Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση


Ο δράστης της επίθεσης στην Καλιφόρνια είχε επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία το 2014




Ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ είναι ο ένας από τους δύο δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια με 14 νεκρούς, είχε επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι του 2014, γνωστοποίησε η πρεσβεία του βασιλείου στην Ουάσινγκτον.

«Ο Σάγιεντ Ριζουάν Φαρούκ είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι του 2014 για συνολικά 9 ημέρες», ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Εξάλλου «η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η σύζυγος είναι υπήκοος» του βασιλείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

------------

Κρίστι: Τρομοκρατική επίθεση το μακελειό στην Καλιφόρνια


Ο Κρις Κρίστι, διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος πως το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

«Εάν ένα κέντρο αναπήρων στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατικής ενέργειας, τότε κάθε τοποθεσία στην Αμερική είναι στόχος τρομοκρατικής ενέργειας», υποστήριξε ο Κρίστι, κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, στην ομιλία του στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού στην Ουάσινγκτον.

------------

Άφησαν το έξι μηνών μωρό τους στη γιαγιά και αιματοκύλησαν την Καλιφόρνια

Το παρασκήνιο πίσω από το μακελειό του Σαν Μπερναρντίνο.

Στην ηλικία των 28, ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ επιθεωρούσε εστιατόρια και δημόσιες πισίνες. Μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ήταν, όπως περιέγραφε ο ίδιος, από πιστή αλλά μοντέρνα οικογένεια της Καλιφόρνιας. Αλλά τη Τετάρτη, αυτός και η Τασφίν Μαλίκ, 27, αφήσαν την εξάμηνη κόρη τους με τη μητέρα του Φαρούκ, ντύθηκαν με μαύρες στολές ειδικών αποστολών, πήραν όπλα και άνοιξαν πυρ, αφήνοντας πίσω τους το μεγαλύτερο μακελειό στις Ηνωμένες Πολιτείες των τελευταίων τριών χρόνων.

Το ζεύγος εισέβαλλε σε ένα πάρτι για τις γιορτές στο χώρο εργασίας του Φαρούκ στην κομητεία του Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια, σκοτώνοντας 14 συναδέλφους του και τραυματίζοντας 21 σε μια επίθεση που φαίνεται να ήταν προσεχτικά σχεδιασμένη, προτού σκοτωθούν και οι δύο από πυρά της αστυνομίας, αφήνοντας μια κοινότητα συγκλονισμένη με λίγα στοιχεία για τους λόγους πίσω από την επίθεση.

Αμερικανός πολίτης που είχε γεννηθεί στην πολιτεία Ιλλινόι, ο Φαρούκ εργαζόταν στην κομητεία ως ειδικός σε περιβαλλοντική υγεία, επιθεωρώντας εστιατόρια και πισίνες για τυχόν παραβιάσεις κανονισμών υγείας, σύμφωνα με τις αρχές και έναν ιστότοπο επιθεώρησης δημόσιων υπαλλήλων.

Ενώ δεν φαινόταν να έχει λογαριασμό σε δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το LinkedIn, ο Φαρούκ είχε γραφτεί σε τουλάχιστον τρεις ιστότοπους γνωριμιών, χωρίς να φαίνεται το πότε. Στο ArabLounge.com, ιστότοπο για άτομα αραβικής καταγωγής που «ψάχνουν για σύντροφο, φιλία και αγάπη», ο Φαρούκ περιέγραφε τον εαυτό του ως ελεύθερο, «με τον φόβο του Αλλάχ» ήρεμο, ευγενικό και απλό. «Προσπαθώ να ζήσω ως σωστός μουσουλμάνος», έγραφε.

Ο Φαρούκ είπε πως έψαχνε για «μια κοπέλα που έχει την ίδια νοοτροπία» που φοράει χιτζάμπ (το μαντίλι που καλύπτει το κεφάλι και τους ώμους, αφήνοντας το πρόσωπο ακάλυπτο), αλλά η οποία χαίρεται τη ζωή. Περιέγραφε τον εαυτό του ως έχοντας 1,83 μέτρα ύψος, μη καπνιστή, με «πολύ φιλελεύθερη» πολιτική. Έγραφε επίσης πως τον εκνευρίζουν η «παρορμητική αγορά» προϊόντων και τον απωθεί το ψέμα. Δήλωσε πως το εισόδημά του κυμαίνονταν στο επίπεδο 30.000-45.000 δολάρια το χρόνο (27.000-41.000 ευρώ).

Στον ιστότοπο iMilap.com, ο Φαρούκ περιέγραφε τον εαυτό του ως 22χρονο μουσουλμάνο που ζει στην πόλη Ρίβερσάιντ της Καλιφόρνιας, κατάγεται από «πιστή αλλά μοντέρνα οικογένεια τεσσάρων - 2 κορίτσια, 2 αγόρια», και ότι του άρεσε να μαστορεύει αυτοκίνητα (αντίκες και μοντέρνα), να διαβάζει βιβλία θρησκευτικού περιεχόμενου και να τρώει κατά καιρούς σε εστιατόριο.

Συνάδελφοι του Φαρούκ είπαν στην εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς ότι ο Φαρούκ είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία και επιστρέψει με τη γυναίκα του, που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο. (Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι ο Φαρούκ είχε επισκεφθεί τη χώρα το καλοκαίρι του 2014 για συνολικά 9 μέρες.) Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπόουντιτς, υποδιευθυντή του Έφ-Μπι-Άι στο Λος Άντζελες, πριν έρθουν στην Αμερική το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στο Πακιστάν, ενώ η Μαλίκ είχε μπει στην Αμερική με άδεια παραμονής ως αρραβωνιαστικιά, και ταξίδευε με διαβατήριο του Πακιστάν.

Η Μαλίκ εμφανίζεται να έχει σχεδόν μηδενική παρουσία στο διαδίκτυο, χωρίς λογαριασμούς στο Facebook, το LinkedIn και άλλους ιστότοπους. Το όνομά της εμφανίζεται σε λίστα δώρων σε αναμονή της γέννησης της κόρης των στον ιστότοπο TheBump.com. Σύμφωνα με τη λίστα, η ημερομηνία τοκετού ήταν η 17η Μαίου. Η λίστα παρουσιάζει μόνο τέσσερα αντικείμενα: πάνες, κάθισμα αυτοκινήτου για μωρά, baby oil και μπατονέτες. Κανένα δεν φαίνεται ότι είχε αγοραστεί.

Ο διευθυντής του Ισλαμικού Κέντρου στο Ρίβερσαϊντ, ένα τέμενος στο οποίο προσευχόταν συχνά ο Φαρούκ, τον περιέγραψε ως πιστό μουσουλμάνο που έκανε το προσκύνημα στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβία πριν μερικά χρόνια και είχε κάνει τη δεξίωση του γάμου του στο τέμενος. «Ο βαθμός της πίστης του είναι πολύ ψηλός» είπε στο Ρόιτερς ο διευθυντής του τεμένους Μουσταφά Κούκο. «Ήταν πολύ ήσυχο άτομο, ήρεμο, ποτέ δεν τσακωνόταν ή δε διαφωνούσε με κανέναν» πρόσθεσε, ενώ ερχόταν στις πρωινές και απογευματινές λειτουργίες μεταξύ του 2012 και του 2014, οπότε και σταμάτησε απότομα.

Ο Φαρούκ ήταν γιός μεταναστών από το Πακιστάν, ενώ η Μαλίκ ήταν γεννημένη στο Πακιστάν και ζούσε στη Σαουδική Αραβία μέχρι τη γνωριμία της με τον μέλλοντα σύζυγό της, σύμφωνα με τον Χουσσάμ Αϊλούς, επικεφαλής του τοπικού συνδέσμου Λος Άντζελες της Επιτροπής Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR). Πρόσθεσε ότι το ζευγάρι ήταν παντρεμένο δύο χρόνια.

Την Τετάρτη, ο Φαρούκ συμμετείχε στην ετήσια γιορτή του γραφείου του, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν με την αστυνομία, έφυγε θυμωμένος. Αργότερα γύρισε με την Μαλίκ και όπλα, και πυροβόλησαν 65-70 φορές στην αίθουσα, είπε η αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο Τζάροντ Μπέργκουεν είπε ότι ήταν εμφανές ότι είχαν σχεδιάσει το μακελειό και πρόσθεσε ότι είχαν αφήσει αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς στο χώρο του συμβάντος. «Ήρθαν προετοιμασμένοι γι' αυτό που έκαναν, σαν να ήταν σε αποστολή», είπε ο Μπέργκουεν.

Σε συνέντευξη τύπου χθες, ο αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι στο νοικιασμένο σπίτι του ζεύγους βρέθηκαν στικάκια USB, υπολογιστές και κινητά, ενώ στο νοικιασμένο αυτοκίνητό τους είχαν δύο αυτόματα όπλα εφόδου, δύο ημιαυτόματα περίστροφα, και 1.600 τεμάχια πυρομαχικών. Στο σπίτι υπήρχαν άλλα 4.500 τεμάχια πυρομαχικών, 12 βόμβες σωλήνα και υλικό για την κατασκευή βομβών.

Σύμφωνα με τις κρατικές αρχές, τα όπλα είχαν αγοραστεί νόμιμα στις ΗΠΑ, ενώ η αστυνομία είπε ότι τα δύο περίστροφα είχαν αγοραστεί από τον Φαρούκ και τα όπλα εφόδου από κάποιον άλλο, ο οποίος δεν είχε σύνδεση με το συμβάν.

Σύμφωνα με τον Αϊλούς, που επικαλέστηκε πληροφορίες από κουνιάδο του Φαρούκ, το ζεύγος άφησε το μωρό τους με τη μητέρα του Φαρούκ στην κοντινή πόλη Ρέντλαντς, λέγοντας ότι πηγαίναν σε ιατρικό ραντεβού για την Μαλίκ.

Ο Μπέργκουεν είπε ότι η αστυνομία πήγε σε σπίτι στο Ρέντλαντ τη Τετάρτη το απόγευμα, πέντε ώρες μετά το μακελειό, και είδε το ζευγάρι να διαφεύγει με ένα μεγάλο μαύρο αυτοκίνητο. Τους κυνήγησε έως το Σαν Μπερναρντίνο, όπου διεξήχθηκε μια ανταλλαγή πυρών που κατέληξε στο θάνατο του ζεύγους.

Δέκα άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε δύο νοσοκομεία, δύο σε κρίσιμη αλλά σταθεροποιημένη κατάσταση, πέντε σε σχετικά καλή κατάσταση και τρεις σε καλή κατάσταση, είπαν τα νοσοκομεία.

Η επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο ήταν η πιό αιματηρή επίθεση με όπλα που έχει γίνει από το Δεκέμβριο του 2012, όταν ένας οπλοφόρος σκότωσε 26 άτομα, πολλά από αυτά παιδιά, στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιούταουν της πολιτείας Κονέτικατ.

Ο Αϊλούς έκανε έκκληση στο κοινό να μη φτάσει στα δικά του συμπεράσματα πριν βρεθούν οι λόγοι της επίθεσης, λέγοντας ότι ανησυχούσε για το αντίκτυπο που θα είχε το επεισόδιο στη μουσουλμανική κοινότητα.

«Ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές» είπε στο CNN. «Υπάρχει πολλή ισλαμοφοβία εκεί έξω, πολύ αντι-μουσουλμανικό συναίσθημα, που τροφοδοτείται από διάφορους ειδικούς εδώ και εκεί, οι οποίοι προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες στο σύνολο μιας κοινωνίας για τις πράξεις των λίγων.»

------------

Πριν σκορπίσει τον θάνατο στην Καλιφόρνια... έψαχνε για την ιδανική σύντροφο





Φίλος των σελίδων που απευθύνονταν σε γνωριμίες φαίνεται να ήταν ο 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Τασφίν Μαλίκ, αποτέλεσαν αιτία θανάτου για 14 άτομα .

Να υπενθυμίσουμε πως το ζευγάρι την περασμένη Τετάρτη, εισέβαλε στον χώρο εργασίας του Φαρούκ στην κομητεία του Σαν Μπερναντίνο ενώ πραγματοποιείτο γιορτή και δίχως δισταγμό έσπειραν τον θάνατο και τραυμάτισαν σοβαρά του παρευρισκόμενους.

Ποιο είναι όμως το προφίλ του 28χρονου μακελάρη ;

O Φαρούκ ήταν Αμερικανός πολίτης που είχε γεννηθεί στην πολιτεία Ιλλινόι, εργαζόταν στην κομητεία ως ειδικός σε περιβαλλοντική υγεία, επιθεωρώντας εστιατόρια και πισίνες για τυχόν παραβιάσεις κανονισμών υγείας, σύμφωνα με τις αρχές και έναν ιστότοπο επιθεώρησης δημόσιων υπαλλήλων.

Ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η «παρουσία» του στα κοινωνικά δίκτυα η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται πως ο 28χρονος δράστης είχε λογαριασμό σε σελίδες γνωριμιών και όχι στο Facebook και το LinkedIn.

Ο Φαρούκ ήταν εγγεγραμμένος ArabLounge.com, ιστότοπο για άτομα αραβικής καταγωγής που "ψάχνουν για σύντροφο, φιλία και αγάπη," ο Φαρούκ περιέγραφε τον εαυτό του ως ελεύθερο, "με τον φόβο του Αλλάχ," ήρεμο, ευγενικό και απλό, δηλώνοντας «Προσπαθώ να ζήσω ως σωστός μουσουλμάνος».

Ακόμη μια σελίδα στην οποία διατηρούσε λογαριασμό ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ ήταν το iMilap.com, στο οποίο περιέγραφε τον εαυτό του ως 22χρονο μουσουλμάνο που ζει στην πόλη Ρίβερσάιντ της Καλιφόρνιας, κατάγεται από «πιστή αλλά μοντέρνα οικογένεια τεσσάρων - 2 κορίτσια, 2 αγόρια,» και ότι του άρεσε να μαστορεύει αυτοκίνητα (αντίκες και μοντέρνα), να διαβάζει βιβλία θρησκευτικού περιεχόμενου και να τρώει κατά καιρούς σε εστιατόριο.

Τα χαρακτηριστικά της «ιδανικής» συντρόφου για εκείνος ήταν μια "μια κοπέλα που έχει την ίδια νοοτροπία," που φοράει χιτζάμπ (το μαντίλι που καλύπτει το κεφάλι και τους ώμους, αφήνοντας το πρόσωπο ακάλυπτο), αλλά η οποία χαίρεται τη ζωή. Περιέγραφε τον εαυτό του ως έχοντας 1,83 μέτρα ύψος, μη καπνιστή, με "πολύ φιλελεύθερη" πολιτική. Έγραφε επίσης πως τον εκνευρίζουν η "παρορμητικοί αγορά" προϊόντων και τον απωθεί το ψέμα. Δήλωσε πως το εισόδημά του κυμαίνονταν στο επίπεδο 30.000-45.000 δολάρια το χρόνο (27.000-41.000 ευρώ).

Από την μεριά της συντρόφου του Φαρούκ, η 27χρονη κοπέλα εμφανίζεται να έχει σχεδόν μηδενική παρουσία στο διαδίκτυο, αφού δεν διέθετε χωρίς λογαριασμούς στο Facebook, το LinkedIn και άλλους ιστότοπους. Το όνομά της εμφανίζεται σε λίστα δώρων σε αναμονή της γέννησης της κόρης των στον ιστότοπο TheBump.com. Σύμφωνα με τη λίστα, η ημερομηνία τοκετού ήταν η 17η Μαίου.

------------

Χιλιάδες σφαίρες και βόμβες στο σπίτι των μακελάρηδων της Καλιφόρνια

Οι δράστες ήταν γνωστοί στο FBI.

Κανένας από τους γείτονες του ζεύγους των ισλαμιστών που ζούσαν στο μέχρι προχθές ήσυχο Redlands δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στο διπλανό σπίτι βρίσκεται ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, όπου παρασκευάζονταν βόμβες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το SkyNews, στο σπίτι των Σιάντ Φαρούκ και της Τασφίν Μαλίκ βρέθηκαν χιλιάδες σφαίρες αυτόματων όπλων και πιστολιών, δώδεκα αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί καθώς και δεκάδες σύνεργα παρασκευής βομβών μεγάλης ισχύος.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, οι δύο δράστες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται προσεκτικά ως «βαθιά θρησκευόμενοι» μουσουλμάνοι, ήταν γνωστοί στο FBI.

Οι αμερικανικές Αρχές ερευνούν κατά πόσο το μακελειό εντάσσεται στο πλαίσιο των τρομοκρατικών χτυπημάτων από τζιχαντιστές, με τις περισσότερες ενδείξεις μέχρι στιγμής να συγκλίνουν προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

------------

Έμεινε ορφανό το βρέφος του ζεύγους που αιματοκύλησε το Σαν Μπερναρντίνο

Αδιευκρίνιστα ακόμα τα κίνητρα της σφαγής.

Την Τετάρτη το πρωί ο Σάγεντ Ρίζβαν Φαρούκ, 28 ετών και η Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών, άφησαν το μωρό τους ηλικίας έξι μηνών στην μητέρα του Φαρούκ, λέγοντας ότι έχουν ραντεβού με έναν γιατρό.

Ως το μεσημέρι, σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι έβαλε τα κατάλληλα ρούχα, εξοπλίστηκε με τουφέκια και εισέβαλε σε ένα πάρτι, μια εορταστική εκδήλωση υπαλλήλων της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας 17. Η εορταστική αυτή εκδήλωση γινόταν σε αίθουσα εκδηλώσεων του Inland Regional Center, κέντρου για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Σαν Μπερναρντίνο.

Προτού βασιλέψει ο ήλιος και έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, και οι δύο ήταν νεκροί, αφήνοντας πίσω τους ένα μωρό έξι μηνών, μια κοινότητα σε πένθος και πολύ λίγα στοιχεία όσον αφορά τα κίνητρά τους για τη σφαγή.

Ο Φαρούκ, γεννηθείς στις ΗΠΑ, εργαζόταν ως ειδικός για θέματα Υγείας για την κομητεία του Σαν Μπερναρντίνο και επιθεωρούσε εστιατόρια για τυχόν παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής, σύμφωνα με τις αρχές και έναν ιστότοπο που ασχολείται με τη δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της δουλειάς του, επιθεωρούσε επίσης πισίνες σε διάφορες εγκαταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται διαμερίσματα, συγκροτήματα κατοικιών και λέσχες. Στα αρχεία φαίνεται ότι ασκούσε τα καθήκοντά του μέχρι αρκετά πρόσφατα, δηλαδή τον περασμένο Ιούλιο.

Χθες, ήταν παρών στην ετήσια εορταστική συγκέντρωση των εργαζομένων στην υπηρεσία του, αλλά κάποια στιγμή έφυγε, επιστρέφοντας αργότερα με όπλα και με την σύζυγό του Μαλίκ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο Τζάροντ Μπέργκουαν δήλωσε ότι το μακελειό αυτό κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης συναδέλφων είχε σίγουρα προγραμματιστεί εκ των προτέρων και σημείωσε ότι οι ύποπτοι άφησαν πίσω τους στον τόπο της σφαγής διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η Σουάν Τσάπμαν, ταμίας και σερβιτόρα στο China Doll Fast Food, ένα εστιατόριο στο οποίο είχε πάει ο Φαρούκ για επιθεώρηση νωρίτερα φέτος στο πλαίσιο της δουλειάς του για την κομητεία, είπε ότι όταν τον είχε δει δεν είχε καταλάβει κάτι το ασυνήθιστο. «Ήταν πολύ ήσυχος», πρόσθεσε. «Έλεγξε το φαγητό και είπε ότι είχε έρθει επειδή κάποιος διαμαρτυρήθηκε. [...] Φαινόταν τελείως φυσιολογικός».

Ο Μπέργκουαν δεν γνώριζε αν οι Φαρούκ και Μαλίκ ήταν παντρεμένοι, αλλά στελέχη του Συμβουλίου για τις Αμερικανο-Ισλαμικές Σχέσεις (CAIR) που έχουν επαφή με την οικογένεια είπαν ότι ήταν παντρεμένοι.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για δυο χρόνια και είχαν ένα κοριτσάκι έξι μηνών, διευκρίνισε ο Χουσάμ Αϊλούς, επικεφαλής της πτέρυγας του CAIR για το Λος Άντζελες.

Το ζευγάρι άφησε το μωρό στη μητέρα του Φαρούκ, η οποία ζει στην κοντινή πόλη Ρέντλαντς νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα πάλι με τον ίδιο, ο οποίος μιλούσε βάσει πληροφοριών που είχε από τον γαμπρό του Φαρούκ. Της είπαν ότι θα πήγαιναν σε ένα ιατρικό ραντεβού για την Μαλίκ, πρόσθεσε.

Ο Μπέργκουαν διευκρίνισε παράλληλα ότι η αστυνομία πήγε σε ένα σπίτι στο Ρέντλαντς χθες το μεσημέρι και είδε το ζευγάρι να αναχωρεί με ένα μαύρο SUV. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το ζεύγος ως το Σαν Μπερναρντίνο, όπου ακολούθησε και η μάχη που άφησε πίσω της νεκρούς τον Φαρούκ και την Μαλίκ.

Η καταγωγή της οικογένειας του Φαρούκ είναι από τη νότια Ασία, ενώ η Μαλίκ πιστεύεται ότι κατάγεται από το Πακιστάν και είχε ζήσει στη Σαουδική Αραβία προτού πάει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Αϊλούς. Ο Φαρούκ είχε έναν μεγαλύτερο αδελφό, ο οποίος είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό, πρόσθεσε επίσης ο Αϊλούς.

Ένα άλλο στοιχείο που υπάρχει είναι επίσης ότι, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία, ο Φαρούκ είχε μάλλον αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα κατά την παιδική του ηλικία. Το 2006, η Ράφια Φαρούκ, η μητέρα, σύμφωνα με τα αρχεία, του Φαρούκ, είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου σε δικαστήριο του Ρίβερσαϊντ από τον σύζυγό της, που ονομαζόταν επίσης Σάγεντ Φαρούκ. Αυτή απαριθμούσε στην αίτησή της πολλά κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας και δήλωνε ότι ο σύζυγός της «απειλεί καθημερινά ότι θα αυτοκτονήσει». Σε ένα από αυτά τα περιστατικά, σημείωνε επίσης η μητέρα του Φαρούκ, ο γιος της μπήκε στη μέση «για να την σώσει».

------------

Η δράστρια του μακελειού στην Καλιφόρνια είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Η Τασφίν Μαλίκ και ο σύζυγός της, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Η μία από τους δύο φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας 14 ανθρώπων σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Καλιφόρνια ανήρτησε στο Διαδίκτυο μια δήλωση με την οποία ορκιζόταν πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών, και ο σύζυγός της, Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, 28 ετών, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία ώρες μετά το μακελειό στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών Inland Regional Center στο Σαν Μπερναρντίνο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες. Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη μαζική δολοφονία στις ΗΠΑ τα τελευταία 3 χρόνια.

Η Μαλίκ, μια Πακιστανή υπήκοος που ζούσε στη Σαουδική Αραβία όταν παντρεύτηκε τον Φαρούκ, ανήρτησε στο Διαδίκτυο μια δήλωση όπου εξέφραζε την υποστήριξή της στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σε ένα λογαριασμό που χρησιμοποιούσε με άλλο όνομα, μετέδωσε το CNN.

Οι δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο φαίνεται πως άντλησαν έμπνευση, δεν έλαβαν ωστόσο απευθείας εντολές, από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Η έρευνα επικεντρώνεται στο να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης και πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο Τζάροντ Μπούργκουαν υποστήριξαν η εξτρεμιστική ιδεολογία βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Το ζευγάρι άφησε πίσω του μια κόρη, 6 μηνών. Ο κουνιάδος του Φαρούκ, Φάρχαν Χαν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να υιοθετήσει το κορίτσι και είναι «πολύ αναστατωμένος και θυμωμένος» με τον Φαρούκ.

«Άφησες την 6μηνών κόρη σου», είπε ο Χαν.

«Σε αυτήν την ζωή ορισμένοι άνθρωποι δε μπορούν να κάνουν παιδιά. Ο Θεός σας δώρισε μια κόρη. Και εσείς εγκαταλείψατε αυτό το παιδί πίσω… Τι καταφέρατε με αυτό;».

Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, την χειρότερη μετά τον Δεκέμβριο του 2012 και τους πυροβολισμούς στο Δημοτικό Σχολείο Σάντι Χουκ στο Νιουτάουν στο Κονέκτικατ.

Ο Φαρούκ, Αμερικανός πολίτης που γεννήθηκε στο Ιλινόι, ήταν γιος Πακιστανών μεταναστών, δήλωσε ο Χούσαμ Αϊλούς, επικεφαλής του παραρτήματος στο Λος Άντζελες του Συμβουλίου Αμερικανο- Ισλαμικών Σχέσεων.

Ο Κρίστιαν Νουαντίκε, που συνεργάστηκε με τον Φαρούκ για ένα διάστημα 5 ετών, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι ο συνεργάτης του ήταν διαφορετικός όταν επέστρεψε από τη Σαουδική Αραβία.

«Νομίζω ότι παντρεύτηκε μια τρομοκράτισσα» σημείωσε ο Νουαντίκε.

Οι ερευνητές εξετάζουν τους υπολογιστές του ζευγαριού και τα κινητά τους τηλέφωνα για να επιβεβαιώσουν εάν επισκέπτονταν συχνά τζιχαντιστικούς ιστότοπους ή διατηρούσαν επαφές με εξτρεμιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον που πρόσκεινται στην έρευνα.

------------

Τρομοκρατική ενέργεια "βλέπει" το FBI στην επίθεση στην Καλιφόρνια

Η έρευνα για την επίθεση στην Καλιφόρνια που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους επαναπροσδιορίστηκε και πλέον έχει τον χαρακτήρα της έρευνας για «τρομοκρατική ενέργεια», όπως έκανε γνωστό η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία.

"Διεξάγουμε πλέον έρευνα για αυτές τις φρικτές πράξεις βάσει της υπόθεσης ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι (οι δράστες) είχαν προσχεδιάσει λεπτομερώς την επίθεση πριν τη διαπράξουν" ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπάουντιτς, στέλεχος του γραφείου του FBI στο Λος Άντζελες.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο που μπορεί να πλυθεί


Αν σας ενοχλεί το γεγονός ότι το "έξυπνο" κινητό σας τηλέφωνο αποτελεί μάλλον αποικία μικροβίων, μια ιαπωνική εταιρεία έρχεται να σας προσφέρει τη λύση: το πρώτο τηλέφωνο στον κόσμο που μπορεί να πλυθεί με νερό και σαπούνι.

Αδιάβροχα τηλέφωνα υπάρχουν ήδη, αλλά όπως βεβαιώνει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας KDDI το "Digno Rafre", που θα διατίθεται από την προσεχή εβδομάδα στην ιαπωνική αγορά, είναι το μόνο που μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη ενός ...μικρού αφρόλουτρου.

Και υπάρχει και απόδειξη γι'αυτό. "Το δημιουργικό μας τμήμα το έχει πλύνει περισσότερες από 700 φορές για να ελέγξει την αντοχή του", εξήγησε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τέλος λοιπόν με το δράμα όταν το αγαπημένο σας "βλαστάρι" ρίχνει το smartphone σας μέσα σε ένα πιάτο γεμάτο με κέτσαπ. Με ένα γρήγορο πλυσιματάκι, θα γίνει σαν καινούργιο, αν πειστούμε από το διαφημιστικό βίντεο της KDDΙ που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο για να προβάλει τις "αρετές" της νέας της συσκευής.

Το τηλέφωνο που κατασκευάζεται από την επίσης ιαπωνική Kyocera και θα πωλείται στην προτεινόμενη τιμή των 21.600 γεν (περίπου 160 ευρώ) απευθύνεται ακριβώς στους γονείς μικρών παιδιών. Ωστόσο προσοχή: Δεν είναι ανθεκτικό σε όλων των ειδών τα σαπούνια, μόνον ορισμένα αφρώδη προϊόντα καθαρισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το πλύσιμό του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρομοίασε τον Ερντογάν με το Gollum και κινδυνεύει με φυλάκιση


Τι σχέση έχει ο τούρκος πρόεδρος με τον χαρακτήρα του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών»;

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε ειδικούς προκειμένου να εξετάσουν αν ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει ομοιότητες με τον χαρακτήρα του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών», τον Gollum, καθώς ο «εγκέφαλος» της πλάκας αυτής κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή. Ο Δρ. Bilgin Ciftci, κινδυνεύει να καταδικαστεί μέχρι και με 2 έτη φυλάκιση έπειτα και από την πράξη του να ανεβάσει ένα meme όπου συνέκρινε τον τούρκο πρόεδρο με το Gollum.

Αυτή είναι η περίεργη υπόθεση που καλείται να εξετάσει τουρκικό δικαστήριο, που θα κρίνει αν ο γιατρός πρόσβαλε με αυτό τον τρόπο τον Ερντογάν ή όχι. Για τη πράξη του αυτή, ο Ciftci απολύθηκε από τον οργανισμό δημόσιας υγείας της Τουρκίας τον Οκτώβριο.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέπλο μυστηρίου για υποθέσεις βιασμού στην ερωτική βιομηχανία


Τουλάχιστον πέντε ερωτικές παρτενέρ του, ισχυρίζονται ότι τις κακοποίησε.

Σε αρκετά δύσκολη θέση βρίσκεται ο πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών James Deen καθώς δέχεται τη μια κατηγορία για βιασμό μετά την άλλη. Όλα ξεκίνησαν όταν η συνάδελφός του, Stoya, με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό για τουλάχιστον ένα χρόνο, έγραψε στο Twitter ότι ο 29χρονος πρώην σύντροφός της την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

«Ο James Deen με κρατούσε κάτω και με γ@@@ε ενώ έλεγα όχι και σταμάτα…», έγραψε η 29χρονη στις 28 Νοεμβρίου, ανοίγοντας έτσι το κουτί της Πανδώρας. Την ίδια μέρα, σχολίασε ξανά «Αυτό το πράγμα του να μπαίνεις για μια στιγμή στο ίντερνετ και να βλέπεις τον κόσμο να ειδωλοποιεί τον άντρα που σε βίασε, δεν είναι καθόλου φεμινιστικό. Είναι αισχρό».

Την επόμενη ημέρα, ο Deen υπερασπίστηκε τον εαυτό του, γράφοντας και εκείνος με τη σειρά στο Twitter, κάνοντας λόγο για ανήκουστες και δυσφημιστικές κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας τους «φίλους, συναδέλφους και θαυμαστές» ότι «σέβομαι τις γυναίκες…». Ωστόσο, στις ημέρες που ακολούθησαν δυο ακόμα γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από τον Deen, κατηγορώντας τον για χρήση έντονης βίας. Οι πορνοστάρ Amber Rayne και Kora Peters, οι οποίες έχουν εργαστεί κατά το παρελθόν μαζί του, ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν θύματα άγριου βιασμού μπροστά από τηλεοπτικό συνεργείο. Η Rayne ανέφερε ότι ο Deen την αποκάλεσε «σκύλα», ακολούθως τη γρονθοκόπησε και άρχισε τη διείσδυση με τόσο βίαιο τρόπο που άρχισε να αιμορραγεί.

Παρόμοιες ήταν και οι περιγραφές της Peters. Πάντως, μέχρι στιγμής πέντε γυναίκες, ανάμεσά τους και άλλες δυο πορνοστάρ, οι Ashley Fires και Tori Lux, έχουν κατηγορήσει τον 29χρονο για βιασμό. Μετά τις αιτιάσεις εναντίον του, ο Deen παραιτήθηκε από τη προεδρία του Adult Performer Advocacy Committee ενώ δυο εταιρείες παραγωγής σταμάτησαν τη συνεργασία μαζί του.






Ο James Deen και η πρώην αγαπημένη του, Stoya

Η Amber Rayne

Η Kora Peters

Η Tori Lux



Διαβάστε περισσότερα...

Πνίγηκε ΑμεΑ την ώρα που έτρωγε πορτοκάλι


Οι γιατροί είχαν συστήσει στον τετραπληγικό άντρα να προσέχει τη διατροφή του.

Τραγικό τέλος είχε ένας 32χρονος από την Αλβανία ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν πνίγηκε τρώγοντας ένα πορτοκάλι.

Ο 32χρονος, είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και παρέμεινε επί 6 μήνες σε καταστολή. Επανέκαμψε μερικώς, αντιμετωπίζοντας όμως προβλήματα παραπληγίας. Μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να περπατά υποβασταζόμενος και η πορεία της υγείας του έδειχνε να βελτιώνεται. Εξαιτίας δυσκολίας του στην κατάποση, οι θεράποντες ιατροί του είχαν συστήσει να προσέχει τη διατροφή του αναφέρει η dimokratiki.gr.

Το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο, στο σπίτι του στη Ρόδο, ζήτησε από την κουνιάδα του να του δώσει ένα κομμάτι από το πορτοκάλι που έτρωγε. Εκείνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες αρνήθηκε αρχικώς και όταν ο 32χρονος επέμενε, του έδωσε ένα μικρό κομμάτι.Ο 32χρονος επέλεξε να φάει και δεύτερο, το οποίο απέβη μοιραίο για τη ζωή του. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου άφησε την τελευταία του πνοή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεχωριστή διαπραγμάτευση με κάθε επιχείρηση θα έχει η ΔΕΗ για τα τιμολόγια υψηλής τάσης


Ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων την προσεχή Δευτέρα για τα βιομηχανικά τιμολόγια.

Ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με κάθε επιχείρηση που ηλεκτροδοτείται από το δίκτυο υψηλής τάσης (οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας) για τον καθορισμό των τιμολογίων του ρεύματος ανήγγειλε απόψε η ΔΕΗ, ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων την προσεχή Δευτέρα για τα βιομηχανικά τιμολόγια.

Σε σχετικό σημείωμα αναφέρονται τα εξής, πιο συγκεκριμένα: «Βασική επιδίωξη της ΔΕΗ είναι η ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων συνεργασίας με όλες τις κατηγορίες των πελατών της, μεταξύ των οποίων οι βιομηχανίες και όλοι οι πελάτες υψηλής τάσης. Η διοίκηση της ΔΕΗ αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτή την περίοδο οι βιομηχανίες υψηλής τάσης για την αντιμετώπιση της κρίσης και την στήριξη της απασχόλησης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το θέμα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι θα γίνουν διαπραγματεύσεις με κάθε μια επιχείρηση, ξεχωριστά, και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστες δυνατές συμφωνίες».

Τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των τιμολογίων ζήτησε και η διοίκηση του ΣΕΒ χθες με επιστολή προς τη ΔΕΗ.

Η γενική συνέλευση των μετόχων αναμένεται (σύμφωνα με την εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου) να αποφασίσει την κατάργηση από 1-1-2016 των εκπτώσεων 20% στα τιμολόγια των καταναλωτών υψηλής τάσης που ίσχυσαν από τις αρχές του 2014 καθώς και τη συνέχιση της τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας για την εταιρεία Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) με τον υφιστάμενο τρόπο μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών ή την κατ' άλλο τρόπο επίλυση της διαφοράς.

Αναμένεται επίσης απόφαση για τη διάθεση στο Ελληνικό Δημόσιο μέρους του τροφείου που συμφωνήθηκε με την τελευταία Συλλογική Σύμβαση να χορηγηθεί στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Το ποσό που θα διατεθεί είναι 11 εκατ. ευρώ με στόχο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το ΕΤΕΑΝ


Στόχος η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πέντε νέες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ Κώστας Γαλιάτσος, στην εισήγηση του στο Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα «Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) όχημα για την επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη», αναφέρθηκε στις νέες πρωτοβουλίες που είναι:

1. Δημιουργία νέων μέσων χρηματοδοτικής τεχνικής που θα είναι προσανατολισμένα στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων (καινοτομία, εξαγωγικός προσανατολισμός κλπ) και δεν θα αποτελούν οριζόντιες δράσεις, οι οποίες δεν αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.

2. Δημιουργία Ειδικού Ταμείου για κεφαλαιακή (και όχι μόνο δανειακή) στήριξη ΜΜΕ.

3. Δημιουργία Ειδικού Ταμείου χρηματοδότησης της αναδιάρθρωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

4. Ανάπτυξη μέσω του ΤΑΝΕΟ του θεσμού των ΑΚΕΣ (venture capital).

5. Ίδρυση μη τραπεζικού ιδρύματος παροχής μικροπιστώσεων.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας και Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Νίκος Μυρτάκης χαρακτήρισε επιτυχή τη συνεργασία της Παγκρήτιας Τράπεζας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, τονίζοντας ότι δόθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ σε μικροδάνεια σε πολύ μικρές βιώσιμες επιχειρήσεις και ότι σε συνεργασία με την Action Finance Initiative (AFI) παρέχει μικροπιστώσεις (μικροδάνεια) με ευνοϊκούς όρους για την αντιμετώπιση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού των ανέργων, αυτοπασχολούμενων και εν γένει ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, ώστε να μπορέσουν να οργανωθούν, να αναπτύξουν βιώσιμες μικροεπιχειρήσεις και να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Ο υπεύθυνος Επενδύσεων, Εγγυήσεων, Τιτλοποίησης και Μικροχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Ρικάρντο Αγκούλια αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μικρών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, καθώς αντιπροσωπεύουν το 92% του συνόλου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Δίνοντας έμφαση στη σημασία της χρηματοδότησης ως άμεσο κρίκο για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, σημείωσε πως το 99% των start-ups επιχειρήσεων που δημιουργούνται ετησίως στην Ευρώπη είναι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ενώ το 33% από αυτές δημιουργήθηκαν από ανέργους.

Ο κ. Αγκούλια παρουσίασε συγκεκριμένες δράσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων τους τελευταίους μήνες και εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του Ταμείου για τις μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, μιλώντας για προγράμματα που ανταποκρίνονται ακριβώς στις ανάγκες χρηματοδότησης και υποστήριξης των επιχειρήσεων σε μια τέτοια περίοδο.

Ο Σόρεν Μπούτρουπ, από το υπουργείο Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης -Υπηρεσία Επιχειρήσεων Δανίας, εμπειρογνώμονας και σύμβουλος επιχειρήσεων, μίλησε για το πρόγραμμα Early Warning και τα αποτελέσματα που έχει σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και απειλούνται με πτώχευση. Ο κ. Μπούτρουπ, πρότεινε ως απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα και στην Ελλάδα, το οποίο να απευθύνεται σε επιχειρήσεις που είναι ένα βήμα πριν από το λουκέτο, την πολιτική συνεργασία και σταθερότητα, ώστε προγράμματα τέτοιου είδους που ξεκινούν με τη βοήθεια της Πολιτείας να μην διακόπτονται ή αλλάζουν απότομα, τον εθελοντισμό επιχειρηματιών που είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με το υπουργείο που θα τρέχει ένα τέτοιο πρόγραμμα προκειμένου να σώσουν συναδέλφους τους που αντιμετωπίζουν κίνδυνο πτώχευσης, και τέλος, την ουσιαστική εκπαίδευση όλων όσων εμπλέκονται σε μια τέτοια διαδικασία.

Ο Φρανσουά Μούτοτ, γενικός γραμματέας APCMA, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα σύνδεσης των πηγών χρηματοδότησης με τις μικρές επιχειρήσεις, εστίασε όμως στο θέμα της ρευστότητας ως το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ο κ. Μούτοτ επισήμανε πως χρειάζεται η δημιουργία μιας χάρτας μεταξύ τραπεζών και επιχειρήσεων, ώστε ανεξαρτήτως του προβλήματος και του μεγέθους αυτών των επιχειρήσεων να υπάρχει μια σταδιακή προσαρμογή στις νέες οικονομικές δυνατότητες ή καλύτερα αδυναμία μιας επιχείρησης, και οι τράπεζες να εξασφαλίσουν ρευστότητα σε αυτές και όχι κατευθείαν να τις αποκλείουν, να προχωρούν δικαστικά και εντέλει να τις οδηγούν σε πτώχευση.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας υπογράμμισε ότι τα σημαντικότερα προσκόμματα στη δανειοδότηση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σχετίζονται με: το υψηλό κόστος δανειοδότησης, τις έντονα γραφειοκρατικές διαδικασίες, την ανεπαρκή διαθέσιμη πληροφόρηση, τη δυσκολία υιοθέτησης καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών, τη μη αξιοποίηση διεθνών βέλτιστων πρακτικών, τον σχεδιασμό χρηματοδοτικών εργαλείων που στην πραγματικότητα δεν ικανοποιούν τις ανάγκες της αγοράς (προγράμματα Jeremie, Jessica της ΕΤεΠ), αλλά και με την μη εκπόνηση από πλευράς επιχειρηματιών αξιόπιστων και επαρκώς τεκμηριωμένων business plans.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πιο δημοφιλής κάμερα είναι στο iPhone για τους φωτογράφους στο Flickr


Τι δείχνει έρευνα για τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Οι βασιλιάδες της κάμερας θα πρέπει πλέον να βλέπουν σιγά σιγά τα βασίλεια τους να συρρικνώνονται. Αν για αυτό η Canon ή η Nikon θέλουν κάποια απόδειξη τότε το Flickr’s 2015 Year in Review δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως η κοινότητα των φωτογράφων δεν χρησιμοποιεί μόνο μια κάμερα, ενώ η πρώτη επιλογή είναι αυτή που βρίσκεται πλέον σε ένα smartphone.

To iPhone της Apple ήταν η πιο δημοφιλής συσκευή χρήσης στην Flickr κοινότητα με βάση και τις φωτογραφίες που έκαναν upload οι χρήστες. Έτσι λοιπόν το 42% των φωτογραφιών του site ανήκουν ή αν προτιμάτε έχουν τραβηχτεί από ένα iPhone, ενώ στο 27% βρίσκουμε την Canon και στο 16% την Nikon.

Το σημαντικό αυτό προβάδισμα σε προτίμηση στην κάμερα του iPhone γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κάποιος πως το Flickr έχει 112 εκατομμύρια χρήστες σε 63 χώρες που κάνουν upload ένα εκατομμύριο φωτογραφίες την ημέρα!

Δεν αποτελεί λοιπόν παράδοξο το γεγονός πως στην βιομηχανία της φωτογραφικής κάμερας το iPhone θεωρείται ένα επαναστάτης που κάθε χρόνο γίνεται ακόμη και πιο ισχυρός.
Διαβάστε περισσότερα...

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη βρέθηκε μετά από 75 χρόνια!


Τι ζητούσε ένα κοριτσάκι το 1930.

Η Christine Humphreys έμεινε έκπληκτη όταν οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού της, της έδωσαν τη λίστα με τα δώρα που είχε βάλει στην καμινάδα του παιδικού της δωματίου όταν ήταν 5 χρονών.

Όταν η Christine Humphreys έγραψε το γράμμα στον «Πατέρα των Χριστουγέννων» (έναν πρόδρομο του Άγιου Βασίλη στην Αγγλία κι άλλες χώρες), πάνω από 75 χρόνια πριν, δεν ήξερε βέβαια τι ήταν τα Xbox, οι κούκλες που μιλάνε και τα τηλεκατευθυνόμενα. Έτσι, όταν οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού της βρήκαν το γράμμα κρυμμένο σε μια παλιά καμινάδα, αυτό που διάβασαν ήταν μια παράκληση της μικρής για μια κουκλίτσα, ένα κουτί με ξυλομπογιές, ψαλιδάκια κι ένα βιβλίο.

Το γράμμα βρισκόταν στην καμινάδα από το 1930 και τα αιτήματα της μικρής δείχνουν πόσο διαφορετικά πράγματα ζητούσαν παιδιά πριν από τόσα χρόνια και την προσέγγιση των γιορτών από αυτά.

Η Julia Pugh που αγόρασε το σπίτι με την οικογένειά της, όταν βρήκε το γράμμα άρχισε να κλαίει από τη συγκίνηση της. «Βλέποντας το αίτημα του μικρού κοριτσιού για τέτοια απλά πράγματα, όπως το βιβλίο και τα μολύβια με έκανε να σκεφτώ πόσο υλιστές είμαστε σήμερα», είπε η Julia.

Όταν πήραν το σπίτι ήταν σε σχετικά κακή κατάσταση κι έτσι άρχισαν να το καθαρίζουν. Έτσι βρήκαν το γράμμα της μικρής που ζούσε στο σπίτι με την οικογένειά της. Μόλις η Julia Pugh βρήκε το γράμμα, θέλησε αμέσως να εντοπίσει το κοριτσάκι που το έγραψε και έτσι έφτασε στην 82 ετών σήμερα Christine Humphreys και ανάμεσα στις δύο γυναίκες αναπτύχθηκε μια νέα φιλία.



«Έμεινα εμβρόντητη όταν είδα το γράμμα. Θυμάμαι ότι μας είπαν να βάλουμε το γράμμα στην καμινάδα του παιδικού δωματίου και έτσι έκανα. Το ταπεινό περιεχόμενο του γράμματος αντανακλά την απλούστερη ζωή που ζούσαμε, ακόμη και ως μια σχετικά εύπορη οικογένεια», λέει η 82χρονη γυναίκα και αναφέρει ότι τα Χριστούγεννα ήταν μια πολύ ιδιαίτερη γιορτή και την περιμέναμε με χαρά, στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

«Δεν ήμασταν πλούσιοι, αλλά ζούσαμε καλά», δηλώνει, συμπληρώνοντας πώς σήμερα οι απαιτήσεις των παιδιών έχουν αυξηθεί κι εκείνοι είχαν μάθει να ζουν με πιο λίγα πράγματα.


Η Christine Humphreys σε μικρή ηλικία








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεά 1.000 ευρώ από Βαυαρό συνταξιούχο στo Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος


Στο ασυνήθιστο περιστατικό μιας ανώνυμης δωρεάς συνταξιούχου από την Βαυαρία προς τα Καλάβρυτα, ως συνεισφορά στις πολεμικές αποζημιώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα από την Γερμανία, αναφέρεται διεξοδικά σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit».



Ο συντάκτης εξηγεί ότι σχετικό άρθρο που είχε γράψει τον περασμένο Μάρτιο, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. «Είχα προσπαθήσει να εξηγήσω ποιον ρόλο παίζει σήμερα αυτή η διαμάχη για τους ανθρώπους των δύο χωρών. Υπήρξε αντικειμενική κριτική και έπαινος, υπήρξαν ύβρεις και συναισθηματική συγκατάθεση, υπήρξαν εκατοντάδες επιστολές», αναφέρει ο δημοσιογράφος και προσθέτει ότι μεταξύ αυτών ήταν και ένας φάκελος χωρίς παραλήπτη, ο οποίος περιείχε σύντομη ανώνυμη επιστολή - «με φίνο γραφικό χαρακτήρα» - και δύο - «ατσαλάκωτα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης - χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.



«Αγαπητέ κύριε Ζαχαράκη, διάβασα το συγκινητικό σας άρθρο ‘Άκου, θείε Χανς’ και θα ήθελα να συνεισφέρω στην ελληνογερμανική συμφιλίωση. Σας παρακαλώ να φροντίσετε να φθάσει το συνημμένο χρηματικό ποσό στους κατοίκους της πόλης των Καλαβρύτων. Με φιλικούς χαιρετισμούς, ένας συνταξιούχος από την Βαυαρία», έγραφε ο ανώνυμος αποστολέας. Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι δυσκολεύτηκε να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβαινε: «Ένας προφανώς ηλικιωμένος κύριος - σε αυτό συνηγορούσε και ο γραφικός χαρακτήρας - ήθελε με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει προσωπικά να διευθετηθεί η διαμάχη για πολεμικές αποζημιώσεις. Ποια κίνητρα είχε; Για αυτό μπορεί κανείς μόνο να κάνει υποθέσεις», εξηγεί και προσθέτει ότι η εφημερίδα θεώρησε αυτονόητο ότι τα χρήματα έπρεπε να φτάσουν στην Ελλάδα, αλλά αυτό ακουγόταν πιο απλό από ό,τι ήταν.

Ο κ. Ζαχαράκης απευθύνθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το οποίο είχε επισκεφθεί κατά την διάρκεια των ερευνών του. «Το Μουσείο δίνει μαρτυρίες για τις αποτρόπαιες πράξεις των γερμανικών δυνάμεων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην περιοχή. Τα Καλάβρυτα είναι και ένας τόπος της συμφιλίωσης - και το μουσείο ένας πολιτιστικός χώρος, ο οποίος προωθεί, π.χ. μέσω ανταλλαγών μαθητών, τον διάλογο μεταξύ των δύο εθνών. Θεωρήσαμε το Μουσείο ως τον σωστό παραλήπτη της δωρεάς του άγνωστου συνταξιούχου», συνεχίζει ο συντάκτης και εξιστορεί ότι δεν αποδείχθηκε εύκολο να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο.

«Επικοινώνησα με το μουσείο επανειλημμένα. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικά, τρεις-τέσσερις φορές. Χρειαζόμασταν μόνο έναν αριθμό λογαριασμού και μία διεύθυνση ώστε να μπορέσουμε να εμβάσουμε τα χρήματα. Ακόμη όμως και όταν πρόκειται να χαρίσεις χρήματα, στην Ελλάδα μερικές φορές μπορεί να πάρει χρόνο. Είτε στο μικρό μουσείο δεν μπορούσες να βρεις κανέναν είτε δεν έβρισκες τον αρμόδιο. Το πέρα-δώθε κράτησε ως τις αρχές του καλοκαιριού», εξιστορεί και αναφέρει ότι με την κλιμάκωση της κρίσης χρέους, ο ίδιος έπρεπε να καλύπτει δημοσιογραφικά «αυτές τις χαοτικές εβδομάδες» και δεν είχε χρόνο να φροντίσει για την δωρεά. Το φθινόπωρο επικοινώνησε τελικά με κάποιον αρμόδιο από το Μουσείο. «Μια τέτοια απευθείας δωρεά από την Γερμανία και μάλιστα ανώνυμη είναι πολύ ασυνήθιστη. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει εδώ. Αλλά βεβαίως χαιρόμαστε για κάθε βοήθεια», είπε ο υπάλληλος του μουσείου.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφία με την επιστολή και τα χρήματα του Βαυαρού συνταξιούχου, όπως έφθασαν στην εφημερίδα, αλλά και με φωτογραφία της απόδειξης είσπραξης του ποσού από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται ηλεκτρονικές κατασχέσεις για οφειλές στα ταμεία


Σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών περισσότερων από 100.000 οφειλετών προχωρά τη Δευτέρα το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο. Οι αρρύθμιστες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία θα πραγματοποιείται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα, καθώς «ξεπαγώνει» η διαδικασία κατασχέσεων, που είχε διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο και μετά λόγω επιβολής ελέγχων στις τραπεζικές συναλλαγές (capital controls). Οι τράπεζες που σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στην διαδικασία δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς τα Ταμεία είναι: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, Unicredit Bank και Aegean Baltic Bank. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επόμενη λίστα τραπεζών, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και η Eurobank θα ενταχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα, μία εβδομάδα μετά, στις 14 Δεκεμβρίου.

Ουσιαστικά με τη διαδικασία αυτή, παρακάμπτεται η χρήση δικαστικού επιμελητή και μειώνεται σημαντικά ο χρόνος κατάσχεσης ποσών, για να καλυφθεί είτε μέρος, είτε το σύνολο της οφειλής. Μετά τη λήξη της αναστολής στην διαδικασία κατασχέσεων που είχε ξεκινήσει η Εφορία, λόγω capital controls, ακολουθείται η ίδια διαδικασία και για τις οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε πρώτη φάση, την ερχόμενη Δευτέρα, θα γίνει η ηλεκτρονική αποστολή περίπου 50 κατασχετηρίων για να διαπιστωθεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος. Στη συνέχεια, το όριο που έχει τεθεί είναι να γίνεται σε καθημερινή βάση, αν χρειάζεται, αποστολή έως και 600 κατασχετηρίων ανά Πιστωτικό Ίδρυμα.

Στην εγκύκλιο του ΚΕΑΟ τονίζεται ότι, εντάσσονται άμεσα στην ηλεκτρονική διαδικασία τα τέσσερα Περιφερειακά Κέντρα (Α' και Β' Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης), καθώς επίσης και τα δεκαεπτά Περιφερειακά Υποκαταστήματα Ι.Κ.Α, στα οποία συστάθηκαν και λειτουργούν Τμήματα Κ.Ε.Α.Ο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΚΕΑΟ, έχουν ενταχθεί στα μητρώα του, για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, συνολικά 275.857 περιπτώσεις οφειλετών, είτε φυσικών, είτε νομικών προσώπων. Με δεδομένο ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν απομείνει στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών 85.749 οφειλέτες, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 190.108 περιπτώσεις οφειλετών, στους οποίους μπορεί να υπάρξει η επίδοση, του σχετικού ηλεκτρονικού κατασχετηρίου. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει οι οφειλέτες αυτής της κατηγορίας, είτε να σπεύσουν να ρυθμιστούν, είτε να εξοφλήσουν άμεσα ένα μέρος ή το σύνολο της οφειλής τους.

Καινοτόμα στοιχεία της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας αποτελούν:

*Η αντικατάσταση της χειρόγραφης υπογραφής των κατασχετηρίων με τη χρήση προηγμένης ψηφιακής υπογραφής.

*Η έκδοση, σε περίπτωση οφειλετών Νομικών Προσώπων, και μεμονωμένου κατασχετηρίου ανά ΑΦΜ αλληλέγγυα ευθυνόμενου φυσικού/νομικού προσώπου για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών του οφειλέτη Νομικού Προσώπου.

*Η απόδοση από τα Πιστωτικά Ιδρύματα μέσω της ΔΙΑΣ ΑΕ τυχόν κατασχεθέντων χρηματικών ποσών με τη χρήση Ταυτότητας Οφειλής Κατασχετηρίου ( Τ.O.K.), η οποία αποτελεί έναν μοναδικό κωδικό αριθμό μονοσήμαντα συνδεόμενο με τον Πίνακα Χρεών του κατασχετηρίου.

Η εν λόγω εφαρμογή είναι προσβάσιμη μόνο από τους κατάλληλα παραμετροποιημένους υπολογιστές Ο.Π.Σ. των προαναφερθέντων προσώπων.

Αντίθετα, η υπογραφή των κατασχετηρίων από τους Προϊσταμένους Δ/νσης των λοιπών εβδομήντα δύο Τοπικών Υποκαταστημάτων Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., η κοινοποίηση αυτών στα Π.Ι., και η παραλαβή από αυτά της Δήλωσης Τρίτου πραγματοποιείται, προς το παρόν, χωρίς καμία παρέκκλιση από τη συνήθη, μη ηλεκτρονική, έντυπη διαδικασία.

Δεδομένου ότι η ψηφιακή υπογραφή και ηλεκτρονική αποστολή των κατασχετηρίων είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τα ανωτέρω, για τις εντασσόμενες υπηρεσίες ΙΚΑ-ΚΕΑΟ, τα συμπεριλαμβανόμενα στην προαναφερθείσα λίστα Π.Ι., από την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας κι εντεύθεν, δεν θα παραλαμβάνουν έντυπα κατασχετήρια.

Αντίθετα, τα εν λόγω εντασσόμενα Π.Ι. δεν νομιμοποιούνται να αρνηθούν την παραλαβή έντυπου κατασχετηρίου από τις υπηρεσίες ΙΚΑ, οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί προς το παρόν στην α' φάση του έργου.

Προς αποφυγή παρερμηνειών, η Κεντρική Υπηρεσία ΚΕΑΟ έχει αποστείλει στον φορέα εκπροσώπησης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σχετική κατάσταση με τις υπηρεσίες ΙΚΑ, οι οποίες εξακολουθούν να κοινοποιούν τα κατασχετήρια σε έντυπη μορφή, προς ενημέρωση των μελών της. Τα προαναφερθέντα ισχύουν και για κάθε περίπτωση νέας ένταξης Πιστωτικού Ιδρύματος στην α' φάση του εν λόγω έργου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός μέσα σε λεωφορείο γνωστός τραγουδιστής


«Έφυγε» από τη ζωή στα 48 του χρόνια γνωστός τραγουδιστής μέσα στο λεωφορείο την ώρα που ταξίδευε για να πάει στον επόμενο σταθμό της περιοδείας του.



Ο λόγος για τον τραγουδιστή, Scott Weiland, πρώην τραγουδιστή του ροκ συγκροτήματος Stone Temple Pilots, που πέθανε στον ύπνο του προχθές μέσα στο λεωφορείο την ώρα που ταξίδευε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί η αιτία του θανάτου του, ενώ λέγεται ότι ήταν χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέσσερις συλλήψεις για τη μολότοφ σε παιδικό σταθμό στη Λάρισα


Πρόκειται για νεαρούς, ηλικίας από 17 έως 25 ετών.

Τέσσερα νεαρά άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, για την απόπειρα εμπρησμού, χθες το πρωί, σε παιδικό σταθμό της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες αργά το βράδυ.

Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς, ηλικίας από 17 έως 25 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες.

Ειδικότερα, οι τέσσερις χθες τα ξημερώματα, διέρρηξαν την είσοδο του παιδικού σταθμού και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προκαλέσουν πυρκαγιά στο εσωτερικό του με τη ρίψη τριών γυάλινων φιαλών, που περιείχαν εύφλεκτο υλικό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάγκαζε ανήλικη να παίρνει χασίς και τη βίαζε


Ο δράστης ήταν πρώην σύζυγος της μητέρας της 16χρονης.

Κατ' εξακολούθηση βίαζε ένας 53χρονος μια ανήλικη την οποία ανάγκαζε να κάνει χρήση χασίς.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 16χρονης και της μητέρας της, σύμφωνα με την οποία ο 53χρονος, πρώην σύζυγος της μητέρας, τα τελευταία πέντε χρόνια βίαζε την ανήλικη προτρέποντας την κάποιες φορές να κάνει χρήση ινδικής κάνναβης.

Παράλληλα, επικοινωνούσε μαζί της, μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, αξιώνοντας την αποστολή γυμνών και ημίγυμνων φωτογραφιών, της ιδίας και ανηλίκων κοριτσιών φίλων της.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 ψηφιακοί δίσκοι δεδομένων, που περιείχαν σκληρό πορνογραφικό υλικό μεταξύ νεαρών ενηλίκων γυναικών και ηλικιωμένων ανδρών και φορητή ηλεκτρονική συσκευή - ταμπλέτα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχειρηματίας κατηγορείται ότι έκλεβε επί επτά χρόνια ρεύμα


Μείωνε την καταγραφείσα κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην επιχείρηση που διατηρεί στο Ωραιόκαστρο.
Επιχειρηματίας κατηγορείται ότι έκλεβε επί επτά χρόνια ρεύμα, εκτιμώμενης αξίας 470.000 ευρώ. Έχοντας τοποθετήσει ηλεκτρονικά εξαρτήματα σε καλωδιώσεις, ο 55χρονος, που συνελήφθη, φέρεται ότι μείωνε την καταγραφείσα κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην επιχείρηση που διατηρεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για ξενοδοχείο, όπου λειτουργεί και εστιατόριο.

Της σύλληψής του προηγήθηκε σχετική καταγγελία, ενώ επιτόπου διενεργήθηκε τεχνικός έλεγχος από συνεργείο της ΔΕΗ. Όπως διαπιστώθηκε η ρευματοκλοπή ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2008.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στο Ναύπλιο ο Ι. Βαρδακαστάνης


Δελτίο Τύπου 04.12.2015

Αρ. Πρωτ.: 2748

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου και ο Σύλλογος ΑμεΑ Αργολίδας πραγματοποιούν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ, Ημερίδα με θέμα: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΙΧΤΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ». Ώρα προσέλευσης 10.30 π.μ., στο Ναύπλιο (Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Ναυπλιέων).

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Συνδιοργανωτές:
• Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
• Δήμος Ναυπλιέων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
10.30 π.μ. ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
10.45 π.μ. ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ Πρόεδρου ΠΟΜΑμεΑ ΠΕΛ. κ. Νίκου Καραλή και Προέδρου ΑμεΑ Αργολίδας κας. Αναστασίας Παπαγεωργοπούλου

11.00π.μ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

11.20 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη

11.40 π.μ. «Πολιτικές Κοινωνικής Προστασίας για ΑμεΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Εισηγήτρια: κα. Αγγελική Πουλοπούλου, Προϊσταμένη Κοινωνικής Μέριμνας, Π.Ε. Διοικ/κού-Οικον/κού

12.00 π.μ. «Ανάγκη Νέων Πολιτικών για τα Άτομα με Αναπηρία»
Εισηγητής: κος Λάμπρος Δημητρογιάννης, Διοικητής Γ. Νοσοκομείου Άργους-Ναυπλίου

12.20 μ.μ. Συζήτηση - Ερωτήσεις
13.00 μ.μ. Λήξη ημερίδας

Με το πέρας της Ημερίδας θα παρατεθεί γεύμα.

Την ημερίδα θα συντονίζει η Οργανωτική Γραμματέας της ΠΟΜΑμεΑ ΠΕΛ. κα Βασιλική Μαστοράκου.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στην Κρήτη ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης


Δελτίο Τύπου 04.12.2015


Αρ. Πρωτ.: 2747

Στην Κρήτη θα βρίσκεται την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την αφορμή της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Κρήτης πραγματοποιούν στο Ηράκλειο εκδήλωση με θέμα : «Διαμορφώνοντας το αναγκαίο δίχτυ για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από τις επιπτώσεις της κρίσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Δ/νση : Σολωμού -Σολωμού 14, τηλ. 2810-288131, Ηράκλειο).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

17.00 -17.30 : Προσέλευση -Εγγραφές

18.00-18.30 : Επίσημη έναρξη - Χαιρετισμοί
κ. Ε. Κουκιαδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου
κ. Β. Λαμπρινός, Δήμαρχος Ηρακλείου
κ. Γ. Βιδάκης, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κρήτης

18.30-19.00 : Κεντρική Ομιλία από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ι. Βαρδακαστάνη

19.00 -19.30 : Συζήτηση - Ερωτήσεις

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο κ. Γ. Κοτζιάς, Αναπλ. Οργανωτικός Γραμματέας Ε.Σ.Α.μεΑ.

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνης πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «Το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης και της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία σήμερα», ώρα έναρξης 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10:30 Προσέλευση

10:45 Καλωσόρισμα- Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του σωματείου ΑμεΑ Δ. Τσαχάκη

11:00 Χαιρετισμοί
11:15 Ξανθός Ανδρέας, Υπουργός Υγείας
Ομιλία με θέμα: «Η στήριξη των ΑμεΑ, προτεραιότητα σε ένα ενιαίο, καθολικό και προσβάσιμο δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας»

11:40 Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ., European Disability Forum
Ομιλία με θέμα: «Διαμορφώνοντας το αναγκαίο δίχτυ για την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους, από τις επιπτώσεις της κρίσης»

12:10 Τσαντηράκη Ελένη, Πρόεδρος Κέντρου κοινωνικής πρόνοιας, περιφ. Κρήτης
Ομιλία με θέμα: «Ο ρόλος του Κέντρου κοινωνικής πρόνοιας περιφ. Κρήτης στα Άτομα με Αναπηρία»

12:40 Ερωτήσεις, τοποθετήσεις, συζήτηση
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS WORD 2013 (135.15 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Google άλλαξε τον χάρτη της λόγω… πτώματος!


Η απροσεξία που έφερε αναστάτωση.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε σχετικά με το συμβάν: «Το Street View χρησιμοποιεί εικόνες που λαμβάνονται μόνο σε δημόσιους δρόμους - εικόνες που δεν είναι διαφορετικές από αυτές που θα έβλεπαν τα παιδιά σε ένα δρόμο. Μερικές φορές έχουμε καταγράψει εικόνες που είναι ευαίσθητου περιεχομένου ή ακατάλληλες, κι έτσι έχουμε τα εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να τις αφαιρέσουμε».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έκανε έρευνα και δεν υπάρχει καμία αναφορά για εγκληματικές δραστηριότητες ή κάποιον ύποπτο θάνατο στη συγκεκριμένη διεύθυνση, γεγονός που υποδηλώνει ότι το άτομο που εντόπισε το αυτοκίνητο της Google Street View είχε πεθάνει από φυσικά αίτια.

Μόλις η φωτογραφία αναφέρθηκε στη Google αμέσως τη θόλωσε μην μπορώντας πια κανείς να την δει.

 


Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό, καθώς πολλές φορές η Google δεν έχει καλύψει πρόσωπα ανθρώπων που έχει συλλάβει η κάμερα του αυτοκινήτου της Google σε πολύ προσωπικές στιγμές. Έτσι έχουν γίνει αργότερα πολλές αναφορές και έχει αναγκαστεί να καλύψει τα πρόσωπα εκδίδοντας μια απολογητική ανακοίνωση.

Αυτό που λένε οι χρήστες του διαδικτύου είναι ότι θα πρέπει η μεγάλη εταιρεία να κάνει έναν πιο σοβαρό έλεγχο πριν δημοσιεύσει τις εικόνες στους χάρτες της, καθώς μπορεί να εκθέσει ανεπανόρθωτα πρόσωπα, ιδιαίτερα όταν εκείνα βρίσκονται σε προσωπικές τους στιγμές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να επιβιώσετε σε τρομοκρατική επίθεση


Η Γαλλία εξέδωσε οδηγία - «Ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει με τον κίνδυνο».

Η γαλλική κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν οδηγό επιβίωσης από τρομοκρατική επίθεση, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση από τον πρωθυπουργό ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει με τον κίνδυνο.

Ο οδηγός, ο οποίος έχει τη μορφή λωρίδας κόμικς και θα εμφανιστεί σε αφίσες σε δημόσιους χώρους όπως σιδηροδρομικοί σταθμοί, ενώ θα είναι επίσης διαθέσιμος στο Ίντερνετ, προτείνει τρεις βασικές απαντήσεις: διαφύγετε, κρυφτείτε και σημάνετε συναγερμό.

Η ενημερωτική εκστρατεία πραγματοποιείται μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Την ημέρα εκείνη, ένοπλοι και καμικάζι βομβιστές σκότωσαν 130 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες στο Παρίσι.

«Υπάρχει μια διαρκής απειλή με την οποία πρέπει να μάθουμε να ζούμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Ο οδηγός προσφέρει βασικές συμβουλές σύμφωνα με τις οποίες το πρώτο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να διαφύγει από το επικίνδυνο σημείο και να κατευθυνθεί σ' έναν ασφαλέστερο χώρο, να σβήσει τα φώτα και να σπρώξει έναν καναπέ πίσω από τη πόρτα του δωματίου στο οποίο έχει καταφύγει και μετά να καλέσει τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Η απενεργοποίηση του ήχου και της δόνησης στα κινητά τηλέφωνα είναι μια σημαντική συμβουλή προς αυτούς που κρύβονται, ώστε να μην τους ακούσουν οι τρομοκράτες.

Τον Ιανουάριο, ισλαμιστές σκότωσαν δώδεκα ανθρώπους στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και στη συνέχεια διέφυγαν σ' ένα εργοστάσιο έξω από το Παρίσι.

Εκεί ένας παγιδευμένος εργαζόμενος κρύφτηκε επί ώρες κάτω από έναν νιπτήρα τον οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες και κατάφερε μάλιστα να στείλει μηνύματα κειμένου στην αστυνομία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» για να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας μέσα σε συρμούς του Μετρό


Ποιες προϋποθέσεις έθεσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για λόγους ασφαλείας η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα άναψε «το πράσινο φως» για να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στους 17 νέους συρμούς του Μετρό των γραμμών 2 (Ανθούπολη-Ελληνικό) και 3 (Αγία Μαρίνα-Δουκίσσης Πλακεντίας -Αεροδρόμιο).

Η Αρχή το 2013 είχε επιτρέψει την τοποθέτηση καμερών έξω από του συρμούς και κοντά στις πόρτες των βαγονιών. Αντίθετα, δεν είχε επιτρέψει, τότε, να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στους συρμούς καθώς η εταιρεία του Μέτρο «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑΣΥ) δεν είχε τεκμηριώσει επαρκώς ότι ο επιδιωκόμενος σκοπό της δεν μπορούσε να επιτευχθεί με τη χρήση μέτρων λιγότερο επαχθών για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το Μετρό (προσωπικό ασφαλείας κ.λπ.).

Το περασμένο έτος η ΣΤΑΣΥ επανήλθε με νέο αίτημα για την τοποθέτηση καμερών μέσα στους 17 νέους συρμούς 3ης γενιάς που έχει θέσει σε κυκλοφορία και προσκόμισε μελέτη του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, στην οποία, μεταξύ των άλλων επισημαίνεται ότι: 1) τυχόν φυσικά µέτρα ασφάλειας (προσωπικό κ.λπ.) δεν µπορούν να αναπτυχθούν σε όλο το µήκος και εύρος του δικτύου, 2) τα τεχνολογικά µέτρα ασφάλειας και ιδίως τα συστήµατα εικονοληψίας δεν µπορούν να αποτρέψουν στον απόλυτο βαθµό τροµοκρατικές επιθέσεις και άλλες σκόπιµες πράξεις, αλλά µπορούν να αποθαρρύνουν σε σηµαντικό βαθµό ενέργειες ενάντια σε προστατευόµενους χώρους και να εξασφαλίσουν καθαρή, συνεχή και αξιόπιστη εικόνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή µείζονος περιστατικού µαζικών απωλειών σε δυσπρόσιτα ή έστω προσωρινώς απρόσιτα µέρη του δικτύου, 3) οι κάμερες παρέχουν προστασία στον οδηγό του συρµού, καθώς και στο περιπολούν προσωπικό ασφαλείας που κινείται στους συρµούς, δυνατότητα παρακολούθησης και περαιτέρω εξακρίβωσης απειλών που βρίσκονται στο συρµό, ενώ λειτουργούν αποτρεπτικά στις σκόπιµες εγκληµατικές ή παραβατικές ενέργειες και συµβάλλουν στην αύξηση του αισθήµατος ασφάλειας των επιβατών, αφού λειτουργούν ως µηχανισµός αυτοελέγχου σε σηµαντικό αριθµό επίδοξων για εγκληµατική ή αντικοινωνική δραστηριότητα.

Η Αρχή στην υπ’ αριθμ. 104/2015 απόφασή της σημειώνει ότι «παρόλο που ένα σύστηµα βιντεοεπιτήρησης, στο οποίο δεν πραγµατοποιείται συνεχής παρακολούθηση των εικόνων των καµερών σε πραγµατικό χρόνο, δεν είναι πλήρως αποτελεσµατικό στην σε πραγµατικό χρόνο καταστολή και αντιµετώπιση τυχόν περιστατικών ασφαλείας, η εγκατάσταση και λειτουργία συστήµατος βιντεοεπιτήρησης στο εσωτερικό των συρµών, µε τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές που έχει προτείνει η ΣΤΑΣΥ συνιστά αναλογικό µέτρο για τον επιδιωκόµενο σκοπό επεξεργασίας, εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του µεταφορικού µέσου του µετρό (υπόγειες εγκαταστάσεις, πληθώρα εγκαταστάσεων και αποµακρυσµένων σηµείων, συνωστισµός) και της δυσχέρειας αποτελεσµατικής εφαρµογής άλλων ηπιότερων µέσων».

Τελικά, η Αρχή επέτρεψε την εγκατάσταση των καμερών στους 17 νέους συρμούς των γραμμών 2 και 3 του μετρό, θέτοντας προϋποθέσεις, όπως ότι μέσα στους συρμούς θα υπάρχει πινακίδα με την οποία θα ενημερώνεται το επιβατικό κοινό για τις κάμερες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας (εργάσιμες και αργίες) οι επιβάτες θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα που θα τηρούνται, ο χρόνος τήρησης των βίντεο από τις κάμερες δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 48 ώρες, η πρόσβαση στο καταγεγραµµένο υλικό να γίνεται µόνο από εξουσιοδοτηµένα άτοµα και η αφαίρεση του αποσπώµενου αποθηκευτικού μέσου να µπορεί να γίνει µόνο µε τη χρήση µηχανικού κλειδιού κ.λπ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΛΤΑ Courier δίπλα στον άνθρωπο


Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Η Εταιρεία ΕΛΤΑ Courier, για μια ακόμα φορά, στέκεται δίπλα σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και οργανώνει τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φτάσει στη χώρα μας.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση, και αφορούν σε:

  • Είδη ρουχισμού, αδιάβροχα, υποδήματα κατάλληλα για την εποχή και λοιπά συναφή
  • Κουβέρτες, υπνόσακοι, πετσέτες, σκεπάσματα και συναφή

Οι πολίτες θα μπορούν να παραδώσουν τα προϊόντα σε όλα τα σημεία του Δικτύου της εταιρείας μας στα καταστήματα και στα κατά τόπους Πρακτορεία - δείτε εδώ (http://www.elta-courier.gr/network/courier) τη λίστα των σημείων παραλαβής. Η αποστολή των ειδών που θα συγκεντρωθούν θα πραγματοποιηθεί με μέσα της Εταιρείας μας στις δομές που θα υποδείξει η Γενική Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η δράση θα ξεκινήσει τη Δεύτερα 7 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...