Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία 10% χωρίς νέα εξέταση


Για υποψηφίους του 2013 και 2014.

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 δίνεται κατ’ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων Λυκείων το έτος 2013.

Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται στους υποψηφίους του έτους 2013 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του έτους 2014 σε 60%.

Κατ’ εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης γίνεται σαφές ότι για όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Β ή ΕΠΑΛ Α τα έτη 2013 ή/και 2014 δίνεται το 2015 το δικαίωμα συμμετοχής για το 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης σε ποσοστό 40% και 60% αντίστοιχα. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τα συγκεκριμένα ποσοστά θέσεων χωρίς νέα εξέταση και με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για καρτέλ σε κατασκευαστές φορτηγών στην Ε.Ε.


Έγγραφα που διέρρευσαν από την Κομισιόν επικαλούνται δημοσιεύματα.

Οι κορυφαίοι ευρωπαίοι κατασκευαστές φορτηγών λειτουργούσαν καρτέλ εδώ και 14 χρόνια, επιχειρώντας να μην επιτρέψουν τη γοργή ανάπτυξη νέας τεχνολογίας για τη μείωση της εκπομπής ρύπων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έγγραφα που διέρρευσαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, ένα από τα έγγραφα αναφέρει ότι οι εταιρείες DAF Trucks, Daimler, Iveco, Scania, Volvo και MAN, «συμφώνησαν για το χρόνο και την τιμή που θα κυκλοφορούσαν στην αγορά οι νέες τεχνολογίες για τη μείωση εκπομπών ρύπων» οι οποίες συμμορφώνονται με τον κανονισμό Euro 3.

Οι DAF Trucks, Daimler, Iveco, Scania, Volvo και MAN δεν σχολίασαν το δημοσίευμα.

Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησαν έρευνα το 2011 και ανακάλυψαν στοιχεία από το 1997, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Όλοι οι κατασκευαστές συμμετείχαν απευθείας και καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών στο καρτέλ», σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Τον Νοέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε έγγραφες καταγγελίες στους κατασκευαστές φορτηγών που θεωρούνται ύποπτοι για «στήσιμο» τιμών, αναφέρουν οι Financial Times.

Οι εταιρείες κινδυνεύουν με πρόστιμα ισόποσα με το 10% των ετήσιων κερδών τους εάν η Επιτροπή συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη καρτέλ.



Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός λύκος σε τροχαίο στην Καστοριά


Το ζώο σύρθηκε για 20 μέτρα και υπέστη πολλαπλά κατάγματα.

Λύκος σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Νεστορίου, μετά τα όρια του οικισμού Κολοκυνθούς.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του Αρκτούρου ειδοποιήθηκε χθες βράδυ από την αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς ότι εντοπίστηκε το ζώο χτυπημένο από αυτοκίνητο. 'Οπως διαπιστώθηκε ο θάνατος του λύκου ήταν ακαριαίος καθώς σύρθηκε στο οδόστρωμα για περισσότερα από 20 μέτρα και έφερε πολλαπλά κατάγματα.

Ο οδηγός του οχήματος, μετά το τροχαίο, έφυγε από το σημείο του ατυχήματος, ενώ η ΟΑΕ του Αρκτούρου ενημέρωσε το δασαρχείο και την κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα προφυλακτικά μέτρα, διότι ο νομός Καστοριάς θεωρείται λυσσόπληκτος και ο λύκος ανήκει στα λυσσόπληκτα ζώα.

Είναι το δεύτερο τροχαίο με θύμα λύκο που σημειώθηκε μέσα στο 2014 και το τρίτο παρόμοιο που καταγράφηκε στην ίδια περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς φτιάχνονται οι τσάντες από φίδια


Στα άδυτα ενός μικρού εργοστασίου στην Ινδονησία.

Σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη της Ινδονησίας, τα άψυχα σώματα χιλιάδων νεκρών φιδιών είναι στοιβαγμένα στο πάτωμα.

Στο Kapetakan της Ινδονησίας, τα φίδια σφάζονται για να τροφοδοτήσουν τη μόδα της Δύσης για τσάντες και παπούτσια από δέρμα φιδιού.

Αυτές οι απίστευτες φωτογραφίες δείχνουν την τεράστια ποσότητα των φιδιών που περνούν τις πόρτες του εργοστασίου, όπου τα εκατοντάδες μέτρα δερμάτων, πωλούνται σε εργοστάσια για να μετατραπούν σε τσάντες, παπούτσια ή όποιο άλλο αξεσουάρ.

Οι τρόποι που οι εργάτες επιλέγουν τη θανάτωση των φιδιών, είναι πολλοί, αλλά ένας προκαλεί ιδιαίτερο σοκ: χτυπούν το φίδι στο κεφάλι, και στη συνέχεια τοποθετούν έναν σωλήνα στο στόμα, μέσω της οποία διοχετεύουν νερό.

Το ζώο πρήζεται, δένουν με ένα δερμάτινο σχοινί το στόμα του ζώου για να μη βγαίνει το νερό, και το αφήνουν έτσι για τουλάχιστον 10 λεπτά!
















Διαβάστε περισσότερα...

Ένταλμα σύλληψης για την κληρονόμο της Korean Air


Κατακραυγή μετά το σκάνδαλο με τα φιστίκια.

Η εισαγγελία της Νότιας Κορέας έδωσε σήμερα εντολή για τη σύλληψη της κληρονόμου της αεροπορικής εταιρείας Korean Air (KAL) Τσο Χιουν-Α, μετά το επεισόδιο που προκάλεσε στο αεροπλάνο της εταιρείας που ανήκει στον πατέρα της για μία υπόθεση φυστικιών και απεριτίφ.

Δυσαρεστημένη από τον τρόπο σερβιρίσματος των φυστικιών που συνόδευσαν το απεριτίφ της από τον επικεφαλής φροντιστή της πτήσης, η Τσο Χιουν-Α τον πέταξε έξω από την πτήση Νέα Υόρκη-Σεούλ στις 5 Δεκεμβρίου, αφού τον ανάγκασε να γονατίσει για να τής ζητήσει συγγνώμη, όπως κατήγγειλε ο ίδιος.

Η 40χρονη κληρονόμος, διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας του πατέρα της, παραιτήθηκε αοπό τις θέσεις που κατείχε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά της, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, είναι υπόλογη για σειρά παραβιάσεων του κώδικα πολιτικής αεροπορίας, καταναγκασμό και ανάμειξη στην άσκηση των καθηκόντων του επικεφαλής φροντιστή. Η εισαγγελία ζήτησε από δικαστήριο την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά της κληρονόμου.

Καθισμένη στην πρώτη θέση του αεροπλάνου, η Τσο εξοργίσθηκε όταν ο φροντιστής έβαλε μπροστά της φυστίκια που η ίδια δεν είχε ζητήσει και μάλιστα όχι σερβιρισμένα σε μπολ, αλλά στο σακουλάκι τους.

Ο επικεφαλής φροντιστής περιέγραψε στην τηλεόραση ότι τον έβαλε να γονατίσει, μαζί με μία αεροσυνοδό, μπροστά της και ότι τον έσπρωξε μέχρι την πόρτα του κόκπιτ χτυπώντας τον με τον φάκελο που περιέχει τα εγχειρίδια οδηγιών προς τους επιβάτες της πτήσης.

Η ίδια αρνήθηκε ότι υποχρέωσε τα δύο μέλη του πληρώματος να γονατίσουν μπροστά της, αλλά ένας επιβάτης της πρώτης θέσης επιβεβαίωσε την ταπείνωση αυτή.

Η νοτιοκορεατική δικαιοσύνη προσπαθεί τώρα να εξακριβώσει εάν οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας προσπάθησαν να καλύψουν την κληρονόμο δίνοντας ψευδείς καταθέσεις, ενώ στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών συνελήφθη σήμερα για τη διαβίβαση στοιχείων της δικαστικής έρευνας σε στελέχη της αεροπορικής εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία απειλείται με επιβολή προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων, διάρκειας μέχρι ενός μηνός, πιθανότητα στα δρομολόγια Σεούλ-Νέας Υόρκης ή επιβολή προστίμου ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Το περιστατικό προκάλεσε κατακραυγή στη Νότια Κορέα, όπου η αλαζονική συμπεριφορά των πλουσίων δεν γίνεται ανεκτή.



Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί σφίγγουμε τα δόντια μας όταν νιώθουμε άγχος;


Ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, κυρίως λόγω αυξημένων επιπέδων stress, είναι αυτό του βρυγμού.

Βρυγμός είναι το μη φυσιολογικό σφίξιμο ή τρίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια του ύπνου αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας κάποιες φορές. Ως παραλειτουργική συνήθεια, γίνεται ασυνείδητα, δηλαδή χωρίς τη θέλησή μας και συχνά συνδέεται με διαταραχές του ύπνου, όπως η αποφρακτική Υπνική Άπνοια.

Τα πιο συνηθισμένα γενικά συμπτώματα του βρυγμού είναι οι πονοκέφαλοι, ο πόνος στην περιοχή της κροταφογναθικής άρθρωσης, μυϊκοί πόνοι στην περιοχή του προσώπου ή/και του αυχένα, δυσκολία στην πλήρη διάνοιξη του στόματος και διακοπή του ύπνου.

Υπολογίζεται ότι οι ασθενείς με βρυγμό είναι 3 φορές πιο πιθανό να πάσχουν από συχνούς πονοκεφάλους.

Τα συμπτώματα του βρυγμού στα δόντια είναι ιδιαίτερα εμφανή και μπορεί να είναι το σημείο από το οποίο γίνεται η διάγνωση της πάθησης. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μη φυσιολογική οδοντική φθορά με τη μορφή αποτριβής στις κοπτικές και μασητικές επιφάνειες των δοντιών.

Πολλές φορές δημιουργούνται ρωγμές ή ακόμα και μικροκατάγματα, ενώ μπορεί το υπερβολικό σφίξιμο των δοντιών να οδηγεί επιπλέον σε υποχώρηση και φλεγμονή των ούλων.

Πού, όμως, οφείλεται αυτή η βλαπτική συνήθεια του σφιξίματος των δοντιών και των γνάθων;

Φαίνεται πως ο βρυγμός είναι μία έξη που συνδέεται κυρίως με τα επίπεδα του stress, τον τρόπο ζωής αλλά και διαταραχές του ύπνου. Το κάπνισμα, η καφεΐνη (παραπάνω από 6 φλιτζάνια), η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αφενός αλλά και το ροχαλητό, η υπνική άπνοια και η κατάθλιψη αφετέρου, αποτελούν παράγοντες κινδύνου.

Ο βρυγμός μπορεί να αφορά και τα παιδιά, ενώ είναι πολύ συχνός σε άτομα που κάνουν κατάχρηση ουσιών ή φαρμάκων.

Η σχέση του βρυγμού με το stress και τις διαταραχές ύπνου φαίνεται πως είναι αμφίδρομη καθώς η φύση της έξης τροφοδοτεί ένα φαύλο κύκλο νοσηρών εκδηλώσεων.

Πώς αντιμετωπίζεται ο βρυγμός;

Έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις –θεωρίες για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο βρυγμός και οι παθολογικές εκδηλώσεις και συνέπειές του.

Η μυοχαλαρωτική φαρμακευτική αγωγή σε συνδυασμό με διαχείριση των επιπέδων άγχους κρίνεται σε αρκετές περιπτώσεις σκόπιμη.

Αποδεδειγμένα, μπορεί να βοηθήσει και κατασκευή ενός εξατομικευμένου στοματικού νάρθηκα σύγκλεισης. Ο οδοντίατρος αφού ελέγξει τη σύγκλειση των δοντιών του ασθενούς μπορεί να κατασκευάσει ειδικά για αυτό ένα διαφανές μασελάκι που καλύπτει όλα τα δόντια της άνω γνάθου.

Αυτός ο νάρθηκας φοριέται κατά τη διάρκεια του ύπνου και εκτός της προστασίας που παρέχει στα δόντια από το τρίξιμο, επιπλέον σταθεροποιεί το κλείσιμο του στόματος και χαλαρώνει τους μύες και τις κροταφογναθικές αρθρώσεις.

Σε περίπτωση που ο βρυγμός συνυπάρχει μαζί με άλλη διαταραχή του ύπνου, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συνδυαστικά και ο ασθενής να παραπέμπεται σε εξειδικευμένες κλινικές.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ξεχωριστή ιστορία του ποδοσφαιριστή που είπε «όχι» στους Ναζί και δολοφονήθηκε


Στην κηδεία του, παρά τη σχετική απαγόρευση, συγκεντρώθηκαν 65.000 συμπατριώτες του.

«Ο Ζίστσεκ σκόραρε δύο φορές. Ωστόσο, το γκολ του Ζίντελαρ ήταν ένα έργο τέχνης που κανείς άλλος πριν ή μετά από αυτόν δεν θα μπορέσει να αντιγράψει. Ο κόσμος στο Λονδίνο σηκώθηκε όρθιος για να το χειροκροτήσει και κάθισε ξανά μετά από 20 λεπτά».

Με αυτό τον τρόπο ο Βέλγος διαιτητής που διεύθυνε τη νίκη (4-3) της Αγγλίας επί της Αυστρίας το 1932, περιέγραψε με την έξωθεν καλή μαρτυρία του το σλάλομ του Ματίας Ζίντελαρ, ο οποίος πέρασε όλη την αγγλική ομάδα. Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 54 χρόνια για να τον μιμηθεί ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο θρύλος της Wunderteam

Κάπως έτσι ξεκίνησε ο θρύλος της Wunderteam (Βούντερτιμ), της περίφημης Εθνικής Αυστρίας που ονομάστηκε «Ομάδα όνειρο» και του ηγέτη της, Ματίας Ζίντελαρ (ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο πριν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο). Τα επιτεύγματα της και ο τρόπος που εκείνο το σύνολο του εξαιρετικού κόουτς Ούγκο Μάισλ αντιλαμβανόταν το ποδόσφαιρο, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για την εποχή του Μεσοπολέμου.

Οι ιστορικοί του αθλήματος την θεωρούν ως την πρώτη επαναστατική Εθνική όλων των εποχών και την πρώτη από τις 3+1 Βασίλισσες που έμειναν δίχως στέμμα (μαζί με τις Ουγγαρία 1954, Ολλανδία 1974, αλλά και τη Βραζιλία 1982-'86 που δεν έπαιξε σε τελικό), καθώς αποκλείστηκε στα ημιτελικά του 1934 από την διοργανώτρια και μετέπειτα κάτοχο Ιταλία του Μουσολίνι, η οποία νίκησε 1-0 στον ημιτελικό με διαιτητικό έγκλημα.

Το «Όχι» στους Ναζί



Το στοιχείο όμως που έκανε ακόμα πιο συνταρακτική την ιστορία της «Ομάδας όνειρο» και ακόμα περισσότερο του αρχηγού της, ήταν η τραγική κατάληξη που είχε εκείνο το σύνολο και πιο συγκεκριμένα ο εν λόγω παίκτης. Στους δικούς μας καιρούς ίσως να φαντάζουν τόσο ξένα όλα αυτά τα πιστεύω, αλλά τότε, με την Ευρώπη να είναι πολυβασανισμένη, η πατρίδα ήταν το νούμερο ένα ιδανικό.

Τουλάχιστον για τον Ζίντελαρ ήταν! Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα το 1938, αλλά και τον επόμενο χρόνο. Η Αυστρία προετοιμαζόταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας και ήταν μάλιστα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του. Ο Μάισλ, ο Ζίντελαρ και η υπόλοιπη παρέα όμως δεν ταξίδεψε ποτέ στο Παρίσι.

Λίγο πριν το Μουντιάλ, η Χιτλερική Γερμανία εισέβαλε στην Αυστρία και την προσάρτησε στα εδάφη της. Οπως συνέβη τότε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, έτσι και στο ποδόσφαιρο, ανακοινώθηκε το εξής: «Οποιος θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, οφείλει να το κάνει στα γερμανικά πλαίσια και να τιμήσει χρώματα της Γερμανίας!». Η Wunderteam έπαψε αυτομάτως να υπάρχει και η πλειονότητα των Αυστριακών διεθνών, επέλεξε να σταματήσει τη μπάλα.

Οταν ντρόπιασε τον Χίτλερ



Οι Γερμανοί όμως ήθελαν σαν τρελοί τον Ζίντελαρ. Ηξεραν πως με αυτόν στην ομάδα τους, θα είχαν ελπίδες για το Μουντιάλ. Του έταξαν τα πάντα. Χρήμα, δόξα, καταξίωση, ζωή! Ο 34χρονος τότε επιθετικός αρνήθηκε, προβάλοντας ως δικαιολογίας πότε ότι δεν άντεχαν τα πόδια του και πότε την ηλικία του, κάτι που εξόργισε τους κατακτητές.

Με το που μπήκε το 1939, οι Γερμανοί θέλησαν να καλοπιάσουν τον αυστριακό λαό (οι μισοί ήταν υπέρ της Προσάρτησης και οι υπόλοιποι όχι) και οργάνωσαν ένα φιλικό μεταξύ της Εθνικής τους και της Wunderteam. Η συμφωνία ήταν να λήξει 1-1, ώστε άπαντες να μείνουν ευχαριστημένοι.

Ο Ζίντελαρ όμως δεν μπορούσε να συγκρατήσει την καταπίεση που ένιωθε μέσα του. Ανοιξε το σκορ, περνώντας πέντε αντιπάλους. Αυτό τρέλανε τους Γερμανούς, στους οποίους έλεγε συνεχώς πως δεν άντεχε να παίζει. Επί 90 λεπτά τους έκανε ό,τι ήθελε και στο φινάλε έδωσε ασίστ στον Καρλ Σέτα που διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Οι δυο τους πήγαν και στάθηκαν προκλητικά, γελώντας μπροστά από τους Γερμανούς επίσημους. Εκεί βρισκόταν και ο Χίτλερ που προφανώς έδωσε τη μετέπειτα... διαταγή!

Τελευταίο αντίο



Περίπου δύο μήνες αργότερα, ο Ζίντελαρ και η εβραϊκής καταγωγής σύντροφος του, βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμα τους στη Βιέννη. Είπαν πως ευθυνόταν η διαρροή γκαζιού. Αυτή παραμένει μέχρι σήμερα η επίσημη αιτία θανάτου εκείνου που αποκάλεσαν Μότσαρτ, με τη μαγική εμφάνιση του κόντρα στους Ναζί να αποτελεί το ύστατο μεγάλο κονσέρτο του.

Στην κηδεία του παρευρέθηκαν 65.000 συμπατριώτες του που αψήφησαν την σχετική απαγόρευση. Το όνομα του έγινε σύμβολο της αντίστασης στην χώρα και η ιστορία του, μία από τις πλέον θλιβερές στον χώρο της στρογγυλής θεάς, χαράχτηκε για να διηγείται τα ιδανικά μίας άλλης εποχής...

- Ο Ματίας Ζίντελαρ υπήρξε ο πρώτος μεγάλος αστέρας του ποδοσφαίρου που πρωταγωνίστησε σε διαφημιστικά σποτ στο ραδιόφωνο και διαφήμισε σε αφίσες από γλυκά μέχρι πορτοφόλια...


Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μαγεία της εικόνας


Απλές κι όμως τόσο ξεχωριστές...






















Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικοί μαγείρεψαν το μωρό κρατούμενης και το έδωσαν στα σκυλιά


Φρικιαστικές συνθήκες κράτησης στη Βόρεια Κορέα όπως αποκαλύπτει έκθεση του ΟΗΕ.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αναφορικά με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, αποκαλύπτει έκθεση του ΟΗΕ ...

Η σοκαριστικότερη αναφορά, αφορά σε μια περίπτωση όπου σωφρονιστικοί υπάλληλοι φυλακών μαγείρεψαν το μωρό μιας έγκλειστης και το έδωσαν ως τροφή στα σκυλιά τους!

Οι ανείπωτες βαρβαρότητες δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, όταν κυκλοφόρησε μια έκθεση 372 σελίδων από μια ανεξάρτητη επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών έπειτα από έρευνα σχετικά με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Ακόμη πιο ανησυχητικές λεπτομέρειες ήρθαν στο φως τη Δευτέρα, ωστόσο, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έβαλαν για πρώτη φορά το ζήτημα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ημερήσια διάταξη.

Μεταξύ των όσων περιγράφονται στην έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής, συμπεριλαμβάνονται βιασμοί, λιμοκτονίες και αναγκαστικές αμβλώσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς άδειαζαν τους λογαριασμούς νεκρών


Η σπείρα, πριν αρχίσει τις αναλήψεις, έκανε έρευνα ρωτώντας υπαλλήλους σε τράπεζες.

O θάνατος από οξύ έμφραγμα ενός 62χρονου υπαλλήλου του υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο καλοκαίρι στάθηκε αφορμή να αποκαλυφθεί η δράση σπείρας απατεώνων που άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που είχαν αποβιώσει λίγο καιρό πριν.

Ο 62χρονος διπλωματικός υπάλληλος έμενε μόνος του σε διαμέρισμα της οδού Ακομινάτου στην Αθήνα και βρέθηκε νεκρός από συναδέλφους του το πρωί της 16ης Ιουλίου. Τους μήνες που ακολούθησαν, τα μέλη της σπείρας πραγματοποίησαν τρεις αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε στην Εθνική Τράπεζα. Προέκυψε συγκεκριμένα ότι οι δράστες, χρησιμοποιώντας πλαστή αστυνομική ταυτότητα του θύματος, έναν επίσης πλαστό λογαριασμό της ΔΕΗ και ένα εκκαθαριστικό σημείωμα της Α΄ ΔΟΥ Αθηνών με τα στοιχεία του 62χρονου, πραγματοποίησαν τρεις αναλήψεις από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Χαλκίδα ύψους συνολικά 250.000 ευρώ. Ακόμα, αποπειράθηκαν να κάνουν μία ακόμα ανάληψη 30.000 ευρώ από υποκατάστημα της λεωφόρου Θησέως, η οποία, ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε καθώς οι υπάλληλοι της τράπεζας απαίτησαν (για λόγους ασφαλείας της συναλλαγής) επιπλέον έγγραφα, που τα μέλη της σπείρας δεν είχαν προβλέψει να πλαστογραφήσουν.

Τον 62χρονο αποβιώσαντα υπάλληλο του ΥΠΕΞ παρίστανε ένας 57χρονος κάτοικος Πειραιά, ο οποίος επισκέφθηκε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας συνοδευόμενος από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στη Χαλκίδα.

Από τη δικογραφία του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας αποκαλύπτεται ακόμα ότι το διάστημα από 17 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου, πριν δηλαδή ξεκινήσουν τις αναλήψεις χρημάτων, τα μέλη του κυκλώματος απηύθυναν ερωτήσεις σε υπαλλήλους υποκαταστημάτων της Εθνικής προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους λογαριασμούς και το ύψος των καταθέσεων του 62χρονου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύφθηκε σύνδεση της σπείρας και με την απόπειρα υφαρπαγής καταθέσεων των δύο ηλικιωμένων αδελφών (ρακοσυλλεκτών) που είχαν βρεθεί νεκροί και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης μέσα στο διαμέρισμά τους στη Βουλιαγμένη.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα, εκ των οποίων δύο κρίθηκαν προφυλακιστέα. Πρόκειται για έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και μία συμβολαιογράφο που είχαν αποπειραθεί να κάνουν ανάληψη 50.000 ευρώ από τον λογαριασμό των θανόντων.

Ο θάνατος των δύο ηλικιωμένων ρακοσυλλεκτών είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια, ωστόσο, μετά την αποκάλυψη ότι κύκλωμα απατεώνων προσπάθησε να υφαρπάξει την περιουσία τους, διατυπώθηκαν υπόνοιες ακόμα και για πιθανή εγκληματική ενέργεια. Πάντως, οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έριξαν φως στην υπόθεση καθώς τα πτώματα των δύο ανδρών είχαν βρεθεί σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Ανακρινόμενος, τότε, ο πρώην ποδοσφαιριστής είχε κατονομάσει ψευδώς ως εγκέφαλο της σπείρας άτομο με στοιχεία ταυτότητας Αναστάσιος Παπαδημητρίου. Στόχος του, όπως επισημαίνεται στα δικαστικά έγγραφα, ήταν «να μην αποκαλυφθούν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του και να ματαιωθεί ο εντοπισμός και η σύλληψή του στο πλαίσιο του αυτοφώρου». Από την έρευνα που ακολούθησε για την υπόθεση του 62χρονου, ωστόσο, προέκυψε ότι πραγματικός εγκέφαλος της σπείρας είναι 49χρονος κάτοικος Αμαρουσίου, ο οποίος διέφυγε στην Αυστραλία πριν από δύο μήνες.

Η έρευνα συνεχίζεται

Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν 12 άτομα εκ των οποίων δύο προφυλακίστηκαν. Η έρευνα του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι το κύκλωμα έχει εισπράξει χρήματα από λογαριασμούς δύο ακόμα θανόντων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποινική δίωξη κατά της θυγατρικής της Uber στη Ν. Κορέα


Ο επικεφαλής της Τράβις Καλάνικ κατηγορείται ότι παραβίασε το νόμο.

Εισαγγελείς στη Νότια Κορέα απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος της θυγατρικής της αμερικανικής εταιρείας ταξί Uber για παραβίαση νόμου που αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Σεούλ άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της θυγατρικής εταιρείας, στην οποία κατονομάζεται και ο επικεφαλής της, ο Τράβις Καλάνικ (Ο 38χρονος επικεφαλής και ιδρυτής της Uber, της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται την ομώνυμη εφαρμογή για smartphones και ταμπλέτες. Μέσω αυτής μη επαγγελματίες οδηγοί μπορούν να μετατρέψουν το Ι.Χ. τους σε ταξί και να διασυνδεθούν με δυνητικούς πελάτες, ενώ μία άλλη παρεχόμενη υπηρεσία μέσω της εφαρμογής Uber αφορά και επαγγελματίες οδηγούς ταξί).

Ο Καλάνικ κατηγορείται ότι παραβίασε τον νόμο ο οποίος απαγορεύει σε ιδιώτες ή εταιρείες που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες να παρέχουν ή να διευκολύνουν τις υπηρεσίες μεταφορών, μετέδωσε το Yonhap επικαλούμενο αξιωματούχο της εισαγγελίας που δεν κατονομάζεται.

Οι εισαγγελείς δεν θα προβούν σε συλλήψεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η ανώτατη ποινή που προβλέπεται για παραβίαση του εν λόγω νόμου είναι ή η επιβολή προστίμου ύψους 18,121 δολαρίων ή ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη, μετέδωσε το Yonhap.

Όπως και τόσες άλλες εταιρείες που λειτουργούν αποκλειστικά μέσω ίντερνετ, έτσι και η Uber ουσιαστικά λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ πελάτη και προμηθευτή. Όλα, από την εύρεση οδηγού μέχρι την παραλαβή του πελάτη και την τιμολόγηση της κούρσας, γίνονται μέσω της εφαρμογής της Uber που έχουν οι πελάτες και οι οδηγοί της εταιρείας στο κινητό τους τηλέφωνο. Ωστόσο, η έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου για το σχετικά νέο αυτό επιχειρηματικό μοντέλο έχει θέσει στο στόχαστρο των αρχών παγκοσμίως την Uber.

Την περασμένη εβδομάδα, οι δημοτικές αρχές της Σεούλ ψήφισαν υπέρ της εφαρμογής ενός μέτρου σύμφωνα με το οποίο οι οδηγοί της Uber που δεν θα είναι καταχωρημένοι ως οδηγοί ταξί θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο, ενώ θα επιβραβεύονται χρηματικά όσοι τους καταγγέλλουν.

Το γραφείο του εισαγγελέα αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Yonhap, ενώ εκπρόσωπος της Uber δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει την εγκυρότητά του και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες της εταιρείας λειτουργούν φυσιολογικά.



Διαβάστε περισσότερα...

Ειδικότητες με προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή από πίνακες Γενικής Αγωγής


Εννιά ειδικότητες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα τελευταία χρόνια λόγω των χιλιάδων προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή παρατηρείται μεγάλη ζήτηση στα μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής, τόσο σε αυτά που προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, όσο και σε αυτά των πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των κατόχων μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής με αποτέλεσμα να υπάρχουν ειδικότητες όπου το μεταπτυχιακό να μην εξασφαλίζει απόλυτα μια θέση εργασίας στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ειδικότητες όπου ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους πίνακες είναι μικρός με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί από τους πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης.

Από τον πίνακα που ακολουθεί μπορεί να διαπιστώσει κανείς σε ποιες ειδικότητες έγινα προσλήψεις από τους πίνακες Γενικής Αγωγής. Να σημειώσουμε ότι στην αίτηση των αναπληρωτών υπάρχει επιλογή που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον που δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα να διεκδικήσει μια θέση σε ΣΜΕΑΕ τσεκάροντας την επιλογή αποδέχομαι πρόσληψη αναπληρωτή σε ΣΜΕΑΕ σε περίπτωση εξάντλησης των πινάκων.

Να αναφέρουμε επίσης ότι και για το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης έχουν σημειωθεί προσλήψεις δασκάλων από τους πίνακες της Γενικής Αγωγής.

Τέλος να σημειώσουμε ότι από το τρέχουν σχολικό έτος στους πίνακες των εκπαιδευτικών δασκάλων και νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής προηγούνται οι απόφοιτοι των δυο Τμημάτων σε Θεσσαλονίκη και Βόλο και έπονται οι απόφοιτοι των παιδαγωγικών Τμημάτων.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

1. ΠΕ08
2. ΠΕ14.04
3. ΠΕ18.02
4. ΠΕ18.12
5. ΠΕ18.17
6. ΠΕ18.30
7. ΠΕ18.35
8. ΠΕ18.36
9. ΠΕ18.38



Διαβάστε περισσότερα...

Η πρόταση γάμου του Άγιου Βασίλη


Πρέπει να ήταν πολύ καλό κορίτσι φέτος.

Συνήθως ο Άγιος Βασίλης δέχεται στα γόνατά του παιδάκια για να τους δώσει τα δώρα του. Αυτή τη φορά, ο ασπρογέννης γέροντας γονάτισε ο ίδιος για ένα καλό σκοπό. Έκανε πρόταση γάμου!

Ο Άη Βασίλης στο Eastland Mall στην Ινδιάνα, ξάφνιασε την Kimberly Roberts δίνοντας της αρχικά ένα μπουκέτο λουλούδια και ακολούθως έβγαλε ένα κουτί που περιείχε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι. Με αυτό τη ζητούσε σε γάμο, όχι όμως για εκείνον, αλλά για λογαριασμού ενός στρατιώτη που υπηρετεί στο Αφγανιστάν.

«Θέλω το αγόρι μου να γυρίσει από το Αφγανιστάν σώο», δήλωσε η έκπληκτη νεαρή σε τοπικά μέσα, «Kimberly, οι στιγμές που περάσαμε μαζί, ήταν υπέροχες, διάβασε ο Άγιος Βασίλης διαβάζοντας το σημείωμα του Clint Underhill.

«Δεν περνάει ούτε μια ημέρα που να μη σκέφτομαι το πόσο τυχερός είμαι…», είπε και έγινε η πρόταση.


Φυσικά η τυχερή κοπέλα, είπε αμέσως το ναι!








Διαβάστε περισσότερα...

Ένα παιχνίδι του λούνα παρκ εξελίχτηκε σε τεχνολογία ασφαλείας


Πώς το Robocoaster ενέπνευσε ένα μηχανικό της Volvo.

Ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι που συναντάμε στα μεγάλα θεματικά πάρκα (ή λούνα παρκ), αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ένα μηχανικό της Volvo, ειδικό σε θέματα ασφάλειας. Πρόκειται για ένα μεγάλο μηχανικό βραχίονα (ή Robocoaster) που εκτελεί απότομες κινήσεις προς διάφορες κατευθύνσεις (δείτε εδώ το επεξηγηματικό βίντεο)

Το καλοκαίρι του 2007, ο Άντερς Άξελσον (Anders Axelson), ειδικός της Volvo Cars σε θέματα ασφάλειας, επισκέφθηκε με τις κόρες του το θεματικό πάρκο της Legoland. «Παρακολουθώντας τους ανθρώπους να πετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις σε μια βόλτα στο ‘Robocoaster’, αντιλήφθηκα ξαφνικά ότι αυτές οι ιδιαίτερα απότομες τυχαίες κινήσεις έμοιαζαν με τις βίαιες δυνάμεις στις οποίες εκτίθενται οι επιβαίνοντες, όταν ένα αυτοκίνητο εκτραπεί από τον δρόμο», λέει ο Άντερς Άξελσον.

Αυτού του είδους τα ατυχήματα ήταν στο μυαλό του Άξελσον από το 2006, όταν η Volvo εντατικοποίησε την εξέλιξη της τεχνολογίας που συμβάλλει στην προστασία των επιβαινόντων σε τέτοιου είδους κοινά, αλλά τόσο περίπλοκα σενάρια. Βασιζόμενη στα στοιχεία από πραγματικά ατυχήματα, η ομάδα του Άντερς Άξελσον δημιούργησε σενάρια δοκιμών πλήρους συντριβής του αυτοκινήτου. Η ανάλυση των κινηματογραφήσεων από ένα μεγάλο αριθμό τέτοιων δοκιμών επιβεβαίωσε ότι η εκτίναξη από την ιδανική θέση πρόσδεσης στο κάθισμα με τη ζώνη ασφαλείας ευθύνεται κατά πολύ για τραυματισμούς που παρατηρούνται σε πραγματικά ατυχήματα.



«Οι μηχανικοί εξέλιξαν ελπιδοφόρες λύσεις για την ενεργή πρόσδεση των επιβαινόντων ώστε να συγκρατούνται στη θέση τους. Από τη στιγμή, όμως, που η συντριβή ολόκληρων αυτοκινήτων σε μια δοκιμή είναι μια χρονοβόρα και πανάκριβη μέθοδος, χρειαζόμασταν μια ταχύτερη και φθηνότερη λύση για να αξιολογήσουμε τις ιδέες μας», θυμάται ο Άξελσον.

Η ιδέα ήλθε κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής στη Legoland της Δανίας. Τότε, οι δίδυμες κόρες του Anders ήταν πολύ μικρές για το «Robocoaster», αλλά παρακολουθώντας τον ρομποτικό βραχίονα να στριφογυρνά τα παιδιά, ο Άντερς αντελήφθη ότι η μέθοδος αυτή είχε και άλλες δυνατότητες εκτός από τη διασκέδαση που μπορούσε να προσφέρει. Όταν επέστρεψε στο γραφείο, ξεκίνησε μια έρευνα για ένα ανάλογο ρομποτικό μηχάνημα που θα μπορούσε να προγραμματιστεί να προσομοιώνει με ακρίβεια τις κινήσεις που είχε καταγράψει η Volvo στα crash test εκτροπής εκτός δρόμου.

«Η σουηδική εταιρεία κατασκευής βιομηχανικών ρομπότ ABB είχε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που χρειαζόταν για να προγραμματίσει ένα μηχάνημα, σχεδιασμένο για εργασίες ακριβείας, να κινεί ένα κάθισμα αυτοκινήτου με ανάλογο τυχαίο τρόπο. Και δούλεψε θαυμάσια», λέει ο Άξελσον.



Ένα κάθισμα αυτοκινήτου με ζώνη ασφαλείας τοποθετείται στον πολυαξονικό ρομποτικό βραχίονα. Ο ρομποτικός βραχίονας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα ανδρείκελο crash test, μπορεί να προγραμματιστεί να προσομοιώσει τις κινήσεις σε σημαντικές στιγμές ενός σεναρίου εκτροπής εκτός δρόμου. Κατά την εξελικτική διαδικασία του Νέου XC90, το ‘Robocoaster’ χρησιμοποιήθηκε για να βρεθεί ο σωστός συνδυασμός γεωμετρίας της ζώνης ασφαλείας, ταχείας σύμπτυξης της ζώνης ασφαλείας και σχήματος του καθίσματος που θα βοηθούσε να παραμείνει ο επιβάτης σταθερά στη θέση του, σε περίπτωση εκτροπής εκτός δρόμου.

«Το πολυτιμότερο αποτέλεσμα από τις δοκιμές του ‘Robocoaster’ είναι μάλλον η επίγνωση του εξαιρετικού τρόπου με τον οποίο η σύμπτυξη της ζώνης ασφαλείας συνδυάζεται με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη στη νέα γενιά καθισμάτων», λέει ο Άξελσον. Παρεμπιπτόντως, ο ίδιος δεν ανέβηκε ποτέ στο Robocoaster κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψής του στη Legoland. «Σε καμία περίπτωση. Τόσο βίαιες κινήσεις με κάνουν να ζαλίζομαι», προσθέτει με χαμόγελο.




Διαβάστε περισσότερα...

Δώρα από την ΕΛ.ΑΣ. στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στα «Παιδικά Χωριά SOS»


Πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών.

Πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία προσφέρθηκαν σε ιδρύματα της χώρας, πραγματοποίησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Τα είδη (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.) που συγκεντρώθηκαν από τις Υπηρεσίες του Νομού Αττικής προσφέρθηκαν στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του κόσμου» και στο Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «Παιδικά Χωριά S.O.S.».

Η παράδοση των δώρων και των ειδών που συγκεντρώθηκαν έγινε στις 23 Δεκεμβρίου από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, τους οποίους συνόδευσε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Επείγουσα επιστολή για την προκήρυξη θέσεων του 2643/98


Δελτίο Τύπου 24.12.2014


Αρ. Πρωτ.: 4941

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες και τον αγώνα της η ΕΣΑμεΑ απέστειλε εξαιρετικά επείγουσα επιστολή σήμερα στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, για την άμεση ανάρτηση της προκήρυξης των θέσεων του Δημοσίου του 2643/98.

Η προσμονή και η αγωνία του αναπηρικού κινήματος είναι μεγάλη και πρέπει να λάβει τέλος. Μετά από μήνες αγώνων είμαστε στο «παρά πέντε», και πλέον η υπόθεση είναι αποκλειστικά στα χέρια του ΟΑΕΔ, καθώς το υπουργείο Εργασίας έχει προωθήσει την προκήρυξη εδώ και μέρες.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΣΑμεΑ θα συνεχίσει τον ίδιο αγώνα και τις πιέσεις μέχρι την ανάρτηση- δημοσίευση.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.17 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο 2015 από την ΕΣΑμεΑ


Δελτίο Τύπου 24.12.2014

Αρ. Πρωτ.: 4933

Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Γραμματείας, όλων των φορέων - μελών της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του προσωπικού της, καθώς και σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος, σας ευχόμαστε χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα, με υγεία, δύναμη και αλληλεγγύη.

Μια χρονιά αγώνα, αγωνίας, προσπάθειας, διεκδικήσεων για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους ολοκληρώνεται και ξεκινά μια νέα χρονιά, και πάλι αγώνα, αγωνίας, προσπάθειας, διεκδικήσεων, αλληλεγγύης και αντοχής. Για την ελπίδα να διαφυλάξουμε τη συνοχή μας και να είναι το 2015 έτος προστασίας των δικαιωμάτων όλων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Δεν ξεχνάμε ότι το 2014 τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία βρέθηκαν υπό αίρεση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και το 2015 ξεκινά με άτομα με αναπηρία να ζουν σε ιδρύματα και σε κλουβιά. Απαιτείται άμεση δράση από τα κράτη και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Η ΕΣΑμεΑ και το EDF (European Disability Forum) θα συνεχίσουν να αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση και να καταγγέλλουν όλες αυτές τις δραματικές περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - μέχρις ότου αυτές εξαλειφθούν για πάντα.

Το 2015 αγωνιζόμαστε οργανωμένα, συνεχώς, με ομόνοια και ομοψυχία ώστε:

• Να επανέλθει το ΕΚΑΣ σε όλους τους συνταξιούχους με αναπηρία.
• Να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα ΚΕΠΑ, να αξιολογηθούν και να μετασχηματιστούν.
• Να μην κλείσει καμία δομή κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας.
• Να έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες με αναπηρία αξιοπρεπή εκπαίδευση και μόρφωση και όλα τα παιδιά να ξεκινούν τη σχολική τους χρονιά την ίδια ημέρα.
• Να προστατευθούν τα εισοδήματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από την οικονομική κρίση, τονίζοντας το πρόσθετο κόστος που επιφέρει η αναπηρία.
• Να έχουν ισότιμη πρόσβαση στις παροχές και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι με αναπηρία/ χρόνιες παθήσεις.
• Να αναμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο για την εργασία των ατόμων με αναπηρία/ χρόνιες παθήσεις.
• Να υλοποιηθεί η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και λειτουργήσει ως το πλαίσιο διαμόρφωσης δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.
• Να γίνει το ΕΣΠΑ εργαλείο ανάπτυξης και προώθησης των θέσεων του αναπηρικού κινήματος για τις δημόσιες πολιτικές που μας αφορούν.
• Ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η κοινωνική, πολιτική και ιδιωτική ζωή να είναι προσβάσιμα ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, Ευτυχισμένο το νέο έτος 2015, με ευχές και αντοχές.

Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Χρήστος Νάστας, Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.27 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στο ν/σ του υπ. Υγείας «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας» ψηφίστηκε διάταξη για το ειδικό νοσήλιο των ΣΥΔ


Ανακοίνωση 24.12.2014


Από την ανακοίνωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ: Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ΕΣΑμεΑ, του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Κεγκέρογλου και της τ. Γ.Γ. Πρόνοιας, κας Μπέκου, πετύχαμε χθες, 22 /12/2014, την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της πολυπόθητης διάταξης για την εφαρμογή του ειδικού νοσηλίου και συγκεκριμένα την ψήφιση ΣΝ με τίτλο «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας», στο άρθρο 50 του οποίου έχει ενσωματωθεί διάταξη σχετικά με το ειδικό νοσήλιο-τροφείο των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, ως εξής:

«Το ειδικό νοσήλιο -τροφείο για τα Άτομα με Αναπηρίες τα οποία διαβιούν σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες που θεσπίστηκε με το άρθρο 46 του ν. 3918/2011 (Α' 31), καταβάλλεται: α) από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για τους ασφαλισμένους Ασφαλιστικών Οργανισμών που έχουν ενταχθεί σ' αυτόν, β) από τους ίδιους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς αν αυτοί δεν έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και γ) από την Πρόνοια όταν πρόκειται για ανασφάλιστους - απόρους, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ' αριθμ. Δ29α/Φ.ΘΕΣΜ./ΓΠ26275/1048/2014 (Β' 172) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα «Ορισμός ειδικού νοσηλίου – τροφείου για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες».
Αναμένουμε τη δημοσίευση του σε ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται έμπρακτα η αποτελεσματικότητα όταν δρούμε συντονισμένα και με αλληλεγγύη, πετυχαίνουμε τους στόχους μας.



Διαβάστε περισσότερα...

Διάσημοι... σωσίες


Πως είναι η ζωή σου όταν μοιάζεις με μια διάσημη προσωπικότητα; Οι άνθρωποι που σε συναντούν στο δρόμο σε φωτογραφίζουν συνεχώς και σε ρωτούν αν είσαι πράγματι αυτός που νομίζουν. Ίσως κερδίζεις λίγη από τη δόξα τους αλλά σίγουρα ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους.

Δείτε κάποιους σωσίες

Αυτός ο «Μόργκαν Φρίμαν» ζει στη Βενεζουέλα και δουλεύει ως φύλακας.



Αν τα ταξίδια στον χρόνο ήταν εφικτά, τότε ο Jay – Z θα μπορούσε να έχει φωτογραφηθεί το 1939.



Ίδιος ο Τομ Χανκς;



Ο Χάρι Πότερ μαζι με τον Ρον και την Ερμιόνη δεν ανήκουν στη φαντασία της J. K. Rowling. Υπάρχουν.



Ποιος θέλει να θυμίζει τον Χίτλερ;



Ίσως ο δημιουργός των κινουμένων σχεδίων "Ψηλά στον ουρανό" να εμπνεύστηκε από τον συγκεκριμένο κύριο, τον ήρωά του Carl Fredricksen



Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Michael Jackson δεν πέθανε ποτέ!



Ο σούπερ Μάριο, ο ήρωας του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού πίνει τον καφέ του.



Ο ηθοποιός James Franco; Όχι μόνο ο σωσίας του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...