Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η αυτοθυσία της μητέρας για τη σωτηρία των μικρών της


Βουτά στις λάσπες για να βγάλει τα κουτάβια της - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Ο δεσμός ανάμεσα σε μια μητέρα και το παιδί της είναι από τους ισχυρότερους στον κόσμο- στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα είδη του πλανήτη.

Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως η σχέση αυτή αναγνωρίζεται ως καταλυτική όχι μόνο από τον άνθρωπο αλλά και από πολλά άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου- εν προκειμένω το σκύλο.

Στα πλάνα φαίνεται μια σκυλίτσα που διακινδυνεύει την ίδια τη ζωή της για να σώσει τα κουτάβια της που παγιδεύτηκαν σε πλημμυρισμένο σπίτι κοντά στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο στο Facebook, κατάφερε να σώσει επτά από τα 12 κουτάβια της βουτώντας ξανά και ξανά με αυτοθυσία. Για τα υπόλοιπα πέντε δυστυχώς ο μητρικός αλτρουισμός της δεν ήταν αρκετός.

Δύο στρατιώτες δείχνουν στη σκυλίτσα πώς να κατευθυνθεί στον πλημμυρισμένο χώρο κάτω από το σπίτι ώστε να φτάσει στα κουτάβια της που ακούγονται να κλαίνε.

Εκείνη ακούγεται επίσης να κλαίει καθώς αναζητά τρόπο να τα προσεγγίσει. Γυρίζει και κοιτά τους ανθρώπους ελπίζοντας και στη βοήθειά τους.

Τελικά βουτά μέσα στη λάσπη και αρχίζει να κολυμπά κάτω από το σπίτι και λίγο αργότερα επανεμφανίζεται με ένα κουτάβι στο στόμα της.

Το βίντεο δεν δείχνει περισσότερα αλλά φαίνεται πως έκανε την ίδια δύσκολη απόπειρα κι άλλες φορές προσπαθώντας να σώσει τα μικρά της…










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι άγριες νύχτες στα κλαμπ της Λιθουανίας


Φτηνά ποτά, δωμάτια για όργια και οινοποσία μέχρι το πρωί.

Αμυδρά φωτισμένα μπαρ, «στραπατσαρισμένες» ντίσκο και περίεργα σκοτεινά υπόγεια, χιόνια στους δρόμους, μώλωπες στα γόνατα νωρίς το πρωί. Αυτές τις εικόνες έβαλε στο κάδρο της μηχανή του ο φωτογράφος Visvaldas Morkevicius από τη Λιθουανία, ο οποίος άρχισε να τριγυρνά στα νυχτερινά στέκια της πρωτεύουσας της χώρας του, Βίλνιους.

«Το αλκοόλ είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ψυχαγωγίας εδώ στη Λιθουανία. Αν μιλήσουμε για την Βίλνιους, θα πούμε ότι είναι μια πόλη με όλα τα προνόμια μιας πρωτεύουσας οπότε μπορείς να βρεις τα πάντα εδώ. Από πάρτι σε skate park, σε παλιά γκέι κλαμπ, στα υπόγεια με φτηνά ποτά και δωμάτια για πεολειχία (περιέργως, όσοι μπαίνουν σε αυτά τα δωμάτια, απλά κάθονται και καπνίζουν, δεν έχω δει κανέναν να τα χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό). Μπορείς επίσης, να πας σε γκοθικ πάρτι ή απλά να πιεις μέχρι τις 11 το πρωί στα μπαρ Mars», λέει ο φωτογράφος και συμπληρώνει ότι τα καλοκαίρια, διοργανώνονται τουλάχιστον τρία μουσικά φεστιβάλ κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο.

Που θα βρείτε τις εικόνες του Morkevicius; Στο βιβλίο του, «Public Secrets».






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταριχευμένος νεκρός «παίζει» πόκερ με την οικογένεια και τους φίλους του


Αντί να τον βάλουν σε φέρετρο τον αποχαιρέτησαν με μια παρτίδα - Δείτε φωτογραφίες.

Ο ανέκφραστος Henry Rosario Martinez που κάθεται στο τραπέζι του πόκερ με την τράπουλα στα χέρια του και μάρκες μπροστά του, υπάρχει λόγος που είναι ανέκφραστος: δεν είναι επειδή ακολουθεί αυτήν την τακτική για να κατατροπώσει τους συμπαίκτες του αλλά επειδή είναι νεκρός.

Ο 31χρονος από το Πόρτο Ρίκο πέθανε στις 19 Ιανουαρίου στην πατρίδα του, την πόλη Barceloneta στα βόρεια της χώρας. Αιτία θανάτου ήταν η κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό ,ε τη λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Η οικογένεια δεν έκανε καμία δήλωση σχετικά με το θάνατο του 31χρονου ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πιθανόν να πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο Martinez αγαπούσε τη μουσική reggaetton, τις κοκορομαχίες και τη χαρτοπαιξία.

Γι’ αυτό ο πατέρας του ζήτησε από τον Jose Mendelez, ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, να προετοιμάσει το γιο του για να καθίσει σε τραπέζι πόκερ αντί να τοποθετηθεί σε φέρετρο, πριν την κηδεία του.

«Είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε αυτό αλλά το θεωρούμε φυσιολογικό επειδή αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και σε άλλα μέρη της χώρας μας», δηλώνει ο Melendez.

Κι έτσι αντί να τον κλάψουν γύρω από ένα φέρετρο, η οικογένεια και οι φίλοι του 31χρονου κάθισαν δίπλα του σε ένα τραπέζι πόκερ.

Η ταρίχευση των νεκρών και η τοποθέτησή του σε μάλλον ασυνήθιστα μέρη φαίνεται να αποκτά ρεύμα στο Πόρτο Ρίκο τα τελευταία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα ενός ταξιτζή που τοποθετήθηκε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου του μετά τον θάνατό του ενώ παλαιστής ταριχεύτηκε και τοποθετήθηκε στο ρινγκ. Μια ηλικιωμένη τοποθετήθηκε νεκρή στο τραπέζι να «απολαμβάνει» τη μπύρα και το τσιγάρο της ενώ ένας άλλος άνδρας ντύθηκε… υπερήρωας.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι είναι χαμένοι και ποιοι κερδισμένοι από το φετινό εκκαθαριστικό της εφορίας


Σε δύο κατηγορίες χωρίζονται φέτος περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι, βάσει των εκκαθαριστικών της εφορίας, τα οποία θα βρίσκονται στο taxisnet μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Στη μία κατηγορία, ανήκουν τρία εκατομμύρια περίπου άτυχοι που θα πληρώσουν περισσότερα και στη δεύτερη οι τυχεροί, που το εκκαθαριστικό τους δεν θα τους αναγκάσει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως φοβόταν, αλλά αντίθετα θα βγουν κερδισμένοι.

Ο λόγος για την διαφορά αυτή είναι ότι το εκκαθαριστικό τους θα είναι λιγότερο «φουσκωμένο» σε σχέση με πέρυσι, είτε για τεχνικούς είτε για ουσιαστικούς λόγους.

- Στην πρώτη ομάδα ανήκουν περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι οποίοι εισπράττουν περισσότερες συντάξεις από μια. Από τον Αύγουστο του 2014, άλλαξε το σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου έτσι ώστε με την νέα μέθοδο, ο συνταξιούχος να προπληρώνει κάθε μήνα μέσω της σύνταξής του, το σύνολο του φόρου που του αναλογεί. Επειδή αυτή η μέθοδος εμφανίστηκε στο μέσο του 2014, το περυσινό εκκαθαριστικό, έβγαλε επιπλέον φόρο. Αυτό όμως δεν θα συμβεί και φέτος καθώς μέσα στο 2015, για σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων παρακρατήθηκε το σύνολο των φόρων που αναλογεί. Έτσι, εφόσον δεν υπάρχει άλλο εισόδημα πέραν των συντάξεων, το εκκαθαριστικό από χρεωστικό που ήταν πέρυσι, θα γίνει φέτος μηδενικό.

- Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν όσοι πρέπει να πληρώσουν την εισφορά αλληλεγγύης, δηλαδή οι έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε το περασμένο καλοκαίρι σε αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα του 2015, ανατρέποντας τις μειώσεις που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση στο τέλος του 2015. Δεν ανέτρεψε όμως όλες τις μειώσεις. Κάποιες παρέμειναν «ζωντανές». Έτσι, όσοι έχουν εισοδήματα έως και 30.000 ευρώ και δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι θα δουν διαφορά προς τα κάτω στην εισφορά αλληλεγγύης, καθώς αυτή θα υπολογιστεί με χαμηλότερους συντελεστές σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στο περυσινό εκκαθαριστικό.

Οι συντελεστές

Για τα εισοδήματα του 2014, χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθοι συντελεστές και σας τους παρουσιάζουμε συγκριτικά με αυτούς που θα χρησιμοποιηθούν για τα εισοδήματα του 2015, ώστε να αντιληφθείτε εύκολα την διαφορά:

● Για τα εισοδήματα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, ο συντελεστής ήταν 1% και μειώθηκε στο 0,7%.

● Για τα εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ, ο συντελεστής ήταν 2% και μειώθηκε σε 1,4%.

● Για τα εισοδήματα από 30.000 έως 50.000 ευρώ, ο συντελεστής θα παραμείνει στάσιμος στο 2%

● Από το όριο των 50.000 ευρώ και πάνω, υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις καθώς από τις 50.000 έως τις 100.000 ευρώ θα παραμείνει ο συντελεστής του 4% ενώ για 100.000 έως 500.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής 6%. Από τις 500.000 ευρώ και πάνω υπάρχει συντελεστής 8%

Από τις αλλαγές των συντελεστών, φορολογούμενος που θα εμφανίσει και φέτος εισόδημα 30.000 ευρώ θα πληρώσει 420 ευρώ αντί για 600 ευρώ και θα γλιτώσει 180 ευρώ ενώ για εισόδημα 25.000 ευρώ το όφελος θα είναι 150 ευρώ. Στις 15.000 ευρώ θα υπάρξει όφελος 45 ευρώ. Από την άλλη, για εισόδημα 55.000 ευρώ, η επιβάρυνση θα φτάσει στα 550 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έξι εντυπωσιακά υπόγεια μέρη


Εικόνες απ' όλον τον κόσμο.

Ποιος είπε ότι τα παράξενα μέρη στον πλανήτη και τα αξιοθέατα είναι μόνο πάνω από την επιφάνεια της Γης; Τα παρακάτω μέρη αποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξουν και εντυπωσιακά υπόγεια μέρη που αξίζει να γνωρίσετε...

Δείτε έξι από αυτά...


1. Υπόγειες πόλεις στην Καππαδοκία



Οι πρώτες πόλεις σμιλεύτηκαν την Εποχή του Χαλκού, αλλά είναι πιο διάσημες για την πρώιμη βυζαντινή ιστορία τους (6ος και 7ος αιώνας). Η Kaymaklı είναι η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας με ένα λαβύρινθο από δωμάτια που συνδέονται με σήραγγες που εκτείνεται σε 8 επίπεδα.

2. Path, Τορόντο



Το υπόγειο δίκτυο καταστημάτων στο Τορόντο του Καναδά είναι ένα μέρος που αξίζει να γνωρίσετε. Πρόκειται για έναν εμπορικό λαβύρινθο με εκατοντάδες καταστήματα στεγασμένα σε διαδρόμους κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο υπόγειο εμπορικό συγκρότημα με 371.600 τετραγωνικά μέτρα εμπορικού χώρου. Διαθέτει μεταξύ άλλων 20χώρους στάθμευσης, 2 μεγάλα πολυκαταστήματα και 8 μεγάλα ξενοδοχεία. Καταστήματα με προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και μέρη για διασκέδαση, βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ.

3. Υπόγεια πόλη του Kish (Ιράν)



Το Kish είναι ένα νησί-θέρετρο στα ανοικτά των ακτών του Ιράν. Αν και είναι γνωστό ως τουριστικός προορισμός, είναι επίσης πλούσιο σε ιστορία. Ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή χαρακτηριστικά αυτού του νησιού είναι μια τεράστια υπόγεια πόλη που καλύπτει έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Η kariz όπως συνηθίζουν να λένε την υπόγεια πόλη της Kish λέγεται ότι χτίστηκε περίπου 2.500 χρόνια πριν από τους κατοίκους της πόλης Harireh και χρησιμοποιήθηκε αρχικά σαν σύστημα υδροδότησης.

4. Υπόγεια πόλη Πεκίνου



Η συγκεκριμένη πόλη κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια των ετών 1969-1979, βρίσκεται κάτω από το Πεκίνο και εκτείνεται σε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων, ενώ η εντολή για να χτιστεί δόθηκε όταν οι σινο-σοβιετικές σχέσεις επιδεινωθεί. Το 2000, η πόλη άνοιξε επίσημα για το ευρύ κοινό σαν τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα τμήματα του συγκροτήματος, το οποίο έχει περιγραφεί ως «σκοτεινό, υγρό και πραγματικά απόκοσμο».

5. Coober Pedy, Αυστραλία



Η Coober Pedy είναι μια μικρή πόλη που είναι μοναδική στο είδος της. Βρίσκεται στη Νότια Αυστραλία, και λέγεται ότι είναι το ξηρότερο μέρος, στην ξηρότερη ήπειρο στη Γη. Ανακαλύφθηκε το 1915 και από τότε κατοικείται. Το μόνο που ήθελαν οι άνθρωποι που την ίδρυσαν και κυρίως οι ανθρακωρύχοι ήταν να βρουν ανακούφιση από τον καυτό ήλιο, αλλά η διαδικασία της έρευνας για ένα πιο δροσερό μέρος, τους οδήγησε στη δημιουργία μιας μικρής πόλης για τον εαυτό τους. Τα καλοκαίρια είναι πολύ ζεστά, οπότε οι κάτοικοι προτιμούν να μένουν κάτω από το έδαφος.

6. Ματμάτα, Τυνησία



Στη Ματμάτα, σε ένα πετρώδες και σεληνιακό τοπίο, στην Τυνησία, οι αυτόχθονες κάτοικοι ζουν ακόμα και σήμερα μέσα στη γη σε δωμάτια σκαμμένα στους βράχους. Δεν ήταν γνωστό μέχρι το 1967 ότι υπήρχε τέτοιος οικισμός σε αυτήν την περιοχή δίπλα στις περιπλανώμενες νομαδικές φυλές. Αποκαλύφθηκε όταν εκείνη τη χρονιά μετά από 22 ημέρες σκληρής βροχής πλημμύρισαν τα σπίτια των κατοίκων και πολλά από αυτά κατέρρευσαν. Αν και δημιουργήθηκε οικισμός και πάνω από το έδαφος, οι περισσότεροι άνθρωποι συνέχισαν τη ζωή τους σε νέα σπίτια χτισμένα και πάλι υπόγεια και μόνο μερικές από τις οικογένειες μετακινήθηκαν στις νέες κατοικίες πάνω από την επιφάνεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 7χρονος θαυμαστής του Μπίμπερ που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο


Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με έναν 7χρονο από τις Φιλιππίνες, οι χορευτικές ικανότητες του οποίου είναι εντυπωσιακές.

Ο 7χρονος είναι μεγάλος θαυμαστής του Τζάστιν Μπίμπερ και στο άκουσμα των τραγουδιών του επιδίδεται σε χορευτικές φιγούρες που μοιάζουν με εκείνες ενός επαγγελματία χορευτή.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι «ναοί του έρωτα» που επιβιώνουν στη συντηρητική Ινδία


Το πέρασμα της χώρας του Κάμα Σούτρα στις σημερινές απαγορεύσεις και τα σεξουαλικά απομεινάρια μιας άλλης εποχής.

Οι υποθέσεις σεξουαλικής βίας, παιδικής πορνογραφίας και ομαδικών βιασμών που πληροφορούμαστε από τη μακρινή Ινδία, προκαλούν σοκ και φόβο. Σε αυτή τη χώρα όπου η θρησκεία και ο συντηρητισμός βασιλεύουν, τα στοιχεία της αστυνομίας λένε πως κάθε 18 ώρες γίνεται μια καταγγελία για βιασμό και κάθε 14 ώρες για σεξουαλική επίθεση.

Είναι αδύνατο να ξεχάσει κανείς τον ομαδικό βιασμό και άγριο ξυλοδαρμό 23χρονης φοιτήτριας σε λεωφορείο, το 2012, που την έστειλαν στο νοσοκομείο και τελικά στο θάνατο. Το 2014 ο ομαδικός βιασμός ήταν η ποινή 20χρονης, η οποία καταδικάστηκε από «αυτοσχέδιο» δικαστήριο επειδή είχε σχέσεις με έναν άνδρα από άλλο χωριό, παραβιάζοντας τον κώδικα τιμής!

Τον Δεκέμβριο του 2013, η κοινότητα LGBT της Ινδίας (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφίφυλοι και διεμφυλικοί) δέχθηκε μεγάλο πλήγμα όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε πως η ομοφυλοφιλία συνιστά αδίκημα. Ακολούθως τον Αύγουστο του 2015 η ινδική κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση -την οποία ήρε μερικώς λίγες ημέρες αργότερα- σε περισσότερες από 800 ιστοσελίδες θεωρούμενες πορνογραφικές, σε μια προσπάθεια να κάμψει την παιδική πορνογραφία και τη σεξουαλική βία.

Η Ινδία χαρακτηρίζεται σήμερα ως μια ιδιαίτερα συντηρητική χώρα, επηρεασμένη από τον πουριτανισμό ορισμένων κοινωνικών ομάδων, όπως των ισλαμικών δυναστειών, των Βρετανών κυρίαρχων και της κάστας των βραχμάνων. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Η ίδια χώρα, που δείχνει το πιο συντηρητικό της πρόσωπο, είναι και «πατρίδα» της πρώτης πραγματείας σεξ στον κόσμο, του Κάμα Σούτρα. Η ερωτική τέχνη της, που διατηρείται μέχρι και τώρα, αναμφίβολα σοκάρει περισσότερο σήμερα από ό,τι σόκαρε- αν σόκαρε- όταν δημιουργήθηκε.



Οι σεξουαλικές νόρμες ήταν πολύ πιο απελευθερωμένες πριν τον 13ο αιώνα, δίνοντας ίση σημασία στο κοσμικό και στο πνευματικό, τονίζει το BBC. Το σεξ διδασκόταν ως μάθημα στην επίσημη εκπαίδευση.



Απομεινάρια εκείνων των εποχών μπορούν ακόμα να απαντηθούν στη χώρα: τοιχογραφίες και γλυπτά με ερωτικά μοτίβα υπάρχουν στους τοίχους ναού του 13ου αιώνα στο Konark, στο κρατίδιο Orissa στα ανατολικά. Η γύμνια είναι κυρίαρχη και στις τοιχογραφίες και τα γλυπτά στις σκαλισμένες στο βράχο βουδιστικές σπηλιές της Ajanta (2ος π.Χ. αιώνας) και Ellora (5ος έως 10ος αιώνας).



Ωστόσο το καλύτερα διατηρημένο δείγμα της ερωτικής τέχνης σε ναούς της Ινδίας εντοπίζεται στη μικρή πόλη Khajuraho, στο κρατίδιο Madhya Pradesh. Οι ινδουιστικοί ναοί της έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco από το 1986. Χτίστηκαν κατά τη δυναστεία Chandela, μεταξύ 950 και 1050 και σήμερα διατηρούνται μόνο 22 από τους 85 ναούς.



Την ώρα που οι γυναίκες της περιοχής μεταφέρουν φρέσκα λουλούδια και αρωματικά που τις συνοδεύουν στις προσευχές τους, οι τουρίστες αιφνιδιάζονται από τα σφιχτά, άφθονα και περίπλοκα γλυπτά που κοσμούν κάθε εκατοστό των τοίχων: εκεί που συναντώνται ανδρικές και γυναικείες θεότητες, πολεμιστές, μουσικοί, ζώα και πουλιά.



Με την πρώτη ματιά θα μπορούσε να είναι ο διάκοσμος από οποιονδήποτε ναό στην Ινδία. Με μια πιο προσεκτική ματιά, ωστόσο, ο επισκέπτης δεν μπορεί να μην προσέξει την έντονα ερωτική φύση των γλυπτών, που περιλαμβάνουν άνδρες, γυναίκες και ζώα. Υπάρχουν απεικονίσεις ερωτικών επαφών περισσότερων από δύο ατόμων, οργίων και κτηνοβασίας.

Πιθανότατα ακόμα και ο πιο υποψιασμένος θα νιώσει αιφνιδιασμό ή αμηχανία από τις μορφές των σωμάτων που διπλώνονται και στρίβουν στις πιο απίθανες σεξουαλικές στάσεις. Τη στιγμή μάλιστα που οι μορφές αυτές είναι σμιλεμένες ακριβώς δίπλα σε γλυπτά ιερών πλασμάτων που χαμογελούν ειρηνικά στους πιστούς!

Κάποια κομμάτια έχουν πέσει και κάποια άκρα μπορεί να λείπουν αλλά κατά τα λοιπά η κατάσταση των γλυπτών είναι εξαιρετική με δεδομένο πως οι ναοί είναι ηλικίας άνω των 1000 ετών.



Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την ύπαρξη αυτών των γλαφυρών ερωτικών σκηνών. Μια από τις πιο εξωτικές εκδοχές υποστηρίζει πως επειδή οι ηγεμόνες της δυναστείας Chandela ήταν οπαδοί των ταντρικών αρχών, που ορίζουν την ισορροπία ανάμεσα στις αρσενικές και τις θηλυκές δυνάμεις, πρόβαλλαν την πίστη τους αυτή στους ναούς που έφτιαξαν.

Άλλες θεωρίες σχετίζονται με τον ρόλο που διαδραμάτιζαν οι ίδιοι οι ναοί εκείνες τις εποχές: θεωρούνταν μέρη μάθησης και λατρείας- ειδικά σε ό,τι αφορά τις καλές τέχνες, ανάμεσά τους και της τέχνης του έρωτα. Κάποιοι πιστεύουν πως η απεικόνιση σεξουαλικών δραστηριοτήτων στους ναούς θεωρείτο καλός οιωνός επειδή αντιπροσώπευε νέα ξεκινήματα και την αρχή της ζωής.



Παράλληλα, ο ινδουισμός παραδοσιακά αναγνώριζε το σεξ ως ένα ουσιαστικό κομμάτι της ζωής, κάτι που μπορεί να εξηγεί γιατί τα γλυπτά με ερωτικό περιεχόμενο είναι σμιλεμένα μεταξύ άλλων που αναπαριστούν καθημερινές δραστηριότητες όπως πόλεμο και προσευχή. Το γεγονός πως είναι τοποθετημένα σε κοινή θέα και όχι κρυμμένα σε κάποια σκοτεινή γωνιά φαίνεται να δείχνει πως οι δημιουργοί τους είχαν στόχο ακριβώς αυτό, να είναι ορατά από όλους.



Παραδόξως δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που αυτοί οι ναοί κατασκευάστηκαν στο Khajuraho, αφού δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία εάν υπήρχε καν βασίλειο στην τοποθεσία αυτή. Αλλά στην απομόνωσή τους μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό και η επιβίωσή τους, καθώς παρέμεναν «κρυμμένοι» από το πυκνό δάσος που κάλυπτε κάποτε την περιοχή, μέχρι που ανακαλύφθηκαν εκ νέου από τον Άγγλο TS Burt το 1838.



Μάλιστα τον Burt είχε χρειαστεί να πείσουν οι ίδιοι οι Ινδοί συνοδοί του να κάνει αυτό το ταξίδι, καθώς ο ίδιος δεν πίστευε πως θα μπορούσε να βρεθεί τίποτα ενδιαφέρον σε εκείνα τα απομακρυσμένα μέρη.



Οι ναοί αυτοί κατάφεραν να γλιτώσουν και από το μένος της αστυνομίας ηθικής της Ινδίας, που τα τελευταία χρόνια απαγόρευσε ή κατέστρεψε πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με τον πολιτισμό ή την τέχνη, από τα βιβλία του Salman Rushdie ως τους πίνακες του MF Hussain.



Αν παρακολουθήσει κανείς μια ξενάγηση στους ναούς αυτούς, θα παρατηρήσει με έκπληξη ολόκληρες οικογένειες να ακούν απορροφημένες πλήρως τις περιγραφές και τις αναλύσεις του ξεναγού, ακόμα και για τις πιο «άγριες» ερωτικές αναπαραστάσεις. Κανείς δεν εκπλήσσεται, κανείς δεν ανταλλάσσει βλέμματα αμηχανίας ή ντροπής, κανείς δεν χασκογελά. Είναι πιθανό αυτή η όχι εύπεπτη για τα σημερινά δεδομένα μορφή τέχνης να είναι πιο αρεστή ενταγμένη μέσα σε τέτοιο θρησκευτικό πλαίσιο. Είναι όμως επίσης πιθανό οι ναοί αυτοί να διατηρούν μέσα στους τοίχους τους ένα ακόμα μεγαλύτερο μάθημα για την Ινδία, αυτό της ανοχής.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου είναι 1300 ετών!


Οικογενειακή επιχείρηση 52 γενεών - Δείτε φωτογραφίες.

Το ξενοδοχείο Nishiyama Onsen Keiunkan στην Ιαπωνία είναι και μνημείο καθώς χρονολογείται από 705 μΧ! Το άνοιξε τότε ο Fujiwara Mahito και μπορεί η μορφή του να έχει αλλάξει αλλά η λειτουργία του συνεχίζεται εδώ και… 1300 χρόνια από τους απογόνους του, συνολικά 52 γενιές!

Για να συνειδητοποιήσει κανείς την ηλικία του ξενοδοχείου αρκεί να σκεφτεί πως ξεκίνησε να λειτουργεί περίπου 300 χρόνια πριν φτάσουν οι Βίκινγκς στην Αμερική και 225 χρόνια πριν την ίδρυση του βασιλείου της Αγγλίας.

Με τέτοια ηλικία δεν είναι έκπληξη που το ξενοδοχείο κατέχει ρο ρεκόρ Γκίνες. Το αστείο είναι πως και το δεύτερο παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου ιδρύθηκε μόλις… 13 χρόνια αργότερα και βρίσκεται επίσης στην Ιαπωνία.

Εκτιμάται πως σχεδόν… όλοι έκαναν κάποια στιγμή ένα πέρασμα από το Keiunkan: από πολιτικούς ως σαμουράι. Οι περισσότεροι έρχονταν για τον ίδιο σκοπό: τις θερμές πηγές του ξενοδοχείου, που ρέουν από το άνοιγμά του έως σήμερα.

Ο παράγοντας που επηρέασε τη μακροβιότητα του ξενοδοχείου φαίνεται πως είναι η οικογενειακή εμπειρία και αυθεντία στη διαχείριση και διοίκησή του. Στο Trip Advisor οι περισσότερες κριτικές κινούνται στις αξιολογήσεις από «άριστα» έως «πολύ καλά».

Το ξενοδοχείο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και ανακαινίστηκε το 1997. Διαθέτει 37 δωμάτια- μερικά με ανοιχτά λουτρά κι άλλα με πλατφόρμα για παρατήρηση του φεγγαριού- καραόκε μπαρ και εστιατόριο που σερβίρει τοπικές λιχουδιές.

Το κόστος διαμονής ξεκινά από περίπου τα 440 δολάρια τη βραδιά.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...