Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πάνω από ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία



Σε επίπεδα-ρεκόρ ο αριθμός των εργαζομένων.

Η γερμανική αγορά εργασίας είχε κατά το τέταρτο τρίμηνο πάνω από ένα εκατομμύριο κενές θέσεις, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, και ο αριθμός των εργαζομένων ήταν ο υψηλότερος από την επανένωση της Γερμανίας.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο, 1,13 εκατομμύριο θέσεις εργασίας παρέμεναν αδιάθετες, 962.000 στη δυτική και 169.000 στην ανατολική Γερμανία, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας για την Απασχόληση (IAB) βάσει μιας δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε σε 15.000 εργοδότες διαφόρων τομέων.

Το IAB είναι ένα ινστιτούτο που συνδέεται με την Υπηρεσία για την Απασχόληση, τον δημόσιο οργανισμό που καταγράφει και αποζημιώνει τους άνεργους Γερμανούς.

Ο αριθμός που δημοσιοποιήθηκε από το IAB περιλαμβάνει τις θέσεις που είναι κενές αυτή τη στιγμή και αυτές που θα είναι αργότερα. Είναι σαφώς μεγαλύτερος από τον αριθμό που είχε ανακοινώσει η ίδια η Υπηρεσία για την Απασχόληση (452.000 στα τέλη Ιανουαρίου), η οποία δεν υπολογίζει παρά μόνο τις θέσεις εργασίας που δηλώνονται κενές στην ίδια.

Ο αριθμός αυτός μαρτυρεί την πολύ καλή υγεία της γερμανικής αγοράς εργασίας, αλλά και μια έλλειψη εργατικού δυναμικού που επιδεινώνεται από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Το ποσοστό της ανεργίας ήταν 7,3% τον Ιανουάριο στη Γερμανία. Μειώθηκε σημαντικά τα δύο τελευταία χρόνια και η αντιστοίχηση των απεργών με τις κενές θέσεις εργασίας είναι όλο και δυσκολότερο να γίνει. Η αγορά εργασίας διψάει για μηχανικούς, προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξειδικευμένους τεχνικούς και οι ανειδίκευτοι άνεργοι δεν έχουν διέξοδο.


Διαβάστε περισσότερα...

Ένα ολόκληρο χωριό γίνεται δωρητής οργάνων!



Αποφασισμένοι όλοι οι κάτοικοι του οικισμού να χαρίσουν ζωή.

Δωρητές οργάνων αποφάσισαν να γίνουν οι κάτοικοι του Σφεντυλίου στο Ηράκλειο ενόψει της γιορτής των Αγίων Θεοδώρων, οπότε γιορτάζει και η Εκκλησία που βρίσκεται εντός του οικισμού.

Όπως περιγράφει το cretalive, οι κάτοικοι της περιοχής θα παραστούν στον εσπερινό και κατόπιν θα υπογράψουν ένα έγγραφο, στο οποίοι οι ίδιοι και οι φίλοι τους θα δηλώνουν ότι γίνονται δωρητές οργάνων.


Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή συσσιτίων από το δήμο Καλαμάτας



Με τη συνδρομή και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πιλοτικά ξεκινάει ο δήμος Καλαμάτας τη διανομή συσσιτίων στην πόλη. Σύμφωνα με το σχεδιασμό τα τρόφιμα θα τα προσφέρει ο δήμος και παράλληλα θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει ιδιώτες και φορείς να προχωρήσουν σε χορηγίες.

Η 120ΠΕΑ της Αεροπορίας θα παρασκευάζει τα φαγητά, η μεταφορά θα γίνεται με οχήματα του δήμου και η διανομή θα πραγματοποιείται στο χώρο του Α' ΚΑΠΗ της πόλης.

Στη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων σίτισης θα εμπλέκεται η διεύθυνση Πρόνοιας και το δημοτικό παντοπωλείο.


Διαβάστε περισσότερα...

Ληστής έπαιρνε... επίδομα τυφλού!



Ακόμα μία ιστορία ελληνικής «τρέλας».

Επί έντεκα ολόκληρα χρόνια, ένας 29χρονος έπαιρνε παράνομα επίδομα τυφλού, ενώ το ίδιο διάστημα διέπραττε ληστείες και άλλες εγκληματικές πράξεις, για τις οποίες μάλιστα είχε εκτίσει και ποινή στις φυλακές.

Η απάτη σε βάρος του Δημοσίου αποκαλύφθηκε από το τμήμα ασφαλείας Άνω Λιοσίων, το οποίο σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του 29χρονου και τη διαβίβασε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 29χρονος έπαιρνε παράνομα, από το Μάρτιο του 1998 έως τον Ιούνιο του 2011, επίδομα τυφλού με ιατρικές βεβαιώσεις που προσκόμιζε στην υπηρεσία πρόνοιας Ελευσίνας, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο ζημιά σε βάρος του Δημοσίου, ύψους 53.106,92 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2007 για ληστεία και είχε οδηγηθεί στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σε βάρος του έχουν σχηματισθεί δικογραφίες και για άλλες αξιόποινες πράξεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Οπτικό Σύνδρομο Υπολογιστών



Μια πάθηση του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Η ολοένα αυξανόμενη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδίως όταν είναι μεγάλης διάρκειας, φαίνεται να επιδρά αρνητικά στην υγεία των χρηστών προσβάλλοντας διάφορα συστήματα.

Τα σημαντικότερα είναι:

η οπτική κόπωση,
ο πόνος ανάμεσα στα μάτια,
η κεφαλαλγία,
η ξηροφθαλμία,
ο ερεθισμός των οφθαλμών,
η θολή όραση,
η περιστασιακή διπλωπία,
η κακή εκτίμηση των χρωμάτων.

Τα συμπτώματα αυτά περιγράφονται με το γενικό όρο Οπτικό Σύνδρομο Υπολογιστών (CVS), το οποίο αποτελεί συνδυασμό προβλημάτων όρασης και οφθαλμών που σχετίζεται με τη χρήση των υπολογιστ5ών.

Σύμφωνα με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο έχει παρατηρηθεί ότι 64–90% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους συμπτώματα μετά από παρατεταμένη χρήση. Το CVS επηρεάζει όχι μόνο την οπτική άνεση αλλά γενικά την απόδοση του ατόμου, την ψυχική και την σωματική ευεξία.

Ο φυσιολογικός μηχανισμός του συνδρόμου δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά πιστεύεται ότι οι οφθαλμοκινητικές ανωμαλίες και ο ξηρός οφθαλμός αποτελούν τη βάση της κατάστασης αυτής. Κατά τη διάρκεια παρατήρησης σε μια οθόνη υπολογιστή χάνεται η αίσθηση της στερεοπτικής όρασης, ενώ παράλληλα η προσαρμογή/ σύγκλυση των ματιών βρίσκεται σε συνεχή υπερδιέγερση.

Ο οφθαλμός και ο οπτικός εγκέφαλος αναλύουν με περισσότερο κόπο την ψηφιακή πληροφορία σε pixels όταν διαβάζουμε για παράδειγμα ένα κείμενο στην οθόνη απ’ ό,τι όταν διαβάζουμε την ίδια πληροφορία σε κλασικό έντυπο. Επίσης, η επίπτωση της ξηροφθαλμίας έχει βρεθεί να είναι πολύ υψηλή κατά τη διάρκεια χρήσης των υπολογιστών. Αυτό το εύρημα πιθανότατα να οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες των υπολογιστών μειώνουν τη συχνότητα και την ταχύτητα με την οποία ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρά τους, με αποτέλεσμα την αύξηση της έκθεσης του κερατοειδούς στην ατμόσφαιρα και την ξηρότητά του.

Ως προς τη θεραπεία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μια αποδεδειγμένη αποτελεσματική θεραπεία για τον περιορισμό των συμπτωμάτων του CVS.

Πρακτικές συμβουλές για την αποφυγή CVS

Περιορισμός της χρήσης του υπολογιστή
Ρύθμιση του καθίσματος
Οι καρποί και το κάτω μέρος των βραχιόνων πρέπει να είναι παράλληλοι με τοέδαφος κατά την πληκτρολόγηση.
Οι μηροί και τα χέρια πρέπει επίσης να είναι παράλληλα με το έδαφος.
Ρύθμιση της οθόνης
Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να είναι σε ελαφρώς χαμηλότερη θέση από εκείνη των ματιών.
Ρύθμιση της αντίθεσης και της φωτεινότητας της οθόνης με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χρήστης να αισθάνεται άνετα και μην κουράζονται τα μάτια του.Ρύθμιση της ευκρίνειας και του μεγέθους της γραμματοσειράς Φωτισμός δωματίου
Ο φωτισμός του χώρου πρέπει να είναι 3 φορές εντονότερος από αυτόν της οθόνης.
Έλεγχος της θέσης του υπολογιστή ώστε να μην αντανακλά φως από παράθυρο ή άλλη φωτεινή πηγή.
Σύντομα και συχνά διαλείμματα
Διαλείμματα 2-3 λεπτών κάθε 10 -15 λεπτά χρήσης Η/Υ ή 5 λεπτών κάθε μισή ώρα ή 10 λεπτών κάθε μια ώρα.
Διαλείμματα ατενίζοντας μακριά τουλάχιστον κάθε 60 λεπτά, ώστε να εξασκείται η προσαρμογή στα μακρινά αντικείμενα.
Χρήση συνθετικών δακρύων
Συνθετικά δάκρυα για την ξηροφθαλμία.
Λήψη άφθονων υγρών.
Σωστή εφύγρανση της ατμόσφαιρας.
Οφθαλμολογικός έλεγχος
Έλεγχος για τυχόν μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.
Μέτρηση του εύρους προσαρμογής.
Πιθανή χρήση γυαλιών αποκλειστικά για τον υπολογιστή (computer glasses).


Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση Laser Tag με αμαξίδιο




Παίρνουμε πρωτοβουλία και ξεκινάμε ένα πρόγραμμα αφιλόκερδος που είχαμε σαν όνειρο εδώ και καιρό. Την Κυριακή (19/2) λοιπόν θα είμαστε η δεύτερη χώρα που εισάγει το Laser Tag με αμαξίδιο στον κόσμο, με πρώτη την Αγγλία... 

Απευθύνετε κυρίως για τα ΑμεΑ άλλα ευπρόσδεκτοι και οι αρτιμελής αρκεί να κάτσουν σε αμαξίδιο. Η διασκέδαση είναι για όλους εξάλλου.

Τα όπλα «εξολοθρεύουν» εκπέμποντας υπέρυθρη ακτινοβολία (infra red light). Κάθε φορά που πετυχαίνεις τον αντίπαλο στο σημείο εξουδετέρωσης (sensor), το οποίο βρίσκεται πάνω στο κεφάλι και στο όπλο, ακούγεται ένα σχετικό ακουστικό σήμα με απίθανο ηχητικό εφέ. Οι παίκτες συνήθως χωρίζονται σε δύο ομάδες και κερδίζει αυτή που πετυχαίνει το τιθέμενο σενάριο μάχης.

Ζητάμε για τώρα την υποστήριξη σας κάνοντας μια απλή κοινοποίηση και ένα "LIKE" να διευρυνθεί η πρωτοβουλία μας, να κάνει μια διαφορά (στην ακόλουθη ομάδα εδώ).

Ορίστε και ένα βίντεο από την δραστηριότητα που έλαβε μέρος στην Αγγλία





Διαβάστε περισσότερα...

H Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο σε παιδική παχυσαρκία



Προτείνεται ως λύση η εισαγωγή του μαθήματος μαγειρικής στα σχολεία.

Την εισαγωγή του μαθήματος της μαγειρικής, προτείνουν οι ειδικοί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στον κόσμο στην παιδική παχυσαρκία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδικότερα, το 21,9% των εφήβων στη χώρα μας (μαθητών και μαθητριών ΣΤ' Δημοτικού, Β' Γυμνασίου και Α' Λυκείου) έχει μεγαλύτερο βάρος από το φυσιολογικό. Το 27,8% των αγοριών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το 16,3% των κοριτσιών.

Η παχυσαρκία είναι ένα πρόβλημα πολλαπλών διαστάσεων. Η έρευνα κατέδειξε ότι τα παχύσαρκα παιδιά αισθάνονται ότι δεν είναι υγιή, ότι δεν έχουν καλή εξωτερική εμφάνιση και γενικά δεν είναι ικανοποιημένα από τη ζωή τους. Τα κορίτσια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα δηλώνουν από την πλευρά τους ότι είναι λιγότερο αποδεκτά από το περιβάλλον τους και περισσότερο εκτεθειμένα στον σχολικό εκφοβισμό.

Οι ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι τις τρεις τελευταίες δεκαετίες τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας έχουν τριπλασιαστεί. Η βασική αιτία του προβλήματος εντοπίζεται στις κακές διατροφικές συνήθειες, τα άστατα γεύματα, το γρήγορο φαγητό, αλλά και το σύγχρονο τρόπο ζωής που έχει απομακρύνει γονείς και παιδιά από το οικογενειακό τραπέζι.

Ο ΕΦΕΤ έχει δώσει μια σειρά από διατροφικές συστάσεις και προτάσεις μεταξύ των οποίων είναι το καλό το πρωινό στο σπίτι, η κατανάλωση φρούτων, ψωμιού ολικής άλεσης, γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά και αρκετής ποσότητας νερού.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ερευνητές του πανεπιστημίου του Κολοράντο δημιούργησαν ένα πρόγραμμα μαγειρικής για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου. Από την πειραματική εφαρμογή του προγράμματος "Μαγειρεύοντας με τα παιδιά", οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μάθημα της μαγειρικής είναι πολλαπλώς ωφέλιμο. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής και να ανακαλύψουν διατροφικούς θησαυρούς από διαφορετικές κουζίνες.


Διαβάστε περισσότερα...

Κύριες και επικουρικές συντάξεις στο... χειρουργικό τραπέζι



Στόχος η εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ.

Πιο βαθιά θα μπει το μαχαίρι στις επικουρικές και κύριες συντάξεις όπως προβλέπει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που θα εξεταστεί αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί αρχικώς για αλλαγές σε συνταξιοδοτικά ταμεία που χορηγούν υψηλές συντάξεις ή που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, με σκοπό την εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει πρόσθετη εξοικονόμηση κατά 150 εκατ. ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει το συνολικό ποσό στα 450 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, αν και αρχικά είχε συμφωνηθεί η περικοπή στις κύριες συντάξεις ΔΕΚΟ και τραπεζών να ανέλθει στο 20% για συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, τελικά θα είναι μεγαλύτερη.

Πρόσθετο μαχαίρι αναμένεται να πέσει στις συντάξεις του ΟΓΑ όπου η περικοπή θα ήταν της τάξης του 7%, ενώ στις επικουρικές η μέση μείωση που θα επιβληθεί στα ποσά που απομένουν μετά την παρακράτηση της εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ, δηλαδή σε ποσά άνω των 300 ευρώ, θα ξεπερνά το 15%.



Διαβάστε περισσότερα...

Oι κινητές συσκευές είναι περισσότερες από τους ανθρώπους!



Εκρηκτική η αύξηση της διακίνησης δεδομένων μέσω διαδικτύου
.
Ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων και των φορητών συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο θα ξεπεράσει, για πρώτη φορά φέτος, τον αριθμό των ανθρώπων στη Γη, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αμερικανικής εταιρίας τεχνολογίας Cisco.

Έως το 2016 οι συσκευές κινητών στον κόσμο αναμένεται να φθάσουν τα 10 δισεκατομμύρια έναντι 7,3 δισεκατομμυρίων που θα είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός.

Το ίδιο έτος, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα διακινούν 130 exabytes δεδομένων ετησίως, ποσότητα πληροφοριών ισοδύναμη με 33 δισεκατομμύρια DVD, σύμφωνα με το BBC. Μεταξύ 2011 και 2016 η κίνηση διαδικτυακών δεδομένων μέσω κινητών και φορητών συσκευών θα αυξηθεί κατά 18 φορές, φθάνοντας τα 10,8 exabytes το μήνα. Η κίνηση μέσω κινητών θα είναι τριπλάσια σε σχέση με τη διακίνηση δεδομένων στο διαδίκτυο από σταθερά μέσα επικοινωνίας.

Η διακίνηση δεδομένων μέσω κινητών το 2011 ήταν οκταπλάσια σε σχέση με το μέγεθος του παγκόσμιου διαδικτύου το 2000, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρίας. Η συνεχής αύξηση των διακινούμενων πληροφοριών αναμένεται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, που ήδη δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τη ζήτηση. Όσο οι χρήστες βλέπουν όλο και περισσότερο βίντεο στις κινητές συσκευές τους, τόσο θα εκτιναχθεί στα ύψη η «κυκλοφορία» δεδομένων στο διαδίκτυο.

Σήμερα, το μέσο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιεί 150 megabytes δεδομένων κάθε μήνα, ποσότητα που αναμένεται να εκτιναχθεί στα 2,6 gigabytes μηνιαίως έως το 2016. Το έτος εκείνο αναμένεται ότι το 60% των χρηστών κινητής, δηλαδή γύρω στα 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, θα ανήκουν πλέον στο «Κλαμπ των Gigabytes», καθώς ο κάθε χρήστης θα διακινεί στο κινητό του πάνω από 1 gigabyte δεδομένων τον μήνα.

Η αυξητική τάση επιτείνεται από την «επέλαση» των υπολογιστών-ταμπλετών, που είναι ακόμα πιο «αχόρταγα» για κατανάλωση δεδομένων σε σχέση με τα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τη Cisco, η χρήση ταμπλετών γνώρισε «έκρηξη» το 2011, με τριπλασιασμό των συσκευών στα 34 εκατ., κάθε μία από τις οποίες «γεννάει» υπερτριπλάσια κίνηση δεδομένων μέσω του διαδικτύου σε σχέση με ένα «έξυπνο» κινητό. Έως το 2016 αναμένεται ότι οι ταμπλέτες θα δημιουργούν το 10% περίπου της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων μέσω φορητών συσκευών. Η διακίνηση δεδομένων μέσω ταμπλετών θα αυξηθεί κατά 62 φορές μεταξύ 2011 και 2016.

Την αυξητική τάση θα διευκολύνουν περαιτέρω και τα ταχύτερα δίκτυα κινητής τέταρτης γενιάς (4G), τα οποία προς το παρόν αποτελούν μόνο το 0,2% των κινητών συνδέσεων των συνδρομητών διεθνώς, αλλά ήδη κατέχουν δυσανάλογο μερίδιο της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων (6%), το οποίο στο μέλλον θα αυξηθεί κι άλλο.

Μια μέση σύνδεση 4G δημιουργεί σε ένα κινητό κατά 28% μεγαλύτερο όγκο διακίνησης δεδομένων σε σχέση με μια χαμηλότερης ταχύτητας σύνδεση. Συνολικά οι μέσες ταχύτητες των δικτύων κινητής (2G, 3G, 4G) αναμένεται να αυξηθούν κατά εννιά φορές έως το 2016 και αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη κατανάλωση και διακίνηση δεδομένων στα δίκτυα των εταιριών κινητής.

Η έκθεση της Cisco συμπέρανε ότι τα κινητά με λειτουργικό Android καταναλώνουν το ίδιο, αν όχι περισσότερο, εύρος ζώνης και όγκο δεδομένων σε σχέση με τα iPhone της Apple.


Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε ο κοντύτερος άντρας στον κόσμο



Έχει ύψος μόλις 56 εκατοστά!
Ο 72χρονος συνταξιούχος, Chandra Bahadur Dangi, από το Νεπάλ, έχει ύψος μόλις 56 εκατοστά και δικαιολογημένα κατέχει το τίτλο του κοντύτερου άντρα στο κόσμο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ζυγίζει μόλις 12 κιλά!

Ειδικοί υποψιάζονται ότι ο 72χρονος πάσχει από αρχέγονο νανισμό, ο οποίος άρχισε από τη μήτρα της μητέρας του.

Ο κ. Dangi επισημαίνει ότι, αν και ανέκαθεν ντρεπόταν για το ύψος του, η επίσημη αναγνώριση από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος ο Junrey Balawing από τις Φιλιππίνες, ο οποίος έχει ύψος 59,93 εκατοστά. Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του 18χρονου Khagendra Thapa Magar, του οποίου το ύψος είναι 67 εκατοστά.

Ο κοντύτερος άνθρωπος που έχει ζήσει στο κόσμο ήταν ο Gul Mohammed από την Ινδία, ο οποίος είχε ύψος 57 εκατοστά και πέθανε σε ηλικία 40 ετών το 1997.

Ο κ. Dangi, ο οποίος ζούσε σε στο χωριό Reemkholi, βίωνε το πλήρη εξευτελισμό από τους συγχωριανούς του, καθώς οι γυναίκες τον κορόιδευαν και οι άντρες τον αποκαλούσαν «φρικιό».

Ειδική ομάδα των ρεκόρ Γκίνες θα μεταβεί στο Νεπάλ για να μετρήσει και επίσημα τον άντρα.

Ο 72χρονος έχει πέντε αδέρφια, όλα κανονικού ύψους, και ελπίζει να λάβει την επίσημη αναγνώριση για να δικαιωθεί για τα σκληρά χρόνια που έχει βιώσει.

«Ευελπιστώ πως τα πράγματα θα αλλάξουν. Πλέον, θα είμαι διάσημος σε όλο τον κόσμο. Θέλω να επισκεφθώ ξένες χώρες και να γνωρίσω νέους ανθρώπους», επισημαίνει ο ίδιος.






Διαβάστε περισσότερα...

Κατασκευάζουν αντιδραστήρες για έρευνα για τον καρκίνο



Οι ΗΠΑ υποβάθμισαν την «πυρηνική πρόοδο» του Ιράν.

Ο ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, διέταξε την κατασκευή τεσσάρων νέων ερευνητικών πυρηνικών αντιδραστήρων με σκοπό την παραγωγή ραδιοϊσοτόπων για τους ασθενείς με καρκίνο, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας, η κατασκευή αυτών των αντιδραστήρων σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες γίνεται για να διασφαλίσουμε τις ανάγκες για έρευνα καθώς και τα ραδιοϊσότοπα τα οποία έχει ανάγκη η χώρα για τους ασθενείς με καρκίνο» δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος.

Το Ιράν έχει ήδη έναν ερευνητικό αντιδραστήρα των 5 μεγαβάτ, ο οποίος είχε κατασκευαστεί από τους Αμερικάνους πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 στην Τεχεράνη.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ υποβάθμισαν τη σημασία της τελευταίας ανακοίνωσης του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Ειλικρινά, δε βλέπουμε κάτι το καινούργιο εδώ. Δεν είναι μεγάλα νέα. Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι έχει προβληθεί υπερβολικά» ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νάλαντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.


Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία στα Λιβάδια Ρεθύμνου



Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ρεθύμνου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στα Λιβάδια. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο ιατρείο της Κοινότητας Λιβαδίων, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του συλλόγου και όλους τους χωριανούς να συμβάλλουν προκειμένου να αυξηθεί το απόθεμα της τράπεζας αίματος, που διατηρεί ο σύλλογος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.



Διαβάστε περισσότερα...

Το μήκος των δακτύλων… δείκτης αρρενωπότητας



Έρευνα αυστριακών επιστημόνων.

Το μήκος των δακτύλων των ανδρών αποτελεί ένδειξη αρρενωπότητας και κυριαρχίας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους, σύμφωνα με έρευνα αυστριακών επιστημόνων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Προηγούμενες έρευνες εντόπισαν τη σχέση ανάμεσα στην αναλογία του δείκτη και του παράμεσου και τα αρρενωπά χαρακτηριστικά στους ενήλικες άνδρες.

«Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η σχέση υφίσταται ήδη και πριν από την εφηβεία» εξηγεί η Κατρίν Σέφερ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο της Βιέννης και επικεφαλής της έρευνας η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου, που υποδηλώνουν αρρενωπότητα και κυριαρχία, υφίστανται από τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός άνδρα.

Αυτό θα μπορούσε να έχει κοινωνικό αντίκτυπο καθώς τα αγόρια με αρρενωπό πρόσωπο μπορεί να χαρακτηρίζονται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με εκείνα που έχουν πιο λεπτά χαρακτηριστικά.

Ύστερα από μελέτη των χεριών και των προσώπων αγοριών, ηλικίας 4 με 11 ετών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο μακρύτερος είναι ο παράμεσος σε σχέση με τον δείκτη, «τόσο μικρότερο και στενότερο είναι το μέτωπο και πυκνότερα τα φρύδια, όσο φαρδύτερη και κοντύτερη είναι η μύτη τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόσωπο».

Προηγούμενες μελέτες διαπίστωσαν ότι η αναλογία δείκτη-παράμεσου εξαρτάται από τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών στα οποία εκτίθενται τα βρέφη στη διάρκεια της κύησης.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε λειτουργία το ιατρείο του ΟΚΑΝΑ στην Καβάλα



Στις 20 μέρες ο χρόνος αναμονής σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας.

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του ιατρείου του ΟΚΑΝΑ στον ισόγειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Πρόκειται για το πρώτο ιατρείο που λειτουργεί σε περιφερειακό νοσοκομείο της χώρας μετά τα νοσοκομεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Το ιατρείο του ΟΚΑΝΑ θα εξυπηρετήσει τους πρώην χρήστες που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης με τη παροχή υποκατάστατων και διαμένουν στα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τα οποία μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από τα ιατρεία του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ικανοποιημένος από τη δημιουργία συνολικά δεκαεπτά κέντρων απεξάρτησης σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, που επισκέφτηκε το χώρο απεξάρτησης.

Υπογράμμισε ότι μέσα από τα ιατρεία του ΟΚΑΝΑ δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να σκεφτεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τα επόμενα βήματα που θα κάνει για να εγκαταλείψει τον κόσμο των ναρκωτικών και να κάνει ένα καινούργιο βήμα στη ζωή του.

«Νιώθω πραγματικά» σημείωσε ο υφυπουργός, «πως η πολιτεία γίνεται επιτέλους χρήσιμη και βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που τους αντικρίζουμε να περιπλανώνται στους δρόμους σαν ράκη τα οποία δεν είχαν καμία ελπίδα στη ζωή τους».

Ο κ. Τιμοσίδης συμπλήρωσε ότι με τη λειτουργία του ιατρείου του ΟΚΑΝΑ στην Καβάλα μαζί με αυτά της Θεσσαλονίκης, ο χρόνος αναμονής για ένα νέο που θέλει να ξεπεράσει την εξάρτησή του έχει φθάσει τις είκοσι μέρες από τα τρία χρόνια που ήταν μέχρι σήμερα για όλους τους χρήστες που ζουν στη βόρεια Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα...

Απλά βήματα για να «καθαρίσει» το μυαλό σας



Συμβουλές για αναζωογόνηση.

Δέκα απλά βήματα για να κάνετε τον εγκέφαλο σας να καθαρίσει απο τους «ιούς»:

1. Μουσική: Η ήρεμη μουσική είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική σας ηρεμία.

2. Άσκηση: Μια βόλτα είναι ακόμα μια παλιά αγαπημένη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους. Η τακτική, μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα είναι ένας καλός «μηχανικός» για τον εγκέφαλό μας. Η φυσική άσκηση διεγείρει και ανανεώνει το μυαλό σας εκτός από όλα τα άλλα οφέλη της.

3. Γέλιο: Το γέλιο είναι όντως το καλύτερο φάρμακο για την ανία. Μοιάζει πολύ με την άσκηση, γιατί το γέλιο και το χιούμορ απελευθερώνουν ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση και την αίσθηση της ευεξίας. Έτσι παρακολουθήσετε κάτι διασκεδαστικό στην τηλεόραση ή να διαβάσετε ένα ευχάριστο βιβλίο.

4. Ψυχική Άσκηση: Ο εγκέφαλός σας αγαπά τον προβληματισμό. Έτσι, όταν αισθάνεστε εξαντλημένοι, ξεκινήστε την επίλυση ενός σταυρολέξου, ενός παιχνιδιού σκέψης, ενός πάζλ κ.λπ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναζωογονηθεί το μυαλό σας.

5. Επικοινωνία: Ο άνθρωπος από τη φύση του, είναι ένα κοινωνικό άτομο. Η ανθρώπινη αλληλεπίδραση φαίνεται να κρατάει το μυαλό μας ανανεωμένο. Κάνετε επαφή με νέους ανθρώπους ή καλέσετε έναν φίλο για συζήτηση. Συζητήστε με τους φίλους σας για κάτι άλλο, και όχι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.

6. Πάρτε έναν υπνάκο: Τίποτα δεν ανανεώνει το μυαλό σας περισσότερο από έναν υπνάκο. Ένας καλός ύπνος είναι ένα ισχυρό θεμέλιο για την παραγωγικότητά σας. Μόλις ολοκληρώσετε τον ύπνο σας, θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα και θα είστε σε θέση να παράγετε πολύ περισσότερο έργο από ό, τι θα είχατε κάνει αν ήσασταν κουρασμένοι.

7.Κάτι μυρίζει καλά: Ένα αγαπημένο σας αρωματικό κερί ή να ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ, θα φροντίσουν να «ανανεώσετε» το μυαλό σας, έτσι ώστε να μπορεί να εργαστεί περισσότερο.

8. Κάντε Μασάζ: Το μασάζ είναι ο τέλειος τρόπος για να σας ανακουφίσει από την ένταση και να μειώσει την πίεση που νιώθετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα είδη μασάζ σε διαφορετικές ημέρες.

9. Κάντε ένα μπάνιο: Ένα όμορφο, ζεστό μπάνιο σας βοηθάει να χαλαρώσετε τους μυς και το μυαλό σας. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα άλατα στο μπάνιο σας που θα σας βοηθήσουν να ενυδατώνετε το δέρμα σας καθώς και μια όμορφη μυρωδιά θα παίξει και αυτή το ρόλο της.

10.Ονειρευτείτε (Daydream): Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δώστε το χώρο και την άδεια στη φαντασία σας να τρέξει. Αυτό βοηθά το μυαλό σας να «ανανεωθεί», έτσι ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στην καθημερινή εργασία του αργότερα.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κρύο μπάνιο ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους



Μπορεί, όμως, να κρύβει κινδύνους.

Ένα κρύο μπάνιο, κυρίως μετά τη γυμναστική, μπορεί να κάνει καλό στους πονεμένους μύες, όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο είναι ασφαλές για την υγεία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κρις Μπλίκλι του πανεπιστημίου του Όλστερ στη Β.Ιρλανδία αξιολόγησαν 17 μελέτες που αφορούν 366 άτομα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να διασφαλίζουν ότι το κρύο μπάνιο -η λεγόμενη και κρυοθεραπεία- είναι μια ασφαλής μέθοδος, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοκ στον οργανισμό. Όπως αναφέρουν, υπάρχουν μάλλον καλύτεροι τρόποι να απαλύνει κανείς τους μυϊκούς πόνους του, όπως ένα ζεστό μπάνιο ή λίγο ελαφρύ τζόκινγκ.

Η λογική της κρυοθεραπείας, δηλαδή της έκθεσης των μυών στο κρύο νερό, είναι ότι έτσι θα καταπολεμηθούν ο μυϊκός ερεθισμός και η μυϊκή ακαμψία, που προκαλούνται μετά από κοπιαστική άσκηση ή εργασία. Η μέθοδος ξεκίνησε ως πρακτική ορισμένων επαγγελματιών αθλητών και πλέον εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερους ερασιτέχνες.

Στις περισσότερες μελέτες που εξετάστηκαν, οι άνθρωποι έκαναν κρύο μπάνιο διάρκειας 5 έως 24 λεπτών, σε νερό με θερμοκρασία 10 έως 15 βαθμών Κελσίου, αν και σε μερικές περιπτώσεις το νερό ήταν πολύ πιο παγωμένο.

Σύμφωνα με τον Μπλίκλι, οι ενδείξεις είναι ότι όντως το κρύο νερό προσφέρει μια ανακούφιση των μυών, σε σύγκριση με το να μην κάνει κανείς τίποτε μετά την άσκηση, όμως παραμένει αμφίβολο αν πράγματι αποτελεί την καλύτερη μέθοδο μυϊκής ανακούφισης.

Όσο περισσότερο μένει κανείς στο κρύο νερό, τόσο μεγαλύτερο είναι το σοκ για τον οργανισμό, ιδίως για όσους έχουν ευάλωτη καρδιά, γι' αυτό, άλλωστε, συχνά όσοι καταφεύγουν σε αυτή την μέθοδο, κάνουν διακεκομμένο μπάνιο.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέος χώρος φιλοξενίας για τους αστέγους στην Αθήνα



Μέτρα για την προστασία από την κακοκαιρία.

Κτίριο στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Βόδα και Μακεδονίας (είσοδος από Μακεδονίας) λειτουργεί από σήμερα -και έως τη λήξη του νέου κύματος κακοκαιρίας- ως νέος χώρος φιλοξενίας αστέγων ενόψει της κακοκαιρίας που ξεκινά αύριο. Στο κτίριο μεταφέρθηκαν και όσοι άστεγοι φιλοξενούνταν τις τελευταίες ημέρες σε αίθουσα της «Τεχνόπολις».

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την προστασία των αστέγων από την κακοκαιρία, οι εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με εθελοντές και ΜΚΟ συνεχίζουν σε ομάδες εργασίας την ενημέρωση των αστέγων στο δρόμο για τους χώρους φιλοξενίας και τους παρέχουν βοήθεια.


Διαβάστε περισσότερα...

Ενισχύεται το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών



Στο επίκεντρο η Δημόσια Διοίκηση.

Στην ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) προχωρά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τριετείς αποσπάσεις 28 νέων επιθεωρητών και 32 βοηθών επιθεωρητών, προερχόμενων από υπαλλήλους αυξημένων προσόντων του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.

Τη σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος δήλωσε ότι «το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πρέπει να λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και για το λόγο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό του ενισχύεται σύμφωνα με τις ανάγκες του Σώματος και τις σχετικές εισηγήσεις».

«Από το Σώμα των Επιθεωρητών περιμένουμε όλοι μας πολλά. Κυρίως περιμένει, και ευλόγως, ο πολίτης, ο οποίος αποβλέπει σε μια δημόσια διοίκηση που τηρεί τη νομιμότητα και σέβεται τα δικαιώματα των διοικουμένων», πρόσθεσε ο κ. Ρόβλιας.

Ο αριθμός των θέσεων που θα πληρωθούν με απόσπαση κατανέμεται στην Κεντρική Υπηρεσία και στα Περιφερειακά Γραφεία του ΣΕΕΔΔ ως εξής:

- Για την Κεντρική Υπηρεσία του ΣΕΕΔΔ δέκα θέσεις Επιθεωρητών-Ελεγκτών και δεκαεννέα θέσεις Βοηθών Επιθεωρητών- Ελεγκτών.

- Για το Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης τέσσερις θέσεις Επιθεωρητών- Ελεγκτών και έξι θέσεις Βοηθών Επιθεωρητών- Ελεγκτών.

- Για το Περιφερειακό Γραφείο Λάρισας δύο θέσεις Επιθεωρητών-Ελεγκτών και τρεις θέσεις Βοηθών Επιθεωρητών- Ελεγκτών.

- Για το Περιφερειακό Γραφείο Τρίπολης μία θέση Επιθεωρητή- Ελεγκτή και μία θέση Βοηθού Επιθεωρητή- Ελεγκτή.

- Για το Περιφερειακό Γραφείο Πάτρας τρεις θέσεις Επιθεωρητών-Ελεγκτών και δύο θέσεις Βοηθών Επιθεωρητών-Ελεγκτών.

- Για το Περιφερειακό Γραφείο Σερρών δύο θέσεις Επιθεωρητών- Ελεγκτών.

- Για το Περιφερειακό Γραφείο Ρεθύμνου έξι θέσεις Επιθεωρητών-Ελεγκτών και μία θέση Βοηθού Επιθεωρητή- Ελεγκτή.


Διαβάστε περισσότερα...

«Κουρεύτηκαν» χρέη δανειοληπτών στη Λάρισα



Μεγάλη «ανάσα» για τους δανειολήπτες.

Το 75% της οφειλής δύο δανειοληπτών σε τράπεζες διέγραψε με δύο πρόσφατες αποφάσεις του, το Ειρηνοδικείο Λάρισας, «ανακουφίζοντας» τους έτσι από ένα σημαντικό βάρος στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η ιδιαιτερότητα των αποφάσεων έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά έγινε «κούρεμα» του συνολικού χρέους προς τράπεζες, σε τόσο μεγάλο ποσοστό, τουλάχιστον για τον νομό Λάρισας.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με τον Ν. 3869/2010 διεγράφη το 75% της οφειλής δύο δανειοληπτών-μελών του ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας που χειρίστηκε από την αρχή το θέμα, οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούσαν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με τις υπ΄ αριθμ. 17/2012 και 18/2012 αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λάρισας έγιναν εν μέρει δεκτές οι αιτήσεις δύο Δημοσίων Υπαλλήλων-Στρατιωτικών για ρύθμιση των χρεών τους σύμφωνα με το Νόμο 3869/2010.

Συγκεκριμένα ο πρώτος αιτών περιήλθε σε μόνιμη αδυναμία πληρωμών και ζήτησε την μηνιαία καταβολή ποσού 400 ευρώ το οποίο θα επιμεριζόταν συμμετρικά σε 6 τράπεζες οι συνολικές του οφειλές έφταναν πριν την κατάθεση της αίτησης τις 98.824,93 ευρώ.

Με την απόφαση, το Ειρηνοδικείο δέχτηκε την αίτηση του και του επέβαλε την καταβολή μηνιαίας δόσης 500 ευρώ για τέσσερα έτη, δηλαδή καταβολή 24.000 ευρώ (στο σύνολο) χωρίς επιτόκιο, επήλθε δηλαδή απαλλαγή για 74.796 ευρώ ήτοι της τάξης του 75% περίπου.

Παρόμοια περίπτωση και η δεύτερη απόφαση ο αιτών στρατιωτικός καλείται να καταβάλλει 650 ευρώ μηνιαία, ενώ ζητούσε 580 ευρώ προς 4 τράπεζες για τέσσερα έτη και σύνολο 31.053 ευρώ χωρίς επιτόκιο.

Το σύνολο των οφειλών του έφτανε τις 123.202 ευρώ και επήλθε απαλλαγή για 92.148 ευρώ δηλαδή το 78% περίπου της συνολικής του οφειλής. 

To δικαστήριο απόφάσισε ο στρατιωτικός να διατηρήσει το αυτοκίνητο και την μοτοσυκλέτα που κατέχει

Διαβάστε περισσότερα...

Ανταλλακτικό παζάρι στο Ρέθυμνο



Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Το 1ο Ανταλλακτικό παζάρι και Γιορτή Αλληλεγγύης πραγματοποιεί το Δίκτυο Ανταλλαγής Προϊόντων και Υπηρεσιών Ρεθύμνου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Παζάρι και γιορτή θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς συνδέεται η ασπιρίνη με τη μάχη κατά του καρκίνου



Πιθανόν να «φρενάρει» τις μεταστάσεις λέει ομογενής ερευνήτρια.

Ένα από τα πιο ισχυρά όπλα κατά του καρκίνου ενδεχομένως να αποδειχτεί η ασπιρίνη, όπως υποστηρίζει η ομογενής ερευνήτρια από τη Μελβούρνη Τάρα Καρνέζη.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια η ασπιρίνη και πιθανόν και άλλα φάρμακα της κατηγορίας των Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονωδών Φαρμάκων ίσως αναστέλλουν τις μεταστάσεις, κλείνοντας τις διόδους διαφυγής των καρκινικών κυττάρων. Η ανακάλυψη αυτή φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο για νέα θεραπεία του καρκίνου.

Αν και οι γιατροί υποπτεύονταν από καιρό ότι η ασπιρίνη και τα άλλα Μη Στεροειδή Φάρμακα συμβάλλουν στην αναχαίτιση των μεταστάσεων, δεν είχε καταστεί δυνατό να διαλευκανθεί ο μηχανισμός μέσω του οποίου τα φάρμακα αυτά δυσκόλευαν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων.

Οι Αυστραλοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η έκφραση ενός γονιδίου συνδέεται τόσο με την αύξηση του καρκίνου, όσο και με τον μηχανισμό της φλεγμονής και της διαστολής των αγγείων και ειδικότερα των αγγείων των λεμφαδένων, τα οποία έχουν κομβικό ρόλο στη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων.

Η διαστολή των αγγείων διευκολύνει το πέρασμα των καρκινικών κυττάρων μέσα από αυτά, ενώ η ασπιρίνη που προκαλεί τη συστολή τους δρα ανασταλτικά στη μετακίνησή τους. Τα αυστραλιανά ευρήματα έρχονται να προστεθούν σε άλλα που ήθελαν την ασπιρίνη να μειώνει την αύξηση όγκων του προστάτη, του πνεύμονα, του εγκεφάλου, του παχέος εντέρου και του φάρυγγα.

Για να ενταχθεί, όμως, η ασπιρίνη στο «οπλοστάσιο» των ογκολόγων, θα πρέπει τα παραπάνω ευρήματα να εξετασθούν με τη βοήθεια κλινικών μελετών. Σύμφωνα με την κ.Καρνέζη η ανακάλυψη δεν επιβεβαιώνει απλώς τις ευεργετικές ιδιότητες της ασπιρίνης, αλλά ανοίγει τον δρόμο για την παρασκευή νέων αποτελεσματικών φαρμάκων.


Διαβάστε περισσότερα...