Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η ανασκόπηση του YouTube για το 2015


Βίντεο με τους πρωταγωνιστές της χρονιάς από την πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο.

Ανάλογα με την πλατφόρμα ή το κοινωνικό δίκτυο στο οποίο συμμετέχει κανείς το 2015 μοιάζει… διαφορετικό. Για παράδειγμα το Facebook στην ανασκόπησή του παρουσίασε τα 10 σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, όπου μεταξύ αυτών βρίσκεται η ελληνική χρήση χρέους, ενώ το YouTube μας παρουσιάζει τα μεγάλα του αστέρια και κάνει το 2015 να μοιάζει με ένα τεράστιο χορευτικό πάρτι.

Ειδικότερα, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό με υλικό από δημοφιλείς δημιουργούς και αναφορές σε all-time classic videos λόγω και του εορτασμού των 10 χρόνων του.

Οι πιο δημοφιλείς YouTubers λοιπόν μας δείχνουν σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς



Η λίστα με τα πιο δημοφιλή βίντεο

1. Silento - Watch Me (Whip/Nae Nae) #WatchMeDanceOn
2. Clash of Clans: Revenge (Official Super Bowl TV Commercial)
3. Crazy Plastic Ball PRANK!!
4. Love Has No Labels | Diversity & Inclusion | Ad Council
5. Lip Sync Battle with Will Ferrell, Kevin Hart and Jimmy Fallon
6. Justin Bieber Carpool Karaoke
7. 6ft Man in 6ft Giant Water Balloon - 4K - The Slow Mo Guys
8. Golden boy Calum Scott hits the right note | Audition Week 1 | Britain's Got Talent 2015
9. Dover Police DashCam Confessional (Shake it Off)
10. Mean Tweets - President Obama Edition


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο 23% έφτασε η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα


Η υπερφορολόγηση συμβάλλει στην αύξηση του παραεμπορίου καπνού, λέει ο καθηγητής Α. Αλαπάντας.

Σταθερά αυξητική πορεία, παρουσιάζει η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα και από το 12,6% το 2010, άγγιξε το 2013, το 23% (15,9% το 2011, 18,8% το 2012), και έτσι εξηγείται και το «φαινομενικά παράλογο» της τελευταίας πενταετίας, η επίσημη αγορά τσιγάρων και καπνού να καταγράφει μείωση σε ποσοστό 45% περίπου, αλλά συνολικά η κατανάλωση να παραμείνει σταθερή.

Οι απώλειες του προϋπολογισμού από το λαθρεμπόριο καπνού σταδιακά αυξάνονται και αυτές, και σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις υπολογίζονται φέτος περίπου σε 650 εκατ. ευρώ. Το κράτος εισέπραξε 4 δισ. ευρώ περίπου από τη φορολογία καπνού το 2009 και κάτω από 2,5 δισ. ευρώ το 2014.

Το τσιγάρο να επιβαρύνεται με περίπου 85% της τιμής του σε φόρους, περίπου 20 εκατοστιαίες μονάδες πάνω από τα καύσιμα, πράγμα που συντελεί στην αύξηση του παραεμπορίου καπνού, και κατά συνέπεια και στη ραγδαία αύξηση των υποθέσεων που φτάνουν στα δικαστήρια, όπως ανέφερε, κατά την ομιλία του στο 6ο πανελλήνιο συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος που διεξάγεται στην Αθήνα, ο Αντώνιος Αλαπάντας, πρόεδρος Πρωτοδικών, Δρ Νομικής ΕΚΠΑ, LM Πανεπιστημίου Αμβούργου, τακτικός καθηγητής Ποινικού Δικαίου Σχολής Αστυνομίας.

Παγκοσμίως το 11,6% όλων των τσιγάρων του εμπορίου είναι προϊόντα λαθρεμπορίου, δηλαδή περίπου 657 δισεκατομμύρια τσιγάρα κάθε χρόνο στερούν τις κυβερνήσεις από έσοδα 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Ο καπνός είναι η περισσότερο λαθραία διακινούμενη νόμιμη ουσία στον κόσμο και το λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού, αποτελεί παγκοσμίως ένα από τα πολλά πλοκάμια της “Λερναίας ‘Υδρας” του οργανωμένου εγκλήματος και της παραοικονομίας, που αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στα οργανωμένα κυκλώματα, ενώ ιλιγγιώδη είναι και τα ποσά από τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς», λέει ο καθηγητής. Χώρες προέλευσης των λαθραίων τσιγάρων, όπως αναφέρθηκε, είναι κυρίως η Ρωσία, τα κράτη της Βαλτικής και η Κίνα, με τράνζιτ χώρες τα Δυτικά Βαλκάνια και κυρίως την Αλβανία, αλλά και την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Ρουμανία.

Ο κ. Αλαπάντας αναφέρθηκε και άλλους παράγοντες που ευνοούν το λαθρεμπόριο τσιγάρων παγκοσμίως, όπως είναι μεταξύ άλλων η έλλειψη συστημάτων ελέγχου και ασφαλείας στις μεταφορές, η διαφορά στην τιμή των τσιγάρων μεταξύ των χωρών, η ύπαρξη πολλών αφορολόγητων προϊόντων στο διεθνές εμπόριο που δημιουργεί συνθήκες λαθρεμπορίου, η ανυπαρξία πόρων για την πρόληψη του εγκλήματος και μακροπρόθεσμης αντεγκληματικής πολιτικής των κρατών, καθώς οι σχετικοί μηχανισμοί της Πολιτείας συνήθως αντιδρούν μόνο μετά την εμφάνιση ενός σημαντικού περιστατικού λαθρεμπορίας καπνού, η έλλειψη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας στην πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων, η διαφθορά σε υψηλά κλιμάκια των αρχών και οι ελαστικές ποινές για τους δράστες.

«Πολλές χώρες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο τσιγάρων, διότι απλώς δεν το συγκαταλέγουν στα σοβαρά εγκλήματα, όπως είναι το λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών ή φαρμακευτικών παρασκευασμάτων. Έτσι, το λαθρεμπόριο τσιγάρων γίνεται πιο “ελκυστικό” και “ασφαλές” για όσους γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να συλληφθούν, να καταδικαστούν και να φυλακιστούν είναι μηδαμινές», τόνισε ο κ. Αλαπάντας.

Οι παραβάσεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Αλαπάντα, αντιμετωπίζονται από τα ελληνικά δικαστήρια με βάση τη νομοθεσία καταπολέμησης της λαθρεμπορίας και ιδίως με το νόμο 2960/2001, όπως ισχύει (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας) που προβλέπει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, «εκ πρώτης όψεως, είναι ανάλογες με τη βαρύτητα της πράξης διάθεσης παράνομων καπνικών προϊόντων και ικανές να περιορίσουν δραστικά το φαινόμενο αυτό, υπό την έννοια της ειδικής και γενικής πρόληψης. Στην πράξη όμως είναι αναποτελεσματικές, όπως προκύπτει από τη ραγδαία εξάπλωση του φαινομένου αυτού και την αύξηση των σχετικών ποινικών δικογραφιών και μάλιστα με υπότροπους δράστες (και συχνά πολλαπλώς υπότροπους)». Όπως είπε, συχνές είναι οι συλλήψεις δραστών για λαθρεμπόριο με σημαντικές ποσότητες λαθραίων τσιγάρων σε πλοία και εμπορευματοκιβώτια στα λιμάνια Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και στις ακτές της Πελοποννήσου, ενώ καθημερινό φαινόμενο είναι οι συλλήψεις μικροδιακινητών λαθραίου καπνού στα κέντρα των πόλεων (ιδίως των μεγάλων) και στις λαϊκές αγορές.

Καταθέτοντας την προσωπική του άποψη ο κ. Αλαπάντας, επισήμανε ότι λόγω του ότι το παραεμπόριο καπνού δεν συνιστά μόνο παράβαση οικονομικού χαρακτήρα που στερεί σημαντικά έσοδα από το κράτος και πλήττει τους νόμιμους καπνοπώλες, αλλά και φαινόμενο που πλήττει την υγεία των πολιτών, αφού τα παράνομα αυτά καπνικά προϊόντα είναι αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας και παράγονται χωρίς τις νόμιμες προδιαγραφές και ελέγχους, θα ήταν ενδεδειγμένη η εισαγωγή ειδικής ποινικής διάταξης σε ειδικό νόμο (εκτός του εθνικού τελωνειακού κώδικα) με αυστηρές κυρώσεις που θα εκτίονται πραγματικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το… «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας


Γνωρίστε το δάσος που αρκετοί πιστεύουν πως κρύβει μυστήρια.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό, μυστηριώδες δάσος που άλλοι το χαρακτηρίζουν «τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας και άλλοι στοιχειωμένο δάσος. Το πραγματικό του όνομα όμως είναι Hoia Baciu. Ο λόγος για τον οποίο ονομάζεται έτσι είναι γιατί όπως λένε διάφορα παραφυσικά φαινόμενα λαμβάνουν χώρα μέσα στο δάσος. Σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν εξαφανιστεί διάφορα αντικείμενα μέσα στο συγκεκριμένο δάσος, ακόμη και άνθρωποι, ενώ λαμβάνουν χώρα όπως λένε διάφορα ανεξήγητα ηλεκτρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν εμφανιστεί φαντάσματα, ανεξήγητες εμφανίσεις από όντα τα οποία έχουν φανεί σε φωτογραφίες ενώ δεν ήταν ορατά με γυμνό μάτι την ώρα που είχαν τραβηχτεί οι φωτογραφίες. Επίσης κατά τη δεκαετία του 1970 είχαν επίσης αναφερθεί εμφανίσεις UFO. Μάλιστα οι επισκέπτες τους δάσους αναφέρουν συχνά έντονα συναισθήματα άγχους και την αίσθηση ότι παρακολουθούνται συνεχώς. Επιπλέον υπάρχουν στο δάσος κάποια δέντρα με παράξενα σχήματα, τα οποία εντείνουν - σύμφωνα με όσους ασχολούνται με τα μεταφυσικά φαινόμενα τη σκέψη - ότι κάτι σπάνιο και ιδιαίτερο συμβαίνει στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η ιστορία του συγκεκριμένου δάσους έγινε γνωστή το 1968 όταν κάποιος (κατά πολλούς ο Alexandru Sift) τράβηξε μια φωτογραφία στην οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του φαινόταν ένας δίσκος UFO να αιωρείται πάνω από τα δέντρα. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η φωτογραφία κρίθηκε ότι είναι από τις ελάχιστες του είδους που ήταν «αυθεντικές». Ήδη από το 1960 ο καθηγητής βιολογίας Alexandru Sift έχει μελετήσει τα φαινόμενα του φωτός και του μαγνητισμού που συμβαίνουν μέσα στο δάσος. Αυτή η μελέτη απέδωσε ένα πλούσιο αρχείο φωτογραφιών των φαινομένων, αλλά χάθηκε κάποιες μέρες μετά το θάνατο του βιολόγου το 1993.

Οι λίγες αυτές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν το 1995 στο βιβλίο Fenomenele de la Padure Hoia-Baciu από τον Adrian Pătruţ, καθηγητή χημείας και φίλο του βιολόγου. Το δάσος πήρε όπως λένε το όνομά του από ένα βοσκό που εξαφανίστηκε στην περιοχή με ένα κοπάδι από διακόσια πρόβατα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν κοντά στο δάσος φοβούνται να πάνε σε αυτό λόγω των ιστοριών και τους θρύλων που έχουν ακουστεί. Πιστεύουν μάλιστα ότι όσοι επισκεφτούν την περιοχή δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω στο σπίτι τους. Πολλοί από τους ντόπιους που είχαν το θάρρος να μπουν στο δάσος παραπονέθηκαν αργότερα για σωματικές βλάβες συμπεριλαμβανομένων εξανθημάτων, ναυτίας, εμετού, ημικρανιών, εγκαυμάτων, εκδορών, άγχους και άλλων ασυνήθιστων αισθήσεων.

Δείτε φωτογραφίες από το δάσος...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι ονειρευόταν το ’70 η NASA την ανθρωπότητα στο διάστημα


Θα ζούσες σε μία τέτοια αποικία;

Στα 70’s, η NASA πραγματοποίησε θερινά τμήματα προκειμένου να δημιουργηθούν πρακτικά σχέδια για το μέλλον των αποικιών στο διάστημα. Σε αυτά τα τμήματα, καλλιτέχνες αποτύπωσαν τα σχέδια και τις ιδέες.

Κάθε αποικία θα καταλάμβανε έκταση ίση με μία παραλιακή πόλη της Καλιφόρνια, με τεχνητή βαρύτητα και τεχνητό καιρό.

Στα σχέδια υπήρχαν τρεις βασικοί τύποι: σε σχήμα ντόνατ, σφαίρας και κυλίνδρου. Όλες περιστρεφόμενες ώστε προσομοιώνεται η βαρύτητα της Γης και φωτισμένες από γιγάντιους καθρέπτες που θα αντανακλούσαν το φως του ήλιου!



























Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο αστεία στιγμιότυπα του 2015


Το γέλιο είναι ένας τρόπος να χαρούμε, να νιώσουμε καλά, να χαλαρώσουμε, να διώξουμε το άγχος,να έρθουμε πιο κοντά, να ενθαρρύνουμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους ανθρώπους γύρω μας.

Είναι τόσο απλό και συγχρόνως τόσο πολύτιμο τόσο για τις σχέσεις μας με τους άλλους όσο και για τον ίδιο μας τον οργανισμό, τη ψυχική και σωματική μας υγεία.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτελεί μια αστείρευτη πηγή γέλιου, εφόσον συγκεντρώνει όλες τις "γκάφες" συνανθρώπων μας, που μας έκαναν να γελάσουμε μέχρι θανάτου με τα ατοπήματά τους κατά το 2015.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπορείτε να βρείτε τι είναι αληθινό σε αυτή τη φωτογραφία;


Με μια πρώτη ματιά τα αντικείμενα αυτής της εικόνας μοιάζουν να είναι αληθινά. Στην πραγματικότητα όμως, μόνο ένα από τα αντικείμενα που εμπεριέχονται σε αυτή την εικόνα είναι αληθινό.

Οτιδήποτε άλλο βλέπετε σε αυτή την εικόνα είναι το αποτέλεσμα μιας «αναμορφικής ψευδαίσθησης».

Χρησιμοποιώντας παραμορφωμένες φωτογραφίες αντικειμένων, ένας εικαστικός καλλιτέχνης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έχει κάνει πολύ κόσμο να απορεί με το πόσο εύκολα μπορεί να εξαπατηθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος και να νομίζει ότι βλέπει κάτι που επί της ουσίας δεν υπάρχει ή δεν είναι αληθινό.

Οι αναμορφικές ψευδαισθήσεις είναι διαστρεβλωμένες οπτικές , οι οποίες λειτουργούν μόνο όταν κάποιος βλέπει κάτι ενώ βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον χώρο .

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Μπρούσπαπ και ανακαλύψτε ποιο είναι το πραγματικό αντικείμενο που απεικονίζεται στη φωτογραφία.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:







Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

12 κόλπα αυτοάμυνας που μπορούν να σας ξελασπώσουν σε μια στιγμή ανάγκης


Πώς να δραπετεύσετε από τα πλαστικά κλιπς.



Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.



2. Αν κάποιος σας ακολουθεί στο ασανσέρ, μπορείτε να σωθείτε σταματώντας σε κάθε όροφο. Ας πούμε ότι μπαίνετε σε ένα ασανσέρ το βράδυ και κάποιος σας ακολουθεί. Σταματώντας σε κάθε όροφο η πόρτα θα είναι ανοιχτή περισσότερο και έτσι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες είτε να μπει κάποιος ακόμη μέσα είτε να σας δει κάποιος απέξω.

Στη χειρότερη, αν είναι ιδέα σας ότι σας ακολουθούν και δεν ισχύει τελικά, φαίνεστε λίγο τρελός. Και τι έγινε;



3. Aν κάποιος μπει στο σπίτι σας, πηγαίνετε πρώτα στην κουζίνα. Εκεί θα βρείτε τα περισσότερα αντικείμενα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να αμυνθείτε – εφόσον είστε σε θέση, πχ τηγάνια, κατσαρόλες, πιατέλες και μαχαίρια (ή το βαρύ ξύλο που στηρίζουμε τα μαχαίρια!)



4. Αγοράστε κάποια αξεσουάρ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αμυντικά στοιχεία. Για παράδειγμα, αν γυρνάτε μόνη το βράδυ από τη δουλειά, μπορείτε να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι το οποίο είναι σχετικά χοντροκομένο ή μυτερό. Ακόμη και αν δεν έχετε φοβερή δύναμη, μπορεί το δαχτυλίδι να σας δώσει μια ευκαιρία για νατρέξετε!



5. Αν κάποιος σας επιτεθεί στο δρόμο μην μείνετε εντελώς άπραγοι. Ειδικά σε περιπτώσεις που ο θύτης φαίνεται “ερασιτέχνης”. Κλωτσήστε, βγάλτε νύχια, χρησιμοποιήστε γόνατα, αγκώνες για να απεγκλωβιστείτε και ΤΡΕΞΤΕ!



6. Υπάρχουν εφαρμογές για το κινητό για προστασία. Άλλες παράγουν έναν εκκωφαντικό ήχο που μπορεί να τρομάξει τον θύτη ή να προσελκύσει την προσοχή άλλων για βοήθεια, ενώ άλλες ενημερώνουν κάποιον αν αργήσετε πολύ να γυρίσετε σπίτι κλπ.



7. Μάθετε τα πιο αδύνατα σημεία στο ανθρώπινο σώμα.



Αν σας είναι πιο εύκολο να χτυπήσετε κάποιον στο καλάμι του ποδιού από ότι στο λαιμό, φυσικά και θα επιτεθείτε πρώτα στο καλάμι! Τα σημεία που βλέπετε στο σκίτσο είναι τα πιο “ευαίσθητα”.

8. Μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά “το σπρέι”



Έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά (ακόμα και σε φαρμακεία) τα λεγόμενα σπρέι πιπεριού. Μπορεί να το έχετε πάρει, αλλά μην το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ή να μην έχετε ιδέα πώς να το χρησιμοποιήσετε. Σε κάποιες χώρες είναι παράνομο (όπως στη δική μας – θεωρείται οπλοκατοχή) ενώ σε άλλες όχι. Αντί για τέτοια, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα μίνι σπρέι από λακ ή εντομοαπωθητικό. Και τα δύο τσούζουν πολύ όταν έρθουν σε επαφή με τα μάτια!



9. Αποθηκεύστε κάποια απαραίτητα πράγματα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μέσα σε χαρτί από σερβιέτα. Κανείς δεν τις κοιτά!



10. Μάθετε πώς να τραβήξετε το χέρι σας, αν κάποιος σας αρπάξει και σας κρατά από τον καρπό.



11. Αφήστε τα μαλλιά σας κάτω.

Είναι πιο εύκολο για κάποιον να επιτεθεί τραβώντας και κρατώντας σας από μια αλογουρά ή έναν κότσο.



12. Μην περνάτε τα κλειδιά σας στο χέρι ανάμεσα στα δάχτυλα αλά Wolverine.



Αντίθετα με όσα λένε σε ταινίες κλπ, σε περίπτωση που το κάνετε και επιτεθείτε, κινδυνεύετε να τραυματιστείτε και να σκίσετε τα δάχτυλά σας και να μην καταφέρετε και τίποτα! Αντίθετα, κρατήστε το κλειδί όπως το κρατάτε για να ξεκλειδώσετε μια πόρτα και χρησιμοποιήστε το για να τσιμπήσετε τον θύτη σε ένα ευαίσθητο σημείο και να ΤΡΕΞΕΤΕ!



Μην ξεχνάτε ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τρέξετε, αν δεν γνωρίζετε εννοείται να αμύνεστε.


Πηγή: http://www.tilestwra.com
Διαβάστε περισσότερα...

Έξι μυστικά για να βγαίνετε καλύτερα στις φωτογραφίες


Οι σωστές πόζες στο φακό - Δείτε τις οδηγίες.

Μια σκηνή που συναντάται κυρίως σε γυναικοπαρέες είναι οι αμέτρητες φωτογραφίες μέχρι να βγει η «σωστή» ώστε να ανέβει στα κοινωνικά δίκτυα. Η φωτογράφος Jodee Ball από το Οχάιο δίνει συμβουλές πώς να βγάζετε φωτογραφίες χωρίς να μοιάζουν σαν της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Δίνει έξι συμβουλές για να μετατρέψετε τις φωτογραφίες «ταυτότητας» σε... εξωφύλλου περιοδικών. Το πιο βασικό είναι να έχετε μια ανέμελη στάση και να χαμογελάτε πάντα...

Διαβάστε τα έξι «κόλπα» που προτείνει η φωτογράφος...

1. Να έχετε μια ανέμελη στάση



Δεν χρειάζεστε να στήνεστε για να βγάλετε τη φωτογραφία γιατί το πιο πιθανό είναι το επιτηδευμένο στήσιμο να φανεί στην φωτογραφία και να την κάνει πιο ψυχρή. Αφήστε το σώμα σας χαλαρό στο φακό.

2. Γυρίστε το σώμα σας κατά περίπου τρία τέταρτα στην κάμερα



Δεν είναι απαραίτητο να κοιτάτε ευθεία το φακό. Γυρίστε ελαφρώς στο σώμα σας στο πλάι και κοιτάξτε αυθόρμητα γυρίζοντας το κεφάλι προς την φωτογραφική μηχανή.

3. Προσοχή στα χέρια σας



Προσέξτε πού τοποθετείτε τα χέρια σας ώστε να μην καλύπτουν το πρόσωπό σας ή χαρακτηριστικά που θέλετε να τονίσετε. Μπορούν να είναι στο κάδρο αλλά όχι «κλέβοντας την παράσταση» ή όντας τοποθετημένα με λάθος τρόπο που δεν δημιουργεί ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

4. Χαμηλώστε τους ώμους σας



Μην είστε τόσο αυστηροί και στημένοι. Δοκιμάστε να χαμηλώσετε τους ώμους σας και να γίνετε πιο «προσιτοί» σε αυτόν που βλέπει την φωτογραφία όπως φαίνεται στο παράδειγμα της φωτογράφου.

5. Λυγίστε τα γόνατα



Μια από τις συμβουλές που δίνει επίσης η φωτογράφος είναι να λυγίζετε τα πόδια και όχι να στέκεστε με ολόισια πόδια σαν να είστε στρατιώτες. Δείτε τη διαφορά στις φωτογραφίες που δίνει σαν παράδειγμα.

6. Γυρίστε το κεφάλι σας



Μια κανονική πόζα μοντέλου που θα σας δώσει άλλο αέρα και θα κρύψει τυχόν ατέλεια του προσώπου σας. Μην κοιτάζετε ευθεία την κάμερα σαν να πρόκειται να βγάλετε φωτογραφία για το διαβατήριο σας και χαμογελάστε!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεπού "παρακολούθησε"... ποδοσφαιρικό αγώνα


Ένα περίεργο θέαμα αντίκρισαν όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στη βόρεια εξέδρα του γηπέδου του Μεσσηνιακού όπου η Καλαμάτα υποδέχθηκε τον Βύζαντα Μεγάρων, καθώς στα σκαλοπάτια της εξέδρας έκανε βόλτες… μία αλεπού.

Δείτε τις φωτογραφίες








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...