Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Πώς να φροντίσουμε το κράνος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από την επιλογή μέχρι τη χρήση και τη συντήρηση ενός κράνους, πολλοί είναι οι αναβάτες που είτε είναι ελλιπώς ενημερωμένοι, είτε αμελούν όλα όσα πρέπει να κάνουν για να το διατηρούμε σε καλής κατάσταση.

Σύμφωνα με το mototriti.gr, αξίζει να σημειωθεί το πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή, χρήση και συντήρηση ενός κράνους, όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας, αλλά και σε αυτόν της άνεσης.

Καλό είναι, λοιπόν, να έχουμε στο μυαλό μας τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να έχουμε το κατάλληλο κράνος για εμάς, το οποίο θα αποδίδει τα καλύτερα για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Προσέξτε στην αγορά του κράνους. Στοιχεία όπως το σωστό μέγεθος, η καλή και εφαρμοστή επένδυση και η ζελατίνα που κλείνει σωστά, δίνουν υποσχέσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο θόρυβο και ξεκούραστη οδήγηση.

Πλύσιμο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σαπουνίστε το ελαφρά και με μαλακό σφουγγάρι, χρησιμοποιώντας τριμμένο σαπούνι δίχως χημικά πρόσθετα (π.χ. αυτό για το πλύσιμο των μωρών). Για να στεγνώσει, αφήστε να στραγγίξουν τα νερά, μακριά από καλοριφέρ και air condition (περίπου 5 ώρες). Μπορείτε βέβαια να το βάλετε στη βεράντα, χωρίς όμως να εκτίθεται απευθείας στις ακτίνες του ήλιου.

Επίσης, αν αφαιρείται ολόκληρη η εσωτερική επένδυση, το πλύσιμο είναι σίγουρα ευκολότερο, ωστόσο, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Αντικαταστήστε το άμεσα μετά από πτώση. Όλα τα κράνη είναι σχεδιασμένα να απορροφήσουν μόνο μία και, ακόμη κι αν δεν φαίνεται το κράνος σας να έχει πάθει ζημιά, είναι πλέον άχρηστο.

Αντικαταστήστε το μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (για το ποιο είναι αυτό ακριβώς, συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή), καθώς και τα κράνη διαθέτουν ημερομηνία λήξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.