Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σε θάνατο η γυναίκα που σκότωσε την οικιακή βοηθό της


Σύμφωνα με το δικαστήριο η Κουβεϊτιανή ξυλοκοπούσε επί μέρες την άτυχη Φιλιππινέζα.

Επικυρώθηκε σήμερα από το ακυρωτικό δικαστήριο του Κουβέιτ η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε μια Κουβεϊτιανή, η οποία είχε κριθεί ένοχη ότι βασάνισε μέχρι θανάτου την οικιακή της βοηθό από τις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

Το δικαστήριο επικύρωσε επίσης την ποινή κάθειρξης δέκα ετών που είχε επιβληθεί στον ανάπηρο σύζυγο της Κουβεϊτιανής, η ποινή της οποίας θεωρείται πλέον οριστική και μπορεί μόνον να μεταβληθεί σε ισόβια κάθειρξη από τον εμίρη.

Το ζεύγος είχε καταδικαστεί σε θάνατο από πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2012. Τρεις μήνες αργότερα, το εφετείο διατήρησε την καταδίκη της συζύγου σε θάνατο, αλλά μείωσε αυτήν που είχε επιβληθεί στον σύζυγό της σε κάθειρξη 10 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Κουβεϊτιανή ξυλοκοπούσε για πολλές ημέρες την Φιλιππινέζα οικιακή της βοηθό. Στην συνέχεια το ζευγάρι την είχε μεταφέρει αναίσθητη στην έρημο, όπου η σύζυγος περνούσε από πάνω της με το αυτοκίνητό της μέχρι να ξεψυχήσει.

Περισσότερες από 100.000 Φιλιππινέζες εργάζονται στο Κουβέιτ, κυρίως ως οικιακοί βοηθοί.



Διαβάστε περισσότερα...

Γονατίζουν οι κτηνοτρόφοι στη Θράκη


Περιμένουν ακόμη οικονομικές ενισχύσεις που δεν ήρθαν… αν και τους τις υποσχέθηκαν.

Στα όριά τους έχουν βρεθεί οι κτηνοτρόφοι της Θράκης, βλέποντας την εξάπλωση του ιού της ευλογιάς των αιγοπροβάτων να καλπάζει στην περιοχή, τα κοπάδια τους να οδηγούνται στη θανάτωση και τις αποζημιώσεις να παραμένουν ακόμη στα λόγια και στα χαρτιά.

Στην Ξάνθη το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς παρά τις αρχικές αισιοδοξίες και τα χαμόγελα από πλευράς των υπευθύνων πως ο ιός υποχωρεί, νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντείνουν την ανησυχία των κτηνοτρόφων, οι οποίοι ωστόσο διαμαρτύρονται πως δεν λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση με αποτέλεσμα εκτός από τα κοπάδια, να αποδεκατίζεται και ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός.

«Τα νέα για εμάς δεν είναι ευχάριστα. Ήδη στην Ξάνθη έχουν θανατωθεί 3.500 ζώα», σημειώνει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ξάνθης, Κώστας Ζαφειριάδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα».
Την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα, αυτή τη φορά στο Μαγικό, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στη Γενισέα συνομιλώντας για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο ιός.

«Υπάρχει ελλιπής ενημέρωση. Στην αρχή μας έλεγαν ότι μέσα σε 21 ημέρες εξαλείφεται ο ιός, αλλά όπως φαίνεται αυτό γίνεται σε 42 ημέρες τελικά» εξηγεί για να προσθέσει πως «εκεί που είχαμε ησυχάσει και κάναμε τον σταυρό μας, είχαμε και νέο κρούσμα. Τα πάντα παγώνουν σε μια ακτίνα μερικών χιλιομέτρων από το κρούσμα που θα εντοπιστεί. Το κόστος του ζώου που θανατώνεται είναι γύρω στα 300 με 350 ευρώ ενώ οι αποζημιώσεις που δίνει η Ε.Ε. είναι σε 60 με 70 ευρώ ανά ζώο, χρήματα που δεν επαρκούν για τις πάγιες ανάγκες ενός κτηνοτρόφου και της οικογένειας του».

Όπως είναι γνωστό, ο ιός ξεκίνησε το ταξίδι του στην περιοχή από τον Έβρο, ενώ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκε στην Ξάνθη και ακολούθως στην Κομοτηνή. «Υπάρχει εγκληματική αμέλεια από πλευράς της Περιφέρειας. Από τη στιγμή που υπήρχε το πρόβλημα στον Έβρο έπρεπε να προσέξουν τα σύνορα του νομού για τη μεταφορά. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, που ποτέ δεν γίνεται, καταστράφηκε και καταστρέφεται ακόμη κόσμος», τονίζει ο κ. Ζαφειριάδης, συμπληρώνοντας πως ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως εάν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, που δεν βρίσκονται σε περιοχές καραντίνας, θα μπορέσουν να σφάξουν και να πουλήσουν τα ζώα τους ενόψει και τον εορτών των Χριστουγέννων, ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία για ραγδαία αύξηση του αριθμού των εισαγόμενων κρεάτων, αμφιβόλου ποιότητας, που θα κατακλύσουν την αγορά.

«Ζητάμε οικονομική ενίσχυση ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε μέσα τα ζώα, όπως προστάζει η καραντίνα. Ένας που είχε πέντε δέκα μπάλες τριφύλλι για να περάσει τον χειμώνα, τις έχει ξοδέψει και φτάνουμε πλέον σε σημεία επικίνδυνα με τους συναδέλφους να λένε πως δεν αντέχουν άλλο και θα τα βγάλουν έξω τα ζώα τους», υπογραμμίζει ο κ. Ζαφειριάδης, ενώ ήδη έχει υπάρξει σχετική κινητοποίηση προς τους αρμόδιους φορείς για την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους της περιοχής.


Πηγή: http://www.thrakitoday.com
Διαβάστε περισσότερα...

«Handmade Dreams» στην Τεχνόπολη


Έκθεση χειροποίητων ειδών από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα.

Η 2η έκθεση χειροποίητου Handmade Dreams έρχεται στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, 29 - 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2013.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν περισσότερους από 85 επιλεγμένους δημιουργούς και να αγοράσουν μέσα από μία τεράστια ποικιλία χειροποίητων προϊόντων όπως ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη δώρου, είδη διακόσμησης, χριστουγεννιάτικα, βρεφικά και παιδικά είδη, φυσικά καλλυντικά και σαπούνια, παραδοσιακά προϊόντα όπως λικέρ και μαρμελάδες και πολλά άλλα.

Ώρες λειτουργίας Έκθεσης:
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου: 16.30 – 00.00
Σάββατο 30 Νοεμβρίου: 12.00 – 00.00
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου: 12.00 – 23.00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.handmadedreams.gr.


Διαβάστε περισσότερα...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στην πρώτη βόλτα μετά από ατύχημα με μοτοσυκλέτα


Ο Χάρος καραδοκούσε για την Sally Ann Okuly.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις ΗΠΑ, καθώς μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, στην πρώτη βόλτα που επιχείρησε να κάνει μετά την εξάμηνη ανάρρωση από ατύχημα που είχε με μοτοσυκλέτα!

Η Sally Ann Okuly είχε παλέψει και νικήσει τον καρκίνο και πριν από 6 μήνες κατάφερε να βγει ζωντανή από ένα τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα.

Την Κυριακή ένιωθε αρκετά καλά ώστε να επιχειρήσει να κάνει μια βόλτα μόνη της. Δυστυχώς, ο Χάρος καραδοκούσε. Η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο, την ώρα που διέσχιζε ένα δρόμο με πράσινο.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε μια 24χρονη γυναίκα, η οποία και αντιμετωπίζει διάφορες κατηγορίες.

Ο απαρηγόρητος σύζυγος της γυναίκας εξήγησε πως μία από τις αγαπημένες της συνήθειες ήταν να περπατάει το δρόμο αυτό με προορισμό ένα σταθμό ανεφοδιασμού.




Διαβάστε περισσότερα...

Επιδότηση 60% για δραστηριοποίηση στην ύπαιθρο


Πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τις περιοχές που επωφελούνται.

Κατοικείτε στην ύπαιθρο και θέλετε να δραστηριοποιηθείτε στον τομέα του τουρισμού; Έχετε όνειρο να επιστρέψετε στο χωριό σας και να ανοίξετε μια δικιά σας επιχείρηση εστίασης; Το Leader μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το όνειρο της δημιουργίας μιας επιχείρησης επιδοτώντας σας μέχρι και 60%, αρκεί να μην είστε άνω των 65 ετών.

Πιο αναλυτικά στο 60% ανέρχεται η επιδότηση που παρέχει το Leader μέσω του ΕΣΠΑ τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς της εστίασης, τουρισμού, μεταποίησης, παροχής υπηρεσιών σε διάφορες περιοχές της ελληνικής υπαίθρου. Δυνητικά ωφελούμενοι δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της υπαίθρου, άλλα και όσοι θα ήθελαν να επιστρέψουν σε αυτή καθώς και οι αγρότες που επιθυμούν να επιχειρήσουν σε μια νέα δραστηριότητα που μπορεί να λειτουργεί συμπληρωματικά με την ήδη υπάρχουσα.

Μερικές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που επιδοτούνται μέσω του Leader ανά τομέα είναι:

Ζωική παραγωγή

Εκσυγχρονισμοί, μετεγκαταστάσεις τυροκομείων.
Ίδρυση μικρών μονάδων παραγωγής γιαούρτης και λοιπών ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος.
Εκσυγχρονισμός, επέκταση, μετεγκατάσταση μικρών μονάδων παραγωγής γιαούρτης.
Ίδρυση μονάδων τυποποίησης μελιού (ορεινές περιοχές).

Φυτική παραγωγή

Ίδρυση ελαιοτριβείων δύο φάσεων που επεξεργάζονται βιολογική πρώτη ύλη.
Εκσυγχρονισμός / μετεγκατάσταση τυποποιητηρίων ελαιολάδου.
Ίδρυση τυποποιητηρίων ελαιολάδου για την παραγωγή επώνυμων, ποιοτικών, εμπορεύσιμων συσκευασιών.
Εκσυγχρονισμός, μετεγκατάσταση οινοποιείων.
Ίδρυση οινοποιείων που επεξεργάζονται σταφύλια από βιολογικές καλλιέργειες.
Ίδρυση οινοποιείων για επεξεργασία της τοπικής σταφυλικής παραγωγής (ορεινές περιοχές).
Εκσυγχρονισμός, μετεγκατάσταση ή και ίδρυση συσκευαστηρίων νωπών οπωροκηπευτικών.
Ίδρυση μονάδων μεταποίησης οπωροκηπευτικών.
Ίδρυση, εκσυγχρονισμός, μετεγκατάσταση μονάδων παραγωγής μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού.
Εκσυγχρονισμοί / μετεγκαταστάσεις μονάδων επεξεργασίας επιτραπέζιας ελιάς.
Ίδρυση - εκσυγχρονισμός - επέκταση μονάδας επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Χώροι εστίασης

Εστιατόρια,ταβέρνες, παραδοσιακά καφενεία κλπ.

Εναλλακτικές μορφές αθλητισμού, χώροι γευσιγνωσίας κλπ.

Η δράση περιλαμβάνει την ενίσχυση επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για εναλλακτικό τουρισμό (π.χ. περιπατητικός, ορειβατικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός τουρισμός, αεραθλητισμός κλπ.), καθώς και τη δημιουργία άλλων υποδομών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού. Στις υποδομές αυτές περιλαμβάνονται χώροι αθλοπαιδιών καθώς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, στα οποία τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν και να απασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, πηλοπλαστική κλπ.

Επιπλέον, στη δράση εντάσσεται και η ενίσχυση χώρων γευσιγνωσίας στους οποίους οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίζουν τα τοπικά προϊόντα (κρασί, ζυμαρικά, μέλι, ελαιόλαδο, τσίπουρο, λικέρ, τυροκομικά κλπ.). Οι χώροι αυτοί θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης περιοχών που εμφανίζουν ενδιαφέρον επισκεψιμότητας λόγω παράλληλων δραστηριοτήτων (αμπελώνες, οινοποιεία σε συνδυασμό με φυσικό κάλλος).

Ιδρύσεις – επεκτάσεις βιομηχανικών μονάδων

Η δράση θα χρηματοδοτήσει την ίδρυση ή βελτίωση (εκσυγχρονισμό ή/και επέκταση) μικρών βιοτεχνικών επιχειρήσεων (όπως ξυλουργικών προϊόντων, κεραμικών ειδών, κοσμημάτων κλπ.). Η δράση περιλαμβάνει ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών

Η δράση περιλαμβάνει την κατά προτεραιότητα ίδρυση μονάδων που παρέχουν υπηρεσίες που καλύπτουν βασικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Συγκεκριμένα, θα ενισχυθούν (ενδεικτικά) παντοπωλεία, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οινοπνευματωδών και λοιπών ποτών, λιανικού εμπορίου αναμνηστικών ειδών και ειδών λαϊκής τέχνης, καθώς και κομμωτήρια/κουρεία και δραστηριότητες σε σχέση με τη φυσική ευεξία, χωρίς να αποκλείεται η ενίσχυση και λοιπών μονάδων που δύνανται να ενταχθούν, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος.

Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων ειδών διατροφής

Η δράση ενισχύει την ίδρυση ή βελτίωση (εκσυγχρονισμό ή/και επέκταση) μικρών βιοτεχνικών επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση, όπως προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών και παραγωγή αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών, χωρίς να αποκλείεται η ενίσχυση και λοιπών μονάδων που δύνανται να ενταχθούν, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος.

Δικτύωση ομοειδών επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο της δράσης προβλέπονται ενέργειες δικτύωσης επιχειρήσεων (clusters) και αφορά τόσο μεταποιητικές επιχειρήσεις επεξεργασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, όσο και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα. Με τον τρόπο αυτό,αναμένεται να αξιοποιηθούν καλύτερα τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής, όπως είναι το εργατικό δυναμικό, οι πρώτες ύλες, οι υποδομές κ.ά.

Οι πιθανές ομαδοποιήσεις των επιχειρήσεων μπορούν να είναι είτε οριζόντιες (ομοειδείς επιχειρήσεις που παράγουν το ίδιο προϊόν) είτε κάθετες (επιχειρήσεις που μετέχουν σε διαφορετικά στάδια της αλυσίδας παραγωγής ενός τελικού προϊόντος).

Οι κλάδοι του μεταποιητικού τομέα, στους οποίους θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προσπάθειες συσπείρωσης και συνεργασίας των επιχειρήσεων είναι οι κλάδοι επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων όπως είναι το λάδι, το κρασί κ.ά. Η δράση μπορεί να αφορά τόσο στην ενίσχυση υφιστάμενων δικτύων, όσο και στη δημιουργία νέων δικτύων (π.χ. δρόμοι κρασιού). Κατά την εφαρμογή της δράσης θα τηρηθούν οι όροι και οι περιορισμοί του θεσμικού πλαισίου που διέπει την εφαρμογή του Άξονα 4 του ΠΑΑ.

Οι βασικοί στόχοι προγράμματος είναι:

- Η διατήρηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, της δασοκομίας και του αγροτοδιατροφικού τομέα της περιοχής.

- Βελτίωση ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές.

- Ενεργοποίηση ενδογενούς δυναμικού μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

- Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων.

- Ενθάρρυνση της πολυδραστηριότητας και της διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας προς μη γεωργικές δραστηριότητες.

Όλοι οι στόχοι διατρέχονται από τη λογική της προσπάθειας για ενίσχυση της απασχόλησης, στήριξη της επιχειρηματικότητας, δημιουργία ίσων ευκαιριών σε νέους, γυναίκες και ειδικές ομάδες πληθυσμού, μείωση των διαφορών και ανισοτήτων μεταξύ των κατοίκων των αγροτικών και αστικών περιοχών και προστασία του περιβάλλοντος κάθε δράσης.

Περιοχές όπου το πρόγραμμα είναι ανοιχτό

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για την υποβολή αιτήσεων σε ορισμένους νομούς και δήμους της χώρας όσοι ενδιαφέρονται καλό είναι να επικοινωνήσουν με τις τοπικές αναπτυξιακές εταιρείες. Ακολουθούν οι περιοχές όπου το πρόγραμμα είναι σε ισχύ καθώς και οι δικτυακοί τόποι των αναπτυξιακών εταιρειών.

Leader Ν. Αρκαδίας (μέχρι 6 Ιανουαρίου 2014)

Δ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (Δ.K. Άστρους, T.K. Βερβένων, T.K.Μελιγούς, T.K. Παραλίου Άστρους), Δ. ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ Δ.Ε. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ (Δ.Κ.Λεωνιδίου), Δ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Δ.Ε. ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ(T.K. Βλαχοκερασέας, T.K. Αγ. Βαρβάρας, T.K.Αλεποχωρίου, T.K. Βουρβούρων, T.K. Κερασιάς, T.K. Κολλινών, T.K. Πηγαδακίων), Δ.Ε.ΤΕΓΕΑΣ (T.K. Σταδίου, T.K. Αλέας, T.K. Βουνού, T.K. Γαρέας, T.K. Επισκοπής, T.K. Καμαρίου,T.K. Κανδάλου, T.K. Κερασίτσης, T.K. Λιθοβουνίων, T.K. Μαγούλας, T.K. Μανθυρέας, T.K.Μαυρικίου, T.K. Ριζών, T.K. Στρίγκου, T.K. Τζίβα, T.K. Ψηλής Βρύσης).

Leader Ν. Λακωνίας (μέχρι 6 Ιανουαρίου 2014)

Δ. ΣΠΑΡΤΗΣ: Δ.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ (T.K. Αμυκλών, T.K. Αφισίου, T.K.Καλυβιών Σοχάς, T.K. Κλαδά), Δ.Ε. ΘΕΡΑΠΝΩΝ (T.K Πλατάνας, T.K Σκούρας), Δ.ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Δ.Ε. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (T.K Μονεμβασίας, T.K Αγγελώνας, T.K Αγ.Δημητρίου Μονεμβασίας, T.K Αγ. Ιωάννου Επιδαύρου Λιμηράς, T.K Αγ. Νικολάου Μονεμβασίας,T.K Βελιών, T.K Ελληνικού, T.K Λιρών, T.K Νομίων, T.K Ταλάντων), Δ.Ε. ΑΣΩΠΟΥ (T.K.Παπαδιανίκων, T.K. Ασωπού, T.K. Δαιμονίας, T.K. Φοινικίου), Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ (Δ.Κ. Νεάπολης,T.K. Αγίου Γεωργίου, T.K. Αγίου Νικολάου Βοιών, T.K. Αγίων Αποστόλων, T.K. Άνω Καστανέας,T.K. Βελανιδίων, T.K. Ελίκας, T.K. Κάμπου, T.K. Καστανέας Επιδαύρου Λιμηράς, T.K.Λαχίου,T.K.Μεσοχωρίου, T.K. Παντανάσσης, T.K. Φαρακλού), Δ.Ε. ΜΟΛΑΩΝ (Δ.Κ. Μολάων, Ελαίας,T.K. Κουπιών, T.K. Μεταμορφώσεως, T.K. Πακίων, T.K. Συκέας), Δ. ΕΥΡΩΤΑ: Δ. ΣΚΑΛΑΣ(Δ.Κ. Σκάλας, Βρονταμά, Γραμμούσης, Λεήμονα, Περιστερίου, Στεφανιάς), Δ.Ε. ΚΡΟΚΕΩΝ(T.K. Κροκεών, T.K.Βασιλακίου, T.K. Δαφνίου, T.K. Λάγιου), Δ.Ε. ΕΛΟΥΣ (Δ.K. Βλαχιώτη, T.K.Αγ. Ιωάννη, Αστερίου, Γλυκόβρυσης, Γουβών, Έλους, Μυρτέας), Δ. ΝΙΑΤΩΝ (T.K Απιδέας),Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ: Δ.Ε. ΓΥΘΕΙΟΥ (Δ.K. Γυθείου), Δ. ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ (T.KΕλαφονήσου).

Leader Ν. Αργολίδας (μέχρι 6 Ιανουαρίου 2014)

Δ. ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ: Δ.Ε. Ναυπλιέων (T.K Αρίας, T.K Λευκακίων, T.KΠυργιωτίκων), Δ. ΝΕΑΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ (Δ.K Νέας Τίρυνθας, T.K Αγίου Αδριανού, T.K ΝέουΡοεινού) Δ. ΑΣΙΝΗΣ (T.K Δρεπάνου, Δ.Κ. Τολού, T.K Ασίνης, T.K Ιρίων, T.K Καρνεζαίικων),Δ. Άργους – ΜΥΚΗΝΩΝ: Δ.Ε. ΑΡΓΟΥΣ (T.K Δαλαμανάρας, T.K Κεφαλαρίου, T.KΠυργέλλας), Δ. ΛΕΡΝΑΣ (T.K Μύλων, T.K Ανδρίτσης, T.K Κιβερίου, T.K Σκαφιδακίου), Δ.ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ (Τ.Κ. Νέας Κίου).

Leader Ν. Λάρισας (μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2013)

Αγιάς, Ελασσόνος, Κιλελέρ, Λάρισας, Τεμπών, Τύρναβου, Φαρσάλων.

Leader Ν. Αχαΐας (μέχρι 23 Δεκεμβρίου 2013)

Πατρέων (Πατρέων, Βραχναιίκων, Μεσσάτιδος, Παραλίας, Ρίου), Δυτικής Αχαΐας (Δύμης, Λάρισσου, Μόβρης, Ωλενίας), Αιγιαλείας (Αιγίου, Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτου, Ερίνεου, Συμπολιτείας).

Leader Ν. Πέλλας (μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2013)

Δήμος Έδεσσας /Δημοτική Ενότητα Έδεσσας – Τοπικές Κοινότητες : Μεσημερίου, Πλατάνης, Ριζαρίου & ΦλαμουριάςΔήμος Πέλλας / Δημοτική Ενότητα Γιαννιτσών – Τοπικές Κοινότητες: Αμπελειών & ΜελισσίουΔήμος Πέλλας / Δημοτική Ενότητα Κρύας Βρύσης – Δημοτικές/Τοπικές Κοινότητες : Κρύας Βρύσης (ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ), Αγίου Λουκά, Ακρολίμνης & ΕσωβάλτωνΔήμος Πέλλας / Δημοτική Ενότητα Πέλλας – Δημοτικές / Τοπικές Κοινότητες: Πέλλας, Αγροσυκιάς, Αθύρων, Δυτικού, Νέας Πέλλας & Ραχώνας.

Leader Ν. Κυκλάδων (μέχρι 8 Ιανουαρίου 2014)

Θήρα, Ίος, Κέα, Μήλος, Μύκονος (στο Δ.Δ. Μυκονίων μόνο για τις εκτός σχεδίου περιοχές), Σέριφος, Σίφνος, Σύρος (Δ.Κ. Άνω Σύρου, Δ.Κ. Βάρης, Τ.Κ. Γαλησσά, Τ.Κ. Πάγου, Τ.Κ. Ποσειδωνίας, Τ.Κ. Φοίνικος, Τ.Κ. Χρούσων), Τήνος (Δ.Κ. Τήνου, Τ.Κ. Δύο Χωρίων, Τ.Κ. Τριαντάρου).Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να σπεύσουν για να προλάβουν τις προθεσμίες, οι οποίες διαφέρουν ανά περιοχή.

Leader Ν. Κιλκίς (μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014)

Δημοτική Ενότητα Κιλκίς (πρ. Δήμος Κιλκίς) εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, η Δημοτική Ενότητα Χέρσου (πρ. δήμος Χέρσου) και οι Τοπικές Κοινότητες (πρώην Δημοτικά Διαμερίσματα) Πεδινού, Μαυρονερίου & Ξυλοκερατέας.


Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία για τα πανεπιστήμια


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης για τους εργαζομένους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει αναφορά για αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, για να υλοποιήσει την πολιτική της Τρόικας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της διαθεσιμότητας-απολύσεων 1349 εργαζομένων από τα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια. Επιμένει σε μια καταστροφική πολιτική για τις ζωές των εργαζομένων και για τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Για να υλοποιήσει την πολιτική του και να ικανοποιήσει τους εκβιασμούς της Τρόικα, καταφεύγει στις χειρότερες μορφές αυταρχισμού. Προσφεύγει στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, επιδιώκοντας την ακύρωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.

Ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων στέλνοντας σε πειθαρχική διαδικασία και σε αργία τους εργαζομένους στα Πανεπιστήμια που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και να υπακούσουν στις αυθαίρετες, αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας για την "αυτοαπογραφή" εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Αυτόν τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να τον σταματήσουμε. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ίδια την ηθική και δημοκρατική τάξη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης και κατ' εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου στις 22-11-2013 κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, για τους Εργαζόμενους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ - ΤΕΙ) όλης της Χώρας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».



Διαβάστε περισσότερα...

«Τραγικές οι επιπτώσεις της διαθεσιμότητας στο ΑΠΘ»


Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού.

«Το υπουργείο Παιδείας, τις τελευταίες μέρες προχώρησε με απόλυτη αυθαιρεσία και καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας και δικαίου, στην έκδοση των τελικών πινάκων κατάταξης και του ΦΕΚ που θέτει σε διαθεσιμότητα τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων. Χωρίς να διασταυρώσει τα δηλωθέντα στοιχεία, απειλώντας και ξηλώνοντας την Τριμελή Επιτροπή που θα επικύρωνε τους πίνακες, τελικά την αντικατέστησε με πειθήνιους υπαλλήλους του υπουργείου, που δεν έφεραν αντίρρηση στην απαράδεκτη διαδικασία», τονίζει στη νέα του ανακοίνωση ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Οι τραγικές επιπτώσεις της διαθεσιμότητας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και γενικότερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι επικείμενες δράσεις του συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Α.Π.Θ. στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα, θα εκτεθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12.30, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ.», καταλήγει.


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μακρή: Πιθανή η μεταφορά των ψυχιατρικών κλινικών


Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταφοράς των ψυχιατρικών κλινικών σε γενικά νοσοκομεία στα πρότυπα της υπόλοιπης Ευρώπης, η Ζέτα Μακρή με δηλώσεις της στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με εργαζόμενους στην ψυχική υγεία.

«Είναι μία από τις σκέψεις μας αυτές. Επαναλαμβάνω σκέψεις για να μην παρεξηγηθώ και πυροδοτήσω νέο κύμα αντιδράσεων. Μία από τις σκέψεις είναι να μεταφερθούν οι ψυχιατρικές κλινικές.

Να μεταφερθούν σε νοσοκομεία τα οποία έχουν τη δυνατότητα να τις υποδεχθούν. Κάτι που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στην Αγγλία που έχει ένα καλό σύστημα υγείας».

Παράλληλα, η υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο ρόλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων στο νέο σχήμα προαναγγέλλοντας περικοπές στη χρηματοδότηση ορισμένων από αυτές.

«Για πολλές από αυτές συνεπάγεται περικοπές των χρημάτων που παίρνουν. Οι σοβαρές θα παίξουν ρόλο, οι υπόλοιπες θα απομονωθούν, ενώ έχουν μάλιστα σταλεί και υποθέσεις στον εισαγγελέα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης η κ. Μακρή τόνισε ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει ο υπουργός και αποκάλυψε ότι στόχος όλων των εμπλεκομένων μερών είναι το συμφέρων των ασθενών.

«Έχω την αίσθηση ότι το ενδιαφέρον είναι κοινό: το συμφέρον των ασθενών. Βεβαίως προέχει και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, κάτι για το οποίο έχουμε δεσμευτεί..

Αλλά από εκεί και πέρα το να είναι τα ψυχιατρικά νοσοκομεία σύγχρονα, να είναι οι κλινικές σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, είναι κοινή επιθυμία και κοινή αγωνία όλων».

Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη διαθεσιμότητα


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων, ειδικότητας οδηγών και τεχνικού προσωπικού, του ομώνυμου υπουργείου, υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσεων.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο Μητσοτάκη, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν στη διεύθυνση διοικητικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης (μέχρι και την 2/12/2013) αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν- μετακινηθούν καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης και επίσης τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Με προσωπικό ασφαλείας τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ


Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται από το προσωπικό ασφαλείας (παθολόγο, καρδιολόγο, χειρουργό, παιδίατρο και οδοντίατρο) στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, στην Θεσσαλονίκη, λόγω της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ η οποία θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Παράλληλα, από την Τρίτη, στην απεργία θα συμμετάσχει και το υγειονομικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ.

Το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία είναι 95% ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Βορείου Ελλάδος Σάββας Παρασκευόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

“Θέλουμε να αποτρέψουμε την κατάργηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας” τόνισε ο κ Παρασκευόπουλος επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο υπουργός Υγείας ενώ έχει δηλώσει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις γιατρών θα προχωρήσει στην απόλυση, μέσω της διαθεσιμότητας, του 50% των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και ότι ενώ είχε δηλώσει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ανάγκη από χειρουργούς σήμερα προσέλαβε με σύμβαση έργου αγγειοχειρουργό για το κεντρικό πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ στην Αγγελάκη καθώς και πλαστικό χειρουργό. “Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα προσφύγει κατά της διοίκησης για την ακύρωση αυτών των προσλήψεων όχι επειδή έχουμε κάποιο πρόβλημα με αυτούς τους συναδέλφους, αλλά επειδή οι προσλήψεις έγιναν στη διάρκεια απεργίας” πρόσθεσε ο κ Παρασκευόπουλος.

Να σημειωθεί ότι από τους 5500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι 600 είναι στη Θεσσαλονίκη ενώ καθένας από αυτούς εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 25 ασφαλισμένους την ημέρα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Δημήτρης Τσάμης, από την πλευρά του επισήμανε ότι ο ΙΣΘ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ όχι μόνο γιατί πλήττεται η εργασιακή τους υπόσταση αλλά και γιατί πλήττεται η παρεχόμενη φροντίδα υγείας. Ο ΙΣΘ αποφάσισε σε όλο το διάστημα της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να μη χορηγεί στα μέλη του πιστοποιητικά για σύναψη σύμβασης έργου με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πραγματοποιήσουν στις 27 Νοεμβρίου στις 11.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ.



Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για πρόστιμα σε περίπτωση λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων


Τι αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιβολή προστίμων για τη μη έκδοση, την έκδοση ανακριβών, πλαστών, εικονικών και τη λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων παρέχει με εγκύκλιό του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται πως σύμφωνα με το Ν.4174/2013 όταν η εικονικότητα ανάγεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του εκδότη, επιβάλλεται στο λήπτη του εικονικού στοιχείου πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με ποσοστό 25% της αξίας του στοιχείου.

Στην περίπτωση αυτή, εάν ο λήπτης του στοιχείου έχει εξοφλήσει μέσω πιστωτικού ιδρύματος ή αξιογράφων πλήρως την αξία του τιμολογίου και τον αναλογούντα φόρο προστιθέμενης αξίας στον εκδότη του στοιχείου και καταθέσει στη φορολογική διοίκηση τα σχετικά παραστατικά με αναφορά στο εικονικό στοιχείο τεκμαίρεται ότι τελούσε σε καλή πίστη και δεν επιβάλλεται πρόστιμο στον λήπτη.

Προϋπόθεση του τεκμηρίου της «καλής πίστης» του λήπτη εικονικού ως προς το πρόσωπο του εκδότη στοιχείου, αποτελεί η κατάθεση στη φορολογική αρχή των σχετικών με το εικονικό στοιχείο παραστατικών που να αποδεικνύουν ότι η αξία του στοιχείου έχει εξοφληθεί μέσω πιστωτικού ιδρύματος ή αξιογράφων.

Επομένως, για τις παραβάσεις που διαπράττονται από την 26η Ιουλίου 2013 (δημοσίευση του Ν.4174/2013 ) και έπειτα, εφόσον ο λήπτης εικονικού ως προς το πρόσωπο του εκδότη στοιχείου προσκομίσει στη φορολογική αρχή τα παραστατικά εκείνα που αναφέρονται στο εικονικό στοιχείο και αποδεικνύουν την πλήρη εξόφληση της αξίας του μέσω τράπεζας ή αξιογράφων, τεκμαίρεται ότι ο λήπτης τελούσε σε καλή πίστη και δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε αυτόν.

Για τις παραβάσεις που έχουν διαπραχθεί πριν τις 26 Ιουλίου 2013 δεδομένου ότι προγενέστερα της ημερομηνίας αυτής δεν υπήρχε αντίστοιχη διάταξη και δεν ήταν δυνατόν οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το περιεχόμενο της νέας διάταξης και τη δυνατότητα που παρέχεται περί μη επιβολής προστίμου, εφόσον ο λήπτης εικονικού ως προς το πρόσωπο του εκδότη στοιχείου προσκομίσει στη φορολογική αρχή που θα επιληφθεί πρώτη της υπόθεσης (π.χ. αρμόδια Δ.Ο.Υ., Επιτροπή του άρθρου 70Α κ.λπ.), τα παραστατικά εκείνα που αναφέρονται στο εικονικό στοιχείο και αποδεικνύουν την πλήρη εξόφληση της αξίας του μέσω πιστωτικού ιδρύματος ή αξιογράφων, τεκμαίρεται ότι ο λήπτης τελούσε σε καλή πίστη και δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε αυτόν.



Διαβάστε περισσότερα...

Έγκυος χτυπούσε την κοιλιά της με σφυρί!


Απίστευτο βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου.

Συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη το βίντεο με τη γυναίκα που χτύπησε την κοιλιά της με ένα σφυρί, ενώ ο σύζυγός της κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό του!

Η 24χρονη γυναίκα που προέβη σε αυτή την απίστευτη ενέργεια ονομάζεται Heather Thorpe και είναι από τη Βρετανία.

Το συγκλονιστικό περιστατικό κατεγράφη από τον 26χρονο άνδρα της, Sean Hanlon στην κουζίνα του σπιτιού τους στα προάστια του Birmingham και κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου.

Ευτυχώς για το μωράκι, γεννήθηκε χωρίς να φέρει κάποιες εμφανείς επιπτώσεις ως επακόλουθο από την βάρβαρη πράξη της μητέρας του.

Το βίντεο παρέδωσε ο Hanlon στην αστυνομία μετά το διαζύγιό του με τη γυναίκα του που τον κατηγόρησε για βίαιη συμπεριφορά...

Η αστυνομία δεν δέχτηκε τη μήνυση που κατέθεσε ο άνδρας εναντίον της πρώην συζύγου του επειδή όπως εξήγησε σε ανακοίνωσή της, δεν φαίνεται από τις εικόνες να καταγράφεται κάποιο αδίκημα.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

10 υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων με πλαστά πτυχία


Δέκα υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων έχουν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά, είτε κατά το διορισμό τους, είτε για την μετάταξή τους σε κλάδο που απαιτείται ανώτερος τίτλος σπουδών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου γνησιότητας των τίτλων σπουδών όλων των εργαζομένων στο δήμο, ο οποίος διενεργείται κατόπιν εντολής του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, από το σύνολο των 4.500 μονίμων και αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων έχει, έως σήμερα, απευθυνθεί ερώτημα πιστοποίησης προς τους εκδότες των τίτλων σπουδών για περίπου 1.350. Οι τίτλοι σπουδών που αποστέλλονται είναι απολυτήρια υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα, όπως αυτοί είναι κατατεθειμένοι στους υπηρεσιακούς φακέλους των υπαλλήλων. Αποστέλλονται επίσης οι τίτλοι γνώσης ξένων γλωσσών στους αρμόδιους ξενόγλωσσους φορείς καθώς και η πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Καθημερινά αποστέλλονται προς έλεγχο, περίπου 100 τίτλοι σπουδών, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους.

Μέχρι στιγμής έχουν επιστραφεί αποτελέσματα από περίπου 470 υπαλλήλους, όπου διαπιστώθηκε ότι δέκα από αυτούς έχουν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά, είτε κατά το διορισμό τους, είτε για την μετάταξή τους σε κλάδο που απαιτείται ανώτερος τίτλος σπουδών. Στην πρώτη περίπτωση γίνεται άμεση ανάκληση του διορισμού τους και καταλογισμός των αμοιβών που έλαβαν από την παράνομη πρόσληψή τους, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, λόγω του ισχύοντος νομικού πλαισίου, διενεργείται κατεπείγουσα ΕΔΕ και στη συνέχεια παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για περαιτέρω ενέργειες.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων διευκρινίζεται ότι στους παραπάνω αριθμούς, δεν περιλαμβάνονται ο έλεγχος των τίτλων σπουδών των δημοτικών αστυνομικών ο οποίος γίνεται από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με το δήμο. Από τον ανωτέρω έλεγχο, μέχρι στιγμής, έχουν ανακληθεί οι διορισμοί έξι υπαλλήλων. Επίσης, πλήρης έλεγχος δικαιολογητικών διενεργήθηκε για όσους υπαλλήλους υπέβαλαν αίτηση για τη θέση προϊσταμένου διευθύνσεων και τμημάτων στις κρίσεις που διενεργήθηκαν τον Οκτώβριο.

Επισημαίνεται επίσης ότι λόγω της απεργίας σε αρκετά ΑΕΙ της χώρας δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις για μεγάλο τμήμα πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ορισμένα ξενόγλωσσα ιδρύματα δεν συνεργάζονται στην εξακρίβωση της γνησιότητας των τίτλων σπουδών που έχουν εκδώσει.

«Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί αμέσως ο έλεγχος προκειμένου να μην βρίσκεται αδικαιολόγητα στο στόχαστρο η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων του δήμου. Είμαι πεπεισμένος ότι το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο τον δήμο» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι «απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση, όμοια με αυτή που ο δήμος Αθηναίων έχει επιδείξει, προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι εξαπάτησαν το δημόσιο και στιγμάτισαν το σώμα των δημοσίων υπαλλήλων».



Διαβάστε περισσότερα...

Σε ποιες περιπτώσεις επιτηδευματιών η φορολογική παραγραφή παρατείνεται


Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν θα δοθεί καμία παράταση στην παραγραφή των φορολογικών χρήσεων 2001 έως και 2007 ξεκαθαρίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και αναφέρουν πως ανοικτές προς έλεγχο θα μείνουν μόνον οι εξαιρούμενες υποθέσεις του Ν. 4203/2013.

Πρόκειται για υποθέσεις για τις οποίες έχουν αποσταλεί στοιχεία σε ελληνική δικαστική, φορολογική, ελεγκτική ή άλλη αρχή από άλλα κράτη μέλη της Ε. Ε. ή τρίτες χώρες στα πλαίσια αμοιβαίας διοικητικής ή δικαστικής συνδρομής ή συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου ή συμβάσεων ανταλλαγής πληροφοριών ή συμβάσεις διοικητικής συνδρομής για την καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, ή εκκρεμεί, κατόπιν αιτήματος των ανωτέρω ελληνικών αρχών η αποστολή στοιχείων, και

Ακόμη, εξαιρούνται της παραγραφής υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος ή θα εκδοθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου, έρευνας ή επεξεργασίας ή εντολές και αιτήματα διερεύνησης από δικαστική ή φορολογική ή ελεγκτική αρχή, καθώς και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Την 1η Ιανουαρίου 2014 παραγράφονται οι χρήσεις 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 και 2007.



Διαβάστε περισσότερα...

Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου


Νέες τροποποιήσεις στον ΚΟΤ από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος
.
Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, με την οποία επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

- Δίνεται η δυνατότητα ένταξης των Πολυτέκνων, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους ως Πολύτεκνων, στις περιπτώσεις που το τέταρτο παιδί παύει να θεωρείται προστατευόμενο τέκνο, στην κατηγορία των Τρίτεκνων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για την οποία ισχύουν διαφορετικά κριτήρια και προϋποθέσεις ένταξης στο ΚΟΤ.

- Γίνεται διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων στην κατηγορία των μακροχρόνια άνεργων. Συγκεκριμένα, με το ισχύον καθεστώς, στο ΚΟΤ εντάσσονται άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα και δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας. Με τη νέα απόφαση, για οικογένειες με δύο μακροχρόνια ανέργους συζύγους επεκτείνεται και στους δυο συζύγους η αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων.

- Στην κατηγορία των τρίτεκνων, λόγω διαμονής σε νησί με λιγότερους από 3.100 κατοίκους προσαυξάνεται το όριο εισοδήματος και αναπροσαρμόζεται σε 29.500 ευρώ αντί για 23.500 ευρώ.

- Διευκρινίζεται σαφώς ότι ο λογαριασμός ρεύματος δεν απαιτείται να εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου αποκλειστικά, αλλά και στο όνομα του/της συζύγου.

Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο αιτούντων των κατηγοριών για τις οποίες υπάρχουν τροποποιήσεις (Πολύτεκνοι και Μακροχρόνια Άνεργοι), οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί θα επανεξεταστούν κατά προτεραιότητα. Για τις νέες αιτήσεις, ισχύουν οι καθορισμένες προθεσμίες όπως έχουν ήδη οριστεί, ενώ τα κριτήρια και ο τρόπος ένταξης για τις υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν όπως ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου 2013.

Στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου εντάσσονται, όπως είναι γνωστό, άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης με όρια εισοδήματος και κατανάλωσης ανά τετράμηνο.

Οι βασικές προϋποθέσεις εφαρμογής είναι η κατανάλωση να αφορά την κύρια κατοικία του/της δικαιούχου, η παροχή ρεύματος να είναι στο όνομα του/της δικαιούχου ή του/της συζύγου, η κατανάλωση να είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο και η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση, σε ετήσια βάση, να μην υπερβαίνει τα όρια που ορίζονται για κάθε κατηγορία. Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, τότε για το υπερβάλλον τμήμα εφαρμόζεται το κανονικό τιμολόγιο.



Διαβάστε περισσότερα...

«Σπάστε τη σιωπή»


Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Σπάστε τη σιωπή» προτρέπουν τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης φορείς που δραστηριοποιούνται σε τομείς υποστήριξης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Μπορεί να αυξάνεται το ποσοστό των γυναικών που δεν φοβούνται να καταγγείλουν κακοποίηση, ωστόσο η ελληνική κοινωνία παραμένει 'κλειστή' και εξακολουθεί να έχει νέους που υιοθετούν 'ανατολίτικες' συμπεριφορές» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαργαρίτα Κελεσή, διδάκτωρ ψυχολογίας, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κ. Κελεσή, παρά την οικονομική κρίση, οι ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να είναι προτεραιότητα προκειμένου οι οικογένειες να παραμένουν ενωμένες για να ξεπερνούν τα προβλήματα.

«Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει ενημέρωση από το σχολείο, να λειτουργούν σχολές γονέων και το θέμα να απασχολεί συνέχεια τα ΜΜΕ» συμπληρώνει, προσθέτοντας μάλιστα ότι, ακόμα και η επιλογή για ψυχολογική υποστήριξη, αποτελεί ταμπού για την κοινωνία μας.

Το ΕΚΚΑ λειτουργεί από τις αρχές Ιουλίου ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες στη Θεσσαλονίκη και από τον Σεπτέμβριο λειτουργεί και ο ξενώνας του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 20 γυναίκες με τα παιδιά τους. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας λειτουργεί μετά από απόφαση που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που καλύπτει τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

«Φυσικά, μετά το πέρας της χρηματοδότησης θα το ενσωματώσουμε στις κοινωνικές δομές του Δήμου» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του πολίτη Καλυψώ Γούλα, τονίζοντας ότι η δομή έχει ήδη στελεχωθεί με κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο και παιδοψυχολόγο.

Τέλος, στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας, εθελοντές της Οργάνωσης «Καταφύγιο Γυναίκας» διένειμαν το πρωί ενημερωτικά έντυπα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το «Καταφύγιο Γυναίκας» είναι ένας ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που λειτουργεί υπό την εποπτεία της διεύθυνσης υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελείται από μια ομάδα εθελοντών με στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής κακοποίησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν καυσόξυλα στους οικονομικά αδύναμους


Ποια είναι τα δικαιολογητικά που ζητά η μητρόπολη Σερρών.

Δωρεάν καυσόξυλα στους οικονομικά αδύναμους παρέχει η μητρόπολη Σερρών. Στην σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο μητροπολίτης Θεολόγος αναφέρονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Τι αναφέρεται στην εγκύκλιο

«Αγαπητοί μου χριστιανοί,

Η Εκκλησία μας με βαθεία επίγνωση της αποστολής της στον σύγχρονο κόσμο εργάζεται, με την βοήθεια του Θεού, προς την κατεύθυνση δημιουργίας και καλλιέργειας μέσα στην κοινωνία συνθηκών αλληλεγγύης και έμπρακτης αγάπης. Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο “Παναγία η Πονολύτρια” της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού και κοινωνικού του έργου και προκειμένου να στηρίξει τις εμπερίστατες οικογένειες του τόπου μας, θα χορηγήσει δωρεάν καυσόξυλα σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες που διαμένουν στην περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Με την δημιουργία και λειτουργία της παραπάνω δράσεως η Ιερά Μητρόπολή μας αγωνίζεται για την δημιουργία ενός καλύτερου επιπέδου ζωής για τους οικονομικώς αδυνάτους αδελφούς μας, προσφέρουσα μαζί με το υπόλοιπο κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο, υποτροφίες, επιδόματα, πληρωμή ενοικίων – λογαριασμών, πρατήριο ειδών ενδύσεως και υποδύσεως, τράπεζα αίματος κ.λπ), μια επιπλέον οικονομική ανάσα σε άπορες οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν την αναγκαία θέρμανση.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να κατατεθούν από τους υποψηφίους είναι: 1. Αίτηση, 2. Έντυπη υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται η οικονομική κατάσταση συνοδευόμενη από αντίγραφο Φορολογικής Δηλώσεως της οικογενείας του ενδιαφερομένου, 3. Συστατική επιστολή του εφημερίου της ενορίας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στο Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου «Παναγία η Πονολύτρια» εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ε.ε».


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτητικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους από το νέο Erasmus+


Θα κυμαίνονται από 12.000 έως και 18.000 ευρώ για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Δάνεια που θα κυμαίνονται από 12.000 έως και 18.000 ευρώ ανάλογα με τη χρονική διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών θα προσφέρει το νέο πρόγραμμα Erasmus+ κατά την περίοδο 2014-2020. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του προγράμματος το 3,5% των 14,7 δισ. ευρώ θα δαπανηθεί για την πιο πάνω δράση.

Ο μηχανισμός εγγυήσεων των φοιτητικών δανείων θα επικεντρωθεί στη στήριξη μεταπτυχιακών φοιτητών που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Το νέο αυτό «εργαλείο» για την προώθηση της κινητικότητας, όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δεν αντικαθιστά τα εθνικά συστήματα χορήγησης υποτροφιών ούτε θα εμποδίσει τη δημιουργία μηχανισμών δανειοδότησης σε εθνικό επίπεδο.

Οι φοιτητές των χωρών που συμμετέχουν στο Erasmus+ θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν εφόσον πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στις συμμετέχουσες χώρες του προγράμματος και όχι σε άλλα κράτη, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ.

Τα δάνεια θα χορηγούνται αμερόληπτα έπειτα από αίτηση του ενδιαφερόμενου φοιτητή. Το σημαντικό είναι ότι για τα δάνεια αυτά δεν θα απαιτείται καμία εγγύηση από μέρους των γονιών ή των συμμετεχόντων.

Όπως προαναφέρθηκε το ύψος των δανείων θα ανέρχεται σε 12.000 ευρώ για μεταπτυχιακές σπουδές διάρκειας ενός έτους, ενώ για μεταπτυχιακά διάρκεια 2 ετών το ποσό θα αυξάνεται κατά 6.000 ευρώ φθάνοντας τα 18.000.

Οι φοιτητές θα καταθέτουν αίτηση για χορήγηση του δανείου σε συμμετέχοντες τράπεζας ή άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Οι τράπεζες θα παρέχουν το δάνειο με πιο ευνοϊκούς όρους απ΄ό,τι συνηθίζουν για τα δάνεια που χορηγούν. Για παράδειγμα:

1. Το επιτόκιο των δανείων του Erasmus θα έχουν χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό της αγοράς.
2. Θα παρέχεται η δυνατότητα αναβολής της πληρωμής των τόκων κατά τη διάρκεια των σπουδών του ωφελούμενου.
3. Θα προβλέπεται περίοδος χάριτος που θα έχει ελάχιστη διάρκεια 12 μηνών από τη στιγμή που ολοκληρωθούν οι μεταπτυχιακές σπουδές.
4. Θα υπάρχει επιπρόσθετη πρόβλεψη για διακοπή της αποπληρωμής για 12 μήνες καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου.
5. Δεν θα υπάρχουν ποινές για πρόωρη ή και μερική αποπληρωμή.

Μάθετε για το Erasmus+

Το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αφορά την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020. Στο νέο Erasmus εντάσσονται όλα τα υπάρχοντα προγράμματα, ενώ για πρώτη φορά στις δράσεις του προστίθεται και ο αθλητισμός.

Ο στόχος είναι η προώθηση της μαθησιακής κινητικότητας στην Ευρώπη, οι θεσμικές ανταλλαγές και η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των επιχειρήσεων, των οργανώσεων νεολαίας, των τοπικών και περιφερειακών αρχών και των ΜΚΟ και παράλληλα η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στους τομείς που καλύπτει το πρόγραμμα.

Οι ωφελούμενοι του νέου Erasmus είναι οι νέοι που έχουν ηλικία 13 έως και 30 ετών. Συγκεκριμένα φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σπουδαστές επαγγελματικών σχολών, μαθητευόμενοι, εθελοντές μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες του προγράμματος που αφορούν τη νεολαία. Οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν, να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση ή και να εργαστούν ως βοηθοί αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο εργασιακή εμπειρία σε μια χώρα του εξωτερικού.

Επίσης εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές, πανεπιστημιακοί θα έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν στο εξωτερικό, ενώ θα ωφεληθούν σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανώσεις νεολαίας και παράλληλα θα υποστηριχθούν δράσεις στον τομέα του αθλητισμού.

Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να προσφέρει κατάρτιση και εκπαίδευση σε περισσότερους από 4.000.000 νέους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.europarl.gr/el/News-Events/news/2013/november/NOV4.html.


Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Stray.gr


Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου στο Θησείο.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar διοργανώνουν και φέτος οι εθελοντές του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων- Stray.gr, τo Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στο χώρο Thission Lofts, Πειραιώς 123 στο κέντρο της Αθήνας.

Σκοπός είναι η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου ούτως ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το δύσκολο έργο του για τα αδέσποτα της Αττικής. Τα έσοδα που προκύπτουν προορίζονται μόνο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη στείρωση και τη φιλοξενία ζώων, τα οποία κατόπιν υιοθετούνται από οικογένειες με συμβόλαιο υιοθεσίας.

«Κάθε χρόνο το Χριστουγεννιάτικο Βazaar μας προσελκύει τουλάχιστον 2.000 δίποδους φίλους, αλλά και πάρα πολλούς τετράποδους πρώην αδέσποτους και νυν ευτυχισμένους συντρόφους ζωής», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Το Bazaar θα πλαισιωθεί και φέτος από εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και μεγάλους, παρουσιάσεις από κτηνιάτρους και εκπαιδευτές ζώων, επιδείξεις από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και άλλα διαδραστικά προγράμματα.

Εκτός από την επίσκεψη και την αγορά προϊόντων κατά τη διάρκεια του Bazaar, πολύτιμη βοήθεια αποτελούν και οι χορηγίες του Bazaar με προσφορά προϊόντων ή/και υπηρεσιών προς πώληση ή διάθεση στη λαχειοφόρο αγορά.

To Stray.gr είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα αδέσποτα ζώα της Αττικής. Αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές και δε λαμβάνει καμία απολύτως κρατική επιχορήγηση προσφέροντας στειρώσεις, εμβολιασμούς, θεραπείες και υιοθεσίες στα ζώα, καθώς και ενημέρωση, αλληλοβοήθεια και συμπαράσταση στο ευρύ κοινό. Από την ίδρυσή του ως σήμερα, το Stray.gr έχει επιτύχει περισσότερες από 2.500 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων, και συνεχίζει παρά τις αυξημένες δυσκολίες της εποχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σωματείου και την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.




Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα το Δεκέμβριο


Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Συνεχίζονται το Δεκέμβριο οι δωρεάν ξεναγήσεις σε γειτονιές, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω ξεναγήσεις

• Κυριακή 1/12, ώρα 10.30

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ)
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου επί της οδού Πατησίων(έως 35 άτομα)

• Δευτέρα 2/12, ώρα 10.30

ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ |Η ξενάγηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου « ΑΘΗΝΑ 179 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΣΟΥΣΑ»
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 100 άτομα) (Μέγαρο Παλιάς Βουλής»)

• Σάββατο 7/12 , ώρα 10.30
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 40 άτομα)

• Κυριακή 15/12, ώρα 10.30
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 35 άτομα)

• Σάββατο 21/12 , ώρα 10.30
ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ: ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή
Σημείο συγκέντρωσης: Έξω από την Ακαδημία Αθηνών (έως 80 άτομα)

•Κυριακή 22/12, ώρα 10.30
ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 50 άτομα)

• Κυριακή 29/12, ώρα 10.30
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου (έως 50 άτομα)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 210 3313038, 210 3240472 (κα. Ε. Βαλκανά - Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Δευτέρα -Παρασκευή από 10.00- 13.00)

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Το εισιτήριο εισόδου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους επιβαρύνει τους συμμετέχοντες στην ξενάγηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνειδητή επιλογή η εισαγωγή στο τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου


Το ποσοστό ικανοποίησης των σπουδαστών φθάνει το 98%.

Συνειδητή επιλογή αποτελεί για τους περισσότερους πρωτοετείς φοιτητές η εισαγωγή στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ενώ οι περισσότεροι από τους νεοεισαχθέντες φοιτητές δηλώνουν ότι επέλεξαν το τμήμα, που εδρεύει στην πόλη της Καρδίτσας, για τις καλές επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει.

Τα πιο πάνω στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι τακτικοί καθηγητές Παπαδόπουλος και Μαντάνης σύμφωνα με την οποία το 53% των πρωτοετών είχε το τμήμα σε μια από τις τρεις πρώτες προτιμήσεις του, ενώ οι σπουδαιότεροι λόγοι επιλογής του τμήματος ήταν για το 64% των φοιτητών οι καλές επαγγελματικές προοπτικές, για το 53% το αξιόλογο και ενδιαφέρον αντικείμενο του τμήματος και για το 25% η φήμη του τμήματος.

Αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των φοιτητών που οι γονείς τους ή άλλα άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος σχετίζονται με επιχειρήσεις ξύλου, ξύλινων κατασκευών και επίπλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το πιο πάνω ισχύει για το 36% των νεοεισαχθέντων, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα θετικό καθώς σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση. Βέβαια το πιο πάνω γεγονός μπορεί να συνδεθεί και με την υψηλή ανεργία που οδηγεί πολλούς νέους να ακολουθούν το επάγγελμα των γονιών τους.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το τμήμα της Καρδίτσας, κατά συχνότητα των απαντήσεών τους, από άτομα του συγγενικού τους χώρου, το διαδίκτυο και το σχολείο, ενώ το 48% των φοιτητών έχει ως επαγγελματικό στόχο τη δημιουργία της δικιάς τους επιχείρησης και για άλλο ένα 48% επιδίωξή του είναι η εργασία ως στελεχών σε επιχειρήσεις του κλάδου ξύλου και επίπλου.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό ικανοποίησης των φοιτητών που φθάνει στο 98%, ενώ ευχαριστημένοι δηλώνουν και από την πόλη της Καρδίτσας σε ποσοστό 88% άλλα και από τις υποδομές του τμήματος σε ποσοστό που φθάνει τις 97 ποσοστιαίες μονάδες.

Όσον αφορά τη γεωγραφική προέλευση των φοιτητών οι περισσότεροι προέρχονται από την περιοχή της Θεσσαλίας σε ποσοστό 46%. Μάλιστα αυξήθηκε ο αριθμός των φοιτητών από τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή εν αντιθέσει με τους φοιτητές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που μείωσαν το ποσοστό τους. Το πιο πάνω στοιχείο αποδίδεται εν μέρει στην οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες στο να αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Απεστάλησαν τα πρώτα εκκαθαριστικά φόρου πολυτελούς διαβίωσης


Την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής εκκαθάρισης του «Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης (Φ.Π.Δ.)», που προβλέπεται από το άρθρο 44 του Ν.4111/2013, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Όσοι φορολογούμενοι εμπίπτουν σε Φ.Π.Δ. μπορούν να τυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr από την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Φόρος Πολυτελείας».

Κατά την πρόσφατη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων των οχημάτων που αναγράφονταν. Καθώς αυτό δεν θα είναι δυνατό στην δήλωση του οικ. έτους 2014, καλούνται οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν άμεσα σε διορθώσεις στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Επισημαίνεται επιπρόσθετα, πως οι περιπτώσεις στις οποίες οι μεταβολές (κυβισμού, έτους πρώτης κυκλοφορίας και μηνών χρήσης των αυτοκινήτων) οδήγησαν σε μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης έχουν σταλεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για έλεγχο με βάση την ΠΟΛ 1245 / 13.11.2013.

Σημειώνεται ότι δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους πολίτες, μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr και από την επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Κατάσταση Οχημάτων», να ελέγξουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε όσες περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν διαφορετικά στοιχεία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική - τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Επαναφορά της εκτέλεσης δια λιθοβολισμού ετοιμάζουν στο Αφγανιστάν


Προειδοποιήσεις στη διεθνή κοινότητα από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (Human Rights Watch) ανακοίνωσε σήμερα πως το Αφγανιστάν εξετάζει να επαναφέρει την θανάτωση δια λιθοβολισμού ως τιμωρία για «εγκλήματα ηθικής», περιλαμβανομένης της μοιχείας,

«Μία ομάδα εργασίας υπό το υπουργείο Δικαιοσύνης, που βοηθά στη σύνταξη ενός νέου ποινικού κώδικα, έχει προτείνει να υπάρχει πρόβλεψη για 'εγκλήματα ηθικής', περιλαμβανομένης της ερωτικής σχέσης εκτός γάμου, που τιμωρούνται δια λιθοβολισμού», ανακοίνωσε η οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Η οργάνωση κάλεσε την κυβέρνηση να «απορρίψει άμεσα» την πρόταση και όλους τους διεθνείς δωρητές να αναστείλουν τις διαδικασίες χρηματοδότησης αν υιοθετηθεί ο νόμος.

«Είναι απολύτως σοκαριστικό 12 χρόνια μετά την πτώση της κυβέρνησης των ταλιμπάν η κυβέρνηση Καρζάι να εξετάζει την επαναφορά του λιθοβολισμού ως τιμωρίας», δήλωσε ο Μπραντ Άνταμς, διευθυντής του παραρτήματος της Ασίας.

«Ο πρόεδρος Καρζάι χρειάζεται να επιδείξει τουλάχιστον μία στοιχειώδη δέσμευση προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και να απορρίψει αυτήν την πρόταση ασυζητητί».

Η Human Rights Watch αναφέρει ότι η πρόταση προβλέπει πως, αν το δικαστήριο κρίνει ότι ένα ζευγάρι διατηρεί εξωσυζυγικό δεσμό, θα πρέπει να λιθοβολούνται αμφότεροι μέχρι θανάτου, αν είναι και οι δύο παντρεμένοι.

Αν «αυτός ή αυτή που διαπράττει μοιχεία είναι ανύπανδρος», η ποινή πρέπει να είναι «100 χτυπήματα με μαστίγιο», σύμφωνα με την πρόταση.

Επίσης προτείνεται οι ποινές να εκτελούνται δημοσίως, κάτι που παραπέμπει στην πολιτική των ταλιμπάν να τιμωρούν τους κατηγορούμενους εκτελώντας τους ή λιθοβολώντας τους μέχρι θανάτου σε δημόσιους χώρους.

Το Αφγανιστάν εργάζεται για την αναθεώρηση του ποινικού του κώδικα του 1976 τα τελευταία δύο χρόνια.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι δεν προβλεπόταν η χρήση του λιθοβολισμού ως μορφή τιμωρίας σε εκείνο τον κώδικα.

Όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σήμερα επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο, ένα νεαρό ζευγάρι εκτελέστηκε κατηγορούμενο για την εξωσυζυγική του σχέση στο βόρειο Αφγανιστάν.

Το ζευγάρι κλέφτηκε, αλλά συνελήφθη και καταδικάστηκε από δικαστήριο φυλής στην περιοχή Νταντ-ε-Γκόρι της επαρχίας Μπαγκλάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής Αχμεντ Τζαβίντ Μπασαράτ.

«Το ζευγάρι πυροβολήθηκε από τον πατέρα του κοριτσιού χθες το πρωί», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ίδιος.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αθώος ο διευθυντής της ουρολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ


Είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο ιατροδικαστή.

Αθωώθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο καθηγητής και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου (ΠΑΓΝΗ), που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η υπόθεση αφορούσε τον θάνατο του ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη, ύστερα από χειρουργική επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ, πριν από πέντε χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία -μειοψήφησε ο πρόεδρός του- ενώ νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, είχε προτείνει την αθώωσή του υποστηρίζοντας ότι δεν προέκυψε κανένα θέμα αμέλειας στην ιατρική αντιμετώπιση του περιστατικού.

Τον Δεκέμβριο του 2008 ο ιατροδικαστής είχε υποβληθεί σε εγχείρηση για την αφαίρεση όγκου από τον νεφρό. Λίγες ώρες αργότερα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία παρουσιάζοντας ολική ανεπάρκεια οργάνων με αποτέλεσμα να υποκύψει, ενώ μετά τον θάνατό του δεν έγινε νεκροψία- νεκροτομή στη σορό από τους συναδέλφους του.

Τον Μάρτιο του 2013, όταν ο τότε διοικητής του ΠΑΓΝΗ δέχτηκε καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ιατρικά το περιστατικό και κατέληξε ο ιατροδικαστής, διέταξε να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης και να διενεργηθεί επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Στη συνέχεια, το πόρισμα της ΕΔΕ παραδόθηκε στον επικεφαλής της ΔΥΠΕ Κρήτης, την Εισαγγελία Ηρακλείου, το υπουργείο Υγείας, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, και την Ιατρική Σχολή και η υπόθεση ακολούθησε τη δικαστική οδό.



Διαβάστε περισσότερα...

«Δε συζητάμε μείωση μισθών και συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες»


Σίγουρος πως θα βρεθεί λύση με την τρόικα εμφανίστηκε ο Γ. Βρούτσης.

Αποκλείει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, κάτι που φέρεται ότι αποτελούσε αίτημα της τρόικας.

Ο κ. Βρούτσης, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων δεν το συζητάμε» επισημαίνοντας πως το υπουργείο Εργασίας με μία σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που βρίσκονται στη Βουλή, κλείνει ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού και άρα δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές.

Ο κ. Βρούτσης εμφανίστηκε σίγουρος πως θα Βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο παιδάκια "έσβησαν" από κλεψιέλα στο ΑΧΕΠΑ


Την τελευταία πνοή τους άφησαν πριν από περίπου 10 ημέρες δύο παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και προσβλήθηκαν από το νοσοκομειακό μικρόβιο της κλεψιέλας. Η νέα εμφάνιση του ιδιαίτερα επικίνδυνου μικροβίου σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σήμανε αμέσως συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Τα δύο παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύονταν με λευχαιμία στο παιδοογκολογικό τμήμα της Β΄Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ήταν σε ανοσοκαταστολή και νοσηλεύονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι οι ανήλικοι ασθενείς προσβλήθηκαν από μια ανθεκτική μορφή της κλαψιέλας. Το ένα παιδί μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, όπου τελικά εξέπνευσε. Και το άλλο παιδί δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία πνοή του στο παιδοογκολογικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φόροι και χρέη σε τράπεζες και ΕΛΤΑ


Κατεβάζουν... ρολά τα ταμεία των εφοριών και οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τους φόρους και τα χρέη τους υποχρεωτικά στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται ότι θα δοθεί οριστικό τέλος στις «ουρές» στις Εφορίες για συναλλαγές όπως η υποβολή δηλώσεων, η έκδοση πιστοποιητικών και άλλων φορολογικών παραστατικών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, τον οποίο υλοποιούν οι γενικές γραμματείες Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιων Εσόδων, από τις αρχές του επόμενου έτους μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις θα παρέχεται δυνατότητα πληρωμών στα ταμεία των ΔΟΥ.

Εκτός εφοριών
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως άμεσος στόχος είναι η κατάργηση ταμείων στις κατά τόπους ΔΟΥ και εξασφάλιση δυνατότητας καταβολής σε πιστωτικά ιδρύματα, ΕΛΤΑ κ.λπ. μέσω ανάπτυξης σχετικών εφαρμογών όπως e?παράβολο, e?αποδεικτικό ενημερότητας και e?οίκοθεν εισπράξεις. Αυτή η οδός ακολουθείται και για τις πληρωμές οφειλών που βρίσκονται σε ρύθμιση.

Η καταβολή των ποσών γίνεται με τη χρήση μοναδικού κωδικού, ο οποίος ονομάζεται Ταυτότητα Οφειλής (ΤΟ) και Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής (ΤΡΟ) αντίστοιχα στα ΕΛΤΑ ή σε κάθε τράπεζα, χωρίς να είναι απαραίτητη η διατήρηση λογαριασμού καταθέσεων από την πλευρά του οφειλέτη. Με τους κωδικούς αυτούς ο φορολογούμενος θα μπορεί να καταβάλλει είτε το σύνολο, είτε μέρος της οφειλής του ή των δόσεων αποπληρωμής.

Οι κωδικοί
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τους κωδικούς μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) από το ειδοποιητήριο που θα λαμβάνουν από τη ΓΓΠΣ και από τις Εφορίες.

Για κάθε νέα οφειλή που βεβαιώνεται θα εκδίδεται η ατομική ειδοποίηση από τη ΔΟΥ ή τη ΓΓΠΣ, στην οποία θα αναγράφεται και ο κωδικός Ταυτότητας Οφειλής.

Παράλληλα, με νέες εφαρμογές παρέχεται ήδη η δυνατότητα για περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους οι φορολογούμενοι μπορούν:
Να προμηθεύονται μέσω του TAXISnet τα παράβολα που χρειάζονται για να πληρώσουν χρέη ή άλλες βεβαιωμένες οφειλές στο Δημόσιο.
Να θεωρούν ηλεκτρονικά τα συμβόλαια μίσθωσης ακινήτων.
Να λαμβάνουν ηλεκτρονικά το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογίας εισοδήματος.
Να κάνουν τις αλλαγές στα στοιχεία διαμονής τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το κλείσιμο εφοριών (το σχέδιο έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο) και η κατάργηση των ταμείων στις εφορίες που δρομολογείται αποτελούν μνημονιακούς όρους.

Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου σκαφών αναψυχής σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται η τήρηση της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας και η είσπραξη του Τέλους Πλεύσης και Παραμονής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολές και μετά... κατασχέσεις


«Προειδοποιητικές» επιστολές σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους που δεν έχουν πληρώσει δόσεις του φόρου εισοδήματος ή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έχει αποστείλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, προειδοποιώντας τους ότι... έρχονται κατασχέσεις.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης μέσω των επιστολών τούς ενημερώνει για τις οφειλές, τους καλεί εντός 15 ημερών να τις τακτοποιήσουν και για το τέλος φυλάει το καλύτερο. Γνωστοποιεί στους φορολογουμένους πως ανά πάσα στιγμή η Εφορία μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να αποτελούν για το οικονομικό επιτελείο μια τεράστια δεξαμενή για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, ασκούνται πιέσεις στους πολίτες για να εξοφλήσουν τα χρέη τους ή να μπουν σε ρύθμιση.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει μαζεμένες οι φορολογικές υποχρεώσεις. Φόρος εισοδήματος, φόροι στην ακίνητη περιουσία (έκτακτο τέλος και ΦΑΠ), τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας αποτελούν «βουνό» για χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία υπό το βάρος της κρίσης και της δραστικής περικοπής των εισοδημάτων αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία.

Για να αποφύγουν κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο ή όσοι δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους φόρους τους έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις με την «πάγια ρύθμιση».

Κάθε οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση για το σύνολο των χρεών του ακόμη κι αν μέρος αυτών δεν έχει ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Πιο αναλυτικά, στις επιστολές που έχει αποστείλει ο κ. Θεοχάρης γίνεται αρχικά αναφορά στην οφειλή. «Σας υπενθυμίζουμε ότι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια προτρέπει τους φορολογουμένους να τακτοποιήσουν τα χρέη τους μέσα σε 15 ημέρες από την έκδοση της ειδοποίησης που έλαβαν.

Τους ενημερώνει δε πως, εφόσον έχουν ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ όλα τα σχετικά έγγραφα, μέσα στην προθεσμία των 15 ημερών.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τους ζητά να αγνοήσουν την επιστολή.

Να υπενθυμίσουμε πως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2.594.366 φυσικά πρόσωπα είχαν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 22,6 δισ. ευρώ. Εξ αυτών ποσό 875,19 εκατ. ευρώ είχε υπαχθεί σε ρύθμιση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια 16χρονη «σανίδα σωτηρίας» για τη Μυρτώ


«Η λαχτάρα της καρδιάς μου είναι να γίνει καλά η Μυρτώ». Λόγια που βγαίνουν μέσα από τα βάθη της τρυφερής καρδιάς μιας ομογενούς μας από τη Βοστώνη, της Σοφίας Λαμπροπούλου.

Μαζί με φίλες της έγιναν οι φύλακες-άγγελοι της συνομήλικής τους Μυρτώς Παπαδομιχελάκη η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, καθώς με δική τους πρωτοβουλία δημιουργήθηκε η γραμμή βοηθείας YouCaring.com με στόχο την οικονομική στήριξη της άτυχης κοπέλας.



Την ίδια ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τη Μυρτώ. Στόχος του διαδικτυακού εράνου είναι η αγορά ενός ειδικού μηχανήματος που έχουν συστήσει οι θεράποντες ιατροί, το οποίο θα βοηθήσει τη Μυρτώ στη διατροφή και στην επικοινωνία της με τους γύρω και, κυρίως με τη μητέρα της, που δεν φεύγει λεπτό από κοντά της.

Ως χθες το απόγευμα τη γραμμή βοηθείας YouCaring.com υποστήριζαν 1.948 άτομα, ενώ μέσα σε 38 ημέρες το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί υπέρ της Μυρτώς ανερχόταν στα 61.603 δολάρια( ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες των δημιουργών της σελίδας, που ήταν τα 25.000 δολάρια).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατεδαφίζονται αυθαίρετα


Εικοσιπέντε αυθαίρετες κατασκευές έχουν τελεσιδικήσει και βρίσκονται στη διαδικασία κατεδάφισης στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης.

Οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις αυθαιρέτων επί των αιγιαλών αφορούν κτίσματα σε παραλίες του εθνικού θαλάσσιου πάρκου Ζακύνθου, της πόλης του νησιού, του Αργασίου, του Λαγανά, του Τσιλιβή, αλλά και μάντρες που έχουν ανεγερθεί σε περιοχές που παραβιάζουν τη γραμμή του αιγιαλού.

Μεταξύ των πιο κραυγαλέων αυθαίρετων κατασκευών θεωρούνται -σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες- και αυτές που βρίσκονται σε μικρό νησί του κόλπου Λαγανά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...