Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Επανήλθε πριν κλείσουν το μηχάνημα που τον κρατούσε στη ζωή



Οι γονείς του ζήτησαν μια δεύτερη ιατρική γνώμη.

Ο 17χρονος Steven Thorpe που είχε διαγνωστεί εγκεφαλικά νεκρός από τέσσερις γιατρούς, επανήλθε σαν από θαύμα προτού απενεργοποιηθεί το μηχάνημα που τον κρατούσε στη ζωή, καθώς οι απελπισμένοι γονείς του ζήτησαν μια ακόμη ιατρική γνώμη για τελευταία φορά!

Οι γιατροί περιγράφουν την περίπτωσή του ως «πραγματικά μοναδική». Βρισκόταν σε κώμα για δύο εβδομάδες, ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που στοίχησε τη ζωή σε έναν συμμαθητή του.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα, ενημερώνοντας τους γονείς του ότι δεν επρόκειτο να αναρρώσει ποτέ. Λίγη ώρα μετά τους έθεσαν το ερώτημα αν ενδιαφέρονταν να δωρίσουν τα όργανά του.



Ο πατέρας του τους παρακάλεσε να του κάνουν κι άλλες εξετάσεις και προσέλαβε ιδιώτη γιατρό για να τον εξετάσει και εκείνη. Ένας νευρολόγος από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Coventry εντόπισε αμυδρά κύματα στο εγκεφαλογράφημα, κάτι που έδειχνε ότι ο Steven είχε μια μικρή πιθανότητα να επανέλθει.

Τότε ο διοικητής του νοσοκομείου επέτρεψε να βγει από το τεχνητό κώμα, για να διαπιστωθεί αν ο οργανισμός του μπορεί να επιβιώσει από μόνος του και τελικά… τα κατάφερε, εκπλήσσοντας τους γιατρούς!



Πέντε εβδομάδες μετά ο Steven πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Ο πατέρας μου πίστευε βαθιά ότι ήμουν ακόμη “εκεί”. Πιστεύω ότι οι γιατροί ήθελαν να μου δώσουν τρεις ημέρες ζωής στο μηχάνημα και την επόμενη μέρα θα το έκλειναν. Τα ακριβή τους λόγια στους γονείς μου ήταν “πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων”. Ο πατέρας μου αυθόρμητα σκέφτηκε “όχι, σε καμία περίπτωση” και ζήτησε δεύτερη γνώμη. Αν είχε συμφωνήσει, τα επόμενα δευτερόλεπτα θα με έβγαζαν από το μηχάνημα» είπε ο ίδιος.



Διαβάστε περισσότερα...

Όργιο παράνομων παροχών και συντάξεων



Πάνω από 200.000 περιπτώσεις εντόπισε το υπουργείο Εργασίας.

Ξεπερνούν τις 200.000 οι περιπτώσεις παράνομων παροχών που έχει εντοπίσει τα τελευταία δυο χρόνια το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ χιλιάδες υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι παροχές αυτές κόστισαν στο ασφαλιστικό σύστημα 700 έως 750 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ στο υπουργείο Εργασίας θεωρούν ως λύση είναι την εξυγίανση του συστήματος παροχών μέσω της ενοποίησης όλων των επιδομάτων σε ένα ενιαίο φορέα που θα μπορούσε να προκύψει από τη συγχώνευση των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας.

Η συνολικές δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος ανέρχονται στα 3 δις ευρώ ανά μήνα από τα οποία 1,5 δις καταβάλλονται για συντάξεις και επιδόματα και τα υπόλοιπα για παροχές υγείας και εξόφληση οφειλών των Ταμείων.


Διαβάστε περισσότερα...

Το Λιμενικό διδάσκει σε μαθητές την ασφάλεια στη θάλασσα



Σειρά ενημερωτικών παρουσιάσεων σε δημοτικά σχολεία.

Τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν στη θάλασσα παρουσιάζει το Λιμενικό Σώμα στους μικρούς μαθητές, μέσα από ενημερωτικές παρουσιάσεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα ατυχήματα στη θάλασσα και να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή.

Στελέχη του λιμανικού σώματος θα διανείμουν στους μαθητές έντυπο πληροφοριακό υλικό για τους κινδύνους στη θάλασσα, ενώ θα γίνεται και οπτικοακουστική παρουσίαση σχετικά με τη συμπεριφορά των μικρών παιδιών όταν βρίσκονται στην παραλία.

Στο πρόγραμμα που θα διαρκέσει έως και τις 11 Μαΐου 2012, έχουν περιληφθεί τριανταέξι δημοτικά σχολεία των περιοχών Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Δραπετσώνας και υπολογίζεται ότι θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 3.500 μαθητές.


Διαβάστε περισσότερα...

Καμία αλλαγή στις εξετάσεις στο Λύκειο



Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Μπαμπινιώτης. 21 Μαΐου αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Με το ισχύον σύστημα θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές που φοιτούν σήμερα στην Α', τη Β' και τη Γ' Λυκείου, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ. Μπαμπινιώτης διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε αλλαγή γίνει με τη νέα κυβέρνηση στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων αυτή θα αφορά στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την επομένη, δηλαδή την Τρίτη 22 Μαΐου με το ίδιο μάθημα.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Διαβάστε περισσότερα...

Η όσφρηση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή συντρόφου



Ιδιαίτερα στις γυναίκες καθώς οι άντρες χρησιμοποιούν κυρίως την όραση.

Η μυρωδιά του σώματος είναι τόσο ξεχωριστή για τον καθένα όσο και το DNA μας. Καθορίζεται μάλιστα από την ίδια ομάδα γονιδίων που διαμορφώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι η προσωπική χημική υπογραφή μας.

Παρότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει πολύ λιγότερες περιοχές αφιερωμένες στην όσφρηση από ό,τι τα ζώα, είμαστε πολύ ευαίσθητοι στη μυρωδιά. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννα τα νεογέννητα και οι μητέρες τους αναγνωρίζονται μεταξύ τους από τη μυρωδιά τους.

Οι γυναίκες έχουν γενικότερα πολύ πιο ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης από ό,τι οι άνδρες. Μπορούν μάλιστα συχνά να αναγνωρίσουν και τον ερωτικό σύντροφό τους από τη μυρωδιά του.

Γι' αυτόν τον λόγο η όσφρηση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ερωτικού συντρόφου για τις γυναίκες, ενώ οι άνδρες δίνουν ελάχιστη σημασία. Αυτό που χρησιμοποιούν κυρίως οι άνδρες είναι η όραση.

Ετσι, μπορούν να επιλέξουν ερωτική σύντροφο από μακριά αφού λειτουργούν περισσότερο με τα μάτια, ενώ οι γυναίκες προτιμούν να βρεθούν σε κοντινή απόσταση για να τον... μυρίσουν. Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται συνειδητά.

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους Τα Νέα, η γυναικεία μυρωδιά κάνει τη διαφορά σε συγκεκριμένες ημέρες του μήνα. Σε προηγούμενες έρευνες οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι, όταν οι γυναίκες βρίσκονται στη διαδικασία της παραγωγής ωαρίων, φαίνονται πολύ πιο ελκυστικές στους άνδρες χάρη στη μυρωδιά τους.

Αντίστοιχα, πειράματα έχουν καταδείξει ότι οι γυναίκες έλκονται ιδιαίτερα από τη μυρωδιά των στεροειδών που παράγονται ως αποτέλεσμα της τεστοστερόνης, της ονομαζόμενης και «ανδρικής» ορμόνης.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι «φρουροί» των απελάσεων οργώνουν τον πλανήτη



Έχουν συνοδεύσει περισσότερους από 11.950 αλλοδαπούς στις πατρίδες τους.

Ταξίδι στον εξωτικό Αγιο Δομίνικο ή στην κινηματογραφική Καζαμπλάνκα. Πτήσεις σε εναλλακτικούς προορισμούς όπως το Ισλαμαμπάντ, η Σανγκάη, το Πεκίνο, αλλά και η Καμπούλ.

Θα μπορούσαν να είναι προτάσεις για... πρωτότυπες διακοπές, αλλά είναι μέρος των αστυνομικών επιχειρήσεων για την επιστροφή αλλοδαπών στη χώρα τους. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Απελάσεων της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ταξιδεύουν για να συνοδεύσουν μετανάστες που αναγκαστικά ή εθελοντικά εγκαταλείπουν την Ελλάδα, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους...

«Αν και κάθε πτήση είναι διαφορετική, το κυρίαρχο συναίσθημά μας είναι η χαρμολύπη. Υπήρξαμε κι εμείς ως λαός μετανάστες και καταλαβαίνουμε τι σημαίνει... Ωστόσο, ο σεβασμός στους νόμους είναι για εμάς πάνω απ' όλα» δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο αστυνόμος Α' Παναγιώτης Καλομοίρης, προϊστάμενος του Τμήματος Απελάσεων.

Τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότεροι από 11.950 αλλοδαποί έχουν απελαθεί. Πρόκειται για μετανάστες που είτε διώκονται για ποινικά αδικήματα που έχουν διαπράξει στη χώρα μας ή στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων και έχουν συλληφθεί περισσότερες από μία φορές.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών. Απαραίτητη είναι η συνδρομή των πρεσβειών, που σιγά σιγά ανταποκρίνονται.

«Για κάθε κρατούμενο που ταξιδεύει, χρειάζονται δύο συνοδοί αστυνομικοί. Αν ο αριθμός των αλλοδαπών είναι μεγάλος, ναυλώνεται ειδικά αεροπλάνο σε πτήση τσάρτερ. Σε αντίθετη περίπτωση, επιβαίνουν στις κανονικές, προγραμματισμένες πτήσεις» μας λέει ο κ. Καλομοίρης. «Ολα τα αεροπλάνα διαθέτουν τις προδιαγραφές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας» επισημαίνει.

Καθώς οι Ελληνες αστυνομικοί δεν έχουν το δικαίωμα να οπλοφορούν κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά και στην ξένη χώρα στην οποία φτάνουν, η ειδική εκπαίδευση είναι απαραίτητη. Οι αστυνομικοί πρέπει να είναι έτοιμοι για οτιδήποτε συμβεί εν ώρα πτήσης, καθώς σε σπάνιες περιπτώσεις οι συνοδευόμενοι φορούν χειροπέδες. Οι συνοδοί οφείλουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να μην κινδυνέψει κανείς...

«Εκπαιδεύτηκα στη Frontex, όπου μάθαμε πώς ακριβώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους αλλοδαπούς. Είναι μια μεγάλη διαδικασία που συμπεριλαμβάνει από έλεγχο των χαρτιών τους μέχρι έλεγχο αποσκευών και μεταφορά στο αεροδρόμιο, οπότε χρειάζεται να γίνεται σωστά και γρήγορα» λέει ο υπαρχιφύλακας Κωνσταντίνος Μακρής, που έχει συμμετάσχει στις περισσότερες από τις μεταφορές. «Εκτός από τους συνοδούς υπάρχει και back up ομάδα, σε περίπτωση που χρειαστεί, γιατροί και φυσικά catering».

«Κάθε μετανάστης είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Από το ταξίδι της επιστροφής του καταλαβαίνεις αν πραγματικά είχε ανάγκη να φύγει από τη χώρα του ή όχι. Βγαίνουν έντονα συναισθήματα» μας λέει ο αστυφύλακας Αργύρης Γεωργούλιας, ο οποίος επίσης έχει εκπαιδευτεί στη Frontex.

«Τις ώρες που βρισκόμαστε στο αεροπλάνο δεν νιώθουμε φόβο αλλά ευθύνη. Εχουμε όλοι μας επιφορτιστεί με την υποχρέωση να επιστρέψουμε τους ανθρώπους αυτούς με ασφάλεια στην πατρίδα τους. Και γι' αυτό απαιτείται σεβασμός. Αν δεν τους σεβόμαστε, ούτε αυτοί μπορούν να μας σεβαστούν».


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς μπορείτε να υποψιαστείτε έναν παιδόφιλο



Οι κινήσεις τους σε σχέση με τη συμπεριφορά των παιδιών σας.

«Φρένο» στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών προσπαθεί να βάλει η Αστυνομία. Γι’ αυτό μέσα από τη συνδρομή των ψυχολόγων της Υπηρεσίας επιχειρεί να σχηματίσει το προφίλ αυτών των παιδόφιλων που καταστρέφουν τις ζωές αθώων παιδιών.

Τις περισσότερες φορές, όπως λένε οι ειδικοί στο newsbeast.gr, πρόκειται για άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. Συχνάζουν σε χώρους που βρίσκονται παιδιά, όπως για παράδειγμα ίντερνετ καφέ, πλατείες και αλλού και προσπαθούν να κρατήσουν διακριτική την παρουσία τους για να μην κινήσουν υποψίες.

Σύμφωνα πάντα με τους έμπειρους ψυχολόγους οι γονείς πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να παρατηρούν τις συμπεριφορές των ανθρώπων στους οποίους εμπιστεύονται τα παιδιά τους (όποτε φυσικά αυτό γίνεται).

Οι παιδόφιλοι, πάντως, τις περισσότερες φορές ανήκουν στο οικείο περιβάλλον της οικογένειας (έτσι έχουν πρόσβαση πιο εύκολα) και κάποιες φορές συνομιλούν με νέους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενοι ότι είναι έφηβοι.
Συνήθως, αυτοί οι «άνθρωποι» λειτουργούν με υπομονή, όπως λένε οι ειδικοί και περιμένουν να δράσουν την κατάλληλη στιγμή.

Τι πρέπει να προσέχετε


Παρατηρήστε τη συμπεριφορά ανθρώπων στους οποίους εμπιστεύεστε τα παιδιά σας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να τους ρωτάτε για τις… περίεργες διακυμάνσεις στις συμπεριφορές των παιδιών σας. Να προσέχετε τους ανθρώπους που φαίνεται να ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τα παιδιά σας αλλά να μη δείξετε προβληματισμένοι.

Θα πρέπει να σας προβληματίσει όμως ο κοινωνικός του περίγυρος. Δηλαδή, αν συναναστρέφεται με νέους ανθρώπους, κυρίως στην ηλικία των δικών σας παιδιών.

Να παρατηρείτε τη συμπεριφορά του παιδιού σας. Δείτε για παράδειγμα αν τρομάζει, χωρίς να τρόμαζε παλαιότερα. Αν αρχίζει να φοβάται διάφορα πρόσωπα κ.ά.

Πρέπει να μιλάτε στα παιδιά σας για να έχετε την απόλυτη εμπιστοσύνη τους.

Μπορείτε επίσης να προβληματιστείτε εάν αρχίσει να σας μιλά για κάποιον ενήλικα που δεν σας μιλούσε πριν.


Διαβάστε περισσότερα...

«Με λένε Κατερίνα και είμαι Ελληνίδα»



Τo «μανιφέστο» που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Θραύση κάνει ένα βίντεο που ανέβηκε πριν από δύο ημέρες στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Μουτσάτσου.

Η ηθοποιός, σε αγγλική γλώσσα, εξηγεί τι είναι Ελλάδα σε όσους επικρίνουν τη χώρα μας και τους Έλληνες.

«Θα μπορούσα να "ράψω" τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση» λέει χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο.

«Γεια, δεν είμαι ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε κλέφτρα. Δεν πίνω ούζο, σπάω πιάτα ή λέω "Όπα" στην καθημερινότητα μου.

Δεν ξέρω τον Γιώργο, το Γιάννη ή το Νίκο από την Ελλάδα να και είμαι σίγουρη πως είναι πολύ καλοί.

Η χώρα μου είναι δημοκρατική, εξάλλου αυτή εμπνεύστηκε τη δημοκρατία. Μιλάω ελληνικά και άλλες πέντε γλώσσες. Οι περισσότεροι στη χώρα μου μιλούν πολλές ξένες γλώσσες. Θα μπορούσα να "ράψω" τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση.

Πιστεύω στον ελληνισμό... Όλος ο κόσμος εμπνεύστηκε από τα ιδανικά του. Και αν οφείλω σε κάποιους χρήματα σήμερα - και δεν είμαι η μόνη που οφείλει - είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της ελεύθερης αγοράς. Και αν με κρίνεις σήμερα είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της κριτικής.

Πιστεύω στην ελευθερία και αν χρειαστεί θα διαδηλώσω. Πιστεύω στην απόλαυση της ζωής. Έχω το δικαίωμα να το κάνω. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Μπορώ να κολυμπήσω στις θάλασσες πάνω από 6.000 νησιών. Η χώρα μου έχει εξαιρετική ομορφιά και παράδοση. Και η οικογένεια μου είναι ένας ιερός θεσμός.

Με λέτε Greek αλλά είναι Ελληνίδα. ΌΧΙ Greek, ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

Το όνομα μου είναι Κατερίνα... Και είμαι Ελληνίδα».




Πηγή: www.radar.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η νεκρή μαραθωνοδρόμος έτρεχε στη μνήμη του αδελφού της



Η ιστορία της Claire Squires που κατέρρευσε λίγο πριν τον τερματισμό.

Όταν ο αδελφός της Claire Squires έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση ναρκωτικών μόλις στα 25 του χρόνια, οι γονείς του υπέφεραν όπως θα υπέφερε κάθε γονιός που χάνει το παιδί του. Σήμερα το ζευγάρι θρηνεί για δεύτερη φορά μετά την τραγωδία του θανάτου της κόρης τους κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου του Λονδίνου το Σαββατοκύριακο.

Η 30χρονη έτρεχε εξασφαλίζοντας δωρεές στη φιλανθρωπική οργάνωση Samaritans. Μετά το θάνατό της οι δωρεές συνεχίζονται και μάλιστα προσφέρονται περίπου 20.000 ευρώ την ώρα!



Κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου είχε συγκεντρώσει κάτι περισσότερο από 600 ευρώ αλλά σήμερα το πρωί το ποσό είχε ξεπεράσει τα 334.000 ευρώ!

Οι φίλοι της πιστεύουν πως η απόφασή της να τρέξει συγκεντρώνοντας χρήματα για τη συγκεκριμένη οργάνωση σχετίζεται με τον αδελφό της που χάθηκε από ναρκωτικά.

Το 2001 ο Grant Squires είχε βρεθεί νεκρός από υπερβολική δόση. Είχε βυθιστεί στην κατάθλιψη όταν η σύντροφός του χάθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, από το οποίο ο ίδιος επιβίωσε.

Η Squires κατέρρευσε την Κυριακή μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων θεατών του μαραθωνίου λιγότερο από ένα μίλι μακριά από τη γραμμή του τερματισμού.




Διαβάστε περισσότερα...

Δραστικές περικοπές στις υγειονομικές παροχές των δημοσιογράφων



Τα μέτρα που έλαβε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Με αφορμή το «κούρεμα» των ομολόγων, την εισφοροδιαφυγή και την οικονομική κρίση, η διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) προχώρησε στη λήψη 20 μέτρων, τα οποία αλλάζουν δραστικά το τοπίο παροχών για τους ασφαλισμένους του αυτοδιαχειριζόμενου Ταμείου.
Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνεται η διακοπή των συμβάσεων με τους δύο μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους νοσοκομείων «Υγεία» και «Ιατρικό», μειώσεις σε μισθούς και κατάργηση του επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού.

Τα 20 μέτρα είναι τα εξής:

1. Κλιμακωτή μείωση των επικουρήσεων με φροντίδα και ευαισθησία για τους/τις χαμηλοσυνταξιούχους, με διαφοροποίηση για τους/τις δικαιοδόχους.

2. Περιορισμός όλων των δαπανών Πρόσθετης Περίθαλψης, που ακόμη κι έτσι καλύπτονται από τον ΕΔΟΕΑΠ με τιμές υπέρτερες όλων των άλλων Ταμείων.

3.Διακοπή των συμβάσεων μας με τους δύο μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους Νοσοκομειακής Περίθαλψης: Υγεία και Όμιλο Ιατρικού Κέντρου.

4. Μείωση 20% των συνολικών αποδοχών του Ιατρικού Προσωπικού.

5. Μείωση έως 18% των μισθών του Διοικητικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού.

6. Μείωση έως 30% όλων των πάγιων και λειτουργικών δαπανών του Οργανισμού.

7. Περιορισμός ελεύθερης επιλογής γιατρού και

8. Εργαστηριακές/μικροβιολογικές εξετάσεις και ΦΘΠ μόνο στις εγκαταστάσεις του ΕΔΟΕΑΠ για όσους διαμένουν στο Δήμο Αθηναίων και στους γειτονικούς με τον Οργανισμό Δήμους.

9.Περιορισμός όλων των κοινωνικών παροχών στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων μας.

10. Κατάργηση του επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού λόγω αντικειμενικής αδυναμίας καταβολής του. Ένα βοήθημα για την εργαζόμενη μητέρα που δινόταν χωρίς να προβλέπεται από τον Κανονισμό για όσο αυτό ήταν εφικτό. Δυστυχώς δεν είναι πια. Το σχετικό κονδύλι είναι πλέον απαγορευτικό για τα οικονομικά δεδομένα του ΕΔΟΕΑΠ.

11. Διαγραφή από το Μητρώο όλων των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ συζύγων ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ που έχουν άλλο Ταμείο.

12. Έξοδο από το Μητρώο των ανύπαντρων αδελφών, θυγατέρων και τέκνων άνω των 24 χρόνων ή 26 εφόσον σπουδάζουν - εκτός αν καταβάλουν μηνιαία εισφορά.

13. Κλείσιμο της μερίδας όσων δεν καταβάλουν την από το νόμο και το Καταστατικό μας υποχρεωτική ασφαλιστική εισφορά τους.

14. Κλείσιμο της μερίδας των πριν την 1-1-2009 ανέργων και στήριξη για μια 5ετία των από 1-1-2009 ανέργων (μακροχρόνια άνεργοι) με έλεγχο των εισοδημάτων τους βάσει φορολογικών δηλώσεων.

15. Καμία φορολογική ενημερότητα σε εργοδότη αν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του τόσο για το 3% όσο και για το Αγγελιόσημο.

16. Συστηματικός έλεγχος ακόμη και σε συνεργασία με τις φορολογικές Αρχές για όσους εισφοροδιαφεύγουν.

17. Προσφυγή με αγωγές και μηνύσεις στη Δικαιοσύνη για τους ασυνεπείς εργοδότες και διαφημιστές ή διαφημιζόμενους.

18. Αύξηση των Εσόδων από μη δηλωθέν Αγγελιόσημο και από υπόχρεους που κανείς δεν ενοχλούσε ή δεν έλεγχε για χρόνια και σε συνεργασία με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Αναβάθμιση του Τμήματος Αγγελιοσήμου σε Τομέα.

19. Αύξηση των Εσόδων με οργανωμένη συγκέντρωση τους από εισφοροδιαφυγή και εισφοροκαταβολή για ασθένεια και τέκνα άνω των 24 χρόνων ή 26 εφόσον σπουδάζουν.

20. Μείωση του προσωπικού κατά 5 άτομα σε σχέση με το 2009, λόγω συνταξιοδοτήσεων - αποχωρήσεων, με περιορισμό των αντικαταστάσεων παρά την μεγάλη αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων μας, που την τελευταία δεκαετία σχεδόν διπλασιάστηκαν και μείωση της μισθολογικής δαπάνης.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται αυξήσεις - φωτιά στις συγκοινωνίες



Ακριβότερα κατά 25% από το 2013 τα εισιτήρια.

Αυξήσεις - φωτιά τουλάχιστον κατά 25% στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και του ΟΣΕ από το επόμενο έτος προβλέπει το νέο μνημόνιο, με στόχο να ενισχυθούν περαιτέρω τα έσοδα των εταιρειών και να περιοριστούν τα ελλείμματά τους.

Με την αύξηση οι τιμές των εισιτηρίων για όλα τα μέσα μεταφοράς θα διαμορφωθούν σε ένα χρόνο σε 1,75 ευρώ από 1,40 ευρώ σήμερα, ενώ το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ θα αυξηθεί σε 1,50 ευρώ, από 1,20 ευρώ σήμερα.

Αντίστοιχες αυξήσεις πρόκειται να επιβληθούν και στα μειωμένα εισιτήρια τα οποία θα διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα.

Ακριβότερα κατά 25% θα κοστίζει κάθε επιβίβαση στον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρένα του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να αποκρατικοποιηθεί έως το τέλος του 2012 και όχι το 2013 όπως προβλεπόταν και όπως επέμεινε η ελληνική κυβέρνηση, με το επιχείρημα να ολοκληρωθεί πρώτα η εξυγίανση της εταιρείας ώστε να επιτευχθεί υψηλότερο τίμημα.


Διαβάστε περισσότερα...

Φιλανθρωπικό παζάρι της Ευαγγελικής Εκκλησίας Γερμανόγλωσσων



Στόχος η ενίσχυση της κοινότητας.

Καινούργια και μεταχειρισμένα ρούχα και βιβλία, παιχνίδια αλλά και γερμανικά φαγητά θα πωλούνται στο παζάρι που διοργανώνει η ενορία Θεσσαλονίκης της Ευαγγελικής Εκκλησίας Γερμανόγλωσσων Ελλάδας το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Απριλίου.

Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο από τις 17:00-20:00 και την Κυριακή από τις 11:00-16:00.

Τα έσοδα θα διατεθούν για το κοινωνικό έργο της κοινότητας.


Διαβάστε περισσότερα...

Προσφορά αγάπης για άπορες οικογένειες



Συγκεντρώστε τρόφιμα και παιδικά ρούχα και παιχνίδια.

Τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυσηάπορων οικογενειών μπορούν να προσφέρουν, αντί εισιτηρίου, όσοι παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση που «ανεβάζουν» στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δυο αφεντάδων», θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών που αποδέχτηκε και στηρίζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού.

Σε μια άλλη εκδήλωση προσφοράς, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, ο Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ομάδα «Give The Kids» θα συγκεντρώσει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια που θα διανεμηθούν στη συνέχεια σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι γονείς, από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι να φέρουν στην εκδήλωση όσα παιδικά αντικείμενα δεν χρειάζονται πλέον, προκειμένου η ομάδα «Give the Kids» να τα προσφέρει σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.


Διαβάστε περισσότερα...

Φορο-κίνητρα για εγκατάσταση σε βιομηχανικές περιοχές



Ποιες οι προϋποθέσεις και ποιοι οι δικαιούχοι.

Φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την επαγγελματική τους εγκατάσταση ή θα εγκατασταθούν σε βιομηχανικές περιοχές και επιχειρηματικά πάρκα μπορούν να τύχουν απαλλαγής από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων, δωρεάς και εισοδήματος.

Οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι προσδιορίζονται σε κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου και του υφυπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη, στην οποία ορίζεται ότι φυσικά και νομικά πρόσωπα που εγκαθίστανται σε επιχειρηματικά πάρκα και βιομηχανικές περιοχές (ΒΙΠΕ, ΒΕΠΕ, ΒΙΠΑ και ΒΙΟΠΑ) απαλλάσσονται από τον φόρο μεταβίβασης σε κάθε σύμβαση αγοραπωλησίας ή δωρεάς έκτασης κατά πλήρη κυριότητα ή κατ' επικαρπία που βρίσκεται εντός επιχειρηματικού πάρκου ή βιομηχανικών περιοχών.

Για να ισχύσει η φοροαπαλλαγή θα πρέπει αφενός να μη μεταβιβαστεί για διάστημα πέντε ετών το ακίνητο και η άδεια λειτουργίας στην αποκτώμενη έκταση επιχειρηματικής δραστηριότητας να εκδοθεί και να μην ανακληθεί παράλληλα για διάστημα πέντε ετών από την ημερομηνία έκδοσής της.

Για τη χορήγηση της απαλλαγής, μαζί με την υποβαλλόμενη δήλωση φόρου μεταβίβασης ή δωρεάς κατά περίπτωση συνυποβάλλονται στην αρμόδια ΔΟΥ τοπογραφικό διάγραμμα με επ' αυτού δήλωση από ιδιώτη μηχανικό ότι η αποκτώμενη έκταση βρίσκεται μέσα σε ΒΙΠΕ, ΒΕΠΕ, ΒΙΠΑ ή ΒΙΟΠΑ.


Διαβάστε περισσότερα...

Συμφιλιωθείτε με τον θάνατο για μια καλύτερη ζωή



Μια βόλτα στο νεκροταφείο βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση.

Η αποδοχή της ιδέας του θανάτου μπορεί να βελτιώσει τη φυσική μας κατάσταση και να μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους και τις αξίες μας.

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα ψυχολόγων οι οποίοι ισχυρίζονται πως ακόμα και μια βόλτα σε ένα νεκροταφείο μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση και να κάνει τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους απέναντι στα προβλήματα των άλλων.

Μάλιστα πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι καταρρίπτει όσα υποστήριζαν μέχρι σήμερα ορισμένοι ερευνητές, σύμφωνα με τους οποίους το να σκέφτεται κανείς τον θάνατο είναι καταστροφικό και επικίνδυνο, καθώς οδηγεί σε προκαταλήψεις και απληστία.

Ο επικεφαλής της έρευνας Kenneth Vail ισχυρίζεται ότι αν αποδεχτούμε το θάνατο τότε μπορεί να αναπτύξουμε συμπεριφορές που περιορίζουν τις πιθανότητες να κάνουμε κακό στον εαυτό μας.

Παραπέμπει μάλιστα σε έρευνα που είχε γίνει το 2008 από τον Matthew Gailliot και τους συνεργάτες του οι οποίοι συνέκριναν τη συμπεριφορά ανθρώπων που περνούσαν δίπλα από ένα νεκροταφείο και ανθρώπων που βρίσκονταν ένα τετράγωνο μακριά από αυτό χωρίς να το βλέπουν.

Υποδυόμενοι απλούς περαστικούς, οι ειδικοί συνομιλούσαν μεταξύ τους και κοντά στα άτομα των οποίων τις αντιδράσεις ήθελαν να ελέγξουν, για την αξία της προσφοράς και της βοήθειας και στη συνέχεια έριχναν κατά λάθος ένα βιβλίο στο δρόμο.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν ότι τα άτομα που βρίσκονταν δίπλα στο νεκροταφείο εμφάνιζαν 40% περισσότερες πιθανότητες να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Κάνσας οι οποίοι είχαν διαπιστώσει ότι οι υποστηρικτές μια θρησκείας έδειχναν μεγαλύτερη συμπόνια προς τα μέλη των άλλων θρησκειών όταν είχαν συνειδητοποιήσει την ιδέα του θανάτου.

Μάλιστα τόνιζαν ότι η αποδοχή της ιδέας οδηγεί σε πιο υγιείς επιλογές, όπως το να καπνίζουμε λιγότερο, να βάζουμε αντηλιακό και να ασκούμαστε περισσότερο.


Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί γκριζάρουν τα μαλλιά μας



Υπεύθυνη η φθορά των θυλάκων των τριχών από το φυσικό οξυζενέ.

Επιστήμονες από τη Βρετανία και τη Γερμανία κατόρθωσαν να λύσουν ένα μυστήριο που ταλανίζει την ανθρωπότητα αιώνες τώρα: γιατί γκριζάρουν τα μαλλιά μας με το πέρασμα του χρόνου.

Αν και το γκριζάρισμα είναι αποδεκτό ως αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης και για πολλούς αποτελεί ένδειξη σοφίας, μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως δεν έχει καμία σχέση με την σοφία, αλλά με την φθορά των θυλάκων των τριχών από το φυσικό οξυζενέ που όλοι διαθέτουμε! Η ανακάλυψη, που χαρακτηρίζεται ήδη αληθινό επίτευγμα, πιστεύεται ότι θα συμβάλλει στην επινόηση μιας μεθόδου για την αποφυγή του γκριζαρίσματος.

Η όλη μελέτη έγινε στο εργαστήριο από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μπράντφορντ και τα πανεπιστήμια του Μάιντς και του Λύντμπεκ, στη Γερμανία, με επικεφαλής τον δρα Κάριν Σάλροϊτερ, καθηγητή Κλινικής & Πειραματικής Δερματολογίας στο Μπράντφορντ.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, το γκριζάρισμα προκαλείται από την μαζική συσσώρευση υπεροξειδίου του υδρογόνου (κοινώς οξυζενέ!), που με τη σειρά της οφείλεται στην φθορά των θυλάκων των τριχών.Επακόλουθο της συσσώρευσης είναι να εμποδίζεται η σύνθεση της μελανίνης – της φυσικής χρωστικής ουσίας, η οποία προσδίδει στα μαλλιά μας το χρώμα τους.Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική «Επιθεώρηση FASEB», την οποία εκδίδει η Ομοσπονδία των Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας.

«Ξανοίγουν» εκ των έσω

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, τα κύτταρα των μαλλιών μας εκ φύσεως παράγουν μικροσκοπικές ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου, αλλά καθώς μεγαλώνουμε αυτές οι μικρές ποσότητες γίνονται μεγάλες.

Με άλλα λόγια, «ξανοίγουμε» τα μαλλιά μας εκ των έσω, εμποδίζοντας την δράση της χρωστικής τους – και έτσι, πρώτα τα κάνουμε γκρι και μετά άσπρα!Όλα τούτα προέκυψαν από την μελέτη κυτταρικών καλλιεργειών από ανθρώπινους θυλάκους τριχών.

Όπως διαπιστώθηκε, η συσσώρευση του υπεροξειδίου προκαλείται από την μείωση της παραγωγής ενός ενζύμου (λέγεται καταλάση), που το διασπά σε νερό και οξυγόνο.Την βλάβη αυτή δεν μπορούν να επιδιορθώσουν οι θύλακοι των τριχών, επειδή ο χρόνος ελαττώνει τα επίπεδα και των ενζύμων που φυσιολογικά επιδιορθώνουν τα μαλλιά μας (τα ένζυμα αυτά λέγονται MSRA και Β).

Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, ο συνδυασμός των υψηλών επιπέδων του υπεροξειδίου με τα χαμηλά επίπεδα των MSRΑ και Β έχει ως επακόλουθο να διαταράσσεται η σύνθεση ενός άλλου ενζύμου, της τυροσινάσης, η οποία ρυθμίζει την παραγωγή της μελανίνης στους θυλάκους!

Η μελανίνη δεν είναι υπεύθυνη μόνο για το χρώμα των μαλλιών, αλλά και για το χρώμα του δέρματος και των ματιών μας. Οι ερευνητές εικάζουν ότι ένας μηχανισμός ανάλογος με αυτόν που ανακάλυψαν, πρέπει να αποτελεί και την αιτία της λεύκης – μιας δερματοπάθειας που χαρακτηρίζεται από λεύκανση του δέρματος.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εκδίκηση καταστρέφει τη ζωή σας



Γι' αυτό καλύτερα να είστε cool.

Οι άνθρωποι που λειτουργούν με τη λογική «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» και τείνουν να ανταποδίδουν στα ίσα αυτά που τους κάνουν οι άλλοι, είναι λιγότερο ευτυχισμένοι και πιο φτωχοί, ενώ αντίθετα εκείνοι που δεν θεωρούν απαραίτητο να ανταπαντήσουν, είναι πιθανότερο να ζήσουν μια ζωή γεμάτη νόημα, πιο ευτυχισμένη, αλλά και πιο άνετη υλικά.

Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε ολλανδική έρευνα, η οποία διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ υπό τον καθηγητή Τόμας Ντόμεν και το γερμανικό πανεπιστήμιο της Βόννης υπό τον καθηγητή Άρμιν Φαλκ, και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο οικονομικό περιοδικό «Economic Journal».

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες χώρισαν το δείγμα τους σε δύο κατηγορίες: σε εκείνους που τείνουν να εκδικούνται και σε όσους προτιμούν να συγχωρούν. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, οι πρώτοι έχουν μικρότερο κύκλο φίλων και γνωστών και εκδηλώνουν μεγαλύτερο βαθμό δυσαρέσκειας στη ζωή τους.

Όσον αφορά τη σχέση τους με την εργασία, οι εκδικητικοί χαρακτήρες δεν ενστερνίζονται το μότο «περισσότερα χρήματα ίσον περισσότερη εργασία» και όχι σπάνια εκδικούνται αρνούμενοι να εργαστούν ή κάνοντας σαμποτάζ. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο να χάνουν συχνότερα τη δουλειά τους, με συνέπεια να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με τους μη εκδικητικούς.

Οι δεύτεροι, από την άλλη πλευρά, αποδείχθηκε ότι κατά μέσο όρο τείνουν να εργάζονται περισσότερες ώρες υπερωρία, μόνο όμως όταν θεωρούν δίκαιη την αμοιβή τους, και γενικότερα κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους εκδικητικούς.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον πάτησε τρακτέρ αλλά δεν έσπασε ούτε κόκαλο



Σαν από θαύμα σώθηκε πεντάχρονος στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πεντάχρονος Leo Cope σώθηκε από θαύμα, όταν μπλέχτηκε στις ρόδες ενός τρακτέρ και γλύτωσε χωρίς να σπάσει ούτε κοκαλάκι!

Ο Leo είχε πάει βόλτα με το σκούτερ που του αγόρασε η οικογένειά του, με τον πατέρα του να τον παρακολουθεί από κοντά, όταν προσπάθησε να διασχίσει ένα δρόμο απ’ όπου εκείνη τη στιγμή περνούσε ένα τρακτέρ!


Ο πατέρας του παρακολουθούσε με τρόμο το γιο του να παρασύρεται κάτω από τις ρόδες του τρακτέρ, κοντά στο σπίτι τους στο Melton του Leicestershire.

Παρότι τα πόδια του βρέθηκαν κάτω από τις ρόδες δεν έσπασε κανένα κόκαλο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κοντινότερο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για τα τραύματα που προκλήθηκαν στα δύο του πόδια.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο σκύλος κάλεσε την αστυνομία



Έσωσε την τυφλή ιδιοκτήτριά του.

Δύο άνδρες επιτέθηκαν σε μία 54χρονη γυναίκα το πρωί της Δευτέρας στις ΗΠΑ, στην περιοχή Wynnefield Heights της Φιλαδέλφια. Οι Αρχές δήλωσαν ότι οι εισβολείς μπήκαν στο σπίτι της από την ξεκλείδωτη πόρτα και βιαιοπράγησαν εναντίον της τυφλής γυναίκας. Την χτύπησαν και την πέταξαν κάτω από τη σκάλα του σπιτιού.

Δεν υπολόγισαν όμως ότι ο σκύλος της ήταν πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένος. Χρησιμοποιώντας μία ειδική συσκευή ειδοποίησε την αστυνομία. Οι δύο εισβολείς φοβήθηκαν και εγκατέλειψαν την γυναίκα χωρίς να κλέψουν τίποτα τελικά.


Διαβάστε περισσότερα...

Παζάρι για τα αυτιστικά παιδιά στο Ρέθυμνο



Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου.

Στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο το πρώτο διήμερο παζάρι του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων Με Αυτισμό Ρεθύμνου.

Στο παζάρι θα συμμετέχουν χειροτέχνες από όλη την Κρήτη με σκοπό την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, την οικονομική συμβολή στο έργο του και την προβολή των έργων των χειροτεχνών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

Σάββατο: 11:00 – 21:00 Bazaar 17:00 – 19:00 Δημιουργική απασχόληση παιδιών,από εθελοντές και νηπιαγωγούς του Συλλόγου. 19:00-21:00 Μουσική από νεανικό συγκρότημα.

Κυριακή: 11:00 – 19:00 Bazaar 19:00 – 21:00 Προβολή της ταινίας «Mozart and the Whale».


Διαβάστε περισσότερα...

Έδωσε το νεφρό της για το αφεντικό της και... την απέλυσε



Το άκρον άωτον της αχαριστίας.

Το αντάλλαγμα για την καλή πράξη που έκανε η Debbie Stevens, μία γυναίκα από τη Νέα Υόρκη ήταν να χάσει τη δουλειά της. Η 47χρονη, πήρε μία πολύ γενναία απόφαση. Δώρισε το ένα της νεφρό με σκοπό να εγχειριστεί γρηγορότερα η εργοδότριά της.

Για την ακρίβεια, η Stevens, δωρίζοντας το νεφρό της σε έναν άνδρα που βρισκόταν στη λίστα αναμονής, επιτάχυνε τη διαδικασία ώστε να εξασφαλίσει το νεφρό ενός άλλου συμβατού δότη η εργοδότριά της.

Η Jackie Brucia, χάρη στην Stevens έδωσε παράταση στη ζωή της αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν στάθηκε εμπόδιο στο να συνεχίσει να είναι στιγμή επαγγελματίας.

Μόλις η Stevens επέστρεψε στον χώρο εργασίας της, δεν πληρώθηκε ποτέ τις ώρες υπερεργασίας που είχε δουλέψει και υποβιβάστηκε σε κατώτερη θέση σε άλλο παράρτημα της εταιρείας, 50 μίλια μακριά από το σπίτι της.

Δεν άργησε να έρθει και η απόλυση. «Της έδωσα το νεφρό μου και μου πήρε την καρδιά μου», δήλωσε στην εφημερίδα New York Post.

Στη φωτογραφία η Jackie Brucia.


Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τις 30/4 οι αιτήσεις για ρυθμίσεις οφειλών



Δεν θα δοθεί άλλη παράταση σύμφωνα με το ΙΚΑ.

Στις 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.Η υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης είναι έως τις 31 Μαΐου και για όσους ρυθμίζουν τις οφειλές παρατείνεται η αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι 31/12/2013. Η ρύθμιση αφορά κεφαλαιοποιημένες οφειλές μέχρι τις 31/12/2011.

Οι ασφαλισμένοι που θα υποβάλλουν αίτηση ως 30/4/12, θα έχουν έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη. Στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης, έως και 6 δόσεις, η έκπτωση είναι 100% και έως 10 δόσεις, 75%.

Η διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία, ενώ με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, διευκρινίζει τον τρόπο που θα γίνει για τον Οργανισμό η ρύθμιση των οφειλών.

Στην εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, επισημαίνεται προς τις υπηρεσίες του Οργανισμού, ότι έως τις 30 Απριλίου το 1ο δίμηνο του 2012 έχει καταστεί απαιτητό, και είναι υποχρεωτική η καταβολή του, για να πραγματοποιηθεί, η ένταξη του οφειλέτη στο διακανονισμό.

Ακόμη ως το τέλος Μαΐου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση των ασφαλιστικών κωδικών από 936 που είναι σήμερα σε 78, ενώ από την 1η Ιουνίου αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλονται στις τράπεζες και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ).


Διαβάστε περισσότερα...

Σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης από την Cadillac



Η τεχνολογία «Super Cruise» τοποθετεί το όχημα στο μέσο της λωρίδας.

Μετά το αμάξι της Google που κινούταν μόνο του, η Cadillac κάνει δοκιμές πάνω στο δικό της σύστημα ημι-αυτόματης οδήγησης.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται ονομάζεται «Super Cruise» και χειρίζεται πλήρως το τιμόνι για να τοποθετεί το όχημα στη μέση της λωρίδας και φρενάρει εγκαίρως. Το «Super Cruise» σκοπεύει να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος καθώς και σε μεγάλα ταξίδια.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing της Cadillac δήλωσε ότι η τεχνολογία μπορεί να βελτιώνει την απόδοση του οδηγού παρέχοντάς του ταυτόχρονα πιο ευχάριστες συνθήκες οδήγησης.

Το σύστημα, σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέσα στη δεκαετία που διανύουμε.




Διαβάστε περισσότερα...

«Κόκκινη κάρτα» στις κατασχέσεις δείχνει η Δικαιοσύνη



Φραγμός στους πλειστηριασμούς από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

«Κόκκινη κάρτα» στις κατασχέσεις δείχνει η Δικαιοσύνη, εμποδίζοντας να «βγαίνουν στο σφυρί» περιουσιακά στοιχεία πολύ μεγαλύτερα από τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά, τη στιγμή μάλιστα που το κράτος ή και ιδιώτες, επιχειρήσεις, είναι δυνατό να καλύψουν διαφορετικά τις απαιτήσεις τους.

Δικαστική απόφαση υψώνει ασπίδα προστασίας για τους πολίτες που απειλούνται με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, αφού διαπιστώνει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να σέβεται συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αρχή της αναλογικότητας και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξίας.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε ότι πρέπει να «παγώσει» η διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης και πλειστηριασμού ακινήτου αξίας 1.350.000 ευρώ που κίνησε το Δημόσιο σε βάρος οφειλέτριας ποσού 102.000 ευρώ (με τις σχετικές προσαυξήσεις), καθώς είχε ήδη κατοχυρώσει τη δυνατότητα είσπραξης των οφειλομένων με αναγκαστική κατάσχεση των ενοικίων που απέδιδε το συγκεκριμένο ακίνητο επιτρέποντας την κάλυψη του ποσού εντός 3ετίας.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρει το Έθνος, βάζει ουσιαστικά «φρένο» στους άδικους και υπερβολικούς πλειστηριασμούς που γίνονται με τη συχνότατη αναγκαστική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων πολύ μεγαλύτερης αξίας από τα οφειλόμενα.


Διαβάστε περισσότερα...

Στη... ρητορική το «ρίχνουν» 150 μαθητές στη Θεσσαλονίκη



Διήμερος διαγωνισμός 28 και 29 Απριλίου.

Στις 28 και 29 Απριλίου 15 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης με 500 μαθητές θα συμμετάσχουν σε ένα διήμερο αγώνα ρητορικής.

Στους αγώνες, που διοργανώνει το 2ο πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε δύο κατηγορίες: της αντιλογίας και της αυθόρμητης συνειρμικής εκφοράς.

Στην πρώτη δοκιμασία, ομάδες αποτελούμενες από τρία άτομα, θα κληθούν να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους – με αντιπαραβολή υπέρ ή κατά – για ένα θέμα της επικαιρότητας που θα κληρωθεί. Στον τελικό θα βρεθούν οι δύο ομάδες που θα έχουν συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία των κριτών.

Στη δεύτερη κατηγορία, οι μαθητές θα διαγωνίζονται ατομικά, επιλέγοντας μία λέξη, για την έννοια της οποίας θα πρέπει να μιλήσουν με αυτοσχεδιασμό, ευφυολογήματα και φαντασία επί τρία λεπτά, με συνεχή ροή του λόγου.


Διαβάστε περισσότερα...

Ένα σχολείο με βέργα, ποδιά και κοντυλοφόρο



Μάθημα αναμνήσεων δίνουν δύο δασκάλες στα Βριλήσσια.

Ξεκίνησαν γράφοντας ένα βιβλίο γεμάτο σχολικές εικόνες, θύμησες και ξεχασμένα αντικείμενα... Το μεράκι ωστόσο, της Γιολάντας Τσορώνη - Γεωργιάδη και της Αντας Ευαγγέλου περίσσευε... Οταν το τέλειωσαν, έκαναν το βιβλίο... μουσείο, μεταμορφώνοντας δύο αίθουσες ενός σημερινού Δημοτικού στα Βριλήσσια.

Εκεί βρήκαν όλα τη θέση τους: η έδρα διδασκαλίας, η βέργα, το κουδούνι, η μαθητική ποδιά, η σάκα, η πλάκα και το κοντύλι, τα τετράδια, η κασετίνα, η πένα, ο κοντυλοφόρος και το μελανοδοχείο, το ξύλινο πράσινο θρανίο, η σόμπα, ο μαυροπίνακας, το αριθμητήριο...

Και δίπλα τους, χάρτες, καρτέλες διδασκαλίας, φωτογραφίες από τα μαθήματα αλλά και από εκδρομές καθώς και μαρτυρίες με αναμνήσεις από τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Παντελή Πρεβελάκη, τη Ζωρζ Σαρρή, την Αλκη Ζέη...

Εδώ και δύο χρόνια τα όσα περιγράφονται στο βιβλίο των δύο εκπαιδευτικών «Το παλιό σχολείο» «αναβιώνουν» μάλιστα στο 5ο Δημοτικό Βριλησσίων μέσα από το «Μουσείο Μαθητικής Ζωής» και ταξιδεύουν τους επισκέπτες του στις σχολικές αίθουσες της μεταπολεμικής Ελλάδας. Το μεράκι δύο δασκάλων για τη δημιουργία ενός μουσείου που «δένει» το χθες με το σήμερα αποζημιώνει τους επισκέπτες του, αφού τα εκθέματα είναι μοναδικά και αποτυπώνουν ανάγλυφα τη σχολική ζωή του περασμένου αιώνα.

Στόχος
Η Γιολάντα Τσορώνη και η Αντα Ευαγγέλου, που διδάσκουν στο συγκεκριμένο σχολείο, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία του μουσείου μέσα στον σχολικό χώρο για να διδάξουν πρώτα τους δικούς τους μαθητές και μετά όσους το επισκέπτονται την ιστορία του σχολείου, καθώς και τις αξίες της κάθε εποχής.

«Για τη συγκέντρωση του υλικού επισκεφτήκαμε παλαιοπωλεία, παλιές βιβλιοθήκες και παλιά σχολεία, ενώ ζητήσαμε και από τους γονείς των μαθητών να εμπλουτίσουν τα εκθέματα με προσφορές προσωπικών τους αντικειμένων.

Τη μεγαλύτερη δυσκολία τη συναντήσαμε στην αναζήτηση των ξύλινων θρανίων τα οποία χρειαζόμασταν προκειμένου να αναπαραστήσουμε το σχολικό περιβάλλον των μεταπολεμικών ετών. Τελικά τα βρήκαμε στο Παράλιο Αστρος Κυνουρίας, μας παραχωρήθηκαν από το σχολείο της περιοχής και ''ταξίδεψαν'' ώς εδώ», λέει στο «Εθνος» η κ. Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη.

Εκτός από τη λειτουργία του μουσείου, που «αναπτύσσεται» σε δύο σχολικές αίθουσες, κάθε Τετάρτη πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία.

Οι δύο δασκάλες στο α' μέρος μέσα από μία αφήγηση, σαν παραμύθι, παρουσιάζουν στα παιδιά πώς ήταν το σχολείο, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του δασκάλου, συζητούν για τα εκθέματα, δραματοποιούν τιμωρίες και δείχνουν το φωτογραφικό υλικό που με τόσο κόπο και προσπάθεια συγκεντρώθηκε.

Στο β' μέρος του προγράμματος περιδιαβαίνουν τον χώρο με τις βιτρίνες και τα σχολικά εκθέματα, ενώ βάσει φωτογραφικού υλικού, που έχει διατεθεί από την Actionaid, παραλληλίζουν τις συνθήκες διδασκαλίας και εκμάθησης στην Ελλάδα προ 30 ετών και τις σημερινές σε Αφρική και Ασία, όπου παρατηρούνται απίστευτες ομοιότητες.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπογράφουν με τίποτα κλαδικές συμβάσεις



Πολλαπλασιάζονται οι ατομικές με «ψαλίδι» από 22% έως 30%.

Αβεβαιότητα επικρατεί στην αγορά εργασίας, καθώς από την ημέρα της εφαρμογής του νέου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις αυξάνονται οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και επικρατούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας μέσα σε ενάμιση μήνα, έχουν υπογραφεί 33.133 ατομικές συμβάσεις σε 7.825 επιχειρήσεις με μειώσεις της τάξεως του 22% που σε ορισμένες περιοχές της χώρας, έφθασαν το 28%. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, η μείωση μισθού ξεπερνά και το 50%.

Επίσης, από τις 14 Φεβρουαρίου, έχουν υπογραφεί 171 επιχειρησιακές συμβάσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες αφορούν 4.533 εργαζομένους, ενώ την περίοδο Οκτωβρίου 2011- Φεβρουαρίου 2012 είχαν υπογραφεί 65 επιχειρησιακές συμβάσεις. Η μέση μείωση μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων κυμαίνεται από 22,35%, έως και 40%.

Σε όσες περιπτώσεις έχει λήξει η κλαδική σύμβαση εργασίας, η «διορία» που έχουν εργοδότες και εργαζόμενοι για την υπογραφή νέας λήγει στις 14 Μαΐου.

Συνδικαλιστικά στελέχη υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι εργοδότες εμφανίζονται απρόθυμοι να δεχθούν την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων.

Στον κλάδο του Εμπορίου, στον οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι και ενώ η διαπραγμάτευση για την υπογραφή μιας ενιαίας εθνικής κλαδικής σύμβασης ήταν σε εξέλιξη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), προχώρησε στην καταγγελία της συλλογικής σύμβασης εργασίας του Εμπορίου, η οποία είχε υπογραφεί πριν τέσσερις μήνες και έληγε στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Ο ΣΕΛΠΕ, καλύπτει τα πολυκαταστήματα τα οποία σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνο Βασιλόπουλο, «προχωρούν ήδη στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με μικρότερες αμοιβές και μετατροπή των όρων εργασίας. Το ίδιο συμβαίνει», υποστηρίζει ο κ. Βασιλόπουλος σε όλο το Εμπόριο, ακόμη και στα μικρομάγαζα.

Παράλληλα, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, οι ξενοδόχοι, κατήγγειλαν την κλαδική σύμβαση επικαλούμενοι την αλλαγή των συνθηκών στην αγορά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας εκτιμούν πάντως, ότι αν εργαζόμενοι και εργοδότες δεν μπορέσουν να καταλήξουν στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων μέσα στα συγκεκριμένα χρονικά όρια τότε, ως τον Ιούνιο, το 80% της αγοράς εργασίας θα βρεθεί χωρίς κλαδικές συμβάσεις.

Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον νέο νόμο, σώζεται μόνο ο βασικός και τέσσερα επιδόματα, με αποτέλεσμα μείωση των σημερινών αμοιβών από 15% έως 20%.

Σε άλλη περίπτωση, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με αποδοχές που μπορούν να φθάσουν στα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή να μειωθούν έως και 40%.

Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου, τον ερχόμενο Ιούλιο, κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι είναι υποχρεωμένοι να προσδιορίσουν εκ νέου, τον ελάχιστο μισθό συμφωνώντας νέες μειώσεις.

Παράλληλα, θα πρέπει να επανεξετασθούν, τα κριτήρια χορήγησης τόσο του επιδόματος ανεργίας όσο και κοινωνικών επιδομάτων και παροχών (όπως τα στεγαστικά προγράμματα), ενώ ορισμένα επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα, θα καταργηθούν.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει ο δρόμος για δικαστικές προσφυγές των αναπήρων



Τη δυνατότητα υποβολής προσφυγών αναπήρων συμπολιτών μας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Πολιτείας με τις διεθνείς διατάξεις για τα δικαιώματά τους δίνει η κύρωση από τη Βουλή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και του συνοδευτικού Προαιρετικού Πρωτοκόλλου. ‘Με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου ικανοποιείται ένα χρόνιο και εύλογο αίτημα του αναπηρικού κινήματος για το οποίο η παράταξή μας επέμενε συστηματικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο’, τόνισε η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα.

Στο εξής η σχετική Διεθνή Σύμβαση και το συνοδευτικό Προαιρετικό Πρωτόκολλο που έχει συνυπογράψει η χώρα μας από το 2007 αποτελεί τμήμα της ελληνικής νομοθεσίας αποκτώντας υποχρεωτικό χαρακτήρα και καθιστώντας δυνατή την εφαρμογή της. Με την πράξη αυτή τα ΑμεΑ και οι φορείς τους αποκτούν ‘αγώγιμα δικαιώματα’ στα εθνικά και διεθνή δικαστήρια για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα υποβολής προσφυγών για την έλλειψη συμμόρφωσης της Πολιτείας με τις διεθνείς διατάξεις για τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Με τη σύμβαση δημιουργείται μεταξύ άλλων υποχρέωση λήψης μέτρων για την προάσπιση των δικαιωμάτων γυναικών και παιδιών με αναπηρία, για την εξάλειψη των εμποδίων της προσβασιμότητας σε κτίρια και χώρους δημόσιας συνάθροισης, καθώς και για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στο σύστημα υγείας και στην αγορά εργασίας. Τονίζεται επίσης η υποχρέωση παροχής κατάλληλων και προσιτών υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας με έμφαση στις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους με αναπηρία.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η πρόβλεψη του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου με την οποία αναγνωρίζεται η αρμοδιότητα της Επιτροπής των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ να δέχεται και να εξετάζει αναφορές ατόμων ή ομάδων ατόμων που ισχυρίζονται ότι είναι θύματα παραβίασης των διατάξεων της Σύμβασης από ένα Συμβαλλόμενο Κράτος.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η κα Τσουμάνη ζήτησε τη συμμετοχή εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος στον εθνικό συντονιστικό μηχανισμό που θα ιδρυθεί ή θα οριστεί σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους που τα στηρίζουν υπολογίζονται περίπου στο 1 εκατομμύριο.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα παράταση για ρύθμιση οφειλών



Διαβάστε την εγκύκλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Άλλη μια ευκαιρία για την τακτοποίηση των οφειλών τους δίνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που εξέδωσε δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και μετά τις 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα:

Όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 30 Απριλίου, θα έχουν έκπτωση 40% στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις.
Όσοι αιτηθούν την υπαγωγή τους μετά την 1η Μαΐου, δεν θα έχουν καμία έκπτωση στα πρόσθετα τέλη. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα να διακανονιστούν οι οφειλόμενες εισφορές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Σε ό,τι αφορά τις εισφορές τις φετινής χρονιάς, καταβάλλονται κανονικά χωρίς δυνατότητα ρύθμισης.

Στον προσωρινό διακανονισμό μπορούν να υπαχθούν και ασφαλισμένοι, που έχουν ήδη χάσει τις ρυθμίσεις του Ν. 4038/2012 ή έχουν ενταχθεί σε οποιαδήποτε ρύθμιση από την 1η έως και την 11η Απριλίου της φετινής χροινάς (οπότε και δημοσιεύθηκε ο νόμος 4075/2012).

Δεδομένου ότι η προθεσμία ένταξης στο διακανονισμό με έκπτωση 40% λήγει την 30/4/2012 και το 1ο δίμηνο του 2012 έχει καταστεί απαιτητό, θα πρέπει να επισημαίνεται η υποχρέωση καταβολής του, για την ένταξη στο διακανονισμό.

Αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.


Διαβάστε περισσότερα...

Νοσηλευτές βασάνιζαν ηλικιωμένη με Αλτσχάιμερ



Τη «δράση» τους κατέγραψε η κόρη της με κρυφή κάμερα
.
Η Jane Worroll ήταν από τις κόρες που πάντοτε έλεγαν ότι όταν ερχόταν η ώρα που θα έπρεπε να φροντίσει τη μητέρα της, θα το έκανε η ίδια και δεν θα την έβαζε ποτέ σε οίκο ευγηρίας.

«Όμως η ζωή μου τα έφερε έτσι, που δεν είχα άλλη επιλογή» λέει η ίδια. Το Μάρτιο του 2010 αναγκάστηκε να βάλει την 78χρονη μητέρα της, η οποία είχε προσβληθεί από Ατσχάιμερ σε οίκο φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας, καθώς η κατάστασή της απαιτούσε 24ωρη παρακολούθηση.

Την επισκεπτόταν όμως σχεδόν καθημερινά και μετά από περίπου ένα χρόνο νοσηλείας της, παρατήρησε ότι η μητέρα της είχε περίεργα σημάδια στο πρόσωπο και τα μπράτσα, είχε χάσει την όρεξή της, δεν κοιμόταν και έδειχνε ανήσυχη κάθε φορά που έβλεπε κάποιον από τους νοσηλευτές να μπαίνουν στο δωμάτιο.



Έτσι αποφάσισε να αγοράσει μια κρυφή κάμερα από το διαδίκτυο, την τοποθέτησε απέναντι από το κρεβάτι της μητέρας της και δε χρειάστηκε να καταγράψει περισσότερο από δύο 24ωρα!

Η Jane ανακάλυψε ότι οι μελανιές δεν ήταν «αποτέλεσμα της χορήγησης ασπιρίνης», όπως της έλεγαν, αλλά από την κακομεταχείριση που υφίστατο από τους νοσηλευτές.



Ένας εξ αυτών καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες απολύθηκαν.

Οι εικόνες από το βίντεο που τράβηξε, πρόκειται να μεταδοθούν στο BBC Panorama, στο πλαίσιο έρευνας για τους οίκους ευγηρίας της Μεγάλης Βρετανίας.



Διαβάστε περισσότερα...