Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Γιατί το καλοκαίρι ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το σεξ


Έρευνες έχουν δείξει ότι κατά την περίοδο του καλοκαιριού η πλειοψηφία των ανθρώπων δείχνει ένα πιο έντονο ενδιαφέρον για το σεξ. Παρατηρήθηκε ότι κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο υπάρχει αυξημένη αναζήτηση για σεξ τόσο στην πραγματική ζωή (περισσότερη διάθεση για φλερτ και νέες γνωριμίες), όσο και στην καθημερινή ενασχόληση στο Διαδίκτυο (ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια είδαν μια αύξηση στην αναζήτηση των λέξεων «σεξ» και «πορνό» κατά τους μήνες αυτούς που ξεπερνάει το +20% σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο).

Το γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό δεν είναι απολύτως σαφές. Αλλά τα ευρήματα των ερευνών υποδεικνύουν κάποιους πολύ συγκεκριμένους παράγοντες που σίγουρα παίζουν βασικό ρόλο.
  1. Ένας πρωταρχικός και σημαντικός παράγοντας είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κατά τους μήνες αυτούς διαθέτουν πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ότι τις υπόλοιπες περιόδους του χρόνου.
  2. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι αυξάνεται την περίοδο αυτή η ανάγκη μας να συναναστραφούμε με πολύ περισσότερο κόσμο γενικά, να βρεθούμε σε παρέες και να διασκεδάσουμε, πράγμα που υποσυνείδητα αυξάνει και την σεξουαλική μας δραστηριότητα καθώς και την ανάγκη μας για αυτήν.
  3. Ένας τρίτος λόγος είναι το ντύσιμό μας. Ξεφεύγοντας από τα βαριά ρούχα του χειμώνα ερχόμαστε πιο κοντά στην προσωπική μας φύση και αυτό οδηγεί στο να λειτουργούμε περισσότερο ή πιο εύκολα με το ενστικτώδες κομμάτι του εαυτού μας (στο οποίο περιλαμβάνεται και η γενετήσια ορμή).
  4. Τέλος έχει παρατηρηθεί μια σαφής αλλαγή τον ορμονών αλλά και της ποιότητας του σπέρματος στον άνδρα που σχετίζεται άμεσα με τις αλλαγές στην συμπεριφορά μας και σίγουρα σχετίζονται οι ετήσιες αυτές διακυμάνσεις με την διάθεσή μας για σεξ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η δραματική διάσωση ενός 5χρονου κοριτσιού


Το 5χρονο κορίτσι είχε βρεθεί παγιδευμένο με το κεφάλι κολλημένο ανάμεσα στα κάγκελα, σε ύψος 70 μέτρων. Είχε κλειστεί έξω από το σπίτι του σε μια μικρή επαρχία της Κίνας. Προσπάθησε λοιπόν να περάσει μέσα, σκαρφαλώνοντας από το παράθυρο του σαλονιού.

Βρέθηκε όμως στην κορυφή ενός κτιρίου 24 ορόφων, να είναι κρεμασμένη απ' έξω και με το κεφάλι κολλημένο ανάμεσα στα κάγκελα. Το τηλεοπτικό συνεργείο τοπικού καναλιού κατέγραψε καρέ-καρέ τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να φτάσουν στο παιδί, να απεγκλωβίσουν το κεφάλι του από τα κάγκελα και να το τραβήξουν μέσα.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε το γκαράζ ψυγείο… νεκρών


Στιγμές βγαλμένες από ταινία τρόμου έζησαν αστυνομικοί στη Σάμο όταν ανακάλυψαν ότι ο 40χρονος ιδιοκτήτης ενός γραφείου τελετών είχε φυλάξει ένα άψυχο σώμα μέσα στο γκαράζ του, διατηρώντας χαμηλά τη θερμοκρασία του με παγοκύστες.

Η υπόθεση, που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία του νησιού του Πυθαγόρα, είδε το φως έπειτα από ανώνυμη καταγγελία πολίτη προς την Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ένας 40χρονος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στο Καρλοβάσι είχε μετατρέψει το ιδιωτικό γκαράζ του σπιτιού του σε αυτοσχέδιο και φυσικά παράνομο ψυγείο, μέσα στο οποίο διατηρούσε τις σορούς των νεκρών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έσβησε» στο χορτάρι 18χρονος ποδοσφαιριστής


Σοκ έχει προκαλέσει στο Περού η είδηση του θανάτου ενός 18χρονου ποδοσφαιριστή. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ των δεύτερων ομάδων των Σπόρτινγκ Κριστάλ και Ρεάλ Γκαρσιλάσο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο "Ούρκος" σε υψόμετρο 3.100, ο Γιαΐρ Κλαβίχο κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο.

Τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων έσπευσαν προκειμένου να τον επαναφέρουν στη ζωή όμως οι προσπάθειές τους δεν έφεραν αποτέλεσμα.






Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται μέχρι 26/7 η υποβολή φορολογικών δηλώσεων


Για τους φορολογούμενους των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 1 και 2.

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τους φορολογούμενους των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 1 και 2.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

«Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 η προθεσμία (έληγε σήμερα 22 Ιουλίου) ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2013 των φυσικών προσώπων, με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2. Οι φορολογούμενοι καλούνται να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους κανονικά».

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής για τους συγκεκριμένους υπόχρεους έληγε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου.



Διαβάστε περισσότερα...

«Στους Έλληνες… ένα χρόνο μετά»


Ο Σπύρος Γιαννιώτης αφιέρωσε την επιτυχία του σε όλους τους Έλληνες.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε για μια ακόμη φορά περήφανη την Ελλάδα, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης. Ο αθλητής του Ολυμπιακού αφιέρωσε την επιτυχία σε όλους τους Έλληνες, λέγοντας μάλιστα ότι ήθελε αυτό να είχε συμβεί πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Στους Έλληνες… ένα χρόνο μετά»

«Απίστευτο, αλλά αληθινό! Ήταν μια πολύ καλή μέρα για μένα. Ήταν μια τρελή κούρσα, ιδιαίτερα στα τελευταία 2.5 χιλιόμετρα. Πήγα με μυαλό και ψυχή, συναισθανόμενος αυτό που είχα χάσει πέρυσι στους Ολυμπιακούς. Αφιερώνω την επιτυχία αυτή στον προπονητή μου το Νίκο Γέμελο, που είναι πάντα κοντά μου, στους γονείς μου και φυσικά σε όλους τους Έλληνες. Αυτό που ήθελα να τους αφιερώσω πέρυσι, το κάνω ένα χρόνο μετά» ήταν τα λόγια του.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χρυσάφι για μια ξαπλώστρα


Ζήτησαν από ζευγάρι 30 ευρώ.

Δεν πίστευαν στα αφτιά τους και στα μάτια τους δύο Πατρινοί οι οποίοι θέλησαν να κάνουν μια βουτιά στα νερά της Λακκόπετρας στη Δυτική Αχαΐα, όταν άκουσαν πόσα ζητά ξενοδοχείο της περιοχής, για δυο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα από αυτές που έχει απλωμένες στην ακτή.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δέχθηκε το thebest.gr, η υπάλληλος που είναι αρμόδια για τις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου, ζήτησε από το ζευγάρι 30 ολόκληρα ευρώ (!) για να κάτσουν…


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μηχανή μετατρέπει τον ιδρώτα σε νερό


Ο εφευρέτης προσκαλεί τον κόσμο να δοκιμάσει ένα ποτήρι από τα ιδρωμένα ρούχα του.

Ένας μηχανικός σε συνεργασία με τη UNICEF ανέπτυξε μια πρωτοποριακή μηχανή και προσκαλεί τον κόσμο να δοκιμάσει ένα ποτήρι νερό που προήλθε από τον ίδιο τον ιδρώτα του!

Μπορεί η πρόταση να ακούγεται κάθε άλλο παρά δελεαστική, όπως με τον τρόπο αυτό η UNICEF επιδιώκει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το γεγονός ότι 780 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Από την άλλη, όσο απίστευτο και αν ακούγεται η πρόσκληση είναι πέρα για πέρα αληθινή, καθώς η μηχανή όντως κάνει αυτό που υπόσχεται: Μετατρέπει δηλαδή την υγρασία από ιδρωμένα ρούχα… σε πόσιμο νερό!

Η μηχανή λειτουργεί θερμαίνοντας και στύβοντας τα ρούχα για να «απομονώσει» τον ιδρώτα. Στη συνέχεια, επεξεργάζεται τον ατμό που παράγεται μέσα από μια ειδική μεμβράνη, διαχωρίζοντας και φιλτράροντας τα μόρια του νερού.

Την πρωτοποριακή μηχανή δημιούργησε ο σουηδός Andreas Hammar και μέχρι σήμερα πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν πιει νερό από τον ίδιο τον ιδρώτα τους.




Διαβάστε περισσότερα...

Αθλητικό camp για παιδιά στην Αθήνα


Στο Αθλητικό Κέντρο Ρουφ από 29/7.

Τι κι αν η Αθήνα φέτος το καλοκαίρι δεν θα είναι και τόσο έρημη... ο Δήμος προτείνει μια σειρά δραστηριοτήτων όχι μόνο πολιτιστικών αλλά και αθλητικών.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, στο Αθλητικό Κέντρο Ρουφ θα διοργανωθεί ένα Summer Camp για παιδιά από 6 έως 12 ετών στο διάστημα 29/7-9/8 και 19/8-30/8.

Κάθε αθλητική περίοδος θα έχει συμμετοχή 30 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει από μπάσκετ και βόλεϊ μέχρι ποδόσφαιρο, χάντμπολ, στίβο, τένις αλλά και αυτοάμυνα.

Σημειώστε ότι ισχύει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για άνεργους, πολύτεκνους και αδέρφια και απαιτείται ιατρική βεβαίωση. Για πληροφορίες και εγγραφές: 2105284873 και 2103421260.



Διαβάστε περισσότερα...

Φυλάκισαν θύμα βιασμού για... σεξ εκτός γάμου


Η 24χρονη Νορβηγίδα αφέθηκε τελικά ελεύθερη μετά την παγκόσμια κατακραυγή.

Η 24χρονη Marte Deborah Dalelv έπεσε θύμα βιασμού στο Ντουμπάι και καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τοπικό δικαστήριο, επειδή κρίθηκε ένοχη για… σύναψη σεξουαλικής σχέσης εκτός γάμου!


Φυλάκισαν θύμα βιασμού για... σεξ εκτός γάμου

Μετά από την παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσε η συγκλονιστική υπόθεσή της, οι δικαστές τελικά άλλαξαν την απόφασή τους χτες Κυριακή και πλέον η νεαρή Νορβηγίδα είναι ελεύθερη να φύγει από τη χώρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη» είπε η ίδια μιλώντας στο Associated Press.

Η Marte ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού τον περασμένο Μάρτιο από ένα συνάδελφό της, όμως κατηγορήθηκε επειδή έκανε σεξ εκτός γάμου, όταν απευθύνθηκε στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό.

Η απόφασή της να δημοσιοποιήσει την υπόθεσή της και την καταδίκη της, την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο, και αυτό φαίνεται ότι «πίεσε» τις Αρχές του Ντουμπάι, γιατί η όλη ιστορία έπληττε τον «κοσμοπολίτικο» χαρακτήρα της πόλης.

«Μου επέστρεψαν το διαβατήριό μου. Είμαι ελεύθερη να φύγω» είπε ακόμη η ίδια.

Η Marte εργαζόταν σε μια εταιρεία διακόσμησης και εσωτερικών χώρων στο Κατάρ και είχε πάει στο Ντουμπάι για επαγγελματικό ραντεβού.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντεκάχρονη απειλεί να αυτοκτονήσει αν την παντρέψουν


Συγκλονίζουν τα λόγια της μικρής από την Υεμένη.

Τα λόγια της είναι σκληρά, όμως πέρα για πέρα αληθινά. Το γεγονός δε, ότι βγαίνουν από το στόμα ενός κοριτσιού μόλις 11 χρονών, συγκλονίζει!

Η Nada al-Ahdal από την Υεμένη απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν η οικογένειά της επιμείνει να θέλει να την παντρέψει!
Σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube, το ανήλικο κορίτσι προσπάθησει να αποφύγει το γάμο που τής είχαν κανονίσει οι δικοί της.

Όπως λέει η ίδια, κατάφερε να γλιτώσει το γάμο με την παρέμβαση του θείου της.

«Εμπρός λοιπόν, παντρέψτε με. Θα αυτοκτονήσω» φαίνεται να λέει στο βίντεο, που ανέβηκε στις αρχές του μήνα στο διαδίκτυο, γράφει η Daily Mail.

«Μα δεν έχουν καθόλου συμπόνοια; Θα είμαι καλύτερα νεκρή. Προτιμώ να πεθάνω» προσθέτει και συνεχίσει με μια ευφράδεια που σε αφήνει άφωνο: «Δε φταίνε σε τίποτα τα παιδιά. Δεν είμαι η μόνη που τής συμβαίνει. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί. Κάποια αποφάσισαν να πέσουν στη θάλασσα. Πνίγηκαν. Αυτό είναι εγκληματικό, απλά εγκληματικό».

Το κορίτσι μέσα από το βίντεο που έχει γυριστεί μέσα σε ένα αυτοκίνητο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δε θέλει να φύγει από το σπίτι της. «Δε θα έχω καθόλου ζωή, καθόλου εκπαίδευση».

«Τελείωσα μαζί σας. Μού καταστρέψατε τα όνειρα που είχα» λέει ακόμη απευθυνόμενη στους γονείς της.
Η ανήλικη μαθήτρια είναι ένα από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας, η οποία μεγάλωσε με το θείο της Abdel Salam al-Ahdal από την ηλικία των 3 ετών.

Όταν όμως πριν από λίγο καιρό, ένας Υεμενίτης που ζει στη Σαουδική Αραβία, ζήτησε από τους γονείς της να τήν παντρευτεί, εκείνοι συμφώνησαν αμέσως.

Η Nada, μιλώντας στην εφημερίδα National Yemen, κατηγόρησε τη μητέρα της ότι κανόνισε το γάμο με αντάλλαγμα χρήματα.

«Δεν είμαι αντικείμενο προς πώληση» είχε πει και πρόσθεσε: «Είμαι άνθρωπος και θα προτιμούσα να πεθάνω, από το να παντρευτώ σε αυτήν την ηλικία».

Η μεγαλύτερη αδερφή της Nada, 18 ετών, έχει αρραβωνιαστεί πολλές φορές. Οι γονείς της δέχονταν «προσφορές» παντρειάς από υποψήφιους γονείς μαζί με μια μικρή προκαταβολή. Στη συνέχεια ο γάμος αναβαλλόταν μέχρι ο γαμπρός να συγκεντρώσει όλο το ποσό που απαιτούνταν για να γίνει η «ανταλλαγή» και όταν αυτό δε γινόταν, ακυρωνόταν ο γάμος, αλλά εκείνοι κρατούσαν την προκαταβολή.

Ο θείος της μικρής, που δε συμφωνούσε με αυτή την «πρακτική», πήρε τη μικρή για να μεγαλώσει μαζί του και με τη μητέρα του, προσθέτει το δημοσίευμα της Daily Mail.

«Όταν άκουσα για το γαμπρό πανικοβλήθηκα. Η Nada δεν ήταν καν 11 χρονών. Για την ακρίβεια, ήταν 10 χρονών και τριών μηνών. Δε μπορούσα να επιτρέψω να γίνει αυτός ο γάμος και να καταστραφεί το μέλλον της. Η θεία της, που αναγκάστηκε να παντρευτεί όταν ήταν 13 ετών, αυτοπυρπολήθηκε» είπε ο ίδιος.

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να αποτρέψω αυτό το γάμο. Πήρα το γαμπρό και τού είπα ότι η Nada δεν ήταν καλή για εκείνον. Τού είπα ότι δε φοράει μαντήλα και ότι αυτό δεν επρόκειτο να αλλάξει και ότι ήταν κάτι που είχε επιλέξει η ίδια. Οι γονείς της δε χάρηκαν πολύ γιατί ο αρραβώνας ακυρώθηκε και απαίτησαν να η Nada να επιστρέψει στο σπίτι τους» πρόσθεσε.

Έτσι κι έγινε. Όμως οι γονείς της προσπάθησαν και πάλι να τήν παντρέψουν παρά τη θέλησή της και η Nada έφυγε από αυτό.

Όταν την ξαναβρήκε ο θείος της, ενημέρωσε τις αρχές και τής επετράπη να μείνει ξανά στο σπίτι του θείου της –αδερφού του πατέρα της.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από 31 Ιουλίου εως 4 Αυγούστου το 35ο River Party στο Νεστόριο


Το River Party που συνιστά πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Το μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ River Party θα φιλοξενήσουν για 35η χρονιά από τις 31 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου οι όχθες του Αλιάκμονα στο Νεστόριο της Καστοριάς. Το River Party που συνιστά πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κατατάσσεται στα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του «Europe Festival Awards 2012».

Στην φετινή διοργάνωση μετέχουν περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες , ενώ πλάι στα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα είναι και οι James, ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, με σταθερή πορεία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα από τις αρχές της δεκαετίας του 80.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του River Party έχει ως εξής:

Τετάρτη 31/7 DUB Inc., Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Tricky Pony, Γιώργης Χριστοδούλου, C. Roussos

Πέμπτη 01/8: JAMES, Τζίμης Πανούσης, Υπόγεια Ρεύματα και Θάνος Ανεστόπουλος, Mikael Delta,,Πάνος Μουζουράκης (The Big Band Project),The Burning Sticks

Παρασκευή 2/8 Μάριος Φραγκούλης (Show must go on), Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τον Γιώργο Περρή, Γιάννης Χαρούλης, Marietta Fafouti,,Minor Project & Sma Rag Da, Steve Kis

Σάββατο 3/8 :Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Ζουγανέλης, Κωστής Μαραβέγιας, ,Ιmam Baildi, Rous CJ Jeff

Kυριακή 4/8! Στέλιος Ρόκκος, Goin' Through the band, Μίκρο,Olga Kouklaki feat. Liset Alea, ,Banda Latiniko, Dinamiss.


Διαβάστε περισσότερα...

Ουρές στις εφορίες, εκτός το taxisnet


Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα στις εφορίες από τα ξημερώματα, καθώς χιλιάδες πολίτες πήγαιναν για τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Αλαλούμ, όμως, επικράτησε και με τον κλειδάριθμο, αφού, σε πολλές περιπτώσεις, παρατηρήθηκαν αναντιστοιχίες, ενώ διευκρινίσεις ζητούσαν οι φορολογούμενοι και για τους τόκους των καταθέσεων. Παραλληλα, εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το taxisnet.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή - Πρόταση Ε.Σ.Α.μεΑ. επί της παρ. 2 του άρθρου 17 του Σχεδίου Νόμου «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις»


Ανακοίνωση 22.07.13

Την πρότασή της επί της παρ. 2 του άρθρου 17 του Σχεδίου Νόμου «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» απέστειλε στο αρμόδιο υπουργείο και στον πρωθυπουργό η ΕΣΑμεΑ.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) - που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο δια του Ν.2430/96 (ΦΕΚ 156Α/10.7.96) Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, του μεγαλύτερου φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο - με το παρόν σας αποστέλλει την πρότασή της επί της παρ. 2 του άρθρου 17 του Σχεδίου Νόμου «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις».

Πιο συγκεκριμένα, παρόλο που οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 17 «Μειώσεις προστίμων σε Ειδικές Ομάδες Πληθυσμού» είναι ευνοϊκές για τα άτομα με αναπηρία, ωστόσο απαιτείται περαιτέρω βελτίωσή τους. Το εισοδηματικό κριτήριο των 12.000€ ατομικό ή 18.000€ οικογενειακό είναι εξαιρετικά μικρό και δεν λαμβάνει υπόψη το πρόσθετο κόστος κάλυψης αναγκών που προκύπτει από την αναπηρία, το οποίο επωμίζονται, στο μεγαλύτερο ποσοστό του, τα ίδια τα άτομα με αναπηρία. Ως εκ τούτου, με την ανωτέρω προϋπόθεση αποκλείεται από την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση η πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Επιπρόσθετα, επειδή το ελάχιστο αυτό ποσό δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση για άλλες ευπαθείς ομάδες (παλιννοστούντες ομογενείς, πολύτεκνους, μακροχρόνια άνεργους), συνιστά μέτρο διακριτικής μεταχείρισης για τους έχοντες ποσοστό αναπηρίας 67%. Άδικη επίσης είναι και η προϋπόθεση που αφορά στην επιβολή μειωμένου προστίμου σε αυθαίρετα που αποτελούν την κύρια και μοναδική κατοικία του ατόμου με αναπηρία με ποσοστό 67%. Επίσης και ο αναχρονιστικός όρος «άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ)» που χρησιμοποιείται στην παρ. 2 πρέπει να αντικατασταθεί από τον συνταγματικά κατοχυρωμένο όρο (παρ. 6, άρθρο 21) «άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ)».

Για τους ανωτέρω λόγους και προκειμένου η παρ. 2 να καταστεί ουσιαστικά προστατευτική για τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ζητούμε να τροποποιηθεί ως ακολούθως:

«Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, καθώς και πρόσωπα που επιβαρύνονται φορολογικά από πρόσωπα με τις παραπάνω ιδιότητες, με ατομικό εισόδημα έως 25.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, για την υπαγωγή στο άρθρο 8 του παρόντος καταβάλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα του παρόντος και υποβάλλουν επιπλέον τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων καθώς και τον τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου, στο οποίο βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση. Το ποσοστό της αναπηρίας πιστοποιείται από βεβαίωση / γνωμάτευση, που έχει εκδοθεί από αρμόδια δημόσια αρχή».

Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην προαναφερθείσα δίκαιη πρότασή μας και πως θα την ενσωματώσετε στο Σχέδιο Νόμου.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 127 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Το τελευταίο αντίο στον συναγωνιστή Μάριο Φερετζάκη


Με μεγάλη θλίψη και πόνο ανακοινώνουμε ότι την Παρασκευή 19 Ιουλίου ο φίλος και συναγωνιστής Μάριος Φερετζάκης, από το Ηράκλειο Κρήτης έφυγε από κοντά μας.

Το αναπηρικό κίνημα έχασε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του και το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Ο Μάριος Φερετζάκης ήταν ο ιδρυτής και ο πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή, το οποίο στήριξε μέχρι και το τέλος της ζωής του, ενώ για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Γ.Σ. της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Την ΕΣΑμεΑ εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Χρήστος Νάστας.

Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάριου Φερετζάκη.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 122 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Καταδίκη για απάτη με ένσημα


Ένας 60χρονος οικοδόμος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία.

Επικολλούσε πλαστά ένσημα προκειμένου να εξασφαλίσει σύνταξη. Μάλιστα η απάτη που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια επαναληπτικού ελέγχου από το ΙΚΑ ήταν εξόφθαλμη, αφού ο 60χρονος όχι μόνο είχε "δανειστεί" ένσημα από το βιβλιάριο του πεθερού του, αλλοιώνοντας τους αριθμούς, αλλά είχε χρησιμοποιήσει ακόμη ... και μαρκαδόρο.

Στην απολογία του, ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 60χρονος δήλωσε άγνοια για το πώς βρέθηκαν στο βιβλιάριό του περίπου 120 πλαστά ένσημα, ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε και το επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, για "απόπειρα απάτης και πλαστογραφία μετά χρήσης, με σκοπό να δικαιωθεί σύνταξη γήρατος".


Διαβάστε περισσότερα...

Ανάκληση προϊόντος από τον ΕΦΕΤ


Την υπάρξη μη ασφαλούς προϊόντος, χοιρινή ωμοπλάτη, στο οποίο ανιχνεύθηκε χρωστική (καρμίνιο) πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στο συγκεκριμένο είδος τροφίμου, διαπίστωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων για τον έλεγχο των προσθέτων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Πρόκειται για το τρόφιμο με την εμπορική ονομασία «Χοιρινή Ωμοπλάτη, Προϊόν Θερμικής Επεξεργασίας-Έδεσμα, Ελληνική Φάρμα» σε συσκευασία των 140 γρ. με ημερομηνία λήξης 24/11/2013 και αριθμό παρτίδας Lot 2305, το οποίο παράγεται από την ΕΔΕΣΜΑ-ΑΕΒΕ που εδρεύει στη ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλιστικά oι σχολικοί φύλακες


Οι σχολικοί φύλακες ολοκλήρωσαν πριν από λίγη ώρα τη συνεδρίασή τους στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης κι αποφάσισαν να αναβάλουν μέχρι νεωτέρας την κατασκήνωση που προγραμμάτιζαν έξω από το κτίριο...

Παράλληλα αποφάσισαν να κινηθούν νομικά και να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της κυβέρνησης και του σχεδίου μετατάξεων και διαθεσιμότητας. Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τους νομικούς συμβούλους.

Όσον αφορά το δικό τους σχέδιο, να κατασκηνώσουν με αντίσκηνα στο δημαρχείο, θα το πραγματοποιήσουν μια από τις επόμενες ημέρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύνταξη έως και 15 έτη νωρίτερα


Ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης οι οποίες "κατεβάζουν" ως και 15 χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μπορούν να κατοχυρώσουν με την εξαγορά πλασματικών ετών περίπου 1,1 εκατ. ασφαλισμένοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οι αναγνωρίσεις αφορούν σε όσους κατοχυρώνουν ή θεμελιώνουν με την εξαγορά πλασματικών ετών τις προυποθέσεις συνταξιοδότησης από την 1η/1/2011 και μετά με βασική προυπόθεση να έχουν τη χρονιά αυτή τουλάχιστον 12 έτη (ή 3.600 ημέρες) ασφάλισης (κανονικής ή προαιρετικής) και να ανήκουν σε κατηγορία ασφαλισμένων για τους οποίους έχουν αυξηθεί είτε τα όρια ηλικίας είτε τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η πλειονότητα όσων πρωτοκόλλησαν ένσημα μέχρι το 1992.

Ανάλογα, δε, με τα χρόνια που θέλει να εξαγοράσει κανείς και σε συνάρτηση με το ποσό που μπορεί να διαθέσει, η συνταξιοδότηση με πλασματικά έτη είναι η μόνη επιλογή που έχουν άνδρες και γυναίκες για να κλειδώσουν πλήρη σύνταξη στα 60, στα 55, ακόμη και στα 52, ανεξάρτητα από το αν έχουν αυξηθεί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67. Κερδίζουν δηλαδή ως και 15 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη!

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρεμιέρα με θρίαμβο για το πόλο!


Εκπληκτική ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης. Το αντιπροσωπευτική μας συγκρότημα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στο Μαυροβούνιο, του οποίου και επικράτησε με 6-4.

Μετά από ένα "στείρο" (0-0) πρώτο οκτάλεπτο, οι Έλληνες διεθνείς "πήραν μπρος" και βρέθηκαν να προηγούνται με τρία γκολ διαφορά (3-0) στη λήξη του δεύτερου. Η ομάδα του Μαυροβουνίου κατάφερε να νικήσει τον εντυπωσιακό με τις επεμβάσεις του τερματοφύλακα της Εθνικής, Κωνσταντίνο Τσολκάνη, στο 3ο (!) δεκάλεπτο μειώνοντας το σκορ σε 5-1 κι αφού είχαν προηγηθεί τα γκολ από τους Φουντούλη και Μυλωνάκη.

Στην 4η περίοδο ο Φουντούλης με το τρίτο του προσωπικό τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-1 και εκεί η "γαλανόλευκη" έριξε ταχύτητα. Το μόνο που κατάφεραν οι Μαυροβούνιοι ήταν να μειώσουν σε 6-4, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Πρεμιέρα με θρίαμβο για το πόλο

Την Τετάρτη το βράδυ (21:10) η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία και δύο ημέρες αργότερα την διοργανώτρια Ισπανία.

Οκτάλεπτα: 0-0, 3-0, 2-1, 1-3.

Ελλάδα: Μυλωνάκης 3, Κολόμβος 1, Δελακάς 1, Φουντούλης 1.

Μαυροβούνιο: Ίβοβιτς 3, Ν. Γιάνοβιτς 1.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαυραγάνης: Δεν καταργείται ο ΦΠΑ στα φάρμακα


«Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την Κοινοτική Οδηγία, με την οποία τίθεται το πεδίο εφαρμογής του φόρου προστιθέμενης αξίας και καθορίζονται ρητά οι συντελεστές ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες», ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε ερώτηση που είχε καταθέσει, προτού ακόμη μπει στην κυβέρνηση ο Ιωάννης Μιχελάκης.

Ως απλός βουλευτής, ο κ. Μιχελάκης είχε ζητήσει τη θέση του υπουργείου Οικονομικών απέναντι στην πρόταση για πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς με το υφιστάμενο καθεστώς τα Ασφαλιστικά Ταμεία καταβάλλουν στα φαρμακεία ΦΠΑ, ύψους 6,5%, για τα φάρμακα που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και των άλλων Ταμείων και στη συνέχεια οι φαρμακοποιοί αποδίδουν τον ΦΠΑ στην εφορία.

Ο κ. Μιχελάκης είχε επισημάνει ότι «ακολουθείται μία άσκοπη διαδικασία, από τη στιγμή που κρατικοί φορείς καλούνται να καταβάλουν φόρο στο ίδιο το κράτος», ενώ με την κατάργηση του ΦΠΑ «τα οφέλη θα μπορούσαν να είναι πολλαπλά, διότι θα μειωνόταν η φαρμακευτική δαπάνη, θα απαλλάσσονται τα ασφαλιστικά Ταμεία από την υποχρέωση πληρωμής ΦΠΑ και θα μειωνόταν και η τιμή των συνταγογραφούμενων φαρμάκων».

Αντίστοιχη ερώτηση είχε καταθέσει και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και πριν από λίγες ημέρες διαβιβάστηκε στη Βουλή ανάλογη απάντηση από τον υφυπουργό Οικονομικών.

Στη βουλευτή, ωστόσο, απάντησε εγγράφως, στις 18 Ιουλίου, και ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι η κατάργηση του υφιστάμενου ΦΠΑ στα φάρμακα αποτελεί θέμα που πρέπει να εξεταστεί από το υπουργείο Οικονομικών. Γίνεται, επίσης, γνωστό με το έγγραφο του υπουργού Υγείας ότι «από μεριάς του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει αντίρρηση σε μία ρύθμιση που θα καταργεί τον ΦΠΑ σε φάρμακα που χορηγούνται από τα φαρμακεία, μέσω συνταγών».

Ο κ. Μαυραγάνης θυμίζει πάντως και στους δύο βουλευτές ότι στο παράρτημα ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ έχουν περιληφθεί τα είδη που υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%), ενώ από 01.01.2011 διευρύνθηκε η εφαρμογή του υπερμειωμένου συντελεστή (6,5%), μεταξύ άλλων, στα φάρμακα και τα εμβόλια για την ιατρική του ανθρώπου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αμαξίδια για ΑμεΑ σε παραλίες


Η παραλία του Αλμυρού, καθώς και αυτή της Ελούντας, αποτελούν τις δύο παραλίες του δήμου Αγίου Νικολάου, όπου τοποθετήθηκαν ειδικά αμαξίδια για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και ειδικότερα για συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Έτσι, ο δήμος Αγίου Νικολάου αποτελεί το δεύτερο δήμο στην Κρήτη και έναν από τους ελάχιστους στην Ελλάδα, που δημιούργησαν μία τέτοια υποδομή σε παραλίες τους.

Στα αμαξίδια που τοποθετήθηκαν, μπορεί να καθίσει ο λουόμενος και να μπει στη θάλασσα, χωρίς υποβοήθηση, προσφέροντάς του την ευκαιρία να μπορεί αυτόνομα να απολαύσει τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία θάλασσες.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, δήλωσε «στον κοινωνικό μας ιστό ανήκουν όλες οι ομάδες. Καμία ομάδα δεν πρέπει να αποκλείεται από τα αγαθά που για τις άλλες θεωρούνται αυτονόητα. Ελπίζουμε ότι τα ειδικά αυτά αμαξίδια θα χρησιμοποιηθούν από τα ενδιαφερόμενα άτομα, ενώ η πρόσβαση στο αμαξίδιο, μέσω της ειδικής ράμπας, είναι πολύ εύκολη και υπάρχει ναυαγοσώστης για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα προκύψει».

Τέλος, ο διευθυντής της ΔΑΕΑΝ, που αποτέλεσε και το φορέα υλοποίησης, Μανώλης Πεπόνης, δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι ολοκληρώνεται έτσι μία υπόσχεση πολλών ετών, «καταδεικνύοντας έτσι ότι ο δήμος μας στέκεται δίπλα σε ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη». Σύντομα, πρόσθεσε, πρόκειται να τοποθετηθεί και τρίτο αμαξίδιο σε παραλία του Καλού Χωριού διαβάζουμε στην Ανατολή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκουπιδότοπος στο κέντρο


Σαράντα ημέρες επικρατεί αυτή η κατάσταση στην οδό Πάτμου στο κέντρο της Αθήνας, όπως καταγγέλλει αναγνώστης.

Όπως αναρωτιέται ο αναγνώστης του enikos.gr, σε σχόλιο που συνόδευε την φωτογραφία του «40 ημέρες τρώμε αυτή τη βρωμιά. Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος;».




Διαβάστε περισσότερα...

Σύνταξη και σε επίορκους


Νομολογιακό πυλώνα αποτελεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ανοίγει το δρόμο για την καταβολή σύνταξης και σε επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή του αποφάνθηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - ότι δικαιούνται σύνταξη και όσοι υπάλληλοι έχουν καταδικαστεί, ακόμα και για οικονομικά εγκλήματα.

Οι ανώτατοι δικαστές εναρμονιζόμενοι με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δικαίωσαν εφοριακό, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία σε τριών χρόνων φυλάκιση με αναστολή. Στο σκεπτικό της απόφασής τους μέτρησε το γεγονός ότι η απώλεια της σύνταξης είναι δυσανάλογο μέτρο, με το δεδομένο ότι ο δράστης της αξιόποινης πράξης έχει καταδικαστεί πειθαρχικά και ποινικά για την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται.

Για τον λόγο αυτό άνοιξαν παράθυρο διεκδίκησης της καταβολής σύνταξης από όσους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους βρίσκονται στην ίδια θέση με τον πρώην εφοριακό, ο οποίος κέρδισε την προσφυγή που είχε καταθέσει. Με αυτήν ζητούσε - και τελικά πέτυχε - να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Πράξεων Κανονισμού Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την οποία απορρίφθηκε η ένστασή του, σχετικά με την παροχή σύνταξης στην οικογένειά του, καθώς ο ίδιος είχε χάσει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα.

Ο εν λόγω εφοριακός καταδικάστηκε το έτος 1996 όταν, σύμφωνα με την κατηγορία, μαζί με συνάδελφό του είχαν ζητήσει από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου 800.000 δραχμές, προκειμένου να καταλογιστεί φόρος εισοδήματος για τα έτη 1993-1994 το ποσό των 2 εκατ. δραχμών, αντί των 15 εκατ. δραχμών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωταθλητής κόσμου ο Γιαννιώτης


«Απίστευτο, αλλά αληθινό». Έτσι χαρακτήρισε ο Σπύρος Γιαννιώτης την ανάδειξή του για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε πρωταθλητή κόσμου στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, σήμερα στη Βαρκελώνη.

«Ήταν μια πολύ καλή μέρα για μένα. Ήταν μια τρελή κούρσα, ιδιαίτερα στα τελευταία 2.5 χιλιόμετρα. Πήγα με μυαλό και ψυχή, συναισθανόμενος αυτό που είχα χάσει πέρυσι στους Ολυμπιακούς. Αφιερώνω την επιτυχία μου αυτή στον προπονητή μου (σ.σ. Νίκο Γέμελο), που είναι πάντα κοντά μου, στους γονείς κου και φυσικά σε όλους τους Έλληνες. Αυτό που ήθελα να τους αφιερώσω πέρυσι, το κάνω ένα χρόνο μετά», ήταν τα πρώτα λόγια του 33χρονου πρωταθλητή, λίγο μετά την ολοκλήρωση της κούρσας.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντίθετος ο ΙΣΑ στην αλλαγή χρήσης του "Α.Φλέμινγκ"


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον χώρο της Υγείας μετά την αποκάλυψη του σχεδίου του υπουργείου, που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι το "Αμαλία Φλέμινγκ" θα συγχωνευθεί με το "Σισμανόγλειο" και το Παίδων Πεντέλης και ταυτόχρονα θα μετατραπεί από γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο αποκατάστασης.

Την αντίθεσή του στην αλλαγή χρήσης του "Αμαλία Φλέμινγκ" εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει την ανάγκη συνέχεισης του "υγεινομικού μπλοκ" στα βόρεια προάστια.

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του περί της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας του ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ. Όπως είναι γνωστό έχει ήδη πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3499/Β/2012) του Α. Φλέμιγκ με το ΓΝΑ Σισμανόγλειο με την διατήρηση όλων των οργανικών θέσεων των εργαζομένων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βεβαίως έχει εκφράσει την θετική του άποψη περί της αλλαγής χρήσης κάποιων Νοσοκομείων, όπως το Σπηλιοπούλειο, σε κέντρα αποκατάστασης και μονάδων του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης καθότι βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και δίπλα σε μεγάλα Νοσοκομεία. Όμως, το Α. Φλέμιγκ παρέχει ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα και εξυπηρετεί τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού Αττικής, καθότι έχει πρόσφατα παύσει τις λειτουργίες του το ΓΝ Μελισσιων «Παπαδημητρίου».

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η συνέχιση λειτουργίας του Υγειονομικού μπλοκ στη περιφέρεια των Βορείων και Ανατολικών Προαστίων, μεταξύ του ΓΝ Σισμανογλείου, του ΓΝΑ Φλέμιγκ και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, είναι ζωτικής σημασίας, διότι τα συγκεκριμένα νοσοκομεία εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών δεκαπέντε δήμων της Αττικής", αναφέρει συγκεκριμένα ο ΙΣΑ στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Πατούλης και ο Γενικός Γραμματέας Στ. Τσούκαλος.

"Ως εκ τούτου συνηγορούμε στην συνέχιση της λειτουργίας των τριών αυτών νοσοκομείων, τα οποία παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής, σε μια εποχή όπου η ζήτηση ποιοτικών και ποσοτικών υπηρεσιών δημοσίας υγείας ολοένα αυξάνει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης", προσθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο "Αμαλία Φλέμινγκ" για το συγκεκριμένο θέμα.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο 17χρονα αγόρια που κατανάλωναν αλκοόλ σε beach bar του Ρεθύμνου, κατέληξαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Από το πρώτο λεπτό που τα δύο αγόρια πέρασαν το κατώφλι του νοσοκομείου σε κατάσταση μέθης και μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

Έτσι άνδρες της ασφάλειας έσπευσαν στο μπαρ ζητώντας να ελεγχθούν όχι μόνο τα ποτά αλλά και γιατί σέρβιραν ανήλικους. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ήταν επαρκείς και ο ιδιοκτήτης αλλά και ο υπεύθυνος του καταστήματος κατέληξαν με χειροπέδες στο τμήμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΚΑ: Λάθος τα στοιχεία για τους "μαϊμού" τυφλούς


Διορθώνει, με σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση του ΙΚΑ, τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει την περασμένη Παρασκευή (19/7), σχετικά με τα αποτελέσματα της επανάκρισης επιδοματούχων τυφλότητας, στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου (όπου εξετάστηκαν επιδοματούχοι Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Λειψών και Πάτμου).

Η διοίκηση του Ιδρύματος υποστηρίζει ότι «από τη διεξοδική επανεξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου, από τους 89 κληθέντες για επανεξέταση, προσήλθαν τελικά 80 εκ των οποίων οι 28, το 35% κρίθηκαν ως μη τυφλοί».

Στην ανακοίνωση της 19/7 είχε αναφερθεί ότι είχαν κληθεί για επανέλεγχο 156 άτομα, ότι εξετάσθηκαν οι 152 εκ των οποίων οι 100, το 65,79%, κρίθηκαν ως μη τυφλοί.

Η διοίκηση του ΙΚΑ, θεωρεί αναγκαία την αποκατάσταση των εσφαλμένων στοιχείων και εκτιμά ότι «η δημοσιοποίησή τους οφείλεται σε λανθασμένους υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών». Προσθέτει δε ότι «έχει κινηθεί διαδικασία διερεύνησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών».



Διαβάστε περισσότερα...

«Να δοθεί ουσιαστική παράταση στις προθεσμίες, ώστε όλα να γίνουν ομαλά»


Κ.Κόλλιας: Αλλιώς, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν νέα φοροκαπέλα.

Να δοθεί παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ζητάει ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, τονίζοντας μάλιστα ότι φορολογική πολιτική μέσω... twitter δεν μπορεί να ασκηθεί.

Με αφορμή τα προβλήματα και τις σοβαρές δυσλειτουργίες, που παρατηρούνται στο TASXISNET, στη λήξη της πρώτης προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:

«Για ακόμα μια φορά, φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί βρίσκονται όμηροι της προχειρότητας, με την οποία επιχειρήθηκε φέτος να εφαρμοστεί για πρώτη φορά η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ο κύριος Θεοχάρης ήταν αυτός, που -ως επικεφαλής τότε της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων- διαβεβαίωνε ότι το σύστημα ήταν πανέτοιμο να υποδεχθεί τα εκατομμύρια των δηλώσεων.

Παρ΄ όλα αυτά, η εφαρμογή άνοιξε με καθυστέρηση τρεισήμισι και πλέον μηνών. Ο κύριος Θεοχάρης είναι τώρα αυτός, που -ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων- διαβεβαίωνε πριν από λίγο καιρό ότι οι τόκοι καταθέσεων θα προσυμπληρωθούν άμεσα και χωρίς προβλήματα στα έντυπα. Παρ΄ όλα αυτά, τα ποσά ενεγράφησαν ενάμισι μήνα μετά και με πολλά λάθη.

Ο κύριος Θεοχάρης είναι και τώρα αυτός, που διαβεβαίωνε πριν από μία εβδομάδα ότι το TAXISNET δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Παρ΄ όλα αυτά, το σύστημα βρίσκεται από το πρωί εκτός λειτουργίας. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες.

Δεν είναι, όμως, ώρα αυτή τη στιγμή για να ασχοληθούμε με αυτές. Προέχει η εξυπηρέτηση των φοροτεχνικών και των πελατών τους-φορολογουμένων, ώστε να υποβληθούν οι δηλώσεις χωρίς άλλη ταλαιπωρία και -φυσικά- χωρίς πρόστιμα για καθυστερήσεις, για τις οποίες μόνο τα λογιστικά γραφεία δεν ευθύνονται. Προέχει στην ουσία να δοθεί ουσιαστική παράταση στις προθεσμίες, ώστε όλα να γίνουν ομαλά, όπως σε κάθε ευνομούμενη χώρα και να εισπραχθούν οι φόροι στην ώρα τους. Αλλιώς, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν νέα φοροκαπέλα, αφού οι καθυστερήσεις στην είσπραξη των εσόδων θα φέρουν – τι άλλο ; - νέα μέτρα ! Και, σε κάθε περίπτωση, κύριε Θεοχάρη, φορολογική πολιτική μέσω... twitter δεν μπορεί να ασκηθεί».


Διαβάστε περισσότερα...

Εντός του 2013 η υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Απάντηση Στουρνάρα σε ερώτηση για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα.

«Τα παιδιά είναι εκείνα που στην Ελλάδα κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της φτώχειας ή και του κοινωνικού αποκλεισμού» επισημαίνεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Κούζηλου, για τα παιδιά που βιώνουν τη φτώχεια στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός, «σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία έτους 2011 της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT, οι δείκτες στο πεδίο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού παρουσιάζουν εξαιρετικά δυσμενή εικόνα για την Ελλάδα, τόσο σε σύγκριση με παλαιότερα έτη, όσο και σε σύγκριση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και τον μέσο όρο της ευρωζώνης των 17 κρατών-μελών, δεδομένων των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης». Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας προσθέτει ότι «μεγάλο μερίδιο στον κίνδυνο φτώχειας ή και κοινωνικού αποκλεισμού κατέχουν από άποψη ηλικιακής κατηγορίας τα παιδιά, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 30,4% το 2011 από 28,7% το 2010».

«Υπό το πρίσμα αυτό, στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος και των διαρθρωτικών αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας καταβάλλεται προσπάθεια ώστε, βάσει των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, να ενισχύονται οι οικογένειες με παιδιά ενώ παράλληλα τα μέτρα περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής που λαμβάνονται, να τις επιβαρύνουν όσο το δυνατό λιγότερο» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 18 Ιουλίου, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλου. Ο βουλευτής επικαλείτο την έκθεση της UNICEF «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2013» σύμφωνα με την οποία τα φτωχά ή αποκλεισμένα παιδιά στη χώρα μας είναι 597.000 και από αυτά τα 322.000 στερούνται βασικών αγαθών διαβίωσης.

Στο απαντητικό έγγραφό του ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι, βοήθεια των οικογενειών με παιδιά αποτελεί η θέσπιση μηνιαίας οικογενειακής παροχής για την ενίσχυση της οικογένειας υπαλλήλων του κράτους, των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση (Ν. 4024/2011).

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «στο πλαίσιο της επίσημα εκφρασμένης πολιτικής βούλησης για την υιοθέτηση ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, έχει θεσμοθετηθεί να λειτουργήσει από το 2014 πιλοτικό πρόγραμμα ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος για τη στήριξη ατόμων και νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και που θα επιλεγούν με βάση καθορισμένα κριτήρια τα οποία και θα αναφέρονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί μέσα στο 2013».

Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι συνεχίζει να χορηγείται σε οικογένειες που κατοικούν σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, ετήσια εισοδηματική ενίσχυση, ύψους 600 ευρώ για ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ και 300 ευρώ για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μεταξύ 3.000 και 4.700 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας σπεύδει να επισημάνει και «τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο φορολογικής πολιτικής για τη μικρότερη επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά» και ενδεικτικά αναφέρει τις «ευνοϊκές ρυθμίσεις στην καταβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (μείωση συντελεστή ή απαλλαγή) για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στις οποίες περιλαμβάνονται τα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια και οι πολύτεκνοι, πέραν της γενικής μείωσης του τέλους κατά 15% για το σύνολο του πληθυσμού, σε σχέση με το προϊσχύον ΕΕΤΗΔΕ». Εξάλλου, αναφέρεται στην παροχή του επιδόματος θέρμανσης που προσαυξάνεται λόγω τέκνων και τις μειώσεις του φόρου εισοδήματος για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.


Διαβάστε περισσότερα...

Αναβλήθηκε η δίκη των 28 στελεχών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης


Κατηγορούνται για απιστία.

Αναβλήθηκε, για την 1η Οκτωβρίου 2013, η δίκη των 28 στελεχών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Η υπόθεση αφορά την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου και μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνονται ο Διονύσης Ψωμιάδης (αδελφός του έκπτωτου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη), ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσαμασλής.

Οι 28 κατηγορούμενοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση, καθώς μια από τις συνηγόρους υπεράσπισης αδυνατεί να παραστεί στη δίκη, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Το δικαστικό συμβούλιο, κατά κύριο λόγο, στηρίχθηκε στα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που πραγματοποίησαν την αρχική έρευνα, σύμφωνα με τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από την υπερκοστολόγηση για την κατασκευή του οδικού έργου, με το ποσό των 815.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα, οι υπερκοστολογήσεις έγιναν στη μελέτη, αλλά και στην κατασκευή του δρόμου.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη δεκαετία 1997 -2007, κατά την οποία ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ εκτός από τους τρεις αιρετούς, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται πρώην υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών, της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδίκη τριών στελεχών της Marfin για το θάνατο των υπαλλήλων


Βαριές ποινές αλλά οι ένοχοι θα βγουν με εγγύηση.

Με την καταδίκη τριών εκ των τεσσάρων στελεχών της Marfin έκλεισε η δίκη για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, μετά τον εμπρησμό στο υποκαταστήματα της Σταδίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, το Μάιο του 2010.

Το δικαστήριο, όπως ανέφερε το ΑΠΕ, έκρινε ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κ.Β., τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Ε.Β. και την διευθύντρια του καταστήματος Α. Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Α.Κ..

Ύστερα από πολυήμερη διαδικασία, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και στη διευθύντρια του καταστήματος 5 ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες, ενώ έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, θέτοντας όμως όρο για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους την καταβολή, εντός 40 ημερών, χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Επίσης, με πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο διαβιβάζει αντίγραφα της δικογραφίας στην εισαγγελία πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος και κάθε άλλου υπευθύνου της τράπεζας για το τραγικό συμβάν.

Στην πρότασή της, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των τεσσάρων στελεχών της τράπεζας, τόσο για τον θάνατο των τριών, όσο και για τη σωρεία των σωματικών βλαβών σε βάρος άλλων εργαζομένων.

Όπως είχε αναφέρει στην πρότασή της, οι κατηγορούμενοι «μπορούσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο πυροπροστασίας ή εκκένωσης του κτιρίου».

Η εισαγγελέας μάλιστα τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι «ακόμη και την ύστατη στιγμή δεν εκκένωσαν το κατάστημα το οποίο ήταν γυμνό και απροστάτευτο. Έπρεπε να εκκενωθεί, όπως εκκενώθηκαν άλλες τράπεζες στην περιοχή εκείνη την ημέρα».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι είχαν ρητή υποχρέωση να μεριμνήσουν για την πυρασφάλεια αλλά και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό, αφού το κατάστημα γινόταν συνεχώς στόχος εμπρησμών.

Τόνισε, επίσης, ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν μερίμνησαν ώστε να καταρτιστεί μελέτη πυροπροστασίας και ούτε πήραν πιστοποιητικό ασφαλείας από την Πυροσβεστική.

Τo μοιραίο μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010

Η φονική πυρπόληση του υποκαταστήματος της Marfin επί της οδού Σταδίου στις 5 Μαΐου 2010 είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών τραπεζικών υπαλλήλων.

Η κεντρική είσοδος της τράπεζας ήταν κλειδωμένη προφανώς λόγω του φόβου εισβολής κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέξοδος των εργαζομένων προς το δρόμο μετά τον εμπρησμό.

Έτσι αναγκάστηκαν να ανέβουν στους άλλους ορόφους.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρούς από ασφυξία έναν άνδρα στο κλιμακοστάσιο, μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου και άλλη μία κοντά στο μπαλκόνι.

Η μία από τις νεκρές υπαλλήλους, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ήταν έγκυος.

Οι άλλοι δύο υπάλληλοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο Επαμεινώνδας Τσακάλης και η Παρασκευή Ζούλια.



Διαβάστε περισσότερα...

Τροποποίηση στο νομοσχέδιο για τα μαγαζιά


Τι αλλάζει με τις Κυριακές.

Περιθώριο τριών μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου αντί για δύο που προέβλεπε η αρχική διάταξη, θα έχουν οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες ή στην περίπτωση της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά οι δήμαρχοι, προκειμένου να αποφασίσουν για το ποιες ακριβώς Κυριακές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Αυτό προβλέπει τροποποίηση που έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης στο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών.

Σε περίπτωση που η προθεσμία αυτή παρέλθει χωρίς σχετική απόφαση, θα επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του έτους η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων έως 250 τ.μ., υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εκπτωτικά καταστήματα (outlet), δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά και δεν συνδέονται νομικά με αλυσίδες καταστημάτων.



Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδια για δίκτυο υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο


Σύσκεψη στις 9 Αυγούστου στη Μυτιλήνη.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Hellenic Seaplanes S.A. - Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.» Νικόλα Χαραλάμπους, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έργων στον αεροπορικό χώρο και συγκεκριμένα στη λειτουργία υδροπλάνων, είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η από κοινού εξέταση της εταιρείας με την περιφέρεια, των προοπτικών δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών για την ανάπτυξη περιφερειακού δικτύου υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο και στη σύνδεσή του με την κεντρική Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον της εν λόγω εταιρείας για να επενδύσει στο Βόρειο Αιγαίο, σημειώνει το ΑΜΠΕ, γίνεται σε συνέχεια της από τα τέλη του περασμένου Μαΐου εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Περιφέρειας προς το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, το «Invest in Greece» και τη γενική γραμματεία επενδύσεων, για την κατασκευή υδατοδρομίων στα νησιά της.

Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η σχετική νομοθετική ρύθμιση από το αρμόδιο υπουργείο που διάνοιγε το δρόμο για την επιστροφή των υδροπλάνων στην Ελλάδα -παρακάμπτοντας το προηγούμενο πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό καθεστώς - είχε ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές της για την ανάπτυξης αυτής της δράσης. Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη από την Περιφέρεια στη βάση της ενίσχυσης του τομέα του τουρισμού που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο και της αντιμετώπισης των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων στις μετακινήσεις εντός του νησιωτικού της συμπλέγματος.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, έχοντας πλέον από τη σημερινή συνάντηση, συγκεκριμένη πρόταση επένδυσης από την εταιρεία «Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.», αποφάσισε τον προγραμματισμό μίας σύσκεψης στη Μυτιλήνη στις 9 Αυγούστου, με τη συμμετοχή όλων των Δήμων του Βορείου Αιγαίου και των Λιμενικών τους Ταμείων, για να τεθεί σε διαβούλευση η προοπτική της ανάπτυξης περιφερειακού δικτύου υδατοδρομίων.

Ο κ. Γιακαλής μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε:«Έχοντας αξιολογήσει ως ενδιαφέρουσα και σημαντική σαν προοπτική ανάπτυξης τη δημιουργία υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο, είχαμε από την πρώτη στιγμή που διαφάνηκε αυτή η δυνατότητα, συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Η ανταπόκριση της εταιρείας «Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.» και η ενδεχόμενη προώθηση της επένδυσης αυτής θεωρούμε ότι θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική ανάπτυξη, εμπεδώνοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας και μέριμνας στους κατοίκους των νησιών, που ταλαιπωρούνται στο θέμα των μετακινήσεων. Πριν από όλα όμως θέλουμε η πρόταση αυτή, να γίνει γνωστή σε όλους τους Δήμους και τα Λιμενικά Ταμεία του Βορείου Αιγαίου μέσω μίας κοινής μας συνάντησης, για να εξετάσουμε από κοινού τις προοπτικές που διαγράφονται για τις νησιωτικές μας κοινωνίες. Στη συνέχεια και αφού υπάρχει ενδιαφέρον, θα πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, δηλαδή να γίνει διαγωνισμός με ανοιχτή πρόσκληση προς όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν».



Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε η δίκη για τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας


Για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα.

Άρχισε σήμερα, Δευτέρα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη για την υπόθεση της απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας που φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Ίδρυμα πάνω από 11 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα. Έξι γυναίκες, υπάλληλοι του Ιδρύματος και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι έξι γυναίκες υπάλληλοι, , που εργάζονταν επί σειρά ετών στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φέρονται να χορηγούσαν σε ασφαλισμένους που δεν δικαιούνταν, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές, διάφορα υψηλά επιδόματα.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται, ότι η παράνομη δραστηριότητα των έξι υπαλλήλων αφορά την περίοδο 2003-2012.

Στους οκτώ κατηγορουμένους αποδίδονται κατά περίπτωση κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απάτης.



Διαβάστε περισσότερα...

Χαρτογράφηση των περιοχών των αστέγων από τον δήμο Αθηναίων


Αναζητούνται χώροι διαμονής και διανυκτέρευσης.

Στην αναλυτική χαρτογράφηση του προβλήματος των αστέγων, έχει προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Όπως προκύπτει δε από έγγραφο της συγκεκριμένης Διεύθυνσης που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται στο στάδιο ανεύρεσης χώρων που θα λειτουργούν ως χώροι διαμονής - διανυκτέρευσης.

Το πρόβλημα, με τους άστεγους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είχε θέσει στο υπουργείο Υγείας η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ειδικά για την εικόνα έξω από το σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι. Ένα σημείο που αποτελούσε πάντοτε πόλο έλξης για τους τουρίστες που φθάνουν στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, για τη διαμονή αστέγων και ναρκομανών στην έξοδο του σταθμού του Μετρό στο Μοναστηράκι, γίνεται αναφορά στους επιτόπιους ελέγχους που έγιναν από την αρχή του χρόνου και περιγράφεται η κατάσταση που διαπιστώθηκε. «Στο χώρο υπάρχουν ρυπαρά στρώματα, ρυπαρά είδη κλινοστρωμνής, ρυπαρός ιματισμός, διάφορα αντικείμενα οικιακής χρήσης ενώ αναδίδεται έντονη δυσοσμία», αναφέρεται στο έγγραφο και επισημαίνεται ότι τα παραπάνω «δημιουργούν πλέον, ανθυγιεινή εστία της υγείας των ίδιων των αστέγων, των περιοίκων και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα». Γίνεται επίσης γνωστό ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση έχει ζητήσει τη συνδρομή των αρμόδιων για τα θέματα των αστέγων, Κοινωνικών Υπηρεσιών, δηλαδή, του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και των συναρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Αναφέρεται επίσης ότι σε συνεργασία με το Δήμο έχει γίνει αναλυτική χαρτογράφηση του προβλήματος των αστέγων και ο Δήμος Αθηναίων είναι στο στάδιο ανεύρεσης χώρων.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης σε έγγραφό του στη Βουλή αναφέρει ότι διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι τόσο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όσο και σε κτίρια εγκαταλειμμένα που διαμένουν άστεγοι, μετανάστες κλπ και έχουν εντοπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εγκατάσταση αυτών των ατόμων σε αυτά. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται πάντα με σκοπό της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και, όπως τονίζει ο κ. Γεωργιάδης, το υπουργείο συνεργάζεται με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες για την άμεση υγειονομική επιτήρηση και παρέμβαση σε θέματα που αφορούν στην υγεία των αστέγων.

Στη βουλευτή της ΝΔ έχει απαντήσει εγγράφως για το ίδιο θέμα και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ο οποίος αναφέρεται στους ελέγχους που έχουν γίνει στην περιοχή πέριξ του Μετρό Μοναστηρακίου, κατά το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου 2013 έως και 1 Ιουνίου 2013. Όπως ενημερώνει το συγκεκριμένο διάστημα ελέγχθηκαν 16.580 άτομα, προσήχθησαν 5.353, συνελήφθησαν 26 άτομα (εκ των οποίων 5 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 1 για ληστεία, 8 για κλοπή και 12 για λοιπά αδικήματα).

Ο κ. Δένδιας αναφέρεται στο αναθεωρημένο Σχέδιο Αστυνόμευσης του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, με την ονομασία «Αστυνόμευση Κέντρου Αθηνών-Ξένιος Ζευς» το οποίο καλύπτει περιοχές που αστυνομεύονται από τα αστυνομικά τμήματα Ακροπόλεως, Ομονοίας, Εξαρχείων, Αγίου Παντελεήμονα, Κυψέλης και Πατησίων και την περιοχή πέριξ του σταθμού του Μετρό Μοναστηρακίου. Όμως ο υπουργός δεν παραλείπει να επισημάνει ότι η αντιμετώπιση της παρουσίας αστέγων και τοξικοεξαρτημένων ατόμων σε διάφορους δημόσιους χώρους της πόλης είναι πρωτίστως κοινωνικοοικονομικό ζήτημα και δεν είναι αμιγώς αστυνομικής αρμοδιότητας. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικές υπηρεσίες συνεργάζονται και με άλλους φορείς (Υγείας, Πρόνοιας, Περιφέρειας, ΟΤΑ κλπ), για την προστασία των προσώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τη διασφάλιση της κοινωνικής γαλήνης, καθώς και τη βελτίωση της εικόνας της πόλεως των Αθηνών.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι έχουν δοθεί εκ νέου οι δέουσες εντολές προς τις αστυνομικές υπηρεσίες για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση των σταθμών του Μετρό.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι «υπερ-ήρωες» που την έσωσαν


Γυναίκα ετοιμαζόταν να πηδήξει από μπαλκόνι- δείτε βίντεο.

Ταινία με υπερ-ήρωες θύμιζε η διάσωση μιας μεθυσμένης γυναίκας η οποία ετοιμαζόταν να πηδήξει από μπαλκόνι στον 14ο όροφο κτηρίου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Τρεις επαγγελματίες κασκαντέρ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν τη μοιραία «βουτιά στο κενό».

Οι τρεις άνδρες έστηναν μία σκαλωσιά για το πάρτι που θα γινόταν για την πρεμιέρα της ταινίας «Kick-Ass 2» όταν είδαν τη γυναίκα μα στέκεται στην άκρη του μπαλκονιού στο απέναντι κτήριο.

Την ώρα που οι παρευρισκόμενοι φώναζαν στη γυναίκα να μην πηδήξει, οι τρεις επαγγελματίες ανέλαβαν δράση. Οι Gregg Sergeant, Scott Schecter και Amos Carver έτρεξαν στο κτήριο και ειδοποίησαν έναν από τους άνδρες της ασφάλειας του κτηρίου, ο οποίος τους οδήγησε στον 14ο όροφο.

Χωρίς να τον αντιληφθεί η γυναίκα, ο Sergeant πήγε ακροπατώντας πίσω της και την άρπαξε, με τους Schecter και Carver πίσω του.

«Κλείδωσα τα χέρια μου γύρω της, τη σηκώσαμε και τη μεταφέραμε στο δωμάτιο. Την ξαπλώσαμε στον καναπέ, ήταν πολύ ταραγμένη», δήλωσε.

«Είμαι ευγνώμων που φτάσαμε την κατάλληλη στιγμή, νομίζω πως αν είχαμε φτάσει δύο δευτερόλεπτα αργότερα θα είχε χαθεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα είχε καταρρεύσει λόγω του χωρισμού της και έσβηνε τον πόνο της στο ποτό.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο














Διαβάστε περισσότερα...