Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Κατέγραψε στο κινητό την αυτοκτονία συμμαθητή του


Σκληρές εικόνες που κόβουν την ανάσα κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας μαθητής στην Κίνα. Ο ανήλικος απαθανάτισε τη στιγμή που ένας συμμαθητής του πήδηξε στο κενό θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του. Μετά τη σφοδρή πτώση ο νεαρός σπουδαστής παρά το γεγονός ότι ήταν βαριά τραυματισμένος διακομίστηκε εν ζωή στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Προσοχή, το βίντεο περιλαμβάνει σκληρές εικόνες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 12,67 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα προς τα ασφαλιστικά ταμεία


Στην αξιοποίηση του ατομικού προφίλ των οφειλετών θα δοθεί το βάρος για την αύξηση των εισπράξεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2015. Η αξιοποίηση θα γίνει με την εφαρμογή συγκεκριμένων δεικτών αφερεγγυότητας, από τις οποίες προκύπτουν περιπτώσεις οργανωμένης εισφοροδιαφυγής και συστηματικής δημιουργίας οφειλών.

Στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ θα μπουν επιχειρήσεις με πολύ υψηλές οφειλές και υπέργηρους υπεύθυνους, με συστηματική χρήση υπεργολαβιών και υπεύθυνους πρόσωπα που δεν συμμετέχουν στο κεφάλαιο της επιχείρησης είτε είναι πρώην ή νυν εργαζόμενοι της επιχείρησης, χωρίς οικονομική επιφάνεια.

Η έμφαση θα δοθεί στους οφειλέτες με χρέη άνω των 300.000 ευρώ, με στόχο να εισπραχθούν 500.000.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές εντός του έτους, από τα οποία τα 200.000.000 ευρώ θα πρέπει να εισπραχθούν έως τον Ιούνιο.

Προβλέπεται, επίσης, η επεξεργασία του αρχείου των οφειλετών, με σκοπό την επιλογή και άλλων ομάδων οφειλετών (για παράδειγμα με βάση τη δραστηριότητα ακόμη και για ποσά οφειλής μικρότερα των 300.000 ευρώ).

Αναφορικά με τις οφειλές που κρίνονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης, το ΚΕΑΟ τονίζει ότι ο χαρακτηρισμός τους ως τέτοιες δεν συνεπάγεται τη διαγραφή τους ούτε αποκλείουν την είσπραξή τους.

Στο μεταξύ, στα 12,67 δισ. ευρώ έχουν διαμορφωθεί οι οφειλές οι οποίες εντάχθηκαν στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών έως το τέλος του 2014 και αφορούν 266.801 οφειλέτες, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΚΕΑΟ για τον προηγούμενο χρόνο.

Οι περισσότεροι οφειλέτες (136.678 άτομα) προέρχονται από τον ΟΑΕΕ και έχουν οφειλές 4,19 δισ. ευρώ και 99.176 οφειλέτες με οφειλές ύψους 8,17 δισ. ευρώ προέρχονται από το ΙΚΑ.

Από τον ΟΓΑ έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ 29.792 οφειλέτες, με οφειλές 219.339.185 ευρώ, ενώ από το ΕΤΑΑ, 1.155 οφειλέτες με οφειλές 90.072.147 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις, έως το τέλος του 2014, εισπράχθηκαν από το ΚΕΑΟ 358.499.565 ευρώ. Το ποσό που έχει εισπραχθεί από την εφαρμογή του συμψηφισμού επιστροφών ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος με οφειλές που έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ ανέρχεται σε 1.952.564,33 ευρώ.

Παράλληλα, εντός του 2014, εστάλησαν από το ΚΕΑΟ 58.932 προσκλήσεις και 237.231 ατομικά ειδοποιητήρια σε οφειλέτες του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Το ποσό των οφειλών για τις οποίες προχώρησαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ανέρχεται σε 3,73 δισ. ευρώ.

Επίσης, διενεργήθηκαν κατασχέσεις για 22.000 οφειλέτες, προχώρησαν 7.754 παραγγελίες κατάσχεσης ακίνητης και κινητής περιουσίας, 2008 διαδικασίες κατάσχεσης ακινήτων και 340 διαδικασίες κατάσχεσης κινητής περιουσίας. Επίσης, αναγγέλθηκαν 545 πλειστηριασμοί και 145 πτωχεύσεις.

Στο ΚΕΑΟ μεταβιβάζονται οφειλές όλων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, αρκεί να είναι άνω των 5.000 ευρώ να μην τελούν υπό δικαστική αναστολή και να μην αφορούν φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο οφειλέτης θα πρέπει να μην έχει ενεργή ρύθμιση ή να μην έχει τηρήσει τους όρους προηγούμενης ρύθμισης και να μην βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης ή υπό καθεστώς εκκαθάρισης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στη δομή της Ελληνικής Αστυνομίας


Για τις πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν στο προσεχές διάστημα και αφορούν στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. Όπως αναφέρει ο υπουργός στο έγγραφο που διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, οι δράσεις αυτές συνίστανται:

-στην αξιολόγηση της δομής και της λειτουργίας του Σώματος, με σκοπό την πραγματοποίηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ουσιαστική του αναβάθμιση

-στην άμεση αξιοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου και στην εκδήλωση επιπλέον πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας, και την ανάπτυξη σχέσεων καθημερινής επικοινωνίας, συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες

-στην αναβάθμιση της συμμετοχής της Ελληνικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος με στόχο την προστασία της εθνικής οικονομίας, και κατ’ επέκταση, τη μέγιστη φορολογική ελάφρυνση των πολιτών

-στη βελτίωση και αξιοποίηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των μεταφορικών μέσων του Σώματος, προκειμένου να αναβαθμιστούν η λειτουργία και οι δυνατότητες ανταπόκρισης των υπηρεσιών στις ανάγκες εκπλήρωσης της θεσμικής τους αποστολής.

-στον εκσυγχρονισμό του κανονιστικού πλαισίου που διέπει το υπηρεσιακό εν γένει καθεστώς του ένστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ καθώς και στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της

-στη σταδιακή επανεξέταση και εκσυγχρονισμό του κανονιστικού πλαισίου που ρυθμίζει τη διοικητική λειτουργία του Σώματος

-στη ρύθμιση εκκρεμοτήτων και ζητημάτων οικονομικής και ασφαλιστικής φύσεως που αφορούν στο προσωπικό του Σώματος και

-στην άμεση προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών για τη ρύθμιση σημαντικών ή επειγόντων ζητημάτων τα οποία επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών.

Ο κ. Βούτσης, στο έγγραφό του, αναφέρεται και στην παράτυπη μετανάστευση σημειώνοντας ότι αποτελεί μείζον ζήτημα για τη χώρα μας, με ανθρωπιστική διάσταση και γι’ αυτό η ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπισή του προϋποθέτει συνολικό και άρτιο σχεδιασμό.

«Επιδίωξη του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι η διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών στα σημεία εισόδου της ελληνικής επικράτειας, με τρόπο που να διασφαλίζει την ανάγκη αφενός ελέγχου της νομιμότητας των αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, καθώς και κυκλοφορίας αυτών στον ενιαίο χώρο Σένγκεν αφετέρου παροχής διεθνούς προστασίας σε όσους δικαιούνται αυτής, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εξασφάλιση συνθηκών διαβίωσης απολύτως συμβατών με την αξία του ανθρώπου» αναφέρει ο κ. Βούτσης και ενημερώνει ότι σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για την επίτευξη των τιθέμενων στόχων.



Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε το πρώτο Google Shop


Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Google αποφάσισε να ανοίξει ένα δικό της φυσικό κατάστημα για να πουλά τα προϊόντα της, όπως Android smartphones/tablets, Chromebooks και Chromecast, καθώς και για να παρέχει υποστήριξη στους πελάτες, είτε με tutorials για τις συσκευές τους, είτε με επιδείξεις των σημαντικότερων εφαρμογών της.



Το Google Shop είναι ουσιαστικά κατάστημα μέσα σε κατάστημα, αφού άνοιξε τις πόρτες του μέσα στο Currys PC World στο Λονδίνο (Tottenham Court Road), και στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι το άνοιγμα ακόμη δύο παρόμοιων καταστημάτων στο δυτικό Λονδίνο (Fulham) και στο εκπτωτικό πάρκο Thurrock του Essex.

Σύμφωνα με το techgear.gr, ο James Elias, υπεύθυνος marketing της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «είμαστε ενθουσιασμένοι για τα εγκαίνια ενός τέτοιου χώρου, του πρώτου αυτού του είδους σε όλο τον κόσμο, στο Currys PC World. Με το Google Shop δημιουργήσαμε ένα μέρος για τον κόσμο, για να παίξουν, να πειραματιστούν και να μάθουν για όλα όσα έχει να προσφέρει η Google, από εκπληκτικές συσκευές μέχρι μια απόλυτα συνδεδεμένη online ζωή.

Οι επισκέπτες θα βρουν ένα μεγάλο videowall με την υπηρεσία Google Earth, έναν ψηφιακό πίνακα και κατά καιρούς θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και εκδηλώσεις για μεγάλη γκάμα θεμάτων, από την online ασφάλεια μέχρι βασικές γνώσεις προγραμματισμού».


Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη βραβείων Ε.Β.Ε.Α για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες


Η προθεσμία υποβολής φακέλων υποψηφιοτήτων λήγει την 8η Μαΐου 2015.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προκηρύσσει τα Βραβεία Ε.Β.Ε.Α. 2015

Τα βραβεία που θα μοιραστούν θα είναι:

-Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας.
-Βραβείο έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης.
-Βραβείο επώνυμου προϊόντος.
-Βραβείο περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης.
-Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
-Βραβείο αύξησης της απασχόλησης.
-Βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.
-Βραβείο Νέου Επιχειρηματία.
-Βραβείο Αναπτυσσόμενης Μ.Μ.Ε.

Η προθεσμία υποβολής φακέλων υποψηφιοτήτων λήγει την 8η Μαΐου 2015.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΒΕΑ, Τμήμα Οργάνων Διοίκησης, κα Κ. Παπαδιαμαντοπούλου, τηλ. 210-3622158, Φαξ 210-3612218



Διαβάστε περισσότερα...

Κοκκίνισε ο Θερμαϊκός


Έντονη δυσοσμία από το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας.

Στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας, με αποτέλεσμα τα νερά να βαφτούν κόκκινα.

Κοκκίνισε ο Θερμαϊκός

Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκύπτει από τη ραγδαία ανάπτυξη μονοκύτταρων φωτοσυνθετικών οργανισμών που κατατάσσονται στο φυτοπλαγκτόν.

«Εμφανίζεται εδώ και πολλά χρόνια στον Θερμαϊκό κόλπο, κυρίως δύο εποχές: την άνοιξη και το φθινόπωρο. Διαρκεί κάποιες εβδομάδες και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει να κάνει τον κύκλο του» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Φυτιάνος.

Οι επιπτώσεις της ερυθράς παλίρροιας είναι η έντονη δυσοσμία για όσους κάνουν βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, η αισθητική ενόχληση εξαιτίας της απόχρωσης του νερού, αλλά και οι οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί στον πρωτογενή τομέα, όπως τα αλιεύματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση πολιτών στη ΔΕΗ για κομμένο ρεύμα σε σπίτι συμπολίτη τους


Ζήτησαν την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Παρέμβαση στη ΔΕΗ, στην οδό Παπαναστασίου, πραγματοποίησαν πολίτες, μέλη του «Συντονισμού κατοίκων και συλλογικοτήτων Τούμπας» για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του σπιτιού και τη ρύθμιση του λογαριασμού ενός πολύ φτωχού συμπολίτη.

Πρόκειται για έναν μεσήλικα μικροπωλητή λαϊκών αγορών, που ζει σε ημικατεστραμμένο από πυρκαγιά σπίτι και σιτίζεται από συσσίτια.

Το ρεύμα είχε κοπεί αρχικά τον Νοέμβριο του 2013 και αποκαταστάθηκε μετά από παρεμβάσεις των επιτροπών κατοίκων, ενώ την περασμένη εβδομάδα διακόπηκε και πάλι, εξαιτίας της ανεξόφλητης οφειλής, η ηλεκτροδότηση. Μέλη των επιτροπών κατοίκων το επανασυνέδεσαν και σήμερα παρενέβησαν στη ΔΕΗ για να ρυθμιστεί το ζήτημα του λογαριασμού, ύψους 1300 ευρώ.

Ο λογαριασμός εκδιδόταν σε όνομα συγγενή του και πλέον θα εκδίδεται στο όνομά του, προκειμένου να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο και να μπει σε ένα διακανονισμό με τη ΔΕΗ που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητές του, ώστε να μην του ξανακόψουν το ρεύμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανάγκαζε αλλοδαπούς να εργάζονται χωρίς πληρωμή


Για εμπορία ανθρώπων κατηγορείται επιχειρηματίας στην Αχαΐα.
Ένας επιχειρηματίας πτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή της Χαλανδρίτσας Αχαΐας συνελήφθη από την αστυνομία, ύστερα από καταγγελία ότι απασχολούσε απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το patrastimes.gr, ο εν λόγω ιδιοκτήτης, εξανάγκαζε αλλοδαπούς εργάτες να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται και χωρίς να τους παρέχει ασφαλιστική κάλυψη.

Μετά από σχετική καταγγελία, ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος είχε συλληφθεί και πάλι πριν από δύο χρόνια, καθώς τότε απασχολούσε οκτώ εργάτες ανασφάλιστους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Online trend πείθει εκατοντάδες έφηβες να ποστάρουν φωτογραφίες με τα εσώρουχά τους


Μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που φαντάζει επικίνδυνη.

Φρενήρεις ρυθμοί και έκαστη προσωπικότητα να διακυβεύεται μέσα από ένα απλό social media status, είναι δύο από τα στοιχεία που συνιστούν την σημερινή μας πραγματικότητα… Βέβαια στον απολογισμό της κάθε μέρας και ειδικά με αυτά που έχουμε παρατηρήσει να γίνονται viral εν μια νυκτί τα τελευταία χρόνια, ανακύπτει εν τέλει το ερώτημα, μπορεί ένα hashtag να γίνει τόσο επικίνδυνο ώστε να πρέπει να προβάλλεται μετά την prime time zone;

Αφορμή για την ερώτηση δίνει το τελευταίο δημοφιλές hashtag του twitter #bodypositive στο οποίο ανταποκρίθηκαν, μετά την παρότρυνση μιας περσόνας του youtube, χιλιάδες κορίτσια τα οποία φωτογραφήθηκαν ημίγυμνα με σκοπό να χαρούν την φυσικότητα του σώματός τους.

Μαγιό και εσώρουχα κυριαρχούν στις περισσότερες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα social media με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς πόσο θετικό μπορεί να είναι το μήνυμα που περνάει εντέλει η εν λόγω εκστρατεία ευαισθητοποίησης.
Ο σκοπός του μηνύματος της διάσημης περσόνας, Lindsay Demeola, με τις χιλιάδες ανήλικες θαυμάστριες ήταν να δείξει πως οι γυναίκες κάθε ηλικίας θα πρέπει να είναι υπερήφανες για το κορμί τους, όπως κι αν είναι αυτό. Με μότο «αγαπάμε το σώμα μας με τα ελαττώματά του» σε ελεύθερη μετάφραση, ανέβασε πρώτη μια παρόμοια φωτογραφία ξεκινώντας έναν άτυπο διαγωνισμό. Η ανταπόκριση των θαυμαστριών της ήταν άμεση και δημοσιεύσεις φωτογραφιών που ακολούθησαν προκάλεσαν, άθελά της, μια αρκετά άβολη και υψηλού κινδύνου μόδα.

Εκατοντάδες κορίτσια, αντιγράφοντας το ίνδαλμά τους, άρχισαν να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνοντας ταυτόχρονα πως δεν ντρέπονται για το σώμα τους. Πολλές όμως από τις ανήλικες χρήστριες του #bodypositive δείχνουν ηλικιακά πολύ μικρές και οι selfies με το μαγιό και τα εσώρουχα έχουν προκαλέσει αναστάτωση και αντιδράσεις.

Αρκετοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν το trend επίφοβη πηγή υλικού για ενήλικες με κολάσιμες διαθέσεις και έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους όσον αφορά την ασφάλεια του να φωτογραφίζονται νεαρά κορίτσια και να διοχετεύουν ελεύθερες στο διαδίκτυο εικόνες τους σε τέτοιες πόζες. Προβληματισμός που κάθε άλλο παρά παράλογος μπορεί να χαρακτηριστεί…



Διαβάστε περισσότερα...

Το πουρμπουάρ των 25.000 δολαρίων


Πελάτης έδωσε σε σερβιτόρο λεφτά για νέα… οδοντοστοιχία.

Ο Brian Maixner, είναι ο τύπος με το κόκκινο μπλουζάκι που ποζάρει μαζί με τους συναδέλφους του. Είναι σερβιτόρος στο εστιατόριο Doo-Dah Diner, στη Γουίτσιτα στο Κάνσας των ΗΠΑ και έγινε θέμα στα μίντια της πόλης του-και από εκεί σχεδόν παντού-, για το άδειο από δόντια χαμόγελό του.

Ο Maixner, λόγω της άσχημης κατάστασης που επικρατούσε στην οδοντοστοιχία του, απέφευγε να χαμογελά στους πελάτες και γενικά να δείχνει το στοματικό του πρόβλημα που αδυνατούσε να λύσει λόγω χαμηλού προϋπολογισμού.

Όλα αυτά άλλαξαν, όταν ο εν λόγω σερβιτόρος γνώρισε τον δικηγόρο Fred Boettcher, ο οποίος γευμάτισε στο Doo-Dah Diner. Εκεί, πρόσεξε το πρόβλημα του Maixner και φρόντισε να το αποκαταστήσει: πήγε στον μάνατζερ του καταστήματος, τον Timirie Shibley, και τον ρώτησε αν μπορούσε να αφήσει πουρμπουάρ ύψους 25.000 δολαρίων προκειμένου να δοθούν για την απόκτηση νέας οδοντοστοιχίας του υπαλλήλου του.

Τα αποτελέσματα, τα βλέπετε και μόνοι σας:












Διαβάστε περισσότερα...

Στο "κόκκινο" η αγωνία στο χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Στο "κόκκινο" είναι η αγωνία στο χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τους κατοίκους να προσεύχονται να βρεθεί ο 20χρονος φοιτητής, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 6 Φεβρουαρίου.

Δείτε τι λένε οι κάτοικοι του χωριού Αρμένοι της Κρήτης στο βίντεο του Cretapost.gr




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σταμάτησαν πριν αρχίσουν οι μπουλντόζες στη Χερσόνησο


«Στοπ» στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων στην παραλιακή.

Δεν πρόλαβαν καν να αρχίσουν οι μπουλντόζες την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων στην παραλιακή της Χερσονήσου.

Το πρωί της Τετάρτης, οι μπουλντόζες έκαναν την εμφάνισή τους στην παραλία με σκοπό να μην αφήσουν τίποτε… όρθιο που είναι παράνομο, μετά την απόφαση της Περιφέρειας. Οι επιχειρηματίες και ο δήμος Χερσονήσου όμως είχαν άλλη άποψη, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Πιο συγκεκριμένα, κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η κάθε διαδικασία κατεδάφισης με τους επιχειρηματίες να αναφέρουν ότι, ενώ εδώ και 9 μήνες έχει ληφθεί από την Περιφέρεια η απόφαση να ξεκινήσει τις κατεδαφίσεις, το έκανε τώρα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.



Διαβάστε περισσότερα...

Η χώρα με το πιο γρήγορο ίντερνετ


Τις ταχύτερες στον κόσμο συνδέσεις διαδικτύου στα κινητά τηλέφωνά τους και τις άλλες φορητές συσκευές τους διαθέτουν οι χρήστες στη Δανία (22,3 Μbit ανά δευτερόλεπτο), ενώ ακολουθούν η Σιγκαπούρη (16,9 Mbit/s), η Ελβετία (16,6 Mbit/s), η Νορβηγία (14,8 Mbit/s) και η Ν.Κορέα (13 Mbit/s), σύμφωνα με τις μετρήσεις του φινλανδικού πανεπιστημιακού προγράμματος Netradar.

Οι μετρήσεις, που αφορούν το 2014, προέρχονται από χιλιάδες χρήστες κινητών συσκευών που χρησιμοποιούν το Netradar, μια δωρεάν εφαρμογή η οποία αναλύει την ταχύτητα και την ποιότητα των συνδέσεων στο διαδίκτυο. Όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή, οι χρήστες ενημερώνονται για την κατάσταση της κινητής σύνδεσής τους και παράλληλα, με ανώνυμο τρόπο, τα δεδομένα στέλνονται σε μια μεγάλη βάση δεδομένων.

Την εφαρμογή έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Άαλτο της Φινλανδίας. Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί περισσότερες από 200.000 φορές και η βάση δεδομένων διαθέτει πάνω από 5 εκατομμύρια μετρήσεις από όλο τον κόσμο.

Οι χρήστες μπορούν, από τη διεύθυνση www.netradar.org, να «κατεβάσουν» την εφαρμογή για συσκευές που «τρέχουν» με λειτουργικό σύστημα Android, iOS (Apple), Windows Phone, Blackberry, Nokia X κ.α. Μπορούν επίσης να δουν αναλυτικούς χάρτες με τις κατά τόπους διαδικτυακές ταχύτητες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κύπρος: Καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικη


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον καθηγητή, ηλικίας 49 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης13χρονης. Η διαδικασία στο Δικαστήριο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ανήλικης.

Ο καθηγητής, που διδάσκει σε Γυμνάσιο γειτονικού με τη Λάρνακα, δήμου, συνελήφθη χθες, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, όταν η 13χρονη μαθήτρια κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι ο άνδρας την παρενοχλούσε σεξουαλικά με χειρονομίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Κατέστρεψαν 1,12 τόνους ντομάτας λόγω σήψης


Στην κατάσχεση και καταστροφή 1,12 τόνων ντομάτας, που κρίθηκε ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της περιφερειακής ενότητας Πειραιά, μετά από αίτημα επιχείρησης χονδρικού εμπορίου στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 56 πλαστικά τελάρα ντομάτας των 20 κιλών, λόγω εκτεταμένης σήψης.

Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένο προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε.

Οι ελεγκτές εντόπισαν επίσης και δέσμευσαν στους χώρους των τελωνείων του Πειραιά, πρώτη ύλη ζωοτροφής 40.000 κιλών με προέλευση από την Ινδία, λόγω ελλιπούς σήμανσης επί της συσκευασίας.

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά, παραμένει επίσημα δεσμευμένο και η περαιτέρω τύχη του θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πιστόριους παίζει ποδόσφαιρο στη φυλακή


Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο που δείχνει τον Όσκαρ Πιστόριους να παίζει ποδόσφαιρο μέσα στη φυλακή. Το βίντεο παρουσιάζει η ιστοσελίδα Daily Sun.

Ο παραολυμπιονίκης, που είναι εμφανώς αδυνατισμένος, κάθεται στη θέση του τερματοφύλακα και ένας συγκρατούμενός του εκτελεί πέναλτι ενώ στη συνέχεια αλλάζουν θέσεις.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Πιστόριους καταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκιση για τον θάνατο του 29χρονου μοντέλου και συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου του 2013 στο διαμέρισμά του.












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα στήριξης σε εγκαταλελειμμένα βρέφη από την «Αποστολή»


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά δράσεων από τον φιλανθρωπικό οργανισμό.

Στην εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης βρεφών, παιδιών και εφήβων που οι οικογένειες τους ή τα εγκατέλειψαν ή δεν μπορούν να τα βοηθήσουν λόγω της οικονομικής κρίσης έχει προχωρήσει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τις αρχές Μαρτίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διάθεση βρεφικών και παιδικών τροφών, ειδών υγιεινής, παιχνιδιών, την μελέτη με εκπαιδευτικούς , την ψυχολογική στήριξη από ειδικούς αλλά και την προσφορά εθελοντικής εργασίας σε δομές της Αττικής που φιλοξενούνται παιδιά.

Σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφθηκε το Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και το Αναρρωτήριο Πεντέλης όπου συζήτησε με τις διοικήσεις και το προσωπικό τρόπο στήριξης των προσπαθειών τους για την διευκόλυνση τους έργου τους.

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου παραδόθηκαν 1.800 συσκευασίες παιδικών τροφών, εκατοντάδες τεμάχια με βρεφικό γάλα σε σκόνη αλλά και προϊόντα υγιεινής για βρέφη και παιχνίδια.

Οι Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Καθηγητής κ. Αριστείδης Ζούμπος και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής κ. Μαρία Γιαλαμά, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και στην «Αποστολή» που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους με κατανόηση, ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Ο κ. Δήμτσας εξέφρασε, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, στους εργαζόμενους τις ευχαριστίες για το έργο που επιτελούν κάτω από δύσκολες συνθήκες και επισήμανε ότι η «Αποστολή» με τα προγράμματα της θα συνεχίζει να στηρίζει τα παιδιά δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή σε εκείνα που δεν έχουν δίπλα τους γονείς τους. «Η Ελλάδα μια χώρα υπερήφανη, ανέφερε ο κ. Δήμτσας, έχει στηρίξει, σε δύσκολες εποχές, την ύπαρξη της, στη συνοχή της οικογένειας. Αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Εκκλησία , όπως έπραξε πάντα, θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της στα παιδιά και τις οικογένειες τους».













Διαβάστε περισσότερα...

«Πάνω από 500 αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους»


Αντίδραση από το Αρχηγείο του Σώματος για το θέμα των μετακινήσεων των αστυνομικών.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας, που αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις μετακινήσεις - τοποθετήσεις των αστυνομικών που αποδεσμεύονται από φρούρηση στόχων και συνοδείες προσώπων.

Όπως αναφέρει το αρχηγείο:

-από υπηρεσίες φρούρησης στόχων και προσωπική συνοδευτική φρουρά αποδεσμεύονται συνολικά (868) αστυνομικοί,
-ήδη (515) από αυτούς έχουν επιστρέψει στις Υπηρεσίες προέλευσής τους, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Σώματος και σύντομα αναμένεται να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών,
-παράλληλα, αποδεσμεύονται (114) υπηρεσιακά αυτοκίνητα και (56) μοτοσικλέτες.

Σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ανακατανομή προσωπικού, με βάση τις ανάγκες των μάχιμων Υπηρεσιών. Στόχος να ενισχυθεί η αστυνόμευση και η ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.



Διαβάστε περισσότερα...

Τρία χρόνια φυλάκιση επειδή μαχαίρωσαν σκύλο


Καταδίκη τεσσάρων ανδρών στην Αίγυπτο.

Τριετής ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σήμερα σε τέσσερις άνδρες στην Αίγυπτο επειδή μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου έναν σκύλο. Μάλιστα, η πράξη αυτή βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.



Η απόφαση αυτή, στην οποία μπορούν να ασκήσουν έφεση οι καταδικασθέντες, εμφανίζεται ως νίκη των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ζώων σε μια χώρα όπου οι αρχές συχνά αδιαφορούν για τη βία εναντίον τους.

Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε ένας άγνωστος και διαδόθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται ο σκύλος, ο οποίος είναι δεμένος με αλυσίδα σε έναν στύλο, να δέχεται πολλά χτυπήματα με μαχαίρι μπροστά στα μάτια των περαστικών, κάποιοι από τους οποίους ζητούν από τους δράστες να πάψουν να χτυπούν το ζώο.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στις 26 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκαν στις 4 Μαρτίου ενώπιον δικαστηρίου του Καΐρου επειδή «σκότωσαν ένα ζώο συντροφιάς βασανίζοντάς το μέχρι θανάτου».

Ένας τέταρτος άνδρας, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, καταδικάστηκε ερήμην στην ίδια πηγή επειδή τους έδωσε το ζώο, μια πηγή από το δικαστήριο.

Οι τρεις άνδρες είχαν τσακωθεί με τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Ο ένας εξ αυτών είχε δηλώσει σε συνέντευξη του σε μια αιγυπτιακή εφημερίδα ότι ο σκύλος τον είχε δαγκώσει «σε ένα ευαίσθητο σημείο» λίγες ημέρες πριν τον γάμο του και ήθελε να τον εκδικηθεί. Στη συνέχεια τρεις άνδρες ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους δώσει τον σκύλο, κάτι που αυτός έκανε.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στις σχολικές εξετάσεις


Τι εγκύκλιος για την ύλη των μαθημάτων.

Μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για το γεγονός ότι δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα τα σχολεία για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και τις αλλαγές στις εξεταστικές διαδικασίες, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας υπέγραψε εγκύκλιο που τιτλοφορείται «Αλλαγή στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις και στον τρόπο προαγωγής των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου βάσει νομοθετικής ρύθμισης που προωθείται» και η οποία στάλθηκε στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης και στα Γραφεία των Σχολικών Συμβούλων.

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με την εγκύκλιό του ενημερώνει ότι προωθεί νομοθετική ρύθμιση για αλλαγή στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις και στον τρόπο προαγωγής των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Η ρύθμιση ορίζει τα εξής:

- H επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων για τις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2015. Για τις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων ορίζονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες το μάθημα και είναι κοινά για όλα τα τμήματα της τάξης. Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατόν να δοθούν χωριστά θέματα, εάν συντρέχει αποχρών λόγος, ο οποίος αναγράφεται σε σημείωση στο έγγραφο που περιέχει τα θέματα και παράλληλα συντάσσεται και σχετική πράξη στο βιβλίο πράξεων του Διευθυντή του σχολείου.

- Για την προαγωγή των μαθητών στις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον 9,5, ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας όπου αυτό διδάσκεται.

- Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα των Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του Διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές 5 εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

- Για τους μαθητές που φοίτησαν το σχ. έτος 2013-14 στην Α΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στις Α΄ και Β΄ Τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου και το σχ. έτος 2014-15 φοιτούν στη Β΄ τάξη ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στη Γ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου, ο γενικός βαθμός προαγωγής από τις τάξεις αυτές δεν θα προσμετράται στον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επισημαίνεται ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 η διδακτέα ύλη:

- Για την Α΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και τις Α΄ και Β΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου έχει καθοριστεί με την αρ. πρωτ. 156357/Γ2/30-09-2014 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 2660) και την με αρ. πρωτ. 171868/Γ2/22-10-2014 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 2987) και

- Για τη Β΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και τη Γ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου έχει καθοριστεί με την αρ. πρωτ. 171867/Γ2/22-10-2014 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 2937).

Για τη διατύπωση των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων ισχύουν το Π.Δ.68/2014 (Α΄ 110) και η με αρ. πρωτ. 190878/Δ2/25-11-2014 εγκύκλιος του Υ.ΠΟ.ΠΑΙΘ.

Το υπουργείο παρακαλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου.



Διαβάστε περισσότερα...

Επανασυστήνεται η δημοτική αστυνομία


Η ρύθμιση θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την αποκατάσταση όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και άλλες διατάξεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ύστερα από εξέταση τεχνικών θεμάτων, που συνδέονται με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αποφάσισε να ενσωματώσει την πρόβλεψη στο υπό προώθηση στη Βουλή σχέδιο νόμου.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και θα επιστρέψουν σε αυτήν όσοι, μετά τη διάλυσή της, μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι με σημερινή της ανακοίνωση, η ΚΕΔΕ προτείνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ενώ το ίδιο είχε ζητήσει πριν λίγες ημέρες και ο δήμαρχος Αθήνας.



Διαβάστε περισσότερα...

Ομάδα εργασίας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ


Το πόρισμα θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Ομάδα Εργασίας για τη μελέτη της υφιστάμενης νομοθεσίας και τον εντοπισμό των προβλημάτων αναφορικά με την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας, συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθετική παρέμβαση, το υπουργείο Υγείας καλεί τις νέες διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της χώρας να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να άρουν τους θεσμικούς και υλικούς αποκλεισμούς των πολιτών από το αυτονόητο αγαθό της υγειονομικής περίθαλψης.

Την Ομάδα Εργασίας απαρτίζουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπουργείων, Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, και στελέχη της ΗΔΙΚΑ. Επίσης, θα συμμετέχουν στις εργασίες της Ομάδας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος και ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κοινωνικών Ιατρείων Αττικής Γεώργιος Βήχας.

Το πόρισμα της Ομάδας θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου, προκειμένου «να αποτελέσει τη βάση για τις απαιτούμενες νομοθετικές και πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η άρση των αποκλεισμών από την υγειονομική περίθαλψη», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.



Διαβάστε περισσότερα...

Πήρε διατροφή 22 χρόνια μετά το διαζύγιο


Βρετανίδα δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα τελικά. Μια αδέκαρη Βρετανίδα που ζητούσε την οικονομική στήριξη του εκατομμυριούχου πρώην συζύγου της, από τον οποίο χώρισε πριν από... 22 χρόνια, δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο που έκρινε ότι μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει διατροφή.


Πήρε διατροφή 22 χρόνια μετά το διαζύγιο

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να ανοίξει ένα «παράθυρο» για πολλούς άλλους ανθρώπους που θα προσφύγουν στα οικογενειακά δικαστήρια διεκδικώντας χρήματα από τους πρώην συντρόφους τους ακόμη και δεκαετίες μετά το διαζύγιό τους.

«Πρόκειται σίγουρα για μια απόφαση που θα αναφέρεται στο μέλλον σε άλλες υποθέσεις όπου ένα πρόσωπο θα πλουτίζει μετά το διαζύγιο», είπε η δικηγόρος Μέριλιν Στόου. Προέτρεψε μάλιστα όσους σκοπεύουν να χωρίσουν να προσπαθούν να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία αν δεν θέλουν να συρθούν ξανά στα δικαστήρια πολλά χρόνια αργότερα, στην περίπτωση που πλουτίσουν ξαφνικά.

Ο Ντέιλ Βινς και η Καθλίν Γουάιατ ήταν και οι δύο φτωχοί όταν παντρεύτηκαν, το 1981. Απέκτησαν έναν γιο και ζούσαν με μοναδικά έσοδά τους τα επιδόματα της πρόνοιας που λάμβανε η Καθλίν. Το 1984 χώρισαν και ο Ντέιλ σχεδόν για μια δεκαετία έζησε σαν νομάδας, συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ νιού έιτζ και σε αντιπυρηνικές διαδηλώσεις. Είχε μάλιστα μετατρέψει σε «σπίτι» του ένα παλιό ασθενοφόρο. Το διαζύγιο τους οριστικοποιήθηκε το 1992.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 ο Βινς είχε αρχίσει να πειραματίζεται με την «πράσινη» ενέργεια: η αρχή έγινε σε ένα μουσικό φεστιβάλ, στο Γκλάστονμπερι, όπου έστησε μια αυτοσχέδια ανεμογεννήτρια. Το 1995 ο Ντέιλ Βινς ίδρυσε την Ecotricity, μια εταιρεία παραγωγής αιολικής ενέργειας η οποία πήγε πολύ καλά και τον έκανε πολυεκατομμυριούχο.

Στο μεταξύ, η πρώην σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά που είχε αποκτήσει συνολικά, ζούσε στη φτώχεια, λαμβάνοντας μόνο επιδόματα ή ελάχιστο μισθό από κακοπληρωμένες δουλειές. Το 2011 αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει 1,9 εκατομμύριο λίρες από τον Βινς, ισχυριζόμενη ότι είχε μεγαλώσει το παιδί τους εντελώς μόνη, χωρίς καμία οικονομική στήριξη εκ μέρους του. Το αίτημά της απορρίφθηκε από το Εφετείο το 2013 αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο την δικαίωσε, τουλάχιστον εν μέρει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έκρινε αν η Γουάιατ θα πρέπει να λάβει χρήματα ή όχι αλλά ότι το αίτημά της θα πρέπει να εξεταστεί και στην ουσία του και όχι να απορριφθεί από τα δικαστήρια για τυπικούς λόγους, επειδή δηλαδή έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια από το διαζύγιο.

Ο ίδιος ο Βινς πάντως χαρακτήρισε «τρελή» την απόφαση και επισήμανε ότι έχει χωρίσει από την Γουάιατ πριν από 30 χρόνια και ότι οι δυο τους ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους και έκαναν άλλες οικογένειες.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε για να εξεταστεί στα οικογενειακά δικαστήρια.


Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς δρομολόγια σχολεία στη Θεσσαλονίκη


Ταλαιπωρία για τους μαθητές σε Κορώνεια, Άσσηρο, Σταυρό και Προφήτη.

Παράταση τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα παίρνει η ταλαιπωρία μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, σε κοινότητες των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης Θεσσαλονίκης, των οποίων η μεταφορά με λεωφορεία στα σχολεία τους διακόπηκε στις αρχές του μήνα.

Σημειώνεται πως ο διεθνής διαγωνισμός, που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για συμβάσεις διετούς διάρκειας και με επιδίωξη να δοθεί μακροπρόθεσμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, προσέλκυσε ενδιαφέρον μόνο για το 30% των δρομολογίων και έμεινε χωρίς ανάδοχο το υπόλοιπο 70%.

Ο πρόχειρος διαγωνισμός, που είχε εξασφαλίσει προσωρινή λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, έληξε στις 28 Φεβρουαρίου. Έκτοτε και μέχρι να γίνει η επαναδιαπραγμάτευσή τους, τα αδιάθετα δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται, με εξαίρεση εκείνα στις λεγόμενες άγονες γραμμές σε Κορώνεια, Άσσηρο, Σταυρό και Προφήτη, τα οποία κάλυπτε για αρκετά χρόνια το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, όμως δεν επιθυμεί να συνεχίσει να τα εκτελεί.

«Οι μεταφορείς ζήτησαν μία παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να ενημερωθούν καλύτερα για τα δρομολόγια αυτά», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, διευκρινίζοντας ότι τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, θα γίνει η διαπραγμάτευση με νέους ανάδοχους.

Εντός των ημερών, ο κ. Παπάς θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους αρμόδιου Τμήματος του ΟΑΣΘ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα μακροπρόθεσμης συνεργασίας, για τη μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συγκεκριμένα δρομολόγια.



Διαβάστε περισσότερα...

Εννέα μέτρα της κυβέρνησης για την ΕΡΤ


Στόχος η αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος.

Σειρά μέτρων για την «αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος» προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τον τρόπο λειτουργίας των προηγούμενων ετών, όπως προκύπτει από το κυβερνητική non paper.

Τα εννέα μέτρα, προβλέπουν μεταξύ άλλων κατάργηση προνομίων, προκηρύξεις διαγωνισμών για ανάθεση έργου και κοινωνικό έλεγχο της ΕΡΤ. Συνολικά τα μέτρα είναι τα εξής:

1. Κατάργηση προνομίων, περικοπή της σπατάλης των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, καθώς και των κρυφών αμοιβών. Ουσιαστικός οικονομικός έλεγχος των πεπραγμένων του παρελθόντος.

2. Πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου μετά από δημοσίευση προκήρυξης και εφαρμογή των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

3. Οι όροι του βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος του προσωπικού που θα προσλαμβάνεται θα καθορίζονται με επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής θα επιλέγεται μετά από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

4. Η ανάθεση έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα πραγματοποιείται μετά από δημόσια προκήρυξη στον ιστότοπο της ΕΡΤ.

5. Το κόστος έργων και υπηρεσιών που ανατίθενται δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% του ετήσιου προϋπολογισμού.

6. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ διορίζεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

7. Τα 2 μέλη του ΔΣ εκ των εργαζομένων εκλέγονται με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία των εργαζομένων της ΕΡΤ.

8. Η ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ είναι ασυμβίβαστη με άλλο δημόσιο αξίωμα, θέση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή σε διοίκηση συνδικαλιστικών ενώσεων.

9. Θεσμοθετείται κοινωνικός έλεγχος της ΕΡΤ με την -για πρώτη φορά υποχρεωτική- συγκρότηση των Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου ανά περιφέρεια.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για αναβολικά σε αθλητικούς χώρους


Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.

Ελέγχους σε έξι καταστήματα πώλησης ειδών άθλησης, ειδών διατροφής και ειδών σχετικών με την εκγύμναση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πειραιά, Νίκαια, Κυψέλη, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ελληνικό), πραγματοποίησε χθες η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), στο πλαίσιο ερευνών για τον έλεγχο και την αποτροπή διακίνησης απαγορευμένων ουσιών (αναβολικών) σε αθλητικούς χώρους και χώρους εκγύμνασης.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε κατάστημα στην Αγία Παρασκευή και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι παρακάτω απαγορευμένες ναρκωτικές και αναβολικές ουσίες σε σκευάσματα με διάφορες ονομασίες:
  • 16 κουτιά με 1.269 δισκία
  • 13 κουτιά με 58 αμπούλες
  • 9 κουτιά με 11 φιαλίδια
  • 2 κουτιά με 127 κάψουλες
  • 205 δισκία
  • 23 αμπούλες
  • 21 κάψουλες
  • 15 φιαλίδια
Συνελήφθη ο 49χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της αθλητικής νομοθεσίας και του Νόμου περί ντόπινγκ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης


Μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές από τη θεομηνία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, κηρύχθηκαν, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, ένα μεγάλο μέρος των τοπικών κοινοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και το νησί της Σαμοθράκης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Οι τοπικές κοινότητες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από αιτήματα και εισήγηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι μεγάλες ζημιές που σημειώθηκαν σε υποδομές λόγω της θεομηνίας (ισχυρές καταιγίδες, μεγάλου όγκου χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους) που τις έπληξαν το διήμερο 6 και 7 Μαρτίου 2015.

Η παραπάνω κήρυξη θα έχει ισχύ μέχρι και τις 30 Μαΐου 2015.

-------------


Έλεγχοι στο σημείο που έσπασε το ανάχωμα του Στρυμόνα.

«Θα ανοίξουν οι "πόρτες" του θυροφράγματος της Κερκίνης το Σάββατο, υπό τον πλήρη έλεγχο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, μετά από επιτόπιο έλεγχο με την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στην περιοχή του Πεθελινού, του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο όπου έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Στρυμόνα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο πλημμύρας κατοικημένες περιοχές του συγκεκριμένου δήμου.

Νωρίτερα συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αμέσως τα προβλήματα που προέκυψαν στο νομό, μετά τη συνεχή νεροποντή των τελευταίων ημερών.

Κάτοικοι του Πεθελινού και άλλων χωριών του δήμου Εμμανουήλ Παππά επέρριψαν ευθύνες στην κ. Κόλλια και τον κ. Τζιτζικώστα κάνοντας λόγο για παραμέληση του νομού, ενώ τους επιτέθηκαν φραστικά με αποτέλεσμα να παρέμβουν άνδρες της αστυνομίας για την αποτροπή επεισοδίων.

Στο μεταξύ, οι δήμαρχοι του δήμου Αμφίπολης Κώστας Μελίτος και του δήμου Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα εξέφρασαν φόβους περί πλημμύρας κατοικημένων περιοχών, μετά το άνοιγμα του φράγματος της Κερκίνης.

Στο Πεθελινό, όπου έσπασε το ανάχωμα, βρίσκεται αυτήν την ώρα τεχνικό κλιμάκιο προκειμένου να λάβει αμέσως μέτρα ώστε να αποφευχθεί η πλημμύρα σε κατοικημένες περιοχές, ενώ ζητήθηκε να παρέμβει και ο στρατός ώστε να συμβάλλει στη δημιουργία τεχνητού φράγματος με σάκους άμμου που θα συγκρατήσουν το νερό.



Διαβάστε περισσότερα...

Μπήκαν στο γήπεδο προσποιούμενοι τους ανάπηρους


Το κόλπο τους έγινε viral.

Η ομάδα Στόουκ Σίτι ερευνά ένα μάλλον ενοχλητικό περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα της βρετανικής ομάδας με την Έβερτον. Δυο οπαδοί της Έβερτον, εξασφάλισαν το μοναδικό εισιτήριο που υπήρχε, στο γήπεδο Brittania Stadium της Στόουκ, προσποιούμενοι ότι ο ένας ήταν ανάπηρος και ο δεύτερος ο συνοδός του. Ανέβασαν μάλιστα και σχετική φωτογραφία στο Facebook, εξηγώτας την κομπίνα τους:

«Εγώ και ο φίλος μου αποφασίσαμε να πάμε στο γήπεδο την τελευταία στιγμή την Τετάρτη. Το μοναδικό εισιτήριο που υπήρχε ήταν σε θέση για αναπήρους, έτσι δανειστήκαμε μια αναπηρική καρέκλα και εγώ έκανα το συνοδό. Είμαστε αποβράσματα, έτσι δεν είναι;», έγραψε ο ένας.

Το ποστ άλλαξε πολλά «χέρια», έγινε viral και πλέον η ομάδα ερευνά το θέμα. «Αν οι καταγγελίες επαληθευτούν και γίνει ταυτοποίηση, τότε η Έβερτον θα αναλάβει δράση», ανέφερε η Στόουκ Σίτι.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να σταματήσει ο διαγωνισμός P.I.S.A. ζητά η ΟΛΜΕ


«Είναι κομμένος στα μέτρα του ΟΟΣΑ».

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τώρα το διαγωνισμό και τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τους διευθυντές των σχολείων, τους γονείς και τους μαθητές μας να μην αποδεχτούν να συμμετάσχει κανένα σχολείο στο διαγωνισμό P.I.S.A.

Η ΟΛΜΕ προχώρησε σε δελτίο τύπου για το διαγωνισμό PISA στο οποίο αναφέρει ότι είναι κομμένος στα μέτρα του ΟΟΣΑ, υπηρετεί τις αρχές του και έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός, λόγω της γνωστής «εργαλειοθήκης» του, η οποία επιβάλλει πολιτικές άγριας λιτότητας και περικοπών στα κοινωνικά αγαθά, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Πιο αναλυτικά η ΟΛΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Για ακόμη φορά πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές ο διεθνής μαθητικός διαγωνισμός PISA (Programme for International Student Assessment= PISA) του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης)

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό, που είναι κομμένος στα μέτρα του ΟΟΣΑ, υπηρετεί τις αρχές του και μας έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός, λόγω της γνωστής "εργαλειοθήκης" του, η οποία επιβάλλει πολιτικές άγριας λιτότητας και περικοπών στα κοινωνικά αγαθά, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Την εφαρμογή των πολιτικών προτάσεων του ΟΟΣΑ στην Εκπαίδευση τη νιώσαμε καλά τα τελευταία πέντε χρόνια: οι συγχωνεύσεις σχολείων, η αύξηση ωραρίου, η γνωστή κακόφημη «αξιολόγηση» για την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, η μισθολογική καθήλωση , οι απολύσεις, για να γίνουμε (τάχα) πιο "ανταγωνιστικοί", είναι δικής του έμπνευσης. Όλα τα δικαιώματα που χάσαμε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και όλοι οι εργαζόμενοι, περιέχονταν στις οδηγίες του ΟΟΣΑ και των ακριβοπληρωμένων συμβούλων του.

Ο διαγωνισμός PISA, αποτελεί προέκταση αυτής της λογικής, έρχεται να συμπληρώσει την παρέμβαση του ΟΟΣΑ και να την κάνει σχεδόν ολοκληρωτική, αφού στόχο έχει να παρέμβει ευθέως στο περιεχόμενο των σχολικών προγραμμάτων. Έτσι εξασφαλίζεται η πλήρης υποταγή όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στις ανάγκες της αγοράς: με τις εκπαιδευτικές δομές και το κόστος σε υλικούς και ανθρώπινους πόρους ασχολείται ο ΟΟΣΑ και με το περιεχόμενο των σπουδών ορίζεται ως αρμόδιος ο βραχίονάς του, ο διαγωνισμός PISA.

Με μια εκπαιδευτική λογική που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη αντίστοιχη μέτρηση της ανταγωνιστικότητας στο πεδίο της οικονομίας, ο ΟΟΣΑ δημιουργεί ακατάπαυστα αξιολογικές ιεραρχίες εκπαιδευτικών συστημάτων, με μια σοβαροφανή και επιστημονικοφανή μεθοδολογία, που «νομιμοποιεί» μέσω ενός ανταγωνιστικού αγοραίου και εξετασιοκεντρικού προτύπου εκπαίδευσης, την κατηγοριοποίηση και την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων. Ο διαγωνισμός αυτός επιβραβεύει μόνο δεξιότητες σε μερικά πεδία. Εισάγει και εδραιώνει αποκλειστικά την ωφελιμιστική αντίληψη για τη γνώση. Σύμφωνα με την αντίληψη αυτή, χρήσιμη είναι μόνον η γνώση που φέρνει άμεσα οφέλη. Αυτό σημαίνει πως η εκπαίδευση του μαθητή θα πρέπει να είναι στραμμένη σε χρηστικές και επικοινωνιακές δεξιότητες για την καθημερινή και επαγγελματική του ζωή, σε βάρος της γενικής μόρφωσης. Ενισχύει την τάση της ποσοτικοποίησης και "οικονομικοποίησης" των πάντων και της θέασής τους μέσα από την σκοπιά της «άμεσης κερδοφορίας» επιχειρησιακού τύπου. Ο στόχος για το "μέγιστο κέρδος με το ελάχιστο κόστος", μεταφράζεται για την εκπαίδευση ως «μικρότερες δαπάνες για αποφοίτους, που θα μπορούν να εξυπηρετούν την οικονομία, με τους χαμηλότερους δυνατό μισθούς» και εκπαιδευτικούς, που θα αξιολογούνται και θα πληρώνονται με βάση "τα επιτεύγματα" των μαθητών τους. Αυτή είναι η ουσία της στόχευσης και πρόκειται για τη "λεπτομέρεια" που επιμελώς αποκρύπτεται πίσω από την αθώα φρασεολογία, που βρίθει ευφημισμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να διατηρεί η χώρα μας το δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτόν τον, ανά τριετία, διαγωνισμό, πληρώνει περίπου 90.000€ το χρόνο (στοιχεία του 2009). Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν και οι δαπάνες (130.000€ επιπλέον τη χρονιά της διεξαγωγής) για τα διάφορα σεμινάρια, από τους εγχώριους διαφημιστές του PISA, με σκοπό τη διασπορά της καλής του φήμης και την ενίσχυση της τεχνοκρατικής αντίληψης για την εκπαίδευση. Έτσι διαφημίζεται η εμπειρογνωμοσύνη των φορέων που υποστηρίζουν αυτόν τον διαγωνισμό και έχει ανάλογη τιμή στην αγορά. Η Ελλάδα συνεισέφερε το 2014 το 1% του προϋπολογισμού του ΟΟΣΑ. Ο προϋπολογισμός αυτός ήταν 357.000.000€, οπότε δώσαμε 3.570.000€ (αναφέρεται στο επίσημο site του ΟΟΣΑ). Σήμερα ο ΟΟΣΑ βρίσκεται πάλι εδώ, μετά από πρόσκληση της νέας κυβέρνησης για να "βοηθήσει".

Η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή της, το Δεκέμβρη του 2013, τοποθετήθηκε αρνητικά απέναντι στον διαγωνισμό PISA και στη χρήση των αποτελεσμάτων των μαθητών μας, τόσο απ’ τους ιθύνοντες, όσο και από τα ΜΜΕ, ως εργαλεία δυσφήμισης του έργου του εκπαιδευτικού και του Δημόσιου σχολείου. Στην ίδια ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, αναφέρει πως κανείς δεν σκέφτηκε να ρωτήσει κανείς για το αν χώρες που πρώτευσαν στον εν λόγω διαγωνισμό όπως η Σαγκάη, το Χόνγκ Κόνγκ, η Ταϊβάν/Ταϊπέι, η Κορέα ή το Κινεζικό Μακάο είναι το πρότυπο κοινωνίας και εκπαίδευσης που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Ως συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουμε πλήρη συνείδηση των προβλημάτων και των αδυναμιών του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που έχουν επιταθεί αφόρητα σε συνθήκες κρίσης και εφαρμογής των καταστροφικών πολιτικών Κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ. Θεωρούμε όμως ότι οδηγός στην προσπάθεια για βελτίωσή του δεν μπορεί να είναι οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και, γενικότερα η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις των δυνάμεων της αγοράς, αλλά η ανάγκη για τη διαμόρφωσης μιας ευρύτερης μορφωτικής πολιτικής που θα στοχεύει στην πολιτιστική ενδυνάμωση και τη μορφωτική χειραφέτηση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων και της εργατικής τάξης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει τώρα το διαγωνισμό και τους συναδέλφους, τους συλλόγους και τους Διευθυντές των σχολείων, τους γονείς και τους μαθητές μας να μην αποδεχτούν να συμμετάσχει κανένα σχολείο στο διαγωνισμό P.I.S.A.».



Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος


Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Α' Νεκροταφείο.
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 14 Μαρτίου, στις 12.00, στο Α' Νεκροταφείο.

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος

Γεννημένος στην Ιερουσαλήμ το 1939, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1957-1962) και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1957-1960). Το 1965 πήγε στο Παρίσι, όπου παρακολούθησε και εργάστηκε στο Λαϊκό Θέατρο της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε σε ανεξάρτητη ομάδα αντίστασης, ενώ το 1971 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Από τις αρχές του 1966 μέχρι το 1971 ήταν υπεύθυνος του τμήματος οπτικοακουστικών μέσων της ΑΔΕΛ Α.Ε, μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Στο διάστημα αυτό, οργάνωσε δεκάδες ραδιοφωνικές εκπομπές συνεχείας και δέκα τηλεοπτικά προγράμματα, σκηνοθετώντας ορισμένα από αυτά.

Από το 1971 ασχολήθηκε με την παραγωγή ταινιών, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικών σειρών, τηλεταινιών, διαφημιστικών για την ελληνική τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Δίδαξε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, στην οποία ήταν Διευθυντής.

Διετέλεσε μέλος, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Διαφημιστικών Ταινιών Ελλάδος, μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΤ1, γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου, αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (1995-1997), καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1998- 2001), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2001-2005) και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Ως ηθοποιός έλαβε μέρος σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης και σε ιδιωτικούς θιάσους καθώς και σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Είχε τιμηθεί για την εν γένει προσφορά του στο θέατρο από τον Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάτρας.

Ως διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης υποστήριξε προσπάθειες νέων καλλιτεχνών, ενώ ο ίδιος πρότεινε (τον περασμένο Σεπτέμβριο) τη διάδοχό του Μαριάννα Κάλμπαρη για τη διεύθυνση του Θεάτρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...