Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τι θα συμβεί αν καταρρεύσει το Internet


H Γη αντιμέτωπη με το απόλυτο χάος.

Δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε, αλλά μπορεί να έρθει η μέρα που το internet θα καταρρεύσει. Ναι, το παγκόσμιο web δεν είναι άτρωτο. Μία μεγάλη φυσική καταστροφή, όπως ένας καταστροφικός σεισμός και μία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα, μπορεί να το «ισοπεδώσει» και να προκαλέσει το απόλυτο χάος σε όλο τον κόσμο. Μια άλλη απειλή είναι η πτώση του δικτύου εξαιτίας υπερφόρτωσης.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι περισσότερες υποδομές στον ανεπτυγμένο κόσμο εξαρτώνται πλέον από το Internet. Έτσι μία κατάρρευση του δικτύου θα έφερνε τα πάνω-κάτω σε ένα σωρό τομείς!

1) Απασχόληση
Μια κατάρρευση του διαδικτύου θα προκαλούσε την απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Οι εταιρίες με αντικείμενο το διαδίκτυο θα εξαφανίζονταν. Ωστόσο, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια νέα αγορά από ανθρώπους που θα δούλευαν για να δημιουργήσουν ένα νέο World Wide Web.

2) Προμήθειες
Οι αλυσίδες προμηθειών σε όλο τον κόσμο βασίζονται πλέον, ως επί το πλείστον, σε διαδικτυακά συστήματα. Η απώλεια του διαδικτύου θα έφερνε το απόλυτο χάος. Τα καταστήματα θα έμεναν άδεια, πολλά εμπορεύματα θα καταστρέφονταν και κανείς δεν θα ήξερε για πού προορίζεται το κάθε εμπόρευμα.

3) Επικοινωνίες
Οι επικοινωνίες θα επέστρεφαν τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω, στο συμβατικό τηλέφωνο και στο παραδοσιακό ταχυδρομείο. Σκεφθείτε τη ζωή σας χωρίς e-mail!

4) Πρόσβαση σε πληροφορίες
Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς μηχανές αναζήτησης; Όσοι χρειάζονται πρόσβαση σε πληροφορίες για τη δουλειά ή τις σπουδές τους, θα ζούσαν στην κόλαση! Η αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας θα τους οδηγούσε σε βιβλιοθήκες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέμα χρόνου και ταλαιπωρίας.

5) Οικονομικές συναλλαγές
Η κατάρρευση του Internet θα σήμαινε αυτόματα την κατάρρευση των Online τραπεζικών συστημάτων και την επιστροφή στις συναλλαγές με μετρητά.

6) Κοινωνική ζωή
Η κοινωνική ζωή θα επέστρεφε στην προ Facebook εποχή... αλλά αυτό μπορεί να ήταν και καλό...



Διαβάστε περισσότερα...

«Πετούν» στο διάστημα ενώ κοιμούνται


Αγόρια και κορίτσια μεταμορφώνονται στους ήρωες τους.

Όλα τα παιδιά έχουν ένα όνειρο... Τα αγόρια φαντάζονται ότι ταξιδεύουν στο διάστημα, όσο για τα κορίτσια ονειρεύονται ότι μεταμορφώνονται σε πριγκίπισσες.

Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως αυτό μένει για πάντα όνειρο... Ωστόσο, υπάρχει πλέον ένας τρόπος τα παιδιά όλου του κόσμου να νιώσουν ότι βρίσκονται μερικά βήματα πιο κοντά στην εκπλήρωση του ονείρου τους. Πώς; Χάρη σε ειδικά σχεδιασμένες παπλωματωθήκες με σχέδιο τη στολή του αστροναύτη για τα αγόρια και ένα ρομαντικό πριγκιπικό φόρεμα για τα κορίτσια.

Η ενδυμασία συμπληρώνεται με το σχέδιο που υπάρχει στα μαξιλάρια δηλαδή ένα κράνος και ένα στέμμα, αναλόγως με το φύλο. Στόχος του σχεδιαστή είναι τα παιδιά όταν είναι ξαπλωμένα να μεταμορφώνονται στους «ήρωες» που επιθυμούν.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες...











Διαβάστε περισσότερα...

Φρούτα με το κομμάτι, βενζίνη με το σταγονόμετρο


Οι εποχές των παχιών αγελάδων άρχισαν να περνούν στη σφαίρα της λήθης από το τέταρτο τρίμηνο του 2008. Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων έχουν αλλάξει άρδην, ενώ και η οικονομική δραστηριότητα έει συρρικνωθεί πλέον δραστικά.

Το πιο χαρακτηριστικό, το καλάθι της νοικοκυράς, έχει αδειάσει. Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, 7 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά έχουν μειώσει την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής.

Το γεμάτο καρότσι στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ έχει αντικατασταθεί με σακούλες που μπορούν να πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες. Αγοράζουν φρούτα με το κομμάτι και μετρημένες ποσότητες κρέατος. Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο ότι από την έρευνα προέκυψε πως σχεδόν τα μισά νοικοκυριά (42,5%) αγοράζουν προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας, ενώ το συντριπτικό 92% έχει κάνει περικοπές στις δαπάνες για ένδυση και υπόδηση.

Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς μεσάζοντες στη Θεσσαλονίκη


Πλήθος κόσμου συμμετείχε από το πρωί στην 4η διάθεση ειδών διατροφής «Χωρίς Μεσάζοντες – Από όλους για όλους» στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσε η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου και το Ανοιχτό Δίκτυο Απευθείας Διάθεσης, στο οποίο συμμετέχουν πολλές συλλογικότητες.



Οι καταναλωτές, από τις 10 το πρωί, είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν δεκάδες προϊόντα όπως όσπρια, πατάτες, λάδι, λαχανικά, μέλι, κρασί κτλ, σε πολύ χαμηλές τιμές, απευθείας από τους παραγωγούς που συμμετέχουν στο εγχείρημα .





Πηγή: http://www.enikos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Xάνονται εκατομμύρια για τους ανέργους


Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, μας προσφέρονται λεφτά στο πιάτο και αδιαφορούμε.

Συγκεκριμένα, από το 2006, οπότε συστήθηκε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση, η Ελλάδα έχει καταφέρει να λάβει το κονδύλι των 2,9 εκατ. ευρώ για τους 642 εργαζόμενους γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, την ώρα που το συνολικό διαθέσιμο ποσό του κουμπαρά αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο.

Άλλες χώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιοποιούν στο έπακρο αυτή τη δυνατότητα απορροφώντας συνολικά περισσότερα από 415 εκατ. ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο απυρόβλητο οι Επίορκοι


Το πάρτι της διαφθοράς στο δημόσιο καλά κρατεί. Σύμφωνα με πρόσφατους ελέγχους πρωταγωνιστές είναι και πάλι εφοριακοί και υπάλληλοι της πολεοδομίας.

Μάλιστα αυτοί που πιάνονται με αδικαιολόγητο πλουτισμό εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά. από τις 189 περιπτώσεις μόνο 5 τέθηκαν σε αργία.

Δείτε το βίντεο από τον ANT1:





Διαβάστε περισσότερα...

Το ηλεκτρονικό μάτι στα πρατήρια


Οι βενζινοπώλες σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι υποχρεωμένοι μέχρι τα τέλη του μήνα να εγκαταστήσουν τις δεξαμενές των πρατηρίων υγρών καυσίμων ένα ηλεκτρονικό μάτι προκειμένου να παταχθεί η νοθεία της βενζίνης και το λαθρεμπόριο. Από την χρήση του νέου συστήματος ο στόχος είναι το κράτος να εξοικονομήσει 1 δις. ευρώ.

Δείτε το βίντεο από το MEGA






Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζει όψη το κέντρο της Αθήνας



Αγνώριστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας σε τρία χρόνια. Φτάνει βέβαια να έχει υλοποιηθεί το σχέδιο των Ολλανδών, που προκρίθηκε από τον διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση. Το σχέδιο προβλέπει να γίνουν πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου και υδάτινοι χώροι. Παράλληλα θα αλλάξει ο συγκοινωνιακός χάρτης της Αθήνας. 


Δείτε το βίντεο από το MEGA





Διαβάστε περισσότερα...

Άναψαν κεριά για τους αδικοχαμένους φοιτητές


Κεριά άναψαν πολίτες, φοιτητές και μέλη κομμάτων στην κεντρική πλατεία της Λάρισας , που συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τους δύο νεκρούς σπουδαστές χθες στη Λάρισα.

Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματά κατά της οικονομικής πολιτικής και της φτώχειας.


Πηγή: http://www.enikos.gr 
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για τα ανασφάλιστα ιχ



«Με αφορμή δημοσιεύματα περί υποχρεωτικής ασφάλισης ακόμη και στα ακινητοποιημένα ΙΧ αυτοκίνητα, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων τους, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που καταθέτουν πινακίδες στις ΔΟΥ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζήτησε απολύσεις η Τρόικα


Θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα έθεσαν οι επικεφαλής της Τρόικας που συναντήθηκαν το πρωί με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας ζήτησαν να μάθουν περισσότερα στοιχεία εν όψει του αυριανού ραντεβού τους με τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνη Μανιτάκη. Πάντως στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών τέθηκε το θέμα της υψηλής ανεργίας αλλά και της ύφεσης.


Δείτε το βίντεο από τον ALPHA:





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμα κινδύνου από τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία


Μείωση των ποσοτήτων αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να υποστούν συνέπειες στη θεραπευτική τους αγωγή βρίσκονται οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή Αναιμία, με αφορμή την ανακοίνωση του Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού για σταδιακή μείωση των ποσοτήτων αίματος προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Κίνησης αναφέρει:

«Από τον Διευθυντή του Ελβετικoύ Ερυθρού Σταυρού Rudolf Schwabe ανακοινώθηκε ότι θα αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά οι ποσότητες αίματος προς την Ελλάδα, επειδή το χρέος της χώρας μας έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Να σημειώσουμε ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα πρέπει να πληρώνει το ποσό των 5 εκατομμυρίων Ελβετικών Φράγκων για τις 28.000 μονάδες αίματος που παίρνει από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Πριν από δύο μήνες, Ελλάδα και Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός υπέγραψαν νέα σύμβαση όπου θα αρχίσει η σταδιακή μείωση των ποσοτήτων αίματος από τις 28.000 μονάδες που είναι σήμερα στις 14.000 μονάδες έως το 2020.
Ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός έχει έναν σταθερό αριθμό εθελοντών αιμοδοτών 250.000 ανθρώπων, που προσφέρουν το αίμα τους εθελοντικά χωρίς οποιαδήποτε ανταμοιβή. Οι ποσότητες αίματος που περισσεύουν, μετά την κάλυψη των αναγκών της Ελβετίας, πωλούνται σε άλλες χώρες για να καλυφτούν τα έξοδα αιμοληψίας, ελέγχου, αποθήκευσης και άλλα λειτουργικά έξοδα που φτάνουν στο ποσό των 215 εκατομμυρίων Ελβετικών Φράγκων σε ετήσια βάση.

Η καθυστέρηση πληρωμής της οφειλής της Ελλάδας για αρκετό χρονικό διάστημα, ήταν η αιτία της απόφασης του Ελβετικού ΕΣ με την σημείωση, όπως ανακοίνωσε ο R.Schwabe, ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα με την τεχνογνωσία τους στην συγκέντρωση των ποσοτήτων αίματος που χρειαζόνται, ώστε να αναπληρωθούν οι μειωμένες ποσότητες έως το 2020.

“Συζητάμε με τους αρμόδιους της Ελλάδας τι ακριβώς θέλουν από εμάς” είπε ο Rudolf Schwabe “ώστε να βοηθήσουμε τα στελέχη των υπηρεσιών αιμοδοσίας, με σεμινάρια που μπορούν να γίνουν στην Ελβετία αλλά να συνεχιστούν και στην Ελλάδα”.

Πρώτο Σχόλιο: Με δεδομένο ότι οι 28.000 μονάδες αίματος από την Ελβετία πήγαιναν για τις ανάγκες των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή η μείωση θα είναι σε βάρος της θεραπευτικής αγωγής που ακολουθούν σε ετήσια βάση και διόλου απίθανο να ξαναδούμε εκείνα τα σημειώματα στους πίνακες ανακοινώσεων των Μονάδων μας που έγραφαν:
“Να φέρετε αιμοδότες διαφορετικά δεν θα γίνει η μετάγγιση σας”.

Δεύτερο Σχόλιο: Η εθελοντική αιμοδοσία στη χώρα μας έχει τελείως εγκαταλειφθεί από το υπουργείο Υγείας, χρήματα για την προώθηση της δεν δίνονται. Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες εθελοντών αιμοδοτών βλέπουν τα μέλη τους να μειώνονται μετά την τραγική οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και η μείωση των ποσοτήτων αίματος που συγκεντρώνονται είναι γεγονός. Τα αποτελέσματα όλης αυτής της κατάστασης θα είναι άμεσα και καταστροφικά με πρώτα θύματα τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία».



Διαβάστε περισσότερα...

Οι καλές πράξεις ρίχνουν τη χοληστερίνη


Ερευνητές εξέτασαν 106 μαθητές.

Οι αλτρουιστικές πράξεις φαίνεται ότι κάνουν καλό στην καρδιά, μειώνουν την χοληστερίνη καθώς και το βάρος, ακόμη και σε άτομα μικρής ηλικίας σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια.

Οι ερευνητές χώρισαν μια ομάδα 106 μαθητών ηλικίας 15-16 σε δυο υποομάδες. Τα άτομα της πρώτης ομάδας συμμετείχαν σε εθελοντικές εργασίες βοηθώντας μικρότερα παιδιά επί δέκα εβδομάδες για μια ώρα την εβδομάδα. Τα άτομα της δεύτερης ομάδας περίμεναν να κληθούν για να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα.

Μετά από δέκα εβδομάδες οι μαθητές της πρώτης ομάδας είχαν χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής, μειωμένη χοληστερίνη και χαμηλότερο ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) συγκριτικά με τους μαθητές που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι εθελοντές που ανάφεραν τα πιο θετικά συναισθήματα όσον αφορά τη συμμετοχή τους στις εθελοντικές εργασίες ήταν και αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη βελτίωση στην καρδιαγγειακή τους υγεία. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό JAMA Pediatrics.


Πηγή: http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνήθεις οι λανθασμένες διαγνώσεις στο ιατρείο


Τι δείχνει νέα έρευνα.

Ανακριβείς ή λανθασμένες διαγνώσεις είναι συνήθεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και μπορεί να θέσουν ορισμένους ασθενείς σε κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, επισημαίνει αμερικανική μελέτη.

Λάθη στην εγχείρηση και στη συνταγογράφηση των φαρμάκων είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών για την ασφάλεια του ασθενή, αλλά οι ερευνητές των οποίων τα ευρήματα δημοσιεύονται στην αμερικανική επιθεώρηση JAMA Εσωτερικής Παθολογίας τονίζουν πως όταν δεν δίνεται η προσήκουσα προσοχή, γίνονται εσφαλμένες διαγνώσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, καθώς οι λανθασμένες διαγνώσεις είναι συχνές, τα λάθη αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερες βλάβες της υγείας και σε θανάτους ασθενών σε σχέση με άλλα λάθη, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Νιούμαν-Τόκερ της Ιατρικής Σχολής Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη, έναν από τους συντάκτες της έρευνας.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι τα λάθη στη διάγνωση είναι μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας. Μιλάμε για τουλάχιστον 150.000 ανθρώπους ετησίως, που πεθαίνουν ή υφίστανται σοβαρή βλάβη στην υγεία τους εξαιτίας της κακής διάγνωσης».

Για τη διεξαγωγή της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά αρχεία υγείας για να εντοπίσουν 190 λανθασμένες διαγνώσεις που έγιναν σε επισκέψεις κατά την πρωτοβάθμια περίθαλψη σε ένα από τα δύο ιατρικά κέντρα.

Σε καθεμιά από τις περιπτώσεις αυτές, ο ασθενής στον οποίο έγινε εσφαλμένη διάγνωση νοσηλεύτηκε ή επισκέφθηκε εκ νέου το γιατρό ή μετέβη στην υπηρεσία εκτάκτων περιστατικών μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων μετά την αρχική διάγνωση.

Η ομάδα που διεξήγαγε τη μελέτη διαπίστωσε ότι οι λανθασμένες διαγνώσεις αφορούσαν ποσοστό 5 έως 7% περιπτώσεων πνευμονίας, καρδιακής ανεπάρκειας, νεφρικής ανεπάρκειας και καρκίνου, ασθένειες για τις οποίες οι γιατροί είχαν διαγνώσει αρχικά κάτι διαφορετικό.

Τα περισσότερα διαγνωστικά λάθη προκαλούν μετρίου η σοβαρού βαθμού βλάβη στον ασθενή, σύμφωνα με τους ερευνητές. Από τους 190 ασθενείς που είχαν λάθη στη διάγνωσή τους, 36 παρουσίασαν σοβαρή και μόνιμη βλάβη και 27 πέθαναν.

Μια από τις δυσκολίες για να γίνει μια ακριβής διάγνωση είναι ότι ορισμένα συνήθη συμπτώματα, όπως πόνος στο στομάχι ή λαχάνιασμα μπορεί να είναι ενδείξεις πολλών ασθενειών, σοβαρών ή όχι, επισημαίνουν οι ερευνητές.
«Αν δει κανείς τα συμπτώματα αυτά για τα οποία διαμαρτύρονται οι ασθενείς, είναι σαφώς κοινά συμπτώματα», δήλωσε ο Χαρντίπ Σινγκ, επικεφαλής της μελέτης στο Health Services Research and Development Center of Excellence του Χιούστον. «Αν κάποιος έρθει με ήπιο λαχάνιασμα και λίγο βήχα, μπορεί να νομίζει ότι πάσχει από βρογχίτιδα, ίσως έχει φλέγμα... και τελικά μπορεί να έρθει δύο ημέρες αργότερα με καρδιακή ανεπάρκεια».

Οι περισσότερες λανθασμένες διαγνώσεις γίνονται κατά στην επίσκεψη στο γιατρό, ο οποίος εκτός των άλλων δεν έχει ακριβές ιστορικό του ασθενή για να κάνει μια πλήρη εξέταση ή να ζητήσει να γίνουν οι σωστές εξετάσεις.

Ένα πράγμα που οι ασθενείς πρέπει να κάνουν, τονίζουν οι ερευνητές, είναι να πηγαίνουν στο γιατρό προετοιμασμένοι να του δώσουν όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη φύση και τη χρονική διάρκεια των συμπτωμάτων που παρουσιάζουν.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τον ασθενή να ρωτά και να παρατηρεί τον γιατρό», δηλώνει ο Νιούμαν-Τόκερ. «Να θέτει εύστοχες ερωτήσεις όπως 'τι άλλο μπορεί να είναι αυτό;», «τί σας ανησυχεί περισσότερο;».
Επιπλέον οι ασθενείς δεν πρέπει να υποθέτουν ότι είναι καλά αν εκδηλώνουν νέα συμπτώματα ή τα συμπτώματά τους επιδεινώνονται μόνο και μόνο γιατί ο γιατρός είχε αρχικά διαγνώσει κάτι όχι σοβαρό, δηλώνει ο Σινγκ.

«Πρέπει οι ασθενείς να μετέχουν ουσιαστικά στη συνομιλία με τους γιατρούς. Πιστεύω ότι το βασικό μήνυμα είναι: «πώς μπορούμε αποτελεσματικά να κάνουμε μαζί τη διάγνωση;».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Άγγλοι «αθωώνουν» τα κινητά τηλέφωνα


Θεωρούνται ασφαλή για την υγεία έπειτα από σχετική μελέτη.

Ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία θα πρέπει να θεωρούνται τα κινητά τηλέφωνα, ελλείψει αποδείξεων περί του αντιθέτου.

Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε η βρετανική υπηρεσία προστασίας της υγείας (ΗΡΑ), έπειτα από επισκόπηση εκατοντάδων σχετικών ερευνών.

Όπως διευκρινίζει η υπηρεσία, δεν αποδεικνύεται συσχέτιση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων με κίνδυνο για καρκίνο, εγκεφαλικές βλάβες ή υπογονιμότητα, εντούτοις η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν μακροχρόνιες συνέπειες. Ο μόνος περιορισμός που θέτουν οι Βρετανοί αφορούν στη υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων από παιδιά.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επισκόπηση που έγινε ποτέ, όσον αφορά στις ενδείξεις για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων. Με τη λήξη της επισκόπησης, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δεν εντοπίστηκαν συμπτώματα σε ανθρώπους που δεν εκτέθηκαν σε πάνω από τα επίπεδα των οδηγιών της Βρετανίας. Αυτό περιέλαβε και ανθρώπους που ανέφεραν ότι ήταν ευαίσθητοι στις ραδιοσυχνότητες.

Δήλωσαν επίσης ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι η έκθεση προκάλεσε όγκους στον εγκέφαλο, άλλα είδη καρκίνου ή βλάβες στη γονιμότητα ή την καρδιαγγειακή υγεία.

Ωστόσο, δήλωσαν ότι είναι πολύ λίγα γνωστά σχετικά με τους κινδύνους πέρα από τα 5 χρόνια, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Ο καθηγητής Anthony Swerdlow, επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την επισκόπηση, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η παρακολούθηση της έρευνας.

Πρόσθεσε ότι αν και είναι σχετικά καθησυχαστική, πιστεύει επίσης ότι είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τα ποσοστά όγκων στον εγκέφαλο και άλλων καρκίνων. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού που βρίσκεται κοντά μας για βραχεία περίοδο, δήλωσε.


Πηγή: http://www.healthpress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θετική γνωμοδότηση για τη χρήση του Ilaris στη «μάχη» για τη θεραπεία της Ουρικής Αρθρίτιδας (ποδάγρας)


Η ουρική αρθρίτιδα, η ασθένεια της καλοπέρασης και των «πάλαι ποτέ» γαλαζοαίματων, η «Νόσος των βασιλιάδων» όπως χαρακτηριστικά λεγόταν κάποτε λόγω της διατροφής και της έλλειψης δράσης από τους ασθενείς που την εμφάνιζαν, βρήκε το… φάρμακό της !!

Ένα νέο « όπλο» ενάντια στην ουρική αρθρίτιδα ή ποδάγρα, αποτελεί το Ilaris της εταιρίας Novartis.

Το Ιlaris (κανακινουμάμπη) έλαβε θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) του ΕΜΑ για τη χορήγησή του σε ασθενείς με συχνές κρίσεις ουρικής αρθρίτιδας στους οποίους οι συνηθισμένες θεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές ή δεν είναι ανεκτές ή δεν έχουν την αντένδειξη για την ουρική αρθρίτιδα.

«Το Ilaris ενδείκνυται για τη θεραπεία ενηλίκων με τουλάχιστον 3 κρίσεις ουρικής αρθρίτιδας τους τελευταίους 12 μήνες και στους οποίους τα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα (ΜΣΑΦ) και η κολχικίνη αντενδείκνυνται, δεν είναι καλά ανεκτά ή δεν προσφέρουν ικανοποιητική απάντηση και στους οποίους επαναλαμβανόμενα σχήματα κορτικοστεροειδών δεν είναι κατάλληλα» αναφέρεται στη συγκεκριμένη απόφαση.

Σχεδόν το 90% των ασθενών με ουρική αρθρίτιδα στην Ευρώπη και την Αμερική, πάσχει από τουλάχιστον μία συνυπάρχουσα νόσο, όπως αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο ή χρόνια νεφρική νόσο. Σε αρκετούς από αυτούς δεν είναι δυνατή η χορήγηση των συνηθισμένων θεραπειών, γεγονός που υπογραμμίζει την ανεκπλήρωτη –έως τώρα– ανάγκη για νέες θεραπείες στη βαριά ουρική αρθρίτιδα.

Σχετικά με την Ουρική αθροίτιδα.

Η ουρική αρθρίτιδα (ποδάγρα) είναι μια σοβαρή, χρόνια και προοδευτική φλεγμονώδης νόσος από την οποία γενικά πάσχει το 1 ως 4% των ενηλίκων άνω των 50 ετών. Θεωρείται η συχνότερη φλεγμονώδης αρθροπάθεια, ακόμη και από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Λόγω της έντονης φλεγμονώδους κατάστασης του σώματος από τους κρυστάλλους ουρικού οξέως που σχηματίζονται στις αρθρώσεις, προκαλούνται κρίσεις. Όταν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, η νόσος μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία, μείωση της παραγωγικότητας στην εργασία και σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Η βαριά χρόνια ουρική αρθρίτιδα προκαλεί καταστροφή των αρθρώσεων και συσσώρευση κρυστάλλων ουρικού στις αρθρώσεις, τους τένοντες, ακόμη και το δέρμα (τόφοι).


Πηγή: http://www.sbctv.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Laser Tag για τα ΑμεΑ το Σάββατο 23 Μαρτίου



Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Battlefield Live Hellas που δραστηριοποιείται με το σύγχρονης τεχνολογίας ψυχαγωγικό παιχνίδι δράσης, γνωστό με την ονομασία Laser Tag, συνεχίζοντας το αφιλοκερδές πρόγραμμα για τα ΑμεΑ, διοργανώνει εκδήλωση ‘Laser Tag για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες’ στην Πάτρα, το Σάββατο 23 Μαρτίου στον μώλο του Αγίου Νικολάου και η οποία προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες. Η διασκέδαση είναι για όλους εξάλλου! 

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να ασχοληθούν με πρωτοποριακές /ασυνήθιστες /καινοτόμες δραστηριότητες. Η εκδήλωση που προσφέρεται είναι αμιγώς ψυχαγωγική και πρόκειται για τη διοργάνωση ενός ομαδικού παιχνιδιού δράσης, μιας εξελιγμένης high tech έκδοσης του paintball. Τα όπλα «εξολοθρεύουν» εκπέμποντας υπέρυθρη ακτινοβολία (infra red light) για μια σαφέστατα ασφαλή και συναρπαστική ψυχαγωγία. Με γνώση και σεβασμό, δουλεύουμε πάντα προς την κατεύθυνση να μπορούμε να προσφέρουμε εκδηλώσεις σε όλους και ειδικότερα να υποστηρίξουμε το δικαίωμα για ψυχαγωγία των ΑμεΑ με μοναδικό σκοπό το γέλιο και την απόλαυση της χαράς του παιχνιδιού. Μια ευκαιρία να ξεδώσουμε που θέλουμε όσο τίποτα το τελευταίο καιρό! 

Ready Aim Fun!!
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ολυμπιακό όνειρο ενός Αφγανού που δεν έχει χέρια


Ο νεαρός Αμπάς Καρίμι γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ονειρεύεται ένα χρυσό μετάλλιο στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ζητάει τη στήριξη της αφγανικής κυβέρνησης για να γίνει ο πρώτος που θα εκπροσωπήσει την πατρίδα του στο άθλημα της κολύμβησης στους αγώνες που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία το 2016.

«Θέλω να με βοηθήσει η κυβέρνηση να πάρω μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ονειρεύομαι να κατακτήσω ένα μετάλλιο για τη χώρα μου και θέλω να γίνω σύμβολο για άτομα με αναπηρία σαν κι εμένα», λέει στους δημοσιογράφους στο κολυμβητήριο όπου κάνει προπόνηση.

Το Αφγανιστάν είναι μία χώρα που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους πολέμους και η φτώχεια αποθαρρύνει πολλούς Αφγανούς από το να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Πόσο μάλλον για άτομα με ειδικές ανάγκες, που συχνά αφήνονται στο περιθώριο Ο Αμπάς Καρίμι εξηγεί πως η ενασχόληση του με την κολύμβηση τον έκανε να δει τη ζωή με άλλο μάτι. «Στην αρχή υπέφερα πολύ που δεν είχα χέρια. Όταν άρχισα την κολύμβηση, συνειδητοποίησα ότι είμαι ικανός να καταφέρω τα πάντα. Απέκτησα ελπίδα για τη ζωή. Χρησιμοποιώντας τα πόδια μου, πετυχαίνω αυτό που θέλω. Δε φοβάμαι πλέον για τίποτα», δηλώνει με αυτοπεποίθηση.

Η συμμετοχή του στους Παραολουμπιακούς της Βραζιλίας είναι ένα όνειρο για τον ίδιο και θέλει να το δει να γίνεται πραγματικότητα. Προπονείται σκληρά καθημερινά και έχει ξεκινήσει εκμάθηση αγγλικών σε σχολείο της Καμπούλ. Είναι σίγουρος πως θα του χρησιμεύσουν… όταν ανέβει στο βάθρο.





Διαβάστε περισσότερα...

Οικονομική Κρίση: Πετάνε στο δρόμο τους αναπήρους στην Κύπρο



Καταγγελίες από τον πρόεδρο της οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου για τα κομμένα επιδόματα που οδηγούν στην εξαθλίωση τους αναπήρους.

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού αισθάνονται οι ανάπηροι. Και πώς να νοιώθουν έτσι μετά τις τελευταίες εξελίξεις λόγω και μνημονίου και τις περικοπές ή και τον πλήρη τερματισμό στα πενιχρά επιδόματα τους στην Κύπρο.

Την άμεση αποκατάσταση και επιστροφή των δίκαιων επιδομάτων τους από το κράτος ζητά ο πρόεδρος της οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δήμήτρης Λαμπριανίδης.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις -με αφορμή και το μνημόνιο- που έγιναν σε βάρος και των αναπήρων, με τις περικοπές ή ακόμα και τερματισμό επιδομάτων, τα οποία όχι μόνο ήταν απαραίτητα, άλλα έχρηζαν και αυξήσεων προς τα άτομα με αναπηρία, λόγω των πολλαπλών αναγκών τους, ο κύριος Λαμπριανίδης τονίζει την άμεση ανάγκη επαναφοράς τους.

Όπως εξήγησε οι ανάπηροι αφορούν μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι σε περιόδους οικονομικής κρίσης έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να προστατευθούν. Ωστόσο, οι περικοπές στα επιδόματα τους μειώνουν την ποιότητα ζωής τους, την ώρα μάλιστα που η ανεργία μαστίζει περισσότερο τους ανάπηρους ανθρώπους.

Ο κ. Λαμπριανίδης ξεκαθαρίζει, επίσης, πως αν η κατάσταση μείνει ως έχει, με τις τελευταίες αποφάσεις θα οδηγήσει στην φτώχεια και τον πλήρη αποκλεισμό από την κοινωνία των ατόμων με αναπηρίες.


Πηγή: http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σ. Βούρος στην Τατιάνα: "Γεννήθηκα χωρίς δάχτυλα αλλά δεν στάθηκε εμπόδιο στα ονειρά μου


Όσοι γνωρίζουν τον Στέφανο Βούρο κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό παιδί με πολύ χιούμορ και τρομερή όρεξη για ζωή.
Αυτό διαπιστώσαμε κι εμείς βλέποντάς τον να εξομολογείται στην Τατιάνα το πως βιώνει την καθημερινότητά του παρ όλη την σωματική του αναπηρία. “Η διαφορετικότητά του δεν στάθηκε εμπόδιο στα όνειρά μου”, υποστηρίζει ο γιος του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Βούρου δίνοντας μαθήματα ζωής και ανθρώπινης δύναμης.

Ο 25χρονος Στέφανος ως παιδί έμαθε από τους γονείς του να αντιμετωπίζει μόνος του και τα πιο απλά πρακτικά καθημερινά προβλήματα. Έμαθε να τα κάνει όλα με τον δικό του τρόπο και με πολύ πείσμα τα κατάφερε. Σήμερα, έχει τελειώσει τις σπουδές του στην δημοσιογραφία και με την βοήθεια του οργανισμού ΣΚΕΠ κάνει ομιλίες σε σχολεία σχετικά με αυτά που αντιμετωπίζει.

Εξηγεί πως δεν έχει νιώσει ποτέ μειονεκτικά και πως το παγωμένα των παιδιών γίνεται μία όμορφη συζήτηση όπου τον ρωτούν κυρίως για πρακτικά ζητήματα! Στην εκπομπή μίλησε και ο Γιάννης Βούροoς οποίος δήλωσε περήφανος για τον γιο του!

Δείτε όσα είπε:






Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτα πάρκαρε (νόμιμα) και μετά έβαλε ο δήμος το απαγορευτικό


Έξαλλη έγινε μία γυναίκα οδηγός στο Τελ Αβίβ, η οποία ενώ ήξερε ότι είχε παρκάρει σε νόμιμη θέση κοντά στο σπίτι της, ειδοποιήθηκε ότι όχι μόνο έπρεπε να πληρώσει περίπου 190 ευρώ πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα σε θέση αναπήρων, αλλά έπρεπε να πληρώσει και τα έξοδα του γερανού που της είχε πάρει το αυτοκίνητο...

Έξαλλη έγινε μία γυναίκα οδηγός στο Τελ Αβίβ, η οποία ενώ ήξερε ότι είχε παρκάρει σε νόμιμη θέση κοντά στο σπίτι της, ειδοποιήθηκε ότι όχι μόνο έπρεπε να πληρώσει περίπου 190 ευρώ πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα σε θέση αναπήρων, αλλά έπρεπε να πληρώσει και τα έξοδα του γερανού που της είχε πάρει το αυτοκίνητο...

Η γυναίκα έψαξε και βρήκε ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ορισμένους δημοτικούς υπαλλήλους να βάζουν τις απαγορευτικές γραμμές και το ειδικό σήμα για τα ΑμεΑ, αφού πάρκαρε. Στη συνέχεια ήρθε ο γερανός και της πήραν το αυτοκίνητο με την κατηγορία.... του παράνομου παρκαρίσματος.

Η Hila Ben Baruch «ανέβασε» το βίντεο στο λογαριασμό της στο Facebook και πολύ οργισμένη κατηγόρησε τις αρχές του Τελ Αβίβ ότι θέλουν απλώς να «ρουφούν το αίμα» των δημοτών.

Το θέμα έγινε γνωστό στους υπεύθυνους του δήμου, οι οποίοι της έσβησαν το πρόστιμο, αλλά εκείνη επιμένει ότι αυτό δεν είναι αρκετό και θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.skai.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θετική γνωμοδότηση του FDA για το olodaterol στην θεραπεία της ΧΑΠ


Και της χρόνιας βρογχίτιδας ή/και του εμφυσήματος.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή Πνευμονο-αλλεργικών Φαρμάκων του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ εισηγήθηκε ότι τα κλινικά δεδομένα που περιλαμβάνονται στην αίτηση νέου φαρμάκου (NDA) παρέχουν ουσιαστικά και πειστικά στοιχεία για την υποστήριξη της έγκρισης του olodaterol ως βρογχοδιασταλτικής θεραπείας συντήρησης χορηγούμενης μία φορά ημερησίως στην απόφραξη των αεραγωγών σε ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), περιλαμβανομένης της χρόνιας βρογχίτιδας ή/και του εμφυσήματος.

Η Επιτροπή έδωσε επίσης θετική ψήφο για τα δεδομένα αποτελεσματικότητας, ενώ το θετικό προφίλ ασφαλείας του olodaterol δικαιολογεί την έγκριση της δόσης των 5 µg.

Η Επιτροπή έλεγξε δεδομένα από το πρόγραμμα κλινικών δοκιμών Φάσης 3 του olodaterol, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από τις δοκιμές διάρκειας 48 εβδομάδων και 6 εβδομάδων. Τα δεδομένα αυτά αποτελούν μέρος της αίτησης για έγκριση νέου φαρμάκου (NDA) που αξιολογείται για να καθιερώσει ότι το olodaterol που χορηγείται μία φορά ημερησίως σε δόση 5 µg έδειξε βελτίωση στην πνευμονική λειτουργία, όπως μετρήθηκε με τον βιαίως εκπνεόμενο όγκο σε ένα δευτερόλεπτο (FEV1), για τουλάχιστον 24 ώρες, σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ΧΑΠ σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο καθώς και με άλλα δραστικά φάρμακα.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν σε έναν πληθυσμό ασθενών αντιπροσωπευτικό εκείνων που συναντώνται στην καθημερινή κλινική πρακτική. Συνολικά το olodaterol ήταν καλά ανεκτό. Οι πιο συχνά αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ρινοφαρυγγίτιδα, ζάλη, εξάνθημα και αρθραλγία. Στους ασθενείς που έλαβαν μέρος στις μελέτες επετράπη να συνεχίσουν τη συνήθη αγωγή τους με εξαίρεση τους β-διεγέρτες μακράς δράσης. Η συνήθης αγωγή περιελάμβανε αντιχολινεργικά μακράς και βραχείας δράσης, β-διεγέρτες βραχείας δράσης, εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή και ξανθίνες.

Το olodaterol, που χορηγήθηκε με τη συσκευή εισπνοών νέας γενιάς Respimat Soft MistTM Inhaler, σχεδιάστηκε από την Boehringer Ingelheim ως το ιδανικό φάρμακο για συγχορήγηση με το τιοτρόπιο στην αγωγή συντήρησης της ΧΑΠ.

Τα πλήρη αποτελέσματα από τις μελέτες Φάσης 3 που περιλήφθηκαν στην αίτηση για έγκριση του olodaterol θα παρουσιαστούν σε προσεχή ιατρικά συνέδρια.

Παράλληλα με τις μελέτες διάρκειας 48 εβδομάδων και 6 εβδομάδων, κατά τις οποίες αξιολογήθηκε η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του olodaterol, η Επιτροπή εξέτασε επίσης ένα σύνολο δίδυμων μελετών στις οποίες αξιολογήθηκε η επίδραση του olodaterol στην ανοχή των ασθενών με ΧΑΠ στην άσκηση. Είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία επιδιώκει να συμπεριλάβει δεδομένα ανοχής στην άσκηση στις εγκεκριμένες ενδείξεις προϊόντος για τη θεραπεία της ΧΑΠ.

«Οι ασθενείς με ΧΑΠ έχουν συχνά μικρή ανοχή στην άσκηση επειδή κατά τη διάρκεια της άσκησης εκδηλώνεται υπερδιάταση των πνευμόνων», είπε ο Δρ Ρίτσαρντ Κασαμπούρι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. «Η βελτίωση της ανοχής στην άσκηση είναι ένα σημαντικό στοιχείο των στρατηγικών διαχείρισης της ΧΑΠ», υπογράμμισε.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου και αναπηρίας σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει σημαντικό σωματικό και συναισθηματικό αντίκτυπο σε εκείνους που πάσχουν από την ασθένεια.

Καθώς η ΧΑΠ εξελίσσεται, η πνευμονική λειτουργία επιδεινώνεται και η σωματική δραστηριότητα ενδέχεται να γίνει πολύ περιορισμένη, εμποδίζοντας τον ασθενή από το να εκτελεί όλες τις δραστηριότητές του, επηρεάζοντας τις καθημερινές του εργασίες και τη συμμετοχή του στις οικογενειακές καθημερινές ασχολίες. Αυτό μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται φόβο, άγχος, εκνευρισμό, απομόνωση και κατάθλιψη.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) υπολογίζουν ότι 210 εκατομμύρια άτομα ζουν με τη ΧΑΠ. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα πέθαναν από ΧΑΠ το 2005, αριθμός που αντιστοιχεί στο 5% όλων των θανάτων παγκοσμίως. Ωστόσο, τα δεδομένα θνησιμότητας είναι πιθανό να έχουν υποτιμηθεί ιδιαιτέρως εξαιτίας της έλλειψης αναγνώρισης και της έλλειψης σωστής διάγνωσης της ΧΑΠ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι η ΧΑΠ θα γίνει η τρίτη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως έως το 2030.

Οι ασθενείς με ΧΑΠ πάσχουν συχνά και από άλλες σοβαρές ιατρικές παθήσεις, όπως καρδιακή νόσο, διαβήτη, οστεοπόρωση και κατάθλιψη – καθιστώντας τη θεραπεία της ΧΑΠ παράλληλα με αυτές τις παθήσεις ακόμη πιο δύσκολη. Λόγω της χρόνιας φύσης της νόσου και των συμπτωμάτων που οδηγούν σε αναπηρία, η ΧΑΠ μπορεί επίσης να θεωρηθεί ένα σοβαρό εμπόδιο για εκείνους που φροντίζουν φίλους και συγγενείς που πάσχουν από αυτή. Η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση με κατάλληλη θεραπεία μετά από έναν παροξυσμό είναι σημαντικές για να βοηθήσουν τους ασθενείς να αναρρώσουν πιο γρήγορα και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.



Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΚ: Εξευτελιστικές οι διαδικασίες για πιστοποίηση αναπηρίας


Απολύτως εξευτελιστική για τους πολίτες με αναπηρίες και χρονίως πάσχοντες ασθενείς είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Χιλιάδες άνθρωποι άρρωστοι, ηλικιωμένοι ή οι συγγενείς τους που αναγκάζονται να απουσιάζουν από την εργασία τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ανήμπορους οικείους τους, έρχονται αντιμέτωποι με μια παράλογη και εξευτελιστική διαδικασία.

Πρόκειται για μια απίστευτη γραφειοκρατία, σύμφωνα με την οποία ζητούνται κάθε είδους δικαιολογητικά που για να τα εξασφαλίσει κανείς θα πρέπει να μην απασχολείται με τίποτε άλλο και συχνά να πληρώνει για έξτρα πιστοποιητικά από γιατρούς. Όταν καταφέρει να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και να πάρει σειρά προτεραιότητας και να κλείσει ραντεβού για να περάσει επιτέλους από υγειονομική επιτροπή, θα πρέπει να περιμένει ακόμα μήνες μέχρι να έρθει η σειρά του. Αυτή την τριτοκοσμική και απάνθρωπη κατάσταση έχει καταγγείλει και στο παρελθόν η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μια επίσκεψη στα ΚΕΠΑ εν ώρα λειτουργίας αρκεί για να αποτυπώσει την εικόνα.

Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες παραμένουν επί μήνες στη λίστα αναμονής περιμένοντας να περάσουν από υγειονομική επιτροπή στα νεοσύστατα ΚΕΠΑ. Και σαν μη φτάνει όλο αυτό, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ενώ έχουν πληρώσει το παράβολο για να περάσουν από την επιτροπή και έχουν εγκριθεί, λήγει ο χρόνος χωρίς να έχουν πάρει τα χρήματα και αναγκάζονται να πληρώσουν νέο παράβολο για να περάσουν και πάλι από επιτροπή.

Και την ίδια ώρα που σοβεί όλη αυτή η αθλιότητα, τα κανάλια και ΜΜΕ που εξυπηρετούν κυρίαρχα συμφέροντα καταλήστευσης του ελληνικού λαού και του δημόσιου πλούτου, και που μόνο για την κοινωνική πολιτική δεν ενδιαφέρονται, συνεχίζουν να προβάλλουν μεγενθυμένες μεμονωμένες περιπτώσεις εξαπάτησης. Αφήνουν έτσι στο απυρόβλητο την υποβάθμιση και τον αφανισμό του κοινωνικού κράτους, δίνοντας μάλιστα εμμέσως το άλλοθι για αυτές τις πολιτικές επιλογές, αποσιωπώντας το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας αλλά και οικονομικά προβλήματα, εξευτελίζονται και αντιμετωπίζονται ως αναξιοπρεπείς.

* Τη φωτογραφία της ολικής μαστεκτομής τη δημοσιεύουμε χωρίς μοντάζ κάνοντας παράλληλα μια ερώτηση στους υπευθύνους, συγκεκριμένα για την περίπτωση αναπηρίας στις γυναίκες με μαστεκτομή. Είναι ανήκουστο να υποχρεώνουν τις μαστεκτομημένες γυναίκες να υποβάλλονται κάθε χρόνο σε έλεγχο από επιτροπή, που συνήθως αποτελείται από 3 άτομα, δείχνοντας σε αυτούς κάτι το οποίο τους θυμίζει την περιπέτεια που πέρασαν. Δεν είναι δυνατόν να είναι υποχρεωμένη η κάθε μαστεκτομημένη γυναίκα να δείχνει συνέχεια το ανύπαρκτο στήθος της που αισθάνεται τόσο άβολα για αυτό και που δεν υπάρχει περίπτωση να φυτρώσει από μόνο του. Μήπως είναι καλύτερο να φυλάνε το στήθος που τους κόβουν σε φορμαλδεϋδη για να το δείχνουν στον εκάστοτε Υπουργό Υγείας και στους γιατρούς των ΚΕΠΑ για να δούμε αν αντέχουν να το βλέπουν; Είναι ντροπή τους! 



Πηγή: http://www.newsnow.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντικές εκπαιδευτικές ελλείψεις για τα παιδιά με αυτισμό


Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ακόμα μεγαλύτερες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες παιδιών με αυτισμό και εδώ στο Ρέθυμνο αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.

Ακόμα μεγαλύτερη όμως είναι η βλάβη και η οπισθοδρόμηση των παιδιών. Ενώ το υπουργείο έχει εγκρίνει την παράλληλη στήριξη, οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους, δεν έχουν έρθει, και τα παιδιά είναι ακάλυπτα.

Μετά από μεγάλη πίεση της Εθνικής Ομοσπονδίας Διεκδίκησης του Αυτιστικού Φάσματος, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό, «καλεστήκαμε και συμμετείχαμε μέσω του προέδρου μας Γιάννη Σταυρόπουλου, στην Ειδική Μόνιμη Υποεπιτροπή της βουλής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία. Συνεδρίασε στις 30 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.20΄, στην Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» υπό την προεδρία της Προέδρου αυτής, κυρίας Αικατερίνης Παπακώστα - Σιδηροπούλου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία».

Η αντιμετώπιση από τα κυβερνητικά κόμματα του ζητήματος των ελλείψεων στα σχολεία ειδικής αγωγής με λογικές ρουσφετιού και φιλανθρωπίας διαφάνηκε ακόμα μια φορά κατά τη σχετική συζήτηση στην Υποεπιτροπή της Βουλής. Οι εκπρόσωποι των ενώσεων των ΑμΕΑ απαρίθμησαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις της ειδικής αγωγής, αλλά μια σειρά από περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν ενδεικτικά της στάσης με την οποία αντιμετωπίζεται η ειδική αγωγή από τη συγκυβέρνηση.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, πρότεινε η μηνιαία αμοιβή των μελών της Υποεπιτροπής για τα Α.με.Α να κατευθύνεται προς τα σχολεία ειδικής αγωγής (το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στα... 700 ευρώ). Η συγκεκριμένη πρόταση συνάντησε την ένσταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Λ. Αμμανατίδου, που τόνισε ότι η ειδική αγωγή πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά από τον προϋπολογισμό κι ότι τέτοιες κινήσεις δεν αρκούν, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για συμμετοχή στις επιτροπές.

Μέσω του προέδρου της ομοσπονδίας μας απαντήσαμε ότι με φιλανθρωπία και ρουσφέτια δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των Α.με.Α. Επίσης στην αναφορά του προέδρου της ομοσπονδίας για το πρόβλημα με τις παράλληλες στηρίξεις και ειδικότερα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών,τόνισε τα εξής: αναφέρθηκε στον τρόπο χειρισμού ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 35 εκατ. ευρώ για την κατάρτιση εκπαιδευτικών ώστε να απασχοληθούν σε δομές για αυτιστικά παιδιά, αφήνοντας υπονοούμενα για ρουσφετολογικό «κλείσιμο του ματιού» από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά την προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν εκφράσει πρόθεση να ασχοληθούν με την ειδική αγωγή.

Ο κ. Σταυρόπουλος επισήμανε ότι το σεμινάριο κράτησε μόνο έξι ώρες, χωρίς να προσφέρει ουσιαστική προετοιμασία στους εκπαιδευτικούς, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ευαίσθητη κατηγορία μαθητών. «Το ελληνικό κράτος έπρεπε να κάνει εκπαίδευση 1.200 ωρών σε ψυχολόγους, καθηγητές και δασκάλους που έχουν σπουδάσει κάτι σχετικά με τον αυτισμό ώστε να συνδράμουν τα άτομα με αυτιστικά προβλήματα. Αντ' αυτού, πήρε 35 εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. και έκανε προεκλογικούς διορισμούς ημετέρων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας.

Οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν την αντίδραση της παριστάμενης πρώην υφυπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία δήλωσε οργισμένη και αγανακτισμένη. Η κ. Χρστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε έπειτα από δική της προσπάθεια και πρόσθεσε ότι η προκήρυξη για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού ετοιμάστηκε σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ αλλά έπεσε θύμα των γενικών προκηρύξεων.

Ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα συντάξει σχετική έκθεση την οποία θα υποβάλει προς κρίση στα μέλη της επιτροπής και δήλωσε ότι επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της. Κατόπιν τούτων αποχώρησε από την αίθουσα.
Πάντως ο κ. Σταυρόπουλος επέμεινε στις καταγγελίες του και προς επίρρωση των λεγομένων του, επικαλέστηκε σχετικό ψήφισμα που είχε σταλεί στον Αντώνη Σαμαρά το οποίο υπογράφουν 8.162 γονείς αυτιστικών παιδιών.
«Τα χρήματα δόθηκαν σε ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα από αυτισμό. Χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τα παιδιά ως πειραματόζωα, αυτή είναι η αλήθεια», κατέληξε ο κ. Σταυρόπουλος.

Έκπληξη προκάλεσαν στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Υποεπιτροπής οι καταγγελίες του προέδρου, ότι κονδύλια ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζονταν για εκπαιδευτικά προγράμματα, δόθηκαν για ψηφοθηρική χρήση προκειμένου να ευνοηθεί το τότε κυβερνόν κόμμα.Τα χρήματα προορίζονταν για επιμόρφωση 3 ετών των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών και μετά να σταλθούν στα σχολεία.

«Όχι μόνο είναι αλήθεια τα λεγόμενά μας αλλά η ζημιά στα παιδιά και η επιβάρυνση των οικογενειών μας τόσο σε χρηματικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο είναι τεράστια και ανυπολόγιστη. Ας κάνει η κα. Χριστοφιλοπούλου όποια έκθεση θέλει για να αποδείξει ότι απλοί δάσκαλοι "εξουσιοδοτήθηκαν" «προσλήφθηκαν προ των εκλογών» από το Υπουργείο Παιδείας να κάνουν παρέμβαση και ένταξη σε παιδιά με τόσο πολύπλοκη αναπηρία... χωρίς καμία ατομική αξιολόγηση των παιδιών, παρακολούθηση από ομάδα ειδικών και κατάρτιση ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος!

Η αλήθεια είναι αυτή και από δω και πέρα θα λέγεται ανοιχτά έως ότου καταφέρουμε και πετύχουμε τους στόχους μας».



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν οι διαλέξεις από την Ακαδημία των Πολιτών


Η Ακαδημία των Πολιτών (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία -ΙSO 9001-), μετά την επιτυχή λειτουργία της σε 58 πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της στο Ρέθυμνο για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, με θεματικές ενότητες: «Συμβουλευτική-Ψυχολογία».

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα διαλέξεων στο «Σπίτι του Πολιτισμού» (οδός Εμμ. Βαρνάρδου) και ώρες 6.00μ.μ.-9.00μ.μ. και θα διαρκέσουν από το Φεβρουάριο του 2013 έως και τον Ιανουάριο του 2014.

Η πρώτη διάλεξη θα είναι ανοικτή (με ελεύθερη είσοδο) για όλους τους πολίτες και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, και ώρα 6.00μ.μ. στο «Σπίτι του Πολιτισμού» με θέμα: «Συντροφικότητα σε εποχή κρίσης». Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας Δρ. Ευστράτιος Παπάνης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 26 τρίωρες εβδομαδιαίες διαλέξεις από πανεπιστημιακούς καθηγητές και εξειδικευμένους επαγγελματίες με διδακτορικό στον τομέα τους. 

Η ετήσια συνδρομή (και για τις 26 συνεδρίες) είναι 80 ευρώ, ενώ θα υπάρχει έκπτωση 50% (δηλ. 40 ευρώ) για ανέργους, ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, συλλόγους (άνω των 10 ατόμων) και φοιτητές. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμνοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους (με φωτοτυπία ταυτότητας και μία μικρή φωτογραφία -όσοι δικαιούνται έκπτωση να έχουν μαζί του την αντίστοιχη βεβαίωση {π.χ. κάρτα ανεργίας}) στο «Σπίτι του Πολιτισμού»
• κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ώρες 11.30π.μ.-1.30μ.μ.
• κάθε Πέμπτη, ώρες 5.30μ.μ.-7.30μ.μ.

Συντονίστρια Δέσποινα Νικολακάκη 6977-293934 ή να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της Ακαδημίας (Σαπφούς 3, Τ.Κ. 81100, Μυτιλήνη, 1ος όροφος, e-mail:academy@aigaion.org, civilacademyoffice@gmail.com, τηλ. 22510 54739, 6970 069007 (9.00-14.30).



Διαβάστε περισσότερα...

Χρόνια προβλήματα ζητούν εδώ και τώρα λύσεις


ΖΑΚΥΝΘΟΣ: “Χιονοστιβάδα τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως σε ότι αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη”. Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε ο διάλογος μας με τον πρόεδρο των ΑΜΕΑ κ. Γιάννη Γρέκα. Τα θέματα, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν τα μέλη του είναι πολλά και αυξάνονται διαρκώς.

Καθημερινά τα άτομα αυτά βρίσκονται αντιμέτωπα με σημαντικές δυσκολίες. Στον 21ο αιώνα τα δικαιώματα που θεωρούνται κεκτημένα, χρειάζεται να τα διεκδικήσουν ξανά. Πρώτα από όλα το δικαίωμα στην δωρεάν υγεία. Όπως μας τόνισε ο κ. Γρέκας, οι περισσότερες θεραπείες των ασθενών είναι μακροχρόνιες και κοστίζουν. “Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ώστε να διατίθενται δωρεάν φάρμακα στους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις”.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: Δραματική έκκληση από πατέρα δύο ανήλικων παιδιών


Παρακαλά για ένα σπίτι.

Έκκληση για οικονομική στήριξη απευθύνει για ακόμα μια φορά ο Ευθύμιος Γαβριελάτος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, εκ των οποίων το ένα έχει αναπηρία σε ποσοστό 83%.

"Έχω φτάσει σε απόγνωση, δεν αντέχω άλλο. Έφτασα στο σημείο να νοσηλευτώ στη Νευρολογική του ΠΓΝΟ για δύο εβδομάδες και οι γιατροί βεβαιώνουν ότι χρήζω ψυχιατρικής υποστήριξης. Είμαι σε άθλια κατάσταση", αναφέρει.

Όπως αναφέρει χρωστάει δύο ενοίκια, ο ιδιοκτήτης του κάνει έξωση από το σπίτι των δύο δωματίων και η οικογένεια θα βρεθεί στον δρόμο..

Ζητά από όποιον μπορεί να του διαθέσει ένα σπίτι, ακόμα και σε χωριό της Αχαΐας, για να μείνει με την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα δύο κορίτσια του 12 και 5 ετών.

Ο ίδιος λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αδυνατεί να εργαστεί , ενώ η σύζυγός του φροντίζει την 12χρονη κόρη του, η οποία πάσχει από βαριάς μορφής αναπηρία και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το μόνο τους εισόδημα είναι το επίδομα της πρόνοιας. Την οικογένεια στηρίζουν η Τράπεζα Τροφίμων και το Χαμόγελο του Παιδιού, φορείς τους οποίους ευχαριστεί.

Απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να του προσφέρει ρούχα για τα παιδιά του και χρήματα για να πληρώνει τα ενοίκια και τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να καταβάλει χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 412 - 758522053 (Γαβριελάτου Διονυσία του Ευθυμίου).


Πηγή: http://www.star.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στοχευμένα μέτρα Λιλλήκα για ίσες ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρία



Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης - "Όχι σε περικοπές επιδομάτων".
Ολοκληρωμένη πολιτική, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και θα τους παρέχει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην αγορά εργασίας καταθέτει ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας. Ο κ. Λιλλήκας δεσμεύεται με την εκλογή του να:

1. Εξαιρέσει τις ομάδες ατόμων με αναπηρία από τις περικοπές δημοσίων βοηθημάτων, που προβλέπονται βάσει Μνημονίου.

2. Δημιουργήσει Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία.

3. Προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, ώστε να παρέχει ίσες ευκαιρίες μόρφωσης στις κατηγορίες ατόμων με αναπηρία. Σχετική νομοθεσία υπάρχει από τη δεκαετία του ’90, η οποία ωστόσο δεν έχει εφαρμοστεί.

4. Εφαρμόσει από τον Μάρτιο του 2013 τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών 2020. Η Σύμβαση περιλαμβάνει καινοτόμες ρυθμίσεις σχετικά με τον ρόλο των Οργανώσεων που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία. Ως στόχο έχει να προστατεύσει την πλήρη και ίση απόλαυση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών τους. Η Σύμβαση καταπολεμά τις διακρίσεις και προωθεί την ενεργητική ένταξη των ατόμων αυτών σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.

5. Στηρίξει τις Οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία, γιατί καλύπτουν βασικές ανάγκες των μελών τους. Ανάγκες που η κυπριακή πολιτεία απέτυχε να ικανοποιήσει τόσα χρόνια.

6. Προστατεύσει τις θέσεις στάθμευσης αναπήρων, μέσω ειδικής τεχνολογίας που θα αναγνωρίζει όταν μη αναπηρικό όχημα παρκάρει παράνομα στους συγκεκριμένους χώρους. Παράλληλα θα ειδοποιείται η Αστυνομία, που θα αποσύρει το παράνομο αυτοκίνητο και το οποίο θα επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη του, αφού αυτός πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Ο κ. Λιλλήκας επισημαίνει πως τα άτομα με αναπηρίες «πλήττονται σε ποσοστό 80% από την ανεργία και είναι τα πρώτα θύματα του Μνημονίου με την απόφαση για περικοπές των επιδομάτων τους και κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης». «Το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας», τονίζει ο κ. Λιλλήκας, «εξαρτάται από την ευαισθησία που δείχνει στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της».


Διαβάστε περισσότερα...

«Ξενοδοχείο» προσφέρει μια διανυκτέρευση στον... δρόμο


Στόχος η συγκέντρωση χρημάτων για αστέγους.

Όταν ακούμε τη λέξη «ξενοδοχείο» οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε το λιγότερο ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο. Μόνο που το «Factum Hotel» στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας δεν διαθέτει τίποτα από αυτά τα δύο, καθώς προσφέρει στους επισκέπτες του τη μοναδική εμπειρία να «κοιμηθούν»… κάτω από τα αστέρια.

Πληρώνοντας μόλις 10 δολάρια, μπορεί κανείς να επιλέξει να κοιμηθεί κάτω από μία γέφυρα, μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο κτήριο, σε ένα παγκάκι, μέσα στο δάσος ή ακόμα ανάμεσα στα καθίσματα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για τοποθεσίες που επιλέγουν συνήθως οι περισσότεροι από 3.000 άστεγοι της πόλης για να περάσουν τη νύχτα τους και που στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου αποκτούν συμβολική σημασία.

Στόχος των διαχειριστών της ιστοσελίδας δεν είναι η πραγματική διανυκτέρευση ανθρώπων σε αυτά τα μέρη αλλά η προσπάθεια αφύπνισης τους έτσι ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την εφημερίδα δρόμου με την ονομασία Faktum, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν σε αστέγους.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 1.000 «κρατήσεις» και έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 10.000 ευρώ.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκάνδαλο 10 εκατ. ευρώ στο ΚΑΤ


Υπερτιμολογήσεις και προμήθειες με αδιαφανείς διαδικασίες οστικών μοσχευμάτων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο ΚΑΤ την περίοδο 2009-2010, ζημιώνοντας το νοσοκομείο με πάνω από 10 εκατ. ευρώ, διαπιστώνουν σε έκθεση-σοκ οι επιθεωρητές υγείας, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Με το πόρισμά τους οι επιθεωρητές ζητούν να παραπεμφθούν πειθαρχικά οι πρώην διοικητές και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου και την επίμαχη χρονική περίοδο, οι διευθυντές των ορθοπεδικών κλινικών, η προϊσταμένη του τμήματος Κεντρικής Αποστείρωσης και νυν τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας, η υποδιευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Τμήματος.

Παράλληλα, η έκθεση ελέγχου έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στο ΣΔΟΕ, ώστε το τελευταίο να προχωρήσει στο άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών και στη διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων για ενδεχόμενη διάπραξη οικονομικών αδικημάτων και παραβάσεων σε βάρος του Δημοσίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Άγγλοι «αθωώνουν» τα κινητά τηλέφωνα


Θεωρούνται ασφαλή για την υγεία έπειτα από σχετική μελέτη.

Ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία θα πρέπει να θεωρούνται τα κινητά τηλέφωνα, ελλείψει αποδείξεων περί του αντιθέτου.

Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε η βρετανική υπηρεσία προστασίας της υγείας (ΗΡΑ), έπειτα από επισκόπηση εκατοντάδων σχετικών ερευνών.

Όπως διευκρινίζει η υπηρεσία, δεν αποδεικνύεται συσχέτιση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων με κίνδυνο για καρκίνο, εγκεφαλικές βλάβες ή υπογονιμότητα, εντούτοις η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν μακροχρόνιες συνέπειες. Ο μόνος περιορισμός που θέτουν οι Βρετανοί αφορούν στη υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων από παιδιά.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επισκόπηση που έγινε ποτέ, όσον αφορά στις ενδείξεις για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων. Με τη λήξη της επισκόπησης, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δεν εντοπίστηκαν συμπτώματα σε ανθρώπους που δεν εκτέθηκαν σε πάνω από τα επίπεδα των οδηγιών της Βρετανίας. Αυτό περιέλαβε και ανθρώπους που ανέφεραν ότι ήταν ευαίσθητοι στις ραδιοσυχνότητες.

Δήλωσαν επίσης ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι η έκθεση προκάλεσε όγκους στον εγκέφαλο, άλλα είδη καρκίνου ή βλάβες στη γονιμότητα ή την καρδιαγγειακή υγεία.

Ωστόσο, δήλωσαν ότι είναι πολύ λίγα γνωστά σχετικά με τους κινδύνους πέρα από τα 5 χρόνια, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Ο καθηγητής Anthony Swerdlow, επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την επισκόπηση, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η παρακολούθηση της έρευνας.

Πρόσθεσε ότι αν και είναι σχετικά καθησυχαστική, πιστεύει επίσης ότι είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τα ποσοστά όγκων στον εγκέφαλο και άλλων καρκίνων. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού που βρίσκεται κοντά μας για βραχεία περίοδο, δήλωσε.


Πηγή: http://www.healthpress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Επικίνδυνη η μείωση των εισαγωγών αίματος»


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την απόφαση της υφυπουργού Υγείας.

Η απόφαση να μειωθεί η ποσότητα του αίματος που εισάγει η Ελλάδα από το Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό «εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία» και «υπονομεύει το μέλλον των ασθενών», καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με την απόφαση αυτή, η Υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη «δέσμευσε τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, κατά τα οποία δεν γνωρίζουμε πως θα έχουν διαμορφωθούν οι ανάγκες και εάν θα έχουμε τη δυνατότητα να τις καλύψουμε», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Και προσθέτει ότι «η απόφαση αυτή ελήφθη για να μειωθεί το κόστος και με το πρόσχημα να ενισχυθεί ο εθελοντισμός, την ώρα που οι υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσλειτουργίες και η εθελοντική αιμοδοσία έχει πληγεί σημαντικά».

Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι «το τελευταίο χρόνο συγκεντρώθηκαν 100.000 μονάδες αίματος λιγότερες από άλλες χρονιές. Λόγω των περικοπών στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων έχουν μειωθεί δραματικά οι εξωτερικές αιμοδοσίες καθώς και οι εφημερίες των υπηρεσιών αιμοδοσίας στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα».

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, τονίζει, είναι ότι «το Λεκανοπέδιο της Αττικής το Σαββατοκύριακο δεν καλύπτεται επαρκώς και δυσχεραίνεται σημαντικά η πρόσβαση των εθελοντών. Συχνά παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο ν αναβάλλονται μεταγγίσεις αίματος, λόγω έλλειψης αίματος και ειδικά οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς δίνουν μάχη για να βρουν αίμα».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες δάσκαλοι ζητούν διορισμό στην Κύπρο


Τους 10.200 έφθασαν οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, οι οποίοι επιζητούν διορισμό στα κυπριακά σχολεία.

Σύμφωνα με τους καταλόγους διοριστέων για το 2013, που δημοσιοποίησε η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) σχεδόν ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται στον κατάλογο, είναι από την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στην Κύπρο, οι διορισμοί γίνονται ακόμη με κατάλογο και όχι με εξετάσεις.

Πριν από πέντε χρόνια οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα στον κατάλογο ήταν οι μισοί.

Με τα φετινά στοιχεία στη δημοτική εκπαίδευση οι δάσκαλοι από την Ελλάδα φθάνουν στο 24%, στην μέση εκπαίδευση οι καθηγητές ανέρχονται στο 26,5%. Μόνο στη μέση τεχνική εκπαίδευση το ποσοστό των εξ Ελλάδος είναι μονοψήφιο (6,5%).

Στους πίνακες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν εγγραφεί 1.698 παιδαγωγοί από την Ελλάδα. Στον κατάλογο των δασκάλων 849, ενώ 764 είναι νηπιαγωγοί .

Στη μέση εκπαίδευση η πλειοψηφία των εξ Ελλάδος είναι φιλόλογοι. Πολλοί από τους υποψηφίους έχουν ειδικότητα τις ξένες γλώσσες. Ιδιαίτερα, στον κατάλογο των Ιταλικών οι εξ Ελλάδος υποψήφιοι φθάνουν το 62% και είναι περισσότεροι από τους Κυπρίους συναδέλφους τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η λίστα εξόδου από το δημόσιο


Τη λίστα με τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα παραδώσει η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να πιστοποιήσει ότι υλοποιείται το πρόγραμμα της κινητικότητας και με προφανή στόχο να αποφύγει το ενδεχόμενο απολύσεων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η λίστα αφορά τη διαθεσιμότητα 5.503 υπαλλήλων από το στενό δημόσιο τομέα εκ των οποίων 2.000 θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων και 3.503 από την κατάργηση οργανικών θέσεων.

Συγκεκριμένα, μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα νέα οργανογράμματα σε δήμους και περιφέρειες, ενώ σημαντικό μέρος των διαθεσιμοτήτων θα προέλθει και από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζουν ότι η πλειονότητα των διαθέσιμων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 που μπορεί να ξεπερνάει και τους 15.000 εργαζομένους θα προέρχεται από ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δημοσίου.

Στη λίστα των πρώτων 12.700 υπαλλήλων που θα τεθούνσε διαθεσιμότητα υπολογίζονται και 1.200 εκπαιδευτικοί οι οποίοι ελέγχονται για τους ιατρικούς ή άλλους λόγους που έχουν επικαλεστεί για να μη διδάσκουν και αναμένεται να κριθούν ως «αδικαιολογήτως απόντες» από την οργανική τους θέση.

Στο σχέδιο, πάντως, που έχει καταρτίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των οργανισμών προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 2.500 υπάλληλοι από 630 συγχωνευόμενους φορείς και 800 υπάλληλοι λόγω κατάργησης των 67 οργανισμών στους οποίους απασχολούνται.

Στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας που θα προκύψει μέχρι τον Ιούνιο έχουν υπολογιστεί και 3.896 υποθέσεις επίορκων και κατόχων πλαστών εγγράφων οι οποίες εκτιμάται ότι θα εκδικαστούν άμεσα στα πειθαρχικά συμβούλια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...