Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Σταρ ερωτικών ταινιών περιγράφουν την πιο περίεργη σκηνή τους


Μια... βρωμοδουλειά αλλά κάποιος πρέπει να τη κάνει.
Στην -όχι και τόσο βαριά αλλά αλλόκοτη-, ερωτική βιομηχανία, υπάρχουν άπειρα περίεργα βίτσια που οπτικοποιούνται και που οι πρωταγωνιστές αναγκάζονται (οικειοθελώς φυσικά), να «υποστούν». Φαντασιώσεις, φετιχιστικά παιχνίδια, είναι όλα στο πρόγραμμα, και όταν το σενάριο το προστάζει, τότε ο ρόλος του ηθοποιού είναι συγκεκριμένος. Να το πράξει.

Παρακάτω, μια σειρά από πρωταγωνίστριες του ερωτικού κινηματογράφου, περιγράφουν την πιο παράξενη σκηνή που έχουν γυρίσει.

Η Allie Haze περιγράφει την εμπειρία της από μια ιαπωνική ερωτική ταινία, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι παραγωγοί της ταινίας ήθελαν τον πρωταγωνιστή, αν και δεν είμαι μητέρα και ούτε πρόκειται να γίνω, να ‘θηλάζει’ το στήθος μου και να με αποκαλεί ‘μαμά’. Στο δεκάλεπτο βίντεο, ένας άντρας φέρεται σαν μικρό παιδί και με φωνάζει ‘μανούλα, μανούλα’. Ήταν απίστευτα ξεκαρδιστικό, και ήταν πολύ δύσκολο να προσπαθώ να κάνω τη σοβαρή…».

Η Anikka Albrite βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα, όπως είπε, την εμπειρία που είχε με έναν δονητή σε μόριο που παρέπεμπε σε άλογο!

Monica Rise: «Έκανα μια σκηνή όπου ήμουν φίλη με έναν διανοητικό ανάπηρο αγόρι, που θύμωσε με εμένα, με χτύπησε και με βίασε».

Η April O Neil έπαιζε την αθώα προσκοπίνα η οποία αφού χτύπησε τη πόρτα μιας νοικοκυράς, μετά έκαναν τρίο μαζί με τον… διάβολο.

Κάποτε σε μια ταινία, σφράγισαν με… συρραπτικό, τα γεννητικά όργανα της Rain DeGray…

Aubrey Snow: «Ήταν μια σκηνή σε δημόσιο χώρο και ήταν άβολο. Έτρεχα σε ένα γήπεδο γκολφ γυμνή και είχε πάρα πολύ κόσμο. Το πλήθος ζητωκραύγαζε και εγώ ήμουν σε φάση ‘Θεέ μου, Θεέ μου’…».

Η Claire Robbins περιγράφει την εμπειρία της για τη συμμετοχή της σε ιαπωνική ταινία «ήταν τα γενέθλιά μου και ήμουν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με 4-6 Ιάπωνες που μου τραγουδούσαν το ‘χρόνια πολλά’ έχοντας μαζί και μια τούρτα. Αφού έσβησα τα κεράκια, βούτηξα τα πόδια μου στην τούρτα και οι άντρες άρχισαν να την τρώνε από εκεί. Όμως άρχισαν να μελανιάζουν και ένας ένας έτρεχε στο μπάνιο για να κάνει εμετό...».

Η Jade Nite περιγράφει μια σκηνή όπου της είχαν δέσει τα πόδια και τη γαργαλούσαν…

Ο Mike Blue όπως λέει έχει κάνει πολλά αλλόκοτα, αλλά μια σκηνή του έχει μείνει περισσότερο: «Ήμασταν στην Ίμπιζα και ο σκηνοθέτης είχε τη λαμπρή ιδέα να γυρίσει τη σκηνή μέσα σε μια βρωμερή κουζίνα. Θα κάναμε σεξ, πάνω στα άπλυτα πιάτα, τα πεταμένα μακαρόνια…».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα δικαστήρια η πώληση έκτασης στο «Ναυάγιο»


Στις αίθουσες των δικαστηρίων οδηγείται η υπόθεση της αγοραπωλησίας μεγάλης έκτασης γύρω από την παραλία του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο.

Ύστερα από εκδήλωση- συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για το συγκεκριμένο θέμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων και κατοίκων των επίμαχων περιοχών, και όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Διονύσης Γκούσκος, εντός των ημερών θα κατατεθεί αγωγή ακύρωσης του συμβολαίου με σκοπό να ματαιωθεί η πώληση των 15.000 στρεμμάτων στις βορειοδυτικές ακτές της Ζακύνθου.

Την αγωγή συνυπογράφουν η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, ο δήμος Ζακύνθου και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Στην πωληθείσα έκταση υπάρχουν, όπως καταγγέλθηκε, δημόσιοι δρόμοι, ιδιωτικές εκτάσεις, γη που ανήκει στην Εκκλησία, μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αναδασωτέες εκτάσεις κ.λπ.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Νιοτόπουλος, ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Ζακύνθου και υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξάνθη: Ολοκληρωτική καταστροφή φοβούνται οι σπαραγγοπαραγωγοί


Ούτε το 5% της φετινής σοδειάς δεν έχουν συλλέξει ακόμα οι σπαραγγοπαραγωγοί στον νομό Ξάνθης, όταν πέρυσι, την ίδια εποχή, βρισκόταν στο συσκευαστήριο ήδη το 50%, όπως δήλωσε, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Σπαραγγιών Νομού Ξάνθης "Δημόκριτος" Αναστάσιος Μπάρλας.

"Αν στο επόμενο δεκαήμερο δεν καταφέρουμε να μπούμε στα χωράφια μας και να συλλέξουμε την παραγωγή μας, θα μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή" τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπάρλας, το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ακόμα την περιοχή αυξάνει τις ήδη ανυπολόγιστες καταστροφές για τους παραγωγούς σπαραγγιών. "Τα χωράφια μας έχουν πλημμυρίσει, τα σαμάρια έχουν καταστραφεί και πρέπει να περιμένουμε ώστε να φτιάξει ο καιρός, για να μπορέσουμε να μπούμε πάλι μέσα και να φτιάξουμε τα πάντα από την αρχή" υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως οι σπαραγγοπαραγωγοί στην Ξάνθη έχουν γίνει μετεωρολόγοι και προσπαθούν να "προλάβουν" τον καιρό.

Παρόλο που γίνεται ελάχιστη δουλειά στα χωράφια, καθημερινά τα έξοδα "τρέχουν", αφού οι παραγωγοί αναγκάζονται, σύμφωνα με τον κ. Μπάρλα, να μεταφέρουν τους εργάτες και "αυτομάτως", όπως εξήγησε, "γίνεται κατανοητό ότι θα λάβουν και το μεροκάματό τους, που διαμορφώνεται στα 25ευρώ ανά άτομο".

Ωστόσο, παρά τις "πληγές" που προκάλεσε η κακοκαιρία στις καλλιέργειες των σπαραγγιών, ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι εργασίες για την καταγραφή των ζημιών, ώστε να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις από πλευράς των παραγωγών για την αποζημίωσή τους.

"Είμαστε σε αναμονή. Περιμένουμε για το εάν θα δηλώσουμε ή όχι τις καταστροφές. Το βέβαιο είναι ότι τα χωράφια είναι πλημμυρισμένα και οι αγορές δεν θα περιμένουν εμάς να φτιάξει ο καιρός για να μπούμε μέσα να τα φτιάξουμε ξανά" τόνισε ο κ. Μπάρλας, υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία αποτελεί την κύρια αγορά που απορροφά την παραγωγή των σπαραγγιών και ακολουθούν η Ιταλία και η Γαλλία.

Στον Νομό Ξάνθης σπέρνονται 2.000 στρέμματα με σπαράγγια, ενώ πανελλαδικά δεν ξεπερνούν τα 10.000. Σύμφωνα δε με τον κ. Μπάρλα, το στρέμμα σε μια καλή χρονιά δίνει 800 κιλά σπαράγγια, με την τιμή του στην πρώτη κατηγορία, από τις συνολικά 17 που υπάρχουν, να διαμορφώνεται στα 5 ευρώ το κιλό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο λιμάνι της Πάτρας ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο


Το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Κρουζεστέρν», έδεσε, σήμερα, στο βόρειο λιμένα της Πάτρας, όπου και θα παραμείνει έως τις 2 Απριλίου. Οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν το πλοίο καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00 στον προβλήτα Αγίου Νικολάου.





Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Νότιου Λιμένα Πατρών, η επίσημη τελετή και η υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των λιμένων της Πάτρας και του Καλίνινγκραντ. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια μνημείου αφιερωμένου στην Ελληνο-Ρωσική φιλία και άλλες συμβολικές ενέργειες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαϊμού φροντίζει νεογέννητα κουταβάκια


Ο Jesse Lightfoot έχει για κατοικίδια μία μαϊμού και έναν σκύλο. Τώρα, όμως, απέκτησε και 5 κουταβάκια αφού η σκυλίτσα του γέννησε.

Συγκίνηση, όμως, προκαλεί το πόσο τρυφερά η μαϊμού του αγκαλιάζει και περιποιέται τα νεογέννητα κουταβάκια. Μάλιστα, ο Jesse, κατέγραψε στην κάμερα τη στιγμή που η μαϊμού, σαν άνθρωπος, χαϊδεύει και φιλά το ένα από τα μικρά σκυλάκια!

Το βίντεο έχει δεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές στο youtube!

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε αναμονή η παρέμβαση δέκα σημείων για τα φάρμακα


Μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα, φορολόγηση δυο ταχυτήτων για τα εγχωρίως παραγόμενα και τα εισαγόμενα γενόσημα και «κούρεμα» των τιμών στα ακριβά σκευάσματα, προωθεί η κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας ετοιμάζει παρέμβαση δέκα σημείων στον τομέα της φαρμακευτικής πολιτικής, η οποία θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα. Μέρος των παρεμβάσεων θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή που αναμένεται να κάνει- εντός της εβδομάδας- στο υπουργείο Υγείας.



Για τις αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει συστήσει ομάδα εργασίας, η οποία συνεδριάζει τακτικότατα. Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο, το οποίο θα επιτρέψει χαμηλότερη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη και μείωση της συνολικής ετήσιας δαπάνης, η οποία ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ. «Η ομάδα εργασίας συνεδριάζει σχεδόν καθημερινά, ώστε να είμαστε σύντομα έτοιμοι να ανακοινώσουμε την παρέμβασή μας σε ένα θέμα που αφορά την αγορά, αλλά κυρίως τους πολίτες», δήλωσε στο «Έθνος» ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι – παράλληλα με τις συνεδριάσεις- η πολιτική ηγεσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να προκύψει μια κοινά επωφελής συμφωνία. Μεταξύ των μέτρων που επεξεργάζονται οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνονται τα εξής: Αύξηση της υποχρεωτικής έκπτωσης προς τον ΕΟΠΥΥ (rebate)για τα πρωτότυπα σκευάσματα (on patent) και τα εκτός πατέντας (off patent).Οι εταιρείες καλούνται να επιστρέφουν στον ΕΟΠΥΥ μεγαλύτερα ποσά (ανάλογα με τον τζίρο) για αυτές τις (πιο ακριβές) κατηγορίες φαρμάκων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα για την υπόθεση της πτώσης του Airbus A320


Bild: Ο Lubitz είχε ρίξει εκατοντάδες φορές το αεροπλάνο στο μυαλό του


Σε μια προσπάθεια να ψυχολογήσουν και να σκιαγραφήσουν την προσωπικότητα του Andreas Lubitz, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της πτήσης αυτοκτονίας, όπως και τα κίνητρα του πιλότου, έχουν επιδοθεί ψυχίατροι και ψυχοθεραπευτές.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός ψυχοθεραπευτής Κρίστιαν Λίντκε δήλωσε στην εφημερίδα «Bild» ότι το σενάριο της πτήσης αυτοκτονίας, ο Lubitz το είχε «παίξει» εκατοντάδες φορές στο μυαλό του. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «το να οδηγήσει κανείς στον θάνατο 149 ανθρώπους δεν είναι μια σκέψη αυθόρμητη, ή της στιγμής, αλλά ένα σχέδιο προμελετημένο και καλά οργανωμένο. Ο Λούμπιτς με τη φαντασία του, είχε ζήσει το ‘εργο’ του θανάτου πάνω από 100 φορές. Άτομα σαν και αυτόν έχουν μεγάλη επιθετικότητα. Πρόκειται για καταθλιπτικές προσωπικότητες. Λίγο πριν την αυτοκτονία, τα άτομα αυτά σταματούν συνήθως κάθε είδους κοινωνική ζωή, αποφεύγουν ακόμα και τους φίλους τους καθώς δεν εμπιστεύονται κανέναν και κλείνονται τελείως στον εαυτό τους. Διακατέχονται από απέραντο άγχος».

--------------------

Bild: Οι επιβάτες της Germanwings ούρλιαζαν τα τελευταία 5 λεπτά


Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την απομαγνητοφώνηση του μαύρου κουτιού του μοιραίου Airbus της Germanwings που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους στις Γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, οι επιβάτες ούρλιαζαν για περισσότερα από πέντε λεπτά πριν την πρόσκρουση, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία είχαν πλήρη εικόνα του τι συνέβαινε.

Τα ουρλιαχτά των επιβατών είναι «ο τελευταίος ήχος» που καταγράφηκε πριν την πρόσκρουση του αεροπλάνου στο έδαφος, αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild.

--------------------

Τι λέει στην Bild η πρώην σύντροφος του Andrea Lubitz


Σύμφωνα με την Bild, η σύντροφος του Αντρέα Λούμπιτζ, καθηγήτρια μαθηματικών στο Ντίσελντορφ, φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί στους μαθητές της, ότι θα γινόταν μητέρα.

Τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως το όνομα της είναι Κάθριν Γκόλντμπαχ και πως τον άφησε εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

Ήταν μαζί για 7 χρόνια και ήθελε αυτός να της λέει τι να φοράει και σε ποιον θα μιλάει, λένε οι φίλοι του Αντρέα Λούπιτζ. Λόγω της ανασφάλειάς του την είχε απατήσει με μια αεροσυνοδό συνέντευξη με την οποία δημοσίευσε η Bild.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



--------------------

Το συγκλονιστικό μήνυμα της συντρόφου του Lubitz - "Ο Αντρέας πλήρωσε για το όνειρό του"


Η καθηγήτρια Kathrin Goldbach που σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είχε σχέση τα τελευταία 7 χρόνια με τον Andrea Lubitz δημοσίευσε στη σελίδα της στο facebook ένα κείμενο για τα "όνειρα" του πιλότου.



Γράφει το κείμενο στη σελίδα της Golbach: "Ο Αντρέας πέθανε σαν πρώτος εν υπηρεσία αξιωματικός στη τραγική πτήση. Ως νέος λάτρευε τις πτήσεις και τα αεροπλάνα και γρήγορα έγινε μέλος στο σύλλογο LSC Westerwald, λέγοντας ότι κάποτε ήθελε να πραγματοποιήσει το όνειρό του να πετάξει. Ξεκίνησε ως μαθητευόμενος σε πτήσεις με εκπαιδευτικά μικρά αεροπλάνα και έφτασε να γίνει πιλότος σε Airbus 320. Μπόρεσε να πραγματοποιήσει το όνειρο που πλήρωσε τόσο ακριβά, με τη ζωή του. Τα μέλη του συλλόγου LSC Westerwald θρηνούν για τον Αντρέα και τα υπόλοιπα 149 θύματα της τραγωδίας".



--------------------

Ποιος ήταν ο πιλότος της μοιραίας πτήσης της Germanwings

Ο άνθρωπος που προσπάθησε απεγνωσμένα να αποτρέψει την τραγωδία.

Τα μέσα γράφουν συνεχώς και ακατάπαυστα για τον Andreas Lubitz, τον συγκυβερνήτη της Germanwings, που σκόπιμα έριξε το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις οδηγώντας στο θάνατο 149 ψυχές. Αλλά το όνομα που δεν έχει ακουστεί, είναι αυτό του πιλότου, του Patrick Sondheimer.

Ο άτυχος Sondenheimer, ήταν κυβερνήτης του μοιραίου Airbus και εκείνος που προσπάθησε απεγνωσμένα να αποτρέψει τον 28χρονο από τη φρικτή πράξη του, επιχειρώντας να σπάσει τη πόρτα του κόκπιτ από όπου ο Λούμπιτς τον κλείδωσε έξω.

Εκτός από τα ελάχιστα δημοσιεύματα για εκείνον, δεν υπάρχει και φωτογραφικό υλικό. Ο κυβερνήτης Patrick Sondheimer προσπάθησε να σώσει τους επιβάτες της πτήσης 9525 της Germanwings. Ήταν ήρωας, όπως γράφουν και τα διεθνή μέσα.

Ο 34χρονος πιλότος, ήταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά-μια κόρη 6 ετών και έναν γιο μόλις 3 ετών-, πετούσε πάνω από 10 χρόνια και είχε 6.000 ώρες στον αέρα. Φίλοι του αποκάλυψαν ότι μόλις πρόσφατα η εταιρεία του, η Lufthansa, έκανε δεκτό το αίτημά του να τον βάλει σε πτήσεις εντός της Ευρώπης, έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

Ήταν «εξωστρεφής, ενθουσιώδης, αλτρουιστής που ακτινοβολούσε ευτυχία», λένε φίλοι και γνωστοί του, σημειώνοντας ότι ο Sondenheimer ονειρευόταν από μικρό παιδί να γίνει πιλότος. Τα λόγια της γιαγιάς του, Marianne Sondenheimer, τα λένε όλα «Ο εγγονός μου είναι νεκρός και αυτό εξαιτίας ενός ηλίθιου που σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους. Δεν μπορώ να καταλάβω. Πως μπόρεσε να το κάνει αυτό;».

--------------------

Θεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις έκανε στο παρελθόν ο Λούμπιτς

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus.

Ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, ο οποίος πιστεύεται ότι έριξε το αεροπλάνο στις Άλπεις στη νοτιοανατολική Γαλλίας, είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο παρελθόν για να αντιμετωπιστούν οι αυτοκτονικές του τάσεις, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική δικαιοσύνη.

«Αρκετά χρόνια πριν λάβει την άδεια πιλότου, ο συγκυβερνήτης υποβλήθηκε για μια μεγάλη περίοδο σε ψυχοθεραπευτική αγωγή για αυτοκτονικές τάσεις», ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα του Ντίσελντορφ, όπου ζούσε ο Αντρέας Λούπιτς και όπου κατευθυνόταν η πτήση από τη Βαρκελώνη.

Το γραφείο του εισαγγελέα, το οποίο επικαλέστηκε «σχετικά ιατρικά έγγραφα», πρόσθεσε ότι έκτοτε ο Λούμπιτς δεν έδειξε ενδείξεις αυτοκτονικής συμπεριφοράς ή επιθετικών τάσεων κατά τις επισκέψεις του στους γιατρούς.

Το Airbus συνετρίβη την προηγούμενη Τρίτη σε μια απομονωμένη περιοχή των γαλλικών Άλπεων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 150 επιβαίνοντες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο 27χρονος Λούμπιτς έκλεισε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και έριξε σκοπίμως το αεροπλάνο στο βουνό.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν βρήκαν καμία ένδειξη ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus είχε σχεδιάσει να ρίξει το αεροπλάνο, ούτε τα κίνητρα της πράξης του.

«Δεν έχουν εντοπιστεί ειδικές περιστάσεις, είτε στην προσωπική του ζωή είτε στην εργασία του, που να ρίχνουν φως στο πιθανό του κίνητρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Μια εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής της Germanwings, δήλωσε ότι καθώς ισχύει το ιατρικό απόρρητο η εταιρεία δεν γνώριζε κάτι σχετικά με τη θεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί ο Λούμπιτς.

Βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, οι εργοδότες δεν έχουν πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό των εργαζόμενων, ενώ στις αναρρωτικές άδειες δεν δίνονται πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κομισιόν: Αν θέλετε ασφαλή δεδομένα κλείστε το Facebook


Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το πόσο ασφαλή είναι τα προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο, ειδικά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook το οποίο μετρά πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον πλανήτη.

Σε ότι αφορά στους Ευρωπαίους πολίτες η Κομισιόν λέει ότι πρέπει να κλείσουν τους λογαριασμούς στο Facebook αν δεν θέλουν τα προσωπικά τους δεδομένα να παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η ΕΕ διαπίστωσε ότι η ισχύουσα νομοθεσία «Safe Harbour» δεν μπορεί να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Όπως αναφέρει το techblog.gr , μετά τα όσα έγιναν με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των αρμόδιων οργάνων και βλέπουμε όλο και πιο συχνά να εκφράζονται προειδοποιήσεις προς τους χρήστες. Κατά τη διάρκεια δίκης για το εάν τα δεδομένα των πολιτών της ΕΕ είναι ασφαλή όταν στέλνονται στις ΗΠΑ, ο δικηγόρος της Ευρωπαϊκής Κομισιόν ανέφερε ότι η λύση είναι να κλείσει κάποιος τον λογαριασμό του.

Μετά από σχετική ερώτηση, η Κομισιόν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει στο δικαστήριο ότι οι κανονισμοί Safe Harbour παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια στους Ευρωπαίους πολίτες.

Η υπόθεση «the Facebook data privacy case» που εξετάζεται από το δικαστήριο, εξετάζει κατά πόσο το ισχύον πλαίσιο του Safe Harbour καλύπτει την μεταβίβαση δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών στις ΗΠΑ. Χωρίς το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, είναι παράνομο να βγαίνουν τα δεδομένα εκτός Ευρώπης. Στην συγκεκριμένη υπόθεση μάλιστα υπάρχουν κατηγορίες κατά Apple, Facebook, Microsoft, Microsoft-owned Skype και Yahoo.

Μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν, αναφέρεται ότι τα δεδομένα των Ευρωπαίων που είναι στα χέρια αμερικάνικων εταιρειών, πέρασαν στα χέρια της NSA, πράγμα που σημαίνει ότι το Safe Harbour δεν εφαρμόζεται και δεν μπορεί να προστατέψει τα δεδομένα. Χώρες όπως η Πολωνία και η Ιρλανδία τάσσονται υπέρ των επιχειρημάτων αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook από την πλευρά του αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.


Πηγή:
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία: Δεν υπάρχει ασθενοφόρο για τον εξαρτημένο νεαρό


Χρήστες του twitter καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει ελεύθερο ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει έναν νέο εξαρτημένο από τα ναρκωτικά, στο λόφο του Στρέφη, ο οποίος, όπως αναφέρουν, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.



Καταγγέλλουν συγκεκριμένα ότι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και τους απάντησαν ότι δεν υπάρχει ελεύθερο ασθενοφόρο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται αλλαγές στις κρίσεις της ΕΛΑΣ και Στρατού


Έγγραφα από Γιάννη Πανούση και Πάνο Καμμένο στη Βουλή.

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο κρίσεων και προαγωγών της ΕΛΑΣ μελετά η κυβέρνηση. «Οι πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, διενεργήθηκαν με πλήρη διαφάνεια. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι το υπουργείο μας μελετά ήδη την τροποποίηση- βελτίωση του Νομοθετικού Πλαισίου κρίσεων και προαγωγών, στο οποίο οι ρυθμίσεις του θα στηρίζονται σε ένα σύστημα ετήσιας αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια, καθώς και μετρήσιμα μεγέθη αποδοτικότητας, αποτελεσματικότητας κλπ)», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο κ. Πανούσης αναφέρει, πάντως, ότι για τον λόγο αυτό θα ζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι προτάσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων και αφού αξιολογηθούν, σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας με την οποία κατήγγειλε ότι «αγανάκτηση και έντονο προβληματισμό προκάλεσαν οι φετινές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία», καθώς «πλήθος άξιων αξιωματικών καρατομήθηκαν». Ο βουλευτής έκανε ειδική αναφορά στον ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη για τον οποίο σημείωνε ότι αποστρατεύτηκε αν και είναι ένας από τους ικανότερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Πανούσης αναφέρεται στο υφιστάμενο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο οι κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούνται βάσει των τηρουμένων, στους ατομικούς φακέλους και στα λοιπά ατομικά τους έγγραφα, στοιχείων και πραγματοποιούνται μόνο από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια κρίσεων που λειτουργούν ως ανεξάρτητα συλλογικά όργανα, έχοντας ως γνώμονα το υπηρεσιακό συμφέρον και τη συνείδηση των μελών τους, οι δε αποφάσεις των δευτεροβάθμιων συμβουλίων είναι υποχρεωτικές για τον υπουργό. Ο κ. Πανούσης επισημαίνει ότι τα στοιχεία που τηρούνται στους ατομικούς φακέλους είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 24/1997 και ότι για κάθε συνεδρίαση των συμβουλίων τηρούνται πρακτικά, στα οποία καταχωρίζονται οι αποφάσεις που λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων τυχόν δυσμενών κρίσεων επαρκώς αιτιολογημένων με την παράθεση των συγκεκριμένων στοιχείων που στηρίχθηκαν.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει απευθύνει αντίστοιχη ερώτηση και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με την οποία αναφέρεται στην αποστρατεία του αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά, «παρότι είχε συμπληρώσει μόνον 12 μήνες στη θέση του αρχηγού του ΓΕΣ» και «διέθετε ένα εκ των πιο πλούσιων βιογραφικών».

Στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τονίζει ότι οι νέες επιλογές σε καμία περίπτωση δεν θίγουν την αξία των απερχόμενων αρχηγών, τους οποίους το υπουργείο τιμά για την προσφορά τους στην πατρίδα και στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Στο πλαίσιο των κρίσεων δεν αποχωρεί κάποιος ο οποίος δεν είναι κατάλληλος, κλείνει απλώς ένας κύκλος», αναφέρει ο κ. Καμμένος και τονίζει ότι «δεν υπάρχουν πλέον εξωθεσμικά γραφεία με κομματικούς αποστράτους».

Ο υπουργός θυμίζει ότι μέχρι σήμερα δεν υφίσταται θητεία ή άλλοι περιορισμοί και προϋποθέσεις σ΄αυτές τις επιλογές οι οποίες ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΚΥΣΕΑ και επαναλαμβάνει ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ αποτελεί η θεσμοθέτηση συγκεκριμένης πλέον θητείας για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, διάρκειας τριών (2+1) ή τεσσάρων (2+2) ετών, με στόχο την εξασφάλιση της πιο εύρυθμης λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων και προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία σε εύθετο χρόνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η λίστα Βαρουφάκη με τα μέτρα


Τι περιλαμβάνει στις προτάσεις της, ύψους 3,7 δισ. ευρώ, η ελληνική κυβέρνηση για κόκκινα δάνεια, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και ιδιωτικοποιήσεις.
Συνολικά μέτρα ύψους 3,7 δισ. ευρώ, αλλά και παροχές ύψους 1 δισ. ευρώ φέρεται να περιλαμβάνει η λίστα των μεταρρυθμίσεων που βάζει στο τραπέζι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές.

Στο 1,5 δισ. ευρώ κατεβαίνει ο πήχης των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, στο 1,2% του ΑΕΠ τοποθετείται το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται:

- Ο ΟΛΠ

- Τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια

- Ο ΟΔΙΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ, στην λίστα περιλαμβάνονται μέτρα που προβλέπουν:

- 725 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους καταθέσεων εξωτερικού

- 350 εκατ. από την καταπολέμηση απάτης στον ΦΠΑ

- 350 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες

- 600 εκατ. από τις νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών

- 300 εκατ. από αλλαγές τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

- 270 εκατ. από την λοταρία αποδείξεων κατά τα πρότυπα της Πορτογαλίας

- 250 εκατ. από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού

- 225 εκατ. από την ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης δημοσίων εσόδων

- 200 εκατ. από μέτρα για το ηλεκτρονικό στοίχημα

Στο καθαρό αποτέλεσμα το οποίο ανέρχεται στα 3,7 δισ. ευρώ η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει υπόψιν ότι θα αναβάλει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, μέτρο που κοστίζει 326 εκατ. ευρώ.

Κόστος 1 δισ. ευρώ η αναστολή μέτρων

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κυβέρνηση δεσμεύεται να αναβάλει την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για επικουρικές συντάξεις (κόστος 326 εκατομμύρια ευρώ), να επαναφέρει την 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους κάτω από το όριο της φτώχειας (κόστος 600 εκατομμύρια ευρώ) και να μη θίξει τους συνταξιούχους που λαμβάνουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) (κόστος 82 εκατομμύρια ευρώ).

Από τις τρεις αυτές παρεμβάσεις που αφορούν ουσιαστικά αναστολή μέτρων του μνημονίου αναγνωρίζεται αρνητική δημοσιονομική επίπτωση ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ.

Τι προτείνει η κυβέρνηση για τα «κόκκινα δάνεια»

Η κυβέρνηση προτείνει την δημιουργία ενός επενδυτικού προγράμματος, μέσω της δημιουργίας «κακής τράπεζας» σε συνεργασίας με την ΕTΕπ για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, χρησιμοποιώντας τα 10,9 δισ. ευρώ του EFSF. Αυτά τα χρήματα έχουν επιστραφεί στον ESM/EFSF από τον περασμένο μήνα, ενώ η λίστα προβλέπει εξωδικαστική διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (κόκκινα δάνεια).

Τέλος οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις - εξάλειψη φοροαπαλλαγών

Παράλληλα η κυβέρνηση σημειώνει ότι θα υποβάλει οκτώ νομοσχέδια για την εισαγωγή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στους ακόλουθους τομείς:

1. Ενίσχυση της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)

2. Αποκλεισμός πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος.

3. Ο εκσυγχρονισμός του κώδικα φορολογίας εισοδήματος και την εξάλειψη των φοροαπαλλαγών.

4. Η εισαγωγή του συστήματος των πολυμερών ακυρώσεις των καθυστερούμενων οφειλών, τόσο από το κράτος για τους φορολογούμενους και αντίστροφα.

5. Η εφαρμογή ενός νόμου για τον προϋπολογισμό που βελτιώνει τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

6. Εξωδικαστική επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

7. Υιοθέτηση ενός νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας, ενθάρρυνση της μεγαλύτερης εξειδίκευσης των δικαστηρίων και εγκαινιάζοντας ένα σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.

8. Βελτίωση της αξιοπιστίας και τη θεσμική ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μία στις τρεις offshore δεν έχει ελεγχθεί ποτέ


Μία στις τρεις offshore που έχει εντοπιστεί δεν έχει ελεγχθεί ποτέ από την αρμόδια ΔΟΥ, καθώς δεν υπήρχε προσωπικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Όπως πρόεκυψε από την έρευνα, αυτό σημαίνει ότι κάθε εφορία, χάνει κατά μέσο όρο 10 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή, το πάρτι συνεχίζεται και στα εικονικά τιμολόγια των αγροτών. Σε 169 αγρότες που έλεγξε το ΣΔΟΕ, βρήκε 894 εικονικά τιμολόγια. Εκατομμύρια ευρώ μπήκαν στις τσέπες των αγροτών με την επιστροφή ΦΠΑ, από τα εικονικά τιμολόγια και τα πρόστιμα φτάνουν τα 78 εκατομ. ευρώ.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: "Μπλόκο" σε ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνες στις παραλίες


Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ΄ αριθμ. 646/2015 απόφασή του έκρινε ότι η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών, προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, κ.λπ., αλλά και η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με την πενταμελή σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, η παραχώρηση των παραλιών πρέπει να γίνεται «μεμονωμένα, κατά περίπτωση και ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης». Όμως, λόγω σπουδαιότητας του θέματος η πενταμελής σύνθεση παρέπεμψε το ζήτημα για νέα κρίση στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ζητάει να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2009 (αντικαταστάθηκε με μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις με το ίδιο περιεχόμενο μέχρι και το 2014) που επιτρέπει την «απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, ο αιγιαλός και η παραλία περιλαμβάνονται μεταξύ των ζητημάτων για τα οποία αναγνωρίζεται στους δικηγορικούς συλλόγους το δικαίωμα άσκησης ενδίκων βοηθημάτων.

Ειδικότερα, το ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) σημειώνει ότι «η απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού γίνεται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουομένους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου κ.λπ.).

Ακόμη, το ΣτΕ αφού ερμηνεύει το Σύνταγμα και την νομοθεσία, τονίζει ότι «η παραχώρηση δικαιωμάτων απλής χρήσης επί του αιγιαλού και της παραλίας, στους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. για την άσκηση δραστηριοτήτων που είναι, καταρχήν, ήπιες και συμβατές με τον προορισμό των στοιχείων αυτών του φυσικού περιβάλλοντος ως κοινοχρήστων, πρέπει να γίνεται μεμονωμένα και κατά περίπτωση, ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοικήσεως, συνοδευόμενη από τα αναγκαία διαγράμματα, με την οποία θα τίθενται και οι αναγκαίοι όροι και περιορισμοί ενόψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του υπό παραχώρηση συγκεκριμένου τμήματος του αιγιαλού, προκειμένου να διασφαλισθεί και η κατά προορισμό χρήση του ως κοινόχρηστου αγαθού».

Στην συνέχεια η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι κατά την έννοια των διατάξεων του νόμου 2971/2001 η έγκριση των αρμοδίων υπουργών για «την περαιτέρω μεταβίβαση σε τρίτους του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας εκ μέρους των Ο.Τ.Α. ως παραχωρησιούχων, χορηγείται κατά περίπτωση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νομοθέτη για την προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων, που κινδυνεύουν από την υπερεκμετάλλευση και να διαφυλαχθεί η κοινοχρησία τους, δεδομένου άλλωστε ότι δεν νοείται συλλήβδην εκ των προτέρων έγκριση εκ μέρους των αρμοδίων υπουργών μεταβιβάσεων που θα χωρίσουν μελλοντικά».

Και καταλήγει η επίμαχη απόφαση: α) «η συλλήβδην παραχώρηση με την προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση του συνόλου των αιγιαλών της χώρας στους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. βρίσκεται εκτός των ορίων της εξουσιοδοτήσεως της παραγράφου 5 του άρθρου 13 του νόμου 2971/2001» και β) η σχετική διάταξη της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την οποία «εγκρίνεται η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας από τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού προς τρίτους, είναι εκτός των ορίων της εξουσιοδοτήσεως του άρθρου 15 παράγραφος 3 του νόμου 2971/2001».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: 7η Τεχνική Συνάντηση Εταίρων Πράξης «Αγία Νάπα - Ρέθυμνο: Καθολικά προσβάσιμες πόλεις»


Δελτίο Τύπου 30.03.2015


Αρ. Πρωτ.: 732

Επιτυχία σημείωσε η πραγματοποίηση της 7ης και τελικής Τεχνικής Συνάντησης των Εταίρων της Πράξης «Αγία Νάπα - Ρέθυμνο: Καθολικά προσβάσιμες πόλεις», η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007 - 2013» (Άξονας 2 «Φυσικό και Πολιτισμικό Περιβάλλον», Ειδικός Στόχος: «Ε.Σ.4 Αξιοποίηση, διαχείριση και ανάπτυξη φυσικών και πολιτιστικών πόρων»), την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

Κύριος στόχος της Πράξης ήταν η βελτίωση της προσβασιμότητας, η οποία αφορά στην ανάπτυξη υποδομών και στη βελτίωση της καθολικής προσβασιμότητας, με στόχο τη βελτίωση της ελκυστικότητας και ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος των δύο προαναφερθέντων Δήμων και ως εκ τούτου της οικονομικής ανάπτυξής τους.

Στην Τελική Συνάντηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Έργου, ενώ πραγματοποιήθηκε και Ημερίδα στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα». Στη Συνάντηση στην Αγία Νάπα καλωσόρισε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Καρούσος, την ΕΣΑμεΑ εκπροσώπησε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας ο Ταμίας Κώστας Γαργάλης, ενώ από τους Δήμους παρουσιάστηκε η πορεία εφαρμογής των δράσεων σε κάθε Ρέθυμνο και Αγία Νάπα. Το έργο της ΕΣΑμεΑ παρουσιάστηκε από συνεργάτες της, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, που παρατίθεται στο τέλος.

Στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου, παρουσιάστηκαν από τους Εταίρους οι βασικές συνιστώσες του Έργου και στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση.

Ο χαιρετισμός του κ. Βαρδακαστάνη: «Το αναπηρικό κίνημα, βιώνοντας καθημερινά τον αποκλεισμό που επιβάλλουν στα άτομα με αναπηρία τα εμπόδια που ορθώνει το περιβάλλον και η κοινωνία, διεκδικεί το θεμελιώδες δικαίωμα της πρόσβασης σε υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά. Η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας άλλωστε επιβάλλεται και από το άρθρο 21, παρ. 6 του Συντάγματος της χώρας.

Το δικαίωμα της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, τον τουρισμό και την ψυχαγωγία πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής τους και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε κοινωνικές δραστηριότητες. Στο άρθρο 30 της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, την οποία έχει επικυρώσει και η χώρα μας, γίνεται αναφορά στην υποχρέωση των κρατών να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στις τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο προώθησης του «Τουρισμού για Όλους» ή «Προσβάσιμου Τουρισμού», η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία πήρε την πρωτοβουλία και μαζί με τον Δήμο Ρεθύμνου, από την πλευρά της Ελλάδας, και τον Δήμο Αγίας Νάπας, από την πλευρά της Κύπρου, σχεδίασαν και υλοποίησαν από κοινού το Έργο «Αγία Νάπα - Ρέθυμνο: Καθολικά Προσβάσιμες Πόλεις», το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Κύπρος 2007 - 2013».

Ένα μεγάλο μέρος των ατόμων με αναπηρία, συμπολίτες μας αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο, θα ωφεληθούν από τις δράσεις του Έργου, οι οποίες θα παρουσιαστούν αναλυτικά κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τους εκπροσώπους των Εταίρων.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το προαναφερθέν Έργο να αποτελέσει ένα παράδειγμα καλής πρακτικής προκειμένου, στο πλαίσιο σχεδιασμού των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2014 - 2020 και των νέων Προγραμμάτων Διασυνοριακής Συνεργασίας, να υπάρξει η δυνατότητα υλοποίησης παρόμοιων Έργων, από τα οποία θα μπορέσουν να ωφεληθούν τα άτομα με αναπηρία (είτε ως τουρίστες είτε ως υποψήφιοι ή απασχολούμενοι στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών), οι ηλικιωμένοι καθώς και κάθε άλλο εμποδιζόμενο άτομο, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία αλλά και στην αναβάθμιση του Εθνικού Τουριστικού Προϊόντος».

Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθαναν... ξανά τον ηθοποιό Dennis Hopper


Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Dennis Hopper έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου 2010. Όμως, σήμερα οι χρήστες του twitter τον… ξαναπέθαναν.




Όλα ξεκίνησαν όταν ο βετεράνος δημοσιογράφος και αναπληρωτής εκδότης των New York Times, Peter Applebome, έγραψε στον λογαριασμό του στο twiiter ότι ο Dennis Hopper πέθανε, παραπέμποντας στην σχετική είδηση στο CNN. Όμως, αυτό που δεν πρόσεξε όμως ο δημοσιογράφος είναι η ημερομηνία της ανάρτησης του CNN.



Το ίδιο λάθος με τον Peter Applebome έκαναν και αρκετοί χρήστες, οι οποίοι έκαναν retweet το tweet του.



Ευτυχώς, οι πιο παρατηρητικοί χρήστες κατάλαβαν το λάθος του δημοσιογράφου και.. αποκατέστησαν την αλήθεια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση με τον Γιαν Γιάραμπ


Δελτίο Τύπου 30.03.2015

Αρ. Πρωτ.: 724


Συνάντηση με τον περιφερειακό εκπρόσωπο για την Ευρώπη του ύπατου αρμοστή του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Γιαν Γιάραμπ, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. θα έχει απόψε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Ο κ. Βαρδακαστάνης, ως πρόεδρος και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) συνεργάζεται με τον κ. Γιάραμπ για θέματα της Αναπηρίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απόψε η αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Γιάραμπ για την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης: για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και τον στιγματισμό, τη φτωχοποίηση, τις δομές που έκλεισαν και τις περικοπές στην ιατρική περίθαλψη, την ανεργία και την ανασφάλεια, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Πατρών


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 21:00 το βράδυ, έως τις 6:00 το πρωί, στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, λόγω εργασιών.

Ειδικότερα, όσα αυτοκίνητα θα κινούνται προς Πάτρα, θα μπαίνουν στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο των Σελιανίτικων στην Αιγιάλεια και θα επιστρέφουν στην νέα εθνική οδό, μέσω του ανισόπεδου κόμβου του Ρίου.

Αντίθετα, όσα αυτοκίνητα κινούνται προς Κόρινθο, θα μπαίνουν στην παλαιά εθνική οδό, μέσω προσωρινού κλάδου εξόδου στο 196ο χιλιόμετρο και θα επιστρέφουν στην νέα εθνική οδό, μέσω του προσωρινού κλάδου εισόδου, στο 192ο χιλιόμετρο.

Οι ίδιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης 1 Απριλίου μέχρι τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 2 Απριλίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Μαξίμου αδειάζει το υπ. Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ


«Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα».

«Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα. Η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης», αναφέρουν για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο παραμονής του ΕΝΦΙΑ ως έχει και φέτος, αν και τόνιζαν ότι πρέπει να αλλάξει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τις σκότωσαν με αρσενικό


Δολοφονία «βλέπει» η εισαγγελία πίσω από τους μυστηριώδεις θανάτους δύο γυναικών στη Θεσσαλονίκη.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Φωτεινή Κρεωνίδου για τον μυστηριώδη θάνατο δύο γυναικών, μίας 75χρονης και της 32χρονης εγγονής της, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, τον Αύγουστο του 2013.

Όπως έγινε γνωστό, η δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου (in rem), ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται πρόσωπο από το στενό συγγενικό περιβάλλον των δύο γυναικών, που θα κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στον τακτικό ανακριτή.

Οι δύο περίεργοι θάνατοι είχαν προκαλέσει προβληματισμό στους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου είχαν νοσηλευτεί οι θανούσες. Πρώτα έχασε τη ζωή της η ηλικιωμένη και στη συνέχεια η 32χρονη εγγονή της. Κοινό χαρακτηριστικό ήταν ότι στα σπλάχνα τους ανιχνεύτηκαν μεγάλες ποσότητες αρσενικού.

Η ιδιαίτερη νευρολογική συμπτωματολογία οδήγησε, ύστερα από αλλεπάλληλες έρευνες, στην πιθανότητα οι θάνατοι να οφείλονται σε δηλητηρίαση, συμπέρασμα που κινητοποίησε τους επιστήμονες.

Με δεδομένο ότι το αρσενικό που εμπεριέχεται στις τροφές σε συνήθη ποσότητα δεν είναι ικανό να προκαλέσει θάνατο, αποφασίστηκε, στις αρχές του 2014, να γίνει εκταφή των δύο σορών από τα κοιμητήρια της Θέρμης, προκειμένου να διεξαχθούν συγκριτικές αναλύσεις. Τα ευρήματα ενίσχυσαν τις υποψίες των επιστημόνων και την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει ποινικά, και κάτω από άκρα μυστικότητα, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Η δικογραφία που συντάχθηκε ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες και διαβιβάσθηκε στην εισαγγελία, στοχοποιώντας ως ύποπτο δολοφονίας στενό συγγενικό πρόσωπο των δυο γυναικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πισώπλατη επίθεση εναντίον του γιατρού στα Χανιά


Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο.

Την επίθεση εναντίον του γιατρού Δημήτρη Μακρέα στα Χανιά κατέγραψε κάμερα από κλειστό κύκλωμα. Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, φαίνεται η πισώπλατη επίθεση εναντίον του γιατρού (0.38).

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 25ης Μαρτίου και έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα, που κατηγορούνται για σωματική βλάβη.

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση εξέδωσε το κοινωνικό στέκι μεταναστών, καθώς η εκδίκαση πήρε σήμερα αναβολή, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Το κοινωνικό στέκι, με την ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτηρίζει την επίθεση «φασιστική» κατά ενός ανθρώπου που παρουσιάζει έντονη κοινωνική δράση.

Όπως μάλιστα καταγγέλλεται, το ίδιο βράδυ, στα Χανιά σημειώθηκαν επιθέσεις κατά μεταναστών από ομάδα περίπου 10 ατόμων.

Η δίκη των κατηγορουμένων ορίστηκε για την Πέμπτη, 2 Απριλίου, μετά από δύο αναβολές, ενώ το θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς χωρίς εξετάσεις


Προσφέρεται από το Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μεταπτυχιακό με εισαγωγή χωρίς εξετάσεις, αλλά με μοριοδοτούμενα κριτήρια και συνέντευξη πραγματοποιεί το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών» (και το οποίο απονέμει: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών»

Η χρονική διάρκεια

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του ΜΔΕ είναι 3 εξάμηνα με το τελευταίο εξάμηνο να διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής ερευνητικής διατριβής (Thesis).

Τα δίδακτρα

Για την παρακολούθηση του ΠΜΣ προβλέπεται καταβολή διδάκτρων ύψους 2.500 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται σε 4 δόσεις ως εξής: 1η δόση ύψους 700 ευρώ εντός δύο εβδομάδων μετά την ανακοίνωση των εισακτέων, 2η δόση ύψους 600 ευρώ με το πέρας του α΄ εξαμήνου, 3η δόση ύψους 600 ευρώ με το πέρας του β΄ εξαμήνου και 4η δόση ύψους 600 ευρώ με το πέρας του γ΄ εξαμήνου.

Δίδεται η δυνατότητα σε υποψήφιο που έχει εισαχθεί στο ΠΜΣ και έχει προκαταβάλει την πρώτη δόση των διδάκτρων πριν την εγγραφή του, να αιτηθεί στη ΓΣΕΣ του τμήματος την επιστροφή του ποσού κατά το ήμισυ αν τελικά δεν επιθυμεί να εγγραφεί στο ΠΜΣ.

Υποτροφίες

Χορηγείται υποτροφία ύψους 1.000 και 1.500 ευρώ σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ως εξής: Η υποτροφία των 1.000 ευρώ απονέμεται στον ΜΦ με την καλύτερη επίδοση βάσει του γενικού βαθμού πτυχίου του ΜΔΕ του αντίστοιχου έτους φοίτησης, με την προϋπόθεση ότι αποφοίτησε στον προβλεπόμενο χρόνο, χωρίς να λάβει παράταση φοίτησης.

Η υποτροφία των 1.500 ευρώ απονέμεται σε ένα ΜΦ με ακαδημαϊκά κριτήρια, σύμφωνα με απόφαση της ΓΣΕ. μετά από εισήγηση της ΣΕ του ΠΜΣ. Σημείωση: Υπάρχει δυνατότητα δανεισμού φορητού υπολογιστή για όλο το χρονικό διάστημα των σπουδών σε ορισμένο αριθμό μεταπτυχιακών φοιτητών που το έχουν ανάγκη.

Η εισαγωγή

Δεν απαιτούνται εξετάσεις αλλά η εισαγωγή πραγματοποιείται με συνεκτίμηση μιας προσόντων με βαρύτητα 70% καθώς και με συνέντευξη με βαρύτητα 30%.

Οι αιτήσεις

Για να γίνει δεκτή η υποψηφιότητά των ενδιαφερομένων θα πρέπει αυτοί να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

1. Να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ συμπληρώνοντας όλα τα υποχρεωτικά πεδία

2. Να εκτυπώσουν και να υπογράψουν το απαντητικό e-mail που θα παραλάβουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα δηλώσουν κατά τη συμπλήρωση της (σημείωση: εάν δεν βρίσκετε το e-mail αυτό, πριν συμπληρώσετε εκ νέου τη φόρμα αίτησης, ελέγξτε για την παραλαβή του και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία-spam),

3. Να αποστείλουν με συστημένη επιστολή (ΕΛΤΑ ή άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών) φάκελο υποψηφιότητας που θα περιέχει την εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τα προσόντα που δήλωσαν στην αίτησή τους από την από την 26η Μαρτίου μέχρι και την 24η Απριλίου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου)

Διαδικασία αξιολόγησης

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις:

Στην πρώτη φάση, οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με βάση τα στοιχεία της ηλεκτρονικής τους αίτησης και του φακέλου υποψηφιότητας που υπέβαλαν.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι που πληρούν τα προαπαιτούμενα τυπικά προσόντα θα κληθούν σε προφορικές συνεντεύξεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο 15-18 Μαΐου 2015 ή κάποιες επιπλέον ημέρες αν το επιβάλλει ο αριθμός των αιτήσεων.

Προσοχή: Οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος και όχι τηλεφωνικά. Όσοι από τους υποψήφιους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό επάρκειας αγγλικής ή γερμανικής γλώσσας (επιπέδου τουλάχιστον Γ1), μπορούν να εξετασθούν γραπτώς στην κατανόηση και απόδοση επιστημονικού κειμένου από τη γνωστική περιοχή το ΠΜΣ στην αγγλική γλώσσα το χρονικό διάστημα που θα διεξαχθούν και οι συνεντεύξεις.

Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αξιολόγησης, το αναλυτικό πρόγραμμα των προφορικών συνεντεύξεων, οδηγίες, καθώς και ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων που θα εξετασθούν στην αγγλική γλώσσα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ έως την Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015.

Τα ονόματα των επιτυχόντων και επιλαχόντων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ τον Ιούλιο 2015, μετά από απόφαση της ΓΣΕΣ του Τμήματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Η προκήρυξη

Η ιστοσελίδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Μηνιαίως από τον Μάιο οι πρόωρες αγροτικές συντάξεις


Έγγραφα των υπουργείων Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Απαντητικά έγγραφα των υπουργείων Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών, διαβιβάστηκαν στη Βουλή.

Σε έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, αναφέρεται πως με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος της Πρόωρης Συνταξιοδότησης των Αγροτών έχει εγκριθεί για το έτος 2015 η διάθεση κονδυλίου ύψους 69.480.000 ευρώ από τον ΚΑΕ 2211 του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκ των οποίων ποσό ύψους 12.900.000 ευρώ έχει ήδη ενταλματοποιηθεί με δικαιούχο τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα, σε έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελος Αποστόλου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών έτους 2015 εκδόθηκε στις 4 Μαρτίου 2015 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 10 Μαρτίου. Ο κ. Αποστόλου κάνει γνωστό ότι στις 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων. Δόθηκαν συνολικά 6.438.242,11 ευρώ που αφορούσαν στην αποπληρωμή πρόωρης συνταξιοδότησης μηνός Δεκεμβρίου 2014. Η πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί επίσης εντός του Μαρτίου. Για τον μήνα Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί δύο πληρωμές, μια κατά την έναρξη και μια προς τη λήξη του, ήτοι πληρωμή πρόωρης συνταξιοδότησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Από τον μήνα Μάιο οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται μηνιαίως.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η καθυστέρηση έκδοσης της συγκεκριμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα του προϋπολογισμού και συγκεκριμένα στη μεταφορά πιστώσεων έτους 2015 του προγράμματος σε κωδικό προϋπολογισμού εθνικών προγραμμάτων, δεδομένου ότι πλέον, η πρόωρη συνταξιοδότηση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στις 6 Φεβρουαρίου 2015.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει στους συναρμόδιους υπουργούς η Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ) και Μαρία Αντωνίου (ΝΔ) για τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν τους πρώτους μήνες του 2015 στην καταβολή πρόωρων αγροτικών συντάξεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Δικαίωμα επιμορφωτικής άδειας και στους αναπληρωτές


Το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση.

Άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους θα δικαιούνται και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Μέχρι στιγμής άδειες για το πιο πάνω λόγο δικαιούνταν μόνο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όπως αναφέρονταν σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία «Όμοιες άδειες μπορεί να χορηγούνται για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες για επιστημονικούς ή επιμορφωτικούς λόγους χορηγούνται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης (Ζ. ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (άρθρο 59 του Υ.Κ.)».

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης απέστειλε έγγραφο με το οποίο ενημερώνει για την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και παρακαλεί τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να χορηγούν άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους και στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενόψει θεσμοθέτησης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο δικαίωμα λήψης των παραπάνω αδειών παρέχεται για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, στο εσωτερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Παρέχεται με την ίδια διαδικασία από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο, με αποδοχές για όλο το χρόνο, κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στο χρόνο αυτό, προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νίκησε τον καρκίνο τρώγοντας ανανά και χωρίζοντας τον σύζυγό της


Η 32χρονη Βρετανίδα που διέψευσε τις ιατρικές προγνώσεις.

Η 32χρονη Candice-Marie Fox από τη Δυτική Αυστραλία έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της επειδή ισχυρίζεται πως νίκησε τον καρκίνο τρώγοντας πολύ ανανά και επειδή χώρισε τον σύζυγό της.

Η βρετανή καλλονή στην οποία οι γιατροί είχαν δώσει μόλις πέντε χρόνια ζωής, έπασχε από μια επιθετική μορφή καρκίνου του θυρεοειδούς ο οποίος είχε κάνει μετάσταση και σε άλλα όργανα του σώματός της. Υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρέσει περισσότερους από 20 όγκους. Όμως, όταν οι γιατροί της δήλωσαν πως της απομένουν μόνο πέντε χρόνια ζωής και πως σε διάστημα ενός χρόνου θα χάσει τη φωνή της, η Βρετανίδα αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία και αποφάσισε να αλλάξει εκ βάθρων την καθημερινότητά της. Έτσι, ξεκίνησε μια υγιεινή διατροφή και ενέταξε στην καθημερινή της ζωή πράγματα και δραστηριότητες που την ευχαριστούσαν, αποβάλλοντας ταυτόχρονα τα αντίστοιχα που της προκαλούσαν άγχος και της επιβάρυναν την ψυχική και σωματική υγεία. Αποφάσισε ακόμη να πάρει και διαζύγιο από τον σύζυγό της, καθώς δεν την υποστήριζε καθόλου στην προσπάθειά της.

Μάλιστα η 32χρονη τρέχει και μία ιστοσελίδα όπου δίνει συμβουλές και η οποία μετράει ήδη χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά. «Αποφάσισα να ζήσω για μένα και να αγαπήσω τη ζωή για αυτό που είναι. Ακούγεται τόσο ουτοπικό, αλλά αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να ζει κανείς και να δουλεύει» προσθέτει.

Η 31χρονη βρετανή επέλεξε έναν απόλυτα υγιεινό τρόπο ζωής, τρώγοντας περισσότερους από τρεις ανανάδες, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, μήλα, ακτινίδια και μπανάνες ενώ απέβαλε όλες τις τοξίνες από τη ζωή της, όπως το αλκοόλ, το κρέας και τον... σύζυγό της.

Πάντως, το εντυπωσιακό είναι πως μόλις έξι μήνες μετά τη μακάβρια ανακοίνωση των γιατρών της, ο καρκίνος είχε σχεδόν εξαφανιστεί, όπως ισχυρίζεται η ίδια.

«Ξεφορτώθηκα όλες τις τοξίνες από τη ζωή μου και έγινα τόσο ευγνώμων για τη ζωή. Ξεφορτώθηκα μαζικά τους όγκους και το να τους εντοπίσω και να τους ξεθεώσω “στην πείνα” με την καθαρή επιστήμη της διατροφής. Πλέον, δεν υπάρχει κανένας όγκος μέσα μου. Εκ των υστέρων, είμαι τόσο ευγνώμων για τον καρκίνο (επειδή) με έκανε τον άνθρωπο που έπρεπε να είμαι» δηλώνει το πρώην μοντέλο












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται η υποβολή προσφορών για την έρευνα υδρογονανθράκων


Τελευταία μέρα η 14η Ιουλίου.
Δίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης αποφάσισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Έτσι, οι προσφορές θα υποβληθούν στις 14 Ιουλίου αντί για τις 14 Μαΐου που προέβλεπε η διακήρυξη που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ η παράταση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες και οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και της ΕΔΕΥ (Διαχειριστική Υδρογονανθράκων), με στόχο να καταστεί ακόμα πιο έντονο και πιο ευρύ το ενδιαφέρον χωρών και εταιρειών για την ενεργειακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων θαλάσσιων περιοχών.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης χωρών και εταιρειών σε διευρυμένο διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολύπλευρων και πολυδιάστατων διεθνών ενεργειακών σχέσεων της Ελλάδας.

Το υπουργείο διαμορφώνει νέο θεσμικό πλαίσιο στους τομείς της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, το οποίο θα εφαρμοστεί στις διαγωνιστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Ήδη χθες συγκροτήθηκε η επιτροπή αξιολόγησης για τις προσφορές που έχουν υποβληθεί για την έρευνα υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που είχαν προκηρυχθεί νωρίτερα (Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο Εντβάλντο


Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο Εντβάλντο Τέλες Άλβες, νικημένος από τον καρκίνο.

Πέθανε ο Εντβάλντο

Ο Βραζιλιάνος παλιός ποδοσφαιριστής που είχε φορέσει τη σεζόν 1989-90 τη φανέλα του Ολυμπιακού, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε κλινική στο Σαλβαδόρ.

Ο Εντβάλντο είχε παίξει σε Βιτόρια και Φλουμινένσε στην πατρίδα του, ενώ στην Ευρώπη είχε αγωνιστεί στην Πόρτο.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...