Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ποντίκια και αρουραίοι κάνουν βόλτες σε εστιατόριο


Τρωκτικά σε εστιατόριο σούσι στο Λονδίνο.

Θέλετε και… ποντίκια μαζί με το πιάτο σας; Ο 33χρονος Craig Dumpleton κατέγραψε με τη κάμερά του μια σειρά από τρωκτικά να κάνουν βόλτα στους διαδρόμους του εστιατορίου Yo! Sushi στο Λονδίνο.

Ο νεαρός κατέγραψε το υλικό από το παράθυρο του εστιατορίου, αφότου αυτό έκλεινε. Πράξη που επανέλαβε και για δεύτερη ημέρα: «Την πρώτη φορά είδα μια κίνηση από το παράθυρο. Θεώρησα ότι ήταν αρουραίος εξαιτίας του μεγέθους του. Πλησιάσαμε με έναν φίλο μου και είδαμε ένα μεγάλο ποντίκι να κινείται στο χώρο. Υπήρχαν πέντε τέτοια, ήταν αηδία! Μετά από μια εβδομάδα επέστρεψα και δε μπορούσα να τι πιστέψω: υπήρχαν τα διπλάσια!».

Η διευθύντρια του εστιατορίου Vanessa Hall υποσχέθηκε να ερευνήσει άμεσα το θέμα αν και όπως αναφέρουν τα βρετανικά μίντια, ο 33χρονος επέστρεψε και πάλι και βρήκε ξανά τα ποντίκια στο χώρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Το παιχνίδι που επιτρέπει στα μωρά να ανεβάζουν selfies στο Facebook


Η Λάουρα Κορνέτ είναι μια νεαρή σχεδιάστρια από την Ολλανδία. Την ενοχλούσε που οι φίλοι της στο Facebook ανέβαζαν συνεχώς φωτογραφίες των μωρών τους. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε, τα μισά μωρά εμφανίζονται online από την πρώτη μέρα της γέννησής τους. "Κανείς όμως δεν τα έχει ρωτήσει εάν συμφωνούν να ανεβαίνουν οι φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο", σκέφτηκε.

Όπως αναφέρει το CNN, αυτός ο συλλογισμός την οδήγησε στη δημιουργία ενός παιχνιδιού του New Born Fame που επιτρέπει στα μωρά να βγάζουν selfies και να τις ποστάρουν στα social media. Σύμφωνα με την ίδια στόχος της ήταν να ξεκινήσει ένας διάλογος αναφορικά με το ποιος έχει το δικαίωμα να ανεβάζει στο διαδίκτυο φωτογραφίες βρεφών.





Έφτιαξε λοιπόν ένα κινητό, με μαλακά παιχνίδια που έχουν το σχήμα του λογότυπου του Facebook και του πουλιού-σήματος κατατεθέν του Twitter. Η συσκευή κρέμεται από την κούνια και όταν το μωρό την αγγίξει βγάζει φωτογραφία ή βίντεο και την ανεβάζει αυτόματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το New Born Fame, που ήταν το project της νεαρής κοπέλας στο πλαίσιο των σπουδών της στην Ακαδημία του Αϊντχόβεν, αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις. Κάποιοι εξοργίστηκαν λέγοντας ότι είναι τρελή να εκθέτει τα μωρά στα social media. Αυτό την ικανοποίησε..."Είμαι χαρούμενη γιατί αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο..." είπε.

Όπως σημείωσε, αρχικά θεωρούσε ότι η ιδέα να βγάζουν selfies τα μωρά ήταν λίγο ανατριχιαστική. "Κάποιοι φοβήθηκαν μόνο στην ιδέα, θεωρώντας ότι είναι κάτι σαν Big Brother που παρακολουθεί τα παιδιά τους", τόνισε.


Όμως άλλοι ξετρελάθηκαν με το gadget και θέλουν να το αγοράσουν, παρότι δεν είχε σχεδιαστεί για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Τώρα, η Λάουρα τροποποιεί το αρχικό σχέδιο έτσι ώστε η συσκευή να βγάζει μεν φωτογραφίες και βίντεο όμως να μην τα στέλνει αυτόματα στο Facebook-Twitter παρά στα κινητά τηλέφωνα των γονιών τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ένας εκατομμυριούχος μαζεύει τα σκουπίδια


Όλα ξεκίνησαν όταν ο ένας άντρας από το Μπαχρέιν, ο Όμαρ, ορμώμενος από την πρωτοβουλία ενός εκατομμυριούχου φίλου του, θέλησε να την αναδείξει στο διαδίκτυο.

Ο κορεατικής καταγωγής φίλος του Ομάρ, ο κύριος Υο που ζει στο Μπαχρέιν, ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του, μαζεύοντας τα σκουπίδια και βοηθώντας στον καθαρισμό της γειτονιάς. Αυτό που κάνει την ιστορία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, είναι η περιουσιακή του κατάσταση. Ο κ. Yo είναι εκατομμυριούχος.

Με το βίντεο αυτό, λοιπόν, ο Ομάρ, όχι μόνο ανέδειξε την τόσο καλή κίνηση του φίλου του, αλλά κατάφερε να κεντρίσει και πλήθος κόσμου μέσα σε μόλις 4 ημέρες ζωής, του βίντεο, στο διαδίκτυο, με πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γάιδαρος σφήνωσε σε υπόνομο


Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η «απόδραση» ενός γαϊδάρου από την φάρμα του στην Ελβετία, καθώς σφήνωσε στην τρύπα ενός υπονόμου. Ο άνδρας που εντόπισε το άτυχο γαϊδουράκι, όταν το αντίκρισε, αρχικά νόμιζε ότι πρόκειται για λούτρινο παιχνίδι και όχι για κανονικό ζώο.

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια των πυροσβεστών να διασώσουν το γαϊδούρι, κράτησε περίπου μία ώρα ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του εκπροσώπου της πυροσβεστικής, το άτυχο ζώο ήταν σφηνωμένο μία ολόκληρη νύχτα.

Δείτε τις φωτογραφίες





Διαβάστε περισσότερα...

Τίγρης κατασπάραξε 8χρονο κορίτσι


Ένα 8χρονο κορίτσι, που ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του, κατασπάραξε μια τίγρης σε πάρκο διασκέδασης στην Κίνα.

Το πάρκο Leheledu Amusement Park φιλοξενούσε για λίγες ημέρες ένα τσίρκο και η μικρή Juan Niu πλησίασε το κλουβί με τις τίγρεις. Τότε μία από αυτές τράβηξε το κοριτσάκι μέσα στο κλουβί και το κατασπάραξε.

Παρά το γεγονός ότι τα ζώα είναι εκπαιδευμένα, η τίγρης επιτέθηκε στο παιδί. Όταν τη μετέφεραν στο νοσοκομείο η Juan ήταν ακόμα ζωντανή αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Τον περασμένο μήνα, ένα 9χρονο αγόρι είχε χάσει το χέρι του όταν του επιτέθηκε αρκούδα σε ζωολογικό κήπο της επαρχίας Χενάν στην Κίνα. Το αγόρι είχε πηδήξει το προστατευτικό κιγκλίδωμα επειδή ήθελε να ταΐσει το ζώο.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

 
Διαβάστε περισσότερα...

Όργιο φοροδιαφυγής από γιατρούς, δικηγόρους και επαγγελματίες


Όργιο φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ, στο οποίο συμμετείχαν με εκατομμύρια καταθέσεων, γιατροί, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί, αγρότης, ακόμη και Αλβανός εργολάβος. Συγκεκριμένα,

Γιατρός, ογκολόγος στο Κολωνάκι απέκρυψε 6.800.000 ευρώ που προέρχονταν από εισοδήματά του στο χρονικό διάστημα 2012- 2014. Γιατρός γυναικολόγος στην Κρήτη δεν είχε δηλώσει 680.000 ευρώ. Γυναικολόγος και μία παιδίατρος στη Θεσσαλονίκη απέκρυψαν εισοδήματα 2.200.000 ευρώ.

Γιατρός στη Λήμνο, στην κωμόπολη Μύρινα δεν δήλωσε εισοδήματα 986.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά βρέθηκαν μετά από έλεγχο στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στο διάστημα 2009 έως 2011. Δηλαδή ο συγκεκριμένος γιατρός σε δύο χρόνια κατάφερε, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του ΣΔΟΕ να εισπράξει σχεδόν ένα εκατ. ευρώ, χωρίς να τα δηλώσει.

Τέσσερις πανεπιστημιακοί γιατροί στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στα ΤΕΙ είχαν εισπράξει από το δημόσιο ένα εκατ. ευρώ για να πραγματοποιήσουν ερευνητικά προγράμματα και δεν δήλωσαν το ποσό.

Αγρότης από τη Θήβα εισέπραττε επιδοτήσεις χρησιμοποιώντας πλαστά τιμολόγια 2.116.000 ευρώ. Η περίπτωσή του αιφνιδίασε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ για το ύψος των επιδοτήσεων που έλαβε, αλλά και επειδή για αρκετό χρονικό διάστημα ουδείς τον είχε εντοπίσει.

Την ίδια στιγμή, Αλβανός εργολάβος στους Παξούς εντοπίστηκε να μην είχε δηλώσει 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ εντοπίσθηκαν από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, επιχειρηματίες να εισπράττουν εικονικά τιμολόγια από αθλητικά σωματεία συνολικής αξίας 3.390.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το εσώρουχο που εξουδετερώνει τα… αέρια


Σας βγάζει από τη δύσκολη θέση σε περίπτωση... ατυχήματος.

Το θέμα είναι λεπτό ως προς τη προσέγγισή του και συνάμα απόλυτα ανθρώπινο. Ο συγκεκριμένος κύριος που φορά το συγκεκριμένο εσώρουχο, έχει ένα έξτρα προνόμιο: μπορεί άνετα να… αερίζεται χωρίς κανένας να καταλαβαίνει το παραμικρό μιας και το συγκεκριμένο απορροφά κάθε οσμή.

Θα το βρείτε υπό το όνομα Shreddies και είναι διαθέσιμο τόσο δε γυναίκες όσο και σε άντρες. Όπως φαντάζεστε, είναι κατασκευασμένο από ειδικό ύφασμα που ονομάζεται Zorflex, που χρησιμοποιεί ένα στρώμα ενεργού άνθρακα για να καλύψει την οσμή.

Το γυναικείο κοστίζει 30 δολάρια και 45 το αντρικό.








Διαβάστε περισσότερα...

Καταγραφή αιωνόβιων ελαιώνων στη Ζάκυνθο


Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Πρόγραμμα για τη δεντροχρονολόγηση των ελαιώνων στη Ζάκυνθο θα υλοποιηθεί από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον καθηγητη του Ιδρύματος Αριστοτέλη Μαρτίνη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην ημερίδα του δικτύου αγροτουρισμού - οικοτουρισμού Ζακύνθου, ECO ZAKYNTHOS, για το Ζακυνθινό ελαιόλαδο.

Ο κ. Μαρτίνης χαρακτήρισε «ξεχωριστό» το λάδι που παράγει η Ζάκυνθος και τόνισε, ότι αυτό «θα πρέπει να διαδοθεί και να αξιοποιηθεί».

Είπε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα νησιά του Ιονίου, ενώ κοινοποίησε ότι «στην Κέρκυρα βρέθηκε ελαιόδεντρο ηλικίας 1120 χρόνων, θέμα που αναδείχθηκε από το πανεπιστήμιο της Δρέσδης».

Τα στοιχεία που θα προκύψουν για την ακριβή ηλικία των αιωνόβιων δέντρων θα γίνουν γνωστά σε όλο τον κόσμο, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης Λοβέρδου στο Συμβούλιο Παιδείας


Τι ειπώθηκε για τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Τα βασικά σημεία της σημερινής τοποθέτησης του Υπουργού Παιδείας στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας παρουσιάζει το newsbeast.gr.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε όχι μόνο στην Πρωτοβάθμια αλλά και στις άλλες δυο βαθμίδες εκπαίδευσης. Τα βασικά σημεία της ομιλίας του που ενδιαφέρουν εκπαιδευτικούς και μαθητές είναι τα ακόλουθα:

Πρωτοβάθμια

- Μείωση της ύλης
- Συγγραφή νέων βιβλίων
- Δημιουργική απασχόληση
- Άθληση
- Αισθητική Αγωγή
- Λιγότερη δουλειά στο σπίτι

Ο διάλογος θα πρέπει να καταλήξει σε συμπεράσματα και προτάσεις έως τον Ιανουάριο, ώστε αμέσως μετά να καταθέσουμε στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου.

Δευτεροβάθμια

- Μέλημά είναι τα ανοικτά σχολεία με όσο το δυνατό λιγότερα κενά
- Πιο έντονο το πρόβλημα των κενών την επόμενη χρονιά λόγω μείωσης των πιστώσεων
- Δεν θα αλλάξει το νομοθετημένο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων
- Εισαγωγή της πληροφορικής στις πανελλαδικές
- Η διαρθρωτική αλλαγή του "Νέου Λυκείου" από την Τράπεζα Θεμάτων έως τα νέα βιβλία θα εφαρμοστούν ώστε να φανεί στο πεδίο της πράξης η ορθότητα, η χρησιμότητα και η δυναμική τους
- Ελάφρυνση της εξεταστέας ύλης σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
- Η συσσώρευση τεράστιας ύλης η οποία εξωθεί τα παιδιά στην παπαγαλία και στα φροντιστήρια χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. Αν αυτά λυθούν, τότε τα φροντιστήρια θα καμφθούν ως ακριβή αλλά και περιττή πρακτική

Κοινωνικό Σχολείο

1. Οι δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου στο τέλος του έτους θα έχουν επεκταθεί και στα 13.330 σχολεία της Επικράτειας.
2. Βασικές δράσεις:

- Η άθληση και η σωστή διατροφή, που προστατεύουν την υγεία και την αυτοεκτίμησή των παιδιών, η ενημέρωση για τις μολυσματικές ασθένειες και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
- ο αγώνας κατά των εθισμών, πχ του καπνίσματος,
- η μάχη κατά του ρατσισμού και υπέρ της ανοχής στη διαφορετικότητα - "όλοι διαφορετικοί αλλά και όλοι ίσοι"-

3. Καθιέρωση της Πανελλήνιας Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που θα γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου
4. Παράλληλα το κοινωνικό σχολείο δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επιμόρφωση γονιών και εκπαιδευτικών, προκειμένου στη συνέχεια να φτάσει η πληροφόρηση σε κάθε σχολείο, σε κάθε σπίτι της χώρας.

Κολέγια-ΙΕΚ

1. Συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, πρόγραμμα αντίστοιχο των Ευρωπαϊκών εμπλέκοντας ενεργά τους εργοδότες και συνταιριάζοντας τη διδασκαλία στην τάξη με την πρακτική άσκηση σε πραγματικό χώρο απασχόλησης
2. Προσαρμογή της νομοθεσίας για τη λειτουργία των ΙΕΚ και των κολεγίων αναγνωρίζοντας τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, αλλά ενισχύοντας τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στη λειτουργία του χώρου, ώστε να αποτελέσει, και αυτός, παράγοντα εξωστρέφειας

ΑΕΙ-ΤΕΙ

1. Έμφαση στην εξωστρέφεια των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την ανάπτυξη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στην αγγλική γλώσσα, με δίδακτρα που θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς αρχικά σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και ανθρωπιστικών σπουδών.
2. Να αποκτήσουν τα ιδρύματα οργανισμούς,
3. Να εναρμονιστεί η λειτουργία των πρυτανικών αρχών με τα συμβούλια,
4. Απόλυτη εφαρμογή των ρυθμίσεων για τις διαγραφές των λιμναζόντων φοιτητών και την κατοχύρωση του κύκλου σπουδών.
5. Από την 1η Ιανουαρίου 2015 η συγκρότηση μεταπτυχιακών τμημάτων ανήκει ως αρμοδιότητα στα ΑΕΙ, αφαιρώντας τη γραφειοκρατική έγκριση του υπουργείου Παιδείας. Αρκεί βέβαια να υπάρχει η σχετική αξιολόγηση της ΑΔΙΠ.
6. Διορθωτικές κινήσεις στον υφιστάμενο νόμο για τις μετεγγραφές, στην προσπάθειά μας να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αλλά ταυτόχρονα να προστατευτούν όσο είναι δυνατόν οι οικογένειες οι οποίες πράγματι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εν μέσω οικονομικής κρίσης.
7. Απελευθέρωση της έρευνας από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αφαιρώντας εμπόδια γραφειοκρατίας και προσδίδοντας ευχέρειες και ευκαιρίες στην έρευνα εντός κι εκτός των ΑΕΙ.
8. Υποστήριξη του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ και την ουσία της ακαδημαϊκής ελευθερίας κι από έναν άλλο εξωγενή παράγοντα: τους τρίτους, που θεωρούν τα ιδρύματα ως προσωπικό "ιδιωτικοπολιτικό" τους χώρο.
9. Στηρίξαμε τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, με όλες μας τις δυνάμεις ως κυβέρνηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένας πιγκουίνος με... ροδάκια


Ο τηλεκατευθυνόμενος κατάσκοπος που έστειλαν οι επιστήμονες στην Ανταρκτική.

Διαθέτει γκριζωπό τρίχωμα, είναι μικροκαμωμένος, έχει ράμφος και πτερύγια με τη διαφορά όμως ότι διαθέτει ροδάκια αντί για «πόδια».

Το αλλόκοτο αυτό δημιούργημα είναι ένας πλαστός πιγκουίνος, ένα μικροσκοπικό ρομπότ που έστειλαν οι επιστήμονες στην Ανταρκτική προκειμένου να κάνει… παρέα και να κατασκοπεύει τους λοιπούς πιγκουίνους.

Οι ερευνητές έκριναν ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να μελετήσουν από κοντά τους πιγκουίνους, χωρίς τα ζώα να νιώσουν απειλή.

Πάντως, σύμφωνα με τον Yvon Le Maho, επιστήμονα από το πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, όταν οι πιγκουίνοι άρχισαν να «μιλούν» στον άσπονδο φίλο τους, εκείνος δεν έδωσε καμία απάντηση. Έτσι, οι ερευνητές θα επανορθώσουν με ένα βελτιωμένο μοντέλο που θα μπορεί να ανταποκρίνεται. Ο κατάσκοπος που επέστρεψε από το κρύο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Καμπάνες" 624.000 ευρώ στην αγορά


Πρόστιμα συνολικού ύψους 624.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης στη διάρκεια του Οκτωβρίου, μετά από ελέγχους σε 842 επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σε 213 πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο υπαίθριο εμπόριο-λαϊκές αγορές και για παραεμπόριο το ύψος του ποσού έφτασε τις 412.000 ευρώ, σε 54 πρόστιμα σε αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία το ποσό ήταν 56.000 ευρώ, σε 31 περιπτώσεις σε σούπερ μάρκετ-μίνι μάρκετ επιβλήθηκαν πρόστιμα 29.500 ευρώ, σε εμπορικές επιχειρήσεις 28 πρόστιμα ύψους 46.000 ευρώ, σε κρεοπωλεία τα 25 πρόστιμα έφτασαν τα 18.500 ευρώ, σε καταστήματα εστίασης-αναψυχής τα 23 πρόστιμα ήταν 15.000 ευρώ, σε πρατήρια καυσίμων επιβλήθηκαν 21 πρόστιμα ύψους 22.000 ευρώ, σε κυλικεία (διατιμήσεις) 11 πρόστιμα ύψους 8.000 ευρώ, σε ιχθυοπωλεία 7 πρόστιμα ύψους 4.000 ευρώ, σε οπωροπωλεία 6 πρόστιμα ύψους 4.000 ευρώ, σε παντοπωλεία- περίπτερα- ψιλικά 5 πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ, σε 3 περιπτώσεις στη Βαρβάκειο αγορά τα πρόστιμα ήταν 4.500 ευρώ σε μία επιχείρηση ξυλείας επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ και από άλλους ελέγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ.

Επίσης, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κατόπιν εκτεταμένης έρευνας και κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών» (ν. 2251/94 και ν.3758/2009) επέβαλε σε 15 εταιρείες χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 281.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, χωρεί η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ στις καταγγελίες της άνεργης γυναίκας


Τα στοιχεία που διαθέτει, όπως βιντεοληπτικό υλικό, κλπ, θα διαθέσει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ σε κάθε αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο της υπόθεσης αναφορικά με την καταγγελία που έκανε η άνεργη Σμάρω Κοκκόση, η οποία υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από ελεγκτή, επειδή δεν είχε εισιτήριο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την καταγγελία- περιστατικό στο οποίο αναφέρεται με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η κ. Σμάρω Κοκκόση θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, μετά τον έλεγχο που διενήργησε, διαπίστωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου εισιτηρίων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τήρησε τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Η καταγγέλουσα αρνήθηκε να επιδείξει το εισιτήριό της και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της για την επίδοση του προστίμου.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου, η ομάδα ελέγχου ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας.

Η καταγγέλουσα, συνοδευόμενη από ομάδα ελεγκτών και τον ειδικό φρουρό, οδηγήθηκε στο γραφείο αστυνομίας του σταθμού «Ομόνοια» για την εξακρίβωση των στοιχείων της, όπου και της επιδόθηκε το πρόστιμο.

Περαιτέρω, η εταιρεία μας θα διαθέσει σε κάθε αρμόδιο όργανο τα στοιχεία που διαθέτει (βιντεοληπτικό υλικό, κλπ) για τον έλεγχο της υπόθεσης».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

30χρονη έστελνε ερωτικές επιστολές σε 9χρονο


Μια οικογένεια από τη νοτιοδυτική Γαλλία προσέφυγε στη δικαιοσύνη αφού ανακάλυψε ότι ο 9χρονος γιος της είχε λάβει πέρσι περίπου 20 ερωτικές επιστολές από μια γυναίκα 30 ετών, που προέτρεπε το παιδί να... κλεφτούν.



Στα γράμματά της, που κοσμούνταν με καρδούλες, η γυναίκα εκδήλωνε τον έρωτά της για το αγόρι, ανέφερε ότι ήθελε να το σκάσει μαζί του, να κάνουν παιδιά και να ζήσουν μαζί την υπόλοιπη ζωή τους. Η 30χρονη εργαζόταν στο σχολείο όπου φοιτούσε ο μικρός.
Η δικηγόρος της οικογένειας, Ναταλί Λαντόν, είπε ότι η οικογένεια κατέθεσε μήνυση τον Δεκέμβριο του 2013 και η γυναίκα παραδέχτηκε ότι έστελνε ερωτικές επιστολές στο παιδί. Η εισαγγελία είχε διατάξει τότε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όμως οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η 30χρονη δεν έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια και η υπόθεση έκλεισε με μια απλή "σύσταση" προς τη συντάκτρια των επιστολών.

Στις αρχές Οκτωβρίου οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν και δεύτερη μήνυση, αυτή τη φορά για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 15 ετών και για "σεξουαλική κακοποίηση". Σύμφωνα με τη Λαντόν, την υπόθεση έχουν αναλάβει οι εισαγγελικές αρχές του Περιγκέ. "Οι γονείς σοκαρίστηκαν από την απλή σύσταση, θεωρούν τα γεγονότα πολύ σοβαρά και το παιδί τους ταράχτηκε", εξήγησε η δικηγόρος.

Στα τέλη του 2013 οι γονείς ανακάλυψαν στο δωμάτιο του παιδιού τις επιστολές που του έδινε η γυναίκα, μια εργαζόμενη στην καντίνα του δημοτικού σχολείου όπου φοιτούσε, σε ένα χωριό κοντά στο Περιγκέ. Η οικογένεια αποφάσισε να μετακομίσει για να κρατήσει αποστάσεις από την ερωτοχτυπημένη 30χρονη και ο παιδί, που σήμερα είναι 11 ετών, παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο και "αρχίζει να πηγαίνει καλύτερα μολονότι έχει ακόμη ενοχές" ανέφερε ο πατέρας του.

"Εγώ θέτω ένα απλό ερώτημα: εάν επρόκειτο για έναν άνδρα που έγραφε παρόμοιες επιστολές σε ένα παιδί 9 ετών, πιστεύετε ότι η αντίδραση της δικαιοσύνης θα ήταν ίδια;" είπε η δικηγόρος μιλώντας στην εφημερίδα Sud Ouest.



Διαβάστε περισσότερα...

Αμφίπολη: Ποιος είναι θαμμένος στο ταφικό μνημείο




Πού στρέφεται το ενδιαφέρον στην Αμφίπολη

Την ώρα που ολοκληρώνονται οι ανασκαφικές εργασίες.

Η ανασκαφή στους θαλάμους της Αμφίπολης τελειώνει. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να ξετυλίγεται η επόμενη φάση της αρχαιολογικής έρευνας.

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Πολιτισμού θα ανακοινώσει τα πανεπιστήμια με τα οποία θα συνεργαστεί προκειμένου να διερευνηθεί ο λόφος Καστά, όπου επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Ενδεικτικό των προσδοκιών που υπάρχουν στις τάξεις των αρχαιολόγων, είναι το γεγονός ότι όπως τονίζουν πολλοί, μέχρι τώρα έχουν γίνει εργασίες σε έκταση 24 μ. όταν ο μαρμάρινος περίβολος του κυκλικού τύμβου έχει περίμετρο 497 μέτρων.

Αυτές τις μέρες στο εξωτερικό μέρος του ταφικού μνημείου πραγματοποιούνται εργασίες απορροής των υδάτων, ενώ στο εσωτερικό του εξειδικευμένο προσωπικό τοποθετεί τα μηχανήματα που πρόσφερε η Εγνατία Οδός Α.Ε. για τη στατική συμπεριφορά του χώρου.

Η κ. Περιστέρη εξήγησε χθες, Τρίτη, ότι η ανασκαφή εκτελείται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο, ότι εργάζονται με βάση τα ανασκαφικά στρώματα, απ' όπου αφαιρείται με προσοχή το αμμώδες χώμα, ότι χρησιμοποιείται ταινία για την αφαίρεσή του, και ότι στο τέλος αυτό κοσκινίζεται. «Οπου κρίνεται απαραίτητο, ανάλογα με την υφή του χώματος, χρησιμοποιείται φτυάρι ή σέσουλα για την αφαίρεσή του». Αναγκάζεται να παραθέσει περιττές λεπτομέρειες της ανασκαφικής εργασίας, ενώ για εκείνους που σχολίασαν το βίντεο και το εργαλείο (σκαρπέλο) που χρησιμοποίησε η συντηρήτρια, διευκρινίζει πως «δεν καθαρίζεται το ψηφιδωτό δάπεδο αλλά αφαιρούνται, προσεκτικά, πέτρες και μάζα σιδήρου» που ήταν κολλημένα στην επιφάνεια».

-----------------

«Ανακρίβειες και ψεύδη από την Περιστέρη για την Αμφίπολη»

Νακάσης: Η ανακοίνωση εκθέτει το υπουργείο Πολιτισμού.

Στις βολές της διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνας Περιστέρη, απάντησε σήμερα ο επίτιμος διευθυντής αναστήλωσης αρχαίων μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών ICOMOS, Αθανάσιος Νακάσης.

Η κ. Περιστέρη, με επιστολή της, απάντησε χθες με δεικτικό τρόπο στις απόψεις που ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πορεία του ανασκαφικού έργου, στον τύμβο Καστά της Αμφιπόλης. Σημειώνεται πως προ ημερών, ο κ. Νακάσης είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πως η Αμφίπολη είναι ένα κακό ανασκαφικό παράδειγμα.

«Πιστεύω ότι η κ. Περιστέρι αναφέρεται σε εμένα. Αναφέρεται σε θέματα που έχω θίξει. Η ανακοίνωση εκθέτει το υπουργείο Πολιτισμού. Αναφέρει ανακρίβειες και ψεύδη. Σχολιάζοντας το ψηφιδωτό είναι φανερό ότι δεν γίνεται αυτό που λέει. Δεν έχουν βρέξει για να καθαρίσουν το δάπεδο. Είμαι αρχιτέκτονας. Δουλεύω 40 χρόνια στις ανασκαφές. Διδάσκω το μάθημα για τις ανασκαφές επί 20 χρόνια. Την εκθέτει το βίντεο. Δεν αφαιρούνται έτσι τα χώματα. Βρέχονται πρώτα. Οι ανασκαφές είναι εκκλησία. Δεν τραγουδάμε», δήλωσε την Τετάρτη στον Σκάι ο κ. Νακάσης.

Όπως σημείωσε, η «κ. Περιστέρη είναι υποχρεωμένη να πηγαίνει στο γραφείο της. Ποιοι αρχαιολόγοι μένουν στο χώρο δε μας έχει πει. Δεν έχω πάει στο μνημείο. Θα πήγαινα όμως».

Πρόσθεσε ότι τα λάθη έχουν κοστίσει στο μνημείο. «Πρέπει να αφήσουμε τα χώματα να ξεραθούν για να προσαρμοστούν τα ευρήματα. Για επικοινωνιακούς λόγους δεν έγιναν αυτά. Για να βγάλουν φωτογραφίες», επισήμανε, ενώ τόνισε ότι έπρεπε να καλέσουν στην Αμφίπολη τον Νίκο Θέμελη που είναι κορυφαίος ανασκαφέας. «Σκάβουμε με νυστέρια, όχι με φτυάρια», παρατήρησε.

Από την πλευρά της η κ. Περιστέρη ανέφερε χθες ότι «η έμπειρη συντηρήτρια χρησιμοποιεί "σκαρπέλο", δεν καθαρίζεται το ψηφιδωτό δάπεδο αλλά αφαιρούνται, προσεκτικά, πέτρες και μάζα σιδήρου, τα οποία ήταν κολλημένα στην επιφάνεια, ώστε στη συνέχεια να καθαριστεί το δάπεδο».


-----------------

Ντόροθι Κινγκ για Αμφίπολη: Τάφος αφιερωμένος τη λατρεία του Μ. Αλεξάνδρου
Εντυπωσιακός, μοναδικός και μεγαλειώδης είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς, της Αμερικανίδας αρχαιολόγου, Ντόροθι Κινγκ, μιλώντας στην ΝΕΡΙΤ, για τον τάφο της Αμφίπολης. Μάλιστα όπως υποστήριξε πρόκειται για ταφικό μνημείο αφιερωμένο στη λατρεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Θεού.

Παράλληλα τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν είναι ο Μέγας Αλέξανδρος ο «ένοικος» του τάφου, τότε θα προτιμούσε να είναι θαμμένη η Ευριδίκη ή η Ολυμπιάδα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θεωρεί «απίθανο» να έχει ταφεί στην Αμφίπολη η Ολυμπιάδα.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ





-----------------

"Θα στοιχημάτιζα ότι ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης είναι η Ολυμπιάδα" 


“Εάν έπρεπε να στοιχηματίσω, θα μάντευα ότι ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης είναι η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα, καθώς υπάρχουν αρκετές ενδείξεις στην κατεύθυνση αυτή”. Τη δήλωση αυτή έκανε ο αρχαιολόγος Τέρενς Κλαρκ, επιμελητής Δυτικών Πολιτισμών στο καναδικό Μουσείο Ιστορίας της Οτάβας.

Στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, για την παρουσίαση της περιοδείας στη Βόρειο Αμερική της έκθεσης “The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great”, ο κ.Κλαρκ τόνισε ότι από την ανασκαφή στον μεγαλοπρεπή τύμβο Καστά αναδύονται εξαιρετικά γλυπτά και συγκινητικά ευρήματα.

“Αυτό καθεαυτό το μνημείο είναι πολύ σημαντικό, ασχέτως με ποιο κομμάτι της ιστορίας θα συνδεθεί τελικά”, είπε, εκτιμώντας ότι από το μέγεθος του ταφικού μνημείου προκύπτει ότι ο ένοικός του πρέπει να είναι κάποια εξαιρετικά σημαντική προσωπικότητα και φαίνεται λογικό να είναι η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο γκουρού της… τρίχας


Σταμάτησε να ξυρίζεται μετά από έναν χωρισμό και είδε τη ζωή του να αλλάζει.

Ο Jeffrey Buoncristiano δεν είναι ένας τυχαίος τύπος. Από τη στιγμή που αποφάσισε να πετάξει μακριά το ξυραφάκι και τον αφρό, έγινε άλλος άνθρωπος.

Ο Αμερικανός, ζει και εργάζεται στο Μπρούκλιν, έχει μετατραπεί σε γκουρού της γενειάδας παρέχοντας συμβουλές σε… ταλαιπωρημένους χίπστερ μέσα από εύχρηστα βίντεο που ανεβάζει στο YouTube στο κανάλι, Beardbrand.

Στο λογαριασμό του στο Instagram ανεβάζει συχνά πυκνά φωτογραφίες του με στιλάτες, μοδάτες πόζες μιας και εργάζεται και ως μοντέλο μετά το αναπάντεχο σέξι look του. Ο 34χρονος σταμάτησε να ξυρίζεται μετά από έναν χωρισμό και έκτοτε αποκαλύπτει ότι αυτό άλλαξε τη ζωή του.

Όχι μόνο βρήκε νόημα στην περιποίηση της… τρίχας, αλλά κερδίζει το ενδιαφέρον των γυναικών περισσότερο τώρα από ποτέ: «Περισσότερη προσοχή. Περισσότερες γυναίκες, περισσότερη αυτοπεποίθηση και γενικά καλύτερη ζωή…», παραδέχεται ο ίδιος.




















Διαβάστε περισσότερα...

Διαφορετικό τρόπο πρόσληψης για τους υπαλλήλους της, ζητεί η ΔΙΣ


Θα αιτηθεί τροποποίηση της διαδικασίας διορισμού.

Η… λειψανδρία στους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους αναγκάζει την Εκκλησία της Ελλάδος να ζητήσει από την Πολιτεία διαφορετικό καθεστώς πρόσληψης για τους υπαλλήλους της, όπως αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΔΙΣ «αποφάσισε λόγω ελλείψεως εκκλησιαστικών υπαλλήλων να απευθυνθεί στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητώντας την τροποποίηση της διαδικασίας διορισμού των εκκλησιαστικών υπαλλήλων, λόγω της ιδιαιτερότητος της θέσεως αυτών».

Τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, που ήταν η πρώτη για το μήνα Νοέμβριο, απασχόλησαν επίσης διάφορα υπηρεσιακά θέματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις στον ΟΚΑΝΑ


Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα υποκατάστασης στις φυλακές που υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ.

Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ κρίνει εξαιρετικά επιτακτική την συνέχιση λειτουργίας των προγραμμάτων υποκατάστασης στις φυλακές που υλοποιήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό το ΔΣ ήδη με αποφάσεις του στις 2 και στις 14 Οκτωβρίου ενέκρινε την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των προγραμμάτων.

Με οδηγία του στις 15/10/2014 το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε τον ΟΚΑΝΑ ότι για οποιαδήποτε διαδικασία πρόσληψης προσωπικού απαιτείται προηγούμενη έγκριση της ΠΥΣ 33/2006 (Α’ 280).

Καθ’ότι ανέκυπτε νομικό ζήτημα, διαμέσου της νομικής υπηρεσίας του οργανισμού έχει ήδη αποσταλεί, με μέριμνα του Γενικού Διευθυντή, ερώτημα προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να διασαφηνιστεί εάν και εφ’όσον κρίνεται απαραίτητη ή όχι η έκδοση της ΠΥΣ 33/2006 για τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ με επιστημονικό προσωπικό και αναμένεται η απάντηση το ταχύτερο δυνατό, γεγονός που θα διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία των προγραμμάτων.


Σε κάθε περίπτωση, έχει ήδη προβλεφθεί η προσωρινή στελέχωση των δύο εν λόγω μονάδων με προσωπικό που ήδη υπηρετεί στον οργανισμό και μέχρι να διευκρινιστούν οι νομικές πτυχές του όλου θέματος, οπότε οι μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ 212/21-02-2014.

Σχετικά με το πρόγραμμα street-work στη Θεσσαλονίκη το οποίο έληξε, παρεμφερείς υπηρεσίες παρέμβασης υλοποιούνται από άλλα προγράμματα που συνεχίζονται στην πόλη (Προγράμματα στην κοινότητα & το δρόμο), ενώ τα προγράμματα θα συνεχιστούν, αφού αξιολογηθούν συνολικά και έγκαιρα από το ΔΣ πριν τη λήξη τους τον Ιανουάριο του 2015.



Διαβάστε περισσότερα...

«Έξυπνη» συσκευή επιτρέπει την επικοινωνία με τους σκύλους


Φοριέται στα τετράποδα και «μεταφράζει» τη γλώσσα του σώματός τους.

Οι σκύλοι δεν μιλούν, αλλά πλέον μπορούν να στείλουν «σήμα» στους ιδιοκτήτες τους, εάν η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο χάρη σε μια «έξυπνη» συσκευή που θα φορούν.

Η ειδική συσκευή εξοπλίζεται με αισθητήρες που παρακολουθεί τις ζωτικές λειτουργίες των τετράποδων και μεταδίδει στους ιδιοκτήτες των τετράποδων τις πληροφορίες που καταγράφει

Παράλληλα, με τη χρήση ειδικών δονήσεων, ο ιδιοκτήτης μπορεί να «επικοινωνήσει» με τον σκύλο του, ακόμη και όταν ο τελευταίος δεν βρίσκεται εντός του οπτικού του πεδίου.

«Εξελιγμένοι αισθητήρες κίνησης μάς μεταφράζουν τη γλώσσα του σώματος των σκύλων», ανέφερε ο βοηθός καθηγητής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επιστήμης, δρ. Ντέιβιντ Ρόμπερτς, ένας εκ των ερευνητών στο πανεπιστήμιο Νορθ Καρολάινα, που ανέπτυξαν τις «έξυπνες» συσκευές.

«Μπορούμε να καθορίσουμε πότε κάθονται, πότε είναι όρθιοι, πότε τρέχουν ακόμη και πότε δεν βρίσκονται εντός του οπτικού πεδίου του ιδιοκτήτη τους, χάρη στις συσκευές που φορούν», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Επιπλέον, αισθητήρες που μετρούν σφυγμούς, αλλά και τη θερμοκρασία σώματος των σκύλων αποστέλλουν τα δεδομένα τους στον ιδιοκτήτη, ειδοποιώντας τον σε περίπτωση ανάγκης.

Οι μελετητές προχωρούν σταδιακά στη διαδικασία έκδοσης όλο και μικρότερων σε μέγεθος «έξυπνων» που φοριούνται από σκύλους, έτσι ώστε να γίνει εφικτή η παραγωγή τους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Τράπεζα Θεμάτων εκτίναξε τη μαθητική διαρροή


Σχεδόν 9% των μαθητών της Α λυκείου «έμειναν» στην ίδια τάξη.

Εκτινάχθηκε η μαθητική διαρροή στην Κρήτη λόγω της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων σύμφωνα με στοιχεία εκπαιδευτικών.

Στο νομό Ρεθύμνου «έμεινε» το 40% των μαθητών της Α λυκείου και με τις βελτιωτικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας παραπέμφθηκε για το Σεπτέμβριο το 30%. Από αυτούς τους μαθητές οι μισοί περίπου προήχθησαν ενώ το 12% κλήθηκε να επαναλάβει την Α λυκείου σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρει ότι εκπαιδευτικοί της Κρήτης κάνουν λόγο για εγκατάλειψη του σχολείου από πολλά παιδιά λόγω της σχολικής αποτυχίας και για αίσθηση αύξησης της μαθητικής διαρροής.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr σε σύνολο 101.250 μαθητών της Α Λυκείου παραπέμφθηκαν το Σεπτέμβριο μετά την 3η νομοτεχνική ρύθμιση 18.800 ήτοι ποσοστό 18.75%.

Από τους 18800 οι 9929 κατάφεραν να προαχθούν και να συνεχίσουν στη Β λυκείου ενώ οι 8.871 «έμειναν» στην ίδια τάξη. Το ποσοστό των μαθητών που κλήθηκαν να επαναλάβουν την Α λυκείου ανέρχεται στο 8.8% του συνολικού μαθητικού δυναμικού ποσοστό σχεδόν 4πλάσιο από το 2% πριν την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.

Οι μαθητές που καλούνται να φοιτήσουν εκ νέου στην Α Λυκείου έχουν και την επιλογή των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης που όμως δεν δίνουν τη δυνατότητα στους αποφοίτους να πάρουν μελλοντικά μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του αναφέρει ότι η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου δεν οφείλεται σε μία μόνο αιτία. Είναι σαφές ότι ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός θα πρέπει να δει σοβαρά το ζήτημα της διαρροής στην κοινωνική του διάσταση και όχι μονομερώς στην αριθμητική των δεικτών και μόνο.

Καμιά εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και κανένα σχέδιο κοινωνικής ευημερίας δεν μπορεί να ευδοκιμήσει αν η μαθητική διαρροή δεν χτυπηθεί στη ρίζα της με το συνδυασμό εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής.

Ο κ. Αυγενάκης ζητά να μάθει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας για τη μείωση των ποσοστών της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης καθώς και τα αριθμητικά δεδομένα τη πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα και τους νομούς ξεχωριστά.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία αγάπης της καρκινοπαθούς που πέθανε με υποβοηθούμενη αυτοκτονία


Πώς περιγράφει την γνωριμία τους και τη κοινή τους ζωή ο σύζυγος της άτυχης 29χρονης.

Η ιστορία της γενναίας 29χρονης Brittany Maynard, καρκινοπαθούς στο τελευταίο στάδιο, που άφησε την τελευταία της πνοή το περασμένο Σάββατο με υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο σπίτι της στο Όρεγκον των ΗΠΑ, συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο σύζυγός της Dan Diaz, 43 ετών, έδωσε στη δημοσιότητα την ρομαντική ιστορία αγάπης τους, και το πόσο ξεχωριστή προσωπικότητα ήταν η λατρεμένη του σύντροφος. «Όταν γνώρισα την Brittany βρήκα τον άνθρωπο που θα ήθελα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου», λέει μιλώντας στο People.com.



Το ζευγάρι παντρεύτηκε μόλις πριν από δυο χρόνια πριν εκείνη αφήσει την τελευταία της πνοή μόλις την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε προγραμματίσει. Ο Diaz γνώρισε την όμορφη μέλλουσα γυναίκα του το 2007 και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κόλλησε από την εξωτερική της ομορφιά αλλά και από το «πόσο όμορφη ήταν και εσωτερικά».

«Ήταν ένα εκπληκτικό άτομο: ελκυστικό, γεμάτο ενέργεια και εξωστρεφής και απλά μια προσωπικότητα πολύ ελκυστική», προσθέτει. Η πρόταση γάμου έγινε με παραδοσιακό τρόπο, «γονάτισα…», το 2012 και παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας τους, εκείνος ήξερε ότι ήταν η πιο σωστή απόφαση.



«Ειλικρινά, δεν είχα βρει την κατάλληλη γυναίκα. Γι αυτό άργησα και να παντρευτώ. Γιατί δεν είχα γνωρίσει την Brittany», συμπληρώνει.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε ένα ράντσο στην Καλιφόρνια το Σεπτέμβριο του 2012 και πέταξαν στην Παταγονία για το μήνα του μέλιτος.

Η Brittany προγραμμάτισε το τέλος της να έρθει την 1η Νοεμβρίου, μετά τα γενέθλια του συζύγου της στις 30 Οκτωβρίου, βοηθούμενη από έναν γιατρό από το Όρεγκον όπου μετακόμισε από την Καλιφόρνια, καθώς εκεί δεν επιτρέπεται η οικειοθελής αυτοκτονία.



Η νεαρή γυναίκα, κατά τη διάρκεια των διακοπών της με τον σύζυγό της, άρχισε να υποφέρει από φρικτούς πονοκεφάλους. Η διάγνωση τη σόκαρε: αστροκύτωμα δευτέρου βαθμού, μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, όπου οι γιατροί της έδωσαν μόλις λίγους μήνες ζωής.








Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά πρόγραμμα αναδασώσεων εθελοντικού χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη


Η πρώτη εξόρμηση θα γίνει την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.

Πρόγραμμα αναδασώσεων εθελοντικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή πολιτών και σχολείων οργανώνει η Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης φιλοδασικού πνεύματος αλλά και της ανάγκης αποκατάστασης διαταραχθέντων δασικών οικοσυστημάτων.

Η πρώτη εξόρμηση θα γίνει την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί στο Τριάδι Θεσσαλονίκης, στη δασική θέση «Κοιμητήρια». Στην εκδήλωση θα βρίσκονται αρμόδιοι υπάλληλοι που θα δίνουν οδηγίες στους πολίτες για τη σωστή διαδικασία φύτευσης.

Δεδομένου ότι δεν μπορούν να εξυπηρετούνται πάνω από 100 άτομα παρακαλούνται οι φορείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση να δηλώνουν ενδιαφέρον στο 2310 546447.


Διαβάστε περισσότερα...

Ελπίδες για ΑΣΕΠ και κάλυψη κενών


Την επόμενη εβδομάδα τα θέματα της Β΄ Λυκείου.

Σημαντικά νέα βγήκαν για την εκπαιδευτική κοινότητα από τη σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας στο ΕΣΥΠ. Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι το θέμα του ΑΣΕΠ θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες δηλώνοντας αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων, αναφέρθηκε σε νέο μέτρο για την κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικό τρόπο ενώ έδωσε την πληροφορία ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για τη Β λυκείου.

ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της εκπαίδευσης από το 10 προς 1 ώστε να διεξαχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς το Φεβρουάριο του 2015.

Όπως έγραψε το newsbeast.gr αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες και οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίζουν αν τελικά διεξαχθεί ο διαγωνισμός ή όχι. «Οι κλήσεις, οι αξιολογήσεις και οι τελικές αποφάσεις είναι θέμα των επομένων ημερών ή και μιας ή δυο εβδομάδων» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων δηλώνοντας ότι έχει γίνει μια εκπληκτική μελέτη από τον κ. Κυριαζή για την κατάσταση στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης προς την κυβέρνηση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η διαβούλευση την οποία ο ίδιος κάνει είναι σ’ εξέλιξη και έχουμε ελπίδες. Θα είμαστε στην ευχάριστη θέση στο Τμήμα του Συμβουλίου μας για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ν’ ανακοινώσουμε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ» ανέφερε ο Υπουργός ενώ τόνισε ότι « θα απορροφηθούν πρώτοι εκείνοι που περιμένουν να προσληφθούν από το διαγωνισμό του 2008».

Κενά σε φιλολόγους και νέο μέτρο για την κάλυψη με εκπαιδευτικό τρόπο
Άλλο ένα θέμα που αφορά τους εκπαιδευτικούς είναι τα κενά στα σχολεία και ο τρόπος κάλυψής τους. Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κενά και ότι ο στόχος είναι η λειτουργία των σχολείων με επάρκεια και όχι με πληρότητα καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις αναπληρωτών

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το υπουργείο πέτυχε τη λειτουργία των σχολείων με επάρκεια όμως στην εξέλιξη της χρονιάς διαμορφώνεται άλλο πρόβλημα. «Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν συνταξιοδοτήσεις. Δεν τις υπογράφω. Θα μείνουν εκεί. Να τις είχαν ζητήσει μέχρι 31/8 που είχαν δικαίωμα. Αποσπάσεις σε φορείς γιατί εμείς τροφοδοτούμε 192 φορείς με εκπαιδευτικό προσωπικό. Αν δεν υπήρχε το Υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές κι οι δάσκαλοι δε θα υπήρχε Εθνική Βιβλιοθήκη. Και φέτος που μεταφέρεται η Εθνική Βιβλιοθήκη στο φαληρικό Δέλτα, αποκτώντας πραγματικά η χώρα για πρώτη φορά Εθνική Βιβλιοθήκη, κατά κυριολεξία, από 30 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς πέρυσι τους πήγαμε σε 50. Αυτοί οι 20 λείπουν από την τάξη. Θα πάρουμε πίσω περίπου 200 απ’ αυτούς, απ’ όλη τη χώρα. Δε θα υπογράψουμε τις συνταξιοδοτήσεις» ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Παρά τα πιο πάνω μέτρα παραδέχτηκε ότι θα υπάρχουν κενά ιδίως σε φιλολόγους. «Αύριο θ’ ανακοινώσουμε ένα μέτρο προς συζήτηση ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου για συνδρομή στην ανάγκη αυτή, με εκπαιδευτικό κόσμο με τρόπο αδάπανο. Γιατί δεν έχουμε πιστώσεις, δεν έχει ευχέρεια η κυβέρνηση να μας δώσει άλλες θέσεις και πρέπει να λειτουργήσουμε εκ των ενόντων» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Τράπεζα θεμάτων: Την επόμενη εβδομάδα τα θέματα της Β Λυκείου
«Τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, ειρήσθω εν παρόδω, θα τα δώσουμε τώρα» δήλωσε ο υπουργός και συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι « Η σχετική διαμαρτυρία ήταν ευλογότατη την περσινή ακαδημαϊκή. Δόθηκαν μετά τις ευρωεκλογές, στις 27 Μαΐου για εξετάσεις που άρχισαν στις 29. Απαράδεκτο. Είχαμε και πρόταση να τα δώσουμε το Μάρτιο, για να επιτελούμε περισσότερο εκπαιδευτικό έργο που συντείνει στην ανάπτυξη κριτικού πνεύματος, τελικά αποφασίσαμε και ήταν και η πρόταση του κ. Γκλαβά από τι ΙΕΠ αυτή, να τα δώσουμε τώρα και θα τα δώσουμε κ. Γκλαβά. Δώσαμε της Α’ Λυκείου και την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε της Β’ Λυκείου. Για τη Γ’ δεν έχουμε ακόμα».



Διαβάστε περισσότερα...