Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα του 2015 σε λίγα δευτερόλεπτα


Ενώ το 2015 πλησιάζει στο τέλος του, δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφονται τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα της χρονιάς που φεύγει.

Επί της ουσίας, δεν πρόκειται για ένα ευχάριστο βίντεο εφόσον οι δημιουργοί του επέλεξαν να επικεντρωθούν μόνο στις δυσάρεστες εξελίξεις που διαδραματίστηκαν κατά το 2015.

Στο βίντεο απεικονίζονται τόσο οι τρομοκρατικές επιθέσεις που σόκαραν την υφήλιο όσο και άλλες παγκόσμιες τραγωδίες που εξίσου δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι πως στο βίντεο υπάρχουν αρκετές αναφορές στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, φθάνοντας μέχρι την κρίση χρέους το καλοκαίρι, την παραίτηση της κυβέρνησης και την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η μικρότερη εκτύπωση έγχρωμης εικόνας στον κόσμο


Επιστήμονες στην Ελβετία εκτύπωσαν τη μικρότερη στον κόσμο έγχρωμη εικόνα και κέρδισαν μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Η εικόνα, που δείχνει σε ένα βυθό ψάρια-κλόουν να κολυμπάνε δίπλα σε θαλάσσιες ανεμώνες, καταλαμβάνει έκταση μόλις 0,0092 τετραγωνικών χιλιοστών (0,08 Χ 0,115 χιλιοστών) ή όσο μέγεθος έχει ένα εικονοστοιχείο (πίξελ) σε μια οθόνη έξυπνου κινητού τηλεφώνου.

Προφανώς, η εικόνα είναι πολύ μικρή για να τη δει κανείς με γυμνό μάτι, αλλά χρειάζεται ειδικό μικροσκόπιο.



Όμως, σημαντικότερη και από το ρεκόρ είναι η νέα τεχνολογία νανο-εκτυπώσεων 3d NanoDrip, η οποία δεν χρησιμοποιεί παραδοσιακό μελάνι, αλλά κβαντικές κουκίδες, δηλαδή νανοσωματίδια που εκπέμπουν διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με τη συχνότητα του φωτός.

Η νέα τεχνολογία νανο-εκτύπωσης διατάσσει με εντυπωσιακή ακρίβεια τις ερυθρές, πράσινες και μπλε κβαντικές κουκίδες, αναπαράγοντας την εικόνα με ανάλυση 25.000 κουκίδων ανά ίντσα (dpi). Οι καλύτεροι συμβατικοί εκτυπωτές φθάνουν σε ανάλυση 2.400 dpi.

Η νέα τεχνολογία θα μπορούσε μελλοντικά να αξιοποιηθεί, πέρα από εκτυπώσεις, για τη δημιουργία νανοδομών σε νέα υλικά, στα ηλεκτρονικά, στην οπτική, στη βιοτεχνολογία κ.α. Οι κβαντικές κουκίδες ήδη αξιοποιούνται στη δημιουργία τηλεοράσεων, ηλιακών μπαταριών και ηλεκτρονικών μικροσκοπίων.

Το επίτευγμα αποτελεί έργο ερευνητών του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης και της νεοφυούς εταιρείας Scrona Ltd, η οποία ανέλαβε την εμπορική αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας 3d NanoDrip.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μικρός Rockwell είναι το πιο αξιολάτρευτο ξωτικό


Ο δημιουργός του «ιπταμενου Wil» μεγαλούργησε και πάλι - Δείτε τις φωτογραφίες.

Σε… ξωτικό μετέτρεψε τον τεσσάρων μηνών γιο του Rockwell ο φωτογράφος Alan Lawrence από τη Γιούτα, φωτογραφίζοντάς τον σε πολλά σημεία του σπιτιού σε ξεκαρδιστικά σκηνικά.

Ακολουθώντας την «τρέλα» με το βιβλίο «Elf on the Shelf» που θέλει τους γονείς να αλλάζουν κάθε νύχτα, μυστικά, θέση στο μικρό ξωτικό, αναζητώντας τον Άγιο Βασίλη, ο 40χρονος έκανε τον μικρό Rockwell πρωταγωνιστή στο ίδιο «κυνηγητό».

«Σκέφτηκα: κι αν ήταν ένα αληθινό ξωτικό; Έχουμε ήδη το πιο γλυκό μικρό μας», λέει ο ίδιος.

Η γυναίκα του έφτιαξε την υπέροχη «στολή» του Rockwell και η φωτογραφική μηχανή πήρε φωτιά.

Οι τελικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο blog του Alan, That Dad Blog.

Σε μια φωτογραφία εμφανίζεται και ο ίδιος ο 40χρονος πατέρας, όταν το «ξωτικό» σκαρφαλώνει στην κουρτίνα του μπάνιου.

«Guest» εμφάνιση κάνει στις φωτογραφίες και ο μεγαλύτερος αδελφός του Rockwell, Wil, ο οποίος έχει τη δική του «φωτογραφική συλλογή» με τίτλο «Wil Can Fly».


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του δήμου Αθηναίων στο Παλλάς


Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα απολαύσουν από τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων όσοι βρεθούν στο ιστορικό θέατρο Παλλάς, σε τρεις συναυλίες που διοργανώνονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η Συμφωνική Ορχήστρα, η Φιλαρμονική και η Χορωδία συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Η Αθήνα γιορτάζει», που διοργανώνουν ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 12μ.μ το κοινό θα υποδεχθεί την εβδομάδα των Χριστουγέννων με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στην χριστουγεννιάτικη συναυλία της. Κάλαντα από όλη την Ελλάδα με τις αγγελικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου Kodaly (διεύθυνση: Μιχάλης Πατσέας) θα πλημμυρίσουν το θέατρο, καθώς και χριστουγεννιάτικες μελωδίες ερμηνευμένες από την μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο.

Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας

Αποσπάσματα από όπερες, οπερέτες, πόλκες, βαλς και γνωστές χριστουγεννιάτικες μουσικές συνθέσεις θα απολαύσουν οι λάτρεις της κλασικής μουσικής, που θα παρευρεθούν στο χριστουγεννιάτικό γκαλά της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι σολίστ του λυρικού θεάτρου Μαρία Κόκκα (σοπράνο), Δέσποινα Σκαρλάτου (σοπράνο), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος) και Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος).

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

Τέλος, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 11.30π.μ. η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συναντά τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, τον τενόρο Χρήστο Δεληζώνα και το βαρύτονο Χάρη Ανδριανό στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της με έργα των κορυφαίων συνθετών B. Britten και C. Saint-Saëns. Στη συναυλία συμμετέχει η Παιδική- Νεανική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (διδασκαλία: Νίνα Πατρικίδου).

Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, City Link

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, κατόπιν κράτησης θέσης στο τηλ. 211 1000365 και ηλεκτρονικά στο www.ticket365.gr


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια είναι τα «κοράκια» που θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων


Τι αλλάζει με την έλευση των funds στην Ελλάδα.

Τα... ονόματα που τους έχουν βγάλει, ο τρόπος που τους αποκαλούν και ο τρόμος που προκαλούν στο άκουσμά τους και μόνο έχουν δημιουργήσει έναν μεγάλο μύθο γύρω τους.

Τους λένε «κοράκια» ή «γύπες» των αγορών και έρχονται στην Ελλάδα.

Σίγουρα να ακούς ότι ένα κοράκι ή ένας γύπας έρχεται στη χώρα σου ή θα αγοράσει το δάνειό σου δεν σε προδιαθέτει και θετικά...

Τα βασικά ερωτήματα είναι αν τελικά θα χαθούν σπίτια στην Ελλάδα, θα πεταχτεί κόσμος στο δρόμο, θα χαθούν επιχειρήσεις;

Μεγάλο ερώτημα είναι ποιοι είναι τελικά οι επιχειρηματίες, οι fund managers που θα έρθουν και στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις τράπεζες, για να αγοράσουν κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια αλλά και όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Και γιατί να αγοράσουν ένα τέτοιο κόκκινο δάνειο;

Οι αλήθειες και τα ψέματα πάνω σε αυτά, αλλά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα διαπλέκονται μεταξύ τους. Η Ελλάδα άλλωστε δεν ανακαλύπτει την πυρίτιδα φέρνοντας τους γύπες να αγοράσουν δάνεια! Το θέμα είναι πώς θα τα διαχειριστούν από εκεί και πέρα οι γύπες, μέσα σε πιο πλαίσιο και πώς θα προστατευτούν κάποιοι άνθρωποι που ενήργησαν με καλή πίστη είτε αγοράζοντας το σπίτι τους, είτε παίρνοντας δάνεια για την επιχείρησή τους.


Ποιοι είναι οι γύπες και γιατί αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια

Οι αποκαλούμενοι γύπες ή κοράκια δεν είναι τίποτα παραπάνω από funds που διαθέτουν λεφτά και ψάχνουν το γρήγορο κέρδος. Θέλουν να αγοράσουν κάτι φτηνά, να το πουλήσουν γρήγορα ακριβότερα και να τελειώνουν!

Κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα λένε ότι ενδιαφέρονται να διαχειριστούν δάνεια στον τομέα του τουρισμού και της ναυτιλίας, εκεί δηλαδή που υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών έχουν ήδη έρθει στην Αθήνα και διερευνούν την αγορά. Εχουν γίνει συναντήσεις με τραπεζίτες και ήδη έχουν κλείσει συνεργασίες με τράπεζες.

Τι θέλουν; Να αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές και στη συνέχεια να πουλάνε σε σύντομο χρονικό διάστημα στη διπλή αξία, κερδίζοντας μεγάλα ποσά.

Η Deloitte διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα σχετικά με τις τιμές που προσφέρουν οι γύπες. Αν και τα στοιχεία αφορούν τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, είναι ενδεικτικά:

Στη Ρουμανία καταναλωτικά δάνεια πουλήθηκαν στο 6% έως 10% της ονομαστικής αξίας τους και στην Ουγγαρία τα «κόκκινα» καταναλωτικά πουλήθηκαν στο 12%-15% της αξίας τους. Στην Τσεχία και τη Σλοβακία πουλήθηκαν έναντι 19%-21%, ενώ στην Πολωνία, τα καταναλωτικά δάνεια πουλήθηκαν μεταξύ 11% και 14% της ονομαστικής και τα επιχειρηματικά δάνεια έναντι 6% με 10% της ονομαστικής αξίας τους.

Για τα στεγαστικά η Deloitte δίνει τιμές μόνον για την ουγγρική αγορά και αυτές ήταν κατά μέσον όρο στο 53,5% της αξίας τους.

Για την Ελλάδα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες οι τιμές. Για την ώρα άνοιξε η αγορά για μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και μεγάλες επιχειρήσεις και από τον Φεβρουάριο θα ανοίξει και η υπόλοιπη αγορά.

Τι κάνουν δηλαδή οι γύπες; Αγοράζουν μαζικά από την τράπεζα τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται σε χαμηλές τιμές και τη συνέχεια επιχειρούν να τα εισπράξουν με κέρδος ή να τα μεταπουλήσουν. Αυτό ισχύει για καταναλωτικά, επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια.

Ο φόβος του δανειολήπτη και το ενδεχόμενο κέρδος

Όπως αναφέρει ο οίκος Fitch σε ανάλυσή του, με την δραστηριοποίηση των funds είναι απίθανο να αυξηθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και οι τιμές των κατοικιών εξακολουθούν να υποχωρούν. Ωστόσο επισημαίνει ότι ο φόβος να χαθεί το ακίνητο θα κινητοποιήσει τους κακοπληρωτές.

Δηλαδή το γεγονός ότι οι πλειστηριασμοί διευκολύνονται, δίνεται επιπρόσθετη διαπραγματευτική δύναμη στις τράπεζες για να «ενθαρρύνουν» τους δανειολήπτες να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους. Μπορεί επίσης να πειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές να αρχίσουν να πληρώνουν.

Από τη διαδικασία αυτή μπορεί να υπάρξουν τελικά και κέρδη για ορισμένους. Άλλωστε οι τραπεζίτες είχαν περιορισμένη δυνατότητα διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Πώς θα γίνει αυτό; Για παράδειγμα κάποιος δανείστηκε 100.000 ευρώ για να αγοράσει σπίτι. Έχει να πληρώσει δόσεις, ωστόσο κάποια στιγμή σταμάτησε και πλέον με τους έξτρα τόκους και τις καθυστερήσεις χρωστάει 120.000 ευρώ στην τράπεζα. Το distress fund θα το αγοράσει θα το αγοράσει για παράδειγμα στο 40% της αξίας του, δηλαδή με 40.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα έρθει σε επαφή με τον δανειολήπτη και θα επιχειρήσει να το πουλήσει με κέρδος, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ασφαλώς, ή να το ρυθμίσει.

Δηλαδή θα καλέσει τον δανειολήπτη να του δώσει 50.000 ευρώ για παράδειγμα και να τελειώνει. Αν ο δανειολήπτης έχει χρήματα τότε έχει και την ευκαιρία...

Αν ο δανειολήπτης δεχτεί μηνιαία δόση η οποία θα είναι κατά πολύ μικρότερη από εκείνη που θα πλήρωνε στην τράπεζα, αφού και το κεφάλαιο που θα χρωστάει στο fund είναι μικρότερο, τότε πάλι κερδισμένος θα βγει.

Τα προβλήματα αρχίζουν για εκείνους που είναι οι πλέον αδύναμοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί συνταξιούχοι. Το πρόβλημα είναι για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν τίποτα στο «κοράκι». Εκεί θα δουν να βγαίνει στο σφυρί το ακίνητό τους.
Τα επιχειρηματικά δάνεια και οι γύπες

Τα πρώτα δάνεια με τα οποία μπαίνει σε εφαρμογή όλο το νέο πλαίσιο είναι τα επιχειρηματικά. Είναι τα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων. Στη συνέχεια από το Φεβρουάριο στο νέο πλαίσιο θα περάσουν και τα υπόλοιπα επιχειρηματικά δάνεια.

Ήδη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, έχει συζητήσει ήδη με την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και με δύο τράπεζες, το ενδεχόμενο να αναλάβουν τα επιμελητήρια ρόλο συμβούλου-διαμεσολαβητή στη διαδικασία αξιολόγησης των επιχειρήσεων, των οποίων τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πρόκειται να μεταβιβασθούν στα νέα σχήματα που θα δημιουργηθούν μεταξύ τραπεζών και διεθνών fund.

Έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016, θα περάσουν από αξιολόγηση οι επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια που έχουν τζίρο 50 εκατ. ευρώ ή απασχολούν 250 εργαζόμενους και οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 200-300.

Μετά το Φεβρουάριο του 2016, θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις υπόλοιπες 100.000-120.000, συνολικά, ελληνικές επιχειρήσεις με «κόκκινα δάνεια». Σημειώνεται ότι, από αυτές τις 120.000, οι 6000 είναι επιχειρήσεις με πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ οφειλές η καθεμία.
Τα... προς αποφυγήν μοντέλα των ΗΠΑ και της Ισπανίας

Η διαχείριση των κόκκινων δανείων στην Ισπανία, αλλά και στην Αμερική είναι τα μοντέλα που η Ελλάδα θέλει να αποφύγει. Οι εικόνες από την Ισπανία είναι ακόμη νωπές, ενώ δεν είναι καλύτερες από τις ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια της στεγαστικής κρίσης στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν γειτονιές –φαντάσματα όπου βρίσκονταν χιλιάδες κατασχεμένα σπίτια που εγκαταλείφθηκαν όχι μόνο από τους ιδιοκτήτες τους αλλά και από τις τράπεζες που τα κατέσχεσαν. Μεγάλοι χαμένοι; Οι ιδιοκτήτες και οι τράπεζες!



Οι κατασχέσεις στις ΗΠΑ είναι σχετικά εύκολες. Ο σερίφης της περιοχής στέλνει το κατασχετήριο στον ιδιοκτήτη και του δίνει περιθώριο 28 ημερών να φύγει από το σπίτι. Ο ιδιοκτήτης τι κάνει; Μεταφέρει τα πράγματά του αρχικά και μετά αρχίζει να ξηλώνει! Να ξηλώνει τα μπάνια, τις κουζίνες τα υδραυλικά ακόμα και τα πατώματα... Τα πάντα, ό,τι μπορεί να πουλήσει. Την 28η μέρα αφήνει το κλειδί πάνω στην πόρτα. Ο σερίφης το παίρνει και παραδίδει το ακίνητο στην τράπεζα...

Τα σπίτια αυτά εξελίχθηκαν σε μείζον πρόβλημα για όλη την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ. Ακόμη και τράπεζες το μετανιώνουν αφού παύουν να ενδιαφέρονται για το ακίνητο καθώς διαπιστώνουν ότι το κόστος αποκατάστασης είναι μεγαλύτερο από το ενδεχόμενο έσοδο και έτσι το εγκαταλείπουν οριστικά.

Τι θα κάνουν τα «κοράκια» στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, τα δάνεια θα βρίσκονται σε κοινές εταιρείες τραπεζών-funds και οι εξειδικευμένες εταιρείες θα αναλάβουν τη διαχείρισή τους. Δηλαδή, θα μπορούν να προτείνουν και να προχωρούν σε ρύθμιση του δανείου, αναχρηματοδότηση του οφειλέτη, πώληση του ακινήτου ή εκκαθάριση της επιχείρησης.

Στην περίπτωση των στεγαστικών, για αυτά που βρίσκονται σε καθυστέρηση πολλών μηνών, οι εταιρείες θα προτείνουν στον δανειολήπτη:
  • Την αποπληρωμή του δανείου με έκπτωση. Δηλαδή, αν χρωστάει π.χ. 100.000 ευρώ να καταβάλλει 70.000 ευρώ και να κλείνει το δάνειο.
  • Εξουσιοδότηση για να αναζητήσουν αγοραστή για λογαριασμό του. Στην περίπτωση αυτή θα πωλούν το ακίνητο.
  • Τη μετακίνηση σε μικρότερη κατοικία που θα έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους από άλλη περίπτωση «κόκκινου» δανείου παρέχοντάς του ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αποπληρώσει μικρότερο δάνειο.
  • Τη μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου στην εταιρεία και την ταυτόχρονη διαγραφή του δανείου με συμφωνία να συνεχίσει να μένει στην κατοικία καταβάλλοντας ενοίκιο.
  • Την παράδοση των κλειδιών του ακινήτου με ταυτόχρονη διαγραφή του δανείου.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδική κινητοποίηση κατά του φράχτη προετοιμάζεται στον Έβρο


Την ίδια μέρα ανάλογες δράσεις θα γίνουν σε Τουρκία, Γαλλία και Ιταλία.

Τη διοργάνωση νέας πανελλαδικής κινητοποίησης με διεθνείς αυτή τη φορά προεκτάσεις, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη, ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου.

Με κεντρικά αιτήματα την πτώση του φράχτη στις Καστανιές του Έβρου, το άνοιγμα των συνόρων και την παύση των βομβαρδισμών στη Συρία, η κινητοποίηση έχει, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, τη στήριξη συνδικάτων (εκπαιδευτικών, νοσοκομειακών κ.α.), φοιτητικών κινημάτων, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ το «παρών» θα δώσουν και κινήσεις ατόμων με αναπηρίες.

Ειδικότερα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ειρηνική διαδήλωση μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση στο δημοτικό θέατρο της πόλης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών κινημάτων. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υποστήριξης των προσφύγων και μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη, στο Καλαί της Γαλλίας και τη Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου διοργανώνονται δύο ταυτόχρονες πορείες, μία προς το φράχτη στις Καστανιές και μία στο τελωνείο των Κήπων όπου επιδιώκεται συμμετοχή και από τις δύο πλευρές των συνόρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η νύφη-πιστολέρο!


Έβγαλε τα όπλα για καλό σκοπό - Δείτε το βίντεο.
Η νύφη «αγρίεψε» και το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου... Η νύφη από τη Σερβία πήρε την κατάσταση στα χέρια της -κυριολεκτικά- όταν έσπασε την παράδοση που συνήθως θέλει έναν άνδρα, τον κουμπάρο, τον πατέρα ή το γαμπρό να πυροβολεί με δύο πιστόλια στον αέρα

Η γυναίκα που δεν είναι γνωστό το όνομά της βγάζει τα δύο όπλα και πυροβολεί την ημέρα του γάμου της. Οι σφαίρες στον αέρα συμβολίζουν την ευτυχία, τη γονιμότητα και μια αρμονική σχέση. Αλλά η... άγρια νύφη έσπασε την παράδοση και έδειξε ότι δεν έχει διάθεση να αφήσει σε κανέναν άλλο τα όπλα και το... πήρε επάνω της!



Ο Radovan Malenkich, καλεσμένος στο γάμο κοντά στο Βελιγράδι είπε: «Οι άνθρωποι επευφημούσαν όταν πυροβόλησε όχι με ένα, αλλά με δύο πιστόλια. Υπήρχε μεγάλη χαρά στα πρόσωπα των καλεσμένων. Η νύφη ήταν στην ευχάριστη θέση να δώσει μια νέα τροπή στην παλιά παράδοση πυροβολώντας η ίδια στον αέρα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πίεση ώστε να εγκαταλειφθεί αυτή η πρακτική επειδή μερικοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Αλλά χαίρομαι που μερικές φορές μπορούμε να ξεφύγουμε από τις γραφειοκρατίες και να γιορτάσουμε με τον παλιό τρόπο».

Οι σφαίρες στον αέρα συνήθως πέφτουν κάτω στο έδαφος με ταχύτητες πολύ χαμηλότερες από αυτήν που φεύγουν από την κάννη των όπλων. Παρ 'όλα αυτά κάποιος μπορεί να τραυματιστεί, μερικές φορές θανάσιμα, όταν αυτές οι σφαίρες που φεύγουν με ένταση λόγω του ισχυρού αέρα στο έδαφος σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ευτυχώς στο συγκεκριμένο γάμο δεν συνέβη κάποιο θλιβερό ατύχημα.



Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στο YouTube με τη νύφη να πυροβολεί όχι μία, ούτε δύο, αλλά ασταμάτητα...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H εκκλησία που μοιάζει με τεράστιο...κοτόπουλο


Βρίσκεται κρυμμένη στη ζούγκλα της Ινδονησίας και όλοι μαγεύονται όταν την πρωτοαντικρίζουν, γιατί εκτός από ανατριχιαστική η συγκεκριμένη εκκλησία μοιάζει με ένα τεράστιο κοτόπουλο.

Ο δημιουργός, Ντάνιελ Αλάμσαχ, λένε πως είδε ένα όραμα κι αυτό τον ενέπνευσε να δημιουργήσει την εκκλησία κοτόπουλο. To κτίριο άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 1990 όπου στο επάνω όροφο μπορούσαν να πάνε και να προσευχηθούν άνθρωποι οποιασδήποτε θρησκείας.

Στη συνέχεια το κτίριο εγκαταλείφθηκε, λόγω κόστους, και πλέον είναι ένα μέρος που προσελκύει κυρίως νέους ανθρώπους που επιδίδονται σε ανήθικες πράξεις. Τα ημιτελή δωμάτια στο υπόγειο είναι ακόμη άθικτα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ταινίας τρόμου.

Να σημειωθεί πως για τον εκκεντρικό δημιουργό της το συγκεκριμένο κτίριο δεν είναι ούτε εκκλησία , ούτε κοτόπουλο, παρά μόνο ένα μέρος προσευχής.

Δείτε τις φώτο εδώ:

















Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράξενα και θεότρελα γεγονότα από τον κόσμο μας


Αλήθειες που δεν γνωρίζαμε και μας άφησαν άφωνους.

Ξέρατε ότι τα μπάνια «σκοτώνουν» περισσότερο κόσμο απ' ό,τι οι τρομοκράτες ή ότι τα μάτια του Αϊνστάιν φυλάσσονται σε θυρίδα στη Νέα Υόρκη;

Διαβάστε μερικά παράξενα γεγονότα όπως δημοσιεύονται στο βιβλίο «1.234 γεγονότα που θα σας αφήσουν άφωνους» το οποίο παρουσιάζει η βρετανική Mirror.

1. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού πιστεύει ότι αν δεν παίζουμε πια σκάκι ο κόσμος θα καταστραφεί από εξωγήινους.

2. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του γαλλικού Scrabble δεν μιλάει γαλλικά!

3. Υπάρχουν τουλάχιστον 17 τύποι πάγου, αλλά μόνο ένα υπάρχει έξω από το εργαστήριο

4. Το πινγκ-πονγκ απαγορεύτηκε στην ΕΣΣΔ από το 1930 έως το 1950 με την αιτιολογία ότι ήταν επιβλαβές για τα μάτια των ανθρώπων.

5. Το να φοράνε άσπρο στο Wimbledon ξεκίνησε ως ένας τρόπος απόκρυψης του γεγονότος ότι οι γυναίκες ιδρώνουν.

6. Ο Κιμ Γιονγκ-ουν είναι το μόνο άτομο στη Βόρεια Κορέα που ονομάζεται έτσι! Δεν υπάρχει συνωνυμία σε αυτή την περίπτωση.

7. Τα μάτια του Άλμπερτ Αϊνστάιν βρίσκονται σε μια θυρίδα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη.

8. Το μίνι γκολφ επινοήθηκε για τις γυναίκες επειδή δεν επιτρεπόταν να παίζουν πραγματικό γκoλφ.

9. Ο Πάπας δεν μπορεί να είναι δωρητής οργάνων, επειδή το σώμα του «ανήκει σε όλη την Εκκλησία».

10. Τα μπάνια «σκοτώνουν» περισσότερους ανθρώπους απ' ό,τι οι τρομοκράτες.

11. Όταν οι αρσενικές γαλοπούλες βλέπουν τις θηλυκές γαλοπούλες κοκκινίζουν.

12. Ο παππούς του Πούτιν ήταν μάγειρας για τον Στάλιν, τον Λένιν και τον Ρασπουτιν.

13. Το Αφγανιστάν είναι η πιο χαρτογραφημένη χώρα του κόσμου.

14. Οι Αμερικανοί τρώνε 350 κομμάτια πίτσα κάθε δευτερόλεπτο.

15. Κάθε ώρα, ένας αμερικανός βετεράνος του πολέμου αυτοκτονεί.

16. Ο Walt Disney έβαζε τους όρχεις του σε πάγο για να ενισχύσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων του.

17. Σύμφωνα με μεσαιωνικό νόμο στην Ουαλία, οι γυναίκες είχαν δικαίωμα να χωρίσουν τους συζύγους τους αν είχαν κακή αναπνοή.

18. Οι μέλισσες μπορούν να πετάξουν ψηλότερα από το όρος Έβερεστ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη επιλέγουν οι Έλληνες για τις γιορτές


Σε χιονισμένα τοπία, στολισμένες πόλεις και γλυκιά θαλπωρή ταξιδεύει, ήδη, το μυαλό των περισσότερων λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη επιλέγουν και φέτος οι Έλληνες για τις διακοπές των Χριστουγέννων και τις αντίστοιχες της Πρωτοχρονιάς.

Η Αθήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η trivago, κατατάχθηκε στην 4η θέση μεταξύ των 10 δημοφιλέστερων προορισμών για τους Έλληνες.

Σταθεροί στις επιλογές μας φαίνεται να είμαστε γενικά, αφού οι δέκα πιο δημοφιλείς προορισμοί για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ακριβώς ίδιοι με πέρυσι στο σύνολό τους, αλλά με διαφορετική σειρά. Πιο συγκεκριμένα, το βροχερό Λονδίνο φαίνεται να βρίσκεται φέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων, με τη γαλλική πρωτεύουσα να το ακολουθεί καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Η Ρώμη, που ήταν ο περσινός κορυφαίος προορισμός στις ελληνικές επιλογές, βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακολουθούμενη από την Αθήνα. Λίγο πιο χαμηλά, στην έκτη θέση βρίσκεται ο δεύτερος ελληνικός προορισμός, η Θεσσαλονίκη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «μας στρογγυλοκάθισε»


Η ανατολίτικη προέλευση της γνωστής φράσης.

Για κάποιον επισκέπτη που γίνεται ενοχλητικός και αργεί να φύγει λέμε πως «μας στρογγυλοκάθισε».

Η λέξη αυτή προέρχεται από τους ανατολικούς σοφράδες, στρογγυλά χαμηλά τραπεζάκια που κάθονται γύρω και τρώνε.

Τα τραπεζάκια αυτά έπρεπε να είναι στρογγυλά, γιατί αυτοί που θα τρώγανε, κάθονταν γύρω-γύρω κι έτσι η απόσταση τους από τη λεκάνη με το φαγητό, που ήταν στη μέση του τραπεζιού, ήταν ίδια σε όλους.

Στρογγυλοκάθισε, λοιπόν, ο επισκέπτης, στην αρχή σήμαινε ότι κάθισε γύρω από το στρογγυλό τραπέζι (σοφρά) και επειδή ο σοφράς είχε του κόσμου τα φαγητά, συμφέρον του ήταν να στρογγυλοκαθίσει και να αργήσει να φύγει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φονική χιονοστιβάδα στη Νορβηγία


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ.

Μια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σήμερα περισσότερες από 10 κατοικίες στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν εννέα, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με ένα προσωρινό απολογισμό.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών σκοτώθηκε από την χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις 12.00 ώρα Ελλάδας στις πλαγιές του όρους Σούκερτοπεν στην πρωτεύουσα Λογκγέαρμπγεν, σε μια περιοχή όπου διαμένουν κυρίως μεταλλωρύχοι, επιστήμονες αλλά και ζουν λευκές αρκούδες.

Σε επικοινωνία που είχαν με το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωποι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου UNN έκαναν λόγο για έναν νεκρό, 9 τραυματίες- τέσσερα παιδιά και πέντε ενήλικες, εκ των οποίων δύο παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το γραφείο του κυβερνήτη είχε ανακοινώσει αρχικά ότι υπήρχαν πολλοί τραυματίες και αγνοούμενοι, ενώ αργότερα το απόγευμα διευκρίνισε ότι κανένας άνθρωπος δεν αγνοείται.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εφημερίδας Svalbardposten απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής: αυτοκίνητα αναποδογύρισαν και τεράστιοι όγκοι χιονιού έχουν «εισβάλει» στο εσωτερικό των κατοικιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποδόσφαιρο στο... νερό


Ένα διαφορετικό είδος ποδοσφαιρικού αγώνα επινόησαν οι κάτοικοι μιας επαρχίας στη νοτιοδυτική Αγγλία. Το χωριό, που συγκρίνεται συχνά με τη Βενετία, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες ειδικά κατά την περίοδο που διεξάγεται το ετήσιο τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο λαμβάνει χώρα στον ποταμό Windrush και αποκαλείται "μάχη στο νερό".

Δείτε εδώ το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η Μις Κόσμος 2015


Η Mireia Lalaguna Royo, ένα 23χρονο μοντέλο από την Μπαρτσελόνα, κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό καλλιστείων Μις Κόσμος, που έλαβαν χώρα στην Κίνα.

Η Ισπανίδα, Mireia Lalaguna, αφού στέφθηκε νικήτρια του διαγωνισμού έδωσε έναν εντυπωσιακό λόγο στον οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «To ότι είμαι όμορφη εξωτερικά δεν σημαίνει ότι δεν είμαι το ίδιο όμορφη και εσωτερικά».

Tο μοντέλο από την Μπαρτσελόνα δηλώνει μεγάλη θαυμάστρια του Instagram, στο οποίο διατηρεί έναν ενεργό προσωπικό λογαριασμό. Η κοπέλα εκτός από πανέμορφη είναι και μορφωμένη, δεδομένου ότι διαθέτει πτυχίο Φαρμακευτικής και σκοπεύει να προχωρήσει τις σπουδές της, κάνοντας μεταπτυχιακό στην Διατροφολογία.



Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού η 23χρονη δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι πρέπει να είμαι η επόμενη Μις Κόσμος, γιατί πιστεύω πολύ στις δυναμικές γυναίκες και θεωρώ ότι έχω κάτι που πηγάζει από την καρδιά μου και το οποίο με ωθεί στο να βάζω πάντα τα δυνατά μου προκειμένου να γίνομαι καλύτερη».

Να σημειωθεί πως τη δεύτερη θέση κατέλαβε μοντέλο από την Ρωσία, ενώ η τρίτη θέση του διαγωνισμού ομορφιάς ανήκει σε ένα μοντέλο από την Ινδονησία.

Δείτε τις φωτογραφία εδώ:





Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ


Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου από τον ΟΑΕΕ.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) ενημερώνει τους συνταξιούχους του ότι η πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2015 αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016.

Η πληρωμή αυτή αφορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ καθώς και τους συνταξιούχους του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ΤΑΝΤΠ).


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια πίστα σκι σε… πολυκατοικία


Δεν πρόκειται για κάποια πίστα στις ελβετικές Άλπεις αλλά για μια… πλαγιά που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καζακστάν, την Αστάνα.Παρά το γεγονός ότι ο χειμώνας στην Αστάνα είναι αρκετά βαρύς και μάλιστα μερικές φορές η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους μείον 15 βαθμούς Κελσίου, η Αστάνα έχει ελάχιστα μέρη στα οποία οι λάτρεις του σκι και του snowboard θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους.

Μια πίστα σκι σε… πολυκατοικία

Υπάρχουν αρκετή που τους χειμερινούς μήνες κάνουν σκι σε δημόσια πάρκα όμως κάποιοι σκέφτηκαν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό σε μια πολυκατοικία είκοσι ενός ορόφων με μια τεχνητή πλαγιά 326 μέτρων.Το έργο έχει προταθεί από τον μανιώδη σκιέρ Shokhan Mataibekov, μέλος της Ένωσης Αρχιτεκτόνων του Καζακστάν.Ο Mataibekov δήλωσε στο CNN ότι το έργο –αν δοθεί το πράσινο φως για να γίνει πραγματικότητα- θα κοστίσει περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια.

Η ιδέα ενός τεχνητού στίβου σλάλομ σε μια πολυκατοικία ήταν κάτι που μπήκε στο μυαλό του Mataibekov επειδή χρειάζεται περίπου τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητό του για να φτάσει τις πλησιέστερες πίστες του σκι.Το φιλόδοξο σχέδιο πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής (WAF) στη Σιγκαπούρη τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με αυτό, στους κάτω ορόφους του κτιρίου θα υπάρχουν χώροι για τους λιανοπωλητές και καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων και 421 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων.Σε μια ξεχωριστή είσοδο θα υπάρχουν ανελκυστήρες που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στην κορυφή του κτιρίου.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με νέο γύρο κινητοποιήσεων προειδοποιούν οι αγρότες


Απολογισμό αγωνιστικής δράσης για το δίμηνο που πέρασε έκαναν οι αγρότες της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών, Κτηνοτροφών και νέων αγροτών Λάρισας, οι οποίοι από χθες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Πλατυκάμπου-Άγιας στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου.

Παράλληλα σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν προειδοποιούν ότι θα επανέλθουν δριμύτεροι τον Ιανουάριο, ενώ εμμέσως αλλά σαφώς απευθύνουν προειδοποίηση και προς τους βουλευτές σχετικά με την στάση που θα τηρήσουν για τα θέματα που τους αφορούν.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες με την συμμετοχή εκπροσώπων και από την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Φθιώτιδα, πραγματοποίησαν συνέλευση στο συγκεκριμένο σημείο επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για περίπου 20 λεπτά, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθούνται για τον κλάδο τους στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου. Και μάλιστα, όπως επισημαίνουν, σε μία από τις δυσκολότερες χρονιές για την παραγωγή με χαμηλές τιμές, ανύπαρκτη ρευστότητα και παύση πληρωμών από την πλευρά της πολιτείας, συνθήκες που οδηγούν τον πρωτογενή τομέα σε μεγάλο αδιέξοδο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης οι αγρότες αποχώρησαν με τα τρακτέρ τους, "υποσχόμενοι" να επανέλθουν δριμύτεροι τον Ιανουάριο, μετά από πανελλαδικό συντονισμό και σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνουν σε σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε «η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο, επιμένει στα μέτρα που μας εξοντώνουν και βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.»

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της χώρας αφορούν:

-Το κόστος παραγωγής

-Το ασφαλιστικό

-Το φορολογικό

Σύμφωνα με υπολογισμούς, το 2016 και το 2017 με βάση το μνημόνιο, ζητείται από αγρότες και κτηνοτρόφους να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου 2 δις ευρώ. «Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι άδικη και αντιαναπτυξιακή» επισημαίνουν. Ενώ παρατηρούν ότι υπάρχουν και μεγάλες αστοχίες στη διανομή των δικαιωμάτων 2015 – 2019, που έχουν σαν αποτέλεσμα λιγότερες πληρωμές για τους παραγωγούς αλλά και αποκλεισμούς.

Τονίζουν επίσης, «την πολύ κακή συμπεριφορά του Τραπεζικού Συστήματος, το οποίο παρακράτησε τα χρήματα των αγροτών παρότι είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στους λογαριασμούς.» Ένα άλλο εξίσου σοβαρό θέμα που προέκυψε είναι και η άρνηση της ΔΕΗ να αποδεχθεί τον διακανονισμό αποπληρωμής των λογαριασμών αγροτικού ρεύματος με δόσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λάμψη «αστέρων» στη βράβευση των κορυφαίων για το 2015


Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή (εκπροσώπησε την κυβέρνηση), του α` αντιπροέδρου της Βουλής, Τάσου Κουράκη, του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, του βουλευτών Πέτρου Κωνσταντινέα, Γιώργου Πάντζα και Σοφίας Βούλτεψη, εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων (Μιχάλης Κατρίνης, Βαγγέλης Γείτονας, Δημήτρης Αδόριαστος), του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, του προέδρου της ΕΘΝΟΑ, Ισίδωρου Κούβελου, της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO και προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της πρέσβειρας Αθλητισμού, Ανοχής, Ευ Αγωνίζεσθαι και προέδρου του ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα, Κατερίνας Παναγοπούλου, του γγΑ, Ιούλιου Συναδινού, της προέδρου του ΣΕΟ, Βούλας Κοζομπόλη, δημάρχων (Σταύρος Τζουλάκης, Τίνα Καφατζάκη), πρέσβεων (Μασούο Νισιμπαγιάσι, Χιο Μινγκ Γιουνγκ), εκπροσώπων αναπηρικών φορέων (Κώστας Γάργαλης, Γιάννης Λυμβαίος, Μιχάλης Κοροναίος, Θανάσης Βίγλας, Γρηγόρης Μούσιος), της διευθύντριας του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, εκπροσώπων ομοσπονδιών κ.α., πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η βράβευση των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και προπονητών για το 2015.

«Τα άτομα με αναπηρία πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα στη χώρα μας. Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα και ειδικά την κυβέρνηση να συμπαρασταθούν στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο αθλητικό κομμάτι δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα όσα κατάφερε να πετύχει σε διεθνές επίπεδο ο ελληνικός Παραολυμπιακός αθλητισμός. «Ήταν μια καταπληκτική χρονιά, την οποία την χρωστάμε στην Πολιτεία, η οποία όπου μπορούσε να βοηθήσει το έκανε και με το παραπάνω, αλλά κυρίως στους χορηγούς μας στην ΕΠΕ και την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πως ότι χωρίς αυτούς, δεν θα είχαμε φτάσει στον απολογισμό μεταλλίων και διακρίσεων που είχαμε μέσα στο 2015. Θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την αμέριστη βοήθειά τους. Ευχή μου για τη νέα χρονιά είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προκρίσεις για το Ρίο, αλλά και να επιστρέψουμε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες με όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια μπορούμε».

Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, εκπροσωπώντας τους αθλητές, είπε τα εξής: «Η εκδήλωση αυτή αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας. Όλοι οι αθλητές προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ώστε εκεί να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τη μεγάλη διοργάνωση του 2016, όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και σας θέλουμε όλους κοντά μας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε».

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής:

ΣΤΙΒΟΣ: Μανώλης Στεφανουδάκης, Σε Τζον Φερνάντες, Δήμητρα Κοροκίδα, Ευάγγελος Καναβός, Δημήτρης Σενικίδης, Γεώργιος Κωστάκης, Ανθή Λιάγκου, Δημήτριος Ζησίδης, Μιχάλης Σείτης, Ιωάννης Σεβδικάλης.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Αντώνης Τσαπατάκης, Ιωάννης Κωστάκης, Χρήστος Ταμπαξής, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης,

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Δημήτριος Μπακοχρήστος, Παύλος Μάμαλος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Κωνσταντίνος Δήμου, Νικόλαος Γκουντάνης, Αναστάσιος Μπάος,

ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Άννα Ντέντα, Παναγιώτης Σουλάνης.

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Στέφανος Διαμαντής, Γιώργος Λαζαρίδης, Επαμεινώνδας Σταμάτης

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ: Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Αργυρώ Μηλάκη

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Θεοδώρα Μούτσιου, Παναγιώτης Γιαννούκαρης, Νικόλαος Καϊδαντζής

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Γεράσιμος Πυλαρινός, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Βασίλειος Ντούνης.

Οι προπονητές και οι προπονήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: Γιώργος Βαρβεράκης, Πέτρος Λιάτσος, Αθηνά Χατζηστύλη, Δημήτριος Τσιφτσόγλου, Λάζαρος Στεφανίδης, Νικόλαος Βαΐου, Σταύρος Στραγάλης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Νεκτάριος Γιαλλουράκης (στίβος), Ιωάννης Νάτσιος, Παναγιώτης Παϊπέτης, Αρχοντία Καζάκη, Γεώργιος Τυλιγαδάς (κολύμβηση), Χρήστος Τριφύλλης, Δημήτριος Ιωαννίδης (άρση βαρών σε πάγκο), Γιώργος Τζίμας (μπότσια), Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς (director μπότσια), Γιώργος Κόντος (τένις με αμαξίδιο), Αθηνά Σιδεράκη (ποδηλασία), Νικόλαος Βουδούρης (σκοποβολή) και Δημήτρης Κάζαγλης (ξιφασκία με αμαξίδιο).

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Σταύρο Τζουλάκη, Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, τον Ειδικό Γραμματέα & Έφορο Αθλημάτων INAS-FID, Αναστάσιος Λαγόπουλος αλλά και τον Ρωμαίο Ρουμελιώτη που πρώτευσε στους 6ους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες στο άθλημα της τοξοβολίας. Ακόμη, για την προσφορά τους στο ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα τιμήθηκαν οι δημοσιογράφοι Ντέσσυ Κουβελογιάννη (ΑΡΤ ΤV), Νίκος Μαχαίρας (εφημερίδα GOAL) και Παναγιώτης Αλεξανδράκης (Alpha989 & Alpha 96,5).

Τέλος τιμήθηκαν οι χορηγοί-υποστηρικτές της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (ΟΠΑΠ ΑΕ, Nova Sports, Allianz Hellas, Ολυμπία Οδός, Όμιλος Υγεία, Διεθνής Αερολιμένας Ελ. Βενιζέλος, Οφθαλμολογικό Κέντρο Ophthalmica).


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να "ζωντανέψετε" τις φωτογραφίες προφίλ σας στο Facebook


Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, είχε ανακοινώσει παλιότερα πως σύντομα οι χρήστες του θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν μέσω του κινητού τους ως κεντρική εικόνα, ένα σύντομο animated video, δηλαδή ένα GIF.

Πλέον η συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι διαθέσιμη σε όλο και περισσότερους χρήστες. Mπορείτε να ανατρέξετε στην εφαρμογή του Facebook στο κινητό σας σου και λογικά πλέον θα έχει εμφανιστεί η δυνατότητα «take a new profile video». Διαφορετικά, θα υπάρχει μια ενημέρωση η οποία θα σας ειδοποιεί ότι πολύ σύντομα θα έχετε τη δυνατότητα επιλογής "προφίλ – βίντεο".

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε το δικό σας animated video- διάρκειας μέχρι και 7 δευτερολέπτων- μέσα από το mobile app του Facebook και στη συνέχεια να το προσθέσετε ως profile picture.

Οι αλλαγές της τελευταίας αναβάθμισης περιλαμβάνουν επίσης τη δυνατότητα να αλλάξετε την φωτογραφία προφίλ σας προσωρινά (πχ για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών) και με τη βοήθεια ενός χρονομετρητή να την κρατήσετε για όσο εσείς επιθυμείτε.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα στα δύο νοικοκυριά ζει με την «σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς»


Με τις διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό να είναι σε πλήρη εξέλιξη, και με τους συνταξιούχους να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με νέα περικοπή εισοδημάτων, τα στοιχεία για το πώς βοηθά τα νοικοκυριά η «σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς» είναι αποκαλυπτικά.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, μία στις δύο οικογένειες ζει χάρη σε αυτά τα εισοδήματα, ενώ η μείωση των συντάξεων τα τελευταία 6 χρόνια αγγίζει το 45%.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 350.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος, 500.000 οικογένειες έχουν μόνον έναν εργαζόμενο κι από το 1.350.000 των ανέργων μόνο οι 105.000 παίρνουν επίδομα ανεργίας, ενώ ένα στα δύο νοικοκυριά έχει βασικό εισόδημα τη σύνταξη. Αλλά και η αγορά θα έχει πρόβλημα» δηλώνει στην εφημερίδα ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η λεγόμενη «σύγκρουση γενεών» θα εκδηλωθεί το 2038.

«Θα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου οι άνθρωποι που θα βγαίνουν τότε στη σύνταξη, θα έχουν παροχές μικρότερες από τις εισφορές που θα έχουν καταβάλει. Ακόμα κι αν εικάσουμε ότι μέχρι τότε η οικονομία θα έχει βελτιωθεί, θα πρέπει να βελτιωθεί και το επίπεδο των συντάξεων, ώστε να εξασφαλίζεται η ανταποδοτικότητα» τονίζει.

«Δεν ζεις, φυτοζωείς» λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, απαντώντας στο ερώτημα «πώς είναι να ζεις με τη σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς;».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας μας, το 70% των συνταξιούχων ζει με συντάξεις 550-600 ευρώ. Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της εκρηκτικής ανεργίας, ειδικά των νέων, όλο και περισσότερες οικογένειες βασίζονται, για να επιβιώσουν, στην ήδη πετσοκομμένη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς» προσθέτει, σημειώνοντας:

«Δεν είναι σωστό να λέμε ότι τα νοικοκυριά μπορούν να ζήσουν με αυτές τις συντάξεις πείνας. Αν οι συντάξεις περικοπούν ακόμα περισσότερο, η εξέλιξη είναι προβλέψιμη: μαζική φτωχοποίηση και εξαθλίωση των ήδη εξασθενημένων οικονομικά στρωμάτων και ραγδαία υποβάθμιση της ζωής των λαϊκών οικογενειών».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θρίλερ με πλοίο ανοιχτά της Ινδονησίας


Μεταφέρει 100 επιβάτες και κανείς δεν ξέρει αν βυθίστηκε ή πλέει ακόμα.

Ένα πλοίο όπου επέβαιναν περισσότεροι από 100 άνθρωποι βυθίστηκε σήμερα στα ανοιχτά των ακτών του Σουλαουέζι, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της νήσου επισήμανε αργότερα ότι υπάρχουν ενδείξεις πως το πλοίο πλέει ακόμα.

Ο εκπρόσωπος τύπου δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι οι λιμενικές αρχές έχασαν επαφή με το πλοίο αφού η μηχανή του υπέστη σοβαρή βλάβη ενώ ταξίδευε εν μέσω καταιγίδας.

Ο ιστότοπος Detik.com έγραψε ότι 108 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο που απέπλευσε από το Κολάκα, στο Νοτιοανατολικό Σουλαουέζι, με προορισμό το Νότιο Σουλαουέζι, ενώ ο ιστότοπος Kompas.com έκανε λόγο για 122 επιβαίνοντες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγνοούμενοι και τραυματίες από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία


Καταπλάκωσε περισσότερα από δέκα σπίτια.

Όγκοι χιονιού καταπλάκωσαν περισσότερα από δέκα σπίτια στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες αλλά και αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, χωρίς η κατάστασή τους να κρίνεται ανησυχητική.

Η χιονοστιβάδα παρέσυρε ορισμένες κατοικίες που ήταν χτισμένες σε μεγαλύτερο υψόμετρο για τουλάχιστον 20 μέτρα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η Κίνε Μπάκελι περιέγραψε πως η ίδια πρόλαβε να διαφύγει από το παράθυρο του σπιτιού της.

«Επικρατεί το απόλυτο χάος εδώ» υπογράμμισε η γυναίκα.

Με τη βοήθεια φτυαριών, ομάδες διάσωσης, αστυνομικοί και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να απομακρύνουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τους όγκους του χιονιού και να ξεθάψουν τα σπίτια με την ελπίδα να εντοπίσουν ζωντανούς τους αγνοούμενους, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσχερείς από χθες και οι αρχές είχαν απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ανέμεναν ότι θυελλώδεις άνεμοι που θα έφθαναν έως και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα θα σάρωναν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...