Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Σαράντα εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου


Σγουρός: Το έργο αποτελεί τον πυρήνα ενός κεντρικού σχεδιασμού για το κέντρο της Αθήνας.

Με 40 εκατ. ευρώ θα ενισχύσει η Περιφέρεια Αττικής την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, καθώς και την επέκταση του δικτύου του τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την πλ. Αιγύπτου. Ο περιφερειάρχης Αττικής, Ι. Σγουρός, δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τον πυρήνα ενός κεντρικού σχεδιασμού για το κέντρο της Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πράξεις από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής για άλλους δρόμους και για άλλες συνοικίες».

Για την ανάπλαση, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη, και του περιφερειάρχη Αττικής, παρουσία του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, καθώς το Ίδρυμα έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση των μελετών έως σήμερα.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε, από την πλευρά του: «Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η Περιφέρεια Αττικής δεσμευόμαστε σήμερα να χρηματοδοτήσουμε με 78,5 εκατομμύρια ευρώ, με συγκεκριμένο τρόπο, την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την επέκταση του τραμ από το Σύνταγμα μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Ο κ. Παπαδημητρίου, αφού ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ και τον περιφερειάρχη, για τη συνεργασία και εξήρε την αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών, τόνισε ότι «σήμερα επιτελείται το πιο σημαντικό μέρος του έργου που είναι η χρηματοδότηση. Διότι, χωρίς τα χρήματα, δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Εμείς, ως Ίδρυμα Ωνάση, προσφέραμε ό,τι μπορούσαμε και τώρα αναλαμβάνει το κράτος. Είναι ένα έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα για ένα εκατομμύριο Αθηναίους και μάλιστα με ουσιαστικό τρόπο».

Μετά τη σημερινή συμφωνία, το έργο θα ενταχθεί, εντός των επόμενων εβδομάδων, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και μπορεί να προκηρυχθεί διαγωνισμός εντός τριμήνου, ώστε να υλοποιηθεί εντός διετίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για τον θάνατο επτά παιδιών στη Κίνα


Είχαν εμβολιαστεί με σκεύασμα κατά της ηπατίτιδας Β.

Έρευνα διεξάγουν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας, μετά το θάνατο επτά παιδιών που εμβολιάστηκαν με ένα σκεύασμα κατά της ηπατίτιδας Β, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι τέσσερις από τους επτά θανάτους σημειώθηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στο νότιο τμήμα της χώρας. Οι υπόλοιποι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στις επαρχίες Χιουνάν και Σετσουάν.

Η κρατική εφημερίδα Ημερησία της Κίνας γράφει ότι όλα τα νοσοκομεία που χρησιμοποιούν το εμβόλιο αυτό, το οποίο κατασκευάζει η εταιρεία BioKangtai, η οποία εδρεύει στη Σενζέν, έλαβαν εντολή να το αποσύρουν, καθώς το υπουργείο Υγείας διεξάγει έρευνα για τα σκευάσματα της φαρμακευτικής αυτής και τους θανάτους.

Η εταιρεία ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα που δημοσίευσαν κρατικά ΜΜΕ ότι τηρεί αυστηρά τους κανονισμούς ασφαλείας, αλλά πραγματοποιεί ελέγχους στις παρτίδες του εμβολίου που υπάρχουν υποψίες ότι προκάλεσαν τους θανάτους.

Το ζήτημα συζητείται ευρύτατα στον ιστότοπο Sina Weibo, την κινέζικη εκδοχή του Twitter, στον οποίο πολλοί χρήστες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια των εμβολίων στην Κίνα και καλούν την κυβέρνηση να καταστήσει διαθέσιμες στο κοινό περισσότερες πληροφορίες.

«Γιατί επιτράπηκε να κυκλοφορήσει το εμβόλιο αυτό στην αγορά; Η κυβέρνηση χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τη θέση της γι' αυτό», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης του Weibo.

Πολλοί πολίτες στην Κίνα είναι καχύποπτοι έναντι της κυβέρνησης και θεωρούν πως προσπαθεί να συγκαλύπτει κακές ειδήσεις για σκάνδαλα και προβλήματα στον τομέα της υγείας παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις περί διαφάνειας.

Το 2003 η κυβέρνηση είχε αρχικά προσπαθήσει να συγκαλύψει το ξέσπασμα της επιδημίας του σοβαρού και οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS).

Η Κίνα έχει αναστατωθεί τα τελευταία χρόνια από μια σειρά σκανδάλων ασφαλείας διατροφικών, φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων.

Τουλάχιστον έξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2008, αφού ήπιαν γάλα επιμολυσμένο με το βιομηχανικό χημικό μελαμίνη, και υπήρξαν επίσης δημοσιεύματα για παιδιά που ασθένησαν σοβαρά ή πέθαναν από προβληματικά εμβόλια κατά της εγκεφαλίτιδας, της ηπατίτιδας Β και της λύσσας.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα φιλανθρωπική δράση από την Αποστολή


Διάφορα προϊόντα προσφέρθηκαν στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας και στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα.

Περισσότερους από έξη τόνους γάλα, φρούτα και λαχανικά προσέφερε, σήμερα, κλιμάκιο της «Αποστολής» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα , τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα και παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου στις 450 έγκλειστες γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας και στους 320 Ανηλίκους των Φυλακών Αυλώνα.

Ο κ. Δήμτσας μιλώντας στις διευθύντριες των φυλακών και το προσωπικό αναφέρθηκε στις προσπάθειες της «Αποστολής» λέγοντας πως «οι ημέρες των Χριστουγέννων μας δίνουν την ευκαιρία να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να αγκαλιάσουμε ως αδελφό τον καθένα ξεχωριστά. Στόχος μας είπε είναι να προσπαθήσουμε όλου να βοηθήσουμε ν΄ αλλάξει η ζωή τους ικανοποιώντας, μεταξύ των άλλων και κάποιες βασικές τους ανάγκες ως προσφορά αγάπης».

Η δωρεά της «Αποστολή» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ευρύτερου προγράμματος που υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα «Προσφοράς Φρέσκων Λαχανικών, Φρούτων και Γάλακτος Ελληνικής Παραγωγής» και χρηματοδοτείται από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής International Orthodox Christian Charities – IOCC και το The Hellenic Initiative –THI.



Διαβάστε περισσότερα...

Κουραμπιές 300 κιλά


Ξεπέρασε τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάστηκε στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.



Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό έγινε πραγματικότητα χθες το μεσημέρι και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 και πλέον κιλών, που έπρεπε να υπερβεί, για να καταλάβει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Περιπτέρου 15, παρευρέθηκε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και πλήθος κόσμου.



Η ΔΕΘ-Helexpo, συνδέοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, συνεργάστηκε για την δημιουργία του κουραμπιέ με τον αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Για την παρασκευή του γλυκού χρειάστηκαν 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο, τέσσερα λίτρα κονιάκ και 20-30 κιλά αμυγδάλων. Ο κουραμπιές, που είχε σχήμα μισοφέγγαρου, παρασκευάστηκε σε καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν στο τελικό του σχήμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνεται το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων


Σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου για τα εμβάσματα της τριετίας 2009-2011, καθώς και των διαφόρων λιστών που έχουν περιέλθει στις ελεγκτικές αρχές της χώρας βάσει της διεθνούς συνεργασίας. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας ενόψει έλευσης της τρόικας.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν, ακόμη, τα εξής:
Η αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ, ενώ η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα.


Με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Χριστούγεννα χωρίς χιόνια - Επιδείνωση από το βράδυ της Πέμπτης


Mόνο χριστουγεννιάτικο δεν θα είναι το σκηνικό του καιρού ανήμερα των Χριστουγέννων αφού δεν προβλέπονται χιόνια και τσουχτερό κρύο αλλά θερμοκρασίες που τοπικά θα κυμανθούν σε φθινοπωρινά επίπεδα.

Ωστόσο τα ευχάριστα για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ είναι ότι από την Παρασκευή θα δουν...άσπρες μέρες. Οι υπόλοιποι σας προετοιμαστούμε για αέρηδες και αρκετή βροχή, αφού ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το βράδυ της Πέμπτης.

Δείτε το βίντεο από το STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για την τροπολογία για τους αγρότες


Θα παράσχει τριετή αναστολή στους υπό δίωξη αγροτοσυνδικαλιστές.

Αντιδράσεις προκαλεί τροπολογία η οποία θα παράσχει τριετή αναστολή στους υπό δίωξη αγροτοσυνδικαλιστές για κακοδιαχείριση και αφορά τους υπό εκκαθάριση συνεταιρισμούς.

Όπως αναφέρει ο Alpha, στο παρά πέντε πέρασε από τη Βουλή η συγκεκριμένη τροπολογία (υπήρχε στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς). Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αγροτοσυνδικαλιστών αρνείται ότι πρόκειται για χαριστική τροπολογία εκ μέρους της κυβέρνησης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις εγγυητικές επιστολές


Αφορά την εκτέλεση μη τελεσίδικης απόφασης σε βάρος του δημοσίου.

Η Διοικητική Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 9/2013 απόφασή της, έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του άρθρου 326 του νόμου 4072/2012, που προβλέπει ότι για την εκτέλεση μη τελεσίδικης δικαστικής απόφασης σε βάρος του Δημοσίου απαιτείται η ύπαρξη τραπεζικής εγγυητικής επιστολής.

Ειδικότερα, ο εν λόγω νόμος που τροποποίησε το νόμο 3068/2002, προβλέπει στο άρθρο 326 ότι η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που υπόκεινται σε ένδικα μέσα (δηλαδή οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αμετάκλητες, αλλά μπορούν να δικαστούν σε επόμενο ανώτερο βαθμό) και από τα οποία απορρέει χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου προς πολίτη, επιχείρηση, κ.λπ., γίνεται ύστερα από προσκόμιση εγγυητικής τραπεζικής επιστολής. Η εγγυητική αυτή επιστολή επιστρέφεται μετά από την προσκόμιση πιστοποιητικού έκδοσης αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.
Αναλυτικότερα, η Διοικητική Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε:

«Οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα. Τούτο, διότι, κατά την κρατήσασα στην Ολομέλεια γνώμη, με τις ρυθμίσεις αυτές εισάγονται, κατά παράβαση των άρθρων 94 παράγραφος 4 και 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, άσχετα με την δίκη εμπόδια στην συνταγματικώς κατοχυρούμενη υποχρέωση εκτέλεσης τελεσίδικης, και άρα εκτελεστής, δικαστικής αποφάσεως, με συνέπεια να μην παρέχεται στον νικήσαντα διάδικο η δυνατότητα να επιδιώξει αποτελεσματικά, χωρίς πρόσθετες προϋποθέσεις, την ικανοποίηση της τελεσιδίκως αναγνωρισθείσης αξιώσεώς του.
Η αξίωσή του δε αυτή, καίτοι δικαστικώς αναγνωρισθείσα, θα ικανοποιείται πάντοτε σε μικρότερο, κατ' αποτέλεσμα, ποσό, αφού θα επιβαρύνεται από την, όχι ασήμαντου ύψους, δαπάνη για την έκδοση της εγγυητικής επιστολής, της οποίας δαπάνης δεν προβλέπεται η επιστροφή ούτε σε περίπτωση που η προς εκτέλεση απόφαση καταστεί στη συνέχεια αμετάκλητη.

Επί πλέον, η ρύθμιση αυτή θεσπίζεται κατά παράβαση της αρχής της ισότητος των διαδίκων, μονομερώς υπέρ του δημοσίου. Εξ άλλου, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για νομοθετική παρέμβαση στην εκτέλεση δικαστικής αποφάσεως, με έννομο αποτέλεσμα απαγγελλόμενο απ' ευθείας από τον νομοθέτη, ενώ η εν προκειμένω δυνατότητα διορθωτικής παρεμβάσεως του δικαστηρίου περιορίζεται μόνον στο 50% του αμφισβητούμενου ποσού, ακόμη και αν ο ιδιώτης τυχόν επικαλείται και αποδεικνύει ότι είναι πλήρως αξιόχρεος».

Αναγκαίο είναι να αναφερθεί ότι οι αποφάσεις της Διοικητικής Ολομέλειας του ΣτΕ δεν είναι δεσμευτικές και υποχρεωτικές, αλλά έχουν ερμηνευτικό χαρακτήρα προς τους δικαστές, δικηγόρους, κ.λπ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναγκαστική έκτρωση... για το λάθος της υπηρεσίας


Ένα ζευγάρι στην Κίνα πρέπει ή να πληρώσει ή να ρίξει το παιδί του.

Μια έγκυος γυναίκα από την Κίνα ενδέχεται να αναγκαστεί να κάνει έκτρωση για παραβίαση της πολιτικής του ενός παιδιού που έχει επιβληθεί στη χώρα, παρότι οι αρχές της έδωσαν αρχικά την «άδεια» να προχωρήσει σε δεύτερη εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail οι τοπικές αρχές οικογενειακού προγραμματισμού στην περιοχή Nanning της νοτιοδυτικής Κίνας, επέτρεψαν σε ένα ζευγάρι τον περασμένο Ιούνιο να προχωρήσει στην απόκτηση δεύτερου παιδιού.

Αργότερα, και αφού η γυναίκα είχε μείνει έγκυος, το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι η άδεια είχε ανακληθεί, εξαιτίας ενός λάθους που είχε γίνει με την αρχική απόφαση.

Όπως αναφέρει ο σύζυγος της γυναίκας, οι κρατικοί υπάλληλοι δεν έλαβαν υπόψη μια πρόσφατη αλλαγή στο σχετικό νόμο. Μέχρι τότε, τα ζευγάρια μπορούσαν να κάνουν αίτηση για να τους χορηγηθεί άδεια απόκτησης δεύτερου παιδιού, αν ο άντρας ζούσε με την οικογένεια της συζύγου του, στην οποία υπήρχαν μόνο κόρες και όχι γιοι.

Σύμφωνα με την πρόσφατη αλλαγή, αυτό επιτρέπεται όταν η οικογένεια της συζύγου έχει μόνο δύο κόρες, γράφουν οι Beijing Times.

Έτσι, το ζευγάρι κρίθηκε παράνομο, καθώς η γυναίκα είχε πάνω από δύο αδερφές.

Η αρμόδια υπηρεσία παραδέχεται το λάθος της, όμως το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να τιμωρηθεί ο υπάλληλος που έκανε το λάθος.

Το ζευγάρι θα πρέπει είτε να δεχτεί να πληρώσει πρόστιμο πολλών χιλιάδων γουάν, αν αποφασίσει να προχωρήσει την εγκυμοσύνη, ή… να τη σταματήσει αν δεν αντέχει οικονομικά την ποινή.



Διαβάστε περισσότερα...

Δώρα και διάφορα είδη παρέδωσε η Αστυνομία στα παιδιά του «χωριού SOS»


Μετά από πρωτοβουλία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

Δώρα και διάφορα είδη που προορίζονται για τις ανάγκες του παιδικού χωριού SOS στη Βάρη παραδόθηκαν σήμερα από αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Αναστάσιος Λάσκαρης, ο οποίος παρέδωσε τα είδη στους υπευθύνους του παιδικού χωριού.

Η συγκέντρωση των δώρων και των ειδών αποτελεί πρωτοβουλία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η Φυσική Ηγεσίας της.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο 4,3% του εργατικού δυναμικού οι υποαπασχολούμενοι


Σε 213.900 άτομα το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Σε 213.900 άτομα ή στο 4,3% του εργατικού δυναμικού της χώρας ανέρχονται το β' τρίμηνο εφέτος (από 130.000 άτομα ή το 2,6% του εργατικού δυναμικού το β΄ τρίμηνο 2010) οι υποαπασχολούμενοι μερικής απασχόλησης.

Σε μέσα επίπεδα για το σύνολο του 2012, το ποσοστό για τη χώρα μας ήταν στο 3,8%, ακριβώς στο μέσο όρο (3,8%) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό προκύπτει από μια ειδική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) με βάση τρεις νέους συμπληρωματικούς δείκτες ανεργίας, που εισήγαγε η Eurostat, οι οποίοι καλύπτουν άτομα που αφενός έχουν κοινά χαρακτηριστικά με όσους χαρακτηρίζονται άνεργοι, σύμφωνα με τον καθιερωμένο ορισμό του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, αφετέρου, όμως, δεν ικανοποιούν όλα τα κριτήρια για να χαρακτηριστούν άνεργοι.

Οι τρεις αυτοί δείκτες αναφέρονται στους υποαπασχολούμενους μερικής απασχόλησης, στα άτομα που αναζητούν εργασία αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμα προς εργασία και στα άτομα που είναι διαθέσιμα για εργασία αλλά δεν την αναζητούν.

Κάθε δείκτης ορίζεται ως το ποσοστό των ατόμων της αντίστοιχης κατηγορίας ως προς το σύνολο του εργατικού δυναμικού.

Ο πρώτος δείκτης (υποαπασχολούμενοι μερικής απασχόλησης) καλύπτει άτομα που αν και είναι απασχολούμενοι δεν εργάζονται ικανό αριθμό ωρών και από αυτή την άποψη ομοιάζουν με τους ανέργους.

Οι δύο επόμενοι, οι οποίοι ονομάζονται από κοινού εν δυνάμει πρόσθετο εργατικό δυναμικό, καλύπτουν άτομα που δεν αποτελούν τμήμα του συνήθους εργατικού δυναμικού αλλά έχουν ισχυρότερη σύνδεση με την αγορά εργασίας από ό,τι τα άλλα μη ενεργά άτομα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H F.G. EUROPE του Ομίλου ΦΕΙΔΑΚΗ δωρίζει 1.000 Κλιματιστικά σε 1.000 νοικοκυριά


Η Διοίκηση της F.G. EUROPE A.E. του Ομίλου ΦΕΙΔΑΚΗ, στα πλαίσια των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αποφάσισε την ΔΩΡΕΑΝ διάθεση και εγκατάσταση 1.000 κλιματιστικών μηχανημάτων 9.000 και 12.000 ΒΤU, από τη γκάμα των προϊόντων που εισάγει και εμπορεύεται (FUJITSU, GENERAL, FUJI, MIDEA, DYNAMIC), σε αντίστοιχους δικαιούχους, οι οποίοι θα προκύψουν βάσει κληρώσεως μεταξύ των συμμετεχόντων.

ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:
Να έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της Δ.Ε.Η., γεγονός που θα αποδεικνύεται από τους δικαιούχους με την επίδειξη φωτοαντιγράφου πρόσφατου λογαριασμού της Δ.Ε.Η.


Nα συμπληρώσουν, μέχρι την Κυριακή 12/1/2014, στην ειδική φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.fgeurope.gr, α) το ονοματεπώνυμο, β) τη διεύθυνση κύριας κατοικίας, όπου θα εγκατασταθεί το μηχάνημα και στην οποία δεν πρέπει να είναι εγκατεστημένο άλλο κλιματιστικό, γ) το τηλέφωνο επικοινωνίας, δ) τον αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η. (Διευκρινίζεται ότι για κάθε παροχή της Δ.Ε.Η., δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση έχει ένας μόνο καταναλωτής).

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

- Η δωρεάν εγκατάσταση των κλιματιστικών σε όλη την Ελληνική επικράτεια, θα γίνεται από συνεργεία ή συνεργαζόμενους τεχνικούς της FG EUROPE Α.Ε.

- Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και η ηλεκτρονική κλήρωση, που θα γίνει την Τρίτη 14/1/2014, θα είναι υπό την εποπτεία της Συμβολαιογράφου Αθηνών, Μαρίας Παν.Τσαγγάρη.

- Πέραν των 1.000 δικαιούχων, θα κληρωθούν και 100 αναπληρωματικοί για την κάλυψη των περιπτώσεων που κάποιοι θα έχουν συμμετάσχει στην κλήρωση χωρίς να δικαιούνται βάσει των ως άνω προϋποθέσεων.

- Η λίστα με τα ονοματεπώνυμα των κληρωθέντων δικαιούχων και των αναπληρωματικών, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας.

- Τα στοιχεία των συμμετεχόντων στην κλήρωση αποτελούν προσωπικά δεδομένα κατά την έννοια του ν. 2472/1997 και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από την Εταιρεία για τον ως άνω αναφερθέντα σκοπό. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα καταστραφούν από την Εταιρεία σύμφωνα με το νόμο, υπό την εποπτεία της ως άνω Συμβολαιογράφου.

Για πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από αύριο Πέμπτη, να απευθύνονται στα τηλέφωνα, από σταθερά στο 800 100 5483 χωρίς χρέωση και από κινητά στο 210 95 87 380. 


Διαβάστε περισσότερα...

Πλειστηριασμοί: Προστασία με τρία κριτήρια


Με μικρές βελτιώσεις που αφορούν την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών στη ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών εις βάρος της πρώτης κατοικίας, ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημόσια ανταλλακτική βιβλιοθήκη στα Χανιά


Χωρίς εγγραφή και συνδρομή και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας.

Με στόχο το βιβλίο να γίνει προσιτό σε κάθε πολίτη, ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) και μέσω δράσης του προγράμματος life, εφάρμοσαν στα Χανιά μια νέα πρωτοβουλία γνώσης, αυτή της υπαίθριας δημόσιας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι κατασκευασμένη στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με βιβλία, που διαχειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες της, δίχως εγγραφή, συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Ο επισκέπτης της μπορεί να δανειστεί ένα βιβλίο και μετά από ένα χρονικό διάστημα να το επιστρέψει.

Η βιβλιοθήκη έχει ύψος 2,00 μέτρα και 0,80 εκατοστά πλάτος και μήκος. Είναι κατασκευασμένη από υλικά ανθεκτικά στις πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες, ενώ στην οροφή της υπάρχει φωτοβολταϊκός συλλέκτης για να την καθιστά αυτόφωτη τις βραδινές ώρες.

Τέτοιου τύπου βιβλιοθήκες τοποθετήθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς που σήμερα εγκαινιάστηκε, στην πλατεία 1866, στην πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων), στην πλατεία της Σούδας και στην πλατεία Κουνουπιδιανών στο Ακρωτήρι.

Όπως δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, τα Χανιά, μετά την Αθήνα, είναι η πρώτη πόλη της χώρας που αποκτά τέτοια βιβλιοθήκη.

«Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών, καθώς και η κοινωνική αλληλεπίδραση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων» επισήμανε, μεταξύ άλλων.

«Μέσω του προγράμματος life προχωρήσαμε στην υλοποίηση της βιβλιοθήκης στέλνοντας το μήνυμα ότι εκτός από την ανακύκλωση βιβλία που βρίσκονται σε καλή κατάσταση μπορούν να γίνουν κτήμα του κάθε πολίτη» δήλωσε του ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Βασίλης Καστρινάκης.

Τις υπαίθριες δημόσιες δανειστικές βιβλιοθήκες σχεδίασαν στα Χανιά δύο νέοι αρχιτέκτονες ο Ελευθέριος Αμπατζής και η Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Ιωαννίδου «τα χαρακτηριστικά της βιβλιοθήκης που είναι απόλυτα προστατευμένη από τις καιρικές συνθήκες επιτρέπουν στον κάθε πολίτη όλο το 24ωρο να είναι χρήστης της βιβλιοθήκης». Σύμφωνα με την ίδια, «το ζητούμενο είναι ο κάθε χρήστης να παίρνει αλλά και να αφήνει κάθε βιβλίο».

Από την πλευρά του ο κ. Αμπατζής επισήμανε ότι, «η καλή λειτουργία της βιβλιοθήκης επαφίεται στην καλή θέληση των πολιτών».



Διαβάστε περισσότερα...

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους


«Να κάνουμε την προσφορά, πράξη».

Ένα «βήμα αγάπης» κάνουν οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και άλλα είδη για τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη.

Με τη βοήθεια του διαδικτύου και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, συγκροτήθηκε μια ομάδα 500 και πλέον ανθρώπων, το «Βήμα για την Αγάπη».

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στη συνείδησή μας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης Κώστας Εφραιμίδης, εκ των πολιτών που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Η όλη δράση ξεκίνησε αυθόρμητα, από έναν πρωινό καφέ, και σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής είναι έτοιμοι να μοιράσουν τρόφιμα και δώρα σε 70 οικογένειες, εξηγεί η Αγγελική Τριαρίδου. «Να κάνουμε την προσφορά, πράξη» σημειώνει, από την πλευρά της, η Πόπη Καρουτα.

Η διάθεση των ειδών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί θα γίνει την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο μιας μικρής γιορτής που θα στηθεί στο πεζοδρόμιο, στην οδό Ολύμπου (αρ. 67) πάνω από την Αρχαία Αγορά.



Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές συγκέντρωσαν τρόφιμα για άπορους


«Όσα δώσατε, θα γυρίσουν σε σας πενταπλάσια», τους είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Σημαντική ποσότητα τροφίμων προσέφεραν μαθητές από 26 σχολεία του δήμου Καλαμάτας, που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του δήμου για την ανακούφιση των πολιτών που χρειάζονται τη βοήθειά τους.

Μάλιστα, αντιπροσωπεία μαθητών από το 24ο δημοτικό σχολείο σε συμβολική εκδήλωση παρέδωσε τα τρόφιμα και έψαλε τα κάλαντα στο δήμαρχο.

Μέρος των τροφίμων προσφέρθηκαν σε Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, στα Παιδικά Χωριά SOS, στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ σε ορισμένα σχολεία έγινε και εσωτερική διανομή.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που προσέφεραν τρόφιμα, τονίζοντας ότι: «έδειξαν ευγένεια, ανθρωπισμό, ξόδεψαν το χαρτζιλίκι τους για να συγκεντρώσουν αγαθά υπέρ όσων χειμάζονται από την κρίση».

Επεσήμανε ότι «η νέα γενιά μάς δείχνει το δρόμο, διδάσκει τους μεγαλύτερους» και απευθυνόμενος στα παιδιά παρατήρησε πως «όσα δώσατε, θα γυρίσουν σε σας πολλαπλάσια».


Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη σύνταξη λόγω εργασιακής ανασφάλειας


Ο φόβος για νέες επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, καθώς και η εργασιακή ανασφάλεια, ωθούν όλο και περισσότερους εργαζόμενους στην έξοδο σε σύνταξη, αμέσως με την κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Αυτό προκύπτει από την ειδική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κατά το β΄ τρίμηνο εφέτος, για τη μετάβαση από την αγορά εργασίας στη σύνταξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας:

- Ο συνηθέστερος λόγος εξόδου από την αγορά εργασίας, είναι η κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης (60,8%), ενώ ο δεύτερος πιο συχνός είναι η υποχρεωτική συνταξιοδότηση λόγω ορίου ηλικίας (28,3%). Τα προβλήματα υγείας αναφέρονται ως λόγος εξόδου από το 5,7% των ερευνηθέντων.

- Η πλειονότητα των ερευνηθέντων προσπαθεί να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσω ασφάλισης σε δημόσιο ασφαλιστικό φορέα (94,8%). Ένα ποσοστό 6,6% έχει και (ή μόνο) ιδιωτική ασφάλιση.

- Τα άτομα ανωτέρου εκπαιδευτικού επιπέδου τείνουν να λαμβάνουν σύνταξη σε νεότερη ηλικία, καθώς και οι γυναίκες συγκριτικά με τους άντρες. Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης για όλα τα άτομα είναι τα 57,8 έτη.

- Η πλειονότητα των ερευνηθέντων δεν ελάμβαναν ακόμα σύνταξη γήρατος (59,9%), ενώ το 56,6% ανήκε ακόμα στο εργατικό δυναμικό, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως άνεργοι.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το δείγμα της έρευνας ήταν υποσύνολο του δείγματος της τριμηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού και σε αυτήν απάντησαν τα άτομα που ερευνήθηκαν κατά το β΄ τρίμηνο 2012 και συγκέντρωναν τις εξής προϋποθέσεις: Είχαν ηλικία 50 έως 69 ετών, και α) ήταν εργαζόμενοι κατά την εβδομάδα της έρευνας (ή είχαν μια εργασία από την οποία απουσίαζαν προσωρινά), ή β) είχαν εργαστεί στο παρελθόν και η ηλικία τους, την τελευταία φορά που εργάστηκαν, ήταν μεγαλύτερη των 49 ετών.

Στις συντάξεις γήρατος περιλαμβάνονται οι συνήθεις συντάξεις γήρατος στο πλαίσιο της υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και επαγγελματικές (επιχειρησιακές) ή ιδιωτικές συντάξεις. Στις συντάξεις «άλλου είδους», περιλαμβάνονται συντάξεις χηρείας ή ορφανών, πολύτεκνων μητέρων, θυμάτων πολέμου, κ.ά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μια θέση πτυχιούχου πληροφορικής ή ηλεκτρονικών υπολογιστών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23.12.13

Στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόσβαση στον Τουρισμό - Ώθηση στην Εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής» που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της Δράσης 3 «Ηλεκτρονική Δικτύωση ΑΣ με τοπικούς και παραγωγικούς φορείς» που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν την Πράξη,

η Ε.Σ.Α.μεΑ.,
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ,
Μία (1) θέση πτυχιούχου Πληροφορικής ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για:

την τροφοδότηση του διαδικτυακού τόπου (web portal) που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Πράξης, για την οποία σύντομα θα υπάρξει σχετική παραπομπή στο website της Ε.Σ.Α.μεΑ., η οποία δικτυώνει απευθείας τους/τις ωφελούμενους/ες της Πράξης με επιχειρήσεις και δυνητικούς εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο στην Περιφέρεια Αττικής.

Πιο αναλυτικά δείτε την επισυναπτόμενη Πρόσκληση.

Επισυνάπτεται η Πρόσκληση και η Αίτηση.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 389 KB)
Πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 933 KB)
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 121 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες είναι οι αποζημιώσεις των Συμβουλίων των ΑΕΙ


Πενήντα ευρώ ανά συνεδρίαση θα λαμβάνει ο Πρόεδρος και 25 ευρώ τα μέλη και ο γραμματέας.

Διακόσια ευρώ για συμμετοχή σε 4 συνεδριάσεις θα λαμβάνει κάθε μήνα ο τακτικός πρόεδρος ή ο αναπληρωματικός των Συμβουλίων των ΑΕΙ. Τα μέλη θα αμείβονται με 100 ευρώ όπως και ο γραμματέας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν πρόεδρος και μέλη τα πιο πάνω πόσα είναι η συμμετοχή σε 4 συνεδριάσεις το μήνα.

Σε περίπτωση που οι συνεδριάσεις είναι λιγότερες τότε το ποσό θα αναπροσαρμόζεται. Με λίγα λόγια 50 ευρώ τη συνεδρίαση θα λαμβάνει ο πρόεδρος και 25 ευρώ τα μέλη και ο γραμματέας. Τα πιο πάνω αναφέρονται στο ΦΕΚ υπ αριθμόν 636 της 19η Δεκεμβρίου του 2013 που καθορίζει τα σχετικά με την αποζημίωση των Συμβουλίων και παρουσιάζεται ακολούθως:

1. Καθορίζουμε κατ’ αποκοπή μηνιαία αποζημίωση για τον πρόεδρο, και τα μέλη του Συμβουλίου των ΑΕΙ της χώρας που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 4009/2011, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, ως εξής:

Α. Πρόεδρος τακτικός ή αναπληρωματικός 200 ευρώ
Β. Μέλη 100 ευρώ
Γ. Γραμματέας 100 ευρώ

Για την καταβολή της ανωτέρω αποζημίωσης εις ακέραιον, θα πρέπει ο Πρόεδρος, τα μέλη και ο Γραμματέας να συμμετέχει έκαστος, σε τέσσερις τουλάχιστον συνεδριάσεις το μήνα. Σε περίπτωση συμμετοχής σε λιγότερες συνεδριάσεις, η αποζημίωση περικόπτεται ανάλογα.

2. Το συμβούλιο των ΑΕΙ θα συνεδριάζει εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας των Δημοσίων Υπηρεσιών και σε χρόνο που δεν καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών οργάνων.

Από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη σε βάρος των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων ύψους 549.600,00 ευρώ για το τρέχον οικ. έτος και 549.600,00 ευρώ για κάθε ένα από τα οικ. έτη. Η δαπάνη για το οικ. έτος 2013 θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων στον ΚΑΕ 0264 και για τα επόμενα οικ. έτη από τις πιστώσεις που θα εγγράφονται στους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων.


Διαβάστε περισσότερα...

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορίες σπουδές από το Ίδρυμα Ωνάση


Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών μέχρι 31 Ιανουαρίου.

Μέχρι και την 31η Ιανουαρίου θα πρέπει να καταθέσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση και παράλληλα να αποστείλουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όσοι ενδιαφέρονται για τις υποτροφίες που χορηγεί το Ίδρυμα Ωνάσης. Για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα δοθούν 80 υποτροφίες με ημερομηνία έναρξης 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

Τα επίπεδα σπουδών που θα δοθούν οι υποτροφίες είναι τα ακόλουθα:

A. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Β. ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Γ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

Προϋποθέσεις

1. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν μόνο όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια ή/και εθνικότητα.

2. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις ηλικίας, βαθμολογίας και ξένων γλωσσών κατά επίπεδο επιδιωκόμενων σπουδών.

3. Οι άρρενες υποψήφιοι πρέπει:

-να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί ή

-να έχουν αναβολή κατάταξης επαρκή για την ολοκλήρωση των σπουδών ή

-να είναι στρατευμένοι και η θητεία τους να λήγει μέχρι την 31η Αυγούστου 2014.

Δεν χορηγείται αναστολή της υποτροφίας ούτε κατά την έναρξη, ούτε κατά την διάρκεια αυτής για εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας.

4. Γίνονται δεκτές αιτήσεις για προγράμματα πλήρους παρακολούθησης και όχι μερικής ή εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

5. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για περισσότερα από ένα γνωστικά πεδία ή χώρες, ή σε περισσότερα από ένα προγράμματα υποτροφιών του Ιδρύματος.

6. Η έναρξη των υποτροφιών θα γίνει από 1/9/2014 ή 1/10/2014, ανάλογα με την χώρα και το πρόγραμμα σπουδών των υποψηφίων. Ο υπολογισμός της χρονικής διάρκειας της υποτροφίας γίνεται με βάση την ελάχιστη διάρκεια που ορίζεται στον Κανονισμό Σπουδών του προγράμματος, που έχει επιλέξει ο υποψήφιος. Ο υπολειπόμενος χρόνος σπουδών από 1/9/2014 για τους υποψήφιους για Μεταπτυχιακές ή Διδακτορικές Σπουδές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9 μήνες, ενώ για τους υποψήφιους για Βελτίωση Τεχνικής τουλάχιστον 6 μήνες. Οι υποτροφίες δεν έχουν αναδρομική ισχύ.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

1. Οι υποψήφιοι καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την Προκήρυξη πριν συμπληρώσουν την αίτηση. Η αποστολή της αίτησης στην Γραμματεία δεν συνεπάγεται αποδοχή της. Αιτήσεις που δεν πληρούν οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις της παρούσας Προκήρυξης αποσύρονται αυτόματα από την διαδικασία αξιολόγησης.

2. Με την υποβολή αίτησης για υποτροφία ο υποψήφιος δηλώνει ρητά και ανέκκλητα ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της παρούσας Προκήρυξης και της σχετικής Αίτησης/ Υπεύθυνης Δήλωσης.

3. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός των καθορισμένων προθεσμιών που αναγράφονται στην παρούσα Προκήρυξη. Παράλειψη υποβολής οποιουδήποτε δικαιολογητικού εντός της ανάλογης προθεσμίας, συνεπάγεται την δυσμενή αξιολόγηση ή/και απόρριψη της αίτησης.

4. Η αλληλογραφία με το Ίδρυμα (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, κλπ. από Πανεπιστήμια του εξωτερικού) πρέπει να είναι στην Ελληνική, Αγγλική ή Γαλλική γλώσσα, διαφορετικά θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση. Δεν απαιτείται μετάφραση των διπλωμάτων ξένων γλωσσών.

5. Αλλαγή προγράμματος σπουδών μπορεί να γίνει δεκτή μόνο εάν συνοδεύεται από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μετά τις 30/4/2014 δεν γίνεται δεκτή οποιαδήποτε αλλαγή προγράμματος από πλευράς των υποψηφίων.

6. Οι υποψήφιοι όλων των προγραμμάτων υποβάλλουν την αίτησή τους και αποστέλλουν τα δικαιολογητικά ως ακολούθως:

Βήμα 1ο

Μελετούν προσεκτικά την προκήρυξη και στη συνέχεια συμπληρώνουν και υποβάλλουν την αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος μέχρι και 31/01/2014 και σημειώνουν τον κωδικό επιβεβαίωσης υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Βήμα 2ο

Συγκεντρώνουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα αποστέλλουν ταχυδρομικά συστημένα μέχρι και 31/01/2014 (λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία κατάθεσης βάσει σφραγίδας Ταχυδρομείου) στην διεύθυνση:

AΡIONA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΑΙΣΧΙΝΟΥ 4, 105 58 ΑΘΗΝΑ
[Κωδικός επιβεβαίωσης υποβολής ηλεκτρονικής Αίτησης]
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ: 210 37 13 052, -053, -054, -056 Fax: 210 33 15 913

E-mail: fph@onassis.gr Web: http://www.onassis.gr

Ακολούθως παρουσιάζονται σύνδεσμοι απ΄ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες ανά θεματική:

ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

1) Συχνές Ερωτήσεις
2) Έντυπο συστατικής επιστολής στην Ελληνική γλώσσα
3) Έντυπο συστατικής επιστολής στην Αγγλική γλώσσα
4) Υπόδειγμα βεβαίωσης βαθμολογικής κατάταξης υποψήφιου (στην Ελληνική γλώσσα)
5) Υπόδειγμα βεβαίωσης βαθμολογικής κατάταξης υποψήφιου (στην Αγγλική γλώσσα)
6) Κανονισμός Υποτροφιών

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

-Προκήρυξη
-Ηλεκτρονική Αίτηση
-Ύλη Εξετάσεων/Ακροάσεων Υποψηφίων στους κλάδους Χορού και Μουσικής
-Υπεύθυνη δήλωση κόστους σπουδών

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

-Προκήρυξη
-Ηλεκτρονική Αίτηση

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΩΝΑΣΗ

-Όμιλος Ωνάση – Υποτροφίες για Ανώτατες/ Ανώτερες/ Μεταλυκειακές Σπουδές:
-Προκήρυξη
-Ηλεκτρονική Αίτηση

-Όμιλος Ωνάση – Μεταπτυχιακές Υποτροφίες Εξωτερικού:

-Προκήρυξη
-Ηλεκτρονική Αίτηση
-Ύλη Εξετάσεων/Ακροάσεων Υποψηφίων στους κλάδους Χορού και Μουσικής
-Υπεύθυνη δήλωση κόστους σπουδών

-Όμιλος Ωνάση – Μεταπτυχιακές Υποτροφίες Εσωτερικού:

-Προκήρυξη
-Ηλεκτρονική Αίτηση



Διαβάστε περισσότερα...

Πιο φθηνά τα διόδια στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών


Νέες, μειωμένες τιμές από τα μεσάνυχτα.

Νέες, μειωμένες τιμές θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα διόδια Ζευγολατιού και Ρίου, στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών.

Όπως ανακοίνωσε η «Ολυμπία Οδός», το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλουν τα επιβατικά ΙΧ στους δύο αυτούς σταθμούς διοδίων μειώνεται κατά 20% και διαμορφώνεται στα 2,50 ευρώ από 3,10 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ για τους οδηγούς που θα πληρώνουν με πομποδέκτη προβλέπεται επιπλέον μείωση κατά 10%.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη 53χρονος παιδόφιλος


Την ώρα που «κατέβαζε» σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων συνελήφθη ένας 53χρονος στο Βύρωνα. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για κατοχή και διακίνηση, μέσω διαδικτύου, υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, από την διαδικτυακή έρευνα προέκυψε ότι ο 53χρονος, το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως και 19 Δεκεμβρίου, με τη χρήση τουλάχιστον 22 διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων, τουλάχιστον 270 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Ο κατηγορούμενος, προκειμένου να αποφεύγει τον εντοπισμό του, μετακινούταν σε διαφορετικά, κάθε φορά, καταστήματα–καφετέριες και συνδεόταν στο διαδίκτυο από την ασύρματη σύνδεση κάθε καταστήματος.

Ο 53χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο παρελθόν (2005) έχει συλληφθεί και καταδικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκων, ασέλγεια μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.


Διαβάστε περισσότερα...

Πίνακες κινητικότητας για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Από το ΑΣΕΠ ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας (Ανακοίνωση υπ' αριθ. 4/2013) διαβιβάστηκαν στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι σχετικοί πίνακες βαθμολογικής κατάταξης και διάθεσης υπαλλήλων, μονίμων και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κλάδου/ειδικότητας Οδηγών και Μηχανοτεχνιτών, του εν λόγω υπουργείου, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σημειώνεται ότι ο τελικός πίνακας διάθεσης εκδόθηκε από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Διαβάστε περισσότερα...

Μήπως έχετε δει αυτόν τον άνδρα;


Δύσκολες ώρες περνά η οικογένεια ενός ηλικιωμένου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εξαφανίστηκε στην περιοχή της Νεάπολης, το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, στις 2:30 το μεσημέρι.



Ο ηλικιωμένος Στέλιος Κράβαρης, ο οποίος πάσχει από άνοια, έχει ύψος 1,80 μ., ωοειδές πρόσωπο, είναι αδύνατος, το χρώμα των ματιών του είναι μαύρο και έχει γκρίζα μαλλιά με μετωπική φαλάκρα.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε τζιν παντελόνι μπλε, γκρι μπολύζα, δερμάτινο καστόρ πανωφόρι και μαύρα υποδήματα.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την Αστυνομία ή στα τηλ:

2310 610004

6978 440972


Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει με τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ;


Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, με θέμα τις συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Mε το Νόμο 1296/12-10-1982(ΦΕΚ Α΄128), δημιουργήθηκε στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) “Ειδικός Λογαριασμός Συνταξιοδότησης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων” όπου και προβλέφθηκε η χορήγηση σύνταξης και παροχή υγειονομικής (νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική) περίθαλψης, σε ανασφάλιστους υπερήλικες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Με τις διατάξεις του εν λόγω Νόμου είχαν θεσπισθεί και προϋποθέσεις χορήγησης της σύνταξης σε ομογενείς, κυρίως από τη Βόρεια Ήπειρο και την πρώην ΕΣΣΔ. Δόθηκε δηλαδή με τον τρόπο αυτό και κίνητρο στους ομογενείς να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και τους απονεμήθηκε η ελληνική ιθαγένεια. Με τη σύνταξη αυτή που τους χορηγήθηκε νόμιμα και με κάποια μικρή σύνταξη από τις χώρες τους, η οποία, στην καλύτερη περίπτωση, δεν υπερβαίνει το ποσό των 120 ευρώ, κατάφεραν να οργανώσουν τη ζωή τους, σημειωτέον δε ότι σήμερα οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι 75 – 80 ετών.

Η κυβέρνηση όμως κατ΄ επιταγή της τρόικας, με το τρίτο Μνημόνιο (Ν. 4093/2012 “Έγκριση Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα μέτρα Εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2016″ ) έθεσε, μεταξύ άλλων δύο προϋποθέσεις: α. Να μη λαμβάνουν οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, και επίσης, σε περίπτωση εγγάμων, να μη λαμβάνει ο/η σύζυγός τους σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος, του άρθρου 4 του ν. 4169/1961 και β. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους, να μην υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι (4.320) ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων σαράντα (8.640) ευρώ.

Από το νόμο δεν εξαιρέθηκε καμία σύνταξη, με αποτέλεσμα χιλιάδες υπερήλικες να καταδικάζονται στην απορία ή να υποβάλλουν, απελπισμένοι, αίτηση παραίτησης από τις μικρότερες συντάξεις - ακόμα και από την τιμητική για τους αγώνες τους σύνταξη Εθνικής Αντίστασης - ή να ζητούν τη μείωση του επιδόματος αναπηρίας που λαμβάνουν, προκειμένου να μη ξεπεράσουν τα 4.320 ευρώ το χρόνο! Η δεύτερη αυτή προϋπόθεση, εξάλλου, είναι άκρως αντικοινωνική, αφ’ ενός διότι το εισοδηματικό όριο των 4.320 ευρώ είναι χαμηλότερο και από το όριο της φτώχειας, το οποίο για το 2012 ορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ στα 7.178 ευρώ και αφ΄ ετέρου διότι λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα. Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά εξαντλεί την αυστηρότητά της στις πιο ευαίσθητες και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες χωρίς να ενδιαφέρεται για τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής.

Συνέπεια της εφαρμογής του μνημονιακού Νόμου 4093/2012 είναι να θεσπιστούν όροι που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια χιλιάδων Ελλήνων και ομογενών μας από τη Βόρεια Ήπειρο και την πρώην ΕΣΣΔ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα στο βωμό του να υπηρετεί πιστά τις μνημονιακές συμφωνίες να προσβάλει την αξιοπρέπεια πολιτών που υπερασπίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες την υπόθεση της ελληνικής τους καταγωγής. Είναι το ίδιο πολιτικό σύστημα που ζητούσε από τους Βορειοηπειρώτες και τους Νεοποντίους να παραμείνουν στις παλιές τους εστίες και σήμερα έρχεται και προκαλεί τη συνείδησή τους υπονοώντας ότι έκλεψαν την ελληνική ιθαγένεια. Αν υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ελληνοποίησης, αυτές βαραίνουν το διάτρητο ελληνικό πολιτικό σύστημα και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Νεοποντίων και Βορειοηπειρωτών υποβάλλοντάς τους σε φοβερές κοινωνικές δοκιμασίες εξόντωσης. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν ένσημα, αφού δούλευαν και προσέφεραν στην ελληνική οικονομία, τα οποία δεν προσμετρούνται πουθενά.

Το σύνολο των ανασφάλιστων υπερήλικων δικαιούχων για το έτος 2012 ήταν 62.711 και το κόστος των συντάξεων ανερχόταν στα 339 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία έπειτα από απαίτηση της τρόικας για το 2013 και εντεύθεν ήταν να μειωθεί το κόστος των συντάξεων κατά 66,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 44 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εξοικονομηθεί από την κατάργηση των 13ων και 14ων συντάξεων. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για την κυβέρνηση, που έχει σκοπό να αναστείλει περί τις 20.000 συντάξεις για να εξοικονομήσει 95 εκατ. ευρώ και να αποδείξει στην τρόικα για μια ακόμη φορά πόσο υπάκουη είναι. Από τον Ιούνιο έχει αναστείλει όλες τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων και τους ζήτησε να επακαταθέσουν τα δικαιολογητικά τους ενώ μέχρι και σήμερα -5 μήνες σχεδόν μετά- οι συντάξεις δεν έχουν καταβληθεί και χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκονται χωρίς καμία οικονομική στήριξη. Όπως φαίνεται η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό επιθυμεί να εμφανίσει το «πολυπόθητο πλεόνασμα».

Η κυβέρνηση σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα με την τρόικα θα μπορούσε να προχωρήσει στην περικοπή των συντάξεων κατά περίπου 80€ μηνιαίως προκειμένου να αποδείξει την υπακοή της και όχι να αποφασίσει την πλήρη κατάργησή τους. Πληροφορίες δε που διαρρέουν, κάνουν λόγο για επιπλέον κριτήρια που θα θέσει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα αν ο δικαιούχος έχει στην ιδιοκτησία του έστω και ένα ακίνητο, οποιασδήποτε αξίας και αν είναι αυτό. Η κυβέρνηση δηλαδή θεωρεί ότι ένας άνθρωπος με 360€ τον μήνα θα πρέπει να νοικιάζει και σπίτι και αν έχει έστω και μια γκαρσονιέρα στο όνομά του θα του περικόπτεται η σύνταξη γιατί θεωρείται προνομιούχος.

Κατόπιν των ως άνω,

Επερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Θα επαναφέρει η κυβέρνηση τα κριτήρια για τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων στις προηγούμενες διατάξεις του Νόμου 1296/12-10-1982 (ΦΕΚ Α΄128) ούτως ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις χιλιάδων συμπολιτών μας που ζουν ήδη κάτω από τα όρια της φτώχειας;

2.Θα πληρώσει η κυβέρνηση άμεσα και αναδρομικά τους συνταξιούχους που περιμένουν τόσους μήνες να επαναξεταστούν οι συντάξεις τους;

3.Διαψεύδει η κυβέρνηση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με τα επιπλέον κριτήρια που σκοπεύει να θέσει στους ανασφάλιστους υπερήλικες και που αφορούν την περαιτέρω μείωση του τεκμαρτού εισοδήματος των 4.230 ευρώ ούτως ώστε να περικόψουν επιπλέον δικαιούχους;

Οι Επερωτώντες Βουλευτές:

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Στρατούλης Δημήτρης

Μητρόπουλος Αλέξης

Καραγιαννίδης Χρήστος

Μπάρκας Κώστας

Μπόλαρη Μαρία

Σταθάς Γιάννης

Τσουκαλάς Δημήτρης

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Βούτσης Νίκος"



Διαβάστε περισσότερα...

Συστάσεις στους Θεσσαλονικείς για τα τζάκια


Συστάσεις στους Θεσσαλονικείς για προσεκτική χρήση τζακιών απευθύνει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, μετά την εμφάνιση αιθαλομίχλης τις προηγούμενες μέρες στον ουρανό της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μετρήσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος οι μέσες ημερήσιες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων, όπως καταγράφηκαν από το Σταθμό Λαγκαδά, παρουσιάστηκαν υψηλά επίπεδα ρύπανσης στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2013, τα οποία ξεπερνούσαν τα επιτρεπόμενα όρια κατά 39% και 75%, αντίστοιχα

«Τα όρια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια αυξήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς, ωστόσο, να μπορούμε να κάνουμε λόγο για υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. Συνεχίζουμε τις μετρήσεις και τις επόμενες μέρες και σε περίπτωση που διαπιστωθεί αυξημένο ποσοστό ρύπανσης και από άλλο σταθμό, τότε θα προβούμε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Παράλληλα, περιμένουμε τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που περιλαμβάνει το βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό δράσης για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.

Συγκεκριμένα, συνιστάται η χρήση των τζακιών μόνο όταν αυτό αποτελεί μοναδική εστία θέρμανσης, η αποφυγή καύσης μη εγκεκριμένων υλικών, η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κυρίως από άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι, κλπ), ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες που είναι πιο έντονο το φαινόμενο και ο περιορισμός της χρήσης ΙΧ οχημάτων.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναγνώστης για τον ΟΓΑ: Άλλαξαν το κριτήριο για το επίδομα τέκνων


Νωρίτερα δημοσιεύσαμε την καταγγελία αναγνώστη του enikos.gr για την "περικοπή" του επιδόματος τέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ. Πριν από λίγο άλλος αναγνώστης, μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

"Εγώ έπρεπε να πάρω 940 ευρώ με 2 παιδιά και με εισόδημα εως 12000 και μου έδωσαν 640 ευρώ επειδή το πήγαν εως 6000 ευρώ. Δηλαδή άλλαξαν το κριτήριο.Πριν 3 ώρες ήμουν στον ΟΓΑ και ο υπάλληλος μπήκε στο σύστημα και μου το είπε. Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα εκεί."



Διαβάστε περισσότερα...

Θέσεις για 18.251 πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης


Θέσεις για 5.104 υπαλλήλους γραφείου ΑΕΙ-ΤΕΙ και 3.647 θέσεις για οικονομολόγους.

Ρεκόρ προσφοράς θέσεων μέσω του ΟΑΕΔ έχουμε αυτή την περίοδο καθώς ο αριθμός τους ανέρχεται σε 35.122. Από το σύνολο των θέσεων αυτών ένας μεγάλος αριθμός απευθύνεται σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων στην οποία προχώρησε το newsbeast.gr ο συνολικός αριθμός των θέσεων με επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 18.251 αποτελώντας σχεδόν το 52% των προσφερόμενων θέσεων. Το θετικό είναι ότι οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους δεκάδων σχολών όπως ιατρούς, οδοντιάτρους, γεωπόνους, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, οικονομολόγους κ.α. ενώ υπάρχουν και θέσεις όπως αυτές των υπαλλήλων γραφείων, των πωλητών που θα μπορούσε να τις διεκδικήσει οποιοσδήποτε απόφοιτος ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ.

Όσον αφορά τις ζητούμενες ειδικότητες διαπιστώνουμε ότι μεγάλος είναι ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων για του κοινωνικούς λειτουργούς καθώς ανέρχονται σε 667 καθώς επίσης και για τους βρεφοκόμους αποφοίτους των ΑΤΕΙ ή και άλλων σχολών όπου οι προσφερόμενες θέσεις φθάνουν τις 875. Σε 720 ανέρχονται οι θέσεις για τους ψυχολόγους ενώ για τους νοσηλευτές ξεπερνούν τις 1000.

Τον μεγαλύτερο αριθμό των προσφερόμενων θέσεων τον έχει η ειδικότητα των υπαλλήλων γραφείων που φθάνουν τις 5.104 και μπορούν όπως προαναφέρθηκε να διεκδικηθούν από το σύνολο των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ειδικότητα των οικονομολόγων καθώς μέσω του ΟΑΕΔ ζητούνται 3.647 οικονομολόγοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ ακολουθούν οι απόφοιτοι τμημάτων πληροφορικής καθώς προσφέρονται σε αυτούς 1.999 θέσεις εργασίας (Πρόσωπα που αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα στον τομέα της πληροφορικής).

Από τις άλλες ειδικότητες ξεχωρίζουμε τις 249 θέσεις για κτηνιάτρους ενώ για τους ιατρικούς επισκέπτες προσφέρονται 246 θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να τις διεκδικήσουν απόφοιτοι παραϊατρικών σχολών , χημικοί, βιολόγοι κ.α.

Όσον αφορά τα επίπεδα εκπαίδευσης μεταπτυχιακού και διδακτορικού για ακόμη μια φορά οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς για κατόχους διδακτορικού προσφέρονται 4 θέσεις ενώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού μόλις 5.

Άλλα επίπεδα εκπαίδευσης

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας των άλλων επιπέδων εκπαίδευσης για αποφοίτους δευτεροβάθμιας προσφέρονται 10.627 θέσεις. Σε 5.637 φθάνουν οι θέσεις των αποφοίτων υποχρεωτικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μικρός είναι ο αριθμός των θέσεων εργασίας για αποφοίτους μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ) καθώς ανέρχονται σε 69 σε σύνολο 35.122 θέσεων.

Όσοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ καλό είναι να επισκεφτούν τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού Απασχόλησης με τον κωδικό της θέσης που τους ενδιαφέρει προκειμένου να μάθουν αν η θέση εργασίας συνεχίζεται να προσφέρεται και να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Σταϊκούρας: Κονδύλια ύψους 51,5 εκατ. ευρώ για θέρμανση


Θα διατεθούν σε νοσοκομεία και σχολεία για πετρέλαιο.

Τη χορήγηση κονδυλίων συνολικού ύψους 51,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, για τις ανάγκες θέρμανσης νοσοκομείων και σχολείων της χώρας, καθώς και για προκαταβολές για το επίδομα θέρμανσης, ανακοίνωσε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας:

- Χορηγούνται στο υπουργείο Υγείας, 10 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες θέρμανσης νοσοκομείων του ΕΣΥ, κυρίως σε ορεινές περιοχές της χώρας.

- Στο υπουργείο Εσωτερικών, χορηγούνται 4 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων (συνολικά εφέτος έχουν διατεθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό 12 εκατ. ευρώ, έναντι 7 εκατ. ευρώ πέρυσι).

- Χορηγούνται επιπλέον 37,5 εκατ. ευρώ ως προκαταβολές σε δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Σημειώνεται, ότι πριν από ένα μήνα χορηγήθηκαν ακόμη 22 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό εφέτος να ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Άστεγος κοιμάται κάτω από χριστουγεννιάτικο δέντρο


Δείτε τις εικόνες, μάθετε όμως και ποιο είναι το νόημά τους.

Αναστάτωση στους περαστικούς από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας προκάλεσε η εικόνα ενός αστέγου, ο οποίος κοιμάται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κάποιοι εκ των περαστικών μάλιστα κάλεσαν και την αστυνομία, καθώς ο άνδρας δεν αντιδρούσε και θέλησαν να δουν αν είναι ζωντανός.

Αυτή η εικόνα, ωστόσο, σύμφωνα με το tharrosnews, ήταν μια εικαστική παρέμβαση του εργαστηρίου γλυπτικής από το καλλιτεχνικό στέκι Καλαμάτας που θέλησε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να τονίσει ότι παρά τα λαμπιόνια, τους στολισμούς και το γιορτινό κλίμα υπάρχουν άνθρωποι που καθημερινά υποφέρουν.

Τελικά λίγα λεπτά μετά τις 11 το ομοίωμα απομακρύνθηκε από υπαλλήλους του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.






Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία για 14 αυτοκτονίες ομολογιούχων του ελληνικού δημοσίου


Οι Έλληνες ομολογιούχοι κατέθεσαν αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την άμεση αποζημίωσή τους για την οικονομική τους βλάβη ζητούν οι Έλληνες ομολογιούχοι με αναφορά που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη σχετική αναφορά του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου ζητείται η οικονομική αποκατάσταση των 15.000 ομολογιούχων φυσικών προσώπων, ενώ τονίζεται πως στους κύκλους των θιγόμενων από το PSI καταγράφονται ήδη 14 αυτοκτονίες.

Σύμφωνα με την αναφορά η διαδικασία που επελέγη για το «κούρεμα» δεν ήταν εθελοντική όπως επίσημα λέγεται, αλλά υποχρεωτική, πρωτοφανής και άδικη, καθώς είχε δυσανάλογη επίπτωση στα οικονομικά συμφέροντα ατόμων με περιορισμένο εισόδημα που είχαν την ατυχή έμπνευση να εμπιστευτούν το Ελληνικό Δημόσιο, την Ευρωζώνη αλλά και τις διακηρύξεις των επισήμων παραγόντων της ΕΕ.

Όπως τονίζουν οι ομολογιούχοι, η ζημιά που υπέστησαν είναι τεράστια και υπολογίζεται σε 70% των χρημάτων που αποταμίευσαν ενώ ταυτόχρονα υφίστανται επιπλέον και όλα τα δεινά της λιτότητας και των μνημονίων που υφίσταται όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρωτοφανή στα χρονικά δήμευση περιουσιών που πραγματοποιήθηκε από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δε αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αυτά τα δύο χρόνια για την αποκατάσταση της αδικίας είναι προκλητική και καταφανής», σημειώνεται στην αναφορά.

Οι ομολογιούχοι ζητούν να κληθούν σε δημόσια ανοικτή συνεδρίαση ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να εκθέσουν στους ευρωβουλευτές μέλη της την εξαιρετικά άδικη κατάσταση που υφίστανται.



Διαβάστε περισσότερα...

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι την περίοδο των εορτών


Σε σύσκεψη υπό τον κ. Βρούτση παρουσιάστηκε έκθεση για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Με σκοπό την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, σύσκεψη υπό τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη, ο νέος ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) κ. Κώστας Πανταζής καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Σ.ΕΠ.Ε και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α).

Επίσης, παρουσιάστηκε η μηνιαία, πλέον, έκθεση με τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Όταν πριν λίγους μήνες ξεκινούσαμε μια νέα και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τόσο οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια για την οριστική αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, λίγοι πίστεψαν στις προθέσεις μας και ακόμη λιγότεροι στην επιτυχία του σχεδίου μας.

Εκτιμώ, όμως, ότι ημέρα με την ημέρα θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι.

Γιατί τα συγκεντρωτικά στοιχεία ελέγχων που παρουσιάζουμε σήμερα φανερώνουν ότι αυτή η προσπάθεια μας έχει ένα ορατό και μετρήσιμο αποτέλεσμα, έχει αντίκρισμα.

Συγκεκριμένα:

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου που επιβλήθηκαν τα νέα, ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα έως 30 Νοεμβρίου, ελέγχθηκαν 5.198 επιχειρήσεις και σε σύνολο 27.425 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 742, ποσοστό 2,71%.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 7.633.763 ευρώ.

Από την άλλη, οι στοχευμένοι έλεγχοι της ανασφάλιστης εργασίας, από μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και της ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ, για το ενδεκάμηνο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2013 κατέδειξαν ότι το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας αρχίζει και μειώνεται από το καλοκαίρι και μετά.

Χαρακτηριστικά, ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας – που επισημαίνουμε και πάλι ότι αφορά κλάδους υψηλής παραβατικότητας, είχε φτάσει ακόμη και στο 40,5%, τα ευρήματα του Νοεμβρίου δείχνουν ότι το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 20,1%.

Δεν σταματάμε εδώ. Η ανομία ήταν και εξακολουθεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην αγορά εργασίας.

Την αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Με συνεχή προσπάθεια, εντατικούς ελέγχους, με νέα θεσμικά και ηλεκτρονικά εργαλεία.

Κλείνουμε και τα τελευταία «παράθυρα» παραβατικότητας που αξιοποιούσαν κάποιοι εργοδότες, με την καθιέρωση ειδικού βιβλίου στο οποίο πρέπει να αναγράφονται οι υπερωρίες πριν την πραγματοποίησή τους.

Ταυτόχρονα, μειώνουμε το διοικητικό βάρος των επιχειρήσεων καταργώντας άλλα βιβλία και παραστατικά που έχουν καταστεί πλέον περιττά με τις σύγχρονες πληροφοριακές υποδομές του υπουργείου Εργασίας και κυρίως τη διαλειτουργικότητα του συστήματος «Εργάνη» με τα πληροφοριακά συστήματα του ΙΚΑ του ΟΑΕΔ.

Ενοποιούμε τα πρόστιμα και για την αδήλωτη και για την ανασφάλιστη εργασία στα 10.550 ευρώ.

Οργανώνουμε σε ένα ενιαίο πλαίσιο συνεργασίας και με τον πλέον αποδοτικό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό της Επιθεώρησης Εργασίας και της ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ, στελέχη πρώτης γραμμής με αποδεδειγμένη υπηρεσιακή υπευθυνότητα και επαγγελματική δεινότητα.

Και τα ενοποιημένα αποτελέσματα των ελέγχων τους παρουσιάζονται από αυτόν το μήνα σε ενιαίο δελτίο ενημέρωσης με διαφάνεια και λεπτομέρεια. Θεραπεύοντας, έτσι την πολυδιάσπαση και την αλληλοεπικάλυψη τόσο των ελέγχων όσο και της ελεγκτικής πληροφορίας.

Ως υπουργείο Εργασίας πιστεύουμε ότι ο σεβασμός στην εργασία, στη νόμιμη και ασφαλισμένη εργασία δεν είναι δημοσιονομικό μέγεθος. Είναι κεφάλαιο κοινωνικού πολιτισμού και προαπαιτούμενο αυτής της ίδιας της οικονομικής ανάπτυξης.

Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν, είναι να πετύχουμε να «μπολιαστεί» ο οικονομικός και παραγωγικός κορμός της ελληνικής κοινωνίας, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, με ασφαλιστική συνείδηση».

Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε τα εξής:

«Τα απολογιστικά στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» δείχνουν ότι έχει υπάρξει σημαντική συμμόρφωση των εργοδοτών. Με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά εργαλεία και το θεσμικό πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει, επέρχεται σταδιακά ισορροπία στην αγορά εργασίας. Καλωσορίζουμε το νέο ειδικό γραμματέα, τον κ. Πανταζή και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις συνεπείς επιχειρήσεις αλλά κυρίως τους εργαζόμενους».

Επίσης, ο νέος Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας κ. Κώστας Πανταζής δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ τον υπουργό για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου.Το Σώμα επιθεωρητών Εργασίας διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η σταθερή πολιτική βούληση της ηγεσίας του υπουργείου, το αναβαθμισμένο νομικό και ελεγκτικό οπλοστάσιο με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά εργαλεία καθώς και η σημαντική εμπειρία των στελεχών του Σώματος, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για μια υπεύθυνη και αποτελεσματική δουλειά, για την οριστική καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας».

Εξάλλου, με εντολή του κ. Πανταζή, οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ, ξεκινούν από σήμερα εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων στοχευμένους ελέγχους στις περιοχές: Αράχοβα- Παρνασσός, Άγιος Αθανάσιος (Καϊμακτσαλάν), Φαλακρό Δράμας, Λαϊλιάς Σερρών, Καστοριά, Βασιλίτσα Γρεβενών, Πισοδέρι Φλώρινας, Σέλι, Τρία Πέντε Πηγάδια Ημαθίας, Καρπενήσι- Βελούχι, Λίμνη Πλαστήρα, Βυτίνα, Δημητσάνα, Λαγκάδια, Μαίναλο, Στεμνίτσα, Καλάβρυτα, Ζήρεια, Τρίκαλα Κορινθίας, Φενεός, Μονεμβασιά, Ναύπακτος, Γαλαξίδι, Ελάτη Τρικάλων, Περτούλι, Καλαμπάκα, Ελατοχώρι Πιερίας, Έδεσσα, Ζαγοροχώρια, Ιωάννινα, Μέτσοβο, Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο, Παραλία Κατερίνης, Μακρινίτσα, Πορταριά, Τσαγκαράδα, Χάνια Πηλίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούνται εκπαιδευτικοί μέσω του ΟΑΕΔ


Θέσεις για δασκάλους, νηπιαγωγούς, φιλόλογους και άλλες ειδικότητες.

Χιλιάδες είναι οι απόφοιτοι εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που αναζητούν μια θέση εργασίας. Στους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας ο αριθμός τους ξεπερνά τους 60.000 και από αυτούς μόνο οι 10.000 καταφέρνουν να εργαστούν ως αναπληρωτές για διάστημα λίγων μηνών. Ωστόσο εκτός από τα δημόσια σχολεία θέσεις εργασίας προσφέρονται μέσα από τους Δήμους ενώ και μέσω του ΟΑΕΔ εργοδότες αναζητούν εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα μέσω του ΟΑΕΔ αυτό το διάστημα προσφέρονται 101 θέσεις εκπαιδευτικών στις ειδικότητες των θεολόγων, δασκάλων, νηπιαγωγών, φιλολόγων, φυσικών-μαθηματικών, χημικών, γυμναστών και ξενόγλωσσων φιλολογιών. Το newsbeast.gr κοντά στους εκπαιδευτικούς παρουσιάζει τις προσφερόμενες θέσεις για τις οποίες οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αναζητήσουν πληροφορίες από τα κατά τόπους καταστήματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.



    ΚΩΔ.ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
    ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
    ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ
    ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΣΗΣ
    ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΑΡ. ΘΕΣΕΩΝ
    101206
    ΚΠΑ2 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
    101206102516
    ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    403201
    ΚΠΑ2 ΛΑΜΙΑΣ
    403201101535
    ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    506201
    ΚΠΑ2 ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    506201100493
    ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    3
    106201
    ΚΠΑ2 ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
    106201101387
    ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    301205
    ΚΠΑ2 ΝΕΑΠΟΛΗΣ
    301205102396
    ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    3
    108201
    ΚΠΑ2 ΣΑΜΟΥ
    108201100345
    ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    205201
    ΚΠΑ2 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
    205201101587
    ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΑΕΙ)
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    505201
    ΚΠΑ2 ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    505201101375
    ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    505201
    ΚΠΑ2 ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    505201101376
    ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    506201
    ΚΠΑ2 ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    506201100481
    ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    101201
    ΚΠΑ2 ΑΘΗΝΩΝ
    101201105092
    ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    701202
    ΚΠΑ2 ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
    701202101004
    ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    101203
    ΚΠΑ2 ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
    101203102795
    ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    308201
    ΚΠΑ2 ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
    308201101316
    ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    506201
    ΚΠΑ2 ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    506201100483
    ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    101209
    ΚΠΑ2 ΠΑΤΗΣΙΩΝ
    101209101260
    ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    301202
    ΚΠΑ2 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
    301202101997
    ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    101206
    ΚΠΑ2 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
    101206102521
    ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    3
    304202
    ΚΠΑ2 ΕΔΕΣΣΑΣ
    304202100781
    ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    505201
    ΚΠΑ2 ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    505201101379
    ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    506201
    ΚΠΑ2 ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    506201100490
    ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    101201
    ΚΠΑ2 ΑΘΗΝΩΝ
    101201105419
    ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    3
    701201
    ΚΠΑ2 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
    701201104417
    ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    505201
    ΚΠΑ2 ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    505201101330
    ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΦΥΣΙΚΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    601201
    ΚΠΑ2 ΠΑΤΡΑΣ
    601201105883
    ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    301206
    ΚΠΑ2 ΤΟΥΜΠΑΣ
    301206102699
    ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    101206
    ΚΠΑ2 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
    101206102526
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    7
    605201
    ΚΠΑ2 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
    605201102945
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    301208
    ΚΠΑ2 ΛΑΓΚΑΔΑ
    301208100413
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    401201
    ΚΠΑ2 ΛΑΡΙΣΑΣ
    401201104357
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    3
    506201
    ΚΠΑ2 ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    506201100496
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    608202
    ΚΠΑ2 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
    608202100813
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    301205
    ΚΠΑ2 ΝΕΑΠΟΛΗΣ
    301205102390
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    4
    204201
    ΚΠΑ2 ΞΑΝΘΗΣ
    204201101910
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    603201
    ΚΠΑ2 ΤΡΙΠΟΛΗΣ
    603201101380
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    309201
    ΚΠΑ2 ΦΛΩΡΙΝΑΣ
    309201100550
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    3
    101201
    ΚΠΑ2 ΑΘΗΝΩΝ
    101201105398
    ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    101201
    ΚΠΑ2 ΑΘΗΝΩΝ
    101201105500
    ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    701201
    ΚΠΑ2 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
    701201104425
    ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    701201
    ΚΠΑ2 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
    701201104391
    ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    101210
    ΚΠΑ2 ΠΑΛΛΗΝΗΣ
    101210101738
    ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    101206
    ΚΠΑ2 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
    101206102522
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    5
    101206
    ΚΠΑ2 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
    101206102523
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    5
    301208
    ΚΠΑ2 ΛΑΓΚΑΔΑ
    301208100423
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    301208
    ΚΠΑ2 ΛΑΓΚΑΔΑ
    301208100414
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    401201
    ΚΠΑ2 ΛΑΡΙΣΑΣ
    401201104351
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    401201
    ΚΠΑ2 ΛΑΡΙΣΑΣ
    401201104353
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    2
    506201
    ΚΠΑ2 ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    506201100485
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    506201
    ΚΠΑ2 ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    506201100487
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    301205
    ΚΠΑ2 ΝΕΑΠΟΛΗΣ
    301205102397
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    4
    204201
    ΚΠΑ2 ΞΑΝΘΗΣ
    204201101909
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    204201
    ΚΠΑ2 ΞΑΝΘΗΣ
    204201101906
    ΦΥΣΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    505201
    ΚΠΑ2 ΚΕΡΚΥΡΑΣ
    505201101246
    ΧΗΜΙΚΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
    101210
    ΚΠΑ2 ΠΑΛΛΗΝΗΣ
    101210101647
    ΧΗΜΙΚΟΙ
    ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    1
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...