Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δωρεάν έλεγχος όρχεων στο δρόμο από μια σέξι «νοσοκόμα»


Την άφησαν να τους εξετάσει μπροστά στους περαστικούς - Δείτε το βίντεο.

Σκεφτείτε να περπατάτε αμέριμνος στο δρόμο και ξαφνικά να σας πλησιάσει μια όμορφη κοπέλα και να σας ζητήσει να την αφήσετε να βάλει το χέρι της μέσα από το παντελόνι σας για να «δει» σε τι κατάσταση βρίσκονται οι όρχεις σας.

Κι όμως αυτό συνέβη στο Λος Άντζελες, όπου μια νεαρή ονόματι Μαρίσα, ντυμένη νοσοκόμα, σταματούσε περαστικούς σε κεντρικό δρόμο του Λος Άντζελες, ζητώντας τους να κάνουν μια «θυσία» για καλό σκοπό. Ήθελε να τους προσφέρει μια δωρεάν εξέταση όρχεων. Η κοπέλα βγήκε πήρε τους δρόμους κρατώντας ένα χαρτόνι που έγραφε «Δωρεάν εξέταση όρχεων» και (προ)καλούσε τους άνδρες - τουλάχιστον - να σταματήσουν και να ακούσουν τι έχει να πει.

Στη συνέχεια φόρεσε τα… ειδικά μοβ γάντια της και έκανε στους ενδιαφερόμενους την εξέταση. Το όλο εγχείρημα έγινε, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την καμπάνια του Movember κατά του καρκίνου του προστάτη, με τη συνδρομή των μελών του Simple Pickup.

Για κάθε έναν περαστικό που σταματούσε, η ομάδα προσέφερε 100 δολάρια στην καμπάνια Movember και για κάθε 100.000 «χτυπήματα» στο YouTube εντός 30 ημερών, το ίδιο ποσό. Αναρωτιέστε πόσοι ήταν οι τολμηροί; Σταμάτησαν έξι άνδρες, άρα δόθηκαν 600 δολάρια, ενώ πέντε μέρες μετά την δημοσίευση του βίντεο στο κανάλι των Simple Pickup στο YouTube, οι περισσότεροι από 3.500.000 χρήστες που το είδαν, ανέβασαν το ποσό στις 4.100 δολάρια. Τα πάντα για καλό σκοπό.

«Αυτό που έγινε μόλις, είχε ως στόχο να δείξει, ότι όσο μπορώ εγώ να σας κάνω αυτήν την εξέταση, άλλο τόσο μπορείτε και μόνοι σας. Αν παρατηρήσετε οτιδήποτε παράξενο στην περιοχή, να επισκεφτείτε αμέσως τον γιατρό σας», τόνισε η Μαρίσα μετά τις εξετάσεις που έκανε.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

















Διαβάστε περισσότερα...

Το νησί που φτιάχνει η Κίνα στη μέση του πουθενά


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα σχέδια χρήσης του - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ξαφνικά… ξεφύτρωσε ένα νησί τόσο μεγάλο όσο χρειάζεται για να μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί ένα αεροπλάνο. Η πρωτοβουλία του «χτισίματος» του ανήκει στην Κίνα. Το νησί βρίσκεται καταμεσής μιας θαλάσσιας περιοχής αμφισβητούμενων υδάτων στη Νότια Κινεζική Θάλασσα και έχει προκαλέσει φόβους, αλλά και πολλές απορίες ανά την υφήλιο.

Δορυφορικές εικόνες αποδεικνύουν ότι από τη στιγμή της ανακατάληψης των νήσων Σπράτλεϊ, τον Αύγουστο, οι εργαζόμενοι έχουν... επεκτείνει το νησί και μάλιστα αρκετά. Τόσο ο διάδρομος προσγείωσης, όσο και το λιμάνι στα ανατολικά του υφάλου είναι ορατά από τις δορυφορικές φωτογραφίες. Το τελευταίο, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο που, όπως φαίνεται με ευκολία, θα μπορούν να το προσεγγίζουν δεξαμενόπλοια και πολεμικά πλοία. Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες αυτές, το νησί που έχει κατασκευαστεί έχει μήκος 3.000 μέτρα και πλάτος 200 με 300 μέτρα και έχει χτιστεί πάνω σε ύφαλο που προηγουμένως βρισκόταν ολόκληρος κάτω από το νερό.

Ο ύφαλος πάνω στον οποίο έχτισε το νησί η Κίνα αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους που ήταν επί χρόνια στο επίκεντρο εδαφικών διαφορών, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία, αλλά στα νησιά του οποίου φιλοξενείται στρατιωτικός εξοπλισμός που ανήκει στην Κίνα.

Οι φόβοι ότι οι Κίνα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το αρχιπέλαγος για την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων άρχισαν να φουντώνουν από τον Αύγουστο, όταν άρχισε την ανάκτηση των εγκαταλελειμμένων νησιών του Αρχιπελάγους. Ο συνταγματάρχης της κινεζικής αεροπορίας Τζιν Τζιχρούι δεν επιβεβαίωσε τα σχέδια για την κατασκευή ενός αεροδρομίου επί του υφάλου, αλλά είπε ότι η Κίνα χρειάζεται να κατασκευάσει εγκαταστάσεις στην περιοχή για στρατηγικούς λόγους. «Πρέπει να βγούμε έξω, να συμβάλουμε στην περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη», είπε.

Δείτε το:














Διαβάστε περισσότερα...

Αμφίπολη: Επιστύλια με γυναικεία και ανδρική μορφή


Δύο ζωγραφισμένες ανθρώπινες φιγούρες, μία ανδρική και μία γυναικεία, σχέδια, αντικείμενα και παραστάσεις, που είχαν φιλοτεχνηθεί με κόκκινο, γαλάζιο και ζωηρό κίτρινο χρώμα πάνω στα επιστύλια του δεύτερου θαλάμου και αποκαλύπτονται σταδιακά, ίσως "μιλήσουν" για τον νεκρό που έκρυβε επί 23 αιώνες το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Όπως αναφέρει το Έθνος, την ίδια ώρα και ενώ αναμένεται η ανάθεση της ανθρωπολογικής μελέτης, η ανασκαφική ομάδα διευκρινίζει πως στα οστά του σκελετού δεν υπάρχουν ίχνη ταρίχευσης, ενώ για το αν και πότε θα γίνει ανάλυση DNA επισημαίνει πως αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του σκελετού. Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα, οι ζωγραφικές παραστάσεις άρχισαν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται κατά τις εργασίες συντήρησης στα τμήματα επιστυλίου που είχαν βρεθεί στον δεύτερο θάλαμο και είχαν μεταφερθεί στο Μουσείο της Αμφίπολης.

Η σχετική ανακοίνωση προκάλεσε έκπληξη σε μέλη της αρχαιολογικής κοινότητας, που δηλώνουν πως δεν έχει αποκαλυφθεί άλλη φορά ζωγραφικός διάκοσμος σε επιστύλια μακεδονικών ταφών. Τα συγκεκριμένα τμήματα του επιστυλίου βρέθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου, πεσμένα στο χώμα πίσω από τις Καρυάτιδες, πριν από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού δαπέδου του δεύτερου θαλάμου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από το Έθνος:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκάνδαλο με τον «Γουίνι το αρκουδάκι» στην Πολωνία


Κατηγορήθηκε για «διφορούμενη σεξουαλικότητα».

Το διάσημο αρκουδάκι που ακούει στο όνομα Γουίνι, ένα από τα πιο πετυχημένα κινούμενα σχέδια για παιδιά της Disney, των τελευταίων ετών.

Πρόκειται για ένα αρκουδάκι που του αρέσει το μέλι, είναι παθιασμένο με την ποίηση και χαρακτηρίζεται από το… ντύσιμό του, που αποτελείται μόνο από ένα μπλουζάκι.

Αυτό είναι που αναστάτωσε μια πόλη στην Πολωνία, που έψαχνε τη μασκότ για τον παιδικό σταθμό και μεταξύ των υποψήφιων υπήρχε το αγαπημένο αρκουδάκι των παιδιών με την κόκκινη μπλούζα.



Το γεγονός ότι δεν φοράει παντελόνι αλλά και η «διφορούμενη σεξουαλικότητά του» αφού δεν φαίνονται τα γεννητικά του όργανα, ήταν το «κόκκινο πανί» που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης «Tuszyn» που έκανε λόγο για σκάνδαλο και απαγόρευσε τον Γουίνι από τις υποψήφιες μασκότ!

Η τελική απόφαση ανέφερε πως πρόκειται για «ερμαφρόδιτο» πλάσμα κάτι που δεν έπρεπε να παρουσιαστεί στα παιδιά της πόλης με τη μορφή της μασκότ του παιδικού σταθμού.

Στην Πολωνική παράδοση, η αρκούδα παρουσιάζεται ντυμένη από την κορυφή ως τα νύχια, αποφάνθηκε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση που καταγράφηκε κρυφά, από ένα δημοσιογράφο και δόθηκε στον Τύπο, κάνοντας την Tuszyn διάσημη όχι μόνο στην Πολωνία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο…

Σε ειρωνική απάντηση για το «σκάνδαλο» ο Brian Bowman, δήμαρχος της πόλης Winnipeg (την πατρίδα του Γουίνι) ανέφερε πως: «Πολλοί από τους ήρωες της Disney δεν φοράνε παντελόνι και δεν δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα, μήπως θα πρέπει να καταργήσουμε και τον Ντόναλντ Ντακ;».



Διαβάστε περισσότερα...

Το καβούρι-γίγας που… φοβίζει κόσμο


Μπορεί να φάει το κατοικίδιο σας – Δείτε το.

Αν το δει κανείς κοντά του το πιο πιθανό είναι α τρομάξει και να το βάλει στα πόδια. Η εικόνα του ξενίζει τον κόσμο, κυρίως λόγω του μεγέθους του. Πρόκειται για το καβούρι-γίγας, το οποίο ζει αποκλειστικά στην ξηρά.

Αν θέλετε κάτι για κατοικίδιο μην προτιμήσετε αυτό το είδος. Ο λόγος; Κινδυνεύουν τα υπόλοιπα κατοικίδια σας, αν έχετε και ιδίως αν αυτά ανήκουν στα συνηθισμένα είδη, κοινώς σκύλος ή γάτα. Δεν συζητάμε αν είναι και μικρά. Το Birgus latro ή στην καθομιλουμένη «καβούρι καρύδα» (ναι, κι όμως έτσι λέγεται) σκαρφαλώνει στους φοίνικες τη νύχτα για να γευτεί το αγαπημένο του φρούτο, την καρύδα. Φτάνει το ένα μέτρο μήκος και ζυγίζει 5 κιλά και πολλοί από εκείνους που του έχουν δει έχουν αισθανθεί έναν φόβο.

Η έτερη ονομασία του είναι «καβούρι κλέφτης» όπως το ονομάζουν, είναι σίγουρα πιο τρομακτικό στην όψη, από τα παράξενα «ξαδέλφια» του, που ζουν τη θάλασσα. Λατρεύει τις καρύδες, τα φρούτα, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς. Ζει στην ξηρά, δεν μπορεί να κολυμπήσει και θα πνιγεί αν παραμείνει πολύ ώρα στο νερό. Η διάρκεια ζωής του ξεπερνά τα 60 χρόνια. Ζει στα νησιά του Ινδικού και του Ειρηνικού ωκεανού εκεί που ευδοκιμούν οι κοκοφοίνικες και λέγεται ότι είναι πολύ επικίνδυνο και για άλλα ζώα. Και δη τα μικρά, σκυλάκια, γατάκια και τα λοιπά, καθώς μπορεί να τα κάνει μια… μπουκιά.

Δείτε το και θα καταλάβετε:


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πραγματικά ακραία καιρικά φαινόμενα


Το σοκ και δέος της Μητέρας Φύσης!

Την ώρα που ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν πλέον και τη χώρα μας ανηλεώς, δεν είναι παρά κλάσματα των παγκόσμιων μετεωρολογικών γεγονότων που φανερώνουν τη μεγαλοπρεπή μανία της Φύσης.

Είναι οι δραστικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή που ενοχοποιούνται για τις ασύλληπτες και ραγδαίες αυτές επιδεινώσεις του καιρού, με μια σειρά από σπανιότατα μέχρι άλλοτε φαινόμενα να κάνουν πια συχνά-πυκνά την εμφάνισή τους.

Άλλοτε φαντασμαγορικά και άλλοτε φονικά, μας αφήνουν πάντα να χαζεύουμε με δέος την οργή του περιβάλλοντος, ως μια ηχηρή υπόμνηση λες του κακού που έχουμε προκαλέσει -και συνεχίζουμε φυσικά να προκαλούμε- στον πλανήτη μας.

Δεν είμαστε όμως παρά μικροσκοπικά πλάσματα αυτής της γης και να γιατί…

Πολύχρωμο χιόνι



Ένα παγωμένο πρωινό του 2010, οι κάτοικοι της ρωσικής Σταυρούπολης ξύπνησαν για να αντικρίσουν ένα απόκοσμο θέαμα: το πολύχρωμο χιόνι που είχε καλύψει τους δρόμους της πόλης! Σε ανοιχτούς ροζ και καφέ τόνους, πολλοί πίστεψαν πως η είδηση επρόκειτο για φάρσα, σύντομα όμως οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι η χιονόπτωση αποτελούταν από μια πανδαισία χρωμάτων. Δεν ήταν τοξικό το χιόνι, αν και οι μετεωρολόγοι συμβούλευσαν τον κόσμο να μη δοκιμάσει το πολύχρωμο παγωμένο νερό, καθώς θα μπορούσε να είναι μολυσμένο από τη σκόνη που είχε φτάσει στη ρωσική επικράτεια από την Αφρική! Η σκόνη άγγιξε τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όπου και αναμείχθηκε με τα νέφη, με τη σπάνια αυτή αλληλεπίδραση να καταλήγει σε φαντασμαγορική χιονόπτωση. Και βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στον πλανήτη μας: το 1912, για παράδειγμα, μαύρο χιόνι κάλυψε Αλάσκα και Καναδά! Εδώ ήταν μείξη με ηφαιστειακή τέφρα…

Καταιγίδα derecho



Οι πολυκύτταρες καταιγίδες σχηματίζουν συχνά μια γραμμή καταιγίδων που αποκαλείται στη μετεωρολογία «γραμμή λαίλαπας» και αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες σε έκταση και σοβαρότητα καταιγίδες αυτής της κατηγορίας, οδηγώντας στην εκδήλωση πολύ ισχυρών φαινομένων σε όλο σχεδόν το μήκος της γραμμής. Όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος αεροχείμαρρος που εξαπλώνεται βίαια και σε οριζόντια διεύθυνση εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος της γραμμής λαίλαπας, η αντίστοιχη ανεμοθύελλα χαρακτηρίζεται ως derecho (day-ray-sho), από την ισπανική μετάφραση του «ευθεία μπροστά». Κατά κανόνα, τα derecho σχηματίζονται αργά το απόγευμα και διαρκούν όλη τη νύχτα. Μια τέτοια μεγαλοπρεπής καταιγίδα σημειώθηκε το 2012 στις μεσοπολιτείες των ΗΠΑ, φέρνοντας ολικό μπλακάουτ στη Βιρτζίνια αλλά και τον θάνατο 13 ανθρώπων. Τα derecho παραμένουν ωστόσο σπανιότατα στον κόσμο, με ένα μόλις από δαύτα να σημειώνεται μια φορά κάθε 4 χρόνια. Το προηγούμενο που χτύπησε την αμερικανική επικράτεια είχε λάβει χώρα το 2009, με τον φόρο αίματος και καταστροφής να είναι εδώ σαφώς υψηλότερος: μιλούσαμε τότε για 45 τυφώνες που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτοχρόνως…

Χιονόπτωση με αστραπές



Άλλο ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο αποτελείται από παραδοσιακή χιονόπτωση, αν και τώρα συνοδεύεται από αστραπές και ιδιαίτερα έντονες βροντές που προσιδιάζουν συνήθως σε καταιγίδες! Η χιονοθύελλα με βροντές διαθέτει όλα τα τυπικά φαινόμενα ηλεκτρικής δραστηριότητας, αν και τη θέση της βροχής καταλαμβάνει πλέον το χιόνι. Κι έτσι τα αστραπόβροντα μπλέκονται ιδανικά με το χιόνι σε ένα λαμπρό καιρικό φαινόμενο που λίγοι έχουν την τύχη να δουν ζωντανά μπροστά στα μάτια τους. Οι μετεωρολόγοι χρησιμοποιούν μάλιστα τη χιονόπτωση με αστραπές ως δείκτη πρόβλεψης σοβαρότερων και πιο εκτεταμένων χιονοπτώσεων, καθώς αυτό συμβαίνει στο 80% των περιπτώσεων…

Πολύχρωμη ηλιακή καταιγίδα



Οι γνωστές ηλιακές καταιγίδες, καταιγίδες φορτισμένων σωματιδίων δηλαδή, παραμένουν ένα από τα πλέον απόκοσμα καιρικά φαινόμενα, λες και πήρε η Φύση παραισθησιογόνα! Οι καταιγίδες αυτές, που σφυροκοπούν αλύπητα το μαγνητικό πεδίο της Γης και ομοιάζουν σε φαντασμαγορία με το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis), είναι κάποιες φορές τόσο έντονες που προκαλούν ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων στην ατμόσφαιρα, μεταφέροντας το Σέλας σε περιοχές που ποτέ δεν το έχουν ξαναδεί. Τα φαντασμαγορικά αυτά πέπλα, ορατά συνήθως μόνο στα γεωγραφικά πλάτη της Αρκτικής, πιέστηκαν τον Φεβρουάριο του 2014 από τη σφοδρή ηλιακή καταιγίδα και έγιναν ορατά μέχρι και τα νότια της Αγγλίας, ενώ το 2012 αντίστοιχο φαινόμενο έφερε το ατμοσφαιρικό υπερθέαμα μέχρι το Όρεγκον των ΗΠΑ. Το Βόρειο (αλλά και Νότιο) Σέλας δημιουργείται από σωματίδια που πηγάζουν από τον ήλιο, φτάνουν στην ατμόσφαιρά μας και διεγείρουν μόρια οξυγόνου και αζώτου: η διέγερση του οξυγόνου δίνει πράσινες και καφεκόκκινες λάμψεις, ανάλογα με τη δύναμη της σύγκρουσης, ενώ το άζωτο δίνει μπλε ή κόκκινες. Το μαγνητικό πεδίο της Γης εκτρέπει συνήθως τους πίδακες αυτούς ηλιακών σωματιδίων προς τους δύο γήινους πόλους, όταν όμως η σφοδρότητα του καταιγισμού είναι αρκετά έντονη, τα ψυχεδελικά φαινόμενα γίνονται ορατά και αλλού. Σε ακραίες μάλιστα γεωμαγνητικές καταιγίδες, όπως αυτή του 1859, το Σέλας μπορεί θεωρητικά να κατέβει μέχρι και την Ελλάδα ή ακόμα και τους τροπικούς…

Διπλός ανεμοστρόβιλος



Μπορεί οι τυφώνες να πλήττουν τον κόσμο κάθε χρόνο ανελλιπώς, οι διπλοί όμως τυφώνες συμβαίνουν μια φορά κάθε 10-12 χρόνια! Η διπλή και συνδυασμένη δύναμη των μανιασμένων στροβίλων μπορεί να φέρει την καταστροφή μέσα σε λίγα λεπτά, όπως εξάλλου ξέρει πια καλά η Νεμπράσκα των ΗΠΑ που χτυπήθηκε από το σπάνιο φαινόμενο το 2014. Είναι μάλιστα τόσο σπάνιο και δαιδαλώδες το καιρικό συμβάν που δεν υπάρχει επιστημονική συναίνεση για το πώς προκαλείται. Τέτοιοι διπλοί ανεμοστρόβιλοι μικρότερης κλίμακας λαμβάνουν συχνά χώρα στην οικουμένη, ακόμα και στην Ελλάδα (όπως αυτός που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2014 στη θαλάσσια περιοχή του Πηλίου), αν και εδώ μιλάμε για τη σπανιότητα του μεγάλης κλίμακας αδερφού.



Όποια κι αν είναι η πηγή τους, όλοι οι μετεωρολόγοι συμφωνούν ότι οι διπλοί τυφώνες είναι φονικοί και καταστροφικοί και το καταφύγιο είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος προστασίας από τη δράση τους…

Αναστροφή θερμοκρασίας



Οι τουρίστες που επισκέφθηκαν το Γκραν Κάνιον τον Νοέμβριο του 2013 έζησαν ένα απόκοσμο θέαμα: το μεγαλοπρεπές φαράγγι είχε τυλιχθεί μέσα στην πυκνή ομίχλη, με καταρράκτες νεφών να τυλίγουν τα κορφοβούνια! Η μετεωρολογική ανωμαλία οφείλεται στη θερμοκρασία του αέρα, που αυξάνεται με το ύψος μέσα σε ένα στρώμα. Η αναστροφή αυτή εμφανίζεται κοντά στο έδαφος, όταν ο άνεμος είναι ελαφρύς, με το έδαφος να ακτινοβολεί και να ψύχεται έτσι πολύ περισσότερο από ό,τι ο υπερκείμενος αέρας. Η θερμοκρασία αυξάνεται λοιπόν με το ύψος και το φαινόμενο της αναστροφής συνοδεύεται συνήθως από περιορισμό της ορατότητας, όπως ομίχλη ή χαμηλά σύννεφα μέσα ή και κάτω από τις χαμηλές αναστροφές. Κι αν περιορισμένης κλίμακας αναστροφές της θερμοκρασίες παραείναι συχνά φαινόμενα, αυτές που κάνουν τον ουρανό να αναποδογυρνά μόνο σπάνιες λογίζονται!

Ηλιακό τσουνάμι



Στα μέσα του 2013, τον Ιούλιο, ένας δορυφόρος της NASA και ένας ιαπωνικός (Hindoe) κατέγραψαν ανεξάρτητα κάτι περίεργο στον ήλιο: ένα κύμα ύλης που εκτοξεύτηκε από την επιφάνειά του! Το αλλόκοτο αυτό κύμα ακτινοβολίας οδήγησε μάλιστα σε καλύτερη κατανόηση της δυναμικής των γήινων τσουνάμι. Η ισχυρή ηλιακή έκλαμψη, που εκτόξευσε στο Διάστημα γιγάντιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων απειλώντας τους κοντινότερους στο αστέρι μας πλανήτες, είναι μάλιστα αρκετά παρόμοια στη λειτουργία της με τα γήινα τσουνάμι, απόρροια εδώ σεισμικής δραστηριότητας. Το ηλιακό τσουνάμι είναι εξαιρετικά σπάνιο και αν λάβουμε υπόψη μας το πώς επηρεάζει η ηλιακή δραστηριότητα το κλίμα στον πλανήτη μας, αυτό είναι ένα ευτυχές γεγονός!

Υπερδιάθλαση



Ήταν το 2013 όταν οι κάτοικοι του Οχάιο ξύπνησαν το πρωί για να μείνουν άναυδοι: μπορούσαν να δουν καθαρά τις ακτογραμμές του Καναδά. Κάτι που δεν είναι φυσικά καθόλου δυνατό εξαιτίας της καμπυλότητας της Γης! Ήταν όμως το εξαιρετικά σπάνιο φυσικό φαινόμενο της υπερδιάθλασης του φωτός, της κάμψης προς τα κάτω δηλαδή των ηλιακών ακτινών, προς την επιφάνεια του πλανήτη μας, που έκαναν μπορετή τη θέαση του Καναδά. Είναι οι αλλαγές στην πυκνότητα του αέρα που επιφέρουν την παράξενη αυτή κάμψη των φωτεινών ακτινών, κάτι που κάνει ορατά απομακρυσμένα μέρη, έτσι όπως αντανακλώνται πάνω στην ηλιακή ακτινοβολία. Η ορατότητα επεκτείνεται έτσι δραστικά, φέρνοντας κοντά τοποθεσίες που απέχουν πάνω από 50 και πλέον χιλιόμετρα…



Διαβάστε περισσότερα...

Από αύριο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε 351.043 δικαιούχους


Η πρώτη καταβολή για την εφετινή χειμερινή περίοδο θα φτάσει τα 44 εκατ. ευρώ.

Από αύριο θα πιστώνεται στους λογαριασμούς 351.043 δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ, ως η πρώτη καταβολή για την εφετινή χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Απριλίου 2015 τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

«Από το σύνολο των δικαιούχων, 240.386 ή το 68% αυτών έκαναν χρήση της δυνατότητας προκαταβολής 25% επί του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος.

Τονίζεται ότι πέρυσι, την ίδια ημέρα, στην αντίστοιχη πρώτη καταβολή της χειμερινής περιόδου Οκτωβρίου 2013 – Απριλίου 2014, είχε καταβληθεί σε 184.973 δικαιούχους επίδομα θέρμανσης ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή εφέτος, κατά την πρώτη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, σχεδόν διπλασιάζεται τόσο ο αριθμός των δικαιούχων όσο και το ύψος του επιδόματος.

Το γεγονός αυτό: Αποδεικνύει την ορθότητα της κυβερνητικής επιλογής για μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς και για τη διατήρηση αναλλοίωτων των διευρυμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Ενισχύει τη ρευστότητα των νοικοκυριών για την έγκαιρη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και την ικανοποίηση των αναγκών τους ενόψει της χειμερινής περιόδου. Μειώνει την ανάγκη προσφυγής σε άλλες, περισσότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον, μορφές θέρμανσης» αναφέρει η ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μπλόκο» στην μεταβίβαση ακινήτων στο παραλιακό μέτωπο


Δήμοι και κάτοικοι προσέφυγαν στο ΣτΕ.

«Μπλόκο» στην μεταβίβαση και την αξιοποίηση φιλέτων ακινήτων επιφάνειας 3,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων που εκτείνονται στο παραλιακό μέτωπο που ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και φτάνει μέχρι το ακρωτήριο του Σουνίου επιχειρούν να βάλουν δυο Δήμοι και 80 κάτοικοι των επίμαχων περιοχών.

Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να ακυρωθεί η παραχώρηση των επίμαχων φιλέτων στην εταιρεία «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.» υποστηρίζοντας ότι δεν έχει «ως σκοπό την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος» καθώς και ότι από τις ενέργειες της παραβιάζεται το Σύνταγμα, ο νόμος για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας αλλά και διατάξεις που προστατεύουν τον αιγιαλό. Παράλληλα, όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους παραβιάζονται οι διατάξεις που προστατεύουν την ιδιωτική περιουσία, καθώς μεταβιβάστηκαν στην εν λόγω εταιρεία και εκτάσεις που ανήκουν σε Δήμους.

Η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., έχει στόχο την αξιοποίηση σειράς ακινήτων στο παράκτιο μέτωπο και δημιουργήθηκε με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Η εταιρεία αυτή, έχει ζωή 99 χρόνια, το 100% των μετοχών της είναι ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και στοχεύει κυρίως στην αξιοποίηση των ακινήτων.

Οι Δήμοι στην προσφυγή τους αναφέρονται σε κάθε ένα από τα «φιλέτα» που είναι στην δημοτική περιφέρεια τους και τους νομολογιακούς και νομοθετικούς περιορισμούς που εμποδίζουν, όπως λένε, την μεταβίβασή, εκποίηση και αξιοποίησή τους.

Υποστηρίζουν ότι ορισμένες από τις εκτάσεις, προστατεύονται από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας-Αττικής και απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική και οικοδομική δραστηριότητας.

Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρουν ότι μεταξύ των προστατευμένων περιοχών που έχουν παραχωρηθεί στην επίμαχη εταιρεία είναι οι Αλυκές Αναβύσσου έκτασης 669.095 τετραγωνικών μέτρων , που έχει χαρακτηριστεί ως υγρότοπος Α΄ προτεραιότητας, ενώ άλλες προστατευόμενες περιοχές που μεταβιβάστηκαν, είναι εντός αρχαιολογικών χώρων, δασικών εκτάσεων και αιγιαλών, που προστατεύονται επιπρόσθετα τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από την νομοθεσία.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε καραντίνα κτηνοτροφικές μονάδες στη Κρήτη εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού


Στα Χανιά εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί πολλές κτηνοτροφικές μονάδες στην Κρήτη εξαιτίας της προσβολής προβάτων από τον ιό του καταρροϊκού πυρετού.

Το φαινόμενο, σύμφωνα με το candianews.gr, είναι ιδιαίτερα έντονο στη Δυτική Κρήτη και κυρίως στο νομό Χανίων, όπου εμφανίζεται και το πιο σοβαρό πρόβλημα. Με αποφάσεις τους τόσο ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, έχουν κηρύξει δεκάδες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις μολυσμένες από την ασθένεια, ενώ έχουν δώσει εντολή για την απομόνωση ζώων που είναι ύποπτα για μόλυνση, ενώ έχουν απαγορεύσει τις μετακινήσεις αυτών κοπαδιών.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι πιο σημαντικό σε περιοχές του Αποκόρωνα, καθώς εκεί είναι και τα περισσότερα κοπάδια που τέθηκαν σε καραντίνα.

Οι αποφάσεις για κήρυξη των μονάδων ως μολυσμένων εκδίδονται ακόμη και αυτές τις ημέρες που ο καιρός δεν ευνοεί την ανάπτυξη των κουνουπιών, βασικών «μέσων» για τη μετάδοση του ιού.

Με τις αποφάσεις περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης επιβάλλουν:

1. Τη διενέργεια απογραφής όλων των κατηγοριών ζώων των ευαίσθητων στο νόσημα ειδών.

2. Την καταγραφή του αριθμού των ήδη νεκρών ζώων, των μολυσμένων ζώων και αυτών που ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί από τον ιό του καταρροϊκού πυρετού.

3. Την καταγραφή των βιοτόπων που θα μπορούσαν να ευνοήσουν τη διαμονή ή την επιβίωση του εντόμου φορέα της νόσου και ιδιαίτερα εκείνων που ευνοούν την αναπαραγωγή του.

4. Την παραμονή όλων των ζώων των ευαίσθητων στο νόσημα ειδών που υπάρχουν στην εκμετάλλευση στους χώρους ενσταυλισμού τους ή σε άλλους χώρους όπου είναι δυνατή η απομόνωσή τους .

5. Την απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την εκμετάλλευση όλων των ζώων των ευαίσθητων στο νόσημα ειδών.

6. Την απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης ζώων εκτός των χώρων ενσταυλισμού. Επιτρέπεται η μετακίνηση για άμεση σφαγή αμνοεριφίων από μολυσμένες εκτροφές ύστερα από κλινική εξέταση από επίσημο κτηνίατρο, χρήση εντομοαπωθητικών και η μετακίνηση να πραγματοποιείται εντός της ημέρας. Υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις επιτρέπεται η μετακίνηση ζώντων ζώων στα πλαίσια εποχιακών μετακινήσεων (πχ. Από θερινές σε χειμερινές διαμονές).

7. Τη διενέργεια τακτικών εντομοκτονιών , με τη χρήση των κατάλληλων και εγκεκριμένων εντομοκτόνων, τόσο στα ζώα όσο και στους στάβλους ,τον περιβάλλοντα χώρο και ιδιαίτερα στους βιοτόπους του εντόμου φορέα.

8. Την καταστροφή των πτωμάτων των ζώων της εκμετάλλευσης με καύση ή υγειονομική ταφή σύμφωνα με τα οριζόμενα στον κανονισμό 1069/2009 του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου «περί υγειονομικών κανόνων για ζωικά υποπροϊόντα και παράγωγα προϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο και για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ)αριθμ 1774/2002 ».

9. Τη διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση της νόσου και να διαπιστωθούν εκτροφές οι οποίες πιθανόν να συνδέονται επιδημιολογικά με την παρούσα εκτροφή.



Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε ο δρόμος για πλειστηριασμούς ακινήτων στην εμπορική τιμή


Τι αναφέρει η εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου.

Μπορεί το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος να καθησύχαζε από την τηλεόραση του ANT1 πως το 2015 δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός, αλλά και ότι θα υπάρξει μέριμνα από την κυβέρνηση, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα αποδείχθηκε ότι η μέριμνα για την οποία μιλούσε δεν ήταν μέριμνα υπέρ των πολιτών, αλλά υπέρ των τραπεζών και του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - το οποίο έχει επικριθεί ως απαράδεκτο από δικηγόρους και διοικητικούς δικαστές και τους έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις- τονίζει αναφορικά με τους πλειστηριασμούς πως αυτοί θα μπορούν να διενεργούνται όχι στην αντικειμενική αξία, αλλά στην εμπορική !

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου:

Άρθρο 993 παρ. 2: Με τη νέα ρύθμιση που εισάγεται, για την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου, που κατάσχεται, λαμβάνεται υπόψη η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο της κατάσχεσης και όχι η αντικειμενική αξία, όπως ορίζει η ισχύουσα ρύθμιση. Οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νέας αυτής διάταξης θα καθοριστούν με προεδρικό διάταγμα κατά τα ειδικότερα στις μεταβατικές διατάξεις οριζόμενα. Μέχρι την έκδοση του διατάγματος αυτού, όπου προβλέπεται για το ακίνητο που κατάσχεται αντικειμενική αξία για τον υπολογισμό του φόρου μεταβίβασης, θα λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία αυτή.

Άρθρο 995: Στη διάταξη αυτή επιφέρονται τροποποιήσεις αναφορικά με τις επιδόσεις της κατασχετήριας έκθεσης σε περίπτωση κατάσχεσης ακινήτου, με σημαντική νέα ρύθμιση τη δυνατότητα επίσκεψης από υποψήφιους πλειοδότες του προς πλειστηριασμό ακινήτου. Προβλέπεται συγκεκριμένα στην παρ. 6 η δυνατότητα επίσκεψης του κατασχεθέντος ακινήτου από υποψήφιους πλειοδότες, με τη συνοδεία του δικαστικού επιμελητή, ο οποίος στη συνέχεια θα συντάξει έκθεση, κατ' εφαρμογή της γενικής διάταξης των άρθρων 931 και 117 ΚΠολΔ. Με τη νέα ρύθμιση που εισάγεται, ως τιμή της πρώτης προσφοράς για το ακίνητο, που εκπλειστηριάζεται, ορίζεται η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο της κατάσχεσης και όχι η αντικειμενική αξία, όπως ορίζει η ισχύουσα ρύθμιση. Οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νέας αυτής διάταξης θα καθοριστούν με προεδρικό διάταγμα κατά τα ειδικότερα στις μεταβατικές διατάξεις οριζόμενα. Κατά το μεταβατικό χρόνο, μέχρι την έκδοση του διατάγματος αυτού, εφαρμόζεται η μέχρι σήμερα ισχύουσα ρύθμιση και ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται η αξία που προκύπτει από τον προσδιορισμό της αξίας του με αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41 και 41α του ν. 1249/1982 (ΦΕΚ 43 Α`), όπως εκάστοτε ισχύουν και των κατ` εξουσιοδότηση αυτών εκδιδόμενων κανονιστικών αποφάσεων.

Οι ανωτέρω διατάξεις επιτρέπουν στους εκπλειστηριαστές να αυθαιρετούν, μειώνοντας το τίμημα του πλειστηριασμού, καθώς σήμερα δεν υπάρχουν δείκτες τιμών ακινήτων από τους οποίους να προκύπτουν οι εμπορικές αξίες. Η μονή δε ασφαλής, αλλά και πάλι αποσπασματική εικόνα μπορεί να δοθεί από τα υποθηκοφυλακεία.

Σήμερα η ελάχιστη τιμή πλειστηριασμού αντιστοιχεί στην αντικειμενική αξία.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη ότι στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπάρχει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς θα είναι η εμπορική αξία των ακινήτων το υπουργείο Δικαιοσύνης υποχρεώθηκε σε διευκρινιστική ανακοίνωση.
Τι διευκρινίζει; Ότι «λόγω των επικρατουσών συνθηκών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 ως βάση υπολογισμού της αξίας των ακινήτων κατά τον πλειστηριασμό παραμένουν οι αντικειμενικές αξίες».
Δεν παραλείπει όμως να αναφέρει ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση θεωρεί ότι η εμπορική αξία των ακινήτων αποτελεί την πιο αποτελεσματική και δικαιοπολιτικά ορθή μέθοδο υπολογισμού της αξίας του ακινήτου για τις ανάγκες του πλειστηριασμού. Αυτή η μέθοδος άλλωστε αποτελεί και την πρακτική των περισσοτέρων χωρών του δυτικού κόσμου».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση μέσα στο 2015 θα δημιουργηθεί «ένα αξιόπιστο σύστημα εκτιμήσεων, το οποίο θα στηρίζεται σε σταθερά, επιστημονικώς αποδεκτά και αδιάβλητα κριτήρια υπολογισμού, ώστε με βάση αυτό να ορίζονται με σαφήνεια και ορθότητα οι εμπορικές αξίες των ακινήτων».

Μέχρι τότε για τον υπολογισμό της αξίας του ακινήτου, υπόψιν λαμβάνονται οι αντικειμενικές αξίες, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς (εκκίνησης) ορίζεται στα 2/3 αυτής, όπως και κατά το νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Οι αλλαγές όσον αφορά στον υπολογισμό της αξίας αλλά και την τιμή εκκίνησης των πλειστηριασμών ακινήτων αποτελούν αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και επιστημονικής μελέτης.

Ωστόσο, λόγω των επικρατουσών συνθηκών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 ως βάση υπολογισμού της αξίας των ακινήτων κατά τον πλειστηριασμό παραμένουν οι αντικειμενικές αξίες.

Πάντως, η Ελληνική Κυβέρνηση θεωρεί ότι η εμπορική αξία των ακινήτων αποτελεί την πιο αποτελεσματική και δικαιοπολιτικά ορθή μέθοδο υπολογισμού της αξίας του ακινήτου για τις ανάγκες του πλειστηριασμού. Αυτή η μέθοδος άλλωστε αποτελεί και την πρακτική των περισσοτέρων χωρών του δυτικού κόσμου.

Ως κριτήριο για τον καθορισμό της εμπορικής αξίας δεν μπορεί να είναι μεμονωμένες μεταβιβάσεις γειτονικών ομοειδών ακινήτων οι οποίες είναι πιθανόν να μην αντανακλούν την πραγματική εμπορική αξία των ακινήτων. Επομένως , ο ορισμός της εμπορικής αξίας δεν μπορεί να γίνεται αυθαίρετα.

Έτσι απαιτείται η δημιουργία ενός μεθοδολογικά αξιόπιστου συστήματος εκτιμήσεων, το οποίο θα στηρίζεται σε σταθερά, επιστημονικώς αποδεκτά και αδιάβλητα κριτήρια υπολογισμού, ώστε με βάση αυτό να ορίζονται με σαφήνεια και ορθότητα οι εμπορικές αξίες των ακινήτων. Αυτό το σύστημα αναμένεται να δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του 2015 με τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων. Έτσι θα αποφευχθεί ο πλειστηριασμός ακινήτων έναντι αντιτίμων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική εμπορική αξία των ακινήτων και ως εκ τούτου οδηγούν σε άδικες καταστάσεις για τα μετέχοντα στη διαδικασία του πλειστηριασμού μέρη.

Μέχρι τη δημιουργία του συστήματος αυτού για τον υπολογισμό της αξίας του ακινήτου, υπόψιν λαμβάνονται οι αντικειμενικές αξίες, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς (εκκίνησης) ορίζεται στα 2/3 αυτής, όπως και κατά το νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Στο σύστημα αυτό αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την ομιλία του στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση στις 9 Οκτωβρίου τονίζοντας την διαπραγματευτική επιτυχία της χώρας μας.

Έπειτα από κοπιώδεις διαπραγματεύσεις και έναντι των θέσεων της τροϊκας που ζητούσε: α) τον καθορισμό της αξίας του προς πλειστηριασμό ακινήτου βάσει της εμπορικής αξίας του από την έναρξη εφαρμογής του νέου κώδικα, και β) τιμή εκκίνησης ίση με το 1/3 της εμπορικής αξίας, έγιναν δεκτές οι θέσεις της χώρας μας. Σύμφωνα με αυτές ορίζεται τιμή εκκίνησης πλειστηριασμού τα 2/3 της εμπορικής αξίας του ακινήτου η οποία υπολογίζεται βάσει αδιάβλητου συστήματος που αντανακλά τις πραγματικές συνθήκες τις αγοράς ενώ μέχρι να δημιουργηθεί το σύστημα αυτό (τέλος του 2015) θα ισχύει το υπάρχον σύστημα της αντικειμενικής αξίας.

Μόνο κατά το χρονικό διάστημα αυτό, αν ο πλειστηριασμός δεν ήταν επιτυχής , λόγω ελλείψεως προσφορών, επαναλαμβάνεται σε 14 ημέρες με τιμή εκκίνησης το 50% της αντικειμενικής αξίας. Το ίδιο αποτέλεσμα θα υπήρχε και με το υπάρχον σύστημα δεδομένης της αποτυχίας του πρώτου πλειστηριασμού που αναπόδραστα θα οδηγούσε σε θέση χαμηλότερης τιμής από το δικαστήριο για τον επόμενο πλειστηριασμό.

Οι ως άνω διαδικασίες ενισχύονται με την καθιέρωση των κλειστών προσφορών αλλά και του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οιλεπτομέρειες του οποίου θα ορισθούν με ΠΔ που θα διαμορφωθεί άμεσα μετά την ψήφιση του νέου ΚΠολΔ, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα χειραγωγούμενων πλειστηριασμών (κοράκια).

Έτσι λοιπόν καθίσταται σαφές ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ενεργώντας με ευθύνη διαμόρφωσε ένα νέο ρεαλιστικό και μοντέρνο σύστημα πλειστηριασμών που από τη μία προσαρμόζεται στις καλές βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και οδηγεί στη διενέργεια πλειστηριασμών χωρίς να ελλείπουν οι μηχανισμοί υπολογισμού της αξίας των ακινήτων αλλά και τις τιμής πρώτης προσφοράς σε τέτοια επίπεδα ώστε να αποτρέπεται η θέση τιμών τέτοιων που αφήνουν απροστάτευτους τους οφειλέτες.



Διαβάστε περισσότερα...

Επεκτείνεται και στα κολέγια η επαγγελματική ισοδυναμία


Ισχύει για όσα έχουν πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, επεκτείνεται και στα κολέγια που λειτουργούν στην Ελλάδα και τα οποία έχουν πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς, η ρύθμιση του Ν. 4264/2014 για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, με το άρθρο 49 του Ν. 4264/2014 διευρύνθηκε η αρμοδιότητα του ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων), έτσι ώστε να συμπεριλάβει την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας ακόμη δύο κατηγοριών τίτλων σπουδών: Πρώτον, τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης που απονέμουν ΑΕΙ όχι μόνον κοινοτικών αλλά και τρίτων χωρών που συνεργάζονται στην Ελλάδα με τα κολέγια του Ν. 3696/2008 και δεύτερον, μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που απονέμονται από κολέγια του ως άνω νόμου, εφόσον αυτά έχουν λάβει πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης.

Αυτή η ρύθμιση δεν περιέλαβε τα πρώτα πτυχία (bachelor's) τουλάχιστον τριετούς διάρκειας, τα οποία απονέμουν κολέγια που λειτουργούν στην Ελλάδα, βάσει προγραμμάτων σπουδών που επίσης έχουν πιστοποίηση από τους ίδιους διεθνείς οργανισμούς και μάλιστα από ετών. Με την παρούσα ρύθμιση, λαμβανομένου υπόψη ότι η πιστοποίηση ενός προγράμματος σπουδών από τους εν λόγω οργανισμούς γίνεται με πολύ αυστηρότερους όρους από ότι η χορήγηση πτυχίων βάσει συμφωνιών πιστοποίησης και δικαιόχρησης (franchising), επιχειρείται να καλυφθεί το σημειωθέν κενό και ταυτόχρονα να ρυθμιστεί ισότιμα η διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων που απονέμονται σε όλο το φάσμα της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Και αυτό, αφενός με τη διεύρυνση του ορισμού των κολεγίων, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτά και όσα παρέχουν όχι μόνο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (master's), αλλά και πρώτο πτυχίο (bachelor's) βάσει προγραμμάτων που έχουν πιστοποίηση (accredication) από έγκριτους διεθνείς οργανισμούς και αφετέρου με την ανάθεση της αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας και των εν λόγω πτυχίων στο ΣΑΕΠ.

Με την ίδια τροπολογία αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημοσίων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, με τις προωθούμενες διατάξεις επαναπροσδιορίζονται οι υποχρεώσεις των μελών ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης, ως προς τον ελάχιστο εβδομαδιαίο αριθμό ωρών παράδοσης (μειώνονται κατά δύο ώρες) προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων και διδασκαλίας σε φροντιστήρια ή σεμινάρια, σε εργαστήρια ή κλινικές, ενταγμένες στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος στο οποίο ανήκουν ή σε άλλο τμήμα ή σε προγράμματα σπουδών του οικείου ΑΕΙ.

Με την τροπολογία επιτρέπεται στα μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ να μεταβάλλουν με υπουργική απόφαση το γνωστικό αντικείμενό τους, ύστερα από συνεκτίμηση του διδακτικού, συγγραφικού, ερευνητικού και κλινικού- εργαστηριακού έργου τους.

Παρέχεται η δυνατότητα μετάταξης των εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας, υπό την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι συναινούν σε αυτό.

Με την τροπολογία επανακαθορίζεται η διάρθρωση και η λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας.



Διαβάστε περισσότερα...

Έξυπνο φόρεμα υπολογίζει τις ακριβείς διαστάσεις


Υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη διαδικτυακή αγορά ρούχων.

Μια νέα επιχείρηση ελπίζει να φέρει επανάσταση στην online αγορά ρούχων καθώς θα γνωρίζει επακριβώς τις διαστάσεις του καθενός ώστε να γνωρίζουμε ποιο είναι το σωστό μέγεθος.

Το θέμα με το κατάλληλο μέγεθος, αποτελεί πονοκέφαλο για όσους επιλέγουν το διαδίκτυο για την αγορά ρούχων, καθώς το μόνο που μπορεί να κάνει ο καταναλωτής είναι να επιλέξει το μέγεθος που συνήθως του ταιριάζει και να ελπίζει ότι πράγματι θα του πέφτει καλά. Το πρόβλημα αυτό αφορά πρωτίστως τις γυναίκες, καθώς δεν υπάρχει απόλυτη τυποποίηση στα μεγέθη.

Η LikeAGlove δημιούργησε ένα «έξυπνο» φόρεμα που μετράει τις διαστάσεις κάθε γυναίκας με τη βοήθεια ειδικών επαγωγικών ινών και στέλνει τα δεδομένα σε μια εφαρμογή. Κατόπιν, κάθε γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιεί μια ειδική μηχανή αναζήτησης προκειμένου να βρίσκει το μέγεθος που της ταιριάζει, σε κάθε φίρμα.

Το «έξυπνο» φόρεμα της LikeAGlove δεν απέχει πολύ από την αγορά. «Είμαστε σε επαφή με κατασκευαστές, εμπόρους και άλλες εταιρείες που ασχολούνται με καταναλωτές προκειμένου να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο ώστε να βγούμε στην αγορά. Θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε και απευθείας στους καταναλωτές στις αρχές του 2015», δήλωσε εκπρόσωπος της LikeAGlove στο CNET.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙΕΛΕ: Σε είλωτες μετατρέπονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί


Αντιδράσεις για τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΟΙΕΛΕ για τις τροπολογίες που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στο σχέδιο νόμου για την Έρευνα και αφορούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr στις τροπολόγιες υπάρχει ρύθμιση για την προαιρετική απασχόληση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για την εξυπηρέτηση υπηρεσιών μορφωτικού, επιμορφωτικού, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού ή αθλητικού σκοπού, εντός του χρονικού διαστήματος από 10 Σεπτεμβρίου έως και 30 Ιουνίου κάθε έτους.

Επίσης συμπεριλαμβάνεται και ρύθμιση για τα ιδιωτικά σχολεία σύμφωνα με την οποία για το σχολικό έτος 2014-15, οι αιτήσεις για ίδρυση σχολικών μονάδων και οι αιτήσεις τροποποίησης χορηγηθείσης άδειας ίδρυσης σχολικών μονάδων θεωρούνται ότι υποβλήθηκαν εμπροθέσμως εφόσον οι ανωτέρω αιτήσεις υπεβλήθησαν στην Διοίκηση μέχρι και την 31η Αυγούστου του 2014.

Η ΟΙΕΛΕ μετά από έκτακτο ΔΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τις αποφάσεις που έλαβε. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι μετά από τη δημοσιοποίηση, χωρίς καμιά διαδικασία διαλόγου με τον κλάδο, της απαράδεκτης τροπολογίας που καταθέτει ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή που νομιμοποιεί την παράνομη, εκτός ωραρίου εργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών οι οποίοι έτσι μετατρέπονται σε είλωτες που θα εργάζονται 16 ώρες ημερησίως και εφτά ημέρες την εβδομάδα με το πρόσχημα της «προαιρετικής» εργασίας, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. άμεση συνάντηση τη Δευτέρα με τα ακόλουθα αιτήματα:
-Την απόσυρση της τροπολογίας που, μετά την εισαγωγή της εθελοντικής εργασίας στο δημόσιο, εισάγει την «προαιρετική» (κατ’ ουσίαν υποχρεωτική) εργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών απογεύματα, Σαββατοκύριακα και αργίες από τη 10η Σεπτέμβρη έως τις 30 Ιούνη. Εξυπακούεται ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κάνουν πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως αναφέρει παραπλανητικά η τροπολογία, αλλά από τη στιγμή που τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δρουν πλέον ανεξέλεγκτα, οι απειλούμενοι με απόλυση εκπαιδευτικοί θα εργάζονται φυσικά χωρίς καμιά αμοιβή.
-Την απόσυρση της τροπολογίας για τη μαζική και χωρίς κανένα έλεγχο αδειοδότηση ιδιωτικών σχολείων που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν παράνομα.
- Την άμεση υπογραφή της γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ, την οποία ζήτησε με την υπογραφή του ο ίδιος ο Υπουργός που εδώ και 4 μήνες «παραδόξως» δεν την υπογράφει, και η οποία ρητώς ζητά την επαναφορά της κρατικής εποπτείας και την τήρηση όσων προβλέπει το Σύνταγμα για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά η ΟΙΕΛΕ υπογραμμίζει ότι την Τρίτη θα δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο της γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ και στοιχεία που αποκαλύπτουν τους λόγους της μονομερούς, υπέρ των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, πολιτικής του κ. Λοβέρδου.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναγκαία η επιμόρφωση στελεχών της δημόσιας διοίκησης


Σημαντικός αριθμός προγραμμάτων το 2015 για την ενίσχυση της διαφάνειας.

Στην ενίσχυση και τη διεύρυνση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την καταπολέμηση φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς, συμφώνησαν ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης- Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους. Επίσης, καθόρισαν το πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου πρωτοβουλιών και δράσεων.

Όπως επισήμανε ο κ. Χρυσουλάκης «το ΕΚΔΔΑ πρόκειται να υλοποιήσει το 2015 σημαντικό αριθμό προγραμμάτων για την ενίσχυση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της εφαρμογής του πειθαρχικού δικαίου, καθώς και την εξοικείωση των υπαλλήλων με τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, ενώ έχει εντάξει αντίστοιχα μαθήματα εξειδίκευσης στο πρόγραμμα σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης».

Από την πλευρά του, ο κ. Ρακιντζής υπογράμμισε ότι «η εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς και η συμβολή τού ΕΚΔΔΑ σε αυτή την κατεύθυνση είναι καθοριστική».



Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός αξιολόγησης οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί


Αναλυτικά χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις.

Δεν προβλέπεται αξιολόγηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όποια θέση και εάν έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το οποίο αναρτήθηκε από τη ΔΔΕ Φλώρινας.

Στο εν λόγω έγγραφο υπάρχει σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων που είναι χρήσιμο να μελετηθούν από τους εκπαιδευτικούς.

Πιο αναλυτικά

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που ασκούν καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή (ή υποδιευθυντή σε Μειονοτικά Σχολεία), εξαιρούνται της διαδικασίας αξιολόγησης;

Δεν προβλέπεται αξιολόγηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όποια θέση και εάν έχουν τοποθετηθεί.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αξιολογούνται και από προκύπτει;

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί:

Αναφέρονται ρητά στους παραλήπτες της εγκυκλίου 10940/20-10-2014

Αξιολογούνται σύμφωνα με το ΠΔ152/2013, Άρθρο 4:

Ιδ ) Οι διευθυντές των ιδιωτικών σχολικών μονάδων αξιολογούνται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παράγραφο (η) του παρόντος άρθρου.

Άρθρο 3:

«11. Οι συντελεστές βαρύτητας των κριτηρίων αξιολόγησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι ίδιοι με τους συντελεστές της προηγούμενης παραγράφου που αφορά στους εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης.»

Πόσο είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα που πρέπει να υπηρετεί ο αξιολογούμενος για να αξιολογηθεί; Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να εξαιρεθούν όσοι υπηρετούν μικρότερο χρονικό διάστημα στη θέση τους; Οι αξιολογητές μπορούν να αιτηθούν αναβολή της διαδικασίας αξιολόγησης «Λόγω αδυναμίας τεκμηρίωσης βαθμολογίας»; ( ισχύει το τρίμηνο που ίσχυσε στην προηγούμενη φάση;).

(α) Στελέχη τα οποία προσφάτως τοποθετήθηκαν στη θέση που κατέχουν και δεν έχουν συμπληρώσει ικανό χρόνο στην άσκηση των καθηκόντων τους, μπορεί, μετά από αιτιολογημένη αίτηση και έγκριση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, να αξιολογηθούν αργότερα, και πάντως εντός του παρόντος σχολικού έτους.

(β) Το ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι 4 μήνες, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει, εφόσον ο αξιολογητής και ο αξιολογούμενος το επιθυμούν και συμφωνούν, να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης νωρίτερα.

Ποιο είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα που πρέπει να υπηρετεί στη θέση του αξιολογητής για να μπορεί να αξιολογήσει;

Το ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι 4 μήνες.

Όταν δεν έχει καλυφθεί θέση Σχολικού Συμβούλου ποιος αξιολογεί στη θέση του;

Εφόσον δεν έχει εγκριθεί εγκαίρως τοποθέτηση νέου Σχολικού Συμβούλου ή δεν έχουν ανακατανεμηθεί τα σχολεία της περιφέρειας του, η αξιολόγηση γίνεται από αναπληρωτές των αξιολογητών, οι οποίοι ορίζονται από τους άμεσους προϊσταμένου των αξιολογητών ( στη συγκεκριμένη περίπτωση από τους ΠΔΕ).

Συνέχεια των υπόλοιπων ερωτήσεων στο έγγραφο της ΔΔΕ Φλώρινας.



Διαβάστε περισσότερα...

Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων


Μπορούν να διενεργούνται και σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας.

Οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, δυνάμει των διατάξεων του ν. 1824/1988 (Α 296) και του ν. 4057/2012 (Α 54) μπορούν να διενεργούνται και σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι συναινούν προς αυτό.

Τα παραπάνω αναφέρει τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας ενώ στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα γίνεται λόγος για ενδεχόμενη εξοικονόμηση δαπάνης, από τη δυνατότητα μετάταξης εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων κατώτερης κατηγορίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Σπάτα


Από 26 Νοεμβρίου έως 26 Μαρτίου 2015.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γέφυρα Σπάτων, στα όρια των δήμων Παιανίας-Παλλήνης, εξαιτίας εργασιών ανακατασκευής της, τίθενται σε ισχύ από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 26 Μαρτίου 2015.

Εξαιτίας των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήμα της, μεταξύ των οδών Πύρρου και Παπαγγελάκη. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αφορά και τα δύο ρεύματα, όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδος.

Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας για όσο χρονικό διάστημα εκτελούνται τα έργα θα γίνεται ως εξής:

• Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Γέρακα προς Σπάτα, θα διεξάγεται μέσω των οδών Λ. Σπάτων, δεξιά στην οδό Πύρρου, αριστερά στην οδό Παπαγγελάκη και συνέχεια δεξιά στη Λ. Σπάτων.

• Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Σπάτα προς Γέρακα, θα διεξάγεται μέσω των οδών Λ. Σπάτων, αριστερά στην οδό Παπαγγελάκη, δεξιά στην οδό Παπασιδέρη, αριστερά στην ανώνυμη οδό, δεξιά στην οδό Παλαιοπαναγιάς, αριστερά στην οδό Μπέλλου, δεξιά στην οδό Λεονταρίου και αριστερά στη Λ. Σπάτων.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και ζητείται η κατανόησή τους για το διάστημα που εκτελούνται τα έργα.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Μπροστά στην 3η Δεκέμβρη - 1η ημέρα του Συνεδρίου της ΕΣΑμεΑ


Δελτίο Τύπου 24.11.2014


Αρ. Πρωτ.: 0000

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης», στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και μέσω live streaming, μέσω της ιστοσελίδας www.esamea.gr και του καναλιού της ΕΣΑμεΑ στο youtube https://www.youtube.com/user/ESAmeAGr

Το Συνέδριο έχει σκοπό την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων στον χώρο της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία, τα οποία έχουν προκύψει από τις αλλαγές σε θεσμικό, νομικό, κοινωνικό και, κυρίως, σε οικονομικό επίπεδο λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλαγών στη δημοσιονομική πολιτική.

Το Συνέδριο χαιρέτησε στην έναρξή του την πρώτη ημέρα, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος διατράνωσε για ακόμη μία φορά τη αποφασιστικότητα του αναπηρικού κινήματος απέναντι σε περικοπές επιδομάτων και παροχών. Ειδικά για τα αναπηρικά επιδόματα τόνισε ότι είναι η μοναδική παροχή του κράτους προς τους πλέον ταλαιπωρημένους από την κρίση πολίτες, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Τόνισε επίσης τη σημασία υλοποίησης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αναφέροντας ότι με την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων είναι πλέον μέρος του εθνικού δικαίου και για αυτό δεσμευτική, και όχι κενό, διακηρυκτικό γράμμα. «Ο αγώνας των Ελλήνων πολιτών με αναπηρία συνεχίζεται αταλάντευτα, με ομόνοια και σθένος, μεσούσης της οικονομικής κρίσης όπως και σε παλαιότερες εποχές».

Στη συνέχεια χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παύλος Χαϊκάλης, από τη ΔΗΜΑΡ η Μαρία Ρεπούση, ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ και ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος ΚΕΔΕ.

Κεντρικοί ομιλητές το πρωί της πρώτης μέρας ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και ο καθηγητής Δημόσιου Δικαίου και Θεσμών Κοινωνικής Προστασίας Ξενοφών Κοντιάδης.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου (ομιλητές - θέματα) ακολουθήστε τον σύνδεσμο

http://www.esamea.gr/pressoffice/announcements/1414-synedrio-gia-tin-koinoniki-prostasia-pronoia-kai-ta-toma-me-anapiria-athina-24-25-noembrioy-2014-sto-plaisio-tis-3is-dekembri-ethnikis-imeras-atomon-me-anapiria

Φωτογραφίες στο προφίλ και στη σελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook. https://www.facebook.com/esamea.ncdp
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (137.1 KB)



Διαβάστε περισσότερα...