Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Δανός είχε 21 γυναικεία γεννητικά όργανα στη κατάψυξη!


Η φρικαλέα υπόθεση που αναβιώνει σε δικαστήριο.

Οι δικαστές και όσοι παρίστανται στη δίκη του Δανού Peter Frederiksen, παρακολουθούν μάλλον σοκαρισμένοι την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση. Τι αφορά; Ο 58χρονος άντρας, που ζει στη Νότια Αφρική, συνελήφθη όταν οι αρχές εντόπισαν έπειτα από έφοδο, 21 μέρη από γυναικεία γεννητικά όργανα στον καταψύκτη του!

peter01

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον Frederiksen τον περασμένο Σεπτέμβριο και όπως έγινε γνωστό, στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν, εκτός από τα παραπάνω, χειρουργικά εργαλεία και διάφορα ήδη αναισθητικών ουσιών. Θύμα του αρρωστημένου άντρα έπεσε και η 28χρονη σύζυγός του, Anna Matseliso Molise η οποία όπως είπε στις αρχές, ο 58χρονος τη νάρκωσε και αφαίρεσε μέρη από το σώμα της… Ήταν η ίδια μάλιστα που τον κατέδωσε και στις διωκτικές αρχές. Η νεαρή γυναίκα, δεν κατάφερε να καταθέσει στο δικαστήριο, καθώς δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της, τον περασμένο μήνα, γράφουν τοπικά μέσα.

Οι αρχές πιστεύουν ότι τα περισσότερα θύματα του παρανοϊκού άντρα, ήταν από το Lesotho, της Ν. Αφρικής ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν οι γυναίκες ήταν ήδη νεκρές ή εν ζωή κατά τη διάρκεια των ανατριχιαστικών επεμβάσεων.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Brig Hangwani Mulaudzi, ανέφερε ότι ο 58χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος με όπλα, κρατούσε αρχείο με κάθε όργανο που αφαιρούσε, από το πρώτο κιόλας θύμα του, το 2010.

 


 

Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση για το ασφαλιστικό έδωσε ο Μοσκοβισί - Στους δρόμους βγήκαν οι συνταξιούχοι


Πάνε για τέλη Νοεμβρίου οι αποφάσεις.

«Είμαστε κοντά στο στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αλλά υπάρχει ένα περιθώριο για παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος έπειτα από τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον σκοπό της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Είμαι εδώ για συναντήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εργασίας, γιατί στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας». Επίσης, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό σημείωσε: «Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

Ως προς το συνταξιοδοτικό, είπε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει βιώσιμο, οι οποίες θα προσδιοριστούν τον Νοέμβριο και διευκρίνισε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα.

--------------

Δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχθούν νέες περικοπές στις συντάξεις.

Με συνθήματα κατά των περικοπών των συντάξεων και ενόψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος συνταξιούχοι από όλα τα σωματεία. Οι συνταξιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θα δεχθούν νέες περικοπές ή νέα επώδυνα μέτρα.

«Αυτό που γίνεται είναι μία εγκληματική πράξη εκ μέρους της κυβέρνησης, τη στιγμή που μειώνονται οι συντάξεις μέρα με τη μέρα. Νομίζουμε ότι αυτά τα χρόνια που δουλέψαμε και προσφέραμε ήταν πολλά και δεν έπρεπε να γίνουν αυτές οι περικοπές και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να βάλουν χέρι στα επικουρικά μας ταμεία. Γιατί τα επικουρικά τα πληρώναμε για χρόνια οι εργαζόμενοι και ο εργοδότης. Γι' αυτό δεν υπάρχει και κανένας λόγος να συμψηφιστεί η κύρια με την επικουρική σύνταξη», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γγ του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ, Γιώργος Αρνής.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο απελπιστικό. Τελείωσαν τα πάντα, δεν μπορούμε να ζήσουμε. Η σύνταξή μου ήταν 2.100 ευρώ και έχει φτάσει τα 1.100. Η επικουρική μου ήταν 340 και έχει πάει στα 151» ανέφερε ένας άλλος συνταξιούχος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός εκτελεί τη σύζυγό του με 11 σφαίρες


Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Είναι η τρομακτική στιγμή που ένας αστυνομικός, καταδιώκει τη γυναίκα που πριν αρχίσει να την πυροβολεί, σε ένα βίντεο που κατέγραψε κλειστό κύκλωμα ασφάλειας. Ο 46χρονος άντρας, επιτίθεται στη σύζυγό του, την 36χρονη Veridiana Rodrigues Carneiro, σε δρόμο της Uberlandia, στην νότια Βραζιλία.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μίντια, το ζευγάρι καυγάδιζε πριν ο οργισμένος άντρας πυροβολήσει 11 φορές και τελικά τραυματίσει θανάσιμα την άτυχη γυναίκα. Τα καρέ από τη σοκαριστική δολοφονία, δείχνει την 36χρονη να προσπαθεί να διαφύγει ενώ όταν ο σύζυγός της την προλαβαίνει, κρατά στο χέρι του ένα περίστροφο με το οποίο την πυροβολεί στην πλάτη. Αφού άδειασε στο σώμα της το όπλο του, εκείνος φεύγει και ταμπουρώνεται στο σπίτι του.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν το σπίτι του, κατάφεραν και τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη ψυχιατρική μονάδα στο Clinical Hospital του πανεπιστημίου της Uberlandia, όπου και πρόσφατα νοσηλευόταν κάτω από αστυνομική παρακολούθηση.


Το θύμα








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

De Standaard: Σχέδια ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου


Αναφορές και στις παλαιότερες αντιρρήσεις του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού.

Στα σχέδια νέων αρχιτεκτόνων, μηχανικών και αρχαιολόγων από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία και την Ισπανία να προχωρήσουν στην εκ νέου κατασκευή του περίφημου Κολοσσού της Ρόδου που συγκαταλέγεται στα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αναφέρεται δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «De Standaard».

kolos

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Νέα σχέδια για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου», σημειώνεται πως οι εμπνευστές του σχεδίου μιλούν για την ανέγερση στο λιμάνι της Ρόδου ενός γιγαντιαίου κτιρίου-μουσείου που θα έχει την μορφή του περίφημου αγάλματος, συνολικού ύψους 150 μέτρων και κόστους 240 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως και κατά το παρελθόν είχαν γίνει παρόμοιες προσπάθειες οι οποίες όμως έπεσαν στο κενό εξαιτίας των αντιρρήσεων του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο, στηριζόμενο στην ομόφωνη εκτίμηση αρχιτεκτόνων και αρχαιολόγων, είχε χαρακτηρίσει το όλο εγχείρημα «κιτς».

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρεται στον Κολοσσό της Ρόδου της αρχαιότητας και το άδοξο τέλος του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΔΕΗ ξεκινάει διακοπές ρεύματος


Η ΔΕΗ ξεκινάει σάρωμα για να εντοπίσει αυτούς που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς. Οι έλεγχοι θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους έχοντες που διαμένουν σε πολυτελείς κατοικίες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΤΕπ, τόνισε ότι δεν επιβεβαιώνεται το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που αναφέρουν πληροφορίες και υπογράμμισε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ, προσπαθώντας να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα του προβλήματος.

Τόνισε δε ότι 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι από εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της επιχείρησης θα ξεκινήσει διακοπές σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές και υψηλές καταναλώσεις

Έλεγχοι και για τους «μαϊμού» αγρότες

Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ κάνει νοικοκύρεμα και στα αγροτικά τιμολόγια, σκανάροντας τους δικαιούχους, με σκοπό να εντοπίσει τους “μαϊμού” αγρότες που απολαμβάνουν κατά 30% φθηνότερο ρεύμα, ηλεκτροδοτώντας τις μεζονέτες τους ως… θερμοκήπια.

Μάλιστα όσοι δεν στείλουν βεβαιώσεις η ΔΕΗ θα παύσει να τους χορηγεί το κατά 30% φθηνότερο ρεύμα, επαναφέροντάς τους στο κανονικό τιμολόγιο. Σύμφωνα με την επιχείρηση από τους ιδιοκτήτες 190.000 παροχών, οι κάτοχοι 30.000 μετρητών δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της εταιρίας.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Φοντάνα ντι Τρέβι λάμπει ξανά – Πόσο κόστισε η ανακαίνιση


Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Ρώμης, η Φοντάνα ντι Τρέβι τέθηκε ξανά στη διάθεση του κοινού έπειτα από τα έργα ανακατασκευής που διήρκησαν 17 μήνες και στοίχισαν 2,2 εκατομμύρια ευρώ.





Η ανακαίνιση του μνημείου χρηματοδοτήθηκε από τον οίκο μόδας Fendi.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη για την πρόσληψη 121 ατόμων σε Δήμους και Ταμείο Παρακαταθηκών


Εκδόθηκε η 1Δ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, 100 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και 21 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης(Τ.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α/26-03-2014), τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 01-01-2009 και μετά καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση - αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ').

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 7 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα και λήγει την 21η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ

Αίτηση για την Προκήρυξη 1Δ/2015

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510

αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 28ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρας Δευτέρας.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα αιματηρή επίθεση σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ


Πέντε φοιτητές μαχαιρώθηκαν - Νεκρός ένας ύποπτος από αστυνομικά πυρά.

Νέα επίθεση σημειώθηκε σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, με 5 φοιτητές να έχουν μαχαιρωθεί.

ktirio

Νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών έπεσε ο ύποπτος για την επίθεση εναντίον φοιτητών του πανεπιστημίου Merced στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Δύο από τα θύματα διακομίστηκαν με εναέρια μέσα σε νοσοκομείο, ενώ τα άλλα 3 περιθάλπονται επιτόπου στο πανεπιστήμιο.

«Η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος σκοτώθηκε από πυρά. Πέντε φοιτητές δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες καθώς φέρουν τραύματα από ένα αιχμηρό όπλο», ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο μέσω του Twitter.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του υπόπτου που υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, που επικαλείται το πανεπιστήμιο στον ιστότοπό του. Πρόκειται για έναν φοιτητή ηλικίας περίπου 20 ετών, όπως έγραψε η εφημερίδα The Sacramento Bee.

«Όλα τα θύματα έχουν τις αισθήσεις τους», δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, οι άλλοι τρεις έλαβαν τις πρώτες βοήθειες εντός του πανεπιστημίου διευκρίνισε η διεύθυνση, που γνωστοποίησε το περιστατικό στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά τις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Το πανεπιστήμιο ανέστειλε τη λειτουργία του για σήμερα και όλα τα μαθήματα ακυρώθηκαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πλούσιος άντρας του αρχαίου τάφου της Πύλου


Ενημέρωση του υπουργού Πολιτισμού από τους ανασκαφείς για τα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα.

Μια χρυσή αλυσίδα με ασύμμετρες αποστάσεις μεταξύ των τριών χαντρών της, που έγιναν επίτηδες για άγνωστο λόγο, η απουσία άλλων ταφών στη γύρω περιοχή και η ύπαρξη οστράκων κάτω από τον σκελετό που θα βοηθήσουν στην ακρίβεια της χρονολόγησής του, ήταν μερικές από τις πληροφορίες που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι το ζεύγος των αμερικανών αρχαιολόγων, Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ, ως προς τα πρόσφατα ευρήματα της Πύλου.

Στην ενημέρωση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, που έγινε παρουσία δημοσιογράφων, παραβρέθηκαν επίσης η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεδάκη-Βλαζάκη, και η έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση.

«Ευχαριστούμε που ήρθατε σε μια προσπάθεια να "πρωτοτυπήσουμε" ως υπουργείο», δήλωσε ο κ. Μπαλτάς απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θέλουμε να κάνουμε ένα είδος ανοιχτής συζήτησης με τους συναδέλφους, έτσι ώστε το ελληνικό κοινό να καταλάβει κάποια βασικά πράγματα για το τι σημαίνει αρχαιολογία στην Ελλάδα, και να αποφύγουμε μια διαδικασία όπου γίνεται εκμετάλλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων για να δοξαστεί το υπουργείο, ο υπουργός, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα αορίστως».

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση «μια νέα μορφή επικοινωνίας» που μπορεί ενδεχομένως κάποτε να γίνεται πιο συστηματικά στην τηλεόραση, «με χαμηλούς τόνους, παιδαγωγικά για το ευρύ κοινό και επιστημονικά στο μέτρο του δυνατού που μπορεί να αντέξει μια δημόσια συζήτηση σαν αυτή». Σημείωσε ότι η αρχαιολογία είναι μια δύσκολη και πολύ γοητευτική επιστήμη, με τη δική της πειθαρχία και σύνθετη μεθοδολογία, η οποία πρέπει να αφήνεται να γίνεται όσο καλύτερα μπορεί χωρίς παρεμβάσεις, ενώ χαριτολογώντας είπε ότι ο τάφος «χρονολογείται 1.300 χρόνια πριν τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Ως προς τα ευρήματα, ο κ. Ντέιβις ανέφερε ότι πρόκειται για τάφο άνδρα πολεμιστή, μεταξύ 30 με 35 ετών, για τον οποίο δεν έχουμε άλλες πληροφορίες, π.χ. τα αίτια θανάτου του, καθώς χρειάζεται να μελετηθεί πρώτα το σκελετικό υλικό. «Πρέπει να ήταν πολεμιστής, μπορεί να ήταν ιερέας. Στην αρχαιότητα, ο ίδιος άνθρωπος μπορούσε να γίνει πολεμιστής, να είναι βασιλέας ή ιερέας, εξαρτάται από την εποχή και από τον ρόλο που είχε, μήνα με μήνα. Δεν μπορούμε να δώσουμε ένα μοναδικό ρόλο στον άνδρα του τάφου», επισήμανε. «Γίνεται σύγκριση με παλαιότερα ευρήματα που θα βοηθήσουν στην αποσαφήνιση αποριών του παρελθόντος. Είναι ένας πολύ πλούσιος αδιατάρακτος τάφος, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί συνήθως οι τάφοι που βρίσκονται είναι συλημένοι. Δεν υπάρχει ανακομιδή κι αυτό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ερευνηθούν τα ευρήματα επί τόπου», τόνισαν οι ανασκαφείς, καθώς και η γ.γ. του ΥΠΠΟ.

Τα ευρήματα προορίζεται να εκτεθούν σε ειδικές προθήκες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αφού πρώτα αναβαθμιστεί κτιριολογικά, οι δε σχετικές μελέτες, όπως ενημέρωσε η κ. Μηλίτση, θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Δεκεμβρίου. Την ίδια περίοδο θα παραδοθεί και το νέο σύγχρονο στέγαστρο του Ανακτόρου του Νέστορος, που αυτή τη στιγμή είναι κλειστό και το οποίο αναμένεται να ανοίξει αρχές Μαρτίου.

Ο τάφος της Πύλου, που βρέθηκε κοντά στον Ανάκτορο και χρονολογείται περίπου το 1500 πΧ, αποτελεί την πιο εντυπωσιακή περίπτωση επίδειξης προϊστορικού πλούτου σε ταφικά μνημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας που έχει έρθει στο φως τα τελευταία εξήντα πέντε χρόνια, όπως ενημέρωσε εξαρχής το υπουργείο. Τα ευρήματα του είναι εντυπωσιακά (κάποια αντίστοιχα με εκείνα που βρέθηκαν στο Βαφειό Λακωνίας και στις Μυκήνες και κάποια μοναδικά) είτε πρόκειται για χρυσά αντικείμενα, όπως τα τέσσερα σφραγιστικά δαχτυλίδια και η αλυσίδα μήκους 0,76 μ., τα άκρα της οποίας καταλήγουν σε φύλλα κισσού, είτε για χάλκινα, όπως το επίμηκες ξίφος με την ελεφαντοστέινη λαβή, που είναι επικαλυμμένη με χρυσό -σπάνια τεχνική που μιμείται την κεντητική-, για σφραγιδόλιθους, όπως οι 50 με τα περίτεχνα εγχάρακτα σχέδια μινωικής τεχνοτροπίας, είτε για πολύτιμους λίθους, όπως οι 1.000 ψήφοι.

Οι ανασκαφείς είναι από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι (Οχάιο, ΗΠΑ), το ανασκαφικό πρόγραμμα του οποίου διεξήχθη από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών κατόπιν άδειας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όλες οι εργασίες διενεργήθηκαν υπό την άμεση εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 45 αρχαιολόγοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες και φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Δείτε φωτογραφίες από τα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα στην Πύλο...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στους 18 οι νεκροί από την κατάρρευση εργοστασίου στο Πακιστάν


Περίπου 150 άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι 40 τραυματίστηκαν και περίπου 150 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια ενός εργοστασίου το οποίο κατέρρευσε σήμερα σε βιομηχανική ζώνη κοντά στη Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Τα μέλη των συνεργείων διάσωσης σκάβουν αναζητώντας επιζώντες και μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει 40 τραυματίες, δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιούνις Μπατί, ένας εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών διάσωσης.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Υπολογίζεται ότι 150 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια μετά την κατάρρευση, είπε ένα στέλεχος των σωστικών συνεργείων, ο Κασίφ Ναζίρ που βρίσκεται επιτόπου.

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας μεταφέρουν ομάδες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, σύμφωνα με ένα μήνυμα του εκπροσώπου τύπου των ενόπλων δυνάμεων.

«Μηχανικοί του στρατού μετέβησαν αμέσως για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης» επισημαίνεται στο μήνυμα.

Προς το παρόν δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα αίτια της κατάρρευσης του εργοστασίου, που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια της πόλης και κατασκευάζει σακούλες για ψώνια.

Όπως ωστόσο μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters στο εργοστάσιο πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, 289 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια βιοτεχνία ενδυμάτων στο Καράτσι. Την ίδια ημέρα σε μια φωτιά που σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο κατασκευής παπουτσιών στη Λαχώρη 25 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάκληση πλαστικού παιδικού πιάτου από τον ΕΦΕΤ


Εντοπίστηκαν παραλείψεις στις ειδικές οδηγίες που πρέπει να τηρούνται για την ασφαλή χρήση του.

Στην ανάκληση πλαστικού πιάτου από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, διενήργησε δειγματοληψία από «Πλαστικό πιάτο ρηχό, Cars, 19 cm», με αριθμό παρτίδας Lot No 11/2014 και κωδικό είδους Item No 62.00028.

πιατάκι jumbo cars

Το συγκεκριμένο προιόν κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται από την επιχείρηση ΥΙΟΙ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε. και διανέμεται-πωλείται από την επιχείρηση Jumbo Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πλαστικό πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις τις νομοθεσίας ως προς την επισήμανση, με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων. Συγκεκριμένα, δεν συμμορφώνεται με τις ειδικές οδηγίες που πρέπει να τηρούνται για την ασφαλή και ορθή χρήση του.

Στην αυτοκόλλητη ετικέτα με τις οδηγίες χρήσης:

α) Δεν αναγράφεται ειδοποίηση ότι το πιάτο φέρει στον πάτο του ένθετο ημιδιαφανές στρώμα και διακοσμητική παράσταση, τα οποία ή μέρος των οποίων, μετά από μακροχρόνια χρήση, μπορεί να αποκολληθούν και να αποσπαστούν. Στην περίπτωση αυτή, το πιάτο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον σκοπό που προορίζεται.

β) Δεν αναγράφεται ο περιορισμός της δήλωσης συμμόρφωσης ότι το πιάτο μπορεί να χρησιμοποιείται, μέχρι τη θερμοκρασία των 70οC.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ορθότητα/πληρότητα της επισήμανσης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ξεσηκωμός των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους!


Δελτίο Τύπου 04.11.2015

Αρ. Πρωτ.: 2560

Το σημερινό συλλαλητήριο, ο σημερινός ξεσηκωμός των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, θα μείνει σταθμός στο αναπηρικό κίνημα της χώρας. Ήταν το ξέσπασμα της οργής χιλιάδων αναπήρων, το ξέσπασμα της αγανάκτησης, το ξέσπασμα για τα δικαιώματα που καταπατούνται, για την κοινωνική ένταξη, για την αξιοπρεπή διαβίωση, για την κοινωνική προστασία, για την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης.

Περίπου δέκα χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους συγκεντρώθηκαν το πρωί και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, έχοντας φτάσει από κάθε γωνιά της χώρας.

Στο σημερινό συλλαλητήριο αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν αξιοπρέπεια, κοινωνική προστασία, ισότητα, δικαιοσύνη. Διατράνωσαν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην πρόνοια, στα εισοδήματα, στα επιδόματα, στις συντάξεις, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης τόνισε την ιστορικότητα της ημέρας, τα κεντρικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, ενώ χαιρέτησε τον κόσμο που ήρθε από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να παρευρεθεί στην κινητοποίηση. Τόνισε την αξία της δημιουργίας κεντρικών πολιτικών για την Αναπηρία, καθώς και τη βαθιά πεποίθηση των ατόμων με αναπηρία ότι δεν θα δεχθούν καμιά περικοπή σε συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα, ενώ ζήτησε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα άδικα μέτρα των Μνημονίων. Μίλησε ενάντια στην κρίση, ενάντια στην φτωχοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ζήτησε να χρηματοδοτηθεί η Παιδεία και η Υγεία Πρόνοια , να ενισχυθούν οι δομές των ατόμων με αναπηρία, να υποστηριχθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών με αναπηρία.

Στη Βουλή αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ., αποτελούμενη από τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον αντιπρόεδρο Θ. Κλεισιώτη, τον γ. γραμματέα Χρ. Νάστα και τον ταμία Κ. Γαργάλη, έγινε δεκτή από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, όπου του παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος http://is.gd/vZv8Fw Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 3 Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα ΑμεΑ, με κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να είναι συνάντηση ουσιαστική και όχι συμβολική. Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί εξειδικευμένο αναλυτικό υπόμνημα στον υπουργό, για κινήσεις και αιτήματα για νομοσχέδια στο προσεχές μέλλον (με θέματα ασφαλιστικά, θέματα επιδομάτων, φορολογικά, συνταξιοδοτικά, υγείας, πρόνοιας, εκπαίδευσης κλπ.), και συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεση επικοινωνία από τούδε και στο εξής μεταξύ Ε.Σ.Α.μεΑ. και υπουργού Επικρατείας, ο οποίος θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Πρωθυπουργού.

Ο αγώνας δεν σταματά σήμερα. Το συλλαλητήριο της 4ης Νοέμβρη δείχνει τον δρόμο για τους αγώνες που έρχονται, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς!

Βίντεο από τη σημερινή κινητοποίηση https://www.youtube.com/watch?v=MzNZZWBhIS4

Φωτογραφίες στη σελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο facebook https://www.facebook.com/ESAmeAgr
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS WORD 2013 (135.58 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αυστηρή πολιτική του Instagram και ο κίνδυνος απώλειας του υλικού που έχουμε αναρτήσει


Χρήστες κατήγγειλαν μαζικές διαγραφές λογαριασμών.

Αντιμέτωποι με την αυστηρή πολιτική για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων του Instagram ήρθαν πολλοί χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Αιτία γι’ αυτό ήταν μια συναυλία της τραγουδίστριας Janet Jackson, μετά την οποία πλήθος θαυμαστών της που έχουν λογαριασμό στο Instagram, ανέβασαν φωτογραφίες και βίντεο από το σόου.

Ωστόσο, την επόμενη κιόλας ημέρα, οι χρήστες αυτοί είδαν το επίμαχο υλικό να κατεβαίνει και ακόμη -σε μερικές περιπτώσεις- να διαγράφεται και ολόκληρος ο λογαριασμός, μαζί φυσικά με όλο το περιεχόμενο που είχαν ανεβάσει.

Η αιτία που το κοινωνικό δίκτυο επικαλέστηκε ήταν τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής, αλλά και της συναυλίας της Janet Jackson.



Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν «φωτιά», καθώς δεκάδες χρήστες του Instagram διαμαρτύρονταν για την απώλεια όλων των φωτογραφιών και βίντεο που είχαν ανεβάσει, εξαιτίας της αυστηρής πολιτικής της Jackson και του Instagram. Η ίδια η τραγουδίστρια, μετά το σάλο που ανέκυψε, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook.

«Η ομάδα μου έχει πάθος για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας που δημιουργούμε για το τουρ και πιθανά μελλοντικά πρότζεκτς. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή τους, ενεργώντας εκ μέρους μου, να διαγραφούν λογαριασμοί σε κοινωνικά δίκτυα», έγραψε μεταξύ άλλων η Jackson.

Το θέμα ανέδειξε και ο χρήστης του Instagram, Hugo Baeta, ο οποίος είδε το λογαριασμό του να διαγράφεται οριστικά, αφού πρώτα είχαν κατέβει τα βίντεο από τη συναυλία που πόσταρε. Ωστόσο, ο Baeta εκτός από τα επίμαχα βίντεο, έχασε πάνω από 900 φωτογραφίες που είχε ανεβάσει κατά τη διάρκεια των 3 ετών χρήση του δικτύου. «Είναι ντροπή που όλα τα σχόλια και οι αντιδράσεις σε αυτές (σ.σ. τις φωτογραφίες) χάθηκαν τώρα», έγραψε ο Baeta στο blog που διατηρεί.

«Ο λογαριασμός σας διαγράφηκε λόγω παραβίασης των κανόνων. Δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτόν το λογαριασμό και κανένας δεν μπορεί να τον δει. Δεν μπορούμε να ανακτήσουμε κανέναν λογαριασμό, ο οποίος διαγράφηκε για τέτοιου είδους παραβίαση», αναφέρει η ανακοίνωση που διάβασε από το Instagram.

Ο ίδιος, που εργάζεται σαν σχεδιαστής ιστοσελίδων, εξηγεί στην ανάρτησή του ότι περαστικά σαν κι αυτό, τον κάνουν να εκτιμά όλο και περισσότερο τη συνεισφορά σε πλατφόρμες ανοιχτού λογισμικού που ενισχύουν την ελευθερία του λόγου και συνεισφέρουν στον εκδημοκρατισμό της δημοσίευσης. Ο Baeta καλεί τους χρήστες να χρησιμοποιούν blogs, όπως στο WordPress, καθώς το περιεχόμενο που αναρτούν θα είναι για πάντα δικό τους. «Συνήθιζα να διατηρώ photoblog (blog φωτογραφιών) πριν αρχίσω να χρησιμοποιών το Instagram. Σταμάτησα να το ανανεώνω όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το Instagram. Ίσως είναι ώρα να επιστρέψω σε αυτό», γράφει χαρακτηριστικά.

Για την ιστορία, ας σημειωθεί ότι τελικά το Instagram επανέφερε το λογαριασμό του Baeta, κάτι που ο ίδιος απέδωσε σε έξωθεν παρεμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο για έναν απλό χρήστη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για το λιθοβολισμό νεαρής από τους Ταλιμπάν


Διατάχθηκε από τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι.

Τη διεξαγωγή έρευνας για τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μιας νεαρής γυναίκας που κατηγορούνταν για μοιχεία διέταξε σήμερα ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι.

Ο λιθοβολισμός της Ροξαχάνα από τους Ταλιμπάν και τους πολέμαρχους της απομονωμένης, ορεινής επαρχίας Γορ είναι μια πράξη «εκτός νόμου, αντιισλαμική και εγκληματική», υπογράμμισε ο πρόεδρος ο οποίος έχει αναγάγει σε προτεραιότητά του τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

Μια ομάδα που αποτελείται από υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και μέλη της Αφγανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέλαβε «να διεξαγάγει εξονυχιστική έρευνα» για την υπόθεση αυτή, πρόσθεσε ο Γάνι.

Η γυναίκα εκτελέστηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα, όμως την Τρίτη κυκλοφόρησε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια ένα βίντεο που προκάλεσε αποτροπιασμό σε όλη τη χώρα. Στις σκηνές αυτές, μια νεαρή γυναίκα στέκει όρθια μέσα σε μια τρύπα στο χώμα και μόνο το κεφάλι της ξεχωρίζει. Ένας μαυροντυμένος άνδρας παίρνει μια πέτρα και την εκτοξεύει εναντίον της και άλλοι τρεις τον μιμούνται. Ο ένας από τους άνδρες την καλεί να προσευχηθεί και η νεαρή ακούγεται να λέει «Δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ».

Σύμφωνα με την Σίμα Τζογιέντα, την κυβερνήτρια της επαρχίας Γορ, το θύμα» λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από Ταλιμπάν, θρησκευτικούς αξιωματούχους και ανεύθυνους πολέμαρχους» της περιοχής. Η Ροξαχάνα ήταν «μεταξύ 19-21 ετών και την είχαν παντρέψει με έναν άνδρα παρά τη θέλησή της». Η κοπέλα το έσκασε με έναν συνομήλικό της, αλλά την εντόπισαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδίκη για το «bullying» από φοιτητές σε αξιολογητές


Τι αναφέρουν ΕΚΠΑ και υπουργείο Παιδείας για τα γεγονότα σε Νομική και Σχολή Θετικών Επιστημών.
Την καταδίκη των όσων εξελίχθηκαν χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητών για την παρουσία των αξιολογητών στη σχολή της Νομικής και τη σχολή Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζουν οι πρυτανικές Αρχές του πανεπιστημίου, καθώς και το υπουργείο Παιδείας.

«Είναι αυτονόητο ότι οι Πρυτανικές Αρχές και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα καταδικάζουν και έχουν καταδικάσει επανειλημμένα περιστατικά εκφοβισμού (bullying), φαινόμενα βίας και όχλου στους χώρους του Πανεπιστημίου και εκτός αυτού, από όπου και να προέρχονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ, ενώ προστίθεται ότι «μεμονωμένα περιστατικά "οχλαγωγίας" και εντέλει αντιδημοκρατικού "θορύβου" δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ ακαδημαϊκή πρακτική».

«Στην περίοδο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταφέρνει να παραμένει τουλάχιστον στο 5% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως, και συνεχίζει σταθερά το έργο του, χάρη στη μεγάλη προσφορά όλης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, κάτω από αντίξοες συνθήκες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του υπουργείου, αναφέρεται ότι η καταδίκη τέτοιων ενεργειών, που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου είναι δεδομένη.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», πέντε εξωτερικοί αξιολογητές του ΕΚΠΑ, Έλληνες καθηγητές ξένων πανεπιστημίων, έγιναν δεκτοί με απειλές, χθες, στη Νομική Σχολή από μερίδα φοιτητών. Ειδικότερα, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αξιολογητές αποχώρησαν από τη Νομική, αφού συζήτησαν για περίπου μία ώρα με τους φοιτητές προσπαθώντας να κατανοήσουν τη στάση τους, ενώ στη Σχολή Θετικών Επιστημών απειλήθηκαν και αποχώρησαν. Τέλος, δεν παρουσιάστηκαν στη Φιλοσοφική Σχολή, όπως ήταν προγραμματισμένο, υπό το φόβο επανάληψης των περιστατικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δώδεκα προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους


Αντωνοπούλου: Θα υλοποιηθούν τους επόμενους έξι μήνες.

Προγράμματα για απασχόλησης που θα αφορούν 104.000 ανέργους και θα υλοποιηθούν τους επόμενους 6 μήνες, εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην παροχή εγγυημένης απασχόλησης, μέσω ενίσχυσης των επιχειρήσεων με την προϋπόθεση ότι ένα ποσοστό των ανέργων θα συνεχίσει να εργάζεται και μετά τη λήξη του προγράμματος. Οι πόροι του προγράμματος προέρχονται από το 1,4 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ για τους ανθρώπινους πόρους για το διάστημα 2014-2020.

Αναλυτικά τα 12 προγράμματα είναι τα εξής:

1. Πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας 12μηνης διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους κυρίως άνω των 50 ετών το οποίο θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2015

2. Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων 18-24 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητας τους, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2016.

3. Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων 25-29 ετών με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητας τους, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2016.

4. Πρόγραμμα «Δράσεις Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» για 8.000 νέους ανέργους έως 24 ετών, για την προώθηση τους εναλλακτικά σε προγράμματα κατάρτισης με εγγυημένη 12μηνη απασχόληση. Αυτό το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2016.

5. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 10.000 νέους ανέργους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στο χώρο εργασίας και στη συνέχεια ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών. Η έναρξη αυτού του προγράμματος θα γίνει το Φεβρουάριο του 2016.

6. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 3.000 νέους ανέργους 25-29 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στο χώρο εργασίας και στη συνέχεια ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών. Η έναρξη και αυτού του προγράμματος θα γίνει το Φεβρουάριο του 2016.

7. Πρόγραμμα συμβουλευτικής επαγγελματικής Κατάρτισης, πιστοποίησης προσόντων και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε συνεργασία με κλαδικούς φορείς για 15.000 ανέργους. Έναρξη προγράμματος το Μάρτιο του 2016.

8. Πρόγραμμα προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.000 ανέργους για τη δημιουργία start-ups από νέους 18-29 ετών. Έναρξη προγράμματος το Μάρτιο του 2016.

9. Πρόγραμμα προώθησης της επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών για τη δημιουργία start-ups. Και αυτό το πρόγραμμα θα ξεκινήσει Μάρτιο του 2016.

10. Πρόγραμμα απασχόλησης για ΑΜΕΑ σε κοινωνικές συναιτεριστικές επιχειρήσεις. Έναρξη προγράμματος το Μάρτιο του 2016.

11. Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση» για την ηλικία 29-64 ετών, πρόγραμμα που απευθύνεται σε 26.000 ανέργους.

12. Πρόγραμμα για την επιδότηση μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρως ασφαλισμένης εργασίας σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Εκτός από τα προγράμματα άμεσης υλοποίησης είναι προγραμματισμένη η δημιουργία 150.000 προσωρινών θέσεων εργασίας από το Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου διάρκειας 8-12 μηνών.

Η κ. Αντωνοπούλου αναφερόμενη στους στόχους του υπουργείου για την Κοινωνική Οικονομία ανέφερε ότι μπορεί να λάβει κεντρική θέση στους αναπτυξιακούς πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης αλλά παράλληλα να αποτελέσει ένα εναλλακτικό μοντέλο οργάνωσης της παραγωγής και της εργασίας. Έτσι βασικός στόχος είναι η διεύρυνση του χώρου που καταλαμβάνει ώστε να πλησιάζει τα ευρωπαϊκά επίπεδα ως μερίδιο στο ΑΕΠ (1%-10%).Για το σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί διυπουργική επιτροπή για την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για την Κοινωνική Οικονομία. Οι τροποποιήσεις του ν.4019/2011 θα αναρτηθούν στη «Διαύγεια» στα τέλη της επόμενης εβδομάδας προς ενημέρωση και ανοιχτή διαβούλευση.

Σε τροποποιήσεις θα προχωρήσει το υπουργείο και στο θέμα της Κοινωφελούς Εργασίας καθώς προωθείται αλλαγή του ν.4152/2013 και της ΚΥΑ που αφορούν τα Προγράμματα στα οποία μετέχουν 52.000 άτομα προκειμένου να αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα. Επίσης θα αλλάξει ο τρόπος μοριοδότησης σε αυτά τα προγράμματα προκειμένου να συμμετέχουν περισσότερες ηλικιακές ομάδες όπως οι άνεργοι με ενήλικα παιδιά, άνεργοι χωρίς παιδιά και άνεργοι άνω των 45 ετών.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 η κυβέρνηση διεκδικεί επιπλέον κοινοτικούς πόρους ύψους 1,2-2 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευόπουλος: Το σύμφωνο συμβίωσης θα προχωρήσει


Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο εντός της εβδομάδας.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας σήμερα στον Βήμα 99,5.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θα αλλάξει η ρύθμιση για τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας, καθώς και ο νόμος για τα αδικήματα περί Τύπου και τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις που προβλέπει, όπως ανέφερε ο υπουργός. Επίσης, θα διευκολύνονται οι εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων, με το ειδικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

«Είμαστε πρωταθλητές στα ισόβια» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι η φυλακή υπάρχει για να σωφρονίζει και όχι για να τιμωρεί, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης και το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι διατάξεις, ο κ. Παρασκευόπουλος παρατήρησε: «Το σύμφωνο συμβίωσης θα προχωρήσει. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα, θα αναρτηθεί στην ανοιχτή διαβούλευση, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να εκφράσουν την άποψή τους. Εκτός από τη νέα μορφή του συμφώνου συμβίωσης, θα έχουμε τρία κεφάλαια στο νέο νομοθέτημα. Το ένα είναι αυτό που μνημονεύσαμε. Το δεύτερο θα αφορά στην ελευθερία του Τύπου. Προβλέπεται η κατάργηση του ελάχιστου ορίου των αποζημιώσεων εάν υπάρξει ένα βλαπτικό δημοσίευμα για την τιμή και την υπόληψη κάποιων και από την άλλη πλευρά εισάγεται μια διαδικασία διόρθωσης των βλαπτικών ή ψευδών δημοσιευμάτων. Αυτό, αφενός θα βοηθήσει να ανακόπτεται η αναπαραγωγή της λάσπης, εάν αυτό το φαινόμενο εμφανιστεί, και αφετέρου θα φιλτράρει λίγο τις υποθέσεις εν όψει της Δικαιοσύνης, ώστε εάν υπάρξει μια τακτοποίηση που είναι πλήρης, να μην πηγαίνουν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, εκτός εάν απέμεινε μια αποδείξιμη και απτή υλική βλάβη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η αποζημίωση πρέπει να ορίζεται από το δικαστήριο με κάποια επιμετρητικά κριτήρια και αυτά θα ορίζονται (στο νομοσχέδιο). Εισαγωγή ανώτατου ορίου δεν έχει αποφασιστεί προς το παρόν, αλλά εισάγονται κριτήρια, τα οποία είναι πιο ανοικτά και έμμεσα οδηγούν σ’ αυτόν τον περιορισμό και ο περιορισμός των υπερβολών θα ευνοηθεί από την κατάργηση του κατώτατου ορίου, διότι θα μπορεί και το δικαστήριο πλέον να επιδικάζει ένα ελάχιστο, πολύ μικρό ποσό, όταν η προσβολή είναι μικρής σημασίας και πολύ απλή. Θα το διασφαλίσουμε αυτό. Επίσης, η ανάρτηση για δημόσια διαβούλευση είναι μια ειλικρινής και ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή ιδεών και προτάσεων από τον κόσμο και άλλους ειδικούς. Τις ιδέες αυτές θα τις βάλουμε σε μια καλύτερη κατεύθυνση, θα τις μελετήσουμε προσεκτικά και πάρα πολύ γρήγορα.

Σχετικά με την παρακολούθηση κρατουμένων με το ειδικό βραχιολάκι, διευκρίνισε πως «ο θεσμός δεν έχει εφαρμοστεί στο βαθμό που θα θέλαμε. Ποσοτικά το λέω αυτό και οι λόγοι είναι πολλοί. Έχουμε τώρα στον ίδιο αυτό νόμο (σ.σ.: για το σύμφωνο συμβίωσης) μια διάταξη που προσπαθεί να βοηθήσει την εφαρμογή αυτής της ρύθμισης. Η εκπαιδευτική άδεια είναι ασπίδα κατά της δευτερογενούς εγκληματικότητας και πρέπει να φροντίσουμε για τη διεξαγωγή της. Θα φροντίσουμε για την εφαρμογή της να είναι οι διατάξεις ευκολότερες, ώστε να μπορούν περισσότεροι να αξιοποιήσουν το θεσμό. Ήταν ακριβό αυτό και οι τυπικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή ήταν επάλληλες, διότι σε πολλές περιπτώσεις ήταν λιγότερο ουσιαστικές και προσπαθούμε να κάνουμε πιο πρακτική την εφαρμογή. Ελπίζουμε ότι και η Πολιτεία, με τους ίδιους τους μηχανισμούς της, θα καταλάβει ότι η εκπαίδευση είναι η καλύτερη ασπίδα κατά του εγκλήματος απ’ ό,τι η έκτιση της ποινής για ένα ή δύο μήνες περισσότερους».

Μιλώντας για τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας, επισήμανε ότι «προσθέτουμε ακόμη μία ρύθμιση που τιμωρεί τη βία όταν ασκείται φανερά από τις περιστάσεις, αποδεδειγμένα, με την επιλογή του θύματος να γίνεται με βάση το χρώμα, τη φυλή ή το σεξουαλικό προσανατολισμό κτλ. και επίσης σκεπτόμαστε μια ελαφριά ποινή για περιπτώσεις δημόσιας αναγγελίας, προσφοράς τροφής ή αίματος μόνο σε ομόφυλους κτλ. Αυτό στην Ελλάδα έχει ξανασυμβεί, ναι… Στο πεδίο του λόγου, οι διατάξεις θα είναι οι ίδιες και δεν τις θίγουμε καθόλου. Δεν είναι ο αντιρατσιστικός νόμος, αλλά ο Ποινικός Κώδικας και οι διατάξεις ρατσιστικής ρητορείας και λόγου. Παραμένουν ως έχουν και κάπως επιβαρύνεται η πρακτική ρατσιστική συμπεριφορά, η οποία νομίζω ότι είναι και κάπως πιο επώδυνη, κατά βάση, από τη ρητορεία».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κατάσταση στις φυλακές: «Ένας από τους πρακτικούς τρόπους για να τη βελτιώσουμε είναι να βελτιώσουμε τον αριθμητικό συσχετισμό μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των καταστημάτων σε σχέση με τους κρατουμένους, καθώς επίσης να προσέξουμε να υπάρξουν απασχολήσεις, διότι αργία μήτηρ πάσης κακίας και πολλές φορές δημιουργεί συνθήκες εκρηκτικότητας η διαρκής αργία. Επίσης, να εντείνουμε τη φύλαξη, ώστε να μην υπάρχουν τα φαινόμενα της παράνομης και κολάσιμης εισαγωγής ναρκωτικών μέσα στη φυλακή. Δεν μπορώ να σας πω ότι είναι και ιδιαιτέρως στεγανές οι φυλακές ούτε ήταν ποτέ και δεν είναι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Εμείς, κάνουμε αυτήν την προσπάθεια να τις στεγανοποιήσουμε και σε ορισμένες φυλακές της χώρας θα έλεγα ότι έχουμε επιτυχία ακόμη και 100% και θα προσπαθήσουμε και στις υπόλοιπες να εξελίξουμε το φαινόμενο».

Τέλος, μιλώντας για τη θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών, επισήμανε πως αυτό θα λυθεί με βάση το νέο νόμο, ο οποίος προβλέπει την εκλογή νέων μελών στη θέση όσων έχουν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ έχει λήξει η θητεία τους. Δεν υπάρχει πρόβλημα αντίθετα με όσους δεν έχει λήξει η θητεία τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απετράπη αυτοκτονία αλλοδαπού στο διαδίκτυο


Το άτομο εντοπίστηκε σε πόλη της Αιγύπτου.

Άλλη μια αυτοκτονία μέσω διαδικτύου απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της διαδικασίας Cyber Alert.

Το Επιχειρησιακό Κέντρο ενημερώθηκε χθες το βράδυ μέσω email ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου από την Αίγυπτο εκδήλωσε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε σε φιλικό του πρόσωπο την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Αμέσως ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του ατόμου και η πόλη της διαμονής του στην Αίγυπτο.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστά τα Τέμπη στις 11-12 Νοεμβρίου


Η διακοπή κυκλοφορίας θα γίνεται από τις 7:00-20:00.

Κλειστή θα παραμείνει στις 11 και 12 Νοεμβρίου η εθνική οδός, στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών, λόγω των προβλεπόμενων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.

Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για τις δύο ημέρες θα διαρκεί από τις 7:00 έως τις 20:00, οπότε η κοιλάδα θα δίνεται στην κυκλοφορία. Οι εναλλακτικές διαδρομές κυκλοφορίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα δυο αδέλφια που υπερασπίζονται τη σεξουαλική τους σχέση


Γιατί σκοπεύουν μέχρι και να παντρευτούν.

Η αγάπη δεν γνωρίζει ηλικίες, φύλο κλπ, αλλά στην περίπτωση των Melissa και Brian -τα ονόματά τους έχουν αλλάξει για ευνόητους λόγους-, όχι μόνο η αγάπη μεταξύ τους είναι σοκαριστική αλλά και αδιανόητη. Κι αυτό γιατί τους ενώνει ο αδελφικός δεσμός.

Μιλώντας στο νεοϋορκέζικο πόρταλ goodhousekeeping.com, το ζευγάρι εξήγησε ότι μετά τη γνωριμία τους, στις αρχές της τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους, ένιωσαν μια αμοιβαία σεξουαλική έλξη που με το πέρασμα των ετών εξελίχθηκε σε ερωτική σχέση. Η Melissa, θεωρούσε πάντα πως ήταν μοναχοπαίδι, μέχρι που επικοινώνησε με έναν άντρα ο οποίος την ενημέρωσε ότι ο άντρας που πίστευε ότι ήταν ο βιολογικός της πατέρας –αυτοκτόνησε όταν εκείνη ήταν 10 ετών-, ήταν στην πραγματικότητα ο πατριός της που είχε πεθάνει πρόσφατα.

Ο άγνωστος άντρας που την ενημέρωσε για κάτι τόσο δραματικό, της είπε ότι ο βιολογικός της πατέρας είχε και άλλα παιδιά που εκείνη δε γνώριζε το παραμικρό. Ένα από τα ετεροθαλή αδέλφια της, ήταν και ο Brian ο οποίος επικοινώνησε και εκείνος μαζί της μέσω Facebook, γράφοντάς της δειλά ότι ήταν ο αδελφός της.

Από εκείνη τη στιγμή, άρχισαν να επικοινωνούν τακτικά μέσω μηνυμάτων αλλά και τηλεφωνικά, όταν τελικά αποφάσισαν να συναντηθούν και από κοντά.

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, σίγουρα η πιο τρελή εμπειρία που είχα ποτέ», εξηγεί η Melissa. «Η σεξουαλική ένταση ήταν σαν να απογειώνεσαι από τη Γη. Το σώμα αυτόματα ποθεί το άλλο άτομο», συμπληρώνει. Ο Brian αισθάνθηκε και εκείνος το ίδιο, λέγοντας «όλα τα κύτταρά σου σου έλεγαν ότι αυτός είναι ο άνθρωπος για εσένα, το άλλο μισό». Ούτε η Melissa ή ο Brian, που είναι παντρεμένοι με παιδιά-, είπαν το παραμικρό στις οικογένειές τους για τη σεξουαλική τους σχέση, αν και ο άντρας έχει χωρίσει από τη γυναίκα του και επιθυμεί να παντρευτεί την Melissa.

«Προφανώς, είναι παράνομο, αλλά μπορούμε να το αποκρύψουμε (τα επώνυμά μας στα πιστοποιητικά γέννησης είναι διαφορετικά)», αναφέρει η Melissa. Τη στιγμή πάντως που η σχέση τους είναι ανορθόδοξη, το ζευγάρι υπερασπίζεται τη σχέση του λέγοντας ότι νιώθουν την γενετική σεξουαλική έλξη (GSA), ένας όρος που ορίστηκε για να περιγράψει τη σεξουαλική έλξη μεταξύ των στενών συγγενών, όπως το ο αδελφός και η αδελφή, ποιοι συναντιούνται αρχικά ως ενήλικοι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε δασκάλα για το δημοτικό Κανδήλας στη Ρόδο


Οι γονείς λένε ότι δεν θα σταματήσει η κατάληψη μέχρι να φτάσει στο σχολείο η εκπαιδευτικός.

Την τοποθέτηση δασκάλας στο δημοτικό σχολείο Κανδήλας ανακοίνωσε, πριν από λίγο, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Φώτης Γκέσουρας, στους γονείς του σχολείου και τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του σχολείου, Γιώργος Στριφτόμπολας, ενημέρωσε ότι δεν θα σταματήσει η κατάληψη εάν δεν φτάσει στο σχολείο η δασκάλα, παρά τη διαβεβαίωση του κ. Γκέσουρα ότι αύριο το πρωί η δασκάλα θα είναι στο σχολείο και την έκκλησή του για λήξη της κατάληψης.

Σήμερα το πρωί μικρή ομάδα γονέων και κατοίκων του χωριού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, στην Τρίπολη, και παράσταση στο γραφείο του διευθυντή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΔΕΥΑΧ στέλνει ραβασάκια στους κακοπληρωτές


Διακοπή υδροδότησης σε όσους δεν εξοφλήσουν τις οφειλές.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ) αποστέλλει από χθες «ραβασάκια» σε κακοπληρωτές πελάτες της, επιχειρήσεις και πολίτες.

Η Επιχείρηση είχε δώσει προθεσμία έως και τις 3 Νοεμβρίου σε όσους έχουν οφειλές προκειμένου να προχωρήσουν σε διακανονισμό και όσοι επιθυμούν σε εξόφληση των οφειλών, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όσοι δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα, κυρίως οι μεγαλοφειλέτες, τις επόμενες ημέρες θα λάβουν σημειώματα, με τα οποία θα καλούνται εντός επτά ημερών να περάσουν από τα ταμεία της Επιχείρησης. Για όσους δεν το πράξουν θα ακολουθήσει σφράγισμα του ρολογιού και διακοπή της υδροδότησης.

Η αποστολή των σημειωμάτων ξεκίνησε από την περιοχή της Νέας Κυδωνίας και γίνεται σταδιακά. Θα ακολουθήσουν η παλιά πόλη των Χανίων και οι περιοχές Ακρωτηρίου, Σούδας, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θερίσου, Κεραμειών και Χανίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Όχι» Οχάιο στη νόμιμη χρήση μαριχουάνας για διασκέδαση


Ποιες πολιτείες έχουν πει «ναι».

Απορρίφθηκε από τους ψηφοφόρους του Οχάιο η χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Το «Ζήτημα 3», που θα προσέθετε μια τροποποίηση στο σύνταγμα της πολιτείας ώστε να νομιμοποιηθεί η χρήση της μαριχουάνας τόσο για προσωπική όσο και για ιατρική χρήση για όσους είναι άνω των 21 ετών, απορρίφθηκε με διαφορά σχεδόν δύο προς ένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Με καταμετρημένες τις ψήφους από το 75% των περιφερειών, η πρόταση ηττήθηκε σε κάθε μία από τις 87 κομητείες της πολιτείας, ενώ μόνο από μία δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Έχασε τόσο στις αστικές περιοχές όσο και στις κομητείες με μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό, με 1.628.521 ψηφοφόρους να ψηφίζουν κατά και 887.327 υπέρ της νομιμοποίησης.

Το μέτρο επικρίθηκε επειδή θα επέτρεπε στους κύριους υποστηρικτές της πρότασης να αποκτήσουν εξουσίες καρτέλ στη βιομηχανία της πολιτείας για πολλά χρόνια, κάτι που ενόχλησε πολλούς ψηφοφόρους οι οποίοι υποστήριζαν τη νομιμοποίηση για άλλους λόγους, ανέφεραν αναλυτές.

Ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κάσιτς, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ανέφερε σε δήλωσή του πως είναι «περήφανος που οι πολίτες του Οχάιο ψήφισαν "Όχι" στο "Ζήτημα 3" και επέλεξαν μια διαδρομή που βοηθά στην ενδυνάμωση των οικογενειών και των κοινοτήτων μας».

Το Οχάιο θεωρείται «πολιτικός αρχηγός», καθώς ο υποψήφιος που κερδίζει την πολιτεία κερδίζει συνήθως και την προεδρία. Μια νίκη στο ζήτημα της χρήσης της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς στο Οχάιο θα άλλαζε τη δημόσια συζήτηση για τη νομιμοποίηση, δήλωσε ο Γκάρι Ντάνιελς από την Ένωση Αμερικανικών Πολιτικών Ελευθεριών του Οχάιο.

Οι πολιτείες που έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι η Αλάσκα, το Κολοράντο, η Ουάσινγκτον και το Όρεγκον, καθώς η περιοχή της Κολούμπια. Περίπου 12 πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση της για ιατρικούς λόγους.

Άλλες επτά πολιτείες αναμένεται να ψηφίσουν την επόμενη χρονιά για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Το «Ζήτημα 3» θα έδινε αποκλειστικά δικαιώματα για την εμπορική ανάπτυξη και διανομή της μαριχουάνας σε 10 εγκαταστάσεις σε όλη την πολιτεία. Οι εγκαταστάσεις αυτές ανήκουν σε επενδυτές που είναι μέλη του κινήματος υπέρ της νομιμοποίησης.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δημιουργεί μονοπώλιο και απάντησαν με μια αντίπαλη ψηφοφορία για το λεγόμενο Ζήτημα 2. Η πρόταση προβλέπει την ακύρωση της νομιμοποίησης στην περίπτωση που δημιουργεί «οικονομικό μονοπώλιο ή ειδικά προνόμια» για μια ιδιωτική οντότητα. Με καταμετρημένα τα αποτελέσματα σε περισσότερες από τις μισές περιφέρειες, το Ζήτημα 2 εγκρίνεται με διαφορά 4%.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κόρη και εγγονός κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν τον 85χρονο παππού στη Ρόδο


Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί στην αυλή του σπιτιού που διέμενε και νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας του πατέρα και του παππού τους, κατηγορούνται μια 48χρονη και ο 31χρονος γιος της οι οποίοι έχουν συλληφθεί από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρόδου.

Κόρη και γιος μαχαίρωσαν τον 85χρονο πατέρα και παππού για οικογενειακές διαφορές, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, στην περιοχή Ιαλυσού.

Ο 85χρονος είχε βρεθεί στην αυλή του σπιτιού που διέμενε και νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρόδου, ενώ η γυναίκα και ο γιος της συνελήφθησαν και κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σε έρευνες που έγιναν στον χώρο του περιστατικού και στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία μαχαίρια και ενδύματα που έφεραν εμφανείς κηλίδες αίματος. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια από τους κατηγορούμενους να αποκρύψουν πειστήρια, αλλοιώνοντας τη σκηνή του εγκλήματος, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης


Δεν θα γίνονται δευτερογενείς μεταφορές με ασθενοφόρα 4-6 και 11-13 Νοεμβρίου.

Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν από σήμερα έως τις 6 του μήνα και από τις 11 έως 13 Νοεμβρίου τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, λόγω των κινητοποιήσεων που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα δεν θα πραγματοποιούνται οι δευτερογενείς μεταφορές, δηλαδή μεταφορές λόγω εξιτηρίων από νοσοκομείο ή μεταφορές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, όταν δεν είναι άμεση ανάγκη.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με κύρια αιτήματα τις προσλήψεις προσωπικού, την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες (επικουρικό προσωπικό) στις περιοχές που κατακλύζονται από πρόσφυγες, την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα καθώς τα υπάρχοντα είναι παλιά και κατεστραμμένα και υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο, την εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής για τους εργαζόμενους, την καταβολή των δεδουλευμένων για εκτός έδρας μετακινήσεις του τελευταίου τριμήνου του 2014 και όλου του 2015 καθώς και των υπερωριών του τελευταίου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου του 2015.

«Εξυπηρετούμε 1.500.000 περιστατικά το χρόνο. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα χρειάζεται ένα ασθενοφόρο για κάθε 50.000 κατοίκους και κάθε ασθενοφόρο για να λειτουργήσει σε όλες τις βάρδιες χρειάζεται 11 άτομα προσωπικό. Στην περιοχή μας λειτουργούν 24 ασθενοφόρα το πρωί και 14 το βράδυ. Με δεδομένο ότι η Κεντρική Μακεδονία έχει 1.800.000 πληθυσμό χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλα 30-40 άτομα, ενώ από τις προσλήψεις που θα γίνουν θα μας έρθουν μόνο οκτώ. Δηλαδή και πάλι θα έχουμε έλλειψη προσωπικού. Το υπάρχον προσωπικό είναι γερασμένο όπως γερασμένος είναι και ο στόλος και υπάρχουν φορές που για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο παίρνουμε ανταλλακτικά από ένα άλλο. Οι κανόνες υγιεινής είναι ανύπαρκτοι» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μαρίνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...