Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Εκτός αξιολόγησης οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναλυτικά χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις.

Δεν προβλέπεται αξιολόγηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όποια θέση και εάν έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το οποίο αναρτήθηκε από τη ΔΔΕ Φλώρινας.

Στο εν λόγω έγγραφο υπάρχει σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων που είναι χρήσιμο να μελετηθούν από τους εκπαιδευτικούς.

Πιο αναλυτικά

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που ασκούν καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή (ή υποδιευθυντή σε Μειονοτικά Σχολεία), εξαιρούνται της διαδικασίας αξιολόγησης;

Δεν προβλέπεται αξιολόγηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όποια θέση και εάν έχουν τοποθετηθεί.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αξιολογούνται και από προκύπτει;

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί:

Αναφέρονται ρητά στους παραλήπτες της εγκυκλίου 10940/20-10-2014

Αξιολογούνται σύμφωνα με το ΠΔ152/2013, Άρθρο 4:

Ιδ ) Οι διευθυντές των ιδιωτικών σχολικών μονάδων αξιολογούνται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παράγραφο (η) του παρόντος άρθρου.

Άρθρο 3:

«11. Οι συντελεστές βαρύτητας των κριτηρίων αξιολόγησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι ίδιοι με τους συντελεστές της προηγούμενης παραγράφου που αφορά στους εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης.»

Πόσο είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα που πρέπει να υπηρετεί ο αξιολογούμενος για να αξιολογηθεί; Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να εξαιρεθούν όσοι υπηρετούν μικρότερο χρονικό διάστημα στη θέση τους; Οι αξιολογητές μπορούν να αιτηθούν αναβολή της διαδικασίας αξιολόγησης «Λόγω αδυναμίας τεκμηρίωσης βαθμολογίας»; ( ισχύει το τρίμηνο που ίσχυσε στην προηγούμενη φάση;).

(α) Στελέχη τα οποία προσφάτως τοποθετήθηκαν στη θέση που κατέχουν και δεν έχουν συμπληρώσει ικανό χρόνο στην άσκηση των καθηκόντων τους, μπορεί, μετά από αιτιολογημένη αίτηση και έγκριση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, να αξιολογηθούν αργότερα, και πάντως εντός του παρόντος σχολικού έτους.

(β) Το ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι 4 μήνες, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει, εφόσον ο αξιολογητής και ο αξιολογούμενος το επιθυμούν και συμφωνούν, να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης νωρίτερα.

Ποιο είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα που πρέπει να υπηρετεί στη θέση του αξιολογητής για να μπορεί να αξιολογήσει;

Το ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι 4 μήνες.

Όταν δεν έχει καλυφθεί θέση Σχολικού Συμβούλου ποιος αξιολογεί στη θέση του;

Εφόσον δεν έχει εγκριθεί εγκαίρως τοποθέτηση νέου Σχολικού Συμβούλου ή δεν έχουν ανακατανεμηθεί τα σχολεία της περιφέρειας του, η αξιολόγηση γίνεται από αναπληρωτές των αξιολογητών, οι οποίοι ορίζονται από τους άμεσους προϊσταμένου των αξιολογητών ( στη συγκεκριμένη περίπτωση από τους ΠΔΕ).

Συνέχεια των υπόλοιπων ερωτήσεων στο έγγραφο της ΔΔΕ Φλώρινας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.