Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στο απόσπασμα τα άτομα με αναπηρία



Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν χθες το πρωί στα γραφεία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Ρόδου, τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με ειδική Αναπηρία, αντιδρώντας έτσι με τον τρόπο αυτό στις απαράδεκτες περικοπές, ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου παρουσία του προέδρου τους κ. Μανώλη Ζηδιανάκη, είχαν συνάντηση με την διευθύντρια του ΙΚΑ στη Ρόδο κ. Μαρία Καρτατζίδου, την οποία ενημέρωσαν για την εξοντωτική ταλαιπωρία που υφίσταται. Το πρόβλημα αφορά κυρίως τους παραπληγικούς, οι οποίοι πρέπει να περάσουν από… σαράντα κύματα μέχρι να μπορέσουν να τους εγκριθεί συγκεκριμένος ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, καλούνταν όλα τα άτομα με αναπηρία να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στο κτίριο του ΙΚΑ Ρόδου να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στην χορήγηση αναλώσιμων υλικών τα οποία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

«Είναι απάνθρωπο να μην αντιλαμβάνονται αυτοί που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς για την ίδια μας τη ζωή. Θα παλέψουμε για το δικαίωμα μας να ζούμε να αναπνέουμε» - κατέληξαν οι ίδιοι.



Διαβάστε περισσότερα...

Άρμα Πολιτών: Πολίτες Β΄ κατηγορίας τα ΑμΕΑ για την Kυβέρνηση



Σχετικά με την περικοπή των προνοιακών επιδομάτων αλλά κα τη δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται, οι Έλληνες Πολίτες ΑμΕΑ, από τον Τομέα Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας & Απασχόλησης, του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η αντιμετώπιση, εκ μέρους της Πολιτείας των ΑμΕΑ, όπως αναδείχθηκε από τις τεράστιες ουρές ανήμπορων ανθρώπων, για να περιφρουρήσουν τα ψίχουλα που τους δίνει το Κράτος κοροϊδεύοντάς τους, είναι δίχως άλλο μια τριτοκοσμική, αν όχι ρατσιστική αντιμετώπιση. Η Συγκυβέρνηση των υπαλλήλων της Τρόικας έχει βάλει στη μηχανή του κιμά, αυτήν την κοινωνική ομάδα στον αιμοσταγή βωμό του νεοναζί Σόιμπλε.

Καμιά Κυβέρνηση – και ειδικά αν είναι δοτή – δεν μπορεί να περικόπτει την κοινωνική μέριμνα προς τα ΑμΕΑ με πρόφαση τη δήθεν καταγραφή τους. Απάδει των χαρακτηριστικών μιας δημοκρατικής, ανεπτυγμένης πολιτείας να διαχωρίζει τους πολίτες της σε Α’ και Β’ Κατηγορίας. Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών αγωνίζεται για να παραμείνει άθικτη και με οποιοδήποτε κόστος, η Κοινωνική Μέριμνα προς τα ΑμΕΑ, ειδικά σήμερα που η Κοινωνική Αλληλεγγύη αποτελεί το βασικό προαπαιτούμενο της Εθνικής και Κοινωνικής Συνοχής μας".



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεά βιβλίων από τον Ευγένιο Τριβιζά



Θα δοθούν σε βιβλιοθήκες ομογενειακών σχολείων του εξωτερικού.

Στη δωρεά τεσσάρων χιλιάδων παιδικών βιβλίων προκειμένου να διανεμηθούν σε βιβλιοθήκες και σχολεία της ελληνικής Ομογένειας στο εξωτερικό, προχώρησε ο Ευγένιος Τριβιζάς ύστερα από συνάντησή του με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, και στη συνέχεια με τον Γ. Μπαμπινιώτη.

Ο γνωστός συγγραφέας συζήτησε, επίσης, την προοπτική σύστασης Διεθνούς Ιδρύματος, με σκοπό τη λειτουργία βιβλιοθηκών και θεατρικών σκηνών, για τα παιδιά των ελληνικών μειονοτήτων του εξωτερικού στην περίπτωση των οποίων η επαφή με την ελληνική γλώσσα και τη λογοτεχνία είναι υψίστης σημασίας.

Παράλληλα, συζητήθηκε η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού με στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας και της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών, η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακά προβλήματα και η εξεύρεση τρόπων για να καταστεί ψυχαγωγική και ευχάριστη η διαδικασία της μάθησης.

Προς την κατεύθυνση αυτή ένα πρώτο βήμα είναι η δημιουργία εικονογραφημένου βιβλίου υπό τη μορφή κόμικ για τα αρχαία ελληνικά και τη σύγχρονη γραμματική για μαθητές του δημοτικού.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας, αφού ενημερώθηκε για τη συνάντηση εργασίας, εξέφρασε τη στήριξή του στις δράσεις που προτάθηκαν.


Διαβάστε περισσότερα...

Τα 10 φαγητά που κάνουν καλό στην καρδιά



Τι να τρώτε για να προτρέψετε ασθένειες.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρδιακές παθήσεις. Οι ειδικοί τονίζουν όμως ότι υπάρχει τρόπος για να προληφθούν οι ασθένειες αυτές.

Η σωστή διατροφή και μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής των ανθρώπων μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν μερικά τρόφιμα, τα οποία συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία της καρδιάς.

Για να δούμε λοιπόν ποια είναι τα 10 αυτά φαγητά που ενισχύουν την καρδιά...


Οι ειδικοί έχουν δηλώσει ότι πρέπει να τρώμε ψάρι δυο φορές την εβδομάδα, ειδικά σολωμό, ο οποίος περιέχει πολλά ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα μπορούν να περιορίσουν το κίνδυνο αρρυθμιών και να μειώσουν την χοληστερίνη.



Χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο αντί βουτύρου, μπορεί να μειώσει κανείς την χοληστερίνη του. Βέβαια και το λάδι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες.



Μια έρευνα του 2011 απέδειξε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών, ως πηγή πρωτεΐνης, αντί κρέατος, μπορεί να περιορίσει κατά 17% το κίνδυνο εμφράγματος. Οι ξηροί καρποί μπορούν να περιορίσουν την χοληστερίνη, αλλά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο λόγω λίπους και θερμίδων.



Τα μούρα, περιλαμβάνουν μια αντιοξειδωτική ουσία, η οποία μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος.



Ο χυλός βρώμης βοηθάει στη διατήρηση της καλής κυκλοφορίας του αίματος.



Η σοκολάτα υγείας περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν την πίεση και αποτρέπει θρόμβους στο αίμα.



Το ποπκόρν, όχι αυτό βέβαια που είναι γεμάτο βούτυρο και λάδι, περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ορθή λειτουργία της καρδιάς.



Οι ντομάτες είναι η μεγαλύτερη πηγή λυκοπενίου, το οποίο μπορεί να αποτρέψει καρδιαγγειακά προβλήματα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.



Οι πατάτες που περιλαμβάνουν κάλιο βοηθούν στη λειτουργία της καρδιάς.



Ο καφές είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών και οι μελέτες δείχνουν ότι σε μικρές ποσότητες μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεφροπαθείς και διαβητικοί απειλούνται από καρδιαγγειακά



Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Άτομα που πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και από σακχαρώδη διαβήτη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Στην Ελλάδα 1 εκατ. άτομα πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, άλλοι τόσοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη χωρίς να το γνωρίζουν, ενώ περισσότεροι από τους μισούς νεφροπαθείς έχουν και διαβήτη.

Οι αριθμοί αυτοί δίνουν μία εικόνα για το μέγεθος του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων τα οποία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα κάθε χρόνο σημειώνονται 40.000 νέες περιπτώσεις στεφανιαίας νόσου και 15.000 θάνατοι από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο πρόεδρος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΕ), καθηγητής καρδιολογίας στο ΑΠΘ Απόστολος Ευθυμιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το ετήσιο συνέδριο της ΕΑΒΕ που θα διεξαχθεί 15-17 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Hyatt καθώς και τη Γιορτή Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια , σύμφωνα με τον κ. Ευθυμιάδη, χρειάζονται επιθετική αντιμετώπιση της υπερλιπιδαιμίας. Η κλινική μελέτη Sharp που έγινε σε περισσότερους από 9.000 ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, μετά από πέντε χρόνια παρακολούθησης έδειξε ότι ο συνδυασμός δύο φαρμάκων, της εζετιμίμπης και της συμβαστατίνης , μειώνει τα μείζονα αγγειακά και αθηροσκληρωτικά περιστατικά κατά 17-20% χωρίς να επιβαρύνει την εξέλιξη της νόσου ούτε και το προφίλ ασφάλειας και ανεκτικότητας της θεραπείας.

Εξάλλου ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και μερικά χρόνια για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, με δραστική ουσία τη σιταγλιπτίνη, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων στους διαβητικούς νεφροπαθείς όταν χορηγείται σε μικρότερη δόση.

Η χορήγηση μειωμένης ποσότητας σιταγλιπτίνης σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 με μειωμένη νεφρική λειτουργία πήρε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον Ιανουάριο του 2012. Το φάρμακο αυτό ήδη κυκλοφορεί στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη αλλά η μορφή με τη μειωμένη περιεκτικότητα σιταγλιπτίνης αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2012.


Διαβάστε περισσότερα...

Το τέλειο πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι



Ανέξοδα και διασκεδαστικά!

Αν δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο ή τα χρήματα για την εγγραφή και τη μηνιαία συνδρομή τότε μπορείτε να μείνετε fit κάνοντας γυμναστική στο σπίτι.

Ξεκινήστε με αεροβική


Οι ασκήσεις αεροβικής στο σπίτι μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής (όχι όλες μαζί, επιλέξτε κάποιες από αυτές για το καθημερινό σας πρόγραμμα):

- Το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες για 20 λεπτά
- Το σχοινάκι για 15 λεπτά σε έντονο ρυθμό
- Ανεβάσματα και κατεβάσματα των ποδιών εναλλάξ πάνω σε ένα κουτί ή ένα μικρό σκαμνάκι για 10 λεπτά
- Επιτόπιο τρέξιμο για 30 λεπτάΚάντε ενδυνάμωση

Έχετε ένα σετ βαράκια και μία μπάρα, με τα οποία θα μπορείτε να εκτελείτε πλήθος ασκήσεων, όπως ασκήσεις για δικέφαλους, τρικέφαλους, κωπηλατικές, ώμους, επιθέσεις κ.λπ. Αν δε διαθέτετε αυτά τα όργανα, τότε μπορείτε να πάρετε από 2 μπουκάλια νερού του 1,5 λίτρου και να κάνετε ασκήσεις για τα χέρια.

Διαφορετικά μπορείτε να κάνετε και τα εξής:

Καθίσματα

Κάνε ένα σετ από 25 καθίσματα. Έπειτα, πλησιάστε έναν τοίχο, ακουμπήστε την πλάτη σας και κάντε ένα βαθύ κάθισμα. Μείνετε εκεί για ένα λεπτό χωρίς να στηρίζεστε πουθενά παρά μόνο στην πλάτη και τα πέλματα.

Βυθίσματα

Γυρίστε την πλάτη σας σε μια καρέκλα και τοποθετήστε τα χέρια σας πάνω σε αυτή. Για να κάνετε την άσκηση λίγο πιο δύσκολη, βάλτε τα πόδια σας σε ένα τραπέζι, ή πάνω στο κρεβάτι, μπροστά σας. Ξεκινήστε τα βυθίσματα. Αν θέλετε να αυξήσετε την ένταση της άσκησης, τοποθετήστε ένα βάρος πάνω στους μηρούς σας.

Άλματα

Για να δουλέψετε τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους κάντε μια σειρά από απότομα άλματα. Κάντε 10 με 15 επαναλήψεις για κάθε σετ.

Έλξεις

Γυμνάστε την πλάτη και τα χέρια σας έχοντας μια γερή μπάρα στην κάσα μιας πόρτας στο σπίτι σας για να κάνετε ένα σετ άρσεων μονόζυγου. Αν δεν έχετε τέτοια μπάρα, βάλτε ένα σκουπόξυλο ανάμεσα σε δύο καρέκλες, ξαπλώστε από κάτω, πιάστε το με τα δυο χέρια και κάντε έλξεις.

Το μυστικό
Όπως και σε κάθε πρόγραμμα γυμναστικής, έτσι και σε αυτό, κάντε μια καλή προθέρμανση προτού ξεκινήσετε και ένα καλό χαλάρωμα μαζί με διατατικές ασκήσεις (stretching) αφού τελειώσετε. Τέσσερις φορές την εβδομάδα, από μία ώρα τη φορά, θα σας φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Διαβάστε περισσότερα...

Και μέλι... χωρίς μεσάζοντες στο Βόλο



Απευθείας στους καταναλωτές με 6 ευρώ!

Μετά τις πατάτες, το ρύζι και το λάδι την σειρά παίρνει το μέλι συμφωνία και διάθεση μελιού απευθείας στους καταναλωτές στην τιμή των 6 ευρώ.

Η συμφωνία κλείστηκε με παραγωγό από την περιοχή της Καρδίτσας και οι παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη ηλεκτρονικά από την Παρασκευή στο site www.anwsi.gr. Από χθες Δευτέρα 12 Μαρτίου υπάρχει και η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας στο τηλέφωνο 24210-20483.


Διαβάστε περισσότερα...

Βλαβερό -και- για τον εγκέφαλο το junk food



Καλύτερη νοητική λειτουργία εμφανίζουν οι ηλικιωμένοι με υψηλά επίπεδα βιταμινών
.
Η λειτουργία του εγκεφάλου μας τελικά περνάει από το στομάχι μας! Ακόμα μία έρευνα έδειξε ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε βιταμίνες και ψάρι μπορεί να προστατέψει τον εγκέφαλο από τη διαδικασία της γήρανσης. Αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι το junk food επιταχύνει την εμφάνιση βλαβών στον εγκέφαλο, που σχετίζονται με το γήρας. Οι ηλικιωμένοι με υψηλά επίπεδα βιταμινών και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων στο αίμα εμφανίζουν μικρότερη συρρίκνωση του εγκεφάλου και καλύτερη νοητική λειτουργία.

Όσο για τα τρανς λιπαρά, αυτά που βρίσκονται δηλαδή στις λιχουδιές και τα πρόχειρα φαγητά, όταν υπάρχουν σε υψηλά επίπεδα στο αίμα, μειώνουν τη νοητική λειτουργία και προκαλούν μεγαλύτερη συρρίκνωση του εγκεφάλου.Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από την ανάλυση δειγμάτων αίματος που συγκέντρωσαν Αμερικανοί επιστήμονες από 104 υγιείς ανθρώπους με μέση ηλικία τα 87 έτη.

Αυτοί που είχαν περισσότερες βιταμίνες B,C,D και E στο αίμα τους είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ μνήμης, όπως και αυτοί που κατανάλωναν πολλά ψάρια.Χαμηλότερες επιδόσεις σημείωσαν όσοι εμφανίστηκαν να έχουν περισσότερα τρανς λιπαρά στο αίμα. «Αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να επιβεβαιωθούν, ωστόσο είναι πολύ συναρπαστικό να διαπιστώνεις ότι οι άνθρωποι μπορούν να σταματήσουν τη συρρίκνωση του εγκεφάλου τους ρυθμίζοντας τη διατροφή τους» δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας Τζιν Μπόουμαν.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Καναδάς στο πλευρό των άπορων Ελλήνων



Η Μητρόπολη στέλνει 25.000 δολάρια.

Προσπάθειες να συγκεντρωθούν χρήματα για τους Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη κάνει η Μητρόπολη Καναδά, που ήδη έστειλε την την πρώτη δόση του εράνου ύψους 25.000 δολαρίων για να διατεθεί στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Περιστερίου.

Μετά από συνεννόηση του μητροπολίτη Καναδά με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, αποφασίσθηκε από το ποσό των 25.000 δολαρίων, οι 12.000 να διατεθούν για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι 6.500 για τα συσσίτια της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και 6.500 για τα συσσίτια της Μητρόπολης Περιστερίου.

Ο έρανος συνεχίζεται στους ελληνορθόδοξους ναούς του Καναδά και ο μητροπολίτης Σωτήριος κάνει έκκληση προς όλα τα τμήματα των Φιλοπτώχων, τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες, όλους τους Ελληνικούς οργανισμούς να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

Το ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί θα αποσταλεί εξ ολοκλήρου στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτόνησε συνταξιούχος-«μαϊμού» όταν τον κάλεσαν να δώσει εξηγήσεις!



Και οι κάμερες των τραπεζών στη μάχη του εντοπισμού των παρανομούντων.

Μία απίστευτη αποκάλυψη έκανε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, για τις συντάξεις-μαϊμού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «όταν κλήθηκε κάποιος να λογοδοτήσει διότι εισέπραττε παρανόμως σύνταξη, αυτοκτόνησε επειδή ήταν επώνυμος στην περιοχή του».

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφερόμενος στις 40.000 συντάξεις «μαϊμού» που διακόπτονται εξήγησε ότι οι ελεγκτικές αρχές συνεργάζονται με τράπεζες, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός από τις κάμερες των ATM όσων εισέπρατταν συντάξεις δικαιούχων που απεβίωσαν.

Όπως είπε, ήδη υπάρχουν υποθέσεις που διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα και αποκάλυψε, και παραπάνω, ένας παραβάτης «όταν κλήθηκε κάποιος να λογοδοτήσει διότι εισέπραττε παρανόμως σύνταξη, αυτοκτόνησε επειδή ήταν επώνυμος στην περιοχή του».

«Το έργο εντοπισμού των παρανομούντων είναι δυσχερέστατο, γι’ αυτό θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε ακόμη και σε ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία», είπε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος στο ύψος των εισφορών, ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι είναι υψηλές, σημείωσε ωστόσο ότι θα ήταν 30% χαμηλότερα αν όλοι τις κατέβαλαν όπως πρέπει. Επικαλέστηκε μάλιστα την περίπτωση του ΟΓΑ, που έχει 480 ευρώ εισφορές τον χρόνο.

Διαπιστώθηκε ότι το 40% των αγροτών δεν τις καταβάλει και είναι εντυπωσιακό ότι το φαινόμενο δεν εκδηλώνεται σε νομούς φτωχούς, αλλά σε νομούς με υψηλή παραγωγικότητα, όπως στην Κρήτη και τη Θεσσαλία.


Διαβάστε περισσότερα...

Δασκάλα έδεσε μαθητή με προβλήματα όρασης



«Νόμιζα ότι είναι τρελή» είπε ο 9χρονος.

Μια δασκάλα στο σχολείο Friendship Blow Pierce Junior Academy στην Ουάσιγκτον απολύθηκε όταν έδεσε στην καρέκλα του τον 9χρονο μαθητή Christian Washington, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης.

Όπως είπε ο 9χρονος στο Fox η δασκάλα τον έδεσε, αρχικά γύρω από το στήθος και στη συνέχεια και στα πόδια, γιατί σηκωνόταν συνέχεια από τη θέση του.

«Νόμιζα ότι είναι τρελή» είπε ο 9χρονος, ενώ η μητέρα του Terik είναι εξοργισμένη με αυτό που συνέβη στο γιο της. «Αυτό που έκανε στο παιδί μου είναι εξωφρενικό και παράνομο» είπε και προσέθεσε πως εάν δεν είσαι αστυνομικός δεν έχεις δικαίωμα να δέσεις και να περιορίσεις κάποιον.

Δείτε το βίντεο...





Διαβάστε περισσότερα...

Νοσοκόμα έκλεισε κατά λάθος το μηχάνημα που τον κρατούσε ζωντανό!



Ο τετραπληγικός Jamie πλέον έχει υποστεί και βλάβη στον εγκέφαλο.

Η ζωή φέρθηκε πολύ σκληρά στον Jamie Merrett, ο οποίος έμεινε τετραπληγικός ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη το Μάρτη του 2002.

Ο άτυχος άνδρας χρειαζόταν 24ωρη βοήθεια, την οποία ανέλαβε να του προσφέρει η νοσοκόμα Violeta Aylward, η οποία όμως τελικά αποδείχτηκε… επικίνδυνη!

Η προκάλεσε στον Jamie μόνιμη εγκεφαλική βλάβη αφού τον άφησε χωρίς οξυγόνο για 21 λεπτά!

Ο 37χρονος άνδρας ανησυχούσε πολύ ότι η φροντίδα που δεχόταν δεν ήταν κατάλληλη για την περίπτωσή του, καθώς είχαν προκύψει αρκετές φορές επιπλοκές με τη αναπνευστική του συσκευή. Παρά την αναπηρία του ο Jamie μπορούσε να μετακινείται με μια ειδική αναπηρική καρέκλα ενώ νοητικά παρέμενε σε εγρήγορση και επικοινωνούσε με το περιβάλλον μέσω ενός υπολογιστή.



Τον Ιανουάριο του 2009 ο Jamie τοποθέτησε μια κάμερα στο δωμάτιό του, προκειμένου οι συγγενείς του να μπορούν να παρακολουθούν τους νοσηλευτές του. Μάλιστα, είχε φροντίσει να αφήσει και σημείωμα κάτω από αυτήν που έλεγε: «Αυτή είναι η webcam μου. Είναι για την οικογένειά μου, για να βλέπουν ότι είμαι ασφαλής. Γράφει συνεχώς».

Όμως παρόλες τις προφυλάξεις που πήρε, ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι θα τον φρόντιζε, ήταν αυτός που του προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.



Η κάμερα που είχε στο δωμάτιό του ο Jamie δείχνει τη Violeta να πλησιάζει την αναπνευστική του συσκευή και να πατά ένα κουμπί, το οποίο ενεργοποιεί ένα συναγερμό που αρχίζει να χτυπά δυνατά, ενώ την ίδια ώρα αναβοσβήνει και ένα κόκκινο λαμπάκι.

Η νοσοκόμα στη συνέχεια φαίνεται να ξαναπατά το ίδιο κουμπί και να θέτει εκτός λειτουργίας το μηχάνημα κόβοντας την παροχή οξυγόνου. Ο Jamie αρχίζει να πνίγεται και αρχίζει να χτυπά τη γλώσσα του στον ουρανίσκο του, προειδοποιητική κίνηση που οι ασθενείς που χρησιμοποιούν αναπνευστικές συσκευές κάνουν όταν κάτι πάει στραβά.



Τελικά η Violeta αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει και φωνάζει άλλους νοσοκόμους, οι οποίοι τρομαγμένοι προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει και καλούν ασθενοφόρο.



Το παραϊατρικό προσωπικό που κατέφθασε λίγη ώρα αργότερα επανεκκίνησε το μηχάνημα μετά από 21 λεπτά, όμως ήταν ήδη αργά καθώς ο Jamie είχε ήδη υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.


Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτος τραυματισμός από το τσίμπημα μιας αράχνης



Φωτογραφίες και βίντεο από την περιπέτεια μιας 20χρονης στην Αμερική.

Δεν θα μπορούσε ούτε να φανταστεί μία 20χρονη από το Τέξας την ταλαιπωρία που την περίμενε όταν μία δηλητηριώδης αράχνη «brown recluse» την τσίμπησε στο λαιμό. Η Νίκι Πέρεζ κατέγραψε την εξέλιξη του πρηξίματος στο πρόσωπό της και τη νέκρωση που προκλήθηκε σε ιστό στο αυτί της έπειτα από δύο εβδομάδες.

Η Πέρεζ περίμενε στο αεροδρόμιο με τον φίλο της Έρικ και τη μητέρα του, όταν ένιωσε ένα τσίμπημα στο πίσω μέρος του μυαλού της.



«Μετά ένιωσα κάτι να σέρνεται πάνω στο πρόσωπό μου και το μάτι μου», αφηγήθηκε, «φώναξα στον Έρικ να με βοηθήσει κι εκείνος την έδιωξε από το πρόσωπό μου και τη σκότωσε».

Η μαμά του όμως, που είναι νοσοκόμα, αναγνώρισε το είδος της αράχνης και κατάλαβε πως το τσίμπημα δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση.



Οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά για την άτυχη κοπέλα. Άρχισε να εμφανίζει σημάδια νέκρωσης του δερματικού ιστού και το κεφάλι της άρχισε να πρήζεται τόσο που μετά από λίγο δεν μπορούσε να δει γιατί το μάτι της είχε κλείσει!

«Ήταν τρομακτικό αλλά με ανακούφιζε παράλληλα επειδή ο πόνος, που μέχρι τότε ήταν οξύς πίσω από το αυτί μου, άρχισε να μοιράζεται σε όλο το κεφάλι μου», λέει.



Όταν το αυτί της άρχισε να… αποσυντίθεται, επισκέφτηκε έναν ειδικό κι έμεινε πέντε μέρες στο νοσοκομείο. Οι γιατροί αφαίρεσαν χειρουργικά το νεκρό ιστό και της χορήγησαν στεροειδή.



Μπορεί η ταλαιπωρία της Πέρεζ να ήταν μεγάλη αλλά μεγάλη ήταν και η τύχη της: σε άλλες περιπτώσεις το τσίμπημα της συγκεκριμένης αράχνης έχει αποδειχθεί μοιραίο…









Δείτε βίντεο


  
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 5 Απριλίου το δώρο Πάσχα



Θα δοθεί ξεχωριστά από τις συντάξεις
.
Ξεχωριστά από τη σύνταξη θα δοθεί για πρώτη φορά φέτος το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, το οποίο παίρνει δάνεια με τον μήνα για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Έτσι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στις 5 Απριλίου και η σύνταξη στις 22 Μαρτίου όταν στα προηγούμενα έτη δίνονταν μαζί σύνταξη και δώρο.


Διαβάστε περισσότερα...

«Δε θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις»



Κουτρουμάνης: Σύντομα στο φως νέα στοιχεία για τη λεηλασία του ΙΚΑ.

«Υπάρχει σε πολλούς η αίσθηση ότι τα ταμεία έχουν κουμπαρά από τον οποίο βγάζουν κάθε φορά για τις παροχές. Όμως κουμπαράς δεν υπάρχει, τα αποθεματικά είναι περιορισμένα και με βάση της εισροές διαμορφώνονται οι παροχές», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης ανοίγοντας την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικής Υποθέσεων της Βουλής για τις εξελίξεις στο ΙΚΑ και το σχέδιο δράσης για το 2012.

Ο υπουργός είπε ωστόσο ότι «δεν θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις παρά την άνοδο της ανεργίας, εκτός και αν υπάρξουν ανατροπές που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει». Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρδος Σπυρόπουλος, εξάλλου, ανέφερε ότι η επιχορήγηση του 2012 για τις συντάξεις είναι 2,2 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών να μεταφερθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό, αν απαραστεί ανάγκη.

«Σήμερα το δημόσιο χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα σε ποσοστό πάνω από το 1/3 που είναι το κλάσμα για τα υγιή ταμεία και άρα πρέπει να δούμε τις άλλες πηγές χρηματοδότησης για να είναι βιώσιμα τα ταμεία», είπε ο κ. Κουτρουμάνης και επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ποσοστό 45% δεν πληρώνει εισφορές στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 40%.

«Με καθαρό λόγο λοιπόν πρέπει να πούμε ότι η ασφαλιστική συνείδηση είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το 15% των επιχειρήσεων που υποβάλλουν περιοδική δήλωση δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε ότι από τις διασταυρώσεις του ΚΕΠΥΟ βρέθηκε πως πολλές επιχειρήσεις δηλώνουν άλλα ποσά για εισφορές και άλλα για μισθοδοσία.

Σύντομα στο φως νέα στοιχεία για τη λεηλασία του ΙΚΑ

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι το σκάνδαλο με τα μαϊμού επιδόματα δεν περιορίζεται μόνο στο ΙΚΑ Καλλιθέας, αλλά έχουν εντοπιστεί και άλλες περιπτώσεις που σύντομα θα βγουν στο φως. Η εκτίμηση είναι ότι θα κοπούν συνολικά 40.000 συντάξεις που δίνονταν ενώ δεν έπρεπε.

«Ξέρουμε που μας κλέβουνε στο ΙΚΑ. Το μόνο που μένει είναι τα ονόματα. Το ΙΚΑ ήταν μέχρι σήμερα φτωχό και σπάταλο», είπε, από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ο οποίος θα παρουσιάσει το σχέδιο δράσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το 2012. Είναι αξιοσημείωτη η αποκάλυψη ότι από τις πλασματικές παροχές χάνονται κάθε χρόνο 100 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ειδικότερα θα αναφέρεται στο σχέδιο δράσης, εντός του 2012 οι προσπάθειες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα κατευθυνθούν στον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, την εξασφάλιση είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, τους νέους τρόπους πληρωμής εισφορών και είσπραξης απαιτήσεων, στην εφαρμογή σχεδίου για την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στην εφαρμογή μέτρων παροχών σε χρήμα.

Ειδικά για την εντατικοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης οφειλών αναφέρεται ότι οι συσσωρευμένες οφειλές εργοδοτών από βεβαιωμένες ανείσπρακτες εισφορές σήμερα ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ, από τα οποία όμως μόνο το 50% αφορά ενεργές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Στον προσωρινό διακανονισμό σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το ΙΚΑ, υπήχθησαν 23.224 οφειλέτες με συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό που ανέρχεται σε 1,4 δις ευρώ. Από τους οφειλέτες αυτούς πάνω από το 70% παραμένει στη ρύθμιση, ενώ το 50% των οφειλών που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση παραμένει ενεργό (δηλαδή τηρείται η καταβολή των δόσεων, σύμφωνα με τους όρους διακανονισμού).

Το 2012 το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα προχωρήσει στην αναδιοργάνωση και ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης ενώ θα προχωρήσει και η εφαρμογή πιο ευέλικτων κανόνων για την υπαγωγή σε διακανονισμούς και ρυθμίσεις εξόφλησης οφειλών. Θα υπάρξει πιο συγκεκριμένα, δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων εναλλακτικών ρυθμίσεων εξόφλησης.

Στο πλαίσιο αυτό οι οφειλέτες εργοδότες θα κληθούν μαζικά αλλά και με εξατομικευμένες τηλεφωνικές ειδοποιήσεις να υπαχθούν σε ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους. Οι εργοδότες που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ήδη ή σε προσωρινό διακανονισμό και όσοι υπαχθούν μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, θα παρακολουθούνται σε διαρκή βάση.


Διαβάστε περισσότερα...

«Κοινωνικό σούπερ μάρκετ»... χωρίς μεσάζοντες στη Θεσσαλονίκη



Προϊόντα πρώτης ανάγκης από τον παραγωγό στον καταναλωτή!

Φθηνά και ποιοτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες, θα διατίθενται μέσω ενός Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού, που ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανακούφιση των καταναλωτών από την ακρίβεια, την ανεργία και τη μείωση των εισοδημάτων.

Ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός (ΚΚΣ), για την ακρίβεια το πρώτο κοινωνικό συνεταιριστικό σούπερ - μάρκετ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δημιουργείται από την Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο) και αφορά την προώθηση προϊόντων που παράγονται από αγροτικούς συνεταιρισμούς και μικρές παραγωγικές μονάδες, που θέλουν να βάλουν τα προϊόντα τους στα ράφια του κοινωνικού - συνεταιριστικού SuperMarket.

Τα προϊόντα αυτά, θα έχουν υψηλή ποιότητα και χαμηλά επίπεδα τιμών, και η διακίνησή τους στην αγορά θα γίνεται στα πρότυπα του λεγόμενου «κινήματος της πατάτας», αφού δεν θα μεσολαβούν χονδρέμποροι και μεσάζοντες, ανάμεσα στους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, παρουσίασε και επίσημα την ίδρυση του ΚΚΣ ο οποίος αριθμεί, μέχρι στιγμής, περισσότερα από 100 εγγεγραμμένα μέλη, ενώ όπως είπε ο εκπρόσωπος της κίνησης, Κώστας Νικολάου, στις σημερινές συνθήκες οι πρωτοβουλίες κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, που διαρκώς πολλαπλασιάζονται, αποτελούν ελπίδα υγιούς απάντησης στην κρίση μέσα από την κινητοποίηση και την αυτοοργάνωση των πολιτών.

Μέλος του κοινωνικού - συνεταιριστικού σούπερ - μάρκετ, μπορεί να γίνει κάθε ενδιαφερόμενος, με την προϋπόθεση ότι θα αποκτήσει μια μερίδα, αντί του ποσού των 150 ευρώ, ενώ ο ανώτατος αριθμός μερίδων που μπορεί να έχει ένα μέλος είναι 100.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει αύριο το Κοινωνικό Παντοπωλείο στα Χανιά


Στήριξη στους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους πολίτες.
Αρχίζει από αύριο η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων. Θα λειτουργεί στην οδό Περίδου 27 και σε χώρο ο οποίος παραχωρήθηκε από την Ι.Μ. Γουβερνέτου.

Ο χώρος θα εγκαινιαστεί με τελετή αγιασμού στις 6 το απόγευμα.

Η λειτουργία του εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Χανίων για άσκηση αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής και δημιουργίας δομών για την υποστήριξη των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών.


Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδρούν οι κρεοπώλεις στον «οβελία χωρίς μεσάζοντες»



Θέτουν ζήτημα δημόσιας υγείας.

Η πρόθεση κάποιων κτηνοτροφών να διαθέσουν... οβελία το φετινό Πάσχα μέσα από το κανάλι της άμεσης διανομής προκαλεί έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών του κλάδου που θέτουν θέμα δημόσιας υγείας. Με επιστολές τους προς τα αρμόδια υπουργεία αλλά και το ΣΔΟΕ εκπρόσωποι των κρεοπωλών αλλά και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών Αλεξανδρούπολης Ευστάθιος Ευσταθίου υποστήριξε πως μία τέτοια ενέργεια μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών καθώς το αρνί θεωρείται ευαίσθητο κρέας ως προς την συντήρησή του.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ενωσης Παραδοσιακών Κρεοπωλών Αθήνας και Αττικής Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, «δεν είμαστε αντίθετοι στο να πουλήσει ο έλληνας κτηνοτρόφος την παραγωγή του στην καλύτερη τιμή και συγχρόνως να αγοράσει σε καλή τιμή ο έλληνας καταναλωτής. Είμαστε αντίθετοι στη μη σωστή διακίνηση του κρέατος που γίνεται εις βάρος του έλληνα καταναλωτή και τη μη σωστή του ενημέρωση. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι, απέναντι στους παραγωγούς και τους καταναλωτές».


Διαβάστε περισσότερα...

Θα φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ!



Δείτε τον κατάλογο των νέων φορολογικών μέτρων.

Τον… ελληνικό τρόπο της εύκολης λύσης φαίνεται ότι επιλέγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Μετά από μία διετία ισχύος του μνημονίου, συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για την επί της ουσίας πάταξη της φοροδιαφυγής (πέραν των -επικοινωνιακού χαρακτήρα- συλλήψεων κάποιων επιχειρηματιών). Έτσι, αντί να πιέσει στην κατεύθυνση αυτή, ακολουθεί την… ελληνική οδό.

Στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, είναι ξεκάθαρη:

Ζητά οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία να μη μειώνουν τα έσοδα από έμμεσους φόρους, επειδή εισπράττονται πιο εύκολα από τους άμεσους!

Στο ίδιο μοτίβο και το αίτημα για πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους. Θυμίζουμε ότι σήμερα, οι έγγαμοι χάνουν τη συγκεκριμένη ελάφρυνση, αφού -λόγω της οικογενειακής τους κατάστασης- επιβαρύνονται με τεκμήριο 5.000 ευρώ, ακόμα και αν δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο!

Δηλαδή, αντί να προτείνονται -αν όχι να επιβάλλονται- δράσεις και μέτρα για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, καταργούμε σε όλους το αφορολόγητο για να διασφαλίσουμε έναν ελάχιστο κεφαλικό φόρο, επιβαρύνοντας για ακόμα μια φορά τους συνεπείς, προς όφελος των κατ΄ επάγγελμα φοροφυγάδων.

Πέραν αυτών, ζητείται:

-Η μείωση στο μισό (από οκτώ σε τέσσερα, ακόμα και σε τρία) των φορολογικών κλιμακίων,

-Ο διπλασιασμός της φορολόγησης των τόκων από καταθέσεις και άλλες επενδύσεις (από το 10% στο 20%),

-Η αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια (επίσης στο 20%),

-Η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή Φ.Π.Α. (πιθανότατα στο 19% ή στο 21%), με ταυτόχρονη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, αλλά καιτων προνομιακών καθεστώτων φορολόγησης, που έχουν όσοι κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές.

Οι αλλαγές αυτές πρέπει να έχουν νομοθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι δήμοι στο πλευρό των πολιτών τους



Προγράμματα για απόρους και οικονομικά ασθενέστερους.

Σημαντικές πρωτοβουλίες έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα η Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, αλλά και να ενισχυθεί το αίσθημα των πολιτών για ένα οικοδομήσιμο και βιώσιμο μέλλον.

Νίκαια- Ρέντη: ανθρωπιστική βοήθεια από δήμο της Κύπρου, σε άπορες οικογένειες
Κάτοικοι του δήμου Κάτω Πολεμιδίων στην Κύπρο συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία έστειλαν στον δήμο Νίκαιας- Ρέντη, προκειμένου να ενισχυθούν οι άπορες οικογένειες.

Ομάδα από εθελοντές και υπαλλήλους του δήμου παρέλαβε τη βοήθεια χθες στο λιμάνι του Λαυρίου, την οποία διένειμε σήμερα σε περισσότερες από 300 οικογένειες της πόλης στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος».

«Η βοήθεια αυτή που μας έρχεται από την Κύπρο αποδεικνύει ότι όταν οι πόλεις είναι αλληλέγγυες, τότε οι αδελφοποιήσεις των πόλεων πραγματικά αξίζει να γίνονται», δήλωσε ο δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, και ευχαρίστησε θερμά το δήμο Πολεμιδίων, για την πρωτοβουλία που πήρε να δώσει ανάσα στις άπορες οικογένειες.

Δήμος Κορυδαλλού: συμμετοχή σε πρόγραμμα για ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων
O δήμος σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Έδρα»- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων συμμετέχει στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άπορα άτομα ή οικογένειες με ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Το ανωτέρω εισόδημα προσαυξάνεται κατά 30% για τη σύζυγο και τα πρώτα δύο ανήλικα παιδιά ή προστατευόμενο παιδί, ενώ για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά προσαυξάνεται κατά 40%.

Επιπλέον, το εισόδημα των 12.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορυδαλλού, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα.

Κερατσίνι- Δραπετσώνα: πρωτοβουλία για άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες και εκδήλωση για μαθητές
Την επαναλειτουργία της «Λέσχης Φιλίας» ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες και ψυχική νόσο σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ανακοίνωσε ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Οι ομάδες των θεραπευτικών προγραμμάτων θα λειτουργούν κάθε Τετάρτη 10.00 - 13.00 στο χώρο της Πρόνοιας στην οδό Παπαφλέσσα και Κουντουριώτου.

Ο δήμος ανακοίνωσε επίσης ότι το Σάββατο 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης στην περιοχή Σελεπίτσαρι σχολικό πρωτάθλημα σκάκι, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά δημοτικών σχολείων από όλη την Αττική.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση, καθώς το σκάκι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που απαιτεί στρατηγική και συγκέντρωση.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί και η τελετή λήξης με τις απονομές των βραβείων θα γίνει στις 15:30.


Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή λαδιού αρχίζει ο δήμος Νέας Ιωνίας



Η τιμή έχει καθοριστεί στα 15 ευρώ για τα πέντε λίτρα.

Διανομή λαδιού αρχίζει ο Δήμος Νέας Ιωνίας. Έτσι μέχρι αύριο οι πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν λάδι, πρέπει να πάνε στο δήμο και να κάνουν την παραγγελία τους.

Η τιμή για την αγορά των 5 λίτρων έχει οριστεί στα 15 ευρώ και οι πολίτες θα το παραλάβουν στις 17 Μαρτίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Παίρνουν δωρεάν πατάτες ακόμα και από φούρνους!



Ουρά έξω από κατάστημα στην Αργολίδα.

Νέες διαστάσεις παίρνει το «κίνημα της πατάτας» και στην επαρχία. Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία ανέλαβε γνωστή αλυσίδα φούρνων σε συνεργασία με τους παραγωγούς από το Δυράχι Αρκαδίας.

Αγοράζοντας λίγο ψωμί, ή ακόμα και ένα κουλούρι, σε κάποιο από τα καταστήματα της αλυσίδας, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν εντελώς δωρεάν 5 κιλά πατάτες.

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους Έλληνες παραγωγούς να διαθέσουν το αδιάθετο προϊόν τους και να στηρίξουμε τους καταναλωτές» αναφέρει ο υπεύθυνος της αλυσίδας «Χωριάτικο», Πούλος Μαυροειδής.

Η ανταπόκριση του κοινού είναι σημαντική, όχι μόνο από όσους προσπαθούν να βρουν φθηνότερα προϊόντα, αλλά και από πολίτες που συνειδητά επιλέγουν να στηρίξουν το «κίνημα της πατάτας».

«Είναι ένα καλό μάθημα στους μεσάζοντες» δηλώνει ο 75χρονος συνταξιούχος που περιμένει υπομονετικά στην ουρά που έχει σχηματιστεί έξω από το κατάστημα.

Η εκστρατεία αυτή θα συνεχιστεί σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας τις επόμενες ημέρες, ενώ οι υπεύθυνοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες φιλοξενώντας και άλλα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών.


Διαβάστε περισσότερα...