Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Λάδωνα


Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας δήλωσε ότι πραγματοποιείται έρευνα για το πρόβλημα.

Χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα στη λίμνη Λάδωνα, κάτι που έχει θορυβήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Το πρόβλημα αναδείχτηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλη Γούργαρη, ο οποίος σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για μεγάλη οικολογική καταστροφή κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή κοντά στο φράγμα, χιλιάδες νεκρά ψάρια επιπλέουν στο νερό.

Ο κ. Γούργαρης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι έντονο και παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, χωρίς κανείς ουσιαστικά να έχει παρέμβει κι επέρριψε ευθύνες τόσο στο δήμο Γορτυνίας, όσο και στην Περιφέρεια.

Πιθανολογείται ότι ο θάνατος των ψαριών μπορεί να οφείλεται σε ρύπανση των νερών της λίμνης από απόβλητα τυροκομείου, κάποιας από τις μονάδες που λειτουργούν τη χειμερινή περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης και του ποταμού Λάδωνα ή σε απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, αλλά ουσιαστικά επίσημα κανείς δεν γνωρίζει την αιτία που έχει προκαλέσει το θάνατο των ψαριών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, με δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, σημείωσε ότι η κτηνιατρική υπηρεσία γνωρίζει το πρόβλημα και προχθές ιχθυολόγος πήγε στη λίμνη και πήρε δείγμα τόσο από το νερό και από νεκρά ψάρια και πραγματοποιεί ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει την αιτία που έχει προκαλέσει το θάνατο ψαριών της λίμνης.

Ο κ. Γιαννακούρας πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στην περιφέρεια την προσεχή Τρίτη και άμεσα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τουλάχιστον 254 εκπαιδευτικοί έχουν διωχθεί στη Βρετανία για σεξουαλικές επιθέσεις


Στοιχεία που σοκάρουν δημοσίευσε το BBC.

Τουλάχιστον 254 εκπαιδευτικοί και προσωπικό των σχολείων έχουν διωχθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε μαθητές στη Βρετανία τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Συνολικά σχεδόν χίλιοι εκπαιδευτικοί είχαν κατηγορηθεί ότι μεταξύ του 2008 και του 2013 είχαν συνάψει σχέση με έναν μαθητή. Ωστόσο μόνον στο ένα τέταρτο των υποθέσεων αυτών (254 περιπτώσεις) ασκήθηκε δίωξη.

Ωστόσο από τα στοιχεία αυτά, τα οποία εξασφάλισε το BBC βάσει του νόμου περί της ελευθερίας της πληροφόρησης, δεν διευκρινίζεται σε πόσες περιπτώσεις απαγγέλθηκαν κατηγορίες, υπήρξαν καταδίκες ή αποσύρθηκαν οι κατηγορίες.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία αφορούν τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα που διαχειρίζονται οι τοπικές κοινότητες, στηρίχθηκαν στις απαντήσεις που έδωσαν 137 δήμοι της χώρας, οι οποίοι ερωτήθηκαν για τον αριθμό των μελών του διδακτικού τους προσωπικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ή εναντίον του οποίου ελήφθησαν πειθαρχικά μέτρα. Σαράντα δύο δήμοι διευκρίνισαν ότι δεν διαθέτουν τέτοια στοιχεία ή αρνήθηκαν να τα κοινοποιήσουν.

Το κύριο συνδικάτο διδακτικού προσωπικού της Βρετανίας, η Εθνική Ένωση Διδασκόντων (NUT), αντέδρασε υπογραμμίζοντας την ανάγκη κάθε δάσκαλος ή καθηγητής που είναι ύποπτος για σεξουαλική επίθεση να υφίσταται τις συνέπειες των πράξεών του, αλλά προειδοποίησε κατά των ψευδών κατηγοριών.

«Μπορεί να υπάρχουν παρανοήσεις ή κακεντρεχείς κατηγορίες και είναι σημαντικό ως εκ τούτου να διεξάγονται γρήγορα έρευνες» για την εξακρίβωση της αλήθειας, σημείωσε η γενική γραμματέας της NUT, Κριστίν Μπλόουερ.

Από το 2001 απαγορεύεται στην Βρετανία ένας ενήλικας σε θέση εξουσίας, όπως είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό, να έχει μια σεξουαλική σχέση με έναν ανήλικο για τον οποίο είναι υπεύθυνος, μολονότι τα 16 χρόνια ορίζονται ως η κατώτερη ηλικία συναίνεσης ενός ανηλίκου σε μια τέτοια σχέση.

Τον Ιούνιο, ένας Βρετανός καθηγητής καταδικάστηκε σε κάθειρξη πεντέμισι ετών για «απαγωγή» και σεξουαλικές σχέσεις με μια 15χρονη μαθήτρια, μετά τη φυγή του ζευγαριού στη Γαλλία, η οποία προκάλεσε μια ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας και βρέθηκε στην επικαιρότητα και στις δύο πλευρές της Μάγχης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΟΗΕ για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση από κληρικούς


Εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας παραβρέθηκε σε επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα
.
Επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα πως η Καθολική Εκκλησία πρέπει να είναι περισσότερο διαφανής ως προς τους χειρισμούς της αναφορικά με τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς της και να φροντίζει για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στον ΟΗΕ δήλωνε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αποφυγή ανάλογων εγκλημάτων στο μέλλον.

Η Αγία Εδρα εξέδωσε οδηγό προς τις εκκλησίες της σε εθνικό επίπεδο, κάποιες από τις οποίες είχαν ήδη προχωρήσει σε ανάλογες εκδόσεις, ενώ μη κυβερνητικές οργανώσεις Καθολικών έχουν ξεκινήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για την σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού ο Αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάσι.

«Τα αποτελέσματα των συνδυαστικών προσπαθειών από την πλευρά των κατά τόπους εκκλησιών και της Αγίας Εδρας εμφανίζουν ένα πλαίσιο το οποίο, αν εφαρμοστεί σωστά, θα βοηθήσει στην εξάλειψη κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από τον κλήρο και από άλλα μέλη της εκκλησίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας στον ΟΗΕ.

Η κατάθεση εκπροσώπου του Βατικανού στον ΟΗΕ πραγματοποιείται ύστερα από μία σειρά κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα από 4.000 τέτοια κρούσματα καταγγέλθηκαν στο Βατικανό την τελευταία δεκαετία, δήλωσε στις αρχές του 2012 ο Αμερικανός καρδινάλιος Λεβάντα.

Η αντιπρόεδρος της 18μελούς επιτροπής του ΟΗΕ Σάρα Ντε Χεσούς Οβιέδο Φιέρο ζήτησε από το Βατικανό να προσκομίσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών και να ενημερώσει την επιτροπή για τους χειρισμούς του στην υπόθεση, κάτι που του είχε ζητηθεί από την επιτροπή και στο παρελθόν.

Η Οβιέδο επίσης άσκησε κριτική στην Αγία Εδρα επειδή δεν τιμώρησε τους κατηγορούμενους για τις συγκεκριμένες πράξεις.

Η Αγία Εδρα ανέφερε σε γραπτή της ανακοίνωση προς την επιτροπή τον Δεκέμβριο ότι δεν ευθύνεται για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα ή για τους εργαζόμενους σε αυτά σε άλλες χώρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Τσέχοι μαθητές συγκέντρωσαν 20 τόνους ρούχα για τους συνομήλικούς τους Σύρους πρόσφυγες


Θα μεταφερθούν στην Ιορδανία που φιλοξενούνται πολλά παιδιά από τη Συρία.

Τσέχοι μαθητές συγκέντρωσαν περισσότερους από 20 τόνους ρούχων για τους νεαρούς Σύρους που βρίσκονται αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση στη χώρα τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας.

«Τα παιδιά μάζεψαν πολλά ρούχα καλής ποιότητας, πολλά από τα οποία είναι αφόρετα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πάβελ Νόβακ. Τα ρούχα συγκεντρώθηκαν από μαθητές περίπου 100 σχολείων πριν από τα Χριστούγεννα.

Στις 20 Ιανουαρίου τρεις τόνοι ρούχων θα μεταφερθούν με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Ιορδανία, τη χώρα που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων. Τα υπόλοιπα ενδύματα θα δοθούν σε χώρες που φιλοξενούν πολλά παιδιά από τη Συρία.

Από την πλευρά τους, Πολωνοί εθελοντές έχουν συγκεντρώσει 26 τόνους τροφίμων και ενδυμάτων για τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στη Βουλγαρία, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του ΟΗΕ για αποστολή «επείγουσας βοήθειας» στους ανθρώπους αυτούς.

Από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι ενώ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο αριθμός των προσφύγων και των εκτοπισμένων ξεπερνά τα 2,4 εκατομμύρια.



Διαβάστε περισσότερα...

Η «Ονειρούπολη» αποκτά... οικολογική συνείδηση


Ποια είναι τα σχέδια των αρμόδιων αρχών.

Την έχουμε συνδέσει με εικόνες βγαλμένες από χριστουγεννιάτικα τοπία και «παραμύθια», με διασκέδαση και ξεγνοιασιά, όμως αυτή τη φορά επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην προστασία του περιβάλλοντος και προσπαθεί να αποκτήσει οικολογική «συνείδηση».

Ο λόγος για το φεστιβάλ «Ονειρούπολη» του Δήμου Δράμας, που, κάθε χρόνο, για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες και, πλέον, μελετά τρόπους για την ενίσχυση των οικολογικών πρακτικών, μέσω του διακρατικού προγράμματος INTERREG4C με τίτλο «ZEN: Zero Emission Noise» (ΖΕΝ: Δράσεις με μηδέν Θόρυβο), που υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής, Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Δράμας (ΔΕΚΠΟΤΑ).

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 και αυτή την περίοδο εισέρχεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του. Το έργο στοχεύει στην ανεύρεση τρόπων και μεθόδων μείωσης της επίδρασης εποχιακών εκδηλώσεων και φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε ιστορικές πόλεις και κέντρα.

Τέτοιες εκδηλώσεις και φεστιβάλ προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σύνολο της κοινωνίας και το περιβάλλον, λόγω των μεγάλων απαιτήσεων σε ανάγκες μεταφοράς, της αλόγιστης κατανάλωσης περιβαλλοντικών πόρων και της αναποτελεσματικής διαχείρισης απορριμμάτων.

Η πολυδιάστατη προσέγγιση, η οποία ακολουθείται από το έργο, περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα θεμάτων που επηρεάζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως οι μεταφορές, η κινητικότητα ανθρώπων ή αγαθών, η διαχείριση απορριμμάτων και η χρήση περιβαλλοντικών πόρων.

Σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες, σε ένα φεστιβάλ 40.000 επισκεπτών για μια εβδομάδα, αν αλλαχθούν μόνο τα υλικά συσκευασίας σε πωλητές φαγητού και τροφίμων (πιάτα, πιρούνια, ποτήρια, κ.λπ.), με οικολογικά υλικά συσκευασίας, τότε με την ανακύκλωσή τους εξοικονομείται το 30% της ποσότητας των σκουπιδιών που καταλήγει στις χωματερές.

Στα σχέδια των αρμόδιων αρχών για την «ελάφρυνση» της «Ονειρούπολης» από το τίμημα της μη οικολογικής πρακτικής αναμένεται να περιληφθούν δράσεις, όπως ο διαχωρισμός των απορριμμάτων με διαφορετικούς κάδους συλλογής, η απαγόρευση χρήσης υλικών συσκευασίας που δεν είναι ανακυκλώσιμα, η εκστρατεία οικολογικής συνείδησης και ενδεχομένως η χρήση φωτισμού που είναι περισσότερο φιλικός προς το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος δημιουργήθηκε και ο «Ευρωπαϊκός Οδηγός Καλών Πρακτικών» για πολιτιστικές εκδηλώσεις, στον οποίο περιλαμβάνεται και περιγράφεται η «Ονειρούπολη».

«Φιλοδοξία» του οδηγού είναι να αποτελέσει την «πράσινη βίβλο» για την ευρωπαϊκή πολιτική για μεγάλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις με οικολογικές ευαισθησίες και χαμηλή όχληση στη ζωή των πολιτών στις πόλεις όπου διοργανώνονται.

Μέσω καινοτόμων πρακτικών που βασίζονται στην διακρατική προσέγγιση, το έργο ΖΕΝ αξιοποιεί καλές πρακτικές από 10 ευρωπαϊκές χώρες. Σ' αυτές περιλαμβάνονται η ανταλλαγή εμπειριών που αποκτήθηκαν στην πράξη, καθώς και αναφορές αξιολόγησης και παρακολούθησης μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης αναφορικά με την διαχείριση εκδηλώσεων και τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεών τους στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Μέσω του έργου θα αναπτυχθούν, επίσης, προτάσεις προς φορείς λήψης αποφάσεων που δρουν σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο αλλά και προς διοργανωτές εκδηλώσεων και φεστιβάλ.

Η εταιρική σύνθεση του έργου περιλαμβάνει πανεπιστήμια, δήμους, περιφερειακές αρχές, θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων και περιφερειακές αναπτυξιακές εταιρείες από την Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και το Ηνωμένο Βασίλειο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο χάρτης της πείνας


Είναι οι άνθρωποι που είχαν μία φυσιολογική ζωή και σήμερα στήνονται στην ουρά για φαγητό,ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. Το enikos.gr επικοινώνησε με μεγάλους δήμους της χώρας και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί. Ιστορίες ανθρώπων που συγκλονίζουν και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Αθήνα

Στην Πρωτεύουσα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν καταγραφεί στις λίστες της δημοτικής αρχής και λαμβάνουν βοήθεια σε φαγητό και στέγη ξεπερνά τις 20.000. Όπως μας λένε οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών πρόνοιας, αυτό που τους έχει εντυπωσιάσει είναι το γεγονός ότι το 40% αυτών των ανθρώπων έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο λύκειο.

Θεσσαλονίκη

Δραματική είναι η κατάσταση και στην συμπρωτεύουσα καθώς 19.000 άνθρωποι καταφεύγουν στις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου Θεσσαλονίκης, κυρίως ανασφάλιστοι που θέλουν να επωφεληθούν από τα βιβλιάρια πρόνοιας. Καθημερινά ο δήμος εξυπηρετεί 1.000 άτομα, από όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, στα συσσίτια ενώ οι υπεύθυνοι τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών εξαιτίας των αυξανόμενων αναγκών.

Πειραιάς

Περισσότεροι από 5.000 Πειραιώτες ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω από 5.000 ενώ εισόδημα έως 8.000 δηλώνουν 2.500 δημότες. Λόγω της κατάστασης ο δήμος έχει δημιουργήσει φροντιστήριο για τα παιδιά οικογενειών που οι γονείς είναι άνεργοι. Στο φροντιστήριο, αυτή τη στιγμή, φοιτούν 350 παιδιά.

Πάτρα

Οι άνθρωποι των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου δηλώνουν συγκλονισμένοι από την ιστορία του συμπατριώτη τους που πριν από 4 χρόνια ήταν χορηγός των συσσιτίων και προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης και σήμερα πηγαίνει κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του δήμου για ένα πιάτο φαΐ. Στην Πάτρα 3 με 3.500 πολίτες έχουν απευθυνθεί στον δήμο ζητώντας να πάρουν βιβλιάριο απορίας

Ηράκλειο Κρήτης

Οι άνθρωποι του δήμου μας μιλούν για ένα φαινόμενο που ίσως έως σήμερα να μην είχε καταγραφεί. Κάνουν λόγο για 100 δημότες που ενώ έχουν σπίτι, περνούν ολόκληρη την ημέρα τους σε δημοτικές εγκαταστάσεις καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν κανένα από τα χαράτσια και τους λογαριασμούς και ουσιαστικά τα έχουν εγκαταλείψει. Ο δήμος σήμερα βοηθά 800 οικογένειες.

Δραπετσώνα-Κερατσίνι

Περισσότερες από 600 οικογένειες ζητούν την βοήθεια του δήμου και όπως λένε οι άνθρωποι των υπηρεσιών, αυτό που τους συγκλονίζει είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι άστεγοι και πρόκειται για ανθρώπους που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαν μία εντελώς φυσιολογική και αξιοπρεπή ζωή.

Καλλιθέα

1200 οικογένειες που ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω από τις 5.000 επισκέπτονται τον δήμο ζητώντας βοήθεια ενώ οι εκπρόσωποι του δήμου μας λένε ότι αυτός είναι ο επίσημος αριθμός καθώς βοήθεια ζητούν και άνθρωποι που ξεπερνούν κατά λίγα ευρώ το όριο των 5.000.



Διαβάστε περισσότερα...

«Σούπερ μάρκετ» χωρίς μεσάζοντες


Ένας καταναλωτικός συνεταιρισμός ο οποίος θα λειτουργεί στην Ξάνθη και θα προσφέρει βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης σε συμφέρουσες τιμές τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους ίδιους τους παραγωγούς βρίσκεται σε σκαριά, και ήδη έχει ξεκινήσει τα πρώτα, δειλά, δειλά, αλλά σταθερά του βήματα.

Τα μέλη που μέχρι στιγμής απαρτίζουν τον Κοινωνικό Συνεταιρισμός Ξάνθης, περίπου 50 στον αριθμό, απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις τους και να στηρίξουν το εγχείρημα.

Ο Συνεταιρισμός θα διέπεται από τις αρχές του συνεργατισμού και της αλληλεγγύης στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας ενώ όπως επισημαίνουν τα έως τώρα μέλη στην πρόσκλησή τους «δεν θα είναι κρατικός, ούτε ιδιωτικός, θα είναι δικός μας».

Βάσει του καταστατικού του Συνεταιρισμού το πλεόνασμα, δηλαδή τα κέρδη, θα γυρίζουν στα μέλη αλλά και την τοπική κοινωνία, καθώς τα χρήματα θα μένουν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής τα πρώτα μέλη, μεταξύ των οποίων τοπικοί παραγωγοί αλλά και επαγγελματίες της περιοχής, έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από συναντήσεις με θέμα συζήτησης τον τρόπο λειτουργίας της προσπάθειας τους, ενώ η επόμενη επαφή έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Ορφέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com αναζητείται ο χώρος στον οποίο θα στεγάζεται ο Καταναλωτικός Συνεταιρισμός, αλλά και η ονομασία αυτού, ενώ θα λειτουργεί σαν ένα «σούπερ μάρκετ», με τρόφιμα, χαρτικά και άλλα αντίστοιχα είδη τα οποία θα διατίθενται από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς να παρεμβάλλουν μεσάζοντες.

Τα ίδια τα μέλη του Συνεταιρισμού θα είναι αυτά που θα ελέγχουν και την ποιότητα των προϊόντων που θα μπαίνουν τελικά στο ράφι του «σούπερ μάρκετ». Σε πρώτη φάση σχηματοποιείται η μορφή λειτουργίας του Συνεταιρισμού, και το προσεχές διάστημα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έγγραφο Στουρνάρα για τις απαλλοτριώσεις οικοπέδων


Συνταγματική επιταγή συνιστά για τη Διοίκηση, η άρση κάθε κηρυχθείσας απαλλοτρίωσης μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας των 18 μηνών, από τη δημοσίευση της απόφασης για τον προσωρινό προσδιορισμό της αποζημίωσης. Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση για τις πολλές αποφάσεις δέσμευσης χώρων και οικοπέδων από Δημοτικές ή Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ή άλλους φορείς του Δημοσίου χωρίς όμως να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις σε εύλογο χρόνο στους ιδιοκτήτες.

Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κυβερνητικός βουλευτής Γιώργος Βλάχος επισημαίνοντας ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες, Δημοτικές και Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ή άλλοι φορείς του Δημοσίου, προχωρούν στη δέσμευση χώρων και οικοπέδων για μελλοντική αξιοποίησή τους και κατασκευή υποδομών. Ωστόσο, παρότι οι αποφάσεις για τη δέσμευση των ανωτέρω χώρων και οικοπέδων είναι σχεδόν άμεσες, δεν ισχύει το ίδιο για τις αποφάσεις, οι οποίες αφορούν στις αποζημιώσεις αλλά και στις τελικές απαλλοτριώσεις, οι οποίες εκκρεμούν για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα οικόπεδα να παραμένουν ανενεργά, δίχως να μπορούν να αξιοποιηθούν, αλλά και χωρίς να αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες τους που θα κληθούν να πληρώσουν και φόρο για οικόπεδα που ουσιαστικά δεν κατέχουν.

Στην έγγραφη απάντησή του, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών συμπράττει στην κήρυξη της απαλλοτρίωσης, κατόπιν σχετικής πρότασης που του απευθύνουν άλλοι φορείς του Δημοσίου και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι αφενός ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από τον Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και αφετέρου εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον. Συνεπώς, το υπουργείο Οικονομικών δεν «δεσμεύει» ακίνητα ιδιωτών για αξιοποίηση, καθώς η επιλογή αυτών γίνεται από τους συμπράττοντες στην κήρυξη λοιπούς φορείς που υποχρεωτικά προηγουμένως σταθμίζουν το δημόσιο συμφέρον, λαμβάνοντας υπόψη και την αρχή της αναλογικότητας.

Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως για όσες περιπτώσεις μετά την κήρυξη της απαλλοτρίωσης δεν ολοκληρωθεί αυτή με τη παρακατάθεση της επιδικασθείσης αποζημίωσης, η διαδικασία οδηγείται αυτοδίκαια σε άρση. «Η άρση της κηρυχθείσας απαλλοτρίωσης, μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας των 18 μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης για τον προσωρινό προσδιορισμό της αποζημίωσης, συνιστά συνταγματική επιταγή για τη Διοίκηση, καθώς ρητά προβλέπεται από την παράγραφο 4 του άρθρου 17 του Συντάγματος που προστατεύει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και σημειώνει ότι «η συνταγματική αυτή πρόβλεψη έχει θεσπιστεί πρωτίστως για την προστασία του καθού η απαλλοτρίωση ιδιοκτήτη, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε να στερηθεί επ΄ αόριστον την ιδιοκτησία του, χωρίς να του έχει καταβληθεί η αποζημίωση που του επιδίκασαν τα αρμόδια δικαστήρια».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Βουλή η… σχολική τσάντα


Η εικόνα είναι γνώριμη σε όσους περνούν έξω από τα σχολεία λίγη ώρα πριν χτυπήσει το κουδούνι της προσευχής. Λιλιπούτειοι μαθητές, σκυφτοί και φορτωμένοι στις πλάτες τους με τεράστιες παραγεμισμένες σχολικές τσάντες που τους εμποδίζουν να περπατήσουν κανονικά μέχρι τις τάξεις τους.

Το ζήτημα της επιβάρυνσης της υγείας των μαθητών από τη μεταφορά της σχολικής τσάντας έθεσαν πρόσφατα τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ, οι Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Λαμπρούλης, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι συνεχόμενη η αύξηση του βάρους της σχολικής τσάντας και του φορτίου που σηκώνουν καθημερινά οι μαθητές από και προς το σχολείο, ειδικά στις τάξεις του Δημοτικού, με τη σωματική ικανότητα των παιδιών να μην είναι τέτοια ώστε να μπορεί να αντέξει αυτά τα βάρη, ενώ επιπρόσθετα σε αυτή την ηλικία μπαίνουν οι βάσεις για την αρμονική μυοσκελετική ανάπτυξη των παιδιών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επικαλούνται μάλιστα και πορίσματα επιστημονικών φορέων, σύμφωνα με τα οποία το συνιστώμενο βάρος για έναν μαθητή της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να είναι ανάλογο του 10% του σωματικού του βάρους, ενώ το μεγάλο βάρος της σχολικής τσάντας σε συνδυασμό με τη λανθασμένη τοποθέτησή της στον ώμο του μαθητή, επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη και μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στη μέση, και παροδικές παραμορφώσεις, όπως κύφωση και λειτουργική σκολίωση εκ στάσεως.

Σε απάντηση της ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου επικαλείται την ύπαρξη εγκυκλίου από το 2010, με την οποία δίνονται οδηγίες στις σχολικές μονάδες, στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές και τους γονείς τους, σχετικά με όλες τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες οφείλουν να προβαίνουν, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση της υγείας των μαθητών από το βάρος της σχολικής τσάντας.

Επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας ενημερώνει τους βουλευτές ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγωγής υγείας εντάσσονται και ενημερωτικές καμπάνιες σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με τη σχολική τσάντα.

Εξάλλου, με άλλη εγκύκλιο του 2010, έχει προβλεφθεί οι σχολικοί σύμβουλοι κατά τις επισκέψεις τους στα σχολεία να δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες, προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλές κατ’ οίκον εργασίες, οι οποίες δεν συμβάλλουν στην ποιοτική πρόσληψη της γνώσης, και ως εκ τούτου περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των εντύπων που μεταφέρει καθημερινά ο μαθητής από και προς το σχολείο, καθώς ένα μέρος των σχολικών βιβλίων και τετραδίων παραμένει στην αίθουσα διδασκαλίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι έμποροι λένε «ναι», οι υπάλληλοι «όχι»


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014. Η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα, ενάντια στο νόμο 4177/13, «που καταργεί το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας».

Η ομοσπονδία αμφισβητεί τα στοιχεία των εμπορικών συλλόγων και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η «λευκή νύχτα» τόνωσαν το τζίρο στην αγορά και σημειώνει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τη λειτουργία τους και τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια. Χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν δωρεάν για τους εργοδότες ενώ αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 ευρώ το μήνα».

Η ομοσπονδία εκτιμά ότι η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί καθώς φέρνει νέα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χιλιάδες νέες απολύσεις. Για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 προγραμματίζεται απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12.00 μ.μ. (Σύνταγμα και Ερμού).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή προάσπισης της ενιαίας τιμής του βιβλίου


Ανοιχτή επιστολή για την προάσπιση της ενιαίας τιμής στα βιβλία, έστειλε η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για την κατάργηση των προστατευτικών διατάξεων που αφορούν το βιβλίο. Συγκεκριμένα, η επιστολή:

«Γίνεται τελευταία λόγος για κατάργηση των προστατευτικών διατάξεων που αφορούν το βιβλίο, πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει κατάργηση της ενιαίας τιμής. Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για το ποιοτικό βιβλίο και για όσους εκδότες, βιβλιοπώλες και πνευματικούς δημιουργούς το υπηρετούν. Και εξηγούμε το γιατί:

Η ενιαία τιμή του βιβλίου, που ξεκίνησε από την πρωτοπόρο στο θέμα αυτό Γαλλία, έχει διττό σκοπό: να εξορθολογήσει την αγορά και να προστατεύσει και ενισχύσει τον πλουραλισμό στον χώρο του βιβλίου. Πιο συγκεκριμένα, να προστατεύσει το σοβαρό και δύσκολο άρα αντιεμπορικό βιβλίο, το οποίο είναι το στοιχείο που προάγει την παιδεία, τον πολιτισμό και άρα το δημοκρατικό πολίτευμα. Επιπλέον, ας γίνει σε όλους σαφές πως η ενιαία τιμή αφορά ένα μέρος της εκδοτικής παραγωγής και όχι το μεγαλύτερο, διότι περιλαμβάνει μόνο τα βιβλία εκείνα που τυπώθηκαν εντός της τελευταίας διετίας.

Όποιος πιστεύει ότι το βιβλίο, σ' όλη του την παραγωγή και τον πλουραλισμό, αποτελεί ελεύθερη έκφραση που ούτε πρέπει να υποτάσσεται σε ιδεολογίες, ούτε πρέπει να δημιουργείται σε καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων της αγοράς, έχει πολλούς λόγους να υποστηρίξει την ύπαρξη της ενιαίας τιμής.

Η ενιαία τιμή ισχύει σήμερα στις εξής χώρες:

• Γαλλία (από το 1981, ο οποίος επεκτάθηκε το 2011 και για τα ebooks)

• Γερμανία (νόμος του 1887 που αντικαταστάθηκε με νεότερο νόμο του

2002)

• Ισπανία (από το 1975)

• Ιταλία (από το 2005)

• Δανία (από το 2001)

• Ολλανδία (από το 2005)

• Πορτογαλία (από το 1996)

• Αυστρία (από το 2000)

• Βέλγιο

• Λουξεμβούργο

• Ιαπωνία (από το 2008)

• Μεξικό (από το 2008)

• Αργεντινή (από το 2001)

• Νότια Κορέα (από το 2002)

• Νορβηγία, Ουγγαρία και Σλοβενία (συμφωνία μεταξύ εκδοτών και βιβλιοπωλών)

Ο νομοθέτης πιστεύει, και αυτό πιστεύουμε και εμείς, ότι, για να διατηρηθεί η πολυμορφία πρέπει να ενισχυθούν όλοι οι διαθέτες βιβλίων, από τους μικρότερους ως τους μεγαλύτερους. Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες αλυσίδες, που ενδιαφέρονται για την ταχεία ανάπτυξή τους και στηρίζονται σε κεφάλαια που απαιτούν ταχεία απόδοση, επιδιώκουν αφενός μεν να διαθέτουν βιβλία ταχείας κυκλοφορίας, τα γνωστά «bestsellers», και αφετέρου να προσελκύσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό.

Χωρίς την ενιαία τιμή, οι μεγάλες αλυσίδες, εφόσον έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις και να τις διαφημίζουν αναλόγως, κατορθώνουν σε μεγάλο βαθμό να παίρνουν την πελατεία των μικρών βιβλιοπωλείων, με τελικό αποτέλεσμα πολλά από αυτά να κλείνουν. Συχνά μάλιστα κλείνουν τα μικρά βιβλιοπωλεία που διευθύνονται από ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο, που οι ίδιοι έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα και ανάλογη παιδεία. Σ' αυτήν όμως την περίπτωση, βιβλία με μικρή κυκλοφορία, τα οποία ο εκδότης θα διέθετε σ' ένα μεγάλο αριθμό βιβλιοπωλείων, αυτομάτως γίνονται ζημιογόνα για την εκδοτική επιχείρηση με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται. Έσχατη συνέπεια μιας τέτοιας κατάστασης θα είναι να καταντήσει ο εκδότης να εκδίδει βιβλία κατά παραγγελία των μεγάλων αλυσίδων. Δεν θα αργήσουν ίσως να δημιουργηθούν και ομάδες εργασίας που θα παράγουν βιβλία κατά ορισμένα πρότυπα.

Τα παραδείγματα από τις χώρες όπου δεν υφίσταται ενιαία τιμή είναι αποκαλυπτικά: στην Αγγλία, μέσα σε μία τετραετία, τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία από 1.800 μειώθηκαν σε 1.280. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι η αλυσίδα Borders με 69 βιβλιοπωλεία στην Αγγλία, 686 στις ΗΠΑ και 19.500 εργαζόμενους χρεοκόπησε λόγω του ανηλεούς πολέμου τιμών (κυρίως εναντίον της Amazon) προκειμένου να συγκρατήσει το μερίδιο της αγοράς που έχανε από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Για τους ίδιους λόγους ο Waterstones, με 288 βιβλιοπωλεία και 4.500 εργαζόμενους, ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και διεσώθη διότι αγοράστηκε από Ρώσο δισεκατομμυριούχο και η Barnes and Noble, ιστορική φίρμα με 1.360 βιβλιοπωλεία στις ΗΠΑ, έχει συρρικνωθεί στα 675 και αναζητά χρηματοδότες.

Υπάρχει επίσης ο ισχυρισμός ότι τάχα η κατάργηση της ενιαίας τιμής θα κάνει το βιβλίο φθηνότερο. Υπάρχει άλλος ισχυρισμός πως την εποχή της οικονομικής απελευθέρωσης η ενιαία τιμή τάχα καταργεί τον ανταγωνισμό. Και τα δύο επιχειρήματα είναι έωλα. Μελέτες που έγιναν από το ΕΚΕΒΙ μετά τα πρώτα έτη εφαρμογής της ενιαίας τιμής αποδεικνύουν ότι οι τιμές όχι μόνο δεν ανέβηκαν, αλλά συγκρατήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα (παρακαλούμε δείτε αριθμητικό παράδειγμα στο Παράρτημα 1, καθώς επίσης και εικόνα των τιμών της Amazon στο Παράρτημα 2)

Επιπλέον, ο ανταγωνισμός δεν καταργείται - υπάρχει μεταξύ των εκδοτών. Η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή αγορά, ο Έλληνας εκδότης δεν κάνει εύκολη απόσβεση του κόστους του, λόγω του περιορισμένου αναγνωστικού κοινού. Κάθε εκδότης προσπαθεί να εκδώσει το καλύτερο βιβλίο και στη χαμηλότερη τιμή, ενώ παράλληλα επιβαρύνεται και με έξοδα μετάφρασης. Αν κάποιος τον αναγκάζει να ανεβάζει τις τιμές, αυτός είναι εκείνος που του ζητάει μεγαλύτερες εκπτώσεις. Και αν αυτός που ζητάει μεγαλύτερες εκπτώσεις στη συνέχεια κάνει εκπτώσεις στο κοινό, τότε πρόκειται για μια δημιουργία φούσκας που κάποιος την προκαλεί και στη συνέχεια την τρυπάει για να ξεφουσκώσει αποβλέποντας στο προσωπικό του συμφέρον.

Στο πνεύμα των παραπάνω στην Ελλάδα ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος (2557 -24/12/1997, ΦΕΚ 271, τεύχος 1, άρθρο 1 παρ. 3 & Υπουργική Απόφαση, αριθμός ΥΠΠΟ / Γραμματ./α/ Φ33/7666, ΦΕΚ 215, τεύχος 2, 06/03/1998), ο οποίος παρά τις ατέλειές του λειτούργησε μέχρι τώρα. Σήμερα, αντί να προσπαθούμε να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τον νόμο αυτό, ακούμε πως ενδέχεται να καταργηθεί.

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου θεωρεί πως οποιαδήποτε διατάραξη του συστήματος της ενιαίας τιμής θα έχει ως αποτέλεσμα:

• να πληγεί το βιβλίο, και ιδιαίτερα το σοβαρό βιβλίο

• να πληγεί ο πολιτισμός στη χώρα μας

• να ματαιωθεί η προσπάθεια που κάνουν οι εκδότες να φέρουν το κοινό σε επαφή με σπουδαία, πλην όμως αντιεμπορικά, έργα

• να κλείσουν επιχειρήσεις

• να μείνουν χωρίς δουλειά χιλιάδες εργαζομένων

• να μην εισπράττει το κράτος φόρους, ΦΠΑ και όλα τα παρεπόμενα

Η ενιαία τιμή προστατεύει όλα τα παραπάνω και, το σημαντικότερο, προστατεύει τον πλουραλισμό και την ελεύθερη διάδοση ιδεών.

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου καλεί, τον κόσμο του βιβλίου, την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, τα πολιτικά κόμματα, κάθε ενεργό πολίτη αυτής της χώρας, να πάρουν θέση υπέρ της ενιαίας τιμής.



Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει το καρναβάλι της Πάτρας


Κάλεσμα προς όλους, να έρθουν το Σάββατο στην Πάτρα για να γιορτάσουν, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, την ημέρα έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, έκαναν ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνος Τρίγγος, η καλλιτεχνική διευθύντρια του πατρινού καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά και ο πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης, που υπογράφει την επιμέλεια και το συντονισμό των δράσεων της ημέρας έναρξης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, σχετικά με την προετοιμασίες για την φετινή διοργάνωση του καρναβαλιού, «καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια να φτιάξουμε ένα καρναβάλι χωρίς περικοπή σε καμία από τις εκδηλώσεις του, αφού προηγουμένως, δώσαμε κυριολεκτικά έναν αγώνα δρόμου για να ξεπεράσουμε τα πολλά εμπόδια και να κρατήσουμε στο ύψος του τον μεγάλο θεσμό της Πάτρας.»

Θέλοντας να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, ο Γιάννης Δημαράς υπογράμμισε, ότι «είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το έναυσμα της μεγάλης γιορτής κόντρα στην κρίση και τα πολλά προβλήματα, το άγχος και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας».

Στην συνέχεια ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός, ότι τελετή έναρξης γίνεται από δυνάμεις της πόλης, καθώς όπως είπε, έχει βασιστεί στο ντόπιο δυναμικό και στους ανθρώπους που στηρίζουν την Πάτρα και τον πολιτισμό της.

Παράλληλα, η φετινή ημέρα έναρξης έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς οι έμποροι θα κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοικτά μέχρι αργά τη νύχτα, συμβάλλοντας, όπως είπε ο δήμαρχος, καθοριστικά στην τόνωση της ατμόσφαιρας και στην μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην πόλη.

Ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνος Τρίγγος, ανέφερε, ότι το κόστος των εκδηλώσεων της φετινής ημέρας έναρξης θα φτάσει τα 29.000 ευρώ και στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στο καρναβαλικό εργαστήρι, αλλά και στην κοινωφελή επιχείρηση, για την διοργάνωση του καρναβαλιού.

Από την πλευρά της, η καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Κουρμπανά αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σάββατο. Όπως σημείωσε, φέτος το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία Γεωργίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν δράσεις και στους πεζόδρομους Γεροκωστοπούλου και Παντανάσσης. Επίσης ευχαρίστησε όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα και συλλόγους της πόλης που θα συμμετάσχουν εθελοντικά στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης είπε, πως η αρχική ιδέα της ημέρας έναρξης του πατρινού καρναβαλιού ως ολοήμερη υπαίθρια γιορτή στο κέντρο της πόλης έχει περάσει με θετικό πρόσημο τις εξετάσεις και είναι μια ιδέα χρόνων που υλοποιήθηκε τον τελευταίο καιρό με επιτυχία.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Φαφούτης, στις εκδηλώσεις για την ημέρα έναρξης θα συμμετάσχουν το ελληνικό συγκρότημα «Μέλισσες» και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», παίζοντας ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΣΑ: Σταματήστε την άδικη φορολόγηση των γιατρών


Έκκληση να σταματήσει η άδικη φορολόγηση των γιατρών για «πλασματικά» εισοδήματα απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω επιστολής που υπογράφει ο Πρόεδρός του, Γιώργος Πατούλης, στον υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπεζα, ενώ κοινοποιείται και στους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών καθώς και στον υφυπουργό Οικονομικών.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Στη συνάντηση μας την 7η Νοεμβρίου 2013, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του ΔΣ του ΙΣΑ των επαγγελματικών ενώσεων των εργαστηριακών γιατρών μας, λάβαμε την προσωπική σας διαβεβαίωση για απευθείας και άμεση συνεννόηση του Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τα πιστωτικά τιμολόγια του rebate και του clawback.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα, θα προκύψει τεράστιο πρόβλημα από την έκδοση πιστωτικών τιμολογίων (για rebate και clawback) μέσα στο 2014, τα όποια θα αφορούν την χρήση του 2013: Αν τα πιστωτικά τιμολόγια δεν εκπέσουν από τα έσοδα του 2013, στα όποια άλλωστε αφορούν, οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί μέλη μας, και πολύ περισσότερο οι ιατρικές εταιρείες, θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους για εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν!... ούτε και θα εισπράξουν!

Πέραν των απαράδεκτων καθυστερήσεων σε ληξιπρόθεσμα και τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ και πέραν του γενναίου κουρέματος των πρότερων Ασφαλιστικών Ταμείων που υπέστησαν τα δεδουλευμένα των γιατρών μας, θα προστεθεί τώρα και μια επιπλέον ΑΔΙΚΗ δυσβάσταχτη φορολόγηση για «πλασματικά» εισοδήματα!

Είναι βέβαιο ότι τόσο οι γιατροί της Αθήνας όσο και οι ιατρικές εταιρείες, αδυνατούν να πληρώσουν τέτοιες φορολογικές επιβαρύνσεις, οπότε αδίκως και χωρίς να φταίνε, θα βρεθούν απέναντι σε διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για φορολογικά χρέη ποσών που ποτέ δεν εισέπραξαν… Η μόνη λύση που τους απομένει, είναι το λουκέτο!

Έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιανουαρίου χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο καυτό πρόβλημα του ιατρικού κλάδου.

Σας παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιηθεί άμεσα ο τρόπος που θα κλείσει η χρήση του έτους 2013, αφού όπως γνωρίζετε, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014.

Κε Υπουργέ, ευελπιστούμε ότι δε θα επιτρέψετε αυτή την αδικία που πνίγει το ιατρικό σώμα με ένα φορολογικό χαράτσι για ποσά που ποτέ δεν εισπράχθηκαν. Σας ενημερώνουμε ότι οι γιατροί μας έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους διότι πλέον η οικονομική ομηρία και ο αφανισμό τους αποτελεί καθημερινή απειλή μέχρι τελικής πτώσης.

Πιστεύουμε ότι η παρέμβασή σας θα είναι άμεση και αποτελεσματική προς την αποκατάσταση της δικαιοσύνης».



Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνες δρόμου «Σπύρος Λούης»


Τους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» διοργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 εγκαινιάζοντας έναν νέο αθλητικό θεσμό για την πόλη προς τιμήν του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρο Λούη. Η διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και με τη συνεργασία του σωματείου για την στήριξη ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Ελλάς.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει Αγώνες Δρόμου απόστασης 10 χλμ., 5 χλμ. με κόστος συμμετοχής 5 ευρώ, και παιδικό αγώνα 1 χλμ. άνευ κόστους συμμετοχής.

Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του σωματείου MDA Ελλάς καθώς και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Τον σχεδιασμό και την τεχνική διεύθυνση του αγώνα έχει αναλάβει η All About Running.

Μέγας χορηγός των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» είναι ο ιατρικός όμιλος Υγεία. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν, επίσης, οι εταιρίες 3Ε και Dole, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το MAD TV, ο ANT1, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Realfm 97.8, MAD Radio 106.2, Kiss 92.9 fm, το διαδικτυακό ραδιόφωνο Readyo.gr, και το περιοδικό RUNNER.



Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» 2014 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Με τους Ετήσιους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» εγκαινιάζουμε έναν νέο αθλητικό θεσμό για την πόλη μας και ένα όραμα της Διοίκησής μας γίνεται πράξη. Μέσα από το αθλητικό αυτό γεγονός τιμούμε τον συμπατριώτη μας που δόξασε με την επιτυχία του το Μαρούσι και την πατρίδα μας. Στις 2 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε όλοι στους Αγώνες Δρόμου προς τιμήν του Σπύρου Λούη στέλνοντας, παράλληλα, μέσα από την προσπάθειά μας ένα μήνυμα στήριξης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται».

«Σπύρος Λούης» 5 χλμ.



«Σπύρος Λούης» 10 χλμ.



Όλοι οι συμμετέχοντες στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» 10 χλμ. και 5 χλμ. θα λάβουν ως δώρο ένα αναμνηστικό t-shirt.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή στο 2111168240 ή στο race@runnermagazine.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Καταργείται η στρατονομία


Την κατάργηση της στρατονομίας και αντιστοίχως της αερονομίας και της ναυτονομίας, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνική Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους .

Δημιουργείται ένα νέο διακλαδικό σώμα που θα ονομάζεται Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση, με αυτό τον τρόπο ενοποιούνται οι στρατονομικές υπηρεσίες και των τριών κλάδων. Αποτελεί κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, καθώς καταργείται το νομικό πλαίσιο για τη στρατονομία, ένας νόμος του 1951 με αναχρονιστικές διατάξεις.

Η κατάργηση θα γίνει άμεσα και θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέου σώματος που θα αντιμετωπίζει ζητήματα διαφθοράς και θα ονομάζεται υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Οι "χακί αδιάφθοροι" θα αντιμετωπίζουν όλα τα ζητήματα διαφθοράς, δηλαδή από οικονομικούς ελέγχους σε στρατόπεδα μέχρι τα πιο μεγάλα που αφορούν σε προμήθειες οπλικών συστημάτων.



Διαβάστε περισσότερα...

Λιτότητα στο Νότο, μετανάστες στη Γερμανία


Το ζήτημα της μετανάστευσης επανέρχεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στη Γερμανία με αφορμή τη χθεσινή δημοσίευση της σχετικής έκθεσης από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Τα στοιχεία, που αφορούν το έτος 2012, δείχνουν ότι μετανάστευσαν στη Γερμανία σχεδόν 1,1 εκατομ. άνθρωποι -αριθμός ρεκόρ από το 1995. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 712.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γερμανία.

Η αριστερή εφημερίδα Neues Deutschland σχολιάζει τα στοιχεία και συμπεράσματα της έκθεσης επισημαίνοντας: «Τα αίτια της μετανάστευσης διαφεύγουν της προσοχής. Τα δύο τρίτα των άνω του ενός εκατομ. μεταναστών το 2012 ήρθαν στη Γερμανία από κράτη της ΕΕ. Ισχυρό ρεύμα μετανάστευσης σημειώθηκε από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, όπως προέκυψε από σχετική επερώτηση στο γερμανικό Κοινοβούλιο. Δηλαδή από χώρες που υποφέρουν κάτω από το βάρος της επιβληθείσας από τη Γερμανία πολιτικής λιτότητας.

Ως εκ τούτου θα ήταν λογικό να θεωρήσει κανείς τους μετανάστες θύματα των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών για τις οποίες ευθύνεται η Γερμανία».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Βροχή» τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια


Κατασχέσεις καταθέσεων σε χρόνο ρεκόρ έχουν υποστεί τον τελευταίο μήνα περισσότεροι από 200 φορολογούμενοι στην Ηλιούπολη, την Κηφισιά , το κέντρο της Αθήνας αλλά και ανώνυμες εταιρείες με έδρα τον Πειραιά.

Οι Δ.Ο.Υ Ηλιούπολης, Κηφισιάς, ΦΑΕ Πειραιά και Α΄Αθηνών που μετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του e-κατασχετηρίου έχουν εκδώσει μέσα σε τρεις βδομάδες από την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου, περισσότερα από 200 ηλεκτρονικά κατασχετήρια.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η πλήρης εφαρμογή του μέτρου από όλες τις Δ.Ο.Υ και τα τελωνεία αναμένεται το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου.

Για τη διεκπεραίωση των εντολών ηλεκτρονικής κατάσχεσης έχουν δημιουργηθεί δύο κόμβοι. Ένας στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (κόμβος ΥΟ), μέσω του οποίου οι ελεγκτικές υπηρεσίες υποβάλλουν τα ηλεκτρονικά αιτήματα κατάσχεσης και ένας στην εταιρεία «Τειρεσίας Α.Ε» η οποία διαβιβάζει τα αιτήματα σε όλες τις τράπεζες.

Η αρμόδια υπηρεσία φορολογικής διοίκησης υποβάλλει μέσω του κόμβου της ΓΓΠΣ κατασχετήριο αίτημα ηλεκτρονικά μέσω μηνυμάτων, προς τον κόμβο της εταιρείας Τειρεσίας, ο οποίος το παραλαμβάνει και το προωθεί αυτόματα, και χωρίς καμία επεξεργασία προς το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο απευθύνεται.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, αν η τράπεζα βρει λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη έχει υποχρέωση να τα αποδώσει στο Δημόσιο μέσα σε 10 ημέρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

The Telegraph: "Ο Σουμάχερ δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος"


Ένας ειδικός χειρουργός στους τραυματισμούς του εγκεφάλου προειδοποίησε ότι αν ο Μίκαελ Σουμάχερ, επιβιώσει μετά από το ατύχημα στο σκι τότε "δεν θα είναι ο ίδιος Σουμάχερ", σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης The Telegraph. Ο Δρ Richard Greenwood, ειδικός στις βλάβες του εγκεφάλου, από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου, ξεκαθάρισε πως αν τελικά τα καταφέρει ο Σουμάχερ, θα πρέπει να προσαρμοστεί σε μια πολύ διαφορετική ζωή.



Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι γιατροί έχουν αφαιρέσει ένα μικρό μέρος του κρανίου του οδηγού της φόρμουλα, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί η πίεση στον εγκέφαλο του, ωστόσο η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζει το Twitter


Το κοινωνικό δίκτυο, Twitter αλλάζει και πάλι με τους υπεύθυνους να ετοιμάζουν νέες αλλαγές στο σχεδιασμό του επηρεασμένες από το σχεδιασμό της εφαρμογής του μέσου στα smartphones.

Το νέο σχέδιο αναμένεται να είναι πιο καθαρό, να εμφανίζει στο χρήστη ακόμα πιο μεγάλες εικόνες ενώ και η μπάρα στην κορυφή θα μεγαλώνει και πλέον ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ορίσει και το χρώμα που θα κυριαρχεί.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους οι αλλαγές αναμένεται να ενεργοποιηθούν σταδιακά σε όλους τους χρήστες μέσα στο 2014.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρ των καταναλωτών επιλύθηκαν σχεδόν εννέα στις δέκα καταγγελίες


Αφορά τις υποθέσεις που κατατέθηκαν στο ΚΕΠΚΑ.

Υπέρ των καταναλωτών επιλύθηκαν σχεδόν εννέα στις δέκα καταγγελίες (ποσοστό 88,30%), που κατατέθηκαν το 2013 στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) σε βάρος εταιρειών, τραπεζών, υπηρεσιών και καταστημάτων, με τους πολίτες να ωφελούνται -κατόπιν παρέμβασης του Κέντρου- συνολικά με το ποσόν των 278.970 ευρώ, κυρίως από διαγραφθέντα χρέη υπερχρεωμένων νοικοκυριών βάσει αποφάσεων Ειρηνοδικείου (159.907 ευρώ), αλλά και από αποζημιώσεις και ακυρώσεις συμβολαίων.

Συνολικά το ΚΕ.Π.ΚΑ δέχτηκε πέρυσι 5.908 κρούσεις και αιτήματα, εκ των οποίων 3,388 αφορούσαν σε παράπονα, 738 σε καταγγελίες και 1.782 σε απλά ερωτήματα.

«Από το σύνολο των 5.908 ερωτημάτων, παραπόνων και καταγγελιών, μόνο το 24% κατατέθηκε, από μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. Το υπόλοιπο 76% κατατέθηκε, από καταναλωτές, που 'ανακάλυψαν' το ΚΕ.Π.ΚΑ., όταν είχαν προσωπικό πρόβλημα, το χρησιμοποίησαν, για συμβουλές, αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν να το στηρίξουν, με το να γίνουν μέλη. Εάν συνεχιστεί η ίδια νοοτροπία, δηλαδή να θυμόμαστε το ΚΕ.Π.ΚΑ. και να το χρησιμοποιούμε, μόνον όταν έχουμε πρόβλημα, χωρίς να γινόμαστε μέλη, σύντομα δεν θα το βρίσκουμε», σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που δεν είχαν αίσιο τέλος, το Κέντρο σημειώνει ότι αυτό συνέβη είτε λόγω ελλιπών και ψευδών στοιχείων, που προσκόμισαν οι καταναλωτές είτε λόγω αδράνειας των μηχανισμών ελέγχου της Πολιτείας ή λόγω υπερβολικών απαιτήσεων των καταναλωτών.

Στα χρηματικά ποσά, που κέρδισαν τα μέλη του ΚΕΠΚΑ ως αποζημιώσεις, με τη μεσολάβηση του Κέντρου, "πρέπει να προσθέτουμε κάθε χρόνο και περίπου 3.000.000 ευρώ, που αφορούν το «χαράτσι» της Χαλκιδικής, για 55.000 οικογένειες - κατόχους β' κατοικίας, στο Νομό Χαλκιδικής, το οποίο καταργήθηκε, από 1/1/2008, έπειτα από αγώνες χρόνων του ΚΕ.Π.ΚΑ».



Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 900 μαθητές δηλητηριάστηκαν στην Ιαπωνία


Ανάλογα συμπτώματα παρουσίασαν και εκπαιδευτικοί.

Περισσότεροι από 900 μαθητές 14 δημοτικών σχολείων στην Ιαπωνία αρρώστησαν εξαιτίας δηλητηριασμένου φαγητού, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Οι μαθητές από την πόλη Hamamatsu, στην περιφέρεια Shizuoka, παρουσίασαν εμετό και διάρροια. Επιπλέον, περίπου 40 εκπαιδευτικοί και προσωπικό των σχολείων παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

«Στους περισσότερους, τα συμπτώματα εκδηλώθηκαν χθες το βράδυ. Είχαν γευματίσει στο σχολείο, αλλά ακόμη μένει να αποδειχθεί οποιαδήποτε σχέση αιτίας-αποτελέσματος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέικο Τεράντα, διευθυντής τοπικής υπηρεσίας υγείας και κυλικείων.

Τα σχολεία που επλήγησαν έχουν κλείσει και δεν θα ανοίξουν σίγουρα μέχρι το Σάββατο.

Η υπόθεση αυτή έπεται της δηλητηρίασης 1.400 ανθρώπων στην Ιαπωνία από κατεψυγμένα προϊόντα που είχαν αναμειχθεί με εντομοκτόνα.



Διαβάστε περισσότερα...

Προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις 19 Ιανουαρίου


O Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει να ανοίξουν από τις 11 έως τις 5 το απόγευμα.

Τη δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της φετινής περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων, υπενθυμίζει -με σημερινή ανακοίνωσή του- ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Όπως σημειώνει, βάσει νόμου, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Για τις 19 Ιανουαρίου ο ΕΣΘ προτείνει στους εμπόρους να ανοίξουν τα καταστήματά τους στις 11 το πρωί και να τα κρατήσουν ανοιχτά μέχρι τις 5 το απόγευμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τη «λευκή εβδομάδα»


Σε περίπτωση υλοποίησης πιθανόν να αφορά μόνο τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Την Παρασκευή θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το θεσμό της σχολικής ανάπαυλας που έχει προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για εφαρμογή του θεσμού από το φετινό έτος έχει ήδη συζητηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Τουρισμού.

Πληροφορίες φέρουν το υπουργείο Παιδείας να είναι θετικό στην υλοποίηση του θεσμού άλλα δεν θα υιοθετήσει στο σύνολο την πρόταση των ξενοδόχων.

Το πιο πάνω συνάγεται από το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να αφορά ο θεσμός τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, αν και η πρόταση της ομοσπονδίας των ξενοδόχων αφορούσε και τα δημοτικά σχολεία.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι 4 μέρες που είχαν προταθεί αρχικά όλα δείχνουν ότι περιορίζονται σε 2, δηλαδή την Τρίτη και την Τετάρτη, 4 και 5 Μαρτίου αντίστοιχα, αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα.



Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου αναστολής πλειστηριασμών


Ευθύνες σε κυβέρνηση και τράπεζες επιρρίπτει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στις τράπεζες, επιρρίπτει η Ένωση Καταναλωτών «Ποιότητα Ζωής», σχετικά με το ζήτημα εφαρμογής του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος (4224/2013) για την αναστολή των πλειστηριασμών, οι περισσότεροι δανειολήπτες θα πρέπει να ενεργήσουν άμεσα, έως τις 31 Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσουν να προστατεύουν την κύρια κατοικία τους.

Εντούτοις, όπως σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες από οφειλέτες σχετικά με την άρνηση των υπαλλήλων ορισμένων τραπεζών να παραλάβουν την υπεύθυνη δήλωση.

Όπως εξηγεί η οργάνωση: «Η πρωτοφανής αναλγησία των τραπεζών να εφαρμόσουν το νόμο, με κίνδυνο οι δανειολήπτες να μην μπορούν να προστατεύσουν την κατοικία τους, βρίσκει έδαφος τόσο στις ασάφειες και αντιφάσεις του Ν.4224/2013 όσο και στην απροθυμία της κυβέρνησης να παρακολουθήσει σοβαρά και υπεύθυνα την εφαρμογή του».

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ τις τράπεζες να παύσουν τις παράνομες πρακτικές τους και να δέχονται τις υποβαλλόμενες υπεύθυνες δηλώσεις.

Από την κυβέρνηση ζητά, αφενός να προβεί στην τροποποίηση του νόμου παρατείνοντας την προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης και αφετέρου να επιβάλει κυρώσεις στις τράπεζες που δεν εφαρμόζουν το νόμο.

Από τους καταναλωτές, τέλος, ζητά να επιμένουν στην κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης και να λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου.



Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιεύτηκε ο πίνακας για τις 4.413 θέσεις του ΟΑΕΔ


Οι επιλεγέντες καλούνται να προσέλθουν στις υπηρεσίες μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

Στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας για τις 4.413 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Μπαίνοντας στη σχετική ιστοσελίδα, μπορείτε να βρείτε τον οριστικό πίνακας κατάταξης ανέργων καθώς και τον οριστικό πίνακας αποκλειόμενων ανέργων.

Οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν στις υπηρεσίες του οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, μέχρι την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους επιβλέποντες φορείς.

Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από το διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα / «Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα» και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού (ΚΠΑ2).



Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα που αντιμετώπισε ένα δηλητηριώδες φίδι με γυμνά χέρια


Βρήκε στο σπίτι της το δεύτερο πιο επικίνδυνο φίδι του κόσμου.

Η συνηθισμένη αντίδραση όποιου βρεθεί αντιμέτωπος με ένα δηλητηριώδες φίδι, είναι: α) να τρέξει, β) να ουρλιάξει, γ) και τα δυο...

Όχι όμως και για την τολμηρή Steph Robinson από το Brisbane της Αυστραλίας που αντιμετώπισε με γυμνά χέρια το δεύτερο πιο επικίνδυνο φίδι του κόσμου, ένα δηλητηριώδες καφέ φίδι της Ανατολής με την επιστημονική ονομασία «Pseudonaja textilis».

Η γυναίκα που εργάζεται μαζί με τον άνδρα της σαν κυνηγός φιδιών, ανακάλυψε το επικίνδυνο φίδι μέσα στο σπίτι της και η αντίδρασή της καταγράφηκε σε βίντεο από τον σύζυγό της.

Όπως αναφέρει ο κ. Robinson τα φίδια είναι νευρικά όταν βρίσκονται σε κλειστό χώρο και χρειάζεται προσοχή για να συληφθούν από έμπειρα άτομα.

«Θέλουν απλά να ξεφύγουν και όχι να επιτεθούν και θα πρέπει για να καταλάβουμε τον τρόπο που αντιδρούν όταν βρεθούν αντιμέτωπα με ανθρώπους να σκεφτούμε πως θα αντιδρούσαμε εμείς αν βρισκόμασταν μόνοι στη θάλασσα και μας περιτριγύριζε ένας λευκός καρχαρίας...».

Δείτε το απίστευτο βίντεο που ανέβασε στην σελίδα του στο facebook που ονομάζεται Snake Catchers Brisbane Facebook page και χρησιμεύει στο να εκπαιδευτεί ο κόσμος να βλέπει τα πράγματα από την οπτική του φιδιού...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδεραστίας


Το δίκτυο οργάνωνε επί πληρωμή τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και τη μετέδιδε ζωντανά.

Οι Αρχές εξάρθρωσαν διεθνές δίκτυο παιδεραστίας, που ανέβαζε στο διαδίκτυο ζωντανό οπτικό υλικό από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στις Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στη Βρετανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Το δίκτυο οργάνωνε επί πληρωμή τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και τη μετέδιδε ζωντανά με webcam, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA). Μάλιστα, ορισμένοι από τους υπόπτους ήταν μέλη των οικογενειών των παιδιών.

Η NCA ανακοίνωσε ότι έγιναν 29 συλλήψεις σε διεθνές επίπεδο στο πλαίσιο της Επιχείρησης Endeavour, η οποία ξεκίνησε το 2012 με τη συμμετοχή στελεχών των αμερικανικών τελωνειακών Αρχών και αστυνομικών στην Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.

Έντεκα από τις συλλήψεις έγιναν στις Φιλιππίνες, όπου διασώθηκαν 15 παιδιά και τέθηκαν υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Δώδεκα χώρες προχώρησαν σε συλλήψεις προσώπων τα οποία κατηγορούνται για παρακολούθηση της κακοποίησης των παιδιών ζωντανά και για την καταβολή ενός ποσού που συνολικά ξεπερνά τα 61.000 δολάρια, ανακοίνωσε η NCA.

Μεταξύ τους βρίσκονται τρεις Αυστραλοί, περιλαμβανομένου ενός που συνελήφθη στην Μπανγκόκ.

Εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο παιδικής κακοποίησης-σε κάποιες περιπτώσεις με παιδιά μόλις πέντε ετών-βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Διοικητικές απλουστεύσεις για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας


Σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προωθεί στο σχέδιο νόμου που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση από χθες, μία πρώτη δέσμη σημαντικών διοικητικών απλουστεύσεων, προκειμένου να περιοριστεί δραστικά η γραφειοκρατία και ως εκ τούτου να τονωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο νόμου, με την προωθούμενη ρύθμιση, δηλαδή την κατάργηση των επικυρωμένων αντιγράφων, μειώνεται σε σημαντικό βαθμό το διοικητικό βάρος, τόσο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κατά τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, όσο και για τις ίδιες τις δημόσιες υπηρεσίες (ιδίως τα ΚΕΠ, τα αστυνομικά τμήματα, τις γραμματείες δημόσιων εσόδων).

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα πραγματοποιούνται ετησίως περίπου 35 εκατομμύρια επικυρώσεις αντιγράφων, απαιτείται μέσος χρόνος τρία λεπτά για κάθε μία από αυτές, δηλαδή απαιτούνται 1,75 εκατομμύρια ανθρωποημέρες, περίπου 1.000 υπάλληλοι ανά έτος με αποκλειστική πλήρη απασχόληση σε αυτήν τη δραστηριότητα, χωρίς να συνυπολογίζεται στα ανωτέρω η ταλαιπωρία και η σπατάλη πόρων για τους συναλλασσόμενους.

Στο σχέδιο νόμου σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι υπάλληλοι, που προβαίνουν στην επικύρωση, περιορίζονται σε έναν επιφανειακό μόνο έλεγχο των εγγράφων, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζονται, πρακτικά, ποτέ πλαστά έγγραφα.

Κατά συνέπεια, δεν θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο κίνδυνος υποβολής πλαστών ή παραποιημένων εγγράφων.

Εξάλλου, προκειμένου να διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον, η διοίκηση θα υποχρεούται να προβαίνει σε δειγματοληπτικό ενδοϋπηρεσιακό έλεγχο, σε ποσοστό 5% επί των κατατεθειμένων φωτοαντιγράφων για να επιβεβαιωθεί η ταύτισή τους με τα πρωτότυπα.

Τονίζεται, δε, ότι η υποβολή πλαστών ή παραποιημένων φωτοαντιγράφων επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Επίσης, στο σχέδιο νόμου προβλέπονται, η κατάργηση, από την 1η Ιουλίου 2014, της υποχρέωσης δημοσίευσης στο ΦΕΚ των τροποποιήσεων καταστατικού και των ετήσιων ισολογισμών ΑΕ και ΕΠΕ και η κατάργηση της υποχρέωσης βεβαίωσης γνησίου υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται στην πρώτη φάση προσφοράς σε διαγωνισμό του Δημοσίου.

Έτσι, αντί των πρωτότυπων ή των επικυρωμένων αντιγράφων, οι ενδιαφερόμενοι (πολίτες ή επιχειρήσεις) θα υποβάλλουν στις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση, απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα.

Η υποβολή απλών, ευανάγνωστων φωτοαντιγράφων, στο πλαίσιο μίας διοικητικής ή άλλης διαδικασίας, θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του πολίτη ή της επιχείρησης περί της ακρίβειας και αλήθειας των υποβαλλόμενων φωτοαντιγράφων, δηλαδή θα εξισώνεται, ουσιαστικά, με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι για τον στόχο της απλούστευσης του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο αφορά τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων και την περιοδική υποβολή πολλαπλών πληροφοριών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου, εκ μέρους των επιχειρήσεων που, ήδη, λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, η ελληνική κυβέρνηση στο τέλος του 2012 προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία του Οργανισμού στον τομέα της άρσης των διοικητικών βάρων.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία καλύπτει 13 τομείς της οικονομίας (Γεωργία και γεωργικές επιδοτήσεις, Ετήσιοι ισολογισμοί-Εταιρικό Δίκαιο, Ενέργεια, Περιβάλλον, Αλιεία, Ασφάλεια Τροφίμων, Φαρμακευτική Νομοθεσία, Δημόσιες Συμβάσεις, Στατιστικές, Φορολογικό Δίκαιο, Τηλεπικοινωνίες, Τουρισμός και Εργασιακό Περιβάλλον-Εργασιακές Σχέσεις).

Η επιλογή των τομέων βασίζεται σε προεργασία της ΕΕ, αλλά και του προγράμματος στρατηγικών δράσεων που επεξεργάστηκε η Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένα μουσείο για την... Αργώ


«Αναγέννηση» του μυθικού πλοίου στον Παγασητικό Κόλπο.

To αντίγραφο του θρυλικού πλοίου της Αργοναυτικής Εκστρατείας πλέει για λίγες μέρες στον Παγασητικό Κόλπο. Εκεί υποδέχεται μαθητές, επισκέπτες και τουρίστες στους οποίους «ξετυλίγει» την ιστορία της, μια μυθική διαδρομή από τις παρυφές του Πηλίου, του βουνού των Κενταύρων, στα ίχνη του Ιάσονα, στην αναζήτησή του για το χρυσόμαλλο δέρας.

Το σκάφος αυτό, πανομοιότυπο αντίγραφο του θρυλικού πλοίου της Αργοναυτικής Εκστρατείας, σε λίγο θα μεταφερθεί σε ειδικό χώρο μέσα στο λιμάνι του Βόλου, όπου θα υποβληθεί σε εργασίες συντήρησης ώστε να μην υποστεί τις φθορές του χρόνου.

Προς το παρόν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αργώ μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη θάλασσα και στη στεριά, μεταξύ ξενάγησης και συντήρησης, ενώ μόνιμη λύση στο ζήτημα της «φροντίδας» της αλλά και της περισσότερο οργανωμένης προβολής της αναμένεται να δοθεί με τη δημιουργία ενός μουσείου που θα τη φιλοξενήσει. Αυτή είναι και η επιδίωξη της δημοτικής αρχής που έχει προκηρύξει ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων, ο οποίος αφορά την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία του μουσείου αξιοποίησής της.

«Η συγκεκριμένη πράξη χρηματοδοτείται από την τεχνική βοήθεια του ΕΣΠΑ με 50.000 ευρώ για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ποσό που θα αποδοθεί στις προτάσεις που θα κερδίσουν τα τρία πρώτα βραβεία» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης.

Ο ίδιος γνωστοποιεί ότι, μέχρι τώρα, το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο ενώ κατατέθηκαν δεκάδες προτάσεις από μελετητικά γραφεία και εταιρείες, ακόμη και από το εξωτερικό- συγκεκριμένα από την Ιταλία.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 4 Φεβρουαρίου και στο μεταξύ έχει συσταθεί η επιτροπή που θα εξετάσει τις προτάσεις. Σε αυτήν συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ένας εκπρόσωπος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου και ένας από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η πρόταση που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο διατηρεί το δικαίωμα να αναλάβει την αρχιτεκτονική μελέτη συνολικά.

Σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω διαδικασίες, η εν λόγω προμελέτη, μαζί με τις υπόλοιπες μελέτες (μουσειολογική, ηλεκτρομηχανολογική, στατική, περιβαλλοντικών επιπτώσεων) θα συμπεριληφθούν σε συνολικό φάκελο ώστε να διεκδικηθεί με αξιώσεις η ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, το σύμφωνο εταιρικής σχέσης 2014-2020. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινίδη, το γεγονός ότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προσχεδίων χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ δίνει ήδη ένα προβάδισμα για το τελικό έργο.



«Η Αργώ, το ομοίωμα της μυθικής Αργούς που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου δεν είναι απλώς μια τουριστική ατραξιόν για μας αλλά ένα στοιχείο πολιτισμού και παιδείας, ένα πραγματικό σύμβολο της πόλης» αναφέρει ο αντιδήμαρχος και τονίζει ότι για πρώτη φορά οι συζητήσεις για τη δημιουργία ενός μουσείου γίνονται σε ρεαλιστική βάση και όχι απλώς σε επίπεδο διακηρύξεων.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης των αρχιτεκτονικών προτάσεων, ενώ οι μελετητές δεσμεύονται από την προκήρυξη να λάβουν υπόψη όλο το σχετικό επιστημονικό υλικό που υπάρχει για τον μύθο της Αργούς, είτε αυτό προέρχεται από το χώρο της επιστήμης, είτε από εκείνους της ιστορίας και του πολιτισμού.

Η αξιολόγηση αναμένεται την άνοιξη του 2014 και η φιλοδοξία του Δήμου Βόλου είναι να έχει προετοιμαστεί ο σχετικός συνολικός φάκελος, όταν ανοίξει η πρόσκληση για τη νέα προγραμματική περίοδο, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020.

Την ίδια στιγμή, παραμένουν πάντα στη δημοτική αρχή οι σκέψεις για την αναβίωση της διαδρομής του μυθικού καραβιού αλλά και για την αξιοποίησή της για εκπαιδευτικούς και άλλους λόγους. «Κάθε χρόνο, η Αργώ κάνει μικρά ταξίδια εντός του Παγασητικού Κόλπου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν από τη δημοτική επιτροπή τουρισμού και άλλες σκέψεις για την καλύτερη αξιοποίησή της» σημειώνει ο κ. Λαμπρινίδης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ήρωες της καθημερινότητας


Άνθρωποι της καθημερινότητας γίνονται ήρωες όταν αντιλαμβάνονται ότι συνάνθρωποί τους κινδυνεύουν.

ΔΕΙΤΕ ΤA ΒΙΝΤΕΟ








Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον ΟΑΕΔ η ευθύνη για τις προσλήψεις στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας


Με νομοθετική παρέμβαση έπειτα από εισήγηση του Γιάννη Βρούτση.

Νομοθετική παρέμβαση μετά από εισήγηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια που έθεταν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι φορείς του Δημοσίου, στην πρόσληψη επιτυχόντων ανέργων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας με κοινή υπουργική απόφαση, προωθεί η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η απόφαση προβλέπει, ότι σε περίπτωση που οι επιβλέποντες φορείς αρνούνται την πρόσληψη ανέργων που υποδεικνύονται από τον ΟΑΕΔ ο Οργανισμός μπορεί να αποφασίσει την πρόσληψή τους σε άλλο φορέα ακόμη και αν οι θέσεις που προβλέφθηκαν έχουν καλυφθεί.

Ειδικότερα στο σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης αναφέρεται ότι, «οι υποδειχθέντες άνεργοι που δεν προσλαμβάνονται με ευθύνη του επιβλεπόντων φορέων, τοποθετούνται, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ, σε αντίστοιχη θέση άλλου επιβλέποντα φορέα, βάσει της αίτησής τους, ή άλλης επιλογής τους ακόμη και καθ' υπέρβαση του εγκεκριμένου σε αυτόν αριθμού θέσεων και μετά από σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντα φορέα».

«Με την ίδια, ή όμοια απόφαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ επιλύεται οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει σχετικά με τη μοριοδότηση, την υπόδειξη και την τοποθέτηση των ωφελουμένων σε επιβλέποντες φορείς, μετά την κατάρτιση του οριστικού πίνακα κατάταξης».

Με την συγκεκριμένη απόφαση επιχειρείται να ξεπεραστούν προβλήματα που έθεταν στην εφαρμογή του προγράμματος Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που επικαλούνταν αδυναμίες στη διαχείριση των προσλήψεων, όπως η υποχρεωτική υποβολή κάθε μήνα της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης, για τη βεβαίωση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.



Διαβάστε περισσότερα...

Την σκότωσε κεραυνός μέσα στη θάλασσα


Η 36χρονη σκοτώθηκε ακαριαία μπροστά στην οικογένειά της
.
Τη τραγική στιγμή που μια γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό μέσα στη θάλασσα, κατέγραψε ένας φωτογράφος σε παραλία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Πρόκειται για την 36χρονη τουρίστρια Rosangela Biavati, η οποία, σύμφωνα με τη DailyMail, πήγε με την οικογένεια και τους φίλους της στην παραλία. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η 36χρονη χτυπήθηκε την ώρα που φώναζε στο παιδί της να φύγει από τη θάλασσα την ώρα της καταιγίδας. Τρεις εικόνες αποτυπώνουν το τραγικό συμβάν.










Η 36χρονη Rosangela Biavati



Διαβάστε περισσότερα...