Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σήμα κινδύνου από άτομα με αναπηρίες για τις πιστώσεις



Χιλιάδες συνάνθρωποί μας με νεφροπάθεια, θαλασσαιμία, αιμορροφιλία, σακχαρώδη διαβήτη, συγγενείς καρδιοπάθειες, μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, ψυχικές παθήσεις, νευρολογικές παθήσεις, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοπάθειες και άλλες χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες εκπέμπουν σήμα κινδύνου ζητώντας εναγωνίως την εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης στο πρόβλημα της διακοπής πίστωσης στη χορήγηση φαρμάκων, γεγονός που ζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την τελευταία διετία.

Ο κίνδυνος είναι υψηλός καθώς η αγορά των φαρμάκων αναλωσίμων υλικών κ.λπ. από τους πάσχοντες με ίδια οικονομικά μέσα είναι αδύνατη, ειδικά στην παρούσα στιγμή για ευνόητους και προφανείς λόγους.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία από τη θέση του αντιπροσωπευτικότερου φορέα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους αναμένει τις απαραίτητες προσπάθειες για την εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης, απευθυνόμενη με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Α. Ρουπακιώτη και Υγείας Χρ. Κίττα.

«Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο χώρο της υγείας την παρούσα οικονομική και κοινωνική περίοδο θέτουν όλες τις πλευρές προ των ευθυνών τους», αναφέρουν τα μέλη της Συνομοσπονδίας.


Πηγή: http://www.newskosmos.com
Διαβάστε περισσότερα...

To εκπληκτικό βίντεο του Έλληνα Παραολυμπιονίκη που ζητά τη βοήθεια μας



Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, Μάκης Καλαράς, μετά από την διάκρισή του στην Αθήνα το 2004, έχει βάλει στόχο να «κατακτήσει» και τα βουνά της Ρωσίας με jet ski, στην Παραολυμπιάδα του 2014!


Ο 36χρονος αθλητής με ένα εκπληκτικό βίντεο ζητά την βοήθεια του κόσμου και αναζητά χορηγούς...

Μετά από ένα ατύχημα στα 17 του, ο Παραολυμπιονίκης καθηλώθηκε σε αμαξίδιο, ωστόσο, αυτό δεν τον πτόησε: αρχικά ασχολήθηκε με τον χορό και το μπάσκετ, έπειτα με την κολύμβηση και την άρση βαρών επί πάγκου, ενώ ακολούθησε η δισκοβολία, στην οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας και δύο πανευρωπαϊκά ρεκόρ.

Σήμερα ασχολείται με τις καταβάσεις στα χιόνια.

Δείτε το βίντεο:




Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Η παχυσαρκία συνδέεται με τον καρκίνο



Πλήττει κυρίως τις μεγάλες ηλικίες.

Στη Γερμανία, η παχυσαρκία πολύ σύντομα θα εκτοπίσει το κάπνισμα από το βάθρο του «σοβαρότερου καρκινικού παράγοντα» δήλωσε ο επικεφαλής του κυριότερου αντι-καρκινικού εργαστηρίου στη χώρα.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής της Ογκολογίας Οτμαρ Βιέστλερ, ανησυχεί πολύ που οι συμπατριώτες του ολοένα σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι παχύσαρκοι.

Αυτή η κατάσταση του σώματος ευθύνεται σύμφωνα με τον καθηγητή, για τους καρκίνους του εντέρου, του οισοφάγου, των νεφρών, του παγκρέατος και του στήθους, αν και οι διαδικασίες που οδηγούν στην εκδήλωση της ασθένειας επιστημονικά δεν έχουν τεκμηριωθεί.

«Αυτό ακριβώς θα είναι το επόμενο ερευνητικό στάδιο», τόνισε ο καθηγητής Βιέστλερ, ο επικεφαλής του |Γερμανικού Κέντρου για την έρευνα για τον καρκίνο».

Ο ίδιος εξήγησε ότι όσο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στη Γερμανία, τόσο αυξάνουν ανάμεσα στους υπερήλικες τα κρούσματα της επάρατης νόσου. «Τις μεγάλες ηλικίες κυρίως πλήττει ο καρκίνος», αποφαίνεται ο καθηγητής.

Στη Γερμανία, προσθέτει ο καθηγητής, ετησίως έχουμε 450.000 καρκινοπαθείς, από τους οποίους περίπου οι μισοί μπορεί να αναμένουν ίαση, ενώ πάρα πολλών άλλων ο καρκίνος τους μπορεί να «ελέγχεται» κι η ζωή τους να παρατείνεται. Οι ιάσεις προσδοκώνται κυρίως από τη νέα γενιά φαρμάκων, που εξατομικεύουν την καρκινική θεραπεία, δηλώνει επίσης.

«Θα αυξηθούν, λοιπόν, τα ποσοστά της ίασης από τον καρκίνο, προβλέπει επίσης ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες «προχωρούν πολύ στις θεραπείες μιας πλειοψηφίας καρκίνων, ιδίως αυτών που εμπεριέχουν γενετικές μεταλλάξεις και κυτταρικές αλλαγές».

«Έχουμε τα φάρμακα πια, για να εμποδίζουμε αμφότερες. Έχουμε και ολοένα πιο πολλά φάρμακα για τον οργανισμό του κάθε καρκινοπαθή, που να ταιριάζουν στο προφίλ του ασθενούς. Ακόμα κι οι ‘απλοί’ εκ πρώτης όψεως καρκίνοι, εντούτοις ανήκουν στην κατηγορία του ‘καρκίνου πολλών τύπων’» τονίζει τέλος ο καθηγητής Βιέστλερ, «άρα χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά η ταυτόχρονη λήψη διαφόρων φαρμάκων».


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αγαπημένη μας μουσική λειτουργεί σα ναρκωτικό



«Ξυπνά» το εγκεφαλικό κύκλωμα της ανταμοιβής και ευχαρίστησης.

Ο εγκέφαλος αντιδρά στο άκουσμα της αγαπημένης του μουσικής εκκρίνοντας δοπαμίνη, την ίδια ορμόνη που απελευθερώνει όταν το άτομο απολαμβάνει ένα εξαιρετικό γεύμα, παίρνει χρήματα στο χέρι ή ναρκωτικά.

Οι ερευνητές του Νευρολογικού Ιδρύματος στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ, με επικεφαλής τη Βαλορί Σαλιμπούρ και τον Ρόμπερτ Ζατόρ έκαναν δοκιμές σε οκτώ εθελοντές ηλικίας 19 έως 24 ετών, σε πρώτο στάδιο, καταγράφοντας την εγκεφαλική δραστηριότητα των εθελοντών με τομογράφο ποζιτρονίων (ΡΕΤ).

Παράλληλα, παρακολουθούσαν τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή, τη θερμοκρασία και την ηλεκτρική αγωγιμότητα του δέρματος των εθελοντών όσο άκουγαν την αγαπημένη τους μουσική.

Διαπιστώθηκε ότι πριν καν αρχίσει η μουσική, μόνο με την προσμονή της ακρόασης, ο εγκέφαλος των εθελοντών άρχισε να απελευθερώνει δοπαμίνη, κάτι που όμως δεν συνέβαινεόταν οι εθελοντές άκουγαν ουδέτερη και αδιάφορη μουσική.

Στο δεύτερο στάδιο οι επιστήμονες μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα τωνεθελοντών με λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) και διαπίστωσαν ότι λίγοπριν την ακρόαση της αγαπημένης μουσικής, ενεργοποιούνταν μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, ο κερκοφόρος πυρήνας, ενώ την ώρα της αποκορύφωσης της απόλαυσης, ενεργοποιούνταν μια άλλη περιοχή, ο επικλινής πυρήνας. Και οι δύο περιοχές βρίσκονται στο όργανο του εγκεφάλου που ονομάζεται ραβδωτό σώμα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η μουσική αυξάνει κατά μέσο όρο 8% την απελευθέρωση δοπαμίνης, ενώ σε ένα άτομο η αύξηση έφτασε το 21%, πράγμα πουσημαίνει ότι σε μερικούς ανθρώπους η μουσική είναι διεγέρτης μεγάλης απόλαυσης.

Η απελευθέρωση της δοπανίμης, σύμφωνα με τους ερευνητές, εξηγεί γιατί η μουσική γεννάει αίσθημα απόλαυσης, αν όχι ηδονής, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι σε όλες τις κοινωνίες και τις εποχές να την αγαπάνε.

Οι επιστήμονες θεωρούν τη δοπαμίνη μια χημική ουσία με αρχαία εξελικτική προέλευση στον εγκέφαλο, η οποία υπήρξε ουσιώδης για την επιβίωση.

Ο μηχανισμός της δοπαμίνης οδηγεί στην πρόκληση ευχάριστων αισθημάτων για δραστηριότητες που κατ’ εξοχήν στηρίζουν τη ζωή, όπως είναι το φαγητό, ενώ στην πορεία του χρόνου το ίδιο αίσθημα έχει συνδεθεί με άλλα πράγματα, όπως το χρήμα και τα ναρκωτικά.

Φαίνεται πως κάτι ανάλογο συμβαίνει με την μουσική, η οποία επίσης δεν έχειάμεση σχέση με την επιβίωση του ανθρώπου. Η μουσική ξυπνάει το ίδιο εγκεφαλικό κύκλωμα της ανταμοιβής και ευχαρίστησης.

H μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Neuroscience.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις σε ΟΤΑ



Διευκρινιστική εγκύκλιος για να ολοκληρωθούν μέσω φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Το πράσινο φως για την απρόσκοπτη συνέχιση της διαδικασίας προσλήψεων προσωπικού από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δόθηκε με διευκρινιστική εγκύκλιο των Υπουργών Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παύλου Αποστολίδη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη. Οι προσλήψεις θα αφορούν το έργο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ).

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 36 του ν. 4024/2011, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό και συγκεκριμένα ανέργους, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα συμπραττόντων φορέων, ανάμεσά τους και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Από τις αρχές του 2012 έχουν σταλεί στο ΑΣΕΠ από τους δικαιούχους φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα 248 αιτήματα για την κάλυψη 45.152 θέσεων εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, που αφορούν κυρίως ανάγκες ΟΤΑ.

Οι προσλήψεις αυτές, σύμφωνα με την εγκύκλιο, δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις του ν. 2190/1994 για την προεκλογική περίοδο, καθώς διενεργούνται από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (που δεν εντάσσονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα) και αφορούν την υλοποίηση προγράμματος που χρηματοδοτείται ή συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΑΣΕΠ θα ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των διαδικασιών επιλογής, τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης, καθώς και τυχόν ενστάσεις που θα υποβληθούν.


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις σε απόρους και ανασφάλιστους



Κάθε Τετάρτη στο χώρο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με εθελοντή οφθαλμίατρο προσφέρει δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις σε άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης (παιδιά και ενήλικες).

Οι οφθαλμολογικές εξετάσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη στο χώρο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος), από τις 08:30 έως τις 12:00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Στον ίδιο χώρο εξακολουθεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού καθημερινά σε άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης (παιδιά και ενήλικες) κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 2310.509.053 και 2310.509.020.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο έρωτας... «τυφλώνει»



Πώς αντιδρούν οι γυναίκες και οι άντρες όταν ερωτεύονται.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι οι άνδρες προέρχονται από τον πλανήτη Αρη ενώ οι γυναίκες από την Αφροδίτη, προκειμένου να δείξουμε το πόσο διαφορετικά σκέφτονται και αντιδρούν τα δύο φύλα. Ωστόσο σύμφωνα με μια νέα μελέτη βρετανών ερευνητών που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «ΡLoS Οne» αυτή η κρατούσα άποψη αποτελεί μύθο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αντίδραση ανδρών και γυναικών στον έρωτα.

Οπως έδειξε αυτή η μελέτη, ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος είναι «σχεδιασμένοι» ώστε να ενεργοποιούνται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο απέναντι στον… φτερωτό θεό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η κοινή αυτή δραστηριότητα του εγκεφάλου φάνηκε να ισχύει τόσο στα ομοφυλόφιλα όσο και στα ετεροφυλόφιλα άτομα.

Ο καθηγητής Σεμίρ Ζέκι και ο συνεργάτης του Τζον Ρομάγια από το University College του Λονδίνου κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα παρακολουθώντας τη δραστηριότητα του εγκεφάλου 24 εθελοντών που δήλωναν… άκρως ερωτευμένοι. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν ηλικίας 19 ως 47 ετών και είχαν σχέσεις με διάρκεια που κυμαινόταν από τέσσερις μήνες ως 23 χρόνια. Συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες, ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να κοιτάξουν φωτογραφίες των συντρόφων τους κα θώς και φωτογραφίες φίλων τους του αντίθετου φύλου με τους οποίους όμως δεν υπήρχε ερωτική έλξη. Παράλληλα υπέβαλαν τους συμμετέχοντες σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου.

Όπως προέκυψε, σε όλους τους εθελοντές εμφανίστηκε παρόμοιο μοτίβο εγκεφαλικής δραστηριότητας το οποίο περιελάμβανε ενεργοποίηση περιοχών του φλοιού και του υποφλοιού, και κυρίως περιοχών που είναι πλούσιες σε ντοπαμινεργικούς νευρώνες (νευρώνες η δραστηριότητα των οποίων σχετίζεται με την ευεξία και την ευτυχία). Τέτοιες περιοχές είναι ο υποθάλαμος, η κοιλιακή καλυπτρική περιοχή, ο κερκοφόρος πυρήνας, ο ιππόκαμπος, η περιοχή της νήσου του εγκεφάλου καθώς και η πρόσθια έλικα του προσαγωγίου. Η ντοπαμινεργική δραστηριότητα συνδέεται με τη δραστηριότητα άλλων νευροδιαβιβαστών οι οποίοι πιστεύεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των αισθηματικών σχέσεων και του δεσίματος μεταξύ των ανθρώπων.

Από τη μελέτη προέκυψε επίσης ότι ο έρωτας είναι… τυφλός. Όπως έδειξαν οι απεικονίσεις του εγκεφάλου, εμφανιζόταν εκτεταμένη απενεργοποίηση μεγάλων τμημάτων του εγκεφαλικού φλοιού όταν ο εθελοντής ή η εθελόντρια έβλεπε την εικόνα του/της συντρόφου. Οι εγκεφαλικές περιοχές που απενεργοποιούνταν αφορούσαν σημεία του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην κρίση του ατόμου.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι γυναίκες ντρέπονται τους συντρόφους τους



Δεν αισθάνονται άνετα να γδύνονται μπροστά τους.

Το 60 % των γυναικών δεν αισθάνονται άνετα να τρώνε μπροστά στο σύντροφό τους, ενώ περίπου οι μισές γυναίκες ντρέπονται όταν γδύνονται μπροστά του, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Και ακόμη τέσσερις στις δέκα γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να κάνουν συνεχώς δίαιτα ή ανησυχούν μονίμως για το βάρος τους.

Οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στη στάση τους απέναντι στο σεξ και το φαγητό είναι εμφανείς στην έρευνα, που έγινε σε δείγμα 5.000 ατόμων.

Μία στις τέσσερις γυναίκες σκέφτονται το φαγητό κάθε 30 λεπτά αλλά μόλις μία στις δέκα σκέφτεται το σεξ τόσο συχνά.

Από την άλλη πλευρά οι άνδρες σκέφτονται το σεξ πολύ συχνότερα, με έναν στους είκοσι να το σκέφτεται κάθε λεπτό και το 36 % να έχει ερωτικές φαντασιώσεις κάθε μισή ώρα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι γυναίκες, επίσης, διαπιστώθηκε ότι προβληματίζονται για τη δίαιτά τους, όταν τρώνε έξω, με το 13% των ερωτηθέντων να επιλέγει τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες στα εστιατόρια, αντί για τα φαγητά που πραγματικά θα ήθελαν.

«Ο ρόλος της όρεξης είναι το κλειδί στην απώλεια βάρους και η υπερβολική καταπίεση στο θέμα του φαγητού που προκαλεί την πείνα μπορεί να οδηγήσει τελικά στην υπερκατανάλωση φαγητού», δήλωσε η διατροφολόγος Mary Strugar.

«Είναι αυτό που συνήθως αποκαλείται δίαιτα yo-yo και είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι απλά εγκαταλείπουν τη μία δίαιτα μετά την άλλη».

Πολλές γυναίκες παραδέχονται ότι πέφτουν συχνά σε αυτό το τριπάκι, με το 15% να τρώει κρυφά πρόχειρο φαγητό και μία στις δέκα να λέει ψέματα για αυτό.

Περίπου το 40% των γυναικών έχουν επίσης ένα πάθος για τη σοκολάτα, την οποία καταναλώνουν 4 φορές την εβδομάδα.

Η Mary Strugar ανέφερε ότι η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίσουν τα τρωτά σημεία τους και πρόσθεσε: «πρέπει να είστε ρεαλιστές σχετικά με τις αδυναμίες σας στο θέμα της διατροφής.

Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη τρόφιμα με τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά, οι πατάτες και οι μπανάνες, που θα σας προσφέρουν ένα αίσθημα ικανοποίησης και κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα σας βοηθήσουν να μπορείτε να ελέγξετε την πείνα σας».


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάθετε το παιδί σας να τρώει ψάρια



Τι πρέπει να κάνετε.

Είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών η κατανάλωση ψαριού. Και μπορεί πολλά παιδιά να αρνούνται να τρώνε ψάρι αλλά θα πρέπει να ξεπεράσουν τους όποιους ενδοιασμούς τους και να το εντάξουν στη διατροφή τους.

Γι’ αυτό είναι προτιμότερο, οι γονείς να κόβουν το ψάρι σε πολύ μικρά κομμάτια και να το ανακατεύουν με πολλά λαχανικά για να το φάνε τα παιδιά γρηγορότερα.

Πολύ καλό είναι να επιλέγεται και το φιλέτο ψαριού καθώς πρόκειται για ήδη τεμαχισμένα κομμάτια μεγάλου ψαριού, από τα οποία δεν υπάρχει κίνδυνος να εντοπιστούν κόκαλα ψαριού.

Και να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να πιέζετε τα παιδιά σας να φάνε κάτι που δεν θέλουν αλλά να βρείτε τρόπους ώστε να τα μάθετε σωστά και πάνω απ’ όλα υγιεινά.


Διαβάστε περισσότερα...

Θεραπεία βασισμένη στο πρόβλημα της υπογονιμότητας



Απαιτείται προσεκτική εξέταση πριν την εξωσωματική.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και ζητούν την συνδρομή ενός Γυναικολόγου εξειδικευμένου σε θέματα γονιμότητας προκειμένου να αυξήσουν τα μέλη της οικογένειάς τους.

Τα ποσοστά επιτυχίας κάθε μεθόδου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι συγκεκριμένα και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα την ηλικία της γυναίκας, την τυχόν ύπαρξη ανατομικών ή ορμονολογικών προβλημάτων, την μέθοδο που θα επιλεγεί, την ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή και άλλα.

Ο εξειδικευμένος Γυναικολόγος πριν σχεδιάσει την θεραπεία βασισμένη αποκλειστικά πάνω στην ανάγκες του ζευγαριού που έχει απέναντί του, θα διερευνήσει προσεκτικά το αίτιο της υπογονιμότητας προκειμένου μέσω της διάγνωσης να επιλεγεί το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα.

Η γυναίκα θα χρειαστεί να κάνει εξετάσεις που μπορεί να έχουν διττό ρόλο δηλαδή μία σαλπιγγογραφία μπορεί εκτός από διαγνωστική να είναι και θεραπευτική καθώς μπορεί να αποφράξει τις φραγμένες σάλπιγγες σε κάποιες περιπτώσεις. Μία χειρουργική επέμβαση μπορεί να δράσει αποφασιστικά στην βελτίωση της γονιμότητας μίας γυναίκας όπως για παράδειγμα η αφαίρεση κύστης ωοθήκης, ινομυωμάτων, ενδομήτριου διαφράγματος ενώ η αντιμετώπιση ορμονολογικών διαταραχών και η θεραπεία τους μεγιστοποιούν τις πιθανότητες μίας επιτυχημένης προσπάθειας.

Πριν φτάσει μία γυναίκα στην επιλογή της ενδεδειγμένης για την ίδια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, έχουν προηγηθεί διαδικασίες που σκοπό έχουν την αποκατάσταση των προβλημάτων που θα διαγνωσθούν. Η αντιμετώπιση αυτή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι οριστική και το θετικό τους αποτέλεσμα στην γονιμότητα επεκτείνεται χρονικά πέραν της μεθόδου που θα επιλεγεί. Δεν αποτελεί λοιπόν αποτυχία του εξειδικευμένου Γυναικολόγου η μη επίτευξη κύησης με την σπερματέγχυση ή την εξωσωματική γονιμοποίηση και η αυτόματη σύλληψη λίγους μήνες μετά αλλά επιτυχία που εσφαλμένα δεν του αναγνωρίζεται καθώς πρωταρχικός του στόχος είναι η θεραπεία της υπογονιμότητας.

Δεν υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερη επιτυχία από την απόκτηση ενός παιδιού που αποτελεί απτή απόδειξη πως ακολουθώντας τα επιστημονικά πρωτόκολλα η θεραπευτική λύση που προσφέρει στο ζευγάρι εκτείνεται χρονικά μακροπρόθεσμα και δεν περιορίζεται στις ιατρικές επισκέψεις που θα απαιτηθούν.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαχείριση της αναιμίας σε ασθενείς με χρόνια λοίμωξη



Δύο στρατηγικές συγκρίθηκαν σε μελέτη στις ΗΠΑ.

Η MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα ανοικτής μελέτης Φάσης ΙΙΙ, τα οποία παρουσιάστηκαν στο 47ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος (EASL).

Στη μελέτη συγκρίθηκαν οι επιπτώσεις δύο στρατηγικών διαχείρισης της αναιμίας, στην παρατεταμένη ιολογική ανταπόκριση σε ασθενείς με χρόνια λοίμωξη από τον ιό της ηπατίτιδας C γονότυπου 1. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά SVR ήταν 71% και για τις δύο ομάδες: σε ασθενείς των οποίων η αναιμία αντιμετωπίστηκε με μείωση της δόσης ριμπαβιρίνης και σε ασθενείς των οποίων η αναιμία αντιμετωπίστηκε με την προσθήκη ερυθροποιητίνης (EPO). Το ποσοστό υποτροπής καταγράφηκε στο 10% και για τις δύο ομάδες. Η αξιολόγηση των ασθενών, βασίστηκε στη λήψη μποσεπρεβίρης, σε συνδυασμό με πεγκιντερφερόνη άλφα-2b και ριμπαβιρίνη.

Ο καθηγητής Fred Poordad, επικεφαλής του τμήματος Ηπατολογίας και Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες δήλωσε: «Τα σχήματα θεραπείας της χρόνιας ηπατίτιδας C με πεγκιντερφερόνη άλφα και ριμπαβιρίνη σχετίζονται συνήθως με την ανάπτυξη αναιμίας και η οποία παρουσιάζει μεγαλύτερη αύξηση με την προσθήκη μποσεπρεβίρης. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι δεν υπήρχε διαφορά ως προς τα ποσοστά SVR με τις συγκεκριμένες στρατηγικές διαχείρισης της αναιμίας, με τη μείωση της δόσης ριμπαβιρίνης να αποτελεί την πρώτιστη στρατηγική για τη διαχείριση της αναιμίας σε ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία συνδυασμού με μποσεπρεβίρη».

Σχετικά με τη μελέτη

Πάνω από 680 πρωτοθεραπευόμενοι ενήλικες ασθενείς με χρόνια λοίμωξη HCV γονότυπου 1, οι οποίοι είχαν αρχικό επίπεδο αιμοσφαιρίνης χαμηλότερο ή ίσο με 15 g/dL εντάχθηκαν σε πολυεθνική, ανοικτή δοκιμή και παρακολουθήθηκαν για την εμφάνιση αναιμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 500 ασθενείς ανέπτυξαν αναιμία, ενώ τα αποτελέσματα για ασθενείς που λάμβαναν το τριπλό θεραπευτικό σχήμα 4+44 εβδ (Κοόρτη 1) έναντι του τριπλού σχήματος με βάση την ανταπόκριση (RGT) (Κοόρτη 2) δεν διέφεραν και έχουν συνδυαστεί για την παρουσίαση αυτών των δεδομένων.

Οι ασθενείς τυχαιοποιήθηκαν σε μείωση της δόσης ριμπαβιρίνης ή σε προσθήκη Ερυθροποιητίνης (EPO). Εάν και εφόσον το επίπεδο αιμοσφαιρίνης είχε τιμή χαμηλότερη ή ίση με 8,5g/dl τότε επιτρεπόταν μια δευτερεύουσα στρατηγική διαχείρισης της αναιμίας π.χ. προσθήκη EPO, μείωση της δόσης ριμπαβιρίνης ή μετάγγιση. Το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της μελέτης ήταν η σύγκριση της παρατεταμένης ιολογικής ανταπόκρισης (SVR) σε ασθενείς που δεν τυχαιοποιήθηκαν σε μείωση της δόσης ριμπαβιρίνης ή στην προσθήκη EPO.
Διαβάστε περισσότερα...

Η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού



Ο δείκτης προστασίας που χρειάζεται κάθε τύπος επιδερμίδας.

Η προστασία του δέρματος όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία, αλλά και όταν βρισκόμαστε αναγκαστικά στον ήλιο, καθιστά αναγκαία τη χρήση αντηλιακού.

Ωστόσο, οι δείκτες προστασίας των αντηλιακών ποικίλουν. Και αυτό γιατί κάθε τύπος επιδερμίδας έχει ανάγκη διαφορετικού βαθμού προστασίας.

Διαβάστε πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Γενικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ελάχιστος δείκτης προστασίας είναι ο 6. Τα αντηλιακά με δείκτη 15 έως 25 προσφέρουν μέτρια προστασία, ενώ από το 30 έως το 50 υψηλή.

- Για σκουρόχρωμες επιδερμίδες, κατάλληλος δείκτης είναι ο 15.

- Για σταρένια επιδερμίδα, σκουρόχρωμα μαλλιά και μάτια, που είναι και ο πιο συνηθισμένος τύπος επιδερμίδας στην Ελλάδα, συνίσταται αντηλιακό με δείκτη 20 ή 30. Μετά από κάποιες μέρες μπορεί να μειωθεί και σε 15.

- Για μέτρια προς ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με καστανόξανθα μαλλιά ιδανικός δείκτης είναι ο 30 αρχικά και αργότερα 20.

- Για ανοιχτόχρωμη, τέλος, επιδερμίδα απαιτείται αντηλιακό με δείκτη 50, που αργότερα μπορεί να μειωθεί στο 30.


Διαβάστε περισσότερα...

Ψυχίατρος απήγαγε βρέφος για να μετενσαρκώσει τη μητέρα της



Το απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ελβετία.

Μια διαταραγμένη Ελβετή ψυχίατρος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης, καθώς απήγαγε ένα κοριτσάκι από τη Ρουμανία, με σκοπό να «μετενσαρκώσει» μέσω του βρέφους τη νεκρή της μητέρα της.

Η 40χρονη Constanta Albumel και ο σύζυγος της ταξίδεψαν 1.300 χιλιόμετρα, από το σπίτι τους στη Ζυρίχη μέχρι τη ρουμανική πόλη Τιμισοάρα, όπου απήγαγαν το βρέφος από ένα τοπικό νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, μετέφεραν το παιδί στην οικία τους στη Ζυρίχη και μέσω πλαστών εγγράφων κατοχύρωσαν το βρέφος ως δικό τους. Το ζεύγος εκτέλεσε διάφορες τελετουργίες και φώναζε πάνω από το κοριτσάκι για να επαναφέρει τη νεκρή μητέρα της 40χρονης στη ζωή.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο σύζυγος της 40χρονης δέχτηκε να συμβάλλει στην απαγωγή, επειδή η γυναίκα του τον απειλούσε πως θα τον χωρίσει.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2009 και η ρουμανική αστυνομία ειδοποίησε αμέσως την Ιντερπόλ. Δύο μήνες αργότερα συνελήφθησαν οι δύο ύποπτοι.

Ο σύζυγος της 40χρονης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή, καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό τη πίεση της γυναίκας του. Το άτυχο παιδί επεστράφη στους γονείς του, οι οποίοι έλαβαν αποζημίωση 40.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Προσπάθησε να ανάψει ψησταριά με βενζίνη…



…και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά εγκαύματα.

Ένας πατέρας τριών παιδιών από την Αγγλία υπέστη σοβαρά τραύματα, στη προσπάθεια του να ανάψει μια ψησταριά χρησιμοποιώντας βενζίνη. Ολόκληρο το μπιτόνι με τη βενζίνη τυλίχθηκε στις φλόγες, προκαλώντας εγκαύματα σε όλο το σώμα του 32χρονου John Woof, αλλά χάρη στη γρήγορη αντίδραση της αρραβωνιαστικιάς και των φίλων του αποφευχθήκαν τα χειρότερα.

Τουλάχιστον επτά παιδιά ήταν παρόντα στο ατύχημα του 32χρονου, ο οποίος ευτυχώς διέφυγε σώος. Σήμερα, ο Woof αναρρώνει στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο πρόσωπο, ώμο, χέρια, στομάχι και το αριστερό του πόδι.

Ο Woof, ο οποίος εργάζεται ως μηχανικός, είχε καλέσει τους γείτονες και τα παιδιά τους στο σπίτι του, στο Πρέστον της Αγγλίας, για μπάρμπεκιου. Τα παιδιά έπαιζαν στο κήπο, όταν μια μεγάλη «μπάλα» φωτιάς τυλίχθηκε σε όλο του το σώμα. Η 22χρονη αρραβωνιαστικιά του και οι φίλοι του, τον έλουσαν αμέσως με νερό και του έσωσαν τη ζωή.

Σύμφωνα με την αγγλική «Royal Society for the Prevention of Accidents», περίπου 2.000 άνθρωποι μεταφέρονται ετησίως στο νοσοκομείο με τραυματισμούς που σχετίζονται με εγκαύματα από μπάρμπεκιου.


Διαβάστε περισσότερα...

Τον έσωσε και τον… σκότωσε ο αερόσακος



Οδηγός πέθανε από τις αναθυμιάσεις όταν έσκασε ο αερόσακος.

Ένας οδηγός το αυτοκίνητο του οποίου ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις όταν έσκασε ο αερόσακος που δευτερόλεπτα νωρίτερα τον είχε σώσει από θανατηφόρο τραυματισμό.

Ο Ronald Smith εισέπνευσε επιβλαβείς χημικές ουσίες αμέσως μετά το τροχαίο και άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος ενώ παρουσίασε αμέσως αναπνευστικά προβλήματα.

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι έφταιγε ο αερόσακος. Απλά το ήξερα. Απλά είναι άδικο να χάνεις τον άνθρωπό σου από κάτι που υποτίθεται ότι θα του έσωζε τη ζωή» είπε η σύζυγός του.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο Ronald πέθανε από βρογχοπνευμονία και πνευμονική ίνωση ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε χημικές ουσίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Έδεσε την κόρη του για να παίξει βιντεοπαιχνίδια



Το κοριτσάκι υπέστη εσωτερική αιμορραγία.

Συνελήφθη από τις αρχές στη Φλόριντα των ΗΠΑ ένας άνδρας, επειδή έδεσε την 4χρονη κόρη του με σκοπό να... παίξει βιντεοπαιχνίδια. Το μικρό κοριτσάκι είπε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της την έδεσε στην κουζίνα και άρχισε να παίζει «τον κακό» στην τηλεόραση.

Η μητέρα του κοριτσιού και ένας φίλος βρήκαν το παιδί δεμένο όταν επέστρεψαν στο σπίτι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το παιδί έφερε τραύματα στα χέρια επειδή το σχοινί ήταν πάρα πολύ σφιχτό και υπέστη εσωτερική αιμορραγία.


Διαβάστε περισσότερα...