείχνει ότι πλήρωσε 6,05 ευρώ για το σνακ.

Όπως φαίνεται, όμως, μέσα στο ψωμί υπάρχει μόνο υπάρχει μια φέτα ζαμπόν και λίγο λάχανο. Τα σχόλια που έλαβε, ήταν αντάξια του φαγώσιμου. Μερικοί το χαρακτήρισαν δηλαδή, «οικτρό» και «θλιβερό».

Η βρετανική Telegraph που ανέδειξε το θέμα, έσπευσε να προσθέσει μια ακόμη ανάλογη φωτογραφία, αυτή τη φορά με ένα σάντουιτς με αυγό και μπέικον, που πουλήθηκε πέρσι, στο Αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, έναντι 3,20 λιρών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...