Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Στην Κρήτη sold out το μεγαλύτερο πάρτι ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων


Κόστος πάνω από 1.000 ευρώ το άτομο.

Οι ανά τον κόσμο swingers θα ταξιδέψουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Κρήτη για να περάσουν, στη Σταλίδα, μια ονειρεμένη εβδομάδα διακοπών, να χαρούν τις ομορφιές του νησιού και να...απολαύσουν τις δικές τους ηδονές με πρώτιστο την ανταλλαγή συντρόφων στην οποία ομνύουν και επενδύουν πολύ χρήμα!

Αλλά και στην Κρήτη είναι βασικό θέμα συζήτησης στον τουριστικό κλάδο αφού ο σεξουαλικός τουρισμός είναι πια από τις μεγάλες βιομηχανίες, από αυτές που αφήνουν πολύ χρήμα...

Η Κρήτη επελέγη από το SDC για να γιορταστούν τα 15 χρόνια λειτουργίας του κλαμπ!

Όσοι πάντως δεν πρόλαβαν...να ξεχάσουν την όμορφή Κρήτη γιατί η...εκδρομή είναι ήδη sold out! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η εκδρομή είχε πολλαπλάσια ζήτηση από τις κλίνες που μπορούσε να διαθέσει το ξενοδοχείο στην Κρήτη. Κι ας στοίχισε από 1000 ευρώ το άτομο! Οπότε όσοι ανά τον κόσμο ήθελαν να ταξιδέψουν στην Κρήτη για να απολαύσουν ...συνδυαστικά πράγματα ή θα περιμένουν την επόμενη φορά ή πρέπει να προτιμήσουν Μεξικό τέλος Μαϊου!

«Πρόκειται για τουρίστες υψηλού επιπέδου, θα έρθουν από όλο τον κόσμο. Από την Ευρώπη, την Αμερική, τη Σαουδική Αραβία, υπάρχουν και ζευγάρια από την Ελλάδα» έχει πει ο ξενοδόχος που έκλεισε το χρυσό συμβόλαιο.

Για την εχεμύθεια δεν συζητάμε. Πρέπει όλα να είναι υπό απόλυτο έλεγχο και γι αυτό το λόγο το συγκεκριμένο κλαμπ, σύμφωνα με το cretalive, θα φέρει μαζί του... 40 άτομα τα οποία θα είναι υπεύθυνα για τις υπηρεσίες, την επιτήρηση, την περιφρούρηση!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Της έκανε πρόταση γάμου την ώρα της ορκομωσίας


Η προσχεδιασμένη πρόταση γάμου από τον επίδοξο γαμπρό και τους φίλους του, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και να συζητηθεί στο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής .

Συγκεκριμένα, όταν η απόφοιτη του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ κλήθηκε από την πρόεδρο του τμήματος να παραλάβει το πτυχίο της παρέλαβε και ένα μονόπετρο από τον αγαπημένο της. Η πρόταση γάμου επισκίασε για λίγα λεπτά την ορκωμοσία, όταν ο επίδοξος γαμπρός ανέβηκε επί σκηνής τη στιγμή που η 23χρονη παραλάμβανε το πτυχίο της για να της προσφέρει το δαχτυλίδι γονατισμένος.

Οι φίλοι του ζευγαριού από κάτω σήκωσαν πανό προτρέποντας την κοπέλα να πει το ναι και εκείνη το είπε. Οι μελλόνυμφοι δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των καθηγητών και μετά τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης, συνεχίστηκε κανονικά η διαδικασία της ορκωμοσίας, αφού η ημέρα ανήκε σε όλους τους αποφοίτους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τιμητική διάκριση για τη διάσωση εβραίας του Άουσβιτς


Σε ελληνική οικογένεια ο τίτλος του «Δικαίου των Εθνών».

Ελληνική χριστιανική οικογένεια, θα τιμηθεί με τον τίτλο του «Δικαίου των Εθνών» του κέντρου Yad Vashem. Την απονομή διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Ο τίτλος θα απονεμηθεί στους απόγονους της οικογένειας του Σταύρου και της Βασιλικής Οικονομάκου για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην οικογένεια της 73χρονης σήμερα Βικτωρίας Μονίνα - Μπενουζίλιο, κατά την τραγική περίοδο του Ολοκαυτώματος.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο, ενώ θα γίνει ενημέρωση για το θεσμό, περιγραφή της συγκινητικής ιστορίας διάσωσης και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από την πρέσβειρα του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν 'Αμπα, τον πρόεδρο της ΙΣΘ, Δαυίδ Σαλτιέλ και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Η ιστορία της Βικτώριας Μονίνα - Μπενουζίλιο είναι συγκλονιστική. Η γιαγιά της μαζί με τον πατέρα της Σάμμυ, μαζί με άλλους Εβραίους της Αθήνας, συνελήφθησαν στις 25 Μαρτίου 1944 και στάλθηκαν στο Άουσβιτς, από όπου δεν επέστρεψαν ποτέ. Η ίδια τύχη θα περίμενε και την ίδια τη δίχρονη τότε Βικτώρια, τη μητέρα της Στερίνα Μονίνα και την μεγαλύτερη αδελφή της Βικτώρια, τη Ρενίκα, εάν η ανθρωπιά κάποιων γνωστών τους δεν έβαζε τη δική της σφραγίδα στη δραματική ιστορία τους.

Η Στερίνα Μονίνα ζούσε με τα δύο της κορίτσια τη Βικτώρια και τη Ρενίκα και προσωρινά και με την επτάχρονη ανιψιά της Σέλλυ, κόρη της Ματίκας και του Μεναχέμ Λίτση, στην οδό Β. Ουγκώ 56, όταν μπήκε ένας αστυνομικός με εντολή να τη συλλάβει. Τη ρώτησε εάν γνωρίζει τι θα της συμβεί κι όταν εκείνη του απάντησε αρνητικά, της πρότεινε να αφήσει τα τρία παιδιά και να τον ακολουθήσει μόνη της. «Άσε τα παιδιά σου εδώ. Αν είναι καλά εκεί που θα πας, έρχεσαι και τα παίρνεις… Αν δεν είναι καλά, άσε τα παιδιά σου να ζήσουν…» της είπε.

Τα τρία κορίτσια μετακόμισαν προσωρινά στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς της Στερίνας, Κωνσταντίνας Κωνσταντά, που ενδιαφέρθηκε να τα κρατήσει να μεγαλώσουν μαζί με τα δικά της, εμφανίζοντας τα, κατά μια εκδοχή, ως δικά της εγγόνια για να τα σώσει. Είπε στη Στερίνα: «έχω πέντε δικά μου παιδιά. 'Αφησέ μου τα παιδιά σου και ό,τι τρώνε τα δικά μου, θα τρώνε και τα δικά σου». Ο αστυνομικός παρέδωσε τη Στερίνα Μονίνα στους Γερμανούς, οι οποίοι τη μετέφεραν στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου και από εκεί στο 'Αουσβιτς-Μπίργκεναου. Το ίδιο βράδυ, η αδερφή της Στερίνας και μητέρα της Σέλλυ, η Ματίκα Λίτση πήρε από την Κωνσταντία τα τρία κορίτσια, αλλάζοντας μάλιστα και σπίτι για να μη συλληφθεί και μεγάλωνε τη Βικτώρια και τη Ρενίκα, μαζί με τα πέντε δικά της παιδιά, σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στη Δάφνη.

Κοντά στο σπίτι των γονιών της Βικτώριας, των Μονίνα, έμενε η χριστιανική οικογένεια Οικονομάκου, ο Σταύρος και η Βασιλική, που δεν είχαν δικά τους παιδιά. Είχαν άριστες σχέσεις με τους Μονίνα και ήταν σα νονοί για τη Βικτώρια, από τότε που γεννήθηκε. Ο Σταύρος έμαθε από την Κωνσταντίνα Κωνσταντά ότι τα δύο κορίτσια μένουν με τη θεία τους κι έσπευσε να ζητήσει τη Βικτώρια. Η Ματίκα που πρόσεχε ήδη πέντε δικά της και τα δύο παιδιά της αδελφής της χάρηκε, καθώς τον γνώριζε και πράγματι, καθώς ο Σταύρος που ήταν διευθυντής του τελωνείου στο σιδηροδρομικό σταθμό, όχι μόνο ανέλαβε πλήρως τη Βικτώρια, αλλά βοηθούσε και την οικογένεια της θείας της και άλλους συγγενείς τους, με τρόφιμα και χρήματα. «Μου φέρονταν σα να ήμουν πριγκίπισσα» είπε η Βικτώρια Μπενουζίλιο. Η στήριξη του Σταύρου τους βοήθησε να επιζήσουν.

Όταν η μητέρα της Βικτώριας, η Στερίνα, επέστρεψε από το 'Αουσβιτς, στο σπίτι της Ματίκας και του Μεναχέμ Λίτση, το ζεύγος Οικονομάκου την επισκέφθηκε μαζί με την Βικτώρια, που όπως ήταν φυσικό δεν την αναγνώρισε για μητέρα της. Χρειάστηκε πολύς καιρός και καθημερινές επισκέψεις στο σπίτι της οικογένειας Οικονομάκου, όπου παρέμεινε η Βικτώρια για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμη, μέχρι η μικρή να συνηθίσει στην ιδέα ότι η «ξένη» γυναίκα που συναντούσε ήταν η μάνα της. Η Στερίνα ξαναπαντρεύτηκε με ένα Θεσσαλονικιό Εβραίο, επίσης επιζήσαντα του 'Αουσβιτς και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, αλλά πάντοτε είχε επαφή μέχρι το θάνατο τους, με τον Σταύρο και τη Βασιλική Οικονομάκου. Η Ρενίκα, η αδελφή της Βικτώρια μετανάστευσε στο Ισραήλ, με πρόγραμμα μετανάστευσης ορφανών παιδιών.

Την ιστορία της Βικτώριας επιβεβαιώνει γραπτά η μαρτυρία της Αγγελικής Κασφίκη-Κοκκινάκη, που γεννήθηκε το 1927, η οποία έμενε στο σπίτι του ζεύγους Οικονομάκου. «Ήξερα ότι για πάνω από δύο χρόνια, το ζευγάρι είχε ένα δίχρονο κοριτσάκι με το όνομα Νίκη, κόρη του Σάμμυ και της Στέλλας Μονίνα, που στάλθηκαν στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Όλοι ξέραμε πως το κορίτσι ήταν Εβραία, όλοι την αγαπούσαμε και το ζεύγος Οικονομάκου την είχε σαν κόρη του».

Το Yad Vashem ιδρύθηκε στο Ισραήλ το 1953 ως το παγκόσμιο κέντρο για την τεκμηρίωση, την έρευνα, την εκπαίδευση και την ανάμνηση του Ολοκαυτώματος. Ένας από του βασικούς στόχους των ιδρυτών του ήταν να αναγνωρίσει τους ανθρώπους, οι οποίοι αψηφώντας τον κίνδυνο και χωρίς οικονομικά κίνητρα επέλεξαν να προσφέρουν καταφύγιο και βοήθεια σε Εβραίους, προκειμένου να τους προστατεύσουν από την ναζιστική θηριωδία, απονέμοντάς τους τον τίτλο του «Δικαίου των Εθνών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας


Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν.

Την Κυριακή 26 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας. Λόγω της αθλητικής εκδήλωσης θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της διαδρομής: (αφετηρία) Ζάππειο - Λ. Αμαλίας - αριστερά Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) - Λ. Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) - αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) – αριστερά Λ. Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αιόλου – αριστερά Σταδίου – Φιλελλήνων – Ζάππειο (τερματισμός).

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους, περιοχής δήμου Αθηναίων ως εξής:

  • Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της πλ. Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της Πλ. Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πλ. Ομονοίας
  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Πλ. Συντάγματος.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδου και της Λ. Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της συμβολής των Λεωφόρων Β. Αλεξάνδρου και Βασ. Κων/νου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κοδριγκτώνος και της πλ. Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας.
  • Ανώνυμη Οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.
  • Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
  • Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.
  • Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.
  • Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.
  • Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Επιπρόσθετα δε θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής, που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες και για όσο χρόνο διαρκέσει η εκδήλωση εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων:
  • Λ. Αλεξάνδρας – Παπαρρηγοπούλου.
  • Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.
  • 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Χαλκοκονδύλη.
  • Σταδίου - Αμερικής.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Αμερικής
  • Λ. Βασ. Κων/νου – Παυσανίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και Λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωκαταδίκη για την Ελλάδα


Αιτία η ρύπανση υπογείων υδάτων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι η Ελλάδα, αποφεύγοντας να χαρακτηρίσει ευπρόσβλητες αρκετές περιοχές της στις οποίες έχει παρατηρηθεί στις μάζες υπόγειων υδάτων περιεκτικότητα σε νιτρικά ιόντα μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη (50 mg/l), παραβίασε την κοινοτική οδηγία 91/676, η οποία έχει ως σκοπό τη μείωση της ρυπάνσεως των υδάτων που προκαλείται άμεσα ή έμμεσα από νιτρικά ιόντα γεωργικής προελεύσεως.

Πρόκειται για τις περιοχές του ποταμού Έβρου, της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας, της Ημαθίας, της Θεσσαλικής πεδιάδας, του νομού Εύβοιας, της Βορείου Πελοποννήσου (περιοχές Κορίνθου, Κάτω Αχαΐας, Λουσικών, Άραξου, Σφαγέικων και Αιγίου), της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου (περιοχή των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας), της Ανατολικής Πελοποννήσου (περιοχές Σπάρτης, Έλους-Σκάλας και Λεωνιδίου), της Ανατολικής Κρήτης, της Ανατολικής Αττικής και του ποταμού Ασωπού.

Ειδικότερα το Δικαστήριο αποφάσισε ότι «η Ελληνική Δημοκρατία, καθόσον δεν χαρακτήρισε ως ευπρόσβλητες ορισμένες ζώνες στις οποίες παρατηρείται παρουσία μαζών υπόγειων ή επιφανειακών υδάτων που προσβάλλονται από συγκεντρώσεις νιτρικών ιόντων μεγαλύτερες από 50 mg/l και/ή από φαινόμενο ευτροφισμού δεν εκπόνησε τα προγράμματα δράσεως σχετικά με τις ζώνες αυτές».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με τριάντα νέα πυροσβεστικά οχήματα η Κρήτη


Τριάντα νέα πυροσβεστικά οχήματα, προστίθενται στις δυνάμεις πυρόσβεσης της Κρήτης, ενισχύοντας την αντιπυρική προστασία του νησιού. Ήδη μάλιστα έχουν παραληφθεί πάνω από τα μισά οχήματα, τα οποία εξασφαλίστηκαν μέσω ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης, Αρχιπύραρχο, Στέφανο Πιερρακάκη, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων.

Στο έργο της πυρόσβεσης θα συνδράμουν και φέτος από αέρος δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα που θα εγκατασταθούν σε Χανιά και Ηράκλειο. Όπως δήλωσε ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης, Αρχιπύραρχος, Στέφανος Πιερρακάκης:

«Η Πυροσβεστική σε σχέση με πέρσι είναι σε πολύ καλύτερη θέση γιατί παραλαμβάνουμε νέα οχήματα μέσω ΕΣΠΑ, ενώ αυξήθηκε και σε προσωπικό. Έχουμε γύρω στα 30 νέα οχήματα για την Κρήτη, που ανεβάζουν και ποιοτικά και ποσοτικά τον αριθμό των διαθεσίμων μέσων της πυροσβεστικής. Ήδη έχουμε λάβει πάνω από τα μισά και σταδιακά μας έρχονται και τα υπόλοιπα.

Τα οχήματα θα πάνε σε συγκεκριμένες περιοχές όπου προβλέπεται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Η ενδοχώρα θα καλυφθεί ενώ και στα Χανιά έχουν ήδη φτάσει δυο οχήματα και κάποια ακόμα μικρότερου τύπου. Όσο για τα ελικόπτερα, θα πάμε βάσει των περσινών δεδομένων και θα εγκατασταθούν με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δυο ελικόπτερα στην Κρήτη, ένα στα Χανιά και ένα στο Ηράκλειο»


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε πορεία αναδιοργάνωσης ο ΟΑΕΔ


Στόχος η ενίσχυση του ρόλου σύμφωνα με την νέα διοικήτρια.

Tις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), παρουσίασε η Διοικήτρια Μαρία Καραμεσίνη, κατά τη σημερινή έβδομη προγραμματισμένη διευρυμένη Διοικούσα Επιτροπή του προγράμματος για τον «Επαναπροσδιορισμό του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ».

Ο νέος σχεδιασμός, έχει σαν στόχο να γίνει ο ΟΑΕΔ ένας υποδειγματικός δημόσιος φορέας απασχόλησης με διευρυμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.

Περιλαμβάνει, την αναδιοργάνωση του Οργανισμού και την ενίσχυση του ρόλου του, με βελτίωση της ικανότητας σχεδιασμού, της υλοποίησης, της διαχείρισης και αξιολόγησης των προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Ακόμη, την ενδυνάμωση του Οργανισμού, με προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού και τη δημιουργία νέου εργασιακού κλίματος με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ με τις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης της Μεγάλης Βρετανίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στόχο έχει τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Οργανισμού προς τους πολίτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σουηδοί αστυνομικοί σε καυγά στο μετρό της Νέας Υόρκης


«Δεν είμαστε ήρωες, απλά τουρίστες», δήλωσαν οι τέσσερις Σουηδοί αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν για διακοπές στη Νέα Υόρκη, σταμάτησαν μία βίαιη επίθεση στο μετρό της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Οι Σουηδοί αστυνομικοί έδειξαν με αυτό τον τρόπο ότι το αίσθημα για το καθήκον μένει δυνατό σε όποιο μέρος και του κόσμου και να είναι.

Οι τέσσερις τους βρίσκονταν στη ΝέαΥόρκη για τουρισμό, με σκοπό να δουν στο Μπρόντγουεϊ το μιούζικαλ «Οι Άθλιοι».

Ξαφνικά, και ενώ βρίσκονταν σε κάποιο από τα βαγόνια του μετρό ακούν από τα ηχεία του συρμού, ότι στο πρώτο βαγόνι σημειώνεται καβγάς και αν υπήρχε κάποιος αστυνομικός να παρέμβαινε.

Τότε, στην επόμενη στάση του μετρό, οι Σουηδοί τουρίστες – αστυνομικοί μπήκαν στο πρώτο βαγόνι, όπου και είδαν δύο άτομα να χτυπιούνται, με τον έναν από τους δύο να μην αμύνεται καν.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι Σουηδοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο άντρες μέχρι τη στιγμή που κατέφτασαν οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο σταρ του Χόλιγουντ που έδωσε 100 δολάρια σε άστεγο με αναπηρία


Ο διάσημος ηθοποιός συνάντησε στον δρόμο έναν άστεγο, ο οποίος καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, κι αμέσως έβγαλε και του έδωσε 100 δολάρια.





Ο λόγος για τον Μαρκ Γουόλμπεργκ, όπου ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη φιλανθρωπική αυτή στιγμή του 43χρονου ηθοποιού, και η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου.



Το περιστατικό έγινε έξω από εστιατόριο του Μπέβερλι Χιλς, στο οποίο είχε κανονίσει να δειπνήσει μαζί με τη σύζυγό του και φιλική τους παρέα.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή μην ανοίξετε αυτά τα emails


Το τελευταίο χρονικό διάστημα προσεγγίζονται ανυποψίαστοι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι τυγχάνουν, είτε υποψήφιοι αγοραστές, είτε κυρίως πωλητές προϊόντων, σε ιστοσελίδες αγγελιών του διαδικτύου, και τους αποστέλλονται από κακόβουλους χρήστες απατηλά - παραπλανητικά emails.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρουν ότι δήθεν επιθυμούν να αγοράσουν το προϊόν που προβάλλεται στην αγγελία, ισχυριζόμενοι επιπλέον ότι έχουν προβεί και στην κατάθεση του απαιτούμενου χρηματικού, σε γνωστή on line υπηρεσία, μέσω της οποίας διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων μέσω του διαδικτύου, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Επισημαίνεται ότι τα emails αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι χρησιμοποιούν λογότυπα και στοιχεία on line υπηρεσιών, μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων μέσω του διαδικτύου και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Στη συνέχεια ζητούν από τον ανυποψίαστο χρήστη κατάθεση επιπλέον εξόδων αποστολής, μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών – ταχυμεταφοράς σε λογαριασμούς του εξωτερικού, με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.

Τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν, με απατηλό τρόπο, με τη μέθοδο του «ψαρέματος», τους ανυποψίαστους υποψήφιους αγοραστές, είτε κυρίως πωλητές προϊόντων, σε ιστοσελίδες αγγελιών του διαδικτύου, να αποστείλουν:

είτε διάφορα χρηματικά ποσά μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών – ταχυμεταφοράς σε λογαριασμούς του εξωτερικού.

είτε ακόμη και τα προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου - Α.Φ.Μ., κ.λπ.), οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς - ΡΙΝ numbers), για να τα χρησιμοποιήσουν περαιτέρω για κακόβουλους σκοπούς.

Με αφορμή τα παραπάνω, συστήνεται οι χρήστες του διαδικτύου:

Να μην ανταποκρίνονται και να μην απαντάνε σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων μπορεί ακόμη να ζητούνται και προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.

Όταν πραγματοποιούν διαδικτυακές συναλλαγές, να προχωρούν σε επιβεβαίωση κατάθεσης χρημάτων στις υπηρεσίες που διεκπεραιώνουν τις μεταφορές χρημάτων μέσω του Διαδικτύου.

Να μην αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου - Α.Φ.Μ., κ.λπ.) και οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς - ΡΙΝ numbers) κ.λπ. δεδομένα.

Να διασταυρώνουν τα στοιχεία κάθε υποψήφιου αγοραστή, πωλητή και μέσω δεύτερης πηγής ή τηλεφωνικού αριθμού.

Να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούν υπερσυνδέσμους (links) που αποστέλλονται μαζί με μηνύματα.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουν μια μορφή απάτης που μοιάζει με το «ψάρεμα» (phishing) και λέγεται «pharming» (παραπλάνηση), η οποία κάνει ανακατεύθυνση των χρηστών από τις νόμιμες τοποθεσίες διαδικτύου (Web) σε απομιμήσεις, με σκοπό την κλοπή προσωπικών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID.

Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @ cyberalertGR


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απάτη με «πλαστά» ειδοποιητήρια του δήμου


Στα χέρια του εισαγγελέα αναμένεται να φτάσει φάκελος με στοιχεία που δείχνουν επιτήδειους να έχουν στήσει απάτη εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστα μέχρι και αυτήν την ώρα άτομα, φέρονται να έστελναν ειδοποιητήρια για τροχονομικές παραβάσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν σε κατοίκους κυρίως χωριών του Ηρακλείου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι επιτήδειοι είχαν φωτοτυπήσει έγγραφα του δήμου Ηρακλείου, τα οποία έστελναν στους πολίτες, καλώντας τους να πληρώσουν πρόστιμα για παραβάσεις που δεν είχαν γίνει.

Η δημοτική αρχή είναι ενήμερη με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να μελετά τα στοιχεία που ήδη βρίσκονται στα χέρια του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρυθμίστηκαν οφειλές 2,03 δισ. ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία


Ξεπέρασαν τους 71.800 οι οφειλέτες που μπήκαν στη ρύθμιση.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις πρώτες 20 ημέρες της εφαρμογής της νέας ρύθμισης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, έχουν ρυθμίσει οφειλές τους 71.835 οφειλέτες, ύψους 2.032.082.907,64 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 46.126.532,04 ευρώ.

Από το σύνολο των 71.835 αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν, το 92,96% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις. Ένα άλλο 7,04% αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στο νέο σχήμα ρύθμισης.

Από αυτούς, 4.231 είναι οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 233.299.947,23 ευρώ και 823 οφειλέτες του ΟΑΕΕ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 6.558.792,13 ευρώ.

Ακόμη, από το σύνολο των αιτήσεων, οι 7.362 αφορούν αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση που υποβλήθηκαν, μέσω διαδικτύου, με χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Ρύθμιση οφειλών», η οποία ξεκίνησε από τις 8 Απριλίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δε δημοσιοποιούνται τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων»


Η απάντηση του υπ. Παιδείας στα σχολεία της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του ενημερώνει τις σχολικές μονάδες ότι, κατόπιν ερωτήματος που υπεβλήθη στη νομική υπηρεσία του οικείου υπουργείου σχετικά με τη δημοσιοποίηση των θεμάτων των ενδοσχολικών εξετάσεων και τη χορήγηση φωτοαντιγράφων των γραπτών δοκιμίων προαγωγικών ή απολυτήριων εξετάσεων, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 33/2014 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. (Τμήμα Γ΄), η οποία έγινε δεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Κουράκη Α., σύμφωνα με την οποία:

«α) Τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων, δεν έχουν, κατ΄ έννοια, αυθύπαρκτη και αυτοτελή υπόσταση εγγράφου, αλλά αποτελούν συστατικό και αναπόσπαστο στοιχείο των γραπτών δοκιμίων. Τα θέματα αυτά εξυπηρετούν, αποκλειστικώς και μόνο, την εκπαιδευτική διαδικασία των δημοσίων σχολείων και δεν εκτίθενται σε δημοσιότητα και σε πρόσβαση τρίτων.

β) Δεν υφίσταται δυνατότητα χορηγήσεως φωτοαντιγράφων των γραπτών δοκιμίων των εξετάσεων των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά μόνο δυνατότητα επιδείξεως των εν λόγω γραπτών δοκιμίων στους μαθητές ή στους κηδεμόνες τους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπή δεδομένων στο ύψος των αποζημιώσεων


Τι αναφέρει η εισήγηση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Την ανατροπή της έως σήμερα νομολογίας του Αρείου Πάγου σχετικά με το ύψος των αποζημιώσεων που επιδικάζουν τα δικαστήρια για ηθική βλάβη εισηγείται η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Τόσο η κ. Κουτζαμάνη όσο και ο αρεοπαγίτης Μιχαήλ Αυγουλέας εξέφρασαν την άποψη ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι ο Άρειος Πάγος μπορεί να ελέγχει και να αποφασίζει εάν το ποσό της αποζημίωσης είναι δυσανάλογα τηρουμένης της αρχή της αναλογικότητας.

¨Όπως επισήμαναν στην εισήγηση τους σύμφωνα με τις συνταγματικές αρχές και τον Αστικό Κώδικα, ο Άρειος Πάγος έχει την ευχέρεια στις περιπτώσεις επιδίκασης αποζημίωσης για ηθική βλάβη να ελέγχει εάν παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας και εάν το ποσό της αποζημίωσης που έχει επιδικαστεί είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό.

Οι δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου μέχρι σήμερα έκριναν ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή οι αρεοπαγίτες δεν μπορούν να ελέγχουν το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που επιδικάζεται από τα δικαστήρια λόγω ηθικής βλάβης

Αφορμή για να παραπεμφθεί το θέμα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποτέλεσε η επιδίκαση του ποσού των 30.000 ευρώ ως εύλογη χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη που προκλήθηκε λόγω καταγγελίας εμπορικής σύμβασης. Το ποσό αυτό από τους θιγόμενους κρίθηκε δυσανάλογα μικρό σε σχέση με την ζημιά που προκλήθηκε, αλλά και από το ποσό που διεκδικούσαν δικαστικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία στον Πύργο


Παρέμεναν κλειστά λόγω των απορριμμάτων.

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Πύργου, που παρέμειναν κλειστά μετά τις διακοπές του Πάσχα, λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμος Πύργου έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων έξω από τα σχολικά συγκροτήματα, ώστε να μην καθυστερήσει η επανέναρξη των μαθημάτων.

Παράλληλα, τα συνεργεία του δήμου έχουν απολυμάνει τους κάδους που βρίσκονται έξω από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, καθώς και τα σημεία που υπήρχαν συσσωρευμένες σακούλες με απορρίμματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εγκύκλιος γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων: «Οικονομικά βοηθήματα προς ΑμεΑ δεν φορολογούνται»


Ανακοίνωση 24.04.2015


Εγκύκλιο εξέδωσε η γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, «τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως οικονομικό βοήθημα - ενίσχυση, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρία) δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος του άρθρου 7 και επομένως δεν φορολογούνται».

Διαβάστε όλο το κείμενο της εγκυκλίου.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (134.3 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πράσινο φως της Ε.Ε. για την κυκλοφορία γενετικά τροποποιημένων τροφών


Πρόκειται για προϊόντα της Monsanto και άλλων εταιρειών.

Την έγκρισή της για την εισαγωγή και κυκλοφορία 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών έδωσε σήμερα η Ε.Ε., δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.

Πρόκειται για 11 προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto -πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού- βρίσκονται μεταξύ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που εγκρίθηκαν, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Οι υπόλοιπα 8 είναι προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF.

Δεκαεπτά από αυτούς τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς προορίζονται για την ανθρώπινη και τη ζωική διατροφή, ενώ δύο είναι δρεπτά άνθη.

Η έγκριση αυτών των οργανισμών «τελούσε υπό αναστολή», καθώς τα κράτη μέλη δεν είχαν επιτύχει να συμπήξουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της κυκλοφορίας τους στην αγορά. Η έγκρισή τους ισχύει άμεσα και για 10 χρόνια.

Αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εγκρίνουν την μεταρρύθμιση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, θα μπορούν να απαγορεύουν τη χρήση των γενετικά τροποποιημένων αυτών οργανισμών στο έδαφός τους.

Στην αντίθετη περίπτωση, οι κανόνες που θα εφαρμόζονται θα είναι αυτοί που οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει την κυκλοφορία στο σύνολο της ΕΕ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που έχει διαπιστώσει ότι δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία των ζώων και των ανθρώπων. Πρόκειται δηλαδή για τη λύση που ζητούσαν οι μεγάλοι όμιλοι.

Η Greenpeace κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι «δεν έχει την πρόθεση να προσεγγίσει την Ευρώπη των πολιτών, όπως έχει δεσμευτεί, και δρα υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ και της Monsanto».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έως και 5.495 προσλήψεις το 2015 στους ΟΤΑ


Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Στις 5.495 ορίζεται ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, για το 2015, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Όπως σημειώνεται στην ΚΥΑ, από τα 5.495 άτομα που μπορούν να προσληφθούν, τα 1.037 θα αμείβονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των ΟΤΑ (ΚΑΠ), ενώ τα υπόλοιπα 4.458 θα απασχοληθούν στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους.

Επίσης, οι ανωτέρω θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου με τους ΟΤΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα λειτουργήσουν 4 προπτυχιακά τμήματα για αλλοδαπούς φοιτητές


Αφορούν το Δημοκρίτειο και τα Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αιγαίου.

Κατάργηση των τμημάτων πρώτου κύκλου σπουδών στα οποία θα εισάγονταν αλλοδαποί φοιτητές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίοι θα συμμετείχαν οικονομικά στην κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των προγραμμάτων, προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Στο άρθρο 49 που τιτλοφορείται καταργούμενες διατάξεις αναφέρεται ότι «από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, με την επιφύλαξη των μεταβατικών διατάξεων του άρθρου 13, καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που βρίσκεται σε αντίθεση προς τις διατάξεις του παρόντος νόμου και ιδίως: …οι παράγραφοι 2 και 5 του άρθρου 73 και το άρθρο 122 του ν.4316/2014 (παράγραφος 15)».

Τα τμήματα αυτά που θα αφορούσαν τους αλλοδαπούς εκτός Ε.Ε φοιτητές θα λειτουργούσαν στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Αιγαίου και Δημοκρίτειο σύμφωνα με τα όσα προβλέπονταν στο άρθρο 73 του νόμου 4316 και στην παράγραφο 2.

Πανεπιστήμιο Αιγαίο: Τμήμα Τουριστικών Σπουδών για αλλοδαπούς εκτός Ε.Ε (Χίο)

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών για αλλοδαπούς εκτός Ε.Ε (Ρόδο)

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Τμήμα Τουριστικών Σπουδών για αλλοδαπούς εκτός Ε.Ε

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο : Τμήμα Ελληνικών Σπουδών για αλλοδαπούς εκτός Ε.Ε

Η γλώσσα διδασκαλίας στα εν λόγω προγράμματα θα ήταν η αγγλική και όπως προειπώθηκε θα εισάγονταν αλλοδαποί φοιτητές εκτός Ε.Ε που δεν θα ήταν κάτοχοι απολυτηρίου ελληνικού λυκείου και θα κατέβαλλαν δίδακτρα.

Συγκεκριμένα οι καταργούμενες παράγραφοι του άρθρου 73 του νόμου 4316/2014 προέβλεπαν τα εξής:

Στο άρθρο 7 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195) προστίθενται παράγραφοι 11 και 12 ως ακολούθως: «11. Ιδρύονται τμήματα πρώτου κύκλου σπουδών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με πρόγραμμα σπουδών, όπου η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται εν όλω σε ξένη γλώσσα. Στα τμήματα αυτά θα εισάγονται αποκλειστικά αλλοδαποί φοιτητές, οι οποίοι δεν έχουν ιθαγένεια κράτους − μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν είναι κάτοχοι απολυτηρίου ελληνικού λυκείου. Οι αλλοδαποί φοιτητές που θα επιλέγονται για φοίτηση θα συμμετέχουν οικονομικά στην κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών. Με το προεδρικό διάταγμα της παραγράφου 6 του παρόντος ρυθμίζεται η ονομασία των τμημάτων αυτών και τα ειδικότερα θέματα που θα αφορούν τη λειτουργία των τμημάτων αυτών, τη στελέχωσή τους, τη διαδικασία εισαγωγής των αλλοδαπών φοιτητών, το ύψος της οικονομικής συμμετοχής αυτών, τον τρόπο καταβολής της οικονομικής αυτής συμμετοχής και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ιδρύονται τμήματα πρώτου κύκλου τουριστικών σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ιδρύεται τμήμα πρώτου κύκλου ναυτιλιακών σπουδών και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ιδρύεται τμήμα πρώτου κύκλου ελληνικών σπουδών σύμφωνα με την ανωτέρω παράγραφο 11. Το πρόγραμμα σπουδών των παραπάνω τμημάτων θα διδάσκεται εν όλω στην αγγλική γλώσσα. Στα τμήματα αυτά θα εισάγονται αποκλειστικά αλλοδαποί φοιτητές, οι οποίοι δεν έχουν ιθαγένεια κράτους − μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν είναι κάτοχοι απολυτήριου ελληνικού λυκείου. Οι αλλοδαποί φοιτητές που θα επιλέγονται για φοίτηση θα συμμετέχουν οικονομικά στην κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών. Με το προεδρικό διάταγμα της παραγράφου 6 του παρόντος ρυθμίζεται η ονομασία των τμημάτων αυτών και τα ειδικότερα θέματα που θα αφορούν τη λειτουργία των τμημάτων αυτών, τη στελέχωσή τους, τη διαδικασία εισαγωγής των αλλοδαπών φοιτητών, το ύψος της οικονομικής συμμετοχής αυτών, τον τρόπο καταβολής της οικονομικής αυτής συμμετοχής και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.»

Παράλληλα καταργείται η παράγραφος 5 του ίδιου άρθρου και νόμου που όριζε:

Στο άρθρο 38 του ν. 4009/2011 προστίθεται παράγραφος 6 ως ακολούθως: «6. Επιτρέπεται η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών αλλοδαπών φοιτητών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν έχουν ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ, με απόφαση της κοσμητείας, η οποία θα διενεργεί και το σχετικό έλεγχο.»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κανένα από τα εξαπατημένα σχολεία δε ζήτησε συνδρομή του ΗΑΤΤΑ»


Τι είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου Λ. Τσιλίδης για τα σχολεία που έπεσαν θύματα.

Σχετικά με τα φαινόμενα μη εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων από τουριστικό γραφείο (μη μέλος του ΗΑΤΤΑ), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρεί τους πελάτες αλλά και να θίγει τον κλάδο μας, ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς, σήμερα ενημερωθήκαμε για μεμονωμένα κρούσματα τουλάχιστον δύο σχολείων τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό και ένα το οποίο θα ταξίδευε αύριο, αλλά το γραφείο δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες συμβατικές υποχρεώσεις του, ως όφειλε.

Μετά από σχετική έρευνα του ΗΑΤΤΑ, διαπιστώσαμε ότι το εν λόγω γραφείο είχε καταθέσει στα σχολεία μη ισχύον συμβόλαιο ασφάλισης αστικής επαγγελματικής ευθύνης, γεγονός που δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί από τα σχολεία. Επομένως οι μαθητές δεν μπορούν να επαναπατριστούν με έξοδα της ασφαλιστικής εταιρείας, ούτε βεβαίως να τους επιστραφούν τα έξοδα της εκδρομής.

Θυμίζω ότι για την εξασφάλιση της ποιοτικής και ασφαλούς πραγματοποίησης των μαθητικών εκδρομών, ο ΗΑΤΤΑ, έχοντας την εμπειρία των οργανωμένων εκδρομών, έχει αναλάβει, εθελοντικά και αφιλοκερδώς, σύμφωνα με το από 20/12/2011 «Μνημόνιο-Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ)» τον έλεγχο της ύπαρξης σε ισχύ σύμβασης ασφάλισης επαγγελματικής ευθύνης για τη συγκεκριμένη εκδρομή, με τις ελάχιστες προβλεπόμενες από τη νομοθεσία καλύψεις.

Για το λόγο αυτό, με βάση την παραπάνω Συμφωνία, οι Διευθυντές των σχολείων πρέπει να αποστέλλουν στο Σύνδεσμο, με βάση σχετικό υπόδειγμα που τους έχει κοινοποιήσει ο ΗΑΤΤΑ., τα στοιχεία για το έλεγχο της ασφάλειας και ο ΗΑΤΤΑ, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, ενημερώνει τον Διευθυντή για το αποτέλεσμα του σχετικού ελέγχου, το οποίο λαμβάνεται υπόψη για την ανάθεση της εκδρομής στο τουριστικό γραφείο.

Τονίζω στο σημείο αυτό ότι η ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης εξασφαλίζει τόσο την καλή εκτέλεση της σύμβασης - εκδρομής (κάλυψη ευθύνης προερχόμενης από λάθη και παραλείψεις του τουριστικού γραφείου) όσο και την υποχρέωση επιστροφής των καταβληθέντων χρημάτων και του επαναπατρισμού σε περίπτωση αφερεγγυότητας ή πτώχευσης του τουριστικού γραφείου.

Βεβαίως, διαπιστώσαμε ότι κανένα από τα εξαπατημένα σχολεία δεν ζήτησε τη συνδρομή του ΗΑΤΤΑ για τον έλεγχο της ισχύος της ασφάλειας αστικής επαγγελματικής ευθύνης, την οποία υποχρεούται, τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική νομοθεσία, να έχει σε ισχύ ο διοργανωτής της εκδρομής για κάθε οργανωμένο ταξίδι/ εκδρομή».

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας μόλις χθες εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωνε ότι επιλύθηκε το θέμα αναφορικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα τεσσάρων μαθητριών και μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας. Όπως διαπιστώθηκε, το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το 3ο Λύκειο Άρτας για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από τη Δευτέρα 20/4 έως την Παρασκευή 24/4), δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, ως όφειλε, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου διέταξε την διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.

Παράλληλα γνωστοποιούνται ότι η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται από την καινούργια σχολική χρονιά να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών καθώς θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφτά χρόνια με αναστολή σε υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ Κεραμωτής


Είχε υπεξαιρέσει 210.000 ευρώ για να θεραπεύσει, όπως είπε, τη σύζυγό του.

Επτά χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή και μια σειρά περιοριστικών όρων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής σε έναν πρώην υπάλληλο του ΕΛ.ΤΑ Κεραμωτής του δήμου Νέστου για την υπεξαίρεση 210.00 ευρώ, το 2005, από το ταμείο του υποκαταστήματος του οποίου είχε την ευθύνη.

Το δικαστήριο, παρά το μεγάλο ποσό της υπεξαίρεσης, συνυπολόγισε στην απόφαση που έλαβε μια σειρά από ελαφρυντικά, καθώς διαπίστωσε την ειλικρινή μεταμέλειά του, ενώ στην απολογία του ο κατηγορημένος περιέγραψε το προσωπικό οικογενειακό δράμα που έζησε.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπάλληλος των ΕΛΤΑ που είχε την ευθύνη του υποκαταστήματος της Κεραμωτής αναγκάστηκε, σύμφωνα με την ομολογία του, να προχωρήσει στην υπεξαίρεση του ποσού εξαιτίας μια σπάνιας μορφής κακοήθους ασθένειας που εμφανίστηκε στη γυναίκα του την περίοδο εκείνη.

Όπως ισχυρίστηκε, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας της συζύγου του, αναγκάστηκε να δανειστεί από τοκογλύφο 110.000 ευρώ και να του επιστρέψει 170.000 ευρώ, ενώ παράλληλα είχε να διαχειριστεί και ένα «φουσκωμένο» τραπεζικό δανεισμό. Η έκβαση της υγείας της συζύγου του ήταν θετική, αλλά στη συνέχεια είχε να αντιμετωπίσει τα χρέη. Έτσι, υπεξαίρεσε τα χρήματα από το ταμείο των ΕΛΤΑ για να καλύψει τις μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες.

Στη συνέχεια, ο ίδιος κάλεσε την επιθεώρηση να του κάνει έλεγχο, όπου και ομολόγησε την υπεξαίρεση των χρημάτων. Μέχρι στιγμής έχει επιστρέψει στα ΕΛΤΑ το ποσό των 70.000 ευρώ, το ποσό των 30.000 ευρώ από την εγγύηση που κατέβαλε για ν’ αφεθεί ελεύθερος, καθώς και το ιδιόκτητο ακίνητο που διαθέτει η οικογένειά του στην παραλία της Κεραμωτής.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, πολλοί συνάδελφοί του από το Ταχυδρομείο Καβάλας παρέστησαν στη δίκη και μίλησαν με θερμά λόγια για την τιμιότητά του και το καθαρό του χαρακτήρα του. Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής Μένανδρος Μαρινάκης επισήμανε πόσο αγαπητό και δραστήριο μέλος είναι της τοπικής κοινωνίας.

Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο είναι επτά χρόνια κάθειρξη, με τριετή αναστολή, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση κάθε πρώτη του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι δοκιμαστικές εκπομπές για τις Πανελλαδικές


Θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές εκπομπές για τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου, με τις οποίες θα διαπιστωθεί η λειτουργική ετοιμότητα του συστήματος.

Οι εκπομπές θα γίνονται με τα Γενικά Λύκεια που θα λειτουργήσουν ως Εξεταστικά κέντρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων και εσπερινών Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 15 Μαΐου τις ώρες 10:00 – 11.30 π.μ για όλα τα Εξεταστικά Κέντρα και τις ΕΕΔΔΕ. Δεν θα γίνουν δοκιμαστικές εκπομπές μόνο στις ημέρες 6,7 και 8 Μαΐου.

Σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, πρώτη ημέρα έναρξης των δοκιμαστικών εκπομπών στις 10:00 π.μ., οι υπάλληλοι από το κέντρο εκπομπής του ΥΠΟΠΑΙΘ θα γνωστοποιήσουν στο σύνδεσμο της οικείας ΕΕΔΔΕ τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το κέντρο εκπομπής, με τα οποία θα έρχεται σε επαφή και θα ζητήσουν από τους συνδέσμους επιπλέον τηλέφωνα επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών εκπομπών οι χειριστές του συστήματος στις ΕΕΔΔΕ θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους αυτοπροσώπως. Αντίστοιχα στα ΓΕΛ, θα πρέπει o χειριστής να λειτουργεί το σύστημα, να επικοινωνεί με το σύνδεσμό του και να τον ενημερώνει για τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι τις ημέρες διενέργειας των εξετάσεων οι ως άνω χειριστές θα πρέπει να είναι στις θέσεις τους και να έχουν σε ετοιμότητα το σύστημα από τις 06.30 π.μ.

Το υπουργείο παρακαλεί για την κοινοποίηση της εγκυκλίου στα Γενικά Λύκεια που θα λειτουργήσουν ως Εξεταστικά κέντρα στις πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε από τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και στις προκαθορισμένες ως άνω ώρες και μέρες των δοκιμαστικών εκπομπών οι χειριστές του συστήματος να είναι στη θέση τους με το σύστημα σε ετοιμότητα.

Εφίσταται ιδιαίτερα η προσοχή για την πιστή τήρηση της παρούσας, δεδομένου ότι οι δοκιμαστικές εκπομπές αποτελούν βασικό παράγοντα για τη σωστή οργάνωση και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραλίγο τραγωδία σε σχολική παράσταση - Κατέρρευσε η σκηνή


Σχολική παράσταση στο αμφιθέατρο του λυκείου Westfield στην Ιντιανάπολη έδιναν οι μαθητές όταν στο φινάλε κάποιοι από τους συμμαθητές τους ανέβηκαν πάνω στη σκηνή χορεύοντας.

Το σανίδι δεν άντεξε το βάρος και υποχώρησε με αποτέλεσμα τουλάχιστον δώδεκα μαθητές να τραυματιστούν, ο ένας από αυτούς σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Έρευνα διεξάγεται για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ενώ οι μαρτυρες δήλωσαν ότι ακολούθησαν σκηνές χάους ενώ μαθητές ούρλιαζαν και άλλοι προσπαθoύσαν να βοηθήσουν όσους... βυθίστηκαν μαζί με τη σκηνή.

Δείτε το βίντεο:

 


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κωδικοί πρόσβασης «εμφυτευμένοι» στο στομάχι


Την πιθανότητα «φυσικής αναγνώρισης σώματος» ερευνά το Paypal.
Το Paypal εργάζεται επάνω σε μια νέα γενιά νέων συσκευών που θα μπορούν να ενσωματωθούν, να εμφυτευθούν ή να περάσουν στον οργανισμό με μια… ένεση, οι οποίες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης (passwords) ως μέσο ταυτοποίησης των χρηστών τους.

Κωδικοί πρόσβασης «εμφυτευμένοι» στο στομάχι

Ο Jonathan LeBlanc, παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης στην εταιρεία Paypal, ισχυρίζεται ότι αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν να είναι εμφυτεύματα στον εγκέφαλο, πολύ λεπτά τσιπ πυριτίου ενσωματωμένα μέσα στο δέρμα ή συσκευές με μπαταρίες που θα μπορούσε να λαμβάνει κανείς σαν ένα… χάπι και θα τροφοδοτούνται από τα οξέα στο στομάχι.

«Οι συσκευές αυτές θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη λεγόμενη ‘φυσική αναγνώριση σώματος’ (natural body identification), παρακολουθώντας τις εσωτερικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως οι παλμοί της καρδιάς, τα επίπεδα γλυκόζης και η αναγνώριση αγγείων» εξήγησε ο LeBlanc στη Wall Street Journal.

Με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης και ακόμη πιο προχωρημένες μεθόδους αναγνώρισης, όπως η σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων και η επαλήθευση τοποθεσίας, οι οποίες –όπως σχολίασε ο ίδιος- «δεν είναι πάντοτε αξιόπιστες».

«Όσο οι κωδικοί πρόσβασης εξακολουθούν να παραμένουν η τυποποιημένη μέθοδος ταυτοποίησης των χρηστών στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν password όπως το ‘password123’ για την ασφαλή είσοδό τους σε λογαριασμούς και θα συνεχίσουν να εκπλήσσονται όταν οι λογαριασμοί τους παραβιάζονται» πρόσθεσε.

Ο LeBlanc ανέφερε ακόμη ότι το PayPal εργάζεται ήδη επάνω στη δημιουργία της τεχνολογίας αναγνώρισης φλεβών και παλμών της καρδιάς, καθώς επίσης και πρωτοτύπων φουτουριστικών τεχνικών ελέγχου της ταυτότητας.

Εξήγησε ωστόσο, ότι μιλώντας για τις νέες τεχνολογίες βιομετρικής εξακρίβωσης, το PayPal δε σκέφτεται κατ’ ανάγκη την υιοθέτησή τους, αλλά ελπίζει να εδραιωθεί ως ένας «ηγέτης σκέψης».

«Δε μπορώ να πω τι θα κάνει το PayPal στο μέλλον, όμως εξετάζουμε νέες τεχνικές και σίγουρα εξετάζουμε τον τομέα αναγνώρισης της ταυτότητας» είπε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλεται για έξι μήνες η καταβολή εισφορών προς τον ΟΑΕΕ στις Σέρρες


Επείγουσα εγκύκλιος για τις πρόσφατες πλημμύρες - Ποιες περιοχές αφορά.

Την αναστολή για έξι μήνες, της καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στην περιφέρεια Σερρών, η οποία επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες, αποφάσισε η Διοίκηση του Οργανισμού.

Με επείγουσα εγκύκλιο, την οποία εξέδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΕ Τάσος Πετρόπουλος, αναστέλλεται άμεσα η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες, αρχίζοντας από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβησαν τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα. Παράλληλα κεφαλαιοποιούνται οι τρέχουσες και καθυστερούμενες εισφορές, μέχρι το τέλος του μήνα που προηγήθηκε από τη φυσική καταστροφή προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής ειδικών μέτρων για τη στήριξη, την ανακούφιση και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οι εξής ασφαλιστικές εισφορές:

- Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, μετά των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων υπολογισμένων κατά την 28.02.2015.
- Οφειλές ασφαλισμένων που έχουν ρυθμιστεί με άλλες διατάξεις για το μέρος της οφειλής που δεν έχει εξοφληθεί, προσαυξημένο με τις επιβαρύνσεις που αντιστοιχούν σε αυτό κατά την 28.02.2015.

Τυχόν ευεργετήματα που είχαν παρασχεθεί, μέσω των ειδικών διατάξεων, δεν χάνονται ως προς το μέρος της οφειλής που έχει εξοφληθεί (πχ εκπτώσεις).

- Τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές έξι (6) μηνών, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (01.03.2015 - 31.08.2015), χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσαυξήσεων. Για την ένταξη στη ρύθμιση (αναστολής) τρεχουσών εισφορών δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή δεν είναι δυνατόν να υπάγονται ταυτόχρονα σε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση τμηματικής καταβολής, ενώ δεν υπάγονται στην παρούσα ρύθμιση οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές από αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ασφαλισμένοι που διατηρούν επαγγελματική στέγη ή δραστηριότητα, που αποδεδειγμένα υπέστη ζημία από τις πλημμύρες από 05.03.2015 έως 08.03.2015, στις παρακάτω περιοχές:

1. Δήμος Αμφίπολης:
α. Από την Δημοτική Ενότητα Αμφίπολης, οι Τοπικές Κοινότητες Αμφιπόλεως, Μεσολακκιάς, Νέων Κερδυλίων και Παλαιοκώμης
β. Από την Δημοτική Ενότητα Ροδολίβους οι Τοπικές Κοινότητες Δομίρου και Μικρού Σουλίου.

2. Δήμος Βισαλτίας:
α. Από την Δημοτική Ενότητα Αχινού, η Τοπική Κοινότητα Αχινού
β. Από την Τοπική Ενότητα Τραγίλου, οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Αηδανοχωρίου, Ευκαρπίας, Ιβήρων, Καστανοχωρίου, Μαυροθαλάσσης και Τραγίλου.

3. Δήμος Εμμανουήλ Παππά:
α. Από την Δημοτική Ενότητα Εμμανουήλ Παππά, οι Δημοτικές Κοινότητες Νέου Σουλίου και Χρυσού και οι Τοπικές Κοινότητες: Αγίου Πνεύματος, Δαφνουδίου, Εμμανουήλ Παππά, Μετάλλων, Πενταπόλεως και Τούμπας.
β. Από την Δημοτική Ενότητα Στρυμώνα, η Δημοτική Κοινότητα Νέου Σκοπού και οι Τοπικές Κοινότητες Βαλτοτοπίου, Μεσοκώμης, Μονόβρυσης, Νεοχωρίου Σερρών, Παραλιμνίου, Πεθελινού και Ψυχικού.

4. Δήμος Ν.Ζίχνης:
α. Από την Δημοτική Ενότητα Νέας Ζίχνης, η Δημοτική Κοινότητα Νέας Ζίχνης και οι Τοπικές Κοινότητες: Δήμητρας, Δραβήσκου, Θολού, Μαυρολόφου, Μεσορράχης, Μυρκίνου και Νέας Πέτρας.
β. Από την Δημοτική Κοινότητα Αλιστράτης, οι Τοπικές Κοινότητες Λευκοθέας και Σταθμού Αγγίστης.

5. Δήμος Σερρών:
α. Από την Δημοτική Ενότητα Καπετάν Μητρουσίου η Δημοτική Κοινότητα Μητρουσίου,
β. Από την Δημοτική Ενότητα Σκουτάρεως η Τοπική Κοινότητα: Κάτω Καμήλας.

Για την ένταξη στη ρύθμιση απαιτείται η υποβολή αίτησης στο αρμόδιο τμήμα του ΟΑΕΕ της έδρας της επιχείρησης.
Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση της Περιφέρειας ή του οικείου Επιμελητηρίου από την οποία να προκύπτει ο χρόνος κατά τον οποίο έγινε η ζημιά, η διεύθυνση, η περιγραφή και το ύψος της ζημιάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευάλωτο σε χάκερ το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας


Ποια απειλή ανησυχεί τους ειδικούς.

Το νέο ψηφιακό σύστημα που έχει στόχο να κάνει ασφαλέστερες τις σιδηροδρομικές γραμμές στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι εκτεθειμένο σε κακόβουλο λογισμικό με στόχο την πρόκληση «άσχημου ατυχήματος», όπως προειδοποιεί ο καθηγητής David Stupples.

Ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας τόνισε στο BBC πως το νέο σύστημα που είναι υπό δοκιμή, το European Rail Traffic Management System, μπορεί να είναι ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις που μπορεί να προκαλέσουν σιδηροδρομικά δυστυχήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπουργοί εκφράζουν φόβους για την πιθανή απειλή του χάκινγκ και μάλιστα εκ των έσω.

«Είναι το έξυπνο λογισμικό που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το τρένο ανταποκρίνεται. Μπορεί για παράδειγμα να ειδοποιήσει το σύστημα πως το τρένο επιβραδύνει ενώ στην πραγματικότητα ο συρμός ανεβάζει ταχύτητα», εξηγεί. «Αυτή είναι η αδυναμία του, η πιθανότητα εισαγωγής κακόβουλου λογισμικού στο σύστημα από τους εργαζόμενους, είτε λόγω δυσαρέσκειας είτε λόγω δωροδοκίας ή εξαναγκασμού.

Η Network Rail, που είναι υπεύθυνη για την αναβάθμιση του συστήματος το οποίο αναμένεται να είναι σε λειτουργία έως το 2020, αναγνωρίζει την απειλή. «Γνωρίζουμε πως ο κίνδυνος κυβερνοεπίθεσης θα αυξηθεί καθώς επεκτείνεται η χρήση ψηφιακής τεχνολογίας στο δίκτυο», τόνισε εκπρόσωπός της.

«Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, τις υπηρεσίες ασφαλείας, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές μας αλλά και ειδικούς της κυβερνοασφάλειας για να καταλάβουμε τη φύση της απειλής προς τα συστήματά μας και να διασφαλίσουμε πως έχουμε τις σωστές δικλείδες ελέγχου εκεί που πρέπει», πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός προμήθευε επιβάτες με ακυρωμένα εισιτήρια


Τις 8.000 ευρώ αγγίζει το παράνομο χρηματικό όφελός του.

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ένας οδηγός αστικού λεωφορείου στην Πάτρα, ο οποίος προμήθευε με ακυρωμένα εισιτήρια τους πολίτες που επιβιβάζονταν, αποκομίζοντας παράνομο χρηματικό όφελος που αγγίζει τις 8.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο 49χρονος συνελήφθη χθες το πρωί στην Πάτρα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 49χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου, τον τελευταίο περίπου χρόνο, προφασιζόμενος ότι το μηχάνημα ακύρωσης των εισιτηρίων βρισκόταν εκτός λειτουργίας, προμήθευε ο ίδιος το εισιτήριο σε πολίτες, που επιβιβάζονταν, το οποίο ακύρωνε κόβοντάς το, εισπράττοντας ο ίδιος το αντίτιμο.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης ενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο δράστης να προμηθεύει εισιτήριο με τον ίδιο τρόπο, σε αστυνομικό που προσποιήθηκε τον επιβάτη.

Από την προανάκριση που ενεργήθηκε προέκυψε ότι, τα ακυρωμένα εισιτήρια τα μάζευε από το καλάθι του λεωφορείου αλλά και από άλλους κάδους, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης αγγίζει, κατ’ εκτίμηση, περίπου τις 8.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επί τάπητος ο σχολικός εκφοβισμός


Μπαλτάς: Το σχολείο να πάψει να είναι εξετασιοκεντρικό, αλλά πολιτιστικό κέντρο της γειτονιάς.

Με τους 13 περιφερειακούς συντονιστές Δράσεων του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού συναντήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.

Αφορμή για τη συνάντηση υπήρξε το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο (23/24-4) με τίτλο «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» που πραγματοποιείται στις αίθουσες «Jacqueline de Romilly» και «Γαλάτεια Σαράντη» του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλες τις περιοχές της χώρας με σκοπό την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού. Ειδικότερα σε μία εποχή που το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά την τραγική κατάληξη του σπουδαστή της «Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων» Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Είναι μείζον θέμα η ενδοσχολική βία το οποίο αν δεν το προλάβει κανείς εξελίσσεται άσχημα» είπε ο κ. Μπαλτάς και πρόσθεσε πως «δεν αφορά μόνο τις υποβαθμισμένες περιοχές αλλά το σύνολο των σχολείων». Επίσης παρατήρησε ότι και οι θύτες είναι θύματα εγκλωβισμένα «σε λάθος πρότυπα στα οποία εδράζεται ο ναζισμός ως ιδεολογία»

Απευθυνόμενος στους περιφερειακούς συντονιστές Δράσεων είπε «πρόθεση μας είναι να δεχθούμε τις συμβουλές σας, διαμέσου της μελέτης απόψεων και προτάσεων, το πλαίσιο των δράσεων που θα υιοθετήσουμε και θα υλοποιήσουμε».

Διάθεση του υπουργού είναι το ελληνικό σχολείο να μεταβληθεί «σε σημείο συγκέντρωσης γονέων καθηγητών, μαθητών. Να πάψει να είναι εξετασιοκεντρικό αλλά πολιτιστικό κέντρο της γειτονιάς . Ένας χώρος ανοιχτός σε ιδέες, αγαπητός στα παιδιά και τους γονείς τους.»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα έδωσε γλυκό μαριχουάνας στο γιο της και αυτός πήδηξε από το παράθυρο


Οι πολίτες του Κολοράντο έχουν ψηφίσει υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης.

Μία γυναίκα στο Κολοράντο συνελήφθη επειδή έδωσε στον 19χρονο γιο της ένα γλύκισμα τύπου μπράουνι που περιείχε μαριχουάνα με αποτέλεσμα ο νεαρός αφού έφαγε το γλύκισμα να πηδήξει από το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου όπου διέμεναν και να τραυματιστεί σοβαρά, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η αστυνομία.

Η 38χρονη Τζουλίν Τζαμπλόνσκι έδωσε το γλύκισμα στον γιο της Οστιν Εσιγκ στις 14 Απριλίου και λίγο αργότερα εκείνος άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες που πρόσθεσαν ότι έτρεξε προς το παράθυρο και χωρίς να διστάσει ρίχτηκε στο κενό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δεδομένου ότι ο γιος της είναι άνω των 18, η Τζαμπλόνσκι θα παρεπέμπετο για πλημμέλημα, αλλά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η γυναίκα επιχείρησε να τους επηρεάσει, γεγονός που μετατρέπει την κατηγορία σε κακούργημα και γι αυτό τον λόγο και συνελήφθη, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Φορτ Κόλινς.

Οι πολίτες του Κολοράντο έχουν ψηφίσει υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση αλλά μόνο από την ηλικία των 21 ετών και άνω. Οι ψηφοφόροι σε τρεις άλλες πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια έχουν πράξει το ίδιο, αλλά η κάνναβη εξακολουθεί να είναι παράνομη με βάση τον ομοσπονδιακό νόμο.

Το περιστατικό αυτό ήταν το τρίτο στη σειρά-- από τον περασμένο χρόνο που ξεκίνησε η λιανική πώληση του ναρκωτικού-- που αντιμετωπίζουν οι αρχές του Κολοράντο με χρήστες κάνναβης οι οποίοι αυτοτραυματίζονται.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεία λειτουργία στον δρόμο λόγω δικαστικής διαμάχης


Διενέξεις με αφορμή το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ξωκλήσι.

Σε υπαίθριο εορτασμό οδήγησε η δικαστική διαμάχη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός μικρού ναού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η θεία λειτουργία για τη χάρη του Αγίου Γεωργίου στην Ελιά και στον Καρτερό τιμήθηκε στο… δρόμο λόγω δικαστικής διαμάχης που έχει επίκεντρο τον μικρό ναό της περιοχής με αποτέλεσμα να έχει αποκλειστεί η πρόσβαση προς αυτόν, όπως υποστηρίζει η ενορία.

Οι κάτοικοι σημειώνουν πως, αν και για πολλά χρόνια η πρόσβασή τους στο ναό ήταν ανοιχτή, πλέον ούτε ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου δεν μπορούν να επισκεφτούν το ναό ενώ τονίζουν ότι ο ναός βρίσκεται εκεί πριν από οποιαδήποτε ιδιοκτησία.

«Αφού δεν μας επιτρέπουν δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση άλλο. Δώσαμε μια ειρηνική λύση, δεν πρέπει να προκαλούμε, δεν πρέπει να διαπληκτιζόμαστε. Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη», υπογραμμίζει ο εφημέριος ενορίας Ελιάς π. Σισαμάκης.

Ενώ η απάντηση της οικογένειας από την μεριά των ιδιοκτητών διά του δικηγόρου της ήταν: «Είναι απόφαση των εντολέων μου να μη λειτουργηθεί ο ναΐσκος της ιδιοκτησίας τους από τον ιερέα Μιχαήλ Σισαμάκη, λόγω των δικαστικών διενέξεων που υπάρχουν τόσο μεταξύ της οικογένειας και της ενορίας όσο και με τον ιερέα προσωπικά και τους συν αυτώ, δεδομένου ότι ήδη διώκονται για ποινικά αδικήματα και προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης που υπάρχει».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνδρας που έκανε αυτή τη γυναίκα να ξεσπάσει σε κλάματα


Η κίνηση που τη συγκίνησε - Δείτε το βίντεο.

Το περιστατικό δεν είναι καινούριο, συνέβη πριν από δύο χρόνια, το 2013, στο γεμάτο κόσμο μετρό της Νέας Υόρκης. Αλλά το βίντεο βρήκε και πάλι το δρόμο του για το προσκήνιο της δημοσιότητας προκαλώντας εκ νέου συγκίνηση.

Η γυναίκα του βίντεο πουλά λουλούδια και έχει στο καρότσι της 140 τριαντάφυλλα τα οποία πουλά προς ένα δολάριο το ένα. Ο καλοντυμένος άνδρας την πλησιάζει και αγοράζει όλα τα λουλούδια της ζητώντας της να του κάνει μία χάρη: να τα δώσει όλα και να περάσει την ημέρα της κάνοντας κάτι άλλο.

Αρχικά η γυναίκα σαστίζει μην πιστεύοντας αυτό που συμβαίνει αλλά στη συνέχεια ξεσπά σε δάκρυα. «Έλα, μην κάνεις έτσι, είναι μια χαρούμενη μέρα», της λέει και χάνεται στο πλήθος.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι χελιδονοφωλιές της Ξάνθης που μαγεύουν


Εντυπωσιακό θέαμα πάνω σε τεράστιους όγκους άμμου - Δείτε το βίντεο.

Εκατοντάδες χελιδονοφωλιές εντοπίστηκαν μέσα σε έναν αμμόλοφο στην Ξανθη.

Το εντυπωσιακό θέαμα κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό ο Τάσος Τεφρονίδης, ο οποίος το περιγράφει ως ιδιαίτερα ασυνήθιστο για την πόλη, σύμφωνα με το thrakitoday.com. Όπως σημειώνει, «θυμίζει εικόνες από την μακρινή Καππαδοκία».

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος στο προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις καλένδες για την αποκατάσταση των ενστόλων


Ο Δ. Μάρδας παραδέχεται τη μερική εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων για αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ.

«Το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει στις καλένδες την πλήρη υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ για τις αποδοχές των στελεχών των Ε.Δ και Σωμάτων Ασφαλείας» καταγγέλλει ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Σε ερώτηση βουλευτών του κόμματος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είχε πει ότι «τυχόν αναπροσαρμογή των αποδοχών των διαφόρων κατηγοριών προσωπικού της γενικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α συναρτάται και προσδιορίζεται από τις εκάστοτε επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...