Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εκατομμυριούχος «νοίκιασε» πορνοστάρ για 15 χρόνια


Προσέφερε 5 εκατ. λίρες για την αποκλειστικότητα των υπηρεσιών της.

Το γεγονός πως τα σενάρια των περισσότερων ταινιών είναι βγαλμένα από τη ζωή μπορεί και να μην ευσταθεί. Ίσως η ζωή και συγκεκριμένα οι πρωταγωνιστές της να τα μιμούνται αφότου τα παρακολουθήσουν. Αυτή τουλάχιστον είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της είδησης πως ένας πλούσιος επιχειρηματίας προσέφερε σε μια πορνοστάρ το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5 εκατ. λιρών, ήτοι 6. 868.000 ευρώ και κάτι ψιλά, ώστε να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα στο… κρεβάτι της και στη ζωή της για τα επόμενα 15 χρόνια.

Η δεύτερη είναι σίγουρα πως τη μακρινή δεκαετία του 1990, μέχρι κι ο Ρίτσαρντ Γκιρ θα είχε δακρύσει στο άκουσμα της είδησης, βλέποντας το σενάριο της ταινίας Pretty Woman να επαναλαμβάνεται με την αντίστοιχη νομισματική αναπροσαρμογή και λίγο περισσότερο γκλάμουρ.

Και λογικό εφόσον ο κινεζικής καταγωγής εκατομμυριούχος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από το να προσφέρει απλά μερικά ακριβά ενδύματα και μια θέση στη καρδιά του, στην 22χρονη πορνοστάρ, Rola Misaki, γνωστή και ως Takizawa Rola, ιαπωνορωσικής καταγωγής.

Αφότου μάλιστα έκλεισε η συμφωνία, το ζευγάρι παραβρέθηκε σε κοσμική εκδήλωση στο Πεκίνο, και ο φακός απαθανάτισε τον άνδρα, ο οποίος παρέστη φορώντας μάσκα ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της China Record και του Tokyo Reporter.



Το μόνο που δεν πήγε καλά στην όλη ιστορία είναι πως η ανακοίνωση της είδησης στεναχώρησε τους φανατικούς θαυμαστές της Misaki οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μην απολαύσουν για τα επόμενα 15 έτη.

«Όχι δεν μπορεί να μας το κάνει αυτό» δήλωσε ο GuangY , ένας από τους 4.8 εκατομμύρια ακολούθους της πορνοστάρ στο Twitter. Ένας άλλος θαυμαστής ο Mai86 πρόσθεσε : «Είναι μια από τις καλύτερες, είναι φυσικό ταλέντο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι την χάνουμε με αυτό τον τρόπο».

Η Misaki έκανε το ντεμπούτο της στην βιομηχανία του πορνό το 2012 και παρόλο που δεν βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην Ιαπωνία, στην Κίνα έσπασε κάθε ρεκόρ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «μυστική» παραδεισένια παραλία μια ανάσα από την Αθήνα


Στην Αθήνα, που ζει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, υπάρχει μια μυστική παραλία με νερά όνειρο.

Η Αλθέα είναι οικισμός της Αγίας Μαρίνας και ανήκει στον δήμο Κρωπίας. Απέχει 11 χιλιόμετρα από το Κορωπί, βρίσκεται στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου και αποτελεί το παραθαλάσσιο κομμάτι του Δήμου.



Ο οικισμός βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βορός, στη Θέση Πράπα Μάλι και έχει τρεις 3 εισόδους, την οδό Αλκυονίδων, την οδό Κύπρου και την οδό Κέκροπος.

Η Αλθέα διαθέτει μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, τα “Σκαλάκια”. Πρόκειται για έναν γραφικό κολπίσκο με ψιλό βότσαλο και υπέροχα κρυστάλλινα νερά.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επικίνδυνη παιδική χαρά στον Πειραιά


Απαράδεκτη και επικίνδυνη για τα παιδιά είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παιδική χαρά δίπλα στον Άγιο Κωνσταντίνο στον Πειραιά.

Εικόνα εγκατάλειψης, με σπασμένες κούνιες, ξεχαρβαλωμένα παγκάκια και χαλασμένα παιχνίδια, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr





Όπως επισημαίνει ο αναγνώστης μας, οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά που παίζουν στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, είναι πολλοί καθώς κανένα παιχνίδι δεν έχει συντηρηθεί, με αποτέλεσμα τα παιδάκια να παίζουν σε έναν χώρο που θυμίζει… βομβαρδισμένο τοπίο.




Διαβάστε περισσότερα...

Κέντρα υποδοχής μεταναστών θα δημιουργηθούν στο Νίγηρα


Σκοπός να ανακοπεί το ρεύμα μεταναστών προς τα κράτη της Ε.Ε.

Κέντρα υποδοχής μεταναστών πρόκειται να ανοίξουν στον Νίγηρα - χώρα που αποτελεί σημαντικό ενδιάμεσο σταθμό για χιλιάδες Αφρικανούς που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη – με στόχο να μεταπείθονται και να τους προσφέρονται εναλλακτικές λύσεις στις πατρίδες τους, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στη Νιαμέι.

«Τα κέντρα που προτείνει να δημιουργηθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τον Νίγηρα, θα δώσουν την ευκαιρία να εφαρμοστούν φιλόδοξες πολιτικές ανάπτυξης για τους μετανάστες και για τα κράτη της περιοχής», διευκρίνισε ο Καζνέβ σε δημοσιογράφους έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Νίγηρα Μαχαμαντού Ισούφου.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση και το άσυλο που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Τετάρτη, προβλέπεται ιδίως η δημιουργία ως το τέλος του έτους, μιας πιλοτικής δομής, στην οποία θα δίνεται στους μετανάστες μια «ρεαλιστική εικόνα» των πιθανοτήτων που έχουν να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους να τους χορηγηθεί άσυλο μεταναστεύοντας στην ΕΕ, ή θα τους προσφέρονται «επιλογές βοήθειας για την επιστροφή τους».

Το πιλοτικό αυτό κέντρο πρόκειται να ανοίξει στην Αγκαντέζ, τη σημαντικότερη πόλη στο βόρειο τμήμα του Νίγηρα, από όπου διέρχονται χιλιάδες μετανάστες από τη δυτική Αφρική προς τη Λιβύη, προκειμένου μέσω αυτής να φθάσουν στην Ευρώπη. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η δημιουργία και άλλων παρόμοιων κέντρων, στην Αρλίτ και στη Ντίφα, εξήγησε πηγή στο περιβάλλον του Καζνέβ.

Ωστόσο ούτε η ακριβής φύση των προγραμμάτων αυτών, ούτε το μέγεθός τους, ούτε το ζήτημα-κλειδί της χρηματοδότησής τους έχουν οριστικοποιηθεί και αποφασιστεί. Όπως υποστηρίζει η ίδια πηγή ενδέχεται να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Ο πρόεδρος Ισούφου χαιρέτισε την ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να «αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του» και ότι η «θεμελιώδης λύση είναι η ανάπτυξη». Έκρινε μάλιστα πως «αυτό το πρόβλημα, των μεγάλων μεταναστεύσεων, μοιάζει πολύ με την έξοδο από τις αγροτικές περιοχές, το πρόβλημα της αστυφιλίας. Όπως «ο κόσμος εγκαταλείπει τις επαρχίες για τις πόλεις, σπρωγμένος από τη φτώχεια, με τον ίδιο τρόπο ο κόσμος εγκαταλείπει τις φτωχές χώρες για τις πλούσιες χώρες, απλούστατα διότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει είναι ανυπόφορη», εξήγησε.

Ο Καζνέβ σημείωσε πως παρότι οι άνθρωποι που χρειάζονται άσυλο πρέπει να προστατευθούν, εκείνοι οι οποίοι κατατάσσονται στην ομάδα των οικονομικών μεταναστών πρέπει να μένουν στις χώρες τους για να συμβάλουν στην ανάπτυξή τους.

Ο Νίγηρας είναι μια χώρα κρίσιμης σημασίας στην οδό που ακολουθούν οι αφρικανοί μετανάστες προς την Ευρώπη. Εκτιμάται ότι από τη χώρα αυτή περνάει το 60% των μεταναστών που επιδιώκει να φθάσει στην Ιταλία μέσω Λιβύης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επανεξέταση κριτηρίων αναμοριοδότησης σχολικών μονάδων


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για σχολεία που υπολειτουργούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων και γι΄ αυτό βούλησή της είναι η επανεξέταση των κριτηρίων αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων Α'θμιας και Β'θμιας λαμβάνοντας υπόψη της υποβληθείσες προτάσεις.

Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε απάντηση του μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που επεσήμαναν ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες η μοριοδότηση είναι σε τέτοια επίπεδα που δεν παρέχει στην ουσία κίνητρο στους εκπαιδευτικούς για να παραμείνουν και να υπηρετήσουν σε απομακρυσμένα σχολεία, με αποτέλεσμα συγκεκριμένες σχολικές μονάδες σε περιοχές της Ελλάδας κάθε χρόνο, είτε να υπολειτουργούν είτε να μην ανοίγουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι βουλευτές ανέφεραν και περιπτώσεις διαφορετικής μοριοδότησης σχολείων Α'θμιας και Β'θμιας αν και βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Για παράδειγμα στην Κρήτη, στο Ηράκλειο το Γυμνάσιο Τυμπακίου δίνει 7 μόρια ενώ τα αντίστοιχα Δημοτικά και νηπιαγωγεία 2 μόρια.

Οι τρεις βουλευτές τονίζουν στο κείμενό τους ότι υπάρχει ανάγκη επανεκτίμησης και αναμόρφωσης των κριτηρίων αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων με βάση και τις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ώστε να στηριχθούν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι και μαθητές των νησιωτικών, ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας εξέφρασε γραπτώς τη βούληση για την επανεξέταση της μοριοδότησης, ενώ παρέθεσε και το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το πλαίσιο οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε δέκα κατηγορίες, τις Α,Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Ζ,Η,Θ,Ι και οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε δώδεκα κατηγορίες τις Α,Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Ζ,Η,Θ,Ι,ΙΑ και ΙΒ με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση των αρμόδιων Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων τα οποία λαμβάνουν υπόψη και τη γνώμη των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και τις εισηγήσεις των περιφερειακών συμβουλίων αυτών, οι οποίες διαμορφώνονται σε συνεργασία με τα αρμόδια πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, με βάση τα παρακάτω κριτήρια (i) τον πληθυσμό της έδρας των σχολείων, (ii) τις συνθήκες διαβίωσης εκεί των εκπαιδευτικών , (iii) την οργανικότητα, (iv) την απόστασή τους από την έδρα του Νομού, (v) τις συγκοινωνιακές συνθήκες και (iv) το υψόμετρο»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η νέα μόδα στα smartphones


Η νέα «τάση της μόδας» στα κινητά τηλέφωνα επιβάλει το χρυσό να είναι το νέο μαύρο. Αυτό είναι το πόρισμα σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων που ανακοίνωσε η Samsung, αφού έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση στη ζήτηση smartphones σε χρώμα χρυσό. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, 1 στους 4 καταναλωτές προτιμά την έκδοση Gold Platinum των Galaxy S6 και S6 Edge, τα οποία κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα στην ελληνική αγορά.

Όπως δήλωσε ο Ρόρι Ο'Νιλ, αντιπρόεδρος του Mobile τμήματος της Samsung στην Ευρώπη, για πολλά χρόνια το μαύρο και το λευκό χρώμα ήταν οι δημοφιλέστερες επιλογές για τα smartphones, ωστόσο βάσει των νέων στοιχείων οι καταναλωτές γίνονται ολοένα και πιο εξωστρεφείς στις χρωματικές τους επιλογές.

Η Αμερικανίδα ψυχολόγος Ντόνα Ντόσον υποστηρίζει ότι μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης ο καταναλωτής στρέφεται σε ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει τον πλούτο και τα υψηλά ιδανικά.

«Το χρώμα του χρυσού αντιπροσωπεύει τον πλούτο, τα υψηλά ιδανικά, την αισιοδοξία και τη σοφία», δήλωσε η Ντόσον. «Μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής λιτότητας, τολμάμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Προσμένουμε τα υλικά πράγματα και τις καλές στιγμές που αισθανόμαστε ότι μας έχουν στερήσει για τόσο πολύ καιρό, ψάχνοντας ενστικτωδώς για το χρυσό», πρόσθεσε η ίδια.

Συνέχισε αναλύοντας την ψυχολογία πίσω από την επιλογή αυτού του χρώματος.

«Οι άνθρωποι που επιλέγουν ως χρώμα το χρυσό αναζητούν την ευημερία και την οικονομική επιτυχία. Τείνουν να αγαπούν την πολυτέλεια και να απολαμβάνουν τα καλύτερα πράγματα της ζωής, υποκύπτοντας σε αυτά όποτε μπορούν (μερικές φορές ακόμα κι όταν δεν μπορούν!). Οι προκλήσεις και η "νίκη" είναι σημαντική για αυτούς, αλλά είναι γενναιόδωροι με τους φίλους και την οικογένειά τους. Το χρυσό είναι ένα χρώμα ζεστό, το οποίο λάμπει και εκπέμπει ζεστασιά παρόμοια με το φως του ήλιου και λάμψη παρόμοια με αυτή που έχουν τα ψήγματα χρυσού. Το φως του ήλιου είναι απαραίτητο για τη φυσική επιβίωση και το χρυσό μέταλλο είναι σημαντικό για την οικονομική επιτυχία. Για το λόγο αυτό είναι ενστικτώδης η αναζήτηση του ανθρώπου για το χρυσό. Από όλα τα χρώματα, το κίτρινο (και κατ' επέκταση το χρυσό) προσελκύουν το μάτι όπως κανένα άλλο χρώμα», εξήγησε η ίδια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφτιαξαν τεχνητό νευρωνικό κύκλωμα


Μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο και μπορεί να ταξινομήσει μια εικόνα.

Ένα απλό λειτουργικό τεχνητό νευρωνικό κύκλωμα παρουσίασαν ερευνητές στις ΗΠΑ, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης.

Για πρώτη φορά, ένα τέτοιο κύκλωμα, που προσπαθεί να μιμηθεί τον ανθρώπινο εγκέφαλο, αποτελείται από περίπου 100 τεχνητές συνάψεις και είναι λειτουργικό, καθώς μπορεί να εκτελέσει μία απλή ανθρώπινη εγκεφαλική λειτουργία: την ταξινόμηση μίας εικόνας.

Οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σάντα Μπάρμπαρα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντμίτρι Στρούκοφ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», ανακοίνωσαν ότι το λεγόμενο «ολοκληρωμένο νευρομορφικό δίκτυο» μπορεί σταδιακά, με περαιτέρω εξέλιξη, να επεκταθεί, ώστε σιγά-σιγά να μοιάσει περισσότερο στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Κάτι καθόλου εύκολο, ασφαλώς, με δεδομένο ότι ο εγκέφαλός μας διαθέτει ένα τετράκις εκατομμύριο συναπτικές συνδέσεις νευρώνων (εγκεφαλικών κυττάρων).

Παρ' όλες τις αδυναμίες του ο ανθρώπινος εγκέφαλος παραμένει πρότυπο υπολογιστικής ισχύος και αποτελεσματικότητας για τους μηχανικούς, που πασχίζουν να δημιουργήσουν πιο έξυπνους τεχνητούς εγκεφάλους, κάνοντάς τους να μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπινους.

Το πρωτοποριακό νευρομορφικό κύκλωμα βασίζεται στα λεγόμενα «memristor» -συνδυασμός των λέξεων μνήμη (memory) και αντίσταση (resistor)- τα οποία αντικαθιστούν τα συμβατικά τρανζίστορ. Τα memristor είναι ηλεκτρονικά εξαρτήματα που βασίζονται στην κίνηση όχι των ηλεκτρονίων, αλλά των ιόντων, μιμούμενα τον τρόπο που τα ανθρώπινα νευρικά κύτταρα γεννούν και μεταδίδουν τα ηλεκτρικά σήματα.

Όμως για να μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη, έστω, να προσεγγίσει κάπως τη βιολογική ανθρώπινη νοημοσύνη, θα χρειασθούν πολύ περισσότερα memristor να ενσωματωθούν στα νευρομορφικά δίκτυα. Μόνο τότε αυτά θα γίνουν πιο πολύπλοκα και πιο «φυσικά» στη λειτουργία τους, κάνοντας τα ίδια πράγματα που το ανθρώπινο μυαλό εκτελεί αβίαστα και χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση ενέργειας.

Οι αμερικανοί ερευνητές, πάντως, όπως δήλωσαν, αισιοδοξούν ότι τα μελλοντικά «τσιπάκια» θα ενσωματώνουν τέτοια τεχνητά νευρομορφικά κυκλώματα, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τις δυνατότητες των υπολογιστών. Όμως, για να γίνει αυτό, το αμέσως επόμενο πρακτικό βήμα θα είναι να καταφέρουν να ενσωματώσουν αποδοτικά ένα νευρομορφικό δίκτυο από memristor στην υπάρχουσα συμβατική τεχνολογία δημιουργίας ημιαγωγών (τσιπ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια κοινότητα για φίλους που έγιναν και γείτονες


«Πράσινη» και με περιβαλλοντική συνείδηση - Δείτε τις φωτογραφίες.

Τέσσερα ζευγάρια, οκτώ άνθρωποι που είναι φίλοι εδώ και είκοσι χρόνια αποφάσισαν να φτιάξουν μια δική τους κοινότητα με μικρά σπίτια ούτως ώστε εκτός από φίλοι να γίνουν και γείτονες.

Τα… «φιλαράκια» αγόρασαν γη κοντά στον ποταμό Llano, έξω από το Ώστιν στις ΗΠΑ, προσέλαβαν αρχιτέκτονα και κατασκεύασαν τέσσερα εξοχικά σπίτια και έναν κοινόχρηστο χώρο και ονόμασαν την κοινότητά τους «Llano Exit Strategy» και «Bestie Row».

Στην κοινότητά αυτή οι φίλοι μπορούν να μοιραστούν το χρόνο τους, να βρεθούν κοντά στη φύση και να κάνουν ένα διάλειμμα από την πολυάσχολη ζωή τους στο Ώστιν. Πρόκειται για μια κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον όπου όλοι μπορούν να συμπεριφέρονται με τρόπο που ελαχιστοποιεί το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

«Όταν πρωτοείδαμε την περιοχή δεν ήταν και πολύ φιλόξενη», λέει ο Fred Zipp που με τη γυναίκα του είναι ένα από τα τέσσερα ζευγάρια που ζουν στην κοινότητα.

Όταν όμως είδαν τα σχέδια που τους παρουσίασε ο αρχιτέκτονας Matt Garcia, όλα έδειξαν αλλιώς.

Το κάθε σπίτι διαθέτει διπλό κρεβάτι, μικρή κουζίνα και μπάνιο ενώ οι οροφές των σπιτιών διαθέτουν συλλέκτες για νερό της βροχής.

Ο Garcia έφτιαξε κι έναν κοινόχρηστο χώρο με μεγάλη κουζίνα, ψυγείο, τραπεζαρία, σαλόνι και ξενώνα φιλοξενίας, όπου μπορούν να περνούν χρόνο όλοι μαζί.

Δείτε τις φωτογραφίες




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παγίδες θανάτου για τα άγρια ζώα τα ανοιχτά πολυβολεία


Εγκλωβίζονται και πεθαίνουν αβοήθητα.

Σε παγίδες θανάτου για δεκάδες ζώα έχουν μετατραπεί τα εγκαταλελειμμένα πολυβολεία του Στρατού, όπου πέφτουν μέσα, αδυνατούν να βγουν και πεθαίνουν αβοήθητα.

Όπως κατήγγειλε στο φιλοζωικό σωματείο «Νοιάζομαι» της Θεσσαλονίκης, ο κάτοικος του χωριού Ακρίτας στο νομό Κιλκίς, Γιώργος Σαββίδης, πάρα πολλά άγρια ζώα πέφτουν μέσα στα ανοιχτά πολυβολεία και εγκλωβισμένα, χωρίς τροφή και νερό, βρίσκουν τελικά τραγικό θάνατο.

«Στις περιηγήσεις μου στην περιοχή, έχω συναντήσει πολλές φορές χελώνες, ασβούς, σκυλιά, ακόμα και ένα μικρό αγριογούρουνο, να έχουν πέσει μέσα στα πολυβολεία, ενώ υπάρχουν και διάσπαρτα κουφάρια ζώων», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαββίδης ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το φιλοζωικό σωματείο, ζητώντας να ασκηθούν πιέσεις στον Στρατό για να κλείσουν τα πολυβολεία.

«Η χελώνα ειδικά, είναι προστατευόμενο είδος και είναι επιτακτικό να ληφθούν μέτρα. Μέσω της Ομοσπονδίας μας, θα ζητήσουμε από τον Στρατό, να κλείσουν οι είσοδοι των πολυβολείων», δήλωσε, από την πλευρά της, η πρόεδρος του σωματείου Παρασκευή Καλαϊτζίδου.

Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο εκπρόσωπος Τύπου, συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός, υπογράμμισε ότι «τα πολυβολεία εντάσσονται στην επιχειρησιακή σχεδίαση της χώρας» και υπάρχει εξαμηνιαίο πρόγραμμα συντήρησής τους.

«Ωστόσο», συμπλήρωσε, «αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με τα ζώα, αναμένουμε αναφορά με συγκεκριμένες καταγγελίες ώστε να επιληφθούμε ανάλογα».










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε το test drive για το Office 2016


Διαθέσιμο για δοκιμή το επόμενο κεφάλαιο του desktop software.

Διαθέσιμη για κατέβασμα σε όλους έκανε η Microsoft την επόμενη έκδοση του Office 2016. Οι ενδιαφερόμενοι για το public preview δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την στην σχετική σελίδα του Office 2016 της Microsoft και να την εγκαταστήσουν ενώ όσοι είναι ήδη συνδρομητές στο Office 365, θα βρουν την σχετική επιλογή στον λογαριασμό τους

Η προεπισκόπηση της επόμενης έκδοσης του desktop software ανακοινώθηκε στο συνέδριο του Ignite στο Σικάγο, και παρά την ονομασία της αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2015, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το κόστος της.



Το νέο Office 2016 έρχεται με μια σειρά από βελτιώσεις και περιλαμβάνει ενσωματωμένη πρόσβαση στο cloud για να μπορείτε να δημιουργήσετε, να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας απευθείας εκεί. Ενσωματωμένα πλέον θα είναι τα μέχρι πρότινος online χαρακτηριστικά, όπως skype for business, sharepoint κ.ά.. Ταυτόχρονα υποστηρίζεται και η συν-συγγραφή σε πραγματικό χρόνο με άλλους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Οffice 2016 και του Office Online μπορούν να εργαστούν από κοινού στα ίδια έγγραφα.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft ανακοίνωσε επίσης αυτό που αποκαλεί έξυπνες εφαρμογές του Οffice 2016, οι οποίες μπορούν να επεκτείνουν περαιτέρω τη λειτουργικότητα της νέας σουίτας. Για παράδειγμα, το Tell Me είναι ένα νέο εργαλείο αναζήτησης που λειτουργεί στο Word, PowerPoint, Excel και παρέχει εντολές για συγκεκριμένες δραστηριότητες.



Μεταξύ άλλων έχουν προστεθεί και δυνατότητες όπως πρόσβαση σε OneDrive συνημμένα στο Outlook και εφαρμογές που μαθαίνουν τον τρόπο με τον οποίo εργάζεσαι συμβάλλοντας στο να γίνεις πιο παραγωγικός. Για παράδειγμα στο Excel, υπάρχουν ανανεωμένα διαγράμματα και γραφήματα μαζί με one-click προβλέψεις και εργαλεία ανάλυσης δεδομένων.

Σκοπός του public preview είναι οι χρήστες να αναφέρουν τα θετικά και τα αρνητικά ώστε πριν εκδοθεί να γίνουν οι απαραίτητες «διορθώσεις». Τα μέχρι στιγμής feedback πάντως καταγράφονται θετικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δήμαρχος Καβάλας ζήτησε την αφαίρεση του άστρου του Δαυίδ από μνημείο του Ολοκαυτώματος


Σφοδρές οι αντιδράσεις των κομμάτων.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Κυριακή, τελετή αποκαλυπτηρίων ενός μνημείου για το Ολοκαύτωμα, απαιτώντας να αφαιρεθεί από το μνημείο το σύμβολο της εβραϊκής θρησκείας, το άστρο του Δαυίδ.

Η δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, ζήτησε να αφαιρεθεί το άστρο του Δαυίδ από το μνημείο, και να εμφανίζεται μόνο η αφιέρωση του δήμου Καβάλας και των κατοίκων του για τους Εβραίους που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν από τους ναζί και τους συμμάχους τους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αναφέρει:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός απορρίπτουν ως απαράδεκτη, ανήθικη και προσβλητική την απαίτηση και την απόφαση της Δημάρχου Καβάλας, θεωρώντας την κατάφωρη πρόκληση προς το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων Εβραίων πολιτών της Χώρας, καθώς και βάναυση προσβολή της ιερής Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, πρωτοφανή στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας και της Ευρώπης.

Οι Εβραίοι της Καβάλας και των άλλων πόλεων της Ελλάδας, αλλά και τα έξι εκατομμύρια των ομοθρήσκων μας από όλη την Ευρώπη, φορώντας το θρησκευτικό σύμβολο του "Άστρου του Δαυίδ" στο πέτο, διαχωρίστηκαν, εκτοπίσθηκαν και θανατώθηκαν στην Τρεμπλίνκα, το Άουσβιτς και σε άλλα στρατόπεδα του θανάτου των Ναζί.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι 70 χρόνια αφότου οι 1.484 Εβραίοι της πόλης εκτοπίσθηκαν και θανατώθηκαν φορώντας το Αστέρι του Δαυίδ, κάποιοι στην πόλη της Καβάλας επιχειρούν να αλλοιώσουν την ιστορία διαγράφοντας το σύμβολο το οποίο κράτησε ζωντανούς τους Εβραίους εδώ και 5700 χρόνια: "Το Άστρο του Δαυίδ".

Δεν δεχόμαστε λοιπόν τη διαγραφή ή την αλλοίωση του "Άστρου του Δαυίδ| από τη χάραξη του Μνημείου.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες της Καβάλας, οι συμπολίτες μας, η Κυβέρνηση και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις μαζί με φωτισμένους Ιεράρχες του τόπου μας, θα αποτίσουν σύντομα την οφειλόμενη τιμή στους 1.484 Έλληνες Εβραίους της πόλης στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και θα απομονώσουν τους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».



Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ανακοινώσεις για το θέμα εξέδωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΑΝ. ΕΛ. και ΠΑΣΟΚ, όπου κάνουν λόγο για κίνηση που υποδαυλίζει τον αντισημιτισμό και ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης της δημάρχου.

«Η ματαίωση της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Καβάλα προσβάλλει την ιστορική μνήμη και τους δημοκρατικούς και αντιναζιστικούς αγώνες του ελληνικού λαού. Είναι μία πράξη που υποδαυλίζει τον αντισημητισμό και τη μισαλλοδοξία και ως τέτοια δεν μπορεί να είναι ανεκτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μεριά της η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει μέσω του αντιπροσώπου της, κ. Καραγκούνη, πως η ανοχή του κόμματος σε φαινόμενα αντισημιτισμού είναι μηδενική.

«O Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ο Πρωθυπουργός, που δεν δίστασε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό, όχι απλώς με λόγια, αλλά και με έργα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο σχετικός νόμος με τον οποίο τιμωρείται η άρνηση, αλλά και η άμεση ή έμμεση υποτίμηση του Ολοκαυτώματος. Διάταξη, που επίσης προκάλεσε, σε παγκόσμιο επίπεδο, επιδοκιμασία από ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς.

Κατά συνέπεια, αποδοκιμάζουμε κάθε ενέργεια, όπως αυτή που αποδίδεται στο Δήμο Καβάλας, και αναμένουμε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα με τρόπο που να τηρείται απολύτως η κείμενη νομοθεσία και επίσης με πνεύμα που να αναδεικνύει, αντί να υπονομεύει, ανάλογους εορτασμούς μνήμης του Ολοκαυτώματος», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα...

Τι δεν πρέπει να αποκαλύπτετε στη δουλειά


Πάρτε παράδειγμα από επιτυχημένους ανθρώπους.

Κανείς δεν μπορεί να χτίσει ένα δίκτυο στη δουλειά του αν δε συζητά με τους συναδέλφους. Ωστόσο, αυτή είναι μία περίεργη διαδικασία, επειδή μπορεί κανείς να αποκαλύψει λάθος πράγματα που ενδεχομένως θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στην καριέρα του.

Η επιτυχία, σύμφωνα με αυτούς που τα κατάφεραν, είναι να αποκαλύπτετε τα σωστά πράγματα για τον εαυτό σας και αυτό είναι μία μορφή τέχνης.

Εταιρεία έκανε έρευνα σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και, όπως προκύπτει, οι επιτυχημένοι είναι άνθρωποι με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης.

Διαβάστε τι δε λένε ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι:

1. Ότι μισούν τη δουλειά τους

Το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς να ακούσει στη δουλειά είναι κάποιον που γκρινιάζει όλη μέρα για το πόσο τη σιχαίνεται. Πέραν όλων των άλλων, αυτό σας βάζει την ετικέτα του αρνητικού ανθρώπου που δεν αγαπάει την ομαδική εργασία.

2. Ότι θεωρούν κάποιον ανίκανο

Πάντα θα υπάρχουν ανίκανοι σε ένα γραφείο και, συνήθως, σχεδόν όλοι ξέρουν ποιοι είναι. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να τους βοηθήσετε ούτε να τους απολύσετε, τότε δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε με το να διαφημίζετε την ανικανότητά τους.

3. Πόσα λεφτά βγάζουν

Οι γονείς σας μπορεί να θέλουν να ακούν πόσα βγάζετε κάθε μήνα, αλλά στη δουλειά το μόνο πράγμα που προκύπτει από αυτή την πληροφορία είναι άσχημο κλίμα.

4. Τις πολιτικές και θρησκευτικές τους πεποιθήσεις

Οι πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων είναι άρρηκτα δεμένες με την προσωπικότητά τους και μπορεί να δημιουργήσουν θέματα στη δουλειά. Για παράδειγμα, η συζήτηση για τα πολιτικά στη δουλειά μπορεί να δημιουργήσει ένταση χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

5. Το τι κάνουν στο Facebook

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται να δει το αφεντικό σας είναι φωτογραφίες σας ενώ πίνετε τεκίλα σε ένα ανοιχτό μπαράκι το καλοκαίρι παρέα με φίλους με μαγιό.

6. Το τι κάνουν στο κρεβάτι τους

Είτε η σεξουαλική σας ζωή είναι πάρα πολύ πλούσια, είτε ανύπαρκτη, αυτή η πληροφορία δεν αφορά κανένα στο γραφείο. Τα σχόλια για τη σεξουαλική ζωή κάνουν συνήθως τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα και, σε κάποιες περιπτώσεις, να αισθάνονται ακόμη και θιγμένοι.

7. Τι πιστεύουν ότι κάποιος άλλος κάνει στο κρεβάτι του

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να λέτε σε κάποιον ότι φαντάζεστε, για παράδειγμα, ότι είναι έτσι ή αλλιώς στο κρεβάτι. Αυτές οι σκέψεις είναι δικές σας και μόνο δικές σας. Δε χρειάζεται να τις μοιραστείτε με κανέναν.

8. Ότι κυνηγούν τη δουλειά κάποιου άλλου

Το να ανακοινώνετε τις φιλοδοξίες σας στη δουλειά σας όταν είναι σε άμεση σύγκρουση με τα συμφέροντα ενός συναδέλφου είναι πάρα πολύ κακή ιδέα. Δημιουργεί άσχημο κλίμα και σε καμία περίπτωση δε βοηθά την πορεία της εταιρείας.

9. Πόσο έξαλλος/η ήσασταν στο πανεπιστήμιο

Το παρελθόν σας λέει πολλά για το ποιος είστε σήμερα. Επειδή κάνατε κάτι αυθόρμητο ή κάτι ανόητο πριν από 20 χρόνια, δε σημαίνει ότι χρειάζεται να το διαφημίζετε σήμερα.

10. Πόσο σας αρέσει να μεθάτε

Το να το πείτε δε θα κάνει τους άλλους να νομίζουν ότι έχετε πλάκα. Αντιθέτως, θα σας θεωρήσουν κατά πάσα πιθανότητα ανεύθυνο, ανώριμο και άνθρωπο με κακή κρίση.

11. Ένα προσβλητικό αστείο

Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να μάθουμε από τις διασημότητες. Τα προσβλητικά αστεία κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άσχημα και εσάς να φαίνεστε κακοί άνθρωποι.

12. Ότι ψάχνουν δουλειά

Με το που θα αποκαλύψετε ότι ψάχνετε άλλη δουλειά, κανείς δε θα χάσει το χρόνο του να ασχολείται μαζί σας. Είναι το χειρότερο που μπορείτε να αποκαλύψετε στη δουλειά σας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Η Βουλή παραδέχεται πως η απόφαση για τις μετεγγραφές δεν είναι εφαρμόσιμη»


Ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.

Με ανακοίνωση της, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων χαιρετίζει την ομόφωνη παραδοχή από τη Βουλή των Ελλήνων ότι η υπ’ αριθμ 1251/2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των μετεγγραφών δεν είναι εφαρμόσιμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της συνομοσπονδίας...

«Την Τρίτη, 12 Μαΐου, η Βουλή ομοφώνως υπερψήφισε το άρθρο 29 του ν.4327/2015 (Ελεύθερες μετεγγραφές φοιτητών για αυτούς που υπηρετούν μόνιμα στο στρατό και στα σώματα ασφαλείας).

Η ελληνική Βουλή με προεξάρχουσα την ελληνική κυβέρνηση και πρωτοστάτη το υπουργείο Παιδείας διεμήνυσε urbi et orbi ότι κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό, υπάρχει υπέρ αυτού και τους έθνους και ασκείται όπως ορίζει το σύνταγμα.

Θυμίζουμε ότι η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων έχει γνωστοποιήσει ότι εντός των προσεχών ημερών θα καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου ζητώντας την ακύρωση της αποφάσεως του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές μεταξύ των άλλων και τις μετεγγραφές της κατηγορίας των πολυτέκνων αν και ο αριθμός τους, όπως αναφέρει η ΑΣΠΕ για τις δυο Αρχιτεκτονικές ήταν ελάχιστος.

Στο τότε κείμενό της η ΑΣΠΕ εξέφραζε τα ακόλουθα ερωτήματα:

"Πώς λοιπόν, το 2014, δηλαδή μόλις προ έτους η ολομέλεια του ΣτΕ θεωρούσε το καθεστώς των μετεγγραφών νόμιμο; Τί άλλαξε μέσα σ΄ αυτό το χρόνο; Και για ποιο λόγο το υπουργείο Παιδείας πρέπει να δεχθεί την απόφαση του 2015 και όχι του 2014, η οποία ελήφθη υπό 25μελή σύνθεση και όχι από 19μελή, όπως του 2015;"

Η ανακοίνωσή της έκλεινε με τη διαπίστωσή της ότι η απόφαση ακολούθησε πιστά και συνταυτίσθηκε με την αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική της κυβέρνησης που απήλθε!»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν 6 αλλοδαπές που εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες


Στοχευμένο έλεγχο σε νοσοκομείο των νοτίων προαστίων πραγματοποίησε η αστυνομία.

Σε συλλήψεις έξι αλλοδαπών γυναικών που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, προχώρησε την Παρασκευή η αστυνομία, μετά από στοχευμένο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο των Νοτίων Προαστίων.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έλεγχο σε νοσοκομείο των νοτίων προαστίων, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι 6 αλλοδαπές γυναίκες (πέντε υπήκοοι Γεωργίας και μία Αλβανίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά τις συνεδριάσεις η Ομάδα Εργασίας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών


Θα καταθέσει τις προτάσεις της για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.

Συνολικά 15 άτομα απαρτίζουν την Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Παιδείας με έργο της τη μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου διορισμών, μετατάξεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων, τοποθετήσεων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπηρεσιακών συμβουλίων και λοιπών θεμάτων που απαιτούνται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως αποκάλυψε το newsbeast.gr, στα μέλη της Ομάδας Εργασίας συμμετέχουν μεταξύ των άλλων ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας ως συντονιστής, δύο σύμβουλοι του κ. Τάσου Κουράκη, εκπρόσωπος του υπουργο,ύ Αριστείδη Μπαλτά και 7 προϊστάμενοι διευθύνσεων που άπτονται των θεμάτων διορισμών και κινητικότητας.

Στην επιτροπή εκπροσωπούνται ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με τους αιρετούς σε ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η επιτροπή θα συνεδριάσει από τη νέα εβδομάδα, πιθανόν τη Δευτέρα. Τα μέλη της ομάδας εργασίας συμμετέχουν στις συνεδριάσεις σύμφωνα με τα θέματα αρμοδιότητάς τους.

Με απόφαση της ομάδας εργασίας δύναται να καλούνται διοικητικοί υπάλληλοι ή εκπαιδευτικοί για έκφραση απόψεων επί συγκεκριμένων ενοτήτων των ανωτέρω θεμάτων.

Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, στην Κ.Υ. του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στα μέλη της Ομάδας Εργασίας δεν οφείλεται για τη συμμετοχή τους σε αυτή οποιαδήποτε αμοιβή ή αποζημίωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φτιάξτε πρωτότυπους πίνακες για το παιδικό δωμάτιο


Έχετε δώσει ήδη πολλά χρήματα για την κούνια, την αλλαξιέρα και την ντουλάπα του παιδικού δωματίου και το budget σας έχει στενέψει αρκετά;

Θέλετε όμως να δώσετε κάποιες ιδιαίτερες πινελιές που θα κάνουν τον χώρο του παιδιού σας ξεχωριστό! Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία, διάθεση και υπομονή να ασχοληθείτε. Παρουσιάζουμε τους 5 πιο αγαπημένους μας πίνακες για το παιδικό δωμάτιο των οποίων δημιουργός θα είστε ασφαλώς εσείς!
Πίνακας από αυτοκινητάκια



Γιατί μας αρέσει: Αν είστε κουραστεί να γλιστράτε πάνω στα αυτοκινητάκια και να τα ανακαλύπτεται κάτω από το μαξιλάρι του καναπέ, εδώ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τα «ξεφορτωθείτε» και να ησυχάσετε ενώ ο γιος σας θα είναι ευχαριστημένος αφού θα τα καμαρώνει (και) στον τοίχο (ας είμαστε ειλικρινείς δεν θα σταματήσετε ποτέ να αγοράζετε αυτοκινητάκια αφού όσα και να έχει ποτέ δεν είναι αρκετά).

Τι θα χρειαστείτε: Πολλά αυτοκίνητα σε διαφορετικά χρώματα, ένα κουτί, χαρτόνι, μαύρο μαρκαδόρο, κόλλα και αν χρειαστεί να ζωγραφίσετε πάνω σε ένα αυτοκινητάκι τότε έχετε κοντά σας ένα βερνίκι νυχιών.

Πώς το κάνουμε: Βάλτε τα αυτοκίνητα σε σειρά στο πλαίσιο του κουτιού. Αν σας φαίνονται μονότονα τα χρώματα και σας λείπει κάποιο ζωηρό όπως π.χ κανένα κόκκινο ή μοβ, ζωγραφίστε μερικά αυτοκίνητα με ένα από τα βερνίκια των νυχιών σας. Βάψτε το πίσω μέρος του κουτιού με τον μαύρο μαρκαδόρο ή με τέμπερα και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια κολλήστε τα αυτοκίνητα πάνω στο χαρτόνι, με έμφαση στους τροχούς. Αφήστε να στεγνώσει για μια νύχτα και κρεμάστε το στον τοίχο!
Μαγικά ζωάκια



Γιατί μας αρέσει: Στα παιδιά αρέσουν αυτά τα μικρά λαστιχένια είδωλα και οι γονείς τα μισούν! Τώρα το καθένα θα βρει την θέση του στον τοίχο και τα παιδιά σας θα σας λατρέψουν για αυτήν σας τη λαμπρή ιδέα οπότε θα είναι όλοι ευχαριστημένοι!

Τι θα χρειαστείτε: Ακρυλικό φωτεινό χρώμα, μικρούς καμβάδες σε διαφορετικό βάθος και πλάτος, τα είδωλα από τα ζωάκια, glitter, σπρέι μαλλιών και κόλλα.

Πώς το κάνουμε: Χρωματίστε κάθε καμβά από ένα διαφορετικό χρώμα. Στη συνέχεια βουτήξτε τα ζωάκια στο glitter και κολλήστε τα. Περιμένετε τουλάχιστον μια ώρα για να στεγνώσουν και επιδιορθώστε τυχόν ατέλειες με το glitter. Στη συνέχεια, ψεκάστε με το σπρέι μαλλιών για λάμψουν όλα τα είδωλα. Κατόπιν, ο καμβάς επικολλάται στον τοίχο.
Τρισδιάστατες πεταλούδες



Γιατί μας αρέσει: Μιλάμε για την απόλυτη φαντασία! Το θέαμα αυτών των πεταλούδων στον τοίχο του παιδιού σας θα είναι μαγικό. Σίγουρα θα το αγαπήσει!

Τι θα χρειαστείτε: Τουλάχιστον 25 χρωματιστά φύλλα χαρτόνι, ένα σχέδιο-πατρόν για πεταλούδα και πινέζες.

Πώς το κάνουμε: Διπλώστε τα χρωματιστά φύλλα σας σε πεταλούδες, χρησιμοποιώντας το σχέδιο – πατρόν της πεταλούδας. Κάντε αρκετές έτσι ώστε ο χώρος να φαίνεται εντυπωσιακός. Προτείνουμε το λιγότερο από 25 πεταλούδες έως 50 ή αν θέλετε και περισσότερες! Στερεώστε τες στον τοίχο με πινέζες σε μια ενδιαφέρουσα πορεία. (Δεδομένου ότι οι πινέζες είναι επικίνδυνες για ένα μωρό, το έργο αυτό είναι ότι καλύτερο για το δωμάτιο ενός κοριτσιού που πηγαίνει σχολείο).
Σούπερ – ήρωας!



Γιατί μας αρέσει: Είτε φτιάξετε ολόκληρο το όνομα του γιου σας είτε το μονόγραμμα θα αισθανθεί ένας μικρός ήρωας όταν δει αυτά τα απίθανα κόμικς σε γράμματα στο δωμάτιο του. Περιττό να πούμε ότι εσείς θα είστε μια σούπερ – μαμά και με τη βούλα πλέον!

Τι θα χρειαστείτε: Χάρτινο μονόγραμμα στο μέγεθος που επιθυμείτε (ζητήστε να σας εκτυπώσουν σε ένα τυπογραφείο, βιβλιοπωλείο, κατάστημα με είδη χαρτικών), κόμικς, ψαλίδι, κόλλα και πινέλο.

Πώς το κάνουμε: Κόψτε σε λωρίδες τις σελίδες από τα κόμικς που επιλέξατε, φροντίζοντας να περιλαμβάνουν κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες (όπως πλάνα δράσης). Κολλήστε τις λωρίδες στο μονόγραμμα, χρησιμοποιώντας το πινέλο και μια υγρή κόλλα. Για λείο φινίρισμα, καλύψτε εκ νέου το μονόγραμμα με περισσότερα κόμικς.
Μικρό μου πόνυ



Γιατί μας αρέσει: Γιατί μας έχει μείνει απωθημένο απ’ όταν ήμασταν παιδιά και θέλαμε ένα αληθινό πόνυ! Το να καλπάζουν όμως 7 χρυσά άλογα κατά μήκος του τοίχους της κρεβατοκάμαρας είναι ένα αίτημα το οποίο κανένας γονιός δεν μπορεί να αρνηθεί!

Τι θα χρειαστείτε: 7 πλαστικά άλογα, χρυσό χρώμα ψεκασμού και βίδες για την ανάρτηση.

Πώς το κάνουμε: Ψεκάστε τα άλογα με το χρώμα δυο φορές για καλύτερο αποτέλεσμα και κρεμάστε τα στον τοίχο.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ράμπο» της οικονομικής αστυνομίας σαρώνουν τα ιατρεία της Αττικής


Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλο το λεκανοπέδιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μπαράζ ελέγχων για την τήρηση φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε ιατρεία της περιοχής της Αττικής.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησαν ελέγχους σε ιατρεία στις περιοχές του Χαϊδαρίου και του κέντρου της Αθήνας.

Την Τετάρτη ελέγχθησαν πέντε ιατρεία και σε ένα από αυτά διαπιστώθηκε πως ο ιατρός δεν είχε εκδώσει σε ασθενή, απόδειξη παροχής υπηρεσιών αξίας 120 ευρώ. Στη συνέχεια ακολούθησε φορολογικός έλεγχος στο ιατρείο του και ενημερώθηκε η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εισήγηση για ανάκληση όλων των υποχρεωτικών μετατάξεων


Ανακοίνωση της ΔΟΕ για τις εξελίξεις.

Η ΔΟΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι υπήρξε σημαντική εξέλιξη στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τις μετατάξεις στο Υπουργείο Παιδείας. Η εισήγηση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ περιλαμβάνει τα παρακάτω:

α) Ανάκληση όλων των μετατάξεων, που πραγματοποιήθηκαν με βάση το Ν. 4172/2013 (άρθρο 82, παρ.11), με τη διαδικασία «ανάκλησης παράνομης διοικητικής πράξης» (η παρανομία αφορά τις ενέργειες του Υπουργείου και όχι, φυσικά, τους εκπαιδευτικούς).

Συνάδελφοι που είχαν μεταταχθεί επιστρέφουν στην περιοχή μετάθεσης από την οποία προέρχονταν.

β) Έχει ήδη ξεκινήσει η σύσταση οργανικών θέσεων για οκτώ ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θυμίζουμε ότι αυτό αποτελούσε την κομβική θέση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

γ) Μετά τη σύσταση των θέσεων, αυτές θα διεκδικηθούν, σε πρώτη φάση, από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που ανήκουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν υποβάλλει αίτηση μετάθεσης.

δ) Στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να διεκδικήσουν τη μετάταξή τους στην Πρωτοβάθμια, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στις θέσεις που θα απομένουν (όσον αφορά τις τρεις κοινές ειδικότητες) και στις νεοϊδρυθείσες (όσον αφορά τις υπόλοιπες πέντε ειδικότητες).

ε) Η ανάκληση αφορά όλες τις μετατάξεις (και αυτές σε διοικητικές θέσεις). Οι συνάδελφοι των οποίων οι μετατάξεις ανακαλούνται θα ανήκουν χωροταξικά μέχρι 31/8/2015 στις περιοχές όπου είναι τοποθετημένοι κατά το τρέχον σχολικό έτος. Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί όλο το χρονοδιάγραμμα (μεταθέσεις – μετατάξεις).
Για το διάστημα της μετάταξής τους στην Πρωτοβάθμια θα μοριοδοτηθούν με τα συγκριτικά υψηλότερα μόρια (της περιοχής από την οποία προέρχονταν ή τοποθετήθηκαν).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι η παραπάνω εισήγηση κινείται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης του δικαίου αφού η διαδικασία των μετατάξεων όπως είχε γίνει (δίχως εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης, με ορισμό επιπλέον κριτηρίων από τα προβλεπόμενα, δίχως τήρηση των αξιολογικών πινάκων…) ήταν, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, εκτός νομιμότητας και είχε ως θύματα όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (τόσο αυτούς που ήδη υπηρετούσαν στην Πρωτοβάθμια όσο και αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταταχθούν).

Η ΔΟΕ πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι η θέση του εκπαιδευτικού κινήματος πως το καλοκαίρι του 2013 δεν περίσσευε κανένας εκπαιδευτικός σε καμία θέση, δικαιώνεται. Δεν υπάρχει, πλέον, η απειλή της διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς που τελικά θα παραμείνουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε κανένας εκπαιδευτικός από αυτούς να μη μετακινηθεί εκτός του τόπου συμφερόντων του.

Η ΔΟΕ θεωρεί πως με την εισήγηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση όλων των θέσεων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από όλους σε συνθήκες νομιμότητας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασυνείδητη γυναίκα φωτογράφισε μωρό με τσιγάρο στο στόμα!


Εξοργισμένοι και δικαίως είναι χιλιάδες άνθρωποι με μια Ισπανίδα χρήστρια του Instagram η οποία δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός μωρού με τσιγάρο στο στόμα και τη λεζάντα «Ήδη καπνίστρια στην ηλικία του μόλις ενός έτους. Σ’αγαπώ μικρή μου. Είσαι η ζωή μου!»

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε πριν από περίπου τέσσερις μήνες και έχει περισσότερα από 2.840 likes και χιλιάδες σχόλια στο Instagram και το Twitter.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος της ισπανικού Συλλόγου Παιδιάτρων, Antonio Nieto, χαρακτηρίζοντας τη φωτογραφία «απολύτως τραγική». Είναι άγνωστο αν η γυναίκα που δημοσίευσε τη φωτογραφία είναι στην πραγματικότητα η μητέρα του μωρού.




Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάνουν χρήση ηρωίνης μέσα στα λεωφορεία στην Πάτρα


Νεαρός έπεσε σε κώμα με την ένεση δίπλα του μέσα στο λεωφορείο.

Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίσσονται σε καθημερινή σχεδόν βάση μέσα σε αστικά λεωφορεία που καλύπτουν τις ανάγκες λεωφορειακής γραμμής στην Πάτρα με αφετηρία επιβίβασης τον καταυλισμό στην Εγλυκάδα, όπως αναφερει το patrastimes.gr.

Τα οχήματα τους τελευταίους μήνες έχουν μετατραπεί σε χώρους όπου εξαρτημένα άτομα κάνουν χρήση ηρωίνης, με τους υπόλοιπους επιβάτες να παρακολουθούν κάθε φορά άφωνοι.

Αποκορύφωμα των όσων εκτυλίσσονται -όταν τα λεωφορεία είναι εν κινήσει - περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στις 3.30 μετά το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν νεαρός έχοντας κάνει χρήση ηρωίνης έπεσε σχεδόν σε κώμα, με την ένεση να βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια του δρομολογίου πεσμένη δίπλα του και τους επιβάτες να παρακολουθούν εμβρόντητοι .

Η λεωφορειακή γραμμή στην οποία καταγράφονται όλα αυτά, είναι αυτή που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Εγλυκάδας, με την επιβίβαση των χρηστών να γίνεται από το καταυλισμό των ΡΟΜΑ που υπάρχει εκεί. απ’ όπου προμηθεύονται τις δόσεις τους.

Όπως καταγγέλλουν οδηγοί αλλά και επιβάτες , είναι μαθηματικά βέβαιο , πως είναι θέμα χρόνου να υπάρξει η καταγραφή του πρώτου νεκρού από χρήση ηρωίνης μέσα σε κάποιο από τα λεωφορεία τα οποία εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...