Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Γυμνό σόου με στρίπερ σε βρετανικό πανεπιστήμιο


Ανέβασαν και φοιτήτριες στη σκηνή - Δείτε φωτογραφίες.

Σοκ έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από στριπ σόου που οργανώθηκε στη σκηνή βρετανικού πανεπιστημίου και στο οποίο κλήθηκαν μάλιστα να συμμετάσχουν και φοιτήτριες.

Πρόκειται για δύο φοιτήτριες από τους θεατές, τις οποίες τράβηξαν πάνω στο stage, που ήρθαν μάλλον πιο κοντά απ’ ό,τι θα ήθελαν με τις ημίγυμνες χορεύτριες- που είχαν τοποθετήσει σαντιγί σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Η «εκδήλωση», σύμφωνα με τη Daily Mail, οργανώθηκε από τον Φοιτητικό Σύλλογο στο Harper Adams University του Shropshire.

«Οργανώθηκε από τον επίσημο φοιτητικό σύλλογο και έγινε στους χώρους του Πανεπιστημίου», ανέφερε πηγή στη βρετανική εφημερίδα Mirror. «Σοκάρομαι που τέτοια event διοργανώνονται ακόμα σε βρετανικά πανεπιστήμια. Θύμισε σκηνή από το Magaluf, (το θέρετρο της Ισπανίας όπου Βρετανοί τουρίστες πίνουν και ξεσαλώνουν μέχρι τελικής πτώσεως), τα κορίτσια ντρέπονταν πολύ και ήταν πολύ άδικο».

Εκπρόσωπος του Harper Adams University διευκρίνισε στην εφημερίδα πως το περιστατικό διερευνάται.

Η «εκδήλωση» με χορευτές και χορεύτριες είχε προαναγγελθεί από την Παρασκευή στη σελίδα του Φοιτητικού Συλλόγου στο Facebook.

«Σήμερα είναι μια από τις αγαπημένες μου ημέρες στο ημερολόγιο του Harper (…) Πρώτα θα βγουν οι άνδρες χορευτές, στις 20:00 και στις 22:00 θα αρχίσουν οι χορεύτριες. Μια νύχτα που δεν πρέπει να χάσει κανείς, πάντα έχει καλό τέλος. Δωρεάν είσοδος για όλους!!!»








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρίσιμες ώρες για τον Λούπου


Κρίσιμες ώρες περνά ο Ντάνουτ Λούπου, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με το prosport.to ο 48χρονος Λούπου υπέστη διπλή πνευμονία και όχι έμφραγμα, όπως αρχικά φημολογείτο.

Κρίσιμες ώρες για τον Λούπου

Ο Ντάνουτ Λούπου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από το Σάββατο (23/1) και βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας

«Είναι σε σοβαρή κατάσταση, όμως η διάγνωση είναι εμπιστευτική. Αν η οικογένειά του θέλει να τη δημοσιοποιήσει, είναι ελεύθερη να το πράξει. Έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο από το Σάββατο, θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του στη θεραπεία. Έχει τις αισθήσεις του» δήλωσε η ιατρός Καταλίν Αποστολέσκου

Ο Λούπου εκτός τη φανέλα του Παναθηναϊκού, φόρεσε ακόμα αυτή της Κορίνθου και του ΟΦΗ


Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «το αυγό του Κολόμβου»


Τα δύο περιστατικά πίσω από τη γνωστή έκφραση.

Γνωστή έχει μείνει η φράση «το αυγό του Κολόμβου» που λέγεται όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να βρει λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα, ενώ όμως κάποιος άλλος την έχει δώσει ήδη. Η φράση λέγεται επίσης για μια ανακάλυψη που φαίνεται απλή μετά από την πραγματοποίησή της.

Μια εξήγηση για την προέλευση της φράσης, θέλει τον θαλασσοπόρο και εξερευνητή Χριστόφορο Κολόμβο να προσπαθεί να αποδείξει πως ναι μεν αυτό που έκανε ήταν εύκολο, αλλά εύκολο, επίσης, ήταν και το στήσιμο ενός βρασμένου αυγού στο τραπέζι.

Όταν οι συνδαιτυμόνες απάντησαν ότι είναι αδύνατον το αυγό να σταθεί όρθιο, ο Κολόμβος πήρε στα χέρια ένα βρασμένο αυγό και σπάζοντάς το ελαφρά το έστησε. «Βλέπετε», τους είπε, «η σκέψη είναι δύσκολη».

Παρόλα αυτά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση, που δίνει ο ζωγράφος και αρχιτέκτονας Τζόρτζο Βαζάρι. Σύμφωνα με αυτόν, ο αρχιτέκτονας Μπρουνελλέσκι είχε σχεδιάσει έναν ασυνήθιστα μεγάλο και βαρύ θόλο για τον καθεδρικό ναό στη Φλωρεντία. Όταν οι άρχοντες της πόλης ζήτησαν να δουν το μοντέλο του, ο αρχιτέκτονας αρνήθηκε και πρότεινε τον τρούλο να τον χτίσει εκείνος που θα κάνει ένα αυγό να σταθεί όρθιο επάνω σε ένα επίπεδο κομμάτι μαρμάρου.

Όταν δε βρήκε κανείς τη λύση, ο Μπρουνελλέσκι χτύπησε ελαφρά επάνω στο μάρμαρο και το έκανε να σταθεί. Όταν οι υπόλοιποι διαμαρτυρήθηκαν, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο, ο ιταλός αρχιτέκτονας απάντησε πως θα μπορούσαν επίσης να φτιάξουν τον τρούλο, αν είχαν δει το μοντέλο ή το σχέδιο. Έτσι του ανατέθηκε το έργο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Κνωσός κορυφαία αρχαία πόλη του κόσμου


Το CNN επιλέγει 7 αρχαίες πόλεις ως τις κορυφαίες του κόσμου. Δες ποιες είναι οι υπόλοιπες έξι.
Παρόλο που από την πρώτη μέρα δημιουργίας τους έχουν περάσει αρκετοί αιώνες, οι αρχαίες πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του CNN –οι περισσότερες αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO– συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να προκαλούν δέος και θαυμασμό σε όσους τις αντικρίζουν από κοντά για πρώτη φορά. Αναδεικνύοντας τη σημασία και το μέγεθος του εκάστοτε πολιτισμού που τις δημιούργησε, πρόκειται για «ζωντανά» αποδεικτικά της μακραίωνης ιστορίας του ανθρώπινου γένους. Απόλαυσε, λοιπόν, το μεγαλείο της Κνωσού και δες ποιες είναι και οι υπόλοιπες έξι πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του CNN.

Στο ύψωμα της Κεφάλας, λοιπόν, στην κοιλάδα του ποταμού Καίρατου, 5 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, αναπτύσσεται το σημαντικότερο κέντρο Μινωικού πολιτισμού. Έδρα του βασιλά Μίνωα και πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του, η Κνωσός σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία φαίνεται να παρουσιάζει συνεχή ζωή από τη νεολιθική εποχή έως και τον 5ο μ.Χ. αι., ενώ συνδέεται άμεσα με το μύθο του Λαβυρίνθου με τον Μινώταυρο και του Δαιδάλου με τον Ίκαρο. Αναφορές στην Κνωσό γίνονται, επίσης, στον Όμηρο, το Θουκυδίδη, τον Ησίοδο, τον Ηρόδοτο, τον Πλούταρχο κ.α.



Η Κνωσός άκμασε, κυρίως, κατά την μινωική περίοδο (2000-1350 μ.Χ.) κατά τη διάρκεια της οποίας αποτέλεσε το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο κέντρο της Κρήτης, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και στην ελληνιστική εποχή. Ήρθε στο φως το 1878 από το Μίνωα Καλοκαιρινό ενώ ο Άγγλος Sir Arthur Evans από το 1900 ξεκίνησε συστηματικές ανασκαφές, με τις οποίες ανακαλύφθηκε και ολόκληρο το Ανάκτορο.

Στα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού συγκαταλέγεται το Ανάκτορο Κνωσού –λειτουργούσε ως το κέντρο διοίκησης της Μινωικής Κνωσού– από τα εντυπωσιακότερα μινωικά ανάκτορα, χτισμένο σε μια έκταση 22.000 τ.μ., το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται πάνω σε τεχνητό λόφο.



Οι υπόλοιπες αρχαίες πόλεις στη λίστα του CNN είναι:

1. Πομπηία, Ιταλία



2. Tiwanaku, Βολιβία



3. Skara Brae, Σκωτία



4. Mesa Verde, Κολοράντο



5. Πέτρα, Ιορδανία



6. Η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας




Πηγή: http://www.greekguide.com/gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγριο ξύλο σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος στην Κεφαλλονιά


Πολύ άσχημες εικόνες είχαμε σήμερα στο κλειστό του Αργοστολίου.

Ο μεγάλος τελικός του σχολικού πρωταθλήματος των αγοριών μεταξύ του ΕΠΑΛ Αργοστολίου και του ΓΕΛ Ληξουρίου, διεκόπη εξαιτίας των επεισοδίων που προκλήθηκαν μέσα στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης», στους διαδρόμους, ακριβώς πίσω από τις κερκίδες του γηπέδου.

«Θερμόαιμοι» μαθητές των δύο σχολείων, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ υπήρξε και - ευτυχώς - ελαφρύς τραυματισμός μαθητή του ΓΕΛ Ληξουρίου, στον οποίο και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες ο γιατρός που βρισκόταν στο γήπεδο.




































Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σκοτεινή πλευρά του γυναικείου bodybuilding


«Κόλπα» που ωθούν το σώμα στα όρια του - Δείτε φωτογραφίες.

Σε ακραίες μεθόδους καταφεύγουν πολλοί bodybuilders καθώς προετοιμάζονται για διαγωνισμούς κι από την ομάδα αυτή δεν λείπουν ούτε οι γυναίκες.

Αυστραλός γιατρός προειδοποιεί ωστόσο πως οι εντατικές τεχνικές που υιοθετούνται θέτουν τη ζωή των γυναικών αυτών σε κίνδυνο καθώς απειλούν μακροπρόθεσμα την υγεία τους.

Ο Δρ David Mountain από το νοσοκομείο Sir Charles Gairdner Hospital του Περθ τονίζει πως η χρήση στεροειδών και ουσιών που μπλοκάρουν τα οιστρογόνα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο συκώτι, τα νεφρά αλλά και τη γονιμότητα. Προειδοποιεί επίσης πως οι ακραίες δίαιτες και οι εξαντλητικές προπονήσεις μπορεί να αφήσουν το σημάδι τους στη συμπεριφορά και την αυτοεκτίμηση των γυναικών.



«Είναι στην πραγματικότητα τρόποι που ωθούν το σώμα στα όρια του με στόχο την απόκτηση συγκεκριμένης εικόνας», δήλωσε στο Perth Now.

«Προκαλούν δυσλειτουργικές συμπεριφορές, ακόμα περισσότερα προβλήματα για την εικόνα του σώματος και πιστεύω πως είναι προβληματικό πως έχουμε έναν ολόκληρο κλάδο ψευδο- αθλημάτων που αφορούν αποκλειστικά την εικόνα και τη στρεβλή μορφή του σώματος», είπε χαρακτηριστικά.



Για να «χτίσουν» το κορμί τους πριν τους διαγωνισμούς, fitness model και γυναίκες bodybuilder πιστεύεται πως χρησιμοποιούν αμφιλεγόμενες τεχνικές. Σύμφωνα με τη Daily Mail η κατανάλωση πολύ μεγάλων ποσοτήτων νερού είναι μία από αυτές- ακόμα και ποσότητα πενταπλάσια από το κανονικό- και στη συνέχεια «αφυδάτωση» το βράδυ πριν τον διαγωνισμό. Κάποιοι χρησιμοποιούν και διουρητικά για να ενισχύσουν αυτή τη διαδικασία και να δώσουν ώθηση στην όψη των μυών τους.



Έχουν επίσης κυκλοφορήσει φωτογραφίες με γυναίκες που πίνουν κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά, όπως η βότκα, με την ίδια λογική: επειδή το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση και κάνει τους μύες να δείχνουν ακόμα πιο γραμμωμένοι.



Διαγωνιζόμενες περιέγραψαν στην εφημερίδα «The Sunday Times» πως περιορίζουν σε κάτω από 1000 τις θερμίδες που προσλαμβάνουν ενώ παράλληλα ασκούνται τρεις ώρες την ημέρα, στη φάση της προετοιμασίας για διαγωνισμούς…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Lady Gaga μιλάει για τη σεξουαλική κακοποίηση


Η υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία τραγουδιού Lady Gaga άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για το τραγούδι της «Til It Happens to You», την οικογένειά της και το πόσο κοντά βρίσκεται κάθε σπίτι στον βιασμό.

Η 29χρονη τραγουδίστρια μίλησε με ειλικρίνεια για την προσωπική σημασία που έχει η μπαλάντα αυτή, που έγραψε για ένα ντοκιμαντέρ που περιγραφεί τους βιασμούς που γίνονται στις πανεπιστημιουπόλεις, αφού όπως είπε η θεία της έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης όταν ήταν φοιτήτρια.

Η εμπειρία αυτή, εξήγησε, άλλαξε ριζικά τη ζωή της θείας της, Τζόαν Τζερμανότα. «Δεν είναι μόνο ένα σημαντικό θέμα για μένα, αλλά είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την οικογένειά μου, γιατί όταν η αδελφή του πατέρα μου ήταν στο κολέγιο, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά», δήλωσε η Gaga και πρόσθεσε: «Αυτό όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η συναισθηματική βία που δέχτηκε στη συνέχεια είχε ως αποτέλεσμα να αρρωστήσει από την πάθηση του Λύκου, και πήρε τέτοια τροπή που τελικά την οδήγησε στον θάνατο».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα προϊόντα ανατιμήθηκαν έως και 18% τη στιγμή που οι μισθοί μειώθηκαν πάνω από 23%


Έως και 18% αυξάνονται μέσα σε έναν χρόνο οι τιμές σε βασικά τρόφιμα, παρά την πολυετή ύφεση της οικονομίας, τον υψηλό αριθμό ανέργων άνω του 1,1 εκατ. ατόμων αλλά και την τεράστια μείωση πάνω από 23% των μισθών των εργαζομένων.

To στοιχείο αυτό καταγράφει έρευνα του «Έθνους», με βάση τα επίσημα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αλλά και τις μαρτυρίες καταναλωτών στην εφημερίδα.

Όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του πληθωρισμού για την περίοδο Δεκέμβριος 2014-Δεκέμβριος 2015, καταγράφονται σημαντικές ανατιμήσεις όπως στις πατάτες (18,6%), στο ελαιόλαδο (14,1%), στα νωπά λαχανικά (5,5%), στα αβγά (3,7%), στον καφέ (9%), στο ψωμί και στα δημητριακά (2,9%), στα ζαχαρώδη (5,4%), στα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς (10,5%), στα λοιπά τρόφιμα (6,9%) και στο γάλα (1.8%).

Ακόμη και στο λάδι, όπου η φετινή παραγωγή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία οι τιμές αυξήθηκαν ως και 16%.

Είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως του καφέ, που αυξήθηκε 16,44%, αλλά και νωπών προϊόντων όπως οι πατάτες και τα λαχανικά που αυξήθηκαν ως και 13%, ενώ και προϊόντα όπως τα αυγά που πήραν αύξηση ως και 14,19%.

Παράγοντες της αγοράς αλλά και πάγιες διαπιστώσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναδεικνύουν ορισμένους από τους σημαντικότερους λόγους των αυξήσεων.

Η πρόσφατη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ

Στα νωπά προϊόντα οι ανατιμήσεις οφείλονται αφενός στη διαρκώς συρικνούμενη εγχώρια αγροτική παραγωγή αλλά και στους ελλιπείς ελέγχους κατά τη διακίνηση των προϊόντων.
Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Η δυσκολία πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικές πηγές, και που εντάθηκε μετά την επιβολή των capital controls και τη φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό.

Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων.

Η δράση καρτέλ μεταξύ επιχειρήσεων που έχει ως αποτέλεσμα να καθορίζουν τις τιμές, να περιορίζουν την παραγωγή και να μοιράζουν την αγορά.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο εσωτερικό ενός αεροπλανοφόρου


Μια πλωτή, στρατιωτική μεγαλούπολη.

Το αεροπλανοφόρο Nimitz Class του Αμερικανικού Ναυτικού αποτελεί ένα από τα ισχυρά «όπλα» που διαθέτει ο στρατός των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια πλωτή πόλη που μπορεί να φτάσει στα πέρατα του πλανήτη, σε απρόσιτες τοποθεσίες που αδυνατούν άλλα στρατιωτικά μέσα. Τέτοια αεροπλανοφόρα, «φιλοξενούν» πάνω από 80 μαχητικά και είναι επανδρώνονται με τουλάχιστον 5.500 ναύτες (και μερικούς πεζοναύτες).

Δείτε πώς είναι στο εσωτερικό από σημεία όπου επιτράπηκε η κάμερα:


Το κέντρο ελέγχου, γνωστό και ως «πύργος»

Η Γέφυρα του αεροπλανοφόρου

Αίθουσα ενημέρωσης αλλά και ψυχαγωγίας

Χώρος αποθήκευσης εξοπλισμού, όπου φυλάσσονται κράνη και στολές

Οι καμπίνες των ναυτών

Το Κέντρο πληροφοριών όπου σχεδιάζονται οι αποστολές

Το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας. Οι ελεγκτές, μέσω των ραντάρ, καθοδηγούν τους πιλότους με ασφάλεια πίσω στο αεροπλανοφόρο

Το υπόστεγο με τα μαχητικά και τα πυρομαχικά

Η τραπεζαρία όπου το προσωπικό χαλαρώνει και απολαμβάνει διάφορα εδέσματα

Το προσωπικό έχει στη διάθεσή του ιατρικό προσωπικό - συμπεριλαμβανομένων χειρουργικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...