Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Γυναικεία ομάδα βόλεϊ έμεινε γυμνή για καλό σκοπό


Η φωτογράφιση 18 κοριτσιών για ημερολόγιο.

Τα κορίτσια μια ομάδας βόλεϊ ελπίζουν βγάζοντας τα ρούχα τους να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για τον φιλανθρωπικό τους σκοπό. Πρόκειται για τις 18 αθλήτριες της ομάδας βόλεϊ από Πανεπιστήμιο του Birmingham οι οποίες γδύθηκαν και φωτογραφήθηκαν για να φτιάξουν ένα ημερολόγιο του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και την ευαισθητοποίηση αυτού του θέματος. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε μια περιοχή όπου ζουν πολλοί φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Αρχικά τα κορίτσια ήταν διστακτικά και ντρέπονταν άλλα όταν έγινε η πρώτη λήψη έφυγε η αμηχανία και άρχισαν να παίρνουν διάφορες πόζες! Οι λήψεις έγιναν νωρίς το πρωί ώστε να μην υπάρχει πολύς κόσμος στο δρόμο αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει και πολύ κρύο την ώρα της φωτογράφησης. Οι φωτογράφοι ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα γιατί τα κορίτσια σε όλη τη διάρκεια ήταν πρόθυμα να πάρουν διάφορες πόζες ενώ ήταν και πολύ συνεργάσιμες παρόλο που έκαναν γυμνή φωτογράφηση για πρώτη φορά.

«Ήταν πράγματι διασκεδαστικό να συνεργαζόμαστε με μια ομάδα νέων κοριτσιών. Περάσαμε πολύ ωραία» αναφέρει στη Birmingham Mail ένας εκ των συντελεστών της. Την ιδέα την πήραν όπως είπαν από την αντίστοιχη φωτογράφηση για το ημερολόγιο του Πανεπιστημίου Warwick που έκανε η ομάδα κωπηλασίας και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές.

Το ημερολόγιο τελικά είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και δείχνει ότι τα κορίτσια της ομάδας θα καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους. «Είδαμε πόσο μεγάλη επιτυχία έχουν τα γυμνά ημερολόγια και σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συγκεντρώσουμε χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Θέλαμε επίσης να ευαισθητοποιήσουμε για το θέμα του καρκίνου του μαστού» είπαν οι αθλήτριες και πρόσθεσαν: «Λάβαμε πολύ θετικά σχόλια. Ας ελπίσουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα πάρουν ένα αντίγραφο και θα μας βοηθήσουν».

Το ημερολόγιο θα διατίθεται από τις 30 Νοεμβρίου στην τιμή των 8 λιρών και αναμένεται να πωληθούν πολλά αντίτυπα. Η φιλανθρωπική αυτή κίνηση ενθαρρύνει τις γυναίκες κάτω των 30 ετών να ελέγχουν τακτικά το στήθος τους για να βοηθήσουν στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια γυμνή φωτογράφηση γίνεται για παρόμοιο σκοπό και μάλιστα και άλλες αθλητικές ομάδες έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο για να συγκεντρώσουν χρήματα και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.

Δείτε φωτογραφίες από την ομάδα βόλεϊ αλλά και την ομάδα κωπηλασίας από την οποία εμπνεύστηκαν.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία μιας 19χρονης που βγαίνει με μεγαλύτερους άντρες και της προσφέρουν ακριβά δώρα


Οι γονείς της είναι περήφανοι που είναι ανεξάρτητη ακόμη κι αν διαφημίζει online τον εαυτό της ως «sugar baby» - Δείτε τις φωτογραφίες της.

Πλήρως απογοητευμένη από τους άνδρες της ηλικίας της, η 19χρονη φοιτήτρια Colver Pittilla βγαίνει πλέον μόνο με τους λεγόμενους «sugar daddies». Με καρδιά ραγισμένη από τη συμπεριφορά των συνομήλικών της, η 19χρονη αφήνει πια πίσω της κάθε τι ρομαντικό και συνδέει τα ραντεβού αποκλειστικά με τα λεφτά και τα δώρα.

Μάλιστα η Clover διαφημίζει online τον εαυτό της ως «sugar baby» και από το 2014 έχει βγει ραντεβού με 11 άνδρες μεγαλύτερους σε ηλικία.



Η νεαρή φοιτήτρια υποστηρίζει πως η οικογένειά της στηρίζει την απόφασή της την ώρα που η απόφαση αυτή οδηγεί στα χέρια της ρούχα και παπούτσια επώνυμων σχεδιαστών, τσάντες και κοσμήματα και φέρνει την ίδια να δειπνεί σε τοπ εστιατόρια.

«Είχα έντεκα sugar daddies μέχρι στιγμής, μεταξύ αυτών οι τρεις ή τέσσερις ήταν σοβαροί», λέει η ίδια. «Τα αγόρια δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να σε μπερδεύουν. Τουλάχιστον αν ένας sugar daddy ραγίσει την καρδιά μου, μπορώ να ξεχαστώ με το καινούριο μου ζευγάρι παπούτσια Manolo Blahnik».



H Pittilla ανέστειλε για ένα χρόνο τις σπουδές της για να επικεντρωθεί στο χόμπι της, το μόντελινγκ, και τονίζει: «Τα αγόρια είναι ανώριμα- ειδικά όταν είσαι μόνο 19 χρόνων. Αλλά εγώ είμαι μια πολύ ώριμη 19χρονη. Με τους νέους το μόνο που σου μένει είναι η απογοήτευση, το μόνο που θέλουν είναι σεξ, εγώ θέλω περισσότερα».

Έτσι η ώριμη 19χρονη έφτιαξε προφίλ στην ιστοσελίδα seekingarrangement.com με παρότρυνση των φίλων της, οι οποίοι επέμεναν πως χρειαζόταν έναν πιο ώριμο άνδρα στη ζωή της από τον οποίο θα της έμεναν τουλάχιστον τα ωραία δώρα ή τα ακριβά εστιατόρια, αν δεν προχωρούσε η σχέση καλά.



«Είπα, εντάξει, ας δοκιμάσω με μεγαλύτερους άνδρες. Ακόμα καλύτερα αν είναι μεγαλύτεροι άνδρες που μου αγοράζουν και ωραία πράγματα», λέει.



Το πρώτο ραντεβού της ήταν ένας 34χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου από το Λονδίνο, όπως γράφει η εφημερίδα Mirror. Η σχέση τους κράτησε λίγους μήνες και η Pittilla θυμάται πως ένα βράδυ πήγαν στο καζίνο και έχασε 5000 λίρες χωρίς να τον απασχολήσει καθόλου. «Θυμάμαι που σκεφτόμουν: μακάρι να τα ξόδευες όλα αυτά για μένα», αφηγείται.

Η 19χρονη βγαίνει συχνά- πάντα με τον εκάστοτε συνοδό της- σε ακριβά μπαρ και εστιατόρια ή για ψώνια, ακριβά ρούχα και εσώρουχα, ενώ της έχουν προτείνει και εξωτικές διακοπές στη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι- κάτι που ακόμα δεν έχει δεχτεί.



«Φαντάζομαι πως αν πήγαινα διακοπές μαζί τους θα ήμουν υπό τον έλεγχό τους, φαντάζομαι θα ήθελαν και σεξ. Δεν είμαι σε φάση που θέλω έναν τέτοιο διακανονισμό», εξηγεί.

Ένας από τους συνοδούς της προθυμοποιήθηκε να πληρώσει τα δίδακτρα μέχρι να πάρει το πτυχίο της και να της δώσει και ένα δικό της διαμέρισμα στο Λονδίνο, αλλά εκείνη έκανε πίσω επειδή δεν ένιωθε «100% άνετα με τις προθέσεις του»: «Ήξερα πως θα ήθελε να κάνω ό,τι μου ζητούσε, όποτε μου το ζητούσε. Μου αρέσει η ελευθερία μου και με τα ραντεβού μου τη διατηρώ».



Ένας άλλος από τους συνοδούς της ήταν παντρεμένος- αλλά πολύ πλούσιος- άλλοι ήταν νέοι, όμορφοι και με πολλά λεφτά και της είπαν πως τους άρεσε να έχουν μια όμορφη γυναίκα να φροντίζουν.

Πολλοί θα έλεγαν πως το να βγαίνει μια κοπέλα με «sugar daddies» θυμίζει κατά κάποιο τρόπο πορνεία αλλά η 19χρονη λέει πως ποτέ δεν την πίεσαν να κάνει σεξ μαζί τους αν και σε κάποιες περιπτώσεις η σχέση εξελίχθηκε από μόνη της σε σεξουαλική.



«Κάποιες φορές, ειδικά με τους πολύ μεγαλύτερους άνδρας, θα ήταν αδύνατο και για πρακτικούς λόγους, όπως με έναν 74χρονο με τον οποίο έβγαινα», εξηγεί. «Ήταν ο μεγαλύτερος συνοδός μου. Δεν ενδιαφερόταν για σεξ και χαίρομαι γι’ αυτό γιατί δεν νομίζω πως θα το άντεχα. Μόνο συζητούσαμε και πηγαίναμε σε ωραία εστιατόρια. Του άρεσε να μου αγοράζει ακριβά ρούχα οπότε πηγαίναμε συχνά για ψώνια. Το μόνο στραβό ήταν πως μου αγόραζε μόνο πράγματα που άρεσαν στον ίδιο. Μισούσε το ροζ, που είναι το αγαπημένο μου χρώμα. Ήταν όμως πολύ γλυκός, μου έστελνε δώρα ακόμα και ταχυδρομικά, όπως εσώρουχα της Victoria’s Secret».



Ο νεαρότερος συνοδός της ήταν 32 ετών. «Ήταν πραγματικά πολύ όμορφος και όχι δύσκολο να πέσεις στο κρεβάτι μαζί του», θυμάται.



Οι γονείς της 19χρονης, 50 και 56 ετών, γνωρίζουν για τον τρόπο ζωής της. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να μην προσέξουν το ακριβό ντύσιμό της. «Η μαμά σοκαρίστηκε στην αρχή, το ίδιο και ο μπαμπάς μου. Αλλά τελικά κατάλαβαν και μάλιστα γέλασαν με μερικές από τις ιστορίες που τους είπα. Είναι περήφανοι που είμαι ανεξάρτητη και χαρούμενοι που φροντίζω μόνη μου τον εαυτό μου».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλλιστεία "Miss Κρατούμενη" 2015


Ετήσια καλλιστεία πραγματοποιήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Talavera Bruce στο Ρίο ντε Τζανέιρο και νικήτρια του διαγωνισμού ήταν μια γυναίκα η οποία έχει καταδικαστεί σε 39 χρόνια φυλάκιση για ληστεία. Μέχρι πρότινος, είχαμε μια τελείως διαφορετική εικόνα των καλλιστείων που απείχε πολύ από την ύπαρξη ένοπλων φρουρών και τα αγκαθωτών συρματοπλεγμάτων. Αυτό που ήταν σίγουρο επίσης μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν πως το συγκεκριμένο θέαμα δεν υπήρχε περίπτωση να λάμβανε χώρα σε μία από τις πιο σκληρές γυναικείες φυλακές στον κόσμο.

Τα ετήσια καλλιστεία, Μiss Κρατούμενη 2015, πραγματοποιήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Talavera Bruce στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.Η φετινή νικήτρια ήταν η Μισέλ Νέρι Ράντζελ, 27 χρονών.Η Μισελ βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα το 2010, όταν καταδικάστηκε σε 39 χρόνια φυλάκιση για ληστεία - και επιπλέον έξι χρόνια που προστέθηκαν στο ποινικό μητρώο της για πορνεία μέσα στη φυλακή

Η φυλακή, μέσα στο εκτεταμένο σωφρονιστικό κέντρο Bangu, είναι η μόνη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Βραζιλίας για γυναίκες και κατέχει τις πλέον σοβαρές υποθέσεις γυναικείων παραβατών της χώρας.Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση των γυναικών κρατουμένων και υποστηρίζεται τόσο από κοινωνικές όσο και εκκλησιαστικές ομάδες. Οι γυναίκες – κρατούμενες δοκιμάζουν διαφορετικά φορέματα, ενώ εθελοντές επιμελούνται το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα γκράφιτι... επέστρεψαν στο Πολυτεχνείο


Οκτώ μήνες περίπου από την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθαρισμού του γκράφιτι στο κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου άγνωστοι «ζωγράφισαν» πάλι τους τοίχους του ιστορικού κτιρίου.

Δείτε φωτογραφία από τη διαδικασία καθαρισμού:



Δείτε το Πολυτεχνείο σήμερα:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνα» 2.500€ για μη έκδοση απόδειξης 0,50€


Ηπιότερο καθεστώς προστίμων ισχύει από τις 17 Οκτωβρίου για τις παραβάσεις φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τον νόμο 4337/2015 για τα προαπαιτούμενα μέτρα του μηνός Οκτωβρίου.

Τα υπέρογκα αυτοτελή πρόστιμα που επιβάλλονταν για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων, για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, καθώς επίσης και για αποδοχή εικονικών τιμολογίων αποτελούν παρελθόν! Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό προβλέπεται μόνο στις περιπτώσεις μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων που εντοπίζονται να μην έχουν εκδώσει λιγότερες από 10 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το νέο καθεστώς προστίμων που ισχύει από τις 17 Οκτωβρίου είναι επαχθέστερο, καθώς προβλέπει την επιβολή ενός ενιαίου προστίμου 2.500 ευρώ, ακόμη κι εάν η αξία κάθε απόδειξης που δεν εκδόθηκε είναι μερικά λεπτά του ευρώ!

Δύο… ταχύτητες
Η αλλαγή αυτή καθιστά ευνοϊκότερο το καθεστώς για τις επιχειρήσεις που εντοπίζονται μετά από φορολογικούς ελέγχους να μην έχουν εκδώσει μεγάλο αριθμό αποδείξεων και επαχθέστερο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εντοπίζονται να μην έχουν εκδώσει έως και 9 αποδείξεις! Κι αυτό διότι με το προηγούμενο καθεστώς επιβαλλόταν σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση πρόστιμο 250 ευρώ για κάθε μία απόδειξη που δεν εξέδωσε, ενώ με το νέο καθεστώς επιβάλλεται πρόστιμο 2.500 ευρώ είτε δεν εκδόθηκε μία απόδειξη είτε δεν εκδόθηκαν 10 αποδείξεις!

Ουσιαστικά, αν μια μικρή επιχείρηση (π.χ. ένα αρτοποιείο ή ένα περίπτερο) εντοπιστεί μετά από επιτόπιο φορολογικό έλεγχο να μην έχει εκδώσει μία απόδειξη αξίας 0,50 ευρώ θα της επιβληθεί πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς το πρόστιμο θα ήταν 250 ευρώ. Ταυτόχρονα, αν μια μεγάλη επιχείρηση (π.χ. ένα μεγάλο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης) εντοπιστεί να μην έχει εκδώσει 1.000 αποδείξεις αξίας 80 ευρώ η καθεμία θα πληρώσει και πάλι πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς θα πλήρωνε 30.000 ευρώ!

Με το νέο καθεστώς προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων επιβάλλεται κι ένα επιπλέον πρόστιμο ίσο με το 50% του ΦΠΑ που αναλογεί στην αξία των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν. Το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται πέραν του αυτοτελούς προστίμου των 2.500 ευρώ, όμως δεν αποκαθιστά την αδικία σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και πάλι οι επιβαρύνσεις που θα καλούνται να καταβάλουν όσοι δεν έχουν εκδώσει μεγάλο αριθμό αποδείξεων είναι πολύ μικρότερες.

Κατά τα λοιπά, ο νέος νόμος 4337/2015 προβλέπει την εκλογίκευση των προστίμων τα οποία επιβάλλονται σε περιπτώσεις υποβολής ανακριβών δηλώσεων και μη υποβολής δηλώσεων και καθιερώνει νέου τύπου πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ.

Τι αλλάζει

Οι αλλαγές που επήλθαν στο καθεστώς των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις με βάση τον ν. 4337/2015 διευκρινίζονται με αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Ι. Μπάκας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή:

1) Τα αυτοτελή πρόστιμα που επιβάλλονταν σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για μη έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων και για έκδοση ανακριβών φορολογικών στοιχείων καταργούνται. Τα πρόστιμα αυτά ανέρχονταν σε 250 ευρώ ανά μη εκδοθείσα ή ανακριβώς εκδοθείσα απόδειξη για όσους τηρούν βιβλία απλογραφικά (πρώην β' κατηγορίας) και σε 500 ευρώ ανά μη εκδοθείσα ή ανακριβώς εκδοθείσα απόδειξη για όσους τηρούν βιβλία διπλογραφικά (πρώην γ' κατηγορίας). Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ή η έκδοση ανακριβών φορολογικών στοιχείων είχε ως συνέπεια την απόκρυψη συναλλαγής μεγαλύτερης των 5.000 ευρώ το πρόστιμο ανερχόταν στο 40% της αξίας της συναλλαγής που αποκρύφτηκε και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να είναι μικρότερο των 2.500 ευρώ. Οι αλλαγές αυτές ισχύουν για παραβάσεις που έχουν διαπραχθεί ή θα διαπραχθούν από τις 17 Οκτωβρίου 2015 και μετά (από την ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ του νόμου 4337/2015).

2) Η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων θεωρείται πλέον διαδικαστική παράβαση και επισύρει ενιαίο πρόστιμο 2.500 ευρώ, όποιος κι αν είναι ο αριθμός και η αξία των μη εκδοθέντων ή ανακριβώς εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων.

3) Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν ότι:
* Σε περίπτωση έκδοσης πλαστών φορολογικών στοιχείων, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 100% της αξίας του κάθε πλαστού στοιχείου.

* Σε περίπτωση έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων ή νόθευσης αυτών, καθώς και καταχώρησης στα βιβλία, αγορών ή εξόδων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί και δεν έχει εκδοθεί φορολογικό στοιχείο ή λήψης εικονικών στοιχείων, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 50% της αξίας του κάθε εικονικού ή νοθευμένου στοιχείου ή με το 50% της μη πραγματοποιηθείσας δαπάνης.
* Όταν δεν είναι δυνατός ο προσδιορισμός της μερικώς εικονικής αξίας των φορολογικών στοιχείων, το πρόστιμο περιορίζεται στο 25% της αξίας κάθε στοιχείου.

* Όταν η εικονικότητα ανάγεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του εκδότη, τότε στον λήπτη του εικονικού στοιχείου επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με το 25% της αξίας του στοιχείου.

* Στον λήπτη εικονικού στοιχείου επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με ποσοστό 15% της αξίας του στοιχείου, εφόσον η λήψη του στοιχείου δεν είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του φόρου εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους.

Ταυτόχρονα, όλες οι υποθέσεις φορολογικών ελέγχων στις οποίες έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις έκδοσης πλαστών φορολογικών στοιχείων, έκδοσης ή λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων και οι οποίες παρέμεναν εκκρεμείς στις 12 Οκτωβρίου 2015 ρυθμίζονται με εκπτώσεις 20% έως και 50% στα επιβληθέντα πρόστιμα, εφόσον οι ελεγχθέντες φορολογούμενοι:

* αποδεχθούν ότι διέπραξαν τις συγκεκριμένες παραβάσεις, υποβάλλοντας σχετικές δηλώσεις αποδοχής στις αρμόδιες φορολογικές αρχές έως τις 15 Ιανουαρίου 2016 ή εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου ή, σε περίπτωση που έχει ασκηθεί εμπρόθεσμη ενδικοφανής προσφυγή, εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ή από την πάροδο της προθεσμίας σιωπηρής απόρριψής της ή, σε περίπτωση που έχει ασκηθεί εμπρόθεσμο ένδικο βοήθημα ή μέσο εκ των ανωτέρω αναφερομένων, εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου.

* καταβάλουν, ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης αποδοχής, ή το αργότερο εντός δύο εργασίμων ημερών από την υποβολή της δήλωσης αποδοχής, το σύνολο της οφειλής που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό του προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς. Σε περίπτωση που ο αιτών δεν καταβάλει το σύνολο της οφειλής του εντός της ανωτέρω προθεσμίας, μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλλιστεία… για γυναίκες που επέζησαν στο Ολοκαύτωμα


Συμμετείχαν δεκατρείς γυναίκες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός ομορφιάς για τον τίτλο «Miss Holocaust Survivor» (Μις επιζήσασα του Ολοκαυτώματος), το 2012, προκάλεσε αντιφατικά συναισθήματα στους Ισραηλινούς. Άλλοι συνεχάρησαν τους διοργανωτές, άλλοι άσκησαν κριτική.

Η ιδέα, γράφει το Reuters, ήταν να αναδειχθεί το ζωντανό πνεύμα αυτών των αξιοθαύμαστων γυναικών που επιβίωσαν από τις αγριότητες του Ολοκαυτώματος.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση των καλλιστείων αυτών, δεκατρείς επιζήσασες της τραγωδίας, καλοντυμένες, καλοχτενισμένες, βαμμένες και περιποιημένες έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό που έγινε στη Χάιφα του Ισραήλ.

Νικήτρια αναδείχθηκε η 83χρονη Rita Berkowitz.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Δημόσιο υποχρεούται να ανταλλάσσει τις «νεκρές» δασικές εκτάσεις οικοδομικών συνεταιρισμών


«Πράσινο φως» από το ΣτΕ.

Υποχρεωμένο είναι το Δημόσιο να ανταλλάσσει ή να απαλλοτριώνει δασικές εκτάσεις που ανήκουν σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς και φυσικά πρόσωπα, από την στιγμή και δεν μπορούν να οικοδομηθούν. Για το λόγο αυτό το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε το πράσινο φως σε αίτηση του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και 257 μελών του που ζητούσαν να άρει το αρμόδιο υπουργείο την άρνηση του να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την ανταλλαγή της έκτασης των 345 στρεμμάτων, που έχει στην κατοχή του στο Δήμο Μαρκοπούλου Αττικής, στη Θέση Χαμωλιά Βραώνας, με ίσης αξίας έκταση του Δημοσίου ή την απαλλοτρίωση της έκτασης.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας (3052/2015) ερμηνεύοντας το Σύνταγμα, το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο την ΕΣΔΑ και την νομοθεσία έκριναν ότι η Πολιτεία όφειλε «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απαλλοτρίωση ή την έγκριση της ανταλλαγής της δασικής έκτασης του εν λόγω συνεταιρισμού». Και αυτό γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία (νόμοι 998/1979, 3208/2003 και 4280/2014) με το Δημόσιο μπορεί να γίνει ανταλλαγή εκτάσεων οικοδομικών συνεταιρισμών, φυσικών ή νομικών προσώπων που είναι ιδιοκτήτες δασών ή δασικών εκτάσεων ή εκτάσεων όπου απαγορεύεται η δόμηση ή είναι κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι ή αποτελούν τμήμα γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας. Προϋπόθεση να προηγηθεί αίτημα του οικοδομικού συνεταιρισμού, φυσικού προσώπου το οποίο και κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2010 στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Έτσι, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ακύρωσε την άρνηση της διοίκησης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απαλλοτρίωση ή την ανταλλαγή της επίμαχης δασικής έκτασης του οικοδομικού συνεταιρισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγελάδα “προσγειώθηκε” σε βεράντα σπιτιού στην Αγγλία


Δεν πίστευαν τα μάτια τους οι κάτοικοι ενός σπιτιού σε προάστιο του Δυτικό Γιορκσάιρ όταν είδαν στη βεράντα τους να βρίσκεται μία αγελάδα.





Η αγελάδα που βοσκούσε στο διπλανό οικόπεδο έπεσε από ύψος περίπου επτά μέτρων και προσγειώθηκε ανέπαφη στη βεράντα του σπιτιού.

Πυροσβέστες κλήθηκαν να στο σημείο προκειμένου να απεγκλωβίσουν το τρομαγμένο ζώο.



Έπειτα από τρεις ώρες και με τη βοήθεια γερανού οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν την αγελάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωινό σε 450 μαθητές από τον δήμο Ηρακλείου


Κοινωνική δράση με στόχο να ανακουφιστούν οι δημότες που δοκιμάζονται από την κρίση.

Πρωινό σε 450 μαθητές θα μοιράζει ο δήμος Ηρακλείου σε μία προσπάθεια να ανακουφίσει τις οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Έτσι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που φοιτούν σε σχολεία της αρμοδιότητάς του δήμου «με σεβασμό και μεγάλη προσοχή στα προσωπικά δεδομένα» όπως τονίζει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής φρόντισε έτσι ώστε να εξοικονομηθούν 450 πρωινά για τους μαθητές που είναι παιδιά οικογενειών ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου.

Τα παιδιά θα λαμβάνουν καθημερινά, για τις εργάσιμες ημέρες, το πρωινό τους για όλο το σχολικό έτος 2015-2016. Τα 350 πρωινά ανά ημέρα θα καλυφθούν με δαπάνη του Δήμου Ηρακλείου ενώ τα 100 πρωινά ανά ημέρα είναι χορηγία εταιρείας Ηρακλειώτη επιχειρηματία. Παράλληλα ο δήμος απευθύνει πρόσκληση σε επιχειρηματίες που θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια παροχής πρωινού-δεκατιανού στους μαθητές της πόλης να απευθυνθούν στον δήμο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δικαίωση καταναλωτή για χρεώσεις ίντερνετ ύψους 2.318 ευρώ


Διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για την υπόθεση.

Αναφορά κατά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας υπέβαλε καταναλωτής στον Συνήγορο του Καταναλωτή, για υψηλές χρεώσεις που προέκυψαν από υπέρβαση του όγκου δεδομένων του οικονομικού προγράμματός του (1,5 GB), ύψους 2.318 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ανεξάρτητη αρχή, οι χρεώσεις προέκυψαν κατόπιν χρήσης υπηρεσιών δεδομένων περιαγωγής και ενώ ο καταναλωτής είχε ενεργοποιήσει πρόσθετο πρόγραμμα χρήσης δεδομένων (2,5 GB), αλλά και υπηρεσία που επέτρεπε την κατανάλωση του όγκου δεδομένων του στο εξωτερικό, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, η εταιρεία ενημέρωσε ότι η ενεργοποιηθείσα υπηρεσία καλύπτει χρήση μόνο έως 1,5 GB, στοιχείο που αναφέρεται στον ιστότοπό της, όχι όμως και στη σχετική διαφήμιση που καταχωρίζει στους λογαριασμούς της. Εν προκειμένω, ο καταναλωτής έλαβε γνώση της προσφερόμενης υπηρεσίας από τους λογαριασμούς του, συνεπώς δεν ενημερώθηκε ορθά για τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας πριν από τη χρησιμοποίησή της.

Στο πλαίσιο της εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς από τον Συνήγορο του Καταναλωτή και λόγω της πλημμελούς ενημέρωσης του καταναλωτή, η εταιρεία τελικά πίστωσε το αμφισβητούμενο ποσό ύψους 2.318 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με Αντωνοπούλου


«Νομικά ανέφικτη» η παράταση της διάρκειας των συμβάσεων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτηρίστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας , Ράνια Αντωνοπούλου, η δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, στους Δήμους, όπως έχει ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Τη σχετική απάντηση στην ΚΕΔΕ έδωσε σε συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της , επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κ. Πατούλης. Ωστόσο κατά τη συνάντηση «άνοιξε» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η συζήτηση για την υλοποίηση νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων με απώτατο χρονικό όριο έναρξή τους, τον Απρίλιο. Η ΚΕΔΕ πρότεινε στο νέο αυτό πρόγραμμα η διάρκεια των συμβάσεων να μην είναι 5 μήνες αλλά 12 μήνες.

Η ΚΕΔΕ, στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας , συμφωνεί η χρονική διάρκεια των συμβάσεων να είναι μεγαλύτερη από τους 5 μήνες που είναι σήμερα αλλά επισημαίνεται ότι «για να καταστεί όμως εφικτό κάτι τέτοιο θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη νότια Κέρκυρα


Προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και δρόμους.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη νότια Κέρκυρα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και επαρχιακούς δρόμους, στην περιοχή Πετριτή-Κουσπάδες.

Το δυνατό φυσικό φαινόμενο στο πέρασμά του, κατάφερε να ξεριζώσει ελαιόδεντρα και να τα ρίξει πάνω σε σπίτια, ενώ ξήλωσε την σκεπή από το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργυράδων και την πέταξε πάνω σε παρακείμενο σπίτι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Ευθ. Γεωργακόπουλος, περισσότεροι από δέκα άνδρες βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, απομακρύνοντας κορμούς δέντρων από το οδικό δίκτυο και από τα σπίτια, ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιγάντιος λύκος-οφθαλμαπάτη σε βουνό της Κίνας


Δείτε τις φωτογραφίες.

Προς μεγάλη τους έκπληξη ορειβάτες που ανέβαιναν στο βουνό Gongga, το υψηλότερο της επαρχίας Sichuan της Κίνας, την Κυριακή, αντίκρισαν τη σκιά ενός τεράστιου… λύκου.

Η φιγούρα του έμοιαζε να αναδύεται μέσα από την ομίχλη που τύλιγε το βουνό.



Η οφθαλμαπάτη δημιουργήθηκε από τις ακτίνες του ήλιου που φώτισαν χαμηλότερα τμήματα του βουνού με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η σκιά που θυμίζει λύκο.



Καθώς ο ήλιος ανέτειλε, όσοι βρίσκονταν στο βουνό έβγαλαν τις φωτογραφικές τους μηχανές και δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζουν το «παιχνίδι» του ήλιου.

Το βουνό Gongga θεωρείται ιερό βουνό στην Κίνα και κάθε χρόνο δέχεται γίνεται προορισμός εκατομμυρίων επισκεπτών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...